Hulladék adatszolgáltatások az ÁNYK-val

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hulladék adatszolgáltatások az ÁNYK-val"

Átírás

1 Hulladék adatszolgáltatások az ÁNYK-val Tagányi Anikó szakértő február 19.

2 Tematika 1. Alapfogalmak 2. Jogszabályi háttér 3. Az ÁNYK-n keresztül teljesítendő hulladékos adatszolgáltatások 4. Az elektronikus adatszolgáltatás technikai feltételei 5. A programok letöltése, telepítése 6. Az elektronikus adatszolgáltatások beadásának és feldolgozásának menete (folyamatábra) 7. AZ ÁNYK program felülete, menüszerkezete 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val (kézi adatbevitel, módosítás, ellenőrzés, mentés, nyomtatás, törlés) 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül 10. XML állomány kezelése, egyedi és csoportos import 11. Archiválás 12. Tippek, tanácsok

3 1. Alapfogalmak OKIR: Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer. Feladata a környezet terhelésével és állapotával kapcsolatos legfontosabb adatok gyűjtése és kezelése. Ez több szakrendszer gyűjtőneve (KAR, EHIR, LAIR,FAVI stb.) EHIR: Egységes Hulladékgazdálkodási Információs Rendszer. Célja a hulladékgazdálkodással kapcsolatos jellemző adatok összegyűjtése, ellenőrzése, egységes adatbázisba rendezése és ebből a különböző lekérdezési igények kielégítése. ÁNYK: Általános Nyomtatványkitöltő Program (korábbi nevén AbevJava keretprogram) január 1-jétől a környezetvédelmi adatszolgáltatások az ÁNYK program használatával kitöltött elektronikus űrlapokon teljesíthetők.

4 2. Jogszabályi háttér A hulladékkal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségeket a környezet védelmének általános szabályairól szóló a hulladékról szóló valamint a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló alapján kell teljesíteni.

5 3. Az ÁNYK-n keresztül történő hulladékos adatszolgáltatások/1 A legfontosabb hulladékáramokkal kapcsolatos adatszolgáltatások kizárólag az ÁNYK-n keresztül teljesíthetők! Ezek a következők: HIR (HIR-KÖT, HIR-ÉV, HIR-NÉV) HEA (HEA-NY, HEA) HEE (HEE-NY, HEE) HGK (HGK-NY,HGK-B, HGK-GY) HLJ (HLJ-NY, HLJ)

6 3. Az ÁNYK-n keresztül történő hulladékos adatszolgáltatások/2 HIR adatszolgáltatás (HIR-KÖT, HIR-ÉV, HIR-NÉV)

7 3. Az ÁNYK-n keresztül történő hulladékos adatszolgáltatások/3 Elemmel és akkumulátorral kapcsolatos adatszolgáltatás (HEA-NY, HEA)

8 3. Az ÁNYK-n keresztül történő hulladékos adatszolgáltatások/4 Elektromos és elektronikus berendezéssel kapcsolatos adatszolgáltatás (HEE-NY, HEE)

9 3. Az ÁNYK-n keresztül történő hulladékos adatszolgáltatások/5 Hulladékká vált gépjárművekkel kapcsolatos adatszolgáltatás (HGK-NY,HGK-B, HGK-GY)

10 3. Az ÁNYK-n keresztül történő hulladékos adatszolgáltatások/6 Hulladéklerakási járulékkal kapcsolatos adatszolgáltatás (HLJ-NY, HLJ)

11 4. Az elektronikus adatszolgáltatás technikai feltételei Ügyfélkapu regisztráció: A nyomtatványok beküldéséhez ügyfélkapu regisztráció szükséges azon természetes személyek részére, akik adatszolgáltatóként vagy adatszolgáltató szervezet nevében az adatszolgáltatást benyújtják. Nyomtatványkitöltő keretprogram (ÁNYK): Az elektronikus kitöltéséhez a nyomtatványkitöltő keretprogramot kell telepíteni, amely az AbevJava program továbbfejlesztett változata. Az ÁNYK már nem csupán a NAV, hanem a közigazgatás más szervezeteinek a nyomtatványait is képes kezelni. Letölthető: Elektronikus űrlapok: az elektronikus űrlapokat tartalmazó adatlapok/adatlap csomagok és ezek kitöltési útmutatói (segédletek) az OKIR weblapon található ( ) listából kiválasztva tölthetők le és telepíthetők a saját számítógépre.

12 5. A programok letöltése, telepítése/1 NAV portáljáról az ÁNYK keretprogram letöltése ÁNYK keretprogram telepítése (offline) FM portálról az elektronikus nyomtatványok és kitöltési útmutatók letöltése Nyomtatványok és kitöltési útmutatók telepítése A kertprogram telepítésekor automatikusa létrejönnek a program által használt könyvtárak, pl. Nyomtatványok (a telepített nyomtatványok helye) Mentések (mentett bevallások helye) Import (import állományok helye) E-küldés (postázó könyvtár), továbbá napló, csatolmányok,beállítások, archivum stb. könyvtárak)

13 5. A programok letöltése, telepítése/2 Fontos tudnivalók! A telepítő csomagok mindegyike.jar kiterjesztésű állomány. (Ezek a Java számára futtatható programok.) A Java futtató környezet nélkül az ÁNYK program nem működik, ezért feltétel, hogy a számítógépre legyen telepítve a Java Runtime Environment JRE 1.6 vagy ennél frissebb verziója. (NAV honlapról letölthető) A letöltött nyomtatványkitöltő programok minden esetben csak az ÁNYK telepítését követően installálhatók. Az elektronikus adatszolgáltatások elkészítése és benyújtása előtt minden esetben a NAV és az FM weboldalán meg kell győződni arról, hogy a legfrissebb verziójú keretprogram, illetve elektronikus nyomtatványok vannak-e letöltve és telepítve.

14 6. Az elektronikus adatszolgáltatások beadásának és feldolgozásának menete

15 7. AZ ÁNYK program felülete, menüszerkezete/1 Címsor Főmenü Menü eszköztár Lapválasztó fülek Kitöltő felület

16 7. AZ ÁNYK program felülete, menüszerkezete/2 Alaphelyzetben Megnyitott nyomtatvány esetén

17 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/1 Adatrögzítés XML import

18 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/2 Új nyomtatvány (sablon) kiválasztása: Több letöltött nyomtatvány sablon közül a különböző szűrőfeltételek megadásával (pl. nyomtatvány neve stb.) lehet szűkíteni a megjelenő sablonokat.

19 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/3 Tételes adatrögzítés A kitöltő felületen különböző mező típusok találhatók: egyszerű beviteli mező: (szám, betű, vegyesen) jelölőnégyzet: bepipáláskor a jelölőnégyzet melletti szöveg/funkció elfogadását jelenti értéklista (legördülő menü): dupla kattintással lenyitható, az adott mezőben felvehető értékeket tartalmazza (kétféle) dátum : dupla kattintással lenyitható, a megfelelő dátumot egy naptárból lehet kiválasztani

20 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/4 Értéklista 1. Egyszerű beviteli mező Értéklista 2. Jelölőnégyzet

21 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/5 Ellenőrzés ÁNYK szinten Az 5 legfontosabb hulladékárammal kapcsolatos adatszolgáltatás esetében kb db ÁNYK szintű ellenőrzés van. Sok ez, vagy kevés? Példa az ellenőrzések fajtáiról:

22 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/6 Hibajelzések 1. A kitöltött mező elhagyásakor (kivéve, ha az egész nyomtatványra vonatkozik a hiba): 2. Hibalista készítése az ellenőrzés funkció kiválasztásával:

23 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/7 Hibalista Az adatfeldolgozás során alapvetően kétféle hiba fordulhat elő: figyelmeztetés súlyos hiba.

24 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/8 Legfontosabb tudnivalók a hibalistáról: Ha az ellenőrzés nem talált hibát, akkor az ablak üresen marad. Ha a nyomtatvány ellenőrzésekor csak figyelmeztető üzenetek vannak, akkor a nyomtatvány hibamentes (a pipa kikapcsolható). A lista mindig a betöltött nyomtatványra vonatkozó üzeneteket tartalmazza. A kiválasztott hibára duplán kattintva a program a nyomtatvány hibás mezőjére ugrik, a mező aktív (sárga) lesz a nyomtatványon. (kivéve, ha nyomtatvány szintű a hiba). Csak módosítható státuszú nyomtatványok ellenőrizhetők. Állományba mentés gombbal a képernyőn látható hibalistát szöveges állományként el lehet menteni.

25 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/9 Csatolmányok kezelése Csak betöltött nyomtatvány esetében. Csak az adott nyomtatványhoz tartozó csatolmány lehet.

26 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/10 A nyomtatvány bezárása, mentése 1.Bezárás, mentés nélkül 2. Mentés 3. Mentés másként A mentés a program telepítésekor megadott helyre (könyvtárba) történik. A keletkező állomány a program által képzett néven kerül mentésre. Kiterjesztése.frm.enyk. A mentés másként funkcióval tetszés szerint megadott néven lehet menteni, de a kiterjesztés itt is.frm.enyk és a könyvtár ebben az esetben sem választható.

27 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/11 A nyomtatvány adatainak törlése: A törlést az "Igen" gomb lenyomása után visszavonni NEM lehet! Ez a törlés csak a nyomtatvány adattartalmát törli, fizikailag nem! A nyomtatvány kinyomtatása: Megnyitott adatlap(csomag) nyomtatása előtt lefuttatásra kerül az ellenőrzés funkció és készül. hibalista üres nyomtatvány kinyomtatása is lehetséges.

28 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/12 Korábban elkészült nyomtatvány megnyitása, módosítása: Négy státusz lehetséges a kitöltött nyomtatványok esetén: 1. módosítható (tetszőlegesen szerkeszthető) 2. küldésre megjelölt (megnyitható, de nem módosítható) 3. elküldött (megtekintésre megnyitható, nem szerkeszthető) 4. archivált ( nem nyitható meg ebből a listából)

29 8. Adatfeldolgozás ÁNYK-val/13 Csoportos műveletek:

30 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül/1 A nyomtatvány előkészítése feladásra, ellenőrzés, titkosítás Feltételek: Csak akkor lehetséges, ha Módosítható státuszban van az adott nyomtatvány Kizárólag hibátlan, vagy figyelmeztető hibás nyomtatvány küldhető be!

31 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül/2 Az előkészítés fázisai: 1. Ellenőrzés 2. Tömörítés, titkosítás

32 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül/3 Küldésre megjelölt:

33 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül/4 Nyomtatvány megjelölésének visszavonása A tényleges elküldést megelőzően lehetőség van a feladási megjelölés visszavonására. A menüpont akkor elérhető, ha Küldésre megjelölt státuszú nyomtatvány van megnyitva. A funkció meghívásának hatására a nyomtatvány az elektronikus postázó könyvtárból törlődik, és a módosítható státuszú nyomtatványok listájában ismét megjelenik. Ha a nyomtatvány feladásra került, akkor már NEM vonható vissza a megjelölés. Ilyenkor a nyomtatvány státusza Elküldötté válik.

34 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül/5 Beküldés az Ügyfélkapun keresztül A küldés csak akkor lehetséges, ha a nyomtatvány státusza Küldésre megjelölt. Sikeres feltöltést követően a Központi Rendszer érkeztetési igazolást küld az Értesítési tárhelyre.

35 9. Nyomtatványok beküldése az Ügyfélkapun keresztül/6 A nyomtatványok csoportos beküldése az Ügyfélkapun keresztül Ugyanazok a műveletek (ellenőrzés, tömörítés, titkosítás) végrehajtódnak, mint az egyedi nyomtatvány beküldés esetén, de itt több kiválasztott nyomtatványra. A feltételek (hibátlan, Küldésre megjelölt státusz stb.) is megegyeznek.

36 10. XML állomány kezelése, import/1 Az XML állomány megnyitása szerkesztésre,megtekintésre Megnyitás után az állomány adatai tetszés szerint módosíthatóak A tallózó ablak alapértelmezésben az import könyvtárat ajánlja fel, de ez tetszés szerint változtatható A szerkesztés befejezése után az állományt csak XML formátumba(n) lehet elmenteni igény szerint választható helyre

37 9. XML állomány kezelése, import/2 XML állományok ellenőrzése és átadása elektronikus beküldésre A funkcióval külső program által elkészített XML állományokat lehet ellenőrizni és amennyiben hibátlan, akkor az Ügyfélkapun keresztül beküldeni. Az xml állomány kiválasztásához megjelenő tallózó ablak alapértelmezésben az import könyvtárat ajánlja fel, de ez tetszés szerint változtatható.

38 10. XML állomány kezelése, import/3 Egyedi és csoportos importálás Szervíz/egyedi/csoportos import funkciók kiválasztásával a következő típusú állományokat lehet a programba beemelni:

39 11. Archiválás Lehetőség van az adatlapok/adatlap csomagok archiválására. Ezzel a funkcióval az archivált állományok az aktív (módosítható, küldésre megjelölt és elküldött státuszú nyomtatványok) listából kikerülnek. Az archiválás visszavonható.

40 12. Tippek, tanácsok A kitöltött (szerkesztett) nyomtatványhoz rövid megjegyzést lehet hozzáfűzni, amely a nyomtatvány adataival együtt tárolásra kerül. Ez hasznos lehet abban az esetben, ha több nyomtatvány közül szükséges visszakeresni az adott nyomtatványt (keresni, szűrni lehet a megjegyzés mezőre). Kézi adatbevitel estén érdemes másolatot készíteni a nyomtatványról (az erre szolgáló menüpont elindításával), mert a már elküldött nyomtatvány nem szerkeszthető, viszont a másolatot fel lehet használni a következő időszak adatszolgáltatásához. Amennyiben több, azonos típusú adatlapot (un. dinamikus lapot) kell kitölteni (pl. HIR-ÉV-1 hulladékképződés bejelentése azonos EWC kódra), akkor célszerű használni a dinamikus lapok esetén megnyíló menüsort, amely a jobb felső sarokban található. Itt a karikás ikonra kattintva tetszőleges példányszámban sokszorozhatók az adatlapok az eredetivel megegyező adattartalommal.

41 Szakmai segítségnyújtás OKIR Helpdesk

42 Köszönöm a figyelmet!

Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val

Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val Hulladékos adatszolgáltatások ÁNYK-val HIR, LAIR, E-PRTR Változások a környezetvédelmi adatszolgáltatási rendszerben konferencia Tagányi Anikó szakértő 2014. november 18. Tematika 1. Az ÁNYK-ról röviden

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (Kapcsolat az Ügyfélkapuval, Kapcsolat a Hivatali Kapuval funkciók) (v1.7) Tartalomjegyzék Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó... 1 Menüstruktúra kiválasztása...

Részletesebben

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 48/2013. (XII.12.) számú rendelete lehetővé

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános nyomtatványkitöltő

Részletesebben

Adóbevallás leadása elektronikusan

Adóbevallás leadása elektronikusan Adóbevallás leadása elektronikusan Ügyfélkapu regisztráció és bejelentkezés Első lépésben szükségünk lesz Ügyfélkapu fiókra ennek a létrehozásához be kell fáradnunk az okmányirodába, és regisztrációt kell

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer fejlesztése változások az adatszolgáltatás. területén

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer fejlesztése változások az adatszolgáltatás. területén Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer fejlesztése változások az adatszolgáltatás Kertész-Káldosi Zsuzsanna Környezetfejlesztési Főosztály Hulladékgazdálkodási Osztály Szolnok, 2015. február

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_ins

Részletesebben

Tájékoztató a Kvadatszolg XML fájlok ÁNYK-ba történő konvertálásához és a HIR adatszolgáltatások elektronikus teljesítéséhez

Tájékoztató a Kvadatszolg XML fájlok ÁNYK-ba történő konvertálásához és a HIR adatszolgáltatások elektronikus teljesítéséhez HELION Kft. Tel: (1) 203 34 59 Tájékoztató a Kvadatszolg XML fájlok ÁNYK-ba történő konvertálásához és a HIR adatszolgáltatások elektronikus teljesítéséhez A Hulladékweb XML konvertáló szolgáltatása lehetőséget

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

E-építési napló offline vezetése

E-építési napló offline vezetése E-építési napló offline vezetése Frissítve: 2016. november 24. 1 Miért van szükség az elektronikus építési napló offline vezetésére? Az e-építési napló rendszer működésének alapvető feltétele, hogy az

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s ://e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u l

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s : / / e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ Közzétéve: 2019. augusztus 22. Tartalomjegyzék Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatához szükséges feltételek... 2

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra. etananyag

Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra. etananyag Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra etananyag 1. Áttekintés Elektronikus adó- és járulékbevallását az Ügyfélkapun belépve, a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Megújul az OKIR hulladékos modulja. Hogyan fog működni? Dr. Havas Ádám

Oktatási segédanyag. Megújul az OKIR hulladékos modulja. Hogyan fog működni? Dr. Havas Ádám OKIR Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer Oktatási segédanyag Megújul az OKIR hulladékos modulja. Hogyan fog működni? Dr. Havas Ádám Földművelésügyi Minisztérium 1055 Budapest, Kossuth Lajos

Részletesebben

Speciális kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 0953-1042 kötegelt nyomtatvány)

Speciális kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 0953-1042 kötegelt nyomtatvány) Speciális kötegelt nyomtatványok kezelése a java-s nyomtatványkitöltő programban (pl.: 0953-1042 kötegelt nyomtatvány) A speciális kötegelt nyomtatványok olyan típusú nyomtatványok, amelyek alnyomtatványai

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

Kitöltési segédlet az ASP űrlapok online beküldéséhez

Kitöltési segédlet az ASP űrlapok online beküldéséhez Kitöltési segédlet az ASP űrlapok online beküldéséhez I. Általános információk Az e-önkormányzati ügyintézés helyszíne az Önkormányzati Hivatali Portál, amely a https://ohp.asp.lgov.hu linken érhető el

Részletesebben

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ - HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ŰRLAPOK BEKÜLDÉSE - BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁLÁS NÉLKÜL A nyomtatványokat az Elektronikus űrlapok menüpontban kell letölteni az ÁNYK keretprogramba. TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK CÉGKAPUN KERESZTÜL

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán FIGYELEM! Az ÁNYK-program legfrissebb (2.71.) verziójától már lehetőség van a nyomtatványok közvetlen feltöltésére

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása Változtak a 1865M nyomtatvány kitöltési szabályai, valamint lehetővé vált a 18A60 nyomtatvány előzetes kitöltése. A tájékoztató a 8.00.8 verzió kibocsátásával

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Általános leírás... 3 2. Telepítés... 4 3. Első indítás... 6 4. A program használata... 8

Tartalomjegyzék. 1. Általános leírás... 3 2. Telepítés... 4 3. Első indítás... 6 4. A program használata... 8 Elektronikus naplóval rendelkező HostWare pénztárgépet üzemeltető felhasználók NAV adatszolgáltatási kötelezettségét támogató segédprogram felhasználói leírása 2013.07.23. Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

2. Dokumentumfeltöltés az Általános dokumentumfeltöltő használatával

2. Dokumentumfeltöltés az Általános dokumentumfeltöltő használatával TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Dokumentumfeltöltés az Általános dokumentumfeltöltő használatával... 2 3. Dokumentumfeltöltés az Egyszerűsített feltöltő használatával... 3 4. ÁNYK postázó könyvtár...

Részletesebben

Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez.

Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez. Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály 2018.04.05 Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez. Hol találja a kitöltendő bevallás űrlapot? Amennyiben Ön elektronikus szolgáltatásainkra regisztrált

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP))

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) A Kulcs-Bér 2009 programban lehetőség van az év közbeni nyugdíj adatszolgáltatáshoz szükséges, valamint az ONYF-nek beküldendő

Részletesebben

4. Válasszuk ki a dolgozót, majd nyomjuk meg az gombot. Megjelenik a dolgozó adatlapja. 5. Nézzük át, hogy minden adat helyesen van-e kitöltve, szüksé

4. Válasszuk ki a dolgozót, majd nyomjuk meg az gombot. Megjelenik a dolgozó adatlapja. 5. Nézzük át, hogy minden adat helyesen van-e kitöltve, szüksé Útmutató A 2005. évi kontroll adatszolgáltatás elkészítéséhez Előzetes teendők: 1. Töltse le és telepítse az APEH Internet lapjáról (www.apeh.hu) az ABEV2006 programot és a hozzá tartozó nyomtatványokat.

Részletesebben

Felhasználói leírás Infotéka Bér Win32 és az AbevJava programok közötti adatátadásról. 2008.12.22. Infotéka Kft. v1.0

Felhasználói leírás Infotéka Bér Win32 és az AbevJava programok közötti adatátadásról. 2008.12.22. Infotéka Kft. v1.0 Felhasználói leírás Infotéka Bér Win32 és az AbevJava programok közötti adatátadásról 2008.12.22. Infotéka Kft. v1.0 Tartalom APEH felhívás 2008.12.16... 3 Bér Win32 program beállítása és a feladás elkészítésének

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. A 1108INT számú nyomtatvány a http://www.nav.gov.hu webcímen a Letöltések Nyomtatványkitöltő programok fülön érhető el.

T Á J É K O Z T A T Ó. A 1108INT számú nyomtatvány a http://www.nav.gov.hu webcímen a Letöltések Nyomtatványkitöltő programok fülön érhető el. T Á J É K O Z T A T Ó A 1108INT számú nyomtatvány a http://www.nav.gov.hu webcímen a Letöltések Nyomtatványkitöltő programok fülön érhető el. A Nyomtatványkitöltő programok fület választva a megjelenő

Részletesebben

Útmutató az E-Beszámoló használatához

Útmutató az E-Beszámoló használatához Útmutató az E-Beszámoló használatához Éves beszámoló elektronikus küldése 2010. január 1-től 1(18) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A beszámoló küldésének feltételei... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése A digitális aláírásból (tanúsítványból) két fajta létezik! Egyik az úgynevezett hardveres tanúsítvány, amelynél az ügyfél rendelkezik fizikailag egy

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) és Cég/Hivatali kapu használata. Felhasználói leírás. v2.0

Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) és Cég/Hivatali kapu használata. Felhasználói leírás. v2.0 Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) és Cég/Hivatali kapu használata Felhasználói leírás v2.0 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 2 RÖVIDÍTÉSEK... 3 3 CÉG/HIVATALI KAPU MENÜSTRUKTÚRÁJA...

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

NAV törzsadatok szinkronizálása

NAV törzsadatok szinkronizálása NAV törzsadatok szinkronizálása Elérhetősége: 1. Szerviz -> NAV törzsadatok szinkronizálása Ebben a menüpontban tetszőleges számú kiválasztott adózóra lekérheti a NAV adatbázisából az egyes törzsadatoknál

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2015. február 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1. Belépés a felületre... 4 1.1 Meghatalmazás

Részletesebben

Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) és Perkapu használata. Felhasználói leírás. v2.0

Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) és Perkapu használata. Felhasználói leírás. v2.0 Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) és Perkapu használata Felhasználói leírás v2.0 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Rövidítések... 3 3 Perkapu menüstruktúrája... 3 3.1 Kapcsolat

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az akadémiai kutatóhelyek által szervezett nemzetközi tudományos rendezvényekhez nyújtott akadémiai támogatásokra

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (6) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto

Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto Verzió: v3.0 Tartalomjegyzék Dokumentum történet...

Részletesebben

Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás

Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás 1. Beszámolóhoz tartozó dokumentumok beszámoló űrlap, beszámoló űrlaphoz az űrlapba épített kitöltési útmutató, tételösszesítő, nyilatkozat fényképfelvétel felhasználási

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A TÖRVÉNYALKOTÁS PARLAMENTI INFORMATIKAI RENDSZERE (PARLEX) TÁRGYÚ FEJLESZTÉSHEZ V. RÉSZ KÉRDÉSEK, INTERPELLÁCIÓK VÁLTOZÁSMENEDZSMENT ADATOK IDŐPONT VERZIÓ MÓDOSÍTÁS JELLEGE SZERZŐ

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

*Verziófrissítés letöltése gomb+

*Verziófrissítés letöltése gomb+ TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészült az Ön által használt ügyviteli szoftver legfrissebb változata és letölthető a http://www.kulcs-soft.hu oldalon az Ügyfélszolgálat / Program frissítések

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE... TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység bejelentéséről sok telephely adattal rendelkező partnerek esetén 1 v 1.0 2015.09.02.

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben (OKIR-EHIR)

Hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben (OKIR-EHIR) Hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben (OKIR-EHIR) Kertész-Káldosi Zsuzsanna hulladékgazdálkodási referens Hulladékgazdálkodási Főosztály Szeged, 2017.

Részletesebben

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE Felhasználói dokumentáció verzió 1.0. Budapest, 2012. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 1.1. 2013.07.10. 3.2. Üzenetküldés 7. Kiadás: 2012.09.04. Verzió:

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

KGR-K11 XML formátumú főkönyvi kivonat Segédlet

KGR-K11 XML formátumú főkönyvi kivonat Segédlet Államháztartási Összefoglaló és Adatszolgáltatási Főosztály Államháztartási Információs és Szabályozási Osztály KGR-K11 XML formátumú főkönyvi kivonat Segédlet 2016. december 9. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

A Személyes ügyfélkapu. etananyag

A Személyes ügyfélkapu. etananyag A Személyes ügyfélkapu etananyag 1. Bevezetés Miután felhasználói nevével és jelszavával belép az Ügyfélkapun, Személyes ügyfélkapu felületére jut. Itt kezelheti dokumentumait, összegyűjtheti a lapcsalád

Részletesebben

Az XCZ állományban szereplő állományok nevének UTF-8 kódolásúnak kell lennie. Probléma esetén használjon ékezet nélküli állományneveket.

Az XCZ állományban szereplő állományok nevének UTF-8 kódolásúnak kell lennie. Probléma esetén használjon ékezet nélküli állományneveket. XCZ állományok kezelése az ÁNYK programban Az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program a 2.31.0-ás verziójától elfogad olyan bemeneti állományokat, melyek az adattartalom (XML) mellett, csatolmányokat

Részletesebben