BCS Hungary

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BCS Hungary"

Átírás

1 Adatgyűjtő program Felhasználói útmutató Verzió: BCS Hungary

2 Ez az oldal szándékosan maradt üresen BCS Hungary 2/2.

3 Tartalomjegyzék AZ ADATGYŰJTŐ PROGRAM HASZNÁLATA... 5 Áttekintés... 5 A program elindítása... 5 Bejelentkezés... 5 Főmenü... 6 Adatgyűjtés... 6 Bevétel... 6 Gyors adatgyűjtés... 6 Adatgyűjtés mennyiség megadásával... 7 Kiadás... 8 Leltár... 8 Áttárolás... 8 Listáz... 8 Áttölt PC-re... 9 Árellenőrzés... 9 Segédprogramok Beállítások Nyomógombok és kezelőszervek használata AZ ADATÁLLOMÁNYOK TARTALMA ÉS FELÉPÍTÉSE ITEMS (AB.DAT) COLLECT (AA.DAT) AZ ADATÁTTÖLTŐ PROGRAM HASZNÁLATA (MCL-LINK) Áttekintés Telepítés Az MCL-Link program telepítése Projekt- és parancsfájlok bemásolása a munkakönyvtárakba Licenc aktiválás Activation menüpontot válsztani Megadni a licenc azonosítót Licencfeltételeket elfogadni Cégadatokat megadni Hardverkulcs alapú licencelést választani On-line aktiválást választani Megadni a jelszót BCS Hungary 3/3.

4 8. Jóváhagyni a megadott adatokat Aktiválási riportot kinyomtatni (opcionális) MCL. KEY - fájlról biztonsági másolatot készíteni Mentés nyugtázása, aktiválás befejezése Az MCL-Link program beállíátsa A kommunikációs felület megváltoz atása... t 19 Munkakönyvtárak beállítása Az adatgyűjtő program telepítése az adatgyűjtőre, törzsadatok frissítése Adatgyűjtővel gyűjtött adatok áttöltése az asztal számítógépre BCS Hungary 4/4.

5 Az adatgyűjtő program használata Áttekintés A program a különféle árumozgatási feladatok elvégzését támogatja egy egyszerűen használható adatgyűjtő program formájában. A program főbb funkciói: Bevételezés Árukiadás Leltározás Áttárolás Árellenőrzés A program elindítása A program elindítása a készülék rendszermenüjéből történik a Run Application- menüpont választásával. A program elindítását követően a program névjegye lesz látható, amely a programverzióra vonatkozó információt tartalmaz. Továbblépéshez kattintsunk az Enter gombra. Az alkalmazás néhány másodperc elteltével e nélkül is automatikusan tovább lép a következő képernyőre. Bejelentkezés A program úgy készült, hogy adatgyűjtéskor a munkát végző dolgozó kódját is rögzíti a termékadatokkal együtt, ezért a prgoam indításakor bekéri azt. A kód 1-5 karakter hosszú betűket és számokat tartalmazhat, billentyűzeten írható be. Begépelést követően továbblépéshez üssünk Enter-t. A felhasználó ID kötelezően megadandó, enélkül a program funkciói nem érhetők el BCS Hungary 5/5.

6 Főmenü Ez a képernyő a választható menüpontokat tartalmazza a funkcióra utaló névvel. Választáshoz nyomjuk meg a használni kívánt menüpont sorszámát. A menüben a fel-le gombokkal is lépegethetünk, választáshoz pedig nyomjunk Enter-t Adatgyűjtés Az adatgyűjtés almenü a különféle árumozgatási funkciókat kínálja fel, valamint az eddig gyűjtött adatok megtekintését és PC-re való áttöltését. A program kétféle adatgyűjtési módot támogat: 1. gyors adatgyűjtés mennyiség megadása nélkül, sorozatszám megadási lehetőséggel 2. adatgyűjtés mennyiség megadásával A Kilép menüpont választásával visszalépünk a főmenüre. Bevétel Gyors adatgyűjtés Az adatgyűjtés módját a 4. Beállítások menüpontban lehet beállítani. A választott beállítás függvényében a készülék eltérő adatbeviteli képernyőket használ. A gyors bevét az alábbiak szerint működik: 1.) Kér egy tárhelyet, ahová a bevételezett termékek kerülnek. 2.) Kér egy termékkódot. A termékkód megadását követően a program megnézi, hogy a leolvasott vagy beírt termékkód szerepel-e a cikktörzsben. Ha a kód szerepel az adatgyűjtőre töltött cikktörzs állományban, megjelenik a kódhoz tartozó megnevezés és ár. Ha a kód ismeretlen, Ismeretlen termék lesz látható megnevezésként hangjelzés kíséretében (kivétel, ha a cikkellenőrzés nincs engedélyezve, ld. 4. Beállítás menüpont). A beolvasott termékkódot automatikusan eltárolja a készülék egy adatállományban és azonnal új termékkód megadására vár. Az utoljára beolvasott termékkódot a készülék apró BCS Hungary 6/6.

7 betűkkel megjeleníti, hogy követni tudjuk az adatgyűjtés folyamatát. Ebben az üzemmódban nagyon gyorsan lehet cikkeket rögzíteni egymás után. 3.) Sorozatszámot/gyáriszámot kér (F2 leütése esetén). Gyáriszámos termékek gyors rögzítéséhez használható ez a funkció. Az utoljára beolvasott termékkódot a készülék apró betűkkel megjeleníti a gyáriszám beviteli mező alatt. Addig, amíg nem adunk meg új cikket, folyamatosan olvashatunk egymás után különféle gyáriszámokat. A program ezeket ugyanahhoz a cikkhez fogja rendelni. A sorozatszám/gyáriszám megadását követően ismét termékkódot kér a 2.) pont szerint. A beolvasott gyáriszámot automatikusan eltárolja a készülék és azonnal új gyáriszám megadására vár. Az utoljára beolvasott termékkódot és gyáriszámot a készülék apró betűkkel megjeleníti, hogy követni tudjuk az adatgyűjtés folyamatát. Ebben az üzemmódban nagyon gyorsan lehet sorozatszámokat/gyáriszámokat rögzíteni egymás után. Az adatmezők kitöltését elsősorban vonalkódok olvasásával végezzük. A kézzel beírt mezőérték érvényesítését Enter leütésével végezhetjük el. Adatgyűjtés mennyiség megadásával A mennyiség megadásos bevét az alábbiak szerint működik: 4.) Kér egy tárhelyet, ahová a bevételezett termékek kerülnek. 5.) Kér egy termékkódot. A termékkód megadását követően a program megnézi, hogy a leolvasott vagy beírt termékkód szerepel-e a cikktörzsben. Ha a kód szerepel az adatgyűjtőre töltött cikktörzs állományban, megjelenik a kódhoz tartozó megnevezés és ár. Ha a kód ismeretlen, Ismeretlen termék lesz látható megnevezésként hangjelzés kíséretében (kivétel, ha a cikkellenőrzés nincs engedélyezve, ld. 4. Beállítás menüpont). 6.) Kéri az adott tárhelyre bevételezett termékmennyiséget. A mennyiség megadását követően ismét termékkódot kér a 2.) pont szerint. Megjegyzések: Az adatmezők kitöltését elsősorban vonalkódok olvasásával végezzük. A kézzel beírt mezőérték érvényesítését Enter leütésével végezhetjük el. Az aktuális tárhely kódja a képernyő címsora alatt mindig látható, tárhely váltáshoz lépjünk vissza a tárhely bekérő képernyőre a F + ESC gombokkal. Ha nem akarjuk rögzíteni a termékkódot, az F + ESC gombokkal lépjünk vissza a termékkód megadó képernyőre. Ha tévedésből rögzítettünk egy tételt, az Adatgyűjtő almenü 5. Listáz menüpontjában tudjuk majd törölni. Lehetőség van arra is, hogy a program ne ellenőrizze a megadott termékkódot, hogy szerepel-e a cikktörzsben. Ehhez válasszuk a főmenü 4. Beállítások menüpontját BCS Hungary 7/7.

8 Kiadás A készülék tárhelykódként 1-6 karakter hosszú, betűket és számokat tartalmazó, alábbi típusú vonalkódokat fogadja el leolvasásra: o CODE39 A készülék termékkódként 8-13 karakter hosszú, számokat tartalmazó alábbi típusú vonalkódokat fogadja el leolvasásra: o o EAN13 EAN8 A kiadás a bevétellel megegyezően működik, az egyetlen eltérés, hogy tárhelyként azt kell megadni, ahonnan a kitárolás történik. Leltár A kiadás a bevétellel megegyezően működik. Áttárolás Az áttárolás funkció a Betároláshoz hasonlóan működik, eltérés, hogy forrás és céltárhelyet kér be termékkód olvasás előtt. Az aktuális forrás és céltárhely kódja a képernyő címsora alatt mindig látható, tárhelyváltáshoz lépjünk vissza a tárhelymegadó képernyőre a F + ESC gombokkal. Listáz BCS Hungary 8/8.

9 Ez a funkció a gyűjtött adatok listás megjelenítésére szolgál. A listában a fel/le illetve a jobbra/balra gombokkal lépegethetünk a rögzített tételek között. A választott tétel törléséhez nyomjuk le a F + 1 gombot, a megjelenő ablakon pedig üssünk Entert. Ha mégsem kívánjuk törölni a tételt, nyomjunk F + ESC-et. Törlést követően a törölt tétel eltűnik a listából. Csak tételenként tudunk törölni, az összes tételt egyszerre nem. A rögzített tételek összdarabszáma a kijelző címsorában látható. Áttölt PC-re A gyűjtött adatok PC-re való áttöltését végezzük ezzel a menüponttal. Tennivalók: 1.) A PC-n indítsuk el az MCL-Link programot 2.) Tegyük az adatgyűjtőt a dokkoló egységbe és ellenőrizzük, hogy csatlakoztatva van-e a PC-hez. 3.) Az adatgyűjtő válasszuk az Áttölt PC-re menüpontot. Az áttöltött adatokat az MCL-Link program az alábbi könyvtárba menti le: C:\MCL3\LINK\DATA Áttöltést követően törlődnek a gyűjtött adatok a készülékről. Árellenőrzés Ez a funkció egyszerű cikkellenőrzést végez: a leolvasott azonosítóhoz tartozó cikket megkeresi az adatgyűjtőre töltött cikktörzs állományban. Ha a kód szerepel az adatgyűjtőre töltött cikktörzs állományban, megjelenik a kódhoz tartozó megnevezés és egységár. Ha a kód ismeretlen, erre utaló üzenet jelenik meg a képernyőn BCS Hungary 9/9.

10 Segédprogramok A segédprogramok menüponttal nem lehet adatokat gyűjteni, ezt az alábbiakra tudjuk használni: 1.) Az adatgyűjtőben levő akkumulátor töltöttségi állapotának ellenőrzésére 2.) Vonalkód tesztre az olvasott kód típusának és a benne tárolt adat hosszának ellenőrzésére 3.) A készülék néhány fontosabb adatának a megjelenítésére (szabad memória, készülék azonosító, hálózati cím) 4.) A rendszeridő és dátum beállítására 5.) Az MCL-Link program elindítására, amikor a készülék csatlakoztatva van a PC-hez. Beállítások Ezzel a funkcióval azt állíthatjuk be, hogy: - a készülék adatgyűjtéskor ellenőrizze-e, hogy az olvasott termékkód szerepel-e a cikktörzs állományban - kérjen-e be mennyiséget adatgyűjtéskor A képernyő közepén az aktuális beállítás olvasható nagy betűkkel, a képernyő alján pedig egy-egy nyomógomb látható. Választáshoz üssük le a választott beállításhoz tartozó menüpont sorszámát, vagy a jobbra/balra gombokkal lépegetve és Enter-t ütve rögzítsük a választásunkat. A program ezt követen a megadott beállítás szerint végzi a termékkódok ellenőrzését illetve az adatgyűjtést. Alapértelmezett beállítás szerint a program ellenőrzi a cikktörzsben az olvasott vonalkódokat. Alapértelmezés szerint nem kér be mennyiséget (gyors adatgyűjtés üzemmód) BCS Hungary 10/10.

11 Nyomógombok és kezelőszervek használata LED, amely a vonalkód olvasást Vonalkódolvasó működtető gombja Föl/le -lapozó gomb listában való lépegetéshez. Numerrikus billentyűzet, alfa karakterekkel. Betűk beírásakor használandó váltóbillentyű Kék színnel elölt funkciók használatához először ezt a gombot kell megnyomnunk A készülék Ki/Be - kapcsológombja A készülék bizonyos nyomógombjai és egyéb kezelőszervei a program működése során le vannak tiltva. Ezek megnyomásakor/rájuk való kattintáskor sípoló hangot hallunk. Ez nem hiba, csupán azt jelzi, hogy a hozzá tartozó funkció jelenleg tiltott. A program használata során az alábbi funkciógombokat használhatjuk: F + ESC gomb: o o visszalépés az előző képernyőre, visszalépés az előző menüszintre o több adatmező esetén törli a mező tartalmát, ismételt megnyomásával visszalép az előző beviteli mezőre a sárga gombok a vonalkód olvasót működtetik A + számbillentyűk: így tudunk betűket beírni a mobiltelefonokhoz hasonlóan BCS Hungary 11/11.

12 Az adatállományok tartalma és felépítése A rendszer a működéséhez az alábbi szerkezetű adatállományokat használja. ITEMS (AB.DAT) Funkció Ár- és cikkellenőrzéshez használat adatállomány, amely előre a készülékre töltendő. Mezőszeparátor Pipe ( ) karakter (ASCII 179) Sorsz. Mezőnév Hossz Formázás Megjegyzés 1. ProductCode 13 X Termékazonosító kód/vonalkód 2. Description 40 X Megnevezés 3. Price 7 X Egységár 4. Currency 3 X Valutanem COLLECT (AA.DAT) Funkció Mezőszeparátor Adatgyűjtéskor ebben az állományban tárolja a program a bevét, kiadás, áttárolás és leltárfelvételi adatokat. Nincs Sorsz. Mezőnév Hossz Formázás Megjegyzés 1. OperationCode 2 0X Mozgásnem kód: 01 = Bevétel 02 = Kiadás 03 = Leltár 04 = Áttárolás 2. LocationFrom 6 X Kiindulási tárhely áttároláskor 3. LocationTo 6 X Céltárhely 4. Barcode 13 X Olvasott termékazonosító vonalkód 5. Quantity 5 X Termék mennyiség 6. Serial 20 X Sorozatszám/gyáriszám 7. UserID 5 X Adatgyűjtés végző dolgozó kódja 8. UnknownProduct 1 X Olvasott kód minősítője az alábbiak szerint: I = Ellenőrzi a cikktörzsben, megtalálta N = Ellenőrzi a cikktörzsben, nem találta meg? = Cikkellenőrzés ki van kapcsolva Az adatgyűjtőn a törzs- és a gyűjtött adatokat tartalmazó állományok az alábbi könyvtárban találhatók: \Application\MCL\My MCL Projects BCS Hungary 12/12.

13 Az adatáttöltő program használata (MCL-Link) Áttekintés Az MCL-Link program kezeli az adatgyűjtő és az asztali számítógép közötti kapcsolatot, amely az alábbi feladatok ellátását foglalja magába: Az adatgyűjtő program telepítése az adatgyűjtőre Törzsadatok letöltése az adatgyűjtőre Adatgyűjtővel gyűjtött adatok áttöltése az asztal számítógépre Telepítés Az MCL-Link program telepítése Az MCL-Link program telepítése egyszerű varázsló segítségével történik, alapértelmezett beállításokkal való telepítéshez (javasolt) elegendő az Enter -gombbal nyugtáznunk az egyes képernyőket. A telepítés lépései: 1. Csatlakoztassuk a hardverkulcsot a kikapcsolt állapotban levő célszámítógépre. 2. Telepítsük az MCL-Link programot a PC-re a telepítő varázsló elindításával 3. Indítsuk el az MCL-Link programot, ekkor elindul az aktiváló varázsló Telepítés után a rendeltetésszerű használat megkezdéséhez aktiválnunk kell az MCL-Link programot. Az aktiválás az a folyamat, amelynek végén a program demo mód helyett teljes funkcionalitással lesz használható a számítógépen. Projekt- és parancsfájlok bemásolása a munkakönyvtárakba Az MCL-Link program telepítését követően az alábbi könyvtárat illetve fájlokat másoljuk be a telepítő CD-ről az az MCL-Link munkakönyvtáraiba: Telepítő CD-ről ezt MCL3\Projects\MC Adatgyűjtés.PRJ MCL3\Projects\MC Adatgyűjtés.PRJ Az MC1000 és MC3000 adatgyűjtő program telepítőkészletét tartalmazó könyvtár MCL3\LINK\Projects\Install_MC1000.cmd MCL3\LINK\Projects\Install_MC3000.cmd A program- és cikktörzs-frissítéshez használandó parancsfájl Ide C:\MCL3\Projects\ C:\MCL3\LINK\Script BCS Hungary 13/13.

14 Licenc aktiválás Aktiváláshoz indítsuk el az MCL-Link programot, egy kis idő elteltével egy ablak nyílik a képernyőn. Ezt követően hajtsuk végre a következő pontokban ismertetett lépéseket. 1. Activation menüpontot válsztani 2. Megadni a licenc azonosítót A BCS Hungary által ben küldött licencigazoláson szereplő, alábbi felépítésű számot kell megadni. Példa: BCS Hungary 14/14.

15 3. Licencfeltételeket elfogadni 4. Cégadatokat megadni 5. Hardverkulcs alapú licencelést választani BCS Hungary 15/15.

16 6. On-line aktiválást választani 7. Megadni a jelszót A BCS Hungary által ben küldött licencigazoláson szereplő jelszót kell megadni. Példa: PASSWORD 8. Jóváhagyni a megadott adatokat BCS Hungary 16/16.

17 9. Aktiválási riportot kinyomtatni (opcionális) 10. MCL.KEY - fájlról biztonsági másolatot készíteni 11. Mentés nyugtázása, aktiválás befejezése BCS Hungary 17/17.

18 Megjegyzések: Amennyiben az MCL-Link programot egy másik számítógépre is telepítjük, az aktiválást nem kell újra elvégezni. Helyette végezzük el az alábbiakat: 4. Csatlakoztassuk a hardverkulcsot a kikapcsolt állapotban levő célszámítógépre. 5. Telepítsük az MCL-Link programot a PC-re 6. Az elmentett MCL-KEY fájlt másolnjuk be az alábbi könyvtárba C:\MCL3\LINK 7. Indítsuk el az MCL-Link programot, a program azonnal teljes funkcionalitással használható. Az MCL-Link program beállíátsa A telepített és aktivált programot elindítva az alábbi munkaablak jelenik meg a képernyőn: Aktuális kommunikációs felület az adatgyűjtő és a PC köözött Adatok, programok rátöltése a készülékre Beállítások módosítása Kilépés programból a Adatok, programok rátöltése a készülékre (javasolt mód) A frissen telepített program első használatbavételekor van néhány alapbeállítás, amelynek az értékét módosítanunk kell. Ezek: A kommunikációs felület megváltoztatása COM1-ről USB-re A gyűjtött adatokat fogadó könyvtár elérési útvonalának beállítása, amennyiben az alapértelmezett könyvtár helyett máshová szeretnénk áttölteni az adatgyűjtőről az adatokat BCS Hungary 18/18.

19 A kommunikációs felület megváltoztatása Tennivaló: 1. Kattintsunk a Setup gombra 2. Kattintsunk a Comm Port listaablakra 3. A legördülő listából válasszuk az USB felületet 4. Kattintsunk az OK- gombra. Sikeres módosítást követően a program alapablakában az Open USB Drives Subnet sornak kell látszania egy zöld pipával a sor elején (ld. kép). Munkakönyvtárak beállítása A munkakönyvtárak beállításához a program főablakán kattintsunk a Setup gombra, ekkor az alábbi képernyő lesz látható: BCS Hungary 19/19.

20 Ezt követően kattintsunk a Path-gombra. A megjelenő ablakon az adatgyűjtővel való kommunikációhoz használt alapértelmezés szerint könyvtárak neve lesz látható: Projektek Gyűjtött adatok Parancsfájlok (pl. cikktörzs frissítéshez) Hibaesemények naplója Naplófájlok BCS Hungary 20/20.

21 Az adatgyűjtő program telepítése az adatgyűjtőre, törzsadatok frissítése Az adatgyűjtő program illetve a törzsadatok telepítéséhez a következőket hajtsuk végre: 1. Csatlakoztassuk az adatgyűjtő bölcsőjét az asztali számítógép USB portjához. 2. Ha törzsadatokat szeretnénk frissíteni, másoljuk be a friss cikkadatokat tartalmazó ab.dat állományt az alábbi könyvtárba: illetve C:\MCL3\Projects\MC Adatgyűjtés.PRJ\Device C:\MCL3\Projects\MC Adatgyűjtés.PRJ\Device 3. Indítsuk el az adatgyűjtőn az MCL-klienst: 4. Nyomjuk meg az 1. gombot az adatgyűjtőn (MCL Wait funkció kiválasztása). 5. Nyomjuk meg a 4. gombot az adatgyűjtőn (USB kommunikációs üzemmód választása). 6. Az MCL Link programban kattintsunk a Script gombra: BCS Hungary 21/21.

22 7. Válasszuk ki az Install.CMD parancsfájlt: 8. Kattintsunk az OK-gombra, ekkor elkezdődik a program és az adatállomány adatgyűjtőre töltése. Hibátlan letöltés esetén minden tételnél zöld pipa látható a képernyőn: 9. Nyomjuk meg a 2. gombot az adatgyűjtőn (Run Project funkció választása). Ekkor elindul az adatgyűjtő program. Készen vagyunk BCS Hungary 22/22.

23 Adatgyűjtővel gyűjtött adatok áttöltése az asztal számítógépre Tennivalók: 1. Csatlakoztassuk az adatgyűjtő bölcsőjét az asztali számítógép USB portjához. 2. Helyezzük az adatgyűjtőt a bölcsőbe. 3. Indítsuk el az MCL-Link programot a PC-n. 4. Az adatgyűjtőn válasszuk az Áttölt PC-re menüpontot: 5. A sikeres adatfogadást az MCL-Link program képernyőjén a Receive File -sorban a zöld pipa jelzi: 6. Az áttöltött adatokat tartalmazó fájl itt található: C:\MCL3\LINK\DATA\COLLECT_001.dat Az új adatáttöltés mindig felülírja a korábban áttöltött adatállományt, ezért ne felejtsük el a korábbi áttöltést feldolgozni. <vége> BCS Hungary 23/23.

2007-2010 BCS Hungary

2007-2010 BCS Hungary Adatgyűjtő program Felhasználói útmutató Verzió:01.18 2007-2010 BCS Hungary Verziókövetés Verzió Dátum Leírás 01.10 2007.11.14 - adatfájlokban pontosvesszővel vannak elválasztva a mezők (Excel formátum)

Részletesebben

USB keylogger PRO. Használati útmutató. A szállító elérhetősége:

USB keylogger PRO. Használati útmutató. A szállító elérhetősége: USB keylogger PRO Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás Az USB keylogger egy

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

R-LINK 2 A szoftver használati útmutatója

R-LINK 2 A szoftver használati útmutatója R-LINK 2 A szoftver használati útmutatója Ez a frissítés csak az R-LINK 2 rendszerrel rendelkező Renault autók esetében működik, amelyeknek az alvázszámát ezen az oldalon érvényesítették. Renault autóhoz

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben

Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben 1 Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben 1. Bevezetés... 2 2. Licenc információk... 2 2.1. Program sorozatszám... 3 2.2. Aktiválási kód... 3 3. A licenc információk bevitele...

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20 BXWH91 Kezelési leírása v2014.10.20 Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés, kijelentkezés... 3 3 Árubeérkezés megadott szállítói megrendelés(-ek) alapján... 4 4 Árubeérkezés a nyitott szállítói megrendelések

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése

CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése Indítsuk el a telepítést a setup_2012_hun_xx 1 bit_vyy 2.exe fájlra való kattintással. A megjelenő telepítő varázsló lapon olvassuk el az információkat, majd kattintsunk

Részletesebben

ArchiPHYSIK 8.0 telepítési útmutató

ArchiPHYSIK 8.0 telepítési útmutató ArchiPHYSIK 8.0 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 Előszó... 2 2 ArchiPHYSIK telepítése... 3 3 Adatfájl kiválasztása... 5 4 ArchiPHYSIK aktiválása... 5 1 Előszó Az ArchiPHYSIK program az épületek energetikai

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

USB-Nyomtató Menedzser

USB-Nyomtató Menedzser USB-Nyomtató Menedzser Használati útmutató HU-01 BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Horizont-Alfa

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Telepítési kézikönyv. EduSigner 1.0 digitális aláíró komponens

Telepítési kézikönyv. EduSigner 1.0 digitális aláíró komponens Telepítési kézikönyv EduSigner 1.0 digitális aláíró komponens Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 A komponens telepítése... 2 3 A telepített állományok és könyvtárstruktúra... 6 4 Helyreállítás... 7 5 Eltávolítás...

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

Segédlet a program megismeréséhez

Segédlet a program megismeréséhez Segédlet a program megismeréséhez Segédlet a program megismeréshez 2009 november 25 HNS SPCea Statisztikai folyamatszabályozó és minőségellenőrző program Jelen dokumentációt, illetve annak részeit a HNS

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz TL280(R) ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz Jelen leírás csak a DSC NEO központok és TL280(R) kommunikátor beállításait tartalmazza a ConnectAlarm

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Telepítési leírás verzió: 1.33 2017.10.05. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. KEAASZ TELEPÍTÉSE... 3 3. A KEAASZ ALKALMAZÁS ELTÁVOLÍTÁSA...

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Az Euro2A PLU letöltő-feltöltő program telepítése és használata Windows 9x/NT/2000/XP/Vista/Windows7/Windows8 (32/64bit) V2.1 2014. január 7.

Az Euro2A PLU letöltő-feltöltő program telepítése és használata Windows 9x/NT/2000/XP/Vista/Windows7/Windows8 (32/64bit) V2.1 2014. január 7. Az Euro2A PLU letöltő-feltöltő program telepítése és használata Windows 9x/NT/2000/XP/Vista/Windows7/Windows8 (32/64bit) V2.1 2014. január 7. Telepítés 1. Csomagolja ki és telepítse az Euro2A_ver5_24c_HU.exe

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Útmutató. az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról. 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása. mozabook digitális tankönyvek

Útmutató. az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról. 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása. mozabook digitális tankönyvek Útmutató az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása mozabook digitális tankönyvek Tartalom Köszönjük, hogy a 2016/2017-es tanévben is a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V VERZIÓHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V VERZIÓHOZ TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V2017.2 VERZIÓHOZ Változások a V2017.1 verzió kiadása után Adatbázis frissítés Általános információk A CobraContoLight 2017.2-es verziójában módosult az adatbázis struktúra.

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Ismertető az Electro Kontroll Bt. által készített felügyeleti szoftverről A felügyeleti szoftver az épületben található tűzjelző rendszer jelzéseinek grafikus megjelenítését végzi. A program által adott

Részletesebben

WYWdent Dental 4.8 kiegészítő dokumentáció

WYWdent Dental 4.8 kiegészítő dokumentáció 1. Adatmentés WYWdent Dental 4.8 kiegészítő dokumentáció A WYWdent Dental 4.8 frissítés telepítése előtt felétlenül készítsen mentést a programról, így ha bármilyen probléma esetén bármikor visszaállítható

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 -

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 - Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-1 - Kezelési útmutató Tartalomjegyzék: Kezelési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 1 Szoftver feladata:... 2 Szoftver telepítése:... 2 Els használat:... 3

Részletesebben

Polár kezelési segédletek

Polár kezelési segédletek Polár kezelési segédletek A leltározás folyamata 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Leltározás Leltártörzs készítése...3 1.1. További szűkítési lehetőségek...3 2. Leltározás Adatok felvitele...4 2.1. Nemzeti

Részletesebben

Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata. Bejelentkezés

Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata. Bejelentkezés Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata Bejelentkezés A ViCA azonosító eszközzel kapcsolatos banki beállításokat követően, az OTPdirekt Electra Terminál programba kizárólag a másodlagos azonosításra

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése 5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! A laborgyakorlat során a Windows XP operációs rendszert fogjuk telepíteni. Szükséges eszközök

Részletesebben

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) AZ ELŐADÁS TELJES ANYAGA MEGTALÁLHATÓ AZ OTH HONLAPJÁN! ACER Aspire E 15 15,6

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Felhasználói kézikönyv 2 MŰKÖDÉS Hívások fogadása és a kép átadása Egy hívás fogadásakor a videó kaputelefon cseng a beállított dallamon.

Részletesebben