Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üdvözlöm a megjelent kollégákat!"

Átírás

1 Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet október Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

2 ÚJ nevünk: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskolája KÉPZÉSEINK: gyakorló fodrász (2 év, 1/13. és 2/14. évfolyam) felnőttoktatásban ESTI munkarend is! fodrász (1 év) ráépülés (3/15. évfolyam) gyakorló kozmetikus (2 év, 1/13. és 2/14. évfolyam) felnőttoktatásban ESTI munkarend is! kozmetikus (1 év) - ráépülés (3/15. évfolyam) régi OKJ-szám: (Idén más csak kifutóban) fodrász (2/12. évfolyam) kozmetikus (2/14. évfolyam)

3 Az új ESTI képzésről: FELNŐTTOKTATÁS, nem felnőttképzés, nem tanfolyam!!! 100%-ban államilag finanszírozott. Nincs tandíj, regisztrációs díj. A szakmai vizsga is ingyenes. Szt 33.. A felnőttoktatás keretében folyó szakképzést a szakképzési kerettanterv alapján kell megszervezni. (Képzési idő!) Az esti oktatás munkarendje szerint megszervezett felnőttoktatás keretében a gyakorlati képzés jelenléti óraszáma legalább a nappali rendszerű képzésre meghatározott gyakorlati óraszám hatvan százaléka. Ez heti 14 óra. 34. (1) A felnőttoktatás keretében folyó szakképzésben tanulószerződés köthető. (2) Az esti, munkarendje szerinti felnőttoktatás keretében folyó teljes gyakorlati képzésre is köthető együttműködési megállapodás, azon gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezettel vagy egyéb szervvel, szervezettel, amellyel az adott szakképesítés gyakorlati képzésére tanulószerződés köthető. NINCS FELSŐ KORHATÁR!!!

4 Tanulószerződés vs. Együttműködési megállapodás az ESTI képzéseknél Elek Csabától kapott információ: Felnőttoktatás esetén csak a 100 %-ban államilag finanszírozott képzés esetén számolható el a duális képzés átalánya az SZHJ terhére. Ebben az esetben köthető tanulószerződés is. Az együttműködési megállapodással csak csökkenteni lehet a befizetési kötelezettséget. Amennyiben van tanulószerződése a cégnek, akkor a befizetési köztelezettség feletti összeget is visszaigényelheti. Ha több a tanulószerződés utáni visszaigényelhető összeg, mint az együttműködési utáni, valamint az együttműködési utáni kisebb, mint a befizetési kötelezettsége, akkor mindkettő visszaigényelhető. Ezek alapján a TANULÓSZERZŐDÉST ajánljuk!

5 Finanszírozás FELNŐTTOKTATÁS esetén, együttműködési megállapodással 84. (2) A gyakorlati képzést szervező gazdálkodó szervezetnek a gyakorlati képzéshez való hozzájárulási kötelezettségét a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvény szabályozza. ( Jelenleg: évi CLV. Törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról) (3) Amennyiben az 56. -ban szabályozott együttműködési megállapodás alapján gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezet szakképzési hozzájárulásra kötelezett, a szakképző iskola a költségvetési támogatás terhére további forrásokat nem adhat át részére. (4) Amennyiben a gyakorlati képzést részben vagy egészben folytató szervezet nem szakképzési hozzájárulásra kötelezett, a szakképző iskola fenntartója a gyakorlati képzés együttműködési megállapodás alapján folyó időarányos részére az iskolai tanműhelyben folyó gyakorlati képzés finanszírozási feltételei szerint jogosult a költségvetési támogatásra és a gyakorlati képzésben részt vevő tanuló költségeit részben vagy egészben megtérítheti a gyakorlati képzést részben vagy egészben folytató szervezet részére a költségvetési támogatása terhére. A költségek viselésének, megosztásának és átadásának módját a felek az együttműködési megállapodásban rögzítik.

6 Ki láthatja el a tanuló gyakorlati képzését? Szt. 31. rendelkezése aki szakirányú szakképesítéssel rendelkezik aki legalább ötéves szakmai gyakorlattal és mestervizsgával rendelkezik nem áll eltiltás hatálya alatt Büntetlen előéletű Új mestervizsga-követelmény rendeletben történő megjelenése esetén teljesítettnek kell tekinteni a mestervizsga letételének követelményét, ha a gyakorlati oktató az új mestervizsgakövetelmény rendeletben történő megjelenésének tárgyévét követő év szeptemberének első napjáig megkezdi a gazdasági kamara által szervezett mesterképzést, és az egyéb követelményeknek megfelel.

7 A tanuló gyakorlati foglalkoztatása A tanuló csak a gyakorlati képzés programjában, illetve a szakképzési kerettantervben meghatározott feladat ellátására kötelezhető. A gyakorlati képzés kezdő napja az iskola által kijelölt első nap. (szeptember 1.) A tanulót a gyak.-i képzés szervezője munkavédelmi oktatásban részesíti, és arról jegyzőkönyvet készít. A tanuló csak egészséges és biztonságos körülmények között foglalkoztatható.

8 A tanuló gyakorlati foglalkoztatása A képzési idő alatt a gyak.-i képzést szervezőnek gondoskodnia kell a tanuló rendszeres orvosi vizsgálatáról. A szakképzős tanuló javára a gyakorlati képzés szervezője köteles felelősségbiztosítást kötni. A tanuló munkarendje igazodik a gyakorlati képzést szervező munkarendjéhez, de: Fiatalkorú tanuló esetén a munkaidő nem haladhatja meg a napi 7, nagykorú tanuló esetén a 8 órát. Efelett nem vehető igénybe a tanuló. ( h között, de 16h pihenőidővel!) Ha a napi gyak.-i képzési idő a 4,5 órát meghaladja, a tanuló részére min. 30 perc megszakítás nélküli szünetet a képzési időn belül biztosítani kell. A munkáltatónak kell biztosítania a tanuló(i) részére a gyak.-i oktatáshoz és a gyak.-i vizsgához szükséges eszközöket. A gazdálkodó szervezet a gyakorlati képzésért nem kérhet és nem fogadhat el pénzt. (szk. tv. 29. )

9 A tanuló gyakorlati foglalkoztatása Iskolanapokon (ha a tanulónak 4-nél több tanórája van), - gyak.-i vizsga napján és - olyan rendezvények napján, amely az iskola minden tanulója számára kötelező, a tanuló gyakorlati képzésére a gazd. szerv.-nél nem kerülhet sor. 2015/16-os tanévben ezek: nov. 19., dec , április 1. A hét 5 munkanapból és 2 pihenőnapból áll. Az igénybevett pihenőidő helyett a hét más gyakorlati képzési napjain ugyanolyan mértékben szabadidőt kell biztosítani. 6 naposra úgy bővíthető ki a tanítási ill. munkahét, ha utána 2 szabadnapot tud a gazd. szerv biztosítani a tanuló számára. (Pl. egy ledolgozott szombat után a hétfővel a tanuló rendelk.) Az őszi, a téli és a tavaszi szünet ideje alatt a szakmai gyakorlat igazolatlan mulasztásának pótlása kivételével gyakorlati képzés nem szervezhető. (Őszi: okt , téli: dec tavaszi: márc )

10 A tanuló gyakorlati foglalkoztatása Az összefüggő szakmai gyak.-on is bevezették a 20%-os hiányzási limitet! Ebből az igazolatlan max. 5 % (1 nap) lehet. A tanulónak a gyak.-i képzési napokon való részvételét a gazd. szervezet nyilvántartja. Hiányzásjelentés! Az 1., 10., 30. és 50. igazolatlan óra után külön értesítés az iskolának! Az 5. igazolatlan óra után családi pótlék 3 hónapos felfüggesztése. Ha a tanuló gyak.-ról való igazolt és ig.lan mulasztása meghaladja az éves gyak.-i képzési idő 20 %-át, tanulmányait csak az évfolyam megismétlésével folytathatja. Az évfolyam megismétlésétől biz. esetben el lehet tekinteni: - nincs igazolatlan mulasztása - köv. tanév kezdetéig mulasztását pótolja - a nevelőtestület engedélyezi azt a számára

11 A tanuló gyakorlati foglalkoztatása A TSZ.-t 5 munkanapon belül meg kell kapnia a kamarának Az évfolyam megismétléséhez TSZ.-es tanuló esetén a gazd. szervezet hozzájárulása is szükséges. Szintén a gazd. szervezet hozzájárulása kell a tsz.-es tanuló tanulói jogviszonyának szüneteltetéséhez (évhalasztásához).

12 Foglalkozási napló A gazd. szerv. a tanuló gyak.-i képzéséről foglalkozási naplót vezetni köteles. Az iskola kérésére betekintésre rendelkezésre kell bocsátani. A foglalkozási naplónak tartalmaznia kell: - a gyak.-i képzés során végzett tevékenységeket - az erre fordított időt - a tanuló értékelését A gazd. szerv. a tanuló munkáját havonta egy alkalommal érdemjeggyel értékeli, melyet eljuttat az iskolához is.

13 A tanulókat megillető juttatások, kedvezmények tanévenként min. 30 munkanap, 19 év alatt 35 m.napnyi oktatási szünet, lehetőleg egybefüggően a szakmai vizsga előtt min. 10 munkanap felkészülési idő a gyakorlati képzés terhére, közvetlenül a szakmai vizsga előtt (felk. idő egyszer illeti meg a tanulót) betegszabadság, idejére pedig pénzbeli juttatásának 70 %-a (1-10. nap) táppénz (11. naptól) szülési szabadság A gyakorlati vizsgák díját a gazd. szervezet-nek kell állnia, melyet az számla ellenében elszámolhat.

14 Kártérítési kötelezettség Ha a tanuló okozza - gondatlanságból: az okozott kár felét, de max. a pénzbeli juttatás havi összegének erejéig. - kötelességszegés miatt, szándékosan okozott kárt: Munka Törvénykönyve alapján FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS!!! Ha a munkáltató okozza a tanuló kárára: meg kell téríteni az okozott kárt

15 A tanulókat megillető juttatások, kedvezmények a TSZ alapján a havi pénzbeli juttatás mértéke min. a Fodrászoknál: minimálbér 15 %-ának 1,2x-ese. (18%) Kozmetikusoknál: minimálbér 15 %-ának 1,1x-ese. (16,5%) A tanulmányi kötelezettségeinek eleget tevő tanulónál mértékét félévenként növelni kell. Bukás: juttatás-felezés A pénzbeli juttatás az oktatási szünet időtartama alatt is megilleti a tanulót. Igazolatlan mulasztás esetén viszont csak időarányosan! Végzős tanulóknak ápr. 30. után nem kötelező gyak.-i képzésen részt venni.

16 A TSZ. megszűnésének esetei Sikeres szakmai vizsga (bizonyítvány dátuma) Iskolából való kizárás, ha máshol sem tanul tovább (30 napon belül) Munkáltató jogutód nélküli megszűnése Munkáltató eltiltása Közös megegyezés (közösen kijelölt napon) Rendes felmondásnál a 15. napon Rendkívüli felmondásnál azonnal Tanuló halála napján Részletesen okban

17 Kapcsolat az iskolával: 1203 Bp. Kossuth L. u. 35. tel.: , fax: 117 m Farkas Magdolna (tagintézményvezető) Hencz Monika (szakmai tagintézményvezető-helyettes) henczm@sisy.hu, , 126 m Lukács Krisztina (gyakorlatioktatás-vezető) gyov@sisy.hu, / 126 mellék Tajtiné Nagy Krisztina (műszaki vez.) tajti@sisy.hu, , 113 m

18 Kapcsolat a kamarával: 1016 Bp. Krisztina krt szoba /2492 m és Elek Csaba (szakképzési oszt. igazgatója) elekcs@bkik.hu Bagoly-Kun Bernadett (szakképzési ea.) kunb@bkik.hu

19 Tanulószerződésről A BKIK honlapján ( szakképzés» oktatás» tanulószerződés A szakképz. tv. IV. részének III. fejezete részletesen ismerteti.

20 Cégszerű aláírás A vállalkozás pecsétje is szükséges az aláírás mellé.

21 Köztes-, szint- és szakmai vizsgák Az ingyenes képzésben résztvevők számára a kamara által szervezett és finanszírozott kötelező szintvizsgák ingyenesek, és a szakmai vizsgára bocsátás feltétele. Az ingyenes képzésben résztvevők számára a szakmai vizsga és a hozzátartozó első javító, pótló vizsga ingyenes. Az iskola által szervezett, pedagógiai programjában kötelezőnek elfogadott köztes vizsgák, melyekre évente kerül sor független vizsgabizottság előtt (BKIK delegálja), díjkötelesek (6000 Ft/vizsga) azoknak, akik tanulószerződéssel, vagy együttműködési megállapodással teljesítik a gyakorlati képzést. Ez a költség a gaz. szervezetet terheli, a számla is neki állítódik ki!!! A költséget a gaz. szerv. elszámolhatja a gyakorlati finanszírozás terhére. A köztesvizsga célja: az iskola, a gadz. szerv., a tanulók is visszajelzést kapjanak az adott időpontban a felkészülés szintjéről. A vizsga teljesítése a továbbhaladás feltétele is. Az iskolának semmilyen anyagi haszna nem származik ezekből a vizsgákból, kizárólag a szakképzés minőségének biztosítását szolgálják.

22 Vizsgaszabályzatunk A vizsgáról szóló részletes tájékoztatás található az iskola honlapján: az információk, azon belül a vizsgakövetelmények fodrász belső gyakorlati vizsgaszabályzata kozmetikus belső gyakorlati vizsgaszabályzata címszó alatt.

23 Vizsgák a tanévben Szintvizsga: csak a régi OKJ ( fodrász és kozmetikus) szerint tanulóknak: az első szakképzési évfolyamon, dec jan. 16. között ill, febr. 01-ápr. 30. között osztályzata nem lehet az év végi gyak.-i osztályzat Köztesvizsga : minden évfolyamon kizárólag a második félévben febr. 01- június 30. között. Kivéve 1/13. estis évfolyamot, ahol NINCS belső vizsga. (Estiseknél kizárólag a mester értékeli a tanuló munkáját!) Eredménye az év végi jegy meghatározó eleme. Elégtelen esetén javítóvizsgát kell tenni augusztusban. KÉRVÉNY mesternek is alá kell írni! (Nem lehet eltitkolni!)

24 Vizsgafeladatok az érettségizett kifutó fodrász képzésben 2./12. I. félév: szintvizsga a tavaly iskolánban érettségizett, beszámíthatósággal tanulók esetében Mester ad félévi jegyet!!! A félévi szintvizsga a a 32/2011.(VIII.25.) NGM rendelete alapján MKIK szintvizsga előírásai szerinti A feladatsor. férfi borotválás teljes arcfelületen 20 perc vízhullám frizura berakás, fésülés babafejen v. élő modellen a megadott kép alapján perc vashullám frizura a kis oldalon 3 függőleges hullámsorral, babafejen, a megadott kép alapján 50 perc Marcell vízhullám egész fejen, babafejen, a megadott kép alapján 20 perc dauercsavarás egész fejen, babafejen, a megadott kép alapján 45 perc

25 Vizsgafeladatok érettségizett kifutó fodrász 2./12. évvége: köztes vizsga 1. női alaphajvágás III. uniform frizura hajvágás, szárítás élő modellen (60 ) 2. női alaphajvágás I. kompakt frizura hajvágás, szárítás élő modellen (60 ) 3. férfi klasszikus hajvágás és hajszárítás választékkal vagy választék nélkül élő modellen (60 ) 4. Hajfestés, melír egy technológiai folyamatban (40 + hatóidő) 5. Konty (40 )

26 Vizsgafeladatok a 10. utáni szakiskolai kifutó fodrász osztályban 2./12. I.félév: mester ad jegyet! 2./12. évvége: köztes vizsga 1. női alaphajvágás III. uniform frizura hajvágás, szárítás élő modellen (60 ) 2. női alaphajvágás I. kompakt frizura hajvágás, szárítás élő modellen (60 ) 3. férfi divatos vágás, szárítás élő modellen (45 ) 4. Hajfestés, melír egy technológiai folyamatban (40 + hatóidő) 5. női divatos hajvágás, szárítás (60 ) 6. A festést- melírt és a női divatos vágást ugyanazon a modellen kell bemutatni.

27 Gyakorló fodrász 2./14. I. félév: Mester ad jegyet. 2./14. II. félév: köztes vizsga marcell vízhullám készítése egész fejen (élő modellen vagy babafejen) 45 perc borotválás teljes arcfelületen (élő modellen) - 20 perc festés-melír egy technológiai folyamatban (hatóidő nélkül) 45 perc + 20 perc szárítás

28 fodrász (ráépülés) 3./15. I. félév: Mester ad jegyet. 3./15. II. félév: köztes vizsga Férfi klasszikus hajvágás és szárítás élő modellen 60 Női alaphajvágás III. uniform forma hajvágás, szárítás élő modellen 60 Női alaphajvágás II. lépcsőzetes forma hajvágás, szárítás élő modellen 60 Konty 45

29 A beszámíthatósággal tanulók kozmetikus 2./14. I. félév SZINTVIZSGA: MKIK szintvizsga előírásai szerinti D feladatsor. saját modell diagnosztizálása és kezelési tervének ismertetése szóban az előre elkészített kezelési terv alapján 15 perc saját modell kezelése az előre elkészített és beadott kezelési terv alapján: gyantázás láb, kar vagy hónalj 10 perc kozmetikában alkalmazott elektrokozmetikai alapgépek szakszerű üzembe helyezése 10 perc masszázs és tápláló pakolás 40 perc tartós szempilla-, szemöldökfestés, szemöldökformázás sorsolt modellen 20 perc nappali smink készítése 40 perc

30 Gyakorló kozmetikus 1/13. évfolyam iskolai tanműhelyben tanul, vagy estis és ott nincs gyak. vizsga (a mester ad gyakorlati jegyet félévkor és évvégén is és megküldi az iskolának)! 2./14. félév: Mester ad 1 db jegyet: gyakorlati jegyet. (Az ELLENŐRZŐbe írja be, cégszerű aláírással.) 2./14. évvégi köztes vizsga iskolamasszázs mozdulatai arcon, nyakon, dekoltázson 30 perc szempillafestés 10 perc szemöldökfestés 10 perc gyantázás karon vagy lábon 15 perc alkalmi smink készítése műszempilla felhelyezésével 45 perc

31 Kozmetikus FÉLÉV: Mester ad 2 db jegyet: gyakorlati jegyet és elekrtokozmetika gyakorlati jegyet is. (ELLENŐRZŐbe írja, cégszerű aláírással látja el!) 3./15. évvégi köztes vizsga Idegen modell diagnosztizálása és kezelési terv készítése Kozmetikában alkalmazott elektrokozmetikai alap-készülékek használata (VIO, Ionto, UH, UV-box, frimátor/abráziós készülék, inerferencia/ingeráramú készülék, vákuum-készülék, Hideg-meleg arcvasaló/ termovasaló, Permanenet makeup készülék az SZVK alapján.) Saját modell kezelése a központilag kiadott kezelési terv minta alapján

32 Végül: Köszönöm a figyelmet és az együttműködést!

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet. Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet. Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Névváltozás: Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola OKJ-szám-változás ettől a tanévtől: 52 815 01 gyakorló fodrász (2 év)

Részletesebben

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet október. Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet október. Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet 2014. október Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Nevünk: Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola OKJ-szám: 52 815 01 gyakorló fodrász (2 év) 55 815 01 fodrász

Részletesebben

Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet 2016. október Üdvözlöm a megjelent kollégákat! ÚJ nevünk 2016. 09. 01-től: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziuma KÉPZÉSEINK:

Részletesebben

Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet 2017. október Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Nevünk 2016. 09. 01-től: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziuma KÉPZÉSEINK

Részletesebben

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése 1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése A vizsgáról szóló részletes tájékoztatás található az iskola honlapján: www.sisy.hu 1.2 Szakközépiskolai 9-12. évfolyam, ágazati kerettanterv alapján 9. évfolyam

Részletesebben

Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti SZG Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet

Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti SZG Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti SZG Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet 2018. október Képzéseink a 2018/19-es tanévben KIZÁRÓLAG 54 815 01 fodrász és 54 815 02 kozmetikus 2 éves

Részletesebben

2013. 10.07 módosítás

2013. 10.07 módosítás sportmasszőr (2011/2012-től kifutóban) OKJ 52 726 01 0010 52 02 szakképesítések beszámíthatóságát építette be. A Fittness-wellness asszisztens (2011/2012-től kifutóban) szakképesítés: 9. nyelvi előkészítő

Részletesebben

tanév rendje

tanév rendje 2017-2018. tanév rendje A tanulók gyakorlati napjai: páros héten: csütörtök-péntek, képzési idő 7-7 óra páratlan héten: péntek, képzési idő 8 óra Az alább megnevezett időpontokban lévő események, szünetek,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban eredeti aláírással és bélyegzővel ellátva megküldendő a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

2012. május 14. Pális Ferenc szakképzési vezető

2012. május 14. Pális Ferenc szakképzési vezető A gyakorlati képzés rendje Egyértelmű a szabályozás, hogy mikor nem kerülhet sor a tanuló gyakorlati képzésére: Heti pihenő napokon, és munkaszüneti napokon. Őszi, téli, tavaszi szünet időtartama alatt.

Részletesebben

2014/2015. tanév rendje

2014/2015. tanév rendje A tanulók bolti gyakorlati napjai: Eladóképzés 10. évfolyam: csütörtök, péntek 11. évfolyam: hétfı, kedd Kereskedıképzés 13. évfolyam: péntek 2014. szeptember 1. évnyitó 2014/2015. tanév rendje 2014. október

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

1/5. Szervezet. Iktatás időpontja:...

1/5. Szervezet. Iktatás időpontja:... Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTOKTATÁS 2016. AUGUSZTUS 5. BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTOKTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ Iskolarendszerű felnőttoktatás (nem felsőfokú szakképzés!) A tanuló attól a tanévtől kezdve folytathatja

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 1 (KIVONAT) A TANULÓ GYAKORLATI FOGLALKOZTATÁSA

2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 1 (KIVONAT) A TANULÓ GYAKORLATI FOGLALKOZTATÁSA 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 1 (KIVONAT) A TANULÓ GYAKORLATI FOGLALKOZTATÁSA Fiatalkorú tanuló esetében a gyakorlati képzési idő a napi hét órát, nagykorú tanuló esetében pedig a napi nyolc

Részletesebben

Tájékoztató a gyakorlati képzést folytató szervezetek számára

Tájékoztató a gyakorlati képzést folytató szervezetek számára Tájékoztató a gyakorlati képzést folytató szervezetek számára Voleszák Zoltán szakmai igazgatóhelyettes Iskolánk képzési rendszere 1 Hagyományos szakközépiskola Érettségi után összefüggő nyári gyakorlat

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS tanuló gyakorlati képzésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS tanuló gyakorlati képzésére Aláírást követő 5 munkanapon belül megküldendő a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területileg illetékes szervezetének! EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS tanuló gyakorlati képzésére amely létrejött egyrészről a

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mezőgazdasági technikus diák 160 órás összefüggő szakmai (nyári) gyakorlati képzésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mezőgazdasági technikus diák 160 órás összefüggő szakmai (nyári) gyakorlati képzésére EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mezőgazdasági technikus diák 160 órás összefüggő szakmai (nyári) gyakorlati képzésére amely létrejött egyrészről a gyakorlati képzést folytató szervezet Iktatószám:.. Székhelye:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

TANULÓSZERZŐDÉS. Képzési idő az OKJ szerint: A szervezetnél folyó gyakorlati képzés

TANULÓSZERZŐDÉS. Képzési idő az OKJ szerint: A szervezetnél folyó gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉS Iktatószám: amely létrejött a gyakorlati képzést szervező szervezet és a gyakorlati képzésben résztvevő tanuló között az alábbi szakképesítés gyakorlati képzésére Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

A gyakorlati képzés szervezése feladtok finanszírozás 2017.

A gyakorlati képzés szervezése feladtok finanszírozás 2017. A gyakorlati képzés szervezése feladtok finanszírozás 2017. Kapcsolódó törvények, rendeletek A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény (Szht.);

Részletesebben

A szintvizsga előkészítése, folyamata, dokumentációja. Kiskunhalas, február 15.

A szintvizsga előkészítése, folyamata, dokumentációja. Kiskunhalas, február 15. A szintvizsga előkészítése, folyamata, dokumentációja Kiskunhalas, 2018. február 15. A SZINTVIZSGA SZEREPE ÉS JOGSZABÁLYI HÁTTERE Jogszabályok, szabályzat: 2011. évi CLXXXVII törvény a szakképzésről (Szt.),

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról Tisztelt Szülők!

Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról Tisztelt Szülők! Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról Tisztelt Szülők! Gyermekük intézményünkben a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint

Részletesebben

Az iskolában folyó felnőttoktatás

Az iskolában folyó felnőttoktatás Az iskolában folyó felnőttoktatás Munkarend A 2015/2016-os tanévben esti és levelező munkarendben kezdjük meg a felnőttoktatási tevékenységünket. Egy tanévben 36, - végzős okon 32 - tanítási héttel számolunk.

Részletesebben

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara MESTEREK KLUBJA

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara MESTEREK KLUBJA Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara MESTEREK KLUBJA Általános iskola sikeres befejezése Gimnázium 9. 12. évfolyam érettségi Főiskola, egyetem SZAKGIMNÁZIUM (Szakközépiskola) 9. 12. évfolyam érettségi

Részletesebben

A gazdasági kamarák közjogi szakképzési feladatainak megváltozása 2012.01-01-jétől. Mészárosné Szabó Anna 2011.11.22. és 23.

A gazdasági kamarák közjogi szakképzési feladatainak megváltozása 2012.01-01-jétől. Mészárosné Szabó Anna 2011.11.22. és 23. A gazdasági kamarák közjogi szakképzési feladatainak megváltozása 2012.01-01-jétől Mészárosné Szabó Anna 2011.11.22. és 23. Gazdasági kamarák megnövekvő szakképzési feladatainak indokoltsága Kormány Szakképzési

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS EGYÜTTMŰKDÉSI MEGÁL LAPODÁS amely létrejött a gyakorlati képzést szervező szakképző iskola (a továbbiakban: Iskola) és a gyakorlati képzést folytató szervezet (a továbbiakban: Szervezet) között (az Iskola

Részletesebben

Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS

Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS Tudnivalók: DIÁKOKNAK A felnőttoktatásra vonatkozó külön rendelkezések Ha a tanuló a nyolc évfolyamos általános iskola elvégzése esetén 17., gimnázium

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:... Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

Siposné Nagy Andrea. Vizsgafeladat. ideje időtartama megnevezése Helye. Épületvillamossági vagy villamos berendezés szerelési feladat 8-13,15

Siposné Nagy Andrea. Vizsgafeladat. ideje időtartama megnevezése Helye. Épületvillamossági vagy villamos berendezés szerelési feladat 8-13,15 MÁJUS-JÚNIUS csoport száma: 1. OKJ száma, megnevezése: 34 522 04 VILLANYSZERELŐ Kővári András Gyepes Tamás Kovács Gyula Sólyom Csaba Siposné Nagy Andrea 19 fő május 22. A hét hétfő Írásbeli 120 perc 10-12

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

Időpont. 60 8-9,00 104 Schindler Ferenc. 60 9,15-10,15 104 Schindler Ferenc 0900-11-01 gyakorlat május 12. 45 10,30-11,15 109 Burányi Renáta kedd

Időpont. 60 8-9,00 104 Schindler Ferenc. 60 9,15-10,15 104 Schindler Ferenc 0900-11-01 gyakorlat május 12. 45 10,30-11,15 109 Burányi Renáta kedd MÁJUS-JÚNIUS Vizsgacsoport száma: 1. OKJ száma, megnevezése: 31 522 01 1000 00 00 Ferenczyné Takáts Katalin 4 fő Elektromos gép-és készülékszerelő 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendele Vizsgafelad. vizsgatev.

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztatás összefüggő szakmai gyakorlatról

Tárgy: Tájékoztatás összefüggő szakmai gyakorlatról Soproni Szakképzési Centrom Porpáczy Aladár Középiskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn u.2. Tel./Fax: 99/370-918 99/537-162 e-mail: porpaczy@porpaczy.hu ; gazdasagi@porpaczy.hu

Részletesebben

EGYÜTTMŰK ÖD ÉS I MEGÁLLAP O D ÁS

EGYÜTTMŰK ÖD ÉS I MEGÁLLAP O D ÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

Amit az Együttműködési megállapodásról tudni kell

Amit az Együttműködési megállapodásról tudni kell Amit az Együttműködési megállapodásról tudni kell EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS FELTÉTELEI Szakképzési hozzájárulásra kötelezett gazdálkodó szervezet vagy költségvetési szervként működő intézmény, valamint

Részletesebben

Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek

Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek 6-. sz. melléklet Bevezetve a 2008/2009-es tanévtıl szakiskolai évfolyamokon A szakképzésbıl lehozott elméleti és gyakorlati ismeretszerzés elfogadásának

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A TANULÓFOGLALKOZATÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A TANULÓFOGLALKOZATÁSRÓL TÁJÉKOZTATÓ A TANULÓFOGLALKOZATÁSRÓL Gyakorlati képzőhelyek dokumentumai (TSZ) 1, Szakmai és vizsgáztatási követelmények A gyakorlati képzés alapdokumentuma, amely tartalmazza mindazon követelményeket,

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

Gyakorlati képzés tanulószerződéssel. 2015. augusztus 26.

Gyakorlati képzés tanulószerződéssel. 2015. augusztus 26. Gyakorlati képzés tanulószerződéssel 2015. augusztus 26. A gyakorlati képzés kerete tanulószerződés (és együttműködési megállapodás) Cél: munkafolyamatba ágyazott szakmatanulás valós körülmények között,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám: Tanuló ISZIIR azonosítója: Kamara tölti ki! Iktatószám:

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

A TANULÓSZERZőDÉS AKTUALITÁSAI

A TANULÓSZERZőDÉS AKTUALITÁSAI A TANULÓSZERZőDÉS AKTUALITÁSAI Tanulók gyakorlati foglalkoztatása A tanulószerződés a tanuló és a gazdálkodó szerv között jöhet létre. A tanulók gyakorlati képzése megvalósulhat: Kizárólag gyakorlati képzési

Részletesebben

Az Országos Képzési jegyzékkel kapcsolatos normák gyűjteménye

Az Országos Képzési jegyzékkel kapcsolatos normák gyűjteménye Az Országos Képzési jegyzékkel kapcsolatos normák gyűjteménye 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 5. (1) A köznevelési intézményekben folyó pedagógiai munka szakaszai a következők: d) az iskolai

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon

Aláírást követő 5 munkanapon Aláírást követő 5 munkanapon belül megküldendő 4 példányban eredeti aláírással és bélyegzővel ellátva a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2016/17-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2016/17-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) és érettségi szakképesítésként Férfi fodrász-borbély (52 815 03) szakképzésben tanulók esetében Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Dauercsavarás

Részletesebben

T A N U L Ó S Z E R Z Ő D É S

T A N U L Ó S Z E R Z Ő D É S Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

Vizsgáztatási követelmények

Vizsgáztatási követelmények B é k é s c s a b a i K ö z p o n t i S z a k k é p z ő I s k o l a é s K o l l é g i u m Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája 5600 Békéscsaba, Baross u. 1-3. Tanműhely: tel.: +36 (66)

Részletesebben

FELNŐTTOKTATÁS. Szakmai végzettség megszerzésére irányuló esti tagozatos képzések

FELNŐTTOKTATÁS. Szakmai végzettség megszerzésére irányuló esti tagozatos képzések FELNŐTTOKTATÁS Szakmai végzettség megszerzésére irányuló esti tagozatos képzések A szakmai felnőttoktatás iskola rendszerű oktatás, melynek szervezése a szakképzésben a következő jogszabályok figyelembevételével

Részletesebben

Duális gyakorlati képzés az agrár- és élelmiszeripari szakképzésben

Duális gyakorlati képzés az agrár- és élelmiszeripari szakképzésben Munkaerő-piaci kihívások Duális gyakorlati képzés az agrár- és élelmiszeripari szakképzésben Pataki Tamás Budapest, 2015.11.12. I. Ágazati specifikumok a duális képzésben Duális képzésről beszélünk, ha:

Részletesebben

TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZAT

TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZAT TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZAT Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola 2018 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat jogszabályi háttere... 2 1.1. A térítésmentesen biztosított köznevelési közfeladatok

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

Szakképzésről szóló törvényváltozások a gyakorlatban

Szakképzésről szóló törvényváltozások a gyakorlatban Szakképzésről szóló törvényváltozások a gyakorlatban dr. Klész Tibor osztályvezető, szakképzési jogi tanácsadó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatóság Szakképzési Fórum, Szekszárd

Részletesebben

2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről

2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről XI. Fejezet A felnőttoktatásra vonatkozó külön rendelkezések 33. (1) Az iskolai rendszerű szakképzés felnőttoktatás keretében is folyhat. A felnőttoktatás keretében

Részletesebben

AZ ENERGETIKAI SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJFIZETÉS SZABÁLYOZÁSA

AZ ENERGETIKAI SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJFIZETÉS SZABÁLYOZÁSA Energetikai Szakgimnázium és Kollégium Készült: 2014. szeptember 01. Térítési- és tandíjfizetés szabályozása Kötelező felülvizsgálat: folyamatosan Verziószám: 1. AZ ENERGETIKAI SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM

Részletesebben

Tájékoztató a felnőttoktatás keretében szervezett képzésről

Tájékoztató a felnőttoktatás keretében szervezett képzésről -1- Tájékoztató a felnőttoktatás keretében szervezett képzésről Kiknek kínáljuk a képzéseinket? Két szakképesítés állami szakképzési rendszerben történő megszerzésének ingyenessé tétele elősegíti a felsőfokú

Részletesebben

Térítési díjak és a tandíj fizetésének szabályozása

Térítési díjak és a tandíj fizetésének szabályozása Térítési díjak és a tandíj fizetésének szabályozása a KHT. által fenntartott intézmények iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képzéseinél. 2008. szeptember 1-től érvényes Szeged, 2008. június 15.

Részletesebben

A SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS FELHASZNÁLÁSA, BEVALLÁSA 2012.

A SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS FELHASZNÁLÁSA, BEVALLÁSA 2012. A SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS FELHASZNÁLÁSA, BEVALLÁSA 2012. TÖRVÉNYEK, RENDELETEK a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény (továbbiakban: új Szht.);

Részletesebben

A gyakorlati szakképzés finanszírozási lehetőségei 2014-ben

A gyakorlati szakképzés finanszírozási lehetőségei 2014-ben A gyakorlati szakképzés finanszírozási Tudástranszfer munkaerő-piaci alkalmazkodás segítése a szakképzés fejlesztésével Bács-Kiskun megyében Keretek I. Gyakorlati képzőhelyet kereső (tanuló, hallgató)

Részletesebben

1993. évi LXXVI. törvény. a szakképzésről ELSŐ RÉSZ BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

1993. évi LXXVI. törvény. a szakképzésről ELSŐ RÉSZ BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya 1993. évi LXXVI. törvény a szakképzésről A Magyar Köztársaságban a társadalmi folyamatokhoz, az információs társadalom és a nemzetgazdaság követelményeihez, a munkaerőpiac igényeihez és az Európai Unió

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

SZAKMAVÁLASZTÁS Érdeklődni személyesen, telefonon: www. vmkik.hu; vmkik@vmkik.hu

SZAKMAVÁLASZTÁS Érdeklődni személyesen, telefonon: www. vmkik.hu; vmkik@vmkik.hu SZAKMAVÁLASZTÁS Érdeklődni személyesen, telefonon: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. tel: 94/506-642, 94/506-643, 94/506-644 www. vmkik.hu; vmkik@vmkik.hu HASZNOS TUDNIVALÓK A TANULÓSZERZŐDÉSRŐL SZÜLŐKNEK,

Részletesebben

Szakmai Program szeptember 5.

Szakmai Program szeptember 5. Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38. OM azonosító: 203061 - Telephely: 007 Tel.: (+361)342-4905, FAX: (+361)342-1984

Részletesebben

Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Jelen szabályzat kiadásának jogi alapja: nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban Nkt.) 83. (2) bekezdés c) pontjában foglaltak alapján a fenntartó határozza meg a köznevelési intézmény

Részletesebben

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése. A duális képzés. Helyszín dátum. Nemzeti Munkaügyi Hivatal

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése. A duális képzés. Helyszín dátum. Nemzeti Munkaügyi Hivatal Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A duális képzés Nemzeti Fejlesztési Alap Képzési Alaprész 7/2012 támogatási szerződés Helyszín dátum A duális

Részletesebben

A tanulószerzıdésrıl világosan

A tanulószerzıdésrıl világosan A tanulószerzıdésrıl világosan Jogszabályi háttér 1993. évi LXXVI tv. a szakképzésrıl 1993. évi LXXIX tv. a közoktatásról 2003. évi LXXXVI. tv. a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének

Részletesebben

TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL

TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL a munka világában BUDAPEST 2015 A szakmai anyagot készítette: Kajdy József Lektorálta és szerkesztette:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (szakközépiskola 9 12. évfolyam)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (szakközépiskola 9 12. évfolyam) Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

b.) az iskolai oktatást kiegészítő pedagógiai szakszolgálatok igénybevétele

b.) az iskolai oktatást kiegészítő pedagógiai szakszolgálatok igénybevétele I. TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS A TANDÍJ 1. A térítésmentesen biztosított köznevelési feladatok a.) a kötelező alapfokú- és középfokú oktatás az érettségi megszerzéséig - a tanórai foglalkozás, a heti kötelező időkeret

Részletesebben

TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZAT

TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZAT TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJ FIZETÉSI SZABÁLYZAT Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola 2017 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat jogszabályi háttere... 2 1.1. A térítésmentesen biztosított köznevelési közfeladatok

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJAS KÉPZÉSEK ISKOLÁNKBAN a 2018/2019. tanévben

ÖSZTÖNDÍJAS KÉPZÉSEK ISKOLÁNKBAN a 2018/2019. tanévben ÖSZTÖNDÍJAS KÉPZÉSEK ISKOLÁNKBAN a 2018/2019. tanévben 9. évfolyamon 34 543 02 Asztalos 34 582 01 Ács 34 582 04 Festő, mázoló tapétázó 34 521 06 Hegesztő 34 522 04 Villanyszerelő 10. évfolyamon 34 543

Részletesebben

SZAKKÉPZÉST ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK- A GYAKORLATI KÉPZŐHELYEK FELADATAI CSÉFALVAY ÁGNES PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 2015.

SZAKKÉPZÉST ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK- A GYAKORLATI KÉPZŐHELYEK FELADATAI CSÉFALVAY ÁGNES PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 2015. SZAKKÉPZÉST ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK- A GYAKORLATI KÉPZŐHELYEK FELADATAI CSÉFALVAY ÁGNES PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 2015. ALAPPROBLÉMÁK Demográfiai Iskolaszerkezeti (legmagasabb gimnáziumi beiskolázás)

Részletesebben

A szakmai anyagot készítette: Kajdy József Lektorálta és szerkesztette: Dr. Klész Tibor, Ferencz Csaba Zsolt, F. Kárpát Kinga.

A szakmai anyagot készítette: Kajdy József Lektorálta és szerkesztette: Dr. Klész Tibor, Ferencz Csaba Zsolt, F. Kárpát Kinga. MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL a munka világában BUDAPEST 2015 A szakmai anyagot készítette: Kajdy József Lektorálta és szerkesztette:

Részletesebben

A Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolája. Tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolája. Tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolája Tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje a 2011. évi CC. törvény a Nemzeti köznevelésről, a 229/2012.

Részletesebben

TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL

TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL a munka világában BUDAPEST 2015 A szakmai anyagot készítette: Kajdy József Lektorálta és szerkesztette:

Részletesebben

Vállalkozói Fórum 2018

Vállalkozói Fórum 2018 Vállalkozói Fórum 2018 2018. március Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosítása A szakképzési és felnőttképzési

Részletesebben

Térítési- és tandíj szabályzat

Térítési- és tandíj szabályzat Térítési- és tandíj szabályzat 1. A szabályzat jogi háttere A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 83. (2) bekezdésének c) pontja alapján a fenntartó meghatározza a köznevelési

Részletesebben

A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai:

A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai: A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai: Az otthoni felkészüléshez előírt írásbeli és szóbeli feladatok meghatározásának elvei és és korlátai: A "házi feladat" és "házi dolgozat" céljai:

Részletesebben