Általános rendelkezések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános rendelkezések"

Átírás

1 Hatályos: február 20. Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzatának 25/2005. (VI.19.) rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzatának (a továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) élve a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. tv. 44/A (2) bekezdésében kapott eredeti felhatalmazással és figyelemmel a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (5) bekezdésében, valamint 16. (1) bekezdésében foglaltakra a helyi önszerveződő közösségek (civil szervezetek) pénzügyi támogatásának rendjéről az alábbi rendeletet alkotja. Általános rendelkezések 1. (1) Az önkormányzat kinyilvánítja, hogy a helyi demokrácia megvalósításában partneri kapcsolatok kialakítására törekszik a kerület polgárainak önszerveződő közösségeivel. (2) Az önkormányzat elismeri és megbecsüli a civil szervezetek helyi közéletre gyakorolt hatását, és támogatja a kultúra, a közművelődés, a hagyományok ápolása, az oktatásnevelés, a szociális és karitatív tevékenység, az arra rászorulók megsegítése, az egészséges életmód, a sportolás feltételeinek megteremtése, a természeti és épített környezet megóvása, a közrend és vagyonvédelem, az esélyegyenlőség megteremtése terén végzett tevékenységét. (3) Az önkormányzat, anyagi lehetőségeitől függően, pénzügyileg is támogatja az önkormányzat közigazgatási területén működő az önkormányzat céljait elősegítő civil szervezetek programjait és működését. (4) Az esélyegyenlőség elve alapján az önkormányzat a civil szervezetek részére a pénzügyi támogatást e rendelet keretei között azonos feltételek mellett biztosítja. A rendelet célja 2. E rendelet célja, hogy a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, növelése, az önkormányzattal való partneri kapcsolat előmozdítása, az önkormányzati feladatok hatékonyabb ellátása szabályozott keretek között történjen.

2 2 A rendelet hatálya 3. (1) 1 E rendelet alkalmazásában: a) civil szervezet - az egyesülési jogról szóló évi II. törvény alapján létrejött, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezet, szövetség, egyesület (kivéve: párt, munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezet, önkéntes kölcsönös biztosító társaság, magánnyugdíj-pénztár, egyház), - a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény alapján létrejött alapítvány, polgári jogi társaság, - jogi személyiséggel nem rendelkező civil közösség (klub, baráti kör stb). (A továbbiakban: civil szervezet) b) a civil szervezet működésével kapcsolatos költség b/a. Anyagköltségek - Üzemanyag költségek a szervezet tulajdonában lévő vagy bérelt járművekhez, - Fenntartási és üzemeltetési anyagok: a működési célt szolgáló bármely berendezés, vagy gép működéséhez szükséges egy éven belül elhasználódó anyagok, várhatóan éven belül elhasználódó számítástechnikai eszközök és egyéb irodai eszközök; - Kesztyű, jelmez, táncosok ruházata, sportmez; - Nyomtatvány, irodaszer; - Egyéb anyagköltség (pl. virág, dekoráció). b/b. Igénybevett anyagjellegű szolgáltatások - Szállítás, rakodás, raktározás költségei; - Irodahelyiség bérleti díja; - Javítás, karbantartás költségei; - Szakkönyvek, előfizetési díjak; - Posta, telefon és kommunikációs költségek; - Oktatás, képzés költségei; - Egyéb anyagjellegű szolgáltatások (hangosítás, kiadványok előállítási költsége, pályázati költségek). b/c. Egyéb szolgáltatások: - Közüzemi díjak (elektromos áram, víz villany, szemétszállítás, gáz, közös költség); - Hatósági, igazgatási szolgáltatási díjak, illetékek; - Bankköltségek; - Hirdetési és reklámköltségek; - Honlap fenntartás költségei. b/d. Kis értékű tárgyi eszközök, szellemi termékek, immateriális javak bruttó ,- Ft egyedi értékhatár alatt: - Irodai gépek és berendezések; - Kommunikációs és prezentációs eszközök; - Biztonsági eszközök; - Immateriális javak (pl. irodai és ügyviteli szoftverek). 1 Módosította a 17/2008.(III.28.) rendelet 1. Hatályos: március 28.

3 3 c) számla: Az Általános Forgalmi Adóról szóló évi CXXVII. Tv ban meghatározott okirat. A számlán szereplő vevő nevének és címének meg kell egyeznie a támogatási szerződésben meghatározott támogatott szervezet nevével és címével. (2) 2 E rendelet alkalmazásában támogatható civil szervezetek: a) azon társadalmi szervezetek, amelyeket a bíróság a pályázat kiírása előtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett, és az alapszabályuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják, b) azon alapítványok (ide nem értve a közalapítványokat), amelyeket a bíróság a pályázat kiírása előtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett, és az alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják, c) azon jogi személyiség nélküli civil közösségek (klubok, baráti körök stb.), amelyek minimum egy éve dokumentálhatóan folyamatosan működnek és e rendelet 1. számú melléklete szerinti Adatlap bemutatásával regisztráltatták magukat. (3) 3 A (2) bekezdésben meghatározott civil szervezetek közül nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban az a civil szervezet, amellyel szemben a évi CLXXXI. törvény (a továbbiakban: Közpénztörvény) 6. (19 bekezdésében meghatározott összeférhetetlenség fennáll. (4) 4 A támogatás feltétele, hogy a támogatható civil szervezetek a kerülethez kapcsolódó vagy a kerületi lakosokat érintő programokat szerveznek, és velük szemben a (3) bekezdésben meghatározott összeférhetetlenségi ok/okok nem áll/állnak fenn. (5) 5 Az intézményekhez kötődő alapítványok, egyesületek csak abban az esetben részesülhetnek támogatásban, ha az intézményi feladat-megszervezésén, finanszírozásán túl a lakosság számára is elérhető szolgáltatást nyújtanak. (6) Jelen rendelet hatálya nem terjed ki az önkormányzat kötelezően vagy önként vállalt feladatát feladat-ellátási szerződés, közoktatási megállapodás, közművelődési megállapodás, valamint másfajta együttműködési megállapodás alapján átvállaló civil szervezetek, valamint a sportegyesületek támogatására. A támogatás feltételei 4. (1) A civil szervezet akkor részesíthető támogatásban, ha közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, és a támogatást olyan pártpolitikától mentes, közhasznú feladat ellátására kívánja fordítani, amely a kerület lakosságának érdekeit szolgálja. 2 Módosította a 17/2008.(III.28.) rendelet 1. Hatályos: március Beiktatta a 19/2009.(II.20.) rendelet 1. Hatályos: február Módosította a 19/2009.(II.20.) rendelet 1. Hatályos: február Számozást módosította a 19/2009.(II.20.) rendelet 1. Hatályos: február 20.

4 4 (2) A pénzügyi támogatásban részesíthető tevékenységek a következők: a) egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, b) szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, c) tudományos tevékenység, kutatás, d) nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, e) kulturális tevékenység és ehhez kapcsolódó beszerzés és vásárlás, f) kulturális örökség megóvása, g) műemlékvédelem, h) természetvédelem, állatvédelem, kultúrált állattartás népszerűsítése i) környezetvédelem, j) gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, k) hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, l) emberi és állampolgári jogok védelme, m) a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, n) sport, a munkaviszonyban és a polgári jogi jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével, o) közrend és közlekedésbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, mentés, katasztrófaelhárítás, p) fogyasztóvédelem, q) rehabilitációs foglalkoztatás, r) munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése - ideértve a munkaerő-kölcsönzést is - és a kapcsolódó szolgáltatások, s) euroatlanti integráció elősegítése, t) közhasznú szervezetek számára biztosított - csak közhasznú szervezetek által igénybe vehető - szolgáltatások; u) ár- és belvízvédelem ellátásához kapcsolódó tevékenység, v) a közforgalom számára megnyitott út, híd, alagút fejlesztéséhez, fenntartásához és üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenység, w) rendezvények szervezése, x) máshová nem sorolható egyéb tevékenység. (3) Az önkormányzati támogatás a (2) bekezdésben felsorolt tevékenységek folytatásához szükséges költség (működési költség) biztosítására is felhasználható. (4) Nem nyújtható támogatás a kérelmezőnek, ha azt üzleti-gazdasági tevékenységre kívánja felhasználni. (5) 6 A civil szervezetek számára kiírt pályázaton elnyert összegből további támogatás nem adható ( továbbtámogatás. Továbbtámogatás bizonyítottsága esetén az ilyen módon átadott összeget a támogatási szerződés szerinti támogatottnak 8 munkanapon belül, egy összegben vissza kell fizetnie a Polgármesteri Hivatal Házipénztárába. 6 Beiktatta a 17/2008.(III.28.) rendelet 2. Hatályos: március 28.

5 5 A támogatás forrása 5. Az önkormányzat éves költségvetési rendeletében külön rovaton elkülönített civil alapból biztosítja a civil szervezetek részére nyújtható, vissza nem térítendő pénzügyi támogatás keretösszegét. A pályázat 6. (1) Civil szervezet pénzügyi támogatást e rendelet keretei között, pályázat benyújtásával igényelhet. (2) A pályázati felhívást Soroksári Hírlap tárgyévi 1. számában kell közzétenni. (3) A pénzügyi támogatást igénylő civil szervezet egyidejűleg a 4. (2) bekezdésében meghatározott egy vagy több tevékenység önkormányzati támogatására is pályázhat. 7. (1) A pénzügyi támogatás iránti pályázatot a jelen rendelet 2. számú melléklete szerinti Űrlapon a tárgyév március 31. napjáig kell benyújtani a polgármester titkárságára. A határidőn túl beérkezett pályázatokat a határidő túllépésre való tekintettel el kell utasítani. (2) A pályázathoz mellékletként csatolni kell: a) 7 a civil szervezet létezését bizonyító dokumentum másolatát, amelyen a szervezet képviselője vagy meghatalmazottja büntetőjogi felelősségvállaló nyilatkozatával igazolja, hogy a szervezet a támogatás benyújtásakor az okiratban foglaltak szerint működik, b) a civil szervezet döntéshozó szerve (közgyűlés, kuratórium) üléséről készült azon jegyzőkönyv vagy határozat- kivonat másolatát, amely a pályázat benyújtására vonatkozó döntést és a megvalósítani kívánt célt tartalmazza, c) e rendelet 1. számú melléklete szerinti Adatlap kitöltött példányát, d) 8 a Közpénztörvényben meghatározott összeférhetetlenségi, illetve érintettség fennállásáról vagy hiányáról szóló nyilatkozat, e) a d) pontban fennálló érintettség esetén az érintettség közzététele iránti kérelmet. (3) A pályázat hiányos benyújtása esetén a folyamodó civil szervezetet írásban fel kell hívni, hogy a hiányt a felhívás kézbesítésétől számított 8 munkanapon belül pótolja. Amennyiben a pályázó a hiánypótlási felhívásnak a megadott határidőig nem tesz eleget, a támogatás iránti kérelmet a rendelkezésre álló adatok alapján kell elbírálni. 7 Módosította a 17/2008.(III.28.) rendelet 3. Hatályos: március d) e) pontokat módosította a 19/2009.(II.20.) rendelet 2. Hatályos: február 20.

6 6 (4) 9 A (2) bekezdés d) és e) pontjaiban meghatározott nyilatkozatot és kérelmet hiánypótlás keretében benyújtani nem lehet. Ezen dokumentumok csatolása nélkül a pályázat érvénytelen. A pályázati döntés előkészítése 8. A pályázatok szakmailag megalapozott elbírálásának előkészítésében a Képviselő-testület kabinet által kijelölt bizottságai vesznek részt. A pályázat elbírálása 9. (1) A civil szervezet pénzügyi támogatásáról a Képviselő-testület dönt. (2) A támogatás odaítéléséről szóló határozat tartalmazza: a) a támogatott civil szervezet megnevezését, b) 10 a támogatás felhasználásának a pályázati Űrlap adatai alapján meghatározott pontos célját/céljait. c) a támogatás összegét. (3) A Képviselő-testület döntését követően a támogatottal a jelen rendelet 3. számú melléklete szerinti Támogatási Szerződést kell kötni A pénzügyi támogatás felhasználása és elszámolása (1) A támogatási szerződés aláírását követő 15 munkanapon belül az önkormányzat a támogatás összegét a civil szervezet számlájára átutalja. Amennyiben a támogatott nem rendelkezik bankszámlával, a támogatott összeg a Polgármesteri Hivatal házipénztárán keresztül előzetes időpont egyeztetését követően kerül kifizetésre. (2) A támogatás (az elnyert pénzösszeg) csak a támogatási szerződésben megjelölt és meghatározott célra/célokra használható fel. (3) A civil szervezet a támogatás összegének felhasználásáról - a Támogatási Szerződésben meghatározott módon a tárgyévet követő január 31-ig köteles elszámolni. Az elszámolásnak szakmai és pénzügyi részből kell állnia. (4) Jogszerűen kizárólag csak a tárgyévben, a támogatás odaítélését követően kiállított számlák fogadhatók el. A benyújtott számlákról számlaösszesítőt kell készíteni, amely tartalmazza a számla sorszámát, a számla kiállításának keltét, a számla kiállítóját, az esemény megnevezését és a számla összegét. 9 Beiktatta a 19/2009.(II.20.) rendelet 2. Hatályos: február Módosította a 17/2008.(III.28.) rendelet 4. Hatályos: március Módosította a 17/2008.(III.28.) rendelet 5. Hatályos: március 28.

7 7 A pénzügyi elszámolás keretében a támogatás felhasználásához kapcsolódó számlák eredeti példányára rá kell vezetni, hogy Ft számú Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatával kötött szerződés terhére elszámolva., majd el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. A számlát/számlákat ezt követően le kell másolni, majd a másolatokra rá kell írni, hogy A másolat az eredetivel mindenben megegyezik, valamint el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. (5) 12 A támogatás felhasználását a polgármester a jegyző útján a bemutatott számla/számlák alapján a tárgyévet követő év február 15-éig ellenőrzi. Az ellenőrzés eredményéről a tárgyévet követő márciusi rendes testületi ülésén írásban tájékoztatja a Képviselőtestületet. Az ellenőrzési kötelezettség során a támogatott civil szervezetek 10 %-ánál tételes helyszíni ellenőrzést kell tartani. Az ellenőrizendő szervezeteket a Képviselőtestület a pályázat elbírálásával egyidejűleg jelöli ki. (6) Amennyiben a civil szervezet a támogatás összegét vagy annak egy részét a támogatási szerződésben meghatározott határidőig nem használta fel, a Képviselő-testület elrendeli a támogatás, illetve a fel nem használt rész azonnali visszafizetését. (7) Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy nem a támogatási szerződésben foglalt célnak/céloknak megfelelően történt a kapott támogatás vagy egy részének felhasználása, a támogatott köteles a Képviselő-testület felszólításától számított 8 munkanapon belül a Polgármesteri Hivatal Házipénztárába visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét. (8) Azonnali visszafizetési kötelezettség teljesítésére részletfizetési kedvezmény nem adható. A pályáztatás nyilvánossága 11. (1) 13 A civil szervezet részére biztosított támogatásról a döntés követő 60. napig tájékoztatót kell közzé tenni a Soroksári Hírlapban, valamint az Önkormányzat honlapján. (2) A tájékoztatónak tartalmaznia kell: - a támogatott szervezet megnevezését, - a támogatás célját, - a támogatás összegét, továbbá - a támogatási program megvalósítási helyét. Záró rendelkezés 12. E rendelet július 1-jén lép hatályba. Rendelkezéseit a hatályba lépését követően kiírt pályázatokra kell alkalmazni. Geiger Ferenc s.k. Dr. Homonnai Ildikó s.k. polgármester jegyző 12 Módosította a 19/2009.(II.20.) rendelet 3. Hatályos: február Módosított a 17/2008.(III.28.) rendelet 6. Hatályos: március 28.

8 8 ADATLAP 25/2005 (VI.19.). rendelet 1. sz. melléklete 14 A Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Közigazgatási Területén Működő Civil Szervezetről A szervezet neve: címe: adószáma: számlaszáma: képviselője (név, cím, telefon, ): cégbírósági bejegyzés száma (a bírósági végzést kérjük mellékelni): közhasznúsági fokozata: kiemelten közhasznú / közhasznú / nem közhasznú * célja (az alapító okiratot kérjük mellékelni): tagjainak száma: önkénteseinek száma: foglalkoztatottjainak (fő- és mellékállás, megbízás) száma: tevékenysége, jelentősebb programjai a megelőző 2-3 évben: jelentősebb támogatói a megelőző 2-3 évben: Budapest, 200.., * a megfelelő rész aláhúzandó aláírás (a szervezet képviselője) és 2. sz. mellékletet módosított a 33/2006.(XI.17.) 2. Hatályos: november 17.

9 9 PÁLYÁZATI ŰRLAP 25/2005. (VI.19.) rendelet 2. sz. melléklete A Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat 25/2005.(VI.19.) rendeletének felhatalmazása alapján meghirdetett, a civil alapból folyósított pénzügyi támogatás elnyerésére A pályázat sorszáma (az Önkormányzat tölti ki): 1. A pályázó szervezet adatai A szervezet megnevezése: A szervezet székhelye: A szervezet levelezési címe: A szervezet képviselőjének neve: A szervezet képviselőjének elérhetősége: (telefon, fax, ) A program szervezőjének neve, elérhetősége (cím, telefon, e- mail): A pályázó szervezet pénzintézeti számlaszáma: A szervezet közhasznúsági fokozata: kiemelten közhasznú / közhasznú / nem közhasznú* * a megfelelő rész aláhúzandó

10 10 2. A pályázat tartalma A pályázat célja: A kérelmezett támogatás összege: A megvalósítás helyszíne: Időpont/időtartam: A program hatósugara (kérjük a megfelelőt aláhúzni!): iskolai/intézményi, kerületi, térségi, fővárosi, regionális, országos A megvalósítandó cél felhasználásának rövid leírása: A résztvevők várható létszáma: A megvalósítandó cél eléréséhez rendelkezésre álló pénzeszközök/állóeszközök: A pályázathoz csatolt mellékletek megnevezése, száma: Egyéb megjegyzés:

11 11 3. Költségvetés (e Ft) Megnevezés Összes költség Saját forrás Egyéb forrás Igényelt összeg Mindösszesen: Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam megadott adatok valósak, és a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzattól kapott korábbi támogatásokkal elszámoltam. Hozzájárulok, hogy - a támogatás megítélése esetén a szervezet neve, a támogatás célja, összege, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok a Soroksári Hírlapban közzétételre kerüljenek. Budapest, 200. aláírás (a szervezet képviselője)

12 12 25/2005. (VI.19.) sz. rendelet 3. sz. melléklete 15 TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS, amely létrejött egyrészről, Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata (székhely: 1239 Budapest, Grassalkovich út 162., képviseli: Geiger Ferenc polgármester), mint a támogatást nyújtó szervezet (a továbbiakban: Támogató), másrészről, (székhely: Budapest,, képviseli: ), mint a támogatott szervezet ( a továbbiakban: Támogatott) között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel: 1. Jelen megállapodás megkötésének célja, hogy a Támogató, a közpénzekkel való hatékony és ellenőrizhető gazdálkodás megvalósítására, az államháztartásról szóló évi XXXVIII. tv. 13/A (2) bekezdésében foglaltak alapján, az általa támogatott szervezetek számára, számadási kötelezettséget írjon elő az államháztartás alrendszereiből esetileg, ill. céljelleggel finanszírozott pénzösszegek rendeltetésszerű felhasználása érdekében, valamint jelen szerződés aláírásával írásba foglaltan egyedileg meghatározza a felhasználható célt, amelyre a pénzügyi támogatást nyújtja, ill. amelyre az általa nyújtott készpénztámogatás összege felhasználható. 2. A Támogatott vállalja, hogy a fentiekben leírtaknak megfelelően a. évben a 3. pontban meghatározott támogatás összegét, elszámolási kötelezettség terhe mellett fogja kezelni és kizárólag az alábbi célra/célokra használhatja fel: A Támogató jelen Támogatási Szerződés 2. pontjában rögzített cél érdekében végzendő feladatok ellátása fejében a./200. (..) Ök. számú határozatában foglaltak szerint, a Támogatott részére,.,- Ft, azaz.forint készpénz-támogatást biztosít, amely pénzösszeget, jelen szerződés aláírásától számított 15 munkanapon belül átutal a Támogatott. számú bankszámlájára / elismervény ellenében az önkormányzat házipénztárán keresztül fizet ki a Támogatott kezeihez A Támogatott a fentiek szerint meghatározott pénzügyi támogatás összegével... év január hó 31. napjáig köteles elszámolni a Támogató felé, s ezzel egyidejűleg köteles a szerződés teljesítéséről szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást benyújtani. A pénzügyi elszámolást és a szakmai beszámolót, a támogatást nyújtó önkormányzat protokoll-, ifjúságiés civilreferense felé kell teljesítenie. 5. A Támogatott jelen szerződés aláírásával tudomásul veszi, hogy az elszámolás alapját csak a támogatás nyújtásának évében kiállított számlák képezhetik. A Támogatott által befogadott számlák alaki vagy formai hiányosságaiért, az Szja és Áfa elszámolásokért a Támogató felelősséget nem vállal. A Támogatott kijelenti, tisztában van a számla jogszabály szerinti alaki és tartalmi követelményeivel. 15 Módosította a 17/2008.(III.28.) rendelet 7. (2) bekezdése Hatályos: március A megfelelő rész aláhúzandó

13 13 6. A Támogatott a szerződés 4. és 5. pontban meghatározott pénzügyi elszámolásához köteles becsatolni a szervezet nevére kiállított és a képviselője által igazolt számlák eredetivel mindenben megegyező fénymásolatát. A benyújtott számlákról számlaösszesítőt kell készíteni, amely tartalmazza a számla sorszámát, a számla kiállításának keltét, a számla kiállítóját, az esemény megnevezését és a számla összegét A pénzügyi elszámolás keretében a támogatás felhasználásához kapcsolódó számlák eredeti példányára rá kell vezetni, hogy Ft..számú Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatával kötött szerződés terhére elszámolva., majd el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. A számlát/számlákat ezt követően le kell másolni, majd a másolatokra rá kell írni, hogy A másolat az eredetivel mindenben megegyezik, valamint el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. Az eredeti pénzügyi bizonylatok megőrzéséért és ellenőrizhetőségéért a Támogatott a felelős. 7. Azok a szervezetek, amelyek a szerződésben meghatározott határidőig a támogatás összegét nem vagy nem teljes mértékben használták fel, a Támogató elrendeli a fel nem használt támogatási összeg azonnali visszafizetését. 8. Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy nem a támogatási szerződésben foglalt célnak/céloknak megfelelően történt a kapott támogatás felhasználása, a Támogatott köteles a Támogató felszólítástól számított 8 munkanapon belül visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét a Támogató házipénztárába. 9. Támogatott jelen szerződés aláírásával tudomásul veszi, hogy a szerződés 1. pontjában megjelölt jogszabály 15/A -ban foglaltak alapján a nyújtott támogatás kedvezményezettjének nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat a Támogató köteles közzétenni a támogatás odaítéléséről szóló döntés meghozatalát követő 60. napig. A közzététel a Támogató által kiadott Soroksári Hírlapban, valamint az önkormányzat honlapján történik. 10. A Támogató az általa nyújtott támogatás felhasználását a helyszínen ellenőrzi A Szerződő Felek jelen Támogatási Szerződést elolvasták, az abban foglaltakat tudomásul vették, megértették, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag cégszerűen aláírták. Készült, Budapest, 200. év..hó.napján Támogató Támogatott 17 Csak a helyszíni ellenőrzésre kijelölt szervezetek esetében kötelező.

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 9/2008. (IV.25.) KT. Rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 9/2008. (IV.25.) KT. Rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat 9/2008. (IV.25.) KT. Rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről (A 11/2011.(V.27.), a 4/2010.(III.26.) KT. Rendelettel egységes szerkezetben) Szentlőrinc

Részletesebben

önkormányzati rendelet módosítására Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

önkormányzati rendelet módosítására Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának JEGYZŐJE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről

Részletesebben

Mihályfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XI.30) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásnak rendjéről

Mihályfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XI.30) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásnak rendjéről Mihályfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XI.30) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásnak rendjéről Mihályfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Z0 Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete

Z0 Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete Z0 Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. a... évi önkormányzati pályázathoz

PÁLYÁZATI ADATLAP. a... évi önkormányzati pályázathoz 1. melléklet a 14/2015.(XI. 24.) önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI ADATLAP a... évi önkormányzati pályázathoz Pályázó szervezet megnevezése: Pályázó szervezet címe: Aláírásra jogosult képviselő neve:

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: TÁMOP-2.4.3/B-2-10/2-2010-0013 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató)

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében eljáró Oktatási és Kulturális

Részletesebben

Pályázati Útmutató. az Európai Területi Társulások 2015. évi támogatására. (A pályázat kódja: ETT-15)

Pályázati Útmutató. az Európai Területi Társulások 2015. évi támogatására. (A pályázat kódja: ETT-15) Pályázati Útmutató az Európai Területi Társulások 2015. évi támogatására (A pályázat kódja: ETT-15) 2015. március 25. Tartalomjegyzék 1. Támogatott tevékenységek és kiadástípusok... 3 2. A pályázaton igényelhető

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére

Részletesebben

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelettel) Szentendre Város Önkormányzat 34/2009. (X. 26.) Önk. sz. rendelete az Önkormányzat, az egyházak, a helyi társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok kapcsolatrendszerének egyes kérdéseirıl,

Részletesebben

Egységes elszámolási útmutató. az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz

Egységes elszámolási útmutató. az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz Egységes elszámolási útmutató az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. SZAKMAI BESZÁMOLÓ... 3 3. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS...

Részletesebben

A pályázati kód: MMA-16-P. Pályázati Útmutató

A pályázati kód: MMA-16-P. Pályázati Útmutató A pályázati kód: MMA-16-P Pályázati Útmutató 1. Bevezetés 1.1. Az útmutató célja Jelen pályázati útmutató célja, hogy segítsünk Önnek a Magyar Művészeti Akadémia által meghirdetésre került Művészeti program

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amelyet egyrészről másrészről a Magyar Labdarúgó Szövetség székhely: 1112 Budapest, Kánai út 2. D. levelezési cím: 1386 Budapest 62. Pf. 906/1 képviselő: Dr. Vági Márton főtitkár bejegyző végzés száma:

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 22/2013. (XII.23.) Önkormányzati rendelete. a társadalmi szervezetek támogatásáról

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 22/2013. (XII.23.) Önkormányzati rendelete. a társadalmi szervezetek támogatásáról Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.23.) Önkormányzati rendelete a társadalmi szervezetek támogatásáról / egységes szerkezetben / Hatályos: 2016. március 1.-től 1 Algyő Nagyközség

Részletesebben

Támogatási Szerződés Minta

Támogatási Szerződés Minta Azonosító szám: Támogatási Szerződés Minta amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében eljáró

Részletesebben

474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet

474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi és a haszonbérleti szerződés hirdetményi úton történő közlésére vonatkozó eljárási szabályokról

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: ÁROP-1.A.5-2013-2013-0078 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS. másrészről: a. (székhely: ; adóigazgatási szám: ; képviseli: ) a továbbiakban: Kedvezményezett,

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS. másrészről: a. (székhely: ; adóigazgatási szám: ; képviseli: ) a továbbiakban: Kedvezményezett, TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (székhely: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., adóigazgatási szám: 19672902-2-42, bejegyző végzés száma: Fővárosi

Részletesebben

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 8/2011 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

2ö>& A^ - ^ 2013 iún 2v? 201JJÖN7B. 2013 JúN?8. W f. 2013 JúL. 2.sz.melléklet

2ö>& A^ - ^ 2013 iún 2v? 201JJÖN7B. 2013 JúN?8. W f. 2013 JúL. 2.sz.melléklet / 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-83400/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Zuglói Társaskör támogatása A kötelezettségvállalás a 2013. évi költségvetés

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a kerületi civil szervezetek kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében eljáró ESZA Társadalmi Szolgáltató

Részletesebben

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése (A pályázat kódja: ROM-ISK-15) Pályázati Útmutató Készült: 2015. október 27. 1. oldal Tartalom 1. A támogatás formája és mértéke... 3 2. A pályázat benyújtására

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK. I. ÉVFOLYAM, 28. SZÁM Ára: 1160 Ft 2009. SZEPTEMBER 25. TARTALOM. A rendelet hatálya

JOGSZABÁLYOK. I. ÉVFOLYAM, 28. SZÁM Ára: 1160 Ft 2009. SZEPTEMBER 25. TARTALOM. A rendelet hatálya I. ÉVFOLYAM, 28. SZÁM Ára: 1160 Ft 2009. SZEPTEMBER 25. oldal JOGSZABÁLYOK 28/2009. (VIII. 19.) OKM rendelet a szakmai és informatikai fejlesztési feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének,

Részletesebben

4. ELSZÁMOLÁS SORÁN BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK KÖRE KÖLTSÉGENKÉNT...16

4. ELSZÁMOLÁS SORÁN BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK KÖRE KÖLTSÉGENKÉNT...16 Útmutató a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetésre került Tehetséges magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, diákolimpiákon való részvételének támogatása című pályázathoz

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1 TÁRSADALMI SZERVEZETEK, KÖZCÉLÚ FELADATOK, VALAMINT KARITATÍV CÉLOK 2016. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1 TÁRSADALMI SZERVEZETEK, KÖZCÉLÚ FELADATOK, VALAMINT KARITATÍV CÉLOK 2016. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1 TÁRSADALMI SZERVEZETEK, KÖZCÉLÚ FELADATOK, VALAMINT KARITATÍV CÉLOK 2016. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat a 2016. évi költségvetésből biztosított pályázati

Részletesebben

A 2016. évi Sport keret felhasználásának koncepciója

A 2016. évi Sport keret felhasználásának koncepciója 4200-62/2016. (III. 9.) FSZSB sz. határozat 1. sz. melléklete A 2016. évi Sport keret felhasználásának koncepciója (1) Az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 6/2016. (II. 16.)

Részletesebben

t- *» 2.sz.melléklet A szerződés tárgya: Nagyzugló - Törökőr Kulturális és Szociális Közhasznú Egyesület támogatása

t- *» 2.sz.melléklet A szerződés tárgya: Nagyzugló - Törökőr Kulturális és Szociális Közhasznú Egyesület támogatása t- *» 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-83375/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Nagyzugló - Törökőr Kulturális és Szociális Közhasznú Egyesület támogatása

Részletesebben

L^rJÜj^ JüH 2 4 2014 JŰL 16, 2.sz.melléklet. Ügyiratszám: 1-61806/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet

L^rJÜj^ JüH 2 4 2014 JŰL 16, 2.sz.melléklet. Ügyiratszám: 1-61806/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-61806/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Életünk a Gyermekünk Alapítvány támogatása A kötelezettségvállalása...tr...t..:

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSISZERZŐDÉS Kommunikációs szolgáltatásra

VÁLLALKOZÁSISZERZŐDÉS Kommunikációs szolgáltatásra Szerződésszám: 1-159426/&1/2013 VÁLLALKOZÁSISZERZŐDÉS Kommunikációs szolgáltatásra Amely létrejött egyrészről Név: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Székhely: 1145 Budapest, Pétervárad u.

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 17/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 17/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2007.(XI.

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG JEGYZŐJÉTŐL

KENGYEL KÖZSÉG JEGYZŐJÉTŐL KENGYEL KÖZSÉG JEGYZŐJÉTŐL 9 a Képviselő-testület 2015. március 26-i ülésére a helyi iparűzési adóról szóló /2015.( ) számú önkormányzati rendelet megalkotásáról Tisztelt Képviselő-testület! Kengyel Községi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére Iktató szám: Sz-199/2014 Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Támogatási Szerződés tervezet

Támogatási Szerződés tervezet Azonosító szám: Támogatási Szerződés tervezet amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1133 Budapest, Pozsonyi út 56.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében eljáró [közreműködő

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11.

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Iktatószám: 22546/2016. Előadó: Juhász Csilla SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. 62/564-364 Tárgy: A 2016. évi

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S pénzeszköz átadásról

M E G Á L L A P O D Á S pénzeszköz átadásról 1. sz. melléklet Ügyszám: 08-8/463-4/2011. M E G Á L L A P O D Á S pénzeszköz átadásról mely létrejött egyrészről: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint pénzeszköz átadó (a továbbiakban: Átadó, székhely:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (VI.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pályázati és eseti önkormányzati támogatásáról Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

.írjt^taxloaá...\^s.ikasvi>^.^^jfhóiísér:..fóíw.offiépj.&

.írjt^taxloaá...\^s.ikasvi>^.^^jfhóiísér:..fóíw.offiépj.& PO-005/03 Ügyiratszám:. /. :.../ Kötelezettségvállalást előkészítő Osztály :.. A szerződés tárgya:.írjt^taxloaá...\^s.ikasvi>^.^^jfhóiísér:..fóíw.offiépj.& A kötelezettségvállalás a...«^r..l.l... évi Költségvetés.

Részletesebben

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2015. (II. 16.) 1 önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló egyes vagyontárgyak bérbeadásáról a 13/2015.

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet célja

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet célja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.31) önkormányzati rendelete a szociális rászorultság alapján nyújtott közműfejlesztési támogatásról (módosításokkal

Részletesebben

Mellékletek: 1. Szakmai beszámoló és számlaösszesítő nyomtatvány

Mellékletek: 1. Szakmai beszámoló és számlaösszesítő nyomtatvány Mellékletek: 1. Szakmai beszámoló és számlaösszesítő nyomtatvány 2. Együttműködési szándéknyilatkozat I. célterülethez 3. Együttműködési szándéknyilatkozat II. célterülethez 4. A támogatással kapcsolatban

Részletesebben

QcAvo* 1 \%< /őrt. oc. ÍJ. JOII JÚN t 7. 2013 JÚN 11. 2013 JÚN Oi KÉRIWIHALY..., Jegyzői láttlko^^^^^v^' 2.sz.melléklet

QcAvo* 1 \%< /őrt. oc. ÍJ. JOII JÚN t 7. 2013 JÚN 11. 2013 JÚN Oi KÉRIWIHALY..., Jegyzői láttlko^^^^^v^' 2.sz.melléklet 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 83403/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Zúgó-Patak Egyesület támogatása A kötelezettségvállalás a 2013. évi költségvetés

Részletesebben

g(o3o^zj^ aorw^o^ 0Cc ^O^-O^oá Miit ö/3. 09- )0. ^LwL^/pfU <0- 2013 JöL í 5. 2013 ML \ 6. 2.sz.melléklet

g(o3o^zj^ aorw^o^ 0Cc ^O^-O^oá Miit ö/3. 09- )0. ^LwL^/pfU <0- 2013 JöL í 5. 2013 ML \ 6. 2.sz.melléklet 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-83449/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Zuglói Talmud -Tóra Alapítvány támogatása A kötelezettségvállalás a 2013.

Részletesebben

Pályáztató: Pécs M.J. Város Önkormányzata Közgyűlése. Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága PÁLYÁZATI CSOMAG PROGRAM

Pályáztató: Pécs M.J. Város Önkormányzata Közgyűlése. Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága PÁLYÁZATI CSOMAG PROGRAM Pályáztató: Pécs M.J. Város Önkormányzata Közgyűlése Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága PÁLYÁZATI CSOMAG PROGRAM 2 Pályázati felhívás CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSA Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

A bíráló bizottság tagjai: az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium delegáltjai.

A bíráló bizottság tagjai: az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium delegáltjai. A költségvetésről szóló törvény 5. számú melléklet 14. pontja rendelkezik a közoktatási intézmények informatikai fejlesztési feladatokhoz nyújtható kiegészítő támogatásáról, és egyben előírja, hogy a támogatás

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és a települési támogatásról

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és a települési támogatásról Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a települési támogatásról Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. június 29-én tartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. június 29-én tartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-9/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. június 29-én tartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy:

Részletesebben

AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM KÖZKINCS PROGRAM TÉRSÉGI SZINTŰ PÁLYÁZATAIHOZ. Pályázati azonosító*: KÖZKINCS-I. KÖZKINCS-II. KÖZKINCS-III.

AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM KÖZKINCS PROGRAM TÉRSÉGI SZINTŰ PÁLYÁZATAIHOZ. Pályázati azonosító*: KÖZKINCS-I. KÖZKINCS-II. KÖZKINCS-III. PÁLYÁZATI ŰRLAP AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM KÖZKINCS PROGRAM TÉRSÉGI SZINTŰ PÁLYÁZATAIHOZ * Kérjük, aláhúzással jelölje! A Kulturális Koordinációs Iroda tölti ki! Pályázati azonosító*: KÖZKINCSI.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2013. Előkészítő: Gulyás Anetta ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére Tárgy: Támogatási

Részletesebben

'oiw\ % >P WWJQ MBJM2E. öf.ná^'timác Jogi szakvélemény. 2013 JüN 14 208" JON 19. 2013 JűN 2 0. 2.sz.melléklet

'oiw\ % >P WWJQ MBJM2E. öf.ná^'timác Jogi szakvélemény. 2013 JüN 14 208 JON 19. 2013 JűN 2 0. 2.sz.melléklet 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-83442/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: TEVAN Alapítvány támogatása A kötelezettségvállalás a 2013. évi költségvetés

Részletesebben

Egységes elszámolási útmutató. a Nemzeti Tehetség Program 2015. évi forrásból meghirdetésre került pályázataihoz

Egységes elszámolási útmutató. a Nemzeti Tehetség Program 2015. évi forrásból meghirdetésre került pályázataihoz Egységes elszámolási útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2015. évi forrásból meghirdetésre került pályázataihoz Tartalomjegyzék 1.BEVEZETÉS... 4 2. SZAKMAI BESZÁMOLÓ... 4 3. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS... 6 3.1

Részletesebben

A Földművelésügyi Minisztérium. 2016. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében

A Földművelésügyi Minisztérium. 2016. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében A Földművelésügyi Minisztérium 2016. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot

Részletesebben

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 8/2011 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

I. rész A rendelet hatálya 1.

I. rész A rendelet hatálya 1. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 30/2004. (IV.23.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT PÁLYÁZATI KIÍRÁS

MÓDOSÍTOTT PÁLYÁZATI KIÍRÁS MÓDOSÍTOTT PÁLYÁZATI KIÍRÁS A KÖZÉPFOKÚ ZENEMŰVÉSZETI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TANESZKÖZ BESZERZÉS TÁMOGATÁSÁRA A PÁLYÁZAT A NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI ALAP KÉPZÉSI ALAPRÉSZBŐL, AZ NFA KA 7/2014. SZÁMÚ TÁMOGATÁSI

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A MUNKAERŐPIACI ALAP KÉPZÉSI ALAPRÉSZ 2010

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A MUNKAERŐPIACI ALAP KÉPZÉSI ALAPRÉSZ 2010 PÁLYÁZATI KIÍRÁS A MUNKAERŐPIACI ALAP KÉPZÉSI ALAPRÉSZ 2010. ÉVI DECENTRALIZÁLT REGIONÁLIS KERETÉBŐL FINANSZÍROZANDÓ, A SZAKKÉPZÉS TÁRGYI FELTÉTELEINEK FEJLESZTÉSRE IRÁNYULÓ BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSÁRA TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Földművelésügyi Minisztérium pályázati kiírása

Földművelésügyi Minisztérium pályázati kiírása Földművelésügyi Minisztérium pályázati kiírása AGRÁRÁGAZATI SZERVEZETEK SZÁMÁRA A Földművelésügyi Minisztérium, mint támogató (továbbiakban: FM) az agrárágazati és vidékfejlesztési szakmai érdekeket képviselő

Részletesebben

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének támogatása

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének támogatása 2. sz. melléklet Ügyiratszám: 1-83365/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének támogatása A kötelezettségvállalás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat szakmai indoklása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat szakmai indoklása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok intézményi és integráló környezetben megvalósuló tehetségsegítő

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat szakmai indoklása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat szakmai indoklása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A hátrányos helyzetű térségekben és településeken élő tehetséges fiatalok tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való hozzáférését és a tehetséggondozás területi elosztásának kiegyensúlyozását

Részletesebben

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS A jelen vállalkozási keretszerződés (a továbbiakban: Keretszerződés) létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1980

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére Tárgy: A helyi adókról szóló 30/2010. (XII.21.) önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Horváth László képviselő,

Részletesebben

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZŐDÉS A jelen vállalkozási keretszerződés (a továbbiakban: Keretszerződés) létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1980

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyilvános pályázatot hirdet. I. A hasznosításra meghirdetett ingatlanok adatai

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyilvános pályázatot hirdet. I. A hasznosításra meghirdetett ingatlanok adatai PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Polgármestere Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Gazdasági Bizottságának 185/2015. (IX.09.) sz. határozata

Részletesebben

Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához

Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához Csak a vastag keretben lévő rovatokat kérjük kitölteni! Támogatott szervezet neve (támogatási szerződés szerint): Támogatott szervezet címe: Levelezési címe:

Részletesebben

ÉRDI TARTALOM. 2/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet a vállalkozásoknak nyújtandó támogatások feltételrendszeréről...4

ÉRDI TARTALOM. 2/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet a vállalkozásoknak nyújtandó támogatások feltételrendszeréről...4 ÉRDI VI. évfolyam. 1. szám 2016. január 28. Érd Megyei Jogú Város hivatalos lapja TARTALOM I. Rendeletek 2 1/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet a Közgyűlés bizottsági szervezetének átalakításával érintett

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 7. szám 2009. április 16. I. kötet T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 35/2009. (III. 19.) Ö.h.

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 32/2014. (XI. 28.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 32/2014. (XI. 28.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 32/2014. (XI. 28.) Önkormányzati Rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról-átvételérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS KONSZIGNÁCIÓS KÉSZLET KERETÉBEN FAJTA ÉS MENNYISÉG SZERINT MEGHATÁROZOTT DOLOG HATÁRIDŐS ADÁSVÉTELE

BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS KONSZIGNÁCIÓS KÉSZLET KERETÉBEN FAJTA ÉS MENNYISÉG SZERINT MEGHATÁROZOTT DOLOG HATÁRIDŐS ADÁSVÉTELE BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS KONSZIGNÁCIÓS KÉSZLET KERETÉBEN FAJTA ÉS MENNYISÉG SZERINT MEGHATÁROZOTT DOLOG HATÁRIDŐS ADÁSVÉTELE (a továbbiakban: Keretszerződés), amely létrejött egyrészről a Székhely:

Részletesebben

A Bank a NYESZ pénzszámlán elhelyezett pénzeszközök után kamatot nem fizet.

A Bank a NYESZ pénzszámlán elhelyezett pénzeszközök után kamatot nem fizet. Ügyfélkód: NYESZ pénzszámla száma: SZÁMLASZERZŐDÉS NYUGDÍJ-ELŐTAKARÉKOSSÁGI ÉRTÉKPAPÍR-, ÉS PÉNZSZÁMLA VEZETÉSÉRŐL (a továbbiakban: NYESZ szerződés) amely létrejött egyfelől Név: Lakcím/Székhely: mint

Részletesebben

Kiadási kötelezettségvállalás nyilvántartása

Kiadási kötelezettségvállalás nyilvántartása 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-62138/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Regina Pacis Közösség támogatása JÍ kötelezettségvállalás a. fíf/ - évi költségvetés

Részletesebben

Közvetett támogatások útmutató

Közvetett támogatások útmutató Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közvetett támogatások útmutató a Biopolisz Park Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja a DAOP-2009-5.1.2/C-09-2f-2010-0002 pályázat városrehabilitációs

Részletesebben

-f- Wl-ot.Jll. > l l Ö l. <<*) Q» LL S 2012 HOT 18. polgármester 2012 OKT1 1. / lo t \\.ola ( \,

-f- Wl-ot.Jll. > l l Ö l. <<*) Q» LL S 2012 HOT 18. polgármester 2012 OKT1 1. / lo t \\.ola ( \, ft PO 5/6 Ügyiratszám: 14-118624/212 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály: Humánigazgatási Osztály Szociális és Gyermekvédelmi Csoport A szerződés tárgya: Uzsoki modell elnevezésű program támogatásáról

Részletesebben

Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról

Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Nagykáta Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a szociális

Részletesebben

BKV Zrt. MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS cégnév BKV Zrt. 15/T-408/10. BKV Zrt.

BKV Zrt. MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS cégnév BKV Zrt. 15/T-408/10. BKV Zrt. BKV Zrt. MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS A jelen megbízási szerződés (a továbbiakban: Szerződés) az alulírott helyen és időpontban jött létre egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely:

Részletesebben

Név: Alapnyilvántartási szám: Előző működési nyilvántartási szám (ha van ilyen):

Név: Alapnyilvántartási szám: Előző működési nyilvántartási szám (ha van ilyen): EGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZÉSI ÉS KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL Működési nyilvántartás Kérelem Név: Alapnyilvántartási szám: Előző működési nyilvántartási szám (ha van ilyen): { } orvos { } fogorvos { } gyógyszerész

Részletesebben

TÁMOGATÓI OKIRAT Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében

TÁMOGATÓI OKIRAT Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében TÁMOGATÓI OKIRAT Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében TÁMOGATÓI OKIRAT Értesítem, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága a 2013.01.15-én meghirdetett

Részletesebben

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati, valamint a 10/2012. (II.17.) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati, valamint a 10/2012. (II.17.) önkormányzati rendelettel) Szentendre Város Önkormányzat 34/2009. (X. 26.) Önk. sz. rendelete az Önkormányzat, az egyházak, a helyi társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA PÉNZ- ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPEST 2015 (2015. december 12. napjától hatályos változat)

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA PÉNZ- ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPEST 2015 (2015. december 12. napjától hatályos változat) A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA PÉNZ- ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2015 (2015. december 12. napjától hatályos változat) Tartalom Bevezetés... 4 Általános rendelkezés... 4 Jogforrások... 4 A szabályozás

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0001 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban Támogató)

Részletesebben

NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL. Általános Szerződési Feltételek. A munkavédelmi jellegű bírságpénzek felhasználása céljából kötött Támogatási Szerződéshez

NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL. Általános Szerződési Feltételek. A munkavédelmi jellegű bírságpénzek felhasználása céljából kötött Támogatási Szerződéshez NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL Általános Szerződési Feltételek A munkavédelmi jellegű bírságpénzek felhasználása céljából kötött Támogatási Szerződéshez 2 Tartalomjegyzék I. Preambulum... 3 II. Gyakran használt

Részletesebben

Mellékletek és Függelékek 2014. január 1. E.ON ENERGIAKERESKEDELMI KFT. FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI ÜZLETSZABÁLYZATA MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK

Mellékletek és Függelékek 2014. január 1. E.ON ENERGIAKERESKEDELMI KFT. FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI ÜZLETSZABÁLYZATA MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK E.ON Energiakereskedelmi Kft. Földgáz-Üzletszabályzat Mellékletek és Függelékek 2014. január 1. E.ON ENERGIAKERESKEDELMI KFT. FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI ÜZLETSZABÁLYZATA MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK 2014. január

Részletesebben

ij\..dkotíta ái. s^jht k 2.sz.mellékle( Kötelezettségvállalást előkészí/ö osztály ; A szerződés tárgya:

ij\..dkotíta ái. s^jht k 2.sz.mellékle( Kötelezettségvállalást előkészí/ö osztály ; A szerződés tárgya: 2.sz.mellékle( Kötelezettségvállalást előkészí/ö osztály ; {/ t á^±{^±l J^Jj» M Ré f.á±x A szerződés tárgya: A kötelezettségvállalás n..*?.#."... évi költségvetés.qáms\q4.9;,1}oo^. szakfeladaton...&5qí?.q3...,

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2/2007.(II. 01.) RENDELETÉNEK a 14/2007.(IX. 27.) rendelettel, a 19/2007.(XI.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Humán Ügyek Bizottsága - 2012. év

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Humán Ügyek Bizottsága - 2012. év PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi és civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, önszerveződéssel alapított klubok, társaskörök, karitatív célú, érdekvédelmi- és érdekképviseleti szervezetek) közösségek

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 7/2014. (III.14.) sz. önkormányzati rendelete az Önkormányzat fenntartásában lévő intézmények helyiségeinek használatba adásáról, bérbe adásáról, a helyiségbérletek

Részletesebben

2009. évi. A gazdasági visszaesés következtében állásukat vesztők újra elhelyezkedésének támogatása más munkáltatónál

2009. évi. A gazdasági visszaesés következtében állásukat vesztők újra elhelyezkedésének támogatása más munkáltatónál PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2009 Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány 2009. évi pályázati programja A gazdasági visszaesés következtében állásukat vesztők újra elhelyezkedésének támogatása más munkáltatónál

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében meghirdetett

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében meghirdetett PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében meghirdetett Felsőoktatási Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjhoz 2016/2017. tanév ÚNKP-16-4 1. oldal Az

Részletesebben

ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (módosításokkal egységes szerkezetben) Jelen Alapszabályt az egyesület alapító tagjai a 2010. november 6. napján megtartott közgyűlésen az 1989. évi II. tv.,

Részletesebben

Mozaik Gazdasági Szervezet KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZATA

Mozaik Gazdasági Szervezet KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZATA Mozaik Gazdasági Szervezet KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. január 2-től Jóváhagyta: C s e r Lászlóné igazgató KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT Az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.)

Részletesebben

POLGÁRMESTER J A V A S L A T

POLGÁRMESTER J A V A S L A T 1 BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T a Csete Balázs Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola helyiségeinek ingyenes használatba adására vonatkozó nyilvános versenytárgyalás

Részletesebben

A Heves Megyei Közgyűlés 6/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttal és ifjúsággal kapcsolatos feladatainak ellátásáról

A Heves Megyei Közgyűlés 6/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttal és ifjúsággal kapcsolatos feladatainak ellátásáról A Heves Megyei Közgyűlés 6/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttal és ifjúsággal kapcsolatos feladatainak ellátásáról A Heves Megyei Közgyűlés a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP

KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP 1) TÁMOGATÁS CÉLJA, HÁTTERE Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottsága az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

A szerződés tárgya: Budapest Zuglói- Páduai Szent Antal KJiaritas Alapítvány támogatása

A szerződés tárgya: Budapest Zuglói- Páduai Szent Antal KJiaritas Alapítvány támogatása 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-83448/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Budapest Zuglói- Páduai Szent Antal KJiaritas Alapítvány támogatása A kötelezettségvállalás

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtásának támogatására A pályázat kiírására és a pályázati eljárás lefolytatására

Részletesebben

jr^ -p Anlfagy.Tünde... \sh~btoc-lp Jegyzfitíífilffleífeábor KÉRI MIHÁLY fflcjoftci 2013 JÜN 1 a 2013 JÜN 19. 2013 JÖN 20. 2.sz.

jr^ -p Anlfagy.Tünde... \sh~btoc-lp Jegyzfitíífilffleífeábor KÉRI MIHÁLY fflcjoftci 2013 JÜN 1 a 2013 JÜN 19. 2013 JÖN 20. 2.sz. 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-83414/2013 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Bohócszínház Alapítvány támogatása A kötelezettségvállalás a 2013. évi költségvetés

Részletesebben

^L^:J. Jdl 0.7. 2.sz.melléklet. Ügyiratszám: 1-61822/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet

^L^:J. Jdl 0.7. 2.sz.melléklet. Ügyiratszám: 1-61822/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet 2.sz.melléklet Ügyiratszám: 1-61822/214 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Lelki Egészségvédő Alapítvány támogatása A kötelezettségvállalás a...i.ü11:

Részletesebben

tea Nfc 1 S*i m Nagy Tünde 20U JúN 2 í 2BK JúN 2 i U JűN 2014 JÚL 1 1. 2. sz. melléklet

tea Nfc 1 S*i m Nagy Tünde 20U JúN 2 í 2BK JúN 2 i U JűN 2014 JÚL 1 1. 2. sz. melléklet 2. sz. melléklet Ügyiratszám: 18-62185/214 Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Polgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: BVSC Birkózó Szakosztály támogatása A kötelezettségvállalás a,.:-:..'...,'

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2015. október 26. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben