A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal"

Átírás

1 1. melléklet a 15/2010. (XI.18.) önkormányzati rendelethez A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése a közgyűlés elnöke főfoglalkozású alelnök társadalmi megbízatású alelnök Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság Hivatal Humán Erőforrás Bizottság Ügyrendi Bizottság Gazdasági és Területrendezési Bizottság

2 2. melléklet a15/2010. (XI.18.) önkormányzati rendelethez Gazdasági és Területrendezési Bizottság Általános feladatköre: Javaslatot tesz a megyei önkormányzat vagyonkezelési, vagyonhasznosítási, vagyongazdálkodási és vállalkozási ügyeivel kapcsolatos közgyűlési döntésekre, ezeket előkészíti és véleményezi, valamint az ilyen témájú meghozott döntések végrehajtását megszervezi és ellenőrzi. Segíti a megyei önkormányzat területrendezési, környezetvédelmi és infrastrukturális feladatainak, idegenforgalmi célkitűzéseinek ellátását, koordinálja egyes térségi feladatok feltárását és megvalósítását, előkészíti és véleményezi az ezekkel kapcsolatos közgyűlési döntéseket, valamint az ilyen témában hozott döntések végrehajtását megszervezi és ellenőrzi. Gyakorolja a közgyűlés által a bizottságra átruházott hatásköröket, ellátja a közgyűlés által átruházott feladatokat, dönt e körben, és ezekről közgyűlés legközelebbi ülésén számot ad a testületnek. Ügyrendjét, működési szabályait a jogszabályi keretek között, valamint a megyei önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának rendelkezéseivel összhangban maga határozza meg. Beszámoltatja a gazdasági társaságokba delegált közgyűlési tagokat. A közgyűlési döntés előkészítéssel kapcsolatban: A közgyűlés elsősorban éves munkatervében határozza meg azokat az előterjesztéseket, amelyeket a bizottság nyújt be, továbbá, amelyek csak a bizottság állásfoglalásával nyújthatók be a közgyűlésnek. Előterjesztéssel élhet a közgyűlés felé, a közgyűlés munkaterve, illetve saját elhatározása alapján. Előterjeszti a szakterületét érintő önkormányzati rendelet-tervezeteket. Előkészíti a külön jogszabály rendelkezéseinek megfelelően a kéményseprő-ipari tevékenységgel kapcsolatos feladatok ellátását. Véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseknek a bizottság szakterületét érintő részét. Véleményezi a nemzetközi kapcsolatok keretében tervezett kiutazásokra vonatkozó éves tervet, valamint az eseti kiutazásokat. Véleményezi az önkormányzat éves költségvetési tervének szakterületét érintő részét, javaslatot tesz évközi módosítására.

3 Előzetesen véleményezi a megyei önkormányzat vagyonának elidegenítését, megterhelését, annak alapítvány, vagy más szervezet részére történő átadását, vagyontárgy vállalkozásba vitelét. Előzetesen megtárgyalja a megyei önkormányzat vagyonának hasznosítására vonatkozó javaslatokat, azokról a közgyűlés számára véleményt nyilvánít. Véleményezi a megyei önkormányzat vagyonát érintő beruházások esetén a szakmai célt és a beruházási javaslatot a szakmailag illetékes önkormányzati bizottság bevonásával. A vagyonhasznosításból származó bevételek felhasználására a közgyűlés számára évente javaslatot tesz a költségvetési koncepció keretében. A vagyonkezeléssel kapcsolatos döntéseiről, a vagyonkezelés helyzetéről a közgyűlést évente tájékoztatja. Állást foglal a gazdasági társaságokban a megyei önkormányzatot megillető tulajdonosi jogok gyakorlása vonatkozásában. Javaslatára a közgyűlés albizottságot választhat. Javaslatot tesz a közgyűlés által a bizottság hatáskörébe utalt pénzeszközök, megyei támogatási alapok elosztására, azok felhasználását ellenőrzi. A közgyűlési döntések végrehajtásának szervezésével és ellenőrzésével kapcsolatban: A feladatkörében szervezi és ellenőrzi a döntések végrehajtását. Folyamatosan figyelemmel kíséri a megyei önkormányzati hivatal szakmai munkáját és ellenőrzi a közgyűlési döntések végrehajtásának megszervezését. Ha a bizottság a hivatal tevékenységében a közgyűlés álláspontjától, céljaitól való eltérést, az önkormányzati érdek sérelmét, vagy a szükséges intézkedés elmulasztását észleli, a közgyűlés elnökének intézkedését kezdeményezheti. Figyelemmel kíséri a megyei idegenforgalmi célkitűzések végrehajtását, gondoskodik a teljesítésükben résztvevők tevékenységének összehangolásáról. Koordinálja a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolataiban a bizottságok részvételét. Igény szerint segíti a megye települési szövetségeinek, kistérségi társulásainak európai interregionális hálózatokban történő részvételét. Kapcsolatot tart az európai integrációs feladatokat ellátó különböző szintű (települési, megyei, regionális, nemzeti, nemzetközi) szervezetekkel, intézményekkel. Javaslatot tesz zártkörű versenytárgyalás lefolytatására a 8/2002. (IX. 20.) rendelet 16. (5) bekezdésében meghatározottak szerint.

4 A megyei önkormányzat közgyűlése által átruházott hatáskörökben: Dönt : a) a korlátozottan forgalomképes a 20 millió forint értéket meg nem haladó vagyontárgyak forgalomképességéről, elidegenítésre kijelöléséről, bérleti hasznosításáról, cseréjéről, biztosítékul adásáról, egyéb megterheléséről, termőföld haszonbérbe adásáról, elővásárlási jog alapján a nyilatkozattételről, b) behajthatatlan követelések törléséről, vagyontárgyak selejtezéséről 2 millió forint értékhatár felett. A Gazdasági és Területrendezési Bizottság az a) és b) pontban biztosított jogosítványokat a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottsággal együttesen gyakorolja. Dönt a megyei marketinget alakító gazdasági fejlesztési feladatok ellátását szolgáló előirányzat felhasználásáról. Előzetes egyetértési jogot gyakorol az önkormányzat tényleges vagy várományi vagyonát érintő perbeli vagy peren kívüli egyezség megkötése tárgyában 5 millió forint perértékig, illetve egyedi értékhatárig. Előzetes egyetértési jogot gyakorol az önkormányzat egyes vagyontárgyaira vonatkozó biztosítási szerződés közgyűlés elnöke által történő megkötése előtt. Véleményt nyilvánít az árubeszerzés és szolgáltatás igénybevétele esetén nettó 25 millió forintot, építési beruházás esetén a nettó 80 millió forintot meghaladó értékű közbeszerzések esetén a közgyűlés elnökének közbeszerzési eljárást lezáró döntése előtt. A MÖK költségvetési szervének feljogosítása a tárgyi eszköz felújítási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra. Véleményezi a megye területét érintő külön jogszabályban meghatározott villamosenergiakorlátozás sorrendjét. A kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatos pályázatok lebonyolításának, eredménymegállapításának véleményezése. A területfejlesztési koncepció alapján a megye területére vonatkozó, külön jogszabályban meghatározott energiaellátási tanulmány készíttetése. A megyei önkormányzat az épített és természeti környezet védelmével kapcsolatos feladataik ellátása érdekében: - előzetesen véleményezi a megyei önkormányzat által elkészített környezetvédelmi programot, - előzetes véleményt nyilvánít a települési önkormányzati környezetvédelmi programokról, illetve kezdeményezi azok megalkotását, - állást foglal a települési önkormányzatok környezetvédelmet érintő rendeleteinek tervezeteivel kapcsolatban, - elősegíti az évi LIII. tv. 58. (7) bek. szerinti egyezség létrehozását, - javaslatot tesz települési önkormányzati környezetvédelmi társulások létrehozására.

5 A megyei önkormányzat a hulladékgazdálkodási feladatok ellátása érdekében különösen a következőkről intézkedik: a) a települési önkormányzatokkal együttműködve kidolgozza a megyei hulladékgazdálkodási tervet; b) a települési önkormányzatokkal együttműködve meghatározza a hulladék kezelésére, ártalmatlanítására alkalmas területeket a megye területén; c) összegyűjti a települési önkormányzatok helyi hulladékgazdálkodási terveit, és javaslatot tesz azok összehangolására, továbbá a területi elv érvényesítésére; d) együttműködik a hulladékgazdálkodási feladatok megoldásában más megyei önkormányzatokkal; e) elősegíti és támogatja a helyi önkormányzatok hulladék kezelését szolgáló közös telephelyek létesítését. Közreműködik a térségi foglalkoztatási feladatok és szakképzés összehangolásában. Részt vesz a területi információs rendszer kialakításában. Koordinálja a települések önkormányzatai felkérése alapján a települések fejlesztési tevékenységét. A települési önkormányzatok felkérése alapján elősegíti a helyi önkormányzatok területfejlesztési társulásainak szerveződését. Véleményezési joga van az állami főépítész megkeresése alapján a területrendezési hatósági eljárásokban. A megye arculatát befolyásoló, több települést érintő táji, természeti és épített környezet védelme és alakítása, a települési önkormányzatok erre irányuló tevékenységének segítése. Gondoskodik a megye területén található helyi jelentőségű védett természeti területek védelmével kapcsolatos tevékenységek összehangolásáról. Javaslatot tesz helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításra. Dönt a műemlék alap felhasználásáról és elosztásáról. Dönt a hátrányos helyzetű települések támogatását szolgáló előirányzat felhasználásáról. Dönt a környezetvédelmi feladatok ellátását szolgáló előirányzat felhasználásáról. Kiírja a Pályázati Önerő Kiegészítő Keret felhasználását szolgáló pályázatokat. Dönt a pályázatokról a rendeletben meghatározott összeghatárig. Megtárgyalja a kötvény bevétel felhasználására vonatkozó elnöki előterjesztést, amely a bizottság egyetértése esetén terjeszthető a közgyűlés elé. Dönt a térségi keret felhasználásáról. Dönt a megye turizmusának támogatását szolgáló előirányzatok felhasználásáról.

6 Az idegenforgalom területi érdekeinek összehangolása az országos érdekekkel, gondoskodás az idegenforgalmi értékek feltárásáról, bemutatásáról, propagálásáról, véleménynyilvánítás a kiemelt üdülőkörzetek fejlesztési koncepciójáról, programjáról, az idegenforgalom helyi fejlesztésének összehangolása, a megye idegenforgalma alakulásának elemzése. Dönt a Turizmusért Díj adományozásáról.

7 Humán Erőforrás Bizottság Általános feladatköre: Előkészíti és véleményezi a megyei önkormányzat egészségügyi, oktatási, ifjúsági és sport, kulturális, szociális és gyermekvédelmi ügyeivel kapcsolatos közgyűlési döntéseket, valamint az e témában hozott döntések végrehajtását megszervezi és ellenőrzi. Gyakorolja a közgyűlés által a bizottságra átruházott hatásköröket, ellátja a közgyűlés által átruházott feladatokat, dönt a közgyűlés által átruházott kérdésekben, és ezekről közgyűlés legközelebbi ülésén számot ad a testületnek. Gondoskodik a megyei testnevelési, sportszervezési feladatok ellátásáról, a gyermek és ifjúsági jogok érvényesítéséről, a nemzeti és etnikai kisebbség ifjúsági szervezeteinek támogatásáról. Együttműködik a megye területén a testneveléssel és sporttal foglalkozó szervezetekkel, intézményekkel. Kapcsolatot tart a megyében működő nemzeti és etnikai kisebbségek szervezeteivel, a kisebbségi önkormányzatok képviselőivel. Részükre igény szerint szakmai segítséget nyújt, illetve információcserét biztosít. Támogatja és elősegíti a nemzeti és etnikai kisebbségek nyelvének, kultúrájának, történelmi hagyományainak ápolását, az anyaországgal való kapcsolattartását. Együttműködik a megyében tevékenykedő egyházakkal, felekezetekkel, vallási közösségekkel, különösen a megye kulturális javainak megóvása, megőrzése, ápolása területén. Ügyrendjét, működési szabályait a jogszabályi keretek között, valamint a megyei önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának rendelkezéseivel összhangban maga határozza meg. A közgyűlési döntés előkészítéssel kapcsolatban: A közgyűlés elsősorban éves munkatervében határozza meg azokat az előterjesztéseket, amelyeket a bizottság nyújt be, továbbá, amelyek csak a bizottság állásfoglalásával nyújthatók be a közgyűlésnek. Előterjesztéssel élhet a közgyűlés felé, a közgyűlés munkaterve, illetve saját elhatározása alapján. Előterjeszti a szakterületét érintő önkormányzati rendelet-tervezeteket. Véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseknek a bizottság szakterületét érintő részét. Véleményezi az önkormányzat éves költségvetési rendelet-tervezetének a bizottság szakterületét érintő részét, javaslatot tesz évközi módosítására.

8 Kiírja az intézmények vezetőinek pályázatát; előzetesen véleményezi a beérkezett pályázatokat. Javaslatára a közgyűlés albizottságot választhat. A bizottság szakterületén működő megyei önkormányzati tulajdonú intézmények tekintetében javaslatot tesz megszüntetésükre, átszervezésükre vonatkozóan, ellenőrzi működésüket, értékeli a szakmai munkájukat. Javaslatot tesz a közgyűlés által a bizottság hatáskörébe utalt pénzeszközök, megyei támogatási alapok elosztására, azok felhasználását ellenőrzi. A közgyűlési döntések végrehajtásának szervezésével és ellenőrzésével kapcsolatban: A feladatkörében szervezi és ellenőrzi a döntések végrehajtását. Folyamatosan figyelemmel kíséri a megyei önkormányzati hivatal szakmai munkáját és ellenőrzi a közgyűlési döntések végrehajtásának megszervezését. Ha a bizottság a hivatal tevékenységében a közgyűlés álláspontjától, céljaitól való eltérést, az önkormányzati érdek sérelmét, vagy a szükséges intézkedés elmulasztását észleli, a közgyűlés elnökének intézkedését kezdeményezheti. Figyelemmel kíséri a Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány tevékenységét. A megyei önkormányzat közgyűlése által átruházott hatáskörökben: Jóváhagyja a nevelési-oktatási intézmények nevelési, illetve pedagógiai programját, valamint szervezeti és működési szabályzatát. Jóváhagyja a közoktatási intézmények házirendjét. Meghatározza az adott tanítási évben indítható osztályok, napközis csoportok, a kollégiumban szervezhető csoportok számát és engedélyezi a maximális létszámtól való eltérést. Beszámoltatja a közoktatási intézményt. Jóváhagyja a Veszprém Megyei Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkatervét. Egyetértési jogot gyakorol a szaktanácsadói pályázatok kiírásakor. Értékeli a nevelési-oktatási intézmény nevelési, illetve pedagógiai programjában meghatározott feladatok végrehajtását, a pedagógiai szakmai munka eredményességét. Jóváhagyja a szakképző iskola és a gazdálkodó szervezet közötti, a gyakorlati képzési feladatok ellátására vonatkozó együttműködési megállapodást. Ellenőrzi szakmai szempontból a megyei fejlesztési terv és az oktatáspolitikai célkitűzések előkészítését, illetve megvalósulását.

9 Elkészíti az önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programját, jóváhagyja az intézményi minőségirányítási programot. Dönt a sportalap felhasználásáról, a döntés előkészítésébe bevonja az érintett megyei sportszervezetek vezetőit. Kiírja az Ifjúságbarát Önkormányzat pályázatot, elbírálja a szakértői zsűri által előkészített pályázatokat. Dönt a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat megyei támogatottjairól. Dönt a nemzetközi ifjúsági, az ifjúsági közösségi pályázatokról. Dönt a középfokú közoktatási intézmények informatikai és nyelvi képzés tárgyi feltételeinek javítását segítő keret felhasználását szolgáló pályázati támogatásról. Jóváhagyja az országos mérési eredmények jogszabályban meghatározott minimumának el nem érése esetén nevelési-oktatási intézmények intézkedési tervét. Jóváhagyja a nevelési-oktatási intézmények minőségirányítási programja végrehajtására, országos mérési, értékelési eredmények értékelésére teendő intézkedéseket. Kezdeményezi az alapfokú művészetoktatási intézményben folyó nevelő és oktató tevékenység szakmai minősítését. Jóváhagyja a tanítási időkeretet csökkentő távolléteket. Jóváhagyja az egészségügyi intézmény működését szabályozó dokumentumokat (pl. szervezeti és működési szabályzat, házirend), ideértve ezek későbbi módosításait is. Jóváhagyja az egészségügyi szolgáltató hatáskörében megállapítható térítési díjak megállapításának, nyilvánosságra hozatalának és befizetésének rendjére, valamint a szolgáltató által megállapított térítési díj mérséklésére, illetve elengedésére megalkotott szabályzatot. A betegjogi képviselő észrevételeinek érdemi megvizsgálása a soron következő bizottsági ülésen és tájékoztatása a testület állásfoglalásáról. Beszámoltatja az egészségügyi intézmények vezetőit az intézmények működéséről. Ellenőrzi az egészségügyi intézmények működésének törvényességét. Ellenőrzi és évente egy alkalommal értékeli a szakmai munka eredményességét. Meghatározza a megyei kulturális intézmények működtetésére vonatkozó koncepciót. A megyei fenntartású múzeumok, a könyvtár, a színház, a levéltár, szervezeti és működési szabályzatának és éves munkatervének, beszámolójának jóváhagyása.

10 Jóváhagyja a könyvtárhasználati szabályzatot, mely tartalmazza a könyvtárhasználó által igénybe vehető szolgáltatások körét, az igénybevétel módját (ideértve a beiratkozási díjat is) mértékét. Meghatározza a kulturális javak védelméről, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben nem szabályozott feltételeket és kedvezményeket. (A megyei könyvtár használati szabályzatának jóváhagyásával.) Jóváhagyja a kulturális szakemberekre vonatkozó továbbképzési tervet. Dönt a nemzetközi kulturális pályázatokról. Elbírálja az amatőr művészeti együttesek nemzetközi kapcsolatok támogatására kiírt pályázatokat. Dönt a közszolgálati médiumok kapcsolatokra előirányzott pénzek elosztásáról. Dönt a nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos feladatok ellátását szolgáló előirányzat (kisebbségi és nemzetiségi keret) felhasználásáról pályázat útján. Dönt a Szülőföld Program támogatását szolgáló előirányzat felhasználásáról. Dönt a kiemelt rendezvények, folyóiratok, jelentősebb kiállítások, művészeti alkotások támogatására előirányzott pénzek elosztásáról. Jóváhagyja a szociális intézmények szervezeti és működési szabályzatát, házirendjét, szakmai programját. Beszámoltatja a szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőit az intézmények működéséről. Ellenőrzési az intézmények működésének törvényességét. Minden év május 31-ig megtárgyalja az önkormányzat gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló átfogó értékelést. Évente egy alkalommal értékeli a szakmai munka eredményességét, a szakmai program végrehajtását. Jóváhagyja a gyermekek védelmét ellátó intézmények szervezeti és működési szabályzatát, szakmai programját. Ellenőrzi a szociális, gyermekvédelmi intézményeknél a házirend és a belső szabályzatok jogszerűségét. Dönt a Szociális Munkáért, a Gyermekvédelemért, a Közoktatásért, a Sportért, a Közművelődésért, az Egészségügyért Díjak adományozásáról.

5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE Ügyrendi Bizottság Általános feladatköre: Előkészíti és véleményezi a megyei önkormányzat közgyűlése

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni.

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni. Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20 /2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Csömör

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/21-15/2014. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei

I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei I.1. Általános saját hatáskörök Kezdeményezheti a polgármester intézkedését,

Részletesebben

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei: 1. számú melléklet BIZOTTSÁGI, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETI FELADATOK, BIZOTTSÁGOKRA, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETRE ÉS POLGÁRMESTERRE ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

Részletesebben

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 5. számú melléklet A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 1. Véleményezi: a) az önkormányzati saját bevételi források körét, a részesedés mértékét meghatározó,

Részletesebben

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát.

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (XI. 20.) számú rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 12.) rendelet módosításáról

Részletesebben

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 3. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati rendelethez AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1. Köznevelési, Kulturális és Ügyrendi Bizottság 1.1. Az Ügyrendi bizottság dönt: 1.1.1.

Részletesebben

A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK

A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK 4. sz. melléklet A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 I. A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK 1. ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 1. Gyakorolja a közgyűlés elnöke tekintetében az egyéb munkáltatói

Részletesebben

A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK

A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK 4. sz. melléklet A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 I. A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK 1. ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 1. Gyakorolja a közgyűlés elnöke tekintetében az egyéb munkáltatói

Részletesebben

1. Gazdasági Bizottság

1. Gazdasági Bizottság 2. melléklet a 10 /2013. ( V. 8. ) önkormányzati rendelethez A képviselő-testület egyes bizottságainak feladat- és hatásköréről és átruházott jogköréről 1. Gazdasági Bizottság 1.1. Ellátja az Mötv. és

Részletesebben

2005. február 17. 1. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2005. február 17. 1. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2005. február 17. 1. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 1/2005. (II. 17.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2003. (VI. 16.) Kgy. rendelet

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/65-8/2012. ELŐ TERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre [1] [2] [3] [4][5] 1. melléklet 7/2014. (X.27.) önkormányzati rendelethez Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre Kormányzati Funkciók Elnevezés 011130 Önkormányzatok

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 2. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei Dönt a megyei Integrált Területi

Részletesebben

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai 1.) Jogi, Testületi és Területfejlesztési Főosztály 1.1. előkészíti, egyezteti, véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseket, elvégzi a testületi

Részletesebben

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök:

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök: 2. melléklet a 6/2011.(III.31.) önkormányzati rendelethez A POLGÁRMESTERRE ÉS EGYES BIZOTTSÁGOKRA, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁSOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1.) A képviselő-testület által

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

az Önkormányzat művelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

az Önkormányzat művelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/1999.(X.29.) rendelete, a 16/2004.(IV.30.), az 5/2009. (III.02.), a 22/2017.(IX.29.) és a 7/2019.(III.29.) önkormányzat rendeletekkel egységes

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI

A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI 1. melléklet a 37/2014 (XII.19.) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI 1. JOGI, ÜGYRENDI ÉS KÖZBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG 1.1. Véleményezi 1.1.1. az Önkormányzati rendeletek

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre, a bizottságok összetétele 9. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre, a bizottságok összetétele 9. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök 511 A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre, a bizottságok összetétele 9 I. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök 3. sz. melléklet 1. Gyakorolja a Heves Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlő Községi Önkormányzat I.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Az önkormányzati

Részletesebben

1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet. a közművelődésről *

1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet. a közművelődésről * 1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet a közművelődésről * Darnózseli község Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról

Részletesebben

~~~L) Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. p l\ ~t\. Faragóné Széles Andrea \ JJ NY REGYHÁZA NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE

~~~L) Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. p l\ ~t\. Faragóné Széles Andrea \ JJ NY REGYHÁZA NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE ~~~~~~~~~~ NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. Ügyiratszám: JKAB/363-2/2018 Ügyintéző: dr. Berényi Judit ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 2. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 II. A Közgyűlés elnökére átruházott

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról (a 2/2008. (I.22.) Önk., a 32/2009. (IX.30.)

Részletesebben

A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1. A bizottságok általános feladatai

A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1. A bizottságok általános feladatai 9. sz. melléklet A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1 I. A bizottságok általános feladatai 1./ A bizottságok meghatározzák a munkatervüket, kidolgozzák működési szabályzatukat. 2./ A bizottságok feladatkörükben

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2014. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A Képviselő-testület által a bizottságokra, tanácsnokra átruházott nem hatósági - hatáskörök jegyzéke

A Képviselő-testület által a bizottságokra, tanácsnokra átruházott nem hatósági - hatáskörök jegyzéke 50/2004.(VI.18.) rendelet 4. sz. melléklete 1 A Képviselőtestület által a bizottságokra, tanácsnokra átruházott nem hatósági hatáskörök jegyzéke 1. Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság hatáskörei: Közvéleménykutatás

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 2. melléklet a 12/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelethez A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 II. A Közgyűlés elnökére átruházott

Részletesebben

(2) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

(2) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép. Kistelek Városi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2015. (III.25.) önkormányzati rendelete A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014. (X.21.) önkormányzati

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

2. A Rendelet 15.. (4) bekezdés második mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

2. A Rendelet 15.. (4) bekezdés második mondata helyébe a következő rendelkezés lép: Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (XI.11.) önkormányzati rendelete a 8/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti-

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/164-2/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2000. (III. 10.) számú rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések

Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2000. (III. 10.) számú rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2000. (III. 10.) számú rendelete a közművelődésről Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a kulturális

Részletesebben

Képviselő-testületének évi munkaterve

Képviselő-testületének évi munkaterve BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2015. évi munkaterve

Részletesebben

A megyei közgyűlés elnökének feladat- és hatásköre

A megyei közgyűlés elnökének feladat- és hatásköre 3. melléklet az 1/2013. (II. 20.) önkormányzati rendelethez 12345 A megyei közgyűlés elnökének feladat- és hatásköre A közgyűlés által átruházott feladat- és hatáskörök A megyei önkormányzat vidékfejlesztési

Részletesebben

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény fenntartója: a fenntartó székhelye: a fenntartó képviselője:

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülés időpontja: 2015. január 29. Az előterjesztések elkészítésének határideje: 2015. január 19. 1)Javaslat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXII. (L.) évfolyam 3. szám 2012. május 3. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK RENDELETEI 11/2012. (V. 3.) önkormányzati rendelet:

Részletesebben

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési és közgyűjteményi feladatairól Kunszentmárton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2006. I. félévi M U N K A T E R V E 2006. február 17. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 29/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglal szövege Gödöllő Város

Részletesebben

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által a közművelődési, sport és civil szervezetek részére pályázati úton nyújtott támogatásokat

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATAIRÓL Komló Város Önkormányzat Képviselő testülete a kulturális

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve. Előkészítésért felelős: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve. Előkészítésért felelős: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi Munkaterve 2012. január 26. 1. Polgármesteri Hivatal köztisztviselői 2012. évi teljesítménykövetelményeinek alapját képező kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések.

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a kulturális javak

Részletesebben

1. melléklet a 2/2018.(II.13.) önkormányzati rendelethez ÜGYRENDI BIZOTTSÁG FELADATAI 1.1. A szervezeti és működési szabályzat tervezetét ciklusonként legalább egyszer felülvizsgálja, javaslatot tesz módosítására,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/563-12/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2016. december 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testülete 2017.

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI ------------------------------------------------------------------------------------------------- M e l l é

Részletesebben

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök:

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök: 1. számú melléklet a 13/2012. (V.23.) számú önkormányzati rendelethez 2. melléklet a 6/2011.(III.31.) önkormányzati rendelethez A POLGÁRMESTERRE ÉS EGYES BIZOTTSÁGOKRA, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁSOKRA

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011.(IV.5.) önkormányzati rendelete

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011.(IV.5.) önkormányzati rendelete Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011.(IV.5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Balatonfüred

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 6/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 6. sz. melléklet A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1. Feladatkörükben előkészítik a közgyűlés döntéseit, véleményezik a döntés-tervezeteket, szervezik

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 13/2014.(VI.30.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 13/2014.(VI.30.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014.(VI.30.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2013.(V.15.) sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/212-2/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek

Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 27. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 24. kedd 15.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 24. kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól

Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Kunpeszér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület évi Munkaterve

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület évi Munkaterve 2008. január 31. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület 2008. évi Munkaterve 1. Köztisztviselőkkel szemben támasztott teljesítménykövetelmények meghatározása Megtárgyalja: 2. Pályázati kiírás a sportegyesületek

Részletesebben

(1) A Rendelet 39.. (2)-(4) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak:

(1) A Rendelet 39.. (2)-(4) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete Eger Megyei Jogú Város Alapokmányáról szóló 28/2011 (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-23/2013/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-i nyílt üléséről. Napirend:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének évre vonatkozó MUNKATERVE

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének évre vonatkozó MUNKATERVE Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évre vonatkozó MUNKATERVE Képviselőtestületi Február 9. Pénzügyi Osztály/ 2016. évi költségvetési rendeletének módosítására Pénzügyi Osztály

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 10. SZÁMÚ MELLÉKLETE

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 10. SZÁMÚ MELLÉKLETE A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 10. SZÁMÚ MELLÉKLETE A SZAKMAI MUNKAKÖZÖSSÉGEK EGYÜTTMŰKÖDÉSE, KAPCSOLATTARTÁSÁNAK RENDJE, A PEDAGÓGUSOK MUNKÁJÁNAK SEGÍTÉSÉBEN

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. Alapelvek

I. Fejezet. Általános rendelkezések. Alapelvek Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/1999.(X.29.) rendelete a 16/2004.(IV.30.) és az 5/2009. (III.02.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege az Önkormányzat művelődési

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2015.(III.27.) Rendelet típusa: módosító Rendelet címe: A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata.

Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata. Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata RAABE konferencia Budapest, 2013.02.28 dr. Gera Tibor Valamennyi nevelési-oktatási

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról Bánk Község Önkormányzata képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület)

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2011. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2011. február 11. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 01-i rendkívüli nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 01-i rendkívüli nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/4-20/2016 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 01-i rendkívüli nyílt üléséről

Részletesebben

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének évi ülésterve. Általános rendelkezések

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének évi ülésterve. Általános rendelkezések Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. évi ülésterve I. Általános rendelkezések A képviselő-testületi ülések általában a Községháza épületében kerülnek megtartásra. Más helyszín esetén

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/20-17/2017 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 30-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXIII. (LI.) évfolyam 3. szám 2013. július 3. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 29/2013. (VI. 27.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Értéktár és a Veszprém Megyei

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE Ercsi Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 10/1999. (IV.28) Kt. számú rendelet

Részletesebben

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit:

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: Átruházott hatáskörök jegyzéke 2/2018.(III.30.) önkormányzati rendelet 1. melléklete A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: 1. Munkáltatói jogkör gyakorlása a közalkalmazotti jogviszonyban,

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2010. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2010. február 5. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL

ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL 1 ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL Újhartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ( a továbbiakban: az önkormányzat) a kulturális

Részletesebben

I. Dombóvár Város Képviselő-testületének évi munkaterve

I. Dombóvár Város Képviselő-testületének évi munkaterve 1 I. Dombóvár Város Képviselő-testületének 2017. évi munkaterve A képviselőtestületi rendes ülések 1. napirendi pontja: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben

Részletesebben

Az önkormányzatok közművelődési feladatellátásának jogszabályi kötelezettsége és gyakorlata

Az önkormányzatok közművelődési feladatellátásának jogszabályi kötelezettsége és gyakorlata Az önkormányzatok közművelődési feladatellátásának jogszabályi kötelezettsége és gyakorlata Tamási 2010. május 4. Kell-e törvényi szabályozás? 1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya 60.

Részletesebben

A képviselő-testület által átruházott hatáskörök. j e g y z é k e.

A képviselő-testület által átruházott hatáskörök. j e g y z é k e. 1 A -testület által átruházott hatáskörök j e g y z é k e. 1. számú melléklet 7/2015.(V. 04.) rendelethez A -testület: - a települési támogatás (temetkezés költségeihez) - köztemetés megállapítását a p

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2012. évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. évi munkatervét a 11/2012. (II. 8.) számú határozatával elfogadta

Részletesebben

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztály Feladat- és hatásköri jegyzék

Részletesebben

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE 7. melléklet a 18/2019. (X.31.) önkormányzati rendelethez A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKET ELLÁTÓ BIZOTTSÁG Az önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete ülésére Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármester ELŐTERJESZTÉS A Képviselő testület nyilvános ülésének anyaga /SZMSZ 17. (1) bek./ a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d a 266/2015. (XII.17.) Ny.Kt. határozat melléklete NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülés időpontja: 2016. január 28. Az előterjesztések

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

JAVASLAT A KÖZGYŰLÉS 2007. II. FÉLÉVI MUNKATERVÉRE. Összeállította:

JAVASLAT A KÖZGYŰLÉS 2007. II. FÉLÉVI MUNKATERVÉRE. Összeállította: MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Miskolc Megye Jogú Város K ö z g y ű l é s e KJ:16.058-2/2007. JAVASLAT A KÖZGYŰLÉS 2007. II. FÉLÉVI MUNKATERVÉRE Összeállította: Gombos Gáborné Közig. és Jogi Törvényességi

Részletesebben

3. Közvetlen jogelődjének neve, székhelye pontjában a következőket határozza meg: Veszprém Megyei Közművelődési Intézet, 8200 Veszprém, Vár u. 6.

3. Közvetlen jogelődjének neve, székhelye pontjában a következőket határozza meg: Veszprém Megyei Közművelődési Intézet, 8200 Veszprém, Vár u. 6. 192/2009. (XII. 17.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról és

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2009. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2009. február 20. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

Az önkormányzati vagyon

Az önkormányzati vagyon Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 16.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 26/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/1995. (VI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/137-24/2016. Sürgős minősítésű indítvány E L Ő

Részletesebben

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 8. sz. melléklete AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2012.

Részletesebben