BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: Az azonosítás egyéb eszközei: Baumit Duzzasztott Perlit P1/P2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználások: Ellenjavallt felhasználás: Hőszigetelő adalékanyag habarcshoz és betonhoz. nincs 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó és forgalmazó. Címe: Telefon száma: Fax száma: címe: Felelős jogi személy Címe: Telefon száma: Fax száma: Felelős személy címe 1.4 Sürgősségi telefonszám: Sürgősségi telefonszám: 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1 Az anyag osztályozása: Baumit Kft Dorog Baumit út 1. 33/ / baumit@baumit.hu Baumit Kft Dorog Baumit út 1. 33/ / baumit@baumit.hu Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér (zöldszám, éjjelnappal) Osztályozás az 1272/2008/EK (CLP) rendelet szerint Nem veszélyes anyag 2.2 Címkézési elemek: 2.3 Egyéb veszélyek: PBT/vPvB besorolás: Egyéb veszélyek: Az anyag nem felel meg a PBT és vpvb kritériumoknak. 3. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATOK 3.1 Anyagok: Perlit: természetes, vulkanikus kőzet (feltárva) CAS szám: REACH regisztrációs szám: REACH regisztráció alóli mentesség: REACH rendelet V. melléklet 6. pontja szerint. Szennyező anyagok: Osztályozás és címkézés szempontjából nem tartalmaz szennyező anyagokat. 3.2 Keverékek: Nem vonatkozik rá. Levelezési cím:

2 Biztonsági adatlap: Baumit Duzzasztott perlit P1/P2 Oldal: 2 / 7 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1 Elsősegélynyújtási intézkedések Az elsősegélynyújtóknak nem szükséges védőfelszerelést viselniük. Az elsősegélynyújtó személyeknek kerülniük kell az érintkezést az anyaggal. Azonnal öblítsük ki a szemet, bő vízzel, legalább negyed órán át! Szembejutás esetén: Forduljunk azonnal orvoshoz! Tisztítsuk meg a bőrfelületet azonnal, bő vízzel legalább15 percen keresztül! Távolítsuk el a szennyezett ruházatot és cipőt! Forduljunk Bőrrel érintkezés esetén: orvoshoz! Újra felvétel előtt mossuk ki a ruházatot és alaposan tisztítsuk ki a cipőt. Ha a sérült eszméleténél van, a szájat ki kell öblíteni és bőséges Lenyelés esetén: vízzel itatni. Eszméletlen személynek, tilos bármit is szájon keresztül Belégzés esetén: adni. Tünetek jelentkezése esetén forduljunk orvoshoz. A sérültet friss levegőre kell vinni. Ha nem lélegzik, alkalmazzon mesterséges lélegeztetést. Ha a légzés nehézkes, adjunk oxigént. Forduljunk orvoshoz. 4.2 Legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1 Oltóanyag: A termék nem tűzveszélyes! Megfelelő oltóanyag: Nem megfelelő oltóanyag: Nem éghető Nem ismert 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Nincsenek 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Az előírásoknak megfelelő teljes védőöltözet és külső levegőtől függetlenített légzőkészülék alkalmazandó. Egyéb: A termék vízzel érintkezve megkeményedik. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások A baleset helyszínén csak a szükséges teendőket jól ismerő, kiképzett, megfelelő egyéni védőeszközöket viselő személyzet tartózkodhat. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések A porképződés kerülendő. A környezetbe jutott anyagot, illetve a képződő hulladékot a hatályos környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kell kezelni. A termék és a belőle származó hulladék élővízbe, talajba és közcsatornába jutását meg kell akadályozni. 6.3 A területi elhatárolás és szennyezés mentesítés módszerei és anyagai A szabadba jutott terméket mechanikus úton gyűjtsük össze és a hulladékot szakszerű eltávolításig/ártalmatlanításig megfelelő, címkével ellátott, zárható hulladékgyűjtő tartályba helyezve kell tárolni. A hulladék összegyűjtése, elhelyezése, ártalmatlanítása közben megfelelő egyéni védőeszközök használata szükséges. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra A további információkat lásd a 7. a 8. és a 13. szakaszban. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1 Biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: A 8. szakasz ajánlásait be kell tartani. Óvintézkedések: Nem szabad söpörni. Olyan tisztítási módszert kell alkalmazni, amely nem szórja szét a terméket a levegőben, mint például a felporszívózás vagy elszívás. Levelezési cím:

3 Biztonsági adatlap: Baumit Duzzasztott perlit P1/P2 Oldal: 3 / 7 Foglalkozási higiéniára vonatkozó előírások: A termék szembejutása kerülendő! A szokásos higiénés eljárások betartása kötelező. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Műszaki intézkedések / Tárolási feltételek Összeférhetetlen termékek: A termék csak az eredeti, zárt és megfelelő jelöléssel ellátott edényben tárolható. A tároló helyiség megfelelően szellőztethető és takarítható legyen! Tartsuk be a címkén feltüntetett utasításokat! A csomagolásra/tárolásra használt anyag típusa: nincs különleges előírás. Az ömlesztett tárolás silókban történhet. Az ömlesztett tárolásra vonatkozó biztonsági intézkedéseket be kell tartani, mert bármikor felléphet a betemetődés veszélye. A csomagolt termékeket zárt, földtől tisztán tartott zsákokban, száraz körülmények között kell tárolni, hogy a termék minősége ne romoljon. A zsákokat stabilan kell halomba rakni. A csomagolásra/tárolásra használt anyag típusára nincs különleges előírás. Nem ismertek. 7.3 Meghatározott végfelhasználás További információ, lásd a termék műszaki lapját. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1 Ellenőrzési paraméterek Az anyag foglakozási expozíciós határértékei: Az anyag származtatott hatásmentes szint (DNEL) CAS szám Megneve zés Ország Perlit Magyarország 10 mg/m³ belélegezhető frakció 3 mg/m³ alveolusjáratok frakció 8 órás (ÁK) mg/m 3 6 respirábilis aeroszol Határérték Munkahelyi határérték Rövid távra (CK) mg/m Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés: Környezeti expozíció ellenőrzése: Egyéni óvintézkedések, például egyéni védőeszközök: Légutak védelme: Kézvédelem: Szem/arcvédelem: Bőr/ testvédelem A munkavégzés során megfelelő körültekintés szükséges a készítmény kiömlésének, padozatra, ruházatra, bőrre, illetve szembe jutásának elkerülésére (védőszemüveg viselése ajánlott). A termék szembe jutása kerülendő! Megfelelő szellőztetés mellett használható! Porálarc P2 szűrőbetéttel (Határértéket meghaladó porexpozíció esetén) Védőkesztyű Zárt, porbejutást megakadályozó szemüveg. Szabványos munkaruha viselendő. Levelezési cím:

4 Biztonsági adatlap: Baumit Duzzasztott perlit P1/P2 Oldal: 4 / 7 Higiéniai intézkedések: A szemmel és a bőrrel való érintkezés esetén, alapos mosdás szükséges. Munka közben étkezni, dohányozni tilos! A szokásos higiénés eljárások betartása kötelező! 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1 Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ: Külső jellemzők: Szag: Szag küszöbérték phérték Olvadáspont/fagyáspont: Kezdeti forráspont és forráspont tartomány Lobbanáspont: Párolgási sebesség: Tűzveszélyesség: (szilárd, gázhalmazállapot) Felső/alsó gyulladási határ vagy robbanási tartományok Gőznyomás: Gőzsűrűség szilárd, fehértől szürkéig por nincs semleges nem alkalmazható Relatív sűrűség: (20 o Con) (Laza halmaz sűrűség: kb g/dm 3 ) Oldhatóság vízben: Megoszlási hányados noctanol/víz Öngyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Viszkozitás Robbanásveszélyes tulajdonságok: Oxidáló tulajdonságok: 9.2 Egyéb információk: 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG 10.1 Reakciókészség Normál felhasználásnál nincs 10.2 Kémiai stabilitás Normál körülmények között az anyag stabil Veszélyes reakciók lehetősége Nem ismertek Kerülendő körülmények Vízzel való véletlen érintkezés Nem összeférhető anyagok Nem ismertek 10.6 Veszélyes bomlástermékek Nem ismertek nem oldható Levelezési cím:

5 Biztonsági adatlap: Baumit Duzzasztott perlit P1/P2 Oldal: 5 / TOXIKOLÓGIAI ADATOK 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Az adatok az ECHA honlap, regisztrált anyagok adatbázisból származnak. Akut toxicitás Bőrmarás/bőrirritáció Expozíciós út Érték Állat Módszer Megjegyzés Szájon át (gyomor szondával) Bőrön át Belégzéssel por (csak orron át) Súlyos szemkárosodás/szemirritáció Légzőszervi vagy bőrszenzibilizáció Csírasejtmutagenitás Rákkeltő hatás Reprodukciós toxicitás Célszervi toxicitás (STOT) egyszeri expozíció Célszervi toxicitás (STOT) ismétlődő expozíció Aspirációs veszély Nincs rendelkezésre álló adat nem irritáló Nincs rendelkezésre álló adat nem irritáló nem irritáló Légzőszervi szenzibilizáció: Nem áll rendelkezésre információ. Bőrszenzibilizáció: nem szenzibilizáló Negatív Állatkísérletek alapján nem teratogén és nincs hatással a termékenységre vagy a fejlődésre. Osztályozásra vonatkozó észrevételek: Nem veszélyes anyagként lett osztályozva. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK 12.1 Toxicitás Vízi toxicitás: Akut toxicitás, hal (Oryzias latipes); Dózis, LC50 (96 órás)>79 mg/l; Módszer: OECD203 (Hal, akut toxicitási teszt) Nincs rendelkezésre álló adat 12.2 Perzisztencia és lebonthatóság Bioakkumulációs képesség Bioakkumuláció nem várható 12.4 Talajban való mobilitás A PBT és a vpvbértékelés eredményei: Az anyag nem felel meg a PBT és vpvb kritériumoknak Egyéb káros hatások:. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK 13.1 Hulladékkezelési módszerek: Az anyag maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a 98/2001 (VI. 15.) Korm. rendeletben és a 16/2001 (VII. 18) KöM. rendeletben foglaltak szerint történjen. Szárazon kell felszedni, a helyi hatósági előírások szerint, építési hulladékként kell eltávolítani. EWC beton, tégla, cserép és kerámia frakció vagy azok keveréke, amely különbözik a tól Levelezési cím:

6 Biztonsági adatlap: Baumit Duzzasztott perlit P1/P2 Oldal: 6 / SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK A anyag szállítási szempontból nem veszélyes árú 14.1 UN szám: 14.2 ENSZ szerinti helyes szállítási elnevezés: 14.3 Szállítási veszélyességi osztály(ok): 14.4 Csomagolási csoport: 14.5 Környezeti veszélyek: 14.6 A felhasználót érintő különleges óvintézkedések 14.7 A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás 15. SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK EWC szilárd részecskék és por (kivéve és ) Háztartási szeméttel eltávolítani tilos. A maradékokat tilos lefolyóba, csatornarendszerbe, WCbe önteni Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Felhasználások engedélyezése és/vagy korlátozása: 15.2 Kémia biztonsági értékelés (CSA): 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK 1907/2006/EK (REACH) rendelet a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról 453/2010/EU rendelet (REACH II. melléklet módosítása a biztonsági adatlapok tartalmi követelményeiről) 1272/2008/EK (CLP) rendelet anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról 286/2011/EU rendelet (CLP rendelet módosítása, a műszaki és tudományos fejlődéshez való hozzáigazítása céljából) évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, és vonatkozó rendeletei: 44/2000. (XII. 27.) EüM. rendelet 25/2000. (IX. 30.) EüMSZCSM együttes rendelet munkahelyek kémiai biztonságáról Veszélyes hulladékra vonatkozó előírások: 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet és 16/2001. (VII. 18.) KöM. rendelet Vízszennyezéssel kapcsolatos rendeletek: 220/2004 (VII. 21.) Korm. rendelet Munkavédelemre vonatkozó előírások: évi XCIII. törvény a munkavédelemről, módosításai és vonatkozó NM, MüM rendeletei évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról Az anyagra vonatkozóan kémiai biztonsági értékelés nem készült. Biztonsági adatlap felülvizsgálatakor változott: Minden pontja átvizsgálásra került, a jelenleg hatályos REACH és CLP rendeletnek megfelelően. Szakirodalmi hivatkozások: ECHA honlap, regisztrált anyagok adatbázis Levelezési cím:

7 Biztonsági adatlap: Baumit Duzzasztott perlit P1/P2 Oldal: 7 / 7 Rövidítések: EC50 LC50 LD50 vpvb PBT DNEL NOAEL Javasolt képzések: esdssel kapcsolatos információ A vizsgált anyag azon koncentrációja, amely meghatározott időintervallum alatt válaszként 50 % mértékű változást idéz elő (pl. a növekedésben). A vizsgált anyag által meghatározott időintervallumon belül 50 %ban halált okozó koncentráció A vizsgált anyag által, meghatározott időintervallumon belül, 50%ban halált okozó dózis. Nagyon perzisztens, nagyon bioakkumulatív Perzisztens, bioakkumulatív és mérgező anyag Biztonságos, származtatott hatásmentes szint (emberi egészség tekintetében) Legnagyobb, káros hatással még nem rendelkező dózis Munkavédelmi oktatás keretében általános vegyianyagkezelési oktatás. Elsősegélynyújtó tanfolyam. Változat: Felülvizsgálat kelte: Kiadással kapcsolatos információ 3/Hu (1 16. pont) CLP rendelet szerinti osztályozás Levelezési cím:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Ragasztó stift Q-Connect 10 g 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Álmennyezeti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 74089_0603 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2008. március 17. Felülvizsgálat idıpontja: 2012. augusztus 21. Verziószám: 2

Elkészítés idıpontja: 2008. március 17. Felülvizsgálat idıpontja: 2012. augusztus 21. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógép

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. január 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. január 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatópor

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.10.01. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 10

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.10.01. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 10 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/20/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014..01. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszély

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszély BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Modifikáló anyag

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Növekedést

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tejtermék tisztító,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2012.09.12. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 9

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2012.09.12. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 9 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2012.09.12. Változat szám: 5/Hu Oldal: 1 / 9 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 767, 766, 764 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Kiadás dátuma:2006.12.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1 / 10 Felülvizsgálat dátuma/verziószám2014.11.17/3-0/hu 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: KH-K; KH-R Műgyanta

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.04.01. Változat szám: 5 Oldal: 1 / 9

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.04.01. Változat szám: 5 Oldal: 1 / 9 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.04.01. Változat szám: 5 Oldal: 1 / 9 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2013.10.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 9

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2013.10.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 9 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2013.10.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 9 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. június 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. június 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tisztítószer

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2013.07. 01. Változat szám: 1 Oldal: 1 / 9

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2013.07. 01. Változat szám: 1 Oldal: 1 / 9 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2013.07. 01. Változat szám: 1 Oldal: 1 / 9 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

BELUX FURNITURE POLISH

BELUX FURNITURE POLISH 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: Az azonosítás egyéb eszközei: Regisztrációs szám: Lásd 3.2 Szinonim név: Nincs Termékkód: nincs

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 02. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 12. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 02. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 12. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1./ Általános tápoldat (N-P2O5-K2O+Fe 4-5-6+0,02 m/m%) 2./ Bonsai doktor tápoldat (N-P2O5-K2O+B 5-5-5+0,01

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2011. február 4. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2011. február 4. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító R&U SZİNYEG- ÉS KÁRPITTISZTÍTÓ SAMPON 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Edző kétkomponensű

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 769, 768 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Kiadás dátuma: 2014.04.21 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.09.08/1-1/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1 / 10 Termék kód: 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Szkarabeusz Laboratóriumi, Vegyipari és Kereskedelmi Kft. Raktár, iroda: 7622 Pécs Verseny u. 17. Postacím: 7602 Pécs Pf. 161. Telefon: (+36) 72-532-828 Fax: (+36) 72-532-829 E-mail: info@szkarabeusz.hu

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.09.01. Változat szám: 6/Hu Oldal: 1 / 11

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.09.01. Változat szám: 6/Hu Oldal: 1 / 11 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2014.09.01. Változat szám: 6/Hu Oldal: 1 / 11 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: REACH regisztrációs szám: - minden komponense előregisztrált, regisztrálási idő: ld.3.pont 1.1. Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: STORM CLEANER AEROSOL 11/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STORM CLEANER AEROSOL 1.2 REACH regisztrációs szám: - - 1.3 Az

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

MaxBrillance mosogató 5L 2012. november 30. Verzió:1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. MaxBrillance mosogató 5L

MaxBrillance mosogató 5L 2012. november 30. Verzió:1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. MaxBrillance mosogató 5L BIZTONSÁGI ADATLAP MaxBrillance mosogató 5L 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: MaxBrillance mosogató 5L 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Perfect Platinum Color kapszulás kiszerelésű

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 7290102990474 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT Oldal: 1 / 8 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Diammónium-hidrogén-foszfát, étkezési CAS szám: 7783-28-0 EK szám: Index-szám: - OKBI

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELVENT hőtıtömítı 1.2.A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 09. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 03. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 09. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 03. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tisztítószer

Részletesebben

Aktualizálva: 2011.08.10. 1.1. Felhasználás: Tisztítószer/ oldószer. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 88 Remover

Aktualizálva: 2011.08.10. 1.1. Felhasználás: Tisztítószer/ oldószer. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 88 Remover BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 88 Remover Csomagolási forma: Aeroszol. 1.1. Felhasználás: Tisztítószer/ oldószer. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Ezüst (alumínium) zománcfesték 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint 1 Felülvizsgálat dátuma/revizíó: 2012.11.04. /4-1HU 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1 K vizes parketta- és egyéb falakk beltérre.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 20. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Rovarölő szer

Részletesebben

CITROMSAV monohidrát vagy CITRIC ACID 1 hydrate

CITROMSAV monohidrát vagy CITRIC ACID 1 hydrate Oldal: 1 / 7 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Citromsav monohidrát, Citric acid 1 hydrate CAS szám: 5949-29 EK szám: : 201-069-1 Index szám:

Részletesebben

A 453/2010/EC számú rendelettel módosított 1907/2006. számú rendelet szerint

A 453/2010/EC számú rendelettel módosított 1907/2006. számú rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EC számú rendelettel módosított 1907/2006. számú rendelet szerint Készült: 2013 április 1. Utolsó ellenőrzés kelte: Termék neve: B-Clean Classic gumiabroncs- és műanyag-fényesítő

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT akrilát tartalmú autóápoló 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 11. 18. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 11. 18. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Terméktípus: Folyékony (SC) 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név: M+W INSTRUMENTENBAD

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. szeptember 9. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. szeptember 9. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 7290000287195 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2010. május 10. Felülvizsgálat idıpontja: -

Elkészítés idıpontja: 2010. május 10. Felülvizsgálat idıpontja: - B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA / 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/keverék szerepe: tisztítószer 1.2. Gyártó cég

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

GLADE BY BRISE GYÖNGYVIRÁG légfrissítő aeroszol

GLADE BY BRISE GYÖNGYVIRÁG légfrissítő aeroszol 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A keverék neve A keverék ajánlott felhasználása Ellenjavallt felhasználás A biztonsági adatlapért felelős személy Légfrissítő Erre vonatkozóan

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.11.23./1-1 1 / 7 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30219 CAS-szám: 471-34-1 EK-szám: 207-439-9 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486795-18-1.2

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. március 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve Air Wick Légfrissítő és Textil illatosító Biztonsági adatlap száma D0374337 Formula #0350881 Terméktípus légfrissítő,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 106535E Az anyag/keverék felhasználása : Tisztító- és fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1789 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1789 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 04. 24. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2.A keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 104367E Az anyag/keverék felhasználása : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Verzió 1.4 Felülvizsgálat dátuma 30.11.2015 Nyomtatás Dátuma 30.11.2015

Verzió 1.4 Felülvizsgálat dátuma 30.11.2015 Nyomtatás Dátuma 30.11.2015 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Cikk szám : 012074 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

SchimmelX Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha

SchimmelX Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 9 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ciklohexilamin vagy cyclohexylamine CAS szám: 108-91-8 EU szám: 203-629-0 Index szám:

Részletesebben

Műszerfal ápoló (illatos)

Műszerfal ápoló (illatos) Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.11.23./1-1 1 / 7 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: Műszerfal ápoló (illatos) 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A biztonsági

Részletesebben

MESTER Csiszolható Akril Tömítő

MESTER Csiszolható Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer Kiállítás dátuma: 2013.02.18. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

B I ZTONS ÁG I ADATLAP

B I ZTONS ÁG I ADATLAP B I ZTONS ÁG I ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 4 literes kiszerelés: 7290000288024 Termékazonosító: 1 literes kiszerelés: 7290005425592

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: LITEN EPX-00 10/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: LITEN EPX-00 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.4 Sürgősségi telefonszám : Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat telefonszáma: 06-80-201-199 (ingyenes, éjjel-nappal hívható)

1.4 Sürgősségi telefonszám : Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat telefonszáma: 06-80-201-199 (ingyenes, éjjel-nappal hívható) 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév :

Részletesebben

32210-23-4 250-954-9-0,00 - < 0,50 N 51/53 139504-68-0 412-300-2-0,00 - < 0,50 N 51/53. 1 / 6. oldal

32210-23-4 250-954-9-0,00 - < 0,50 N 51/53 139504-68-0 412-300-2-0,00 - < 0,50 N 51/53. 1 / 6. oldal B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): magán Az anyag/készítmény szerepe: molyirtó kazetta 1.2. Forgalmazó

Részletesebben

Stellmittel T (Extender T)

Stellmittel T (Extender T) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Klüberpaste UH1 96-402

Klüberpaste UH1 96-402 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Cikk szám : 005116 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 2F-08 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gipszlap üvegszövettel,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: LEFOLYÓCSŐ-TISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2010. május 6. Felülvizsgálat idıpontja: - 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA RUBIN

Elkészítés idıpontja: 2010. május 6. Felülvizsgálat idıpontja: - 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA RUBIN B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő felhasználásra Az anyag/keverék szerepe: csiszolószer

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2009.10.21. Felülvizsgálat idıpontja: -

Elkészítés idıpontja: 2009.10.21. Felülvizsgálat idıpontja: - B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): magán jellegő felhasználásra Az anyag/készítmény szerepe: illatosító

Részletesebben

Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP

Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

(Verzió 05) 2008.12.19. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA KULIRPLAST 1,5/2,0/3,0

(Verzió 05) 2008.12.19. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA KULIRPLAST 1,5/2,0/3,0 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/készítmény szerepe: akril vékony fedırétegő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2012. július 23. Felülvizsgálva: -- 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint)

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint) Brigéciol 2000 Oldal: 1/8 1. A keverék és a vállalkozás azonosítása: 1.1. Termékazonosító 1.2. Kereskedelmi név: BRIGÉCIOL 2000 1.3. A keverék azonosított felhasználása: Alkalmazható: gépjármű alváz, motor,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Készítés időpontja: 2013.07.18. A felülvizsgálat és átdolgozás kelte: 2014.04.30. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0465 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0465 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 07. 21 Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX téli szélvédőmosó 21 C 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkezelı vegyszer 1.3. A biztonsági

Részletesebben

(Verzió 05) 2009.02.10. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIO HOMLOKZATI MÉSZFESTÉK

(Verzió 05) 2009.02.10. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIO HOMLOKZATI MÉSZFESTÉK B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/készítmény szerepe: dekorációs mészfesték

Részletesebben

Kiwi Cipőkrém fekete Verzió 1.0 Készítés dátuma 23.02.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000018628

Kiwi Cipőkrém fekete Verzió 1.0 Készítés dátuma 23.02.2015 Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 350000018628 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0357 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0357 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 09. 05. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: HIPPOLIT velúr bőrápoló aeroszol (színtelen) 1.2. A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. (%) 330-54-1 206-354-4 - < 0,1 Xn, N

BIZTONSÁGI ADATLAP. R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. (%) 330-54-1 206-354-4 - < 0,1 Xn, N BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: homlokzatfesték. 1.2. Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 1998 Felülvizsgálat dátuma: 2011-06-16 Változat száma: 7. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék megnevezése:

Részletesebben

AMMÓNIUM-KLORID Ammonium chloride

AMMÓNIUM-KLORID Ammonium chloride Oldal: 1 / 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-klorid CAS szám: 12125-02-9 EK szám: 235-186-4 Index-szám: 017-014-00-8 OKBI

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP A BIZOTTSÁG 453/2010/EU rendeletével összhangban Kiállítás dátuma: 2012-11-30 Verzió: 2.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006. számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006. számú EK szabályozás szerint Verziószám: 4.0 Felülvizsgálat dátuma: 2014. január 23. Nyomtatás dátuma: Fejezet 1.: Az anyag/keverék és vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1. Termék azonosító: Pontos márkanév: Üzemanyag adalék Benzin

Részletesebben