VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ"

Átírás

1 VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ Ez egy kötelező érvényű -, törvényes szerződés a végfelhasználó ( licenc hasznosító ) és a Frisk Software International ( FSI ) között az F-Prot Antivírus szoftver termékhez, mely a szoftver programot -, az anyagi - és az on-line -, vagy elektronikus dokumentációt tartalmazza. Az F-Prot Antivírus szoftver telepítésével, - másolásával, - letöltésével, - hozzáférésével, vagy más módon történő felhasználásával Ön elfogadja azt, hogy ezen szerződés feltételeivel kötelező érvényű szerződés jön létre. Ha nem fogadja el ennek a szerződésnek a feltételeit, akkor nem töltheti le -, nem telepítheti -, vagy nem használhatja az F-Prot Antivírus szoftver terméket, hanem vissza kell juttatnia azt a vásárlás helyére. Szoftver termék licenc 1. A licenc hatóköre: A továbbiakban a licenc átruházás az F-Prot Antivírus szoftver termék következő verzióinak egyikére vonatkozik, az FSI által a licenc hasznosítója számára rendelkezésre bocsátottak szerint: 1.1. Az F-Prot Antivírus a Windows - hoz: A licenc a számlában feltüntetettek szerint bármely számítógép(ek) - re vonatkozik Az F-Prot Antivírus az Exchange - hez: A licenc csak a levelező szerverekre -, a levelező relékre - és a levelező gateway - ekre vonatkozik, azaz az olyan számítógépekre, amelyek levelező szolgáltatásokat biztosítanak egy hálózatnál, akár a bejövő -, akár a kimenő - ekhez Az F-Prot Antivírus a Linux/BSD levelező szerver verziókhoz: A licenc csak a levelező szerverekre -, a levelező relékre - és a levelező gateway - ekre vonatkozik, azaz az olyan számítógépekre, amelyek levelező szolgáltatásokat biztosítanak egy hálózatnál, akár a bejövő -, akár a kimenő - ekhez.

2 1.4. Az F-Prot Antivírus a Linux/BSD fájl szerver verzióhoz: A licenc csak a fájl -, a nyomtatási - és az alkalmazási szerverekre vonatkozik, azaz az olyan számítógépekre, amelyek a levelezési szolgáltatásoktól eltérő hálózati szolgáltatásokat biztosítanak Az F-Prot Antivírus a Linux/BSD munkaállomás verzióhoz: A licenc csak egy egyedi munkaállomásra vonatkozik, és bármelyik fájlt helyileg tárolják. Ha a munkaállomás hálózati szolgáltatásokat biztosít, akkor a fájl szerver -, vagy a levelező szerver licenc szükséges Az F-Prot Antivírus az AIX - hez: A licenc szerverekre vonatkozik, azaz olyan számítógépekre, amelyek levelezési szolgáltatásokat biztosítanak egy hálózatnál, akár a bejövő -, akár a kimenő - ekhez, vagy olyan szerverekhez, amelyek a levelezési szolgáltatásoktól eltérő hálózati szolgáltatásokat biztosítanak F-Prot Antivírus a Solaris levelező szerver verzióhoz: A licenc csak a levelező szerverekre -, a levelező relékre - és a levelező gateway - ekre vonatkozik, azaz az olyan számítógépekre, amelyek levelező szolgáltatásokat biztosítanak egy hálózatnál, akár a bejövő -, akár a kimenő - ekhez Az F-Prot Antivírus a Solaris fájl szerver verzióhoz: A licenc csak a fájl -, a nyomtatási - és az alkalmazási szerverekre vonatkozik, azaz az olyan számítógépekre, amelyek a levelezési szolgáltatásoktól eltérő hálózati szolgáltatásokat biztosítanak Az F-Prot Antivírus a Solaris fájl szerver verzióhoz: A licenc csak a fájl -, a nyomtatási - és az alkalmazási szerverekre vonatkozik, azaz az olyan számítógépekre, amelyek a levelezési szolgáltatásoktól eltérő hálózati szolgáltatásokat biztosítanak Az F-Prot Antivirus a Solaris munkaállomások verzióhoz: A licenc csak egy egyedi munkaállomásra vonatkozik, és bármelyik fájlt helyileg tárolják. Ha a munkaállomás hálózati szolgáltatásokat biztosít, akkor a fájl szerver -, vagy a levelező szerver licenc szükséges.

3 1.11. F-Prot Antivirus a DOS - hoz: A licenc a számlában feltüntetettek szerint bármely számítógép(ek) - re vonatkozik.

4 2. A licenc átruházása 2.1. Szoftver termék: Az FSI egy nem kizárólagos -, át nem adható licencet ruház át az F-Prot Antivírus szoftver programnak a licenc hasznosítójának, a birtokában levő, bármelyik számítógépen történő felhasználásra, a számlában feltüntettettek szerinti hatállyal. Kivéve, ha azt ebben a szerződésben azt kifejezetten másképpen biztosították, a licenc hasznosítója nem készíthet másolatokat az F-Prot Antivírus szoftverről, vagy - az ahhoz kapcsolódó nyomtatott anyagról Telepítés: Ön az F-Prot antivírus a Windows - hoz vállalati felhasználói verziójú szoftver terméket az FSI - től megvásárolt számú számítógépre telepítheti. Azok a felhasználók, akik az F-Prot Antivírus a Windows - hoz otthoni verziójú szoftver terméket vásárolták meg, azt maximum öt olyan számítógépre telepíthetik a háztartásukban, melyeket személyes céljaikra használnak fel Ön az F-Prot Antivírus az Exchange - hez szoftver terméket az FSI licenc által tartalmazott számú postafiókhoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a Linux/BSD levelező szerverhez való szoftver terméket az FSI licencben szereplő számú felhasználóhoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a Linux/BSD fájl szerverhez való szoftver terméket az FSI licence által tartalmazott számú felhasználóhoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a Linux/BSD munkaállomás való szoftver terméket az FSI licencben szereplő számú munkaállomáshoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus az AIX az IBM p-sorozat (RS/6000) - hoz való szoftver terméket az FSI licence által tartalmazott számú felhasználóhoz telepítheti.

5 Ön az F-Prot Antivírus a Linux az IBM z-sorozat (S/390) - hoz való szoftver terméket az FSI licencben szereplő számú felhasználóhoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a Solaris levelező szerverhez való szoftver terméket az FSI licence által tartalmazott számú felhasználóhoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a Solaris fájl szerverhez való szoftver terméket az FSI licencben szereplő számú szerverhez telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a Solaris munkaállomáshoz való szoftver terméket az FSI licence által tartalmazott számú munkaállomáshoz telepítheti Ön az F-Prot Antivírus a DOS - hoz való szoftver terméket az FSI licencben szereplő számú számítógéphez telepítheti. 3. Az egyéb jogok és - korlátozások leírása 3.1. Tilos az újra eladás: Az F-Prot Antivírus az Ön személyes -, vagy professzionális felhasználására korlátozódik, és azt nem lehet újra eladni -, vagy más módon, ellenértékért továbbítani a szoftver terméket A fordított irányú mérnöki munka - (Reverse Engineering), a szétbontás - és szétszerelés korlátozása: A licenc hasznosítója nem alkalmazhatja a szoftver termékkel kapcsolatos fordított irányú mérnöki munkát, - a szétbontást, - a szétszerelést, kivéve azt az esetet és kivéve csak az olyan terjedelmű tevékenységet, amelyet az alkalmazható törvény engedélyezett Bérlet: A licenc hasznosítója nem adhatja bérletbe, nem adhatja haszonbérletbe, és nem kölcsönözheti a szoftver terméket Szolgáltatás és műszaki támogatás: Az FSI a szoftver termékkel kapcsolatos szükség szerinti támogató szolgáltatást biztosíthat Önnek.

6 3.5. Befejezés: A többi jogokra való kötelezettség nélkül az FSI befejezheti ezt a szerződést, ha Ön megszegi a szerződés feltételeit és - kikötéseit. Ilyen esetben Önnek meg kell semmisítenie - és el kell távolítania a szoftver termék összes másolatát és - annak összes alkotórészét Frissítések: Ön találhat egy olyan új vírust, amely ismeretlen az FSI számára és azt elküldve az FSI - hez, amely a lehető leghamarabb ellátja a licenc hasznosítóját az F-Prot Antivírus szoftver program frissített verziójával. 4. Szerzői jog: Az összes cím és az F-Prot Antivírusban levő -, vagy az ahhoz kapcsolódó szellemi tulajdon -, a kapcsolódó nyomtatott anyagok - és az Internetről szerzett bármilyen másolat az FSI tulajdona. Az összes cím és annak tartalmában levő -, vagy az ahhoz kapcsolódó szellemi tulajdon, mely az F-Prot Antivírus felhasználásán keresztül hozzáférhető, az adott tartalom tulajdonosának a tulajdona, és azok az alkalmazható szerzői joggal -, vagy más szellemi tulajdonjoggal védettek lehetnek. Ez a szerződés az ilyen tartalom felhasználáshoz semmilyen jogot nem ruház át. Az összes olyan jog, amelyet kifejezetten nem ruháztak át, az FSI számára van fenntartva. 5. Korlátozott garancia: Az FSI garantálja azt, hogy az F-Prot Antivírus alapjában véve - az alkalmazható törvény által megállapított, a vétel napjától számított időtartamra - a specifikációknak megfelelően fog teljesíteni. A licenc hasznosító megérti azt, és egyetért azzal, hogy a szoftver terméket ahogy van állapotban bocsátották rendelkezésre azzal az összes hibával együtt, amely társulhat a szoftver termékekhez. Az FSI garantálja, hogy bármely rendelkezésre bocsátott lemez a fizikai hibáktól mentes. 6. Garanciális kivételek: Az FSI nem vállal sem kifejezett -, sem burkolt garanciát az F- Prot Antivírus szoftver programban levő szoftver teljesítőképességével kapcsolatban, de minden erőfeszítést megtesz azért, hogy azonnal kijavítson bármilyen hibát az említett szoftverben, amelyet a licenc hasznosítója bejelentett. Az FSI azokkal az eszközökkel kísérelheti meg a hibák kijavítását, amelyeket a legmegfelelőbbeknek határozott meg. A hardver rendellenes működések -, vagy a meghibásodások -, az

7 adatok elvesztése -, vagy az Interneten keresztüli szolgáltatások harmadik fél miatti összeomlása által okozott hibákat kifejezetten kizárjuk. 7. A felelősség korlátozása: Az FSI nem viselhet felelősséget semmilyen közvetett -, következményes -, véletlenül felmerülő -, vagy büntetéssel kapcsolatos károkért, vagy - bármilyen tevékenység miatti ügyvédi díjakért a kár-, vagy a szerződés során, tekintet nélkül arra, hogy az FSI tudatában volt-e az ilyen károsodások lehetőségének. A licenc hasznosítójának kizárólagos kármentesítése az FSI - nek fizetett összegre kell, hogy korlátozódjon. 8. Jogviták: Az ezen szerződés kezdetével, - alkalmazásával, vagy - tolmácsolásával kapcsolatos bármely jogvitát az izlandi törvényeknek megfelelően - és az Izlandon alkalmazható bíróság kizárólagos döntőbíráskodásával kell elrendezni.

Licenc és garancia. BitDefender Licenc

Licenc és garancia. BitDefender Licenc Licenc és garancia HA ÖN NEM ÉRT EGYET EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL ÉS - KIKÖTÉ- SEKKEL, AKKOR NE TELEPÍTSE A SZOFTVERT. A SZOFTVER BÁRMI- LYEN MÓDON TÖRTÉNŐ TELEPÍTÉSÉVEL, VAGY - FELHASZNÁLÁ- SÁVAL ÖN KINYILVÁNÍTJA

Részletesebben

www.lhsimulations.hu LHSimulations EULA (End-user Licence Agreement) Végfelhasználói licenc megállapodás

www.lhsimulations.hu LHSimulations EULA (End-user Licence Agreement) Végfelhasználói licenc megállapodás LHSimulations (End-user Licence Agreement) Végfelhasználói licenc megállapodás minden termékre érvényes (ingyenes és fizetős) Page: 1 / 5 Tartalomjegyzék Végfelhasználói licenc megállapodás ()... 3 Kapcsolat...

Részletesebben

PeTitan Informatika Bt. SZOFTVERTERMÉKEINEK HASZNÁLATÁHOZ

PeTitan Informatika Bt. SZOFTVERTERMÉKEINEK HASZNÁLATÁHOZ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS a PeTitan Informatika Bt. SZOFTVERTERMÉKEINEK HASZNÁLATÁHOZ FONTOS - OLVASSA EL FIGYELMESEN! A jelen Végfelhasználói Licencszerződés egy jogilag kötelező szerződés Ön (mint

Részletesebben

Végfelhasználói licencszerződés

Végfelhasználói licencszerződés Végfelhasználói licencszerződés A jelen Végfelhasználói licencszerződés Ön (mint természetes vagy nem természetes személy, továbbiakban: Felhasználó) és a Magyar Nemzeti Bank (1054 Budapest, Szabadság

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS FIGYELMEZTETÉS: KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN: A JELEN VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS ("SZERZŐDÉS") ÖN (AKÁR TERMÉSZETES, AKÁR JOGI SZEMÉLY) ÉS AZ ACER INC. BELEÉRTVE

Részletesebben

Végfelhasználói licenc szerződés ELLA ibanq

Végfelhasználói licenc szerződés ELLA ibanq Cégnév: ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank zrt. Székhely: 1067 Budapest, Csengery utca 31. Telefon: +36 1 465 65 65 +36 1 801 35 65 Fax: +36 1 465 65 99 Cg. szám: Fővárosi Bíróság 01-10-045097 Adószám:

Részletesebben

SONY SZOFTVERRE VONATKOZÓ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC MEGÁLLAPODÁS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER HASZNÁLATÁT MEGELŐZŐEN FIGYELMESEN OLVASSA EL A

SONY SZOFTVERRE VONATKOZÓ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC MEGÁLLAPODÁS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER HASZNÁLATÁT MEGELŐZŐEN FIGYELMESEN OLVASSA EL A SONY SZOFTVERRE VONATKOZÓ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC MEGÁLLAPODÁS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER HASZNÁLATÁT MEGELŐZŐEN FIGYELMESEN OLVASSA EL A KÖVETKEZŐ MEGÁLLAPODÁST. A SZOFTVER HASZNÁLATA A JELEN MEGÁLLAPODÁSBAN

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK amely létrejött a Learnair Képzési Szolgáltató Kft. (a továbbiakban Learnair) és a Felhasználó között, a LIVI 24 Program felhasználási jogáról. Fontos tudnivalók: A Learnair

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés A szerzői jog az Európai Unióban Hozzáférés az e-könyvekhez dr. Legeza Dénes, SZTNH Nemzeti Közszolgálati Egyetem A KÖNYVTÁRAK

Részletesebben

A jelen EULA abban az esetben alkalmazható, ha Ön az Egyesült Államokon vagy Kanadán kívül vásárolta az árucikket.

A jelen EULA abban az esetben alkalmazható, ha Ön az Egyesült Államokon vagy Kanadán kívül vásárolta az árucikket. A jelen EULA abban az esetben alkalmazható, ha Ön az Egyesült Államokon vagy Kanadán kívül vásárolta az árucikket. A jelen Végfelhasználói licencszerződés ( EULA ) törvényes megállapodás Ön és a Holland

Részletesebben

IBM Gépi Kód Licencmegállapodás

IBM Gépi Kód Licencmegállapodás IBM Gépi Kód Licencmegállapodás A Licenccel Rendelkező Felhasználó számára az Érintett Gépnek az IBM vállalattól, egy hivatalos IBM viszonteladótól vagy külső féltől történő beszerzése önmagában nem biztosít

Részletesebben

Végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodás, Korlátozott jótállási megállapodás Képzési és támogatási megállapodás

Végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodás, Korlátozott jótállási megállapodás Képzési és támogatási megállapodás Végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodás, Korlátozott jótállási megállapodás Képzési és támogatási megállapodás A Procon-X, Inc végfelhasználói szoftverlicenc-megállapodása ( EULA ) jogi megállapodás

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

GARANCIA FELTÉTELEI 1. GARANCIA A CAT Phones garanciális kötelezettségei az általa gyártott termékekkel kapcsolatban a következő feltételekre

GARANCIA FELTÉTELEI 1. GARANCIA A CAT Phones garanciális kötelezettségei az általa gyártott termékekkel kapcsolatban a következő feltételekre GARANCIA JEGY GARANCIA FELTÉTELEI 1. GARANCIA 1.1 1.1 A CAT Phones garanciális kötelezettségei az általa gyártott termékekkel kapcsolatban a következő feltételekre korlátozódnak: 1.2 A CAT Phones garantálja,

Részletesebben

Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat

Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Kiadási megjegyzések GI22-0068-02 Virtual I/O Server 1.1.2.0 változat Kiadási megjegyzések GI22-0068-02 Megjegyzés Az információk és a tárgyalt termék használatba vétele

Részletesebben

13. óra op. rendszer ECDL alapok

13. óra op. rendszer ECDL alapok 13. óra op. rendszer ECDL alapok 1. Mire szolgál az asztal? a) Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. b) A telepített alkalmazások tárolására. c) A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére.

Részletesebben

Licencmegállapodás. Használati feltételek: (helyi használatra)

Licencmegállapodás. Használati feltételek: (helyi használatra) Licencmegállapodás Használati feltételek: (helyi használatra) Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi használati feltételeket. Jelen feltételek és kikötések (továbbiakban: "Használati feltételek") az Ön

Részletesebben

Visual Studio 2012 és MSDN. Csomagok és licencelés

Visual Studio 2012 és MSDN. Csomagok és licencelés Visual Studio 2012 és MSDN Csomagok és licencelés Karácsony Sándor Ker-Soft Számítástechnikai Kft. Licencelési alap: Fejlesztőeszközök - felhasználói licenc Licenccel rendelkező felhasználó Minden beszerzett

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Szoftver vásárlási feltételek 1. A Panda Számlázó szoftvert letöltötte és minden funkcióját kipróbálta. 2. Regisztrácó előtt tudomásul vette a szoftver licenc szerződést.

Részletesebben

SUSE(r) Moblin Novell(r) Szoftverlicenc-szerződés

SUSE(r) Moblin Novell(r) Szoftverlicenc-szerződés SUSE(r) Moblin Novell(r) Szoftverlicenc-szerződés FIGYELMESEN OLVASSA EL EZT A SZERZŐDÉST. A SZOFTVER (ÉS ÖSSZETEVŐINEK) TELEPÍTÉSÉVEL VAGY MÁS MÓDON TÖRTÉNŐ HASZNÁLATÁVAL ELFOGADJA EZEN SZERZŐDÉS FELTÉTELEIT.

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS SEAGATE SZOFTVEREKHEZ

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS SEAGATE SZOFTVEREKHEZ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS SEAGATE SZOFTVEREKHEZ KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL EZT A VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉST ( VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS ). AZ ELFOGADOM IKONRA VALÓ KATTINTÁSSAL VAGY

Részletesebben

VISZONTELADÓNAK A TELJES FEL NEM HASZNÁLT CSOMAGOT A SZÁMLÁVAL EGYÜTT.

VISZONTELADÓNAK A TELJES FEL NEM HASZNÁLT CSOMAGOT A SZÁMLÁVAL EGYÜTT. GroupWise 2012 SP2 GroupWise WebAccess/Messenger (korlátozott licenc) GroupWise Coexistence Solution for Exchange Novell szoftverlicenc-szerződés FIGYELMESEN OLVASSA EL A SZERZŐDÉST. A SZOFTVER TELEPÍTÉSÉVEL,

Részletesebben

Informatikai Főosztály. Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala május 29.

Informatikai Főosztály. Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala május 29. Munkacsoport megoldások - Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala Linux alapú csoportmunka megoldás GroupWise-zal és Open Enterprise Server-relrel Zibriczki Béla - főosztályvezető 2008. május 29.

Részletesebben

HP végfelhasználói licencszerződés

HP végfelhasználói licencszerződés HP végfelhasználói licencszerződés 1. Hatály. Jelen végfelhasználói licencszerződés (a Szerződés ) a mellékelt szoftver használatát szabályozza, kivéve, ha az az Ön és a Hewlett-Packard vállalat és annak

Részletesebben

PC-DMIS VÉGFELHASZNÁLÓI SZOFTVER LICENCSZERZODÉS

PC-DMIS VÉGFELHASZNÁLÓI SZOFTVER LICENCSZERZODÉS PC-DMIS VÉGFELHASZNÁLÓI SZOFTVER LICENCSZERZODÉS KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ALÁBBI FELTÉTELEKET E WILCOX ASSOCIATES INC. SZOFTVER TERMÉK TELEPÍTÉSE ÉS/VAGY HASZNÁLATA ELOTT. EZ A SZOFTVERLICENC EGY

Részletesebben

FELHASZNÁLÁSI JOGOK ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS- TERVEZET. a KuponOS szoftver használatáról

FELHASZNÁLÁSI JOGOK ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS- TERVEZET. a KuponOS szoftver használatáról FELHASZNÁLÁSI JOGOK ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS- TERVEZET amely létrejött egyrészről Cégnév: Székhely: Adószám: Képviseli: Mint felhasználó továbbiakban Felhasználó a KuponOS szoftver használatáról másrészről

Részletesebben

A WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I. HATÁLY

A   WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I. HATÁLY 1 A WWW.ARBCONSULTING.HU WEBOLDAL JOGI KÖZLEMÉNYE I.1. A www.arbconsulting.hu weboldal I. HATÁLY Jelen Jogi nyilatkozat (Nyilatkozat) hatálya alá tartozik az ARB Privacy Consulting Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató neve: Körtvélyesi VillámNyelviskola Oktató és Kereskedelmi Betéti Társaság Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH- 50331 / 2012 Elérhetőség: info@lazannemetul.hu

Részletesebben

Általános felhasználási feltételek. TomTom International B.V.

Általános felhasználási feltételek. TomTom International B.V. [Magyarország] Általános felhasználási feltételek TomTom International B.V. De Ruijterkade 154, 1011 AC Amszterdam, Hollandia és valamennyi leányvállalata (együttesen TomTom ) Tartalom 1 Hatály... 3 2

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. A szolgáltatás tárgya, szerződés tartalma 1.1. Oláh Gábor egyéni vállalkozó (Oláh Gábor, 2193 Galgahévíz, Mikszáth Kálmán utca 12. továbbiakban: Szolgáltató) a szolgáltatásaira

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Ez egy speciális SZERZŐDÉS Ön, mint Felhasználó (akár magánszemély, gazdálkodó-, vagy egyéb szerv) és Veress Lászlóné e.v. között (a továbbiakban: Szoftvertulajdonos). Kérjük,

Részletesebben

Általános részvételi feltételek a JUB Profi Club hűség programjában és a JUB Profi Club mobil alkalmazása általános működési feltétele

Általános részvételi feltételek a JUB Profi Club hűség programjában és a JUB Profi Club mobil alkalmazása általános működési feltétele Általános részvételi feltételek a JUB Profi Club hűség programjában és a JUB Profi Club mobil alkalmazása általános működési feltétele 1. Részvételi feltételek a JUB Profi Club hűség programjában A JUB

Részletesebben

Szerzői jog. Szoftver 2

Szerzői jog. Szoftver 2 Felhasználói jogok Magyarországon a szerzői jogokat az 1999. évi LXXVI. törvény szabályozza. Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos, és művészeti alkotásokat. Vagyis a szoftvert is. Szerzői jog A szoftver,

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK szerver, webtárhely és kapcsolódó szolgáltatások nyújtására...

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK szerver, webtárhely és kapcsolódó szolgáltatások nyújtására... ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK szerver, webtárhely és kapcsolódó szolgáltatások nyújtására... 1. Definíciók: Szolgáltató: Zedality Kft., 6000 Kecskemét, Mészáros Lázár tér 1., adószáma: 12552580 2 03,

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCMEGÁLLAPODÁS

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCMEGÁLLAPODÁS VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCMEGÁLLAPODÁS Kérjük, hogy a program használata előtt gondosan olvassa el az alábbi licencmegállapodást. A megállapodás elfogadásával Ön hozzájárul, hogy felhasználó vagy engedélyes

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Kaspersky Anti-Vírus

Kaspersky Anti-Vírus Kaspersky Anti-Vírus 2F Kft. 2F Kft. 1994. Data Fellows F-Prot képviselet 1994. Data Fellows F-Prot képviselet 1996. F-Secure és AVP képviselet 1996. F-Secure és AVP képviselet Nokia és Checkpoint tűzfal

Részletesebben

Végfelhasználói licensz szerződés

Végfelhasználói licensz szerződés Végfelhasználói licensz szerződés Amely létrejött egyrészről a Data System Control Kft. (4025 Debrecen, Bajcsy- Zsilinszky utca 3-5. 1/7.) továbbiakban Data System Control Kft., másrészről a szoftver termékhez

Részletesebben

Ár: 3.735 Ft+Áfa/év. Ár: 7.485 Ft+Áfa/év

Ár: 3.735 Ft+Áfa/év. Ár: 7.485 Ft+Áfa/év HOSZT ITYU-125 125MB web tárterület, 125Mb e-mail tárterület, Ár: 3.735 Ft+Áfa/év ITYU-250 250MB web tárterület, 250Mb e-mail tárterület, Ár: 7.485 Ft+Áfa/év ITYU-500 500MB web tárterület, 500Mb e-mail

Részletesebben

TERVEZŐRENDSZER ÉS OKTATÓPROGRAM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

TERVEZŐRENDSZER ÉS OKTATÓPROGRAM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Design Suite ELEKTRONIKAI TERVEZŐRENDSZER ÉS OKTATÓPROGRAM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV DesignSoft www.designsoft.hu i-1 SZERZŐI JOGOK Copyright 1990-2008 DesignSoft Kft. Minden jog fenntartva. A eredeti telepítőlemezén

Részletesebben

TOTAL IMMERSION D FUSION RUNTIME VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC-MEGÁLLAPODÁS

TOTAL IMMERSION D FUSION RUNTIME VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC-MEGÁLLAPODÁS TOTAL IMMERSION D FUSION RUNTIME VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC-MEGÁLLAPODÁS A jelen, a TOTAL IMMERSION és Ön (a továbbiakban Ön vagy az ENGEDÉLYES ) közötti licenc-megállapodás (a továbbiakban a Megállapodás

Részletesebben

Végfelhasználói licencszerződés (End User License Agreement EULA ) Vero (Radan) Végfelhasználói Licencszerződés

Végfelhasználói licencszerződés (End User License Agreement EULA ) Vero (Radan) Végfelhasználói Licencszerződés Végfelhasználói licencszerződés (End User License Agreement EULA ) Vero (Radan) Végfelhasználói Licencszerződés FONTOS FIGYELMEZTETÉS: KÉRJÜK, A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN AZ ALÁBBIAKAT:

Részletesebben

INTERNET!SZOLGÁLTATÁS! Műszaki!Feltételek!!!!!!!! Érvényes!2015.!12.!01/től!visszavonásig! ÁSZF!4.!sz.!melléklet!

INTERNET!SZOLGÁLTATÁS! Műszaki!Feltételek!!!!!!!! Érvényes!2015.!12.!01/től!visszavonásig! ÁSZF!4.!sz.!melléklet! INTERNETSZOLGÁLTATÁS MűszakiFeltételek Érvényes2015.12.01/tőlvisszavonásig ÁSZF4.sz.melléklet oldal1 ASZOLGÁLTATÁSMEGHATÁROZÁSA InternethozzáférésAszolgáltatás: olyan elektronikus hírközlési szolgáltatás,

Részletesebben

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 1 Tartalom A Barracuda Networks Termékportfólió IT üzemeltetés

Részletesebben

Az eladó minden termék és szolgáltatás esetében a Gabriano Pizzéria Kft.

Az eladó minden termék és szolgáltatás esetében a Gabriano Pizzéria Kft. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: a "ÁSZF") határozzák meg a Gabriano Pizzéria Kft. (Adósz:23823981-2-17 Cg.:17-09-009177) kizárólagos tulajdonában álló és a Gabriano Pizzéria Kft.

Részletesebben

Felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat

Felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat Felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat I. Bevezetés 1.1. A DIGI Online szolgáltatás (a továbbiakban: DIGI Online ) üzemeltetője a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (székhelye: 1134 Budapest,

Részletesebben

ELEKTRONIKUS BANKI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

ELEKTRONIKUS BANKI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ELEKTRONIKUS BANKI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályos: 2002. Szeptember 15. napjától TARTALOM 1. AZ ELEKTRONIKUS BANKI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA

Részletesebben

BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT.

BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT. BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT. Ön jelen Szerződés alapján, mint vásárló, jogosult a Szoftver használatára.

Részletesebben

INTERNET!SZOLGÁLTATÁS! Műszaki!Feltételek!!!!!!! Érvényes!2014.!08.!10től!visszavonásig! ÁSZF!4.!sz.!melléklet!

INTERNET!SZOLGÁLTATÁS! Műszaki!Feltételek!!!!!!! Érvényes!2014.!08.!10től!visszavonásig! ÁSZF!4.!sz.!melléklet! INTERNETSZOLGÁLTATÁS MűszakiFeltételek Érvényes2014.08.10tőlvisszavonásig ÁSZF4.sz.melléklet OpennetworksKft.ÁSZF 2014.augusztus1. oldal1 ASZOLGÁLTATÁSMEGHATÁROZÁSA InternethozzáférésAszolgáltatás: olyan

Részletesebben

Kaspersky Small Office Security 2 Felhasználói útmutató

Kaspersky Small Office Security 2 Felhasználói útmutató Kaspersky Small Office Security 2 Felhasználói útmutató TERMÉKVERZIÓ: 9.1 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában, és választ ad

Részletesebben

12. óra op. rendszer 1

12. óra op. rendszer 1 12. óra op. rendszer 1 1. Mire szolgál az asztal? A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére. 2. Fejezze be a mondatot. A tűzfal funkciója, hogy... biztosítsa a számítógép hálózati védelmét

Részletesebben

ERserver. iseries. Az iseries Access for Windows használatának megkezdése

ERserver. iseries. Az iseries Access for Windows használatának megkezdése ERserver iseries Az iseries Access for Windows használatának megkezdése ERserver iseries Az iseries Access for Windows használatának megkezdése ii iseries: Az iseries Access for Windows használatának

Részletesebben

o A Felhasználási feltételek elfogadása, a regisztráció során megadott adatok ellenőrzése.

o A Felhasználási feltételek elfogadása, a regisztráció során megadott adatok ellenőrzése. Jogi nyilatkozat Felhasználási feltételek 1. Az alábbiakban olvasható felhasználási feltételek az Ön (a továbbiakban: regisztrált tag) és a www.walmarkedukacio.hu honlapot üzemeltető Walmark Magyarország

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 1.

Számítógépes alapismeretek 1. Számítógépes alapismeretek 1. 1/7 Kitöltő adatai: 1. Név: 2. Osztály: 3. E-mail címe: 2/7 Kérdések: 1. Mi az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia)? Olyan eszközök, technológiák, amik az információ

Részletesebben

1.4 Eseti jogosultság az Ügyfél azon joga, hogy egy adott eset vonatkozásában eseti támogatásban részesüljön.

1.4 Eseti jogosultság az Ügyfél azon joga, hogy egy adott eset vonatkozásában eseti támogatásban részesüljön. Autodesk eseti támogatás Szerződéses feltételek AZ AUTODESK ESETI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE CÉLJÁBÓL TÖRTÉNŐ FELKERESÉSÉVEL AZ ÜGYFÉL ELFOGADJA, HOGY AZ ESETI TÁMOGATÁS NYÚJTÁSÁT A JELEN DOKUMENTUMBAN SZEREPLŐ

Részletesebben

Online Beszámoló web alapú alkalmazás. szoftver licencszerződés

Online Beszámoló web alapú alkalmazás. szoftver licencszerződés Online Beszámoló web alapú alkalmazás szoftver licencszerződés 1. SZERZŐDÉS ELFOGADÁSA 1.1. A jelen Végfelhasználói Licencszerződés (továbbiakban: szerződés) a Sask Gazdasági Tanácsadó Kft., mint (továbbiakban:

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer FRISSÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv - kivonat

ACTUAL Ügyviteli Rendszer FRISSÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv - kivonat ACTUAL Ügyviteli Rendszer FRISSÍTÉSI ÚTMUTATÓ Felhasználói kézikönyv - kivonat Tartalom A program frissítése 2 FRISSÍTÉS A SZERVER GÉPEN: 3 FRISSÍTÉS A KLIENS GÉPEN: 6 Hibaelhárítás: 7 Kronos Trade Kft.

Részletesebben

3. A szerződés teljesítésének helye, módja, okmányai és határideje

3. A szerződés teljesítésének helye, módja, okmányai és határideje VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészt az másrészt az között. Országgyűlés Hivatala 1357 Budapest, Kossuth L. tér 1-3. adószáma: 15300014-2-41 (képviseli : Ambrus János, az Országgyűlési Könyvtár

Részletesebben

SUSE(R) Linux Enterprise 11 Software Development Kit ( SDK ) SP1 Novell(R) szoftverlicenc-szerződés

SUSE(R) Linux Enterprise 11 Software Development Kit ( SDK ) SP1 Novell(R) szoftverlicenc-szerződés SUSE(R) Linux Enterprise 11 Software Development Kit ( SDK ) SP1 Novell(R) szoftverlicenc-szerződés A SZERZŐDÉST GONDOSAN OLVASSA EL. A SZOFTVER (ÉS ÖSSZETEVŐINEK) TELEPÍTÉSÉVEL VAGY MÁS MÓDON TÖRTÉNŐ

Részletesebben

Szoftverek felhasználhatósága Forrás:

Szoftverek felhasználhatósága Forrás: Szoftverek felhasználhatósága Forrás: http://www.felsobuki.sulinet.hu/tantargy/info/szobeli/jog.pdf Szerzői jog A szoftver forrás- és tárgykódja, valamint a hozzá tartozó dokumentáció a programozók szellemi

Részletesebben

1. Felhasználási feltételek tárgya 2. Szolgáltatás igénybevétele 3. A felhasználó kötelezettségei

1. Felhasználási feltételek tárgya 2. Szolgáltatás igénybevétele 3. A felhasználó kötelezettségei A mineside.hu (IFH-Ker. Kft, Adószám: 14694543-2-13) a hozzá tartozó weboldalakon közzétett Online játékok és egyéb szolgáltatások használatát az alábbiak szerint határozza meg: 1. Felhasználási feltételek

Részletesebben

Módosítva 2006. márciusában

Módosítva 2006. márciusában SMART Technologies, Inc. Végfelhasználói szoftverlicenc-szerződés KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL EZT A VÉGFELHASZNÁLÓI SZOFTVERLICENC-SZERZŐDÉST ( LICENC ). A SZOFTVER

Részletesebben

3. A szerződés kezdete, futamideje és felmondása

3. A szerződés kezdete, futamideje és felmondása Etapp-Szoftver Kft. Általános Szerződési Feltételek 1. Szolgáltatás A szolgáltatás tárgya az Etapp-Szoftver Kft. szoftverek használatának rendelkezésre bocsátása (továbbiakban Szolgáltatás), valamint a

Részletesebben

NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360

NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360 NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360 FONTOS: KÉRJÜK, HOGY A (LENT MEGHATÁROZOTT) SZOFTVERNEK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINAK HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT GONDOSAN TANULMÁNYOZZA

Részletesebben

SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉS SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Létrehozás dátuma: Budapest, 2008.12.09. Módosítás dátuma: 2012.02.22 Hatálybalépés

Részletesebben

Adatkezelési és - védelmi tájékoztató. Adatkezelési és-védelmi tájékoztató a GDPR megfeleléshez

Adatkezelési és - védelmi tájékoztató. Adatkezelési és-védelmi tájékoztató a GDPR megfeleléshez Adatkezelési és - védelmi tájékoztató a GDPR megfeleléshez Verzió Dátum Felelős Megjegyzés v1.001 2018.05.25. Nagy István Első verzió Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet 2 Tartalom Általános

Részletesebben

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra TELEPÍTÉS ELŐTTI TEENDŐK: Ez a dokumentum a WorldShip alkalmazás WorldShip DVD-ről való frissítését ismerteti. A WorldShip alkalmazást az internetről is telepítheti. Keresse fel a következő weblapot, majd

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Készült: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás dátuma: 2011. szeptember 19. Utolsó módosítás hatályos: 2011. szeptember 19. Általános Szerződési Feltételek (1) A ToolSiTE Informatikai és Szolgáltató Kft.

Részletesebben

TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7

TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7 TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7 1. FELADAT 1. Továbbküldés esetén milyen előtaggal egészül ki az e-mail tárgysora? Jelölje a helyes választ (válaszokat)! [1 pont] a) From: b) Fw: c) To: d) Vá: 2. Melyik

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24.

Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24. Bátor Tábor Alapítvány Jogi nyilatkozat Budapest, 2014. szeptember 24. 1 1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI: A szolgáltató neve: Bátor Tábor Alapítvány A szolgáltató székhelye: 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 46-48.

Részletesebben

Kulcs Számla frissítés

Kulcs Számla frissítés Kulcs Számla frissítés Megjelenés dátuma: 2010. március 29. Elszámolási időszakos számlák Környezetvédelmi Termékdíj változás Szerződésekből bizonylat kiállítás Automatikus adatmentési lehetőség Készpénzfizetési

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Hálózati alapismeretek 20 perc 2. Az internet jellemzői 25 perc 3. Szolgáltatások

Részletesebben

Omega Finance szoftver licencszerződés

Omega Finance szoftver licencszerződés Omega Finance szoftver licencszerződés 1. SZERZŐDÉS ELFOGADÁSA 1.1. A jelen Végfelhasználói Licencszerződés (továbbiakban: szerződés) a Sask Gazdasági Tanácsadó Kft., mint (továbbiakban: ) és a szoftvert

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket?

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? Egy email szövegében elhelyezet információ annyira biztonságos, mintha ugyanazt az információt

Részletesebben

Amennyiben Ön Önálló liszenszverziót vásárolt, azt installálás után csak egy példányban és egyszerre cask egy számítógépen használhatja.

Amennyiben Ön Önálló liszenszverziót vásárolt, azt installálás után csak egy példányban és egyszerre cask egy számítógépen használhatja. OLVASSA EL EZT A SZERZŐDÉST FIGYELMESEN MIELŐTT VALAMILYEN PROGRAMOT VAGY MEGOLDÁST ELTÖLT AZ ÉPTÁR WEBOLDALRÓL VAGY BÁRMELY KAPCSOLÓDÓ OLDALRÓL. Ez a végfelhasználói liszensz szerződés ( VFLSZ ) egy szerződés

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató neve: Körtvélyesi VillámNyelviskola Oktató és Kereskedelmi Betéti Társaság Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH- 50331 / 2012 Elérhetőség: info@lazannemetul.hu

Részletesebben

Illesztőprogram küldése

Illesztőprogram küldése Illesztőprogram küldése Rendszergazdai útmutató 2013. január www.lexmark.com Áttekintés 2 Áttekintés Az Illesztőprogram küldése alkalmazás segítségével egyszerűen beszerezheti a kívánt nyomtatómodellhez

Részletesebben

Szegfű László szegfu.laszlo [at] szeged.eu

Szegfű László szegfu.laszlo [at] szeged.eu Nyílt forráskódú szoftverek helyzete és lehetőségei az önkormányzati ASP központok szemszögéből Nyílt szoftverek a közigazgatásban Budapest, Arany 10 Konferenciaközpont 2010. 04. 15. Szegfű László szegfu.laszlo

Részletesebben

NOKIA KORLÁTOZOTT GYÁRTÓI JÓTÁLLÁS WINDOWS PHONE OPERÁCIÓS RENDSZERREL ELLÁTOTT NOKIA TERMÉKEKRE

NOKIA KORLÁTOZOTT GYÁRTÓI JÓTÁLLÁS WINDOWS PHONE OPERÁCIÓS RENDSZERREL ELLÁTOTT NOKIA TERMÉKEKRE NOKIA KORLÁTOZOTT GYÁRTÓI JÓTÁLLÁS WINDOWS PHONE OPERÁCIÓS RENDSZERREL ELLÁTOTT NOKIA TERMÉKEKRE FIGYELEM! Ez a korlátozott gyártói jótállás (a továbbiakban: jótállás ) kizárólag a Nokia valamely szerződéses

Részletesebben

Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben

Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben 1 Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben 1. Bevezetés... 2 2. Licenc információk... 2 2.1. Program sorozatszám... 3 2.2. Aktiválási kód... 3 3. A licenc információk bevitele...

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi

iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi iseries Client Access Express - Mielőtt elkezdi ii iseries: Client Access Express - Mielőtt elkezdi Tartalom Rész 1. Client Access Express - Mielőtt elkezdi.................

Részletesebben

Rendszerkezelési útmutató

Rendszerkezelési útmutató Rendszerkezelési útmutató Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Képviselet az Európai Unióban: Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen

Részletesebben

a készülék gyártója között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti; vagy a szoftver telepítője között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti.

a készülék gyártója között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti; vagy a szoftver telepítője között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT OFFICE 2010 ASZTALI ALKALMAZÁSSZOFTVER Az alábbiakban a licencfeltételek két különálló halmaza olvasható. Ezek közül csak egy feltételhalmaz vonatkozik

Részletesebben

MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre. ember@vodafone.hu

MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre. ember@vodafone.hu MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre 1 Előzmények Új gép esetén meg kell győződnünk arról, hogy a gép XP kompatibilis Lehetséges, hogy csak Vista drivereket kínál a gyártó a géphez,

Részletesebben

Kölcsönzés-e az e-kölcsönzés? Az elektronikus kölcsönzés jogi természetéről

Kölcsönzés-e az e-kölcsönzés? Az elektronikus kölcsönzés jogi természetéről Kölcsönzés-e az e-kölcsönzés? Az elektronikus kölcsönzés jogi természetéről Valóságos könyvtár - könyvtári valóság II. ELTE BTK KITI, 2015. november 24. Dr. Amberg Eszter Csorba Győző Könyvtár a bérleti

Részletesebben

ÖRÖKMÉCS. Könyvkiadó, Informatikai, Szolgáltató és Szervező Bt. A Matthaeus Standard plébániai számítógépes program 2.

ÖRÖKMÉCS. Könyvkiadó, Informatikai, Szolgáltató és Szervező Bt. A Matthaeus Standard plébániai számítógépes program 2. ÖRÖKMÉCS Könyvkiadó, Informatikai, Szolgáltató és Szervező Bt. A Matthaeus Standard plébániai számítógépes program 2.0-s verziójához 1 Telepítési útmutató Örökmécs Kiadó, Informatikai, Szervező és Szolgáltató

Részletesebben

HaXSoN Nyílt forráskódú, zárt informatikai rendszer

HaXSoN Nyílt forráskódú, zárt informatikai rendszer HaXSoN Nyílt forráskódú, zárt informatikai rendszer Dr. Reith János Direct Line Kft. ügyvezető igazgató Új tendenciák A nyílt forráskódú LINUX terjedése: A Linuxot nem kell komolyan venni Oda kell rá figyelni

Részletesebben