Jegyzőkönyv. Interjúk Kajatinné Pogácsás Edit A vezető munkájáról a munkáltatójával készített interjú

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Interjúk Kajatinné Pogácsás Edit 73175440637. A vezető munkájáról a munkáltatójával készített interjú"

Átírás

1 Az eljárás azonosítója Az eljárás típusa Az értékelt neve Jegyzőkönyv O A001 Önértékelés Márk Attila Olivér Az értékelt azonosítója Az adatgyűjtés módszere Az adatgyűjtést végző neve Az adatgyűjtést végző oktatási azonosítója Interjúk Kajatinné Pogácsás Edit Az adatgyűjtés dátuma május 2. A vezető munkájáról a munkáltatójával készített interjú Hogyan kommunikálja a vezető az intézmény jövőképét, céljait? A Pedagógiai programban megfogalmazott elvekkel és az Intézményvezetői pályázattal összhangban lefektetett elvekkel összhangban. Hogyan biztosítja a vezető a tanulás-tanítás eredményességét, a felsőfokú intézményekben és az érettségire épülő szakképzésben való továbbtanulást célzó sikeres felkészítést? Az adott tanévre vonatkozó tantárgyfelosztás elkészítésével a fenntartói utasítások és az Nkt. rendelkezéseivel összhangban. Mennyire sikerül a nevelőtestülettel a változások megértetése, kezelése? A nevelőtestületi értekezleteken, vezetői megbeszéléseken elhangzottaknak megfelelően sikeresen, a fenntartó szemszögéből eredményesen. Mennyire hatékonyan irányítja a megvalósítást? A tanév végi beszámolókból következően a szükséges és elegendő hatékonysággal. Képviseli-e az intézmény érdekeit? Megfelelő mértékben, az iskola érdekeit szem előtt tartva.

2 Képviseli-e a pedagógusok érdekeit, intézi-e ügyeiket a fenntartónál? Képviseli, a megfelelő határidők betartásával. Elkötelezett-e az intézménye iránt? Ennek milyen jeleit tapasztalják? Elkötelezettsége a Kölcsey Ferenc Gimnázium iránt egyértelmű. Négyszemközi megbeszélésekből, a sajtóban megjelent nyilatkozataiból, iskolai ünnepi beszédeiben elhangzottakból erről lehetett meggyőződni. Milyen a fenntartóval való együttműködése a változások kezelésében? Konstruktív, kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapuló. Nyitott-e saját maga fejlesztésére, milyen tények mutatják szakmai aktivitását? Mesterpedagógusi fokozatot szerzett, részt vet a pilot program keretében a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési eljárásban, szakértő, szaktanácsadó, két pedagógus szakvizsgával rendelekzik: szakmai (matematika) és közoktatási vezetőképző. Rendszeres-e az intézményben a pedagógusok munkájának ellenőrzése, értékelése? A tanév végi beszámolók alapján rendszeres, a munkaközösség-vezetők és az igazgatóhelyettesek bevonásával történik, szaktanácsadók igénybevétele is jellemző a epdagógusok munkájának támogatásában. Elkötelezett-e a vezető a nevelőtestület fejlesztésében, működik-e a belső tudásmegosztás? A beiskolázási tervek igazolják, hogy inspirálja a pedagógusokat. A 40 pedagógusból 2016-ban 9 fő msterpedagógus fokozatot szerzett. 8 szaktanácsadó, 6 szakértő és egy mesterprogrammal rendelekző mesterpedagógus gyarapítja a nevelőtestületet. A pedagógus-szakvizsgával rendelkezők száma 21, jelenleg 4 fő vesz részt szakvizsgára felkészítő képzésben. A POK-kal szoros szakmai kapcsolatot ápol (a nevelőtestüelten túlmutató képzéseknek, továbbképzéseknek is helyt ad.) Tájékoztatási kötelezettségének eleget tesz-e a vezető? Minden esetben, szóban, írásban. Hogyan működteti a vezető a nyilvánosság biztosítását? Az iskola honlapjának működtetésével, nyílt tanítási nap tartásával, fogadóestek, szülői értekezletek szervezésével, egyéni konzultációkkal a szülők, tanukók, az iskola iránt érdeklődők számára.

3 Hogyan hasznosítja az intézmény kapcsolatrendszerét? Személyes jár el mind a fenntartónál, mind a működtetőnél. A továbbképzések irányítása összhangban van-e a pedagógiai program céljaival? A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban folyó magas szintű nevelő-oktató munkának megfelelően. További kérdések: A vezetővel készített interjú Hogyan történik az intézményben a jövőkép kialakítása? A nevelőtestület bevonásával, a vezetőségi megbeszéléseken elhangzott elemzéseknek megfelelően. Hogyan alakítja ki a vezetői jövőképét, és hogyan kommunikálja azt? Nyilvánosan kommunikálja, a jövőképet az iskolai hagyományok szellemében konstruktívan, stratégiai célok mentén alakítja ki. Hogyan képes reagálni az intézményt érintő kihívásokra? Gyorsan, logikusan, a változások megértetésével, azok mélyebb összefüggéseinek feltárásával. Mit tesz (a vezető) az intézmény deklarált céljainak elérése érdekében? Jövőképet alkot, álláshelyeket biztosít, kapcsoaltokat ápol. Hogyan tudja kommunikálni, elfogadtatni a munkatársaival a változások szükségességét, értelmét? Hatékonyan, az iskola helyzetét a Nemzeti Köznevelés Rendszerében elhelyezve, az általános összefüggések felismertetése után az iskola saját érdekeit előtérbe helyezve. Hogyan vonja be a döntés-előkészítő munkába a vezetőtársait, hogyan a pedagógusokat? Konstruktívan, megbeszéléseken (vezetői, munkaközösségi, nevelőtestületi) a szükséges mértékben, érdemi módon és nem formálisan. Nem jellemző a despotizmus és a disszonáns légkör, a hatalmi arrogancia.

4 Milyen szerepe van a kollégák együttműködésének koordinálásában? Alapvető és nélkülözhetetlen. Milyen módszerekkel inspirálja, ösztönzi munkatársait? Ezek közül melyek különösen eredményesek? Támogató környezetet teremt, empatikus a problémákkal,a zok józan megoldására törekszik. Mennyire tartja fontosnak a vezetői munkában a tanulás-tanítás eredményességének biztosítását? Elsőrendű feladatának tekinti. Mit tesz az eredményesség biztosítása, a tanulói eredmények javítása érdekében? A tantárgyfelsoztást ezek mentén alakítja ki a szkamai munkaközösségek bevonásával. A gimnáziumi tanulmányokra alkalmas tanulók kiválasztása meghatározó. Milyen szerepet kap a fejlesztő célú értékelés, a reflektivitás a vezetői tevékenységben, a működésben? Folyamatosak, érdemiek és előremutatóak a reflexiói, véleménye meghatározó az iskolai munkában. Hogyan gondoskodik arról, hogy a tanulói igényekhez igazodjon a tanterv, a tanmenetek, az alkalmazott módszerek? A pedagógiai program ésszerű kialakításával, a szakmai továbbképzéseken való részvétel támogatásával, szakatanácsadók igénybevételével, a tankönyvválasztás szaabdságának biztosításával munkaközösségen belül. Hogyan jelenik meg az adaptivitás, differenciálás saját tanítási gyakorlatában, valamint az intézményi működésben? Tanulói csoportok kialakításával, a közép-és emelt szintű csoportok külön szervezésével a 11. és a 12. évfolyamokon. Mit tesz az inkluzív tanulási környezet megteremtése érdekében? A nevelőtestület tagjait ebben a szellemben, az iskolai hagyományok figyelembevételével vezeti. Mit tesz a pozitív intézményi arculat kialakítása és fenntartása érdekében? A pedagógiai folyamat személyi és tárgyi feltételeit ennek megfelelően teremti meg.

5 Hogyan működnek az intézményi célok elérését segítő kapcsolatai, hogyan fejleszti azokat? Folyamatosan, rendszeresen. Igyekszik minél több esetben személyesen kapcsolatot tartan. Milyen a kapcsolata a középfokú oktatással? Hogyan történik a tanulói életutak követése, mit tesz a korai iskolaelhagyás elkerülése érdekében? Nincs korai sikolaelhagyás. A végzett tanulók visszajárnak az iskolába, osztályfőnökeik számolnak be a felvételie redméynekről. Minden gimnáziummal kapcsolatban van. Milyen mértékű az elkötelezettsége a tanulók, a pedagógusok valamint önmaga képzése, fejlesztése iránt? Miben nyilvánul meg ez az elkötelezettség? Maximális mértékű. Továbbképzések ösztönzése, a nevelőtestüle tösszetétele. Hogyan, milyen területeken fejleszti folyamatosan önmagát? Vezetőképzés, szakmai ismeretek. Hogyan, milyen témákban történik az önreflexiója, az erősségei, fejleszthető területeinek meghatározása? A vezetői kompetencia keretrendszer mentén történik. A vezetői programjában megfogalmazott célok megvalósítása milyen eredménnyel történt meg (időarányosan)? Az iskola eredményességi mutatói, a személyi-tárgyi feltételek alapján emgvalósultak. Milyen új célok jelentek meg? Képzési terület bővítése, emelt szintű tantárgyi kör bővítése, választható második idegen nyelvek bővítése, csoportbontások a 9. és a10. évfolyamokon (Magyar, történelem). Az elmúlt időszakban milyen innovációs törekvéseket sikerült megvalósítani és hogyan? Pedagógiai innovációt, tárgyi eszközök terén, pedagógiai módszertanban. Szükséges lenne a nevelőtestület több tagjának aktivizálása a pályázati munkában. Szükséges lenne új testvériskolai kapcdoaltok felkutatása. Szükséges lenne a lemaradó tanulók felzárkóztatása hatékonyabban. További kérdések:

6 A vezetőtársakkal készített interjú Hogyan, mi alapján változtatja az intézmény a képzési struktúráját? Milyen szerepe van ebben az intézmény vezetőjének? - A fenntartói, szülői és tanulói igényeknek és érdeklődésnek megfelelően folyamatosan felülvizsgáljuk és újragondoljuk a képzési szerkezetünket. - Az intézményvezető ezeknek a változásoknak a kezdeményezője, a folyamat stratégiai vezetője. Hogyan történik a stratégiai dokumentumok elkészítése, ezekből lebontva az operatív munka megtervezése? - Az intézményi munkát meghatározó alapdokumentumokat (Pedagógiai Program, SZMSZ, Házirend) a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nevelőtestület véleményének, kezdeményezéseinek meghallgatásával, a szülők elvárásainak, az intézményi tanács javaslatainak, a fenntartó igényeinek figyelembevételével készítjük el. - A dokumentumok végső szövegezését a vezető koordinálásával az intézményvezető-helyettesek végzik el, majd a nevelőtestület fogadja el. - Az éves munkatervet a stratégiai céloknak megfelelően a munkaközösség-vezetők bevonásával készítjük el. Milyen stratégiai lépéseket tesz az intézmény vezetője az iskola céljainak elérése érdekében? - A vezető irányítja az intézmény hosszú és rövid távú terveinek lebontását és összehangolását, biztosítja azok megvalósulását. - A külső és belső változásokat állandóan figyelemmel kíséri, azokra konstruktívan reagál, ha szükséges, változtatásokat kezdeményez és azokat megtervezi, irányítja. - Rendszeresen (félévkor, tanév végén, illetve folyamatosan) értékeli a célok megvalósulását, és meghatározza a szükséges lépéseket, esetlegesen célokat vagy feladatokat módosít. Hogyan azonosítják a stratégiai és operatív szempontból fejlesztésre szoruló területeket? Mi a vezető szerepe az azonosítási folyamatban? - Folyamatosan nyomon követi a célok megvalósulását, ezek alapján rendszeresen meghatározza az intézmény erősségeit és gyengeségeit. - A külső és belső intézmény-értékelés eredményeit a szakmai munkaközösségek a saját szakterületükön a munkaközösség-vezetők irányításával elemzik, fejlesztési javaslataikat megvitatják a vezetővel.

7 - A külső és belső intézmény-értékelés eredményeit, illetve a munkaközösségek elemzéseit felhasználva a vezető határozza meg az intézmény erősségeit és a fejleszthető területeket. Hogyan teremt az intézményvezető a változásokra nyitott szervezetet? Mit tesz ennek érdekében? - Folyamatosan tájékoztatja a kollégáit és az intézmény partnereit a megjelenő változásokról, javaslatokat tesz számukra az ezekre való reagálás lehetőségeiről. - Szívesen veszi a nevelő-oktató munka eredményesebbé tételére irányuló nevelőtestületi, tanári, tanulói, szülői, fenntartói kezdeményezéseket. - Rendszeresen konzultál vezetőtársaival, a munkaközösség-vezetőkkel, a nevelőtestület tagjaival az innovációs lehetőségekről, kikéri a véleményüket a változtatásokról. Hogyan történik a jogszabályok figyelemmel kísérése, a pedagógusok tájékoztatása? - Az intézményvezető ismeri az intézmény vezetését meghatározó jogszabályokat. - Folyamatosan figyelemmel kíséri a jogszabályi változásokat. - A pedagógusokat az őket érintő, a munkájukhoz szükséges jogszabály-változásokról folyamatosan tájékoztatja csoportosan (tájékoztató értekezleteken, illetve elektronikus összefoglalók formájában), illetve egyénileg is. Hogyan biztosítják az intézményi működés nyilvánosságát, mi ebben a vezető szerepe? - Az intézményi dokumentumokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvánosságra hozzuk. - A vezetőt a partnerek folyamatosan el tudják érni kérdéseikkel, javaslataikkal személyesen, telefonon vagy elektronikus úton. Hogyan biztosítja a vezető az átláthatóságot a vezetésben, irányításban? Milyen módszerei, eljárásai vannak erre? - Személyesen is részt vesz a belső szabályzatok elkészítésében, amelyek biztosítják a folyamatok nyomon követhetőségét, ellenőrizhetőségét. - Az iskolahasználóktól megköveteli a szabályzatokban leírtak betartását, elvárja a szabályos, korrekt dokumentációt.

8 Hogyan méri fel, milyen módon támogatja a vezető a kollégák szakmai fejlődését? - A továbbképzési programot, beiskolázási tervet úgy állítja össze, hogy az megfeleljen az intézmény szakmai céljainak, valamint a kollégák szakmai terveinek. - Rendszeresen felméri, hogy milyen szakmai tudásra van szüksége az intézménynek, és törekszik megtalálni a megfelelő személyeket ezen képzések elvégzésére. - Szorgalmazza a belső tudásmegosztás különböző formáit (pl. bemutató órák, videotórium, belső szakmai továbbképzések, szaktanácsadók igénybevétele). Mit tesz az intézményvezető annak érdekében, hogy a pedagógusok nyomon kövessék a pedagógiai szakirodalmat? - Folyamatosan tájékoztatja a nevelőtestület tagjait az újonnan megjelenő kiadványokról (linkek, elektronikus tananyagok, tankönyvkiadók tájékoztatói stb.). - Ösztönzi a kollégákat ezen kiadványok tanulmányozására önmaguk szakmai fejlesztése érdekében. - Amíg arra biztosítva voltak a források, a munkaközösségek a számukra hasznos szakirodalmakból iskolai példányokat rendelhettek, ezek az iskolai könyvtáron keresztül állnak a kollégák rendelkezésére. Mit tesz az intézményvezető, hogy a pedagógusok használják a megszerzett új tudásokat? - Szorgalmazza a belső tudásmegosztás különböző formáit (pl. bemutató órák, videotórium, belső szakmai továbbképzések, szaktanácsadók igénybevétele). Működik-e az intézményben tudásmegosztó fórum, az egymástól való tanulás bármilyen módja? Mi a vezető szerepe a működésben? - Minden munkaközösség féléves gyakorisággal szervez bemutató órtát, amelyen a munkaközösség valamennyi tagja részt vesz. Az óralátogatást a látottak közös megbeszélése követi. - A szaktanárok évente egy alkalommal tartanak egy olyan tanórát, amely rögzítésre kerül a Videotóriumban, és azt később a kollégák és a tanulók és külső érdeklődők is megtekinthetik. - Rendszeresen veszünk igénybe szaktanácsadókat és iskolánk szaktanácsadói is tartanak képzéseket, bemutató órákat, módszertani-szakmai fórumokat, műhelymunkákat. - A vezető ezeknek a fórumoknak a kezdeményezője, szervezője és aktív résztvevője.

9 A vezető milyen kommunikációs formákat használ, és ezek mennyire eredményesek? - Vezetői, vezőtőségi, nevőlestületi, munkaközösségi értekezeletek. - Személyes konzultációk. - Telefonos egyeztetések. - Elektronikus forma (levelezőlisták, egyénre szabott es tájékoztatás). - A legfontosabb információk a nevelőtestületi szobában található faliújságon kifüggesztésre kerülnek. - A napi gyakorlat azt mutatja, hogy ezek a kommunikációs formák eredményesen működnek, a kollégákhoz időben eljutnak az őket érintő, munkájukhoz szükséges információk. Milyen mértékben vesz részt az intézményvezető a pedagógusok értékelésében? - Aktívan részt vesz a pedagógusok értékelésében, hiszen ez a magas színvonalú munkavégzés egyik alappillére. - Rendszeresen látogatja a vezetőtársakkal és a munkaközösség-vezetőkkel a kollégák tanóráit, amelyet minden esetben részletes pedagógiai-szakmai megbeszélés és értékelés követ. - A félévi és a tanévi végi értékelő értekezleteken nemcsak a tanulói eredményeket, hanem a kollégák éves teljesítményét, munkáját is elismerjük. Hogyan történik az intézményi erőforrások elemzése (emberek, tárgyak, eszközök, fizikai környezet)? Milyen feladatot vállal ebben a munkában a vezető? - Folyamatosan nyomon követjük az intézményi erőforrások alakulását, felmérjük szükségleteinket. - Mivel nem vagyunk önállóan gazdálkodó intézmény, ezekről a fenntartóval és a működtetővel való egyeztetés szükséges. - Ezeket az egyeztetéseket minden esetben a vezető folytatja le. Tevékenysége sikerét jelzi, hogy többnyire sikeresen végződnek az egyeztetések. Az elmúlt időszakban milyen innovációs törekvéseket sikerült megvalósítani és hogyan? - Ebben tanévben a szülői és tanulói kéréseknek, illetve az oktatáspolitikai és munkaerőpiaci igények kihívásainak megfelelően beindítottunk egy teljesen új, speciális informatikai tagozatot.

10 - Szintén a 2015/2016-os tanévben kezdtük el használni a Sulinet Multimédia Központot, amely a külső és belső tudásmegosztás egyik legfontosabb fóruma lett. Hogyan méri fel saját erősségeit és a vezetői munka fejlesztendő területeit, mit tesz saját szakmai fejlődése érdekében? - Önértékelése realis, ismeri erősségeit és korlátait. - Vezetői munkájával kapcsolatban számít vezetőtársai és kollégái, a szülők és a tanulók, illetve a fenntartó képviselőinek véleményére, ezeket beépíti napi vezetési gyakorlatába. - Rendszeresen vesz részt konferenciákon, szakmai fórumokon, továbbképzéseken, azokon aktívan szerepel. További kérdések:

11 Az eljárás azonosítója Az eljárás típusa Az értékelt neve Jegyzőkönyv O A001 Önértékelés Márk Attila Olivér Az értékelt azonosítója Az adatgyűjtés módszere Az adatgyűjtést végző neve Az adatgyűjtést végző oktatási azonosítója Dokumentumelemzés Kajatinné Pogácsás Edit Az adatgyűjtés dátuma május 6. A dokumentumelemzés szempontjai és tapasztalatai Az előző vezetőellenőrzés és az intézményi önértékelés vezetőre vonatkozó értékelőlapjai Melyek a vezető kiemelkedő és melyek a fejleszthető területei? Az egyes területeken mely tartalmi szempontok vizsgálatához kapcsolódóan születtek a fenti eredmények? Milyen irányú változás / tendencia látható az önértékelési eredményekben a korábbi tanfelügyeleti eredményekhez képest az egyes területeken?

12 Vezetői pályázat Mi a vezető által megfogalmazott jövőkép? Ez hogyan függ össze a köznevelési rendszer előtt álló feladatokkal? Az iskola eredményeivel összhangban van. A folytonosság és a reform egyidejű megvalósítását hangsúlyozza. Milyen célokat fogalmaz meg az intézményvezető? Ezek milyen kapcsolatban vannak a köznevelési rendszer előtt álló feladatokkal? Az iskolai eredmények megtartását, a továbbtanulási aktivitás megőrzését, erősítését kiemelten fontosnak tartja. A vezető a stratégiai vezetői célokat hogyan bontotta le operatív célokra? Részletekbe menően, teljes szervezetis truktúrára vetítve. A vezetői programalkotásban hogyan kapcsolódik a hagyományőrzéshez az innovatív gondolkodás, tervezés? Folytonosan, törések nélkül, előremutató jelleggel. Hogyan tervezi a pedagógusokkal való együttműködést? A bizalom és a szolidaritás mentén, szakmai alapokon, Hogyan, milyen témákban jelöli meg erősségeit az intézményvezető? Stratégiai gondolkodásmód jellemzi, közép-és hosszú távú helyzetfelsimerés mérvadó. Hogyan látja a programban vezetői fejlődésének lehetőségeit? Szükségesnek tartja. Hogyan jelenik meg a vezetői programban a tanulás eredményességének biztosítása? A tanulói csoportok kialakításában a képzési szerkezettel összhangban, annak folyamatos felülvizsgálatával. A beiskolázás biztosítása elemi bemeneti feltétel. Hogyan jelenik meg a programban a tanulók tanórán kívüli foglalkoztatása? Erre szinte nincs lehetőség a heti órák miatt. Tanulmányi versenyekre való felkészítés, azokon való

13 rsézévtel, kapcsolat a külső partnerekkel, közösségi szolgálat megszervezése, testvérikolai kapcsoaltok áplásában való szeméyles részvétel és szervező munka. Milyen szerepet kap a programban a fejlesztő célú értékelés, a reflektivitás? Alapvető szerepet kap. Hogyan jelenik meg a kiemelt figyelmet igénylő tanulók nevelése, oktatása a programban? A pedagógiai programban foglaltak szerint. Pedagógiai program Mi az intézményvezető által megfogalmazott jövőkép? Ez hogyan függ össze a pedagógiai program céljaival? - Az iskolánk névadójának megfelelően: A haza minden előtt. - Intézményünkben negy hangsúlyt helyezünk az érték alapú nevelésre. - Azt valljuk, hogy az érték az, ami irányítja az ember cselekedeteit (hazaszeretet, szakértelem, családi egység, zene, sportolás, segítés ). - A színvonalas oktató munka mellett ezen értékek elsajátíttatását is kiemelten fontosnak tartjuk. A vezetői programban megfogalmazott célok és a pedagógiai program céljainak összhangja? - A vezetői program a hagyományokra alapoz, összhangban van az iskola Pedagógiai Programjának célkitűzéseivel, ugyanakkor a Nemzeti Köznevelési Törvény alapján állást foglal a változások szükségessége mellett is. A pedagógiai program alapelvei, céljai, feladatai hogyan támogatják a tanulói eredmények javulását? - A jogszabályi lehetőségeken belül a helyi tantervet a kerettantervre alapozva az intézmény sajátosságaihoz igazítjuk. - A tanulást, tanítást egységes, tervezett pedagógiai folyamatként kezeljük. - Az intézményi kulcsfolyamatok irányítása során elsősorban a tanulói eredmények javítására helyezzük a hangsúlyt. - A tanulói kulcskompetenciák fejlesztésére összpontosító nevelő-oktató munkát a tanulási folyamat részeként kezeljük.

14 A pedagógiai program alapelvei, céljai, feladatai hogyan támogatják az egyéni bánásmód érvényesülését? - A gimnázium képzési rendje, emelt szintű csoportjaink a tehetséges tanulóink előrehaladását hivatott biztosítani. - Az egyes tantárgyakban kiemelt eredményt nyújtó tanulóink számára biztosítjuk a versenyzés lehetőségét. Az eredményes felkészülés érdekében egyéni vagy kiscsoportos tehetséggondozó foglalkozásokat tartunk. - Fontos feladatunknak tekintjük a tanulási kudarccal küzdők felzárkóztatását is. Szükség esetén egyéni vagy kiscsoportos korrepetáló, felzárkóztató foglalkozásokat szervezünk számukra. - Tudatos, egyénre szabott pályaorientációs tevékenységet folytatunk. - Kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű tanulókra a nevelő-oktató munka során. - A szaktanárok a tanórákon előnyben részesítik az egyéni képességekhez igazodó munkaformákat, főleg gyakorlásnál és ismétlésnél támaszkodnak a tanulók önálló és csoportos munkájára. - A tanulásszervezés egyik fő elve a tanulókhoz alkalmazkodó differenciálás a feladatok kijelölésében, azok megoldásában, a szükséges tanári segítésben, az ellenőrzésben és értékelésben.

15 Egymást követő 2 tanév munkaterve és az éves beszámolók Hogyan valósul meg a mérési, értékelési eredmények beépítése a tanulási-tanítási folyamatba? - A tanulói mérések eredményeit, az összegyűjtött adatokat az éves beszámoló keretében ismertetjük, elemezzük és felhasználjuk a következő évi munkaterv elkészítésekor. - Az összegyűjtött adatokat minden kolléga számára elérhetővé tesszük, hogy szükség esetén az eredmények alapján módosítani tudjanak eddigi pedagógiai gyakorlatukon. Hogyan irányítja a pedagógiai tervező munkát, a tanmenetek, foglalkozási tervek kidolgozását és összehangolását annak érdekében, hogy azok lehetővé tegyék a helyi tanterv követelményeinek teljesítését valamennyi tanuló számára? - A vezető irányítja ezeket a folyamatokat. - Működteti a tanulási-tanítási módszerek beválásának vizsgálatát. - A kollégákat biztatja a hatékony nevelési-oktatási módszerek és eljárások tanulásitanítási folyamatba való bevezetésére. Mi történik azokkal a területekkel, amelyek stratégiai vagy operatív szempontból fejlesztésre szorulnak? - Folyamatosan nyomon követi a célok megvalósulását, ezek alapján rendszeresen meghatározza az intézmény erősségeit és gyengeségeit. - A külső és belső intézmény-értékelés eredményeit a szakmai munkaközösségek a saját szakterületükön a munkaközösség-vezetők irányításával elemzik, fejlesztési javaslataikat megvitatják a vezetővel. - A külső és belső intézmény-értékelés eredményeit, illetve a munkaközösségek elemzéseit felhasználva a vezető határozza meg az intézmény erősségeit és a fejleszthető területeket. Milyen megvalósult tevékenységek igazolják a vezetői programban leírt célok teljesülését? - A tanulói igényeknek megfelelően a 11. és 12. évfolyamokon a különböző tantárgyakból magasabb óraszámú emelt szintű csoportokat szervezünk. - Nagy hangsúlyt helyezünk a tantárgyfelosztásban a kollégák egyenletes terhelésére, az arányos feladateloszlásra.

16 - Vezetése alatt nagy előrelépés történt a modern oktatási eszközök használatában. Pályázati és menedzserszemléletű tevékenységével az utóbbi öt évben jelentős mértékben bővült informatikai eszközparkunk, és ebben a tanévben már minden tanteremben lehetővé vált a digitalis tananyagok felhasználása. - A vezető támogatja a pedagógus kollégákat szakmai előmenetelükben, biztosítja számukra a továbbképzéseken való részvételt. Ösztönzi a kollégákat a magasabb pedagógus fokozatok elérésére. - Kiemelten kezeli és szívügyének érzi a testvériskolai kapcsolatainkat, amelyeket sikeresen szervez és bonyolít. Milyen dominanciával jelenik meg a dokumentumokban az intézményben működő szakmai csoportok munkája? - Az éves Munkaterv részét képezi az egyes munkaközösségek munkaterve, amelyeket a munkaközösség-vezetők állítanak össze a munkaközösségi tagok véleményének kikérésével. - A munkaközösségek munkaterveinek figyelembe vételével történik meg az éves munkaterv megtervezése. - Félévkor és tanév végén az egyes munkaközösségek értékezleteiken értékelik a saját szakterületükön folyatott munkát. Ez alapján a munkaközösség-vezetők elkészítik a beszámolóikat, amelyek a félévi és tanév végi iskolai beszámoló részét képezik. Mire irányul a dokumentumokban az intézményi erőforrások vezetői elemzése? - Mivel nem vagyunk önállóan gazdálkodó intézmény, ezért a vezetői elemzés elsősorban a human erőforrásra, a nevelő-oktató munka személyi feltételeire irányul. - Hatékony idő- és emberi erőforrás felhasználást valósít meg, törekszik az egyenletes terhelésre. Milyen, a célok elérését támogató együttműködési formák jelennek meg az operatív tervezésben? - Aktívan működteti a munkaközösségeket és egyéb csoportokat. Ő maga is részt vesz ezek munkájában. - A vezető kezdeményezi, szervezi és ösztönzi az intézményen belüli együttműködéseket.

17 - Vezetői feladatait megosztja az igazgató-helyettesekkel, illetve a munkaközösségvezetőkkel. - A Munkatervben meghatározott értekezleteket tart, részt vesz a DÖK, az SzMK és az Intézményi Tanács ülésein. SZMSZ A vezető az SZMSZ-ben leírtaknak megfelelően osztja-e meg a vezetési feladatokat? - Az intézményvezető az SzMSz-ben rögzítetteknek megfelelően osztja meg a vezetési feladatokat. A vezetőt távollétében helyettesíti az első számú általános helyettes, majd ezt követően a második számú, oktatási helyettes. - Az intézményvezető-helyettesek hatásköre az intézményvezető helyettesítésekor saját munkaköri leírásukban meghatározott feladatok mellett az azonnali intézkedést igénylő döntések meghozatalára, az ilyen jellegű feladatok végrehajtására terjed ki. - Az intézményvezető a jogszabályoknak megfelelően adja át a feladat- és hatásköröket. - Az intézményvezető a feladatait közvetlen munkatársai közreműködésével látja el. Az intézményvezető közvetlen munkatársai: az intézményvezető-helyettesek, a gazdasági ügyintéző és az iskolatitkár. Megvalósul-e az SZMSZ-ben előírt eljárásrend szerint a pedagógiai munka belső ellenőrzése? - Igazgató ellenőrzi a közvetlen felügyelete alá tartozó igazgatóhelyettesek munkáját, az általuk hozott intézkedéseket; látogatási terv alapján ellenőrzi az igazgatóhelyettesek, a pedagógusok tanórai munkáját (kiemelten a pályakezdőkét); ellenőrzi a nevelőtestületi határozatok végrehajtását; ellenőrzést végez a feladatmegosztás során hatáskörébe utalt munkaközösségben. - Igazgatóhelyettesek a munkaköri leírásuknak megfelelően ellenőrzik a feladatmegosztás során hatáskörükbe utalt munkaközösségek tevékenységét, a közösségekbe tartozó nevelők óráit; ellenőrzik a feltüntetett megbízatások teljesítését, a munkaközösségi határozatok végrehajtását. - Munkaközösség-vezetők kötelesek a munkaközösségük tagjainak óráit látogatni, majd ezekről beszámolni az iskolavezetésnek. - Osztályfőnökök szükség szerint látogatják saját osztályuk tanóráit tapasztalatszerzésből. Milyen, a célok elérését támogató kapcsolatrendszert rögzít az SZMSZ? - A nevelőtestület különböző közösségeinek kapcsolattartása az intézményvezető segítségével a megbízott pedagógus vezetők és a választott képviselők útján valósul meg.

18 - A kapcsolattartás fórumai: az iskolavezetés ülései, értekezletek, aktuális megbeszélések stb. Ezen fórumok időpontját az iskolai Munkaterv határozza meg. - Az intézményvezető az aktuális tennivalókról a tanári szobában elhelyezett hirdetőtáblán, valamint elektronikus levélben is értesíti a nevelőket. - Az iskola egészének életéről, az iskolai Munkatervről, az aktuális feladatokról az intézményvezető az iskolai Diákönkormányzat ülésén (évente legalább egy alkalommal); az osztályfőnökök az osztályfőnöki órákon tájékoztatják a tanulókat. - A tanulót és a tanuló szüleit a tanuló fejlődéséről, egyéni haladásáról a szaktanárok folyamatosan szóban és írásban tájékoztatják. - A tanulók egyéni haladásával kapcsolatos tájékoztatásra főként a szülői értekezletek, fogadóórák, elektronikus napló és az ellenőrző könyv szolgálnak. - A szülői értekezletek és fogadóórák idejét az iskolai Munkaterv évenként tartalmazza. - A szülők kérdéseiket, véleményüket, javaslataikat szóban vagy írásban egyénileg vagy választott képviselőik, tisztségviselőik útján közölhetik az iskola vezetőségével, nevelőtestületével. - Az iskolai munka megfelelő szintű irányításának érdekében az iskola vezetősége állandó munkakapcsolatban áll a fenntartóval (KLIK) és a működtetővel (KÖZIM). - A gimnázium az eredményes nevelő- és oktatómunka, valamint az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) érdekében munkakapcsolatot tart fenn számos intézménnyel, szervezettel, egyesülettel, alapítvánnyal. - Kiemelt a kapcsolat a külföldi testvériskolákkal. - A törvényi szabályozás értelmében szoros a kapcsolat a pedagógiai szakszolgálattal és a gyermekjóléti szolgálattal. Milyen a döntéshozatali rendszer szabályozása? - Az intézményvezetőt távollétében az első számú, általános intézményvezetőhelyettes a munkáltatói jogkör, a tanulói jogviszony létesítése és megszüntetése kivételével teljes joggal helyettesíti és hoz döntéseket. Mindkettőjük távolléte esetén az oktatási intézményvezető-helyettes helyettesít. Abban az esetben, ha a teljes iskolavezetés távol van, akkor az osztályfőnöki munkaközösség-vezető jogosult a döntéseket meghozni.

19

AZ ÖNÉRTÉKELÉS SZEREPE ÉS FOLYAMATA AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSBEN M&S Consulting Kft.

AZ ÖNÉRTÉKELÉS SZEREPE ÉS FOLYAMATA AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSBEN M&S Consulting Kft. AZ ÖNÉRTÉKELÉS SZEREPE ÉS FOLYAMATA AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSBEN INNOVATÍV MINŐSÉGFEJLESZTÉSI ESZKÖZÖK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN (1.) EFQM Szakképzési Modell adaptáció 1995-1999 COMENIUS 2000 közoktatási minőségfejlesztési

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 13. SZÁMÚ MELLÉKLET

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 13. SZÁMÚ MELLÉKLET A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 13. SZÁMÚ MELLÉKLET A JOGSZABÁLYBAN ELŐÍRT DOKUMENTUMOK NYILVÁNOSSÁGÁVAL KAPCSOLATOS REND, A TÁJÉKOZTATÁS FORMÁJA, A TÁJÉKOZTATÁS

Részletesebben

Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola. Vezetői önértékeléshez kapcsolódó elvárások

Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola. Vezetői önértékeléshez kapcsolódó elvárások Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola Vezetői önértékeléshez kapcsolódó elvárások 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása Kulcsjellemzők: A vezetőnek biztosítania

Részletesebben

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20.

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20. Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola székhelye: 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Tel: 74/496-782 e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu Ikt.sz.: /2015. OM: 036345 Ügyintéző: Ősze Józsefné Ügyintézés

Részletesebben

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista Kétegyházi Márki Sándor Általános 028327 Különös közzétételi lista 2015/2016 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Szak Szakvizsga

Részletesebben

Festetics Kristóf ÁMK Pókaszepetk Óvoda iskola átmenet segítő mikro-csoport

Festetics Kristóf ÁMK Pókaszepetk Óvoda iskola átmenet segítő mikro-csoport Festetics Kristóf ÁMK Pókaszepetk Óvoda iskola átmenet segítő mikro-csoport Tagjai: Célok: Szocializációs különbségek csökkentése Óvoda és iskola nevelési stratégiájának, módszertanának egymáshoz való

Részletesebben

Törpike Óvoda Pedagógiai Program 2. sz. melléklet

Törpike Óvoda Pedagógiai Program 2. sz. melléklet Törpike Óvoda Pedagógiai Program 2. sz. melléklet Intézményi egyedi elvárások: vezetői munka önértékelési szempontjai Tartalomjegyzék 1 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása...

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2015/2016-os tanévben Augusztus Augusztus 17. Augusztus 18-19. Augusztus 24-25 Augusztus 24-25. Augusztus 26. Vezetőségi értekezlet Tantestületi alakuló

Részletesebben

Vezetőtárs értékelő kérdőív

Vezetőtárs értékelő kérdőív Vezetőtárs értékelő kérdőív Kérdőív megnevezése Jele, kódja Vezetőtárs értékelő kérdőív 11_Ovodavezetőtárs_Ért Önértékelés Értékelés Kérjük a megfelelőt aláhúzni! sorsz Megnevezés Adat 1. Óvodavezető neve

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a borágazatban Magyarország Nemzeti Borítékja. Bor és Piac Szőlészet Borászat Konferencia 2011

Támogatási lehetőségek a borágazatban Magyarország Nemzeti Borítékja. Bor és Piac Szőlészet Borászat Konferencia 2011 Támogatási lehetőségek a borágazatban Magyarország Nemzeti Borítékja Bor és Piac Szőlészet Borászat Konferencia 2011 Miben lehet a minisztérium a borászati vállalkozások segítségére A minisztérium elsősorban

Részletesebben

Milyen módon biztosítja, hogy a tanulás a tanulói eredmények javulását eredményezze?

Milyen módon biztosítja, hogy a tanulás a tanulói eredmények javulását eredményezze? Önértékelési szempontok Milyen módon biztosítja, hogy a tanulás a tanulói eredmények javulását eredményezze? Hogyan biztosítja a mérési, értékelési eredmények beépítését a tanulási-tanítási folyamatba?

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 EREDMÉNYESSÉG ÉS TÁRSADALMI BEÁGYAZOTTSÁG (TÁMOP 3.1.1. / 4.2.1.) VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ

Részletesebben

A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE

A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE A 2014/2015-ÖS TANÉV RENDJE A 35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2014. szeptember 1-től 2015. június 15-ig tart

Részletesebben

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154)

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) 2010.12.08. Erdész János Témák Projekttel szembeni elvárások Projektszakaszok, elvégzett feladatok, eredménytermékek

Részletesebben

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA ÉVES ELLENŐRZÉSI JELENTÉS 3. sz. melléklet A NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY 2007. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A 193/2003. (XI. 26.) KORMÁNYRENDELET 31. ALAPJÁN 1. A BELSŐ ELLENŐRZÉS ÁLTAL VÉGZETT

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015.

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Módosító Okirat A Pestszentlőrinci Csemete Óvoda a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete által 2014. március 12.

Részletesebben

Kérdőívek. Szigetszentmiklós, 2015. június

Kérdőívek. Szigetszentmiklós, 2015. június Kérdőívek Szigetszentmiklós, 2015. június Kitöltötték 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 44% 39% 13% szülők diákok tanárok Szülői kérdőív: 13% 16 14 14 12 10 8 6 6 8 6 6 5 5 5 a b c ny 4 2 0 3

Részletesebben

- 1 - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola. TÁMOP-3.1.4/08/2/2008-0031 Munkaterv

- 1 - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola. TÁMOP-3.1.4/08/2/2008-0031 Munkaterv - 1 - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola TÁMOP-3.1.4/08/2/2008-0031 Munkaterv - 2 - Célhoz rendelt feladatok a Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

tartalmi szabályozók eredményesebb

tartalmi szabályozók eredményesebb Rövid távú, átmeneti intézkedések a tartalmi szabályozók eredményesebb alkalmazására Konkrét javaslatok 1. NAT és a kerettanterv heti összóraszámainak harmonizációja 2. Kerettantervek helyi alkalmazásának

Részletesebben

szociális intézmény biztosítja. Az ott igénybe vett étkezéshez kapcsolódó díj befizetését ezen intézmény térítési díj szabályzata tartalmazza.

szociális intézmény biztosítja. Az ott igénybe vett étkezéshez kapcsolódó díj befizetését ezen intézmény térítési díj szabályzata tartalmazza. Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régió Központ Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola közzétételi lista a 9/0. (VIII. 8.) Korm. rendelet alapján:. Felvételi lehetőség az intézménybe: A fejlesztő

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése. Oktatók

Oktatói munka hallgatói véleményezése. Oktatók Oktatói munka hallgatói véleményezése Oktatók Eredmények 1. A diákok órákon való részvételi hajlandósága eltérő attitűdöket mutat. A hallgatók négyötöde (80%) gyakori látogatója az előadásoknak, szemináriumoknak.

Részletesebben

Minőségbiztosítás a Méliusz Könyvtárban. 2016. május 9. Dr. Csontosné Skara Ilona skara.ilona@meliusz.hu

Minőségbiztosítás a Méliusz Könyvtárban. 2016. május 9. Dr. Csontosné Skara Ilona skara.ilona@meliusz.hu Minőségbiztosítás a Méliusz Könyvtárban 2016. május 9. Dr. Csontosné Skara Ilona skara.ilona@meliusz.hu Előzmények 12/2010. (III.11.) OKM rendelet : Minősített Könyvtári cím és a Könyvtári Minőségi Díj

Részletesebben

végzettség szakképzettség munkakör, beosztás alkalmazás tantárgyfelosztás szerint tanít 1 főiskola szakvizsgázott

végzettség szakképzettség munkakör, beosztás alkalmazás tantárgyfelosztás szerint tanít 1 főiskola szakvizsgázott Közzétételi lista 2015/2016. A 229/2012 (VIII.28.) Korm.rendelet 23 alapján 2230 Gyömrő, Üllői út 26. Tel/fax: 06-29-332-983 e-mail: gyomro@axelero.hu Honlap: www.telekikastely.hu OM azonosító: 038549

Részletesebben

Felkészülés a mesterpedagógus, kutatópedagógus fokozat elérésére

Felkészülés a mesterpedagógus, kutatópedagógus fokozat elérésére Felkészülés a mesterpedagógus, kutatópedagógus fokozat elérésére Speciális kompetenciák, dokumentumok Serfőző Mónika ELTE TÓK Mesterpedagógus fokozat (teljes minősítési eljárás) Felkészülési szakasz tervezés

Részletesebben

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24.

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24. J A V A S L A T az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására Ózd, 2015. június 24. Előterjesztő: Előkészítő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2015. szeptember 1-től 2016. június 15-ig tart

Részletesebben

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest,

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormám >:at Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat / / / Polgármesteri Hivatal g / ^ihf Vj >X)*\ Oktatási és Közművelődési Főosztály,

Részletesebben

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV 2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV...../2015. Kgy.sz. határozat 1.számú melléklete Ellenőrzési tervet megalapozó elemzések címei: - 2015. évi belső ellenőri munkaterv (2. számú melléklet) - Kockázatelemzés

Részletesebben

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28.

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Baptista Teológiai Akadémia Alapító Okirata Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsa a Baptista Teológiai Akadémia, mint egyházi alapítású főiskola alapító

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

Átalakuló HR szervezet, változó Business Partneri szerepek

Átalakuló HR szervezet, változó Business Partneri szerepek Átalakuló HR szervezet, változó Business Partneri szerepek dr. Jagicza Ágnes, HR és szervezetfejlesztési vezérigazgató-helyettes, Invitel Zrt. 2014. március 20. Tartalom 2 A HR szerepe a 21. században

Részletesebben

Főig: 260-01/2008. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kitüntetési Szabályzata

Főig: 260-01/2008. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kitüntetési Szabályzata Főig: 260-01/2008. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kitüntetési Szabályzata Budapest 2008 1 I. Általános elvek A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban (továbbiakban: FSZEK) az állami, fővárosi, intézményi kitüntetésekre,

Részletesebben

BELLA. BetegELLátók Akkreditációja az ellátás biztonságáért projekt helyzete és hatásvizsgálata. Takács Erika. egyetemi tanársegéd SE EMK

BELLA. BetegELLátók Akkreditációja az ellátás biztonságáért projekt helyzete és hatásvizsgálata. Takács Erika. egyetemi tanársegéd SE EMK BELLA BetegELLátók Akkreditációja az ellátás biztonságáért projekt helyzete és hatásvizsgálata Takács Erika egyetemi tanársegéd SE EMK Dr. habil. Belicza Éva szakmai vezető / egyetemi docens GYEMSZI /

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat. Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV 2015/2016.

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat. Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV 2015/2016. Iktatószám:671-42/2015-1-4 Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV 2015/2016. Budapest, 2015.08. 31. Készítette: Simor Gáborné Munkaközösség-vezető

Részletesebben

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Cím 5700 Gyula, Bodoky u. 10. Telefonszám 06 /66/ 463-118 Fax 06 /66/ 468-111 E-mail Honlap Igazgató neve

Részletesebben

A bölcsészkari intézkedési terv sarokpontjai. DPR intézményi szakmai fórum 2011. október 17. Szalai Mónika kari alumni koordinátor (BTK PIKO)

A bölcsészkari intézkedési terv sarokpontjai. DPR intézményi szakmai fórum 2011. október 17. Szalai Mónika kari alumni koordinátor (BTK PIKO) A bölcsészkari intézkedési terv sarokpontjai DPR intézményi szakmai fórum 2011. október 17. Szalai Mónika kari alumni koordinátor (BTK PIKO) célok 1. Képzés-, és tananyagfejlesztés 2. Karrier tanácsadás

Részletesebben

IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció

IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza azokat a minimális képességeket

Részletesebben

Fejlesztı neve: LÉNÁRT ANETT. Tanóra / modul címe: CÉGES REKLÁMBANNER KÉSZÍTÉSE PROJEKTMÓDSZERREL

Fejlesztı neve: LÉNÁRT ANETT. Tanóra / modul címe: CÉGES REKLÁMBANNER KÉSZÍTÉSE PROJEKTMÓDSZERREL Fejlesztı neve: LÉNÁRT ANETT Tanóra / modul címe: CÉGES REKLÁMBANNER KÉSZÍTÉSE PROJEKTMÓDSZERREL 1. Az óra tartalma A tanulási téma bemutatása; A téma és a módszer összekapcsolásának indoklása: Az órán

Részletesebben

K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév

K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév 1 1. versenykiírás A K&H Bank versenyfelhívása felsőoktatásban állami finanszírozásban vagy önköltséges formában kommunikációt (beleértve a marketingkommunikációt

Részletesebben

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új szervezeti struktúrája és tehetséggondozási feladatvállalásai Győr, 2012. október 27. Vezetési struktúra Kelemenné Papp Annamária: gazdasági főigazgató-helyettes

Részletesebben

TÁMOP-3.4.3/08/2-2009-0005 ZSENI-ÁLIS-a zalai tehetségekért EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERV ANYANYELVI FEJLESZTÉSI PROGRAM

TÁMOP-3.4.3/08/2-2009-0005 ZSENI-ÁLIS-a zalai tehetségekért EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERV ANYANYELVI FEJLESZTÉSI PROGRAM TÁMOP-3.4.3/08/2-2009-0005 ZSENI-ÁLIS-a zalai tehetségekért EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERV ANYANYELVI FEJLESZTÉSI PROGRAM A tevékenység neve, címe: Anyanyelvi kultúra fejlesztése 4. osztályos tehetségígéreteknél

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17.

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. Intézményi alapadatok OM azonosító: 036396 Intézmény neve, címe:

Részletesebben

TÁMOP 3.1.8/12-2012 - 0004 Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban. Tanfelügyelet egységes külső értékelés a köznevelési intézményekben

TÁMOP 3.1.8/12-2012 - 0004 Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban. Tanfelügyelet egységes külső értékelés a köznevelési intézményekben TÁMOP 3.1.8/12-2012 - 0004 Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban Tanfelügyelet egységes külső értékelés a köznevelési intézményekben 2013. Október 15. Tanfelügyelet egységes külső értékelés a köznevelési

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2012 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely,2013.02.15. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

A pedagógus-előmeneteli rendszer informatikai támogató rendszerének fejlesztése Fűrész Edit Budapest, 2015. október 27.

A pedagógus-előmeneteli rendszer informatikai támogató rendszerének fejlesztése Fűrész Edit Budapest, 2015. október 27. A pedagógus-előmeneteli rendszer informatikai támogató rendszerének fejlesztése Fűrész Edit Budapest, 2015. október 27. TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR DÉKÁNHELYETTES JEGYZŐKÖNYV TANÍTÓ SZAKOS HALLGATÓK ZÁRÓTANÍTÁSÁHOZ

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR DÉKÁNHELYETTES JEGYZŐKÖNYV TANÍTÓ SZAKOS HALLGATÓK ZÁRÓTANÍTÁSÁHOZ JEGYZŐKÖNYV TANÍTÓ SZAKOS HALLGATÓK ZÁRÓTANÍTÁSÁHOZ A hallgató neve: Neptun kódja műveltségterülete... A zárótanítás időpontja:.. helye:.... Tantárgy:... téma:.... A téma előzménye:.... A zárótanítás értékelése

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Az MSZ EN ISO 19011:2012 szabvány változásai. Támpontok az auditorok értékeléséhez Előadó: Turi Tibor, az MSZT/MCS 901 szakértője

Az MSZ EN ISO 19011:2012 szabvány változásai. Támpontok az auditorok értékeléséhez Előadó: Turi Tibor, az MSZT/MCS 901 szakértője Az MSZ EN ISO 19011:2012 szabvány változásai. Támpontok az auditorok értékeléséhez Előadó: Turi Tibor, az MSZT/MCS 901 szakértője 1 Bemutatkozás 1992 - irányítási rendszerek bevezetése 1994 - auditorképző

Részletesebben

A JANUS PANNONIUS GIMNÁZIUM

A JANUS PANNONIUS GIMNÁZIUM A JANUS PANNONIUS GIMNÁZIUM Szervezeti és Működési Szabályzata 2 1. Tartalomjegyzék 2. Bevezetés 4. 3. Információk az alapító okiratról 5. 4. Az intézmény szervezeti felépítése 8. 5. Az intézmény és a

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (42. 1. bekezdés) 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet 8-as számú melléklete A 2011/2012. tanév

Részletesebben

Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 610

Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 610 Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 0 Általános mutatók Szak értékelése - + átl.=. Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Bal pólus Skála Átl. elt. Átlag Medián

Részletesebben

Helyi tanterv az alapfokú

Helyi tanterv az alapfokú Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4032 Debrecen, Bolyai u. 29.sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 Email: bolyai29@axelero.hu Helyi tanterv az alapfokú

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 10. sz. napirendi pont A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács 2009. évi költségvetésének megtárgyalása Elıadó: Gaszné dr. Szekér Erzsébet

Részletesebben

ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata

ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: 2013. szeptember 1-től Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1.1. A szervezeti

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Debreceni Egyetem 00 Debrecen Egyetem tér. Debreceni Egyetem Tisztelt NK Úr! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt NK Úr! Ez az email tartalmazza a Népegészségügyi ellenõr

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT -1- SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT EPRESKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA 4030 DEBRECEN, EPRESKERT U. 80. OM AZONOSÍTÓ: 200020 KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 082019 Elkészítette és elfogadta: Nevelőtestület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S PÁPA VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 176. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-025 Fax: 89/313-989 E-mail: jegyzo@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. DECEMBER 31-I ÜLÉSÉRE Tárgy: 2014. évi

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz I. évfolyam GM és PSZ szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Prezentáció és íráskészségfejlesztés tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Prezentáció és íráskészség

Részletesebben

ITIL alapú szolgáltatás menedzsement megvalósítása a KELER Zrt-ben

ITIL alapú szolgáltatás menedzsement megvalósítása a KELER Zrt-ben ITIL alapú szolgáltatás menedzsement megvalósítása a KELER Zrt-ben Schultz Péter AlphaNet Jungbauer József KELER 2006 Alphanet Computing Ltd. All rights reserved ITIL lépésről lépésre Témakörök KELER-ről

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG

SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG SZAKMAI GYAKORLAT Nappali tagozatos hallgatóknak 2016.03.23 SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG MI A SZAKMAI GYAKORLAT? Nftv: szakmai gyakorlat: felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, külső gyakorlóhelyen

Részletesebben

Felkészítés szakértők, vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére az egészségügyi szakmacsoportban címen

Felkészítés szakértők, vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére az egészségügyi szakmacsoportban címen Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Felkészítés szakértők, vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére az egészségügyi szakmacsoportban címen 40 órás továbbképzést hirdet. A továbbképzés

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZERÉNEK ÁTTEKINTHETŐ, KÖZÉRTHETŐ LEÍRÁSA

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZERÉNEK ÁTTEKINTHETŐ, KÖZÉRTHETŐ LEÍRÁSA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZERÉNEK ÁTTEKINTHETŐ, KÖZÉRTHETŐ LEÍRÁSA Készült: Az állami operatív program keretében meghirdetett Szervezetfejlesztés a konvergencia

Részletesebben

Referenciaintézmények feladatai. Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu

Referenciaintézmények feladatai. Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu Referenciaintézmények feladatai Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu Szakmai célok Az állami feladatellátásba került szolgáltatások finanszírozásához kapcsolódó feladatellátáshoz

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

A szakképzési rendszer átalakulása a szakképzési fejlesztések mentén

A szakképzési rendszer átalakulása a szakképzési fejlesztések mentén A szakképzési rendszer átalakulása a szakképzési fejlesztések mentén Informatikai Oktatási Konferencia és Akadémia Nap (Budapest - 2015. február 21.) Katona Miklós főosztályvezető Képzésfejlesztési és

Részletesebben

Avastetői Általános, Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM: 028985. PEDAGÓGIAI PROGRAM Tartalomjegyzék

Avastetői Általános, Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM: 028985. PEDAGÓGIAI PROGRAM Tartalomjegyzék Avastetői Általános, Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM: 028985 PEDAGÓGIAI PROGRAM Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék I. Iskolánkról... Hiba! A könyvjelző nem

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Műtéti szakasszisztens szakképesítés. 2464-06 Műtét előkészítése modul. 1. vizsgafeladat. 2013. február 07.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Műtéti szakasszisztens szakképesítés. 2464-06 Műtét előkészítése modul. 1. vizsgafeladat. 2013. február 07. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016 NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016 NEVELÉSI ÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016 NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10. fejezet 23. - a, 1.-2. bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az óvoda

Részletesebben

MUNKATERV. 2013/2014-es tanév a 2013/2014. tanév rendje alapján (47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a 2013/2014. tanév rendjéről)

MUNKATERV. 2013/2014-es tanév a 2013/2014. tanév rendje alapján (47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a 2013/2014. tanév rendjéről) MUNKATERV 2013/2014-es tanév a 2013/2014. tanév rendje alapján (47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a 2013/2014. tanév rendjéről) Leonardo Média Akadémia Szakképző Iskola és Gimnázium Készítette: Kató igazgató

Részletesebben

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

Az egészségügyi továbbképzések-támogatott képzéseink

Az egészségügyi továbbképzések-támogatott képzéseink Az egészségügyi továbbképzések-támogatott képzéseink GYEMSZI-EFF Ridegné Cseke Irén főosztályvezető GYEMSZI-EFF Szakképzés Szervezési Főosztály FAT akkreditációs lajstromszám: 0372 Munkaügyi Központ nyilvántartási

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12.

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 12. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei szerepe, jövőbeni céljai. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei szerepe, jövőbeni céljai. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei szerepe, jövőbeni céljai Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Küzdeni kell, küzdeni kell a hatalom birtokában is, de nem

Részletesebben

A TŰZVÉDELMI TERVEZÉS FOLYAMATA. Dr. Takács Lajos Gábor okl. építészmérnök BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék

A TŰZVÉDELMI TERVEZÉS FOLYAMATA. Dr. Takács Lajos Gábor okl. építészmérnök BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék A TŰZVÉDELMI TERVEZÉS FOLYAMATA Dr. Takács Lajos Gábor okl. építészmérnök BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék BME Épít Épületsze TŰZVÉDELMI TERVEZÉSI FELADATOK A tűzvédelmi tervezési tevékenység

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Fekete István Általános Iskola területén lévő ebédlő

Részletesebben

Albert József : Környezetszociológia

Albert József : Környezetszociológia 2 Minden jog, így különösen a sokszorosítás, terjesztés és fordítás joga fenntartva. A mű a kiadó írásbeli hozzájárulása nélkül részeiben sem reprodukálható, elektronikus rendszerek felhasználásával nem

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest XVII. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium 1173 Budapest, Akácvirág utca 49. Tel/fax: 257-0020, http://kcss.hu/ OM azonosító: 035319 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013.

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz IV. évfolyam Számvitel szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Logisztika tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Logisztika Tanszék: Vállalkozás és Emberi

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz.

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Harmosné Végh Mária igazgató

Harmosné Végh Mária igazgató DORNYAY BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA SALGÓTARJÁN 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Harmosné Végh Mária igazgató Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata Salgótarján Kassai sor 2. 3100 Tárgy: 2005. éves költségvetési

Részletesebben

ÚJ MUNKATÁRSAK FELVÉTELÉRE ÉS BETANÍTÁSÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

ÚJ MUNKATÁRSAK FELVÉTELÉRE ÉS BETANÍTÁSÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZAT Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája PANASZKEZELÉSI REND ÚJ MUNKATÁRSAK FELVÉTELÉRE ÉS BETANÍTÁSÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZAT 1. A szabályzat

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l

Részletesebben

Project Management 2014.10.29.

Project Management 2014.10.29. Project Management 2014.10.29. Mi az a project? Definíció: A projekt egy ideiglenes erőfeszítés, törekvés egy egyedi termék, szolgáltatás vagy eredmény létrehozása érdekében. (PMI) Fontos tulajdonságok:

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei. Elıadó: Ferenczi Szilvia

A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei. Elıadó: Ferenczi Szilvia A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei Elıadó: Ferenczi Szilvia Hatály, a kedvezmények típusai, alanyai, alapja: A munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítására az Országgyőlés elfogadta

Részletesebben