Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete"

Átírás

1 Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-3/2012. Sorszám: 11. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete március 29. napján tartandó ü l é s é r e Tárgy: Dr. Török Sándor Egészségügyi Központ járóbeteg szakellátásáról beszámoló Elıterjesztést készítette: Dr. Balázs Lajos intézményvezetı Elıadó: Dr. Balázs Lajos intézményvezetı Látta: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Mészáros Miklós polgármester Elızetesen tárgyalja: Humánpolitikai Bizottság Melléklet:

2 2 B E S Z Á M O L Ó a járóbeteg szakellátás évi munkájáról Korábbi évtıl eltérıen nem együtt, ebben a beszámolóba foglalva, hanem külön fogom elküldeni a védınıi szolgálatról szóló beszámolót. Örömmel tájékoztathatom a Tisztelt Képviselıtestületet, hogy a korábbi évek eredménytelensége után, a tavalyi évben sikerült az ÁNTSZ-nél megszerezni az egész ellátott területünkre (Balatonboglár, Balatonlelle, Látrány, Visz, Karád, Somogytúr, Somogybabod, Gamás, Ordacsehi) vonatkozóan a területi ellátási kötelezettséget az összes általunk nyújtott szakorvosi tevékenységgel kapcsolatban, amelyre vonatkozóan az Egészségbiztosítási Pénztárral is meg tudtuk kötni a finanszírozási szerzıdést. A megnyert pályázatunkhoz kapcsolódóan, a korábbi Egészségügyi Minisztérium és a DRET, a kért óraszámbıvítésünket befogadta, amely alapján reményeink, illetve az ígéretek szerint a projekt befejezését követı hónap 01-tıl kezdıdıen, bıvíteni tudjuk a már meglévı szakorvosi ellátások óraszámát, valamint új szolgáltatásokat is be tudunk majd indítani, a lakosság jobb kiszolgálása céljából. A pályázat keretében az elmúlt évben az épület bıvítése és a felújítása elkészült a többször jelzett építési hiányosságokat viszont még mind a mai napig nem sikerült korrigálni. Sajnos, a komoly lakossági igény alapján a pályázatunk szerves részét képezı gyógyszertár, törvényi változások miatt nem valósulhatott meg. Ennek következtében pedig, a projekt elkészülte tetemes idıcsúszásba került. Két héttel ezelıtt végre megszületett a Balatonboglári Önkormányzat döntése a gyógyszertári terület hasznosításával kapcsolatosan. Így reményeim szerint a beruházás befejezése felgyorsul, és tartható lesz a módosított június 30-i átadási határidı. A vizsgált idıszakban a szolgáltatásban résztvevı szakorvosok, illetve szakdolgozók személye, létszáma nem változott. A rendelési idık sem módosultak. A jelenlegi struktúrát és a rendelési idıket az 1. számú melléklet tartalmazza. A 2. számú melléklet tartalmazza, az elıre láthatólag tıl induló új és bıvített idejő szolgáltatások heti óraszámrendjét. A lakosság részérıl kirívó, illetve feltétlenül orvosolandó elégedetlenségrıl nem tudok. A pályázat alapján végzett bıvítés munkálatai az ellátást érdemben nem zavarta. A tervezhetı szolgáltatások nagy részénél (szinte az összes mőködı egység) a beteg fogadás elıjegyzés alapján történik ben intézményünk járóbeteg szakellátás betegforgalma fı, 2011-ben fı volt. Lényegében ezt a változatlan betegforgalmat annak ellenére tudtuk biztosítani, hogy az intézményi átépítés és költözések a joggal elvárt nyugodt körülményő orvosi szolgáltatást gyakran zavarták. Mindegyik szakorvosi szolgáltatás jelenleg megfelel a törvényi elıírás személyi és tárgyi minimum feltételeinek.

3 3 A korábbi hiányosságot csak az ellátó helyiségek szőkössége, illetve egyes mőszerek kora jelentette. De ezt, az egy-két hete megtörtént új épületbe való költözés, illetve a projekt tartalmazta mőszerek, eszközök beszerzése és üzembe helyezése már korrigálta. Folyamatosan megtörtént a szakrendelések mőszereinek, eszközeinek, infrastruktúrájának karbantartása, szervizelése. A siófoki és a kaposvári kórházzal hosszú távú együttmőködési szerzıdést kötöttünk az elmúlt években. A Fonyódi Egészségügyi KHT-val, hogy mindkét település pályázata nyertessé válhasson a DDOP pályázaton, megállapodást kötöttünk a betegellátási területeinkrıl. Minıségirányítási rendszer kiépítését befejeztük 2010-ben, amelyrıl a minısítı dokumentumot is megkaptuk. Ez reményeink szerint a munka minıségét, és a betegek elégedettségét is növelni fogja. Ezt a minıségirányítási rendszert a beszámolt idıszakban az építkezés okozta kellemetlenségek ellenére is sikerült a Magyar Szabványügyi Testület által ismételten auditáltatni. Az elmúlt év legnagyobb sikerének, a hosszú évek óta, több ember közös munkájaként sikerre vitt pályázatunk alapján, a bıvítés elkezdését és majdnem befejezését tartom, úgy, hogy e mellett a szolgáltatásaink nyújtása minıségben és mennyiségben szinte semmit nem romlott. Az OEP-tıl a lejelentett teljesítmény arányos német pontoknak megfelelı finanszírozást rendszeresen megkaptuk. Az önkormányzat a tavalyi évre vállalt Ft-os támogatását a járó beteg szakellátásra átutalta, de az elızı évi beszámolóban is jelzett egyéb függı tételeit nem rendezte (a korábbi év Ft-os támogatása, illetve a Ft-os tervezıi költség, hiszen ezek felül esnek a projekthez általunk vállalt Ft-os önrész támogatáson). A vizsgált idıszakban a szakrendelések bevételi és kiadási oldala egyensúlyban volt, ennek ellenére a korábbi években félre tett, és a felújításra elkülönített pénzmaradványunk a bıvítés és fejlesztés során felmerült, és elıre nem tervezett költségek miatt jelentısen csökkent. Kérem beszámolóm szíves elfogadását! Tisztelettel: Balatonboglár, március 09. Dr. Balázs Lajos Intézményvezetı

4 4 1. számú melléklet A jelenlegi rendelési idık DR. TÖRÖK SÁNDOR EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT OEP FINANSZÍROZOTT SZAKRENDELÉSEI BALATONBOGLÁR, VIKÁR B. U 4. SZAKRENDELÉS HÉTFİ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SEBÉSZET 2.sz helyiség Dr. Balázs Lajos Tel: 06/20/ LABORATÓRIUM 8.sz. helyiség (beutaló köteles) Tel: 06/20/ :00-14:00 8: :00-14:00 8:00-14:00 8:00-14:00 8:00-14:00 8:00-14: :00 8:00-14:00 8:00-14:00 FIZIOTERÁPIÁS KEZELÉS 7.sz. helyiség(beutaló köteles) 7:30-15:30 7:30-15:30 7:30-15:30 7:30-15:30 7:30-8:00 12:00-15:30 RHEUMATOLÓGIA 7.sz.helyiség (beutaló köteles) Dr. Kerekes Zsuzsanna IDEGGYÓGYÁSZAT 6.sz. helyiség (beutaló köteles) Dr. Jófejő Etelka Tel: 06/20/ SZEMÉSZET 6.sz. helyiség Tel: 06/20/ FÜL-ORR-GÉGÉSZET Ügyeleti helyiség Dr. Tóth Ákos Tel.: 06/20/ NİGYÓGYÁSZAT 4.sz.helyiség Dr. Hadnagy János Tel: 06/20/ UROLÓGIA 4.sz. helyiség Dr. Farkas József Tel: 06/20/ BİRGYÓGYÁSZAT 4.sz. helyiség Dr. Nyírı Ilona Tel: 06/20/ Dr.Karaszi Katalin 16:00-20:00 Elıjegyzés: minden munkanap 12:00-14:00 Elıjegyzés: Minden munkanap 12:00-14:00 12:00-16:00 Elıjegyzés: Minden munkanap 12:00-14:00 13:00-16:00 14:00-16:00 7:15-11:15 8:00-14:00 8:00-14:00 8:00-12:00 8:00-12:00 Dr.Vida Beáta 9:00-13:00 ULTRAHANG DIAGNOSZTIKA 4.sz. helyiség (beutaló köteles) Dr. Gallé Judit Tel: 06/20/ ORTOPÉDIA 2.sz. helyiség (beutaló köteles) Dr. Vázsonyi Éva 06/20/ BELGYÓGYÁSZAT Ügyeleti helyiség (beutaló kell) Dr.Retih Ibolya Tel: 06/20/ PSYCHIATRIA 6.sz.helyiség Dr.Bollók Sándor Tel: 06/20/ KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT Fsz. Tel.: 85/ Elıjegyzés: Minden nap 12:00-14:00 15:00-18:00 15:00-18:00 13:00-15:00 9:30-12:30 16:00-21:00 Hétköznap 16:00-08:00 Hétvégén és munkaszüneti napokon: 08:00-08:00 BİVEBB INFORMÁCIÓ AZ eukozpontbboglar.com WEB OLDALON.

5 5 Járóbeteg-ellátás 2.számú melléklet Az intézményünk jelenlegi és elıre láthatólag tıl érvényes járóbeteg-ellátási kapacitásait az alábbi táblázat mutatja be. Szakma megnevezése és kódja Szakorvosi óraszám Nem szakorvosi óraszám Jelenleg Tervezett Igényelt Jelenleg Tervezett Igényelt Összes tervezett óraszám 01 Belgyógyászat Sebészet Szülészet-nıgyógyászat Csecsemı-gyermekgyógyászat Fül-orr-gégegyógyászat Szemészet Bırgyógyászat és nemibeteg-ellátás Neurológia Ortopédia Urológia, andrológia Reumatológia és fizioterápia Pszichiátria Tüdıgyógyászat Labordiagnosztika Röntgen diagnosztika és terápia Ultrahang-diagnosztika és terápia Fizio- és mozgásterápia Gyógytorna Gyógymasszázs Összesen Ellátási forma megnevezése Súlyszám/év Vizitszám/hó Ápolási nap/hó Nappali ellátás Otthoni szakápolás Otthoni hospice ellátás Összesen:

6 6 Beszámoló a Védınıi Szolgálat munkájáról Balatonbogláron két védını látja el a szolgálat munkáját. I.körzet: Meireiszné Veszner Szilvia/ Kórház, Szabadság utca és azoktól nyugatra esı terület és Ordacsehi község / II.körzet: Antalné Szakál Edit / a fenti utcáktól keletre, délre fekvı városrész és Szılıskislak / Munkánk biztosítja családok számára hozzáférhetı különbözı szintő preventív gondozást. Tevékenységünk a családtervezés, várandós-, csecsemı-, és gyermekgondozás, valamint az ifjúságvédelem területére terjed ki. Várandós- és gyermekágyas gondozás A tanácsadás az egyik legfontosabb tényezı a terhesgondozásban. A védını a várandósság kezdetétıl folyamatos, egyéni és célzott gondozást végez az anya és fejlıdı magzata egészsége érdekében. Ezzel elısegíti a koraszülések számának csökkenését és a terhesség zavartalan kihordását. A terhes tanácsadás szakmai felügyelıje Dr. Hadnagy János, aki a Siófoki Városi Kórház szülészet-nıgyógyászatának osztályvezetı fıorvosa, a szakrendelést is ı látja el. A tanácsadás idıpontja: kedd óra, elıtte önálló védınıi tanácsadást tarunk. Mivel szabad orvosválasztás van, a várandósok több, mint fele Siófokon szüli meg gyermekét,illetve szívesen választják Marcalit és Kaposvárt is. Tanácsadási forgalmak: 2010-ben 461 megjelenés volt, összesen 65 várandóst gondoztunk 2011-ben 276 megjelenés volt, összesen 45 várandóst gondoztunk Látogatásaink során felmérjük a kismamák egészségügyi és szociális körülményeit. Felkészítjük ıket a szülésre, az újszülött fogadására és a csecsemı gondozására. Az anyasági segély kifizetéséhez szükséges igazolásokat kiadjuk. A gyermekágyas anyákat szülés után hat hétig gondozzuk, ezt követıen fontos a gyermekágyas utóvizsgálat a késıbbi szövıdmények és nem kívánt terhesség elkerülése érdekében.

7 7 Az anyát felvilágosítjuk a korszerő fogamzásgátlás lehetıségeirıl. Csecsemı- és kisgyermekgondozás Az újszülött hazaérkezése után 48 órán belül meglátogatjuk a családot. Ezt követıen hat hétig hetente, majd havonta illetve szükség szerint megyünk. Tanácsainkkal segítjük a csecsemı ellátását, egészségének megırzését. Fontos az anyatejes táplálás népszerősítése. Ennek érdekében évente anyatejes napot szervezünk. Rendhagyó módon az eseményt nem a tanácsadóban, hanem a Városi Kulturális Központban tartottuk. Erre a rendezvényünkre 2010 évben született gyermekeket és édesanyjukat hívtuk meg.. A megtartását az önkormányzatok finanszírozták. Hetente egy alkalommal kedd óra Dr. Kovács Franciska gyermekorvossal tartunk szaktanácsadást. Ennek keretében történik az életkorhoz kötött védıoltások beadása, a státuszvizsgálatok elvégzése. Hétfınként 8-14 óráig fogadónapot, önálló tanácsadást tartunk, a gondozottak így tanácsadási idın kívül is megkereshetnek bennünket problémáikkal. Tanácsadási forgalmak: Csecsemı: 2010-ben 570 megjelenés volt éves születésszám ben 662 megjelenés, éves születésszám 29 Kisded: 2010-ben 387 megjelenés volt kisdedek átlagos száma ben 336 megjelenés, 1-3 évesek átlagos száma 80 Kisgyermek: 2010-ben 343 megjelenés, 3-6 évesek átlagos létszáma ben 346 megjelenés, 3-6 évesek száma átlagosan 190 Óvodás- és iskoláskorú gyermekek gondozása Minden óvodást évente szőrünk a gyermekorvossal, a szülı jelenlétében a tanácsadásokon. Az általános iskolások vizsgálata kétévente kötelezı: a 2., 4., 6., 8., évfolyamokat nézzük.

8 8 Testtömeg, testmagasság, mell- és fejkörfogat, vérnyomásmérés, illetve látás, színlátás és hallásszőrés zajlik. A vizsgálati eredményekrıl írásos tájékoztatót kapnak a szülık. A szőrések a tanácsadóban és a gyermekorvosi rendelıben történnek, szerdai napokon, ehhez kapcsolódóan egészségnevelést végzünk. A tisztasági vizsgálatok óvodában, iskolában negyedévente ill. igény szerint zajlanak. A 6 7. és 8 osztályok kötelezı védıoltása a tanácsadóban történik. Rendszeresen részt veszünk osztályfınöki órákon a tanmenet szerinti témákban. A 2010/11 tanévben 45 órát tartottunk meg. A felsı tagozat egészségnapján aktívan részt vettünk illetve az óvodákban is tartottunk egészségneveléseket. Az iskolaegészségügyi munkáról minden tanév végén a KSH és az Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Kistérségi Népegészségügyi Intézete /Marcali/ kell jelentést küldenünk. Nıvédelmi munka A Nemzeti Népegészségügyi Program keretén belül zajló mammográfiai vizsgálatot a védınıi szolgálat szervezi ben nemcsak mammográfiai szőrést, hanem tüdıszőrést is szerveztünk a vizsgálat napjára. A buszokat a OEP finanszírozta, mely az önkormányzat igényelhetett vissza. 6 alkalommal 230 fı szőrése történt meg ( ez a behívottak 30%-a). A megjelentek 10 %-át kiszőrték és további vizsgálataik történtek. Családlátogatások. A családlátogatás a védınıi munka gerince, ekkor mérjük fel a család szociális helyzetét, lakásviszonyát, a családi közösség belsı erıit, segítı, támogató védıhálóját. Ez a védınıtıl magas fokú szociális érzékenységet, érzelmi megértést és segítıkészséget kíván. Az összes szaklátogatások száma 2010-ben 2007 volt 261 családot gondoztunk.

9 9 Az összes szaklátogatások száma 2011 évben 1852, a gondozott családok száma 255. Adminisztrációs tevékenység A védınıi munka szerves része a pontosan vezetett adminisztráció, ami munkánknak kb. egyharmad részét képezi. Minden gondozott szerepel a nyilvántartásban, törzslapja van, amin szerepelnek adatai, oltásai, a látogatások és tanácsadások alkalmával tapasztaltak. A számítógépes és papír alapú nyilvántartásunk van. Számszerő jelentést küldünk havonta az OSZMK oldalra, negyedévente és évente a vezetı védınınek. Kapcsolattartás Munkáltatónk az Egészségügyi Központ, szakmai felügyeletünket Laposnyik Jánosné vezetı védını látta el Marcaliból. Közvetlen kapcsolatban állunk a gyermekorvossal, a szülésznıgyógyásszal és a háziorvosokkal. Szükség esetén jelzést teszünk a Gyermekjóléti Szolgálat és a gyámügyi elıadó felé. Részt veszünk a szakmai partnereink által szervezett rendezvényeken és továbbképzéseken, valamint minden második hónap második szerdáján védınıi konzultáción, Marcaliban. A védınıi munka végzésének feltétele a fıiskolai végzettségen kívül, az országos nyilvántartásba vétel illetve ennek ötévenkénti megújítása. Ehhez továbbképzéseken, konferenciákon kell részt venni, melyeknek pontértéke van.

10 10 A gondozottak száma és megoszlása körzetek szerint decemberi adatok alapján: I.-es körzet II.-es körzet Összesen Újonnan felvett várandós/veszélyezt./ 18/10 11/8 29/18 Csecsemı/veszélyezt. 13/2 16/3 29/5 Kisded/veszélyeztetett 41/6 38/6 79/12 Kisgyermek/veszélyezt. 85/11 102/14 187/ éves/veszélyezt. 0/0 1/1 1/1 otthon gondozott Óvodába beíratottak száma ( ) Iskolába beíratottak száma ( ) Ordacsehi Ordacsehi Összefoglaló 2011 évre minıségi célnak tőztük ki, hogy anyatejes napi rendezvényünkre, minden 2010 évben született gyermeket és édesanyját meghívjuk. Az elızı években csak a jól szoptató édesanyák voltak jelen. Az ünnepségen motiválni szerettük volna azokat az anyákat, akiknek csak rövid ideig sikerült anyatejjel táplálni gyermeküket ben szeretnénk kismama klubot szervezni, ahol az édesanyákat csoportosan készítenénk fel a szülésre, valamint a gyermekük fogadására, nevelésére. Az adatokból látszik, hogy Balatonbogláron is csökkent a szülési kedv az elızı évhez képest, amely természetesen országos jelenség is. Hetente szembesülünk, hogy családok költöznek el az ország más városaiba jobb munkalehetıség reményében, illetve, hogy külföldre távoznak gondozott családjaink. Tapasztalatunk, hogy egyre gyakoribb a családokban a napi megélhetésért való küzdelem. Balatonboglár, 2012.január 30. Antalné Szakál Edit védınık Meireiszné Veszner Szilvia

Beszámoló a Védőnői Szolgálat munkájáról

Beszámoló a Védőnői Szolgálat munkájáról Beszámoló a Védőnői Szolgálat munkájáról Balatonbogláron két védőnői körzet látja el a szolgálat munkáját. I.körzet: Meireiszné Veszner Szilvia / Kórház-, Szabadság utca és azoktól nyugatra eső terület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2012 március 28 - i testületi ülésére a Tárgy: Egészségügyi Központ éves beszámolója 2. sz. napirendi ponthoz. Előterjesztő: : Kiss

Részletesebben

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT 8630 BALATONBOGLÁR, VIKÁR B.u.4. /Fax: 85/550-464 E-Mail cím: EUKOZP@FREESTART.HU

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT 8630 BALATONBOGLÁR, VIKÁR B.u.4. /Fax: 85/550-464 E-Mail cím: EUKOZP@FREESTART.HU Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-3/2011. Sorszám: 14. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 31.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2011 március 30-i testületi ülésére a Tárgy: Egészségügyi Központ éves beszámolója. 5. sz. napirendi ponthoz. Előadó: Dr. Balázs

Részletesebben

Jobban Eszter és Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

Jobban Eszter és Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia ALAP-ÉS JÁRÓBETEG ELLÁTÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAIRÓL Jobban Eszter és Dr. Marik György 2009. Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 28-ai ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 28-ai ülésére Budakalász Város Polgármestere 131/2012.(VI.28.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. június 28-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a Védőnői Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. március 27 - i testületi ülésére a 2. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló a Körzeti Központi Háziorvosi Ügyeleti Ellátás

Részletesebben

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről, a védőnői tevékenységről

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről, a védőnői tevékenységről Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről, a védőnői tevékenységről Berhida Város Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2009. márciusi ülésére. Berhida II.sz.védőnői körzet Bodnár

Részletesebben

Ügyiratszám:1-12/2014. Sorszám:. ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Egészségügyi, Szociális Bizottsága

Ügyiratszám:1-12/2014. Sorszám:. ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Egészségügyi, Szociális Bizottsága Ügyiratszám:1-12/2014. Sorszám:. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Egészségügyi, Szociális Bizottsága 2014. december 22. napján tartandó ülésére Tárgy: A Dr. Török Sándor

Részletesebben

Tájékoztató a védőnői tevékenységről

Tájékoztató a védőnői tevékenységről Tájékoztató a védőnői tevékenységről Berhida Város Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Bizottsága valamint Képviselőtestülete 2010. márciusi ülésére. Berhida II.sz.védőnői körzet Bodnár Lajosné

Részletesebben

Védőnői szolgálat. Buj Buj, Rákóczi u Védőnő: Kiss Józsefné. Tel.: +36 (20)

Védőnői szolgálat. Buj Buj, Rákóczi u Védőnő: Kiss Józsefné. Tel.: +36 (20) Buj 4483 Buj, Rákóczi u. 13-15. Védőnő: Kiss Józsefné Tel.: +36 (20) 429-7859 Email: kissjozsefne63@freemail.hu Védőnői fogadóóra: minden nap 8:00-9:00 Az első esztendő meghatározza a jövőt! 1 / 5 Területi

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT ÉVI MUNKÁJÁRÓL

B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT ÉVI MUNKÁJÁRÓL B E S Z Á M O L Ó A BALATONBOGLÁRI KÖZPONTI HÁZIORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLAT 2014. ÉVI MUNKÁJÁRÓL A központi háziorvosi ügyelet által ellátott állandó lakosok száma 2014 évben 16924 fő volt A Balatonboglár

Részletesebben

Védınıi Jelentés adatlap

Védınıi Jelentés adatlap EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM 22/2009. (VII.17.) számú rendelete alapján elrendelt 1003/09 számú adatgyőjtés Az adatszolgáltatás on-line módon, az OSZMK (www.oszmk.hu) honlapján teljesítendı Védınıi Jelentés

Részletesebben

Hatályosság: 2009.11.17 -

Hatályosság: 2009.11.17 - 1192/2009. (XI. 16.) Korm. határozat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programok alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésével kapcsolatos 2007 2008. évi pályázataival összefüggı

Részletesebben

503/1017(3)-977(3) Rövidített néven: Egészségügyi Nonprofit Kft. Fonyód. Beszámolója a év tevékenységéről

503/1017(3)-977(3) Rövidített néven: Egészségügyi Nonprofit Kft. Fonyód. Beszámolója a év tevékenységéről 1 H-8640 Fonyód, Szent István u. 27. Tel/ fax: 85/560 970, 560 980 Fax:85/560 981 Központi Ügyeleti Szolgálat: 85/360 050 e-mail: ekht@t-online.hu ügyvezető igazgató: Dr. Ács Zoltán 503/1017(3)-977(3)

Részletesebben

Kis város, kis rendelőintézet

Kis város, kis rendelőintézet Kis város, kis rendelőintézet Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet Abony Dr. Pusztai Dezső intézményvezető 2011. október 5. dr. Kostyán Andor Rendelőintézet - Abony 1 Kis város, kis rendelőintézet Abony Egészségügyi

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE Szám: 18/2014 K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE Szám: 18/2014 K I V O N A T BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETE Szám: 18/2014 K I V O N A T Készült: Tárgy: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 26-án megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Laboratóriumi diagnosztikai feladatok finanszírozása a járóbetegszakellátásban

Laboratóriumi diagnosztikai feladatok finanszírozása a járóbetegszakellátásban Kistérségi Járóbetegellátó Központ 7570 Barcs, Kálmán I. u. 10 Laboratóriumi diagnosztikai feladatok finanszírozása a járóbetegszakellátásban Szerző és előadó: Dr. Kisimréné Györkös Ágnes Tóth Szilvia

Részletesebben

Védőnői gondozás. Bővebben: Várandósgondozás Csecsemő- és kisgyermekgondozás

Védőnői gondozás. Bővebben: Várandósgondozás Csecsemő- és kisgyermekgondozás Védőnői gondozás A területi védőnő feladatai: nővédelem/családtervezés, anyaságra való felkészülés, lakossági szűrővizsgálatok/ várandós anyák gondozása gyermekágyas időszakban segítségnyújtás és tanácsadás

Részletesebben

Beszámoló Kéthely Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2015. októberében tartandó ülésére az egészségügyi alapellátást nyújtó fogorvosi szolgálat tevékenységérıl Kéthely és Somogyszentpál községek

Részletesebben

EGYMI. Járóbeteg szakrendelések Egyesített Gyógyító Megelõzõ Intézet 5200 Törökszentmiklós Kossuth Lajos út 126. Telefon: 56/

EGYMI. Járóbeteg szakrendelések Egyesített Gyógyító Megelõzõ Intézet 5200 Törökszentmiklós Kossuth Lajos út 126. Telefon: 56/ EGYMI Szerzõ Adminok 2009.02.09. Frissítve 2009.02.09. Járóbeteg szakrendelések Egyesített Gyógyító Megelõzõ Intézet Cím: 5200 Törökszentmiklós Kossuth Lajos út 126. Telefon: 56/590-239 Fax: 56/390-936

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3583/2012. Sorszám: 12. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. szeptember

Részletesebben

Beszámoló a 2012. évben végzett védőnői munkáról

Beszámoló a 2012. évben végzett védőnői munkáról Beszámoló a 2012. évben végzett védőnői munkáról A védőnői tevékenységet szabályozó alapjogszabályok: 49/2004.(VI.21.) ESZCSM rendelet a területi védőnői ellátásról 51/1997.(XII.18.) NM rendelet a kötelező

Részletesebben

2012. június 28. napján tartandó. Dr. Jankovics György háziorvossal kötött feladat-ellátási szerzıdés módosítása

2012. június 28. napján tartandó. Dr. Jankovics György háziorvossal kötött feladat-ellátási szerzıdés módosítása Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1201/2012. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. június 28. napján

Részletesebben

Tájékoztatás a Zöldkereszt Bt. működésér. ködéséről

Tájékoztatás a Zöldkereszt Bt. működésér. ködéséről Tájékoztatás a Zöldkereszt Bt. működésér ködéséről A Védőnői Szolgálat a világon szinte egyedülálló. Az eltelt évtizedek során sok változáson ment keresztül, de a védőnői munka fő célkitűzése nem változott.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft évi közhasznú egyszerősített éves beszámolójához

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft évi közhasznú egyszerősített éves beszámolójához KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 2011. évi közhasznú egyszerősített éves beszámolójához 1.) Általános tájékoztatás Neve: Balatonalmádi Kistérségi

Részletesebben

3. Beszámoló a Védőnői Szolgálat tevékenységéről október 18. ELŐTERJESZTÉS

3. Beszámoló a Védőnői Szolgálat tevékenységéről október 18. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2018. október 18-ai ülésére 3. napirend Tárgya: Előadó: Beszámoló a Védőnői Szolgálat tevékenységéről. Védőnők : körzeti védőnők összevont

Részletesebben

Gyermek-háziorvosok. Védőnői Szolgálat

Gyermek-háziorvosok. Védőnői Szolgálat Háziorvosok Dr. Csók László Tel.: 424-126 hétfőtől - péntekig: 9.30-12.00; 14.30-16.00 Rendelési időn kívül 8 órától 16 óráig sürgős, életveszélyes esetekben hívható: 06/20/9830-222 Helyettesítő orvos:

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft évi egyszerősített éves beszámolójához

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft évi egyszerősített éves beszámolójához KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 2012. évi egyszerősített éves beszámolójához 1.) Általános tájékoztatás Neve: Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi

Részletesebben

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő 8500 Pápa, Jókai u. 5-9 (89) 514-000, Fax: (89) 313-653

Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő 8500 Pápa, Jókai u. 5-9 (89) 514-000, Fax: (89) 313-653 8500 Pápa, Jókai u. 59 (89) 514000, Fax: (89) 313653 Belgyógyászat Dr. Vízer Gyula Dr. Kiss Julianna 8:00 16:00 Páros hét: 8:00 16:00 Páratlan hét: 12:00 16:00 8:00 16:00 8:00 16:00 8:00 14:00 Nephrologia

Részletesebben

Szakrendelések. Kardiológia szakrendelés. Előjegyzés alapján, beutaló szükséges! Előjegyzési telefonszám: 82/571-236

Szakrendelések. Kardiológia szakrendelés. Előjegyzés alapján, beutaló szükséges! Előjegyzési telefonszám: 82/571-236 Szakrendelések Kardiológia szakrendelés 14.30-20.30 Dr. Orbán Csaba főorvos 14.00-20.00 Dr. Orbán Csaba főorvos Belgyógyászat és Diabetológia szakrendelés 16.00-20.00 Dr. Mitache András 15.15-19.15 Dr.

Részletesebben

2012. szeptember 13. napján tartandó. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás

2012. szeptember 13. napján tartandó. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3499/2012. Sorszám: 6. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. szeptember 13.

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu TÁJÉKOZTATÓ - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

SZAKORVOSI JÁRÓBETEG ELLÁTÁS RENDELÉSI IDEJE: I. BELGYÓGYÁSZATI JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS. - háziorvosi beutaló szükséges! -

SZAKORVOSI JÁRÓBETEG ELLÁTÁS RENDELÉSI IDEJE: I. BELGYÓGYÁSZATI JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS. - háziorvosi beutaló szükséges! - SZAKORVOSI JÁRÓBETEG ELLÁTÁS RENDELÉSI IDEJE: I. BELGYÓGYÁSZATI JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS - háziorvosi beutaló szükséges! - - 1) ÁLTALÁNOS BELGYÓGYÁSZAT - 147-es sz. rendelő- Szakorvosok: Dr. Száldobágyi Enikő

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 2011. április 28. napján tartandó. ü l é s é r e

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 2011. április 28. napján tartandó. ü l é s é r e Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-4/2011. Sorszám: 26. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. április 28.

Részletesebben

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2012. Elıkészítı: Ján Krisztina ELİTERJESZTÉS A Képviselı-testület 2012. július 26-i ülésére Tárgy: Pályázatok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JÚNIUS 21-EI. Előterjesztő: Lukács László A döntés formája:

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JÚNIUS 21-EI. Előterjesztő: Lukács László A döntés formája: ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. JÚNIUS 21-EI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 807-4/2016/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB III. NAPIREND Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

FOGORVOSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2017 ÉVBEN

FOGORVOSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2017 ÉVBEN 577-5/2018 jegyzőkönyv 4. melléklete 55/2018 (III.27.) határozat 1. melléklete: FOGORVOSI FELADATOK ELLÁTÁSA 2017 ÉVBEN Fogorvos Dr. Boér Judit Asszisztens Szabó Ágnes A fogorvosi rendelőben megjelent

Részletesebben

Elıterjesztés az iskolai védınıi feladatok ellátásával kapcsolatos mőködési hiány finanszírozásra

Elıterjesztés az iskolai védınıi feladatok ellátásával kapcsolatos mőködési hiány finanszírozásra Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. tel: 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 3284- /2009 szám Elıterjesztés az iskolai

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A járóbeteg-szakellátás kapacitásának átcsoportosításáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A járóbeteg-szakellátás kapacitásának átcsoportosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/244 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A járóbeteg-szakellátás

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

Elıterjesztés 7. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 31-i ülésére

Elıterjesztés 7. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 31-i ülésére Elıterjesztés 7. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 31-i ülésére Tárgy: A járóbeteg-szakellátási feladatok 2013. május 1. napjától történı biztosítása Az elıterjesztést

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2012. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2012.01.01-2012.12.31. üzleti

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S NYÍLT ÜLÉS AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 96. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Orvosi Ügyeleti Társulás mőködésének 2010. évi tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BALATONBOGLÁRI DR. TÖRÖK SÁNDOR EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT 8630 Balatonboglár, Vikár B. u. 4. /Fax: 85/550-464 E-mail cím: eukozppontbb@gmail.com SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba helyezte: Dr. Balázs

Részletesebben

20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelet

20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelet 20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelet a háziorvosok indikátor alapú teljesítményértékelésérıl és az orvosok gyógyszerrendelése értékelésének egyes szabályairól szóló 11/2011. (III. 30.) NEFMI rendelet módosításáról

Részletesebben

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről A védőnő tevékenységéről 2009-ben Berhida Város Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Bizottsága valamint Képviselő-testülete 2010 Márciusi ülésére

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és M ködési Szabályzata 3.) melléklete 3.) függeléke. Véd i Szolgálat Szervezeti és M ködési Szabályzata

A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és M ködési Szabályzata 3.) melléklete 3.) függeléke. Véd i Szolgálat Szervezeti és M ködési Szabályzata A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mködési Szabályzata 3.) melléklete 3.) függeléke Védi Szolgálat Szervezeti és Mködési Szabályzata a) A védi szolgálat mint az önkormányzat kötelez közszolgáltatási

Részletesebben

EUROP- MED KFT. 2040 BUDAÖ R S, KOS S U T H L. U. 9. BESZÁMOLÓ A BIATOR B Á G Y I EGÉ S Z S É G H Á Z M ŰKÖDÉ S É R Ó L

EUROP- MED KFT. 2040 BUDAÖ R S, KOS S U T H L. U. 9. BESZÁMOLÓ A BIATOR B Á G Y I EGÉ S Z S É G H Á Z M ŰKÖDÉ S É R Ó L EUROP- MED KFT. 2040 BUDAÖ R S, KOS S U T H L. U. 9. BESZÁMOLÓ A BIATOR B Á G Y I EGÉ S Z S É G H Á Z M ŰKÖDÉ S É R Ó L 2010. JANUÁR 01. 2010. DECE M B E R 31. ID ŐS ZAKRÓL BUDAÖ R S, 2011-04-11. ELŐZMÉNYEK

Részletesebben

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1484/2011. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 26. napján

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3680/2012. Sorszám: 11. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 25.

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 3.) melléklete 3.) függeléke. Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata

A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 3.) melléklete 3.) függeléke. Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 3.) melléklete 3.) függeléke Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata A védőnői

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1863/2012. Sorszám: 11. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 19-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 19-i ülésére 5. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. május 19-i ülésére Tárgy: Gyermekek nyári napközbeni ellátásának megszervezése Az elıterjesztést készítette: Rostásné Rapcsák

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 117 MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Pályázati felhívás üres háziorvosi állás betöltésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. április 28-i

Részletesebben

SZAKSZOLGÁLATOK, UTAZÓ TANÁRI HÁLÓZAT MŐKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN

SZAKSZOLGÁLATOK, UTAZÓ TANÁRI HÁLÓZAT MŐKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN SZAKSZOLGÁLATOK, UTAZÓ TANÁRI HÁLÓZAT MŐKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN Táskai Erzsébet 2010 KISKÖRÖS A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ szervezeti felépítése Önálló intézményegységek Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés a 2013. május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Dr. Puskás György háziorvos 2013. május

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BUDAÖRSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT

BESZÁMOLÓ A BUDAÖRSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT BESZÁMOLÓ A BUDAÖRSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT (járóbeteg-szakellátás, ügyeleti-, védınıi szolgálat, és az egynapos sebészeti ellátás) 2011.-évi MŐKÖDÉSÉRİL Készült: Budaörs Város Önkormányzata Polgármesteri

Részletesebben

A Kunszállási Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Mosolyvár Óvoda és Bölcsıdéjének Különös közzétételi listája

A Kunszállási Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Mosolyvár Óvoda és Bölcsıdéjének Különös közzétételi listája A Kunszállási Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Mosolyvár Óvoda és Bölcsıdéjének Különös közzétételi listája [a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 8. (6) bekezdés alapján (a lista személyes adatokat nem

Részletesebben

VELENCEI SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET - SZAKRENDELŐI BEOSZTÁS SZAKRENDELÉS

VELENCEI SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET - SZAKRENDELŐI BEOSZTÁS SZAKRENDELÉS HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK BELGYÓGYÁSZAT Általános belgyógyászat DR.ZAKAR GÁBOR 13:00-16:00 (NEFROLÓGIA) DR: SZABÓ PÉTER 08:00-09:00 DR. NÉMETH ATTILA 8:00-12:00 DR. SZABÓ PÉTER 08:00-09:00 DR.

Részletesebben

Budapest Fıváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Intézménye

Budapest Fıváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Intézménye Részletes értékelés 1/ Egészségügy találkozás Gyermek fogászat 5226 Területi védınık tanácsadás 6131 szaklátogatás 8098 Iskola védınık 1656 Otthoni szakápolás 490 Szakellátás 13452 Összesen 35053 Alapellátás

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2013. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2013.01.01-2013.12.31. üzleti

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8-i ülésére

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8-i ülésére Elıterjesztés 4. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8-i ülésére Tárgy: VIGA Egészségügyi Szolgáltató Bt-vel házi gyermekorvosi feladatok területi ellátási kötelezettséggel

Részletesebben

2010. december 9. napján tartandó rendkívüli. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól beszámoló

2010. december 9. napján tartandó rendkívüli. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól beszámoló Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Ügyiratszám: 70-12-1 /2010. Sorszám: 4 E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Készítette: Keresztúri Ferencné intézményvezetı

Készítette: Keresztúri Ferencné intézményvezetı BESZÁMOLÓ SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT RENDELİINTÉZETÉNEK 2008 évi MŐKÖDÉSÉRİL SÁROSPATAK VÁROS JÖVİBENI ELLÁTÁSÁNAK HELYZETÉRİL, A HÁZIORVOSI ÉS SPORTORVOSI ELLÁTÁSRÓL Készítette: Keresztúri Ferencné

Részletesebben

vállalkozás vezetıje

vállalkozás vezetıje Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft 8220 Balatonalmádi Petıfi Sándor u. 2-4. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2014. évi Egyszerősített Éves Beszámolóhoz 2014.01.01-2014.12.31. üzleti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013 június 26 - i testületi ülésére a 4.sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Alapellátáshoz kapcsolódó orvosi ügyeleti

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-2/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12. napján tartandó ülésére Tárgy: Segítő

Részletesebben

Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete!

Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete! 1 Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete! A Magyar Védőnői Szolgálat 1915-ben alakult, idén ünnepli fennállásának 101. évfordulóját.

Részletesebben

Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai

Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai Orvosi ügyelet Orvosi ügyelet helye Cím Telefonszám Dr. Kostyán Andor Újszászi u. 21-23. 53/655-800 Gyermekorvosok

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 150. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a DDOP 3.1.3/G 14 konstrukció keretében Egészségügyi alapellátás komplex fejlesztése Szekszárdon címmel benyújtott pályázat jóváhagyására

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 13-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 13-i ülésére 4. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. május 13-i ülésére Tárgy: Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás által a 15/2009. (IV.2.) OKM rendelet 8. alapján benyújtandó

Részletesebben

Szent Márton Járóbeteg Központ Pannonhalma önkormányzati tájékoztató /készítette Török Péter ügyvezető/

Szent Márton Járóbeteg Központ Pannonhalma önkormányzati tájékoztató /készítette Török Péter ügyvezető/ Szent Márton Járóbeteg Központ Pannonhalma 2011-2016. önkormányzati tájékoztató /készítette Török Péter ügyvezető/ Pályázati alapvető információk TIOP-2.1.2/07/1. Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-1/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

Apátfalvi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 3.35. függeléke. Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata

Apátfalvi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 3.35. függeléke. Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata Apátfalvi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata 3.35. függeléke Védőnői Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzata VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A védőnői szolgálat,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S megüresedett házi gyermekorvosi körzet betöltésére irányuló pályázat kiírására

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ. ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA:

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ. ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Iktatószám: 2-8/2013. Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Készült: Társulási Tanácsának 2013. október 24. napján 14.11 órakor a Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Tanácskozó

Részletesebben

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 29-én tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 325/2015.(X.29.) határozat a Városi Egészségügyi Központ Alapító Okiratának

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-10/2011. Sorszám: 15. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. október 27.

Részletesebben

Lumniczer Sándor Kórház Kapuvár

Lumniczer Sándor Kórház Kapuvár Lumniczer Sándor Kórház Kapuvár Dr. Benedek Zoltán 2007 április 01 2007 2011 Lejárt szállítói adósság alakulása E Ft 250 000 200 000 150 000 100 000 50 000 0 Lumniczer Sándor Kórház Kapuvár Fekvőbeteg

Részletesebben

Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet általános belgyógyászat Délegyháza általános belgyógyászat Dunaharaszti

Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet általános belgyógyászat Délegyháza általános belgyógyászat Dunaharaszti 1 / 7 Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet Szakmakód Szakma megnevezése Ellátott település KSH azonosító Kerületek megosztása (irányítószám) 0100 általános belgyógyászat Délegyháza 09973-0100 általános

Részletesebben

menopauza és oszteoporózis rendelés 1404 15 0 2010.02.05 2541 Lábatlan, József A. u. 60. gasztroenterológia 0104 4 0 2011.03.04

menopauza és oszteoporózis rendelés 1404 15 0 2010.02.05 2541 Lábatlan, József A. u. 60. gasztroenterológia 0104 4 0 2011.03.04 szerinti órák órák a idejére a a idejére a Magyarország 015060 SANATIO OSSIS Gyógyászati Kft. Béla király körtér 7. fsz. 2. menopauza és oszteoporózis rendelés 1404 15 0 2010.02.05 Magyarország 019532

Részletesebben

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/2007. /XII.12./ számu Rendelete A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL 2 MEDINA község Önkormányzati képviselı-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Csepeli Egészségügyi Szolgálat szakorvosi és nem szakorvosi kapacitásainak átcsoportosítására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Csepeli Egészségügyi Szolgálat szakorvosi és nem szakorvosi kapacitásainak átcsoportosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a Csepeli Egészségügyi Szolgálat szakorvosi és nem szakorvosi kapacitásainak átcsoportosítására Készítette: Viszkievicz Ferenc

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Védőnői Szolgálat szakmai beszámolója 2015-ben végzett munkáról

BESZÁMOLÓ Védőnői Szolgálat szakmai beszámolója 2015-ben végzett munkáról Városi Önkormányzat Védőnői Szolgálata 4564 Nyírmada Kálvin tér 6. BESZÁMOLÓ Védőnői Szolgálat szakmai beszámolója 2015-ben végzett munkáról Nyírmada,2016. 09.13. 1 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/53-240 Fax: 47/3-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T a 204. évi belsı i terv jóváhagyására Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2010. december 16-i ülésére A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet alapító okiratának jóváhagyása

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2010. december 16-i ülésére A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet alapító okiratának jóváhagyása 1 Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 1918/2010/HUM. : (53) 360-017 : (53) 360-010 Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

óraszám/hét típus Gasztrointesztinális endoszkópia és ultrahang szakrendelő II. 15 Sz

óraszám/hét típus Gasztrointesztinális endoszkópia és ultrahang szakrendelő II. 15 Sz 2015.évi járóbeteg struktúra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban 2015. július 1. Központi telephely Járóbeteg szakellátás kód szervezeti egység megnevezése óraszám/hét szakorvosi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete!

Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete! 1 Beszámoló a diósjenői Védőnői Szolgálat munkájáról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Önkormányzat Képviselő-testülete! A Magyar Védőnői Szolgálat 1915-ben alakult, idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: jegyzo@sarospatak.hu Elıterjesztés a - a képviselı- testületnek - az óvodai körzethatárok módosításáról

Részletesebben

Felnőtt háziorvosok rendelési ideje

Felnőtt háziorvosok rendelési ideje Felnőtt háziorvosok rendelési ideje 2018. 11. 01. Körzet -szám Orvos neve, címe 1. Dr.Béres Katalin Hb.Korpona u. 2. Tel: 220-027/3-as 2. Dr.Czirják Ferenc Hb.Szondi Gy. u.3. Tel: 561-225 3. Dr.Jánovszky

Részletesebben

Hatályosság:

Hatályosság: 166/2010. (V. 11.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történı finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról Hatályosság:

Részletesebben

Nem szakorvosi óraszám. Kapacitás. k dátuma. fizikoterápia/fizioterápia (asszisztensi tevékenységként) 5722 30 2011.02.17

Nem szakorvosi óraszám. Kapacitás. k dátuma. fizikoterápia/fizioterápia (asszisztensi tevékenységként) 5722 30 2011.02.17 neve Szakma módosításána szünetelő órák órák a ellátó a idejére a 2. fizioterápia-gyógytorna 5700 0 51 2011.02.17 2. fizikoterápia/fizioterápia (asszisztensi tevékenységként) 5722 30 2011.02.17 016186

Részletesebben

I. SZAKELLÁTÁS. Helyben, személyesen. Helyben, Helyben, Nincs 46/555-666/ 1262 mellék

I. SZAKELLÁTÁS. Helyben, személyesen. Helyben, Helyben, Nincs 46/555-666/ 1262 mellék A RENDELŐINTÉZET SZOLGÁLTATÁSAI Szabadság, betegség, egyéb váratlan esemény esetén a táblázatban foglaltaktól eltérés lehetséges, mely az adott szakrendelő ajtajára minden esetben kiírásra kerül! I. SZAKELLÁTÁS

Részletesebben

hatályos: 2012.09.15-2012.10.03

hatályos: 2012.09.15-2012.10.03 259/2012. (IX. 14.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történı finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról hatályos:

Részletesebben