KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK"

Átírás

1 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 18. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Kereskedelmi és marketing alapismeretek írásbeli vizsga 1411

2 Fontos tudnivalók A dolgozatban található feladattípusok: Teszt jellegű kérdéssor Feleletválasztó kérdések Jelölje aláhúzással a helyes választ! Minden feladatban csak egy helyes válasz van. Ha a megoldás nem egyértelmű, nem kap pontot. Igaz-hamis állítások, indoklással Jelölje döntését (Igaz vagy Hamis) a megfelelő állítás után I vagy H betűvel! A válaszokat minden esetben indokolni kell. Definíciók Értelmezze, írja le röviden a kért fogalmakat, gazdasági jelenségeket! Kifejtendő kérdés Ismereteit jól rendszerezve igyekezzen átfogó képet adni a megadott témáról! Dokumentumok összeállítása A megadott adatok és információk alapján állítsa össze a feladat által meghatározott dokumentumot! Számítást igénylő feladatok A számításoknál nem elegendő a végeredmény feltüntetése, a számítások menetét is le kell írni. Csak a táblázatok készítése közben használhat ceruzát, a végső megoldást tollal rögzítse! A feladatsor megoldásához szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép használható. Törekedjen a jó időbeosztásra, a tiszta, rendes, áttekinthető munkára! Sok sikert kívánunk! írásbeli vizsga / május 18.

3 Választást, rövid választ igénylő feladatok 50 pont I. Alapfogalmak ismerete, definiálása és alkalmazása 25 pont I. 1. Feleletválasztó feladat 6 * 1 = 6 pont Jelölje aláhúzással a helyes választ! Minden feladatban csak egy helyes válasz van. Ha a megoldás nem egyértelmű, nem kap pontot. 1. A munkaszerződést a. a munkaadó egyoldalúan is módosíthatja. b. a munkáltató és a munkavállaló csak közös megegyezéssel módosíthatja. c. a munkavállaló egyoldalúan is módosíthatja. 2. A fogyasztói ár a. mindig magasabb, mint a bruttó beszerzési ár, mert a vállalkozásnak is vannak költségei. b. átmenetileg piaci szempontok miatt akár alacsonyabb is lehet, mint a bruttó beszerzési ár. c. mindig alacsonyabb, mint a bruttó beszerzési ár, mert a vállalkozás visszaigényelheti a beszerzéskor felszámított áfát. 3. A tőzsdén az értékpapírokat a. mindig névértéken adják-veszik. b. mindig a tőzsdetanács által meghatározott árfolyamon adják-veszik. c. mindig a piac által befolyásolt árfolyamon adják, veszik. 4. A Bt beltagjainak felelőssége a. korlátlan és egyetemleges. b. korlátolt. c. a társasági szerződésben tetszőlegesen rögzíthető. 5. A részvény megvásárlója az részvénytársaságnak a. tulajdonosa lesz. b. hitelezője lesz. c. bérlője lesz. írásbeli vizsga / május 18.

4 6. A munkaidő beosztható a. egyenletesen. b. egyenlőtlenül. c. egyenletesen és egyenlőtlenül is. I.2. Definíciók Értelmezze, írja le röviden a kért fogalmakat, gazdasági jelenségeket! 5 * 2 = 10 pont 1. Csődeljárás: 2. Kamat: 3. Időbér: 4. Árrés: 5. Európai részvénytársaság: írásbeli vizsga / május 18.

5 I.3. Igaz-hamis állítások 3 * 3 = 9 pont Jelölje döntését (Igaz vagy Hamis) a megfelelő állítás után írt I vagy H betűvel! A válaszokat minden esetben indokolni kell. A helyes döntés 1 pont, a helyes indoklás 2 pont. 1. Egy kft. tagjainak mindegyike magánszemély kell, hogy legyen.. 2. A cash flow kimutatás a vállalkozás vagyonának összetételét mutatja meg Egy kiskereskedelmi vállalkozás telephelyének kiválasztása során fontos szempont az üzlet megközelíthetősége... írásbeli vizsga / május 18.

6 II. Törvények, szabályok és összefüggések ismerete és alkalmazása 25 pont II.1. Kifejtendő kérdés 10 pont Mutassa be a munkaviszony megszüntetésének és megszűnésének folyamatát, az egyes esetek jellemzőit! írásbeli vizsga / május 18.

7 II.2. Dokumentumok összeállítása 15 pont Egy eredménykimutatást kell a megadott adatok alapján összeállítania. Számítsa ki a szükséges adatokat, majd töltse ki a táblázatot! EREDMÉNY- KATEGÓRIÁK Megnevezés Üzemi (üzleti) tevékenység hozama Üzemi (üzleti) tevékenység ráfordítása A. Üzemi (üzleti) tevékenység eredménye Pénzügyi műveletek hozama Pénzügyi műveletek ráfordítása B. Pénzügyi műveletek eredménye C. Szokásos vállalkozási eredmény D. Rendkívüli eredmény E. Adózás előtti eredmény F. Adózott eredmény G. Mérleg szerinti eredmény (ezer Ft) A Farmstand Kft. újonnan alakult vállalkozás két tulajdonossal ben nettó árbevételük ezer Ft volt. A kft.-nek az év során ezer Ft üzemi-üzleti ráfordítása keletkezett. A kimutatások alapján a pénzügyi műveletek hozama 800 ezer Ft, a pénzügyi ráfordítások pedig ezer Ft-ot tettek ki. Az adóalapot növelő és csökkentő tényezők kiegyenlítették egymást, rendkívüli eredmény nem volt. A kft. tulajdonosai az adózott eredményből mindketten 500 ezer Ft osztalékot kapnak. A társasági adó mértéke: 10%. Kerekítési pontosság: ezer Ft. írásbeli vizsga / május 18.

8 Számítást igénylő feladatok 50 pont 1. Árváltozás elemzése 14 pont Pontos számolás, az eredmények értékelése, feladatmegoldás 12 pont Összefüggések ábrázolása, értelmezése 2 pont A Mobilitás hetéhez kapcsolódva a Mormota túrabolt árengedményt ad háromféle kerékpárra. A következő táblázat az akció adatait mutatja: Kerékpártípus Akciós ár Az akció hetén eladott Árengedmény (Ft/db) mennyiség (db) mértéke %-ban Gyermekkerékpár ,0 Hagyományos kerékpár ,0 Túrakerékpár ,0 Feladatok a.) Számolja ki, hány Ft forgalmat ért el az üzlet a különböző típusú kerékpárokból a vizsgált héten egyenként és üzleti szinten, együttesen! Kerekítési pontosság egész Ft. 4 * 1 = 4 pont b.) Az adatok alapján számolja ki, hogy mennyibe kerültek az egyes kerékpártípusok az akció előtt! Kerekítési pontosság egész Ft. 3 * 1 = 3 pont írásbeli vizsga / május 18.

9 c.) A tapasztalatok szerint az üzlet bevétele a vizsgált kerékpárokból hetente átlagosan 1,5 millió Ft. Számolja ki, ehhez képest hogyan változott a forgalom az engedmény hetén! Kerekítési pontosság: tized%. Értékelje szövegesen a kapott adatot! Számítás: 1 pont Szöveges értékelés: 2 pont d. Számolja ki, mennyi volt az átlagos árváltozás %-ban! 4 pont Kerekítési pontosság: tized%. írásbeli vizsga / május 18.

10 2. Bevétel elemzése 11 pont Pontos számolás, az eredmények értékelése, feladatmegoldás: 6 pont Összefüggések ábrázolása és értelmezése: 5 pont Ön a Frézia virág- és ajándékbolt tulajdonosa végén az évre vonatkozó terveinek teljesülését vizsgálva a következő adatokat gondolja végig: 2012-ben az üzlet ezer Ft bevétel ért el. Ennek megoszlása: virágok: E Ft, dísznövények: E Ft, a bevétel többi része ajándéktárgyak értékesítéséből származott. Üzleti szinten 2013-ra E Ft bevételt terveztek. Ténylegesen 2013-ban a virágok eladásából származó bevétel ezer Ft lett, a dísznövényeladásból származó bevétel pedig 5%-kal nagyobb volt, mint 2012-ben. Az ajándéktárgyakból származó bevétel részaránya 4 százalékponttal csökkent. Feladat A fenti adatok alapján válaszoljon a következő kérdésekre! a. Számítsa ki az ajándéktárgyak évi forgalmát és részarányát! 2 pont Kerekítési pontosság: ezer Ft, és egész %. b. Számítsa ki a évi bevételeket árucsoportonként és összesen! Kerekítési pontosság ezer Ft. 3 pont írásbeli vizsga / május 18.

11 c. Számolja ki, hány %-ra teljesítették üzleti szinten a tervet! Írja le, mit jelent a kapott adat! Kerekítési pontosság: tized%. Számítás: 1 pont Szöveges értékelés: 1 pont d. Az üzletben 2012-ben 5 fő, 2013-ban pedig 4 fő dolgozott, így a termelékenység 2012-ben 383 E Ft/fő/hó, 2013-ban pedig 460 E Ft/fő/hó. Írja le, hogy az adatok alapján mi okozta a termelékenység változását! Soroljon fel legalább két egyéb tényezőt, amely hatással lehet a termelékenység alakulására! Szöveges értékelés: 4 pont írásbeli vizsga / május 18.

12 3. Válaszoljon az alábbi vagyonmérleg alapján a következő kérdésekre! 25 pont Pontos számolás, az eredmények értékelése, feladatmegoldás: 7 pont Összefüggések ábrázolása és értelmezése: 18 pont Egy ruházati termékeket forgalmazó üzlet tulajdonosai a következő, 2013-ra vonatkozó vagyonmérleget vizsgálják. (Adatok ezer Ft-ban.) Sor Eszközök Ezer Ft Sor Források Ezer Ft szám szám 1. A. Befektetett eszközök 3.500,0 12. D. Saját tőke 5.000,0 2. I. Immateriális javak 650,0 13. I. Jegyzett tőke 3.800, II. Jegyzett, de be nem fizetett II. Tárgyi eszközök tőke 0 4. III. Befektetett pénzügyi 15. III. Tőketartalék ,0 eszközök 16. IV. Eredménytartalék 500,0 5. B Forgóeszközök 4.100,0 17. V. Lekötött tartalék 180,0 6. I. Készletek 2.400,0 18. VI. Értékelési tartalék 0 7. II. Követelések 200,0 19. VII. Mérleg szerinti eredmény. 8. III. Értékpapírok E Céltartalékok 500,0 9. IV. Pénzeszközök 1.500,0 21. F Kötelezettségek 1.800,0 22. I. Hátrasorolt kötelezettségek C Aktív időbeli elhatárolások 120,0 23. II. Hosszú lejáratú kötelezettségek 1.200,0 24. III. Rövid lejáratú kötelezettségek 600,0 25. G. Passzív időbeli 11. Eszközök összesen 7.720,0 elhatárolások 420,0 26. Források összesen 7.720,0 Kérdések a. Számítsa ki a vagyonmérleg két hiányzó adatát! 2 pont írásbeli vizsga / május 18.

13 b. A vagyonmérleg adatai alapján elmondható-e az, hogy a kft ban nyereségesen működött? Indokolja meg válaszát! 3 pont c. Számolja ki a pénzeszközök és a rövid lejáratú kötelezettségek arányát! Kerekítési pontosság: tizedszázalék. Írja le, mit fejez ki ez az arány, és értékelje a nagyságát ebben a konkrét esetben! Számítás: 2 pont Szöveges értékelés: 2 pont d. Számolja ki mind a saját tőke, mind pedig a kötelezettségek arányát a források összértékéhez viszonyítva! Röviden értékelje mindkét mutatót! Kerekítési pontosság: tized%. Számítások: 2 * 1 = 2 pont Szöveges értékelés: 2 * 2 = 4 pont írásbeli vizsga / május 18.

14 e. Számítsa ki mind a befektetett eszközök, mind pedig a forgóeszközök arányát az összes eszközértékhez viszonyítva! Röviden értékelje mind a két kapott mutatót! Kerekítési pontosság: tized%. Számítások: 2 * 1 = 2 pont Szöveges értékelés: 2 * 2 = 4 pont f. Írja le, hogy ha a kft.-nek pénztárgépkezelő szoftvert kellett volna vásárolnia 150 ezer Ft értékben, akkor melyik eszközcsoport értéke változott volna meg ezzel az összeggel, és hogyan! 2 pont g. A szoftvert átutalással tudták volna megvenni, 90 napos fizetési határidővel. Írja le, hogy a források közül melyiknek az értékét befolyásolná ez a tétel, és hogyan! 2 pont írásbeli vizsga / május 18.

15 írásbeli vizsga / május 18.

16 témakör Választást, rövid választ igénylő feladatok a gazdálkodási ismeretek témaköreiből Alapfogalmak Törvények, szabályok és összefüggések Számítást igénylő feladatok a gazdálkodási ismeretek témaköreiből a feladat sorszáma maximális pontszám elért pontszám a témakör maximális pontszáma Az írásbeli vizsgarész pontszáma 100 a témakör elért pontszáma Dátum:... javító tanár Választást, rövid választ igénylő feladatok a gazdálkodási ismeretek témaköreiből Számítást igénylő feladatok a gazdálkodási ismeretek témaköreiből pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... írásbeli vizsga / május 18.

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. október 12. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK Kereskedelmi és marketing alapismeretek középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI

Részletesebben

Statisztikai számjel. Érd és Térsége Víziközmű Kft. Éves beszámoló. 2015. üzleti évről

Statisztikai számjel. Érd és Térsége Víziközmű Kft. Éves beszámoló. 2015. üzleti évről 1 3 0 9 0 6 6 5 1 3 a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Víziközmű Kft. a vállalkozás íme, telefonszáma 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-; 06-23-500-000 Éves beszámoló 2015. üzleti évről a vállalkozás vezetője

Részletesebben

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. 01. 01.-2010. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 09 Debreceni Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 10 Egri Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési név:

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 07 Székesfehérvári Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 03 Kecskeméti Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló

Közhasznúsági beszámoló Közhasznúsági beszámoló Hangadók Közhasznú Alapítvány 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 29. 2009. évről A Közhasznúsági Jelentést a Kuratórium 2010. május 31-i ülésén fogadta el. Tartalom 1. Számviteli

Részletesebben

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2014.01.01-2014.12.31

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2014.01.01-2014.12.31 AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Mérleg 2014.01.01-2014.12.31 Cégnév: AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. Székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kulturális Eszperantó Szövetség HU-1193 Budapest, Leiningen u. 4. 2015 nyilvántartási szám: statisztikai szám: 6.Pk.63770 19654690-9499-549-01 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A beszámolási időszak kezdete:

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 09 Debreceni Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 3 Beküldő adatai Viselt név: Előtag Rábai Családi név Első utónév További utónevek Sándor Születési név: Anyja neve: Születési ország neve: Születési

Részletesebben

A mikrogazdálkodói beszámoló mérlege

A mikrogazdálkodói beszámoló mérlege A mikrogazdálkodói beszámoló mérlege ezer forintban Megnevezés Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök III. Befektetett pénzügyi eszközök B. FORGÓESZKÖZÖK I.

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II.

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A vizsga részei KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Emelt szint Írásbeli vizsga Szóbeli vizsga Írásbeli

Részletesebben

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM Számviteli Beszámolók Példatár Szerkesztette: Tóth Gergely felkeszitok.bce@gmail.com NINCSEN ZSÉ KFT. MÉRLEG Megnevezés 2011.12.31 2012.12.31 2013.12.31 Megnevezés 2011.12.31

Részletesebben

Számviteli elemzéshez mutatók

Számviteli elemzéshez mutatók Számviteli elemzéshez mutatók 1 Cégek helyzetének elemzése Információforrás: E-cégjegyzék (tevékenység, tulajdonosok, telephely, könyvvizsgálat, FB) Cégközlöny (felszámolás, végelszámolás, csődeljárás)

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGI ALAPISMERETEK (ÜZLETI GAZDASÁGTAN)

KÖZGAZDASÁGI ALAPISMERETEK (ÜZLETI GAZDASÁGTAN) Közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan) 0811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. KÖZGAZDASÁGI ALAPISMERETEK (ÜZLETI GAZDASÁGTAN) KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2 0 1 9 8 9 5 0-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 1 7 9 0 0 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címe: 1065

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Középszint Emelt szint 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök

Részletesebben

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet KSH: 10044331-6419-12208 20. EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás) A tétel megnevezése Az előző év év(ek) Tárgyév a b d 01. 1. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek

Részletesebben

Székács a Korszerű Oktatásért Alapítvány. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója

Székács a Korszerű Oktatásért Alapítvány. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója 18829572-1-16 Székács a Korszerű Oktatásért Alapítvány 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 50. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója 2011. 18829572-1-16 MÉRLEG helyesbí- év tései 1 A.

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 13 Budapest Környéki Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 3 Beküldő adatai Viselt név: Előtag BÜKKÖSI Családi név Első utónév További utónevek ISTVÁN Születési név: Anyja neve: Születési ország neve:

Részletesebben

CONCORDE MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS 2006. december 31.

CONCORDE MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS 2006. december 31. Statisztikai számjel: 1228124865231141 CONCORDE MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS 26. december 31. CONCORDE ÉRTÉKPAPÍR ZRT. MÉRLEG Eszközök (aktívák) - (ezer HUF) 26 A) BEFEKTETETT ESZKÖZÖK I.IMMATERIÁLIS JAVAK

Részletesebben

FAIPARI ALAPISMERETEK

FAIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. FAIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 I. Időtartam: 120 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Faipari

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 2 Beküldő adatai Viselt név: Születési név: Előtag Családi név Első utónév További utónevek SZABÓNÉ BALÁZS ARANKA TERÁZIA BALÁZS ARANKA TERÉZIA Anyja

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 2 Beküldő adatai Viselt név: Előtag GUTH Családi név Első utónév További utónevek PETRA Születési név: Anyja neve: Születési ország neve: Születési település

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIM Elektronikai alapismeretek

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 01 Fővárosi Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2012 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely,2013.02.15. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 05 Miskolci Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Kerekes Andrásné

Részletesebben

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője)

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője) az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2008 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. 01. 01. - 2008. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: "Legjobb vagyok" Tehetségmentoráló Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt 2011. április 22, A "Legjobb vagyok" Tehetségmentoráló Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 25. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet. (székhelye 5540 Szarvas, Szabadság út 30., cégjegyzékszáma: Cg.

KÖZLEMÉNY. Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet. (székhelye 5540 Szarvas, Szabadság út 30., cégjegyzékszáma: Cg. KÖZLEMÉNY A és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet (székhelye 5540, Szabadság út 30., cégjegyzékszáma: Cg. 04-02-000342), a Gyulai Takarékszövetkezet (székhelye 5711 Gyula, Széchenyi u. 53., cégjegyzékszáma:

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 01 Fővárosi Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

Feladatlap. I. forduló

Feladatlap. I. forduló Feladatlap a Ki Mit Tud a statisztika világáról szakmai versenyhez I. forduló 2010. szeptember 14. 1. feladat (12 pont) A vállalkozás beszerzéseinek adatai Mennyiség Egységár (Ft/db) (db) megoszlása (%)

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 02 Pécsi Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési név:

Részletesebben

NÉMET NEMZETISÉGI NÉPISMERET

NÉMET NEMZETISÉGI NÉPISMERET Német nemzetiségi népismeret középszint 0811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 201. NÉMET NEMZETISÉGI NÉPISMERET KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA PROJEKT JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94 Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2005 Budapest, 2006. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. Az Anyaoltalmazó

Részletesebben

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: Tárgyév: 07 Székesfehérvári Törvényszék 2 0 1 4 2015.03.18 21:50:29 Szervezet neve: Szervezet székhelye: Irányítószám: 8 0 8 1 Település: Zámoly Közterület

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

BELVÁROSI TANODA ALAPÍTVÁNY

BELVÁROSI TANODA ALAPÍTVÁNY BELVÁROSI TANODA ALAPÍTVÁNY Közhasznúsági jelentés 2010 Tartalom: 1. Számviteli beszámoló 2. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról 3.Kimutatás a vagyon felhasználásáról 4. Kimutatás a cél

Részletesebben

Írásbeli vizsgatevékenység, javítási-értékelési útmutató

Írásbeli vizsgatevékenység, javítási-értékelési útmutató NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 24/13-7/2013. KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2013. augusztus 06. 08.00-óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető-helyettes Készült:

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS

Részletesebben

5-6. ELŐADÁS SZÁMVITEL MSC 2013/2014. Hol tartunk? III. Egyenlegek és eredmények konszolidációja KONSZERNSZÁMVITEL. 1. Konszolidáció célja

5-6. ELŐADÁS SZÁMVITEL MSC 2013/2014. Hol tartunk? III. Egyenlegek és eredmények konszolidációja KONSZERNSZÁMVITEL. 1. Konszolidáció célja SZÁMVITEL MSC 2013/2014 KONSZERNSZÁMVITEL 5-6. ELŐADÁS Hol tartunk? 1. Konszolidáció célja 2. Minősítések és mentesítések 3. Konszolidáció előkészítő feladatai 4. Teljeskörű konszolidáció 1. Könyv szerinti

Részletesebben

FÜGGELÉK 13.1 SZÁMLATÜKÖR (OKTATÁSI CÉLRA) 1-3. ESZKÖZÖK

FÜGGELÉK 13.1 SZÁMLATÜKÖR (OKTATÁSI CÉLRA) 1-3. ESZKÖZÖK 13.1 SZÁMLATÜKÖR (OKTATÁSI CÉLRA) 1-3. ESZKÖZÖK I. SZÁMLAOSZTÁLY: BEFEKTETETT ESZKÖZÖK IMMATERIÁLIS JAVAK Alapítás-átszervezés aktivált értéke Kísérleti fejlesztés aktivált értéke Vagyoni értékű jogok

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére Tisztelt Képviselők! Az önkormányzat 2014. évi zárszámadásának elfogadását megelőzően szükséges a Vaszari Közös

Részletesebben

Szolnoki Főiskola. Közgazdasági, Pénzügyi és Menedzsment Tanszék. A /vállalat/ ÜZLETI TERVE / számú feladat/ Név Neptun- kód Szak Évfolyam

Szolnoki Főiskola. Közgazdasági, Pénzügyi és Menedzsment Tanszék. A /vállalat/ ÜZLETI TERVE / számú feladat/ Név Neptun- kód Szak Évfolyam Szolnoki Főiskola Közgazdasági, Pénzügyi és Menedzsment Tanszék A /vállalat/ ÜZLETI TERVE / számú feladat/ Készítették: Név Neptun- kód Szak Évfolyam 200_/0_ tanév, félév 1 Vezetői összefoglaló (1-2 oldal

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése 1089 Budapest, Vajda Péter u.25-31. Közhasznúsági jelentése 2010. Az Alapítvány adószáma: 18008003-1-42 Az Alapítvány nyilvántartási száma: 2464 Az Alapítvány KSH azonosítója: 264655-132 Az Alapítvány

Részletesebben

Kisújszállási Sportegyesület

Kisújszállási Sportegyesület Adószám: 19866705-1-16 Statisztikai számjel: 19866705-9312-529-16 Kisújszállási Sportegyesület 5310 Kisújszállás, Deák Ferenc u. 6. A Kisújszállási Sportegyesület közhasznú jelentése 2014. évre Mérlegkészítés

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 1. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 1. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 20 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 006. május 18. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 006. május 18. 1:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 0 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 10. MATEMATIKA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Matematika emelt szint írásbeli

Részletesebben

Azonosító jel: MATEMATIKA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2011. május 3. 8:00. Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Azonosító jel: MATEMATIKA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2011. május 3. 8:00. Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 3. MATEMATIKA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 3. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Matematika

Részletesebben

MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 3.

MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 3. MATEMATIKA ÍRÁSBELI VIZSGA I. rész Fontos tudnivalók A megoldások sorrendje tetszőleges. A feladatok megoldásához szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet és bármelyik

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 01 Fővárosi Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: 001 Dr. Karácsony

Részletesebben

Vagyonmérleg-tervezet

Vagyonmérleg-tervezet 2/ sz. melléklet 9-1 - 1 1 válllkozás megnevezése 431 Derecen, Szooszlói út 4-6. Tel: (52) 518-144 válllkozás címe, telefonszám Vgyonmérleg-tervezet válllkozás vezetője (képviselője) 9-1 - 1 1 MÉRLEG Eszközök

Részletesebben

Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. október 01. - 2006. december 31.

Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. október 01. - 2006. december 31. Társaság neve: Társaság címe: Ágazati besorolás Beszámolási időszak Graphisoft Park SE Telefon 437 34 131 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 26. október 1. - 26. december 31. Telefax 368 667

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 1 8 1 3 6 7 9 9 9 4 9 9 5 6 9 0 1 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 2 0 1 3 egyéb szervezet megnevezése

Részletesebben

54 345 03 0000 00 00 Munkaerőpiaci szervező, elemző Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

54 345 03 0000 00 00 Munkaerőpiaci szervező, elemző Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

2009. évi. közhasznúsági jelentése

2009. évi. közhasznúsági jelentése 1 A Könyvtárpártoló Alapítvány adószám: 19054564-1-04 5650 Mezőberény, Fő út 4. 2009. évi közhasznúsági jelentése Készítette: 2010. január 15. 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Könyvtárpártoló Alapítvány 2009-ben

Részletesebben

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Iskola a Határon Alapítvány Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Készítette: Riczuné Gerlóczi Gabriella Kelt: Budapest, 2014. május 14. - 2 - TARTALOM Az egyesület alapadatai

Részletesebben

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Iskola a Határon Alapítvány Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Készítette: Riczuné Gerlóczi Gabriella Kelt: Budapest, 2013. május 14. - 2 - TARTALOM Az egyesület alapadatai

Részletesebben

Nordtelekom Kft. 1052 Budapest, Vármegye u. 3-5., adószám: 1363058-2-41, Cg. 01-09-865262

Nordtelekom Kft. 1052 Budapest, Vármegye u. 3-5., adószám: 1363058-2-41, Cg. 01-09-865262 1.A gazdálkodó bemutatása Alakulás, célok, küldetés A Nordtelekom Távközlési Szolgáltató Nyrt. (továbbiakban: Nordtelekom Nyrt.) 2009.11.20-án jött létre átalakulással a Nordtelekom Távközlési Szolgáltató

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Viola Óvoda Gyermekeiért Alapítvány (1042 Budapest, Viola utca 11-13.) KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2011. ÉV 1. Jogi helyzet, adatok Az alapítvány neve: Viola Óvoda Gyermekeiért

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGI- MARKETING ALAPISMERETEK

KÖZGAZDASÁGI- MARKETING ALAPISMERETEK Közgazdasági-marketing alapismeretek emelt szint 0631 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. KÖZGAZDASÁGI- MARKETING ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI

Részletesebben

Tartalom. 1. fejezet Bevezetés: ismerkedés a mérleggel...7

Tartalom. 1. fejezet Bevezetés: ismerkedés a mérleggel...7 Tartalom 1. fejezet Bevezetés: ismerkedés a mérleggel...7 2. fejezet Gazdasági események hatása mérlegre és az eredményre...39 2.1. Alapvetõ gazdasági események hatása a mérlegre...39 2.2. Alapvetõ és

Részletesebben

KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Időközi vezetőségi beszámolója (2016. I. negyedév)

KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Időközi vezetőségi beszámolója (2016. I. negyedév) KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Időközi vezetőségi beszámolója (2016. I. negyedév) A KONZUM Csoport 2016. I. negyedévi nem auditált, nemzetközi számviteli standardok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 20. MATEMATIKA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 20. 8:00 I. Időtartam: 45 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Matematika

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 201. május 20. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 201. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 20 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 59 334-59 334 59 642-59 642 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 39 212-39 212 27 357-27 357 003 73OA03

Részletesebben

A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2012. elsı három negyedévének jelentése

A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2012. elsı három negyedévének jelentése A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2012. elsı három negyedévének jelentése A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság a magyar számviteli szabályoknak megfelelıen

Részletesebben

I. rész. Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati. Név:...osztály:... Matematika kisérettségi. 2012. május 15. Fontos tudnivalók

I. rész. Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati. Név:...osztály:... Matematika kisérettségi. 2012. május 15. Fontos tudnivalók Matematika kisérettségi 2012. május 15. I. rész Fontos tudnivalók 1. A feladatok megoldására 30 percet fordíthat, az id elteltével a munkát be kell fejeznie. 2. A megoldások sorrendje tetsz leges. 3. A

Részletesebben

MÁK PF.II. program Készült: 2007.03.05 12 óra 14 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2006. évi beszámolója (2006.2. idıszak)

MÁK PF.II. program Készült: 2007.03.05 12 óra 14 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2006. évi beszámolója (2006.2. idıszak) 1.Lap ESZKÖZÖK 1. 1.Alapítás-átszervezés aktivált értéke (1111,1121) 0 0 2. 2.Kisérleti fejlesztés aktivált értéke (1112,1122) 0 0 3. 3.Vagyoni értékő jogok (1113,1123) 0 3816 4. 4.Szellemi termékek (1114,1124)

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 20. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. október 20. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS

Részletesebben

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 100%.

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 100%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika. Vezetõi összefoglaló

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika. Vezetõi összefoglaló OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika ágazat Vezetõi összefoglaló 2012 GYEMSZI Gyógyszerészeti és Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet Informatikai és Rendszerelemzési Fõigazgatóság Az Emberi Erőforrás

Részletesebben

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő T 0743-06/3/17 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

Számviteli törvényi változások - 2016

Számviteli törvényi változások - 2016 Számviteli törvényi változások - 2016 Előadó: Dr. Veress Attila főiskolai docens tanszékvezető helyettes Számvitel Intézeti tanszék IV. Az eredménykimutatás szerkezetének változása Eredménykategóriák megszűnése:

Részletesebben

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][]

I. Adóalany Adóalany neve (cégneve): Adóazonosító jele [][][][][][][][][][] Adószáma: [][][][][][][][]-[]-[][] I JELŰ BETÉTLAP 20. évben kezdődő adóévről a/az Sajóbábony Város Önkormányzat illetékességi területén folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi iparűzési adóbevalláshoz

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

A tételek. Szóbeli tételsor. Minden hallgató egy A és egy B tételt húz.

A tételek. Szóbeli tételsor. Minden hallgató egy A és egy B tételt húz. Szóbeli tételsor Minden hallgató egy A és egy B tételt húz. A tételek 1. A pénzügyi beszámolás egységesítésének indokai. A globális számviteli rendszerek azonosítása és konvergenciája. Az IFRS-ek és IFRIC-ek

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2012

Közhasznúsági melléklet 2012 Adószám: Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 14 PK 60.217/2011/4 Nyilvántartási szám: 01/14/432 Gyermekekkel a Természetért Egyesület 1013 Budapest, Döbrentei utca 8. Közhasznúsági

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73E PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 4 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 4 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ ADATOK HITELKÉRELEMHEZ

KIEGÉSZÍTŐ ADATOK HITELKÉRELEMHEZ KÉRJÜK, HOGY AZ ADATLAPOT NYOMTATOTT NAGYBETŰKKEL TÖLTSE KI! MINDEN KÉRDÉSRE VÁLASZOLJON, AZ ÖN VÁLLALKOZÁSÁRA NEM ÉRTELMEZHETŐ KÉRDÉSEKET KIHÚZÁSSAL JELÖLJE! I. AZONOSÍTÓ ADATOK Hiteligénylő neve: Székhely

Részletesebben

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2016. FÉLÉVES JELENTÉS A Concorde-VM Abszolút Származtatott Befektetési Alap Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73E PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 5 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 5 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI

Részletesebben

Vállalati pénzügyek 1 10-11. előadás

Vállalati pénzügyek 1 10-11. előadás Vállalati pénzügyek 1 10-11. eladás Forgótke menedzsment Forgótke menedzsment Rövid távú pénzügyi döntések, Forgótke menedzsment részei: A társaság forgóeszközeinek összevont szintje (forgótke politika),

Részletesebben

Pénzügyi számvitel IX. előadás. Saját tőke, céltartalékok

Pénzügyi számvitel IX. előadás. Saját tőke, céltartalékok Pénzügyi számvitel IX. előadás Saját tőke, céltartalékok SAJÁT TŐKE Áttekintés Mérleg Saját tőke Eszközök Idegen tőke A tulajdonos juttatja Jogszabály ide sorolja Piaci értékeléssel összefüggésben kerül

Részletesebben

Egyszerűsített beszámoló

Egyszerűsített beszámoló Statisztikai számjel 1 8 2 4 7 8 0 6 2 4 3 Adószám A szervezet megnevezése: FSF.hu Alapítvány A szervezet címe, telefonszáma: 1091 Budapest, Üllői út 119. IV/65. Egyszerűsített beszámoló Az egyszeres könyvvitelt

Részletesebben

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK KÖZÉPSZINT Függvények

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK KÖZÉPSZINT Függvények MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK KÖZÉPSZINT Függvények A szürkített hátterű feladatrészek nem tartoznak az érintett témakörhöz, azonban szolgálhatnak fontos információval az érintett feladatrészek megoldásához!

Részletesebben

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete 2015. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete 2015. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete 2015. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1. A Szakszervezet rövid bemutatása A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetét a Fővárosi

Részletesebben

PÉLDA(3): A társaság kölcsönadott a B társaságnak 1000 összeget 2004. szeptember 1- jén, 1 évre. A kamat mértéke 12 %, amely negyedévente esedékes.

PÉLDA(3): A társaság kölcsönadott a B társaságnak 1000 összeget 2004. szeptember 1- jén, 1 évre. A kamat mértéke 12 %, amely negyedévente esedékes. PÉLDA(1): könyveiben megjelenő eszközre vonatkozó adatok a) STK, előállítási költsége 1.000 b) tárgyi eszköz, bekerülési értéke 1.000 halmozott értékcsökkenése 400 Az eszközök a társaság könyveiből kivezetésre

Részletesebben

A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2010. elsı féléves jelentése

A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2010. elsı féléves jelentése A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2010. elsı féléves jelentése A Kartonpack Dobozipari Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság a magyar számviteli szabályoknak megfelelıen készítette

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGI ALAPISMERETEK (ÜZLETI GAZDASÁGTAN)

KÖZGAZDASÁGI ALAPISMERETEK (ÜZLETI GAZDASÁGTAN) ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 13. KÖZGAZDASÁGI ALAPISMERETEK (ÜZLETI GAZDASÁGTAN) KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 13. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

2014. évi Egyszerűsített éves beszámoló

2014. évi Egyszerűsített éves beszámoló 1 8 0 9 6 5 4 5 9 3 1 9 5 4 9 0 1 Statisztikai számjel Magyar Úszó Szövetség 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8. 2014. évi Egyszerűsített éves beszámoló Magyar Úszó Szövetség 1023 Budapest, Árpád fejedelem

Részletesebben

Kötvények és részvények értékelése

Kötvények és részvények értékelése Az eszközök értékelése Cél: A befektetési döntések pénzügyi megítélése Vállalati pénzügyek 1 7-8. előadás Kötvények és részvények értékelése Összehasonlítani a befektetés jövőbeli jövedelmeit a befektetés

Részletesebben

ZÁRSZÁMADÁS 2011. Intercisa Lakásszövetkezet

ZÁRSZÁMADÁS 2011. Intercisa Lakásszövetkezet ZÁRSZÁMADÁS 2011. Intercisa Lakásszövetkezet Vízdíj különbözet (a felmerülés helyén) 2002-2008. közötti időszakra Vízdíj késedelmi kamat (247 Ft/hó) Kárösszeg (üvegkár stb.) Üzemelés záró egyenlege FUNDAMENTA

Részletesebben