Polyfoam Extrudált polisztirol hab (XPS)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Polyfoam Extrudált polisztirol hab (XPS)"

Átírás

1 Verziószám: 2.0 Extrudált polisztirol hab (XPS)

2 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Knauf Insulation Extrudált polisztirol hab (XPS). A készítmény neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása A készítmény felhasználása: Szigetel - / épít anyag A biztonsági adatlap szállítójának adatai Központi iroda Helyi kapcsolattartó 1.4. Sürgősségi telefonszám Knauf Insulation Am Bahnhof Iphofen Germany Tel:+32 (0) sds@knaufinsulation.com Magyarország - Nem vonatkozik

3 2/10 2. SZAKASZ: A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása GHS/CLP CE N 1272/2008 Az anyag nincs osztályba sorolva Címkézési elemek Semmi Egyéb veszélyek Egyéb veszélyek: A polisztirol magas hőmérsékleten olvad, és olvadt cseppjei a bőr égését okozhatják. Kész hab formájában nem veszélyes. A feldolgozáshoz használt kémiai anyagok maradékai, a polietilén és a habosító anyagok jelentéktelen mennyiségben vannak jelen. A termék szerves anyag, ezért erős hőhatásnak vagy tűznek kitéve gyúlékony.

4 3/10 3. SZAKASZ: ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEV KRE VONATKOZÓ ADATOK 3.2. Keverékek GHS/CLP CE N 1272/2008 %: CAS-szám: EK-szám: REACH Reg. Szám: Vegyi megnevezés: Veszélyesség szerinti osztályozás: Megj.: Polisztirol színezékekkel - (1), (2) > Hexabróm-ciklododekán (HBCD) lánggátló Megjegyzések: Repr. 2 H361, Lct. H362 (1) Extrudált polisztirol hab (XPS). (2) C.A.S: Chemical Abstract Service (3) Az alkotóelemek a polimátrixban vannak megkötve. Mivel ezek az anyagok a mátrixba vannak zárva, várhatóan nem jelentenek szokatlan veszélyt, amennyiben kezelésük és feldolgozásuk a helyes gyártási és iparhigiénés gyakorlat, valamint a Biztonsági adatlapban leírt irányelvek szerint történik. Lehetséges borító anyagok: Polietilén film. Az extrudált polisztirol hab (XPS) REACH regisztrációs száma: nem értelmezhető. (3)

5 4/10 4. SZAKASZ: ELSŐSEGÉLY-NYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belégzés: A vágásból származó porrészecskék valószín leg nem a belélegezhet mérettartományba esnek, kivéve, ha elektromos szerszámot használnak. Ha problémát tapasztal, menjen friss leveg re és igyon vizet. B rrel való érintkezés: Szemmel való érintkezés: Használat után szappannal és vízzel mosson kezet. Ha olvadt anyaggal kerül érintkezésbe, azonnal kezelje hideg vízzel az érintett területet, és kérjen orvosi segítséget. Ne próbálja meg eltávolítani az olvadt vagy megszilárdult anyagot a b rér l. Ha a porrészecskék a szemébe jutnak, mossa ki vízzel. Ha az irritációs tünetek bármelyike tartós ideig megmarad, kérjen orvosi segítséget. Lenyelés: Nem szándékos lenyelés esetében fogyasszon nagy mennyiség vizet A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások Tünetek/ hatások: A polisztirol magas h mérsékleten olvad, és olvadt cseppjei a b r égését okozhatják A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Ha a a fenti expozíciók valamelyike által okozott mellékhatás vagy diszkomfort érzés továbbra is fennáll, kérjen szakorvosi segítséget. 5. SZAKASZ: TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1. Oltóanyag Oltóanyag: Víz, hab, szén-dioxid (CO2) és száraz por Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Különleges veszélyek: 5.3. Tűzoltóknak szóló javaslat Véd felszerelés t zoltók számára: Normális esetben szerves szénhidrogének égésével hozhatók összefüggésbe és mérgez nek tekintend k. Szén-monoxidot, szén-dioxidot és hidrogén-bromidot tartalmaz. S r füst képz dik, és a t zoltáshoz megfelel légz készüléket kell használni.

6 5/10 6. SZAKASZ: INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Egyéni biztonsági intézkedések: A termék szilárd formában van, és nem jelent veszélyt Környezetvédelmi óvintézkedések Környezetvédelmi óvintézkedések: A termék szilárd formában van, és nem jelent veszélyt A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai A szennyezés mentesítés módszerei: Nem vonatkozik Hivatkozás más szakaszokra A hulladékeltávolításra vonatkozóan lásd a 13. pontot. 7. SZAKASZ: KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Kezelés: M szaki óvintézkedések: Speciális óvintézkedések nincsenek. Lehet ség szerint kézi vágóeszközöket kell használni. Elektromos szerszám használata közben biztosítani kell a megfelel porelszívást, és/vagy a légutak és szem védelmét. M szaki óvintézkedések: Vágás közben biztosítani kell a munkahely megfelel szell zését. Kerülje az er s szelet, különösen magasban végzett munka közben A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt M szaki óvintézkedések tárolásnál: Tárolási feltételek: Kerülje a h t, lángot és egyéb t zforrást. Ne tárolja h forrás közelében. Kerülje a napsugárzással való hosszantartó érintkezést. Számos kémiai anyagnak ellenáll, de az oldószereknek nem. Körültekint en kell megválasztani a ragasztóanyagot. Raklapon vagy XPS kickeren, polietilén filmbe csomagolva vagy szabadon érkezik Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások)

7 6/10 8. SZAKASZ: AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE/EGYÉNI VÉDELEM Határértékek: Európai szinten nincs, lásd a tagállam irányelveit és törvényeit: 8.1. Ellenőrzési paraméterek 8.2. Az expozíció ellenőrzése M szaki intézkedések: Nincsenek különleges követelmények. Légzésvédelem: A fokozott kényelem érdekében az EN 149 FFP1 vagy FFP2 szerinti eldobható arcmaszk viselése javasolt. Kézvédelem: Különleges óvintézkedés nem szükséges, de a kényelem érdekében keszty t kell viselni. Szemvédelem: Véd szemüveg használata, különösen elektromos szerszámmal végzett vágás vagy vállmagasság felett végzett munka esetében. Az EN 166 szabványnak megfelel szemvédelem javasolt. B rvédelem: Higiéniai óvintézkedések: Semmi. Érintkezés után hideg vízzel és szappannal mosson kezet. 9. SZAKASZ: FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Küls megjelenés: Forma: Szín: Szag: ph: Forráspont: Lobbanáspont T zveszélyesség (szilárd, gázhalmazállapot): Relativ s r ség: Oldhatóság: Robbanásveszélyes tulajdonságok: 9.2. Egyéb információk Szilárd. Panel. Szürke. Szagtalan. >300 ºC. Névleges 32 kg/ml. Nem vízoldékony és általában kémiailag inert. Szerves oldószerekben oldható.

8 7/ SZAKASZ: STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Reakciókészség Reakciókészség: Semmi Kémiai stabilitás Stabilitás: Normál hőmérsékleti viszonyok és az ajánlott alkalmazás mellett stabil. Számos kémiai anyagnak ellenáll, de az oldószereknek nem. Körültekintően kell megválasztani a ragasztóanyagot A veszélyes reakciók lehet sége Veszélyes reakciók: Normális használati feltételek mellett nincs Kerülend körülmények Kerülendő állapotok/anyagok: 110 fölé hevítés Nem összeférhet anyagok Nem összeférhető anyagok: Semmi Veszélyes bomlástermékek Veszélyes bomlástermékek: A hab 110 C feletti hőmérsékleten végbemenő lebomlása során az olvadt anyagokból gőzök szabadul fel, és a füst toxikus gázokat, például szén-monoxidot, szén-dioxidot és hidrogén-bromidot tartalmazhat. A kibocsátás időtartama a hab vastagságától és az alkalmazott hőmérséklettől függ. 11. SZAKASZ: TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Toxikológiai adatok: Az extrudált polisztirol szilárd formában nem toxikus, és nem irritálja a bőrt vagy szemet. A por irritálhatja a szemet lásd a 7.1-es szakaszt.

9 8/ SZAKASZ: ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás Ökotoxicitás: Szilárd formájában várhatóan nem mérgező a vízi szervezetekre Perzisztencia és lebonthatóság Lebonthatóság: Napfénnyel való hosszantartó érintkezés esetén a termék felületi bomlásnak indul. Jelentős biodegradáció nem várható Bioakkumulációs képesség Biológiai felhalmozó képesség: A termék várhatóan nem bioakkumulálódik A talajban való mobilitás Mobilitás: A termék inert A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT/vPvB: Adatok nem állnak rendelkezésre Egyéb káros hatások Egyéb kedvezőtlen hatás: Adatok nem állnak rendelkezésre. Polifoam Nem tartalmaz HCFC habosítószereket és megfelel az ózonrétegre káros anyagokról szóló EK/1005/2009 számú EU rendeletnek. 13. SZAKASZ: ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek Hulladék maradékok formájában: A felhasználás vagy megsemmisítés országában hatályos rendeletek és eljárások szerint kell megsemmisíteni. Szennyezett csomagolás: A felhasználás vagy megsemmisítés országában hatályos rendeletek és eljárások szerint kell megsemmisíteni. EHK szerinti kód: , Egészségre nem veszélyes anyag.

10 9/ SZAKASZ: SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK A termék nem szerepel a veszélyes áruk szállításáról szóló nemzetközi szabályokban (IMDG,IATA, ADR/RID) UN-szám Nincs osztályozva. UN-szám: Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés Helyes szállítmányozási név: Szállítási veszélyességi osztály(ok) Nincs osztályozva. Osztály: Csomagolási csoport Csomagolasi csoport: Környezeti veszélyek Tengeri szennyez dés: - Környezetre veszélyes anyag: A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Különleges óvintézkedések: Nem ismert A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Ömlesztett szállítás:

11 10/ SZAKASZ: SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Az 1907/2006-os számú, kémiai anyagokról szóló európai rendelet, továbbá a június 1-jével életbelép Vegyi anyagok regisztrálása, értékelése, engedélyezése (REACH) rendelet megköveteli a Biztonsági adatlap (SDS) használatát a veszélyes anyagok és keverékek/készítmények esetében. A Knauf Insulation által gyártott extrudált hab termékek (panelek) a REACH hatálya alá tartozó termékeknek min sülnek, ezért ezeknél a termékeknél a biztonsági adatlap nem követelmény. Ez a termék 0,1% (tömeg%) feletti mennyiségben tartalmaz hexabróm-ciklododekánt (HBCD). Az ipari gyakorlat és önkéntes elkötelezettség szerint a Knauf Insulation úgy határozott, hogy ügyfelei számára továbbra is megfelel információt nyújt az extrudált polietilén hab élettartama a biztonságos kezelés és használat biztosítása érdekében. Az anyag Biztonsági adatlapja/ Termék adatlapja megfelel az 1907/2006, az 1272/2008 és a 453/2010 számú EU rendeletek Kémiai biztonsági értékelés CSA státusz: 16. SZAKASZ: EGYÉB INFORMÁCIÓK Ha ragasztószert használ a termékkel, gondosan kövesse a ragasztószer gyártójának utasításait. Figyelmeztet mondatok szövege: H361: Feltehet en károsítja a termékenységet vagy a születend gyermeket. H362: A szoptatott gyermeket károsíthatja. Az alkotóelemek a polimátrixban vannak megkötve. Mivel ezek az anyagok a mátrixba vannak zárva, várhatóan nem jelentenek szokatlan veszélyt, amennyiben kezelésük és feldolgozásuk a helyes gyártási és iparhigiénés gyakorlat, valamint a Biztonsági adatlapban leírt irányelvek szerint történik. Termékcsaládok : C További információ: Változás a következ részekhez: 2.1, 3.2, 15.1 Ezen az adatlapon szerepl tájékoztatás a jelenleg érvényes adatainkat tartalmazza és megbizható, amennyiben a anyagot az el irt feltételek mellett valamint a csomagoláson és/vagy a m szaki tájékoztatóban részletezettek szerint használják. Az anyag más módon, más anyaggal kombinált vagy más folyamatban való használata a felhasználó saját felel ségére történik.

Verziószám: 1.1. Szigetelőanyagok ECOSE Technology-val

Verziószám: 1.1. Szigetelőanyagok ECOSE Technology-val Verziószám: 1.1 Szigetelőanyagok ECOSE Technology-val 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Knauf Insulation Üveg ásványgyapot A készítmény neve:

Részletesebben

1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító climowool Üveg ásványgyapot A készítmény neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító TERRAZZO CLEANER Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma 07.12.2015 Verzió 1.2 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 8 Felülvizsgálat kelte: 2014.03.28. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Marker pen Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Mecomorn 750 SL Verzió 13 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/29

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Mecomorn 750 SL Verzió 13 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/29 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Magyarország Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék leírás Egyéb azonosítási lehetőségek BIZTONSÁGI ADATLAP Termék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.4. Sürg sségi telefonszám +36 80 20 11 99 (Országos Kémiai Biztonsági Intézet / National Institute of Chemical Safety)

Biztonsági adatlap. 1.4. Sürg sségi telefonszám +36 80 20 11 99 (Országos Kémiai Biztonsági Intézet / National Institute of Chemical Safety) Biztonsági adatlap Kiadás dátuma: 27-03-2015 Verzió: 0500/HUN 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 11 Termékazonosító Kereskedelmi név: LGEP 2 12 Az anyag vagy keverék megfelel

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072 Oldal: 1 -tól 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Stellmittel T (Extender T)

Stellmittel T (Extender T) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. március 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Perfect Platinum Color kapszulás kiszerelésű

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Sanity Brite 40 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.27. 1.) A keverék

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CITRUS CLEANER AND DEGREASER Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: Gefitinib for system suitability CRS

: Gefitinib for system suitability CRS Kibocsátási dátum: 11/01/2016 Felülvizsgálat dátuma: Felváltja ezt: Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája : Anyag Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése Regisztrációs szám Szinonímák Termék kódja - Egyik sem. C31031-NTN 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint Thermal Compound (S66C) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve Thermal Compound (S66C) 1.2. Az

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Gumi arábikum Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2004.03.01. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. BIZTONSÁGI ADATLAP Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A

Részletesebben

No Change Service! Verzió 01.05 Felülvizsgálat dátuma 22.03.2013 Nyomtatás Dátuma 08.07.2014

No Change Service! Verzió 01.05 Felülvizsgálat dátuma 22.03.2013 Nyomtatás Dátuma 08.07.2014 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

: octenilin wound gel

: octenilin wound gel 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma 24.03.2014 Verzió 11.11 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Álmennyezeti

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.3 Felülvizsgálat dátuma 31.03.2014 Nyomtatás Dátuma 23.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.0 Felülvizsgálat dátuma 08.05.2012 Nyomtatás Dátuma 21.09.2015 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/12 1. S Z AK AS Z : Az a n y a g / k e v e r é k é s a v á l l a l a t / v á l l a l k o z á s a z o n o s í t á s a 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hivatkozási szám: Anyag/Keverék:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 13.01.2014 Verzió 2.0 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT Oldal: 1 / 8 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Diammónium-hidrogén-foszfát, étkezési CAS szám: 7783-28-0 EK szám: Index-szám: - OKBI

Részletesebben

MESTER Csiszolható Akril Tömítő

MESTER Csiszolható Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 18.12.2013 Verzió 8.2 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám 01-2119490224-41-XXXX CAS szám 7778-77-0 1.2 Az

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkezelı vegyszer 1.3. A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30219 CAS-szám: 471-34-1 EK-szám: 207-439-9 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486795-18-1.2

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Az Európai Közösség 1907/2206/EK rendelet II. melléklete (Art. 31) Termék neve: SCREEN WIPES Anti-Static Felülvizsgálat dátuma: 20.04.12 Version : 1.0 Ref. sz.: UDS000342_15_20120420

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/8 Zeolit-Kalcium-klorid (CaCl2) keverék 1.0. AZ ANYAG/ ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Növekedést

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 07.08.2013 Verzió 8.2 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 74089_0603 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer Kiállítás dátuma: 2013.02.18. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint AQUENCE KL 072/6 known as Dorus MD 072/6 oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 127317 Felülvizsgálat ideje: 18.04.2013 Nyomtatás ideje: 03.06.2013 1. SZAKASZ:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 Nyomtatás dátuma: 23.07.2014 Termék kódja: APC138-1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító APC 138

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény

Részletesebben

ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY. Biztonsági adatlap

ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY. Biztonsági adatlap ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: LITEN EPX-00 10/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: LITEN EPX-00 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN HYPOXITRAK 1. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK Rendelet szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK Rendelet szerint 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy készítmény azonosítása: Putzgrundierfarbe 1. 2 Az anyag/készítmény felhasználása: Kül- és Beltéri Vízbázisú Vakolat alapozó

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

*1.) Szakasz: A keverék és a vállalat azonosítása:

*1.) Szakasz: A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 D-Sanity BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2005.01.05. *1.) Szakasz: A keverék

Részletesebben

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint Oldalszám: 1/6 1 SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve: Argon Termékazonosítók: T35, T45, T50 Leírása: sűrített (p = 150 bar) CAS szám: 7440-37-1 EINECS szám: 231-147-0

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN 1. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék Neve Termék

Részletesebben

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ciklohexilamin vagy cyclohexylamine CAS szám: 108-91-8 EU szám: 203-629-0 Index szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. okoz.

BIZTONSÁGI ADATLAP. okoz. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító - Márkanév - CAS szám 104376-75-2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve Nitrogén Leírása: mélyhűtött, cseppfolyós CAS szám 7727-37-9 EINECS szám 231-783-9 Regisztrációs szám: A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Ragasztó stift Q-Connect 10 g 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE1498, Laptop tisztító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.29. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kálcium-klorid 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FOODKLEEN (FOOD PROCESSING SAFE ) Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: K_ BASE, K_ TECH, K_ PLUS, K_ ECON; Ergolastec, Fiberlastec 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Cuproxat Verzió 23 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2014/10/27

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Cuproxat Verzió 23 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2014/10/27 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/15 Chemisept BG BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2013.08.01. 1.) Szakasz: Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Felülvizsgálat kelte: 2014.04.01. Változat szám: 3/Hu Oldal: 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Optica trio Verzió 8 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/15

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Optica trio Verzió 8 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/15 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. Klar Kontaktlim 284

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. Klar Kontaktlim 284 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám 284 REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap AMISTAR

Biztonsági adatlap AMISTAR 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Kiadás dátuma:2006.12.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1 / 10 Felülvizsgálat dátuma/verziószám2014.11.17/3-0/hu 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: KH-K; KH-R Műgyanta

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító : INK-0304 Márkanév Page 1/10 Felülvizsgálat dátuma 20.11.2013

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév :

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve Air Wick Légfrissítő és Textil illatosító Biztonsági adatlap száma D0374337 Formula #0350881 Terméktípus légfrissítő,

Részletesebben

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Aszkorbinsav C- vitamin CAS szám: 50-81-7 EK szám: 200-066-2 Index-szám: - OKBI szám:-

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Dezormon LC Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/01

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Dezormon LC Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/01 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 D FLUID Verzió 14 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/28

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 D FLUID Verzió 14 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/28 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN. Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1. 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN. Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1. 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint 1. AZ ANYAG/ANYAGKEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító LO-GWP DUSTER Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend. BIZTONSÁGI ADATLAP EMULSIO RINNOVA PELLE Kiállítás/javítás kelte: 2014.02.07. verziószám: 1.1 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: EMULSIO RINNOVA PELLE 1.2 Azonosított

Részletesebben

1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Szkarabeusz Laboratóriumi, Vegyipari és Kereskedelmi Kft. Raktár, iroda: 7622 Pécs Verseny u. 17. Postacím: 7602 Pécs Pf. 161. Telefon: (+36) 72-532-828 Fax: (+36) 72-532-829 E-mail: info@szkarabeusz.hu

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN Kibocsátás kelte: 2013. május 15. Felülvizsgálva: 2013. május 15. Változat: 2.0 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító SERVISOL LABEL REMOVER 130 Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 D-Steril 4 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2006.11.06. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Thomsit TF 303 T Thomsit-Floor hangszigetel alátét oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 42592 Felülvizsgálat ideje: 29.11.2012 Nyomtatás ideje: 11.12.2012

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EC előírás értelmében Dezormon Verzió: 8 (Magyarország) Kiadás dátuma: 2008.04.18.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EC előírás értelmében Dezormon Verzió: 8 (Magyarország) Kiadás dátuma: 2008.04.18. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Kereskedelmi név : Felhasználás : Növényvédőszer Gyártó : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str. 25 A-4021 Linz AUSTRIA E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógép

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2008. március 17. Felülvizsgálat idıpontja: 2012. augusztus 21. Verziószám: 2

Elkészítés idıpontja: 2008. március 17. Felülvizsgálat idıpontja: 2012. augusztus 21. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. július 1. Felülvizsgálat: 2012. november 5. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: 1.2.

Részletesebben

SIGMA-ALDRICH. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09.

SIGMA-ALDRICH. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09. SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Well Dish Septo BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2008.08.11. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP

Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: biológiai lerakódásgátló vegyszer hıcserélı

Részletesebben

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA Kiadás dátuma: 2012.01.01 1 / 9 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.08.31/11/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat,

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1/ 8. oldal DEF HYPÓS TISZTÍTÓ 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEF HYPÓS TISZTÍTÓ Azonosító szám: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító SERVISOL ANTI-STATIC SPRAY 90 Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP A BIZOTTSÁG 453/2010/EU rendeletével összhangban Kiállítás dátuma: 2012-11-30 Verzió: 2.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi

Részletesebben