Könyvelői klub

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Könyvelői klub 2013.12.02"

Átírás

1 Könyvelői klub

2 Társasági adó feltöltési kötelezettség A társasági adó hatálya alá tartozó, kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és a külföldi vállalkozónak amennyiben az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevétele a 100 millió forintot meghaladta a társasági adóelőleget az adóévi várható, éves fizetendő adó összegére az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig ki kell egészítenie.

3 Társasági adó feltöltési kötelezettség Az adózónak a társasági adóelőleg-kiegészítés összegéről a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig bevallást kell tennie, kötelezettségének a 1301-es nyomtatványon tehet eleget. Kinek kell bevallást tennie? Annak, akinek üzleti éve megegyezik a naptári évvel, ill. a naptári évtől eltérő üzleti év szerint működő adózónak, ha üzleti éve évben kezdődött, függetlenül attól, hogy annak az utolsó hónapjának 20. napja december 31- ét követő napra esik.

4 Társasági adó feltöltési kötelezettség Amennyiben a társasági adóelőleg-kiegészítés bevallási határideje megegyezik más, nem éves kötelezettség(ek) bevallási határidejével, ezeket a bevallási időszak különbözősége miatt nem lehet egy 1301-es bevallásban bevallani. Ebben az esetben a társasági adóelőleg-kiegészítés bevallása végett külön kell a 1301-es bevallást benyújtani.

5 Társasági adó feltöltési kötelezettség A társasági adóelőleg-kiegészítésre kötelezett adózónak az adóbevallást akkor is be kell nyújtania, ha nem keletkezett adóelőleg kiegészítési kötelezettsége (az adóévi várható adó teljes összegét az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig megfizette). Ekkor a bevallás a) oszlopba nullát kell szerepeltetni.

6 Társasági adó feltöltési kötelezettség Szankció: 20%-os mulasztási bírság!

7 Helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettség Tao feltöltés esetén helyi iparűzési adófeltöltési kötelezettség is terheli az adóalanyt. Határideje megegyezik a Tao feltöltés határidejével, December 20.

8 Helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettség Feltöltésnél már vizsgálni kell az ELÁBÉ és közvetített szolgáltatások értékének alakulását!

9 EVA feltöltés Az adóalanynak az adóelőleget december 20. napjáig az adóévi várható fizetendő adó összegére ki kell egészítenie. A kiegészítési kötelezettség minden eva alanyra vonatkozik értékhatár nélkül, viszont nem kapcsolódik hozzá bevallási kötelezettség.

10 Áttérés kedvezményes adóalanyiságra KIVA A KIVA adóalanyiság a választás állami adóhatósághoz történő bejelentését követő hónap első napjával jön létre. A bejelentést az erre a célra rendszeresített nyomtatványon (13T203KV), elektronikus úton lehet megtenni, melyet 30 napos jogvesztő határidőn belül vissza lehet vonni. A kisvállalati adóalanyiság keletkezése napjával önálló üzleti év kezdődik.

11 Áttérés kedvezményes adóalanyiságra KIVA A társasági adó alanya a kisvállalati adó választása esetén a Tao. törvénynek a jogutód nélküli megszűnésre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazza a Kiva törvény előírásainak figyelembe vételével. A bejelentés adóévére vonatkozó társasági adóbevallásban adóelőleget már nem kell bevallani és a bejelentést követő adóévre társasági adóelőleget nem kell fizetni.

12 Áttérés kedvezményes adóalanyiságra KIVA Az adóhatóság a korábban bevallott adóelőleget hivatalból törli az adózó folyószámlájáról. Amennyiben az adóévre vonatkozó bejelentést az adózó jogszerűen nem tehette volna meg, akkor nem mentesül az adóelőleg-fizetés elmulasztásának jogkövetkezménye alól.

13 Fejlesztési tartalék A kisvállalati adóalany választása szerint nem köteles elszámolni a fejlesztési tartalék fel nem használt részével, ha a kisvállalati adóalanyisága időszaka alatt a Tao. törvény rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával nem terhelné az adózás előtti eredmény növelésének, illetve az adó megfizetésének kötelezettsége.

14 Jogdíjbevételre jogosító immateriális jószág értékesítésének feltételes kedvezménye A jogutód nélküli megszűnés adóévében a társasági adó alanya nem csökkentheti az adózás előtti eredményét a jogdíjbevételre jogosító immateriális jószág értékesítéséből, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként történő kivezetéséből származó eredménynek az eredménytartalékból az adóévben lekötött tartalékba átvezetett összegével. Hasonlóan a fejlesztési tartalékhoz, nem köteles választása szerint visszafizetni, ha a feltételek teljesülését igazolni tudja.

15 Kedvezményezett átalakulás A kisvállalati adóalanyiság választása esetén a társasági adó alanyának a kedvezményezett átalakulás halasztott kedvezményével el kell számolnia, mentesülésre nincs lehetőség.

16 Kedvezményezett részesedéscsere A kisvállalati adóalanyiság választása esetén a társasági adó alanyának a kedvezményezett részesedéscsere halasztott kedvezményével el kell számolnia, mentesülésre nincs lehetőség.

17 Tartós adományozás A kisvállalati adóalanyiság választása esetén a társasági adó alanyának a tartós adományozás kedvezményével el kell számolnia, mentesülésre nincs lehetőség.

18 Kisvállalkozási kedvezmény A kisvállalati adóalany választása szerint ugyanakkor nem köteles elszámolni a kisvállalkozási kedvezménnyel, ha a kisvállalati adóalanyisága időszaka alatt a Tao. törvény rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával nem terhelné az adózás előtti eredmény növelésének kötelezettsége.

19 A foglalkoztatottság növelésének kedvezménye A kisvállalati adóalanyiságot választó adózó a társasági adóalanyiságának jogutód nélküli megszűnése okán nem keletkezik adófizetési kötelezettsége, ha a Tao. törvény rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával nem terhelné az adózás előtti eredmény növelésének, illetve az adó megfizetésének kötelezettsége. Az az adózó, aki él ezzel a lehetőséggel, de a feltételeknek utóbb nem felel meg, a társasági adót az adókötelezettség keletkezését kiváltó esemény évéről benyújtott bevallásában vallja be.

20 Nem realizált árfolyamnyereség A jogutód nélküli megszűnés adóévében függetlenül attól, hogy az adózó a kisvállalati adóalanyiságot választja az adózás előtti eredményt növeli a nem realizált árfolyamnyereség átmeneti kedvezményét megszüntető növelő tétel, és csökkenti a nem realizált árfolyamvereségre tekintettel figyelembe vett növelő tétel.

21 Kedvezményezett átalakulást vagy kedvezményezett eszközátruházást követő megszűnés Az adózás előtti eredményt módosítja az átvevő társaságnál a vállalt kötelezettség azon része, amelyet az adózás előtti eredménynél még nem vett figyelembe. A kisvállalati adóalanyiság választása esetén a különbözettel el kell számolnia, mentesülésre nincs lehetőség.

22 Szokásos piaci ár A Tao-törvény 18. -a alapján az adózás előtti eredményt akkor kell módosítani, ha a felek által alkalmazott ellenérték következtében az adózó adózás előtti eredmény eltér attól az adózás előtti eredménytől, amely a szokásos piaci ár mellett lett volna.

23 Egyéni cég A kisvállalati adóalanyiságot választó adózó a társasági adó alanyiságának jogutód nélküli megszűnése okán nem keletkezik adófizetési kötelezettsége, ha a Tao. törvény rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával nem terhelné az adózás előtti eredmény növelésének, illetve az adó megfizetésének kötelezettsége. Az az adózó, aki él ezzel a lehetőséggel, de a feltételeknek utóbb nem felel meg, a társasági adót az adókötelezettség keletkezését kiváltó esemény évéről benyújtott bevallásában vallja be.

24 Kis- és középvállalkozások adókedvezménye Amennyiben a társasági adó alanyiságának időszaka alatt érvényesített kkv. adókedvezményt a feltételek nem teljesítése miatt a kisvállalati adóalanyiságot választó adózó késedelmi pótlékkal növelten köteles visszafizetni, a kisvállalati adó alanya a visszafizetendő társaságiadókedvezményt az adókötelezettség keletkezését kiváltó esemény évéről benyújtott bevallásában vallja be.

25 KIVA megszűnése esetén Az adóalanyiság megszűnése következtében az adózó üzleti éve lezárul és az azt követő nappal önálló üzleti év kezdődik. Január 1-jétől a mérlegforduló napig terjedő időszakról soron kívüli adóbevallást kell benyújtani, amelynek határideje a megszűnést követő ötödik hónap utolsó napja. Az adóalanyiság megszűnését követő két adóévre a kisvállalati adóalanyiság ismételten nem választható.

26 KIVA megszűnése esetén a társasági adó szempontjából költségként, ráfordításként elszámoltnak kell tekinteni kisvállalati adóévben teljesített valamennyi, egyébként a Tao. tv. alapján költségnek minősülő kiadást (juttatást), elszámoltnak kell tekinteni a kisvállalati időszak előtt megszerzett immateriális jószág, tárgyi eszköz értékcsökkenési leírásának Tao. tv. szerint meghatározott időarányos részét,

27 KIVA megszűnése esetén a kisvállalati alanyiság időszaka alatt megszerzett immateriális jószág, tárgyi eszköz alapján pedig az adózó az adóalanyiság megszűnése után a társasági adó alapjánál értékcsökkenési leírást egyáltalán nem érvényesíthet,

28 KIVA megszűnése esetén az olyan társasági adókedvezmények tekintetében, amelyet az adózó a Tao. tv. rendelkezései szerint meghatározott számú adóévben vehet igénybe, a kisvállalati alanyiság időszakában lezárt adóévet is figyelembe kell venni.

29 KIVA megszűnése esetén Az adóalanyiság megszűnését követő 60 napon belül köteles az esedékességi időre eső összeg feltüntetésével a kisvállalati adó adóalanyisága megszűnését követő naptól az adóévet követő hatodik hónap utolsó napjáig számított időszak valamennyi teljes naptári negyedévére társasági adóelőleget bevallani és egyenlő részletekben a negyedév utolsó hónapjának 10. napjáig megfizetni.

30 KIVA megszűnése esetén A háromhavonta esedékes társasági adóelőleg összege a kisvállalati adó adóalanyisága megszűnésének adóévében elszámolt bevétel 1 százaléka, ha az adóév időtartama 12 hónap volt, a kisvállalati adó adóalanyisága megszűnésének adóévében elszámolt bevételnek a működés naptári napjai alapján 12 hónapra számított összegének 1 százaléka minden más esetben.

31 Áttérés KATA hatálya alá Bejelentkezés nyomtatványai: 13T201 - Egyéni cég, KKT., Bt. 13T101 - aki nem szerepel az egyéni vállalkozók nyilvántartásában, pl.: egyéni ügyvéd 13T101E - egyéni vállalkozók

32 Áttérési szabályok - Szja - egyéni vállalkozó esetében a bejelentkezés előtti napig felmerült bevételt egyéni vállalkozóként számolja el, - bejelentkezést követően felmerült, de egyéni vállalkozást érintő kiadásait még egyéni vállalkozóként elszámolhatja, - a bejelentés évében az egyéni vállalkozást a megszűnés szabályai szerint kell lezárni, - meglévő készleteket bevételként kell nyilvántartani, de adóalapot nem képező bevétel a KATA-s időszak alatt, - a készletek értékét az Szja bevallásban fel kell tűntetni,

33 Áttérési szabályok - Szja Ha az adózó a Szja-tv. hatálya alatt kisvállalkozói kedvezményt, kisvállalkozói adókedvezményt érvényesített, fejlesztési tartalék vagy foglalkoztatási kedvezmény címén csökkentette a bevételét, akkor a kedvezmények végleges érvényesítésére vonatkozó szabályok a KATA adóalanyiság időszaka alatt is vonatkoznak rá.

34 Áttérési szabályok-eva Az Eva tv. hatálya alá tartozók esetében az adóalanyiság megszűntetése miatt minden kintlévőség evás bevételnek minősül. Az adóalanyiság a kata hatálya alá történő bejelentkezés esetén a kata szerinti adóalanyiság létrejötte napját megelőző nappal szűnik meg.

35 Áttérési szabályok - TAO - Társasági adókötelezettséget a jogutód nélküli megszűnés szabályai szerint kell teljesíteni 2012-re. - Osztalék utáni adófizetési kötelezettség keletkezik 16%-os mértékben, amelyet 3 év alatt egyenlő részletekben kell megfizetni. - KATA-ba történő belépést követően már nem tartozik az adózó a társasági adó hatálya alá.

36 KATA megszűnése esetén Egyéni vállalkozó esetén: vagyonleltárt kell készítenie az adóalanyisága megszűnésének adóévét követő első adóév első napjára vonatkozóan minden olyan eszközről, amelyet a vállalkozói tevékenység keretében fog használni; - az adóalanyiság alatt megszerzett nem anyagi jószág, tárgyi eszköz után a jövedelem meghatározásakor az értékcsökkenési leírást a más által kibocsátott bizonylaton feltüntetett értékre, mint beruházási költségre vetítve kell megállapítania;

37 Helyi adók és az áttérés A KIVA alanya az iparűzési adó alapját megállapíthatja: az általános szabályok szerint, a nettó árbevétel 80 százalékában, a kisvállalati adó alapjának 20 százalékkal növelt összegében.

38 Helyi adók és az áttérés - január 15-ig nyilatkozni kell az önkormányzat felé ha a helyi adót is tételesen akarja megfizetni a KATA-s, - ha évközi átlépő, akkor a belépést követő 15 napon belül kell nyilatkozni. Ebben az esetben székhelyre és telephelyre önkormányzatonként 2,5 millió forint adóalap után fizet iparűzési adót. Nincs bevallási kötelezettség.

39 Helyi adók és a visszatérés A kisvállalati adóalanyiság megszűnése esetén a tört adóévről szóló bevallást a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényben meghatározott időpontig, azaz a kisvállalati adóalanyiság megszűnésének hónapját követő ötödik hónap utolsó napjáig kell benyújtani. A bevallás-benyújtásával egyidejűleg az adóévre már megfizetett előleg és a tényleges fizetendő adó összegének különbözetét a vállalkozónak meg kell fizetnie, illetve a többlet-adóelőleget ekkortól igényelheti vissza.

40 Felkészülés a társasági adóbevallásra 2013

41 Bevallási garnitúra Alapbevallás továbbra is a 1329 nyomtatvány. Új elem 2012-től - egyrészt az éves innovációs járulékkötelezettség, másrészt az éves innovációs járulék és a üzleti évre megfizetett járulékelőleg különbözetének bevallása, - továbbá a kettős könyvvitelt vezető eltérő üzleti éves egészségügyi szolgáltató, illetve közhasznú nonprofit gazdasági társaság szakképzési hozzájárulás különbözetének bevallása.

42 Bevallási garnitúra 1329 EUD nyomtatvány: A évben kezdődő üzleti évi társasági adónak, a hitelintézeti járadéknak, az energiaellátók jövedelemadójának, az innovációs járuléknak, a hitelintézetek különadójának, valamint a szakképzési hozzájárulás különbözetének bevallása - az előtársaságok, - a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózók, valamint - a forintról devizára, devizáról forintra, devizáról más devizára áttérő adózók részére.

43 A bevallás benyújtásának határideje A Tao tv. hatálya alá tartozó egyszeres vagy kettős könyvvitelt vezető adózónak (ideértve a nonprofit szervezeteket is) adókötelezettségéről a számú bevallást május 31-éig, illetve az Art. 6. számú melléklet 1. pontja alapján a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózóknak az adóév utolsó napját követő ötödik hónap utolsó napjáig kell benyújtania az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Végelszámolás alatt álló adózóknak az Sztv.-ben foglaltak szerint a végelszámolás 12 hónaponként keletkező üzleti éveiről elkészített 29 -es számú bevallás benyújtási határideje a mérlegforduló-napot követő ötödik hónap utolsó napja.

44 A bevallást helyettesítő nyilatkozat A Tao-bevallás helyett február 25-éig a számú nyomtatványon nyilatkozatot tehet: alapítvány, közalapítvány, egyesület, köztestület, lakásszövetkezet, önkéntes kölcsönös biztosítópénztár, közhasznú szervezetként besorolt felsőoktatási intézmény, európai területi együttműködési csoportosulás, a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmény feltéve, hogy az adóévben vállalkozási tevékenységből (az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár kiegészítő vállalkozási tevékenységből) származó bevételt nem ért el, vagy e tevékenységéhez kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számolt el.

45 Adóalap korrekciós tételek A társasági adó-alapot általános szabályok alapján meghatározó adóalanyok esetében a társasági adó alapja az adózás előtti eredmény, módosítva a 7., 8., 16., 18. és a 28. -okban, valamint a VII. fejezetben foglaltakkal. Az adóalapot sajátos módon meghatározó adózó (alapítvány, közalapítvány, egyesület stb.) az adóalapja megállapítása során a Tao tv. szervezeti formájára vonatkozó, eltérő rendelkezéseit alkalmazza, feltéve, a Civil tv. megfelelő alkalmazásával elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenységet végző szervezetnek nem minősül.

46 Adóalap korrekciós tételek A Civil tv. alapján elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenységű szervezetnek minősül az a szervezet, amelynek éves összes bevétele hatvan százalékát eléri vagy meghaladja a gazdasági-vállalkozási tevékenységéből származó éves összes bevétele (Civil tv , 11.). Ha elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenységet végző szervezetnek minősülnek, az adózás előtti eredményük megállapítása során nem vehetik figyelembe a Tao-tv ainak a rendelkezéseit; ilyen esetben az általános szabályok szerint kötelesek az adókötelezettségüket megállapítani (úgy, mint egy gazdasági társaság).

47 Az adóalapot csökkentő tételek A korábbi évek elhatárolt vesztesége től szigorodott a veszteség leírásának a lehetősége - A mezőgazdasági ágazatba sorolt adózók - Átalakulás - Cégvásárlás

48 Az adóalapot csökkentő tételek - A bevételként elszámolt, felhasznált céltartalék összege - A jogdíjbevételre jogosító immateriális jószág elidegenítésének nyeresége - A terven felüli értékcsökkenés adóévben visszaírt összege - A Tao tv. szerinti értékcsökkenés - Az értékesített bejelentett részesedés árfolyamnyeresége, visszaírt értékvesztése - A nem realizált árfolyam-nyereség - A bejelentett immateriális jószág elidegenítésének nyeresége

49 Az adóalapot csökkentő tételek - A lekötött fejlesztési tartalék - Kapott osztalék, részesedés - Kivezetett tulajdoni részesedés alapján elszámolt bevétel - Kedvezményezett részesedéscsere alapján kivezetett részesedés árfolyamnyereség - Iskolarendszerű szakképzésben részt vevő tanuló foglalkoztatása - Szociális hozzájárulási adó - A visszavásárolt saját üzletrész, részvény, átalakított befektetői részjegy bevonása miatti bekerülési értéket meghaladóan elszámolt bevétel - A követelésre visszaírt értékvesztés, valamint a követelés behajthatatlanná válása

50 Az adóalapot csökkentő tételek - A társasházi tulajdon alapján elszámolt bevétel - Devizaáttérés - A tulajdoni részesedésre visszaírt értékvesztés - Elengedett bírság - Jogdíj címén elszámolt bevétel - A kutatás, kísérleti fejlesztés költsége - Műemlék felújítási költsége - Adóellenőrzés, önellenőrzés

51 Az adóalapot csökkentő tételek - Megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása - A létszámnövekmény - Közhasznú szervezet, a Magyar Kármentő Alap, a Nemzeti Kulturális Alap támogatása - Beruházás

52 Adóalapot növelő tételek - Ráfordításként elszámolt, képzett céltartalék - A Szt. szerinti értékcsökkenés - Nem a vállalkozás érdekében elszámolt költség, ráfordítás - A nem realizált árfolyamveszteség - A bírság - A részesedésre jutó fel nem osztott nyereség - A követelésre elszámolt értékvesztés - Az elengedett követelés

53 Adóalapot növelő tételek - Az alultőkésítési szabály - A termőföldből átminősített ingatlanvagyont tulajdonában tartó társaságban lévő részesedés árfolyamnyeresége - A termőföldből átminősített ingatlan értékesítése - Ellenőrzött külföldi társaság, bejelentett részesedés - A bejelentett immateriális jószág kivezetése - Devizaáttérés - Az adóellenőrzés, önellenőrzés

54 Adóalapot növelő tételek - A kedvezményezett átalakulás alapján megszerzett részesedés - Tartós adományozási szerződés meghiúsulása - Kedvezményezett részesedéscsere alapján megszerzett részesedés - Az érvényesített beruházási kedvezmény - A létszámcsökkenés

55 Elvárt jövedelem (jövedelem-nyereség minimum) A társasági adó hatálya alá tartozó adóalanyoknak elvárt társasági adót kell fizetniük január 1. óta. Ez alapján a fenti adót abban az esetben is kell fizetni, ha a cég veszteséges. Így garantálja a törvényalkotás a szándékos adóelkerülést, és biztosítani a minimum adókötelezettség teljesítését a vállalkozások részére. Ha az adózó bevallásában nyilatkozik arról, hogy nem választja adóalapként a Tao. tv. szerinti jövedelem-minimumot, köteles az adóbevallásához mellékelni az állami adóhatóság által rendszeresített bevallást kiegészítő nyomtatványt. A nyomtatvány kitöltése a jogkövetkezmények szempontjából bevallásnak minősül. Tagi kölcsön, mint jövedelem-minimum alapot növelő tétel!

56 Számított társasági adó - általános kulcs 19% - kedvezményes 10%. Az általános adókulcs (19%) ismerete elengedhetetlen, tekintettel arra, hogy az adóalap csökkentő korrekciós tételek esetén a de minimis támogatások nyilvántartása során e kulccsal kell számolnia a vállalkozásnak.

57 Adókedvezmények A számított adó, legfeljebb annak 80 százalékáig csökkenthető fejlesztési adókedvezmény érvényesítésével, és az így csökkentett adóból legfeljebb annak 70 százalékáig vehető igénybe minden más adókedvezmény. (Nincs tehát 100 százalékos mértékű adókedvezmény; a számított adó nullára nem csökkenthető.)

58 Adókedvezmények - Szoftverfejlesztő bérköltségének adókedvezménye - Fejlesztési adókedvezmény - Sporttámogatási adókedvezmény - Filmgyártás támogatásához kapcsolódó adókedvezmény (a mozgóképről szóló évi II. törvény) - Előadó-művészeti szervezetek támogatása (az előadóművészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló évi XCIX. törvény) - Kis- és középvállalkozások adókedvezménye

59 Közösségi adószám Közösségen belüli áfa termékértékesítés Közösségen belüli termékbeszerzés Adómentes Közösségen belüli beszerzés Előleg nem áfás! Közösségen belüli adómentes termékértékesítés

60 Közösségen belüli áfa szolgáltatásnyújtás Szolgáltatásnyújtások főszabály szerinti teljesítési helye A szolgáltatások teljesítési helyére vonatkozó különös szabályok - Személy szállítása - Közlekedési eszközök rövid időtartamú bérbeadása - Éttermi és egyéb vendéglátó-ipari szolgáltatások

61 Közösségen belüli áfa szolgáltatásnyújtás Szolgáltatások, melyek teljesítési helyét kizárólag akkor kell különleges szabályok alapján megállapítani, ha azok igénybevevője nem adóalany - ügynöki szolgáltatás - termékfuvarozás esetében - Közösségen belüli fuvarozása - Szakértői értékelés

62 Bevallás, összesítő nyilatkozat A közösségi adószámmal rendelkező adóalany nem lehet éves bevalló, ezért ha az adóalany még nem rendelkezett közösségi adószámmal, és éves bevallóként kezdte az évet, a közösségi adószám megállapításához kapcsolódóan negyedéves bevallási gyakoriságra kell áttérnie.

63 Bevallás, összesítő nyilatkozat Közösségi adószámmal rendelkező általános forgalmi adóalanynak az adóhatóság által erre a célra rendszeresített 13A60 számú nyomtatványon (összesítő nyilatkozat) nyilatkoznia kell: Közösségen belüli termékértékesítésről ( háromszög ügylet közbenső szereplőjeként teljesített termékbeszerzésről és termékértékesítésről 37. -ának hatálya alá eső szolgáltatásnyújtásról, ill. szolgáltatás igénybevételéről

64 Mikrogazdálkodói beszámoló Sajátossága, választása a mérlegfőösszeg a 100 millió forintot, az éves nettó árbevétel a 200 millió forintot, az üzleti évben átlagosan foglalkoztatottak száma a 10 főt. Specialitásai A mikrogazdálkodói beszámolóban nem mutatható ki alapítás-átszervezés aktivált értéke, kísérleti fejlesztés aktivált értéke, üzleti vagy cégérték és negatív üzleti vagy cégérték. Céltartalék csak a várható kötelezettségekre képezhető.

65 Mikrogazdálkodói beszámoló A mérlegben a kiegészítő információk között fel kell tüntetni a kapcsolt felekkel lebonyolított ügyletekre vonatkozó olyan információkat, amelyek bemutatásáról a számviteli törvény külön nem rendelkezik, ha ezek az ügyletek lényegesek, és nem a szokásos piaci feltételek között valósultak meg (ilyen ügylet hiányában ennek tényét). Ezen kívül a kapcsolt vállalkozásokkal, egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozásokkal kapcsolatos információkat nem kell külön bemutatni.

66 Mikrogazdálkodói beszámoló Az időbeli elhatárolás elve sajátosan alakul. Az olyan gazdasági események hatásait, amelyek két üzleti évet érintenek, arra az üzleti évre vonatkozóan kell elszámolni teljes összegében, amelyben a gazdasági esemény könyvviteli elszámolását közvetlenül alátámasztó bizonylatot kibocsátották. Az olyan gazdasági események hatását, amelyek kettőnél több üzleti évet érintenek, arra az időszakra kell elszámolni, amelyik időszakhoz kapcsolódnak. A mikrogazdálkodó csak a rendelet által felsorolt esetekben képezhet aktív, illetve passzív időbeli elhatárolást.

67 Mikrogazdálkodói beszámoló Az értékeléssel kapcsolatos sajátosságok A mikrogazdálkodói könyvvezetés során az eszközök bekerülési értékének részeként nem lehet kimutatni a beszerzéshez kapcsolódó hitel, kölcsön járulékos költségeit, a beruházáshoz kapcsolódó biztosítási díjat, devizakötelezettségek árfolyamkülönbözeteit, a beruházás megtervezésének és a betanításnak a költségeit, azokat költségként, ráfordításként, illetve bevételként kell elszámolni. A saját termelésű készletet a még várhatóan felmerülő költségekkel és a kalkulált haszonnal csökkentett várható eladási áron kell állományba venni.

68 Mikrogazdálkodói beszámoló - terv szerinti értékcsökkenésének - terven felüli értékcsökkenés és az értékvesztés elszámolása során a 30%-os szabály érvényesül - behajthatatlan követelés - az értékhelyesbítés elszámolása és a valós értéken történő értékelés nem alkalmazható -választott árfolyam -a készletértékelés a készletnyilvántartástól függ

69 Mikrogazdálkodói beszámoló A betéti társaságként, közkereseti társaságként vagy egyéni cégként működő mikrogazdálkodónak a mikrogazdálkodói beszámoló készítése során a piaci érték változásából fakadó terven felüli értékcsökkenés elszámolását, az értékvesztés elszámolását és a céltartalék-képzésre vonatkozó szabályokat (kivéve: jogszabály által előírt céltartalék-képzés) nem kötelező alkalmaznia.

70 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

A mikrogazdálkodói beszámoló mérlege

A mikrogazdálkodói beszámoló mérlege A mikrogazdálkodói beszámoló mérlege ezer forintban Megnevezés Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök III. Befektetett pénzügyi eszközök B. FORGÓESZKÖZÖK I.

Részletesebben

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][]

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][] I JELŰ BETÉTLAP 20. évben kezdődő adóévről a/az Sajóbábony Város Önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi iparűzési adóbevalláshoz

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján a Hódmezővásárhely M.J.V. (6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Részletesebben

XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI. Költségvetési évben esedékes. T0022 kötelezettségvállalás, más

XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI. Költségvetési évben esedékes. T0022 kötelezettségvállalás, más A) Szolgáltatás vásárlás 1. Kötelezettségvállalás a költségvetési számvitel szerint a) Nettó érték T0021 b) Általános forgalmi adó T0021 XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI esedékes esedékes

Részletesebben

Statisztikai számjel. Érd és Térsége Víziközmű Kft. Éves beszámoló. 2015. üzleti évről

Statisztikai számjel. Érd és Térsége Víziközmű Kft. Éves beszámoló. 2015. üzleti évről 1 3 0 9 0 6 6 5 1 3 a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Víziközmű Kft. a vállalkozás íme, telefonszáma 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-; 06-23-500-000 Éves beszámoló 2015. üzleti évről a vállalkozás vezetője

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztály 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/ 222, 234, mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: ado@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2012 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely,2013.02.15. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) Tájékoztatási Osztály

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) Tájékoztatási Osztály A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) Készítette: Czapkó Tiborné Tájékoztatási Osztály Jogszabályi háttér a kisadózó vállalkozások tételes

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló

Közhasznúsági beszámoló Közhasznúsági beszámoló Hangadók Közhasznú Alapítvány 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 29. 2009. évről A Közhasznúsági Jelentést a Kuratórium 2010. május 31-i ülésén fogadta el. Tartalom 1. Számviteli

Részletesebben

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS 2005. adóévről... önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről Benyújtás, postára adás napja:... év... hó...

Részletesebben

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője)

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője) az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2008 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. 01. 01. - 2008. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

A kamat jövedelem (Szja tv. 65. ) és a lekötési hozam (Szja tv. 67/B. ) 6%

A kamat jövedelem (Szja tv. 65. ) és a lekötési hozam (Szja tv. 67/B. ) 6% Egészségügyi fizetési kötelezettség 2015-2016.években A járulékterhet nem viselő, szociális i adó alapját nem képező jövedelmek utáni általános mértékű** : Az összevont adóalapba tartozó, az adó, adóelőleg-alap

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén)

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén) BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján BALATONHENYE önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont]

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont] Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni - Nettó BÉRKALKULÁTOR 2016 - Adó Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni. Ha Ön adószámos magánszemélyként végzi munkáját,

Részletesebben

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása:

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! Azonosító szám:.. Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: H E L Y I I P A R Ű Z É S I A D Ó B E V A L L Á S 2016. adóévről Bácsalmás város önkormányzatának illetékességi

Részletesebben

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP 19. melléklet a 35/2008. (XII. 31.) PM rendelethez BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP 20... évben kezdődő adóévben a/az önkormányzat illetékességi területén

Részletesebben

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. 01. 01.-2010. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2014.01.01-2014.12.31

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2014.01.01-2014.12.31 AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Mérleg 2014.01.01-2014.12.31 Cégnév: AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. Székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény változásai. Tájékoztatási Osztály

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény változásai. Tájékoztatási Osztály A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény változásai Készítette: Czapkó Tiborné Tájékoztatási Osztály Módosító törvény 2014. évi LXXIV. törvény az egyes adótörvények és azokkal

Részletesebben

Egyszerűsített vállalkozói adó 2012/2013. II. ADÓZÁS I.

Egyszerűsített vállalkozói adó 2012/2013. II. ADÓZÁS I. Egyszerűsített vállalkozói adó 2012/2013. II. ADÓZÁS I. Bevezetés indokai Túlzott adminisztráció a mikro - és a kis cégeknél Egyszerűsített adóellenőrzés számának növelése EU irányelvek egyszerű, versenysemleges

Részletesebben

Társasági adó 2014. T/12792. számú törvényjavaslat

Társasági adó 2014. T/12792. számú törvényjavaslat Társasági adó 2014. T/12792. számú törvényjavaslat Bevallás Társasági adó 2014. - 1329. számú bevallás - az adóévet követő ötödik hónap utolsó napja 2014. május 31. - 1371EVA bevallás - utoljára a 2013-ban

Részletesebben

I. Adóalany. 1. Adóalany neve (cégneve): 2. Adóazonosító jele: Adószáma: - - II. A nettó árbevétel (Ft)

I. Adóalany. 1. Adóalany neve (cégneve): 2. Adóazonosító jele: Adószáma: - - II. A nettó árbevétel (Ft) A JELŰ BETÉTLAP Vállalkozók nettó árbevételének a kiszámítása I. Adóalany II. A nettó árbevétel (Ft) 1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2-3-4-5-6] 2. A számviteli törvény szerinti

Részletesebben

Az egyszerűsített vállalkozói adó 2016. évi legfontosabb szabályai

Az egyszerűsített vállalkozói adó 2016. évi legfontosabb szabályai Az egyszerűsített vállalkozói adó 2016. évi legfontosabb szabályai Az egyszerűsített vállalkozói adó (továbbiakban: eva) az általános forgalmi adóval együtt számítva 30 millió forintot meg nem haladó éves

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá Az adóhatóság tölti ki! Adóhatóság: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője Iktatószám: Átvétel dátuma:... Átvevő:... Adózó mutatója:... BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési

Részletesebben

1229-01-01 A társasági adó bevallása Adószám 1 0 5 8 8 5 4 9 2 0 9 Adózó neve HERPÁLY-TEAM ÉP.ÉS SZOLG.KFT. A) A saját tevékenységhez kapcsolódó társasági adó Adónem kód: 101 01. 03. 08. Adózás előtti

Részletesebben

Társasági adó alap meghatározásának kiinduló pontja adózás előtti eredmény meghatározása

Társasági adó alap meghatározásának kiinduló pontja adózás előtti eredmény meghatározása Dr. Társasági adó alap meghatározásának kiinduló pontja adózás előtti eredmény meghatározása Eredménykategóriák: Üzemi eredmény szokásos váll. adózás Pénzügyi eredmény eredmény előtti Rendkívüli eredmény

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 59 334-59 334 59 642-59 642 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 39 212-39 212 27 357-27 357 003 73OA03

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja Széchenyi 2020 GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Halász Eszter projektmenedzser Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

Az egyszerűsített vállalkozói adó 2011. évi legfontosabb szabályai

Az egyszerűsített vállalkozói adó 2011. évi legfontosabb szabályai EVA 2011: az egyszerűsített vállalkozói adó 2011. évi szabályai. Az egyszerűsített vállalkozói adóról (EVA) szóló törvény módosítására a kormány által beterjesztett javaslat nem tartalmaz komolyabb változtatásokat

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 1208A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94 Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2005 Budapest, 2006. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. Az Anyaoltalmazó

Részletesebben

Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29.

Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29. A társasági adó és osztalékadó 2014. Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29. Jogszabályi változások 2014. évre Fogalmi elemek (pontosítás, kiegészítés, új fogalmak) Adóalap megállapítás módosuló

Részletesebben

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet KSH: 10044331-6419-12208 20. EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás) A tétel megnevezése Az előző év év(ek) Tárgyév a b d 01. 1. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ a 2004. évi XXXIV. törvény a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról alapján 1) KKV-nak

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 07 Székesfehérvári Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2008.(XII.12.) rendeletével módosított 21/2007. (XII.07.) R E N D E L E T E a helyi iparűzési adóról 1 Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS tevékenység utáni adókötelezettségről Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja:... év... hó... nap... Az átvevő aláírása AZONOSÍTÓ ADATOK 1. Az adózó neve (cégneve):......

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 03 Kecskeméti Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM Számviteli Beszámolók Példatár Szerkesztette: Tóth Gergely felkeszitok.bce@gmail.com NINCSEN ZSÉ KFT. MÉRLEG Megnevezés 2011.12.31 2012.12.31 2013.12.31 Megnevezés 2011.12.31

Részletesebben

Társaságiadó-bevallás nyomtatvány jellemzői, buktatói, gyakorlati alkalmazása A bevallás jellege Módosító tételek. Előadó: Kisgyörgy Ilona

Társaságiadó-bevallás nyomtatvány jellemzői, buktatói, gyakorlati alkalmazása A bevallás jellege Módosító tételek. Előadó: Kisgyörgy Ilona Társaságiadó-bevallás nyomtatvány jellemzői, buktatói, gyakorlati alkalmazása A bevallás jellege Módosító tételek Előadó: Kisgyörgy Ilona 2013. évi társasági adó bevallás nyomtatványai 1329 egyszeres vagy

Részletesebben

Az egyszerűsített vállalkozói adó 2010. évi legfontosabb szabályai

Az egyszerűsített vállalkozói adó 2010. évi legfontosabb szabályai Az egyszerűsített vállalkozói adó 2010. évi legfontosabb szabályai Az egyszerűsített vállalkozói adó (továbbiakban: eva) az általános forgalmi adóval együtt számítva 25 millió forintot meg nem haladó éves

Részletesebben

Adóköteles tevékenység Változás-bejelentés Adóköteles tevékenység megszőnése,

Adóköteles tevékenység Változás-bejelentés Adóköteles tevékenység megszőnése, Beérkezés: iktatószám: 2083 Solymár József A. u.1. Tel: 06-26/560-600 /111-es mellék BEJELENTKEZÉS,VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjérıl szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi

Részletesebben

Az innovációs járulék legfontosabb szabályai 2016.

Az innovációs járulék legfontosabb szabályai 2016. Az innovációs járulék legfontosabb szabályai 2016. Az innovációs járulék szabályait a tudományos kutatásról, fejlesztésről és az innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény [Inno. tv.] tartalmazza, amely

Részletesebben

Az adókötelezettség tárgyi és területi hatálya, az adó alanya 1..

Az adókötelezettség tárgyi és területi hatálya, az adó alanya 1.. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 12/2007. (III.29.) számú R E N D E L E T E A helyi iparűzési adóról Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-Testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

A családi kedvezmény ellenőrzésének tapasztalatai

A családi kedvezmény ellenőrzésének tapasztalatai OBB-KLUB A családi kedvezmény ellenőrzésének tapasztalatai 2015.06.22. Érvényesíthető kedvezmények az szja-ban Családi kedvezmény Első házasok kedvezménye Lakáscélú hiteltörlesztés áthúzódó kedvezménye

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 13 Budapest Környéki Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 3 Beküldő adatai Viselt név: Előtag BÜKKÖSI Családi név Első utónév További utónevek ISTVÁN Születési név: Anyja neve: Születési ország neve:

Részletesebben

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2 0 1 9 8 9 5 0-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 1 7 9 0 0 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címe: 1065

Részletesebben

Kaposfő község Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2007 (XII. 19.) rendelete a Helyi Iparűzési Adóról

Kaposfő község Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2007 (XII. 19.) rendelete a Helyi Iparűzési Adóról 1. Kaposfő község Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2007 (XII. 19.) rendelete a Helyi Iparűzési Adóról A helyi adókról szóló, többször módosított 1990. évi C. törvény 1. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

FÜGGELÉK 13.1 SZÁMLATÜKÖR (OKTATÁSI CÉLRA) 1-3. ESZKÖZÖK

FÜGGELÉK 13.1 SZÁMLATÜKÖR (OKTATÁSI CÉLRA) 1-3. ESZKÖZÖK 13.1 SZÁMLATÜKÖR (OKTATÁSI CÉLRA) 1-3. ESZKÖZÖK I. SZÁMLAOSZTÁLY: BEFEKTETETT ESZKÖZÖK IMMATERIÁLIS JAVAK Alapítás-átszervezés aktivált értéke Kísérleti fejlesztés aktivált értéke Vagyoni értékű jogok

Részletesebben

T/8840. számú. törvényjavaslat

T/8840. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/8840. számú törvényjavaslat a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény, valamint a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról Előadó: Varga Mihály

Részletesebben

SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSOK 2016

SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSOK 2016 SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSOK 2016 Számviteli törvény változások a kihirdetést követő naptól hatályosak (2015.07.04), de először a 2016. évben induló üzleti évről készített beszámolóra kell alkalmazni!!!

Részletesebben

Társasági adó és különadó bevallás

Társasági adó és különadó bevallás Társasági adó és különadó bevallás Üzleti év Általános: 01.01-12.31 Speciális: - Előtársaság - Előtársaságot követő időszak - Átalakulás - Átalakulást követő időszak - Végelszámolás (kezdőnaptól 12 havonta)

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 2 Beküldő adatai Viselt név: Előtag GUTH Családi név Első utónév További utónevek PETRA Születési név: Anyja neve: Születési ország neve: Születési település

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kulturális Eszperantó Szövetség HU-1193 Budapest, Leiningen u. 4. 2015 nyilvántartási szám: statisztikai szám: 6.Pk.63770 19654690-9499-549-01 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A beszámolási időszak kezdete:

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 2 Beküldő adatai Viselt név: Születési név: Előtag Családi név Első utónév További utónevek SZABÓNÉ BALÁZS ARANKA TERÁZIA BALÁZS ARANKA TERÉZIA Anyja

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 09 Debreceni Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

Születési helye: Ideje: év hó nap Anyja születési családi és utóneve: Címe (lakóhelye, székhelye): Telephelye: Levelezési címe: - -

Születési helye: Ideje: év hó nap Anyja születési családi és utóneve: Címe (lakóhelye, székhelye): Telephelye: Levelezési címe: - - -1- HELYI IPARŰZÉSI ADÓ BEVALLÁS 2009. adóévről LEVÉL önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről Benyújtás, postára adás napja: (év)

Részletesebben

A társasági adó és a helyi iparűzési adó 2015. évi változásai. Készítette: Ferenczi Szilvia

A társasági adó és a helyi iparűzési adó 2015. évi változásai. Készítette: Ferenczi Szilvia A társasági adó és a helyi iparűzési adó 2015. évi változásai Készítette: Ferenczi Szilvia TÁRSASÁGI ADÓ VÁLTOZÁSAI FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK Kapcsolt vállalkozás: 2015-től fogalma kibővül azzal az esettel,

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzata 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K

Nádudvar Város Önkormányzata 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K Nádudvar Város Önkormányzata 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet a 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím

Részletesebben

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: Tárgyév: 07 Székesfehérvári Törvényszék 2 0 1 4 2015.03.18 21:50:29 Szervezet neve: Szervezet székhelye: Irányítószám: 8 0 8 1 Település: Zámoly Közterület

Részletesebben

Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal

Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal Mesztegnyői Közös Önkormányzati Hivatal Telefon: 85/ 329-147 8716 Mesztegnyő, Szabadság tér 6. Iparűzési adó beszedési számla: 67000090-10005305 Érkeztető szám: Érkezett: Átvette: I. Bevallás jellege 1.

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 10 Egri Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési név:

Részletesebben

A tételek. Szóbeli tételsor. Minden hallgató egy A és egy B tételt húz.

A tételek. Szóbeli tételsor. Minden hallgató egy A és egy B tételt húz. Szóbeli tételsor Minden hallgató egy A és egy B tételt húz. A tételek 1. A pénzügyi beszámolás egységesítésének indokai. A globális számviteli rendszerek azonosítása és konvergenciája. Az IFRS-ek és IFRIC-ek

Részletesebben

2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK

2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK 2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK 1 2016. MÁJUS 12. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK 1. ÁFA fizetésére nem kötelezett egyéni vállalkozó 2. ÁFA fizetésére kötelezett

Részletesebben

17. sz. füzet 2009. 12. 04. Kik tartoznak a különleges adózói körbe?

17. sz. füzet 2009. 12. 04. Kik tartoznak a különleges adózói körbe? 17. sz. füzet A különleges adózói körnek az Európai Közösség más tagállamában illetőséggel bíró adóalannyal létesített közösségi kereskedelemmel kapcsolatos ügyletek áfa adózásának alapvető szabályai 2010.

Részletesebben

Székács a Korszerű Oktatásért Alapítvány. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója

Székács a Korszerű Oktatásért Alapítvány. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója 18829572-1-16 Székács a Korszerű Oktatásért Alapítvány 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 50. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója 2011. 18829572-1-16 MÉRLEG helyesbí- év tései 1 A.

Részletesebben

Számviteli törvényi változások - 2016

Számviteli törvényi változások - 2016 Számviteli törvényi változások - 2016 Előadó: Dr. Veress Attila főiskolai docens tanszékvezető helyettes Számvitel Intézeti tanszék IV. Az eredménykimutatás szerkezetének változása Eredménykategóriák megszűnése:

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 01 Fővárosi Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

B E V É T E L E K Ezer forintban

B E V É T E L E K Ezer forintban 1.1. melléklet a 9/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelethez Kazincbarcika Önkormányzat 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím Ezer forintban

Részletesebben

Az adómentességekre, valamint adókedvezményekre vonatkozó rendelkezéseket a fenti jogszabályok tartalmazzák.

Az adómentességekre, valamint adókedvezményekre vonatkozó rendelkezéseket a fenti jogszabályok tartalmazzák. Alkalmazott jogszabályok az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény; a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény; az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény; a közigazgatási hatósági eljárás

Részletesebben

2016. JÚNIUS 10. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK

2016. JÚNIUS 10. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK k 1. Áfa fizetésére nem kötelezett egyéni vállalkozó 2. Áfa fizetésére kötelezett egyéni vállalkozó 2016. JÚNIUS 10. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK Adatlap az egyedi mentesítéssel rendelkező adózók pénztárgépei adattartalmának

Részletesebben

Társaságiadó-bevallási nyomtatvány jellemzői, buktatói, gyakorlati alkalmazása. Előadó: Kisgyörgy Ilona

Társaságiadó-bevallási nyomtatvány jellemzői, buktatói, gyakorlati alkalmazása. Előadó: Kisgyörgy Ilona Társaságiadó-bevallási nyomtatvány jellemzői, buktatói, gyakorlati alkalmazása Előadó: Kisgyörgy Ilona 2012. évi társasági adó bevallás nyomtatványai 1229 egyszeres vagy kettős könyvvitelt vezető adózók

Részletesebben

1. Adóalany neve (cégneve): 3. Anyja születési családi és utóneve: közterület közterület jelleg hsz. közterület közterület jelleg hsz

1. Adóalany neve (cégneve): 3. Anyja születési családi és utóneve: közterület közterület jelleg hsz. közterület közterület jelleg hsz BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén 2010. adóévben Igal város önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről (Benyújtandó

Részletesebben

BEVALLÁS lakás céljára szolgáló építményről, adatváltozásról

BEVALLÁS lakás céljára szolgáló építményről, adatváltozásról Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatala BEVALLÁS lakás céljára szolgáló építményről, adatváltozásról Az építmény pontos címe: I. Az adótárgy azonosító adatai Budapest XII.

Részletesebben

o az általános forgalmi adót (kivéve az V. részben ismertetett eseteket). I. Bejelentkezés és az azzal kapcsolatos nyilatkozatok

o az általános forgalmi adót (kivéve az V. részben ismertetett eseteket). I. Bejelentkezés és az azzal kapcsolatos nyilatkozatok 1 Az egyszerűsített vállalkozói adó legfontosabb szabályai 2008/22 Az egyszerűsített vállalkozói adó (továbbiakban: eva) az általános forgalmi adóval együtt számítva 25 millió forintot meg nem haladó éves

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése 1089 Budapest, Vajda Péter u.25-31. Közhasznúsági jelentése 2010. Az Alapítvány adószáma: 18008003-1-42 Az Alapítvány nyilvántartási száma: 2464 Az Alapítvány KSH azonosítója: 264655-132 Az Alapítvány

Részletesebben

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének. 7005/2009. (AEÉ 3.) APEH irányelve

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének. 7005/2009. (AEÉ 3.) APEH irányelve Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének 7005/2009. (AEÉ 3.) APEH irányelve az általános forgalmi adó bevallás általános szabályairól, valamint a gyakorított elszámolási lehetőségének engedélyezéséről

Részletesebben

Az egyszerűsített vállalkozói adó

Az egyszerűsített vállalkozói adó 1 / 23 2016.03.25. 14:21 2002. évi XLIII. törvény az egyszerűsített vállalkozói adóról 2016.01.01 32 2002. évi XLIII. törvény az egyszerűsített vállalkozói adóról Az Országgyűlés az egyszerűsített adómegállapítási

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2012. évben kezdődő adóévben a/az önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó kedvezményei

Szociális hozzájárulási adó kedvezményei Szociális hozzájárulási adó kedvezményei Kedvezmény megnevezése Kedvezmény alapja Kedvezmény mértéke Kedvezmény időtartama Kedvezmény feltétele Pftv. alapján (2004. évi CXXIII. tv.) START kártya (nem diplomás)

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére Tisztelt Képviselők! Az önkormányzat 2014. évi zárszámadásának elfogadását megelőzően szükséges a Vaszari Közös

Részletesebben

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP

BEVALLÁS. a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP 2015. évben kezdődő adóévben a Nyékládháza Önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

1.Kivét után fizetendő szja: 1.000.000 forintnak a 16%-a= 160 000 forint.

1.Kivét után fizetendő szja: 1.000.000 forintnak a 16%-a= 160 000 forint. 1. Példa Egyéni vállalkozó SZJA-ja 10 000 000 forint bevétel, 3 000 000 költség, ebből 1 000 000 kivét! Mennyi adót fizet majd összesen? Megoldás ( 2012-es szabályok) 1.Kivét után fizetendő szja: 1.000.000

Részletesebben

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület 1152 Budapest Szentmihályi út 171. 3/66b. Kiegészítő melléklet 2015. évről Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Gyakorta előforduló hibák a társasági adóbevallásokban

Gyakorta előforduló hibák a társasági adóbevallásokban Gyakorta előforduló hibák a társasági adóbevallásokban Csongrád Megyei Adóigazgatóság 2014. április 29. Készítette: Tariné Deák Edit Osztályvezető Társasági adóbevallásra kötelezettek köre, határideje

Részletesebben

2016-ban a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján a magánszemélyek SZJA bevallás tekintetében az alábbi öt megoldás közül választhatnak:

2016-ban a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján a magánszemélyek SZJA bevallás tekintetében az alábbi öt megoldás közül választhatnak: Lehetőségek a 2015 évi SZJA bevallására 2016, január 8-10:59 2016-ban a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján a magánszemélyek SZJA bevallás tekintetében az alábbi öt megoldás közül választhatnak:

Részletesebben

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2011. január 1-jétől

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2011. január 1-jétől EHO 2011: egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2011-ben. Százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli a munkáltatót, kifizetőt az általa magánszemélynek juttatott

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 09 Debreceni Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 3 Beküldő adatai Viselt név: Előtag Rábai Családi név Első utónév További utónevek Sándor Születési név: Anyja neve: Születési ország neve: Születési

Részletesebben

A B C D E F G. 7. Levelezési címe: V. Bevallásban szereplő betétlapok*: Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: év hó nap

A B C D E F G. 7. Levelezési címe: V. Bevallásban szereplő betétlapok*: Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: év hó nap Bevallás a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2013. évben kezdődő adóévben illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről 2014.05.31. Az

Részletesebben

Nonprofit szervezetek: egyesületek, köztestületek, (köz)alapítványok adózásának alapvető szabályai 2016.

Nonprofit szervezetek: egyesületek, köztestületek, (köz)alapítványok adózásának alapvető szabályai 2016. Nonprofit szervezetek: egyesületek, köztestületek, (köz)alapítványok adózásának alapvető szabályai 2016. Az egyesületek, alapítványok [civil szervezetek], köztestületek, közalapítványok 1 [mind együtt:

Részletesebben

Kérjük, hogy az illetékekkel kapcsolatos befizetéseket egységesen a NAV Illetékek bevételi számlára (adónemkód: 521) teljesítsék.

Kérjük, hogy az illetékekkel kapcsolatos befizetéseket egységesen a NAV Illetékek bevételi számlára (adónemkód: 521) teljesítsék. Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok és adónemeik jelenleg érvényes jegyzéke Tájékoztatjuk,

Részletesebben

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1995.(V.1.) önkormányzati rendelete A helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben)

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1995.(V.1.) önkormányzati rendelete A helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben) Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1995.(V.1.) önkormányzati rendelete A helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben) A helyi adóról szóló 1990. évi C. tv... (1) bekezdésében

Részletesebben

város/község közterület közt. jelleg hsz. ép. lh. em. ajtó 6. Bevallást kitöltő neve:, telefonszáma / címe:

város/község közterület közt. jelleg hsz. ép. lh. em. ajtó 6. Bevallást kitöltő neve:, telefonszáma /  címe: BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2012. évben kezdődő adóévben a Martonvásár Város Önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2006. (XII.13.) SKt. sz. rendelete a helyi iparőzési adóról

Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2006. (XII.13.) SKt. sz. rendelete a helyi iparőzési adóról Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2006. (XII.13.) SKt. sz. rendelete a helyi iparőzési adóról Somoskıújfalu Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi adókról szóló

Részletesebben

II. Bevallott időszak

II. Bevallott időszak BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap 2010. adóben a Törtel község önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről (Benyújtandó

Részletesebben