A Gyöngyösi Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Gyöngyösi Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról."

Átírás

1 1/2013. sz. Főnöki Utasítás A Gyöngyösi Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról. A Gyöngyösi Állami Erdei Vasutak (GyÁEV) Mátravasút mint saját használatú vasút- az évi XCV. Törvény 12. (2.) és (3.) bekezdése alapján korlátozott mértékben személy-, poggyászés árufuvarozást végez. Az Á.H. 12/1998. XII. 27. sz. rendelkezése az ÁEV menet- és fuvardíjait szabad áras árformába sorolja. A Személy-, Poggyász és Árudíjszabás március 15. napjától az alábbi, melynek díjai Magyar Forintban (HUF) értendők és az ÁFA-t tartalmazza, amelynek kulcsa 27%, tartalma pedig 21,26%. I. Menetdíjak: A menetdíjak megállapítása menetrendi kilométerek alapulvételével képzett díjszabási kilométerekből történik. A célállomás kilométer távolságból kivonjuk az indulási állomás kilométer távolságát. Mindkét vonalat érintő utazás esetén a díjszabási kilométer távolságot Gyöngyös állomás érintésével kell meghatározni. A fenti kilométer távolságok meghatározása alól kivételt képeznek a Gyöngyös Nyúlmály, illetve a Gyöngyös Toppancshíd viszonylatok. Ezen viszonylatokban, illetve ezen viszonylaton belül bármely állomásra és megállóhelyre (kedvezőbb árú) viszonylati menetjegyet lehet váltani a 3. Viszonylati menetdíjak szerint. 1. Teljes árú menetdíjak: Km övezet Szezonon kívül Szezonban Felár párnázott, egy úti egy útra: menettérti: egy útra: menettérti: Szezonon Szezonban kívül ,- 580,- 330,- 595,- 80,- 90, ,- 895,- 565,- 995,- 180,- 195, ,- 995,- 680,- 1095,- 250,- 275, ,- 1390,- 895,- 1580,- 300,- 330,- 2. Kedvezményes menetdíjak: Km övezet Szezonon kívül Szezonban Felár párnázott, egy úti egy útra: menettérti: egy útra: menettérti: Szezonon Szezonban kívül ,- 380,- 210,- 395,- 50,- 60, ,- 540,- 320,- 595,- 125,- 140, ,- 590,- 395,- 660,- 175,- 195, ,- 860,- 515,- 965,- 210,- 230,- A teljes árú- és a kedvezményes menetdíjak tekintetében a szezon időszaka május 1-től augusztus 31-ig terjed. Minden más időszak szezonon kívül -i. A szezonban, amennyiben az utas menetjegyét elővételben vásárolja meg, legalább az utazás napját megelőző 5 nappal, akkor a pénztár a menetjegyeket a szezonon kívül -i menetdíjjal szolgáltatja ki. Minden más esetben a szezon időszaka alatt a szezon menetdíjait kell alkalmazni. (Kivéve, ahol a menetdíjak egységesek.) Amennyiben az utas a párnázott felárú menettérti útra kívánja igénybe venni, akkor részére a felár párnázott jegyből a vasút 2 db egy úti jegyet szolgáltat ki.

2 3. Viszonylati menetdíjak (szezonon kívül és szezonban is egységes) Teljes árú menetdíjak Kedvezményes menetdíjak Személyzeti menetdíjak: egy útra: menettérti: egy útra: menettérti: egy útra: menettérti: 195,- 390,- 95,- 190,- 95,- 190,- Viszonylati menetdíjak párnázott felárral (szezonon kívül és szezonban is egységes) Teljes árú menetdíjak Kedvezményes menetdíjak Személyzeti menetdíjak: egy útra: menettérti: egy útra: menettérti: egy útra: menettérti: 250,- 495,- 125,- 245,- 125,- 245,- (Ez a viszonylati díjszámítás a Toppancshíd Gyöngyös Nyúlmály, illetve a Nyúlmály Gyöngyös - Toppancshíd viszonylatra már nem alkalmazható, kizárólag a díjszabási kilométer távolságok figyelembevételével állapítható meg ebben a viszonylatban a menetdíj.) A Gyöngyössolymos fűtőházi lakosok személyi igazolványuk (és lakcímkártyájuk) felmutatásával az 5 km-es menetjegyet válthatják meg egész évben, a szezonon kívül -i menetdíjak szerint. 4. Személyzeti menetdíjak A Mátravasút minden állomására és megállóhelyére egy útra és menettérti útra egységesen: Normál: 290,- Ft. Párnázott felárral: 390,- Ft 5. Helyjegy A fakultatív ülőhelybiztosítással közlekedő vonatokra helyjegy váltásával az ülőhely előzetesen biztosítható. A helyjegy ára mindkét kocsiosztályra szezonon kívül 80,- Ft szezonban 95,- Ft. A helyjegy árából kedvezmény nem adható. II. Utazási jogosultság: Teljesárú menetdíjak tekintetében tetszés szerinti, ha az utas az utazási feltételeket betartja. (A menetjegyét megváltja, magatartásával nem zavarja az üzemmenetet és nincs a többi utas terhére sem, valamint a személykocsiba csak az oda bevihető dolgot viszi magával.) A teljásárú menetjegyek (fajtájától függetlenül) a jegyváltás napján érvényesek. Kedvezményes menetdíjak: A gyermekek 3. életévük alatt, ha külön ülőhelyet elfoglalnak éves korú gyermekek életkorukat feltüntető igazolvány, vagy igazolás alapján. A diákok az érvényes diákigazolvány alapján 18. életévük betöltéséig szintén korlátlanul kedvezményes menetjegy váltására jogosultak. 18 éves kor felett a kedvezmény kizárólag nappali tagozatos diákigazolvánnyal vehető igénybe! Esti és levelező tagozaton tanulók tekintetében 18 éves kor felett a kedvezmény nem érvényesíthető! 2.

3 3. További kedvezményes utazási lehetőségek a IV. Speciális menetjegyek fejezetben foglaltak szerint. A kedvezményes menetjegyek a speciális menetjegyek kivételével- a jegyváltás napján érvényesek. Személyzeti menetdíjak: Személyzeti menetdíj tekintetében: a Menetkedvezményi Egyezség Arcképes Igazolványai alapján, a kiadott kocsiosztálynak megfelelően. (MÁV, GySEV) A személyzeti menetjegyek (fajtájától függetlenül) a jegyváltás napján menettérti utazásra jogosítanak, és a feltüntetett kocsiosztályon érvényesek. III. Útmegszakítás A teljes árú, kedvezményes és a személyzeti menetjegyekkel mind az egy útra, mind a menettérti útra érvényesek tekintetében- az útmegszakítás egy alkalommal megengedett. Menettérti jegy esetében is csak egy alkalommal lehetséges az útmegszakítás! Ennek feltétele, hogy az utas az útmegszakítást megelőzően a vonatról történő leszállás előtt- a jegyvizsgálóval a menetjegyét záradékoltassa és bélyegeztesse. A záradékolás és bélyegzés hiányában a menetjegy az útmegszakítást követően továbbutazásra érvényét veszti. A záradékolás díjmentes. IV. Speciális menetjegyek: Kiránduló jegy: Bárki által megvásárolható menetjegy, amely a Mátravasút teljes hálózatán valamennyi menetrendszerinti vonaton és viszonylatban érvényes. Korlátlan számú utazást tesz lehetővé az érvénytartamon belül. Teljes árú és kedvezményes változatban váltható meg. A kedvezményes kirándulójegy váltásának feltételei megegyeznek a kedvezményes menetjegyváltás feltételeivel. Kettő- és négynapos változatban kapható. Az érvényessége az egymást követő napokra vonatkozik és csak párnázott felár nélkül váltható. Névre szóló menetjegy, (nem átruházható) amelynek a jogosultságát személyi igazolvánnyal (diák igazolvánnyal) igazolni kell. Biankó változatban is kiszolgáltatja a pénztár, de az első utazás megkezdése előtt az utasnak az adatait a megfelelő rovatokba fel kell vezetnie. Személyi adatok nélkül a Kirándulójegy utazásra érvénytelen! Teljes árú kirándulójegy szezonon kívül: Teljes árú kirándulójegy szezonban: 2 napos: 4 napos: 2 napos: 4 napos: 2890,- 3900,- 3180,- 4995,- Kedvezményes kirándulójegy szezonon kívül: Kedvezményes kirándulójegy szezonban: 2 napos: 4 napos: 2 napos: 4 napos: 1790,- 2990,- 1970,- 3290,-

4 4. Napijegy: Bárki által megvásárolható menetjegy, amely a Mátravasút teljes hálózatán valamennyi menetrendszerinti vonaton és viszonylatban érvényes. Korlátlan számú utazást tesz lehetővé a megváltásának napján. Teljes árú és kedvezményes változatban váltható meg. A kedvezményes napijegy váltásának feltételei megegyeznek a kedvezményes menetjegyváltás feltételeivel. Névre szóló menetjegy, (nem átruházható) amelynek a jogosultságát személyi igazolvánnyal (diák igazolvánnyal) igazolni kell. Csak párnázott felár nélkül váltható. Teljes árú napijegy szezonon kívül: Teljes árú napijegy szezonban: 2160,- 2375,- Kedvezményes napijegy szezonon kívül: Kedvezményes napijegy szezonban: 1320,- 1450,- Családi jegy: Két felnőtt és két 18 éven aluli fiatal, (gyerek) vagy egy felnőtt és három 18 éven aluli fiatal (gyerek) veheti igénybe egy menettérti utazásra, tetszés szerinti viszonylatban. Az egy családhoz történő tartozást igazolni kell! Az útmegszakítás egy ízben lehetséges, de az útmegszakítás előtt a menetjegyet a vonaton a jegyvizsgálóval záradékoltatni és bélyegeztetni szükséges. A családi jegy ára szezonon kívül: 2650,- Ft. Szezonban: 2950,- Ft. Éves jegy: Bárki által megvásárolható jegyfajta, amely Gyöngyös Pipishegy viszonylatban korlátlan számú utazásra jogosít. Érvényessége március 15-étől november 03-éig terjed. Névre szóló jegy, (nem átruházható) amelynek a jogosultságát személyi igazolvánnyal igazolni kell. Az éves jegy ára: 9995,- Ft. Városi jegy: Gyöngyös Felsőújváros Nyúlmály viszonylatban váltható. Érvényessége: 30 naptári nap. Az érvénytartamon belül korlátlan számú utazást tesz lehetővé. Teljesárú és kedvezményes változata kapható. Névre szóló jegy, (nem átruházható) a jogosultságot személyi-, illetve diákigazolvánnyal igazolni kell. A kedvezményes változat igénybevételének feltétele az érvényes diákigazolvány. Az érvényesség első napját a jegyet vásárló határozza meg. A jegykiadás napját követő 29. napon 24 óráig érvényes. Felsőújvároson az útmegszakítás tetszés szerint lehetséges. V. Szabadjegyek Teljes árú városi jegy: Kedvezményes városi jegy: 3500,- 590,- Az Állami Erdei Vasutak zöld színű, és a Mátravasút vonalaira kiadott fehér színű szabadjegyek érvényesek. Az érvényesítésnek megfelelően a szabadjegyek egy naptári évre, korlátlan számú utazásra érvényesek. Kivételt a külön vonatok jelentenek. Az ÁEV zöld színű szabadjegye mindkét kocsiosztályra érvényes. A Mátravasút fehér színű szabadjegye az érvényesítés szerinti kocsiosztályon jogosít utazásra. A normál szabadjeggyel a párnázott kocsikban történő utazás csak a felár párnázott megfizetése esetén lehetséges.

5 5. Utazási jogosultság a szabadjegyek tekintetében: a fenti igazolványok tulajdonosai az érvényesítés évében bármely menetrendszerinti vonaton, bármely viszonylatban. VI. Díjmentes utazás 1. Gyermekek a 3. életévük betöltéséig (ha nem foglalnak el külön ülőhelyet). 2. Saját dolgozók és közvetlen hozzátartozóik. Díjmentes utazási jogosultság: gyermekek esetében életkorukat feltüntető igazolás alapján. A saját dolgozók és hozzátartozóik a Mátravasút által kiadott igazolvány alapján. A díjmentes utazás egy naptári évre, korlátlanul érvényes. VII. Pótdíjak, bírságok 1. Aki a vonaton kocsiosztály - különbözet fizetésére köteles és ezt az első jegyvizsgálat alkalmával jelzi: 500,- Ft 2. Aki a vonaton kocsiosztály - különbözet fizetésére köteles és ezt az első jegyvizsgálat alkalmával elmulasztja jelezni: 2.000,- Ft 3 Az az érvényes helyjeggyel nem rendelkező utas, aki az érvényes helyjeggyel rendelkező utastársa kérésére a helyet nem adja át: 3.000,- Ft 4. Az első jegyvizsgálatnál bevallott jegy nélküli utazás esetén, a helyszínen fizetve: 6.000,- Ft 5. Az előbbi elmulasztása esetén, a helyszínen fizetve: ,- Ft napon belüli fizetés estén: ,- Ft napon túl fizetve: ,- Ft 8. Hamisított menetjegy, illetve igazolvány esetében a pótdíjon felüli bírság: ,- Ft Pótdíjat tartozik fizetni, az utazásra jogosító mentdíjon felül- aki: - az érvényes menetjegy hiányát az első jegyvizsgálat előtt nem jelzi a jegyvizsgáló felé; - aki érvényes igazolvány nélkül, vagy nem a díjszabási feltételek szerint kíván kedvezményt igénybe venni; (a 4 7. pontok szerinti pótdíjat tartozik megfizetni) - aki hosszabb távolságon kísérli meg az utazást, mint amire a menetjegye jogosítja és az eredeti célállomásra történő megérkezés előtt nem jelzi a jegyvizsgáló részére, hogy kiegészítő menetjegyet kíván váltani; (pótdíjazása a 4 7. pontok szerint) - aki menetjegyét, illetve utazási igazolványát meghamisítja. Az ilyen menetjegyet, illetve igazolványt a jegyvizsgáló (ellenőr) bevonja, ami eljárást von maga után. A pótdíjat és a bírságot igazolvánnyal, (igazolással) visszaélő, a bírságot pedig az eredeti tulajdonos (átruházó) tartozik megfizetni. - aki a személykocsit, illetve az állomás helységeit, vagy területét beszennyezi, a 4. pontban megjelölt pótdíj összegének megfelelő bírságot tartozik megfizetni. - aki a dohányzási tilalmat megszegi, a 6. pontban megjelölt összeget tartozik bírságként megfizetni. A pótdíjakat a menetjegyekkel együtt kell érvényesíteni. Ha az utas olyan állomáson száll fel menetjegy nélkül a vonatra, ahol van pénztári menetjegykiadás és a felszállást követően a jegyvizsgálat megkezdése előtt azonnal jelzi a menetjegy hiányát a jegyvizsgáló felé, ekkor pótdíj fizetése nélkül megválthatja a menetjegyet, de semminemű kedvezmény nem vehető igénybe!

6 6. VIII. Kártérítési díj: Kártérítési díjat tartozik fizetni, aki a vasúti járművekben, vasúti berendezésekben kárt okoz, akár véletlenül is. (Pl.: kitöri az ablakot.) Mértéke az okozott kár nagyságáig terjed. A cselekményről jegyzőkönyv készül vasúti személyzet, rendőrség által. A kártérítési díj utólag, a helyreállítást követően kerül megállapításra a felmerült helyreállítási költségek alapján. IX. Poggyász- és darabáru fuvardíjak Poggyásznak minősül 20 kg súlyhatár felett mindaz, ami bőröndbe, kézi táskába, kosárba, ládába, zsákba, batyuba vagy egyéb alkalmas módon van csomagolva, valamint mérete vagy térfogata miatt egy férőhelyet (nem ülőhely) foglal el. Ide értendő a kerékpár, a kutya, a szárnyasok és más kisállatok is. A poggyász szállításának feltétele, hogy az utas a menetjegyét megváltsa, a poggyász viteldíját megfizesse és a poggyászát magával vigye a személykocsiba, illetve a poggyásztérbe saját maga teszi fel és veszi le. Olyan vonattal történő kerékpárszállítás, amelyben poggyászkocsi is közlekedik, vagy poggyásztér található, a teljesárú menetjegy birtokában a kerékpár szállítása díjmentes. A poggyász viteldíj darabonként bármely viszonylatban egy útra: 290,- Ft. Darabáru mindaz, ami a poggyász fogalmától eltérő. Darabáru esetében a feladó személyes jelenléte a fuvarozás során nem szükséges. A darabáru viteldíja bármely viszonylatban egy útra darabonként és minden megkezdett 20 kilogrammonként: 580,- Ft Szigorúan tilos poggyász- vagy darabáruként szállítani mindazokat a dolgokat, amelyek az utasok testi épségében, ruházatában és a vasúti kocsikban kárt okozhatnak, még akkor is, ha azok biztonságot keltő módon vannak csomagolva. Lőfegyvert csak töltetlen állapotban és tokban lehet szállítani, kivételt képeznek a fegyveres testületek szolgálatban eljáró tagjai. A kocsikba bevihető poggyász és darabáru megítélése a vonatvezető, vagy a jegyvizsgáló feladatköre, ezért személyi és anyagi felelőséggel tartozik. Darabárut a személyzet csak akkor vehet fel fuvarozásra, ha azt a kocsiban levő utasok száma és az üzemi viszonyok lehetővé teszik és ez utasokat sem veszélyezteti. A gyermek- és rokkant kocsik díjmentesen vihetők be a személykocsikba, összecsukott állapotban. A kutyákat csak szájkosárral és pórázon tartva, a szárnyasokat és más kisállatokat csak úgy szabad a személykocsiba bevinni, hogy azok az utasokat ne zavarják és a kocsikat ne szennyezzék be. A vakvezető- és a rendőrségi kutya szállítása díjtalan. X. különvonatok díja 1-10 km távolságra: -Dízel vontatással: 1 kocsi esetén 30 főig ,- Ft, (létszámtól függetlenül) 30 fő felett: ,- Ft és a 30 fő fölötti létszámra személyenként Ft, tekintet nélkül a visszautazásra.

7 2 kocsi esetén személyenként 985,- Ft, tekintet nélkül a visszaútra. 3, vagy több kocsi estében megegyezés szerint. 7. Visszautazáskor várakozási díj is fizetendő, melynek mértéke minden megkezdett óra esetében Ft/óra. Az első óra díjmentes. Iskolák óvodák részére: 1 kocsi estén 30 főig Ft, (létszámtól függetlenül) 30 fő felett Ft és a 30 fő fölötti létszámra személyenként 595,- Ft, tekintet nélkül a visszautazásra. 30 fő feletti utazás esetén 3 felnőtt kísérő utazása díjmentes. 3-nál több felnőtt kísérő utazása 985,- Ft személyenként, tekintet nélkül a visszaútra. 2 kocsi esetén személyenként 595,- Ft, tekintet nélkül a visszaútra. 3, vagy több kocsi estében megegyezés szerint. Visszautazáskor várakozási díj is fizetendő, melynek a mértéke minden megkezdett óra esetében 2.500,- Ft. Az első óra díjmentes. Gőzmozdony vontatással: 1 nosztalgia kocsi esetén ,- Ft, tekintet nélkül a visszautazásra. Visszautazás esetében a fizetendő várakozási díj mértéke minden megkezdett órára 3000,- Ft. Az első óra díjmentes. 1 hagyományos kocsi esetében 25 főig ,- Ft. 25 fő felett Ft,- és a 25 fő feletti létszámra személyenként 1.990,- Ft, tekintet nélkül a visszaútra. Visszautazás esetén a várakozási díj mértéke minden megkezdett óra esetében 3000,- Ft. Az első óra díjmentes. 2 hagyományos kocsi esetében megegyezés szerint. Különvonatok díja km távolságra: az 1-10 km-re megállapított díjtételek 50%-al megnövelt értéke fizetendő. Különvonatok díja km távolságra: az 1-10 km-re megállapított díjtételek duplája fizetendő. Különleges esetekben: egyedi elbírálás alapján. Különvonatokat a Egererdő Zrt. Vasútüzeménél, vagy a Mátravasútnál kell megrendelni. Ezt ajánlott legalább 3 munkanappal korábban megtenni a tervezett utazás előtt. IX. Egyéb rendelkezések Az ÁFA-s számla igényt a menetjegyváltáskor előre kell jelezni! Ennek elmulasztása esetén, illetve utólag ÁFA-s számla igénylésére nincs lehetőség! A pénztártól (jegyvizsgálótól) való távozás után reklamációt nem fogadunk el!

8 8. Menetjegyek elővételben is megvásárolhatók, a kívánt utazás előtt legfeljebb 30 nappal. Ha az elővételi jeggyel korábban kívánnak utazni, mint a jegyváltáskor megjelölt dátum, az ilyen jegyeket az utazás előtt a pénztárban felül kell bélyegeztetni. Ennek hiányában az elővételi jegy korábbi időpontban történő utazásra nem jogosít! Különvonatokon semmilyen menetdíjkedvezmény nem vehető igénybe. Gőzmozdonyvontatással közlekedő menetrendszerinti vonatokon a személyzeti menetdíjkedvezmény nem érvényesíthető. Ezen kedvezményre jogosító igazolványok tulajdonosai is csak teljes árú menetdíjjal utazhatnak gőzvontatású vonatokon. (kivétel a 4 14 éves korú gyermekek utazása) A kedvezményes menetdíjak közül csak a gyermekek utazási kedvezménye vehető igénybe 4 14 éves korig, a II. fejezetben foglaltak szerint. A kiránduló-, napi-, éves,- és a városi jegyek korlátozás nélkül használhatók a menetrendszerinti gőzmozdony vontatású vonatokon is. A vasútról készült olyan képi és filmfelvételek, amelyek az utazóközönség elől elzárt területre irányulnak a Mátravasút tulajdonát képezik, melyek előzetes hozzájárulás nélkül nem publikálhatók. A hozzájárulás tényét vita esetén- a publikáló tartozik igazolni. A különvonat díja csak a megrendelt vonatra és időpontra érvényes. Különvonat megváltoztatása csak az Üzemfőnökséggel történő külön megállapodás alapján lehetséges. Záró rendelkezések A menetjegyeket és igazolványokat a jelen díjszabásnak megfelelően kell minősíteni. A minősítések és elszámolások rendjéről, azok végrehajtásáról a forgalmi és ügyviteli szolgálatok vezetői határidőre intézkednek. Jelen utasítással hatályát veszti az 16/2012. sz. főnöki utasítás. Ezen utasítás szolgálati felszerelés, melynek a felmutatása az utas kívánságára- kötelező! Gyöngyös,

Az Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról.

Az Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról. 16/2012. sz. Főnöki Utasítás Az Állami Erdei Vasutak (Mátravasút) Személy-, Poggyász és Darabáru Díjszabásáról. Az Állami Erdei Vasutak (ÁEV) Mátravasút mint saját használatú vasút- az 1993. évi XCV. Törvény

Részletesebben

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Zirc, Balatonfűzfő, Veszprém, Balatonfüred, Ajka) 1. A menetjegyek

Részletesebben

SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS

SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS KISVASUTAK BARÁTI KÖRE EGYESÜLET KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS 1. Személydíjszabás Kedvezmények Menetjegy A Kemencei Erdei Múzeumvasúton (továbbiakban: vasút) a vasút munkatársaitól

Részletesebben

Kedvezmények a MÁV ZRt. vonalszakaszain

Kedvezmények a MÁV ZRt. vonalszakaszain Kedvezmények a MÁV ZRt. vonalszakaszain A vasúti személyszállítási kedvezmények - a 6 év alatti gyermekek és a hadirokkantak, hadiözvegyek kivételével - csak 2. kocsiosztályon vehetőek igénybe. Az 1. kocsiosztály

Részletesebben

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés Melléklet 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés legmagasabb díjairól 1 Tartalom 1. A belföldi helyközi (távolsági)

Részletesebben

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár)

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 2/1. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 1. A menetjegyek és bérletek fajtái

Részletesebben

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai január 1-től. I. Fejezet Menetjegy

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai január 1-től. I. Fejezet Menetjegy 4. sz. melléklet Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2017. január 1-től I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási

Részletesebben

KISVASUTAK BARÁTI KÖRE EGYESÜLET KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS

KISVASUTAK BARÁTI KÖRE EGYESÜLET KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS KISVASUTAK BARÁTI KÖRE EGYESÜLET KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS 2019 Kisvasutak Baráti Köre Egyesület Kemencei Erdei Múzeumvasút SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZDÍJSZABÁS Verzió: 1.2. 2019

Részletesebben

MÁV-START kiegészítő feltételek a nemzetközi díjszabásokhoz március 1-től

MÁV-START kiegészítő feltételek a nemzetközi díjszabásokhoz március 1-től Az alábbi feltételek a külföldi vasutak által kiadott Magyarországra érvényes menetjegyekre, valamint a nemzetközi menetjegyek magyarországi jegykiadására vonatkoznak. A MÁV- START különleges szállítási

Részletesebben

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL

KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL KIVONAT A HÉV ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL ÉS A MÁV APPLIKÁCIÓBÓL VÁSÁROLT HÉV JEGY FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIBŐL Érvényes: 2019. május 1-től MENETJEGYVÁLTÁS Az utazás megkezdésekor az utasnak érvényes menetjeggyel

Részletesebben

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Szombathely, Körmend, Sárvár)

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Szombathely, Körmend, Sárvár) A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Vas megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Szombathely, Körmend, Sárvár) 2/2. sz. melléklet 1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a szombathelyi

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

(2) Átkelés csak érvényes bérlettel, menetjeggyel, szabadjeggyel lehetséges.

(2) Átkelés csak érvényes bérlettel, menetjeggyel, szabadjeggyel lehetséges. Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004.(VIII.19.) számú rendelete A Kisoroszi Kismaros, valamint a Kisoroszi Szentgyörgypuszta révátkelőhelyek használatával kapcsolatos általános

Részletesebben

1. Bevezető rendelkezések

1. Bevezető rendelkezések Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Személyszállítási Üzletszabályzat Tartalom 1. Bevezető rendelkezések... 1 2. Az Üzletszabályzat hatálya... 2 3. A személyszállítási szerződés... 2 4. Menetrend...

Részletesebben

Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának általános feltételei

Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának általános feltételei Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának általános feltételei Az üzletpolitikai kedvezmény mértékét kedvezményenként a MÁV-START Zrt. Üzleti vezérigazgató-helyettese hagyja jóvá. Kocsiosztály Az üzletpolitikai

Részletesebben

270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet

270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet 270/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet a térségi, az elővárosi és a helyi működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi

Részletesebben

MÁV-START kiegészítő feltételek a nemzetközi díjszabásokhoz december 11-től

MÁV-START kiegészítő feltételek a nemzetközi díjszabásokhoz december 11-től Az alábbi feltételek a külföldi vasutak által kiadott Magyarországra érvényes menetjegyekre, valamint a nemzetközi menetjegyek magyarországi jegykiadására vonatkoznak. A MÁV- START különleges szállítási

Részletesebben

93/2018 DR 62405/2018/STAR

93/2018 DR 62405/2018/STAR 93/2018 DR 62405/2018/STAR Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) Helybiztosítást tartalmazó menetjegyek (SCIC-IRT) Bérletajánlatok (SCIC-RPT)

Részletesebben

Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának általános feltételei június 1-jétől

Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának általános feltételei június 1-jétől Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának általános feltételei 2010. június 1-jétől Az üzletpolitikai kedvezmények kiadásának és igénybe vételének általános szabályait a MÁV- START Zrt. Díjszabásának 1.3.

Részletesebben

HORVÁTORSZÁG - HORVÁTORSZÁG -

HORVÁTORSZÁG - HORVÁTORSZÁG - HORVÁTORSZÁG HORVÁTORSZÁG 1. MÁV-HŽ menettérti kedvezmény... 1 A. DÍJSZABÁSI HATÁROZMÁNYOK (1-30)... 1 B. VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS (31-40)... 3 C. JEGYMINTÁK (41-50)... 4 2. Kerékpárszállítás... 5 A. DÍJSZABÁSI

Részletesebben

92/2017 DR 61894/2017/START

92/2017 DR 61894/2017/START 92/2017 DR 61894/2017/START Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) Helybiztosítást tartalmazó menetjegyek (SCIC-IRT) Bérletajánlatok (SCIC-RPT)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben) A Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az árak megállapításáról

Részletesebben

90/2016 DR 56283/2016/START

90/2016 DR 56283/2016/START 90/2016 DR 56283/2016/START Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyek (SCIC-NRT) Helybiztosítást tartalmazó menetjegyek (SCIC-IRT) Bérletajánlatok (SCIC-RPT)

Részletesebben

1. Menetdíjak megállapításának általános szabályai

1. Menetdíjak megállapításának általános szabályai 97 1. sz. M E L L É K L E T Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 50/2009. (XII. 23.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 50/2009. (XII. 23.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 50/2009. (XII. 23.) számú rendelete a közösségi közlekedési szolgáltatások ellátásának alapvető feltételeiről szóló, módosított 45/2008. (XII. 22.) számú rendelet

Részletesebben

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (kivonat az Üzletszabályzatból)

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (kivonat az Üzletszabályzatból) ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA (kivonat az Üzletszabályzatból) a DAKK ZRT. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra

Részletesebben

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2015. július 1-t l. I. Fejezet Menetjegy

Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2015. július 1-t l. I. Fejezet Menetjegy 4. sz. melléklet Kazincbarcika helyi közlekedés díjai 2015. július 1-tl I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási

Részletesebben

A menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, pótdíjak, valamint a a helyi autóbusz különjáratok díjai

A menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, pótdíjak, valamint a a helyi autóbusz különjáratok díjai 5. számú melléklet A menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, pótdíjak, valamint a a helyi autóbusz különjáratok díjai 1. Utazási igazolványok érvényessége 1.1. A havi és negyedéves bérletek

Részletesebben

Díjszabás és menetrend: a 2009. december 31-én érvényes szabályok.

Díjszabás és menetrend: a 2009. december 31-én érvényes szabályok. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Ózd helyi közlekedés díjai 2015. szeptember 1-t l

Ózd helyi közlekedés díjai 2015. szeptember 1-t l 4. sz. melléklet Ózd helyi közlekedés díjai 2015. szeptember 1-tl I. Fejezet Menetjegy A menetjegyet bárki, bármilyen célú utazásra megválthatja. Annak az utasnak, aki utazásához más érvényes utazási igazolvánnyal

Részletesebben

Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása

Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása a Közszolgáltatási szerződés V. számú melléklete, a Kereskedelmi szerződés módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

1.. Általános rendelkezések

1.. Általános rendelkezések Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete A gumikerekes kisvonat működéséről és térítési díjairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről

T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről I. Diákigazolvány Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy 2012. január

Részletesebben

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ŐRIZETÉBEN

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ŐRIZETÉBEN KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ŐRIZETÉBEN Szlgáltatás Igénybevételi feltételek Igényjgsultság Kerékpár elhelyezése Őrzés, felelősség 1./ Azkn az állmáskn és megállóhelyeken, ahl a pern magassága és a sínkrna

Részletesebben

Opten Törvénytár Opten Kft. I. 48/2007. (IV. 26.) GKM rendelet. A 2010.07.01. óta hatályos szöveg

Opten Törvénytár Opten Kft. I. 48/2007. (IV. 26.) GKM rendelet. A 2010.07.01. óta hatályos szöveg Opten Törvénytár Opten Kft. I. 48/2007. (IV. 26.) GKM rendelet 48/2007. (IV. 26.) GKM rendelet a belföldi közforgalmú menetrend szerinti vasúti személyszállítás és helyközi (távolsági) autóbusz-közlekedés,

Részletesebben

LENTI. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK LENTI VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN

LENTI. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK LENTI VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN LENTI Érvényes: 2018. 11. 01-től ZALA ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZRT. UTAZÁSI FELTÉTELEK LENTI VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN A MENETDÍJ MEGFIZETÉSE - a menetdíj megfizetése előre váltott

Részletesebben

A Körös Volán Zrt. Üzletszabályzatának 5. sz. módosítása Érvényes: 2014. május 1.-től

A Körös Volán Zrt. Üzletszabályzatának 5. sz. módosítása Érvényes: 2014. május 1.-től A Körös Volán Zrt. Üzletszabályzatának 5. sz. módosítása Érvényes: 2014. május 1.-től Utazási feltételek a KÖRÖS VOLÁN Zrt. menetrend szerinti autóbuszjáratainak belföldi országos, regionális és elővárosi,

Részletesebben

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E 1-6 A barcsi menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés, valamint a helyi autóbusz külön járatok díjának és alkalmazási feltételeinek

Részletesebben

Utazási kedvezmények a Volán társaságok autóbuszjáratain

Utazási kedvezmények a Volán társaságok autóbuszjáratain Utazási kedvezmények a Volán társaságok autóbuszjáratain Érvényes: 2007. május 1-től Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy a Volán társaságok menetrend szerinti regionális és országos autóbuszjáratain az alábbi

Részletesebben

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA. Érvényes: 2014. január 31-től

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA. Érvényes: 2014. január 31-től 111 1. sz. M E L L É K L E T a VÉRTES VOLÁN Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS

Részletesebben

2013/2. SZÁM TARTALOM

2013/2. SZÁM TARTALOM 2013/2. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 3/2013 (I. 09. MÁV-START Ért. 2.) sz. vezérigazgatói utasítás a 16/2012. (V. 07. MÁV-START Ért. 9.) sz. a Vasutas IC kártya használatáról szóló vezérigazgatói utasítás

Részletesebben

1. sz. M E L L É K L E T ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA

1. sz. M E L L É K L E T ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 99-1. sz. M E L L É K L E T az ALBA VOLÁN Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS

Részletesebben

1. sz. M E L L É K L E T ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA

1. sz. M E L L É K L E T ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 155 1. sz. M E L L É K L E T a VOLÁNBUSZ Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS

Részletesebben

A NAGYCENKI SZÉCHENYI KISVASÚT DÍJSZABÁSA

A NAGYCENKI SZÉCHENYI KISVASÚT DÍJSZABÁSA A NAGYCENKI SZÉCHENYI KISVASÚT DÍJSZABÁSA Érvényes: 2017. április 1-től Előjegyzés a Díjszabás módosításairól Módosítás Értesítő Sor-száma száma kezdete kelte 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/1996. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/1996. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/1996. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Az 1997. évtől érvényes helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak megállapításáról.* (Egységes szerkezetben) 1..

Részletesebben

1. Menetjegy Használatra jogosultság A menetjegy használatára az jogosult, aki azzal az utazást megkezdte.

1. Menetjegy Használatra jogosultság A menetjegy használatára az jogosult, aki azzal az utazást megkezdte. 172 2. sz. M E L L É K L E T Az ÉNYKK Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához VÁROSI (HELYI) AUTÓBUSZJÁRATOK

Részletesebben

Kecskemét helyi autóbusz-közlekedésének utazási feltételei (Érvényes: 2012. április 1-jétől)

Kecskemét helyi autóbusz-közlekedésének utazási feltételei (Érvényes: 2012. április 1-jétől) Kecskemét helyi autóbusz-közlekedésének utazási feltételei (Érvényes: 2012. április 1-jétől) 1. Általános tudnivalók A Polgári Törvénykönyv 216. (1) bekezdése értelmében a Személyszállítási szerződés az

Részletesebben

Tájékoztató a menetrend szerinti belföldi távolsági (helyközi) autóbuszjáratok díjszabásáról. Érvényes: 2012 szeptember 1-től

Tájékoztató a menetrend szerinti belföldi távolsági (helyközi) autóbuszjáratok díjszabásáról. Érvényes: 2012 szeptember 1-től Tájékoztató a menetrend szerinti belföldi távolsági (helyközi) autóbuszjáratok díjszabásáról Érvényes: 2012 szeptember 1-től Az országos, regionális és elővárosi személyszállítás szolgáltatások díjai A

Részletesebben

KESZTHELY. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN

KESZTHELY. Érvényes: től UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN KESZTHELY Érvényes: 2018.11.01-től ZALA ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZRT. UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN A MENETDÍJ MEGFIZETÉSE - a menetdíj megfizetése előre

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1.2. A díjak meghatározásának egyéb feltételei Az utazás távolságát a menetrend alapján, a 2. pontban foglaltakra figyelemmel kell meghatározni.

1.2. A díjak meghatározásának egyéb feltételei Az utazás távolságát a menetrend alapján, a 2. pontban foglaltakra figyelemmel kell meghatározni. 13. számú melléklet 1. Az országos, regionális és elővárosi személyszállítás szolgáltatások díjai 1.1. A díjmegállapítás alapelvei Az országos, regionális és elővárosi személyszállításért szolgáltatásért

Részletesebben

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás Személyszállítás, számítási feladatok Készítette: Szűcs Tamás 2015 Útmutató: Elvira 2015 Elvira 2016 Számítások I. Az ELVIRA* segítségével egészítse ki a hiányzó részeket! Egy négytagú család 2016. január

Részletesebben

I. Teljes árú menetdíjak. A teljes árú menetdíjak megállapítása a menetrendi kilométerek alapulvételével képzett díjszabási kilométerekből történik.

I. Teljes árú menetdíjak. A teljes árú menetdíjak megállapítása a menetrendi kilométerek alapulvételével képzett díjszabási kilométerekből történik. DÍJSZABÁSI TÁJÉKOZTATÓ A KUNSÁG VOLÁN ZRT. MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK HATÓSÁGI DÍJAIRÓL ÉS KEDVEZMÉNYEIRŐL ÉRVÉNYES 2010. JÚLIUS 1-TŐL I. Teljes árú menetdíjak A teljes

Részletesebben

2. MELLÉKLET TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSÁRÓL

2. MELLÉKLET TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSÁRÓL 2. MELLÉKLET TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSÁRÓL Az aktuális teljes árú és kedvezményes menetdíjak, a bérletek árai, az útipoggyász fuvarozás és

Részletesebben

(2) A 30 napos bérlet a rajta feltüntetett tetszőleges időponttól 30 napon át érvényes.

(2) A 30 napos bérlet a rajta feltüntetett tetszőleges időponttól 30 napon át érvényes. Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 41/2004.(12. 17.).sz. rendelete a menetrendszerinti helyi autóbusz-közlekedési viteldíjak, valamint az iskolák és tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 1. sz. melléklet ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA Tartalomjegyzék Általános határozmányok... 3 1. Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3 2. Utazási igazolványokra

Részletesebben

Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra

Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra 2015 December A nyári időszámítás hét 50 51 52 53 2016. március 27-től október

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI 6637./ 2014. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI Érvényes: 2014. április 1-től 1 Előjegyzés az Üzletpolitikai kedvezmények módosításairól

Részletesebben

Egy utazásra szóló menetdíjak az országos autóbuszjáratokon (forintban) Teljes árú menetjegy

Egy utazásra szóló menetdíjak az országos autóbuszjáratokon (forintban) Teljes árú menetjegy 1/1. sz. melléklet Egy utazásra szóló menetdíjak az országos autóbuszjáratokon (forintban) Távolság (km) 5 10 Kiegészítő jegy * Teljes árú menetjegy 50%-os kedvezményű menetjegy 90%-os kedvezményű menetjegy

Részletesebben

DÍJSZABÁS. I. Fejezet Általános határozmányok Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3

DÍJSZABÁS. I. Fejezet Általános határozmányok Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3 DÍJSZABÁS I. Fejezet Általános határozmányok... 3 1. Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3 1.1. Általános menetdíjak megállapítása... 3 1.2. Az egyes utazások menetdíjának megállapítása...

Részletesebben

Változó kedvezmények és díjtételek

Változó kedvezmények és díjtételek Változó kedvezmények és díjtételek 2007. május 1-jén lépett hatályba a közforgalmú személyszállítási kedvezményekről szóló 85/2007 (IV 25.) sz. Kormány rendelet, mely mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Ikt.szám: 20.049/2015. Javaslat Salgótarján megyei jogú város helyi közösségi autóbusz-közlekedésének biztosítását célzó közszolgáltatási

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény 88. (1)

Részletesebben

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban 94/2018 DR 62417/2018/START Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjeggyel történő utazás (SCIC-NRT) Helybiztosítást magában foglaló menetjeggyel történő utazás

Részletesebben

ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK 10377-1/2010. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 5. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 5. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 5. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA amely létrejött egyrészről: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a helyi autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás ellátásáért felelős önkormányzat

Részletesebben

a menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés díjáról, valamint az iskolák és tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok díjáról

a menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés díjáról, valamint az iskolák és tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok díjáról SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA a 35/2006. (XII. 15.), a 10/2009. (IV. 10.), a 25/2009. (VI. 30.) a 39/2009. (XII. 5.) és a 25/2010. (XII. 17.) sz. rendeletekkel módosított 43/2005. (XII. 16.) SZ. RENDELETE

Részletesebben

a menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés díjáról, valamint az iskolák és tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok díjáról

a menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés díjáról, valamint az iskolák és tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok díjáról SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA a 35/2006. (XII. 15.), a 10/2009. (IV. 10.), a 25/2009. (VI. 30.) a 39/2009. (XII. 5.) és a 25/2010. (XII. 17.) sz. rendeletekkel módosított 43/2005. (XII. 16.) SZ. RENDELETE

Részletesebben

271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések 271/2009. (XII. 1.) Korm. rendelet az országos működési engedély alapján végzett vasúti személyszállítás részletes feltételeiről A Kormány a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény 88. (1)

Részletesebben

KESZTHELY UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN

KESZTHELY UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN KESZTHELY ZALA ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZRT. UTAZÁSI FELTÉTELEK KESZTHELY VÁROS HELYI AUTÓBUSZJÁRATAIN A MENETDÍJ MEGFIZETÉSE - a menetdíj megfizetése előre váltott menet- és bérletjegyekkel

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes:

Részletesebben

Diákigazolvány alapján igénybevehetô vasúti utazási kedvezmények

Diákigazolvány alapján igénybevehetô vasúti utazási kedvezmények Kiadja: MÁV-START Zrt. 1087 Budapest, Kerepesi út 1-5. Telefon: 06 (40) 49 49 49 www.mav-start.hu Diákigazolvány alapján igénybevehetô vasúti utazási kedvezmények Összeállította: MÁV Zrt. Baross Gábor

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYAIRÓL TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYAIRÓL A menetdíj megfizetése A menetdíjat az utazás megkezdése előtt, legkésőbb az autóbuszon kell

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEK. Nyilvános példány

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEK. Nyilvános példány 8963./ 2018. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEK Nyilvános példány Érvényes: 2018. május 22-től 1 Előjegyzés az Üzletpolitikai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

A MENETREND SZERINTI HELYI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA SZOLNOK VÁROSBAN 2.1. számú melléklet

A MENETREND SZERINTI HELYI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA SZOLNOK VÁROSBAN 2.1. számú melléklet I. Díjtételek A díjtételek és a pótdíjak az önkormányzat vonatkozó határozata alapján külön kerülnek meghirdetésre. II. Utazási kedvezmények Az utazási kedvezményeket az üzletszabályzat III. fejezete tartalmazza.

Részletesebben

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZÉCHENYI-HEGYI GYERMEKVASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Érvényes: 2010. szeptember 1-tõl Jóváhagyta a Nemzeti Közlekedési Hatóság KH/VA/NS/A/390/2/2010

Részletesebben

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes: Jóváhagyta a Nemzeti Közlekedési

Részletesebben

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban 110/2010. ÜVH K-3536/2010. Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helyfoglalás nélküli menetjeggyel történő utazás (SCIC-NRT) Helybiztosítást magában foglaló menetjeggyel történő utazás (SCIC-IRT)

Részletesebben

Volán díjszabási tájékoztató a menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratokon alkalmazott díjakról és kedvezményekről

Volán díjszabási tájékoztató a menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratokon alkalmazott díjakról és kedvezményekről Volán díjszabási tájékoztató a menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratokon alkalmazott díjakról és kedvezményekről 2016.01.20. MENETRENDEK.HU 1 I Teljes árú menetdíjak

Részletesebben

Tájékoztató. Értékelés Összesen: 100 pont

Tájékoztató. Értékelés Összesen: 100 pont T 0651-06/1/1 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 23.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 23. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. között 2017. január 1-től 2021. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítására Ózd,

Részletesebben

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes: 010. június 1-től Az 1-. módosítással

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI 7094./ 2015. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI Érvényes: 2015. április 20-tól 1 Előjegyzés az Üzletpolitikai kedvezmények módosításairól

Részletesebben

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes: 010. június 1-től Az 1-. módosítással

Részletesebben

A GYİR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) TÉRSÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI

A GYİR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) TÉRSÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI 10330-1/2010 A GYİR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) TÉRSÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: 2010. június 21-tıl Elıjegyzés a Díjszabás módosításairól Módosítás Sorszáma

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI 7954./ 2016. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI Nyilvános példány Érvényes: 2016. május 1-től 1 Előjegyzés az Üzletpolitikai kedvezmények

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS DÉL- ALFÖLD KFT. BAJA VÁROS HELYI MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAIN

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS DÉL- ALFÖLD KFT. BAJA VÁROS HELYI MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAIN UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS DÉL- ALFÖLD KFT. BAJA VÁROS HELYI MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAIN I. Utazási jogosultság 1. Helyi forgalomban az utasok elszállítása jelentkezésük sorrendjében történik.

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények 6/2019 DR 5844/2019/START A MÁV-START Zrt. által biztosított Érvényes: 2019. február 1-től MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás Sorszáma Száma száma hatályba lépés 6/2019.DR. (5844/2019/START) MÁV-START Értesítő

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.)

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) /2012. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK (1.

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes:

Részletesebben

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban 90/2012 DR S-6111/2012. Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjeggyel történő utazás (SCIC-NRT) Helybiztosítást magában foglaló menetjeggyel történő utazás (SCIC-IRT)

Részletesebben

Nemzetközi utazások A-tól Z-ig

Nemzetközi utazások A-tól Z-ig 2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2016. január 4. hétfő, 16.11 Tartalom 1. osztály Autószállítás Állatok szállítása Árak és árfolyamok CityStar Csere és visszaváltás Dohányzás Gyermekkedvezmény

Részletesebben

Vonali menetrend. Wien Budapest Debrecen/Beograd. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig

Vonali menetrend. Wien Budapest Debrecen/Beograd. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Vonali menetrend Wien Budapest Debrecen/Beograd Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Válasszon Ön is START Klub kártyát! Akár féláron vagy díjmentesen is utazhat vonatainkon a START Klub

Részletesebben

A KIRÁLYRÉTI ERDEI VASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A KIRÁLYRÉTI ERDEI VASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A KIRÁLYRÉTI ERDEI VASÚT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Jóváhagyta a Nemzeti Közlekedési Hatóság a. számú határozatával. 2 Előjegyzés az Üzletszabályzat módosításairól Módosítás Értesítő sorszáma száma

Részletesebben

I. Teljes árú menetdíjak. A teljes árú menetdíjak megállapítása a menetrendi kilométerek alapulvételével képzett díjszabási kilométerekből történik.

I. Teljes árú menetdíjak. A teljes árú menetdíjak megállapítása a menetrendi kilométerek alapulvételével képzett díjszabási kilométerekből történik. DÍJSZABÁSI TÁJÉKOZTATÓ A MENETREND SZERINTI BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) AUTÓBUSZJÁRATOKHATÓSÁGI DÍJAIRÓL ÉS KEDVEZMÉNYEIRŐL ÉRVÉNYES 2012. ÁPRILIS 1-TŐL I. Teljes árú menetdíjak A teljes árú menetdíjak

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről (Az egyes VOLÁN társaságok által alkalmazott Utazási feltételek részletes

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.)

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) 6139./2014. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

Részletesebben