Tájékoztató Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciójának évi megvalósulásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciójának évi megvalósulásáról"

Átírás

1 - 1 - Tájékoztató Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciójának évi megvalósulásáról Tisztelt Közgyőlés! Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 340/2008 (XII. 19.) szekszárdi önkormányzati határozatával elfogadta a város Sportkoncepcióját. A Közgyőlés évi munkatervében napirendre tőzte a koncepció évi megvalósulásának tájékoztatóját. A tájékoztató a Sportkoncepció egyes fejezeteire épülve készült el. 1. A sport egyes területeinek helyzete, lehetséges fejlesztési módjai 1.1 Óvodai testnevelés 1 A kisgyermekek harmonikus fejlıdése rendszeres, napi testneveléssel, sporttal biztosítható. Egységes intézményi rendszerben végzett testneveléssel elıször a gyerekek az óvodában találkoznak. 3-7 éves kor között győjtik a legtöbb tapasztalatot, élményt a mozgáskultúrájuk kialakításához. Az óvodai mozgásfejlesztésrıl elmondható, hogy nagyon fontos a motorikus képességek kialakításának szempontjából. Szekszárdon jelenleg három önkormányzati és öt nem önkormányzati fenntartású óvoda mőködik. A városi fenntartású intézményeken belül 5 feladat-ellátási hely és 4 tagintézmény mőködik mint óvoda. Összesen 807 fı gyermek részére biztosított a mindennapos testmozgás, ezenkívül számukra a Vízmő Kft. uszodájában van lehetıség úszásra. Az óvodák mindegyike rendelkezik szabadtéri játékokkal felszerelt udvarral, így a tavasztól ıszig tartó idıszakban megoldhatóak a friss levegın vezetett foglalkozások. Az óvodák a szervezett testnevelési foglalkozásokon igyekeznek megfelelı színvonalon biztosítani a kisgyermekek számára a kötetlen mozgásos tevékenységek lehetıségét és az ahhoz szükséges tárgyi, valamint személyi feltételeket. Az 1. Számú Óvoda Kindergarten 2009 szeptembere óta kiemelten foglalkozik a gyermekek komplex mozgásfejlesztésével, heti rendszerességgel. A foglalkozások célja a mozgáskoordináció egészségügyi és pedagógiai célzatú fejlesztése. A gyermekek fejlıdésének nyomon követése elektronikus rendszer segítségével történt. Az óvoda a tanév végén a Prométheusz-parkban hagyományaihoz híven ismét megszervezett egy családi sportnapot. Váltóversenyek, sorversenyek, ügyességi feladatok végrehajtásával igyekeztek a szülıkkel és gyermekeikkel megszerettetni a sportot. Az óvodába járó gyerekeknek az elmúlt évben is lehetısége nyílt heti két alkalommal szivacslabda foglalkozáson részt venni a Kölcsey épület tornaszobájában. Mindhárom épület gyermekei éltek a lehetıséggel hétfı délutánonként, mely térítésmentes volt a szülık számára. A 2. Számú Óvoda és Bölcsıde az intézményben folyó alaptevékenységeken túl a szülık támogatásával (anyagi és tevıleges) különbözı mozgásos tevékenységeket szervezett, melyek 1 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

2 - 2 - a gyermekek egészséges fejlıdését szolgálták. Ezen tevékenységek az alábbiak: néptánc, karate, akrobatikus rock and roll, szivacskézilabda, lovaglás, oviolimpia, téli sportok kipróbálása, füleslabda program. Az intézmény a 2003/2004-es nevelési évben kidolgozott Mozgásos játékprogramját sikeresen folytatta, melynek célja a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredmények figyelembevételével mozgásos tevékenységek szervezése rendszeresen és alkalomszerően is. A Gyermeklánc Óvoda a három telephelyén mőködı 11 óvodai csoport mindegyikében heti rendszerességgel tartott kötelezı testnevelés foglalkozást, melynek idıtartama (korosztálytól függıen) perc volt. Ezen felül az óvodapedagógusok napi rendszerességgel szerveztek a gyermekeknek mozgásos tevékenységet. Az óvoda nagycsoportosai az elmúlt évben is részt vettek a Garay János Általános Iskola által szervezett OVI Kupán. Az intézmény 2011-ben is biztosította a szülık támogatásával az úszás és néptánc oktatást. A bevételt elsısorban a tevékenységhez szükséges eszközökre fordították. Összesen 36 fı vette igénybe az úszás, vízhez szoktatás szolgáltatást (20 és 16 fıs csoport). A Gyermekjátszónéptánc foglalkozásokon összesen 125 fı vett részt. Ennek eredményessége jól érzékelhetı volt a gyermekek zenei képességének, mozgáskultúrájának fejlıdésében. Az intézmény többször jelezte beruházási igényként, hogy a Perczel Mór utcai feladat-ellátási helyén tornaszoba kialakítását kívánná megvalósítani. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése támogatta a beruházás megvalósítását, melynek összköltsége közel eft volt. A tornaszoba átadására 2011 októberében került sor. Az I. Béla Gimnázium Szedresi Bezerédj Amália Óvodája egy fı képzett oktató segítségével Szekszárdon szervezte meg az úszásoktatás vízhez szoktatás foglalkozásokat. Emellett a gyermekek a helyi általános iskola tornatermét vehették igénybe futballozás céljából. Városi fenntartású, illetve társulásban mőködı óvodák sportlétesítményei-terei (2011.) Ssz. Intézmény/cím Lsz. Tornaszoba/terem Játék/sportudvar Számú Óvoda Kindergarten 7100 Szekszárd, Kölcsey ltp Wosinszky ltp. 4. (feladat- ellátási hely német kisebbségi neveléssel) 92-1 Bajcsy- Zsilinszky u. 6. ( feladatellátási hely) Számú Óvoda Szálkai Óvoda Kindergarten (tagintézmény német kisebbségi neveléssel) 7121 Szálka, Petıfi u Számú Óvoda és Bölcsıde 7100 Szekszárd, Mérey u Kadarka u (feladat- ellátási hely, bölcsıdei intézményegység)

3 Medina, Petıfi S. u. 10. (tagintézmény) Gyermeklánc Óvoda 7100 Szekszárd, Perczel u Kecskés F. u. 11. (feladat- ellátási hely) 93-1 Óvoda u. 5. (feladat ellátási hely) 25-1 Garay János Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény Sióagárdi Óvodája (tagintézmény) Sióagárd, Kossuth u. 57/a I.Béla Gimnázium Szedresi Bezerédj István Amália Óvodája (tagintézmény, intézményegység) Szedres, Széchenyi u Iskolai testnevelés, diáksport 2 A testnevelés és a diáksport felkészít az élet- és munkanehézségek elviselésére, a kapcsolatteremtı képesség fejlesztésére, a szolidaritás, a tolerancia és a fair play szellemének megismertetésére is. Célja a játék- és sportkultúrában való tájékozódás, használható tudás kialakítása a játék és sporttevékenység jellegzetes területein, az önálló testedzésre, sportolásra, mozgásos önkifejezésre való készség alakítása. A városi fenntartású intézmények közül öt általános iskolában 2011-ben 2066 fı tanult és vett részt testnevelésórákon, ebbıl tanórán kívüli foglalkozásokon, iskolai sportkörben 910 fı rendszeresen sportolt. A kettı önkormányzati fenntartású középiskolában 1122 diákból 189 vette igénybe a rendszeres szervezett testmozgást. A Garay János Általános Iskola és AMI a város sportegyesületei támogatásával sportiskolaként is mőködik. Sajnos elmondható, hogy az elmúlt tanévben az egyesületek biztatása még mindig kevés húzóerıvel bírt, hogy a szülık az intézménybe írassák gyermeküket a biztos középiskolai továbbtanulás ismerete ellenére is. A sport azonban mindig népszerő a tanulók körében, így a sportiskolai képzéstıl függetlenül azok a gyerekek is bekapcsolódtak az edzésbe, akik a délelıtti oktatás folyamán nem a szakági osztályba jártak. Tanórán kívüli sportolási lehetıség labdarúgás, szivacskézilabda, atlétika, játékos sport formájában volt igénybe vehetı délutánonként. A város sportegyesületeivel az intézmény jó kapcsolatot ápol. A Szekszárdi UFC, az UKSE Szekszárd, valamint a Gyermek Kosárlabda SE vezetıivel rendszeres kapcsolatban áll az iskola. Az UKSE Szekszárd, a Szekszárdi UFC, a Vízmő SE, a Dynamic Triatlon Club, a Szekszárdi Kajak-Kenu Se, a KSC Szekszárd egyesületekkel az intézmény a közoktatási típusú sportiskolai mőködéssel kapcsolatosan sportági szerzıdéseket kötött. Ennek köszönhetıen szervezték meg az Ovi Kupát, focidélutánt, a Mikulás Sportdélutánt és testnevelıi szakmai napot. 2 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

4 - 4 - Az iskola versenyeredményei közül fontos kiemelni azt a páratlan sikert, amit a testnevelık, szülık és tanulók, valamint a támogatók összefogásával ért el az intézmény a Nagy vagy! országos televíziós sportvetélkedın. A 2010 ıszén megszerzett 1. helyezés után mint címvédıt felkérték a csapatot a tavaszi fordulón való részvételre, amit szintén megnyert. Az iskola kétszeres bajnokként hozzájutott 2x1 millió forinthoz, 2 x Ft sporteszközhöz és két külföldi utazáshoz Ausztriába és Tunéziába. Helyi és megyei versenyeken kézilabda, labdarúgás, atlétika, kajak-kenu, vívás, kerékpár, triatlon, duatlon, íjászat és játékos sportversenyeken indultak a tanulók, ahol kiváló eredményeket értek el. Országos versenyen kézilabda, cselgáncs, kajak, autóverseny sportágakban indultak versenyzık, ahol szintén szépen szerepeltek. Az intézmény nemzetközi kapcsolatai példamutatóak. A Párizs-Besons sportkapcsolat révén 2011-ben is részt vettek a tanulók egy labdarúgó tornán Franciaországban. Szlovákia a téli sí- táborok helyszíne. Ez is évekre visszanyúló kapcsolat, ahol mindig biztonságosan és jó körülmények között tanulhattak a gyerekek síelni. A táborozáson más intézmény gyermekei is részt vettek. Az iskola a város különbözı sportrendezvényein is aktívan részt vett: Nagy Sportágválasztó, utcai futóversenyek, Sportmajális, töltésfutások, Kihívás Napja. A Babits Mihály Általános Iskola tanulói az elızı tanévben minden helyi sportversenyen képviseltették magukat, és ezek eredményét figyelembe véve folytatták tovább a versenyzést megyei és országos szintő megmérettetéseken. Az intézményben a délutáni, tanórán kívüli diáksport kosárlabda, kézilabda, atlétika és tömegsport szakágakban mőködött. Mindegyik edzés minimum heti 2 foglalkozást jelentett korosztályi szinten. Ez összesen heti 15 óra edzés volt 132 fı diák részvételével. Az iskola kapcsolata a szekszárdi sportegyesületekkel kiválónak mondható. Szakmai együttmőködési megállapodást kötött az intézmény a Szekszárdi KSC, UKSE Szekszárd, valamint a Tolnai Sárkányhajó Egyesülettel. A Dienes Valéria Általános Iskolában 2011-ben mind a 8 osztályban folytatódott a német táncoktatás. Emellett népszerőek voltak a sportköri szakkörök, kosárlabda, atlétika. Az alsó tagozatosoknak az elmúlt évben sok sportolási lehetıséget biztosított az intézmény a délutánokra, és ezek közül több térítésmentes volt. A lányoknak heti egy alkalommal 2 óra szertorna és táncfoglalkozást tartottak. Az UKSE Szekszárd szivacslabdázói heti 3 alkalommal vették igénybe a tornacsarnokot. A KSC Szekszárd kosarasai két csapattal tartottak edzést az iskolában: Kenguru csapat (Dienes néven is), valamint a gyerekcsapat Babits Lurkók néven. Az IPPON Karate SE támogatásával heti két alkalommal volt lehetıség karate leckéket venni. Ezen felül labdarúgást és röplabdát is választhattak a felsı tagozatos tanulók. A felsıs atlétika heti háromszor volt. Az intézményben külön testnevelés munkaközösség mőködik. A tanulók fizikai képességeit az említett sportágaknak megfelelıen folyamatosan fejlesztették. A gyermekek egész évben igénybe vették az úszásoktatást is 2. és 5. évfolyamon. (Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata mind a négy általános iskolájában támogatta az úszás oktatását.) A Baka István Általános Iskola diákjai a helyi diákolimpiákon atlétika, úszás, kézilabda, labdarúgás, játékos sportverseny sportágakban kiemelkedı eredményekkel vettek részt. Ezen kívül a város és a helyi sportegyesületek által szervezett sportrendezvényeken is aktívan

5 - 5 - sportoltak. Tanórán kívüli sporttevékenységet a tanulók 7 sportágban választhattak (atlétika, kézilabda, labdarúgás, asztalitenisz, floorball, sportjáték, házi bajnokság). Ez heti 21 óra aktív sportolást jelentett, közel 250 fı gyermek részére. Az intézmény együttmőködési megállapodást kötött a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A Garay János Gimnázium diákjai rendszeresen sportolnak, versenyszerően is. Az intézmény többféle kikapcsolódási lehetıséget kínál délutáni foglalkozások keretében. Ilyenek a kosárlabda, röplabda, tornaedzés. Az I. Béla Gimnázium tornatermének és konditermének kihasználtsága 100%-os annak ellenére, hogy kisméretőek. Jó idı esetén az iskola melletti salakos és bitumenes pályát használták a tanulók sportolás céljából. Az intézmény 2011-ben forráshiány miatt nem tudta a szükséges felújításokat, valamint eszközbeszerzéseket elindítani, pedig sportiskola lévén a tanulók, a pedagógusok és a szülık részérıl is fennállt az igény. A város utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportegyesületeivel az együttmőködés együttgondolkodás vezetett oda, hogy az elmúlt tanévben megszervezte az intézmény a megyeszékhely elsı középiskolai közoktatási típusú sportiskolai képzését. A sportiskolai osztály diákjai a képzési formájukhoz tartozó magasabb óraszámú sportfoglalkozásaikat, edzéseiket egyesületeik közremőködésével a városi sportlétesítmények igénybevételével teljesítették, ami a tanulásszervezésben nagy rugalmasságot követelt. A testmozgás minél szélesebb körő elterjesztése, az egészséges életmód kialakítása érdekében a gimnázium kiemelten támogatta a sportolni vágyó fiatalokat. Délutánonként diáksportköri foglalkozások várták az aktív, mozgással töltött kikapcsolódást kedvelı diákokat. Kosárlabda, futball, röplabda lehetıségei közül választhattak, de élhettek a konditerem és az asztalitenisz kínálta lehetıségekkel is évben az intézmény hétvégi kenutúra szervezésével is bıvítette a szabadidı hasznos eltöltésének lehetıségeit. A sportköri munkát a Wesselényi Sport Közalapítvány által kiírt sikeres pályázat forrásai támogatták. Az I. Béla Gimnázium Szedresi Bezerédj István Általános Iskolájában az elmúlt tanévben 3 sportágban - atlétika, kézilabda, labdarúgás - szerveztek foglalkozásokat. A fiatalok a hasznos szabadidı eltöltése mellett különbözı sportversenyeken is részt vettek. Városi fenntartású, illetve társulásban mőködı iskolák sportlétesítményei-terei (2011.) Ssz Intézmény/cím Lsz. Tornaterem/szoba Sportudvar Garay János Általános Iskola, Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény, Közoktatási 1. Típusú Sportiskola, Óvoda és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény 7100 Szekszárd, Zrínyi u. 78. Garay János Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény Sióagárdi Általános és Mővészeti Iskolája (tagintézmény) 7171 Sióagárd, Kossuth u

6 Babits Mihály Általános Iskola 7100 Szekszárd, Kadarka u Medina, Rákóczi u. 15. (tagintézmény) Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule Szekszárd, Kecskés F. u. 6. Baka István Általános Iskola 7100 Szekszárd, Béri Balogh Á. u Szekszárd, Bezerédj u (gyógypedagógiai tagozat) Garay János Gimnázium Szekszárd, Szent István tér Szekszárd, Béri Balogh Ádám u (feladat- ellátási hely 5-6 évf.) I. Béla Gimnázium, Informatikai Szakközépiskola, Kollégium, Általános 1 terem 513 Iskola és Óvoda 2 szoba Szekszárd, Kadarka u Szekszárd, Kadarka u. 29. (intézményegység: kollégium) I.Béla Gimnázium Szedresi Bezerédj István Általános Iskolája (tagintézmény, intézményegység) Szedres, Arany János u. 1 A Szekszárdi Városi Diáksport Bizottság az elmúlt évben is megszervezte a 2010/2011. évi Diákolimpiát az általános iskolák diákjai körében. A rendezvények lebonyolítása zökkenımentesen történt. A Bizottság 2011 tavaszán egyesületté alakult, és így munkáját Szekszárd Városi Diáksport Egyesületként folytatta. A Diákolimpiákról juthattak tovább a város tanulói a Megyei Diáksport Tanács által rendezett döntıkre. A megyei döntıkrıl a gyıztesek képviselték a területi és országos versenyeken Szekszárd városát. A tavalyi évben a Garay János Általános Iskola leány csapata kézilabdában, a Baka István Általános Iskola leány csapata labdarúgásban, a Dienes Valéria Általános Iskola leány csapata kosárlabdában, egyéni spotágakban pedig szinte minden városi iskola egy vagy több gyermeke volt az Országos Diákolimpia döntıjének résztvevıje. A Városi Diáksport Bizottság a 2010/2011. tanév eleji nevezések után a versenynaptára szerint rendezte programjait, kb. 30 alkalommal 60 sportesemény keretén belül. Ez fı mozgásintenzitást jelentett az elmúlt évben. A 2011-es évben pályázat útján szerzett 500 eft-os keretösszegbıl gazdálkodott a Bizottság.

7 Gyógytestnevelés, fogyatékkal élık sportja 3 Gyógytestnevelés a testnevelés egyik területe, a szaktudományon belül sajátos tudományterület. Önálló tantárgy, amelyben betegségtípusok szerinti és testi képességekben visszamaradott tanulók stratégiai jellegő, tantervbe foglalt differenciált képességfejlesztése folyik mindazok részvételével, akiket a szakorvos javaslatára az iskolai gyermekgyógyász gyógytestnevelésre utal. Az 1. Számú Óvodában a gyermekek habilitációját és rehabilitációját az intézmény alkalmazásában álló gyógypedagógus, valamint a két intézményben dolgozó gyógytestnevelı látta el októberétıl a Szálkai Tagóvodában is helyben megoldódott a gyógytestnevelési ellátás, kistérségi, szakszolgálati segítséggel. A 2. számú Óvoda és Bölcsıdében a mozgásos rendellenességekkel küzdı gyermekek ellátásáról 1 fı gyógytestnevelı óvodapedagógus közremőködésével gondoskodtak. Személyi feltételek hiányában a Kadarka utcai és a medinai óvodában a gyógytestnevelés nem volt megoldott. A Gyermeklánc Óvodában saját, gyógytestnevelı szakvizsgával rendelkezı pedagógus 21 gyermekkel foglalkozott heti 2 alkalommal. A foglalkozásokat szőrés elızte meg, melyet ortopéd szakorvos végzett el. A foglalkozások játékosan, sok eszköz felhasználásával, változatos módszerek alkalmazásával folytak ben a Kertvárosi és a Szılıhegyi óvodában a gyógytestnevelıi feladatokat a kistérségi feladatellátás keretén belül egy megbízott pedagógus látta el. Az általános iskolák vonatkozásában megállapítható, hogy az elızı évekhez viszonyítva a gyógytestnevelés ellátása megoldódott. A Garay János Általános Iskolában továbbra is heti két alkalommal tornatermi, egy alkalommal pedig uszodai foglalkozásokon vettek részt a gyógytestnevelésre utalt diákok. A Babits Mihály Általános Iskolában 2011-ben az elızı évekhez viszonyítva jelentıs pozitív jellegő változás volt tapasztalható a gyógytestnevelés területén. Ehhez hozzájárult, hogy az intézményben helyben mőködtek a foglalkozások, melyet szakképzett pedagógus vezetett. 5 csoportban összesen 64 fı vette igénybe a szolgáltatást. Az elmúlt év tapasztalata azt mutatta, hogy a foglalkozásokról nagyon ritka volt a hiányzás, valamint a gyerekek és a szülık hozzáállása pozitív volt. Különösen fontos kiemelni, hogy a gyógytestnevelı, a védını és az iskolaorvos között az együttmőködés kiváló volt. 3 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

8 - 8 - A Dienes Valéria Általános Iskolában az elmúlt tanévben 8 tanuló részesült gyógytestnevelési ellátásban, melyet egy külsıs szakképzett pedagógus vezetett az intézményben. A Baka István Általános Iskolában a gyógytestnevelési ellátását 2008-tól az intézmény látja el évfolyamig az iskola saját képzett pedagógusa tartja a foglalkozásokat, 7-8. évfolyamon Szekszárd és Szálka Közoktatási Intézményfenntartó Társulása látta el ezen feladatokat. A Garay János Gimnáziumban a gyógytestnevelésre utalt tanulókkal egy gyógytestnevelı képesítéssel rendelkezı pedagógus foglalkozott heti egy alkalommal két tanítási órában. Az I. Béla Gimnázium Szedresi Bezerédj István Általános Iskolájában a gyógytestnevelés oktatást heti 3 órában tartották. A Gimnáziumban a gyógytestnevelés a 2011 évben 1 vegyes csoportban zajlott. A foglalkozásokat az iskola gyógytestnevelés másoddiplomával rendelkezı testnevelıje végezte. 1.4 Versenysport, utánpótlás - nevelés 4 A verseny- és élsport a testnevelés és a sport csúcsteljesítményekben kifejezıdı területe, ösztönzı minta a rendszeres testedzéshez és teljesítményfokozáshoz. Az utánpótlás-nevelés a versenysport speciális ágazata, melynek feladata az utánpótlás korú sportolók felkészítése és versenyeztetése. A szekszárdi székhelyő sportegyesületek közül 2011-es évrıl 33 egyesület küldte be szakmai, pénzügyi beszámolóját az önkormányzat felé. Ebbıl 20 egyesületben foglalkoznak versenysport- és utánpótlás-neveléssel, a többi 13 szervezet a szabadidı hasznos eltöltését, illetve az egészséges életmódhoz szükséges rendszeres testmozgást biztosította tagjai számára. A 33 szervezet összesen 2455 tagból áll, melybıl 1074 fı igazolt versenyzı, 1293 fı szabadidısporttal foglalkozik, a többi 93 fı pedig az egyesületek mőködését segíti. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt évben sportcélra ezen egyesületeknek eft összeget biztosított mőködési, vagy rendezvényszervezési célra. A 33 szervezetbıl 16 térítésmentesen használja a város valamely intézményét, pályáját. (A sportegyesületek által megküldött adatlapok alapján az egyesületekre vonatkozó fontosabb mutatókat az 1. számú melléklet tartalmazza.) Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata minden évben díjazza az országosan kiemelkedı eredményt elért egyéni versenyzıket, illetve csapatokat, valamint felkészítıjüket a Mecénás Tehetséggondozó díj keretein belül. A városban a legeredményesebb 121 fı tanulót, 4 csoportot és 59 fı felkészítıt az alapból évben is jutalomban részesítette a város, eft került kiosztásra. (Az ezt megelızı évben ez az összeg eft volt.) 4 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

9 - 9 - Ebbıl a kiemelkedı sportteljesítmények eléréséért egy csoport, 32 diák és 12 felkészítı edzıtanár részesült jutalmazásban, összesen 513 eft értékben. 1.5 Szabadidısport 5 A város lakosságának a szabadidı hasznos eltöltése érdekében az önkormányzat által létrehozott szervezıbizottságok a Városi Sport- és Szabadidıközpont koordinálásával az elmúlt évben asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és sakk sportágakban tavaszi, ıszi többfordulós rendszerben alapfokú bajnokságokat szerveztek. A Városi Sport- és Szabadidıközpont 2011-ben is nagy érdeklıdés mellett rendezte meg a szabadtéri és teremlabdarúgó kupákat. A korábbi években a kispályás bajnokságokon a résztvevık és a nézık száma csökkent. A rendezvény újraélesztése érdekében megváltozott a szervezıbizottság összetétele, a lebonyolítási rendszer és a rendezvény szervezésével kapcsolatos kommunikáció. A változtatásnak köszönhetıen mindkét sorozatban emelkedett a nevezık száma. A évi Városi Sportmajális keretében öt sportágban (labdarúgás, kézilabda, asztalitenisz, streetball, tájfutás) hirdetett a Sportcsarnok versenyt a város oktatási intézményei körében. Az iskolákhoz eljuttatott kiírás szerint minden korcsoportnak indulási lehetıséget biztosítottak az egyes sportágakban. Néhány egyesület saját szervezéső programmal csatlakozott a rendezvényhez. Sikeres volt az Szekszárdi UFC által szervezett kispályás labdarúgó torna, amelyen az egyesületet támogató vállalkozások csapatai, a szülıi munkaközösség és az önkormányzat csapata is részt vettek. A programok lebonyolításában közremőködı egyesületek, szervezık: - Yorgos SE Kizakisz Georgiosz - Fehérlófia SE Bernáth Zsolt - Streetball Kovács Gyula - Fekete Gólyák KC Mizsák Dominika - UKSE Szekszárd Weitner Adrienn - Szekszárdi UFC Fehér Attila, Sallai József Elızetesen hat oktatási intézménybıl 386 fı jelezte részvételi szándékát. Sajnos a rendkívül hővös és esıs idıjárás miatt sokan távol maradtak. A szabadtérre szervezett programokat a sportcsarnokban kellett megrendezni. Mindösszesen 229 aktív résztvevıt regisztráltak a rendezvényen. Az ekkorra tervezett tájfutás és streetball versenyek a Kihívás Napjára halasztódtak. A korábbi évekhez hasonlóan a versenyek gyıztesei egyedi, Szekszárd Város címerével ellátott pólót és sporteszközöket kaptak ajándékba. Azzal, hogy a programok a sportcsarnok területére szervezıdtek, csökkentek a járulékos költségek. Sikerült a Sportmajálishoz támogatót találni, a TESCO Áruház kb Ft értékben ajánlott fel a díjazáshoz szükséges sporteszközöket. A Sportmajálisra elkülönített 500 eft pénzösszegbıl 278 eft-ot használt fel az intézmény. A fennmaradó összeget a sport eseménynaptárban szereplı más programok színvonalasabb szervezésére és eszközbeszerzésre fordították. 5 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

10 Szekszárd 2011-ben immár 20. alkalommal vett részt az ország legnagyobb lakossági sportjátékában. A jelentkezı városok lélekszámtól függıen hét kategóriában küzdöttek a Magyarország legsportosabb települése címért. Az eredetileg "Challenge Day" néven ismertté vált játékban a világon idén - hazánkkal együtt - 50 ország városai, falvai vettek részt. A sportjáték célja, hogy felhívja az ország polgárainak és önkormányzatainak figyelmét a testmozgásra, a közösségi játékokra. A lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon 00:00-21:00 óra között folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportolást (sportaktivitást) a település lélekszámához képest. Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelı mozgás értendı. Szekszárd méltó módon ünnepelte a jubileumi részvételt, kategóriájában ismét elnyerte a Legsportosabb város címet. A program szerdán 00:00 órakor a Városi Sportcsarnokban kezdıdött, és ott is fejezıdött be 21:00 órakor. A megnyitóra a rendezvényhez méltó módon gyalog érkeztek a Polgármesteri Hivatal Mővelıdési, Közoktatási és Sport Osztályának dolgozói, valamint a Humán Bizottság tagjai. A változatos program tizenegy helyszínen, valamint a nevelésioktatási intézményekben kínált mozgási lehetıséget a résztvevıknek. A hagyományos sportágak mellett óriási sikere volt a moderntánc oktatásnak, amelyet az IBERICAN Táncegyesület szervezett a diákoknak. A vizes sportok kedvelıi az országban egyedülálló non-stop úszás keretében több mint 250 km-t úsztak (igazolt és amatır sportolók). A Kihívás Napja egy kiváló kezdeményezés és szemléletformáló rendezvény. A vetélkedıben aktívan részt vettek a város civil szervezetei és oktatási intézményei. A tavalyi volt a 15. Streetball Fesztivál Szekszárdon. A rendezvényen 8 különbözı kategóriában versenyeztek a nevezı, 3+1 fıs csapatok. A kategória helyezettjei mellett külön programként versenyezhettek a dobó- és zsákolóverseny indulói. A Szent István téren kialakított versenyhelyszínen 12 pályán folytak a mérkızések. Annak ellenére, hogy országos szinten kiemelkedı érdeklıdés mellett került megrendezésre, mintha a szekszárdi esemény népszerősége évrıl évre csökkenne. Az indulók átlag életkora egyre magasabb, utánpótlás csak kisebb létszámban jelentkezik. Az elmúlt év legjelentısebb sportrendezvényét a 116. Atlétikai Magyar Bajnokság jelentette. A augusztus 5-6. között megrendezésre kerülı verseny egyben az új atlétikai pályaavató rendezvénye is volt. A versenyt a helyi és országos média is kiemelt figyelemmel kezelte, hiszen a Dél-Dunántúlon megfelelı lehetıségek hiányában eddig még nem volt teljes programú Magyar Bajnokság. A Városi Sport- és Szabadidıközpont, együttmőködve a Szekszárdi Atlétikai Klub Sportegyesülettel, a versenyzık és a sportvezetık visszajelzése alapján jó házigazdának bizonyult, és a rövid mindössze 5 hetes határidı ellenére is sikeresen bonyolította le a kétnapos rendezvényt. A bajnokságon az elmúlt évtizedben rekordnak számító, több mint 500 fıs mezıny lépett pályára. Az elmúlt évben a Szekszárdi Szabadidıs Kerékpáros Egyesület rendezte meg a 37. Gemenci Nagydíj kerékpáros versenyt. A kétnapos rendezvényre július 8-9-én került sor. A közel eft-os költségvetéső versenybıl az önkormányzat eft összeget biztosított. A

11 hagyományos távok mellett helyet kapott a Sajó Péter Hegyi Idıfutam, valamint a Pálinkás Csaba Kritérium verseny is. A programon hazai és külföldi csapatok egyaránt versenyeztek, valamint a licenc-szel rendelkezı kerékpárosok mellett az amatırök is helyet kaptak. A Kadarka Futóegyesület és a Pont-E Alapítvány 2011-ben másodszorra rendezte meg a Szekszárd szívébıl induló Borvidék Félmaratont. Az önkormányzat a rendezvényt kiváló kezdeményezésnek tartotta, az elıkészületeket és a lebonyolítási folyamatokat figyelemmel kísérte, 400 eft összeggel támogatta. 752 indulóból 12 éves volt a legfiatalabb és 76 éves volt a legidısebb versenyzı. 2. A város sportlétesítményei Városi Sport- és Szabadidıközpont 7 A Városi Sport- és Szabadidıközpont költségvetésének egyensúlya a fenntartói támogatásból és az intézményi saját bevételekbıl 2011-ben biztosított volt. Az intézmény 4 fı teljes munkaidıben foglalkoztatott alkalmazottal mőködött. Az intézményben mőködı sportegyesületekkel, azok vezetıivel, edzıivel, a rendezvényszervezıkkel a munkakapcsolat az elmúlt évben jó volt, az együttmőködés folyamatos és problémamentes. A Sportcsarnok a munkáját heti és havi programok alapján végezte. Vezetıi értekezletet hetente, összmunkatársi értekezletet évente egyszer tartottak. Az intézmény általános megítélése a már befejezett és megkezdett beruházásoknak köszönhetıen tovább javult 2011-ben. A szolgáltatások színvonala a sportcsarnokon belül és kívül egyaránt növekedett nyarán átadásra került az új atlétika pálya, amely zöldmezıs beruházásként 220 millió forintos költségvetésbıl épült az OLLÉ Program keretében. A létesítmény óriási elırelépés a szekszárdi és a régiós atlétika életében. A sportág a tolnai megyeszékhelyen jelentıs hagyományokkal bír, hiszen az elsı klub még 1878-ban alakult. A korosztályos válogatottakban ma is több szekszárdi tehetség bontogatja szárnyait, a város két klubjában közel kétszáz fiatal atletizál, de a külföldön is jeleskedı szeniorok és a jelentıs amatır sportolói bázis is megérdemli, hogy XXI. századi körülmények között tréningezhessen, versenyezhessen. A pálya avatóünnepségére augusztus 6-án a 116. Atlétikai Magyar Bajnokság nyitónapján került sor. Tavaly a szekszárdi Városi Sport- és Szabadidıközpont pályázatot nyújtott be A kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítása Szekszárdon címmel a Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetıségeket népszerősítı, terjedésüket elısegítı mintaprojektek (KEOP A) c. pályázati konstrukcióban, melyet el is nyert. Az A komponens keretében a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítását lehetett megvalósítani. A projekt célja a rendszeres közlekedési célú 6 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old. 7 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója és 19. old.

12 kerékpározás elısegítése a Városi Sport- és Szabadidıközpontban dolgozók, illetve az intézmény szolgáltatásait igénybe vevı látogatók számára. A projektnek kötelezı része volt a várható kerékpáros forgalomnak megfelelı számú kerékpár elhelyezhetıségét, idıjárás- és lopásvédettséget biztosító kerékpártároló kialakítása, választható része pedig (kizárólag a dolgozók részére) a vonatkozó jogszabályok és engedélyek elıírásainak megfelelı higiénés körülményeket szavatoló, ingyenesen használható, a célcsoport nagyságának megfelelı öltözı és zuhanyzó kialakítása és fenntartása, továbbá kerékpárok beszerzése és ingyenes kölcsönzési lehetıség biztosítása a munkavállalók részére. Az intézmény a kötelezı projektelemen kívül a fent említett választható részeket is vállalta, így a projekt az alábbi tartalommal került megvalósításra: Infrastrukturális fejlesztés: 2 db 20 férıhelyes idıjárás- és lopásbiztos kerékpártároló a Szekszárd Városi Sport- és Szabadidıközpont területén 2 db öltözı és zuhanyzó felújítása a Sportcsarnokban 5 db kerékpár vásárlása, melyek a dolgozók által ingyenesen kölcsönözhetıek A pályázat kötelezı kommunikációs elemeket is tartalmazott. A szemléletformáló kampány és rendezvények keretében több mint 300 eft értékő, kerékpár szaküzletben beváltható vásárlási utalvány került kiosztásra. A bruttó eft összegő pályázati költségvetésbıl a támogatás eft (95%), az önrész 525 eft (5%) volt. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése 43/2011. (IV.7.) szekszárdi öh. számú határozatával támogatta pályázat benyújtását a belügyminiszter 7/2011. (III.09.) BM rendelete - az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó központosított elıirányzatából származó támogatás igénybevételének részletes feltételeirıl - alapján megjelent kiírásra. A Rendelet 3. pontja alapján a Városi Sport- és Szabadidıközpontban sor kerül a WC-mosdók korszerősítésére, akadálymentes WC kialakítására, az UFC öltözık nyílászáróinak cseréjére, valamint az öltözık és azok vizesblokkjainak felújítására. Az elnyert támogatás összege Ft, melyhez az Önkormányzat Ft önerıt biztosít. A projekt elıfinanszírozott. A projekt keretében az Önkormányzat 2 fı közfoglalkoztatottat alkalmaz a megvalósítás teljes idıszaka alatt. Jelenleg a kivitelezés folyamatban van. A Sportcsarnok 6 db edzıtermének és küzdıterének kihasználtsága magas volt az elmúlt évben, azonban a kapacitás jelentıs részét az egyesületek térítésmentes használata kötötte le. A VI. számú edzıterem 2011-ben is üzlethelyiségként funkcionált. Az irodahelyiségeket a sportegyesületek és sportszövetségek becsült önköltségi áron vették bérbe. Az egyéb rendezvények, koncertek száma az elızı évhez képest csökkent. A Babits Mihály Mővelıdési Ház átalakítása miatt növekedett a létesítmény kulturális jellegő hasznosítása iránti igény, de a verseny- és szabadidısport feltételeinek biztosítása az elsıdleges feladat, így a kulturális rendezvények megtartásából adódó anyagi elınyök a bevételi oldalon nem mutattak pozitívumot.

13 ben összesen óra szolgáltatást nyújtott az intézmény, ez 785 órával, 5,7%-kal több mint az elızı évben. Az edzésekre túlnyomó részben térítésmentesen felhasznált órák száma 6706, ami 200 órás emelkedés a évhez képest. A szabadidıs tevékenységre fordított órák száma több mint 3000 óra. Ez a szám minimális emelkedést mutat a évi adathoz képest. Az ingyenes használattal támogatott versenysport létesítményhasználata kétszerese volt a fizetı vendégek által igénybevett órák számának. Az iskolai tanórákra fordított órák száma 827, ami 180 órával több az elızı évinél. A megnövekedett óraszámot elsısorban az I. Béla Gimnázium és a sportiskolai képzésben résztvevı egyesületek által a 2011/2012-es tanévre meghatározott képzési rend eredményezte. Ez a 180 óra kb eft értékő többlethasználatot jelentett. Az intézményben az alábbi sportszervezetek részére biztosították a mőködés tárgyi feltételeit részben vagy teljes mértékben: Sportcsarnokban tevékenykedı egyesületek: Atlétikai Club Szekszárd: a városi öltözı épületében ingyenesen (kondicionáló) edzéslehetıség, heti 5 alkalommal, 7,5 órában november 1-tıl március 31-ig, valamint a sportcsarnok épületében 1 db öltözı biztosítása egész évben a középtávfutó csoport részére. Atomerımő KSC Szekszárd nıi kosárlabda szakosztálya: heti 20 órában térítésmentes edzéslehetıség (öltözı- és szauna használattal) a felnıtt, valamint az utánpótlás csapatok számára. Továbbá a Sportcsarnok küzdıterén ingyenes használat az NB I-es csapat és az NB II-es csapat hazai bajnoki és kupamérkızéseire. Marley FKSE Szekszárd férfi kosárlabda szakosztálya: hetente 6 órában térítésmentes edzéslehetıség (öltözıhasználattal) a küzdıtéren napi 1,5-1,5 órában, valamint ingyenes használat az NB II-es bajnoki és kupamérkızéseiken. Szekszárd Asztalitenisz Club: napi két térítésmentes edzéslehetıség (öltözıhasználattal) az V. számú edzıteremben a hét minden napján, összesen heti 32,5 órában. Ingyenesen hely biztosítása az extra és szuperliga és egyéb hazai bajnoki mérkızéseknek. Szenior Atlétikai Club Szekszárd: önköltségi ár alatt, de nem térítésmentesen edzéslehetıség biztosítása a II. számú edzıteremben heti 2 órában, 2 alkalommal 1-1 órában novembertıl március végéig. Tolna Megyei Szabadidıs SE: térítésmentes használat heti 3 órában, 2 alkalommal (1,5 1,5 óra idıtartamban) edzéslehetıség biztosítása asztalitenisz sportágban az V. számú edzıteremben. UKSE Szekszárd nıi kézilabda szakosztálya: heti 21 órában térítésmentes edzéslehetıség (öltözı- és szauna használattal) a küzdıtéren a felnıtt és az utánpótlás csapat számára. A Sportcsarnok küzdıtere ingyenesen áll rendelkezésre az NB I/B, NB II-es felnıtt és ifjúsági csapat bajnoki mérkızéseinek lebonyolítására, illetve a serdülı csapat OSB meccseire. Unio Box Team Szekszárd: a III. számú edzıterem térítésmentes, kizárólagos használata a hét minden napján.

14 A Sportcsarnokban mőködı egyéb szervezetek: Posta Mester Kft.: spinning edzésre heti 5 órában az I. számú edzıterem bérlése. Hard Body Bt.: kizárólagos használattal a IV. számú edzıterme bérlése, konditerem céljából. Szent László Középiskola Vendéglátó Szakképzı Tagintézmény: testnevelés órák megtartása céljából bérelték a II. számú edzıtermet napi 6 órában, évi 718 órában. Gyermek készségfejlesztı foglalkozás volt az I. számú edzıteremben heti 4x1 óra, bérleti díj ellenében. Hikari Aikido Egyesület: edzés céljából a II. számú edzıterem bérlése heti 2x3 órában, kedvezményes bérleti díj megállapításával. Karate edzések: a II. számú edzıteremben heti 2x1,5 óra, bérleti díj ellenében. Városi Tőzoltóság: heti 3 alkalommal 2-2 órában a küzdıtér ingyenes használata. Perfect-Phone Kft.: heti 1 alkalommal, 1 órában ingyenes küzdıtér használat. Tolna Megyei Rendır-fıkapitányság: heti 1 alkalommal, 1,5 órában ingyenes küzdıtér használta. Sportpályák használata: Utánpótlás Nevelı Futball Club Szekszárd: 1-1 db nagymérető füves és mőfüves, továbbá 2 db mőfüves futsal labdarúgó pályát és a kapcsolódó öltözıépületet, valamint a városi öltözıépületben, további 4 db öltözıt térítésmentesen használt korlátlan idıkeretben a Club felnıtt, U-7, U-9, U-11, U-13, U-15 U-17 és U-19-es csapatai számára. Az alábbi táblázat sportegyesületek és oktatási intézmények évi térítésmentes használatát mutatja óraszám szerinti kimutatásban: Egyesületek neve III. Városi Küzdıtér II. sz. V. sz. Öltözı sz. ölt. Atlétikai Club Szekszárd I. Béla Gimnázium Fekete Gólyák KE 83, Kosárlabda Sport Club , Marley FKSE Szekszárd Szekszárd Asztalitenisz Club Tolna Megyei Szabadidıs SE UKSE Szekszárd Unio Box Club Összesen: 1916,5 123, Egyesület neve Mőfüves pályák Öltözık

15 UFC Szekszárd 2191, Az önköltség- számítási szabályzat hiányában 2011-ben az alábbi közelítı díjakkal kalkulált az intézmény: Küzdıtér Ft/ó II., III., V. sz. edzıterem Ft/ó Öltözı 400 Ft/ó Az egyesületek természetbeni támogatása, tényleges használat és becsült díjak alapján, az alábbiak szerint alakult 2011-ben: Atlétikai Club Szekszárd Ft Kosárlabda Sport Club Ft I. Béla Gimnázium Ft Marley FKSE Szekszárd Ft Szekszárd Asztalitenisz Club Ft Tolna Megyei Szabadidıs SE Ft UFC (pályák és öltözık állandó használata) Ft UKSE Szekszárd Ft Unio Box Club Ft Fekete Gólyák KE Ft Összesen Ft (Részletes összesítık az 2. számú mellékletben) A évben az intézmény költségvetése az elızı évhez képest növekedett. A növekedést elsısorban a dologi kiadások, azon belül is az üzemeltetési szolgáltatások költségeinek emelkedése eredményezte. Az önkormányzat jelentıs fejlesztéseket hajtott végre a Városi Sport- és Szabadidıközpont területén az elmúlt években, így többek között nemzetközi színvonalú mőfüves pályákat, valamint komplex atlétikai pályát, városi élmény- és strandfürdıt épített. Az így megnyíló pályázat és egyéb források mielıbbi igénybe vétele és a további fejlesztések forrásainak megteremtése érdekében szükségessé vált, hogy az önkormányzat létrehozzon egy kiemelkedıen közhasznú szervezetet. Az Önkormányzat a jövıre tekintettel 2012-tıl a sporttal kapcsolatos feladatait üzemeltetési és feladat-ellátási szerzıdés keretében egy gazdasági társaság útján kívánja ellátni. Ennek érdekében az elmúlt év második felében a Városi Sport- és Szabadidıközpont gazdasági társasággá alakítási folyamata elindult. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a 169/2011. (IX.9.) szekszárdi öh. számú határozatával a szekszárdi sporttevékenység koordinálására, valamint a sporttevékenységhez kapcsolódó infrastruktúra mőködtetésére létrehozta a kizárólag önkormányzati tulajdonban lévı Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedıen Közhasznú

16 Nonprofit Kft-t, ezzel egy idıben jogutód nélkül megszüntette a Városi Sport- és Szabadidıközpontot. 2.2 Pollack utcai Sporttelep 8 A terület az elmúlt évben tartalék sportingatlanként mőködött. Az új atlétikai pálya elkészültéig a sportegyesületek és a város lakossága rendszeresen használta a gumiborítású pályát versenyfelkészülés és szabadidısport céljából. 2.3 Lisztesvölgyi Lıtér 9 Az önkormányzati tulajdonban lévı területet és épületet a Tolna Megyei Rendırfıkapitányság bérli és idıszakosan használja ben az Alisca Nyilai Íjász Egyesület továbbra is térítésmentesen használta a Lıtér Klub helyiségét, valamint a rendelkezésre álló zöld területet. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának az Értékteremtı közfoglalkoztatási program keretében az elmúlt évben lehetısége nyílt arra, hogy a Lıtérhez tartozó szolgálati lakást felújítsa közel eft értékben. 2.4 Szekszárdi Vízmő Kft. városi uszodája 10 A Szekszárdi Vízmő Kft ben is az elızı évekhez hasonlóan mőködtette a Városi Uszodát. A Kft. a Szekszárdi Vízmő Sportegyesülettel, valamint a Dynamic Triatlon Club-bal szoros együttmőködésben több helyi, megyei és országos szintő versenyt rendezett. Az egyesületek szervezésében az uszodában a szekszárdi nevelési-oktatási intézmények számára úszásoktatás - vízhez szoktatás foglalkozások is voltak a felkészítı edzések mellett. Az uszodában végzett felújítások: öltözık, zuhanyzók, fürdık, mosdók; programok szervezése, vízi eszközök és játékok beszerzése: vízibicikli, vitorlás, mini csúszda; illetve új kiegészítı szolgáltatások jelentek meg: masszır, szolárium, pedikőr, mőköröm-építés, szauna bıvítés jelentısen növelte az elmúlt évben a vendégek létszámát. Ennek eredménye, hogy a nyári hónapokban átlagban fı volt a havi vendégforgalom. A Kft. az elmúlt évben is nagy sikerrel mőködtette a jégpályát. A város és vonzáskörzete maximálisan kihasználta a korcsolyázási lehetıséget. A szabad korcsolyázáson kívül hoki edzésen, kori discón és egyéb szabadidıs programokon vehettek részt az érdeklıdık. Elmondható, hogy az elmúlt évben többen vették igénybe a pályát, mint 2010-ben. A 2010/2011-es tanévben is a szekszárdi nevelési-oktatási intézményeknek az önkormányzat támogatásával a Kft. térítésmentesen biztosította a jégkorcsolyázási lehetıséget. Az óvodák és az általános iskolák 2010 decemberétıl március elejéig vehették igénybe a pályát. Valamennyi intézmény és tagintézmény élt a lehetıséggel. Naponta délelıttönként kb. 60 tanuló korcsolyázott elızetes beosztás szerint. 8 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója és 19. old. 9 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old. 10 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója és 20. old.

17 A évi statisztika szerint összességében fı vette igénybe a pályát a 2010-es fıvel szemben. Szekszárd város és környékének igényeit figyelembe véve és a Városi Uszoda bıvítési lehetıségeit számba véve - döntött a Kft. a tulajdonos Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyetértésével, hogy egy több ütemben megvalósuló új fürdı komplexumot hoz létre a Sport utca 3803/4 hrsz. alatti 3 ha-os területen. A nyári strand- és élményfürdı a Szekszárdi Víz- és Csatornamő Kft. beruházásában ben megvalósult. A végleges mőszaki átadásra várhatóan április végén, a fürdı megnyitására május közepén kerül sor. (Az Élményfürdı látványtervek a 3. számú mellékletben találhatóak.) 2.5 Szekszárd városában mőködı egyéb sportolási lehetıségek 11 Szekszárd városban az elmúlt évben is lehetısége volt a lakosságnak több intézmény, gazdasági szervezet és vendéglátó-ipari egység, vagy magánszemély által üzemeltetett sportolási egységet igénybe venni. Ezen lehetıségek a teljesség igénye nélkül az alábbiak: fallabda-, squash-, teniszpálya bowling- tekepálya testépítı és konditerem fitnesz- és aerobik centrum wellness központ 3. A sport támogatásának rendszere Fenntartói feladatok 13 Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyik feladata az óvodai, iskolai testnevelés és diáksport, valamint a lakosság szabadidısportja, a lakosság szabadideje kulturált eltöltésének biztosítása. Az ehhez szükséges szakmai, pénzügyi elemeket és forrásokat az önkormányzat biztosította. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága a 17/2011. (II.1.) HB határozatával fogadta el és önmagára nézve irányadónak tekintette Szekszárd Város évi Sport Eseménynaptárát. A naptár sportáganként sorolja fel a városban rendezendı bajnokságokat, versenyeket, sportrendezvényeket. A 2011-es évre vonatkozóan is megállapítható, hogy az eseménynaptárban feltüntetett sportesemények maradéktalanul magas színvonalon kerültek megrendezésre. (Szekszárd Megyei Jogú Város évi Sport Eseménynaptárát a 4. számú melléklet tartalmazza.) A Humán Bizottság a Városi Nagy Sportrendezvények és a Városi Bajnokságok teljes körő szervezési jogát az 5/2011. (II.1.) HB határozatával a Városi Sport- és Szabadidıközpontnak átadta. Az ehhez szükséges pénzeszközöket eft összeget az önkormányzat a Városi Sport- és Szabadidıközpont részére átutalta. 11 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old. 12 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old. 13 Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

18 Az egyesületek sportszervezetek támogatása 14 Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága az 57/2011. (IV.26.) HB határozata alapján eft összeget különített el sportcélokra az alábbiak szerint: Sportkeret: eft 1. Sportegyesületek támogatási keret eft A, Kiemelt csapatsportág keret eft B, Kiemelt egyéni sportág keret eft 2. Nem kiemelt sportág, Szabadidı és Diáksport Keret eft 3. Nemzetközi és Városi Sportrendezvények Keret eft 4. Eredményességi Keret eft 5. Tartalékkeret 500 eft A Humán Bizottság a 47/2011. (IV.5.) HB határozata alapján ünnepélyes díjátadó rendezvényen 21 sportegyesület munkáját ismerte el. (Az Eredményességi Alap felosztását a 5. számú melléklet tartalmazza.) A Bizottság a 68/2011. (V.2.) HB határozata alapján 9 kiemelt sportegyesületet részesített mőködési támogatásban eft összegben. (A támogatottak felsorolását a 6. számú melléklet tartalmazza.) A évi Sportkeret pályázati felhívására összesen 43 pályázat érkezett, melybıl a Bizottság 33-at részesített támogatásban eft összegben. (A támogatásban részesülı egyesületeket a 7. számú melléklet tartalmazza.) A évi Sportkeret teljes felosztását a 11. számú melléklet tartalmazza, melyben megtalálhatóak az elızı évek sport- és ifjúsági támogatásai is ( ). ( A melléklet excel táblázatként külön csatolva.) 4. A Humán Bizottság mőködése és kapcsolatrendszere 15 Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Humán Bizottságának feladat- és hatásköreit az önkormányzati SZMSZ tartalmazza. A Bizottság ennek megfelelıen végezte munkáját 2011-ben is. A szekszárdi sportegyesületekkel kiváló kapcsolatot ápolnak a tagok. Az ülések alkalmával a meghívott egyesületek vezetıi, képviselıi beszámoltak mőködésükrıl, jövıbeni terveikrıl. A Bizottság elé kerülı kérvényeket a tagok gondos odafigyeléssel megtárgyalták, és lehetıségeik szerint pozitív elbírálásban részesítették. A Bizottság tagjai a városi sportrendezvényeken rendszeresen képviseltették magukat. Szekszárd Város Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának a sport egészségmegırzı, betegség megelızı, személyiség formáló, közösségformáló szerepe nagyon fontos. Ezért a város a nagy városi sportrendezvények szervezése és támogatása mellett különbözı sportrendezvényeken is részt vett ben a Polgármesteri Hivatal ügyességi csapata Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old o7.pdf Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciója old.

19 fıvel Salgótarjánban vetélkedett a hagyományos Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóján, ahol sikeresen szerepelt. Az elmúlt évben elıször szervezték meg Budapesten a Megyei Jogú Városok Focitornáját. Szekszárd csapata az elıkelı 4. helyezést érte el. Kérem a Tisztelt Közgyőlést a tájékoztató megtárgyalására. Szekszárd, április 21. Csillagné Szánthó Polixéna a Humán Bizottság elnöke

20 - 20 -

21 - 1 - Egyesületek adatlapjaiból (2011.): A szekszárdi sportegyesületek alap adatainak összegző kimutatásai (2011.) 1. számú melléklet Kiemelt Sportegyesületek: Az egyesület tulajdonában, vagy bérelt Ssz. Egyesület neve Alakulás éve Vezető sportszakmai végzettsége Mióta vezető Iroda Telefon Számítógép Internetes honlap Vagyon Edzés helye 1. KSC Szekszárd segédedző x x x x x nincs 5 bérlemény 2. Szekszárdi UFC edző x x x x x nincs Városi Sportpályák 3. UKSE Szekszárd nincs x x x x x nincs Városi Sportcsarnok+5 bérlemény 4. Szekszárdi Asztali edző nincs x x x nincs nincs Városi Sportcsarnok 5. Szekszárdi Atlétik2002. nincs nincs nincs x nincs x nincs Városi Atlétikai pálya 6. Szekszárdi Vízmű nincs x nincs x x x nincs Városi Uszoda 7. Gemenc Judo Klub2001. edző nincs nincs x nincs x nincs Rendőrségi barakk 8. Szekszárdi Szabad2000. edző x x x x x nincs Városi Sportcsarnok+ 1 bérlemény 9. Szekszárdi Kerékp1991. nincs nincs x x x x nincs Városi Uszoda és bérlemények Versenysporttal és utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesületek: Az egyesület tulajdonában, vagy bérelt Ssz. Egyesület neve Alakulás éve Vezető sportszakmai végzettsége Mióta vezető Iroda Telefon Számítógép Internetes honlap Vagyon Edzés helye 1. Gyermek Kosárlab2007. edző nincs nincs x nincs x nincs 3 bérlemény 2. Hikari Aikido Egye2002. edző nincs x x x x nincs Városi Sportcsarnok 3. Atlétikai Club Sze szakedző x x x x x nincs Városi Atlétikai pálya+2 bérlemény 4. Dynamic Triatlon C1992. nincs nincs nincs x nincs x nincs Városi Uszoda+1 bérlemény 5. Alisca Nyilai Íjász edző nincs x x x x nincs Lisztes Völgyi Lőtér+1 bérlemény 6. Unio Boksz Szeksz2001. edző nincs nincs nincs nincs nincs nincs Városi Sportcsarnok 7. Tolnai Tájak Íjász E2009. segédedző nincs nincs x nincs x nincs Városi Sportpálya+2 bérlemény 8. Szekszárdi Kajak-K2010. szakedző x nincs x x x ingatlan+saját ingatlan+2 bérlemény 9. Yorgos Asztaliteni2007. segédedző nincs nincs x x x nincs Városi Sportcsarnok 10. Férfi Kosárlabda S1989. segédedző nincs nincs x nincs x nincs 6 bérlemény 11. Szekszárdi Fekete2008. edző x x x x x nincs Városi Sportcsarnok+1 bérlemény Szabadidősport, speciális egyesületek: Az egyesület tulajdonában, vagy bérelt Ssz. Egyesület neve Alakulás éve Vezető sportszakmai végzettsége Mióta vezető Iroda Telefon Számítógép Internetes honlap Vagyon Edzés helye 1. Gemenc Természe1991. edző nincs nincs x x x 2 gépjármdoromlási Gátőrház 2. Szekszárdi Horgás1946. x x x x nincs nincs 3. Szekszárdi Elektro1998. nincs nincs nincs x nincs nincs nincs Bérlemény 4. Fehérlófia Sporte nincs nincs nincs x x x nincs Városi Sportcsarnok+ 1 bérlemény 5. Gemenc Hőlégbal1994. nincs nincs nincs nincs nincs x nincs 6. Szekszárdi Mozgás2008. szakedző nincs x x x x nincs Bérlemény 7. Fáklya SE Szekszár2006. nincs nincs nincs x x nincs nincs Városi Sportcsarnok 8. Embusen Karate S1992. segédedző nincs nincs x nincs nincs nincs 9. Szekszárdi Rádió K1957. nincs x nincs x nincs x ingatlan 10. Szenior Atlétikai C1983. edző nincs x x x nincs nincs Városi Atlétika pálya, Városi Sportcsarnok 11. Tolna Megyei Szab1987. edző nincs nincs nincs nincs nincs nincs Városi Sportcsarnok+3 bérlemény 12. Szekszárdi Rosszcs2008. nincs nincs x x x x nincs Városi Sportpálya 13. IPPON Karate Egy edző nincs x x x x Mikrobus1 bérlemény

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Humán Bizottságának évi munkaterve

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Humán Bizottságának évi munkaterve Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. évi munkaterve Január Az óvodák nyári nyitva tartásának ütemterve Javaslat önkormányzati intézményvezetık 2012. évi teljesítménykövetelményeinek

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: - TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Humán Bizottságának 2017. évi

Részletesebben

XIX. Kihívás Napja S Z E K S Z Á R D. Részletes program óra Villám kézilabda torna (15 perces meccsek) K Ü Z D İ T É R Felelıs:

XIX. Kihívás Napja S Z E K S Z Á R D. Részletes program óra Villám kézilabda torna (15 perces meccsek) K Ü Z D İ T É R Felelıs: XIX. Kihívás Napja S Z E K S Z Á R D Részletes program I. Sportcsarnok 2010. május 18.(kedd éjféltıl) - 0. 00 óra Ünnepélyes megnyitó - 0. 10 óra Villám kézilabda torna (15 perces meccsek) K Ü Z D İ T

Részletesebben

Határozati javaslat. 2. A bizottság a szekszárdi Városi Sport- és Szabadidıközpont 2011. évi munkájáról szóló beszámolóját elfogadja.

Határozati javaslat. 2. A bizottság a szekszárdi Városi Sport- és Szabadidıközpont 2011. évi munkájáról szóló beszámolóját elfogadja. Határozati javaslat Tárgy: A Városi Sport- és Szabadidıközpont 2011. évi beszámolója 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága köszönetét fejezi ki Csillag Balázs igazgató

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: Beszámoló a III. Városi Sportmajális és a Kihívás Napja rendezvények lebonyolításáról

Határozati javaslat. Tárgy: Beszámoló a III. Városi Sportmajális és a Kihívás Napja rendezvények lebonyolításáról Határozati javaslat Tárgy: Beszámoló a III. Városi Sportmajális és a Kihívás Napja rendezvények lebonyolításáról 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága köszönetét fejezi

Részletesebben

Határozati javaslat. Comenius családi sportnapok. 250.000 Ft 200.000 Ft 900.000 Ft. 1.150.000 Ft. 100.000 Ft 770.000 Ft 90.000 Ft 130.

Határozati javaslat. Comenius családi sportnapok. 250.000 Ft 200.000 Ft 900.000 Ft. 1.150.000 Ft. 100.000 Ft 770.000 Ft 90.000 Ft 130. Határozati javaslat Tárgy : Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására I. SSz. Iktató szám/pályázó neve Pályázat címe Projekt összköltsége/ 1. VI.331/2014 A keresztény Nevelésért Alapítvány 2. VI.333/2014

Részletesebben

Tájékoztató a Sport- és Szabadidıközpont 2008-ban végzett munkájáról

Tájékoztató a Sport- és Szabadidıközpont 2008-ban végzett munkájáról Tájékoztató a Sport- és Szabadidıközpont 2008-ban végzett munkájáról Szekszárd, 2009. március 3. Készítette: Takács László igazgató 2 Tartalomjegyzék I./ Szöveges értékelés 1. általános értékelés 2. intézményünk

Részletesebben

Intézményi címjegyzék 2008. augusztus

Intézményi címjegyzék 2008. augusztus 1 Intézményi címjegyzék 2008. augusztus Városi fenntartású, illetve társulásban mőködı közoktatási intézmények 1. 1. Számú Óvoda Kindergarten Pernyész Józsefné ovoda1@tolna.net, Kölcsey ltp. 15. óvodavezetı

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikkének (1) bekezdése

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: 2010. évi Eredményességi Alap felosztása

Határozati javaslat. Tárgy: 2010. évi Eredményességi Alap felosztása Határozati javaslat Tárgy: 2010. évi Eredményességi Alap felosztása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága a szekszárdi székhelyő sportegyesületek számára kiküldött

Részletesebben

Közoktatási intézmények

Közoktatási intézmények 1 intézmények 1. 1. Számú Óvoda Kindergarten, Kölcsey ltp. 15. OM azonosító: 036127 Sebestyén Györgyi óvodavezetı 74/528-900 (fax is) közv.: 74/528-901 ovoda1@tolna.net Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó

Részletesebben

Határozati javaslat. összköltsége/ Önrész: kp. Önrész: társ.munka 500.000 Ft 100.000 Ft 100.000 FT 252.000 Ft 54.000 Ft 30.000 Ft

Határozati javaslat. összköltsége/ Önrész: kp. Önrész: társ.munka 500.000 Ft 100.000 Ft 100.000 FT 252.000 Ft 54.000 Ft 30.000 Ft Határozati javaslat Tárgy : Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálására I. Ssz. 1. VI.363/2014 Alisca Nyilai Íjász 2. VI.368/2014 Alisca Taekwondo Klub 3. VI.362/2014 A Keresztény Nevelésért 4.

Részletesebben

utánpótláskorúak felkészítése, versenyeztetése 200 Szeged

utánpótláskorúak felkészítése, versenyeztetése 200 Szeged A 20 évi sportcélú támogatási keret kiosztása 1 / 5 1. Kedvezményezett neve Lelkesedés SZEAC Súlyemelı Szakosztály Utánpótlás-nevelés támogatása célja összege i utánpótlás versenyeztetési, mőködési hátterének

Részletesebben

Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására. Projekt évi összköltsége. Önrész: kp Önrész: évi összes társadalmi. munka.

Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására. Projekt évi összköltsége. Önrész: kp Önrész: évi összes társadalmi. munka. Határozati javaslat Tárgy: Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására Ssz. Pályázó neve Pályázat címe Projekt 2015. évi összköltsége Önrész: kp Önrész: 2015. évi összes társadalmi munka 690 00 1.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 284. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedıen Közhasznú Nonprofit Kft-vel kötendı feladat-ellátási szerzıdés jóváhagyására E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. 3/2014. (II. 10.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása

J E G Y Z İ K Ö N Y V. 3/2014. (II. 10.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása Községi Önkormányzat Lövı 2-1/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 3/2014. (II. 10.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása 4/2014. (II. 10.) Sporttal kapcsolatos részletes feladatok

Részletesebben

Szám: VI. 866-2/2010. Alapító Okirat

Szám: VI. 866-2/2010. Alapító Okirat Szám: VI. 866-2/2010. Alapító Okirat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése és Szedres Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 9.

Részletesebben

Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.

Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. XXIV. KIHÍVÁS NAPJA Szekszárd 2015. május 20. Részletes program Sportcsarnok Szekszárdi Sportközpont NKft. 2015. május 20-án, szerdán, 00:00 órától: 00.00 óra Ünnepélyes megnyitó 0.30 óra Kézilabda és

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: Szekszárd Megyei Jogú Város évi Sport Eseménynaptára

Határozati javaslat. Tárgy: Szekszárd Megyei Jogú Város évi Sport Eseménynaptára Határozati javaslat Tárgy: Szekszárd Megyei Jogú Város 2014. évi Sport Eseménynaptára Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága a 2014. évi Sport Eseménynaptárát elfogadja

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA MARCALVÁROSI KÖZOKTATÁSI KÖZPONT, ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA GYİR, ÖRKÉNY I. U. 4-6. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet 2009 augusztus 31-én lépett életbe a 32/2008.

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

Közhasznú beszámoló a Tollszár-KONTRAVÉD Közhasznú Sportegyesület 2009. évi mőködésérıl és tevékenységérıl

Közhasznú beszámoló a Tollszár-KONTRAVÉD Közhasznú Sportegyesület 2009. évi mőködésérıl és tevékenységérıl Közhasznú beszámoló a Tollszár-KONTRAVÉD Közhasznú Sportegyesület 2009. évi mőködésérıl és tevékenységérıl Készült a közhasznú szervezetekrıl szóló 1997. évi CLVI. törvény 19. (3) bekezdésének megfelelıen.

Részletesebben

Határozati javaslat. 400.000- Ft 150.00- Ft 50.000- Ft 500.000- Ft 250.000- Ft 100.000- Ft 200.000- Ft 10.000- Ft 400.000- Ft

Határozati javaslat. 400.000- Ft 150.00- Ft 50.000- Ft 500.000- Ft 250.000- Ft 100.000- Ft 200.000- Ft 10.000- Ft 400.000- Ft Határozati javaslat Tárgy : Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálására I. Ssz. Iktató szám/ Pályázó neve Pályázat címe Projekt kp. 1. VI.453 /2013. Alisca Nyilai Íjász Egyesület 2. VI.480 /2013,,Belvárosi

Részletesebben

Beszámoló a III. negyedévi lejárt határidejő bizottsági határozatok végrehajtásáról (2012. július szeptember 30.)

Beszámoló a III. negyedévi lejárt határidejő bizottsági határozatok végrehajtásáról (2012. július szeptember 30.) Beszámoló a III. negyedévi lejárt határidejő bizottsági határozatok végrehajtásáról (2012. július 1.-2012. szeptember 30.) 100/2012. (VII.2.) HB határozat Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálása

Részletesebben

Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u.46. Pf.: 62, Tel.: sz. napirendi pont E L İ T E R J E S Z T É S

Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u.46. Pf.: 62, Tel.: sz. napirendi pont E L İ T E R J E S Z T É S Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u.46. Pf.: 62, Tel.:462-459..sz. napirendi pont E L İ T E R J E S Z T É S Barcs Város Önkormányzata Képviselı-testülete sportról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2010. november 30-i, soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e a sportról Fejér megye Közgyőlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként, elismerve a sport, mint önszervezıdésre épülı civil tevékenység

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 332. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Sportkoncepciójának (2009-2012.) elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 036280 ISKOLAI SPORTKÖR RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAMJA 2012. IX. 1. A TANÉV SPORTTAL KAPCSOLATOS KIEMELT FELADATAI Legfontosabb feladatunk a 2012/13-as tanévben is, hogy minél

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzat. Módosítás II. Módosított I. Módosított II.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzat. Módosítás II. Módosított I. Módosított II. 19. melléklet Sorszám Pályázat címe és fıbb adatai Pályázott összeg Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzat Önerı Módosítás I. Módosított I. Módosítás II. Módosított II. Elnyert támogatás 1. 2. 3. 4.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 83. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat TIOP-1.1.1-07/1 kódszámú pályázatok projektmenedzseri feladatainak ellátására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 321. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Az Esztergomi Önkormányzat 58/2004. (XII.16.) ör. rendelete a város sportjáról (Egységes szerkezetben a 6/2010.(II.25.

Az Esztergomi Önkormányzat 58/2004. (XII.16.) ör. rendelete a város sportjáról (Egységes szerkezetben a 6/2010.(II.25. Az Esztergomi Önkormányzat 58/2004. (XII.16.) ör. rendelete a város sportjáról (Egységes szerkezetben a 6/2010.(II.25.)* rendelettel) Esztergom Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 036280 ISKOLAI SPORTKÖR RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAMJA 2009. IX. 1. A TANÉV SPORTTAL KAPCSOLATOS KIEMELT FELADATAI Legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsunk minél több sportolási

Részletesebben

2/2. Az elıterjesztést készítette: Papp Istvánné Pályázati referens

2/2. Az elıterjesztést készítette: Papp Istvánné Pályázati referens P é c e l V á r o s Ö n k o r m á n y z a t p o l g á r m e s t e r é tıl 2119 Pécel, Kossuth tér 1. Tel: 28/452-745, 452-751; Fax: 28/452-755 WEB: www.pecel-hivatal.hu E-mail: polgarmester@pecel.hu Iktatószám:

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Sport) 2008. év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Sport) 2008. év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Sport) 2008. év A tevékenység meghatározása 2008 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak. SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. JANUÁR 1-ÁPRILIS 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Magyar Birkózó Szövetséggel ( ) FTC Birkózó Kft-vel ( )

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Magyar Birkózó Szövetséggel ( ) FTC Birkózó Kft-vel ( ) SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. MÁJUS 1-AUGUSZTUS 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani központokkal.

Részletesebben

VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM SZAKMAI BESZÁMOLÓ

VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM SZAKMAI BESZÁMOLÓ VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2016. (II.2.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a helyi sport támogatásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: A Városi Sport- és Szabadidıközpont beszámolója és 2011. évi terveinek bemutatása

Határozati javaslat. Tárgy: A Városi Sport- és Szabadidıközpont beszámolója és 2011. évi terveinek bemutatása Határozati javaslat Tárgy: A Városi Sport- és Szabadidıközpont beszámolója és 2011. évi terveinek bemutatása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága köszönetét fejezi

Részletesebben

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának. 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó. Középtávú sportfejlesztési koncepciója

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának. 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó. Középtávú sportfejlesztési koncepciója Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó Középtávú sportfejlesztési koncepciója Elfogadva: a Képviselı-testület 251/2009. (X. 16.) sz. határozatával I. A Sportfejlesztési

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sporttevékenység támogatásáról Sarkadkeresztúr

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2014. február 18. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 577/2010. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Humán Bizottságának 2010.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-132/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2018. április 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a 2018-2021 évre

Részletesebben

Kimutatás az Oktatási Iroda évben megkötött támogatási szerzıdéseirıl

Kimutatás az Oktatási Iroda évben megkötött támogatási szerzıdéseirıl Támogatott (2005) Összeg Támogatás összege felhasználható: 1 Pedagógus Fáklya Sportegyesület Tollaslabda Szakosztálya 400 000 Ft Mőködési költségekre. 2 Pedagógus Fáklya Sportegyesület Tollaslabda Szakosztálya

Részletesebben

20.jan P 21.jan Szo Váz-Bau Foci Kupa Városi Sportcsarnok

20.jan P 21.jan Szo Váz-Bau Foci Kupa Városi Sportcsarnok Január 09.jan H 10.jan K 10.00 DOL Kosárlabda 11.jan Sze 19.30 FKSE-ANK Pécs férfi kosárlabda mérkőzés Férfi Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 12.jan Cs 13.jan P 14.jan Szo 8.00 Jégkorong Mini Torna

Részletesebben

Határozati javaslat. Ifjúsági Keret Projekt összköltsége Ft Ft Ft Ft Ft Ft

Határozati javaslat. Ifjúsági Keret Projekt összköltsége Ft Ft Ft Ft Ft Ft 1 Határozati javaslat Ifjúsági Keret 2012. Tárgy: Ifjúsági keretre beérkezett pályázatok elbírálásra I. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Baka I. Általános Iskola VI. 384/2012. (Nem pályázati adatlapon nyújtották be a

Részletesebben

Sport- és Ifjúsági Eseménynaptár 2012. Március Időpont Szervezet/Egyesület/ Intézmény neve

Sport- és Ifjúsági Eseménynaptár 2012. Március Időpont Szervezet/Egyesület/ Intézmény neve Sport- és i Eseménynaptár 2012. Március Időpont Szervezet/Egyesület/ Intézmény neve Sportág/ i program Esemény Egyeztetés alatt Tolle UFC Szekszárd Labdarúgás Ovis Fesztivál 3 alkalom Folyamatosan Asztalitenisz

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére Iktató szám: Sz-249/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 179. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. december 13-i ülésére Tárgy: Előadó:

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított 20/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sportfeladatairól (módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Határozati javaslat. 2. A Bizottság megköszöni az egyesület eddig végzett munkáját és a jövıre vonatkozó tervek megvalósításához sok sikert kíván.

Határozati javaslat. 2. A Bizottság megköszöni az egyesület eddig végzett munkáját és a jövıre vonatkozó tervek megvalósításához sok sikert kíván. Határozati javaslat Tárgy: A Szenior Atlétikai Club Szekszárd mőködése és terveinek bemutatása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága a Szenior Atlétikai Club Szekszárd

Részletesebben

Iskolai Sportkör szakmai programja

Iskolai Sportkör szakmai programja Iskolai Sportkör szakmai programja Összeállította: Keresztesné Lengyel Erzsébet Bognár Tamás Czirják György Tápiószecső, 2012. szeptember 3. 1 A szakmai program készült: Gróf Széchenyi István Ált. Isk.

Részletesebben

Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás évben

Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli támogatás évben 1 Civil szervezeteknek nyújtott pénzbeli 2008. évben 2. számú melléklet 1 "Az Egészségért" Alapítvány 0 250 000 0 0 0 0 250 000 2 "Az én ovim" Alapítvány 0 0 0 0 0 550 000 550 000 3 "Belvárosi Ifjúságért"

Részletesebben

Határozati javaslat. Ifjúsági Keret Ft Ft Ft/ Ft

Határozati javaslat. Ifjúsági Keret Ft Ft Ft/ Ft 1 Határozati javaslat Ifjúsági Keret 2011. Tárgy: Ifjúsági keretre beérkezett pályázatok elbírálásra I. 1. Szekszárdi Mozgásművészeti A folyamatos működéshez 3.400.00 1.200.00/ Stúdió várunk segítséget

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 86-14/2009. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Sport-, Ifjúsági

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2013. április 16. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

Szám: VI. 869-2/2010. Alapító Okirat

Szám: VI. 869-2/2010. Alapító Okirat Szám: VI. 869-2/2010. Alapító Okirat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése és Szálka Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 9.

Részletesebben

Javaslat a nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények 2009. évi támogatására

Javaslat a nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények 2009. évi támogatására Javaslat a nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények 2009. évi ára Tisztelt Mővelıdési és Oktatási Bizottság! Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése a 88/2006. (VI.15.) szekszárdi önkormányzati

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 504/2011 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-i ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 504/2011 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 504/2011 E L İ T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-i ülésére Tárgy: Önerı biztosítása a Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 362. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2012.(IV.03.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A sportról Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Részletesebben

Elıterjesztés a Szekszárdi Német Kisebbségi Önkormányzat 2011. április 12-i ülésére

Elıterjesztés a Szekszárdi Német Kisebbségi Önkormányzat 2011. április 12-i ülésére 1 Elıterjesztés a Szekszárdi Német Kisebbségi Önkormányzat 2011. április 12-i ülésére Tárgy: A Wunderland Óvoda Esélyegyenlıségi programjának módosítása Elıterjesztı: Dr. Józan-Jilling Mihály elnök Elıterjesztést

Részletesebben

ASCENDE, SUPERIUS A DUNAKESZI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZOKTATÁSI TÍPUSÚ SPORTISKOLA BEMUTATÁSA

ASCENDE, SUPERIUS A DUNAKESZI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZOKTATÁSI TÍPUSÚ SPORTISKOLA BEMUTATÁSA ASCENDE, SUPERIUS A DUNAKESZI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZOKTATÁSI TÍPUSÚ SPORTISKOLA BEMUTATÁSA Sportiskolai kontrolling 2014. április 2. STATISZTIKÁINK 46,5 fő pedagógus, 1 fő adminisztratív

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. február 14. napján, a Kaposvári

Részletesebben

A Diákolimpia rendezvényei

A Diákolimpia rendezvényei A Diákolimpia rendezvényei Óbuda-Békásmegyer iskoláiban 2013-2014. Budapest III. Kerületi Pedagógiai Intézet 2014. június Készítette: Áderné Tavaszi Edit igazgató Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Sport eredmények

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 55. szám alatt nyilvántartásba vette a Magyar Diáksport Szövetséget az 1997.évi CLVI.tv.22. /3 / bekezdése alapján 1998. január 1-től kiemelkedően

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

4. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

4. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 4. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: Záhony-Port Zrt. Marketing és kommunikáció Záhony, 2010. június 7. Újra vasutasnap Záhonyban A Záhony-Port aktív közremőködésével újra Záhony lesz a vasutas élet központja

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SPORT-, IFJÚSÁGI ÉS CIVIL SZERVEZETEK BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 86-16/2009. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Sport-, Ifjúsági

Részletesebben

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások,

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, 4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai 4.1 A műveltségterületek és tantárgyak viszonya: Műveltségi területek / Tantárgyak 1-4. 5. 6.

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 66. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat bölcsıdék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztését célzó pályázat benyújtására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 147. MELLÉKLET: 6 db TÁRGY: Javaslat a közoktatási intézmények 2012/2013. tanévi osztályaira, csoportjaira E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

Labdarúgó Akadémia 2009.

Labdarúgó Akadémia 2009. Labdarúgó Akadémia 2009. Stratégia Filozófia Felépítés Infrastruktúra Tehetségek Kiválasztása Tehetségek Képzése Versenyeztetés Szervezés Felépítés Az ETO, ami nem csak egy ETO sport- szórakoztatóés Szabadidı

Részletesebben

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2012. Elıkészítı: Ján Krisztina ELİTERJESZTÉS A Képviselı-testület 2012. július 26-i ülésére Tárgy: Pályázatok

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2009. (IV.21.) rendelete a sportról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2009. (IV.21.) rendelete a sportról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010.(II.26.) rendelettel módosított 17/2009. (IV.21.) rendelete a sportról Dombóvár Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) Képviselőtestülete

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 106. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. július 7-i ülésére Tárgy: Tájékoztató

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 41. Melléklet: TÁRGY: Beszámoló a 2011. évi rövidebb és hosszabb távú, valamint az értékteremtı közfoglalkoztatásra elnyert támogatás felhasználásáról, továbbá javaslat a 2012.

Részletesebben

Melléklet. ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre

Melléklet. ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre Melléklet ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre Iskolai Diáksportkörünk elsődleges feladata, hogy minden tanulónk részére biztosítsa a lehetőséget a sportolásra. Ezt több iskolai sportolási lehetőség keretén

Részletesebben

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit!

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. /Szent-Györgyi Albert/ AZ EGRI VÁROSI

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSIRA 2012/2013. TANÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSIRA 2012/2013. TANÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSIRA 2012/2013. TANÉV 1 Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére (A lista személyes adatokat nem tartalmazhat) Iskolák 1. A pedagógusok

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=1

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=1 1 / 22 2012.10.01. 15:39 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZİ ADATAI A kérelmezı szervezet teljes neve: A kérelmezı szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Jánossomorja Sportegyesület JSE 3 Tagsági

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Iskolai Sportkör szakmai programja

Iskolai Sportkör szakmai programja Iskolai Sportkör szakmai programja 2010-2011. tanév Összeállította: Fábosné Józsa Zsuzsanna Keresztesné Lengyel Erzsébet Bognár Tamás Czirják György Tápiószecső, 2010. szeptember 1. 1 A szakmai program

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Szekszárdi Kerékpáros Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 59. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat az általános iskolai tanulók napközbeni felügyeletének biztosítására az iskolai nyári szünetben E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének Önkormányzati Bizottsága 2015. március 9-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének Önkormányzati Bizottsága 2015. március 9-i ülésére 1. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének Önkormányzati Bizottsága 2015. március 9-i ülésére Tárgy: Sport és társadalmi szervezetek pályázati felhívására beérkezett pályázatok

Részletesebben