NAVKPER: Közigazgatási pert kezdeményező keresetlevél Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz történő benyújtására szolgáló űrlap

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NAVKPER: Közigazgatási pert kezdeményező keresetlevél Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz történő benyújtására szolgáló űrlap"

Átírás

1 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A KÖZIGAZGATÁSI PERT KEZDEMÉNYEZŐ KERESETLEVÉL NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATALHOZ TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁRA SZOLGÁLÓ ŰRLAPHOZ NAVKPER: Közigazgatási pert kezdeményező keresetlevél Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz történő benyújtására szolgáló űrlap Ezt az űrlapot kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal valamely szerve, valamint a Nemzetgazdasági Miniszter által felülellenőrzési eljárásban meghozott közigazgatási döntéssel szembeni közigazgatási per kezdeményezésénél lehet kitölteni. Felperesenként és határozatonként egy űrlapot lehet beadni. A Polgári Perrendtartásról szóló évi III. törvény (Pp.) 340/B. -ának rendelkezései július 1. napjával a közigazgatási perekre vonatkozóan, a jogszabályban meghatározott ügyfélkör tekintetében kötelezővé tette az elektronikus kapcsolattartás szabályainak alkalmazását. Az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó részletszabályokat a már említett Pp. 340/B. -a mellett a Pp. 394/B-M -ai tartalmazzák, jelen útmutatóban csupán a fő szabályok ismertetésére kerül sor. Figyelemmel arra, hogy az elektronikus kapcsolatartás szabályainak nem megfelelő eljárásnak komoly jogkövetkezményei lehetnek (kereset idézés kibocsátás nélküli elutasítása, jognyilatkozat hatálytalansága), ezért javasolt a nyomtatvány kitöltését megelőzően ezen előírások gondos áttanulmányozása. A Pp. 340/B. (2) bekezdése szerint a jogi képviselővel eljáró fél, valamint a belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet az űrlapbenyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével köteles benyújtani a keresetlevelet a 330. (2) bekezdésében foglaltak szerint az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervnél. A jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet - ha nem ügyvédi képviselettel jár el - az elektronikus benyújtás során a képviseletét ellátó személy teljes körű azonosítását biztosító és az űrlapbenyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével is eljárhat, ha azzal rendelkezik. Ebben az esetben a per folyamatban léte alatt, az elektronikus kapcsolattartás során ezt kell alkalmaznia. A fenti szabályozást hatályba léptető rendelkezések értelmében az ügyfél akkor köteles a közigazgatási perben elektronikus kapcsolattartásra, ha a keresetben sérelmezett határozatot megelőző közigazgatási eljárás július 1. napján, vagy azt követően indult. Ha a hatósági eljárást ellenőrzés előzte meg, úgy az ellenőrzés kezdő időpontjának kell július 1. napjára, vagy azt követő időpontra esnie. Minden egyéb esetben az ügyfél jogosult, de nem köteles a perben az elektronikus kapcsolattartásra. Ha az ügyfél a fentiek szerint elektronikus kapcsolattartásra köteles, azonban ennek ellenére nem elektronikusan terjeszti elő keresetlevelét, úgy a keresetet a bíróság idézés kibocsátása nélkül elutasítja.

2 2 Jelen nyomtatvány kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun, e-perkapun, illetve közigazgatási szerv esetében hivatali kapun keresztül nyújtható be. A nyomtatványhoz mellékletek csatolhatók, a csatolás az adatok/csatolmányok kezelése menüpontban hajtható végre. A nyomtatvány és mellékletei nem haladhatják meg az 50MBos mérethatárt, mellékletként kizárólag az űrlapkitöltő program által támogatott fájlformátumok csatolhatók. Fájl csatolására a nyomtatványkitöltő programban az Adatok/csatolmányok kezelése menüpont alkalmazásával van lehetőség. A nyomtatványt és mellékleteit minősített vagy minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú elektronikus aláírással vagy bélyegzővel kell ellátni, illetve azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítési szolgáltatás igénybevételével hitelesíteni. Az Itv. 62. (1) bekezdés h) pontjában foglaltak szerint a feleket jövedelmi és vagyoni viszonyaikra tekintet nélkül illetékfeljegyzési jog illeti meg a közigazgatási határozat felülvizsgálata iránti eljárásban, így a kereset benyújtásakor nem kell gondoskodni az illeték megfizetéséről. Az egyéb illetékkedvezményeket ugyanakkor a fél az általános szabályok szerint veheti igénybe. Kérjük a nyomtatvány kitöltésekor fokozottan ügyeljen a pontos adatokra, mert NAV a keresetet (a formanyomtatványt és valamennyi mellékletét) a formanyomtatványban rögzített adatok szerint továbbítja a bíróságra. Az Űrlap főlapján rögzíthetők a keresetre vonatkozó legfontosabb adatok. A 01 lapon a felperesre, a 02 lapon a képviselőre, a 03 lapon a jogi képviselőre, a 04 lapon pedig a kézbesítési megbízottra vonatkozó adatok rögzíthetők. A 05 lap szabadon kitölthető, ezen az oldalon lehet a keresetet részletesen ismertetni, ha azt nem külön dokumentumként kívánja csatolni.

3 3 FŐLAP A nyomtatvány első oldalán találhatóak a közigazgatási per azonosításához szükséges elsődleges adatok. A FELPERES ADATAINAK KITÖLTÉSE (B) BLOKK A felperes kizárólag az a személy lehet, akire vonatkozóan a sérelmezett döntés rendelkezést tartalmaz. A felperes lehet természetes személy/egyéni vállalkozó (1), cég (2) (betéti társaság, egyéni cég, egyesülés, erdőbirtokossági társulat, európai gazdasági egyesülés, európai részvénytársaság, európai szövetkezet, korlátolt felelősségű társaság, közjegyzői iroda, közkereseti társaság, közös vállalat, külföldi székhelyű európai gazdasági egyesülés magyarországi telephelye, külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, külföldiek magyarországi közvetlen kereskedelmi képviselete, nyilvánosan működő részvénytársaság, szövetkezet, vállalat, végrehajtói iroda, vízgazdálkodási társulat, zártkörűen működő részvénytársaság, egyéb cég stb), vagy egyéb szervezet (3) (állam, helyi önkormányzat, a költségvetési szerv, egyesület, köztestület, alapítvány, kezelt vagyon stb.). A névnél természetes személy és szervezet esetén a teljes nevet kell szerepeltetni, cég esetében a 01 lapon a felperes adatainál a cégforma jelölésére külön mezők is szolgálnak, így a névnél a cégformát nem kell szerepeltetni. A titulus csak természetes személy esetén tölthető ki, a megjelölés legördülő menüből választható. Amennyiben a felperes belföldön lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy székhellyel nem rendelkezik, akkor a külföldi mezőt jelölni kell, mivel csak ebben az esetben van mód a 01 lapon külföldi címet rögzíteni. Természetes személy esetén az adóazonosító jelet kell feltüntetni, egyéni vállalkozó esetében pedig az adószám rögzítése kötelező. Cég, egyéb szervezet esetén az adószám kitöltése kötelező. Külföldi felperes esetében az adóazonosító jel/adószám mezőt üresen kell hagyni, ha magyar adószámmal/adóazonosító jellel nem rendelkezik. Képviselő, jogi képviselő jelölése: cég és egyéb szervezet esetében vagy a jogi képviselő vagy a képviselő jelölése kötelező, illetve külföldi cég esetében kézbesítési megbízott is jelölhető. Cselekvőképtelen természetes személyek esetében a képviselő vagy a jogi képviselő jelölése szintén szükséges. A képviselő, jogi képviselő, kézbesítési megbízott adatainak rögzítésére szolgáló oldalak csak akkor tölthetők ki, ha a megfelelő mező a főlapon jelölt. A felperest a perben több személy is képviselheti, több jogi képviselő illetve több képviselő, vagy több kézbesítési megbízott esetén valamennyi képviselőre vonatkozóan kell 02 vagy 03- as, illetve a 04 lapot kitölteni.

4 4 Ha a felperest jogi képviselő [Pp. 73/C. (1) és (2)] képviseli, ennek jelölését követően a 03 lapon kell a képviselő adatait kitölteni. Ha a felperest képviselő (törvényes képviselő, meghatalmazott, ügygondnok) képviseli ennek jelölését követően a 02 lapon kell a képviselő adatait kitölteni. Meghatalmazottak kizárólag a Pp. 67. (1) bekezdése szerinti személyek lehetnek. Kézbesítési megbízottat csak akkor jelöljön (de akkor kötelező is), ha a felperes belföldön lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy székhellyel nem rendelkezik (külföldi jelölőnégyzet), és a per vitelére magyarországi lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező meghatalmazottja (jogi képviselő, képviselő) nincs. (Pp. 100/A. ) A képviselő, jogi képviselő, kézbesítési megbízott jelölése esetén válnak aktívvá az ezen személyek adatainak kitöltésére szolgáló 02,03 és 04-es lapok. Több képviselő, jogi képviselő, kézbesítési megbízott esetén a 02,03 és 04-es lapokból több lap is kitölthető. Ha a képviselet ellátására jogszabály szerint több személy is jogosult - és az elektronikus kapcsolattartás nem a gazdálkodó szervezet, illetve közigazgatási szerv azonosítását biztosító és űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével történik - a keresetlevélhez, illetve az első elektronikus úton benyújtott beadványhoz csatolni kell valamennyi személy közös nyilatkozatát arról, hogy a) hozzájárul, hogy a keresetlevelet, illetve a beadványt a benyújtó személy teljes körű azonosítását biztosító és űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével nyújtják be, b) tudomásul veszi, hogy szabályszerű kézbesítésnek minősül a bírósági iratnak a benyújtó személy kézbesítési tárhelyére történő kézbesítése. AZ ALPERES ADATAINAK KITÖLTÉSE (C) BLOKK Az alperes kizárólag az a közigazgatási szerv lehet, aki a sérelmezett döntést meghozta, aki a jogerős határozat fejlécén szerepel, kétfokú eljárás esetén ez minden esetben a másodfokon eljárt szerv lehet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárásai esetében fő szabály szerint minden eljárás kétfokú, azonban szerencsejáték ügyben, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya által lefolytatott eljárások esetén egyfokú. A Nemzetgazdasági Miniszter felülellenőrzési ügyben szintén kétfokú eljárásban hoz határozatot, ez esetben az elsőfokú szerv a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Felülellenőrzési Főosztálya. Az űrlapon a másodfokú határozat kézbesítésének dátumát rögzíteni kell. A keresetlevélben emellett nyilatkozni kell az átvétel módjáról is! A felülvizsgálni kért határozatot hozó szerv neve legördülő listából választható. A szervezeti egységet (főosztály, osztály) nem kell rögzíteni. Ha a felülvizsgálni kért határozatot hozó

5 5 szervet a listában nem találja, az egyéb NAV szerv lehetőség választása esetén az alatta lévő szabadon kitölthető mezőben kell a szerv megnevezését rögzíteni. A felülvizsgálni kért határozat száma a határozat első oldalának fejrészén található. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által meghozott határozat esetében ez minden esetben egy 10 jegyű szám. A Nemzetgazdasági Miniszter által meghozott döntések esetében az NGM ügyszámát kell beírni. A másodfokú határozatot az elsőfokú hatóság kézbesíti az ügyfélnek, ugyanakkor a másodfokú határozat száma a kézbesítő levél mellékletét képező másodfokú határozat fejrészén található. Az elsőfokú szerv megnevezése legördülő listából választható. A szervezeti egységet (főosztály, osztály) nem kell rögzíteni. Ha az elsőfokú határozatot hozó szervet a listában nem találja, az egyéb NAV szerv lehetőség választása esetén az alatta lévő szabadon kitölthető mezőben kell a szerv megnevezését rögzíteni. Az elsőfokú határozat száma az elsőfokú határozat első oldalának fejrészén található, ez minden esetben egy 10 jegyű szám. A KERESET EGYÉB ADATAINAK KITÖLTÉSE (D) BLOKK A keresetben meg kell jelölni a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságot. Az illetékesség szabályait a Pp a tartalmazza. A bíróság legördülő menüből választható. Kérjük fokozottan ügyeljen a bíróság kiválasztásánál, mert a NAV csak ahhoz a bírósághoz továbbíthatja a keresetlevelet, akit a nyomtatványon megjelöl. Az ügy kategóriából csak egyet lehet választani, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya által meghozott határozat esetében az ügy szerencsejáték ügy lehet, minden egyéb esetében az ügy kategóriája adó, vám, jövedék, illeték vagy egyéb lehet. Az ügytárgy a kereset pontosabb megjelölésére szolgál, szabadon kitölthető. A pertárgyértéknél azt az összeget kell megjelölni, amelyet a felperes a keresetében vitat, tehát azt az összeget, ami a peres eljárás illetékének alapul szolgál. Ha a pertárgy érték nem állapítható meg, akkor ezt a mezőt jelölje. A közigazgatási perben a bíróság a pert fő szabály szerint tárgyaláson kívül bírálja el. A tárgyalás tartását az ügyfél kizárólag a keresetének benyújtásakor kérheti, később már nem. Ha a felperes tárgyalás tartását kéri, akkor a tárgyalás tartása kötelező. A keresetlevél benyújtásának a végrehajtásra nincs halasztó hatálya, ezért a felperesnek a keresetlevélben külön jelölnie kell, ha a végrehajtás felfüggesztését kéri. Emellett a keresetlevélben a végrehajtás felfüggesztésére irányuló kérelem esetén elő kell adni azon körülményeket illetve csatolni kell azon bizonyítékokat, amelyek valószínűsítik, hogy a végrehajtást követően az eredeti állapot nem állítható helyre, vagy hogy a végrehajtás elmaradása súlyosabb károsodást okoz, mint amilyennel a végrehajtás felfüggesztésének elmaradása járna. E kötelezettség elmulasztása esetén a felfüggesztés iránti kérelmet a bíróság hivatalból, hiánypótlás kiadását mellőzve elutasítja.

6 6 A Főlap végén rögzíthető, hogy a részletes kereseti kérelmet az űrlap 05 oldalán ismerteti(2), vagy az ezt tartalmazó okiratot elektronikus formában csatolni kívánja (1). A Pp (1) bekezdése értelmében a keresetlevélben fel kell tüntetni: a) az eljáró bíróságot; b) a feleknek, valamint a felek képviselőinek nevét, lakóhelyét és perbeli állását; c) az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok bizonyítékainak előadásával; d) azokat az adatokat, amelyekből a bíróság hatásköre és illetékessége megállapítható; e) a bíróság döntésére irányuló határozott kérelmet (kereseti kérelem); A Pp (1) bekezdése szerint a fentieken túlmenően a keresetlevélnek tartalmaznia kell: a) a felülvizsgálni kért közigazgatási határozat számát, b) a határozatról való tudomásszerzés módját és idejét, valamint c) ha a közigazgatási eljárásban a jogi képviselő olyan meghatalmazást csatolt, mely a per vitelére is vonatkozik, az erre való utalást. Ezen tartalmi elemek közül a 121. (1) bekezdés a), b), d) pontjait, valamint a Pp (1) bekezdés a) és c) pontja az űrlapon jelölhetők. A 330. (1) bekezdés b) pontjából a tudomásszerzés, átvétel időpontja rögzíthető az űrlap főlapján, a tudomásszerzés/átvétel módjáról (pl. postai, személyes, NAV alkalmazotti kézbesítés, elektronikus átvétel) pedig a keresetben kell nyilatkozni. Ezen felül a kereset tartalmától függően a Pp. tartalmazhat kötelező előírást a keresetre vonatkozóan (pl. végrehajtás felfüggesztésének kérése esetében az okok előadása), a Pp. által megkövetelt kötelező tartalmi elemeket a keresetben rögzíteni kell. A keresethez csatolni kell mindazon mellékleteket, amelyeket a Pp. előír. A kereset elektronikus benyújtásakor azonban kizárólag okirati bizonyítékok csatolására van lehetőség, az egyéb bizonyítékok előterjesztésére a peres eljárásban, a Pp. megfelelő szabályainak alkalmazásával kerülhet sor.

7 7 NAVKPER-01 FELPERES A 01. oldalon kell kitölteni a felperes azonosításához szükséges adatokat. Az A) illetve B) blokk attól függően tölthető ki, hogy a FŐLAP B) blokk első mezőjében milyen adat (természetes személy/egyéni vállalkozó(1), cég (2) vagy egyéb szervezet (3)) szerepel. Természetes személy/egyéni vállalkozó (1) esetén az A) és C) blokk tölthető ki, a b) blokkban nem lehet adat, cég (2) vagy egyéb szervezet (3) választása esetén a B) és C) blokk tölthető ki, az A) blokkban nem lehet adat. A felperes neve, adóazonosító jele és adószáma automatikusan kitöltődik a főlapon kitöltött felperes adataival (01 lap 1. és 5. sor, illetve a 15. sor és a 17. sorban szereplő adószám). TERMÉSZETES SZEMÉLY/EGYÉNI VÁLLALKOZÓ ADATAINAK KITÖLTÉSE (A) BLOKK Az A) blokkban található adatok közül a lakóhely sorban az irányítószám, város, közterület neve, közterület jellege és a házszám mezőket ki kell tölteni. A közterület nevét akkor nem kell kitölteni, ha a közterület jellege helyrajzi szám. Ha a főlapon jelölte hogy külföldi a felperes, akkor a 7. sorban az országkód választása kötelező. A 9. sorban a levelezési cím akkor tölthető ki, ha a 8. sorban jelölte, hogy a cím eltér a lakóhely címétől. Ebben az esetben kötelező kitölteni a levelezési címet. CÉG/EGYÉB SZERVEZET ADATAINAK KITÖLTÉSE (B) BLOKK Ha a felperes cég (2), akkor a 16. sorban kötelező választani a cégformák közül. Ha egyéb cégformát választ, akkor 16. sorban az egyéb mezőt ki kell tölteni. Ha a felperes egyéb szervezet (3), akkor a 17. sorban, szabadon kitölthető mezőben megadhatja a szervezet nyilvántartási számát. Ebben az esetben a 16. sor nem lehet kitöltve. Cég és egyéb szervezet esetében a székhelycím kötelező rögzíteni. A 18. és a 19. sorban a pénzforgalmi adatok kitöltése nem kötelező, de célszerű lehet. ELÉRHETŐSÉGI ADATOK KITÖLTÉSE (C) BLOKK Ha a felperes rendelkezik telefonszámmal, faxszámmal, illetve címmel, azt a keresetlevélben fel kell tüntetnie.

8 8 NAVKPER-02 FELPERESI KÉPVISELŐ A FŐLAPON jelölni kell, hogy a perben képviselővel vagy jogi képviselővel jár-e el. Ha a képviselet során kizárólag jogi képviselő jár el, a FŐLAPON a képviselő mező és a 02 lap üresen marad. Ha képviselő és jogi képviselő is van, akkor a FŐLAPON mindkét erre vonatkozó mezőt jelölni kell, és a oldalakat is ki kell tölteni. Több képviselő esetén képviselőnként külön lapot kell kitölteni. A további lapok nyitására a 02 lap jobb felső sarkában van lehetőség, itt lehet a megnyitott a lapok között lépkedni is. Ha a 02 lapból felesleges oldalakat is megnyitott, akkor azokat a jobb felső sarokban a mínusz jellel törölheti. Ha a FŐLAPON a képviselő mezőt jelölte, de mégsem kíván képviselőt rögzíteni, akkor a FŐLAPON a képviselőnél a jelölés megszüntetésével a 02 lap törlődik. Ha a 02 lapból több oldal nyitott, akkor a FŐLAPI jelölés megszüntetését megelőzően a 02 lap jobb felső sarkában először törölje a többi lapot (csak egy lap maradjon). Ha a képviselet ellátására jogszabály szerint több személy is jogosult - és az elektronikus kapcsolattartás nem a gazdálkodó szervezet, illetve közigazgatási szerv azonosítását biztosító űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével történik - a keresetlevélhez, illetve az első elektronikus úton benyújtott beadványhoz csatolni kell valamennyi képviselő közös nyilatkozatát arról, hogy a) hozzájárul, hogy a keresetlevelet, illetve a beadványt a benyújtó személy teljes körű azonosítását biztosító és űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével nyújtják be, b) tudomásul veszi, hogy szabályszerű kézbesítésnek minősül a bírósági iratnak a benyújtó személy kézbesítési tárhelyére történő kézbesítése. KÉPVISELŐ (A) BLOKK A képviselő természetes személy, cég, egyéb szervezet lehet. A választástól függően a B) illetve C) blokk adatainak kitöltése kötelező. TERMÉSZETES SZEMÉLY KÉPVISELŐ ADATAINAK KITÖLTÉSE (B) BLOKK Az 1. sorban, ha természetes személyt (1) választott, akkor a C) blokkban nem lehet adat, a B) blokkban a képviselő nevének (5. sor) kitöltése minden esetben kötelező, és a képviselő minőségét is meg kell jelölni a 7. sorban a válaszható listából. Mindenképpen rögzíteni kell a képviselő címét is a 8. sorban. Külföldi lakóhely esetén az országkód és a külföldi jelölést együttesen kell kitölteni. Ilyen esetben a sor minden mezője szabadon kitölthető. A képviselőre vonatkozó többi adat (6. sor, illetve a lakcímtől eltérő levelezési cím) rögzítése nem kötelező, azonban, ha a 9. sort jelöli, akkor a 10. sor adatait ki kell tölteni CÉG/EGYÉB SZERVEZET KÉPVISELŐ ADATAINAK KITÖLTÉSE (C) BLOKK

9 9 Az 1. sorban, ha céget (2) vagy egyéb szervezetet (3) választott, akkor a B) blokk nem lehet kitöltve, a C) blokkban képviselő cég, egyéb szervezet nevének (15. sor) kitöltése minden esetben kötelező (a cégformára külön mezők szolgálnak, így ezeket a névnél nem kell szerepeltetni), és rögzíteni kell a képviselő székhelyét is (18 sor). Ha az 1. sorban azt jelölte, hogy a felperesi képviselő cég (2), akkor a cégforma jelölése kötelező. A cégformát a 16. sorban kell a legördülő menüből kiválasztani, ha pedig a listából az egyéb megjelölést választja, akkor a második szabadon kitölthető mezőben kell megjeleníteni a cégformát. Ebben az esetben a 17. sor nem tölthető ki. Ha az 1. sorban azt jelölte, hogy a felperesi képviselő egyéb szervezet (3), akkor a 16. sor nem tölthető ki, a 17. sorban szerepeltetheti a szervezet nyilvántartási számát. ELÉRHETŐSÉGI ADATOK KITÖLTÉSE (D) BLOKK Az elektronikus elérhetőségi adatok kitöltése nem kötelező, de célszerű, mert adott esetben gyorsíthatja a bíróság és a képviselő közötti kommunikációt.

10 10 NAVKPER-03 FELPERESI JOGI KÉPVISELŐ A FŐLAPON jelölni kell, ha a perben jogi képviselő jár-e el. A jogi képviselő fogalmát Pp. 73/C. (1) és (2) bekezdései definiálják, lásd FŐLAP-nál írtak. Ha a képviselet során kizárólag jogi képviselő jár el, a FŐLAPON a képviselő mező és a 02 lap üresen marad. Ha képviselő és jogi képviselő is van, akkor a FŐLAPON mindkét erre vonatkozó mezőt jelölni kell, és a oldalakat is ki kell tölteni. Több jogi képviselő esetén képviselőnként külön lapot kell kitölteni. A további lapok nyitására a 03 lap jobb felső sarkában van lehetőség, itt lehet a megnyitott a lapok között lépkedni is. Ha a 03 lapból felesleges oldalakat is megnyitott, akkor azokat a jobb felső sarokban a mínusz jellel törölheti. Ha a FŐLAPON a jogi képviselő mezőt jelölte, de mégsem kíván jogi képviselőt rögzíteni, akkor a FŐLAPON a jogi képviselőnél a jelölés megszüntetésével a 03 lap törlődik. Ha a 03 lapból több oldal nyitott, akkor a FŐLAPI jelölés megszüntetését megelőzően a 03 lap jobb felső sarkában először törölje a többi lapot (csak egy lap maradjon). JOGI KÉPVISELŐ ADATAI (A) BLOKK 1. sor: a képviselet típusa jogi képviselő vagy pártfogó ügyvéd lehet. A jogi képviselet formája egyéni ügyvéd, ügyvédi iroda, jogtanácsos, egyéb jogi képviselő lehet (mindkét esetben lenyíló listából választható). A jogi képviselő nevét (4. sor) és címét (5. sor) minden esetben rögzítetni kell, ügyvédi iroda esetébenpedig az ügyvédi iroda nevét (2. sor) és címét (3. sor) is szerepeltetni kell a nyomtatványban. JOGI KÉPVISELŐ TOVÁBBI ADATAINAK KITÖLTÉSE (B) BLOKK A 10. sorban jogtanácsos vagy egyéb jogi képviselő esetén az igazolványszámot lehet rögzíteni, ügyvédek esetében pedig a lajstromszám feltűntetése célszerű. Ha a jogi képviselő általános meghatalmazással rendelkezik, akkor azt a 11. sor első mezőjében lehet rögzíteni, ebben az esetben a 12. és 13. sor kitöltése kötelező. Ha a közigazgatási eljárásban olyan meghatalmazást adtak, amely a jogi képviselőt a peres eljárásban történő képviseletre is feljogosítja, úgy ezt a 11. sor második mezőben kell jelölni. JOGI KÉPVISELŐ ELÉRHETŐSÉGI ADATOK KITÖLTÉSE (C) BLOKK Az elektronikus elérhetőségi adatok kitöltése nem kötelező, de célszerű, mert adott esetben gyorsíthatja a bíróság és a képviselő közötti kommunikációt.

11 11 NAVKPER-04 FELPERESI KÉZBESÍTÉSI MEGBÍZOTT A FŐLAPON jelölni kell, hogy felperesnek van-e kézbesítési megbízottja. Ha a felperes belföldön lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy székhellyel nem rendelkezik (jelölte, hogy a felperes külföldi), és a per vitelére magyarországi lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező meghatalmazottja (jogi képviselő, képviselő) nincs (Pp. 100/A. ), akkor kézbesítési megbízottat kell megneveznie. Több kézbesítési megbízott esetén kézbesítési megbízottanként külön lapot kell kitölteni. A további lapok nyitására a 04 lap jobb felső sarkában van lehetőség, itt lehet a megnyitott a lapok között lépkedni is. Ha a 04 lapból felesleges oldalakat is megnyitott, akkor azokat a jobb felső sarokban a mínusz jellel törölheti. Ha a FŐLAPON a kézbesítési megbízott mezőt jelölte, de mégsem kíván kézbesítési megbízottat rögzíteni, akkor a FŐLAPON a kézbesítési megbízottnál a jelölés megszüntetésével a 04 lap törlődik. Ha a 04 lapból több oldal nyitott, akkor a FŐLAPI jelölés megszüntetését megelőzően a 04 lap jobb felső sarkában először törölje a többi lapot (csak egy lap maradjon). KÉZBESÍTÉSI MEGBÍZOTT (A) BLOKK Kézbesítési megbízott Magyarországon lakóhellyel rendelkező természetes személy (1), vagy belföldi székhelyű cég(2), egyéb szervezet (3) lehet. A választástól függően a B) illetve C) blokk adatainak kitöltése kötelező. TERMÉSZETES SZEMÉLY KÉZBESÍTÉSI MEGBÍZOTT ADATAINAK KITÖLTÉSE (B) BLOKK Ha az 1. sorban kézbesítési megbízottként természetes személyt (1) választott, akkor a C) blokk nem lehet kitöltve, a B) blokkban a kézbesítési megbízott nevének (5. sor) kitöltése kötelező. Mindenképpen rögzíteni kell a kézbesítési megbízott címét a 8. sorban. A további adatok (6. sor, illetve a lakcímtől eltérő levelezési cím) rögzítése nem kötelező, azonban, ha a 8. sort jelöli, akkor a 9. sor adatait ki kell tölteni. CÉG/SZERVEZET KÉZBESÍTÉSI MEGBÍZOTT ADATAINAK KITÖLTÉSE (C) BLOKK Ha az 1. sorban kézbesítési megbízottként céget (2) vagy egyéb szervezetet (3) választott, akkor a B) blokk nem lehet kitöltve, a C) blokkban a kézbesítési megbízott cég, egyéb szervezet nevének (15. sor) kitöltése minden esetben kötelező, és rögzíteni kell a képviselő székhelyét is (18 sor). A cégforma típusának jelölésére külön mezők szolgálnak, így ezeket a névnél nem kell szerepeltetni. Abban az esetben, ha a képviselő cég, akkor a cégformát a 16. sorban kell a legördülő menüből kiválasztani, ha pedig a listából az egyéb megjelölést választja, akkor a második szabadon kitölthető mezőben kell megjeleníteni a cégformát. Ha az 1. sorban azt jelölte, hogy a kézbesítési megbízott cég (2), akkor a cégforma jelölése kötelező. A cégformát a 16. sorban kell a legördülő menüből kiválasztani, ha pedig a listából

12 12 az egyéb megjelölést választja, akkor a második szabadon kitölthető mezőben kell megjeleníteni a cégformát. Ebben az esetben a 17. sor nem tölthető ki. Ha az 1. sorban azt jelölte, hogy a kézbesítési megbízott egyéb szervezet (3), akkor a 16. sor nem tölthető ki, a 17. sorban szerepeltetheti a szervezet nyilvántatási számát. KÉZBESÍTÉSI MEGBÍZOTT ELÉRHETŐSÉGI ADATAINAK KITÖLTÉSE (D) BLOKK Az elektronikus elérhetőségi adatok kitöltése nem kötelező, de célszerű, mert adott esetben gyorsíthatja a bíróság és a képviselő közötti kommunikációt.

13 13 NAVKPER-05 KERESETLEVÉL SZÖVEGE (A) BLOKK Kitöltése akkor kötelező, ha a FŐLAPON ezt jelölte. Ebben az esetben ezen a lapon kell részletesen ismertetni, hogy a felülvizsgálni kért határozat kapcsán milyen döntést (hatályon kívül helyezés, megváltoztatás, új eljárásra utasítás) kér a bíróságtól. Itt kell részletesen ismertetni a kereset indokait, tehát azt, hogy a határozatot milyen okból tartja jogszabálysértőnek. Amennyiben a végrehajtás felfüggesztését is kérte, ennek indokait is ismertetni kell. A keresetlevél kötelező tartalmára a Pp. előírásai irányadóak. A további lapok nyitására a 05 lap jobb fölső sarkában van lehetőség, itt lehet a megnyitott a lapok között lépkedni is. Ha a 05 lapból felesleges oldalakat is megnyitott, akkor azokat a jobb fölső sarokban a mínusz jellel törölheti.

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT ŰRLAP KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT BM_NBF_01 Nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK 2. OLDAL - A KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES ADATAI

Részletesebben

ŰRLAP Keresetlevél (kérelem) közigazgatási határozat vagy végzés bírósági felülvizsgálata iránt

ŰRLAP Keresetlevél (kérelem) közigazgatási határozat vagy végzés bírósági felülvizsgálata iránt ŰRLAP Keresetlevél (kérelem) közigazgatási határozat vagy végzés bírósági felülvizsgálata iránt BM-KF-01-1-0 nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK... 2-3 2. OLDAL - KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES

Részletesebben

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ K01 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 6 2 ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV

Részletesebben

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P16-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL TÁMOGATOTT FELEK... 3 3. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ

Részletesebben

ŰRLAP A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE KÖRÉBEN BENYÚJTHATÓ KERESETLEVÉLHEZ

ŰRLAP A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE KÖRÉBEN BENYÚJTHATÓ KERESETLEVÉLHEZ ŰRLAP A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE KÖRÉBEN BENYÚJTHATÓ KERESETLEVÉLHEZ K02-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL FELPERES ADATAI... 4 3. OLDAL ALPERES ADATAI...

Részletesebben

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ 1. OLDAL ALAPADATOK... 1

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV HATÁROZATÁNAK BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ K01 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 4 0 ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV

Részletesebben

ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN P26 nyomtatvány

ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN P26 nyomtatvány ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN P26 nyomtatvány 1.... OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2.... OLDAL - KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 8 2 ŰRLAP

Részletesebben

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ K01 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 5 ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ

Részletesebben

ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ P21-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL JOGI KÉPVISELŐ VAGY PÁRTFOGÓ ÜGYVÉD... 5 3. OLDAL INDOKOLÁS... 9 ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM

Részletesebben

SEGÉDLET A JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN C. ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ BP22 P26 nyomtatvány

SEGÉDLET A JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN C. ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ BP22 P26 nyomtatvány SEGÉDLET A JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN C. ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ BP22 P26 nyomtatvány A nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránt

Részletesebben

Földművelésügyi Minisztériumhoz benyújtandó keresetlevél

Földművelésügyi Minisztériumhoz benyújtandó keresetlevél Földművelésügyi Minisztériumhoz benyújtandó keresetlevél KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Űrlap a közigazgatási per indítására jogosult részére a keresetlevél beterjesztéséhez közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálata

Részletesebben

ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN VH12-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL JOGI KÉPVISELŐ VAGY PÁRTFOGÓ ÜGYVÉD... 5 3. OLDAL - INDOKOLÁS... 9 ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI

Részletesebben

ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN

ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN P26 nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL - KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 6 ŰRLAP KERESETLEVÉL

Részletesebben

Űrlap közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti keresetlevél benyújtásához

Űrlap közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti keresetlevél benyújtásához Űrlap közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti keresetlevél benyújtásához K01 nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL - KERESETLEVÉL SZÖVEGE... 6 Közigazgatási döntés

Részletesebben

ŰRLAP HELYI ÖNKORMÁNYZATI, NEM EGYEDI HATÓSÁGI HATÁROZAT FELÜLVIZSGÁLATA ÉRDEKÉBEN BENYÚJTOTT KERESETLEVÉLHEZ

ŰRLAP HELYI ÖNKORMÁNYZATI, NEM EGYEDI HATÓSÁGI HATÁROZAT FELÜLVIZSGÁLATA ÉRDEKÉBEN BENYÚJTOTT KERESETLEVÉLHEZ ŰRLAP HELYI ÖNKORMÁNYZATI, NEM EGYEDI HATÓSÁGI HATÁROZAT FELÜLVIZSGÁLATA ÉRDEKÉBEN BENYÚJTOTT KERESETLEVÉLHEZ K02-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL FELPERES ADATAI... 4 3. OLDAL

Részletesebben

ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ EGYFOKÚ KÖZIGAZGATÁSI PEREKBEN

ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ EGYFOKÚ KÖZIGAZGATÁSI PEREKBEN ŰRLAP FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ EGYFOKÚ KÖZIGAZGATÁSI PEREKBEN P24-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL JOGI KÉPVISELŐ VAGY PÁRTFOGÓ ÜGYVÉD... 5 3. OLDAL INDOKOLÁS...

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ P15-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 3. OLDAL - BEAVATKOZÓ KÉPVISELŐI... 9 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ JOGI

Részletesebben

ŰRLAP KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ POLGÁRI ÜGYBEN JÁRÁSBÍRÓSÁGON/KERÜLETI BÍRÓSÁGON

ŰRLAP KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ POLGÁRI ÜGYBEN JÁRÁSBÍRÓSÁGON/KERÜLETI BÍRÓSÁGON ŰRLAP KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ POLGÁRI ÜGYBEN JÁRÁSBÍRÓSÁGON/KERÜLETI BÍRÓSÁGON P01-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL FELPERESEK... 4 3. OLDAL ALPERESEK... 9 4. OLDAL - FELPERESEK

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ P15-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 3. OLDAL - BEAVATKOZÓ KÉPVISELŐI... 10 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ JOGI

Részletesebben

ŰRLAP VISZONTKERESET ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP VISZONTKERESET ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP VISZONTKERESET ELŐTERJESZTÉSÉHEZ P25-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL ALPERES... 5 3. OLDAL ALPERES KÉPVISELŐI... 10 4. OLDAL - ALPERES JOGI KÉPVISELŐI... 14 5. OLDAL - ALPERES

Részletesebben

ŰRLAP. A Miniszterelnökség részére benyújtandó keresetlevél (kitöltési útmutató)

ŰRLAP. A Miniszterelnökség részére benyújtandó keresetlevél (kitöltési útmutató) ŰRLAP A Miniszterelnökség részére benyújtandó keresetlevél (kitöltési útmutató) ME-K01-16-02 nyomtatvány Tartalom 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 2 2. OLDAL KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES ADATAI...

Részletesebben

ŰRLAP KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ GAZDASÁGI ÜGYBEN JÁRÁSBÍRÓSÁGON/KERÜLETI BÍRÓSÁGON

ŰRLAP KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ GAZDASÁGI ÜGYBEN JÁRÁSBÍRÓSÁGON/KERÜLETI BÍRÓSÁGON ŰRLAP KERESETLEVÉL BENYÚJTÁSÁHOZ GAZDASÁGI ÜGYBEN JÁRÁSBÍRÓSÁGON/KERÜLETI BÍRÓSÁGON G01-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL FELPERESEK... 4 3. OLDAL ALPERESEK... 9 4. OLDAL - FELPERESEK

Részletesebben

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP KÖZIGAZGATÁSI SZERV RÉSZÉRE A KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ K01-16-02 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL FELPERESEK... 3 3. OLDAL FELPERESEK KÉPVISELŐI... 7 4. OLDAL FELPERESEK JOGI KÉPVISELŐI...

Részletesebben

ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN

ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN ŰRLAP KERESETLEVÉL BETERJESZTÉSÉHEZ JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN P26-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL FELPERESEK... 3 3. OLDAL ALPERESEK...

Részletesebben

ŰRLAP VISZONTKERESET ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP VISZONTKERESET ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP VISZONTKERESET ELŐTERJESZTÉSÉHEZ P25-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL ALPERES... 4 3. OLDAL ALPERES KÉPVISELŐI... 10 4. OLDAL - ALPERES JOGI KÉPVISELŐI... 15 5. OLDAL - ALPERES

Részletesebben

ŰRLAP JOGUTÓDLÁS BEJELENTÉSÉHEZ MEGSZŰNÉS/HALÁL ESETÉN. JOGUTÓD PERBELÉPÉSÉNEK BEJELENTÉSE

ŰRLAP JOGUTÓDLÁS BEJELENTÉSÉHEZ MEGSZŰNÉS/HALÁL ESETÉN. JOGUTÓD PERBELÉPÉSÉNEK BEJELENTÉSE ŰRLAP JOGUTÓDLÁS BEJELENTÉSÉHEZ MEGSZŰNÉS/HALÁL ESETÉN. JOGUTÓD PERBELÉPÉSÉNEK BEJELENTÉSE P17-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL ÉRINTETT FELEK... 4 3. OLDAL JOGUTÓD... 5 4. OLDAL

Részletesebben

FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSBÓL PERRÉ ALAKULT ELJÁRÁSBAN RÉSZLETES TÉNYÁLLÍTÁS ÉS BIZONYÍTÉK ELŐTERJESZTÉSE

FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSBÓL PERRÉ ALAKULT ELJÁRÁSBAN RÉSZLETES TÉNYÁLLÍTÁS ÉS BIZONYÍTÉK ELŐTERJESZTÉSE FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSBÓL PERRÉ ALAKULT ELJÁRÁSBAN RÉSZLETES TÉNYÁLLÍTÁS ÉS BIZONYÍTÉK ELŐTERJESZTÉSE FMH01-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL FELPERESEK... 4 3. OLDAL ALPERESEK...

Részletesebben

ŰRLAP PERÚJÍTÁSI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP PERÚJÍTÁSI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP PERÚJÍTÁSI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ P22-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL PERÚJÍTÓK... 4 3. OLDAL PERÚJÍTOTTAK... 9 4. OLDAL - PERÚJÍTÓK KÉPVISELŐI... 13 5. OLDAL - PERÚJÍTÓK

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ÚTMUTATÓ A KERESETLEVÉL AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ELLEN INDÍTANDÓ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI HATÁROZAT BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNTI PERHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNY

Részletesebben

ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ

ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ NP11-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL EGYÉB ÉRDEKELT... 3 3. OLDAL - EGYÉB ÉRDEKELT KÉPVISELŐI... 8 4. OLDAL

Részletesebben

ŰRLAP JOGERŐS FIZETÉSI MEGHAGYÁS ELLENI PERÚJÍTÁSI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP JOGERŐS FIZETÉSI MEGHAGYÁS ELLENI PERÚJÍTÁSI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP JOGERŐS FIZETÉSI MEGHAGYÁS ELLENI PERÚJÍTÁSI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉHEZ FMH02-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL PERÚJÍTÓK... 4 3. OLDAL PERÚJÍTOTTAK... 10 4. OLDAL - PERÚJÍTÓK

Részletesebben

ŰRLAP JOGI KÉPVISELŐ BEJELENTÉSÉHEZ, TOVÁBBÁ A JOGI KÉPVISELET MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP JOGI KÉPVISELŐ BEJELENTÉSÉHEZ, TOVÁBBÁ A JOGI KÉPVISELET MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP JOGI KÉPVISELŐ BEJELENTÉSÉHEZ, TOVÁBBÁ A JOGI KÉPVISELET MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ P13-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL ÚJ SZEMÉLY BEJELENTÉSE... 4 3. OLDAL VISSZAVONÁS...

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P14-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL PERBEHÍVOTT... 4 3. OLDAL INDOKOLÁS... 9 ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

Részletesebben

ŰRLAP JOGI KÉPVISELŐ BEJELENTÉSÉHEZ, TOVÁBBÁ A JOGI KÉPVISELET MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP JOGI KÉPVISELŐ BEJELENTÉSÉHEZ, TOVÁBBÁ A JOGI KÉPVISELET MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP JOGI KÉPVISELŐ BEJELENTÉSÉHEZ, TOVÁBBÁ A JOGI KÉPVISELET MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ P13-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL ÚJ SZEMÉLY BEJELENTÉSE... 4 3. OLDAL VISSZAVONÁS...

Részletesebben

ŰRLAP VÉGREHAJTÁS ELRENDELÉSE IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ

ŰRLAP VÉGREHAJTÁS ELRENDELÉSE IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ ŰRLAP VÉGREHAJTÁS ELRENDELÉSE IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ VH01-18-03 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL VÉGREHAJTÁST KÉRŐK... 4 3. OLDAL ADÓS/KÖTELEZETT... 9 4. OLDAL - VÉGREHAJTÁST KÉRŐK

Részletesebben

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN VH10-18-02 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL VÉGREHAJTÁST KÉRŐK... 5 3. OLDAL ADÓS/KÖTELEZETT... 10 4. OLDAL - VÉGREHAJTÁST KÉRŐK

Részletesebben

ŰRLAP SZEMÉLYI ADAT/LAKCÍMVÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP SZEMÉLYI ADAT/LAKCÍMVÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP SZEMÉLYI ADAT/LAKCÍMVÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉHEZ P12-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL FELEK... 4 3. OLDAL JOGI KÉPVISELŐK, PÁRTFOGÓ ÜGYVÉDEK... 9 4. OLDAL TANÚK... 14 5. OLDAL

Részletesebben

ŰRLAP VÉGREHAJTÁSI IRATOK BETERJESZTÉSÉHEZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP VÉGREHAJTÁSI IRATOK BETERJESZTÉSÉHEZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN ŰRLAP VÉGREHAJTÁSI IRATOK BETERJESZTÉSÉHEZ VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁSBAN VH99-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL - ALAPADATOK... 1 2. OLDAL VÉGREHAJTÁST KÉRŐK... 4 3. OLDAL ADÓS/KÖTELEZETT... 9 4. OLDAL - VÉGREHAJTÁST

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/10308) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/10308) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/10308) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Űrlap vádindítvány benyújtásához pótmagánvádas ügyben B Kitöltési útmutató 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK

Űrlap vádindítvány benyújtásához pótmagánvádas ügyben B Kitöltési útmutató 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK Űrlap vádindítvány benyújtásához pótmagánvádas ügyben B02-18-01 Kitöltési útmutató 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK 1.1. Beküldő azonosítási adatai Annak a természetes személynek az azonosítására szolgáló személyi

Részletesebben

ŰRLAP SZAKÉRTŐ RÉSZÉRE SZAKVÉLEMÉNY ELŐTERJESZTÉSÉHEZ/EGYÉB BEJELENTÉSHEZ

ŰRLAP SZAKÉRTŐ RÉSZÉRE SZAKVÉLEMÉNY ELŐTERJESZTÉSÉHEZ/EGYÉB BEJELENTÉSHEZ ŰRLAP SZAKÉRTŐ RÉSZÉRE SZAKVÉLEMÉNY ELŐTERJESZTÉSÉHEZ/EGYÉB BEJELENTÉSHEZ P11-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL SZAKÉRTŐ ADATAI... 3 3. OLDAL SZAKÉRTŐ EGYÉB BEJELENTÉSE... 5 ŰRLAP

Részletesebben

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ P23-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL A BEADVÁNY TARTALMA... 4 ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ P23-18-01 nyomtatvány A nyomtatvány a Kúria,

Részletesebben

ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN ELLENTMONDÁS ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN ELLENTMONDÁS ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN ELLENTMONDÁS ELŐTERJESZTÉSÉHEZ P20-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL INDOKOLÁS... 4 ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN

Részletesebben

ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN ELLENTMONDÁS ELŐTERJESZTÉSÉHEZ

ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN ELLENTMONDÁS ELŐTERJESZTÉSÉHEZ ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN ELLENTMONDÁS ELŐTERJESZTÉSÉHEZ P20-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL INDOKOLÁS... 5 ŰRLAP FELLEBBEZÉS/BÍRÓSÁGI MEGHAGYÁSSAL SZEMBEN

Részletesebben

Cégbejegyzési kérelem

Cégbejegyzési kérelem 3170 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 31. szám 4. melléklet a 12/2014. (II. 28.) KIM rendelethez 4. melléklet a.. /2014. (.) KIM rendelethez 1. A Cvhr. 1. számú mellékletének Cégbejegyzési kérelem elzésű

Részletesebben

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ P23-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL A BEADVÁNY TARTALMA... 4 ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ P23-16-01 nyomtatvány A nyomtatvány a Kúria,

Részletesebben

A keresettel/viszontkeresettel/beszámítással szembeni írásbeli ellenkérelem nyomtatvány

A keresettel/viszontkeresettel/beszámítással szembeni írásbeli ellenkérelem nyomtatvány 1 A keresettel/viszontkeresettel/beszámítással szembeni írásbeli ellenkérelem nyomtatvány KERESETTEL/VISZONTKERESETTEL/BESZÁMÍTÁSSAL SZEMBENI ÍRÁSBELI ELLENKÉRELEM 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ 1.1. Eljáró bíróság

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P14-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL PERBEHÍVOTT... 4 3. OLDAL INDOKOLÁS... 8 ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

Részletesebben

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok

Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Cégkapu-regisztráció űrlap benyújtásakor csatolandó dokumentumok Űrlapos regisztráció esetén az űrlaphoz (VI. Csatolandó dokumentumok) csatolni kell minden olyan hiteles dokumentumot, amely a cégkapu-regisztrációval

Részletesebben

ŰRLAP TANÚ/EGYÉB BIZONYÍTÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP TANÚ/EGYÉB BIZONYÍTÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP TANÚ/EGYÉB BIZONYÍTÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ P10-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL TANÚK... 4 3. OLDAL EGYÉB BIZONYÍTÁSI INDÍTVÁNY... 6 ŰRLAP TANÚ/EGYÉB BIZONYÍTÁSI INDÍTVÁNY

Részletesebben

ŰRLAP JOGUTÓD PERBEVONÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP JOGUTÓD PERBEVONÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP JOGUTÓD PERBEVONÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ P18-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL JOGUTÓD... 4 3. OLDAL INDOKOLÁS... 8 ŰRLAP JOGUTÓD PERBEVONÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ P18-16-01 nyomtatvány

Részletesebben

ŰRLAP FELLEBBEZÉS BENYÚJTÁSÁHOZ NEMPERES ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP FELLEBBEZÉS BENYÚJTÁSÁHOZ NEMPERES ELJÁRÁSBAN ŰRLAP FELLEBBEZÉS BENYÚJTÁSÁHOZ NEMPERES ELJÁRÁSBAN NP13-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL INDOKOLÁS... 4 ŰRLAP FELLEBBEZÉS BENYÚJTÁSÁHOZ NEMPERES ELJÁRÁSBAN NP13-18-01 nyomtatvány

Részletesebben

Közigazgatási per megindítása iránti keresetlevél nyomtatványa KÖZIGAZGATÁSI PER MEGINDÍTÁSA IRÁNTI KERESETLEVÉL 1, 2

Közigazgatási per megindítása iránti keresetlevél nyomtatványa KÖZIGAZGATÁSI PER MEGINDÍTÁSA IRÁNTI KERESETLEVÉL 1, 2 1 Közigazgatási per megindítása iránti keresetlevél nyomtatványa KÖZIGAZGATÁSI PER MEGINDÍTÁSA IRÁNTI KERESETLEVÉL 1, 2 1.1. Eljáró bíróság megnevezése: 1.2. Felperes 3 adatai természetes személy esetén

Részletesebben

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal Ügyiratszám: SO-04Z/KO/1115-11/2019. Tárgy: Ügyintéző: Melegh Gábor dr. Márki Mirella Telefonszám: 82/795-916 KÜJ: A kaposvári intermodális személyszállítási központ és kapcsolódó

Részletesebben

Szervezeti kisokos Keresetlevél

Szervezeti kisokos Keresetlevél Szervezeti kisokos Keresetlevél ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL 5 2018. január 1-től Hogyan indul a polgári per? z A polgári per keresetlevéllel indul, z melyet a felperes nyújt be az alperessel szemben. z A

Részletesebben

Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló

Részletesebben

A beszámítást tartalmazó irat nyomtatvány BESZÁMÍTÁST TARTALMAZÓ IRAT 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ

A beszámítást tartalmazó irat nyomtatvány BESZÁMÍTÁST TARTALMAZÓ IRAT 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ 1 A beszámítást tartalmazó irat nyomtatvány BESZÁMÍTÁST TARTALMAZÓ IRAT 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ 1.1. Eljáró bíróság megnevezése: 1.2. Bírósági ügyszám: 1.3. A beszámítást tartalmazó iratot előterjesztő fél

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

Keresetlevél nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perben

Keresetlevél nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perben 1 Keresetlevél nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perben KERESETLEVÉL A JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI ÜGYBEN HOZOTT HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN

Részletesebben

ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ. B36 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK OLDAL EGYÉB NYILATKOZAT... 6

ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ. B36 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK OLDAL EGYÉB NYILATKOZAT... 6 ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ B36 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL EGYÉB NYILATKOZAT... 6 ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ B36 nyomtatvány A nyomtatvány a Kúria, az ítélőtáblák,

Részletesebben

Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás. Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető

Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás. Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető Cégkapu és Rendelkezési Nyilvántartás Pándi Boglárka NISZ Zrt. Termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezető 2 TARTALOM 1. Mi a Cégkapu, jogi háttér? 2. Regisztráció 3. Adatmódosítás 4. Üzenetküldés/fogadás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KÉRJÜK, HOGY A REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE ELŐTT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T FIGYELMESEN OLVASSA EL! AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉST

Részletesebben

Tekintettel arra, hogy a tagállamok közül Dánia nem vett részt e rendelet elfogadásában, rá nézve e rendelet nem kötelező, és nem alkalmazható.

Tekintettel arra, hogy a tagállamok közül Dánia nem vett részt e rendelet elfogadásában, rá nézve e rendelet nem kötelező, és nem alkalmazható. A kis értékű követelések európai eljárása 1. A vonatkozó Európai Uniós jogszabály A határokon átnyúló, kis értékű fogyasztói és kereskedelmi követelések egyszerűsített és gyorsított elbírálására vonatkozó

Részletesebben

19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-03 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-01 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető!

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Kitöltési útmutató a 18K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2018. évben elengedett összegéről

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1870-5/2018. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENN NEM ÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS

ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENN NEM ÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS P3 ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENN NEM ÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA (2014. ÉVI XL. TÖRVÉNY 26. (2) BEK. C) PONT) Pótlap (Kérjük, szíveskedjen

Részletesebben

JOGSZABÁLYSÉRTŐ PÉNZÜGYI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI DÖNTÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA

JOGSZABÁLYSÉRTŐ PÉNZÜGYI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI DÖNTÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA P4 JOGSZABÁLYSÉRTŐ PÉNZÜGYI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI DÖNTÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA (2014. ÉVI XL. TÖRVÉNY 25. (3) ÉS (4) BEK.) Pótlap (Kérjük,

Részletesebben

Keresetlevél nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perben

Keresetlevél nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perben Keresetlevél nyomtatvány a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perben KERESETLEVÉL A JEGYZŐ BIRTOKVÉDELMI ÜGYBEN HOZOTT HATÁROZATÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA IRÁNTI PERBEN 1,2,3

Részletesebben

A keresetlevél nyomtatvány KERESETLEVÉL 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ

A keresetlevél nyomtatvány KERESETLEVÉL 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ 1 A keresetlevél nyomtatvány KERESETLEVÉL 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ 1.1. Eljáró bíróság megnevezése: 1.2. Felperes 3 adatai természetes személy esetén 4 1.2.1. Név (teljes név): Születési név: Születési hely

Részletesebben

Magyar joganyagok - 21/2017. (XII. 22.) IM rendelet - a polgári perben és a közigazg 2. oldal 2. Ha a nyomtatványon szereplő sorok, szövegablakok nem

Magyar joganyagok - 21/2017. (XII. 22.) IM rendelet - a polgári perben és a közigazg 2. oldal 2. Ha a nyomtatványon szereplő sorok, szövegablakok nem Magyar joganyagok - 21/2017. (XII. 22.) IM rendelet - a polgári perben és a közigazg 1. oldal 21/2017. (XII. 22.) IM rendelet a polgári perben és a közigazgatási bírósági eljárásban alkalmazandó nyomtatványokról

Részletesebben

BIZONYÍTÁS A KÖZIGAZGATÁSI PERBEN. dr. Koltai György

BIZONYÍTÁS A KÖZIGAZGATÁSI PERBEN. dr. Koltai György BIZONYÍTÁS A KÖZIGAZGATÁSI PERBEN dr. Koltai György A KÖZIGAZGATÁSI PER CÉLJA Pp. 2. (1) A bíróságnak az a feladata, hogy - összhangban az 1. -ban foglaltakkal - a feleknek a jogviták elbírálásához, a

Részletesebben

Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz

Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz Kitöltési útmutató a pénzmosás megelőzésével kapcsolatos Adatlap ügyfelek ismételt azonosításához című nyomtatványokhoz Általános kitöltési szabályok Ez a kitöltési útmutató az alábbi nyomtatványok kitöltéséhez

Részletesebben

Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez

Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez 1. Képviselőként jár el? A legördülő listából ki kell választani, hogy az ügyfél képviselő útján jár-e el

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS HELYESSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI

ELSZÁMOLÁS HELYESSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI P1 ELSZÁMOLÁS HELYESSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA (2014. ÉVI XL. TÖRVÉNY 26. (2) BEK. A) PONT) Pótlap (Kérjük, szíveskedjen X-el jelölni, ha jelen

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér:

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér: Kitöltési útmutató a 18K102 jelű, adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére a 2018. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről elnevezésű nyomtatványhoz Ezen a nyomtatványon a 2018.

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

JOGSZABÁLYSÉRTŐ PÉNZÜGYI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI DÖNTÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE IRÁNTI FOGYASZTÓI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS

JOGSZABÁLYSÉRTŐ PÉNZÜGYI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI DÖNTÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE IRÁNTI FOGYASZTÓI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS F5 JOGSZABÁLYSÉRTŐ PÉNZÜGYI BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI DÖNTÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE IRÁNTI FOGYASZTÓI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA (2014. ÉVI XL. TÖRVÉNY 25. (3) BEK.) Pótlap (Kérjük, szíveskedjen

Részletesebben

Kitöltési útmutató az

Kitöltési útmutató az FNKF_faksz űrlap a Közbeszerzési Hatóság Fenntarthatóság és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályához a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói névjegyzékkel kapcsolatos kérelem benyújtásához 1. A

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés. A jövő elkezdődött

Elektronikus ügyintézés. A jövő elkezdődött Elektronikus ügyintézés A jövő elkezdődött Változások az elektronikus ügyintézésben SZÜF Portál Új jogszabályi környezet Rendelkezési Nyilvántartás, E-papír Új kommunikáci ós csatornák (KÜNY, Cégkapu)

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI

ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI F3 ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI FOGYASZTÓI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA (2014. ÉVI XL. TÖRVÉNY 25. (2) BEK. C) PONT) Pótlap (Kérjük, szíveskedjen X-el jelölni,

Részletesebben

Szigorlati kérdések polgári eljárásjogból

Szigorlati kérdések polgári eljárásjogból Szigorlati kérdések polgári eljárásjogból 1. A polgári eljárásjog alapfogalmai: peres- ill. nem peres eljárás, az eljárás alanyai, tárgya, célja, a bírósági út. 2. A polgári eljárásjog helye a jogrendszerben,

Részletesebben

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges.

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges. 2. számú melléklet Kitöltési útmutató a Jogutódlás megállapítása/kötelezettség átadás jóváhagyása iránti kérelem egyes ÚMVP és HOP beruházási jogcímek esetében c. formanyomtatvány kitöltéséhez Fontos tudnivalók:

Részletesebben

2015. évi CLXXX. törvény. a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény, valamint egyéb eljárásjogi és igazságügyi törvények módosításáról 1

2015. évi CLXXX. törvény. a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény, valamint egyéb eljárásjogi és igazságügyi törvények módosításáról 1 1. oldal 2015. évi CLXXX. törvény a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény, valamint egyéb eljárásjogi és igazságügyi törvények módosításáról 1 1. A polgári perrendtartásról szóló 1952.

Részletesebben

Általános tájékoztató

Általános tájékoztató KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Nyilatkozat a csekély összegű támogatások igényléséhez az egy és ugyanazon vállalkozás minőségről és az alkalmazott üzleti évről elnevezésű X2000-02-es nyomtatványhoz Általános tájékoztató

Részletesebben

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl Az Önkormányzat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.)

Részletesebben

FIZETÉSI MEGHAGYÁS. A fizetési meghagyás kibocsátásának esetei

FIZETÉSI MEGHAGYÁS. A fizetési meghagyás kibocsátásának esetei FIZETÉSI MEGHAGYÁS A fizetési meghagyás szabályozása 2010. július 1.-től jelentősen átalakult. A legalapvetőbb változás az, hogy bizonyos kivételekkel a bíróság helyett közjegyző előtt érvényesíthető a

Részletesebben

titulus családi név keresztnév 2. keresztnév családi név keresztnév 2.keresztnév családi név keresztnév 2.keresztnév település irányítószám ország

titulus családi név keresztnév 2. keresztnév családi név keresztnév 2.keresztnév családi név keresztnév 2.keresztnév település irányítószám ország ASP BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS ADO BEJ-2016 Cím: 2626 Nagymaros, Fő tér 5. Telefon: 06-27-595-100 E-mail: elugy@nagymaros.hu Fax: 06-27-354-245 Beküldő viselt neve titulus családi név keresztnév

Részletesebben

Kitöltési útmutató a TAONY nyilatkozathoz. Általános tudnivalók

Kitöltési útmutató a TAONY nyilatkozathoz. Általános tudnivalók Jogszabályi háttér Kitöltési útmutató a TAONY nyilatkozathoz - az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI.

Részletesebben

PANASZ EL NEM KÉSETTSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI

PANASZ EL NEM KÉSETTSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI F2 PANASZ EL NEM KÉSETTSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA IRÁNTI FOGYASZTÓI KÉRELEM NEMPERES ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA (2014. ÉVI XL. TÖRVÉNY 25. (2) BEK. B) PONT) Pótlap (Kérjük, szíveskedjen X-el jelölni, ha jelen űrlap

Részletesebben

ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt.

ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt. ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt. Ügyfélfogadás rendje és panaszkezelésre vonatkozó szabályzat Verzió Hatályos Döntés száma 1. 2012. április 26. 7/2012.(04.26) vezérigazgatói határozat 2. 2014. július

Részletesebben

I. rész: Azonosító adatok

I. rész: Azonosító adatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-04 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz A G1050-04 jelű nyomtatványt az alábbi céllal használhatja: A Támogatási

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.131.01.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

Keresetet tartalmazó irat nyomtatvány KERESETET TARTALMAZÓ IRAT 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ

Keresetet tartalmazó irat nyomtatvány KERESETET TARTALMAZÓ IRAT 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ Keresetet tartalmazó irat nyomtatvány KERESETET TARTALMAZÓ IRAT 1,2 1. BEVEZETŐ RÉSZ 1.1. Eljáró bíróság megnevezése: 1.2 A per fizetési meghagyásos előzménye a közjegyzői ügyszám megjelölésével: 3 1.3.

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET TÁJÉKOZTATÓ Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 26. (1) bekezdése alapján az Egyházasrádóci

Részletesebben

a 3. számú Bejelentő laphoz

a 3. számú Bejelentő laphoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 3. számú Bejelentő laphoz a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében, papír alapon vagy számítástechnikai adathordozón történő teljesítéséhez az Art. 7.

Részletesebben