A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT-ot

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT-ot"

Átírás

1 KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt Postafiók 166. Tel: Fax: cím: Ikt.sz.: D.559/ 9 /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi HATÁROZAT-ot A Döntőbizottság a Termoszerviz Kft. (8800 Nagykanizsa, Csengery út 113/b., képviseli: Noll Ügyvédi Iroda, Dr. Noll Bálint ügyvéd, 1067 Budapest, Podmaniczky u. 33. IV/6., a továbbiakban: kérelmező) által a Sárvár Város Önkormányzata (9600 Sárvár, Várkerület 2-3., a továbbiakban: ajánlatkérő) A sárvári Polgármesteri Hivatal fűtésrekonstrukciója tárgyú közbeszerzési eljárásával kapcsolatosan megindított jogorvoslati eljárásban a jogorvoslati kérelemnek részben helyt ad, és megállapítja, hogy ajánlatkérő megsértette a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 250. (3) bekezdése alapján alkalmazandó Kbt. 88. (1) bekezdés e) pontjára tekintettel a Kbt. 81. (3) bekezdését, ezért megsemmisíti a közbeszerzési eljárást lezáró döntést. A Döntőbizottság a jogorvoslati kérelmet az ezt meghaladó részében elutasítja. A Döntőbizottság kötelezi az ajánlatkérőt, hogy a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül fizessen meg a kérelmező részére ,-Ft, (azaz százötvenezer forint) igazgatási szolgáltatási díjat és ,-Ft + Áfa (azaz ötvenezer forint + Áfa) ügyvédi munkadíjat. Ezt meghaladóan a felek viselik az eljárás során felmerült költségeiket. A határozat ellen fellebbezésnek és újrafelvételi eljárásnak helye nincs. A határozat felülvizsgálatát annak kézhezvételétől számított 15 napon belül a Fővárosi Bíróságtól keresettel lehet kérni. A keresetlevelet a Fővárosi Bírósághoz címezve, de a Döntőbizottsághoz kell benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya. INDOKOLÁS A Döntőbizottság a közbeszerzési eljárásban és a jogorvoslati eljárásban keletkezett iratok, valamint a felek nyilatkozatai alapján az alábbi tényállást állapította meg.

2 2 Ajánlatkérő a rendelkező részben feltüntetett építési beruházás tárgyában a Kbt. VI. fejezete szerinti tárgyalás nélküli egyszerű közbeszerzési eljárást indított. Az ajánlattételi felhívását tartalmazó hirdetményt a KÉ 13919/2010. számon május 31-én tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. Ajánlatkérő a felhívásban a beszerzés mennyiségét az alábbiak szerint határozta meg: Bontási munkák, fűtésrekonstrukció általános munkák, m 2 -en; 121 x 214 kfny ablak álosztóval 90 db, egyedi gyártású erkélyajtó 2 db; E1 elosztó csere és kábelszerelés alelosztók között, építőmesteri helyreállítási munka. A végső teljesítési határidő: szeptember 15. Ajánlatkérő a felhívás III.2. pontjában határozta meg a részvételi feltételeket. A III.2.3. pont M.3. pontjában ajánlatkérő az alábbi műszaki-szakmai alkalmassági feltételt írta elő: M.3. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az előző évi (2009.) éves átlagos statisztikai állományi létszáma nem éri el a 3 főt. Előírt igazolási mód: Az ajánlattevő a Kbt. 67. (2) bekezdésének d) pontja alapján végzettség, illetve képzettség szerinti bontásban kimutatással igazolja az előző évi (2009.) átlagos statisztikai állomány létszámát. Az elbírálás szempontja az összességében legelőnyösebb ajánlat, az alábbi részszempontok és súlyszámok alapján: Részszempont Súlyszám 1./ Vállalási ár (HUF) 5 2./ Teljesítési határidő (nap) 3 3./ Jótállás (hónap) 2 Ajánlatkérő a teljes körű hiánypótlást biztosította. A felhívás V.7.2) pontjában előírta, hogy az ajánlatnak tartalmaznia kell a Kbt. 70. (2) bekezdése, a Kbt. 71. (1) bekezdésének a)-c) pontjai, valamint a (3) bekezdése és a Kbt. 72. szerinti nyilatkozatokat. Az V.7.6) pont szerint a kizáró okokkal kapcsolatos nyilatkozatok és igazolások, a pénzügyi-gazdasági alkalmassággal és a műszaki szakmai alkalmassággal kapcsolatos igazolások tekintetében a Kbt. 20. (3) bekezdés alapján kell eljárni. Az V.7.17) pontban foglaltak szerint a műszaki átadás-átvétel feltétele a sikeres próbaüzem lefolytatása.

3 3 Az ajánlattételi határidő június 21., az eredményhirdetés tervezett időpontja június 25., a szerződéskötés tervezett időpontja július 16. volt. Az ajánlattételi dokumentáció tartalmazta a részletes ajánlattételi feltételeket, az iratmintákat, a szerződéstervezetet, a közbeszerzési műszaki leírást és az árazatlan tétele költségvetés. Az ajánlattétellel kapcsolatos Útmutatóban az ajánlatkérő meghatározta a benyújtandó ajánlat részeit: A felolvasólaphoz kapcsolódóan tartalmi és formai követelményként előírta, hogy A felolvasólapot az ajánlati dokumentáció melléklete szerint kell elkészíteni. Becsatolása a melléklet szerinti tartalommal kötelező. A felolvasólapot cégszerűen aláírva kell csatolni az ajánlatban. 1. sz. melléklet. Az ajánlat részeként írta elő becsatolni az alábbi dokumentumot is: évi statisztikai állományi létszámra vonatkozó nyilatkozat és kimutatás. A dokumentummal szemben támasztott formai és tartalmi követelmény: Ajánlattételi felhívás M3. pontja szerint. A 2. Teljesítési határidő (nap) bírálati részszempont tartalma: Az ajánlatkérő előnyként értékeli a meghatározottnál korábbi teljesítést, de felhívja a figyelmet az ajánlattételi felhívás V.7.17) pontjában foglaltakra, továbbá azzal, hogy 14 napot meghaladó vállalást tovább nem értékel. A 3. Jótállás (hónap) bírálati részszempont tartalma: Az ajánlatkérő kötelezően előírt 24 hónap jótállási időt. Az ajánlatkérő előnyként értékeli a jótállási idő többletvállalását azzal, hogy 60 hónap jótállási időt meghaladó vállalást tovább nem értékel. Az 1. sz. mellékletben kiadott felolvasólap-minta az alábbi rovatokat tartalmazta: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő székhelye/címe: Ajánlattevő kapcsolattartójának neve: Ajánlattevő telefonszáma: Ajánlattevő fax száma: Ajánlattevő címe: Ajánlati ár: A 4. sz. melléklet tartalmazta a Kbt. 70. (2) bekezdése szerinti nyilatkozat mintáját.

4 4 A szerződéstervezet 1. pontja meghatározta a szerződés tárgyát. A 3. Szerződés kivitelezési határideje. pontban kitöltendő adat A munka befejezési ideje. A 11. Jótállási és szavatossági feltételek c. pontban kitöltendő adat a jótállási kötelezettségvállalás időtartama, hónapban megadva. A június 21-i ajánlattételi határidőben hat ajánlattevő, New Konstruktív Kft., a Míves Építőipari Kft., a Modul Építő Kft., a Pannon-Bau Kft., az X 2 Kft. és a kérelmező nyújtott be ajánlatot. A bontási jegyzőkönyvben az ajánlatokban becsatolt Felolvasólap adatait rögzítették. 2 ajánlattevő, a New Konstruktív Kft. és a Modul Építő Kft. Felolvasólapja az ajánlati árat tartalmazta, a többi ajánlattevő Felolvasólapján az ajánlati ár mellett a 2. és 3. bírálati részszempont szerint értékelt ajánlati vállalás is szerepelt. A New Konstruktív Kft. ajánlati árát a bontási jegyzőkönyvben rögzítették: nettó HUF. A kérelmező vállalása: ajánlati ár kiírás szerint: nettó Ft, műszaki észrevételek: Ft, ajánlati ár összesen: nettó Ft, előteljesítés: 0 nap, jótállás: 60 hónap. A kérelmező ajánlatának 36. oldalán csatolt nyilatkozatban foglaltak szerint a cég évi statisztikai létszáma 55 fő volt. A nyilatkozatban tételesen felsorolta a munkaköröket, az egyes munkakörökben foglalkoztatottak létszámát és végzettségét, és megadta a vezető tisztségviselők létszámát. A New Konstruktív Kft. az ajánlatának 3. oldalán csatolta a dokumentációban kiadott minta szerint kitöltött Felolvasólapot. A 124. oldalon csatolta a Kbt. 70. (2) bekezdése szerinti nyilatkozatát. Az ajánlat oldala tartalmazta a kitöltött és aláírt szerződéstervezetet. Az ajánlattevő a szerződéstervezet 3. pontjában a munka befejezésének időpontját szeptember 15. napjában határozta meg. A 11. pontban 28 hónap jótállást vállalt. Az ajánlatkérő több alkalommal írt elő hiánypótlást. A június 24-i hiánypótlási felhívásában a kérelmezőnek egyebek mellett az alábbiakat írta elő: Kérjük szíveskedjenek az ajánlatuk 36. oldalán csatolt nyilatkozatot kimutatással igazolni. Kérelmező a június 30-án teljesített hiánypótlásában becsatolta a évi beszámolójának kiegészítő mellékletét, amelynek 7. pontjának adatai szerint az átlagos statisztikai állományi létszám 55 fő volt. A kiegészítő mellékleten nem volt sem cégszerű aláírás, sem harmadik személytől származó aláírás, pecsét.

5 5 Ajánlatkérő június 30-án hirdette ki a közbeszerzési eljárást lezáró döntését, amely szerint az egyetlen érvényes ajánlatot a New Konstruktív Kft. tette, az ajánlattevő lett az eljárás nyertese. Az Összegezésben ajánlatkérő rögzítette, hogy az ajánlat bírálati szempont szerint értékelt elemei az alábbiak voltak: Ajánlati ár: ,-Ft Teljesítési határidő: 0 nap Jótállás ideje: 28 hónap Ajánlatkérő a kérelmező ajánlatát a Kbt. 88. (1) bekezdés e) pontja alapján nyilvánította érvénytelenné, az indokolás szerint azért, mert a évi beszámolója kiegészítő mellékletének a hiánypótlás során becsatolt példánya nem felel meg a jogszabályoknak, így abból hitelesen nem állapítható meg a kimutatás igazolása. A kérelmező július 5-én nyújtott be előzetes vitarendezési kérelmet az ajánlatkérőhöz, amelyet az ajánlatkérő július 8-án megadott válaszában elutasított. Kérelmező július 14-én terjesztett elő jogorvoslati kérelmet, amelyben kérte a jogsértés megállapítását az eljárást lezáró döntés megsemmisítését és az ajánlatkérő kötelezését az igazgatási szolgáltatási díj és ,- Ft + Áfa ügyvédi költség megtérítésére. Kérelmező álláspontja szerint az ajánlatkérő jogsértően nyilvánította az ajánlatát érvénytelenné, a nyertes ajánlat érvénytelenségét ugyanakkor jogsértően mulasztotta el megállapítani. Kérelme indokolásában előadta, hogy az ajánlata a 36. oldalán becsatolt nyilatkozatban foglaltak alapján már a hiánypótlási felhívás előtt is megfelelt a felhívásban előírtaknak. Az átlagos statisztikai létszámát megfelelően igazolta. A kérelmező cégszerűen aláírt nyilatkoztában végzettség, illetve képzettség szerinti lebontásban tett eleget a felhívás III.2.3. M.3. pontjában meghatározottaknak, tehát e nyilatkozat nem volt hiányos. Az ajánlatkérő hiánypótlási felhívása szükségtelen volt, ennek ellenére a kérelmező becsatolta a évi beszámoló kiegészítő mellékletét, amelyet az adóhatósághoz elektronikus formában nyújtott be. Ennek kinyomtatott példányát csatolta be a hiánypótlás során. Kérelmező kifejtette, hogy sem az ajánlattételi felhívás, sem a dokumentáció nem írta elő a beszámoló kiegészítő mellékletének csatolását, vagy KSH jelentés másolatának becsatolását a statisztikai létszám igazolásához, ezért ezek hiánya vagy hiányossága nem vezethet az alkalmatlanságának megállapításához. Kérelmező szerint az ajánlatkérő megalapozatlanul hivatkozott a Kbt. 20. (3) bekezdésében foglaltakra, figyelemmel arra, hogy az ajánlatkérő által hiányolt KSH jelentés, kiegészítő melléklet becsatolása sem a Kbt., sem az ajánlatkérő előírása alapján nem volt kötelező.

6 6 Kérelmező szerint a nyertes ajánlat a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelen volt. A Kbt. 80. (3) bekezdése alapján az ajánlatok bontásakor ismertetnie kell az ajánlatkérőnek azokat a számszerűsíthető adatokat, amelyek a bírálati szempont alapján értékelésre kerülnek. A bontási jegyzőkönyvből láthatóan a nyertes ajánlat az előteljesítés és a jótállás vonatkozásában nem tartalmazott adatot. A Kbt. 70. (2) bekezdése alapján az ajánlat tartalmának lényeges eleme az ajánlattevő kifejezett nyilatkozata az ajánlati felhívás feltételeire, a szerződés teljesítésére és a kért ellenszolgáltatásra. Ennek hiányában a szerződés nem jön létre. A kért ellenszolgáltatás részét képezi a jótállás. Ennek hiányában nem beszélhetünk olyan nyilatkozatról, mely hiánytalanul nyilatkozik a kért ellenszolgáltatásról, az ajánlat érvénytelen a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján. Kérelmező szerint a nyertes ajánlat amiatt is érvénytelen, mert az ajánlatkérő az ajánlatot eltérően értékelte a bontási jegyzőkönyvben rögzített adatoktól, mivel a bontási jegyzőkönyv nem tartalmazott adatot jótállásra és az előteljesítésre vonatkozóan. Kérelmező a Döntőbizottság kérdésére a jogorvoslati eljárás során megtartott tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy kizárólag az ajánlat érvényességét vitatja, nem kéri jogsértés megállapítását az ajánlatkérővel szemben a bontási eljárással, illetőleg a nyertes ajánlat értékelt adatainak nyilvánosságra hozatalával kapcsolatosan. Nyilatkozott továbbá arról a kérelmező, hogy nem vitatja annak tényét, hogy a nyertes ajánlat a benyújtáskor tartalmazta a kitöltött szerződés tervezetet, amelyben megtalálhatóak voltak az értékelés során figyelembe vett ajánlati elemek. A többi ajánlattevő számára azonban a bontási jegyzőkönyvből nem vált ismertté a nyertes vállalása. Ez olyan verseny tisztaságát sértő esemény, amely befolyásolta az eredményt is. Ajánlatkérőnek erre tekintettel meg kellett volna állapítania a nyertes ajánlattevő ajánlatának érvénytelenségét. Ajánlatkérő a jogorvoslati kérelmet megalapozatlanság miatt kérte elutasítani, részben elkésettségre hivatkozott. Kifejtette, hogy az ajánlatokat június 21-én bontotta fel, a bontási jegyzőkönyvet ugyanezen a napon elektronikus úton megküldte a kérelmező részére. A kérelmező sem a bontási eljárás során, sem azt követően nem tett észrevételt a bontáson történtekre, illetőleg a jegyzőkönyvvel kapcsolatosan. A Kbt (2) bekezdés b) pontjára tekintettel a bontási jegyzőkönyv tartalmával kapcsolatos jogorvoslati kérelem előterjesztésére nyitva álló határidő július 9-én lejárt. Ajánlatkérő álláspontja szerint jogszerű döntést hozott kérelmező ajánlatának érvénytelenségéről. A dokumentációban egyértelműen meghatározta, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges műszaki-szakmai alkalmasság igazolására milyen nyilatkozatokat, dokumentumokat kell csatolni az érvényes ajánlathoz. A kérelmező az ajánlatának 36. oldalán az előírtak közül csak a nyilatkozatot csatolta, a nyilatkozatban foglaltak igazolására kimutatást semmilyen formában

7 7 nem csatolt. Ajánlatkérő erre tekintettel hívta fel a hiánypótlás során a kérelmezőt, hogy a korábban becsatolt nyilatkozatban foglaltakat igazolja a felhívásban és a dokumentációban előírtak szerint. A kérelmező a hiánypótlás keretében a évi beszámoló kiegészítő mellékletét csatolta a saját nyilatkozatban foglaltak igazolására. A becsatolt kiegészítő melléklet nem tartalmaz utalást, jelzést arra nézve, hogy honnan származik, és nem tartalmazza az ajánlattevő képviseletére jogosult, vagy az általa meghatalmazott személy cégszerű aláírását sem. Ajánlatkérő kifejtette, hogy a kérelmező nem csatolta az ajánlattételi felhívásban is megjelölt és alkalmazandónak előírt Kbt. 20. (3) bekezdése szerinti módon a felhívásban és a dokumentációban az alkalmasság bizonyítására előírt dokumentumot, ezért nem állt módjában az igazolási módot elfogadni. A Kbt. 20. (3) bekezdése értelmében a KSH jelentés fénymásolatát vagy a évi kiegészítő mellékletének fénymásolatát tudja a statisztikai állományi létszámról szóló önálló nyilatkozat igazolására elfogadni. Az elektronikus beszámoló az IRM által vagy az APEH által hitelesített eredeti, vagy egyszerű másolati példányban fogadható el, vagy az ajánlattevő képviseletére jogosult, vagy az általa meghatalmazott személy által cégszerűen aláírt változatban. Az IRM honlapról kinyomtatott, semmilyen azonosítót nem tartalmazó példány nem okirat és nem is másolata semmilyen okiratnak. Aláírás hiányában az ajánlattevő nem vállal felelősséget az internetről kinyomtatott lapokon foglaltak valóságtartalmáért sem. A nyertes ajánlattevő ajánlata vonatkozásában előadta, hogy a nyertes becsatolta a kitöltött szerződéstervezetet, az tartalmazta az összes bírálati szempontra vonatkozó számszerűsíthető adatot. A cégszerű aláírással ajánlati kötöttséget vállalt értük. Az ajánlat 124. oldala tartalmazza a nyertes Kbt. 70. (2) bekezdése szerinti nyilatkozatát. Ajánlatkérő kifejtette, hogy az ajánlatokat a Kbt-ben előírtak, nem a bontási jegyzőkönyvben foglaltak alapján köteles elbírálni. Ajánlatkérő a Kbt. előírásainak eleget tett. Az elbírálás során a jogszabályi előírásokat betartotta, a nyertes ajánlata érvényes volt. A Döntőbizottság először az ajánlatkérő eljárási kifogásait vizsgálta meg, és az alábbi indokok alapján megállapította, hogy a kérelem érdemi elbírálásának nincs eljárásjogi akadálya. A jelen jogorvoslati eljárás tárgya az előterjesztett kérelem alapján kizárólag az ajánlatkérői döntések jogszerűségének vizsgálata. Nem eredményezi a jogorvoslati kérelem előterjesztésére való jogosultság elvesztését, és nem képezi akadályát az érdemi vizsgálatnak az, ha a kérelmező nem a Kbt (6) bekezdésében előírtaknak megfelelően értesíti az ajánlatkérőt a jogorvoslati kérelem benyújtásáról.

8 8 A Döntőbizottságnak a jogorvoslati kérelem alapján abban kellett állást foglalnia, hogy jogszerű volt-e az ajánlatkérő döntése a kérelmező ajánlata érvénytelenségének, valamint a nyertes ajánlat érvényességének megállapítása, mindezzel összefüggésben a közbeszerzési eljárás eredménye vonatkozásában. Ajánlatkérő az eljárást lezáró döntését június 30-án hirdette ki, így a július 14-én előterjesztett jogorvoslati kérelem nem elkésett. A Döntőbizottság az alábbi indokokra tekintettel megállapította, hogy a jogorvoslati kérelem részben alapos. Ajánlatkérő a beszerzési igényének megvalósítására a Kbt. VI. fejezete szerinti tárgyalás nélküli egyszerű közbeszerzési eljárást folytatott le. A Kbt (1) bekezdésének első mondata szerint az eljárásban az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívásban meghatározott feltételekhez, az ajánlattevő pedig az ajánlatához kötve van, kivéve, ha az eljárás tárgyalásos. A Kbt (3) bekezdés a) pontja szerint az egyszerű közbeszerzési eljárásban az eljárás megkezdésére és megindítására a 35. (2) bekezdése, valamint a 48. (2) és (3) bekezdése, a d) pont szerint az ajánlatra a 70. (1) és (2), valamint (4) bekezdése, a 71. (1) és (2), valamint (4) és (5) bekezdése, továbbá a 73. ; a g) pont szerint az ajánlatok elbírálására a 81-89/A. és a 90. (5) bekezdése, továbbá a 91. és 92. megfelelően alkalmazandó azzal, hogy az ajánlati felhívás helyett ajánlattételi felhívást kell érteni. A Kbt. 70. (1) bekezdése értelmében az ajánlattevőnek az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelően kell ajánlatát elkészítenie és benyújtania. Az ajánlatkérő formai követelményt legfeljebb a megfelelő ajánlattételhez ténylegesen szükséges mértékig írhat elő, és a közbeszerzési eljárást megindító felhívás, valamint a dokumentáció magyar nyelven történő elérhetőségét, illetve a magyar nyelven történő ajánlattétel lehetőségét minden esetben biztosítania kell. A Kbt. 81. (1) bekezdése alapján az ajánlatok elbírálása során az ajánlatkérőnek meg kell vizsgálnia, hogy az ajánlatok megfelelnek-e az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek. A Kbt. 81. (2) bekezdés szerint az ajánlati felhívásban előírtaknak megfelelően kell megítélni az ajánlattevő, valamint - ha ezt az ajánlatkérő előírta - a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó szerződés teljesítésére való alkalmasságát vagy

9 9 alkalmatlanságát. Ennek során az igazolások eredetiségét, illetőleg a hiteles másolatok megfelelőségét is ellenőrizni lehet. A Kbt. 81. (3) bekezdése szerint az ajánlatkérő köteles megállapítani, hogy mely ajánlatok érvénytelenek, illetőleg van-e olyan ajánlattevő, akit az eljárásból ki kell zárni. A Kbt. 88. (1) bekezdés e) és f) pontja szerint az ajánlat érvénytelen, ha e) az ajánlattevő, illetőleg a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladóan igénybe vett alvállalkozója nem felel meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek; f) egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek. A Döntőbizottság először a kérelmező ajánlatának érvénytelenségéről hozott döntést vizsgálta meg, amelyet az ajánlatkérő a Kbt. 88. (1) bekezdés e) pontjára alapított. Az alkalmatlanságot az Összegezésben azzal indokolta, hogy a évi beszámoló kiegészítő melléklete alapján hitelesen nem állapítható meg a kimutatás igazolása. A Döntőbizottság elsődlegesen azt vizsgálta meg, hogy a felhívás III.2.3. M3. pontjában az ajánlatkérő milyen feltételt írt elő a műszaki-szakmai alkalmassághoz, azt hogyan kellett igazolni, és a kérelmező az ajánlatát a formai és tartalmi előírásoknak megfelelően nyújtotta-e be. Ajánlatkérő a szerződés teljesítésére vonatkozó műszaki-szakmai alkalmatlanság megállapítását az ajánlati felhívás III.2.3. M3. pontjában ahhoz a feltételhez kötötte, hogy az ajánlattevő előző évi (2009.) éves átlagos statisztikai létszáma nem éri el a 3 főt. Az alkalmasságot a Kbt. 67. (2) bekezdésének d) pontja alapján végzettség, illetve képzettség szerinti kimutatással írta elő igazolni. Ajánlatkérő dokumentációban nem írt elő eltérő vagy többletkövetelményt, konkrétan azt írta elő, hogy a felhívás M3. pontja szerint kell igazolni az alkalmasságot. A Kbt. 67. (2) bekezdés d) pontja szerint az ajánlattevőnek és a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójának a szerződés teljesítéséhez szükséges műszaki, illetőleg szakmai alkalmassága építési beruházás esetében igazolható az előző legfeljebb három évre vonatkozóan az éves átlagos statisztikai állományi létszámáról és vezető tisztségviselőinek létszámáról készült kimutatással.

10 10 A jogorvoslati eljárás során vitatott volt az alkalmasság igazolásának előírt módja, az hogy a kimutatás előírása magában hordoz-e formai vagy tartalmi többletkövetelményt. A kimutatás kifejezés általános, köznapi nyelvben is értelmezett jelentése: számadatokat összefoglaló, könnyen áttekinthető jelentés (Magyar Értelmező Kéziszótár, Akadémia Kiadó). Önmagában a kifejezés nem tartalmaz konkrét formához kötöttséget a kimutatás készítője, ellenjegyzője, hitelesítője vonatkozásában. A Döntőbizottság ténybelileg rögzíti, hogy az ajánlatkérő sem tett olyan előírást, mely szerint az alkalmasság igazolásához benyújtandó kimutatást csak meghatározott szervezetek, személyek, adott esetben a Központi Statisztikai Hivatal, vagy a cég könyvvizsgálója készíthetik el. A Döntőbizottság megállapította továbbá, hogy sem a felhívásban, sem a dokumentációban nem tett olyan előírást az ajánlatkérő, mely szerint az ajánlattevő által készített kimutatás tartalmát vagy hitelességét más szervezet, személy által készített dokumentummal külön igazolni kell. A fentiekből következően nem fogadható el az az ajánlatkérői indokolás, mely szerint a mérlegbeszámoló kiegészítő mellékletének vagy a KSH jelentésnek a becsatolása is az érvényes ajánlattétel feltétele lett volna. A Döntőbizottság rámutat továbbá arra, hogy az ajánlatkérő a felhívásban egyetlen kimutatás becsatolását írta elő, ugyanakkor az általa elfogadottnak ítélt dokumentumokat nem az általa előírt tartalommal készítik. A KSH jelentés az állományi létszámot fizikai és szellemi munkakörök szerinti bontásban adja meg, míg a kiegészítő melléklet semmilyen tartalmi bontást nem ad, kizárólag az összesített létszámra vonatkozóan közöl adatot. Tehát ezen dokumentumok egyike sem mutatja ki az éves állományi létszámot végzettség és képzettség szerinti bontásban, és nem mutatja ki elkülönítetten a vezető tisztségviselők létszámát. Erre tekintettel azért sem fogadható el az ajánlatkérő érvelése, mert annak alapján legalább kettő, különböző részletezettségű kimutatást kellett volna becsatolni, ugyanakkor erre vonatkozóan sem a felhívásban, sem a dokumentációban nem írt elő feltételt. Ezen túlmenően ellentmondásosak is az ajánlatkérő indokai. A hiánypótlásban még azt rögzítette, hogy a kérelmező a nyilatkozatát igazolja kimutatással, míg az érvénytelenség indoklásában már arra hivatkozott, hogy a kérelmező nem igazolta a kimutatását. Ezzel szemben az előírás az volt, hogy az alkalmasságot kell a kimutatással igazolni, és a kimutatást nem kellett külön igazolni. Összegezve a fentieket, a Döntőbizottság megállapította, hogy a kérelmező az ajánlatában benyújtotta azt a nyilatkozatát, amelyben végzettség, képezettség szerint tételes bontásban kimutatta a évi statisztikai állományi létszámot, és a vezető tisztségviselők létszámát, tehát az alkalmasságát mind formai, mind tartalmi szempontból a felhívásban és a dokumentációban előírtaknak megfelelően igazolta, a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja szerinti érvénytelenség

11 11 nem állt fenn. Mivel az ajánlat nem volt hiányos, a hiánypótlás előírása szükségtelen volt. Figyelemmel arra, hogy a kimutatásban közölt tényadat (55 fő) alapján megállapítható, hogy az ajánlattevő megfelel annak a műszaki-szakmai alkalmassági követelménynek, mely szerint a évi átlagos statisztikai állomány létszámnak el kell érnie a 3 főt, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére. Mindezekre tekintettel az ajánlatkérő jogsértően bírálta el a kérelmező ajánlatát, a Kbt. 88. (1) bekezdés e) pontjára alapított érvénytelenségi ok sem állt fenn, a Döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését. A Döntőbizottság ezt követően megvizsgálta a nyertes ajánlat érvényességével kapcsolatosan előterjesztett kérelmi elemet, és az alábbi indokok alapján megállapította, hogy az nem alapos. A Kbt. 70. (2) bekezdés kimondja, hogy az ajánlatnak tartalmaznia kell különösen az ajánlattevő kifejezett nyilatkozatát az ajánlati felhívás feltételeire, a szerződés teljesítésére, a kért ellenszolgáltatásra, valamint arra vonatkozóan, hogy a nyertessége esetén a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés teljesítése céljából, e szerződésen alapuló szerződéseiben saját magára vonatkozó kötelezettségként vállalja a 305. (1)-(3) bekezdése és a 306/A. (1) és (5) bekezdése szerinti előírások érvényesítését. Az ajánlatban továbbá az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerint mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősül-e. A Kbt. 80. (3) bekezdése szerint az ajánlatok felbontásakor ismertetni kell az ajánlattevők nevét, címét (székhelyét, lakóhelyét), valamint azokat a főbb, számszerűsíthető adatokat, amelyek a bírálati szempont (részszempontok) alapján értékelésre kerülnek. A Kbt. 81. (4) bekezdése kimondja, hogy az érvényes ajánlatokat az ajánlati felhívásban meghatározott bírálati szempont (57. ) alapján, illetőleg a ban foglaltakra tekintettel kell értékelni. A Döntőbizottság ténybelileg rögzíti, hogy a kötelezően alkalmazandó felolvasólap-mintában az ajánlatkérő nem kért adatot a 2. és a 3. részszempont szerint értékelt ajánlati elemekről. Az ajánlatok bontásakor az ajánlatkérő kizárólag az ajánlatok felolvasólapján megadott adatokat ismertette, így azon ajánlattevők esetében, akik - betartva az ajánlatkérő előírását - a minta szerint kitöltött felolvasólappal készítették el az ajánlatukat, a többi ajánlattevő számára csak az Összegezésből voltak megismerhetőek a 2. és a 3. részszempont szerint

12 12 megtett vállalások. A Döntőbizottság álláspontja az, hogy a kérelmezőnek is adott volt annak lehetősége, hogy az arra nyitva álló jogvesztő határidőben jogorvoslati kérelmet terjesszen elő, amennyiben a dokumentációt, a bontási jegyzőkönyv tartalmát, illetőleg az ajánlatkérő eljárását e vonatkozásban aggályosnak vélte, erre azonban nem került sor. A nyertes ajánlattevő a dokumentációban kiadott minta szerint töltötte ki és csatolta a felolvasólapot, az tartalmazott minden olyan adatot, amelyet az ajánlatkérő kötelezően előírt, tehát az ajánlat sem formai, sem tartalmi szempontból nem volt hiányos. A Kbt. kógens előírásai alapján az ajánlatkérő az ajánlatot a felhívásban, a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételek alapján vizsgálhatja, az ajánlat érvényességét e körben csak a felhívásban előírt formai és tartalmi követelményekhez kötötten ítélheti meg. Ajánlatkérő az érvénytelenséget nem alapíthatja olyan indokra, amelyre vonatkozóan feltételt a felhívásban vagy a dokumentációban nem írt elő. A Kbt. 81. (4) bekezdése alapján pedig köteles az ajánlati felhívásban meghatározott bírálati szempont szerint értékelni az ajánlatot. Amennyiben az ajánlat tartalmazza a bírálati részszempontok szerint megtett ajánlati elemeket, az értékelés nem mellőzhető pusztán abból az indokból, hogy a releváns ajánlati tartalmakat az ajánlatkérő elmulasztotta a bontási eljáráson ismertetni, és a bontási jegyzőkönyvben rögzíteni. A nyertes ajánlatát megvizsgálva a Döntőbizottság megállapította, hogy a minta szerint kitöltött szerződéstervezetben az ajánlattevő megtette a teljesítési határidőre és a jótállás időtartamára vonatkozóan is a vállalását, ezért nem áll fenn a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja szerinti érvénytelenségi ok, az ajánlat érvényes. A Döntőbizottság a Kbt (1) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva a megalapozatlan kérelmi elemet a Kbt (2) bekezdés a) pontja alapján elutasította, a megalapozott kérelmi elemek vonatkozásában a Kbt (2) bekezdés d) pontja alapján a rendelkező részben foglaltak szerint megállapította a jogsértést, és a Kbt (3) bekezdés b) pontja alapján megsemmisítette a közbeszerzési eljárást lezáró döntést. A Döntőbizottság a Kbt (2) bekezdés g) pontja és a Kbt (4) bekezdése alapján rendelkezett a költségek viseléséről. A Döntőbizottság az ajánlatkérőt kötelezte ,- Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére a kérelmező felé, mivel az ajánlatkérő terhére jogsértést állapított meg. A jogorvoslati eljárásban a kérelmező által megbízott jogi képviselő ,-Ft + Áfa ügyvédi munkadíj megtérítését kérte. A Döntőbizottság a Kbt (5) bekezdése alapján az ügyvédi munkadíj címén fizetendő eljárási költséget ,-Ft + Áfa munkadíjra mérsékelte saját hatáskörében, és a rendelkező

13 13 részben foglaltak szerint kötelezte az ajánlatkérőt annak a kérelmező részére történő megfizetésére. A Döntőbizottság e döntése során figyelembe vette, hogy a jogorvoslati kérelem részben volt alapos, figyelembe vette az ügy bonyolultságát, a jogi képviselő közreműködésének színvonalát, az eljárás során elkészített beadványok számát és azt, hogy a jogi képviselő az ügyben tartott tárgyaláson is ellátta a képviseletet. A bírósági jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Kbt (1) bekezdésén alapul. Budapest, augusztus 16. Uherné dr. Laczi Orsolya sk. közbeszerzési biztos A kiadmány hiteléül: Dr. Tukacs László sk. közbeszerzési biztos Tóth Zoltánné Dr. Bátorligeti Márta sk. közbeszerzési biztos Kapják: 1. Noll Ügyvédi Iroda (1067 Budapest, Podmaniczky u. 33.) 2. Sárvár Város Önkormányzata (9600 Sárvár, Várkerület 2-3.) 3. NEW Konstruktív Kft. (8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 60.) 4. Míves Építőipari Kft. (8360 Keszthely, Lovassy Sándor u. 11/A.) 5. MODUL Építő Kft. (9400 Sopron, Ágfalvi út 16.) 6. PANNON-BAU Kft. (9600 Sárvár, Ungvár u. 20.) 7. X 2 Kft. (9700 Szombathely, Hunyadi út 11.) 8. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u ) 9. Közbeszerzések Tanácsa Elnöke (1024 Budapest, Margit krt. 85.) 10. Irattár

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (székhely: 1132 Budapest, Visegrádi utca 49.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.304/2/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő!

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő! KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu Tisztelt Ajánlattevő! Mellékelten megküldjük a Pilisi Labdarugó Klub részére a Vázlatterv,

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 20. napján megtartott rendkívüli zárt üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. (3534 Miskolc, Gagarin u. 52.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások /7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:2666-200:text:hu:html HU-Szombathely: Banki szolgáltatások 200/S 7-2666 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Szolgáltatás

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Alap- és közép kategóriájú mobiltelefonok és tartozékok beszerzése a NAV részére tárgyban, verseny újraindításával történő közbeszerzési eljárásban. 1. Az ajánlatkérő

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás (helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban)

Ajánlattételi felhívás (helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban) Ajánlattételi felhívás (helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban) 1.) Az ajánlatkérő megnevezése, címe, telefon és faxszáma, e-mail címe: 1.1) Az ajánlatkérő megnevezése: Balatonfenyves Község

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. E-mail útján valamennyi Ajánlattevő részére Tárgy: Tájékoztatás előzetes vitarendezés kezdeményezéséről és arra adott ajánlatkérői válaszról Küldi: dr. Szili Péter Tel: +36/70/771

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-2087/2014 Budaörsi Kézilabda Sport Korlátolt Felelősségű Társaság Ügyiratszám: be/sfp-2087/2014 Budaörs Ügyintéző: Pusztai Márton Patkó utca 9. V/47. E-mail: pusztaim@keziszovetseg.hu

Részletesebben

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: ---

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: --- 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Hivatalos név: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Postai cím: Haller út 29. Város/Község: Budapest Postai irányítószám: 1096 Ország: Magyarország 9. melléklet

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Fővárosi

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

HU-Budapest: Nagyfeszültségű kábelek 2011/S 107-176568 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés

HU-Budapest: Nagyfeszültségű kábelek 2011/S 107-176568 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés 1/7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:176568-2011:text:hu:html HU-Budapest: Nagyfeszültségű kábelek 2011/S 107-176568 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. kötet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÁRAZATLAN KÖLTSÉGVETÉS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez

8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL 8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVŐKNEK, NYILATKOZATMINTÁK

ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVŐKNEK, NYILATKOZATMINTÁK ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVŐKNEK, NYILATKOZATMINTÁK 1 Tárgy: Tisztelt Ajánlattevő! 1. Jelen dokumentáció célja a tárgyi közbeszerzési eljárásban történő ajánlattételhez szükséges információk megadása. 2. Ahol

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Nagymágocsi és szentesi lakások (3 db 4 fh. -es és 1 db 5 fh.-es) felújítása és átalakítása a TIOP-3.4.1.A-11/1-2012-0002 kódszámú pályázat keretében

Nagymágocsi és szentesi lakások (3 db 4 fh. -es és 1 db 5 fh.-es) felújítása és átalakítása a TIOP-3.4.1.A-11/1-2012-0002 kódszámú pályázat keretében Nagymágocsi és szentesi lakások (3 db 4 fh. -es és 1 db 5 fh.-es) felújítása és átalakítása a TIOP-3.4.1.A-11/1-2012-0002 kódszámú pályázat keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/129 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.755/7/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

I. 4.) Az ajánlatkéra más ajánlatkérak nevében folytatja-e le a közbeszerzési eljárást? nem X

I. 4.) Az ajánlatkéra más ajánlatkérak nevében folytatja-e le a közbeszerzési eljárást? nem X 1. melléklet a /2009. (....) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fa: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Híd Fővizsgálatok-2 /2012. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Autópálya Kezelő zrt., H-1134 Budapest, Váci út

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: ---

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: --- 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Hivatalos név: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Postai cím: Haller

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0 A különleges kezelést igénylő egészségügyi (fertőző) veszélyes hulladék szállítása, ártalmatlanítása, a helyi gyűjtéshez és szállításhoz alkalmazott másodlagos gyűjtőedények (konténerek) térítésmentes

Részletesebben

Eseti Közbeszerzési Szabályzat

Eseti Közbeszerzési Szabályzat TOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2010. JÚNIUS 9. 1. TARTALOMJEGYZÉK I. KÖZBESZERZÉSEK SORÁN MEGHATÁROZOTT FELADAT- ÉS FELELŐSSÉGI REND...3 I. A SZABÁLYZAT CÉLJA, HATÁLYA...

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Használt vagy felújított CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése

Használt vagy felújított CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-010/1-VJSZ/2014 Eljárás címe: Használt vagy felújított CNC vezérlésű karusszel eszterga beszerzése Budapest, 2014. szeptember 22. AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

2015-2016. évi Országos Közfoglalkoztatási Programhoz utánfutók, pótkocsik és traktor beszerzése

2015-2016. évi Országos Közfoglalkoztatási Programhoz utánfutók, pótkocsik és traktor beszerzése 2015-2016. évi Országos Közfoglalkoztatási Programhoz utánfutók, pótkocsik és traktor beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/102 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.593/10/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Wigner

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél.

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 IP-VPN hálózat, bérelt vonali internet-, és erőforrás bérlet a DAKK

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

Közbeszerzési eljárások lefolytatásához kapcsolódó iratminták és a kitöltésükhöz útmutatók készítése (tájékoztató az eljárás eredményéről)

Közbeszerzési eljárások lefolytatásához kapcsolódó iratminták és a kitöltésükhöz útmutatók készítése (tájékoztató az eljárás eredményéről) Közbeszerzési eljárások lefolytatásához kapcsolódó iratminták és a kitöltésükhöz útmutatók készítése (tájékoztató az eljárás eredményéről) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/135 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

HU-Budapest: Épületátalakítási munka 2012/S 5-006311. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Egyetem tér 1-3., MAGYARORSZÁG-1053Budapest.

HU-Budapest: Épületátalakítási munka 2012/S 5-006311. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Egyetem tér 1-3., MAGYARORSZÁG-1053Budapest. 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:6311-2012:text:hu:html HU-Budapest: Épületátalakítási munka 2012/S 5-006311 Eötvös Loránd Tudományegyetem, Egyetem tér 1-3.,

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.128 / /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság)

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét képezi a 1. számú pénzügyi

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot:

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot: Ikt.sz.: D.436/ 6 /2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Az ajánlattételi felhívásban meghatározott határidőre, 2009. augusztus 19. napjának 09.00 órájára 3 ajánlat került benyújtásra.

Az ajánlattételi felhívásban meghatározott határidőre, 2009. augusztus 19. napjának 09.00 órájára 3 ajánlat került benyújtásra. SZAKMAI ÉRTÉKELÉS a A DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS PEDAGÓGUS KÉPZÉSI ÉS TANÁCSADÁSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA TÁMOP 3.1.4. TÁRGYBAN LEFOLYTATÁSRA KERÜLŐ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI Közbeszerzési Értesítő száma: 2011 / 86 Ajánlatkérő: Legfőbb Ügyészség Nyertes ajánlattevő: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: Eljárás fajtája: Hirdetmény típusa: tájékoztató a szerződés teljesítéséről

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Kísérleti

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A PÉTÁV Kft. átvilágítása érdekében tanácsadói szolgáltatás beszerzése

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A PÉTÁV Kft. átvilágítása érdekében tanácsadói szolgáltatás beszerzése AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A PÉTÁV Kft. átvilágítása érdekében tanácsadói szolgáltatás beszerzése AZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS JOG(SZABÁLY)I ALAPJA: Jelen Ajánlattételi Felhívást Ajánlatkérő Pécs Megyei Jogú

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL DÖNTÉS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL Ajánlatkérő neve, székhelye: A közbeszerzési eljárás rövid elnevezése: A közbeszerzési eljárás nyilvántartási száma: A Döntéshozó: Csanádpalota Város Önkormányzata

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.250/22/2013. A Közbeszerzési

Részletesebben

Tömegtakarmány, élőállat és mezőgazdasági gépek fuvarozása.

Tömegtakarmány, élőállat és mezőgazdasági gépek fuvarozása. Tömegtakarmány, élőállat és mezőgazdasági gépek fuvarozása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/89 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es

Részletesebben

Pálffy áramátalakító HÉV egyenáramú vontatási kábelek kiváltása, új nyomvonalon történő vezetése

Pálffy áramátalakító HÉV egyenáramú vontatási kábelek kiváltása, új nyomvonalon történő vezetése Pálffy áramátalakító HÉV egyenáramú vontatási kábelek kiváltása, új nyomvonalon történő vezetése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/62 Építési beruházás Kivitelezés, bármilyen eszközzel, Beszerzés tárgya:

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

HU-Budapest: Dízelüzemanyag (EN 590) 2013/S 009-010621. Tájékoztató az eljárás eredményéről Egyes ágazatokban

HU-Budapest: Dízelüzemanyag (EN 590) 2013/S 009-010621. Tájékoztató az eljárás eredményéről Egyes ágazatokban 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:10621-2013:text:hu:html HU-Budapest: Dízelüzemanyag (EN 590) 2013/S 009-010621 Tájékoztató az eljárás eredményéről Egyes ágazatokban

Részletesebben

Nonprofit Ház/ Szociális Blokk/ Kerítés Eredmény

Nonprofit Ház/ Szociális Blokk/ Kerítés Eredmény Nonprofit Ház/ Szociális Blokk/ Kerítés Eredmény Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/118 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es Hirdetmény típusa: minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont 4 (jó) 71 80 pont 3 (közepes) 51 70 pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont 4 (jó) 71 80 pont 3 (közepes) 51 70 pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 343 01 Közbeszerzési referens Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.10. COM(2014) 147 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az egyrészről az Európai Unió, az Európai Atomenergia-közösség és tagállamaik, másrészről a Moldovai Köztársaság közötti

Részletesebben

HU-Siófok: Erőművek, bányászati és termelőlétesítmények, olaj- és gáziparhoz kapcsolódó épületek kivitelezése 2011/S 25-040576

HU-Siófok: Erőművek, bányászati és termelőlétesítmények, olaj- és gáziparhoz kapcsolódó épületek kivitelezése 2011/S 25-040576 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:40576-2011:text:hu:html HU-Siófok: Erőművek, bányászati és termelőlétesítmények, olaj- és gáziparhoz kapcsolódó épületek kivitelezése

Részletesebben

Tervezési szerződés óvodai és bölcsődei épületek energiahatékony felújításához kapcsolódóan

Tervezési szerződés óvodai és bölcsődei épületek energiahatékony felújításához kapcsolódóan KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK Ajánlatkérő: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 9400 Sopron, Fő tér 1. A beszerzés elnevezése: Tervezési szerződés óvodai és bölcsődei épületek energiahatékony felújításához

Részletesebben

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülése jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülése jegyzőkönyvéből 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülése könyvéből 89/2013. (V. 15.) sz. NORMATÍV Kth: Képviselő-testület 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülés napirendje Normatív Határozat Kerekegyháza Város

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

Hitelesítés szolgáltatáshoz kapcsolódó szerverek beszerzése az eszig projekt keretében

Hitelesítés szolgáltatáshoz kapcsolódó szerverek beszerzése az eszig projekt keretében Hitelesítés szolgáltatáshoz kapcsolódó szerverek beszerzése az eszig projekt keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/7 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

1. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja tájékoztató az eljárás eredményéről

1. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja tájékoztató az eljárás eredményéről 1. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja tájékoztató az eljárás eredményéről I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) Név, cím és kapcsolattartási

Részletesebben

Napelemes rendszer telepítése

Napelemes rendszer telepítése Napelemes rendszer telepítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/130 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás fajtája:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 5. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG PARANCSNOKA ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY-HELYETTES Cím: 1101 Budapest, Kerepesi út 47-49., Levélcím: 1903 Budapest, Pf. 314 városi: 432-7301, fax: 432-7401 BM vezetői: 26-030, BM: 26-00,

Részletesebben

1. Adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének és elbírálásának folyamata

1. Adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének és elbírálásának folyamata A Nemzeti Kommunikációs Hivatal Útmutatója a Nemzeti Kommunikációs Hivatalról és a kormányzati kommunikációs beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló 247/2014. (X. 1.) Korm. rendeletben

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, távirati címe, telefon-, és telefaxszámai (e-mail): Tapolca Város Önkormányzata Cím Hősök tere 15. Város Tapolca Telefon 87/510-125 E-mail polgarmester@tapolca.hu

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19-21.

Részletesebben

Izotópdiagnosztikai anyagok beszerzése 12 hónapra

Izotópdiagnosztikai anyagok beszerzése 12 hónapra Izotópdiagnosztikai anyagok beszerzése 12 hónapra Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/115 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2011.12.30

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D.539/14 /2010.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére Tárgy: - Balatonkenese Város Önkormánynál folyamatban lévő pályázatok,

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

HU-Sopron: Féktuskók 2010/S 172-263655 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés

HU-Sopron: Féktuskók 2010/S 172-263655 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:263655-2010:text:hu:html HU-Sopron: Féktuskók 2010/S 172-263655 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN Árubeszerzés

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:27036-2011:text:hu:html HU-Siófok: Szoftverfejlesztési szolgáltatásokat tartalmazó programcsomag 2011/S 17-027036 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Csengerújfalu Község Önkormányzata 4765 Csengerújfalu, Kossuth u 102. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. Harmadik Rész szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráshoz Védőnői szolgálat épületének felújítása,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez Nyt. száma: 36-471/47/2011 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Országos Egészségbiztosítási Pénztár 1139 Budapest, Váci

Részletesebben

Villamos energia beszerzés

Villamos energia beszerzés Villamos energia beszerzés Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/5 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás fajtája: Kbt.

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

A teljes mennyiséggel kapcsolatos tájékoztatást a Közbeszerzési Dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott műszaki leírás tartalmazza.

A teljes mennyiséggel kapcsolatos tájékoztatást a Közbeszerzési Dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott műszaki leírás tartalmazza. 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Részletesebben