J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: /2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának április 8- án 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyűléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza Kossuth terme Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, Asztalos István, Baumgartner Lajos, Dr. Bense László Erik, Brányi Mária, Czaun János, Domokos József Gyimesi Károly, Hartai Ervin, Hidasi Ferenc Dr. Hudvágner Tamás, Katanics Sándor, Mazák György, Mihalovics Péter, Molnár Ernő, Némedi Lajos, Péterné Rózsa Mária, Porga Gyula, Dr. Strenner Zoltán, Dr. Szalay András, Szolnoki Pál, Vereskuti Béla, Wéber László képviselők. Távolmaradását előre bejelentette: Hartmann Ferenc, Dr. Polinszky András, képviselő Jelen voltak továbbá: Lőczi Árpád, Perlaki Claudia csoportvezetők, Scher Ágota, Schmidt István, Rompos Gabriella, Bozsik Éva irodavezetők, Szeivolt Erzsébet, Göttlinger László, a sajtó munkatársai, A polgármester köszöntötte a képviselőket és az ülésen megjelenteket. Megállapította, hogy az ülés határozatképes, mert 25 fő képviselőből 23 fő jelen van. Az ülést megnyitotta. Debreczenyi János: Hartmann Ferenc képviselő előre jelezte távollétét, és egyben jelezte, hogy a képviselő távolmaradása önkormányzati érdek miatt történik, Dr. Polinszky András pedig jelenleg külföldön tartózkodik. Kérte a képviselőket arra, hogy a napirendi pontok tárgyalása után, megbeszélés céljából maradjanak a teremben. (Baumgartner Lajos képviselő kiment a teremből.)

2 2 Ezt követően a Közgyűlés jelenlévő 22 tagja 22 igen szavazattal meghozta a következő határozatot: 82/2008. (IV.8.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése jelen ülésének napirendjét a következők szerint határozza meg: Napirendek: 1.) Pályázati kiírás a Felsőörs, 089 és 090 hrsz-ú ingatlanok bérbeadására Előadó: Brányi Mária, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, városstratégiai tanácsnok Baumgartner Lajos, a Gazdasági Bizottság elnöke 2.) A veszprémi 0404/1 és 0404/4 hrsz-ú állami tulajdonú ingatlanok önkormányzatunk részére történő igénylése Előadó: Debreczenyi János polgármester (Az előterjesztések a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Napirendek tárgyalása: 1.) Pályázati kiírás a Felsőörs, 089 és 090 hrsz-ú ingatlanok bérbeadására Előadó: Brányi Mária, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, városstratégiai tanácsnok Baumgartner Lajos, a Gazdasági Bizottság elnöke Brányi Mária: Hozzászólásában elmondta, hogy a korábbiakhoz képest több változtatás is történt az anyagban. Rajta kívül előterjesztők még Baumgartner Lajos, a Gazdasági Bizottság elnöke és Némedi Lajos, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke is.

3 3 A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt egy új szerkezetű, nyílt pályázati dokumentumot állított össze, melynek mellékletében megjelent már a szerződés tervezet is. Az elkészült anyagot a Bíráló Bizottság, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság, a Gazdasági Bizottság, és az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság is több helyen pontosította, melyeket az alábbiak szerint ismertetett: - A határozati javaslat első pontjában az 1. sz. törlésre kerül, mert nincsen beszámozva a melléklet, - A pályázat egyéb feltételeinél két elírás történt. Az utolsó bekezdésben elírásra került az naptári évben belül kifejezésből az évben szó, illetve a következő sorban az önköltségi szó, - A 6. oldalon módosítanák a szöveget úgy, hogy a nyújtott szó helyett a szervezett kerülne beemelésre, - A 7. oldalon hibásan szerepel a VKSZ Zrt telefonszáma, mely helyesen: 88/ , - A 12. oldalon kivastagítva szereplő Bérbeadó egy sorral feljebb csúszott gépelési hiba folytán, A fenti technikai módosításokon túl, markáns változása az anyagnak, hogy nyílt pályázatot ír ki a VKSZ Zrt az ingatlan bérbeadására, de ehhez szükséges a korlátozottan forgalomképes intézményi körből történő kivonás. Elmondta továbbá, hogy a 15 éves bérleti időtartamot közös szándék megléte esetén 10 évvel meg lehet hosszabbítani úgy, hogy a 15 év lejáratot követően a felépítményt az önkormányzat három független értékbecslő által meghatározott forgalmi érték átlagának 40%-os értékén megvásárolhatja az önkormányzat. Amennyiben további 10 évre meghosszabbítanák a bérleti szerződést, akkor annak lejártát követően az önkormányzat tulajdonába menne át térítésmentesen a felépítmény. Jelezte továbbá, hogy az együttműködés keretén túl minden év december 31-ig egyeztetési kötelezettséget írnának elő a pályázó számára, és ennek keretében kerülne megbeszélésre az elkövetkező év programjai, az önkormányzat számára kötelezően biztosítandó 2x6 hét időpontjának a rögzítése, továbbá kérik, hogy minden, a bérlő által szervezett programban biztosítsanak helyet 4 fő veszprémi delegált részére. Hangsúlyozta, hogy amennyiben a fenti egyeztetésre nem kerülne sor, akkor az anyag kötelezően előírja a 2x6 hétre vonatkozó fix időpontot. A fenti kötelező időtartam alatt az önkormányzat önköltségi áron használja a területet. Végezetül elmondta, hogy az eltérő álláspontokat az előkészítés során igyekeztek úgy alakítani, hogy az minden közreműködő számára elfogadható legyen. Baumgartner Lajos: Társelőterjesztőként az alábbi módosításokkal egészítette ki Brányi Mária képviselő hozzászólását, és egyúttal jelezte a képviselők számára, hogy a javított anyag hamarosan kiosztásra kerül.

4 4 - A határozati javaslat 1.) pontja kiegészítésre került oly módon, hogy a pályázati felhívást a helyi újságokon kívül egy alkalommal meg kell jelentetni a Magyar Nemzet, és a Népszabadság c. újságokban. - A 2.) pont utolsó mondata módosult aszerint, hogy a pályázat eredményéről az Értékelő Bizottság javaslatot tesz, mely alapján a Közgyűlés a április 30-i ülésén dönt. - Jelezte továbbá, hogy a pályázatban, a felhívás célja című részében a tapasztalattal rendelkező meghatározás törlésre kerül, valamint ennek a résznek az utolsó előtti mondatának a végéről lemaradt a számára szó. - Az egyéb feltételek harmadik bekezdésénél módosítani szükséges a felújítási elemeket fejlesztési elemekre. Ennél a fejezetnél szükséges javítani még a 80%- os árat önköltségi árra. A bérleti szerződés lejártát követően pedig a piaci ár 40%-áért megvásárolhatja az önkormányzat a felépítményt, így a megvásárolja szó kerül javításra. - A pályázat értékelésekor az értékelő bizottság a pályázatot nem minősíti, hanem értékeli. - A kiírásban szereplő ingatlanok megtekinthetőek április 14-én 14 és 16 óra között, - A pályázati eljárás eredményhirdetése előtt a felsorolt bizottságok közé felvételre kerül még az Oktatási és Ifjúsági Bizottság is. A Bérleti szerződésben a bérleti díj megfizetése fejében helyett megfizetése ellenében kerül. A bérleti szerződés bérleti díjának összegére vonatkozó részét kiegészítették az alábbi mondattal: amely minden évben a KSH által közzétett inflációs ráta mértékének megfelelően növekszik. - A bérlő jogai fejezetből kikerül az építési és használatbavételi engedély beszerzésénél a 6 hónapon belül történő kötelezés, helyére május 1-jéig meghatározás kerül, továbbá ebbe a bekezdésben az ingatlan nyilvántartásba történő bejegyzés mellett a földhasználati jogról is rendelkeznének. - A kötelezően előírt 2x6 hét biztosítása nem a piaci ár 80%-os mértékén történik, hanem önköltségi áron, továbbá még két mondat került beszúrásra: Amennyiben Bérlő a használati időre vonatkozó kötelezettségét nem teljesíti szerződésszegést követ el, és Bérbeadó jogosult a szerződést azonnali hatállyal írásban felmondani. A Bérlő köteles a bérleti jogviszony fennállása alatt a Bérlemény mindenkori értékének megfelelő mértékéig vagyon- és felelősségbiztosítást kötni. - a bérbeadó jogai és kötelezettségeinek első bekezdése az alábbi mondattal egészül ki: A bérlőt az épületekre vonatkozó tulajdonjog és a ráeső részre földhasználati jog illeti meg. - A vegyes rendelkezésekben további feltételeket rögzítettek még: A Felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződés keretében a Bérlő nem jogosult a Bérleményre vonatkozóan jelzálogjog bejegyzésére. A Felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződés lejártakor a bérleti szerződést további 10 évvel meghosszabbítják, erre a Bérbeadó a Bérlő részére előjogot biztosít. Ebben az esetben a Tulajdonos a Bérlő által létrehozott al- és

5 5 felépítményeket nem vásárolhatja meg, azokat a a további 10. év lejártával Bérlő térítésmentesen a Tulajdonos számára tulajdonba adja. Végezetül elmondta, hogy a fenti pontosításokat a kiosztásra került anyag tartalmazza. Némedi Lajos: Előterjesztőként kitért az anyag elkészítésének indokára, és itt kiemelte, hogy az ingatlanon intézményesített jelleggel folyt a veszprémi gyermekek nyári táboroztatása és képzése, de sajnos a tábor olyan rossz állapotba került, hogy azt a továbbiakban használni már nem lehet. Amennyiben egy pályázó jóvoltából a fejlesztés megtörténik, akkor a fenti célok továbbra is megvalósulhatnak, ezért az előterjesztést elfogadásra javasolja. Dr. Szalay András: Jelezte, hogy először mint Ügyrendi és Igazgatási Bizottság elnöke kíván szólni az előterjesztéshez. A bizottsági ülésén terminológiai vita zajlott a határozati javaslat 2.) pontjáról, amelynél Baumgartner Lajos bizottsági elnök pontosítást kért aszerint, hogy A pályázat eredményéről az Értékelő Bizottság javaslatot tesz A bizottság külső szakértője szerint ez a feltétel nincs összhangban a vagyonrendelettel, mert ott véleményezési joga van a bizottságnak. Az Értékelő Bizottság összetételéről az elmúlt közgyűlésen döntöttek, és ez nem egy állandó bizottsága a testületnek, csak erre a feladatra hozták létre. Katanics Sándor: Kérdést kívánt feltenni azzal kapcsolatban, hogy a kiosztott anyag 7. oldalán szerepel egy olyan feltétel, miszerint a bérlő által szervezett programban helyet kell biztosítania a tulajdonos által meghatározott 4 fő részére. Megkérdezte, hogy a 4 fő kiválasztása milyen szempontok szerint történik, továbbá önköltséges áron vagy ingyenes vesznek részt a programon, illetve azt miből fizetik meg. Az ötletet jónak tartja, de ezeket tovább kell gondolni. Megköszönte az előterjesztőknek, hogy az ellenzék javaslatait is beépítették az anyagba, ezért korrektnek ítélte meg az előterjesztést. Örült továbbá annak is, hogy az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke szorgalmazta az anyag bizottsági megtárgyalását, hiszen a tábornak fontos szerepe van a város által fenntartott oktatási intézmények életében.

6 6 Mazák György: Hozzászólásában kihangsúlyozta, hogy jelentősen javult az anyag minősége, és koherenssé vált, ezért már előre jelezte, hogy szavazáskor támogatja majd az előterjesztést. Megkérdezte a jegyző asszonytól, hogy tudomása szerint az építési engedély a tulajdonhoz, és nem pedig a bérlőhöz kötődik. Kérte a képviselőket, hogy gondolkodjanak előbbre az ügyben, mert a pályázónak a fejlesztésekhez szükséges csatolni a tulajdonos beleegyezését, nyilatkozatát. Elmondta továbbá azt is, hogy a jelzálogjog bejegyzésének tilalma miatt nehezen elképzelhető számára a fejlesztés, ezért további feladatok merülhetnek fel az ügyben. Dr. Büki Szilvia: Tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az építéshatósági ügyekben az építtető az ügyfél, de ezeknél az eljárásoknál szükséges a tulajdonosi hozzájárulás. Debreczenyi János: Elmondta, hogy amikor a pályázó beadja pályázatát, akkor csatolnia kell a nyilatkozatát azért, hogy a beruházás tulajdonosi érdekeket nem sért, a ráépítés megtörténhet. Bizottsági elnök szerint megfelelő lenne, ha a pályázati dokumentáció teljes tartalmát a benyújtás előtt megismerhetné a Közgyűlés. Mazák György: Elfogadható az lenne számára, ha a pályázatban foglalt fejlesztésekhez a tulajdonos előre hozzájárulását adná, mert akkor a garanciális elem és a cél is megvalósulna. Debreczenyi János: Kérte, hogy az elkészült pályázati anyag egy példánya álljon rendelkezésre a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságnak, és a dokumentáció megtekinthetővé váljon.

7 7 Dr. Szalay András: Meglátása szerint az önkormányzat az érdekérvényesítés miatt olyan feltételeket állít fel, melyek miatt nehézkessé válik a feladat megoldása. Hangsúlyozniuk kell azonban azt, hogy elkötelezettek a tulajdonuk esetében az elfogadhatatlan állapot megszüntetésére. Céljuk a fejlesztés hozzáférhetősége a hátrányos helyzetű csoportok számára, mely az önkormányzatot példamutató színben tünteti fel. Végezetül pedig felhívta a figyelmet arra, hogy a határozati javaslatban szereplő április 10-i határidő véleménye szerint nem lesz elegendő a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban történő megjelentetésre. Megkérdezte, hogy az újságokban történő hirdetéseket előkészítették-e már annak érdekében, hogy a határidőt tartani tudják, mert ellenkező esetben szükséges annak módosítása. Megkérdezte továbbá azt is, hogy a hirdetések százezer forintos költségeit az önkormányzat, vagy a VKSZ Zrt biztosítja-e. Brányi Mária: Katanics Sándor képviselő hozzászólására elmondta, hogy előreláthatólag kulturális, turisztikai, idegenforgalmi és oktatási programok kerülnek majd megrendezésre, egyértelműen gyermekek részére, ezért kértek négy fő részére hely biztosítását a fenti programokon. A négy fő részvételének kiválasztását, menetének kidolgozását az érintett bizottságok végzik el. Mazák György képviselőnek válaszul elmondta, hogy fejlesztések esetén az egyéb feltételek között rögzítették a tulajdonosi jóváhagyás beszerzését. Elmondta továbbá, hogy mind a vagyonrendeletben, mind a pályázat értékelésénél egyértelműen meghatározták az ötfős bizottság feladatkörét, melyen nem kell módosítani. Jelezte a képviselők számára, hogy a VKSZ Zrt elkészítette a hirdetés szövegét, a hirdetés helye a sajtóban biztosítva van, ezért kérte, hogy a határidőt ne módosítsák. Debreczenyi János: Kérte a Gazdasági Bizottság elnökét, hogy gondolja át a két országos napilapban történő hirdetés szükségességét, mert annak díját az önkormányzat költségvetéséből kell finanszírozni. Dr. Bense László Erik: Jelezte, hogy mivel fontosnak tartja a tábor problémájának megoldását, ezért összehívta a Magyar Demokrata Fórum elnökségét, és külső szakértőikkel, valamint tanácsadóikkal megvitatták a kérdést, melyhez néhány észrevételt fűzött.

8 8 Egyetértenek az ingatlan hasznosításával, illetve azzal is, hogy Snétberger Ferenc gitárművész javaslatára roma szakkollégiumként funkcionáljon a létesítmény azzal a feltétellel, hogy ezen veszprémi gyermekek is részt vehessenek. Meglátása szerint a tábor életében az áprilisi időszakon kívül a nyári időszakban is részt vehetnének a veszprémi gyermekek. Elmondta továbbá, hogy rendkívül alacsony bevétele származik az önkormányzatnak a havi 200 e Ft+áfa bérleti díjból. Jelezte, hogy a bizottsági előterjesztésben szerepel egy 76,6 m Ft-os bruttó forgalmi érték, de arról nincsen adat, hogy mennyi a bérleti jog ellenértéke. Hozzászólásában javasolta, hogy vizsgálják meg a terület értékesíthetőségének lehetőségét, erre kérjenek szakértői véleményt. Végezetül kérte, hogy fenti javaslatai kerüljenek beépítésre az anyagba, továbbá kifogásolta, hogy a Kulturális, Turisztikai és Vallásügyi Bizottság ezt az előterjesztést már nem tárgyalta. Debreczenyi János: Megkérdezte Scher Ágota irodavezetőt, hogy az előző bérlő mennyi bérleti díjat fizetett. Scher Ágota: Nem tudott pontos választ adni. Brányi Mária: Tudomása szerint az előző bérlő évi 1 m Ft bérleti díjat fizetett, és ennek a 75%-át kellett visszafordítania a létesítmény fenntartására, ami nem látszik az épületen. Vereskuti Béla: Módosító indítványában kérte, hogy a határozati javaslat 1.) pontjában kerüljön törlésre a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban történő hirdetés megjelentetése. Némedi Lajos: Társelőterjesztőként elfogadta Vereskuti Béla képviselő módosító indítványát.

9 9 Baumgartner Lajos: Kérte a képviselőket arra, hogy nyílt pályázat lévén nevek és funkciók nélkül beszéljenek a pályázatról azért, hogy ne érje őket olyan vád, hogy valakire kiírták a pályázatot. Dr. Bense László Erik képviselő hozzászólására elmondta, hogy az ingatlant jelenlegi állapotával és funkciójával adják bérbe, de eddig csak a nyári időszakra, most pedig egész évre szándékozzák bérbe adni. A bérleti díj nagyságával kapcsolatban jelezte, hogy a 250 e Ft + ÁFA összeget támogatta korábban, de belátta, hogy megfelelő bevételre tehet szert az önkormányzat 15 éves futamidő alatt, évente az infláció mértékével megemelt díjjal. A bizottságok egyértelműen az eladás ellen foglaltak állást, mert mindenképpen tulajdonba kívánják tartani az ingatlant. A létesítmény jelenlegi nyilvántartási ára 78 m Ft, de véleménye szerint ezen állapotában egy ingatlanbecslő ennél jóval alacsonyabbra értékelné a területet. A nyílt pályázattal lehetőség teremtődik a fejlesztés megindítására, mely hasznára válik majd az önkormányzat számára. Végezetül elmondta, hogy a két országos napilapban való megjelenés törlésével egyetért. Péterné Rózsa Mária: A megállapodás előírja a veszprémi gyermekek részére önköltségi áron történő 2 x 6 hét biztosítását, de ezzel szemben aggályai vannak, hiszen a fenti időpontok nem vonatkoznak a nyári időszakra, kivételt képeznek azok a gyermekek, akik a pályázó által szervezett programokon keresztül vesznek részt a tábor életében. A fentiek alapján javasolta, hogy inkább a 3 x 4 hét biztosításához ragaszkodjanak azért, hogy a veszprémi gyermekek nyári üdülése is megoldhatóvá váljon. (Dr. Bense László Erik képviselő távozott a közgyűlésről.) Brányi Mária: Tájékoztatta a képviselőket arról, hogy Vereskuti Béla képviselő módosító indítványát befogadja. Jelezte, hogy egy olyan befektetőt kívánnak preferálni, aki az ingatlanon fejlesztést valósít meg. Kérte a képviselőket arra, hogy a 200 e Ft + ÁFA bérleti díjra tett javaslatot fogadják el. A kötelezően biztosított 2 x 6 hetes idő intervallumra elmondta, hogy azt egyeztették az Oktatási és Ifjúsági Bizottsággal, illetve az Oktatási és Sport Irodával,

10 10 valamint az éves egyeztetési kötelezettség keretében pedig további együttműködésre van lehetőségük. Katanics Sándor: Hozzászólásában felhívta Péterné Rózsa Mária képviselő figyelmét - aki a nyári időszakra vonatkozóan is próbált feltételt felvázolni - hogy rövid az április 11-től április 21-ig tartó pályázati idő, de hangsúlyozta, hogy az önkormányzatnak feltétlen érdeke, hogy legyen sikeres pályázó. Amennyiben nem ez történik, akkor az önkormányzatnak kell egy KEOP-os pályázatot írnia az ingatlan állagmegóvására. Baumgartner Lajos képviselő nyílt pályázatra vonatkozó véleményére elmondta, hogy nem tehetnek úgy, mintha ennek a történetnek nem lenne előzménye, még akkor is, ha most egy pályázat keretében egyenlő feltételekkel indul mindenki. Emlékeztette a bizottsági elnököt továbbá arról is, hogy ez ügyben jelentek meg sajtónyilatkozatok akkor, amikor még nem gondoltak arra, hogy nyílt pályázat keretében hasznosítanák az ingatlant. Meglátása szerint az általuk kialakított feltételrendszer mellett versenyt kell futniuk a pályázóknak. Némedi Lajos: Felhívta Péterné Rózsa Mária képviselő figyelmét arra, hogy az Oktatási és Ifjúsági Bizottság egyeztetett az Oktatási és Sport Irodával, illetve az iskolák igazgatóival a rendelkezésre álló 2 x 6 hét időpont tekintetében, és jelezte, hogy ez nem feltétlenül nyári táborozásról szól, hanem olyan iskolai programokat szeretnének ott megvalósítani, amely feladatokat az iskoláknak kell ellátniuk. Véleménye szerint nyári táborozás céljából nem Felsőörsre szeretnének menni a gyermekek, de ellenkező esetben, ha ilyen igények felmerülnének, úgy azokat az éves egyeztetések során figyelembe tudják venni. Baumgartner Lajos: Felhívta a figyelmet a bérleti szerződés azon pontjára, miszerint: A bérlő köteles biztosítani a terület tulajdonosa számára meghatározott használati időt, amelynek ütemezését és mértékét a minden év december 31-ig, a tulajdonos szakmai képviselői számára bemutatott szakmai programban kell meghatározni. Jelezte továbbá, hogy konkrét időpontot határoztak meg a bérleti szerződésben arra az esetre, ha nem jön létre az egyezség. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyűlés jelenlévő 22 tagja 21 igen szavazattal meghozta a következő határozatot:

11 11 83/2008. (IV.08.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése megtárgyalta a Pályázati kiírás a Felsőörs, 089 és 090 hrsz-ú ingatlanok bérbeadására című előterjesztést. 1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése megbízza a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-t, hogy az előterjesztés mellékletét képező pályázati kiírás szerint bérbeadásra hirdesse meg a Felsőörs 089 és 090 hrsz-ú ingatlanokat. A pályázati felhívást egy alkalommal meg kell jelentetni a Veszprémi 7 Nap, és a Napló c. újságokban, az Önkormányzat honlapján és ki kell függeszteni az Önkormányzat hirdetőtáblájára. 2) A pályázati eljárást a 22/2005. (VI.27.) Ör. az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló rendelet szabályai szerint, a pályázati kiírásban szereplő határidők betartásával kell lebonyolítani. A pályázat eredményéről az Értékelő Bizottság javaslatot tesz, mely alapján a Közgyűlés évi április 30-i ülésén dönt. 3) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005. (VI.27.) Ör. vonatkozó rendelkezései alapján és azok figyelembe vételével a korlátozottan forgalomképes vagyonból forgalomképes stratégiai vagyonná minősíti át az alábbi ingatlanokat. hrsz: 089, Felsőörs, Hóvirág u. hrsz: 090, Felsőörs, Hóvirág u. A fenti változásoknak az önkormányzati törzsvagyoni nyilvántartásban történő rögzítéséhez Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése hozzájárul. 4) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint tulajdonos megbízza Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-t, hogy a Felsőörs 089 és 090 hrsz-ú ingatlanok telekegyesítési eljárását folytassa le. Határidő: 1) pont tekintetében: április 10. 2) pont tekintetében: április 30. 3) pont tekintetében: április 30. 4) pont tekintetében: április 30.

12 12 Felelős: 1-2) pont tekintetében: Debreczenyi János polgármester Göttlinger László vezérigazgató Schmidt István irodavezető 3) pont tekintetében: Lindemann István irodavezető 4) pont tekintetében: Debreczenyi János polgármester Göttlinger László vezérigazgató ( Asztalos István és Katanics Sándor képviselők távoztak a Közgyűlésről.) 2.) A veszprémi 0404/1 és 0404/4 hrsz-ú állami tulajdonú ingatlanok önkormányzatunk részére történő igénylése Előadó: Debreczenyi János polgármester A napirenddel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyűlés jelenlévő 20 tagja 20 igen szavazattal meghozta a következő határozatot: 84/2008. (IV. 08.) Kh. 1. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése úgy határozott, hogy a fásított terület művelési ágú veszprémi 0404/1 hrsz-ú, 1 ha m² és a 0404/4 hrsz-ú, 10 ha m² térmértékű ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülését kezdeményezi. 2. A Közgyűlés felhatalmazza Debreczenyi János polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlanok tulajdonjogának az Önkormányzat részére történő megszerzése érdekében. 3. Az ingatlant az Önkormányzat 97,5%-os többségi tulajdonában álló Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Kht Veszprémi Állatkert közművelődési, természetvédelmi feladatainak hosszú távú ellátása, rekonstrukciójának megvalósításának céljára kívánja felhasználni. Az állatkerti tevékenység önkormányzati feladatnak minősül, így megfelel a évi CVI. tv. 36. c.) pontjában megjelölt feltételeknek. 4. Az Önkormányzat saját költségén vállalja az ingatlan környezeti állapotának felmérését, szükség esetén kármentesítését, és az ingatlan vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követelésről.

13 13 5. Az Önkormányzat vállalja, hogy az 1. pontban feltüntetett ingatlanok tulajdonjogát az ingatlanokra vonatkozó terhekkel együtt veszi át. 6. Az Önkormányzat nyilatkozik, hogy a vagyonigénylés összhangban van a Kistérségi Településfejlesztési Koncepcióval, a területfejlesztési programokkal, illetve a települési önkormányzatok egyéb fejlesztési programjaival. 7. Az Önkormányzat vállalja és kijelenti, hogy a 254/2007. (X. 04.) Korm. sz. rendelet 50. (2) bekezdés b.) pontjában foglaltak szerint az ingatlanok tulajdonba adása érdekében az eljárásban felmerült költségek megtérítését vállalja. Határidő: április 30. Felelős: Debreczenyi János polgármester A testület több napirendi pontot nem tárgyalt, a polgármester a rendkívüli ülést 16 óra 10 perckor berekesztette. k. m. f. Debreczenyi János polgármester Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-9/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: 2142-3/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGÁNAK, PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK VALAMINT TULAJDONOSI BIZOTTSÁGÁNAK

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2016. november 17-én 10,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános üléséről Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém,

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 29-30. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 29/2014.(V.08.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Beke Imre polgármester. Boros Lajosné, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Beke Imre polgármester. Boros Lajosné, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 18-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal hivatalai helyiségében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésének alkalmából. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete 457/3/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 23.-án megtartott rendkívüli üléséről - 1 - Izsák Város Önkormányzat

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013. március

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2130-10/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. október 29-én 8:00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének július 9. napján meg-tartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének július 9. napján meg-tartott rendkívüli üléséről. 9 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2014. július 9. napján meg-tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Hercegfalvi Frida Palsics János Pályi

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. október 18-án (kedd) 15.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 32-25/2016. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 486, 487, 488, 489, 490/2016. (XII. 5.) RENDELET SZÁM:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 18-án 15 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 18-án 15 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 6/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. április 18-án 15 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2018. május 24-én 10,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános üléséről Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:6/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. február 12-én 17 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának november 14. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának november 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. november 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Héri Viktor a bizottság elnöke, Hercegfalvi Frida bizottsági tag, Farkas Ernő polgármester, Kovácsné

Részletesebben

395/2.hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú ingatlannal kapcsolatos kérelem. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület május 20-i ülésére

395/2.hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú ingatlannal kapcsolatos kérelem. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület május 20-i ülésére RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: aljegyző Előterjesztő: Mezőfi Zoltán

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János,

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának március 26-i. k ö z g y ű l é s é r e

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának március 26-i. k ö z g y ű l é s é r e VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTERE Szám: 2130-4/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. március 26-i k ö z g y ű l é s é r e Tárgy: Döntés

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:23/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve 263/2016. (X.19.) határozat Vasas Miklósné bánhorváti lakos részére a Nyugdíjasházban

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 17 napján, - 14 órakor kezdődött -, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében (Martfű, Szent István tér 1.)

Részletesebben

tulajdonba adása árvízvédelmi töltés fejlesztése céljából Melléklet: 1. sz. 5 db helyszínrajz 2. sz. megállapodás tervezet 3. sz. 5 db tulajdoni lap

tulajdonba adása árvízvédelmi töltés fejlesztése céljából Melléklet: 1. sz. 5 db helyszínrajz 2. sz. megállapodás tervezet 3. sz. 5 db tulajdoni lap Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály Vagyongazdálkodási Irodájától 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: U-23408-2/2010 Témafelelős: Erdőhegyi Ágota Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 228/2015.(X.21.) határozat az önkormányzati tulajdonú tornateremben természeti eredetű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. május 25-én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. június 28-án, du. 13,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat tanácskozó terme (3733 Rudabánya Gvadányi J. u. 47.)

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV

9. számú JEGYZŐKÖNYV 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. április 29. napján 18 óra 30 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott nyílt rendkívüli Képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. május 14-én a Városháza emeleti kistermében 7 30 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 26-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Pálinkás Péter alpolgármester

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 4-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 4-én órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. Szám: KOZP/868/1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 4-én

Részletesebben

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének május 20. napján 17,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének május 20. napján 17,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: -1/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 20. napján 17,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK június 1. RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE. 1.) Napirendi pont

E L Ő T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK június 1. RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE. 1.) Napirendi pont Tárgy: Döntés a 83/2017. (IV.28.) sz. Önkormányzati határozat módosításáról Melléklet: - E L Ő T E R J E S Z T É S HARKÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. június 1. RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE 1.) Napirendi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: -1/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-án tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-án tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 30-án tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: TOP-1.1.3-15 számú, helyi gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos

Részletesebben

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról 188 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 23-án 14 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 21/2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2016. január 20-án 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy

Részletesebben

Kovács Béla polgármester köszönti a képviselő-testületi ülésen megjelenteket. Elmondja, hogy az ülés összehívására telefonon keresztül került sor.

Kovács Béla polgármester köszönti a képviselő-testületi ülésen megjelenteket. Elmondja, hogy az ülés összehívására telefonon keresztül került sor. ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 APÁCATORNA Szám: 125-42/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 21-én (csütörtökön) 13,00 órai kezdettel

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 26-án tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 26-án tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 26-án tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló külterület 0308/11 hrsz-ú ingatlan hasznosítása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. február 18-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:17/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők.

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. október 16-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli, nyílt üléséről. Helye: Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dozmat Község képviselő-testületének február 04-én megtartott testületi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dozmat Község képviselő-testületének február 04-én megtartott testületi ülésén DOZMAT KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSE JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04-én megtartott testületi ülésén Helye: Dozmati Faluház Jelen vannak: Horváth Ádám Csongor polgármester, Dankovics Norbert képviselő,

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:17/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők.

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők. 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/28/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 25. napján 16.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására J a v a s l a t az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat az Arany János Általános Iskola és a Scheiling Kft. közötti, határozatlan idejű bérleti szerződés jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 104 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. június 13-án megtartott rendes ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt jelenléti

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Ülés helye: Petőfi Sándor Oktatási és Művelődési Központ 2344. Dömsöd, Béke tér 2. Ülés ideje: 2016. április

Részletesebben

KAPOS VÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VAGYONGAZDÁLKODÁS I ÉS TURISZTIKAI BIZOTTS ÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOS VÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VAGYONGAZDÁLKODÁS I ÉS TURISZTIKAI BIZOTTS ÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOS VÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VAGYONGAZDÁLKODÁS I ÉS TURISZTIKAI BIZOTTS ÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Vagyongazdálkodási és Turisztikai Bizottsága

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:29/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselő-testületi üléséről. Ideje: 2017. február 28-án 15:00 óra N A P I R

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének április 2-án 17 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének április 2-án 17 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. április 2-án 17 órakor megtartott rendkívüli

Részletesebben

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület november 12-i nyílt üléséről 1. 119/ (XI. 12.) Kt. határozat Csörötnek

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. november 25 -én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. május 2. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. augusztus 27-én 10.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Ajkai Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 98 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 18-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 42/2014.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő K ö r ö m K ö z s é g i Önkormányzat Képviselő-testülete 3577 Köröm, Rákóczi u. 11. Tel.: 49/459-821; Fax: 49/459-817 E-mail: korom@korom.hu Szám: 4/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült: Köröm Község Önkormányzat

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 196/2015. (VIII.04.) határozat Lévai Istvánné és Lévai István bogácsi lakos részére

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 75 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. július 2-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 27-én, (szerdán)

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester. Mertusné Varga Katalin alpolgármester

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester. Mertusné Varga Katalin alpolgármester J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2011. szeptember 9-én, 7:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról.

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én, 8.00 órakor kezdődő ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. november 15-én a Mérges Községházban megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Balázs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 178 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. október 28-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme. mellékelt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szám: 14/2013.

JEGYZŐKÖNYV. Szám: 14/2013. JEGYZŐKÖNYV Szám: 14/2013. Készült 2013. október 9-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen voltak: Szalczer György polgármester Völfinger Béla

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: 2130-2/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. február 10-én 8 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 22/2013.( IX.6.) MNÖ határozatot:

JEGYZŐKÖNYV. 22/2013.( IX.6.) MNÖ határozatot: JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat testületének 2013. szeptember 6-án 15 30 órai kezdettel Veszprémben, a Német Házban (Thököly u. 11.) megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben