Dr. Szirmák Szilárdné EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport FODRÁSZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dr. Szirmák Szilárdné EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport FODRÁSZ"

Átírás

1 1 Dr. Szirmák Szilárdné EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport Szakképesítés megnevezése FODRÁSZ Szakképesítés azonosítószám:

2 2 A szintvizsga javasolt időpontja, időtartama, a szintvizsgán elérhető pontszámok, a szintvizsga helye: Időpont időtartam elérhető pont Fodrász: 3 éves képzés perc 100 pont félévében (jan.) Az időpontok a szintvizsga lebonyolítására a vizsga időtartamára vonatkozólag a OM rendelet alapján készültek. A szintvizsga előkészítése és lebonyolítása A vizsgabizottság munkáját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szabályzata, a gyakorlati szintvizsga általános szabályairól és eljárásrendjéről szabályozza. Az osztályozó ívet minden tag önállóan egyénileg vezeti, majd a vizsga végén egyeztetés, szintrehozás után egyénileg értékelik a jelölteket. b) tárgyi feltételek: A szintvizsgát csak olyan képzőhelyen szabad és kell megszervezni, ahol a vizsga kiírására vonatkozó minden feltétel adott. A tárgyi feltételeknél fontos, hogy: Azonos feltételekkel álljon rendelkezésre minden berendezés, gép és felszerelés. Lehetőség szerint egy térben legyen minden jelölt az átláthatóság miatt, a vizsga teljes időtartama alatt (szabálytalanság így kiszűrhető). Lehetőség szerint szakmabeli ne legyen a modell. (Vannak kizáró tényezők a modellek esetében, azt az egyes szakmai szintnél részletezzük.) Az anyagot minden jelöltnek saját magának kell biztosítani. Anyagként csak Magyarországon regisztrált, forgalomban lévő, professzionális termék lehet. Igyekezzünk arra is figyelni, hogy a hozott termék teljes sorozatával dolgozzon és ne csak egy-egy termékkel, több sorozatból. c) A tanulók felkészítése a vizsgára A képzőhelynek a képzési programjában kiemelt helyen szerepelteti a szintvizsga ütemezését.

3 3 A fodrászoknál fő az ideális szám a vizsgáztatásra. A szintvizsga időpontjának összhangban kell hogy legyen a tanév rendjének meghatározásával. A tanulóknak (ha szórványban tanulnak, akkor az oktatóknak is) az elvárható ideális időben meg kell kapnia a szintvizsga várható idejét, témáit, témaköreit, időtartamát eredményes letételének feltételeit, az eredménytelenség következményeit, jogorvoslatokat (ha van ilyen). Pontosan, tételesen fel kell sorolni a kizáró tényezőket a modellkereséssel összefüggésben. Tudni kell, jár-e anyagi hozzájárulással a tanulónak, vagy a képző helynek. A szintvizsga megkezdése előtt a már ismert és felkészített tanulóknak ismertetni kell a műveletsorrendet, és az azokra fordítható időt. d) A vizsgabizottság felkészítése a vizsgára. A szintvizsga szervezője (illetékes a területi kamara) egyezteti a szintvizsga előtti megbeszélést, a Szintvizsga Szabályzat 7. (1) és a 9. (2) bekezdésében foglaltak szerint. A Szintvizsga Szabályzat 13. (1)-(16) bekezdései szerint történik a gyakorlati szintvizsga előkészítése. A megbízásokat követően a felkért vizsgáztatók felkeresik a képzőhely vezetőjét. Ha több vizsgacsoport is van, akkor egy időpontra a képzőhely szintvizsgáért felelős vezetője összehívja az érintett kinevezetteket és tájékoztatást ad a vizsga tervezett menetéről. Javasoljuk, hogy a vizsgáztatók, az elvárható azonos elbírálás miatt, egy szemléltetéssel egybekötött megbeszélést tartsanak. Ez a fodrász szolgáltató szakmában különösen indokolt, mert az elbírálásba gyakran csúszhat szubjektív engedékenység. e) Munkavédelmi szabályok. A tűz- és balesetvédelmi rendszabályok, betartása szakmaspecifikusan ellenőrzésre kerülnek a szintvizsga megkezdése előtt. A munkaruhákról, egyéni védőeszközökről a jelöltnek kell gondoskodni.

4 4 Az érintésvédelmi vizsgálatok jegyzőkönyvei álljanak rendelkezésre a vizsgaszervező által. A gépekre vonatkozó egyedi tanúsítványoknak a gép tulajdonosának kell gondoskodni. A dugaszoló aljzatok épségéről a vizsga megkezdése előtt a bizottság tagjainak meg kell győződnie. A hulladék kezelése is kiemelt feladat. Veszélyes hulladéknak minősülő termékek keletkeznek. Ezeknek kezelésére különös gonddal térjünk ki, pl. levágott haj. Az élet biztonsága megkívánja, hogy a vizsgát megelőzően a bizottság elnöke felhívja a figyelmet azokra az elővigyázatossági rendszabályokra, melyeknek megsértése, súlyos maradandó egészségkárosodást okozhat. Ezt az ismertetőt röviden minden vizsga előtt meg kell tartani, melynek megtörténtét a jelöltek aláírásukkal igazolnak. Egyéb kérdések. A szintvizsgára azok az általános szabályok az iránymutatók, amelyek már korábban megfogalmazásra kerültek. Az elvégzendő feladatok egységes elvek szerint kerültek kidolgozásra. Műveletsorokat kell elvégezni, abból nem lehet választani, azt teljes egészében el kell végezni, minden tanulónak. A tanulóknak modellekről maguknak kell gondoskodni. Azok hiánya a vizsgát lehetetlenné teszi. Ebben az esetben a javítóvizsga fogalmát kell alkalmazni, azaz a következő vizsgaidőpontban lehet és kell a hiányzó műveletet, műveletsort elvégezni. Anyagot, ruhaneműt eszközt kéziszerszámot ugyanúgy a tanulónak kell hoznia magával mint azt az általános részben megfogalmaztuk. Az anyag csak professzionális termék lehet és többféle anyag felhasználása esetén az a terméksorba tartozó legyen. Az eszközöknek baleset és munkavédelem szempontjából kifogástalannak kell lenni. Erről a bizottság meggyőződik a munka megkezdése előtt. (pl. nem lehet töröttfogú fésű stb.) Az eszközöknél is a professzionalitás érvényesüljön és a célnak megfelelő eszközt, vagy eszközöket kell alkalmazni, akár többet is, pl. fésűk, kefék ollók stb. esetén A ruhaneműknek frissen mosottnak, illetve ahol kell és szükséges frissen vasaltnak kell lennie. A kéziszerszámoknak, elektromos gépeknek, érintésvédelmi bizonyítvánnyal kell rendelkezni. Erről a jelölt gondoskodik, a bizonylatát kérésre be kell mutatnia.

5 5 A helyiség munkavédelmi, ergonómiai feltételeiről a vizsga szervezője felel. A vizsga nyilvános, de a helyiségek adott nagysága és a szakma specialitásai (munka és balesetvédelmi előírások betartása) miatt, a vizsgabizottság korlátozhatja a nyilvánosságot. Az egészség megőrzése, a balesetmentes munkavégzés a legfontosabb szempont, amit a vizsgán érvényesíteni kell. A szintvizsgák beszámítási lehetőségei Irányadó a Szakmai vizsgáztatás általános szabályai és eljárási szabályai és a hatályos szvk. előírásai. A szintvizsga lehet eredményes és eredménytelen. Eredményesség esetén a képzési programok tartalmazzák a beszámítási lehetőségeket. (Beszámíthatóságáról az iskola igazgatója dönt a Szakképzési tv. 11..) Van, ahol ez önálló félévi és év végi osztályzat. Van, ahol csak súlyozottan kerül elbírálásra a gyakorlati jegybe. (Az intézmény Pedagógiai Programja határozza meg.) Eredménytele: 1) A) ha a vizsgát megkezdte, de azt betegség vagy más elfogadható indok miatt befejezni nem tudta. Azokból a vizsgarészekből, amelyekből még nem vizsgázott pótlóvizsgát tehet. B) betegség miatt nem jelent meg. 2) Javítóvizsgát kell tenni annak, a) aki a szintvizsgán vagy pótlóvizsgán egy vagy több részből elégtelen érdemjegyet kapott. b) a szintvizsgán elfogadható ok nélkül nem jelent meg és/vagy (távolmaradásáról a lehető legrövidebb idő alatt (24 óra) maga vagy családtagjai útján nem adott elfogadható magyarázatot) alapos ok nélkül megszakította azt (pl. modellhiány). c) szabálytalanság miatt a vizsgabizottság a munka folytatásától eltiltotta. Javítóvizsgát abból a vizsgarészből kell tenni, amelyből a vizsgázó tudását elégtelen osztályzattal értékelték. Az 2. bekezdés b.) és c.) pontja esetén a vizsgát teljes egészében meg kell ismételni.

6 6 Javítóvizsgát az adott vizsgaidőszakban másik csoportnál, vagy más képzőhelyen leteheti, de a b.) és c.) pontja esetén a teljes vizsgát meg kell ismételni, ennek javasolt időpontját a területi kamarákkal egyeztetve kell kialakítani.

7 7 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: FODRÁSZ A szintvizsga időtartama: Elérhető maximális pontszám: 180 perc 100 pont

8 8 A) Dauercsavarás babafejen Elkészítési idő 40 perc maximum 20 pont adható (a feladat értékelésekor) Tartóshullám kialakítására alkalmas műanyag csavarók iránya, vastagsága igazolja, hogy a csavarás után a frizura jellegének megfelelően alakult volna ki a tartós hullám- dauervizet nem kell használni. Arányos, egyenletes csavarás, tiszta felválasztás, dauerpapír, dauertűk segítségével, törés- pipamentes kialakítás az egész gyakorlófejen, a tarkóban a fennmaradó haj formára legyen fésülve. Nem értékelhető a művelet, ha: a hagyományos csavarás irányát alakították ki, a felválasztások és arányok rosszak pipás, gyűrt a csavarás a dauerpapír és dauertűk alkalmazása helytelen fa dauercsavarót használt - a forma választásban arányos egyenletes csavarás 8 pont - a felcsavart haj egyenletes feszessége a csavarókon 6 pont - a dauerpapír-spiccpapír helyes használata 2 pont - folyamatos, határozott munkavégzés 4 pont Levonásra kerülnek a pontok, ha - a csavarók között hajszálak lógnak le -1 pont - a rövid hajszálak kiállnak a felcsavart tincsekből -2 pont -csavarókról hajszálak lógnak le -1 pont Minimum 12 pontot kell elérni az eredményes vizsga teljesítéséhez. B) Borotválás Elkészítési idő 20 perc maximum 10 pont adható (a feladat értékelésekor) Pihés modell nem alkalmas, min. egynapos szakállal rendelkezzen a modell. A modell helyes előkészítése a művelethez. A technológiai folyamat során bizonyítsa a helyes borotvafogásokat. A műveletet sérülésmentesen kell elvégezni.

9 9 Nem értékelhető ha: helytelen a technológiai folyamat ha szőr marad vagy sérült lesz az arc - folyamatos, helyes sorrendiség 4 pont - a borotva-fogások helyes alkalmazása 5 pont - megfelelő habképzés az arcon 1 pont Levonásra kerülnek pontok, ha - az arc felületén borotvahab marad -1 pont Minimum 6 pontot kell elérni az eredményes vizsga teljesítéséhez C) Berakás-fésülés babafejen vagy modellen, hullámvonallal Elkészítési idő: perc maximum 25 pont adható (a feladat értékelésekor) A babafej vagy modell haját min. 6 csavaróra és min. 9 csipesszel, gyűrűvel kell berakni. A fennmaradó részt formára kell fésülni. Fésüléskor bizonyítani kell a magas fokú formaérzéket, a hullám és vonalvezetés töretlen kialakítását.hajsütővas és kézi hajszárító nem alkalmazható Nem értékelhető ha: a berakás feltételeinek nem tett eleget a fésüléskor a formai (hullám és vonalvezetés) elvárásokat nem teljesítette. - a berakás folyamatában a csavarók, gyűrűk és a fennmaradó haj tiszta, precíz elhelyezése, fésülése 6 pont - a hullámvonal harmonikus, esztétikus kapcsolódása a frizura összhatásában 11 pont - a fésülés tisztasága 8 pont Levonásra kerülnek pontok, ha - A modell egyéniségéhez, karakteréhez nem harmonizál a frizura -3 pont Minimum 14 pontot kell elérni az eredményes vizsga teljesítéséhez

10 10 D) Vashullám frizura babafejen vagy modellen rondóhullámmal Elkészítési idő 50 perc maximum 25 pont adható (a feladat értékelésekor) Tiszta, mosott, száraz, de nem előkészített hajon frizurakészítés úgy, hogy teljes frizurát kell kialakítani vékony és vastag hajsütővasakkal, lapos és spirálcsavarási technikákkal. 3 függőleges hullámsor a halántéktól hátrafelé alakuljon ki, ez csak vékony sütővassal végezhető és kapcsolódjon a frizura vonalvezetéséhez. Nem értékelhető a művelet, ha nem alkalmazták a munkafolyamat során a vékony és vastag hajsütővasat, nem alakult ki a spirál és lapos csavarás, pipás vagy gyűrt lett a vascsavarás, a 3 függőleges hullámsor nem bizonyított. - arányos tincsek alkalmazása 4 pont - helyes eszközhasználat a vékony és vastag hajsütővasakkal 8 pont - megfelelő frizuravonal elérése 13 pont Levonásra kerülnek pontok, ha - helytelen a hőfok megválasztása -2 pont - a frizura nem kapcsolódik a modellhez -1 pont - időre nem készült el a teljes frizurával -1 pont Minimum 12 pontot kell elérni a vizsga eredményes teljesítéséhez. E) Marcell vízhullám teljes babafejen Elkészítési idő 20 perc Maximum 20 pont adható (A feladat értékelésekor) Marcell vízhullám egész gyakorlófejen, úgy hogy választék, vagy választék nélkül, kapcsolódó és folyamatos hullámsor max. kétujjnyi, négy cm szélességűek és arányosak legyenek. Csipesz, csat alkalmazható a folyamat közben, de az értékeléskor semmi nem lehet a hajban. Az értékelés vizesen történik. Nem értékelhető a művelet, ha időre nincs kész az egész fejen a hullámsor, aránytalanok és nem kapcsolódnak a hullámsorok,

11 11 a technológia nem alkalmazható a műveletnél (fésű és ujjtartások). - arányos hullámok 5 pont - határozott hullámélek 4 pont - a hullámsorok esztétikus elhelyezése 5 pont - folyamatos munkavégzés 4 pont - a hajvégek kreatív kialakítása 2 pont Levonásra kerülnek a pontok, ha Helytelen a hullámkezdés -4 pont Minimum 12 pontot kell elérni a vizsga eredményes teljesítéséhez.

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján C feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 815 01 1000 00 00 Fodrász Szintvizsga

Részletesebben

1. Tétel. Levonásra kerülnek pontok: - az arc felületén borotvahab marad -1 pont

1. Tétel. Levonásra kerülnek pontok: - az arc felületén borotvahab marad -1 pont 1. Tétel 1. Férfi borotválás Elkészítési idı 20 perc (maximum 10 pont adható) Pihés modell nem alkalmas, min. egy napos szakállal rendelkezzen a modell. A modell helyes elıkészítése a mővelethez. A technológiai

Részletesebben

FODRÁSZ TANULÓK II. FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA

FODRÁSZ TANULÓK II. FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA FODRÁSZ TANULÓK II. FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A kiírást áttekintette,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % B) Vizsgafeladat

Részletesebben

FODRÁSZ TANULÓK FÉLÉVI KÖZTESVIZSGA

FODRÁSZ TANULÓK FÉLÉVI KÖZTESVIZSGA FODRÁSZ TANULÓK FÉLÉVI KÖZTESVIZSGA ÉS FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A

Részletesebben

VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566

VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566 VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566 Tájékoztató a szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeirıl Osztály: 12.Fo A szakképesítés azonosító száma: 33 815

Részletesebben

Mi a GYAKORLÓ FODRÁSZ feladata?

Mi a GYAKORLÓ FODRÁSZ feladata? Mi a GYAKORLÓ FODRÁSZ feladata? A Gyakorló fodrász szakember a vendégek haját mossa, színezi, festi, melírozza, szárítja, tartósan hullámosítja. Festi, színezi vagy leborotválja, az arcszőrzetet. A kéz

Részletesebben

A 85. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 85. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 85. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gyakorló fodrász szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 52 15 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

2013. 10.07 módosítás

2013. 10.07 módosítás sportmasszőr (2011/2012-től kifutóban) OKJ 52 726 01 0010 52 02 szakképesítések beszámíthatóságát építette be. A Fittness-wellness asszisztens (2011/2012-től kifutóban) szakképesítés: 9. nyelvi előkészítő

Részletesebben

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ 52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről

Részletesebben

A 31. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 31. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 31. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Házi verseny 2015. április. 01.

Házi verseny 2015. április. 01. Fodrász - Kozmetikus Házi verseny 2015. április. 01. Dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Fornaterem ) Általános tudnivalók Időpont:

Részletesebben

Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem.

Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. Fodrász, Kozmetikus, Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. ) Fontos tudnivalók: * A versenyzők elfoglalják

Részletesebben

Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával

Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara köszönetét fejezi ki az Országos Szakképzési Tanácsnak a munkához

Részletesebben

Házi Verseny 2013. március.27.

Házi Verseny 2013. március.27. Fodrász, Kozmetikus, Házi Verseny 2013. március.27. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. ) Fontos tudnivalók: * A versenyzők elfoglalják

Részletesebben

A szintvizsga előkészítése, folyamata, dokumentációja. Kiskunhalas, február 15.

A szintvizsga előkészítése, folyamata, dokumentációja. Kiskunhalas, február 15. A szintvizsga előkészítése, folyamata, dokumentációja Kiskunhalas, 2018. február 15. A SZINTVIZSGA SZEREPE ÉS JOGSZABÁLYI HÁTTERE Jogszabályok, szabályzat: 2011. évi CLXXXVII törvény a szakképzésről (Szt.),

Részletesebben

A 271. sorszámú Férfi fodrász-borbély megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 271. sorszámú Férfi fodrász-borbély megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 271. sorszámú Férfi fodrász-borbély megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 03 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. A SZAKKÉPESÍTÉS

Részletesebben

KOSSUTH KUPA 2016. ÁPRILIS 9. FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ

KOSSUTH KUPA 2016. ÁPRILIS 9. FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2016. ÁPRILIS 9. Iskolánkban minden évben, hagyományainkat tisztelve megrendezésre kerül a névadónkról elnevezett rendezvénysorozat, a Kossuth hét.

Részletesebben

Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek

Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek 6-. sz. melléklet Bevezetve a 2008/2009-es tanévtıl szakiskolai évfolyamokon A szakképzésbıl lehozott elméleti és gyakorlati ismeretszerzés elfogadásának

Részletesebben

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA 52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről szóló 2011. évi

Részletesebben

KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2015. MÁRCIUS

KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2015. MÁRCIUS KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2015. MÁRCIUS 28. Iskolánkban minden évben, hagyományainkat tisztelve megrendezésre kerül névadónkról elnevezett rendezvénysorozat, a Kossuth hét.

Részletesebben

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése 1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése A vizsgáról szóló részletes tájékoztatás található az iskola honlapján: www.sisy.hu 1.2 Szakközépiskolai 9-12. évfolyam, ágazati kerettanterv alapján 9. évfolyam

Részletesebben

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályainak jogkövetése

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályainak jogkövetése A komplex szakmai vizsgáztatás szabályainak jogkövetése Dr. Oláh András Budapest, 2016. november 29. JOGSZABÁLY VÁLTOZÁSA KÉPZÉS/SZAKKÉPZÉS NEMZETI KÖZNEVELÉS (2011. évi CXC. törvényről SZAKKÉPZÉS (2011.

Részletesebben

A 69. sorszámú Fodrász megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 69. sorszámú Fodrász megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 69. sorszámú Fodrász megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 815 01 1.2. Szakképesítés-ráépülés

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2016/17-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2016/17-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) és érettségi szakképesítésként Férfi fodrász-borbély (52 815 03) szakképzésben tanulók esetében Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Dauercsavarás

Részletesebben

A komplex szakmai vizsgáztatás jogszabályi háttere 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet

A komplex szakmai vizsgáztatás jogszabályi háttere 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet A komplex szakmai vizsgáztatás jogszabályi háttere 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet GYEMSZI EFF Barczi Erika oktatásszervező Témakörök Általános rendelkezések A vizsga előkészítése A vizsga lebonyolítása

Részletesebben

2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Radnóti út. 6.

2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Radnóti út. 6. 2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. FONTOS TUDNIVALÓK: A versenyzők elfoglalják helyüket a páston. Mielőtt a verseny indul,

Részletesebben

ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK

ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK 54 541 02 ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK 1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló

Részletesebben

A TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA

A TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA A TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA 2017. január 10. 1083 Budapest, Ludovika tér 2. Tel: (1) 432-9000 Postai cím: 1441 Budapest, Pf.: 60. Email: nke@uni-nke.hu 1 TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD OM AZONOSÍTÓ: 032551 VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az emberi erőforrások miniszterének 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési

Részletesebben

25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A 209. sorszámú Társadalombiztosítási ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és

Részletesebben

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az intézmény vizsgaszabályzata a Pedagógiai Programban meghatározott vizsgák rendjét és eljárási módszereit

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

I. Az 1. sorszámú Közbeszerzési referens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

I. Az 1. sorszámú Közbeszerzési referens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei I. Az 1. sorszámú Közbeszerzési referens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 343 01 1.2.

Részletesebben

A 320. sorszámú Médiaművészeti program- és projektszervező megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 320. sorszámú Médiaművészeti program- és projektszervező megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 320. sorszámú Médiaművészeti program- és projektszervező megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító

Részletesebben

14. Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje:

14. Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje: 14. Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje: Kivonat intézményünk Pedagógia Programjából: 2.8.1. A magasabb évfolyamba lépés feltételei

Részletesebben

25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A 16. sorszámú Bérügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára Budapest, 2017. április Tisztelt Vizsgáztatók! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi

Részletesebben

A 204. sorszámú Szárazépítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 204. sorszámú Szárazépítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 204. sorszámú Szárazépítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 582 10 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

XÁNTUS JÁNOS IDEGENFORGALMI GYAKORLÓ KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA VIZSGASZABÁLYZAT

XÁNTUS JÁNOS IDEGENFORGALMI GYAKORLÓ KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA VIZSGASZABÁLYZAT 2.6.2.6 XÁNTUS JÁNOS IDEGENFORGALMI GYAKORLÓ KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA VIZSGASZABÁLYZAT Az Intézmény vizsgaszabályzata a Pedagógiai Programban meghatározott vizsgák rendjét és eljárási módszereit

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Műkörömépítés két teljes kézen (tételhúzás alapján porcelán vagy zselé töltés)

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Szakképesítés száma, megnevezése: 32 815 01 Kézápoló és műkörömépítő Vizsgafeladat megnevezése: Kézápolás két kézen (tételhúzás alapján

Részletesebben

Férfi fodrászati gyakorlatok

Férfi fodrászati gyakorlatok A gyakorlati vizsga tartalma Fodrász szakmai vizsga gyakorlat OKJ SZERINT A gyakorlati vizsgán az SZVK IV. fejezetében szereplı szakmai követelmények, valamint a V. 2. pontbjában felsorolt tantárgyak figyelembevételével

Részletesebben

A 209. sorszámú Társadalombiztosítási ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 209. sorszámú Társadalombiztosítási ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 209. sorszámú Társadalombiztosítási ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 51

Részletesebben

A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény nemzeti és nemzetközi fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban

A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény nemzeti és nemzetközi fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény nemzeti és nemzetközi fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban Időpont: 2013. január 27. vasárnap 9:00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

A 319. sorszámú Képző- és iparművészeti program- és projektszervező megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 319. sorszámú Képző- és iparművészeti program- és projektszervező megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 319. sorszámú Képző- és iparművészeti program- és projektszervező megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:130 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 80% 315/2013. (VIII.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése:32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia Vizsgaszabályzat TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia üzleti terület Cím: 1132 Budapest, Váci út 48 / A - B. Telefon: 461-1240 Fax: 461-1199. E-mail: akademia@hu.tuv.com

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 21 215 01 Kosárfonó A vizsgafeladat megnevezése: Kiállítás keretében

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga A Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő A) időtartama: 60 perc

Részletesebben

1/13. ESTI MUNKARENDŰ FODRÁSZ ( ) GYAKORLAT HELYI TANTERVÉNEK KIVONATA GAZDÁLKODÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA

1/13. ESTI MUNKARENDŰ FODRÁSZ ( ) GYAKORLAT HELYI TANTERVÉNEK KIVONATA GAZDÁLKODÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA 1/13. ESTI MUNKARENDŰ FODRÁSZ (54 815 01) GYAKORLAT HELYI TANTERVÉNEK KIVONATA GAZDÁLKODÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA Időkeret: 468 óra a szorgalmi időszakban (13 óra/hét) + 96 óra összefüggő szakmai gyakorlat

Részletesebben

Szintvizsgáztatás az agrárgazdasági szakképesítéseknél. Kovács András Velence 2013. november 29.

Szintvizsgáztatás az agrárgazdasági szakképesítéseknél. Kovács András Velence 2013. november 29. Szintvizsgáztatás az agrárgazdasági szakképesítéseknél Kovács András Velence 2013. november 29. 1 Jogszabályi háttér Szakképzési törvény 2011. évi CLXXXVII. Törvény 150/2012. (VII. 6.) kormányrendelettel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára Budapest, 2012. október A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézete

Részletesebben

TANULÓVERSENYEK. minimum 21 pont

TANULÓVERSENYEK. minimum 21 pont FÉRFI TANULÓVERSENYEK 1. szám: Klasszikus frizura szárítás A kész frizura hátrafésült, tükörsima, szögletes hatású, letisztult formájú legyen. A zsűri OMC szerinti klasszikus versenyfrizurát (Classic Cut)

Részletesebben

Jogszabályok, jogszabály módosítások. WAYDA IMRÉNÉ Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság igazgatóhelyettes

Jogszabályok, jogszabály módosítások. WAYDA IMRÉNÉ Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság igazgatóhelyettes Jogszabályok, jogszabály módosítások WAYDA IMRÉNÉ Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság igazgatóhelyettes 2011. évi CLXXXVII. törvény 2013. szeptember 1-től hatályos verzióját kell alkalmazni. www.njt.hu

Részletesebben

A 56. SORSZÁMÚ VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI SZAKTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYE

A 56. SORSZÁMÚ VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI SZAKTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYE A 56. SORSZÁMÚ VÍZMINŐSÉG-VÉDELMI SZAKTECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYE 1. Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatok 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító : 55 853 02

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2017/18-as tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2017/18-as tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) és érettségi szakképesítésként Férfi fodrász-borbély (52 815 03) szakképzésben tanulók esetében Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Dauercsavarás

Részletesebben

Amennyiben a tétel kidolgozásához segédeszköz szükséges, saját professzionális színskála használata megengedett.

Amennyiben a tétel kidolgozásához segédeszköz szükséges, saját professzionális színskála használata megengedett. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben szereplő 11484-12 Fodrász manuális alapműveletek és a 11485-12 Fodrász

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 32 815 01 Kézápoló és műkörömépítő Vizsgafeladat megnevezése:

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 9. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM

Részletesebben

2015. [GYAKORLÓ FODRÁSZ-FODRÁSZ VIZSGA SZABÁLYZATA] Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

2015. [GYAKORLÓ FODRÁSZ-FODRÁSZ VIZSGA SZABÁLYZATA] Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 2015. Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma [GYAKORLÓ FODRÁSZ-FODRÁSZ VIZSGA SZABÁLYZATA] Feladattól független szükséges tudnivalók: A vizsgázó megjelenése: Makulátlanul

Részletesebben

Foglalkozási napló. Fodrász

Foglalkozási napló. Fodrász Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Fodrász (OKJ száma: 54 15 01) szakma gyakorlati oktatásához 13. évfolyam A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanuló

Részletesebben

A 119. sorszámú Pedagógiai- és családsegítő munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 119. sorszámú Pedagógiai- és családsegítő munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 119. sorszámú Pedagógiai- és családsegítő munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 3. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54

Részletesebben

A 16. sorszámú Bérügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 16. sorszámú Bérügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 16. sorszámú Bérügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 51 344 01 1.2. Részszakképesítés

Részletesebben

Az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése

Az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése Az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése Soós László szakmai tanácsadó Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály A szakképzés újraszabályozása 2011-2013 Új szakképzési törvény (a 2011. évi CLXXXVII. törvény)

Részletesebben

A 185. sorszámú Pénzügyi ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 185. sorszámú Pénzügyi ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 185. sorszámú Pénzügyi ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 51 344 04 1.2.

Részletesebben

A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 62 344 04

Részletesebben

Győri Szolgáltatási SZC. Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA 2018.

Győri Szolgáltatási SZC. Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA 2018. Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA 2018. FODRÁSZ KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA-ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTJAI. 2018. Információk! Feladattól független szükséges

Részletesebben

Tanulmányi szabályzat. A szabályzat hatálya az MVLSZ által szervezett képzésben résztvevő hallgatók, tanulmányi és vizsgaügyeire terjed ki.

Tanulmányi szabályzat. A szabályzat hatálya az MVLSZ által szervezett képzésben résztvevő hallgatók, tanulmányi és vizsgaügyeire terjed ki. Tanulmányi szabályzat A szabályzat hatálya az MVLSZ által szervezett képzésben résztvevő hallgatók, tanulmányi és vizsgaügyeire terjed ki. A szabályzat ismerete kötelező érvényű mindenkire, aki közvetve

Részletesebben

A HAJVÁGÁS MUNKAFOLYAMATA

A HAJVÁGÁS MUNKAFOLYAMATA A HAJVÁGÁS MUNKAFOLYAMATA I. Előkészítés a vendég fogadása a frizura kialakítását meghatározó tényezők vizsgálata a hajviselet és a hajvágás menetének megtervezése hajmosás vagy nedvesítés (férfi hajat

Részletesebben

A 107. sorszámú Rendezvényszervező megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 107. sorszámú Rendezvényszervező megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 107. sorszámú Rendezvényszervező megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 345 07 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben Dr. Betlehem József MESZK Oktatási, tudományos és továbbképzési Bizottság

Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben Dr. Betlehem József MESZK Oktatási, tudományos és továbbképzési Bizottság Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben Dr. Betlehem József MESZK Oktatási, tudományos és továbbképzési Bizottság MESZK OTTB továbbképzés a szakképzési szakmai bizottsági tagok részére Budapest,

Részletesebben

A 85. sorszámú Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2 EGYÉB ADATOK

A 85. sorszámú Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2 EGYÉB ADATOK A 85. sorszámú Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 541 06 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

A 138. sorszámú Lábápoló megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 138. sorszámú Lábápoló megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 138. sorszámú Lábápoló megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító : 32 815 02 1.2. Szakképesítés : Lábápoló

Részletesebben

Iskolai vizsgarend. Intézményi szabályzat a tanulmányok alatti vizsgákról. Elfogadva augusztus 31-én

Iskolai vizsgarend. Intézményi szabályzat a tanulmányok alatti vizsgákról. Elfogadva augusztus 31-én Iskolai vizsgarend Intézményi szabályzat a tanulmányok alatti vizsgákról Elfogadva 2018. augusztus 31-én Tartalom Iskolai vizsgarend... 3 A tanulmányok alatti intézményi vizsgák típusai... 3 Osztályozó

Részletesebben

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Tartalom A kétszintű érettségi vizsga rendszere A pontszám számítás Intézményi ajánlatok és lehetőségek További segítség Kérdések-válaszok A kétszintű érettségi

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2018/19-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2018/19-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) képzésben tanulók esetén Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Szalontechnika babafejen 40 A vizsgafeladat ismertetése: 20 darab dauercsavaró,

Részletesebben

XXX. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és IX. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY

XXX. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és IX. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY XXX. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és IX. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY 2017. december 3. www.simonyi.sulinet.hu 2017. december 3. (vasárnap) Helyszín: PSZC Simonyi Károly Szakgimnáziuma és

Részletesebben

A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 172. sorszámú Okleveles nemzetköziadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 62 344 04

Részletesebben

szervezetéhez és a betöltött munkakör követelményeihez kapcsolódó szakmai követelményrendszer

szervezetéhez és a betöltött munkakör követelményeihez kapcsolódó szakmai követelményrendszer Jelen szabályzat a Szabadságtelepi Óvoda és a vele közalkalmazotti jogviszonyban álló, pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Tájékoztató. a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról a vizsgázók részére. Budapest, 2008.

Tájékoztató. a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról a vizsgázók részére. Budapest, 2008. Tájékoztató a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról a vizsgázók részére Budapest, 2008. 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 1992. évi XXIII. tv. 25. (3-6) bek., 68. (1-2) a köztisztviselők jogállásáról bek.

Részletesebben

1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói követelményrendszer 18. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS, valamint a BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

A 259. sorszámú Bútoripari gyártás-előkészítő, szervező megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1

A 259. sorszámú Bútoripari gyártás-előkészítő, szervező megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1 A 259. sorszámú Bútoripari gyártás-előkészítő, szervező megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata Készítette: Dr. Mező Ferenc Gimnázium 2017.09.01. A 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet 24. pontjáénak felhatalmazása alapján a tanulmányok alatti vizsgák ideje, részei,

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: - 2.

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: - 2. 2. melléklet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelethez A 16. sorszámú Bérügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés

Részletesebben

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Reményhír Szakközépiskola, Általános Iskola, és Óvoda HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT A PEDAGÓGUS SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ NEVELŐ ÉS OKTATÓ MUNKÁT KÖZVETLENÜL SEGÍTŐ MUBKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTTAKRA VONATKOZÓAN

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben

Corvin köz Oktatási Központ 1082. Budapest, Kisfaludy u. 19. Tel: 786-3952. : Férfi frizuraforma kiválasztását meghatározó tényezők

Corvin köz Oktatási Központ 1082. Budapest, Kisfaludy u. 19. Tel: 786-3952. : Férfi frizuraforma kiválasztását meghatározó tényezők 1 : Férfi frizuraforma kiválasztását meghatározó tényezők A vendégek az előnyös frizurára vonatkozó tanácsadást tartják a fodrász legfontosabb tevékenységének. A frizurának a koponya rendellenes formáját

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

HELYI TANTERV. Általános, bevezető rész

HELYI TANTERV. Általános, bevezető rész HELYI TANTERV I. Általános, bevezető rész I.1. ISKOLÁNK KÉPZÉSI KÍNÁLATA... 3 I.2. AZ ISKOLÁBAN ALKALMAZHATÓ TANKÖNYVEK, TANULMÁNYI SEGÉDLETEK ÉS TANESZKÖZÖK KIVÁLASZTÁSÁNAK ELVEI... 3 I.3. AZ ISKOLA BESZÁMOLTATÁSI

Részletesebben

KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY VERSENYKIÍRÁS ÁPRILIS

KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY VERSENYKIÍRÁS ÁPRILIS KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY VERSENYKIÍRÁS 2019. ÁPRILIS 6. Iskolánkban minden évben, hagyományainkat tisztelve megrendezésre kerül a névadónkról elnevezett rendezvénysorozat, a Kossuth

Részletesebben

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet. Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet. Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Névváltozás: Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola OKJ-szám-változás ettől a tanévtől: 52 815 01 gyakorló fodrász (2 év)

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium értékelési szabályzata

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium értékelési szabályzata Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium értékelési szabályzata Budapest, 2016. szeptember 30. A 326/2013.(VIII.30.) Kormányrendelet előírásai szerint készült, az intézmény nevelő-oktató

Részletesebben

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája KOZMETIKUS TANULÓK FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN 2/14. ÉVFOLYAM Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A kiírást

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben