Termék leírása. Algowane

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Termék leírása. Algowane"

Átírás

1 Termék leírása Algowane A pelyhesítés elve Az algák a pelyhesítő anyag hatására pelyheket alakítanak ki, csomósodnak, melyek a szűrőberendezésben fennakadnak, ezáltal efektíven eltávolíthatók a víz körforgásából. Algowane biológiai úton lebomló, tisztító hatású készítmény, mely minimalizálja a vízben nem oldódó szerves anyagok és mikroalgák mennyiségét, továbbá meggátolja a víz zavarosságát és az algák szaporodását.

2 Algowane Biológiai úton lebomló, tisztító hatású készítmény algásodás és a víz zavarossága ellen Algowane = hatására az algák lesüllyednek, lerakódnak a víz fenekére, Algowane tengeri nyersanyagokból nyert, biológiai úton lebomló, tisztító hatású készítmény, Algowane kémiailag a polysacharidok közé tartozik, melyek jellemzői : nem toxikus nem mérgező nem tartalmaz fémet biológiai úton teljesen lebomló szerkezete alapján hasonló a cellulózokhoz megfelelő a víz környezetbarát tisztításához Az Algowane tulajdonságai : ph-érték = 4-5 színtelen vagy sárgás színű magas pozitív töltéssel rendelkezik Algowane magas pozitív töltéssel rendelkezik, ezáltal vonzza a negatív töltésű, vízben nem oldódó anyagokat mint pl. a szerves anyagokat és algákat. Ennek köszönhetően a is méretű szennyeződésekből nagyobb pelyhek alakulnak ki, melyek könnyen eltávolíthatók a víz kürforgásából megfelelő szűrőberendezés segítségével. Az Algowane hatására képződő pelyhek többnyire a víz aljára süllyednek ahol szerves anyagokként élnek tovább és nem pusztulnak el. A szerves anyagokból képződő pelyhek rengeteg tápanyagot tartalmaznak, melyek környezetbarát módon távolíthatók el a vízből, melyek során a pelyhek vagyis a szerves sejtek nem károsodnak. Ez a tény nagyon jelentős az Algowane használata szempontjából a víz környezetbarát tisztítása során. Ebből az okból kifolyólag az Algowane használata megfelelő tisztítóberendezéssel együtt indokolt, melynek segítségével biztosított az Algowane megfelelő adagolása és melyben telepítve van egy szűrőberendezés a kicsapódott anyagok eltávolítására. A szűrőberendezés segítségével történő víz keringetetésével a vízben nem oldódó anyagok és képződmények a vízmennyiségben egyenletesen elosztódnak és a megfelelő szűrőberendezés segítségével felfoghatók. Ezek az anyagok a szűrő átöblítésekor távoznak a víz körforgásából.

3 Figyelmeztetés : fontos megjegyzés a szűrőberendezésekben található szűrőanyagokhoz az Algowane használatakor Az AFM szűrőanyag Algowaneval való használata nem ajánlott, mivel az AFM (aktív szűrőanyag) szintén magas negatív töltéssel rendelkezik. Az AFM, ugyanúgy mint az Algowane kötődik az algákkal és a vízben nem oldódó szerves anyagokkal, így nem rendelkezik a finomszemcsés szűrőanyagok tulajdonságaival. Ebből az okból kifolyólag a biológiai szűrőberendezések, szűrőanyagként és a biológiai tisztító készítményhez ( Algowane ) a legmegfelelőbb az erre a célra kifejlesztett nbfm szűrőanyag (semleges töltésű kék színű szűrőanyag) Az Algowane a következő területeken használható: természetes vagy mesterségesen kialakított vízi rendszerek: tavak különböző formái: vízi rendszerek mint: medencék úszómedencék kültéri medencék beltéri medencék vízi játékok fürdőtavak úszásra alkalmas dísztavak halastavak kerti tavak esővíz gyűjtők tűzvédelmi tartályok ivóvíz tartályok szennyvíz gyűjtők akváriumok halak tenyésztésére szolgáló tartályok Az Algowane használható olyan rendszerekben is, melyekben nincs víztisztító berendezés. Viszont víztisztító berendezés nélkül a víz körforgásából nem távolíthatók el a tápanyagokból képződött pelyhek. Ezek a pelyhek a víz fenekére süllyednek, állóvízben 2-4 hónapot is eltöltenek, majd felúsznak a felszínre ahonnan háló vagy szita segítségével eltávolíthatók. Megfelelő víztisztító, vízforgató, vagy szűrőberendezés használata nélkül a vízrendszerek alján lerakódások képződnek, melyek a magas tápanyagértéknek köszönhetően elősegítik a fonalas algák vastagabb rétegű lerakódását, ami a vízminőséggel kapcsolatban további problémákhoz vezet.

4 Az Algowane adagolása és használata : Az Algowane kiszerelései : 0,5 ; 1 ; 5 ; 25 és 1000 literes csomagolás 1%-os szerves sav 1%-os oldatából nyert készítmény PE-HD csomagolásba töltve Az Algowane ajánlott adagolása 0,1-0,3 ml minden liter vízre (1ml 10l vízhez) kicsi, egyforma arányban adagolva Az Algowane adagolásakor nagyon fontos a kis adagok betartása és a vízzel való optimális elkeverés. Az ideális keverési arány elérhető víztisztítóval, vagy olyan berendezéssel érhető el, amely rendelkezik a kívánt mennyiséget beállítható adagolóval.így az Algowane adagolásával bebiztosítható a víz hosszútávú, fokozatos és takarékos karbantartása. Az Algowane adagolása a következő tényezőktől függ : a víz ph értéke a víz keménysége a vízben oldódó szerves anyagok és az algák szilárd részeinek tömege az akváriumban és tavakban lévő halak száma a vízi rendszerek altalános jellemzői mint pl. a tápanyag ellátás, növények szaporodása, stb. Az algák nappal aktívak ezért az Algowane-t reggelente, vagy hosszútávon és folyamatosan adagoljuk a vízbe.

5 Az Algowane használata, mint tisztító hatású készítmény algás, vagy zavaros víz esetében : A megfelelő adagolás meghatározásához általában elegendő egy egyszerű módszer, a zun. vödörpróba. egy 10 literes vödröt vízzel töltünk meg ezután elkezdünk a vízhez adagolni kb. 10 ml Algowane-t a vizet alaposan átkeverjük megvárjuk míg elkezdődik a vízben lévő anyagok pelyhesedése ha egy óra elteltével nem látható eredmény, folytathatjuk az Algowane kis mennyiségben történő adagolását a látható eredmény elérése érdekébe összesen 30 ml Algowane-t ( legmagasabb koncentráció ) szükséges hozzáadni 10 liter vízhez az új adagolásnak köszönhetően az eredménynek 12 óra elteltével láthatónak kell lennie ha az első adagolás szemmel látható eredménnyel járt, a következőkben kisebb adagok hozzáadása javasolt a vödröt hagyjuk egy éjszakát állni az Algowane teljes hatása úgy 8-12 óra után várható így a készítményből felhasználandó mennyiség akár %-al csökkenthető az előző adagoláshoz képest Mikor nincs értelme egyáltalán az Algowane használatának? Nagyon zavaros víz esetében (20cm látótávolság a vízfelszín alá) látható ugyan bizonyos fokú eredmény a vödörpróba során, de magában a vízi rendszerben az Algowane használatakor semmi érdemleges változás nem megy véghez. Az esetek 98 %-ában a vízben felgyülemlő szerves anyagok mennyisége akkora, hogy a vízben egy nagy méretű pehely képződik. A vízben kialakul ugyan tiszta vízréteg,de fölötte található ez a nagyméretű szennyeződés. Az olyan vizekben ahol túl sűrű a növényzet, nagy a lerakódások száma, vagy más kedvezőtlen feltételek mutatkoznak, nem ajánlott az Algowane használata! Ezekben az esetekben olcsóbb megoldás a víz cseréje: vízteleníteni üríteni megfelelően kiválasztani és csökkenteni a növények számát szakmai segítséggel helyreállítani a működő víztisztító berendezést kiegészíteni az Algowane használatára alkalmas adagolóval és hatásos szűrőberendezéssel

6 Szélsőséges esetek : Kivételes esetekben, melyek nagyon ritkán fordulnak elő, ajánlatos a vizminőség ellenőrzését laboratóriumi körülmények között elvégezni, hogy megbizonyosodjunk az Algowane használatának alkalmasságáról, továbbá az adagolandó mennyiségről. Az Algowane túladagolása : A biológiailag, vagy kémiailag kezelt medencék esetében, melyekben nincsenek halak, az Algowane túladagolása nem jelent semmiféle problémát. Laboratóriumi tesztek nélkül az Algowane adagolása ne haladja meg a 0,3 l / 1m3 víz mennyiséget. Az Algowane túladagolása a növényeknél túl gyors növekedést okozhat, az embereknél pedig még gyógyító hatással is lehet a hegekre és az ekcémára. Az allergiás és bőrbetegségben szenvedőknek ajánlott az Algowane használata előtt kivizsgáltatni magukat a készítményre való érzékenységre. (Ez mindössze figyelmeztetés az olyan kivételes esetekre, mint pl. az érzékenység a klórra vagy más anyagokra) Az Aquapond kft nem vállal felelősséget az Algowane elviselhetőségére! Az Algowane használatakor érdemes figyelembe venni a következő szempontot : ''a kevesebb néha több'' Amennyiben a vízben nincsenek jelen a szerves- és tápanyagok megfelelő mennyiségben, az káros hatással lehet a vízminőségre a hiányzó biológiai elemek és az oxigén hiány miatt. Ez a nem kívánt hatás abban az esetben jöhet létre, ha a nitrogén alapú anyagok mennyisége közelít a maximális megengedett értékhez. Ez még nem jelent nagy veszélyt, de jelzés, hogy a tiszta víz oxigéntartalmát is nevelni kell abból a célból, hogy a vízben helyreálljon az optimális mikrobiológiai anyagcsere. A biowaba berendezés telepítésével a használati útmutató szerint garantált az Algowane megfelelő adagolása és kizárt bárminemű káros hatás - meggátolható az Algowane helytelen adagolása, ami befolyásolhatja a víz minőségét.

7 Az Algowane használata halastavakban : A halastavak esetében vigyázni kell az Algowane túladagolására! az Algowane használható halastavakban is megfelelő adagolás esetén nem káros Ha a vízben nem található megfelelő mennyiségű alga, vagy szerves anyag, a felesleges Algowane lerakódik a halak negatív töltésű kopoltyújára, mely fulladáshoz vezethet. Az Algowane adagolása után figyelni kell a halakr kopoltyúját, hogy a kopoltyú széle vagy az egész kopoltyú nem sötétült-e el. Ilyen esetben segít a tiszta víz hozzáadása ( az adag csökkentése), vagy a halak áthelyezése. (Ilyen jelenség csak szélsőséges esetekben fordulhat elő, mint pl. az Algowane tényleges túladagolása. Az Algowane megfelelő használata esetén ilyen hatástól nem kell tartani)! A biowaba berendezés telepítésével a használati útmutató szerint garantált az Algowane megfelelő adagolása és kizárt bárminemű káros hatás - meggátolható az Algowane helytelen adagolása, ami befolyásolhatja a víz minőségét. Ritka és különleges halak esetében melyek az érzékeny fajok közé tartoznak, ajánlott kipróbálni mennyire tűrik az Algowane-t. Az Aquapond kft nem vállal felelősséget az Algowane elviselhetőségére! Az Algowane-val kapcsolatban felmerülő esetleges kérdések megválaszolására csapatunk a rendelkezésére áll! Az Algowane megrendelhető webáruházunkban is: AQUAPOND kft., Budapest, Budaörs, 2040 Ébner György köz 4 Tel: , info@biomedence.hu Web:

biowaba-kompakt-1-stv-uvc

biowaba-kompakt-1-stv-uvc Termék leírása biowaba-kompakt-1-stv-uvc Az első teljesen automata tisztítóberendezés, mely magán medencék és tavak vizének biológiai karbantartására szolgál. A berendezés alkalmazható beltéri medencéknél

Részletesebben

A vízminőség új dimenziója

A vízminőség új dimenziója VariTab A vízminőség új dimenziója Újdonság Az uszoda felhőtlen élvezete Kétrétegű tabletta a gyors és hosszú távú fertőtlenítésre Eljött az ideje a medencevíz kezelés alapjaiban új módszerének. A BAYROL

Részletesebben

A FÜRDŐ- ÉS USZODAVIZEK

A FÜRDŐ- ÉS USZODAVIZEK Építő ipari és USZODATECHNIKAI Részvénytársaság K 24 A FÜRDŐ- ÉS USZODAVIZEK ELSZÍNEZŐDÉSE ( Fémek a vízben; algák a vízben; a víz zavarosodása ) A medencékben tárolt fürdő- és uszodavizeknél gyakran keletkeznek

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

A víz vegyszerezése. 1. oldal Play Pool Uszodatechnikai Kft. Tel: (00) 3614010640 1162 Budapest, Hermina út 79. Fax: (00) 3614020660

A víz vegyszerezése. 1. oldal Play Pool Uszodatechnikai Kft. Tel: (00) 3614010640 1162 Budapest, Hermina út 79. Fax: (00) 3614020660 A víz vegyszerezése 1.1. Vegyszerezésről általában A medence vizét vegyszerekkel is tisztítani kell ahhoz, hogy a medence bakteriológiai szempontból is tiszta legyen. A megfelelő vízminőség eléréséhez

Részletesebben

A csapvíz is lehet egészséges és jóízű?

A csapvíz is lehet egészséges és jóízű? A csapvíz is lehet egészséges és jóízű? Dr. Radnai Ferenc 2/14/2014 1 Szennyezők a fogyasztási helyen A szennyezők forrása Elégtelen tisztítás Másodlagos szennyezés Szennyezők típusa Oldott anyagok Biológiai

Részletesebben

AQUABROME. Brómos lassú hatású vízfertőtlenítő rendszer

AQUABROME. Brómos lassú hatású vízfertőtlenítő rendszer AQUABROME Brómos lassú hatású vízfertőtlenítő rendszer K 2005 A szabadalmaztatott BAYROL brómos fürdővíz fertőtlenítő eljárás, az AQUABROME lassan oldódó tabletták (20 gramm) brómos és klóros kölcsönhatását

Részletesebben

PROTECTOR ALPHI-11. Alkalmazások. Fizikai tulajdonságok. Használat és adagolás

PROTECTOR ALPHI-11. Alkalmazások. Fizikai tulajdonságok. Használat és adagolás PROTECTOR ALPHI-11 Véd a korrózió és a vízkő ellen Fenntartja a hatékonyságot és ezzel meghosszabbítja a rendszer éélettartamát A fűtési rendszerekben szokásosan alkalmazott összes fémhez és anyaghoz használható

Részletesebben

Felszíni vizek. Vízminőség, vízvédelem

Felszíni vizek. Vízminőség, vízvédelem Felszíni vizek Vízminőség, vízvédelem VÍZKÉSZLETEK 1.4 milliárd km 3, a földkéreg felszínének 71 %-át borítja víz 97.4% óceánok, tengerek 2.6 % édesvíz 0.61 % talajvíz 1.98% jég (jégsapkák, gleccserek)

Részletesebben

Mélységi víz tisztítására alkalmas komplex technológia kidolgozása biológiai ammónium- mentesítés alkalmazásával

Mélységi víz tisztítására alkalmas komplex technológia kidolgozása biológiai ammónium- mentesítés alkalmazásával 2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mélységi víz tisztítására alkalmas komplex technológia kidolgozása biológiai ammónium- mentesítés alkalmazásával Készítette:

Részletesebben

Medence vegyszer kezelési útmutató

Medence vegyszer kezelési útmutató Medence vegyszer kezelési útmutató I. Klóros vízkezelés és vegyszerei Az úszómedencénk vízzel való feltöltése után az alábbi vegyszerezési feladatok várnak ránk! Szűrés A medence vizének tisztán tartása

Részletesebben

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1 Életünk és a víz Kiss Miklós www.vizinform.hu Kiss Miklós 1 Víz,ha csak életünkhöz lenne szükséges rádde magad vagy az élet! Nincs arra szó, mily fenséges enyhülést ad csodás üdeséged. Hajdan volt erőnk,

Részletesebben

SUPER STOP BROT 60 Szisztémikus szer 2015-ös évjárat www.pamena.com

SUPER STOP BROT 60 Szisztémikus szer 2015-ös évjárat www.pamena.com Szisztémikus szer 2015-ös évjárat www.pamena.com Gépesített dohány Maleinsav hidrazid kálium só formában 80% p/p, amely egyenértékű a 60% p/p maleinsav hidraziddal. Vízben oldódó por (SP) vízben oldódó

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek Film- és optikai eszköz védõ termékek FILMTISZTÍTÓ SPRAY Minden felületre, ph semleges. Freonmentes. Ujjnyomok és más szennyezõdések eltávolítására. ANTISZTATIKUS SPRAY Film, üveg és mûanyag felületek

Részletesebben

Strand a kertben. vízápolási tanácsok

Strand a kertben. vízápolási tanácsok Strand a kertben vízápolási tanácsok A TERMÉSZETTŐL.. A vízápolási anyagokat a D&W termékeiből a Máglya Kft biztosítja. C s i n á l d m a g a d Alapok 4. A megfelelő ph érték 6. Küzdelem az algák ellen

Részletesebben

Mikroszennyezők az ivóvízben és az Ivóvízminőség-javító Program

Mikroszennyezők az ivóvízben és az Ivóvízminőség-javító Program Mikroszennyezők az ivóvízben és az Ivóvízminőség-javító Program Dr. Czégény Ildikó, TRV (HAJDÚVÍZ) Sonia Al Heboos, BME VKKT Dr. Laky Dóra, BME VKKT Dr. Licskó István BME VKKT Mikroszennyezők Mikroszennyezőknek

Részletesebben

Az engedélyező hatóság az Aqua Garden Micro Combi vízinövény tápoldat forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki:

Az engedélyező hatóság az Aqua Garden Micro Combi vízinövény tápoldat forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium JELENTÉS MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium 1. Termék leírás Az MGP-Cap és MPG-Boost 100%-ban szerves vegyületek belső égésű motorok

Részletesebben

Tájékoztató. az egyedi szennyvíztisztító kisberendezések műszaki kialakításáról

Tájékoztató. az egyedi szennyvíztisztító kisberendezések műszaki kialakításáról Magyar Köztársaság Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Tájékoztató az egyedi szennyvíztisztító kisberendezések műszaki kialakításáról Budapest, 2009. augusztus Bevezető A közműves szennyvízelvezető

Részletesebben

Háztartási vegyszerek tesztje

Háztartási vegyszerek tesztje Háztartási vegyszerek tesztje 2016-03-26 Egyik hatékonyabb, mint a másik? Hány tányért lehet elmosogatni egy környezetbarát és egy hagyományos mosogatószerrel? Mosószereket, mosogatószereket és vízkőoldókat

Részletesebben

Élet a szabadban. Automotive Industry

Élet a szabadban. Automotive Industry Élet a szabadban RELAZZO, A TERASZ. TUDNIVALÓK A MINDENNAPI HASZNÁLATHOZ www.rehau.hu/relazzo Construction Automotive Industry Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy termékünket választotta! A következő oldalakon

Részletesebben

AZ RO (fordított ozmózis) víztisztítóinkról általánosságban

AZ RO (fordított ozmózis) víztisztítóinkról általánosságban AZ RO (fordított ozmózis) víztisztítóinkról általánosságban A fordított ozmózis technológiával működő VÍZTISZTÍTÓK, a mosogatópultba könnyen beépíthetőek, használatuk kényelmes, mert a normál ivóvízhálózatra

Részletesebben

MEGFIGYELÉSEK, MÉRÉSEK, TANULSÁGOK... AZ ÖREG TÓ VIZÉRŐL

MEGFIGYELÉSEK, MÉRÉSEK, TANULSÁGOK... AZ ÖREG TÓ VIZÉRŐL MEGFIGYELÉSEK, MÉRÉSEK, TANULSÁGOK... AZ ÖREG TÓ VIZÉRŐL Helyszín: időpont: Osztály: Csoporttagok: 1. Nézzetek körül a tó partján. Milyen? Húzzátok alá a megfelelő jellemzőt. csak nádas és erdő veszi körül

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE AZ USZODAVEGYSZEREK KEZELÉSE

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE AZ USZODAVEGYSZEREK KEZELÉSE AZ USZODAVEGYSZEREK KEZELÉSE A vegyszereket jól elzárva, hûvös, száraz és jól szellõzött helyiségben kell tárolni. A közvetlen napsugárzástól védeni kell. Az anyagokat élelmiszerekkel, könnyen korrodáló

Részletesebben

Probiotkius környezetstabilizáló termék

Probiotkius környezetstabilizáló termék ProBio Fürdőtisztító A ProBio Fürdőtisztító nagy hatékonyságú folyékony halmazállapotú ökológiai termék, ami vizes helyiségek takarításához lett kifejlesztve. Nem tartalmaz mesterséges alkotórészeket,

Részletesebben

hexa cover folyadéktakaró MezŐGazdasÁGI termékkör MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKKÖR renobo

hexa cover folyadéktakaró MezŐGazdasÁGI termékkör MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKKÖR renobo hexa cover folyadéktakaró rendszer MezŐGazdasÁGI termékkör hexa cover folyadéktakaró rendszer Vállalat A Hexa-Cover 2004-es elindítása óta piacvezetővé vált a folyadék lefedő megoldások között. Az egyedülálló

Részletesebben

Készítette: Szerényi Júlia Eszter

Készítette: Szerényi Júlia Eszter Nem beszélni, kiabálni kellene, hogy az emberek felfogják: a mezőgazdaság óriási válságban van. A mostani gazdálkodás nem természeti törvényeken alapul-végképp nem Istentől eredően ilyen-, azt emberek

Részletesebben

Minta száma. Szín, szag, íz. Mintavétel ideje. oxigénigény vezetőképesség ph. zavarosság* ammónium nitrit. mangán. kémiai. arzén

Minta száma. Szín, szag, íz. Mintavétel ideje. oxigénigény vezetőképesség ph. zavarosság* ammónium nitrit. mangán. kémiai. arzén Mintavétel ideje Minta száma Szín, szag, íz zavarosság* ammónium nitrit vas mangán kémiai oxigénigény vezetőképesség ph arzén A szolgáltatott ivóvíz aktuális minősége Szeged és Algyő területén. A kijelölt

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Csomagoló- és Kellékanyagok - Higiéniai termékek. árazási egység Cash&Carry csomag ár. megjegyzés

Papyrus Hungária Zrt - Csomagoló- és Kellékanyagok - Higiéniai termékek. árazási egység Cash&Carry csomag ár. megjegyzés Clin ablaktisztító A Clin ablak-és felülettisztítók a csíkmentesen ragyogás szakértőjeként biztosítják Önnek a hosszantartó csillogást - időigényes és fárasztó tisztítás nélkül. Speciális szórófeje nemcsak

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Csomagoló- és Kellékanyagok - Higiéniai termékek. árazási egység Cash&Carry csomag ár. megjegyzés

Papyrus Hungária Zrt - Csomagoló- és Kellékanyagok - Higiéniai termékek. árazási egység Cash&Carry csomag ár. megjegyzés Clin ablaktisztító A Clin ablak-és felülettisztítók a csíkmentesen ragyogás szakértőjeként biztosítják Önnek a hosszantartó csillogást - időigényes és fárasztó tisztítás nélkül. Speciális szórófeje nemcsak

Részletesebben

MEGNEVEZÉS SPECIÁLIS TÓVÍZÁPOLÁSI ESZKÖZÖK

MEGNEVEZÉS SPECIÁLIS TÓVÍZÁPOLÁSI ESZKÖZÖK SZŰRŐANYAG 142220 VT Filtra-Sub - Lávakő : ideális a durvább szennyeződések kiszűrésére - megfelelő életteret biztosít a mikroorganizmusok számára 5 000 ml 5472 142210 VT Teich aktívszén vödrös, 1000 gr.

Részletesebben

Úszó fedlapok hatásának vizsgálata nem levegőztetett eleveniszapos medencék működésére nagyüzemi helyszíni mérésekkel és matematikai szimulációval

Úszó fedlapok hatásának vizsgálata nem levegőztetett eleveniszapos medencék működésére nagyüzemi helyszíni mérésekkel és matematikai szimulációval Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék Úszó fedlapok hatásának vizsgálata nem levegőztetett eleveniszapos medencék működésére nagyüzemi

Részletesebben

AsMET víztisztító és technológiája

AsMET víztisztító és technológiája AsMET víztisztító és technológiája Horváth Dániel mérnök daniel.horvath@smet.hu S-Metalltech 98. Kft. Tartalom I. AsMET adszorbens - Tulajdonságok II. Alkalmazási példák III. Regenerálás Hulladék kezelése

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER Budapest 2007. október 11. készítmény neve: 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Biovéd 2005 Kft. 9923 Kemestaródfa, Kemesmáli út 23. telefon: 20/951-81-51, fax: 20/460-41-99 email: bioved@bioved.hu

Részletesebben

Minta száma. Szín, szag, íz. Mintavétel ideje. oxigénigény vezetőképesség ph. zavarosság* ammónium nitrit. mangán. kémiai. arzén

Minta száma. Szín, szag, íz. Mintavétel ideje. oxigénigény vezetőképesség ph. zavarosság* ammónium nitrit. mangán. kémiai. arzén Mintavétel ideje Minta száma Szín, szag, íz zavarosság* ammónium nitrit vas mangán kémiai oxigénigény vezetőképesség ph arzén A szolgáltatott ivóvíz aktuális minősége Szeged és Algyő területén. A kijelölt

Részletesebben

1. A VÍZ SZÉNSAV-TARTALMA. A víz szénsav-tartalma és annak eltávolítása

1. A VÍZ SZÉNSAV-TARTALMA. A víz szénsav-tartalma és annak eltávolítása 1. A VÍZ SZÉNSAV-TARTALMA A víz szénsav-tartalma és annak eltávolítása A természetes vizek mindig tartalmaznak oldott széndioxidot, CO 2 -t. A CO 2 a vizekbe elsősor-ban a levegő CO 2 -tartalmának beoldódásával

Részletesebben

Természetes vizek, keverékek mindig tartalmaznak oldott anyagokat! Írd le milyen természetes vizeket ismersz!

Természetes vizek, keverékek mindig tartalmaznak oldott anyagokat! Írd le milyen természetes vizeket ismersz! Összefoglalás Víz Természetes víz. Melyik anyagcsoportba tartozik? Sorolj fel természetes vizeket. Mitől kemény, mitől lágy a víz? Milyen okokból kell a vizet tisztítani? Kémiailag tiszta víz a... Sorold

Részletesebben

Dr. Berényi Üveges Judit Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Talajvédelmi Hatósági Osztály október 26.

Dr. Berényi Üveges Judit Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Talajvédelmi Hatósági Osztály október 26. A szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználása talajvédelmi hatósági engedély alapján és a szennyvíziszap felhasználásával készült termékek piacfelügyelete Dr. Berényi Üveges Judit Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

A SUNI KFT. ÁLTAL FORGALMAZOTT VELDA TERMÉKEK 2008. ÉVI ÁRLISTÁJA MEGNEVEZÉS

A SUNI KFT. ÁLTAL FORGALMAZOTT VELDA TERMÉKEK 2008. ÉVI ÁRLISTÁJA MEGNEVEZÉS HALETETŐ AUTOMATA / HALELEDEL 124818 Fish feeder Basic db 68791 124817 Fish feeder automata haletető, 3 literes db 11163 VÍZINÖVÉNYEK FEJLŐDÉSÉT SEGÍTŐ ANYAGOK, ESZKÖZÖK 122475 87119216555 12225 8711921634

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Kézhigiéniában is profik vagyunk több, mint 150 éve a piacon!

Kézhigiéniában is profik vagyunk több, mint 150 éve a piacon! Termékkatalógus Kézhigiéniában is profik vagyunk több, mint 150 éve a piacon! Munkavégzés elõtti védõ krémek Munkavégzés elõtt vidd fel a kézbõrödre, így hatékony védelmet biztosíthatsz akár több órára

Részletesebben

MINERALHOLDING KFT. Termékek 2014 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS

MINERALHOLDING KFT. Termékek 2014 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS Fascinating A víz és a kert Waterardens bûvöletében SZIVATTYÚ TÓÁPLÁS VILÁÍTÁS TÓÉPÍTÉS Termékek 014 1106 Bp, Fehér út 10 Tel: 09-770 E-mail: info@mineralholdinghu Vulkán Sugarak arang ehely SZÖÔÚT SZIVATTYÚ

Részletesebben

ProNatura Manufaktúra Kft. Tudatos talajregenerálás, talajerő növelés ProHuminnal

ProNatura Manufaktúra Kft. Tudatos talajregenerálás, talajerő növelés ProHuminnal ProNatura Manufaktúra Kft. Tudatos talajregenerálás, talajerő növelés ProHuminnal Mi a ProHumin? A ProHumin egy talajkondicionáló készítmény, koncentrátum, amely oldott (humát-, és fulvát) formában tartalmaz

Részletesebben

A Greenman Probiotikus Mikroorganizmusok és a Greenman Technológia 2013.

A Greenman Probiotikus Mikroorganizmusok és a Greenman Technológia 2013. A Greenman Probiotikus Mikroorganizmusok és a Greenman Technológia 2013. Életünk és a mikróbavilág 1 g talaj 40 millió db mikroorganizmus 1 ml tóvíz 1 millió db mikroorganizmus Emberi emésztőrendszer mikróbái

Részletesebben

a NAT /2006 számú akkreditálási ügyirathoz

a NAT /2006 számú akkreditálási ügyirathoz Nemzeti Akkreditáló Testület MELLÉKLET a NAT-1-1111/2006 számú akkreditálási ügyirathoz A MIVÍZ Miskolci Vízmû Kft. Környezet- és vízminõségvédelmi osztály Laboratórium (3527 Miskolc, József Attila u.

Részletesebben

Klarstein konyhai robotgép ID: /

Klarstein konyhai robotgép ID: / Klarstein konyhai robotgép ID: 10006254/ 10006255 Tisztelt vásárló, Elsősorban, szeretnénk Önnek gratulálni a berendezés vételéhez. Alaposan olvassa el a használati utasítást, mely a berendezés használatához

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

GRAF Picobell szennyvíztisztító kisberendezés üzembehelyezés, üzemeltetés és karbantartás

GRAF Picobell szennyvíztisztító kisberendezés üzembehelyezés, üzemeltetés és karbantartás GRAF Picobell szennyvíztisztító kisberendezés üzembehelyezés, üzemeltetés és karbantartás A jelen utasításban leírtakat föltétlenül be kell tartani. Az utasítások be nem tartása esetén semmiféle garanciális

Részletesebben

Hulladékfogadás, együttes rothasztás, biogáz hasznosítás hatékonyságának növelése a DÉL-PESTI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPEN

Hulladékfogadás, együttes rothasztás, biogáz hasznosítás hatékonyságának növelése a DÉL-PESTI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPEN Hulladékfogadás, együttes rothasztás, biogáz hasznosítás hatékonyságának növelése a DÉL-PESTI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPEN SZERVES HULLADÉK FELDOLGOZÁS Az EU-s jogszabályok nem teszik lehetővé bizonyos magas

Részletesebben

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít!

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít! Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem Megnyugtat és kényelmet biztosít! Sebezhetőség a nehéz napokon A WHO adatai szerint a nőgyógyászati problémák 63%-át

Részletesebben

Termékek 2015 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS

Termékek 2015 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS Fascinating A víz és a kert WaterGardens bûvöletében Termékek 015 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS Vulkán Sugarak Harang Kehely SZÖKÔKÚT SZIVATTYÚK PondoVario 750 3500 Szökôkút szivattyú kerti tavakhoz

Részletesebben

Smart Mix Pro. A világ első tasakos adagolórendszere

Smart Mix Pro. A világ első tasakos adagolórendszere Smart Mix Pro A világ első tasakos adagolórendszere A Smart Mix Pro a kisebb helyszíneken is elérhetővé teszi a professzionális takarítási eredményeket. A korlátozott tárolóhellyel és költségvetéssel rendelkező

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

PLUM KÉZVÉDELEM PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811

PLUM KÉZVÉDELEM PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811 PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811 megelőzik a bőr kiszáradását és a bőrkárosító anyagok beszívódását PLUTECT 22 AQUA

Részletesebben

GREENWAY NEO SOLAR felhasználásra kész

GREENWAY NEO SOLAR felhasználásra kész Ref. : CA.38 /08.18/V5/ HU felhasználásra kész A megújuló, növényi eredetű 1,3 PROPÁNDIOL-t és korróziógátló adalékokat tartalmazó, FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ közvetítőközeg, mely különösen alkalmas használati

Részletesebben

Természetes vizek szennyezettségének vizsgálata

Természetes vizek szennyezettségének vizsgálata A kísérlet, mérés megnevezése, célkitűzései: Természetes vizeink összetételének vizsgálata, összehasonlítása Vízben oldott szennyezőanyagok kimutatása Vízben oldott ionok kimutatása Eszközszükséglet: Szükséges

Részletesebben

Stabilizált hidrogén-peroxidon alapuló környezetbarát fertıtlenítıszer

Stabilizált hidrogén-peroxidon alapuló környezetbarát fertıtlenítıszer HUWA-SAN TR 50 Stabilizált hidrogén-peroxidon alapuló környezetbarát fertıtlenítıszer (színtelen, szagtalan, biológiai lebomlóképesség) HUWA-SAN TR 50 Víz-és Csatornamővek részére A fertıtlenítıszerek

Részletesebben

Fürdővízkezelési útmutató. Vízkezelés 5 lépésben VÍZKEZELÉS SOS A759001TD

Fürdővízkezelési útmutató. Vízkezelés 5 lépésben VÍZKEZELÉS SOS A759001TD Fürdővízkezelési útmutató Vízkezelés 5 lépésben SOS VÍZKEZELÉS A759001TD Vízkezelés Mennyi ápolószert kell egy medencéhez beszerezni? Használja ki az medencekarbantartás App-előnyeit az integrált mennyiség

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

2. Biotranszformáció. 3. Kiválasztás A koncentráció csökkenése, az. A biotranszformáció fıbb mechanizmusai. anyagmennyiség kiválasztása nélkül

2. Biotranszformáció. 3. Kiválasztás A koncentráció csökkenése, az. A biotranszformáció fıbb mechanizmusai. anyagmennyiség kiválasztása nélkül 2. Biotranszformáció 1. Kiválasztást fokozza 2. Az anyagot kevésbé toxikus formába alakítja (detoxifikáció ) 3. Az anyagot toxikusabb formába alakítja (aktiváció, parathion - paraoxon) Szerves anyagok

Részletesebben

Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V

Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V page 2 A növények növekedésének alapjai: Napenergia,CO2, víz, tápelemek Tápelemeket 2 csoportra osztjuk:

Részletesebben

Nature2 Express Ezüst-réz ionos fertőtlenítőrendszer

Nature2 Express Ezüst-réz ionos fertőtlenítőrendszer 1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu fehervar@kerex.hu

Részletesebben

Készítette: Bíró Gábor környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Hideg Miklós okl. vegyész Belső konzulens: Dr. Barkács Katalin adjunktus

Készítette: Bíró Gábor környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Hideg Miklós okl. vegyész Belső konzulens: Dr. Barkács Katalin adjunktus Készítette: Bíró Gábor környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Hideg Miklós okl. vegyész Belső konzulens: Dr. Barkács Katalin adjunktus Budapest 2013. Célkitűzés Ózd és térsége vízellátásának fejlesztése

Részletesebben

Miért bizsereg a bőrön, amikor először alkalmazza?

Miért bizsereg a bőrön, amikor először alkalmazza? Miért bizsereg a bőrön, amikor először alkalmazza? Ez akkor fordulhat elő, ha a szervezet sejtjeinek a magnézium szintje alacsony. A bőr bizseregni kezd, amint a magnézium a bőrön keresztül gyorsan kezd

Részletesebben

Vízszennyezésnek nevezünk minden olyan hatást, amely felszíni és felszín alatti vizeink minőségét úgy változtatja meg, hogy a víz alkalmassága emberi

Vízszennyezésnek nevezünk minden olyan hatást, amely felszíni és felszín alatti vizeink minőségét úgy változtatja meg, hogy a víz alkalmassága emberi VÍZSZENNYEZÉS Vízszennyezésnek nevezünk minden olyan hatást, amely felszíni és felszín alatti vizeink minőségét úgy változtatja meg, hogy a víz alkalmassága emberi használatra és a benne zajló természetes

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

Get Water. Termékkatalógus

Get Water. Termékkatalógus Get Water Termékkatalógus GWA hordaléktűrő takarékos csapvégek Szabvány méretű ½ colos komplett vízadagolók csaptelepekre, krómozott réz keret, adagolókapszula, tömítőgyűrű Előnye, hogy a belső szűrő öblös

Részletesebben

Kombinált intenzív-extenzív rendszer alkalmazása, tervezésének és működtetésének tudományos. háttere, gyakorlati tapasztalatai

Kombinált intenzív-extenzív rendszer alkalmazása, tervezésének és működtetésének tudományos. háttere, gyakorlati tapasztalatai Integrált szemléletű program a fenntartható és egészséges édesvízi akvakultúráért Kombinált intenzív-extenzív rendszer alkalmazása, tervezésének és működtetésének tudományos háttere, gyakorlati tapasztalatai

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

Megbízható mérés és szabályozás

Megbízható mérés és szabályozás Megbízható mérés és szabályozás Pontosság tervezéssel www.prominent.com Az optimális adagolás garanciája az adagolószivattyú, a szabályzó és az érzékelő tökéletese együttműködése. A ProMinent maximális

Részletesebben

Az öntözés tízparancsolata

Az öntözés tízparancsolata 1. Az öntözés - mint vízgazdálkodási kategória - a víz hasznosításának egyik módja, egyben az adott helyen rendelkezésünkre álló víz felhasználásának egyik eszköze és az adott (vízgyűjtő)terület vízháztartásának

Részletesebben

A szén-dioxid, oxigén és ózon szerepe az ipari vizek kezelése során

A szén-dioxid, oxigén és ózon szerepe az ipari vizek kezelése során A szén-dioxid, oxigén és ózon szerepe az ipari vizek kezelése során Szén-dioxid alkalmazások Oxigén és ózon alkalmazások Előadó: Paszera András Dénes Szén-dioxid alkalmazások ph beállítás Langelier Index

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE 1. oldal A vegyszeres vízkezelésnek az alábbi feladatai vannak: ph-beállítás, fertőtlenítés, algaképződés megelőzése, szűrést segítő pelyhesítés vízkőkiválás meggátolása

Részletesebben

HUMANCORP LABORATÓRIUMI TISZTÍTOTT VÍZ ELÕÁLLÍTÁS. rendszerek A ZENEER RO

HUMANCORP LABORATÓRIUMI TISZTÍTOTT VÍZ ELÕÁLLÍTÁS. rendszerek A ZENEER RO LABORATÓRIUMI TISZTÍTOTT VÍZ ELÕÁLLÍTÁS HUMANCORP rendszerek A ZENEER RO kompakt víztisztító berendezés család egy hálózati vízrõl mûködõ fordított ozmózis alapú rendszer, mely háromféle teljesítményben

Részletesebben

A vízi ökoszisztémák

A vízi ökoszisztémák A vízi ökoszisztémák Az ökoszisztéma Az ökoszisztéma, vagy más néven ökológiai rendszer olyan strukturális és funkcionális rendszer, amelyben a növények, mint szerves anyag termelők, az állatok mint fogyasztók,

Részletesebben

Az Ivóvízminőség-javító program technológiai vonatkozásai. Licskó István Laky Dóra és László Balázs BME VKKT

Az Ivóvízminőség-javító program technológiai vonatkozásai. Licskó István Laky Dóra és László Balázs BME VKKT Az Ivóvízminőség-javító program technológiai vonatkozásai Licskó István Laky Dóra és László Balázs BME VKKT Arzén Ammónium ion Bór Fluorid Vas Mangán Nitrit??? Metán Szén-dioid Célkomponensek Lehetséges

Részletesebben

GREENWAY NEO SOLAR. A felhasznált alapanyag 1,3 Propándiol megújuló, növényi alapú anyagból készül.

GREENWAY NEO SOLAR. A felhasznált alapanyag 1,3 Propándiol megújuló, növényi alapú anyagból készül. Ref. : CA.38 /09.14/V2/ HU GREENWAY NEO SOLAR Illusztratív ábrázolás A GREENWAY NEO SOLAR 1,3 PROPÁNDIOL-t és korróziógátló adalékokat tartalmazó, FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ közvetítőközeg, mely különösen alkalmas

Részletesebben

Norit Filtrix LineGuard

Norit Filtrix LineGuard Norit Filtrix LineGuard BEMUTATÁS A LineGuard egy ultraszűrést alkalmazó vízkezelő rendszer. Az ultraszűrő (UF) alkalmazása nagyon széleskörű ezek egyike az ivóvíz kezelés. Felhasználási területek: Az

Részletesebben

Diamonds are forever

Diamonds are forever Diamonds are forever egyesíti a fürdőmedence klasszikus vízkezelésének tisztaságát és higiéniáját a klórmentesen kezelt víz kellemes érzésével. Az innovatív AQUA DIAMANTE szóda eljárás gyémánt elektródákkal

Részletesebben

A tiszta siker. Új generációs biológiai tisztítás. Tisztaság könnyen, gyorsan, mérgező anyagok nélkül. Karbantartási termékek a ház körül

A tiszta siker. Új generációs biológiai tisztítás. Tisztaság könnyen, gyorsan, mérgező anyagok nélkül. Karbantartási termékek a ház körül TISZTÍT MEGELŐZ ELTÁVOLÍT TISZTÍT MEGELŐZ ELTÁVOLÍT A tiszta siker Karbantartási termékek a ház körül Új generációs biológiai tisztítás Tisztaság könnyen, gyorsan, mérgező anyagok nélkül Legfontosabb tudnivalók

Részletesebben

PIMAG SPORTKULACS TISZTA. KÖRNYEZETBARÁT. PRAKTIKUS. HUN

PIMAG SPORTKULACS TISZTA. KÖRNYEZETBARÁT. PRAKTIKUS. HUN PIMAG SPORTKULACS TISZTA. KÖRNYEZETBARÁT. PRAKTIKUS. HUN Gazdaságos alternatívája a palackozott víznek. A Nikken nemzetközileg elismert korszerű háztartási szűrőrendszere, ami a csapvizet finom ízű, szűrt

Részletesebben

Tisztító- és ápolószer-választék 266. Különleges szerszámok 267. Funkcionális alkatrészek 268

Tisztító- és ápolószer-választék 266. Különleges szerszámok 267. Funkcionális alkatrészek 268 264 Tisztítás/ápolás Különleges szerszámok Funkcionális ALKATRÉSZEK oldal Tisztító- és ápolószer-választék 266 Különleges szerszámok 267 Funkcionális alkatrészek 268 Funkcionális/ cserealkatrészek 265

Részletesebben

Aroma diffúzor

Aroma diffúzor Aroma diffúzor 10029718 10029719 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatót, az esetleges károk elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül hagyása miatt

Részletesebben

SZÁLAS ALGA MEGSEMMISÍTŐ KÉSZÜLÉK CÉLSZERŰ HASZNÁLATA

SZÁLAS ALGA MEGSEMMISÍTŐ KÉSZÜLÉK CÉLSZERŰ HASZNÁLATA 1.oldal, összesen:5 A VELDA I-TRONIC SZÁLAS ALGA MEGSEMMISÍTŐ KÉSZÜLÉK CÉLSZERŰ HASZNÁLATA Az asztronautikai technológiából származtatott Velda I-Tronic készülék forradalmian új eljárást testesít meg a

Részletesebben

a NAT /2012 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

a NAT /2012 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZÕ OKIRAT a NAT-1-1379/2012 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A REG-INFO Kft. (1221 Budapest, Ady Endre u. 113/b.) akkreditált területe I. Az akkreditált

Részletesebben

v e g y s z e r e k é s v í z k e z e l é s

v e g y s z e r e k é s v í z k e z e l é s v e g y s z e r e k é s v í z k e z e l é s 208 Szabályzók 209 Fertőtlenítés éghető, és nem éghető klórral 211 Multi-action klór fertőtlenítő 213 Fertőtlenítés brómmal 214 Fertőtlenítés aktív oxigénnel

Részletesebben

A DRIFINE borászati alkalmazásának tapasztalatai

A DRIFINE borászati alkalmazásának tapasztalatai A DRIFINE borászati alkalmazásának tapasztalatai A borok készítése, kezelése évszázadok alatt kialakult és megszokott ritmusban történik. Az őszi szüretet követően régen a borok önstabilizálódását várták

Részletesebben

Hydro BG. green. Bioszféra Montreál/Kanada. Fenntarthatóság a tökéletességben. Szűrőágyas vízelvezető rendszer.

Hydro BG. green. Bioszféra Montreál/Kanada. Fenntarthatóság a tökéletességben. Szűrőágyas vízelvezető rendszer. Hydro BG Bioszféra Montreál/Kanada Fenntarthatóság a tökéletességben green Szűrőágyas vízelvezető rendszer. Szűrőágyas folyóka green A FILCOTEN green kiszűri a szerves és szervetlen szennyeződéseket a

Részletesebben

PurePro M800DF tartály nélküli RO víztisztító [M800DF]

PurePro M800DF tartály nélküli RO víztisztító [M800DF] PurePro M800DF tartály nélküli RO víztisztító [M800DF] A PurePro M800DF háztartási RO (Reverse Osmosis - fordított ozmózis) víztisztító konyhai mosogató alá, a vízhálózatra szerelhető, 5 lépcsős, tartály

Részletesebben

GLYCUNIC SOLAR EX napkollektor hőközlő folyadék

GLYCUNIC SOLAR EX napkollektor hőközlő folyadék Termék leírás: A GLYCUNIC SOLAR EX alacsony toxicitású propilénglikol alapú hőközlő folyadék koncentrátum, minden napkollektoros alkalmazáshoz A GLYCUNIC SOLAR EX szerves sav inhibitor technológiát alkalmaz.

Részletesebben

Medencevíz kezelési útmutató. Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan!

Medencevíz kezelési útmutató. Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan! Medencevíz kezelési útmutató Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan! FONTOS 2. EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZAT A MEDENCE VÍZET RENDSZERESEN VEGYSZERESEN KEZELNI KELL

Részletesebben

Minta száma. Szín, szag, íz. Mintavétel ideje. oxigénigény arzén. zavarosság* ammónium nitrit ph. mangán. kémiai. vezetőképesség

Minta száma. Szín, szag, íz. Mintavétel ideje. oxigénigény arzén. zavarosság* ammónium nitrit ph. mangán. kémiai. vezetőképesség Mintavétel ideje Minta száma vas mangán ammónium nitrit ph kémiai oxigénigény arzén zavarosság* Szín, szag, íz A szolgáltatott ivóvíz aktuális minősége Szeged és Algyő területén. A kijelölt fogyasztói

Részletesebben

Bárcsak én is... fida et. Óvja legjobb barátainkat

Bárcsak én is... fida et. Óvja legjobb barátainkat Bárcsak én is... fida et Óvja legjobb barátainkat fida et Óvja legjobb barátainkat Fidavet Mi a Fidavet? Minden tulajdonos szoros érzelmi kapcsolatban áll kedvencével, és szeretné megóvni a betegségektől,

Részletesebben

A tisztaság fél egészség - vagy mégsem? Lovas Réka Orsolya és Hegyi Zsófia Lovassy László Gimnázium 2012

A tisztaság fél egészség - vagy mégsem? Lovas Réka Orsolya és Hegyi Zsófia Lovassy László Gimnázium 2012 A tisztaság fél egészség - vagy mégsem? Lovas Réka Orsolya és Hegyi Zsófia Lovassy László Gimnázium 2012 Szappanfogyasztásunk 3ml / kézmosás -> napi 8-10 alkalom 6ml / fürdés -> napi 1-2 5 ml / mosogatás

Részletesebben

Kémia: minden, ami körülvesz. 5.modul: Gyakorlati feladatok: anyagok és tulajdonságaik

Kémia: minden, ami körülvesz. 5.modul: Gyakorlati feladatok: anyagok és tulajdonságaik Kémia: minden, ami körülvesz 5.modul: Gyakorlati feladatok: anyagok és tulajdonságaik TARTALOM 5.modul: Gyakorlati feladatok: anyagok és tulajdonságaik...2 1. Sodium PolYacrylate egy polimer a babák egészségéért...3

Részletesebben

Florapack Kertészet - www.kert-to.hu - Webáruház. Termékek 2014 - 2015 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS

Florapack Kertészet - www.kert-to.hu - Webáruház. Termékek 2014 - 2015 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS Fascinating A víz és a kert WaterGardens bûvöletében Termékek 014-015 SZIVATTYÚK TÓÁPOLÁS VILÁGÍTÁS TÓÉPÍTÉS Sugarak Harang Kehely SZÖKÔKÚT SZIVATTYÚK PondoVario 750 3500 Szökôkút szivattyú kerti tavakhoz

Részletesebben

Törésponti klórozást alkalmazó ammónium eltávolítási technológiák optimalizálása, üzemeltetési tapasztalatok, vízbiztonsági szempontok

Törésponti klórozást alkalmazó ammónium eltávolítási technológiák optimalizálása, üzemeltetési tapasztalatok, vízbiztonsági szempontok Törésponti klórozást alkalmazó ammónium eltávolítási technológiák optimalizálása, üzemeltetési tapasztalatok, vízbiztonsági szempontok 2016. Május 10. Vízbiztonsági kockázat: öthm Megelőzés: ClO 2 adagolás

Részletesebben