PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés"

Átírás

1 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 1 1. Alapvető cél A Felhívás célja, hgy a Nemzeti Intelligens Szaksdási Stratégiában (a tvábbiakban: S3) megfgalmaztt intelligens gyártás specializációt támgassa azzal, hgy a KKV-k széles körének jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technlógiai fejlesztéseihez kiszámítható frrást nyújt. Az S3 a teljes innvációs flyamatból a termékfejlesztés és piaci bevezetés megfelelő támgatásának szükségességét is nevesíti. A Felhívás az előzőekhez igazdva a fejlesztések két, piaci alapn nehezen finanszírzható fázisára kncentrál, a KKV-k házn belüli prttípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innvatív termékek, szlgáltatásk és eljárásk frgalmba hzatalára. A támgatásk révén a tudmánys eredményekből piacképes termékek, termékcsprtk és szlgáltatásk jönnek létre, amelyek hzzájárulnak a KKV-k versenyképességének, innvációs tevékenységének fkzásáhz, új nemzeti K+F+I képességek megjelenéséhez. A felhívás a következő termékfejlesztési fáziskat támgatja: - prttípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdnságainak kialakítása, - a piacra vitel és azt megalapzó tevékenységek. A prjektek keretein belül a prttípus elkészítése kötelező, emellett piacra vitelre is lehet támgatási kérelmet benyújtani. Kizárólag piacra viteli fázis támgatására nem lehet támgatási kérelmet benyújtani. A Felhívás keretében kizárólag lyan prjektek támgathatóak, melyek technlógiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhz kapcslódnak; jelentős újdnságt és szellemi hzzáadtt értéket tartalmaznak; üzletileg hasznsíthatóak; valamint kizárólag új (vagy alapvetően átdlgztt) termékek, szlgáltatásk és eljárásk prttípusfejlesztését VAGY prttípusfejlesztését és piacra vitelét célzzák. 2. Támgatást igénylők köre Jelen Felhívásra támgatási kérelmet nyújthatnak be: Mikr-, kis-, és középvállalkzásk, amelyek Magyarrszágn székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető jgi személyiségű gazdasági társaságk, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarrszágn fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető jgi személyiségű gazdasági társaságk fióktelepei, amennyiben nem tartznak az EVA hatálya alá. Jelen felhívás keretében a támgatási kérelem benyújtására knzrciumi frmában nincs lehetőség. Web: inf@eubility.eu Fax:

2 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 2 Párhuzams támgatási kérelmekre vnatkzó szabályzás: A Felhívás esetében nem nyújtható támgatás azn támgatást igénylő részére, amely a Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram GINOP felhívás keretében az adtt naptári évben benyújttt támgatási kérelme kapcsán már részesült támgatásban. Amennyiben a támgatást igénylő vagy annak a 651/2014/EU rendelet 1. számú melléklete alapján meghatárztt partner vagy kapcslt vállalkzása a jelű Felhívásra egy értékelési szakaszban több támgatási kérelmet nyújt be, az elsőként benyújttt támgatási kérelem kerül elbírálásra, a többi támgatási kérelem autmatikusan elutasításra kerül. Támgatásban nem részesíthető vállalkzásk köre: a) amelynek a saját tőkéje a támgatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagytt (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdnsk által jóváhagytt) legutlsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámlója alapján negatív (egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező gazdasági társaságk esetében nem releváns), b) amelynek a támgatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagytt (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdnsk által jóváhagytt) legutlsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámlója alapján a saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) jgszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent (egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező gazdasági társaságk esetében nem releváns), c) amely 50 millió frintt meghaladó támgatási összeget igényel, és a benyújttt prjektjének elszámlható összköltsége meghaladja a támgatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagytt (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdnsk által jóváhagytt), legutlsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámló szerinti árbevétel összegét (egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező gazdasági társaságk esetében nem releváns), d) amellyel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), illetve az elődszervezete, az APEH által indíttt végrehajtási eljárás van flyamatban a támgatási kérelem benyújtásának időpntjában, e) amely vállalkzás vagy a 651/2014/EU rendelet 1. számú melléklete alapján meghatárztt partner vagy kapcslt vállalkzása ezen Felhívás keretéből adtt naptári évben már részesült támgatásban, f) ha a prjekt megvalósítása kiemelkedően jelentős kckázatt hrdz, g) amely a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram keretében 1-es priritás támgatásban részesült prjektjének záró elszámlását nem nyújttta be és annak benyújtását nem igazlta. Web: inf@eubility.eu Fax:

3 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 3 3. Kötelező vállalásk a) Tesztelt prttípus létrehzása A támgatást igénylő vállalja, hgy a prjekt pénzügyi befejezéséig tesztelt prttípust és/vagy piacra vihető terméket állít elő. b) Üzleti hasznsíthatóság A támgatást igénylő vállalja, hgy a K+F+I tevékenység eredményéből (létrehztt prttípus, termék (beleértve az alkatrész és/vagy részegység), technlógia vagy szlgáltatás értékesítéséből) származó árbevétele 1 a prjekt pénzügyi befejezési évét követően a fenntartási időszak utlsó két évéig bármely 2 egymást követő üzleti évben eléri a támgatási összeg legalább 30%-át. A mutató számítása a következőképpen történik: A1 A2 30% támgatás ahl A1, A2 a prjekt pénzügyi befejezési évét követő 2 egymást követő üzleti évben (de legkésőbb a fenntartási időszak utlsó évéig) a K+F+I tevékenység eredményéből származó árbevétel, amelyet a számviteli nyilvántartásban elkülönítve kell nyilvántartani. Az üzleti hasznsíthatóság vállalása abban az esetben kötelező, amennyiben a prjekt keretében piacra vitelt is megvalósítanak, vagyis a támgatási kérelemben az alábbi tevékenységek bármelyike megjelölésre kerül: kis- és középvállalkzás részére nyújttt tanácsadási tevékenység; hazai vagy külföldi kiállításn vagy vásárn való részvétel, valamint piacra jutás tevékenység; immateriális javakra és tárgyi eszközökre irányuló beruházási tevékenység. Ha a prjekt keretében a fent említett hárm tevékenység nem kerül megjelölésre a támgatási kérelemben, vagyis a prjekt csak prttípus fejlesztését tűzi ki célul, úgy az üzleti hasznsíthatóság vállalása pcinális. 4. A prjekt megvalósításának helyszíne A pályázó bejegyzett, működő, a prjekt megvalósítására alkalmas magyarrszági székhelye, telephelye vagy fióktelepe. 1 Az árbevétel részét nem képezi a 651/2014/EU rendelet 1. sz. melléklete alapján meghatárztt partner és/vagy kapcslt vállalkzásának árbevétele, tvábbá a kedvezményezett Ptk. szerinti hzzátartzóján és/vagy a kedvezményezett vezető tisztségviselőjén keresztül kapcslódó vállalkzásk árbevétele. Web: inf@eubility.eu Fax:

4 4 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Nem támgatható a Közép-magyarrszági Régió területén megvalósuló fejlesztés. Kizárólag egy megvalósítási helyszín jelölhető meg. A megvalósulási helyszín akkr tekinthető alkalmasnak, ha a prjekt tárgyát képező K+F+I tevékenység elvégezhető a helyszínen, a prjekt megvalósításhz biztsíttt a megfelelő infrastruktúra. Működő telephely/fióktelep igazlására szlgáló dkumentumk, amelyek egyikének rendelkezésre állása igazlja a valódi működést: Iparűzési adó fizetésigazlás. Engedélyköteles tevékenység esetén hatósági engedélyek megléte. Villany/Gázszlgáltatási számla, vagy érvényes szerződés. A prjektben fglalkztatttak tényleges a prjekthelyszínen történő fglalkztatásnak igazlására szlgáló dkumentumk, amelyek egyikének rendelkezésre állása a munkajgi iratkkal együtt igazlja a fglalkztatást: prjektben fglalkztattt munkavállalók legalább 50%-ának a prjekttel azns, vagy szmszéds megyében lévő állandó/ideiglenes lakcímének igazlása; a munkába járás dkumentumainak, egyéb, a fglakztatáshz kapcslódó személyi jellegű költségek felmerülésének igazlása munkahelyi beléptető, biztnsági rendszerek naplóinak/felvételeinek rendelkezésre állása. Az előző két bekezdésben felsrlt dkumentumk az első szakmai beszámlóhz bekérhetőek. A dkumentumk rendelkezésre állása a prjekt megvalósítási időszakában bármikr ellenőrizhető. 5. A prjekt megvalósításának ütemezése A prjekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam legfeljebb 24 hónap. 6. Támgatható tevékenységek a) Kutatás-fejlesztési prjekthez nyújttt támgatás keretében (minimum a prjekt összköltség 40%-a): Kísérleti fejlesztés Kísérleti fejlesztés körébe az alábbi tevékenységek srlhatóak: A kísérleti fejlesztéshez tartzhat az új vagy javíttt termékek, eljárásk és szlgáltatásk prttípusainak és kísérleti mdelljeinek kidlgzása, illetve kiállítása, az ilyen termékeknek a tényleges működési körülményeket reprezentáló környezetben történő tesztelése és jóváhagyása abban az esetben, ha e tevékenységek elsődleges célja a véglegesnek még nem tekinthető termék, eljárás vagy szlgáltatás tvábbfejlesztése. Ide tartzhat a kereskedelmileg felhasználható lyan prttípusk és kísérleti mdellek kifejlesztése, amelyek kereskedelmi végterméknek minősülnek, mert előállításuk túlságsan költséges ahhz, hgy az kizárólag demnstrációs és hitelesítési céllal történjen. Web: inf@eubility.eu Fax:

5 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 5 b) Csekély összegű (de minimis) támgatás keretében (Kizárólag azn vállalkzásk esetében támgatható, amelyek a támgatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez 2 veszik igénybe): Prjekt előkészítési tevékenység (max. 1%) Prjektmenedzsment tevékenység (max. 2,5%) Iparjgvédelmi tevékenység Hazai vagy külföldi kiállításn vagy vásárn való részvétel, valamint piacra jutási tevékenység Kötelező nyilvánsság biztsítása tevékenység (max 0,5%) c) Reginális beruházás keretében(kizárólag azn vállalkzásk esetében támgatható, a támgatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe) 3 : Eszközbeszerzés Immateriális javak beszerzése (max. 10%) d) A kis- és középvállalkzás részére tanácsadáshz nyújttt támgatás keretében (maximum a prjekt összköltség 20%-a): Kis- és középvállalkzás részére nyújttt tanácsadási tevékenység Jelen felhívás keretében önállóan kizárólag kísérleti fejlesztés támgatható. 7. Elszámlható költségek, költségvetési krlátk a) Kutatás-fejlesztési prjekthez nyújttt támgatás keretében (minimum a prjekt összköltség 40%-a): Szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei Szakmai megvalósításhz kapcslódó személyi jellegű ráfrdítás - munkabér, megbízási díj - személyi jellegű egyéb kifizetései (bérjellegű juttatásk, pl. munkába járás költsége, cafeteria) - fglalkztatást terhelő adók, járulékk 2 Elsődleges mezőgazdasági termelés a termőföld és az állattenyésztés a Szerződés I. mellékletében felsrlt termékeinek termelése az ilyen termékek jellegét megváltztató tvábbi műveletek végrehajtása nélkül; 3 Reginális beruházás és kutatási infrastruktúra támgatási kategóriák közül egy prjektben csak az egyik tervezhető. Web: inf@eubility.eu Fax:

6 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 6 Szakmai megvalósításhz kapcslódó szlgáltatásk költségei (kutatás-fejlesztési prjekthez nyújttt támgatás max. 50%-a) A piaci feltételek szerint harmadik féltől megrendelt kutatás-fejlesztési tevékenység díja. Szakmai megvalósításhz kapcslódó egyéb költségek Anyagköltségek, amennyiben azkat közvetlenül a kutatás-fejlesztési tevékenységhez veszik igénybe. Beruházási költségek Eszközbeszerzés költségei - Kutatási-fejlesztési célt szlgáló új eszközök és felszerelések (műszaki berendezések, gépek) költségei a kutatás-fejlesztési prjekt megvalósítási időszakában való használatuk mértékéig (amrtizáció) Immateriális javak beszerzésének költsége - Harmadik féltől piaci árn megvásárlt szabadalmak és egyéb immateriális javak(pl. licenc, ltalm), valamint ezen immateriális javakhz kapcslódó hasznsítási jgk bekerülési értéke b) Csekély összegű (de minimis) támgatás keretében (kizárólag azn vállalkzásk esetében támgatható, amelyek a támgatás nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe): i. Prjekt előkészítéshez kapcslódó költségek Közbeszerzési költségek Közbeszerzési költségek (ideértve a közbeszerzési szakértő díját is), amely nem lehet több a prjekt összes elszámlható költségének 1 %-ánál. ii. Prjekt menedzsmenthez kapcslódó költségek (max a prjekt elszámlható költségeinek 2,5%-a) Prjektmenedzsment személyi jellegű ráfrdítása a prjektmegvalósítás alatti prjektmenedzsment személyi jellegű ráfrdításai, Prjektmenedzsmenthez igénybevett szakértői szlgáltatás díja A megvalósítás alatti prjektmenedzsmenthez igénybevett szakértői szlgáltatás díja. iii. Szakmai megvalósításhz kapcslódó szlgáltatásk költségei Egyéb szakértői szlgáltatás költségei Hazai ltalmszerzés költségei - A Magyar Szabadalmi Ügyvivő Kamara által nyilvántartásba vett ügyvédi irda, szabadalmi ügyvivő által nyújttt szakértői szlgáltatás költségei az alábbiak szerint: - újdnság kutatás és vizsgálat, kapcslódó vélemény összeállítása, javaslattétel költsége: legfeljebb Ft/eljárás, Web: inf@eubility.eu Fax:

7 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 7 - ltalm összeállításának, a szerkesztésnek, képletek, ábrák, tervek megrajzlásának költsége: legfeljebb Ft/eljárás, - dkumentációk benyújtásának, a hivatalk előtti ügyfélképviselet költsége: legfeljebb Ft/eljárás, - érdemi szakmai és jgi tanácsadás költsége a képviselt (támgatást igénylő) részére: legfeljebb Ft/eljárás, - kapcslódó ügyvitel és technikai jellegű feladatk költsége (nem ügyvivői szakmai): legfeljebb Ft/eljárás. Külföldi ltalmszerzés költségei - A Magyar Szabadalmi Ügyvivő Kamara által nyilvántartásba vett ügyvédi irda, szabadalmi ügyvivő által nyújttt szakértői szlgáltatás költségei az alábbiak szerint: - újdnság kutatás és vizsgálat, kapcslódó vélemény összeállítása, javaslattétel költsége: legfeljebb Ft/eljárás, - ltalm összeállításának, a szerkesztésnek, képletek, ábrák, tervek megrajzlásának költsége: legfeljebb Ft/eljárás, - dkumentációk benyújtásának, a hivatalk előtti ügyfélképviselet költsége: legfeljebb Ft/eljárás, - érdemi szakmai és jgi tanácsadás költsége a képviselt (támgatást igénylő) részére: legfeljebb Ft/eljárás, - külföldi ügyvivői közreműködés költsége: legfeljebb Ft/eljárás, - kapcslódó ügyvitel és technikai jellegű feladatk költsége (nem ügyvivői szakmai): legfeljebb Ft/eljárás. - Frdítási díj (2,0 Ft/karakter) - Hatósági igazgatási szlgáltatási díjak: - bejelentési díj: hazai elsőbbségi bejelentés díja, külföldi bejelentés díja. Piacra jutás tevékenységhez kapcslódóan piackutatás elkészítéséhez kötődő szakértői és tanulmánykészítési szlgáltatás igénybevétele (max Ft) Piacra jutási tevékenységhez kapcslódóan igénybe vett szlgáltatásk: - Grafikai tervezési, frmatervezési és frdítási költségek (marketingeszközökhöz, arculati elemekhez és a hnlap fejlesztéshez kapcslódóan), - Árubemutatóhz, kiállításhz, vásárhz kapcslódóan tlmács igénybe vétele. Kötelezően előírt nyilvánsság biztsításának költsége (max. 0,5%) Marketing költségek Hazai vagy külföldi kiállításn vagy vásárn való részvételhez kötődő - beépítetlen és beépített terület, illetve kiállító helyiség bérleti díja, - kiállítóhelység, stand felállításával és működtetésével kapcslats költségek, - kötelező regisztráció/katalógusbeiktatás költsége, Web: inf@eubility.eu Fax:

8 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 8 - területdíjhz kapcslódó egyéb kötelező költségek. Piacra jutás tevékenységhez kapcslódóan igénybe vett szlgáltatásk - marketingeszközök elkészítése, beszerzése - média-megjelenések, sajtóhirdetések, reklámkampányk költsége. Egyéb szlgáltatási költség Piacra jutás tevékenységhez kapcslódóan igénybe vett szlgáltatásk - árubemutatón, kiállításn, vásárn bemutattt termék szállítmányzási és biztsítási költségei. iv. Szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei Szakmai megvalósításhz kapcslódó személyi jellegű ráfrdítás Marketing munkatárs bérköltsége - munkabér, megbízási díj, - fglalkztatást terhelő adók, járulékk. Szakmai megvalósításhz kapcslódó útiköltség, kiküldetési költség Piacra jutás tevékenységhez kapcslódóan igénybe vett szlgáltatásk - árubemutatóra, kiállításra, vásárra történő utazás költségei (legfeljebb 2 fő részére), - szállásköltség (legfeljebb bruttó 100 EUR/fő/éj értékben, legfeljebb 2 fő részére, a kiállítási napk száma + 3, de legfeljebb 6 éjszakára). v. Általáns (rezsi) költségek, melyek közvetlenül kapcslódnak a prjekt végrehajtásáhz és melyek nem haladhatják meg a prjekt elszámlható költségeinek 1%-át Egyéb általáns (rezsi) költség c) Reginális beruházási támgatás keretében (kizárólag azn vállalkzásk esetében támgatható, amelyek a támgatás nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe): Eszközbeszerzés A beruházás érdekében felmerült új eszközök, bekerülési értéke (amely tartalmazza a vételárat, tartalmazhatja az eszközbeszerzéshez kapcslódó szállítás és üzembe helyezés, valamint az eszközbeszerzéshez közvetlenül kapcslódó betanítás költségét is). A prjekt céljaihz kapcslódó, a piacn elérhető, a prjektcélk megvalósításáhz szükséges technlógiát használó eszközök beszerzése támgatható. Immateriális javak beszerzése A beruházás érdekében felmerült immateriális javak bekerülési értéke Web: inf@eubility.eu Fax:

9 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 9 d) A kis. és középvállalkzás részére tanácsadáshz nyújttt támgatás keretében (max a prjekt elszámlható költségeinek 20 %-a): Egyéb szakértői szlgáltatási költségek Tanácsadás igénybevétele: A külső szakértő szervezet által nyújttt, marketing és üzleti tanácsadási, szabványk alkalmazásával kapcslats, valamint a szellemi tulajdnra épülő innváció-menedzsment tanácsadás szlgáltatás díja, amely nem lehet időszaks vagy flyamatsan visszatérő tevékenység, illetve nem kapcslódhat a vállalkzás szkáss működési költségeihez. Az elszámlhatóság tvábbi feltételei: Meglévő fglalkztattt esetében az elszámlható személyi jellegű kiadásk csak indklt esetben (munkaidő növekedés, feladatbővülés, munkakörbővülés) és mértékben emelkedhetnek a támgatási igény benyújtását megelőző utlsó évi átlagbérhez képest. Személyi jellegű kiadásk (személyi bruttó alapbér és járulékai) tervezhetőségének felső krlátai: Kutató-fejlesztő munkatárs esetében legfeljebb Ft/hó prjektmenedzser esetében legfeljebb Ft/hó. technikus/egyéb segédszemélyzet esetében legfeljebb Ft/hó Az elszámlható költségek maximális mértéke Költségtípus Szakmai megvalósításhz kapcslódó szlgáltatásk költségei (kutatás-fejlesztési prjekthez nyújttt támgatás elszámlható költségeire vetítve) Maximális mértéke az összes elszámlható költségre, (kutatás-fejlesztési prjekthez nyújttt támgatás esetén az arra eső elszámlható költségekre) vetítve (%) 50% Immateriális javak beszerzésének költségei 10% Közbeszerzési költségek 1% Prjekt menedzsmenthez kapcslódó költségek 2,5% Kötelezően előírt nyilvánsság biztsításáhz kapcslódó költségek 0,5% Általáns (rezsi) költségek 1% Tanácsadási szlgáltatásk költsége 20% A kísérleti fejlesztési tevékenység végzésével kapcslatban felmerült költségeknek minimuma az összes elszámlható költség 40%-ának kell lennie. Web: inf@eubility.eu Fax:

10 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 10 Nem elszámlható költségek Nem elszámlható semmilyen költség, ami az elszámlható költségek között tételesen nem szerepel, különösen az alábbiak: Saját teljesítés keretében felmerült, ill. partner-vagy kapcslt vállalkzás, vagy közeli hzzátartzó vállalkzása által szállíttt gépek, berendezések, immateriális javak és igénybe vett szlgáltatásk költségei. Utazási- és szállásköltségek (pl. gépek üzembe helyezéséhez kapcslódóan) Járművek, pótkcsi, félpótkcsi beszerzése Földmunkagépek, útépítőgépek beszerzése Szerszámkészlet Szállítási biztsítás és a vámkezelés költsége Terméktámgatási díj. 8. Támgatás mértéke Támgatási kategória Mikr-, és Kisvállalkzás Középvállalkz ás Kísérleti fejlesztés 45% 35% Kísérleti fejlesztés, ha a prjekt eredményeit széles körben terjesztik, knferenciák, publikációk, nyílt hzzáférésű adattára vagy ingyenes vagy nyílt frráskódú szftverek útján 60% 50% Csekély összegű (de minimis) támgatás 70% Reginális beruházási támgatás Vas, Zala, és Győr-Msn-Sprn megyék Veszprém, Fejér, és Kmárm- Esztergm megyék Smgy, Baranya, Tlna, Nógrád, Heves, Brsd-Abaúj-Zemplén, Jász- Nagykun-Szlnk, Hajdú-Bihar, Szablcs-SzatmárBereg, Bács-Kiskun, Csngrád, Békés megyék Kis- és középvállalkzásk részére tanácsadáshz nyújttt támgatás 45% 35% 55% 45% 70% 60% 50% Web: inf@eubility.eu Fax:

11 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Támgatás összege a) Azn támgatást igénylők esetében, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel az igényelhető vissza nem térítendő támgatás összege minimum 10 millió frint, maximum 130 millió frint. b) Azn támgatást igénylők esetében, amelyek nem rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel az igényelhető vissza nem térítendő támgatás összege minimum 10 millió frint, maximum 50 millió frint. 10. Önerő A támgatást igénylőnek legalább a prjekt összköltségének az igényelt támgatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie. Az önerő saját frrásból és az államháztartás alrendszereiből származó egyéb támgatásból állhat. Saját frrásnak a kedvezményezett által a prjekthez igénybe vett, támgatást nem tartalmazó frrás minősül. A támgatást igénylőnek legalább a prjekt elszámlható összköltségének 10 %-át kitevő igazlt önerővel, reginális beruházási támgatással érintett elszámlható összköltség 25%-át kitevő igazlt saját frrással kell rendelkeznie. Az önerő rendelkezésre állását a pályázat benyújtásakr nyilatkzattal, kedvezményezettnek legkésőbb az első kifizetési kérelem benyújtásakr (ideértve az előlegigénylést is) az előírt dkumentumk benyújtásával szükséges igazlni. 11. Biztsíték nyújtása A támgatást igénylő a 272/2014-es Krm. rendelet 84. (2) bekezdése alapján nem köteles biztsítékt nyújtani. 12. Előleg mértéke Jelen felhívás keretében támgattt prjektek esetében az utófinanszírzású tevékenységekre igénybe vehető maximális előleg mértéke a) legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel rendelkező vállalkzásk esetében a prjekt megítélt támgatási összegének 75%-a. b) egy lezárt, teljes üzleti évvel nem rendelkező vállalkzásk esetében a prjekt megítélt támgatási összegének 40%-a. Web: inf@eubility.eu Fax:

12 Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Fenntartási időszak: A prjekt fenntartási időszaka a pénzügyi befejezést követő 3 év. 14. Rendelkezésre álló frrás, támgatható pályázatk várható száma A Felhívás meghirdetésekr a támgatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd Ft. A támgattt támgatási kérelmek várható száma: db. 15. Benyújtási határidő A támgatási kérelmek benyújtása december 15-től december 14-ig lehetséges. Az alábbi értékelési határnapkig benyújtásra került prjektek kerülnek együttesen elbírálásra: február május szeptember december március június december 14. Web: inf@eubility.eu Fax:

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 A Felhívás indokoltsága és célja Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja Széchenyi 2020 GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Halász Eszter projektmenedzser Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.7-15 A pályázati kiírás a

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés A felhívás kódszáma: GINOP-2.1.7-15

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés A felhívás kódszáma: GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés A felhívás kódszáma: GINOP-2.1.7-15 Pályázók köre Mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt

Részletesebben

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Pályázat kódja GINOP-1.3.2-15 Keretösszeg 2 milliárd Ft Támogatási összeg 5 50 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Vállalatk K+F+I tevékenységének támgatása Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.1-15 A vissza nem térítendő támgatás célja

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Versenyképes Közép-Magyarrszág Operatív Prgram KÓDSZÁM VEKOP-2.1.7-15 A pályázati kiírás a kkv-k

Részletesebben

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg GINOP-1.2.5-15 4 milliárd Ft 25 100 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók köre Területi szűkítés

Részletesebben

Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff)

Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff) Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff) Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg GINOP-2.1.5-15 5 milliárd Ft 300 600 millió Ft Intenzitás maximum 80% Pályázók köre részvénytársaság európai

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 I. A felhívás célja Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Jelen felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak

Részletesebben

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve Készítette: Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 4024 Debrecen Piac u. 54. 4002 Debrecen, Pf.: 78. Tel.:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarrszági Operatív Prgram keretében Mikr- és kisvállalkzásk technlógia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A v1.4 A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során. Szétválás a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során

NYILATKOZAT. Egyesülés a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során. Szétválás a folyamatban lévő és az azt megelőző két adóév során 1. számú melléklet az 1/2016.(I.27.) önkrmányzati rendelethez! NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. TEREMTSE MEG ÉS BŐVÍTSE VÁLLALKOZÁSA KORSZERŰ Alapítva 2000-ben TERMÉK ELŐÁLLÍTÁSI KÉPESSÉGÉT TÁMOGATÁS IGÉNYBEVÉTELÉVEL A SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI IDŐSZAKBAN! - AZ IR KFT. A

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben SERKENTSE VÁLLALLKOZÁSA NÖVEKEDÉSÉT ESZKÖZ- ÉS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEKKEL A SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI IDŐSZAK TÁMOGATÁSI FORRÁSAINAK HASZNÁLATA MELLETT!

Részletesebben

Nyilatkozat a tervezett költségek utófinanszírozás vagy szállítói finanszírozás keretében történő elszámolásáról

Nyilatkozat a tervezett költségek utófinanszírozás vagy szállítói finanszírozás keretében történő elszámolásáról Nyilatkozat a tervezett ek vagy szállítói finanszírozás keretében történő elszámolásáról Támogatási szerződés száma: TOP-6.8.2-15-PC1-2016-00001 Kedvezményezett: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Alulírott

Részletesebben

Széchenyi2020 Pályázati aktualitások

Széchenyi2020 Pályázati aktualitások Széchenyi2020 Pályázati aktualitások Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete 17. Nemzetközi Kőkonferencia Pilisvörösvár 2016.02.27. Készítette: ECONOSERVE Pályázati Kft. Büki Péter Tematika

Részletesebben

A projektek megvalósítására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

A projektek megvalósítására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre. portfólió Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP-2.1.7-15 A pályázat célja A pályázat célja a KKV-k házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 1. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét képezi a 1. számú pénzügyi

Részletesebben

4. számú melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében

4. számú melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 4. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prgram keretében Innvatív, integrált térségi szlgáltatásk létesítése c. LHH tervezési felhívásáhz Kódszám: TIOP- 3.5.1-10/1

Részletesebben

Vállalati innováció támogatása GOP-2011-1.3.1/A, GOP-2011-1.3.1/B KMOP-2011-1.1.4/A (KMOP lezárult)

Vállalati innováció támogatása GOP-2011-1.3.1/A, GOP-2011-1.3.1/B KMOP-2011-1.1.4/A (KMOP lezárult) Vállalati innováció támogatása GOP-2011-1.3.1/A, GOP-2011-1.3.1/B KMOP-2011-1.1.4/A (KMOP lezárult) Kedvezményezettek köre: Azok a gazdasági társaságok (kivéve non profit GT), szövetkezetek, amelyek: -

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP- 2.1.1-15)

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP- 2.1.1-15) Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP- 2.1.1-15) Felhívás összefoglaló 2015.08.25. Az Európai Bizottság 2015. február 13-i határozatában elfogadta a GINOP-ot, mely célkitűzései között szerepel

Részletesebben

DIGITÁLIS GAZDASÁGFEJLESZTÉS

DIGITÁLIS GAZDASÁGFEJLESZTÉS DIGITÁLIS GAZDASÁGFEJLESZTÉS 2016-BAN A GINOP VÁLLALATI INFOKOMMUNIKÁCIÓS PÁLYÁZATAI Dr. Kelemen Csaba főosztályvezető 2015. november 25. GINOP 3. PRIORITÁS VEKOP 3. PRIORITÁS GINOP 8. PRIORITÁS A fejlesztések

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme 126/2007. (V.16.) ÖK. számú Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme A Képviselő-testület támogatja Popovics Zsolt fekve-nyomó sportolót a Sportcsarnok Sport Egyesületen keresztül 30.000

Részletesebben

RÉSZLETES KIVONAT. GINOP 1.2.2.-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. Készült: 2015. június 10.

RÉSZLETES KIVONAT. GINOP 1.2.2.-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. Készült: 2015. június 10. RÉSZLETES KIVONAT GINOP 1.2.2.-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Készült: 2015. június 10. Verzió: 1.0 ÖSSZEGZÉS A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban

Részletesebben

PÁLYÁZAT SERTÉSTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.1.5-16

PÁLYÁZAT SERTÉSTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.1.5-16 PÁLYÁZAT SERTÉSTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.1.5-16 A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA: A felhívás célja a sertéstartó gazdaságk versenyképességének javítása, az ágazat fglalkztattti számának növelése és

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Cooper Center Irodaház Fax: (1) 288-8533 1135 Budapest, Lehel út 61. III. / 302-305. E-mail: info@prospera.hu

Cooper Center Irodaház Fax: (1) 288-8533 1135 Budapest, Lehel út 61. III. / 302-305. E-mail: info@prospera.hu VEKOP-1.2.1-16 Mikr-, kis- és középvállalkzásk termelési kapacitásainak bővítése Ügyféltájékztató I. A TÁMOGATÁS CÉLJA A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen felhívás célja a hazai mikr-, kis- és középvállalkzásk

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

Bérjellegű támogatások. Ujhelyi Zita

Bérjellegű támogatások. Ujhelyi Zita Bérjellegű támogatások Ujhelyi Zita Lehetőségek munkaadók számára, foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások Szolgáltatások munkaerő-piaci információk nyújtása közvetítés Támogatások foglalkoztatás bővítését

Részletesebben

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Rábaközi Takarékszövetkezet Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Adósok által fizetendő * Használt lakás vásárlásra 4,30% 4,30% 4,30% 4,48% adósok kamattámogatásra nem jogosultak.

Részletesebben

GOP PÁLYÁZATOK. Szabó Sándor András. pályázati és innovációs tanácsadó regisztrált pályázati tréner egyetemi oktató

GOP PÁLYÁZATOK. Szabó Sándor András. pályázati és innovációs tanácsadó regisztrált pályázati tréner egyetemi oktató GOP PÁLYÁZATOK Szabó Sándor András pályázati és innovációs tanácsadó regisztrált pályázati tréner egyetemi oktató 1. Ami tetszik: Általában - közös részletes pályázati útmutató - kikerült a részvételi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex beruházásk támgatása a kmplex prgrammal segítendő leghátránysabb helyzetű kistérségekben c. pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2010-2.1.2

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. komplex vállalati technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. komplex vállalati technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex vállalati technlógia fejlesztés c. pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2010-2.1.1/C A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben

2011. évi költségvetés teljesítése

2011. évi költségvetés teljesítése Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2011. évi költségvetés teljesítése /adatok ezer forintban/ MEGNEVEZÉS 2011. évi terv 2011. I-XII. hó Tény / Terv % Székház vásárlásra elkülönített pénzeszköz (XII.31)

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

2015 JÚNIUSI HÍRLEVÉL

2015 JÚNIUSI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2015 JÚNIUSI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar -Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2012 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely,2013.02.15. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 10. sz. napirendi pont A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács 2009. évi költségvetésének megtárgyalása Elıadó: Gaszné dr. Szekér Erzsébet

Részletesebben

J E L E N T É S a 2009. évben a hangversenyekről

J E L E N T É S a 2009. évben a hangversenyekről Az adatszolgáltatás a 300/2007.(XI.9.) Korm. rendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám: 1451/08. Az adatszolgáltatás statisztikai célra történik. Az adatszolgáltatás megtagadása, valótlan adatok közlése,

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 1 1. Alapvető cél A Felhívás célja, hgy a Nemzeti Intelligens Szaksdási Stratégiában (a tvábbiakban: S3) megfgalmaztt intelligens gyártás specializációt

Részletesebben

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][]

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][] I JELŰ BETÉTLAP 20. évben kezdődő adóévről a/az Sajóbábony Város Önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi iparűzési adóbevalláshoz

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. 2015. évi közbeszerzési terve 1 egységes szerkezetben az 1. és 2. számú módosításokkal.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. 2015. évi közbeszerzési terve 1 egységes szerkezetben az 1. és 2. számú módosításokkal. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve 1 egységes szerkezetben az 1. és 2. számú módosításokkal Beszerzést végző szervezeti egység A közbeszerzés tárgya mennyisége CPV kódja az rendje

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások /7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:2666-200:text:hu:html HU-Szombathely: Banki szolgáltatások 200/S 7-2666 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Szolgáltatás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

A 2010. évi Üzletszabályzat 3. számú mellékletének 2010. március 1-től hatályos módosítása

A 2010. évi Üzletszabályzat 3. számú mellékletének 2010. március 1-től hatályos módosítása A 2010. évi Üzletszabályzat 3. számú mellékletének 2010. március 1-től hatályos módosítása Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, Partnereinket, hogy az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.1.7-15

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.1.7-15 portfólió Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.1.7-15 A pályázat célja A pályázat célja a KKV-k házon belüli prototípusfejlesztése és az ezek eredményeként létrejövő innovatív

Részletesebben

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez KÉRELEM Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez 1. Az igénylők adatai Kérelmező: Neve: születési neve:... Születés helye ideje:... anyja

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

december 22. március 7. április-június

december 22. március 7. április-június 2012 2013 2014 december 22. március 7. április-június A Partnerségi Megállapodás tervezésének kezdete Széleskörű szakmai konzultáció a Partnerségi Megállapodásról Elkészült a PM végleges, benyújtásra alkalmas

Részletesebben

Nemzeti Fejlesztési Terv. ÉAOP-2007-1.1.2/A Klaszter menedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése

Nemzeti Fejlesztési Terv. ÉAOP-2007-1.1.2/A Klaszter menedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése Nemzeti Fejlesztési Terv ÉAOP-2007-1.1.2/A Klaszter menedzsment szervezetek létrehozása, megerősítése Észak-Alföldi Operatív Program Prioritás: Gazdaságfejlesztés 1.1.1. konstrukció: A régió vállalkozásai

Részletesebben

Statisztikai számjel. Érd és Térsége Víziközmű Kft. Éves beszámoló. 2015. üzleti évről

Statisztikai számjel. Érd és Térsége Víziközmű Kft. Éves beszámoló. 2015. üzleti évről 1 3 0 9 0 6 6 5 1 3 a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Víziközmű Kft. a vállalkozás íme, telefonszáma 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-; 06-23-500-000 Éves beszámoló 2015. üzleti évről a vállalkozás vezetője

Részletesebben

FELHÍVÁS. A Felhívás címe: Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása. A Felhívás kódszáma: GINOP-2.1.1-15

FELHÍVÁS. A Felhívás címe: Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása. A Felhívás kódszáma: GINOP-2.1.1-15 FELHÍVÁS Jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítására. A Felhívás címe: Vállalatok K+F+I

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ a 2004. évi XXXIV. törvény a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról alapján 1) KKV-nak

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352.,

Részletesebben

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőfrrás-hatéknyságának elősegítése a feldlgzásban Vidékfejlesztési Prgram KÓDSZÁM VP-3-4.2.1-15 A vissza nem

Részletesebben

Módosult az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP- 4.1.1-15 kódszámú) felhívás

Módosult az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP- 4.1.1-15 kódszámú) felhívás Módsult az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP- 4.1.1-15 kódszámú) felhívás Módsult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Részletesebben

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe:

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe: pályázati felhívás 1. számú melléklete ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKVÉDELMI TÁMOGATÁS 2016. PÁLYÁZATI ŰRLAP Általános feltételek: 1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs

Részletesebben

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Schmidtka Gábor

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Schmidtka Gábor Schmidtka Gábor főosztályvezető-helyettes Hulladékgazdálkodás Stratégiai és Tervezési Főosztály 2016. május 3. 1 Jogszabályi háttér A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. (1)

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az

Részletesebben

A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében

A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében Dunai Péter főtitkár, MKIK 2012. december 5. Nyíregyháza A kamarai tevékenység változásai 2012-ben - Kötelező kamarai regisztráció

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG 2011. évi költségvetése

AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG 2011. évi költségvetése A 2/2011. sz. elnökségi határozat alapján elfogadva AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG BEVÉTELEK 2010.évi maradvány 65 600, kormányzati fejezeti támogatás Környezetvédelmi Államtitkárság támogatása től kapott

Részletesebben

önkormányzati tanácsadó Kristonné Sipos Ágnes pályázati és közbeszerzési menedzser, Barcika Szolg Kft.

önkormányzati tanácsadó Kristonné Sipos Ágnes pályázati és közbeszerzési menedzser, Barcika Szolg Kft. Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Dr. Juhász-Nagy Judit önkormányzati tanácsadó Kristonné Sipos Ágnes pályázati és közbeszerzési menedzser, Barcika Szolg Kft. Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika

Részletesebben

Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Savaria Turizmus Nonprofit Kft. 2012. évi első féléves mérleg beszámolójának SZÖVEGES ÉRTÉKELÉSE Készítette: Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Ügyvezető: Vörös-Borsody Csilla Szombathely, 2012. augusztus

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése 1089 Budapest, Vajda Péter u.25-31. Közhasznúsági jelentése 2010. Az Alapítvány adószáma: 18008003-1-42 Az Alapítvány nyilvántartási száma: 2464 Az Alapítvány KSH azonosítója: 264655-132 Az Alapítvány

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló

Közhasznúsági beszámoló Közhasznúsági beszámoló Hangadók Közhasznú Alapítvány 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 29. 2009. évről A Közhasznúsági Jelentést a Kuratórium 2010. május 31-i ülésén fogadta el. Tartalom 1. Számviteli

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

3. MELLÉKLET KIEMELT PROJEKTEK KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ TAMOP 2.5.2/08/1

3. MELLÉKLET KIEMELT PROJEKTEK KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ TAMOP 2.5.2/08/1 3. MELLÉKLET KIEMELT PROJEKTEK KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ TAMOP 2.5.2/08/1 A partnerség és a párbeszéd szakmai hátterének megerősítése, közös kezdeményezések támogatása c. tervezési felhíváshoz A specifikáció

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94 Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2005 Budapest, 2006. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. Az Anyaoltalmazó

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 14-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 14-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 68/2015. (IV.14.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. április 14-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Kistérségi Startmunka mintaprogram a helyi

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 1208A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV KUTATÁSHASZNOSÍTÁS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV KUTATÁSHASZNOSÍTÁS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV KUTATÁSHASZNOSÍTÁS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT A./ ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A Pécsi Tudományegyetem célja, hogy az oktatás, tudományos tevékenység mellett a régió, az

Részletesebben

Feladat megnevezése HIVATAL MŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA. Eredeti előirányzat. Teljesítés 2014.06.30. Módosított előirányzat

Feladat megnevezése HIVATAL MŰKÖDÉS TÁMOGATÁSA. Eredeti előirányzat. Teljesítés 2014.06.30. Módosított előirányzat 6. sz. melléklet Vas Megyei Önkormányzat 214. I. félévi beszámoló Vas Megyei Önkormányzat 214. évi költségvetésének kiadásai feladatonként és kiemelt onként E Ft Kötelező feladat MŰKÖDÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI

Részletesebben

XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI. Költségvetési évben esedékes. T0022 kötelezettségvállalás, más

XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI. Költségvetési évben esedékes. T0022 kötelezettségvállalás, más A) Szolgáltatás vásárlás 1. Kötelezettségvállalás a költségvetési számvitel szerint a) Nettó érték T0021 b) Általános forgalmi adó T0021 XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI esedékes esedékes

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1) A program címe: V e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - Kategória: V e z e t ő k é p z é s 2) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a tájékoztatót megtárgyalni és az alábbi határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a tájékoztatót megtárgyalni és az alábbi határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek. Ügyiratszám: 23-2 /2016/U1 Tárgy: SZKTT évi működési támogatás elszámolása Község Képviselő-testülete Tisztelt Képviselő-testület! A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása megküldte az általa fenntartott

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat legalább többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok bérkompenzációjának

Részletesebben

Növekedési Hitelprogram

Növekedési Hitelprogram Növekedési Hitelprogram Pulai György Hitelösztö zők főosztály vezetője InnoTrends Hungary 2014 2014. október 17. 1 Tartalom Az NHP felépítése A program eddigi eredményei 2 A Növekedési Hitelprogram célja

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője)

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője) az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2008 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. 01. 01. - 2008. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben