Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.)"

Átírás

1 Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.) A szókincs modul menüpontja a fejlécben Itt az alábbiakat fogod látni: - ismertető szövegdoboz ("MI EZ, ÉS HOGYAN MŰKÖDIK?") - STATISZTIKA szövegdoboz - KÉRDÉSSOR ÖSSZEÁLLÍTÁSA szövegdoboz A STATISZTIKA szövegdobozban jelzi vissza számodra a rendszer, hogy az elérhető szócikkek közül hány darab számít már általad megtanultnak. Az egyes szócikkek "megtanult" státuszba kerülésének az a feltétele, hogy legalább három alkalommal ugyanazt a szócikket első próbálkozásra helyesen válaszold meg a különböző kérdéssorokban. A statisztika doboz FONTOS TUDNIVALÓ: Amennyiben 50%-nál nagyobb mértékben végzel feleletválasztós gyakorlást, a rendszer figyelmeztetést ír ki, hogy gyakorolj a többi feladattípussal is, mert ennek a típusnak a túlzott gyakorlása a reális tanulmányi eredményeidet torzíthatja. Amint a gyakorlások aránya visszaáll olyan szintre, ahol az elvégzett feleletválasztós kérdéssorok aránya 50% alá esik, a figyelmeztetés eltűnik. A figyelmeztetés semmilyen módon nem befolyásolja a statisztikai eredményeidet illetve a gyakorlási lehetőségeidet. A KÉRDÉSSOR ÖSSZEÁLLÍTÁSA szövegdobozban található pontokban szabhatod testre tetszésed szerint a szókincs modul működését, illetve itt generáltathatsz magadnak kérdéssorokat. Az alábbi pontokat látod itt: 1. Mely leckékből válogassa a rendszer a kérdéssor elemeit? - Ebben a pontban határozhatod meg, hogy mely leckék anyagából válogasson a rendszer a kérdéssor összeállításakor. A leckék kiválasztásához illetve deaktiválásához egyszerűen kattints a címeket tartalmazó dobozokra. Az aktív lecke világoskék színű, míg az inaktív fehér. A "Minden lecke kiválasztása" gombbal aktiválhatod egyszerre az összes leckét, míg a "Minden lecke törlése" gombbal egyszerre tudod deaktiválni az összes leckét.

2 aktív (kijelölt) lecke inaktív lecke A leckék kiválasztása a kérdéssor összeállításához 2. Szűrők - Itt tudod beállítani a kérdéssorok illetve a rendszer főbb jellemzőit, amelyek az alábbiak: - Milyen szófajú szócikkek jelenjenek meg a kérdéssorokban? (kattints a szófajra az aktiváláshoz illetve deaktiváláshoz) - Milyen nyelven várja a rendszer a válaszokat (magyarul vagy angolul)? - Mely elemeket válogassa be a rendszer a kérdéssorokba? (lehetőségek: mindet, csak a megtanultakat, a nem megtanult gyakoroltakat vagy a még soha nem gyakoroltakat) - Milyen hosszú legyen a kérdéssor? (10, 20, 30, 50 vagy 100 kérdéses) - Mutassa a rendszer a helyes válaszokat a kiértékelés során? A szűrők beállítási lehetőségei (a képen az alapértelmezett beállításokkal) 3. Gyakorlás típusa - Háromféle feladattípus közül lehet választani: - feleletválasztós teszt (3 lehetőség közül kell az egy helyeset kiválasztani) - beírós teszt (be kell gépelni a pontos választ a kérdésekre) - hallás utáni teszt (be kell gépelni a hallott szócikket vagy annak a jelentését) A háromféle feladattípus mindegyikét mindkét nyelvre állítva (lásd előző pont) tudod használni, tehát összesen hatféle gyakorlási lehetőség áll a rendelkezésedre. A szócikkek "megtanult" státuszát bármelyik feladattípuson keresztül el tudod érni.

3 A kérdéssor elindításához csak kattints a kívánt feladattípusra! Ha minden beállítással végeztél - tehát kiválasztottad, hogy mely leckékből és milyen további szűrőkkel válogasson a rendszer gyakorlandó szócikkeket számodra -, csak kattints a kiválasztott feladattípusra a "Gyakorlás típusa" pontban, és kezdheted a gyakorlást. FONTOS TUDNIVALÓ: A minél pontosabb visszajelzés érdekében célszerű nagyjából azonos arányban végezni a különféle gyakorlásokat a rendelkezésre álló hatféle típusból (gondolunk itt a háromféle feladattípusra, de mindkét nyelven elvégezve a gyakorlásokat). Ennek az a magyarázata, hogy a feleletválasztós feladattípus valamelyest könnyebb a másik két típusnál (miután a helyes választ kell csak megtalálnod két helytelen mellett, ami sokszor lényegesen könnyebb, mint önállóan válaszolni a feltett kérdésre), ezért ha túl nagy arányban gyakorolsz ezzel a típussal, akkor annak ellenére "megtanult" státuszba fognak kerülni a szócikkeid, hogy egyes szócikkeket önállóan nem tudsz felidézni, csak ha látod - több más válaszlehetőség mellett - leírva. A FELELETVÁLASZTÓS TESZT legördülő menü a helyes válasznak ezt nyomd meg, ha nem szeretnéd ezt a kérdéssort kiértékeltetni visszaugrik a teszt elejére kiértékeléshez A feleletválasztós teszt kezelőgombjai A teszt elindítása után megjelenik egy kérdés hosszúságú kérdéssor, amelyben legördülő menüben tudod megválaszolni a kérdéseket. Minden kérdéshez egy helyes és két helytelen válasz tartozik, valamint egy "Nem tudom." válaszlehetőség is. Ez utóbbi azért van benne lehetőségként, mert ha csak találgatsz, akkor is van esélyed eltalálni a helyes választ, amelyből annak ellenére összejöhet az adott szócikk "megtanult" státusza három ilyen szerencsés eset után, hogy te azt a szócikket valójában nem ismered, tehát hamis visszajelzést kapnál. Éppen ezért javasoljuk a "Nem tudom." lehetőség használatát.

4 A tesztsor kitöltését követően nyomd meg a "Befejezem" gombot a kiértékeléshez. Ezt követően a kiértékelő oldalra jutsz, ahol először is egy százalékos kiértékelést látsz: Ez alatt a részletes kiértékelést láthatod, azaz a rendszer nem csak azt jelöli meg, hogy mely válaszod volt helyes illetve helytelen, hanem a helytelen válaszoknál a várt (tehát jó) választ is megmutatja (kivéve, ha a Szűrők beállításainál ezt a funkciót kikapcsoltad). az általad adott (piros) és a várt (zöld) válasz a kérdéssor folytatása ugyanannak a tesztnek az elkezdése elölről visszalépés a SZÓKINCS főoldalra Amennyiben a helyes válaszaid száma kevesebb, mint a kérdések száma, a fenti ábrához hasonlót fogsz látni a képernyőn. Ilyenkor három lehetőséged nyílik: - folytatod a gyakorlást (ilyenkor már csak a rosszul megválaszolt kérdéseket kapod meg újra, a jól megválaszoltakat nem) vagy Bármelyik opciót választod, a kiértékelés százalékos eredménye ekkorra már eltárolódik a rendszerben, a helyesen megválaszolt szócikkek pedig jelölést kapnak az adatbázisban. (Három ilyen jelölés után kerülnek "megtanult" státuszba.) Innentől, azaz a "második körtől" kezdődően már nem számít, melyik szócikkre mikor válaszolsz helyesen. A gyakorlás egészen addig folytatódik, amíg minden kérdésre helyesen nem válaszoltál (akárhány alkalommal próbálkozhatsz), illetve amíg meg nem szakítod a gyakorlást. A 100%-os eredmény elérésekor az alábbi képet fogod látni az oldal alján:

5 Itt is három lehetőség közül választhatsz: - elkezdesz egy hasonló gyakorlást (ilyenkor a rendszer az imént elvégzett teszt beállításaival összeállít neked egy újabb kérdéssort) vagy A BEÍRÓS TESZT ezt nyomd meg, ha nem szeretnéd ezt a kérdéssort kiértékeltetni visszaugrik a teszt elejére kiértékeléshez A teszt elindítása után megjelenik egy kérdés hosszúságú kérdéssor, amelyben soronként, beírással tudod megválaszolni a kérdéseket. Fontos, hogy a rendszer annyiban csak pontos válaszokat fogad el, hogy pl. az "apple" szót nem fogja "appel"-ként vagy "aple"-ként elfogadni, azonban a rendszer kezel szinonimákat, tehát pl. a "room" kérdésre a "szoba" és a "terem" választ is elfogadja, valamint mondatok esetén (amelyek a "kifejezések" szófajba tartoznak) a nagy kezdőbetűt és a mondatvégi írásjel hiányát (kivéve kérdőjel esetén) nem veszi hibának. Így tehát pl. a "This is my book." mondatot "this is my book", "this is my book." és "This is my book" formában is elfogadja. A tesztsor kitöltését követően nyomd meg a "Befejezem" gombot a kiértékeléshez. Ezt követően a kiértékelő oldalra jutsz, ahol a százalékos kiértékelés alatt a részletes kiértékelést láthatod, ahol a rendszer megjelöli, hogy mely válaszod volt helyes illetve helytelen, valamint a helytelen válaszoknál a várt (tehát jó) választ is megmutatja (kivéve, ha a Szűrők beállításainál ezt a funkciót kikapcsoltad).

6 az általad adott (piros) és a várt (zöld) válasz a kérdéssor folytatása ugyanannak a tesztnek az elkezdése elölről visszalépés a SZÓKINCS főoldalra Amennyiben a helyes válaszaid száma kevesebb, mint a kérdések száma, a fenti ábrához hasonlót fogsz látni a képernyőn. Ilyenkor három lehetőséged nyílik: - folytatod a gyakorlást (ilyenkor már csak a rosszul megválaszolt kérdéseket kapod meg újra, a jól megválaszoltakat nem) vagy Bármelyik opciót választod, a kiértékelés százalékos eredménye ekkorra már eltárolódik a rendszerben, a helyesen megválaszolt szócikkek pedig jelölést kapnak az adatbázisban. (Három ilyen jelölés után kerülnek "megtanult" státuszba.) Innentől, azaz a "második körtől" kezdődően már nem számít, melyik szócikkre mikor válaszolsz helyesen. A gyakorlás egészen addig folytatódik, amíg minden kérdésre helyesen nem válaszoltál (akárhány alkalommal próbálkozhatsz), illetve amíg meg nem szakítod a gyakorlást. A 100%-os eredmény elérésekor az alábbi képet fogod látni az oldal alján: Itt is három lehetőség közül választhatsz: - elkezdesz egy hasonló gyakorlást (ilyenkor a rendszer az imént elvégzett teszt beállításaival összeállít neked egy újabb kérdéssort) vagy

7 A HALLÁS UTÁNI TESZT ezt nyomd meg, ha nem szeretnéd ezt a kérdéssort kiértékeltetni visszaugrik a teszt elejére kiértékeléshez A teszt elindítása után megjelenik egy kérdés hosszúságú kérdéssor, amelyben soronként, beírással tudod megválaszolni a kérdéseket. A hangfájl meghallgatásához kattints a "Meghallgatom!" linkre, majd írd be a hallott kifejezést vagy annak a fordítását (ez utóbbit akkor, ha "magyar"-ra állítottad a válaszadást a beállításoknál a főoldalon). A tesztsor kitöltését követően nyomd meg a "Befejezem" gombot a kiértékeléshez. Ezt követően a kiértékelő oldalra jutsz, ahol a százalékos kiértékelés alatt a részletes kiértékelést láthatod, ahol a rendszer megjelöli, hogy mely válaszod volt helyes illetve helytelen, valamint a helytelen válaszoknál a várt (tehát jó) választ is megmutatja (kivéve, ha a Szűrők beállításainál ezt a funkciót kikapcsoltad), sőt, a hangfájlokat itt újra meg tudod hallgatni.

angolozz.hu privát tanfolyam - használati útmutató A bejelentkezés után először a főoldalt látod. Ennek a fejléce (menüsora) így fest:

angolozz.hu privát tanfolyam - használati útmutató A bejelentkezés után először a főoldalt látod. Ennek a fejléce (menüsora) így fest: A bejelentkezés után először a főoldalt látod. Ennek a fejléce (menüsora) így fest: A kék angolozz.hu logóra kattinva mindig visszajutsz ide, a főoldalra. A LECKÉK gombra kattintva a leckék listájához,

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Útmutató önkéntesek számára v.1

Útmutató önkéntesek számára v.1 Útmutató önkéntesek számára v.1 2 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Feliratkozás az alkalmazásba... 4 2.1. Feliratkozás - magánszemély... 5 2.2. Feliratkozás jogi személy... 6 2.3. E-mail cím ellenőrzése...

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Pannonfacility Helpdesk használati útmutató. Képviselői kiadás

Pannonfacility Helpdesk használati útmutató. Képviselői kiadás Pannonfacility Helpdesk használati útmutató Képviselői kiadás Bevezető Ön a Pannonfacility Helpdesk online hibabejelentő szoftver használati utasítását olvassa. A program segítségével a létesítmények meghibásodásainak

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez

Felhasználói kézikönyv. az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez Felhasználói kézikönyv az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez Tartalomjegyzék 1. Közvetítői tanfolyamtípusok... 3 2. Belépés, jelszókezelés... 4 3. Bejelentkezés utáni képernyő felépítésének ismertetése...

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Próbatevők számára Megjegyzések: Az oldalakon található linkek, oszlop címkék, és egyéb elemek nevei dőlt betűkkel jelennek meg a dokumentumban. Az egyes

Részletesebben

EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools)

EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools) 1. oldal EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools) Az EuroOffice Nyelvi eszközök (LanguageTools) négy nyelvi kiterjesztést tartalmaz: Helyesírás-ellenőrző (SpellChecker), Elválasztó (Hyphenator), Szinonima-szótár

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

Korábbi e-számlák esetén a Mávinformatika tanúsítványát töltse le, mely hiteles szolgáltatói tanúsítvány:kgyhsz_ca_20091210.cer.

Korábbi e-számlák esetén a Mávinformatika tanúsítványát töltse le, mely hiteles szolgáltatói tanúsítvány:kgyhsz_ca_20091210.cer. E-számla megnyitásakor a "The validity of the document certification is unknown. The author could not be verified." üzenetet kapom (magyarul: "A dokumentumhitelesítés érvényessége ismeretlen. A szerzőt

Részletesebben

Az Apránként Megtakarítási Program beállításának technikai leírása

Az Apránként Megtakarítási Program beállításának technikai leírása Az Apránként Megtakarítási Program beállításának technikai leírása 2017 Tisztelt Ügyfelünk! 2017. július 26-tól elérhető Bankunknál az Apránként Megtakarítási Program, amelynek keretein belül a NetBankon

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

2006 2008 évi adatszolgáltatások javítása

2006 2008 évi adatszolgáltatások javítása 2006 2008 évi adatszolgáltatások javítása Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

EU Trek Európai felfedezőút. Útmutató a játékhoz

EU Trek Európai felfedezőút. Útmutató a játékhoz EU Trek Európai felfedezőút Útmutató a játékhoz 0. Bevezetés... 3 1. A játék indítása... 3 2. Szint választása... 3 3. Ország kiválasztása... 5 4. Játék a kiválasztott országgal... 5 4.a. Párosító játék...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez. Kodolányi János Főiskola. utolsó módosítás: 2010. szeptember 15.

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez. Kodolányi János Főiskola. utolsó módosítás: 2010. szeptember 15. Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola utolsó módosítás: 2010. szeptember 15. KEZDŐ LÉPÉSEK Mi a Moodle? A Moodle a Kodolányi János Főiskola által használt távoktatási

Részletesebben

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Tartalom Hogyan léphetek be?... 2 Hogyan kell hibát bejelenteni?... 2 Hogyan igazodhatok el a bejelentett hibajegyek között?...

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Virtualoso BlackBerry A szolgáltatás aktiválása

Virtualoso BlackBerry A szolgáltatás aktiválása Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso BlackBerry szolgáltatás beállításához. Fontos, hogy SIM kártyáján aktiválva legyen a Virtualoso BlackBerry mobilopciója, hogy a vezeték

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +3670-418- 9207.

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

E linkre kattintva jutsz az AlertPay oldalra: https://www.alertpay.com/

E linkre kattintva jutsz az AlertPay oldalra: https://www.alertpay.com/ AlertPay Internetes Számlanyitás, Személyazonosítás E linkre kattintva jutsz az AlertPay oldalra: https://www.alertpay.com/ A regisztráció megkezdése: Menj föl a http://alertpay.com oldalra Kattints ide

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

A DigiKresz internetes gyakorló program hatékony segítség az elméleti oktatást követő vizsga eredményességének növelésében.

A DigiKresz internetes gyakorló program hatékony segítség az elméleti oktatást követő vizsga eredményességének növelésében. DIGIKRESZ internetes gyakorló program Kedves Felhasználó! A DigiKresz internetes gyakorló program hatékony segítség az elméleti oktatást követő vizsga eredményességének növelésében. A program előnyei a

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

Kézikönyv Mandant másolás HILFE menüben

Kézikönyv Mandant másolás HILFE menüben Kézikönyv Mandant másolás HILFE menüben Tartalomjegyzék 1 4 2 TARTALOM... 5 3 PROGRAM MANAGER... 7 4 PUTTY CONFIGURATION... 9 5 10.0.0.236 - PUTTY... 10 6 PROGRAM MANAGER... 22 7 ÖSSZEFOGLALÁS... 23 8

Részletesebben

Feladat kezelő modul

Feladat kezelő modul Feladat kezelő modul 1. Bevezetés... 2 2. Folyamat... 3 2.1. Feladatok küldése... 3 o Általános feladat küldése... 3 o Egy vagy több partneres CRM feladat küldése... 9 2.1. Feladatok megjelenése... 13

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül EKPortal (IxWebEk) felhasználói súgó (infomix Kft) Bizalmas 1. oldal 2008.03.28. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1 Portál elérhetısége... 3 1.1

Részletesebben

Teszt készítése Moodle kurzusokban

Teszt készítése Moodle kurzusokban Teszt készítése Moodle kurzusokban Az elsajátított tananyag ellenőrzésére szolgáló eszközök közül tanárok közt egyik legkedveltebb a teszt. A Moodle Teszt modulja nagyon sok opcióval rendelkezik, így tág

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU)

ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU) ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU) Table of Contents 1 BEVEZETÉS 3 2 A TESZTEK ELVÉGZÉSE 3 2.1 Bejelentkezés 3 2.2 A hangpróba elvégzése a hallás utáni szövegértési teszt előtt 5 2.3 A tesztek elvégzése

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv PiacTér - virtuális áru- és szolgáltatás bemutató tér 2017. 07. 21. Tartalom 1. REGISZTRÁCIÓ... 2 2. BEJELENTKEZÉS... 8 3. TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE... 9 4. SZOLGÁLTATÁSOK MEGTEKINTÉSE...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Hogyan telepíthetsz fel Arch linuxot

Hogyan telepíthetsz fel Arch linuxot Hogyan telepíthetsz fel Arch linuxot Már régóta kerestem valami jó kis cikket, ami viszonylag részletesen bemutatja ennek a nagyszerű disztribúciónak a telepítését. Eddig semmit nem találtam, de ma végre

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv GINOP-5.1.2-15-2016-0001 PiacTárs Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében Felhasználói Kézikönyv PiacTér 2017. Tartalom 1.REGISZTRÁCIÓ...

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Előkészületek

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Előkészületek Oldalbeállítás A nézetekről szóló fejezetben megismerkedtünk a különböző nézetek formájával, most a nyomtatáshoz elengedhetetlen oldalbeállításokat tanuljuk meg. A Fájl/Oldalbeállításokra kattintva tudjuk

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

1.1.1 Dátum és idő függvények

1.1.1 Dátum és idő függvények 1.1.1 Dátum és idő függvények Azt már tudjuk, hogy két dátum különbsége az eltelt napok számát adja meg, köszönhetően a dátum tárolási módjának az Excel-ben. Azt is tudjuk a korábbiakból, hogy a MA() függvény

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Ahhoz, hogy egy gyors példán keresztül bemutassunk, a program működését, egy Plytex címkét hozunk létre. Először létre kell hozni egy címkét, majd kinyomtatni

Részletesebben

Vodafone DSL Easy Box beállítása

Vodafone DSL Easy Box beállítása A böngészőt indítsd el és a címhez írd be a következőt: http://192.168.2.1/ A felületen a jobb felső sarokban át lehet váltani a nyelvet angolra (alapértelmezett nyelv a német). 1 Ha minden sikeres, akkor

Részletesebben

Kedves Betegeink, kedves Szülők!

Kedves Betegeink, kedves Szülők! Kedves Betegeink, kedves Szülők! Rendelőnkben lehetőség nyílik arra, hogy az interneten keresztül bejelentkezzenek rendeléseinkre. Természetesen a telefonos bejelentkezés is marad a továbbiakban (hétköznap

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

1. Origin telepítése. A telepítő első képernyőjén kattintson a Next gombra:

1. Origin telepítése. A telepítő első képernyőjén kattintson a Next gombra: 1. Origin telepítése Az Origin telepítéséhez tegye be az Origin CD-t a CDROM-ba, majd kattintson az Origin 7.5 hivatkozásra, miután elindult a CD behelyezésekor a telepítő program. Ha nem indulna el a

Részletesebben

AÁ OK sablon. Tartalomjegyzék. Használati útmutató

AÁ OK sablon. Tartalomjegyzék. Használati útmutató AÁ OK sablon Használati útmutató Tartalomjegyzék Dia elrendezésének kiválasztása... 2 Szöveg formázása... 3 Ajánlott betűformázások... 4 Színek használata... 5 Kép beillesztése... 6 Diagram formázása...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Jelnyelvi szótár használati útmutató

Jelnyelvi szótár használati útmutató jelesély Jelnyelvi szótár használati útmutató 2015 TÁMOP 5.4.6/B-13/1-2013-0001 Tartalomjegyzék 1. Szótár leírása, funkciói... - 1-2. Szótár használata... - 2-3. A keresőpanelen a magyar nyelvi oldalról

Részletesebben

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom 1 F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom F-Gáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés F-Gáz képesítés megszerzésére... 5 Jelentkezés elbírálása... 17 Tanfolyamok

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

Az EU-beli bűnözők adatminőségének javítása

Az EU-beli bűnözők adatminőségének javítása Az EU-beli bűnözők adatminőségének javítása A REFERENCIA ESZKÖZ HASZNÁLATI UTASÍTÁSA Az ERIC (European Request Information Capture Európai kérelmi adatrögzítés) egy referencia eszköz, amelynek rendeltetése

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA 2013-AS VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA 2013-AS VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁHOZ Üdvözöljük a Magyar Kardiológusok Társaság 2013-as Vezetőségválasztásán. A Vezetőségválasztás informatikai hátterét a NETLOCK Kft.-t biztosítja. Minden jogosult MKT tag emailben értesítést kap a rendszer

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv 25. Belépés DDC rendelési felületére történô bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával lehetséges a príloha nyitóoldalon látható Bejelentkezés

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mi az OPAC? Az OPAC az Online Public Access Catalogue rövidítése. Jelentése olyan számítógépes katalógus, mely nyilvános, bárki számára közvetlenül, általában ingyen

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a http://kemeny-eger.sulinet.hu oldal főmenüjében található Elektronikus napló linkre történő kattintással,

Részletesebben

ONLINE JEGYZŐKÖNYV SEGÉDLET

ONLINE JEGYZŐKÖNYV SEGÉDLET ONLINE JEGYZŐKÖNYV SEGÉDLET Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottság 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76. VI.em. Gyömörey István istvan.gyomorey@keziszovetseg.hu Nyitrai Petra petra.nyitrai@keziszovetseg.hu

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete Az e-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft által visszaigazolt kereskedői regisztráció

Részletesebben

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server Használati útmutató 1 Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató A következô pár oldalon

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként A regisztráció megkezdése előtt meg kell jegyezni, hogy a rendszert az Európai Unió Bizottsága üzemelteti. Sajnálatos módon

Részletesebben

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET 1. ÁBRA 1.Lépés Szakértői rendszer főbb paramétereinek megadása 0. Ellenőrzés bekapcsolása (Ha első alkalommal használja a rendszert ajánlott kipipálni). A rendszer a megadott paramétereket

Részletesebben