Gyakorta előforduló hibák a társasági adóbevallásokban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyakorta előforduló hibák a társasági adóbevallásokban"

Átírás

1 Gyakorta előforduló hibák a társasági adóbevallásokban Csongrád Megyei Adóigazgatóság április 29. Készítette: Tariné Deák Edit Osztályvezető

2 Társasági adóbevallásra kötelezettek köre, határideje A Tao. tv. hatálya alá tartozó adózók, egyszeres, valamint kettős könyvvitelt vezetők, ideértve az eltérő üzleti éves adózókat is (2014. június 02) Az eltérő üzleti évet választó adózók esetében a bevallás benyújtási határidő az adóévük utolsó napját követő 5. hónap utolsó napja A január elsejétől KIVA, KATA, EVA-hatálya alá áttérő, korábban tao-alany adózók a évi taoelszámolásukat a 1371-es bevalláson teszik meg A kettős könyvvitelt vezetőknek május 31-ig EB letétbe helyezési kötelezettsége is van -> KIM Céginformációs Szolgálat

3 Társasági adóbevallás A társasági adóbevallásokon a bevallási időszak kezdete az évközi kezdőknél az alapító okirat kelte, nem pedig az adószám kiadás napja. Ez már a évi társasági adóbevallásoknál is így volt, ennek ellenére gyakran a társasági adóbevallásnál a korábbi évek gyakorlata - és a más bevallástípusoknál megszokottak - szerint az adószám kiadás napja került beírásra.

4 Társasági adóbevallás 1. Az 1. pont alatt kell bejelölni a megfelelő gazdálkodási formát. Gyakori a tévesztés a nonprofit szervezet és a nonprofit gazdasági társaság jelölésének kiválasztása. A nonprofit szervezetnek megfelelő jelölés az 1. f) vagy v) pont.

5 Társasági adóbevallás Az 1. pont alatt kell bejelölni a megfelelő gazdálkodási formát. 1. A nonprofit gazdasági társaságon belül a közhasznúak jelölésére szolgál az 1. m) pont, a közhasznú besorolással nem rendelkezőknek az 1. n) pontot kell bejelölni.

6 Társasági adóbevallás A 4. pont szolgál a december 31-én érvényes fő tevékenység jelölésére. Ez 2 féle lehet: 1. Mezőgazdaság, erdőgazdálkodás,halászat, 2. Egyéb ágazat. Ennek a 06-os előleglap kitöltésénél van jelentősége.

7 Előtársaság Az Szt. és az Art. is különleges szabályokat (soron kívüli bevallási kötelezettséget) kapcsol az előtársasági időszakhoz Az előtársasági időszak a gazdasági társaság létesítő okiratának közjegyzői okiratba foglalásától, vagy annak ügyvédi ellenjegyzése napjától kezdődik Üzletszerű gazdasági tevékenységet az előtársaság a nyilvántartásba-vételi kérelem benyújtását követően folytathat Az előtársasági időszak a cégjegyzékbe történő bejegyzés napjáig, vagy elutasítás esetén annak jogerőssé válása napjáig tart (új Ptk 3:101 ) Az Szt. szerint fő szabályként az előtársasági időszak önálló üzleti évnek minősül, beszámoló készítési kötelezettséggel (Szt. 11. (5)) -> 29EUD bevallás határideje megegyezik a beszámoló készítés határidejével, cégbejegyzést követő 3. hónap utolsó napja

8 Előtársaság Mentesülés a fő szabály alól: (2008. évtől) Jogelőd nélküli alakulás esetén a gazdasági társaság ha a bejegyzés napjáig a tevékenységét nem kezdte meg, és az üzleti éve szerinti mérlegforduló napjáig a bejegyzés megtörténik -> nincs beszámolási kötelezettség -> nem önálló üzleti év -> 29-es bevallást kell benyújtani Ha nem történik meg a bejegyzés a mérlegforduló napjáig, függetlenül attól, hogy nem folytatott tevékenységet a vállalkozás, önálló üzleti évet le kell zárni, de ezt 29EUD bevalláson kell megtenni (ez gyakorta előfordul az év vége felé alapított társaságok esetében)

9 Társasági adóbevallás A borítólap D) mezőben x-szel kell jelölni, hogy a bevallás előtársasági időszakot is tartalmaz. Az előtársasági időszakról külön bevallást (1329EUD, 1429EUD) csak akkor kell benyújtani, ha a bejegyzés az adószám kiadás évében nem történik meg. Ebben az esetben a 1329-es bevallás kezdeti dátuma a bejegyzést követő nap és ekkor nem kell az előtársasági x-et jelölni.

10 Társasági adóbevallás A D) mezőben a jövedelem-(nyereség-) minimum nyilatkozat kódkocka nem maradhat üresen. Nonprofit szervezetekre, illetve kezdő vállalkozásokra nem vonatkozik, ezért nekik 1-est kell ide beírniuk, de nem maradhat üresen.

11 Társasági adóbevallás A as számú lap (A társasági adó bevallása) melyet az innovációs járulék alanyainak kell kitöltenie évtől a társasági adóbevallásban kell elszámolni az innovációs járulékkal. Az érintett adózók közül az erre vonatkozó 53. és 54. sor kitöltését többen elmulasztották. A 1329-es bevallásban is ugyanezen sorokat kell kitölteni. Az utólagosan, önellenőrzés keretében történő pótlás esetén felmerül az a probléma, hogy ez alapján az adóbevallás esedékességét követő második naptári hónap első napjával kezdődő 12 hónapos időszakra vonatkozó előlegek előírására nincs lehetőség.

12 Társasági adóbevallás 02-es lap (Adatok a csekély összegű (de minimis) támogatásokról) kitöltésével érintett adózóknál az igénybevétel napjának kitöltése gyakran hibás, ami helyesen: 1. a Tao. tv. szerinti kedvezményeknél az adóbevallás benyújtásának a napja (tehát nem feltétlenül május 31., hanem a tényleges benyújtás napja) 2. a közvetlen, adórendszeren kívüli támogatások esetében a támogatásról szóló döntést tartalmazó okirat kelte (a támogatás megítélését) kell figyelembe venni.

13 71-es záró bevallás Ez a bevallás kapcsolódik a 29-es társasági adó bevalláshoz annyiban, hogy a végelszámolási -, kényszertörlési -, és felszámolási eljárások időszakát a - társasági adó bevallása szempontjából - ezen bevallás megfelelő sorrendben és időszakkal történő benyújtásával kell lefedni. Egyes adózók esetében a fenti eljárások mindegyike előfordulhat, és évekig eltarthat, ezért fontos tudni mikor, melyiket, milyen időszakra kell benyújtani.

14 71-es záró bevallás A végelszámolással érintett adóalany üzleti éve lezárul a végelszámolás kezdő napját megelőző napon -> a végelszámolás kezdetétől számított 30 napon belül tevékenységet lezáró beszámolót kell készíteni -> és 71 es A végelszámolás alá került adózó jogilag ugyan nem minősül naptári évtől eltérő üzleti éves adózónak, de a végelszámolás alá kerülés napja lesz az üzleti évének kezdő napja a továbbiakban. Pld. Va kezdete október 01. a továbbiakban az adóéve kezdő napja is okt. 01. lesz A felszámolás alatt álló adózó már nem alanya a társasági adónak, így a lezáruló üzleti év egyben az utolsó társasági adóval érintett adóév ->tevékenységet lezáró mérleg és a 71- es bevallást a felszámolást megelőző naptól számított 30 napon belül

15 Rövid áttekintésben: 71-es záró-bevallás - V1 jelzéssel kell beadni a 71-es bevallást, amennyiben végelszámolási eljárás kezdődött, a bevallási időszak - amennyiben az üzleti év a naptári évvel egyező - az adóév a végelszámolást megelőző napig tart, - amennyiben a végelszámolási eljárás a kezdetétől 1 éven belül nem fejeződik be, 29-es bevallást kell benyújtani 1 éves (365 napos) bevallási időszakkal, - V3 jelzéssel kell beadni a 71-es bevallást, amennyiben 1 éven belül befejeződik a végelszámolási eljárás vagy végelszámolásból ismét működővé válik a cég. - amikor az adóévben ismét működővé válik, ettől a dátumtól az adóév ig időszakra 29-es bevallást kell benyújtani

16 A kényszertörlési eljárás A kényszertörlési eljárást a Ctv. (2006. évi V. tv ) szabályozza, esetei: A cég a végelszámolást 3 éven belül nem fejezte be, és határidőn belül nem kérte a törlését A végelszámolás általános szabályaira való áttérést nem hajtotta végre Bekövetkezett a jogutód nélküli megszűnés oka, de végelszámolási eljárásnak nincs helye A cégbíróság törvényességi felügyeleti hatáskörében eljárva a céget megszűntnek nyilvánítja A végelszámoló a kényszertörlési eljárás kezdő időpontját megelőző nappal beszámolót készít, legkésőbb 45 napon belül letétbe helyezi és benyújtja a 71-es bevallást

17 Kényszertörlési eljárás: 1471-es záró-bevallás D1 jelzéssel kell benyújtani a 71-es bevallást, amikor kényszertörlési eljárás kezdődik. A bevallási időszak vége az eljárás kezdetét megelőző nap. Az utóbbi időszakban egyre gyakoribb eset, amikor már egy ideje tartó végelszámolási eljárásból ismét működő lesz a társaság, majd rövidesen kényszertörlési eljárás kezdődik. Gyakori hiba Ez esetben 2 71-es bevallás kell, az időszakot meg kell bontani a következők szerint: első 71-es bevallás kell az ismét működővé válást megelőző napig V3 jelzéssel, második 71-es bevallás kell a működés napjától a kényszertörlési eljárást megelőző napig D1 jelzéssel.

18 Társasági adóelőleg Nem önellenőrizhető, csökkentése (akár nulláig) lehetséges az esedékesség előtt az adóhatósághoz benyújtott, számítással alátámasztott előleg módosítási kérelem alapján A szervezeti változással érintett adózó esetében a fennmaradó szervezet a társasági adóelőleg bevallását a 251-es bevalláson teheti meg A kettős könyvvitelű adózó amennyiben az előző évi árbevétele éves szinten (évesítve) a 100 MFt-ot meghaladta, az adóelőlegét ki kell egészítenie az adóévi várhatóan fizetendő adó összegére. Bevallása 01-es bevalláson.

19 Látvány-csapatsport támogatások bejelentése A látvány-csapatsportok támogatása adókedvezményének igénybevételével kapcsolatosan évi változás volt: a 2013/2014-es támogatási időszakra vonatkozóan a támogatással kapcsolatos bejelentést az állami adóhatóság felé a pénzügyi teljesítéstől számított 8 napon belül lehet megtenni, amely jogvesztő határidő, - kizárólag az erre rendszeresített SPORTBEJ megnevezésű nyomtatványon, amely a NAV honlapján a letölthető nyomtatványok között szerepel. A SPORTBEJ elektronikusan és papír alapon is beküldhető

20 Látvány-csapatsport támogatások bejelentése Bejelentő nyomtatványon külön oldalak szolgálnak az előfinanszírozás-, és külön az utófinanszírozás útján történő támogatás bejelentésére. Előforduló főbb hibák: nem a finanszírozásnak megfelelő oldalak kerülnek kitöltésre a bejelentésekben, illetve SPORTBEJ helyett régi típusú nyomtatvány kerül beküldésre (július elseje előtt kötetlen forma, illetve csak ajánlott forma volt a honlapon) 8 napon túli bejelentés, annak jogvesztő határideje miatt a támogatás jogszerű igénybevételétől esik el a támogató szervezet

21 Támogatási kedvezmény a bevallásban A bevallás adókedvezmények részletezése elnevezésű lapon (05-01-es lap 3. sorában) kell szerepeltetni c) oszlop az adóévben igénybe vehető összeg, b) oszlopban az adóévben igénybe nem vett, a következő adóévekben érvényesíthető összeg kerül Ha nincs más kedvezmény, akkor ez kerül a es lap11. sorába is, amely csökkenti a számított adó összegét!

22 Támogatási kedvezmény a bevallásban A nyomtatvány-kitöltő program jelenleg még nem kéri a 3. sor c) oszlopának kitöltése esetén a b) oszlop kitöltését, de az szükséges. Ha nincs átvihető kedvezmény a következő adóévekre, akkor legalább nullával ki kell tölteni, mivel így biztosított a bevallás hibátlansága a tekintetben, hogy a c)-b) oszlopok különbségénél nagyobb összeg nem kerülhet a 11-es sorba Fontos, hogy az ide beírt látvány-csapatsport támogatás adókedvezménye a társasági adó 70 százalékáig érvényesíthető, figyelembe véve más társasági adókedvezményt. Példa: Az igénybe vehető támogatás: E Ft (05-01-es lap 3.sor c) A számított adó: E Ft (01-01-es lap 9. sor) Érvényesíthető adókedv.:(70%): 7000 E Ft (01-01 lap 11. sor Adóévben igénybe nem vett kedv.:4000 E Ft (05-01-es lap 3. sor b)

23 Társasági adóbevallást helyettesítő nyilatkozat Nonprofit szervezeteknek a nyilatkozat benyújtható május 31-ig, nonprofit gazdasági társaságok nem választhatják ezt a formát!

24

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá Az adóhatóság tölti ki! Adóhatóság: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője Iktatószám: Átvétel dátuma:... Átvevő:... Adózó mutatója:... BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési

Részletesebben

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén)

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén) BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján BALATONHENYE önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjérıl szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján PÁTY KÖZSÉG önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz

Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz Törvényi háttér Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) A társadalombiztosítás

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007

Közhasznúsági jelentés 2007 Közhasznúsági jelentés 2007 I. Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény levezetés) II. Kimutatás a vagyon felhasználásáról III. Kimutatás a kapott támogatásokról IV. Beszámolás a közhasznú tevékenységről

Részletesebben

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók 60. számú információs füzet A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján a Hódmezővásárhely M.J.V. (6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Részletesebben

A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei. Elıadó: Ferenczi Szilvia

A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei. Elıadó: Ferenczi Szilvia A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei Elıadó: Ferenczi Szilvia Hatály, a kedvezmények típusai, alanyai, alapja: A munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítására az Országgyőlés elfogadta

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17-19. Telefon: 92/502-100

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17-19. Telefon: 92/502-100 ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17-19. Telefon: 92/502-100 TISZTELT ADÓZÓ! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének az 56/2007. (XII.28.) önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 0928. számú bevalláshoz. A 2009. évi társasági adó, valamint különadó bevallása az egyszeres könyvvitelt vezető adózók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 0928. számú bevalláshoz. A 2009. évi társasági adó, valamint különadó bevallása az egyszeres könyvvitelt vezető adózók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 0928. számú bevalláshoz A 2009. évi társasági adó, valamint különadó bevallása az egyszeres könyvvitelt vezető adózók részére. Törvényi háttér - A társasági adóról és az osztalékadóról

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztály 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/ 222, 234, mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: ado@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók Kitöltési útmutató a 15K50 jelű, a hitelintézet és a kincstár adatszolgáltatása a vissza nem térítendő munkáltatói támogatások 2015. évi kifizetéséről elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A

Részletesebben

Adóköteles tevékenység Változás-bejelentés Adóköteles tevékenység megszőnése,

Adóköteles tevékenység Változás-bejelentés Adóköteles tevékenység megszőnése, Beérkezés: iktatószám: 2083 Solymár József A. u.1. Tel: 06-26/560-600 /111-es mellék BEJELENTKEZÉS,VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjérıl szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi

Részletesebben

2016. évi... törvén y

2016. évi... törvén y Országgy űlés Hivatal a Irományszám : T ( Érkezett: 2016 FEBR 26. 2016. évi... törvén y a Polgári Törvénykönyvr ől szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefügg ő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekr

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 06T1031 számú bejelentő- és változásbejelentő lap kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 06T1031 számú bejelentő- és változásbejelentő lap kitöltéséhez Tisztelt Adózó! KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 06T1031 számú bejelentő- és változásbejelentő lap kitöltéséhez Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy ezen az adatlapon teljesítheti az adózás rendjéről szóló 2003.

Részletesebben

T/8840. számú. törvényjavaslat

T/8840. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/8840. számú törvényjavaslat a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény, valamint a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról Előadó: Varga Mihály

Részletesebben

A társasági adó kedvezményezett célokra történő felajánlásának szabályai (rendelkezés az adóról) 2016.

A társasági adó kedvezményezett célokra történő felajánlásának szabályai (rendelkezés az adóról) 2016. A társasági adó kedvezményezett célokra történő felajánlásának szabályai (rendelkezés az adóról) 2016. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [Tao. tv.] rendszerébe 2015.

Részletesebben

Passzív ellátások rendszere a magyarországi munkaügyi szervezetben

Passzív ellátások rendszere a magyarországi munkaügyi szervezetben Passzív ellátások rendszere a magyarországi munkaügyi szervezetben Dr. Sabacz Róbert BFKH MK kirendeltség-vezető Vác 2011. Május 12-13. EURES-T Danubius Partnerségi Találkozó Visegrád Passzív ellátások

Részletesebben

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Pályázat kódja GINOP-1.3.2-15 Keretösszeg 2 milliárd Ft Támogatási összeg 5 50 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK

2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK 2016. MÁJUS BEVALLÁSI ÉS BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK 1 2016. MÁJUS 12. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK 1. ÁFA fizetésére nem kötelezett egyéni vállalkozó 2. ÁFA fizetésére kötelezett

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1995.(V.1.) önkormányzati rendelete A helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben)

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1995.(V.1.) önkormányzati rendelete A helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben) Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1995.(V.1.) önkormányzati rendelete A helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben) A helyi adóról szóló 1990. évi C. tv... (1) bekezdésében

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29.

Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29. A társasági adó és osztalékadó 2014. Készítette: Nagypál Imre Pécs, 2013. november 29. Jogszabályi változások 2014. évre Fogalmi elemek (pontosítás, kiegészítés, új fogalmak) Adóalap megállapítás módosuló

Részletesebben

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása:

Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! Azonosító szám:.. Benyújtás, postára adás napja:... Átvevő aláírása: H E L Y I I P A R Ű Z É S I A D Ó B E V A L L Á S 2016. adóévről Bácsalmás város önkormányzatának illetékességi

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: Hatályos: 2016. június 01 -tól/től visszavonásig JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Magánszemélyek részére Jelzáloglevél kamattámogatás

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja Széchenyi 2020 GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Halász Eszter projektmenedzser Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352.,

Részletesebben

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS ÖNELLENŐRZÉS/BEVALLÁS PÓTLÁS

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS ÖNELLENŐRZÉS/BEVALLÁS PÓTLÁS HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS ÖNELLENŐRZÉS/BEVALLÁS PÓTLÁS. adóévről KÖKÉNY községi Önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről KÖRJEGYZŐ

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2009. évi állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni iparűzési adóbevallási nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2009. évi állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni iparűzési adóbevallási nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2009. évi állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni iparűzési adóbevallási nyomtatványhoz I. AZ IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS BENYÚJTÁSÁRA KÖTELEZETTEK KÖRE Ezt a bevallási nyomtatványt

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 37/2012.(XII.02.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról (a 36/2015.(XI.25.), a 44/2015.(XII.21.) Ö. rendelettel egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A 2004. ÉVI ÁLLANDÓ JELLEGŰ IPARŰZÉSI TEVÉKENYSÉG UTÁNI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSI NYOMTATVÁNYHOZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A 2004. ÉVI ÁLLANDÓ JELLEGŰ IPARŰZÉSI TEVÉKENYSÉG UTÁNI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSI NYOMTATVÁNYHOZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A 2004. ÉVI ÁLLANDÓ JELLEGŰ IPARŰZÉSI TEVÉKENYSÉG UTÁNI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSI NYOMTATVÁNYHOZ 1. A BEVALLÁS JELLEGE Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény többféle esetben

Részletesebben

Jogszabályi háttér. A bevallásra kötelezettek 1

Jogszabályi háttér. A bevallásra kötelezettek 1 Kitöltési útmutató a 1643TAO jelű, az egyszerűsített vállalkozói adó, a kisvállalati adó, vagy a kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alól kikerült, 2016-ban a társasági adó alanyává vált adózó

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

Verőce Község Önkormányzata 18/2008. (XII.12.) rendelete. a helyi adókról

Verőce Község Önkormányzata 18/2008. (XII.12.) rendelete. a helyi adókról Verőce Község Önkormányzata 18/2008. (XII.12.) rendelete a helyi adókról Módosította: 16/2011. (XI. 21.) és a 4/2012. (II.15.) önkormányzati rendeletek (egységes szerkezetben) Verőce Község Önkormányzatának

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 0828. számú bevalláshoz. A 2008. évi társasági adó, valamint különadó bevallása az egyszeres könyvvitelt vezető adózók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 0828. számú bevalláshoz. A 2008. évi társasági adó, valamint különadó bevallása az egyszeres könyvvitelt vezető adózók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 0828. számú bevalláshoz A 2008. évi társasági adó, valamint különadó bevallása az egyszeres könyvvitelt vezető adózók részére. Törvényi háttér - A társasági adóról és az osztalékadóról

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) Kötelezettség átadási kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás 2016. Verzió 01. 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS...

Részletesebben

BEVALLÁS a magánszemély kommunális adójáról

BEVALLÁS a magánszemély kommunális adójáról Az adóhatóság tölti ki! Benyújtás, postára adás napja: : év hó nap BEVALLÁS a magánszemély kommunális adójáról Benyújtandó Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal Adóhatóságához 7435 Somogysárd, Fő u.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

15T113 KÉRELEM a csoportos adóalanyiság választásra és a képviselő személyében bekövetkezett változás bejelentésre

15T113 KÉRELEM a csoportos adóalanyiság választásra és a képviselő személyében bekövetkezett változás bejelentésre 15T113 KÉRELEM a csoportos adóalanyiság választásra és a képviselő személyében bekövetkezett változás bejelentésre Tisztelt Adózó! Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10.

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 ÁFA... 2 1.1 HALASZTOTT

Részletesebben

A családi kedvezmény ellenőrzésének tapasztalatai

A családi kedvezmény ellenőrzésének tapasztalatai OBB-KLUB A családi kedvezmény ellenőrzésének tapasztalatai 2015.06.22. Érvényesíthető kedvezmények az szja-ban Családi kedvezmény Első házasok kedvezménye Lakáscélú hiteltörlesztés áthúzódó kedvezménye

Részletesebben

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS

HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁS 2005. adóévről... önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről Benyújtás, postára adás napja:... év... hó...

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók Kitöltési útmutató a 13K83 jelű, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatszolgáltatása az általa a magánszemélynek kifizetett támogatásokról elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Közgazdasági Iroda Adócsoport. Anyja születési családi és utóneve:

Közgazdasági Iroda Adócsoport. Anyja születési családi és utóneve: B E V A L L Á S A helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén 2015. évben kezdődő adóévben Mártély Községi önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről

Részletesebben

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról

HAVI BEVALLÁS. a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról 1208A HAVI BEVALLÁS a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról Nemzeti Adóés Vámhivatal Benyújtandó az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz Hibásnak minősített

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

Az egyszerűsített vállalkozói adó

Az egyszerűsített vállalkozói adó 1 / 23 2016.03.25. 14:21 2002. évi XLIII. törvény az egyszerűsített vállalkozói adóról 2016.01.01 32 2002. évi XLIII. törvény az egyszerűsített vállalkozói adóról Az Országgyűlés az egyszerűsített adómegállapítási

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE Varga-Biller Katalin Adótanácsadók Egyesülete jegyzet JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 23/20014. (VI.30.) NGM rendelet (továbbiakban R.) MK 89. szám Hatály: 2014. július 1. Bejelentési

Részletesebben

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78%

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78% Minőségi mutatók Kiskereskedelmi mutatók (Internet) Megnevezés: Új hozzáférés létesítési idő Meghatározás: A szolgáltatáshoz létesített új hozzáféréseknek, az esetek 80%ban teljesített határideje. Mérési

Részletesebben

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest, 2013.04.17. Tartalom Adatszolgáltatási

Részletesebben

LfJo. számú előterjesztés

LfJo. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere LfJo. számú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 2015. évi üzleti

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

A háztartási munkára létesített munkavégzés szabályai

A háztartási munkára létesített munkavégzés szabályai A háztartási munkára létesített munkavégzés szabályai A természetes személyek között háztartási munkára létesített munkavégzésre irányuló jogviszony szabályairól 2010. augusztus 15. napjától a 2010. évi

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2012 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely,2013.02.15. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

I. Adóalany. 1. Adóalany neve (cégneve): 2. Adóazonosító jele: Adószáma: - - II. A nettó árbevétel (Ft)

I. Adóalany. 1. Adóalany neve (cégneve): 2. Adóazonosító jele: Adószáma: - - II. A nettó árbevétel (Ft) A JELŰ BETÉTLAP Vállalkozók nettó árbevételének a kiszámítása I. Adóalany II. A nettó árbevétel (Ft) 1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2-3-4-5-6] 2. A számviteli törvény szerinti

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

Írta: Administrator 2011. április 01. péntek, 16:08

Írta: Administrator 2011. április 01. péntek, 16:08 Hogyan kell szuperbruttósítani a 2011-es adóbevallásban? - Segítség a 1053-as szja-bevallás kitöltéséhez. A szuperbruttósítás miatt sokaknak okoz gondot a 1053-as szja-bevallás kitöltése 2011-ben. A NAV

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A 2009. ÉVI ÁLLANDÓ JELLEGŐ IPARŐZÉSI TEVÉKENYSÉG UTÁNI IPARŐZÉSI ADÓBEVALLÁSI NYOMTATVÁNYHOZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A 2009. ÉVI ÁLLANDÓ JELLEGŐ IPARŐZÉSI TEVÉKENYSÉG UTÁNI IPARŐZÉSI ADÓBEVALLÁSI NYOMTATVÁNYHOZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A 2009. ÉVI ÁLLANDÓ JELLEGŐ IPARŐZÉSI TEVÉKENYSÉG UTÁNI IPARŐZÉSI ADÓBEVALLÁSI NYOMTATVÁNYHOZ I. AZ IPARŐZÉSI ADÓBEVALLÁS BENYÚJTÁSÁRA KÖTELEZETTEK KÖRE Ezt a bevallási nyomtatványt

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó kedvezményei

Szociális hozzájárulási adó kedvezményei Szociális hozzájárulási adó kedvezményei Kedvezmény megnevezése Kedvezmény alapja Kedvezmény mértéke Kedvezmény időtartama Kedvezmény feltétele Pftv. alapján (2004. évi CXXIII. tv.) START kártya (nem diplomás)

Részletesebben

Az adómentességekre, valamint adókedvezményekre vonatkozó rendelkezéseket a fenti jogszabályok tartalmazzák.

Az adómentességekre, valamint adókedvezményekre vonatkozó rendelkezéseket a fenti jogszabályok tartalmazzák. Alkalmazott jogszabályok az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény; a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény; az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény; a közigazgatási hatósági eljárás

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény

Részletesebben

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő T 0743-06/3/17 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet. (székhelye 5540 Szarvas, Szabadság út 30., cégjegyzékszáma: Cg.

KÖZLEMÉNY. Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet. (székhelye 5540 Szarvas, Szabadság út 30., cégjegyzékszáma: Cg. KÖZLEMÉNY A és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet (székhelye 5540, Szabadság út 30., cégjegyzékszáma: Cg. 04-02-000342), a Gyulai Takarékszövetkezet (székhelye 5711 Gyula, Széchenyi u. 53., cégjegyzékszáma:

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) felhívás Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az

Részletesebben

Grant Thornton Hungary News

Grant Thornton Hungary News Grant Thornton Hungary News 2012 Június 2.rész Tartalom 2012. július 1-én hatályba lépı Munka törvénykönyv 2.rész A. Munkaidıre vonatkozó szabályok B. 2013. január 1-jén hatályba lépı szabályok C:\Documents

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 22.12.2006 COM(2006) 916 végleges 2006/0300 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE pénzügyi konglomerátumhoz tartozó hitelintézetek,

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI. Költségvetési évben esedékes. T0022 kötelezettségvállalás, más

XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI. Költségvetési évben esedékes. T0022 kötelezettségvállalás, más A) Szolgáltatás vásárlás 1. Kötelezettségvállalás a költségvetési számvitel szerint a) Nettó érték T0021 b) Általános forgalmi adó T0021 XII. FEJEZET EGYÉB GAZDASÁGI ESEMÉNYEK ELSZÁMOLÁSAI esedékes esedékes

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 A Felhívás indokoltsága és célja Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan

Részletesebben

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlapon (továbbiakban: Adatlap)

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a népegészségügyi termékadóról szóló 16NETA jelű adóbevalláshoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a népegészségügyi termékadóról szóló 16NETA jelű adóbevalláshoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a népegészségügyi termékadóról szóló 16NETA jelű adóbevalláshoz Jogszabályi háttér a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (a továbbiakban: Neta tv.) az adózás rendjéről

Részletesebben

Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban

Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban Szüts Péter Intelligens Társadalomért Országos Szövetség, Közigazgatási tanácsadó (NGM) Települési önkormányzatok

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 77. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 77. szám MAGYAR KÖZLÖNY 77. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. június 6., hétfő Tartalomjegyzék 20/2016. (VI. 6.) MNB rendelet A jegybanki információs rendszerhez a hitelintézetek egyes pénzügyi instrumentumaira,

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Általános forgalmi adó

Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó Hazai adózás főbb ismérvei Adók típusai: Forgalmi adók Jövedelmi adók Vagyoni adók 2 Mi az ÁFA? Általános forgalmi adó: Olyan többfázisú nettó forgalmi adó, amelyet a vállalkozásnak

Részletesebben