BIZTONSÁGI ADATLAP. Oxigén,CAS szám: , EINECS szám: , Index-szám: Termékkód: 35741

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP. Oxigén,CAS szám: 7782-44-7, EINECS szám: 231-956-9, Index-szám: 008-001-00-8 Termékkód: 35741"

Átírás

1 35741 OXYGEN 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: Aktualizálás kelte: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (az anyag/keverék neve): OXYGEN Oxigén,CAS szám: , EINECS szám: , Index-szám: Termékkód: Az anyag/keverék felhasználása: sűrített oxigén gáztartály 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Gyártó cég neve: ROTHENBERGER Industrial GmbH Sodener Str Kelkheim/Germany, telefon: +49 (0) fax: +49 (0) info-diy@rothenberger.com Internet: Forgalmazó cég neve: ROTHENBERGER Szerszám- és Gép Kereskedelmi Kft. cím: 1097 Budapest, Gubacsi út 26. telefon: fax: Rácz Zoltán: zracz@rothenberger.hu info@rothenberger.hu 1.4. Sürgősségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. telefonszáma: A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. Az anyag osztályozása a gyártó és az 1272/2008/EK rendelet szerint: Veszélyes anyag: Ox.Gas 1, (Oxidáló gázok 1), GHS03, H 270 Press.Gas, (Nyomás alatt lévő gázok), GHS04, H280 Piktogrammok: GHS03 GHS04 Figyelmeztető mondatok: H 270 Tüzet okozhat vagy fokozhatja a tűz intenzitását, oxidáló hatású. H 280 Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat.

2 35741 OXYGEN 2/7 Az anyag osztályozása a gyártó és az 1999/45/EC szerint: Veszélyes anyag: O Oxidáló Az anyag sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 8 Éghető anyaggal érintkezve tüzet okozhat 2.1. Címkézési elemek az 1272/2008/EK rendelet szerint: Piktogrammok: GHS03 GHS04 Figyelmeztető mondatok: H 270 Tüzet okozhat vagy fokozhatja a tűz intenzitását, oxidáló hatású. H 280 Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok: P 101 Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. P 102 Gyermekektől elzárva tartandó. P 103 Használat előtt olvassa el a címkén közölt információkat. P 220 Ruhától / éghető anyagtól távol tartandó / tárolandó. P 244 A nyomáscsökkentő szelepeket zsírtól és olajtól mentesen kell tartani. P P 376 Tűz esetén: Meg kell szüntetni a szivárgást, ha ez biztonságosan megtehető. P P 403 Napfénytől védendő. Jól szellőző helyen tárolandó. P 403 Jól szellőző helyen tárolandó. Tartalmaz: Oxigén,CAS szám: , EINECS szám: , Index-szám: Egyéb, speciális veszélyek: PBT, vpvb: nem alkalmazható. 3. ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATOK Kémiai jellemző: anyag. Oxigén, CAS szám: Azonosítási számok: EINECS szám: , Index-szám: Veszélyes komponensek: - Egyéb információk: az R-és H-mondatok szövege a 16. pontban szerepel. 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1. Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése: Általános előírások: a sérültet friss levegőre kell vinni, ne hagyjuk lehűlni, panasz esetén forduljunk orvoshoz.

3 35741 OXYGEN 3/ Belégzést követően: friss levegő, rosszullét esetén forduljunk orvoshoz Szembe jutás esetén: azonnal öblítsük ki a szemet több percen át bő folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejű mozgatása mellett Bőrre jutáskor: általában nem irritálja a bőrt. Bőrre jutáskor, fagyásos tüneteknél mossuk le a bőrt folyóvízzel. Ne távolítsuk el a ruházatot Lenyelés esetén: véletlen lenyelést követően jelentkező tünetek esetén orvossal konzultáljunk A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: nincs további adat 4.3. A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: nincs egyéb információ. 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1. Oltóanyag: CO 2, oltópor, vízpermet. Kiterjedt tűz vízpermettel vagy alkoholálló habbal oltható. Nem használható: ne használjunk vízsugarat Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek, bomlástermékek: Nincs speciális információ Tűzoltóknak szóló javaslat: nincs speciális előírás Egyéb: a robbanásveszélyes, vagy éghető gázokat nem szabad belélegezni. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: Távolítsuk el a képzetlen személyeket a veszélyeztetett területről. Viseljünk egyéni védőruházatot, védőeszközt. Zárjuk el a gyújtóforrásokat. Megfelelő szellőzés szükséges Környezetvédelmi óvintézkedések: Akadályozzuk meg a szivárgást, élővízbe, talajba és közcsatornába juttatni nem szabad A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Megfelelő szellőztetés szükséges További adatok: lásd még a 7-8 és 13.pontokat. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Használat előtt olvassuk el a használati utasítást és a biztonsági előírásokat. Rögzítsük biztonságosan a palackot. A szelepet lassan nyissuk, óvakodjunk az ütéstől. Csak megfelelő szellőztetés mellett használható. Tűz- és robbanásvédelem: Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. Nyomás alatt lévő tartály: 50 C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos. Tilos nyílt lángra vagy bármilyen izzó anyagra permetezni. Óvatosan kezeljük a palackokat, használat után erőszakosan ne nyissuk ki a flakont és ne égessük el. Vészhelyzet esetén hűtsük a tűz közelében lévő palackokat. Szerves anyagokkal való keveredés esetén robbanásveszély lehetséges A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: Csak hűvös, elkülönített helyen tárolható. Csak eredeti csomagolásban tárolható. A nyomás alatt lévő palackokra vonatkozó tárolási szabályokat be kell tartani. További információk a tároláshoz: Tartsuk a palackot szorosan lezárva. Tartsuk hűvös, száraz helyen, mindig jól lezárt állapotban. Hőtől és direkt napsugárzástól védeni kell. Csak jól szellőző helyen tároljuk.

4 35741 OXYGEN 4/7 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Ellenőrzési paraméterek: Munkahelyi levegőben megengedett határérték: (25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet): nincs 8.2. Az expozíció ellenőrzése: Kerülni kell a bőrre, szembe jutását, a belégzését. Élelmiszertől, italtól, takarmánytól tartsuk elkülönítve. A munka szüneteiben és a munka után mossunk kezet. Munka közben étkezni, dohányozni tilos. Műszaki intézkedések: nincs külön előírás, megfelelő szellőzés mellett használjuk. Egyéni óvintézkedések, egyéni védőeszközök (gyártó): Légzésvédelem: megfelelő szellőzés mellett nem indokolt. Testfelület: kerülni kell a közvetlen kontaktust Kézvédelem: viseljünk védőkesztyűt (bőr). A kesztyű anyagát, az áteresztési időt a konkrét expozíció ismeretében, a kockázatbecslés alapján határozzuk meg. Szemvédelem: szembe jutás veszélye esetén jól záródó védőszemüveget viseljünk. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ: halmazállapot: sűrített folyékony gáz szín: színtelen szag: felismerhető ph (20 C ): - olvadáspont: 219 C forráspont: 183 C lobbanáspont: nem meghatározott C gyulladási hőmérséklet: nem meghatározott C öngyulladás: nem öngyulladó robbanási határérték: alsó: - térf%, felső: - térf% gőznyomás: robbanásveszély: nem meghatározott nem robbanásveszélyes, de levegő/gőz keletkezésekor robbanásveszély lehetséges. sűrűség (20 C ): 0,00143 g/cm 3 gőzsűrűség: nem meghatározott vízoldhatóság (20 C ): 39 g/l viszkozitás(25 C ): nem meghatározott mpas oldószertartalom: VOC (EC): 0,00% 9.2. Egyéb információk: nincs egyéb információ. 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Reakciókészség: nincs adat reaktivitásra Stabilitás: előírásszerű tárolás és felhasználás mellett stabil A veszélyes reakciók lehetősége: robbanásveszélyes gáz levegővel keveredve. Olajjal és zsírral reakció. Redukálószerekkel reakció Kerülendő körülmények: nincs releváns információ. Lásd még a 7.pontot Kerülendő anyagok: olaj, zsír, redukálószerek Veszélyes bomlástermékek: nem ismertek bomlástermékek.

5 35741 OXYGEN 5/7 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Toxicitás: toxikológiai adatok nem állnak rendelkezésre. Primer irritáció/maró hatás, lehetséges egészségi hatások: Bőrön: nem besorolt. Bőrre jutva irritálhatja a bőrt és a nyálkahártyát. Szembe jutva: nem besorolt. Szembe jutva irritálhat. Szenzibilizáló hatás: nem ismert szenzibilizáló hatás. Krónikus toxicitás, lehetséges krónikus hatások: krónikus toxicitásra utaló speciális adat nem ismert. Karcinogenitás, mutagenitás, reprodukcióra gyakorolt hatás (CMR tulajdonságok): nem ismert szignifikáns adat, kritikus veszély, a termék összetevői nem felelnek meg az 1 és 2 CMR kategóriákba történő besorolás kritériumainak. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás: nem állnak rendelkezésre ökotoxikológiai adatok. Nincs környezetre veszélyesként osztályozva Perzisztencia és lebonthatóság: nem ismert releváns adat Bioakkumulációs képesség: nem ismert releváns adat A talajban való mobilitás: nem ismert releváns adat A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: nem alkalmazható. Egyéb adatok, káros hatások: nincs adat káros hatásra. Általában nem veszélyes a vizekre (gyártó adata). 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek: A termék maradékainak és csomagolási hulladékainak kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók (lásd a 15.pontot). Nem lehet a háztartási szeméttel együtt kezelni. Ne engedjük a készítményt élővízbe, talajba és közcsatornába jutni. 14. SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK UN-szám ADR, IMDG, IATA 1072 UN megnevezés ADR: IMDG, IATA: 1072 OXYGEN, COMPRESSED OXYGEN, COMPRESSED Szállítási osztályok ADR Szimbólumok: Nem gyúlékony, nem mérgező gázok, 2.sz.bárca, Gyújtó hatású (oxidáló) anyagok 5.1. sz.bárca

6 35741 OXYGEN 6/7 Osztály: 2.2 1O Veszélycímke: 2.2 IMDG, IATA Szimbólumok: Nem gyúlékony, nem mérgező gázok, 2.sz.bárca, Gyújtó hatású (oxidáló) anyagok 5.1. sz.bárca Osztály: 2.2 Címke: 2.2 Csomagolás: ADR, IMDG, IATA - Környezeti veszély Tengerszennyezés: nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések: nem alkalmazott Kemler-szám: 25 EMS-szám: F-C, S-W A MARPOL ANNEX II, 73/78 II. Melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás: nem alkalmazható. További szállítási információk: ADR Limitált mennyiség (LQ): 0 Szállítási kategória: 3 Alagútkorlátozás: E UN Model Regulation : UN1072, OXYGEN, COMPRESSED, 2.2 (5.1). 15. SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( ) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), A Bizottság 453/2010/EU rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról, az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, az Európai Parlament és Tanács 790/2009/EK Rendelete ( ) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló 1272/2008/EK rendeletnek a műszaki fejlődéshez való hozzáigazítása céljából történő módosításáról, évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos eljárásról, 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 72/2013. (VIII.27.) VM rendelet a hulladékjegyzékről, évi XLXXXV törvény a hulladékokról Kémiai biztonsági értékelés: -

7 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK Aktualizálás: 1-16.pontok (3.változat) A 2-3. pontban szereplő R-mondatok jelentése: R 8 Éghető anyaggal érintkezve tüzet okozhat OXYGEN 7/7 A 2-3. pontban szereplő H-mondatok jelentése: H 270 Tüzet okozhat vagy fokozhatja a tűz intenzitását, oxidáló hatású. H 280 Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat. A biztonsági adatlap a gyártó által én, Disposable steel oxygen cylinder elnevezéssel kiállított Biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó Európai Direktívák útmutatása alapján készült, és meggyőződésünk szerint megfelel az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyeztetéséről és korlátozásáról (REACH), a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény és végrehajtási rendeletei előírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelősség a felhasználót terheli. A felhasználó saját felelősségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.07. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: szélvédő

Részletesebben

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.14. Aktualizálás kelte: 2013.08.18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15210 1.2. A keverék

Részletesebben

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009. 05.27. Aktualizálás kelte: 2013. 11.16. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.05.07. Aktualizálás kelte: 2013. 05.14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 10.10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: S878Duplex 1.2. A keverék

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.07.05. Az aktualizálás kelte: 2014.01.31.(1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Winnis öko Aloe tartalmú mosogatószer koncentrátum 500ml 1. oldal, összesen: 8 BIZTONSÁGI ADATLAP

Winnis öko Aloe tartalmú mosogatószer koncentrátum 500ml 1. oldal, összesen: 8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal, összesen: 8 BIZTONSÁGI ADATLAP A gyártói adatlap kiállításának kelte: 2015.03.17. A magyar változat kiállításának kelte: 2015.06.14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. június 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. június 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tisztítószer

Részletesebben

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.18. Aktualizálás kelte: 2012. 04. 20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2014.04.01. (1.1.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Cikkszám: P6122 1.2. A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK (REACH) és 1272/2008/EK (CLP) szerint Ver. 1.0

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK (REACH) és 1272/2008/EK (CLP) szerint Ver. 1.0 1 oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK (REACH) és 1272/2008/EK (CLP) szerint Ver. 1.0 Készítés dátuma: 2016-01-04 Felülvizsgálat dátuma: 2016-01-04 A biztonságtechnikai adatlap (részben / egészben) az

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név: M+W INSTRUMENTENBAD

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Edző kétkomponensű

Részletesebben

Biztonsági adatlapért felelős: MOL-LUB Kft. Horváth Csaba MSZF, FF és EBK vezető Tel.: (34) 526 343; Mobil: 06 20 474 2644 E-mail: csahorvath@mol.

Biztonsági adatlapért felelős: MOL-LUB Kft. Horváth Csaba MSZF, FF és EBK vezető Tel.: (34) 526 343; Mobil: 06 20 474 2644 E-mail: csahorvath@mol. Változat: 3 Felülvizsgálat: 2011. 06. 14. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION Molyirtó golyók

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION Molyirtó golyók ORION Molyirtó golyók 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 24. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION Molyirtó golyók Felhasználás:

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Álmennyezeti

Részletesebben

Jelly Belly 3D Lemon illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Lemon illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15217 1.2. A keverék

Részletesebben

Készült: 2015. Augusztus 18. Változat:2.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. Barbon borotvahab aeroszol. 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint

Készült: 2015. Augusztus 18. Változat:2.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. Barbon borotvahab aeroszol. 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint Készült: 2015 Augusztus 18 Változat:20 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1 SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 11 Termékazonosító: Kiszerelés:

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve Air Wick Légfrissítő és Textil illatosító Biztonsági adatlap száma D0374337 Formula #0350881 Terméktípus légfrissítő,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Ragasztó stift Q-Connect 10 g 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint Verziószám: 1.3 (HU) Oldal 1 / 5 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: (Becksteine

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 767, 766, 764 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP A gyártói adatlap kiállításának kelte: 2015.01.21. verzió 1.0 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.03.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév :

Részletesebben

KIWI SPORTCIPŐ FEHÉRÍTŐ

KIWI SPORTCIPŐ FEHÉRÍTŐ 1. szakasz AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató Termékazonosító : Kiwi sportcipő fehérítő Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógép

Részletesebben

Perdomini ioc ZIMOPEC ENZIM P110L/PML/FLT/PXL09

Perdomini ioc ZIMOPEC ENZIM P110L/PML/FLT/PXL09 Biztonsági Adatlap a jelenleg hatályos CLP jogszabály szerint készült. 1. A TERMÉK/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi név: ZIMOPEC P110L, PML, FLT, PXL09 (folyékony) A termék

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. szeptember 9. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. szeptember 9. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 7290000287195 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Aktualizálva: 2011.08.10. 1.1. Felhasználás: Tisztítószer/ oldószer. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 88 Remover

Aktualizálva: 2011.08.10. 1.1. Felhasználás: Tisztítószer/ oldószer. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 88 Remover BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 88 Remover Csomagolási forma: Aeroszol. 1.1. Felhasználás: Tisztítószer/ oldószer. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Kiadás dátuma:2006.12.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1 / 10 Felülvizsgálat dátuma/verziószám2014.11.17/3-0/hu 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: KH-K; KH-R Műgyanta

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 74089_0603 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%.

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 2015.05.28. (2.verzió) Előző változat: 2013.10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám:

Részletesebben

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.03. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: autó

Részletesebben

multifunkcionális termoaktív por 1/5

multifunkcionális termoaktív por 1/5 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának id pontja: 2007. 01. 22. Aktualizálás: 2010. 01. 20. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálva: 2015.03.13. Dátum: 2008.04.08. Verzió:4 Oldal: 1/5. GHS02 Rendkívül tűzveszélyes aeroszol 1, H222-229

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálva: 2015.03.13. Dátum: 2008.04.08. Verzió:4 Oldal: 1/5. GHS02 Rendkívül tűzveszélyes aeroszol 1, H222-229 Dátum: 2008.04.08. Verzió:4 Oldal: 1/5 1. szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Sürítettlevegő spray 400ml Cikkszám: LOS 505 1.2 Felhasználási

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0357 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0357 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 09. 05. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: HIPPOLIT velúr bőrápoló aeroszol (színtelen) 1.2. A

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Kereskedelmi név: Agriplant

Részletesebben

MESTER Csiszolható Akril Tömítő

MESTER Csiszolható Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 152 - SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 152 - SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML Termék kódja : 0893 152 SDS-Identcode : 10047982 1.2 Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.2 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Anyagszám: 155 Felhasználási terület: felületfertőtlenítő

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: REACH regisztrációs szám: - minden komponense előregisztrált, regisztrálási idő: ld.3.pont 1.1. Felhasználás:

Részletesebben

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ciklohexilamin vagy cyclohexylamine CAS szám: 108-91-8 EU szám: 203-629-0 Index szám:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 769, 768 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Biztonsági adatlap kérése: Jász-Plasztik Kft. H-5100 Jászberény, Necső telep 1. Tel/Fax: 06 57 413 413

BIZTONSÁGI ADATLAP. Biztonsági adatlap kérése: Jász-Plasztik Kft. H-5100 Jászberény, Necső telep 1. Tel/Fax: 06 57 413 413 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STARLINE NYÁRI SZÉLVÉDŐMOSÓ FOLYADÉK 2 L ÉS 5 L 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. március 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 106535E Az anyag/keverék felhasználása : Tisztító- és fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2008. március 17. Felülvizsgálat idıpontja: 2012. augusztus 21. Verziószám: 2

Elkészítés idıpontja: 2008. március 17. Felülvizsgálat idıpontja: 2012. augusztus 21. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

Terméknév: MOL Dynamic Synt Diesel E4 10W-40részszintetikus dízelmotor olaj

Terméknév: MOL Dynamic Synt Diesel E4 10W-40részszintetikus dízelmotor olaj Változat: 3 Felülvizsgálat: 2013. 01. 22. Kibocsátás kelte: 2009. 11. 10. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító MOL DynamicSynt Diesel E4 10W-40 részszintetikus

Részletesebben

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 6 Felülvizsgálat: 2013. 01. 11. Kibocsátás kelte: 2005.05.12. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tejtermék tisztító,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Lux Floor. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Lux Floor. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 104367E Az anyag/keverék felhasználása : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint Oldalszám: 1/6 1 SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve: Argon Termékazonosítók: T35, T45, T50 Leírása: sűrített (p = 150 bar) CAS szám: 7440-37-1 EINECS szám: 231-147-0

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0809 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0809 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2009. 08. 05. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT páramentesítı aeroszol 1.2. A keverék megfelelı

Részletesebben

D-MAXIKLÓR-T -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

D-MAXIKLÓR-T -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-MAXIKLÓR-T A keverék/anyag neve: TRIKLÓRIZOCIANÚRSAV (por, granulátum, tabletta) Egyéb

Részletesebben

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Palackok, csıvezetékek, tartályok,

Részletesebben

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 497-19-8 207-838-8 01-2119485498-19-0000 68551-12-2. %-os arány 5-10. < 5 polimer 1387-28-5 237-623-4 < 5

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 497-19-8 207-838-8 01-2119485498-19-0000 68551-12-2. %-os arány 5-10. < 5 polimer 1387-28-5 237-623-4 < 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11256/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Perfect Platinum Color kapszulás kiszerelésű

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 761 - GÁZKAZÁN TISZTÍTÓ 500 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 761 - GÁZKAZÁN TISZTÍTÓ 500 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : GÁZKAZÁN TISZTÍTÓ 500 ML Termék kódja : 0893 761 SDS-Identcode : 10033164 1.2 Az anyag

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2011. február 4. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2011. február 4. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító R&U SZİNYEG- ÉS KÁRPITTISZTÍTÓ SAMPON 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

Rain-X Glass Treatment 1/8

Rain-X Glass Treatment 1/8 1/8 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.05. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkódok: 80121100, 80123100,

Részletesebben

BELUX FURNITURE POLISH

BELUX FURNITURE POLISH 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: Az azonosítás egyéb eszközei: Regisztrációs szám: Lásd 3.2 Szinonim név: Nincs Termékkód: nincs

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint 1 Készítés dátuma/verzió:2012.11.11/1.0 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: HAMMERITE RADIÁTOR FESTÉK 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: Beltéri alkalmazásra.lakossági

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELVENT hőtıtömítı 1.2.A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0315 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0315 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT rovar- és szilikon eltávolító aeroszol 1.2.

Részletesebben

GLADE BY BRISE GYÖNGYVIRÁG légfrissítő aeroszol

GLADE BY BRISE GYÖNGYVIRÁG légfrissítő aeroszol 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A keverék neve A keverék ajánlott felhasználása Ellenjavallt felhasználás A biztonsági adatlapért felelős személy Légfrissítő Erre vonatkozóan

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálat: 2012. november 15. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: FOLYÉKONY

Részletesebben

Kiwi Cipőkrém fekete Verzió 1.0 Készítés dátuma 23.02.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000018628

Kiwi Cipőkrém fekete Verzió 1.0 Készítés dátuma 23.02.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000018628 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0707 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0707 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2006. 08. 18. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT zárjégoldó aeroszol 1.2.A keverék megfelelı

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006. számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006. számú EK szabályozás szerint Verziószám: 4.0 Felülvizsgálat dátuma: 2014. január 23. Nyomtatás dátuma: Fejezet 1.: Az anyag/keverék és vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1. Termék azonosító: Pontos márkanév: Üzemanyag adalék Benzin

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Septonit Forte. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Septonit Forte. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML Termék kódja : 0890 103 SDS-Identcode : 10033154 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító X-935 Polipropilén és Polietilén ragasztó Primer 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 2F-08 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Silanisierungsliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. Silanisierungsliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINO SILANO Silanisierungsliquid 41168 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben