Szakgimnáziumi képzések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakgimnáziumi képzések"

Átírás

1 Szakgimnáziumi képzések Kereskedő szakképesítés piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön, kedvet éreznek ahhoz, hogy élménnyé tegyék a vásárlást könnyen kapcsolatot teremtenek másokkal, szívesen beszélgetnek képesek alkalmazkodni a változásokhoz, rugalmas hozzáállásúak A kereskedő szakképesítéssel rendelkező képes: vállalkozást létrehozni/működtetni/megszüntetni irányítani, szervezni, ellenőrizni a kereskedelmi egység tevékenységét marketing tevékenységet végezni megszervezni és lebonyolítani a beszerzési tevékenységet megszervezni és lebonyolítani a készletezést, raktározást, nyilvántartani a készleteket, gazdálkodni a készletekkel megszervezni és lebonyolítani az értékesítési tevékenységet ellátni a kereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat ellátni a nyilvántartási és adatszolgáltatási feladatokat felmérni és értékelni a piaci környezetet bolthálózat létrehozása szempontjából kiválasztani, kialakíttatni a legkedvezőbb kondíciójú üzlethelyiségeket kialakítani a bolthálózat szabályai szerint az üzlet külső/belső arculatát, választékát, biztosítani a személyi és tárgyi feltételeket

2 A pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés pénzügyi ágazatban szeretnének elhelyezkedni, a pénzügy-gazdaság, számvitel világa érdekel szereti látni az összefüggéseket különböző témákban bírják a kissé monoton, irodai környezetben való munkát is A pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítéssel rendelkező képes: közreműködni a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában elvégezni a bankszámlákkal, házipénztárral kapcsolatos teendőket ellátni az adókötelezettséghez kapcsolódó feladatokat elektronikus formában is közreműködni a vállalkozásfinanszírozási feladatokban részt venni a befektetési döntések előkészítésében pénz- és hitelműveletekkel kapcsolatos ügyintézést végezni könyvelési feladatokat ellátni értékesítéssel kapcsolatos feladatokat ellátni vezetni az analitikus nyilvántartásokat, elszámolni a termelési költségeket közreműködni a különféle szabályzatok elkészítésében, a mérleg és az eredmény kimutatás összeállításában számítógépes programcsomagokat, irodai szoftvereket használni ellátni a projektek pénzügyi tervezését és menedzselését az előfinanszírozástól a program lezárásáig munkaköréhez kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumokat készíteni és rendszerezni, iratkezelést végezni.

3 Vendéglátás szervező szakképesítés piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön, kedvet éreznek ahhoz, hogy a vendéglátásban dolgozzanak, kipróbálnák magukat kisvállalkozások vezetésében. szívesen beszélgetnek magyar és idegen nyelve(ke)n is A vendéglátás szervező szakképesítéssel rendelkező képes: vállalkozást alapítani, működtetni üzleti tervet készíteni, gazdasági elemzéseket, piackutatást végezni, a vendégek igényeit felmérni, az üzlet választékának meghatározni anyagi felelősséggel való gazdálkodni a vendéglátó üzlet napi munkájának megszervezni, irányítani a vendéglátó üzlet, szolgáltatásait reklámozni és az internetes jelenlétet biztosítani vendégpanaszokat kezelni szóbeli és írásbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven termelő és értékesítő tevékenységet végezni.

4 Turisztikai szervező, értékesítő szakképesítés turizmus területen szeretnének munkát vállalni saját idegenforgalommal kapcsolatos vállalkozásba szeretnének kezdeni, a felsőoktatásban ilyen területen szeretnétek továbbtanulni utazási irodában szeretnének dolgozni. érdekli őket hazánk és a nagyvilág természeti és ember- alkotta szépségei és ezeket másokkal is meg szeretnék ismertetni A turisztikai szervező, értékesítő szakképesítéssel rendelkező képes: komplex módon átlátni a vállalkozás valamennyi munkafolyamatát, és a felső vezetés utasítása alapján irányítani működtetni a vállalkozás internetes oldalát közreműködni a vállalkozás üzleti stratégiájának, szervezeti működésének kialakításában, illetve a cégarculat meghatározásában összeállítani a vállalkozás árualap-kínálatát, megszervezni az értékesítés munkafolyamatait komplex feladatokat végrehajtani, irányítani, ellenőrizni (továbbképzések szervezése, bonyolítása, pályázatok készítése) üzleti kapcsolatot tartani a turisztikai piac szereplőivel biztosítani a folyamatos munkamenetet a vállalkozás minden munkaterületén. A képzés elvégzése után az alábbi területeken tudsz elhelyezkedni: Belföldi társasutazási ügyintéző; Idegenforgalmi ügyintéző; Turisztikai referens; Turisztikai szervező; Utas szervező; Utazási előadó; Utazási irodai utazásszervező; Utazási irodai ügyintéző;

5 Szakács szakképesítés Szakközépiskolai képzések: garantáltan piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön, kedvet éreznek ahhoz, hogy a vendéglátásban dolgozzanak, szeretnének a gasztronómia kiváló művelőjévé válni. szeretik a hagyományos magyar konyhát, de szívesen kipróbálják az új alapanyagokat, technikákat is A szakács legfontosabb feladata korszerű vendéglátás követelményeinek és a vendégek által támasztott követelményeknek betartása. Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása. Meglévő készletek felmérése. Szükséges nyersanyagok megrendelése, előkészítése, feldolgozása. Különleges ételkészítési technikák alkalmazása. Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása. Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása. A konyhai berendezések, kiszolgáló területek felügyelete. Nagykonyhai berendezések üzemeltetése éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátóipari egységekben. A hagyományos éttermek újabban kezdik visszahódítani megérdemelt terüket a gyorséttermektől, így a szakács szakma ismét keresetté válik, és néhány év alatt a legelszántabbakból elismert szakemberek válhatnak.

6 Cukrász szakképesítés garantáltan piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön, kedvet éreznek ahhoz, hogy a vendéglátásban dolgozzanak, és a gasztronómia kiváló művelőjévé váljanak, műkedvelőként szeretnének megismerkedni a cukrászat, az édesség készítés rejtelmeivel. szeretnek alkotni, kreatív dolgokat megvalósítani ezen a területen is A cukrász feladata az élelmiszergyártás higiéniai alapkövetelményeinek betartása a korszerű táplálkozáshoz mind jobban igazodó cukrászsütemények készítése. Az árukészlet figyelemmel kísérése, az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvétele, tárolása és dokumentálása. Cukrásztechnológiai alapműveletek elvégzése. A nyersanyagok, eszközök, gépek előkészítése a termeléshez. Cukorkészítmények előállítása, bevonó anyagokat készítése, felhasználása. Töltelékek, tészták készítése, feldolgozása, sütése. A technológiai előírások szabályait betartva cukrászati félkész-és késztermékek előállítása. Uzsonnasütemények, teasütemények, kikészített sütemények, hidegcukrászati készítmények, bonbonok, fagylaltok, tányérdesszerteket készítése. Alkalmi megrendelésekre esztétikus, ötletes díszmunkák készítése. Különleges táplálkozási igényeknek megfelelő diétás cukrászati termékek előállítása A saját munkájának és a cukrászüzem munkafolyamatainak megszervezése és a termékek minőségének figyelemmel kísérése.

7 Pincér szakképesítés piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön, kedvet éreznek ahhoz, hogy a vendéglátásban dolgozzanak, emberekkel foglalkozzanak. nem kényszernek/tehernek érzik mások kiszolgálását, hanem érdekes munkának tekintik érdekli őket a gasztronómia A pincér feladatai: Értékesítési és szolgáltatási feladatok ellátása. A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálása és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítása. A vendégek fogadása, ültetése a protokoll-előírások szerint, a választék ismertetése, ételek és italok ajánlása, a rendelés felvétele. A vendégek által választott ételek és italok udvarias és szakszerű felszolgálása. Az üzemeltetéssel kapcsolatos teendők elvégzése. Az árukészlet figyelemmel kísérése, az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvétele, tárolása és dokumentálása. A munkaterület, a felszolgáláshoz szükséges eszközök és a vendégtér nyitásra való előkészítése. A saját munkájának a megszervezése. A felszolgálandó étel és ital minőségének, mennyiségének és hőmérsékletének figyelemmel kísérése. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezel, zárás után a vendégek távozását ellenőrzi, elszámolást készít. Idegen nyelven rendelés felvétele. HAACP dokumentálása.

8 Eladó szakképesítés piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön kedvet éreznek ahhoz, hogy a kereskedelemben dolgozzanak, emberekkel foglalkozzanak jó beleérző képességgel rendelkeznek, képesek mások választását tanácsokkal segíteni képesek gyorsan reagálni a piac változására, fogékonyak a divatos dolgokra az élet minden területén Az eladó szakember a kereskedelmi vállalkozásokban kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Az üzlet és a fogyasztó között megteremti a kapcsolatot, és a megfelelő kommunikáció segítségével hatékonyan támogatja az értékesítés folyamatát. A kereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat látja el.

A GUNDEL elavult szocreál épületben XXI. századi technika és oktatás

A GUNDEL elavult szocreál épületben XXI. századi technika és oktatás A GUNDEL elavult szocreál épületben XXI. századi technika és oktatás Szakmai továbbtanulás a GUNDELBEN A GUNDEL a magyar vendéglátós képzés zászlóshajója országos versenyek - sikerek modern gasztronómiai

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító: 54 344 01

KÉPZÉSI PROGRAM Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító: 54 344 01 KÉPZÉSI PROGRAM Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító: 54 344 01 Szolnok 2015 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ azonosító 54 344 01 A képzés során megszerezhető

Részletesebben

CUKRÁSZ OKJ

CUKRÁSZ OKJ CUKRÁSZ OKJ 34-811-01 1. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: A cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket

Részletesebben

Érettségire épülő szakképzés (OKJ-s képzések) a évfolyamon. o Kereskedő OKJ

Érettségire épülő szakképzés (OKJ-s képzések) a évfolyamon. o Kereskedő OKJ o Kereskedő OKJ 54 341 01 A kereskedő az áruforgalom a beszerzés, készletezés, értékesítés szervezésével foglalkozik, ellátja az adott kiskereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEINK Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEINK Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom TÁJÉKOZTATÓ Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 34 341 01 Eladó... 1 34 811 01 Cukrász... 3 34 811 03 Pincér... 4 34 811 04 Szakács... 5

Részletesebben

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Ügyviteli tevékenységek végzése Szóbeli 1428-06/1. Biztonságvédelmi és minőség-biztosítási feladatok végzése Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Gazdálkodási számítások,

Részletesebben

Az iskolánkban oktatott szakképesítések:

Az iskolánkban oktatott szakképesítések: Az iskolánkban oktatott szakképesítések: Szakközépiskolában érettségi után: Szoftverfejlesztő Szakiskolában 3 éves képzés keretében: Asztalos, Eladó, Hegesztő, Kőműves és hidegburkoló, Pincér, Szakács

Részletesebben

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom 34 811 01 CUKRÁSZ... 1 34 811 04 SZAKÁCS... 2 34 811 03 PINCÉR... 3 34 341 01 ELADÓ...

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör A

Részletesebben

A 236. sorszámú Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 236. sorszámú Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 236. sorszámú Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.2. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma:

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátásszervező-vendéglős szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 11 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola Kereskedő szakképzése a legjobb választás?

Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola Kereskedő szakképzése a legjobb választás? Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola szakképzése a legjobb választás? Leérettségiztél, de nem sikerült a felvételid? Nem dől össze a világ! Diák maradhatsz annak minden előnyével együtt, és az ezzel járó

Részletesebben

Tanfolyami tájékoztató OKJ 54 341 01 Kereskedő

Tanfolyami tájékoztató OKJ 54 341 01 Kereskedő Tanfolyami tájékoztató OKJ 54 341 01 Kereskedő OKJ-s és egyéb felnőttképzések OKJ-s vizsgaszervezés Székhely: 1066 Budapest, Lovag utca 22. fszt. Ügyfélszolgálati iroda: 1066 Budapest, Lovag utca 22. fszt.

Részletesebben

A nappali képzésen való részvétel 25. életévig lehetséges.

A nappali képzésen való részvétel 25. életévig lehetséges. K e r e s k e d e l e m á g a z a t 54 341 01 OKJ-S KERESKEDŐ A két éves képzést iskolánkban 1 tanév beszámításával 1 év alatt lehet elvégezni nappali tagozaton. A beszámítás feltétele: Kereskedelem ágazatban

Részletesebben

Barta Andrea igazgató

Barta Andrea igazgató Barta Andrea igazgató Honlap: www.viszki.hu 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7. Megközelíthető HÉV: vonal Békásmegyer állomásától, gyalog 10 perc, vagy a 204/296-os busszal 4 perc Busz: Újmegyeri téri végállomásig

Részletesebben

A 21. sorszámú Boltvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 21. sorszámú Boltvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 21. sorszámú Boltvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 35 341 01 1.2.

Részletesebben

Iskolánk a XVI. kerület zöldövezetében, tömegközlekedéssel (HÉV, busz) könnyen megközelíthető helyen található.

Iskolánk a XVI. kerület zöldövezetében, tömegközlekedéssel (HÉV, busz) könnyen megközelíthető helyen található. Iskolánk a XVI. kerület zöldövezetében, tömegközlekedéssel (HÉV, busz) könnyen megközelíthető helyen található. Örömmel értesítjük a honlap látogatóit, hogy 2015. 09. 01-től iskolánk gimnázium is! 1/8

Részletesebben

KSZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 6000 Kecskemét, Bibó István u. 1. Tel: 76/ Képzés megnevezése

KSZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 6000 Kecskemét, Bibó István u. 1. Tel: 76/ Képzés megnevezése Kereskedő nappali képzés OKJ szám 54 341 01 Mi a kereskedő feladata? 1 év ágazati érettségivel rendelkezők számára 2 év érettségivel rendelkezők számára - élelmiszer- és vegyi áruismeret - műszaki cikk

Részletesebben

Tanfolyami tájékoztató OKJ Eladó E /2014/A010

Tanfolyami tájékoztató OKJ Eladó E /2014/A010 Tanfolyami tájékoztató OKJ 34-341-01 Eladó E-000931/2014/A010 LEVRIK Knowledge KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY OKJ-s és Hatósági vizsgaközpont Székhely: 1066 Budapest, Lovag utca 22. fszt. Ügyfélszolgálati

Részletesebben

GAZDASÁGI INFORMATIKUS

GAZDASÁGI INFORMATIKUS GAZDASÁGI INFORMATIKUS 7. szakmacsoport Informatikus szakképesítésének elágazása OKJ SZÁM: 54 481 04 0010 54 01 Számítógépet kezel, szoftvereket használ Munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenységet végez

Részletesebben

Az 69. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

Az 69. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye Az 69. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 812 03

Részletesebben

A 118. sorszámú Kereskedő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 118. sorszámú Kereskedő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 118. sorszámú Kereskedő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 341 01 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM PINCÉR OKJ azonosító: 34 811 03

KÉPZÉSI PROGRAM PINCÉR OKJ azonosító: 34 811 03 KÉPZÉSI PROGRAM PINCÉR OKJ azonosító: 34 811 03 Szolnok 2015 1 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Pincér OKJ azonosító 34 811 03 A képzés során megszerezhető kompetenciák az üzemeltetéssel kapcsolatos

Részletesebben

A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 812 03

Részletesebben

Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola 2200 Monor, Ipar u. 2.sz

Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola 2200 Monor, Ipar u. 2.sz Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola 2200 Monor, Ipar u. 2.sz A szakképesítés megzése: Pincér szakma OKJ (Országos Képzési Jegyzék) száma: 33 811 02 1000 00 00 Képzési idő: 3 év A szakképesítés

Részletesebben

Üzemi gyakorlathoz ajánlott tematika 2/14.E Vendéglátásszervező-vendéglős Értékesítés gyakorlata

Üzemi gyakorlathoz ajánlott tematika 2/14.E Vendéglátásszervező-vendéglős Értékesítés gyakorlata Üzemi hoz ajánlott tematika 2/14.E Vendéglátásszervező-vendéglős Értékesítés a 2016/2017. tanév Zalaegerszeg, 2016. szeptember 1. Készítette:. szaktanár 0 Tankönyv: Dr. Dunszt Károly, Oriskó Ferenc, Ónódi

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ OKJ

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ OKJ VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ OKJ 54-811-01 1. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű,

Részletesebben

21/2007. (V.21.) SZMM rendelet A szakmai program alapját képező központi program SZMM Közlemény

21/2007. (V.21.) SZMM rendelet A szakmai program alapját képező központi program SZMM Közlemény A Széchenyi István Szakképző Iskola Szakmai Programja VENDÉGLŐS 8. A képzés szerkezete 8.1. i óraterv Az 52 811 02 0000 00 00 azonosító számú, VENDÉGLŐS szakképesítés tantárgyi óraterve Érvényes a 2008-2009.

Részletesebben

Felnőttképzés iskolánkban

Felnőttképzés iskolánkban Felnőttképzés iskolánkban Szeretnél piacképes szakmát tanulni, esetleg szakmát váltani? Esetleg nem nyertél felvételt nappali rendszerű képzésre? Nem kell feladni álmaidat, jelentkezz tanfolyamainkra,

Részletesebben

tananyag elem száma szabadsáv 309/1.1/0004-06 16 309/1.2/0004-06 16 309/2.0/0008-06 309/2.1/0008-06 136 136

tananyag elem száma szabadsáv 309/1.1/0004-06 16 309/1.2/0004-06 16 309/2.0/0008-06 309/2.1/0008-06 136 136 A szakképesítés megnevezése: Ruházati eladó szakma OKJ (Országos Képzési Jegyzék) : 31 341 01 0010 31 05 Képzési idő: 2 év A szakképesítés szintje: Középszintű szakképesítés Elmélet:30% Gyakorlat: 70%

Részletesebben

Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/A/V évfolyam

Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/A/V évfolyam Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/A/V évfolyam 2018/2019 TARTALOMJEGYZÉK 1. Angol... 3 2. Foglalkoztatás I-II.... 4 3. Jogszabályok a vendéglátásban... 5 4. Felszolgálási alapok... 6 1. ANGOL Gasztronómia

Részletesebben

A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 04 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

A 185. sorszámú Pénzügyi ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 185. sorszámú Pénzügyi ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 185. sorszámú Pénzügyi ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 51 344 04 1.2.

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01 Szolnok 2014 Megnevezése A képzési program Logisztikai ügyintéző OKJ azonosító 54 345 01 A képzés során megszerezhető kompetenciák rendelések,

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK A 219. sorszámú Turisztikai szervező, értékesítő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 812 03

Részletesebben

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az alábbi elérhetőségeken: Általános tudnivalók a képzésről: Csoportok indulása: hétfői napokon (szept. 19., 26., okt. 3.) Óraszámok: 504 óra (esti képzés), melyből 60% idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek,

Részletesebben

b.) Ismertesse az idegenforgalom és a szálláshely szolgáltatás területén működő vállalkozási formákat!

b.) Ismertesse az idegenforgalom és a szálláshely szolgáltatás területén működő vállalkozási formákat! 1.) Vendégfogadós szakmai ismeretek 1.) a.) Beszéljen a nemzetközi és magyar szállodaipar történetéről! Milyen jelentőségük van a kereskedelmi szálláshelyeknek a turizmus lebonyolításában! b.) Ismertesse

Részletesebben

KÉPZÉSEINK. Kinek ajánljuk? Miért jó? Miért éppen mi?

KÉPZÉSEINK. Kinek ajánljuk? Miért jó? Miért éppen mi? KÉPZÉSEINK Kiknek ajánljuk képzéseinket: Kinek ajánljuk? Miért jó? Miért éppen mi? Szakközépiskola Azoknak, akik érettségi vizsgát szeretnének tenni és a szakmacsoportba tartozó valamelyik szakképesítést

Részletesebben

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ]

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 2015/2016 Inteltravel Kft. Bata Ildikó szakmai vezető, szakoktatási igazgató Juhász Zoltán igazgatóhelyettes Bokor Fekete Lászlóné ügyfélszolgálati vezető [OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 1 OKJ felnőttképzési

Részletesebben

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola 6000 Kecskemét, Kvarc u. 2. Telefon: 76/482-511, www.lpki-kecskemet.hu e-mail: lestarp@hu.inter.net Pályaválasztási tájékoztató a 2014/2015. tanévre

Részletesebben

A (32/2011. (VIII.25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM

A (32/2011. (VIII.25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítéselágazás, részszakképesítés,

Részletesebben

Az eladó szakképesítés adatai. A szakképesítés OKJ azonosító száma 34 341 01 A szakképesítés megnevezése

Az eladó szakképesítés adatai. A szakképesítés OKJ azonosító száma 34 341 01 A szakképesítés megnevezése Az eladó szakképesítés adatai A szakképesítés OKJ azonosító száma 34 341 01 A szakképesítés megnevezése Eladó 17. Kereskedelem-marketing, üzleti A szakmacsoport száma és megnevezése adminisztráció Szakképzési

Részletesebben

89900 Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó

89900 Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-03 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 8 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Iskola rövid bemutatása

Iskola rövid bemutatása Neve: Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Címe: 4900. Fehérgyarmat Iskola köz 2. Iskola rövid bemutatása Az iskola felépítése: Az elméleti oktatás 24 tanteremben folyik, ebből 4

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör A

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Pannon Gasztronómiai Akadémia. Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Pannon Gasztronómiai Akadémia. Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola megalapításának 50. évfordulója alkalmából a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar a Pannon Gasztronómiai Akadémia és

Részletesebben

Tájékoztató felnőttképzési program résztvevői számára

Tájékoztató felnőttképzési program résztvevői számára Tájékoztató felnőttképzési program résztvevői számára A szakképesítés megnevezése: IDEGENVEZETŐ A szakképesítés OKJ azonosító száma: 54 812 01 A szakképesítés nyilvántartásba vételi száma: E-000447/2014/A015

Részletesebben

A 272. sorszámú Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 272. sorszámú Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 272. sorszámú Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 06 1.2. Szakképesítés megnevezése: Fogadós 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN

Részletesebben

REMENYIK ZSIGMOND GIMNÁZIUMA ÉS SZAKGIMNÁZIUMA

REMENYIK ZSIGMOND GIMNÁZIUMA ÉS SZAKGIMNÁZIUMA REMENYIK ZSIGMOND GIMNÁZIUMA ÉS SZAKGIMNÁZIUMA RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA 2017/2018 tanévre 3390 Füzesabony, Ifjúság út 17. Tel.: +36-70/641-2969 Egri SZC Remenyik Zsigmond Gimnáziuma

Részletesebben

Pincér 18. Vendéglátás-turisztika

Pincér 18. Vendéglátás-turisztika Vendéglátás-turisztika szakmacsoport A pincér szakképesítés adatai A szakképesítés OKJ azonosító száma A szakképesítés megnevezése A szakmacsoport száma és megnevezése Szakképzési évfolyamok száma 34 811

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátó eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 05 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Pincér szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01 Szolnok 2014 Megnevezése A képzési program Logisztikai ügyintéző OKJ azonosító 54 345 01 ztk rendelések, beszerzések, értékesítés (termék,

Részletesebben

A 187. sorszámú Pincér megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 187. sorszámú Pincér megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 187. sorszámú Pincér megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 03 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Pincér szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /008

Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /008 Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/008 Cím: 6723 Szeged, József Attila sgt. 122-126. Telefonszám: 62/540-272

Részletesebben

A azonosító számú, PINCÉR szakképesítés tantárgyi óraterve Érvényes a tanévtől A szakmai program alapját képező SZVK:

A azonosító számú, PINCÉR szakképesítés tantárgyi óraterve Érvényes a tanévtől A szakmai program alapját képező SZVK: A Széchenyi István Szakképző Iskola Szakmai Programja PINCÉR 8. A képzés szerkezete 8.1. i óraterv A 33 811 02 1000 azonosító számú, PINCÉR szakképesítés tantárgyi óraterve Érvényes a 2008-2009. tanévtől

Részletesebben

Érettségi témakörök Középszintű, szóbeli érettségi vizsgához

Érettségi témakörök Középszintű, szóbeli érettségi vizsgához Érettségi témakörök Középszintű, szóbeli érettségi vizsgához Tantárgy megnevezése: Turisztikai ismeretek- ágazati szakmai tantárgy Osztály megnevezése: 12.AB Tanév: 2016/2017 TURISZTIKA ISMERETEK ÁGAZATI

Részletesebben

PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI TANTERV

PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI TANTERV PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 7623 PÉCS, RÉT U. 10. :72/518-190 TELEFAX:72/512-749 http://kivisz.hu E-MAIL: INFO@KIVISZ.HU PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI

Részletesebben

A 234. sorszámú Vendéglátásszervező-vendéglős megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 234. sorszámú Vendéglátásszervező-vendéglős megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 234. sorszámú Vendéglátásszervező-vendéglős megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 811 01 1.2.

Részletesebben

1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE

1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE 1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE 1428-06/1 AZ ÉLELMEZÉSI ÜZEMRE VONATKOZÓ MUNKAVÉDELMI, ÉRINTÉSVÉDELMI, BALESET- ÉS TŰZVÉDELMI, VALAMINT A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSRA VONATKOZÓ

Részletesebben

Egyetem Érettségi Főiskola Mester MA Egyetem Mester MA

Egyetem Érettségi Főiskola Mester MA Egyetem Mester MA 1 71438049670 Egyetem 2 71464498535 Érettségi 3 71666736800 Főiskola 4 71960628789 Mester MA 5 71972621673 Egyetem 6 72311314223 Mester MA Okleveles német Felszolgáló Vendéglátó vállalkozó 7 72311314733

Részletesebben

Érettségi után, tovább a Fáyban

Érettségi után, tovább a Fáyban Érettségi után, tovább a Fáyban Kínálatunk sikeres érettségit tett végzős diákjaink számára Egyéves szakképzések nappali tagozaton Kétéves szakképzés nappali tagozaton Felnőttoktatási szakképzés a Fáyban

Részletesebben

Az 62. sorszámú Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

Az 62. sorszámú Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye Az 62. sorszámú Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 344 01 1.2.

Részletesebben

1470-06/2 A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDTETÉSÉNEK ISMERTETÉSE, A VENDÉGLÁTÁS SPECIÁLIS TEENDŐINEK ISMERTETÉSE

1470-06/2 A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDTETÉSÉNEK ISMERTETÉSE, A VENDÉGLÁTÁS SPECIÁLIS TEENDŐINEK ISMERTETÉSE 1470-06 VENDÉGLÁTÁSI TEVÉKENYSÉGEK GYAKORLÁSA 1470-06/2 A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDTETÉSÉNEK ISMERTETÉSE, A VENDÉGLÁTÁS SPECIÁLIS TEENDŐINEK ISMERTETÉSE A szóbeli feladatokat a szaktanárok által összeállított

Részletesebben

VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566

VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566 VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566 Tájékoztató a szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről A szakképesítés azonosító száma: 52 811 02 0000 00 00

Részletesebben

Az áruforgalom lebonyolítása modul A vizsga szerkezete: A vizsga írásbeli és szóbeli vizsgarészből áll.

Az áruforgalom lebonyolítása modul A vizsga szerkezete: A vizsga írásbeli és szóbeli vizsgarészből áll. Az áruforgalom lebonyolítása modul A kereskedelmi egység szabályszerű működése modul Élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása modul Kereskedelmi ismeret 4. Az írásbeli és a szóbeli vizsga témakörei 9. évfolyam

Részletesebben

Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium

Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium Tanulmányi terület kódja:21 való megfelelés szükséges; kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport; a szakképzési évfolyamok és a szakmai és vizsgakövetelmények teljesítése után tervezett

Részletesebben

A 203. sorszámú Számviteli ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 203. sorszámú Számviteli ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 203. sorszámú Számviteli ügyintéző megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 51 344 05 1.2.

Részletesebben

SZAKGIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK

SZAKGIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK Szolnoki Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája 5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2. kereskedelmi.szolnokcentrum@gmail.com Tel.: 56/800-130 Tagintézményi szintű szakmakínálati

Részletesebben

ÓZDI SZC GÁBOR ÁRON SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA (OM: )

ÓZDI SZC GÁBOR ÁRON SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA (OM: ) ÓZDI SZC GÁBOR ÁRON SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA (OM: 203046) Székhely: 3600 Ózd, Bolyki főút 2. Telephely: 3600 Ózd, Árpád vezér út 13. Telefon: 48 / 473 211; 572 044 fax: 48 / 572 298 Email: titkarsag@gaboraron-ozd.sulinet.hu;

Részletesebben

Tájékoztató szakmai gyakorlatról turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés vendéglátó szakirány-turizmus szakirány

Tájékoztató szakmai gyakorlatról turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés vendéglátó szakirány-turizmus szakirány A szakmai gyakorlat funkciója Tájékoztató szakmai gyakorlatról turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés vendéglátó szakirány-turizmus szakirány A szakmai gyakorlat célja a szakképzettségnek megfelelő

Részletesebben

Országos Képzési Jegyzék

Országos Képzési Jegyzék Országos Képzési Jegyzék Modul OKJ jellemzői Modulrendszerű képzés Tananyagegység Tananyagelem Iskolánkban emelt és középszintű képzések Nemzeti Munkaügyi Hivatal - www.nive.hu 2012 / 2013 2012/2013. tanévre

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

A azonosító számú Szakmai idegen nyelv megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Szakmai idegen nyelv tantárgy

A azonosító számú Szakmai idegen nyelv megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Szakmai idegen nyelv tantárgy A 10046-12 azonosító számú Szakmai idegen nyelv megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Szakmai idegen nyelv tantárgy 1. A 10046-12 azonosító számú, Szakmai idegen nyelv megnevezésű szakmai követelménymodulhoz

Részletesebben

Felvehető létszám (fő) XXVI. Kereskedelem 0801 nappali XXVII. Vendéglátóipar 0802 nappali XXVIII. Turisztika 0803 nappali

Felvehető létszám (fő) XXVI. Kereskedelem 0801 nappali XXVII. Vendéglátóipar 0802 nappali XXVIII. Turisztika 0803 nappali Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/008 Cím: 6723 Szeged, József Attila sgt. 122-126. Telefonszám:

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A TÜRR ISTVÁN GAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA BAJA SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2014-2015-ES TANÉV 1 OKJ KÉPZÉSEK (érettségivel rendelkező diákok részére) 2014/2015-ES TANÉVRE Képzés megnevezése A képzés szintje

Részletesebben

2. egyetem matematika tantárgycsoport (matematika); fizika tantárgycsoport (fizika);

2. egyetem matematika tantárgycsoport (matematika); fizika tantárgycsoport (fizika); Ssz. Végzettség szintje Tantárgy 1. főiskola 18. Vendéglátás-turisztika szakmacsoport tantárgyai (ételkészítési ismeretek); 18. Vendéglátás-turisztika szakmacsoport tantárgyai (termelés elmélete); XXVII.

Részletesebben

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola

Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola 6000 Kecskemét, Kvarc u. 2. Telefon: 76/482-511, www.lpki-kecskemet.hu e-mail: lestarp@hu.inter.net Pályaválasztási tájékoztató a 2015/2016. tanévre

Részletesebben

12. Az érettségi vizsgák és szakmai vizsgák átlageredményei. Érettségi vizsgák átlageredményei

12. Az érettségi vizsgák és szakmai vizsgák átlageredményei. Érettségi vizsgák átlageredményei 12. Az érettségi vizsgák és vizsgák átlageredményei Érettségi vizsgák átlageredményei 2014 2015 2016 2017 2018 Átlag Tantárgy % Jegy % Jegy % Jegy % Jegy % Jegy % Jegy Magyar nyelv és irodalom 50,54 3,13

Részletesebben

A 36. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 36. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 36. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 341 01 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /008

Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /008 Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/008 SZAKGIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK Ágazati képzés (9-12. évfolyam) Cím: 6723

Részletesebben

Érettségi után, tovább a Fáyban

Érettségi után, tovább a Fáyban Érettségi után, tovább a Fáyban Kínálatunk sikeres érettségit tett végzős diákjaink számára Egyéves szakképzések nappali tagozaton Kétéves szakképzés nappali tagozaton Felnőttoktatási szakképzés a Fáyban

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK A középszintű érettségi vizsgán a számon kérhető témakörök megegyeznek a kerettantervek témaköreire és fogalmaira vonatkozó

Részletesebben

A 36. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 36. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. 29/2016 (VIII 26) NGM rendelet a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012 (VIII 27) NGM rendelet módosításáról Hatályos: 20160901-től

Részletesebben

MODULOS OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 2015.

MODULOS OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 2015. MODULOS OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 201 neve ADÓTAN M 10766 151012 MODULZÁRÓ VIZSGA 55 344 01 bocsátás feltételei: az alábbi eredményes letétele: 10766-12 feladatok (szóbeli) 10767-12 Az adózás

Részletesebben

A 75. sorszámú Vendéglátó eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 75. sorszámú Vendéglátó eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 75. sorszámú Vendéglátó eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 05 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek

VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK Ezek a témakörök a Vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek szakmai előkészítő tantárgy érettségivizsgakövetelményeinek

Részletesebben

Í = írábeli vizsgatevékenység, SZ = szóbeli vizsgatevékenység, GY = gyakorlati vizsgatevékenység

Í = írábeli vizsgatevékenység, SZ = szóbeli vizsgatevékenység, GY = gyakorlati vizsgatevékenység Tanulmányok alatti vizsgák vizsgatevékenységei, illetve vizsgarészei 2014. szeptember 1-jétől Í = írábeli vizsgatevékenység, = szóbeli vizsgatevékenység, = gyakorlati vizsgatevékenység ort eladó 2+1 csopor

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 627511/1 A vendéglátáshoz kötıdı szakmai szöveg fordítása és értelmezése, minimum 500 maximum 1000 karakter

Részletesebben

A 186. sorszámú Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 186. sorszámú Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 186. sorszámú Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 344 01 1.2.

Részletesebben

Logisztikai ügyintéző

Logisztikai ügyintéző 17. Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció 54 345 01 Logisztikai ügyintéző emeltszintű szakképesítés Nappali munkarendszerű, egyéves képzés Helyi tanterv 2017. Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016. TANÉV TÜRR ISTVÁN GAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 79/524-670 KÉPZÉSEINK Képzés megnevezése A képzés szintje Képzési idő Nyári szakmai gyakorlat 54 344 01 Pénzügyi- számviteli

Részletesebben

A 187. sorszámú Pincér megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 187. sorszámú Pincér megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 187. sorszámú Pincér megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 03 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Tanfolyami tájékoztató OKJ Kereskedő E /2014/A012

Tanfolyami tájékoztató OKJ Kereskedő E /2014/A012 Tanfolyami tájékoztató OKJ 54-341-01 Kereskedő E-000931/2014/A012 LEVRIK Knowledge KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY OKJ-s és Hatósági vizsgaközpont Székhely: 1066 Budapest, Lovag utca 22. fszt. Ügyfélszolgálati

Részletesebben

TERVEZET. A nemzetgazdasági miniszter. /2014. (.) NGM rendelete

TERVEZET. A nemzetgazdasági miniszter. /2014. (.) NGM rendelete TERVEZET A nemzetgazdasági miniszter /2014. (.) NGM rendelete egyes ipari, kereskedelmi és turisztikai képesítési előírások hatályon kívül helyezéséről A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK Ezek a témakörök a Vendéglátás-idegenforgalom

Részletesebben

Osztályozó és javító vizsga

Osztályozó és javító vizsga Osztályozó és javító vizsga Szakközépiskola (Szakiskola) Német nyelv 10. évfolyam Vizsgakövetelmények Tájékoztatási kötelezettség: A javító vizsgára kötelezett tanuló a tanév végén a szaktanárától kap

Részletesebben

KERESKEDELEM, MARKETING,ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ

KERESKEDELEM, MARKETING,ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ KERESKEDELEM, MARKETING,ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ Bolti eladó Bútor-és lakástextil-eladó Élelmiszer-és vegyiáru eladó Műszakicikk eladó Porcelán-és edényáru-eladó Ruházati eladó Zöldség-gyümölcs eladó Kereskedő

Részletesebben