R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP"

Átírás

1 Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék neve: R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Azonosító kód: Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: mérıoldat foglalkozásszerő felhasználásra 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/Forgalmazó cég neve: Wagner Pharma Gyógyszerfejlesztı, Gyártó és Forgalmazó Kft. Cím: 3242 PARÁDSASVÁR, KOSSUTH UTCA 44. Tel.: 06-77/ Fax: 06-77/ Felelıs személy: Wagner Péterné INFO@WAGNER.HU 1.4. Sürgısségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. éjjel-nappal hívható telefonszáma: VESZÉLYESSÉG SZERINTI BESOROLÁS 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása A 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C Maró A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R35 Súlyos égési sérülést okoz Az 1272/2008/EK rendelete szerint (CLP) GHS piktogram GHS05 Maró anyagok Figyelmeztetı mondatok: H314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.

2 Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 2/ Címkézési elemek a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C Maró Az anyag sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz Az anyag biztonságos használatára utaló S mondatok: S 1/2 Elzárva, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó S 23 A keletkezett gızt/permetet nem szabad belélegezni S 24/25 Kerülni kell a bırrel való érintkezést és a szembejutást S 26 Ha szembe kerül, bı vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni S 28 Ha az anyag bırre kerül, azonnal mossuk le a bırt sok vízzel S 36/37/39 Megfelelı védıruházatot, védıkesztyőt és szem -/arcvédıt kell viselni S 45 Baleset vagy rosszullét esetén orvost kell hívni. Ha lehetséges a címkét meg kell mutatni Veszélyt meghatározó komponens a címkézéshez: nátrium-hidroxid 2.3. Egyéb veszélyek: nem ismertek 3. ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEVİKRE VONATKOZÓ ADATOK Desztillált víz és az alább jelölt veszélyes anyag: Megnevezés CAS-szám EU-szám % Osztályozás Nátrium-hidroxid ,5 C, R35 (EU) Skin Corr. 1A, H314 (CLP) Megjegyzés: az összetevıkre vonatkozó R-és H mondatok szövege a 16.szakaszban szerepel. Az összetevık foglalkozási expozíciós határértékei, a PBT vagy vpvp státusa a 8. és 12.szakaszban szerepel. 4. ELSİSEGÉLYNYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK 4.1. Az elsısegélynyújtási intézkedések ismertetése: Általános elıírások: a sérültet friss levegıre kell vinni és bármilyen panasz, vagy tünet esetén orvossal kell konzultálni. Mutassuk meg az Adatlapot. Belégzést követıen: vigyük a sérültet friss levegıre, szoros ruhadarabjait meglazítva fektessük le kényelmes testhelyzetbe. Azonnali orvosi ellátás szükséges. Mutassuk meg a Címkét az orvosnak. Szembe jutás esetén: öblítsük ki a szemet - legalább percen át - bı folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejő mozgatása mellett. Azonnal forduljunk szakorvoshoz. Mutassuk meg a Címkét, az adatlapot. Bırre jutáskor: vegyük le a szennyezett ruházatot és mossuk le a bırt bı szappanos folyóvízzel. Irritatív tünetek esetén szakorvosi ellátás szükséges.

3 Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 3/5 Lenyelés esetén: öblítsük ki a beteg száját, itassunk vele vizet, vigyük friss levegıre, szoros ruhadarabjait lazítsuk meg és fektessük kényelmes helyzetbe. Ne hánytassuk. Azonnal hívjunk orvost A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: nem ismertek 4.3. A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: - 5. TŐZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Nem tőzveszélyes. 5.1.Oltóanyag: a környezeti tőz határozza meg 5.2. Az anyagból vagy a keverékbıl származó különleges veszélyek: Tőz esetén keletkezı veszélyes bomlástermékek: nem ismert 5.3. Tőzoltóknak szóló javaslat: védıruházat, védıkesztyő, védılábbeli, védıszemüveg, izolációs légzésvédı használata szükséges. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŐ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védıeszközök és vészhelyzeti eljárások: A munkatérben csak a mentésben részt vevı, kijelölt személyek tartózkodhatnak. A maró hatással szemben ellenálló egyéni védõruházatot, védıeszközt kell viselni. Kerüljük a szembe jutást és a bırrel való érintkezést. A laboratóriumokra vonatkozó általános higiénés elıírások betartása kötelezı. Tisztítsuk le a bırt az expozíció után: rögtön távolítsuk el a bırrıl a rákerült anyagot, majd mossuk le bı folyóvízzel. Szemöblítı palack készenlétben tartása indokolt Környezetvédelmi óvintézkedések Ne engedjük a vizekbe, csatornába jutni A területi elhatárolás és a szennyezés mentesítés módszerei és anyagai : A kiömlött anyagot itassuk fel nedvszívó, szervetlen anyaggal (pl. homok, univerzális megkötı anyag, kovaföld, stb), használjunk semlegesítı szereket, majd győjtsük megfelelı konténerbe Hivatkozás más szakaszokra:lásd a 8-as és 13-as szakaszokat bıvebb információkért. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Használat közben megfelelı szellızést biztosítsunk. Felhasználásakor a lúgokra vonatkozó higiénés és biztonsági elıírásokat be kell tartani. Használat közben enni, inni, dohányozni nem szabad. A szem- és bırkontaktust kerülni kell A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: eredeti zárt csomagolásban, jól szellızı, hővös, száraz helyen, élelmiszerektıl elkülönítetten tárolandó. Vas, acél vagy nikkel ötvözetbıl, mőanyagból készült edényekben kell tárolni. Ne tároljuk savakkal együtt. A tárolóhely padozata legyen lúgálló. Illetéktelen személyeknek tilos a raktárba való bejutás Egyéb elõírások: a terméket mindig az eredeti edényben szabad tárolni. Az üres, szennyezett tárolóedényt tilos más célokra felhasználni Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások):- 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENİRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Ellenırzési paraméterek Mőszaki intézkedések: megfelelı hatásfokú szellıztetés Munkahelyi levegıben megengedett határérték: (25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet): Nátrium-hidroxid (CAS ) ÁK-érték: 2 mg/m 3, CK-érték: 2 mg/m 3

4 Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 4/ Az expozíció ellenırzése, egyéni óvintézkedések: A vegyi anyagok kezelésekor szokásos óvintézkedéseket be kell tartani. Kerülni kell a készítmény bırre, szembe jutását. Az elszennyezıdött ruházatot azonnal le kell cserélni. Munka közben enni, inni, dohányozni tilos. Egyéni óvintézkedések, egyéni védıeszközök (gyártó ajánlásai): Légzésvédelem: megfelelı szellızés esetén nem szükséges Bır- és testfelület védelme: megfelelı lúgálló védı munkaruha Kézvédelem: viseljünk lúgálló védıkesztyőt Szemvédelem: szembe jutás veszélyes esetén védıszemüveg Egyéb: a munka befejezésekor folyóvizes tisztálkodás szükséges. Az elhasználódott védıruházatot, védıeszközt azonnal le kell venni. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvetı fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Fizikai állapot: - halmazállapot: folyadék - szín: színtelen - szag: szagtalan - sőrőség (20C -on): 1,100 g/cm 3 - ph-érték: 11, Egyéb információk: a termékre nincs egyéb adat megadva 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Reakciókészség:savakkal reagál Kémiai stabilitás: normál körülmények mellett stabil A veszélyes reakciók lehetısége: Al, ólom, magnézium, cink reagálhat vele hidrogén keletkezése közben. A szerves anyagokat roncsolhatja Kerülendı körülmények: nem ismertek Nem összeférhetı anyagok: savak Veszélyes bomlástermékek: nem ismertek 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Maró hatású a szemre, bırre és a légutakra. Lenyelve is erıs maró hatás jelentkezhet. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás: nincs adat Perzisztencia és lebonthatóság: nincs adat Bioakkumulációs képesség: nem bioakkumulálódik A talajban való mobilitás: nincs adat A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: nincs adat Egyéb káros hatások A lúgos ph miatt ártalmas lehet a vízi szervezetekre. Ne engedjük a készítményt élıvízbe, vízfolyásokba és a talajba jutni. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek A termék maradékainak kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók. EWC kód: * (nátrium és kálium-hidroxid)

5 Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 5/5 14. SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK Közúti szállítás: ADR/RID osztály: 8/42b.c UN szám:1824 Kemler szám:80 Vízi szállítás: IMDG-osztály: 8 UN szám: 1824 Légi szállítás: ICAO/IATA: 8 UN/ID szám: SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi elıírások/jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( ) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyezésérıl és korlátozásáról (REACH), A Bizottság 453/2010/EU rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyezésérıl és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról, az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézésérıl és csomagolásáról, a évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos eljárásról, a 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 98/2001. (VI.15.) Kormány rendelet, 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet; évi XLIII törvény a hulladékgazdálkodásról Kémiai biztonsági értékelés: nincs 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK Aktualizálás: 1-16.pontok A 3. szakaszban szereplı R- és H mondatok jelentése: R35 Súlyos égési sérülést okoz H314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. A biztonsági adatlap a gyártó által án kiadott biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó Európai Direktívák útmutatása alapján készült, és meggyızıdésünk szerint megfelel Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( )a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyeztetésérıl és korlátozásáról (REACH), a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény valamint a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet elıírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelısség a felhasználót terheli. A felhasználó a kockázatbecslés adatai alapján - saját felelısségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.2 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Anyagszám: 155 Felhasználási terület: felületfertőtlenítő

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.18. Aktualizálás kelte: 2012. 04. 20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint Verziószám: 1.3 (HU) Oldal 1 / 5 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: (Becksteine

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1/ 8. oldal DEF HYPÓS TISZTÍTÓ 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEF HYPÓS TISZTÍTÓ Azonosító szám: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

multifunkcionális termoaktív por 1/5

multifunkcionális termoaktív por 1/5 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának id pontja: 2007. 01. 22. Aktualizálás: 2010. 01. 20. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Anyagnév: Nátriumhipoklorit Terméknév: Hlúg (Nátriumhipoklorit oldat 90 g/l) Kiszerelési egység: 5 kg, 10 kg, 20 kg, 60 kg EC szám: 2316683 CAS

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.05.07. Aktualizálás kelte: 2013. 05.14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 10.10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: S878Duplex 1.2. A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Lidická 326, 735 95 Bohumín, Czech Republic Azonosító szám: 276 54 087 Telefon: 042 596 091 111 Telefax: 042 596 012 870

BIZTONSÁGI ADATLAP. Lidická 326, 735 95 Bohumín, Czech Republic Azonosító szám: 276 54 087 Telefon: 042 596 091 111 Telefax: 042 596 012 870 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2011. november 25. Felülvizsgálva: 2013. július 29. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK rendelet szerint A átdolgozás/felülvizsgálat kelte:2015.10.30. Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Készítmény neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 02. 14. Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Felülvizsgálat kelte: - Kiadás dátuma: 2013. 01. 17. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Panda általános tisztítóhab 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.07. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: szélvédő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION Molyirtó golyók

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION Molyirtó golyók ORION Molyirtó golyók 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 24. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION Molyirtó golyók Felhasználás:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Sanity Brite 40 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.27. 1.) A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2009. szeptember 08. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2009. szeptember 08. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2009. szeptember 08. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: A készítmény felhasználása: Alkalmas zománc,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. július 1. Felülvizsgálat: 2012. november 5. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: 1.2.

Részletesebben

kiállítás kelte: 1997.07.29. módosítás kelte: 2015.05.05. 10. verzió

kiállítás kelte: 1997.07.29. módosítás kelte: 2015.05.05. 10. verzió A Brilliance Ipari Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: KBSzF-1131-9/2012 OÉTI: 1926-4/98 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK rendeletek szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.26. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı

Részletesebben

MESTER Csiszolható Akril Tömítő

MESTER Csiszolható Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlapért felelős: MOL-LUB Kft. Horváth Csaba MSZF, FF és EBK vezető Tel.: (34) 526 343; Mobil: 06 20 474 2644 E-mail: csahorvath@mol.

Biztonsági adatlapért felelős: MOL-LUB Kft. Horváth Csaba MSZF, FF és EBK vezető Tel.: (34) 526 343; Mobil: 06 20 474 2644 E-mail: csahorvath@mol. Változat: 3 Felülvizsgálat: 2011. 06. 14. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkezelı vegyszer 1.3. A biztonsági

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav A kiállítás kelte: 2005.06.16. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Az anyag neve: Salétromsav Gyártó cég neve: Az anyag beszerzése a vásárló/felhasználó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 11 Tőzveszélyes

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 11 Tőzveszélyes 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 16. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Felhasználás: öblítést nem igénylı kéztisztítógél Gyártó

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: REACH regisztrációs szám: - minden komponense előregisztrált, regisztrálási idő: ld.3.pont 1.1. Felhasználás:

Részletesebben

PREMIO VÉKONYVAKOLAT ALAPOZÓ BIZTONSÁG TECHNIKAI ADATLAP

PREMIO VÉKONYVAKOLAT ALAPOZÓ BIZTONSÁG TECHNIKAI ADATLAP PREMIO VÉKONYVAKOLAT ALAPOZÓ BIZTONSÁG TECHNIKAI ADATLAP Készült a 44/2000. (XII.27.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján Oldal 1/5 Verzió:1.0 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 A

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2004.03.01. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT akrilát tartalmú autóápoló 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN. Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1. 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN. Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1. 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint 1. AZ ANYAG/ANYAGKEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Készítés időpontja: 2013.07.18. A felülvizsgálat és átdolgozás kelte: 2014.04.30. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Auchan folttisztító gél fehér ruhákhoz

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Auchan folttisztító gél fehér ruhákhoz 1/5 1 AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 11Termékazonosító: 12 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: minden fehér textíliából

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 07. 01. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Moje Auto motorblokk tisztító (Engine Preparation for engine Termékkód:

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

SchimmelX Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha

SchimmelX Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 9 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Oxigén,CAS szám: 7782-44-7, EINECS szám: 231-956-9, Index-szám: 008-001-00-8 Termékkód: 35741

BIZTONSÁGI ADATLAP. Oxigén,CAS szám: 7782-44-7, EINECS szám: 231-956-9, Index-szám: 008-001-00-8 Termékkód: 35741 35741 OXYGEN 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.08. Aktualizálás kelte: 2013.09.26. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Bochemit Optimal (színtelen, zöld, barna)

BIZTONSÁGI ADATLAP. Bochemit Optimal (színtelen, zöld, barna) BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2010. január 28. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A keverék neve: A keverék felhasználása: A Bochemit Optimal kül-

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 74089_0603 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2012. július 23. Felülvizsgálva: -- 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.29. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kálcium-klorid 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

*1.) Szakasz: A keverék és a vállalat azonosítása:

*1.) Szakasz: A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 D-Sanity BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2005.01.05. *1.) Szakasz: A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Megnevezés CAS-szám EU-szám Koncentráció tartomány Veszély jel (%-ban) Káliumborofluorid 14075-53-7 237-928-2 50-100 Xn

BIZTONSÁGI ADATLAP. Megnevezés CAS-szám EU-szám Koncentráció tartomány Veszély jel (%-ban) Káliumborofluorid 14075-53-7 237-928-2 50-100 Xn BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: ZGM Csatoló paszta Csomagolási forma: műanyag flakonban, 100g 1.1. Felhasználás: Ultrahangos anyagvizsgálatoknál csatolóanyagként használják a vizsgálófej és a

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 769, 768 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint

Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint neodisher LaboClean FLA biztonsági adatlap 1/5 Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: biológiai lerakódásgátló vegyszer hıcserélı

Részletesebben

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Palackok, csıvezetékek, tartályok,

Részletesebben

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Perfect Platinum Color kapszulás kiszerelésű

Részletesebben

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/15 Chemisept BG BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2013.08.01. 1.) Szakasz: Az

Részletesebben

Háztartási lakkbenzin hígító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

Háztartási lakkbenzin hígító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/11 BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék neve: CAS szám: EU szám: Regisztrációs

Részletesebben

1.2. Felhasználás: A Dunaplaszt Uretal A komponensével együtt, ivóvíz ellátás területén használt beton- és acéltartályok bevonására alkalmas

1.2. Felhasználás: A Dunaplaszt Uretal A komponensével együtt, ivóvíz ellátás területén használt beton- és acéltartályok bevonására alkalmas A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: Dunaplaszt Uretal

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: LEFOLYÓCSŐ-TISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex.

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex. Verzió: 03 Kiadás dátuma: 2015.04.23. 1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai 1.1 Anyag vagy készítmény neve: Cikobalt DMA 2 I 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonos felhasználása illetve

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 2203523 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: Kiszerelés: Felhasználása: Gyártó/ Beszállító: Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELVENT hőtıtömítı 1.2.A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 20. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név: M+W INSTRUMENTENBAD

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 1999.05.18. Verzió: 8 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: RO-55 ROZSDAOLDÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Ezüst (alumínium) zománcfesték 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Terméknév: MOL Dynamic Synt Diesel E4 10W-40részszintetikus dízelmotor olaj

Terméknév: MOL Dynamic Synt Diesel E4 10W-40részszintetikus dízelmotor olaj Változat: 3 Felülvizsgálat: 2013. 01. 22. Kibocsátás kelte: 2009. 11. 10. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító MOL DynamicSynt Diesel E4 10W-40 részszintetikus

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO ERO-SB Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Emulgáló olaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO,

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve Air Wick Légfrissítő és Textil illatosító Biztonsági adatlap száma D0374337 Formula #0350881 Terméktípus légfrissítő,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító X-935 Polipropilén és Polietilén ragasztó Primer 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 042 224 91 92 93, 042 224 91 54 02, 042 224-91-45-71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 042 224 91 92 93, 042 224 91 54 02, 042 224-91-45-71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 9. Felülvizsgálva: 2010. december 01. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A készítmény neve: A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15210 1.2. A keverék

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 D-Steril 4 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2006.11.06. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0465 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0465 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 07. 21 Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX téli szélvédőmosó 21 C 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 2.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t e k n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%.

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 6 Felülvizsgálat: 2013. 01. 11. Kibocsátás kelte: 2005.05.12. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Bindemittel Typ 1_1035854

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Bindemittel Typ 1_1035854 Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP: Saniter Foam

BIZTONSÁGI ADATLAP: Saniter Foam BIZTONSÁGI ADATLAP: Saniter Foam Felülvizsgálat: 2015. Július 22. 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 1.1 Termékazonosító: Saniter Foam 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.05.10. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás

Részletesebben

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H2 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2010.02.25. Oldal: 1/(9) (gyártói): 2005.03.15.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer Kiállítás dátuma: 2013.02.18. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 Nyomtatás dátuma: 23.07.2014 Termék kódja: APC138-1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító APC 138

Részletesebben

3. szakasz: Összetétel, vagy az összetevőkre vonatkozó adatok

3. szakasz: Összetétel, vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PANNON STARTER

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév :

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1.AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Anyag kereskedelmi neve: URÁNUSZ Üvegező gitt fémre Az anyag egyéb azonosító kódja: - 1.2 Az anyag megfelelő azonosított felhasználása: Üvegezés

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálat: 2012. november 15. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: FOLYÉKONY

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 02. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 12. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 02. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 12. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1./ Általános tápoldat (N-P2O5-K2O+Fe 4-5-6+0,02 m/m%) 2./ Bonsai doktor tápoldat (N-P2O5-K2O+B 5-5-5+0,01

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1778 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1778 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 02. 08. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX rovareltávolító (szórópisztolyos) 1.2.A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009.01.05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe: 4900. Oosterhout,

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2007-05-24 Módosítás kelte: 2009-05-26. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 2007-05-24 Módosítás kelte: 2009-05-26. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-05-24 Módosítás kelte: 2009-05-26 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: vékonylazúr Gyártó cég neve

Részletesebben

D-MAXIKLÓR-T -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

D-MAXIKLÓR-T -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-MAXIKLÓR-T A keverék/anyag neve: TRIKLÓRIZOCIANÚRSAV (por, granulátum, tabletta) Egyéb

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben