Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság"

Átírás

1 Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) Fax: (66) cím: HÍRLEVÉL 44. HÉT A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei október hónapban Beszámolt tevékenységéről a megyei katasztrófavédelem október 14-én számolt be a Békés Megyei Közgyűlés előtt Dr. Takács Árpád pv. ezredes, pv. tanácsos a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a szervezet elmúlt esztendőben végzett tevékenységéről. A beszámolóban ismertetésre kerültek a év januárjától bekövetkezett szervezeti változások, amelyek a létszámnövekedést tették indokolttá. Szintén ettől az időponttól kezdődően 6 év után ismét önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervként látja el a feladatát az igazgatóság. Bemutatásra került valamennyi szakterület tevékenysége. Polgári védelem területén, a szakterület munkája a megyei együttműködők és az alárendelt polgári védelmi helyi szerveken keresztül valósul meg a védelmi igazgatás rendszerében. Kiemelt feladata van a veszélyforrások azonosításában, a védelmi tervezésben és az ehhez rendelt irányítási és végrehajtási rendszerek előkészítésében és működtetésében. A polgári védelmi területtel kapcsolatosan bemutatásra került a Megyei Védelmi Bizottsággal való együttműködési tevékenység, Polgári védelmi szervezetek tevékenysége, Búvár és vízimentő szolgálat, a lakosság riasztása, a riasztási feltételek biztosítása. Tűzvédelmi területen a hatósági munka ismertetését tette meg a megyei igazgató a közgyűlés tagjai számára. Az elmúlt évben végzett feladatok értékelése után a jelenleg folyamatban lévő ellenőrzések között kiemelt feladatként értékelte az igazgató a Polgári Védelmi Szervezetek riasztási gyakorlatát, valamint a tűzoltóságok által végzett tűzriadó tervek gyakoroltatásának felülellenőrzését. Összegzésként ismertetésre került, hogy az igazgatóság az elmúlt években a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányítása alapján hajtotta végre tervezett fő feladatait, melyek során tovább javította, szilárdította a szervezet működésének szakmai és műszaki feltételeit. Sikeresen oldotta meg a katasztrófa elhárítás megyei szintű irányítását, koordinációját, ezzel is elismerést szerezve a közvélemény előtt.

2 Vegyes bizottsági ülés Szatmárnémetiben Román-Magyar Vegyes Bizottsági ülést tartott október 19-én Szatmárnémetiben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Román Belügy- és Közigazgatási Minisztérium Veszélyhelyzeti Főfelügyelőség. A találkozón a határ menti megyék katasztrófavédelmi vezetői is részt vettek. Az ülést a bizottság román társelnöke, Marcel Sorin Lucaciu ezredes, a Veszélyhelyzetek Főfelügyelőségének vezetője nyitotta meg, majd köszöntötte az ülésen részt vevőket, és röviden vázolta a találkozó főbb témáit. A megnyitót követően a magyar delegációt vezető Dr. Bakondi György tű. altábornagy köszöntötte a meghívottakat, és elmondta, a két ország sikeres együttműködését gyakorlati irányba kell elmozdítani. Olyan projektek megvalósítására kell törekedni, amelyek a mindennapi életben előforduló esetekre, egy-egy váratlan eseményre készítenek fel. A főigazgató bemutatta a bizottság román tagjainak a magyar katasztrófavédelmi rendszerben bekövetkező változásokat, ezek hátterét és szükségességét. Külön kiemelte a védelmi igazgatási rendszer, az iparbiztonság, a polgári védelemi rendszer és az oktatás témakörét, ezek jövőbeni működését. A négy megyei igazgató, Csepely Zsigmond pv. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, Kovács Ferenc tű. ezredes a Hajdú- Bihar Megyei, Dr. Takács Árpád pv. ezredes a Békés Megyei és Huszár Tibor tű. ezredes a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról a határ menti megyékkel való együttműködésről, az eddig elért sikerekről, valamint az új közös pályázati lehetőségekről számolt be. A megbeszélésen mindkét fél megerősítette, hogy közös munkaterv alapján, saját tapasztalataikat felhasználva szeretnének a jövőben közösen dolgozni, ezt a szándékot az ülésen készült jegyzőkönyv és munkaterv aláírásával is megerősítették. Az ülés után a magyar megyei katasztrófavédelmi igazgatók a vendéglátók kíséretében egy a tűzoltók és mentésben résztvevők számára védősisakot gyártó vállalatot, illetve egy ipari üzemet látogattak meg. A találkozó összegzésére és értékelésére a román Belügy- és Közigazgatási Minisztérium hivatalos ebédjén került sor.

3 Csapatzászlót kapott a Körös Mentőcsoport október 15-én, Szolnokon került megrendezésre az Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőszervezetek I. Országos Seregszemléje. Az ország minden területéről érkeztek speciális mentők, akik bemutatók és gyakorlatok formájában mutatták be képességeiket, felszereléseiket, valamint összemérték erejüket a Kelet- Nyugat Ötpróbán. A Tiszavirág híd belvárosi hídfőjénél lévő helyszínen vízről mentési, alpintechnikai bemutatót tartott a Körös Mentőcsoport, ahol egy kéz- és lábsérülést szenvedett embert mentettek vízről, majd a partról ferde kötélpályán, alpintechnikai módszerrel feljuttatták a gyaloghídra. Ott egészségügyi ellátásban részesült, majd a szállító gépjárműhöz juttatták. A statikus bemutatók után a mentőcsoport tagjai dinamikus gyakorlatokat hajtottak végre, ahol kutyás romkutatás, búvártevékenység, műszaki mentés egészségügyi és krízisellátás volt a feladat. A rendszerbeállító gyakorlatát bemutató Tisza Mentőcsoport és a Fővárosi Központi Rendeltetésű Mentőszervezet mellett a Körös Mentőcsoport is csapatzászlóval lett jutalmazva. A Békés megyei csapat zászlóját Haskó György csoportvezető vette át, a zászlóvivő Tímár Tamás helyettes lett. A csapatzászlót Arany János szavai díszítik: "Embernek lenni mindig, minden körülményben". Tűzoltósági területen történt Megyei ellenőrző gyakorlatok október 05-én és 06-án megyei ellenőrző gyakorlatokat tartott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az október 05-i gyakorlat a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkéntes Tűzoltóság részére került megtartásra a gyomaendrődi Cívis-Bau Mester Kft. Telephelyén található készáru raktárban, ahol raklapokat tárolnak. A gyakorlat feltételezése az volt, hogy a raklapok meggyulladnak és 1 fő az épületben reked. A nagy mennyiségű éghető anyag miatt tűz terjedése gyors, ezért magas hőmérsékletre és fokozott hőterhelésre kell számítani. A gyakorlat érdekessége az volt, hogy az azóta újjáépített raktárépület korábban tényleg leégett. A gyakorlaton a helyi önkéntes tűzoltókon a szarvasi és szeghalmi hivatásos tűzoltók vettek részt. Az október 06-i gyakorlat a Békéscsabai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság részére lett megtartva a Linamar Hungary NYRT. békéscsabai

4 telephelyén. A feltételezés szerint a régi kétszintes irodaházban keletkezett a tűz, amely mindkét szinten több irodára is átterjedt. Egy személy az épületben rekedt, egyre pedig menekülés közben rászakadt egy beton áthidaló. A gyakorlatot a békéscsabai és gyulai hivatásos tűzoltók hajtották végre. Tűzriadó tervek gyakoroltatásának ellenőrzéséről A Békés megyében működő oktatási intézményekben szeptember 01-jétől elrendelt tűzriadó tervek gyakoroltatás ellenőrzésének célja a megelőző tevékenység erősítése. Ennek során a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok hatósági ellenőrzés keretében részt vesznek a tűzriadó tervek gyakoroltatásán, valamint ellenőrzik az intézményekben a - vonatkozó jogszabályi kötelezettségből fakadó -, tűzvédelmi előírások betartását. Az ellenőrzés hatósági eljárás keretében történik, az elsődleges cél az intézmények segítése abban, hogy a tűzriadó gyakorlása megfelelő módon történjen meg, ezzel is növelve az iskolákban tartózkodók biztonságát. Az ellenőrzéssorozatban összesen 163 intézmény tűzriadó tervének gyakorlása kerül ellenőrzésre, amelyből 22 eset érint 500 főnél nagyobb létszámot. Eddig 154 ellenőrzés került végrehajtásra, ebből 20 olyan létesítményben, amely képes 500 fő feletti létszám befogadására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tűzvédelmi szabályzatokat aktualizálni szükséges - a legutóbbi jogszabályváltozásnak megfelelően -, illetve további menekülési útirányt jelző biztonsági jeleket kell elhelyezni a menekülési útvonalakon. A hatósági ellenőrzések eddigi tapasztalatai szerint az intézményekben azonnali intézkedést igénylő, súlyos hiányosságok nem kerültek feltárásra, amennyiben szükséges a tűzoltóságok hatósági felhívás keretében intézkedtek a hiányosságok megszüntetésére. A gyakorlások során ellenőrzött tanintézményekben köszönhetően a diákok és iskolai dolgozók fegyelmezett magatartásának a létesítményre vonatkozó szintidő alatt sikerült végrehajtani a kiürítést. Tűzoltósági felügyelők továbbképzése a központi közlekedési közigazgatási bírságnyilvántartó rendszer működtetéséről A közúti közlekedésről szóló évi I. törvényben, valamint a 42/2011. (VIII. 11.) NFM rendeletben meghatározott központi közlekedési közigazgatási bírságnyilvántartó rendszer működtetése, és a katasztrófavédelem által a nyilvántartó rendszerhez - adatfeltöltés, illetve lekérdezés céljából - történő hozzáférés biztosítása tárgyában október 25-én továbbképzésre került sor a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, amelyen Igazgatóságunk részéről az ADR szakreferens és az őt helyettesítő személy vett részt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság képviselői tájékoztatták a berendelt állományt a rendszer működtetésének feltételeiről és használatáról. A felmerült kérdéseket konzultáció keretében vitatták meg.

5 A következő hónap eseményei: A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság november hónapra 4 alkalommal közúti ADR ellenőrzést valamint 2 esetben veszélyesáru-szállítással kapcsolatos telephelyi ellenőrzést tervez. Tűzoltási és műszaki mentési beavatkozások számokban A tűzoltók október hónapban 203 tűzesetnél és 80 műszaki mentésnél avatkoztak be. Ezen felül 39 esetben történt téves jelzés, illetőleg 2 alkalommal történt szándékosan megtévesztő jelzés. Megyénkben az elmúlt hónapban 5 esetben indult tűzvizsgálat. A hónap legjelentősebb esetei október 14-én 23:03-kor érkezett a jelzés a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkéntes Tűzoltóság ügyeletére, miszerint Gyomaendrőd területén egy vályog falazatú lakóház szobája, konyhája, kamrája körülbelül 40 m2-en és a tetőszerkezet körülbelül 5m2-en égett. Gyomaendrőd ÖT egy, Szarvas HÖT egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonult a kárhelyre. A beavatkozás során az egységek az áramtalanítás után légzőkészülék használata mellett a konyhából 1db PB palackot hoztak ki. Ezt követően 3db gyorsbeavatkozó sugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Békéscsaba közelében a 44-es főúton október 14-én egy személygépkocsi ütközött egy tehergépjárművel. A helyszínre Békéscsaba HÖT három gépjárműfecskendővel és egy Műszaki mentőszerrel vonult a kárhelyre ahol áramtalanították a járműveket és feszítő-vágó berendezés segítségével kiemelték a sérültet október 19-én Szarvas külterületén kb. 80 ha kukorica tarló égett. Szarvas HÖT kettő gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel, továbbá Békéscsaba HÖT egy vízszállító járművel, Mezőtúr HÖT és Kunszentmárton HÖT egy-egy fecskendővel vonult a kárhelyre. A polgári védelem területén történt Természeti katasztrófára készültek Dombiratoson A gyakorlat tárgya egy feltételezett súlyos természeti katasztrófa, a szélvihar okozta károk következményeinek felszámolásában résztvevő és közreműködő szervek és szervezetek operatív irányításának, alkalmazásának és együttműködésének begyakorlása volt. A gyakorlat első mozzanataként Dombiratos 7 fős települési polgári védelmi parancsnokságának riasztása történt meg. A riasztási feladatok

6 végrehajtása a szeptember 15-én indult, Békés megye 75 településén lezajló polgári védelmi szervezetek riasztási gyakorlatának keretén belül valósult meg. Ezt követően a káresemény jellegéből adódóan a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának javaslatára a Körös Mentőcsoport területi polgári védelmi szervezet részleges gyakoroltatása valósult meg (vezetési és logisztikai komponens, kutyás kutatók, mentési komponens, egészségügyi komponens, KIT) 22 fővel. A KMCS mellett a területileg elsődleges működési körzettel rendelkező Mezőkovácsházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság erői, eszközei is részt vettek a kárelhárításban, amely tűzoltást, romkutatási tevékenységet, személy és egészségügyi mentést, pszichoszociális ellátást, valamint épületbontási munkálatokat foglalt magában. A gyakorlatba bevonásra került továbbá az Országos Mentőszolgálat és a polgárőrség is. Továbbá a Békés Megyei Védelmi Bizottság Operatív Törzse, a Békés Megyei KVI Operatív Munkacsoportja és a szélviharral érintett további 5 település (Nagykamarás, Kunágota, Kevermes, Mezőkovácsháza) hajtott végre törzsvezetési gyakorlatot. A gyakorlatra továbbá a Mezőkovácsháza Helyi Védelmi Bizottsághoz tartozó 18 település polgármestere is meghívást kapott, így a beavatkozó erőkkel, valamint a meghívott vendégekkel együtt 84 fő vett részt a gyakorlaton és további 160 fő diák is megtekintette a kárelhárítási munkálatokat. Polgári védelmi szervezetek riasztási gyakorlása Békés megyében A katasztrófák veszélyeztető hatásai elleni védekezés egyik legfontosabb eleme a felkészülés. E felkészülési feladatokat folytatva megyénkben szeptember 15-október 20. között kerül sor a megye 75 településének bevonásával zajló, állampolgárt érintő riasztási gyakorlásra, melynek célja a település lakosságból megalakított és határozattal ellátott települési és árvízi területi polgári védelmi szervezetek tájékoztatása, illetve a riasztásban érintettek gyakoroltatása, a személyes adataik az egyeztetése. A riasztási gyakorlat eredményeképpen összességében megállapítható, hogy a megyében fő polgári védelmi szervezetbe beosztott állampolgár közül személyes riasztással fő volt értesíthető melyből esetben a beosztott, 311 esetben a családtag vette át az adatlapot. 526 esetben postaládába került elhelyezésre az adatlap és további 114 esetben nem sikerült riasztani az állampolgárokat. Konferencia a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli bázisán A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, CTIF Magyar Nemzeti Bizottsággal közösen megrendezésre került a tavalyi évek ár-belvízi tapasztalatainak feldolgozása a tűzoltói beavatkozások tekintetében. A megnyitót követően a BM OKF főigazgató-helyettese, Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy beszélt az ország ár- és belvízi helyzetéről, amely Európában egyedülálló, mivel az ország majdnem fele veszélyeztetett ilyen tekintetben. Nagyon fontos, hogy a településeknek is fel kell készülniük az ár- illetve a belvíz elleni védekezésre, nemcsak a rendvédelmi szerveknek, amelyet a tavalyi események bizonyítottak.

7 A tavalyi árvízi és később a vörösiszap-katasztrófa is ráirányította a figyelmet a hazai katasztrófavédelmi rendszer megújításának szükségességére, melynek köszönhetően szeptemberben a Parlament elfogadta az új katasztrófavédelmi törvényt. Az előadás sorozatoknak köszönhetően mind a védekezési, logisztikai, krízis intervenciós, karitatív tevékenység, valamit az egyéni tapasztalatok is feldolgozásra kerültek a tavalyi év ár-belvízi valamint a vörös iszap katasztrófával kapcsolatban. A következő hónap eseményei november 09-én kerül megrendezésre Orosháza településen a külső védelmi terv részgyakorlata a Guardián Kft-nél. Emellett november 30-ig kerül megtartásra a Megyei Védelmi Bizottság őszi ülése ahol az új Katasztrófavédelmi Törvény szabályozásairól tart beszámolót Haskó György pv. alaezredes, Polgári Védelmi Főfelügyelő. Ifjúságfelkészítés Katasztrófavédelmi ismeretek oktatása óvodások részére Az ősz nem csak az iskolakezdete, hanem a katasztrófavédelmi ismeretek oktatása is Békés megye óvodáiban október 19-én a Penza lakótelepi és Dr. Becsei Oszkár Utcai Óvodában folytattuk a 3x3-as akciótervben elkezdett munkát. Tímár Tamás tű. fhdgy. először egy kis elméleti bevezetőt tartott a Katasztrófavédelemnél dolgozók munkájáról, majd ezt követte a foglalkozás. Az óvoda kis lakóinak másképpen kell átadnunk az anyagot, ezért több kézzelfogható ismeretet szükséges az előadásokba beépíteni. A foglalkozás során bemutatót kaptak a gyerekek: a gyufa és gyertya gyújtásának szabályai, a tűz észlelésekor szükséges teendők, a tűzjelzés leadása, óvoda elhagyásának szabályai. A gyerekek nagy figyelemmel követték az elhangzottakat és egy dallal köszönték meg a látogatást. Konferenciák, értekezletek Polgári Védelmi modulok szakértői csoportjának találkozója Brüsszelben 2011.Szeptember 30-án Tímár Tamás mk. tű. fhdgy, Tűzoltósági Felügyelőség kiemelt főelőadója, az Európai Bizottság Humanitárius segélyek és polgári védelem Főigazgatósága által biztosított konferencián vett részt. A találkozó Brüsszelben a Környezetvédelmi Főigazgatóság épületében zajlott. Konzultáción a polgári védelmi nemzetközi csapatok képzési tematikájáról, tanfolyamokról, és gyakorlatokról esett szó. Majd a csoportok felépítésére vonatkozóan hangsúlyt kapott a 11 db folyamatban lévő project.

8 Ezt követően a Luxemburgi fejlesztésű gyorsreagálású, innovatív műholdas kommunikációs rendszerről szóló előadás hangzott el. Az értekezés szabályműveleti előírások a protokolláris kódex valamint a nemzetközi segítségnyújtás meghatározott eljárásainak fejlesztési lehetőségeire irányult. A konferencián 25 Nemzetközi küldött vett részt mely követően a küldöttség megtekinthette a monitoring és információs központot a Brüsszeli központban. Az ipari létesítményi tűzoltóságok VI. Nemzetközi Konferenciája 2011.október án ipari létesítményi tűzoltóságok VI. Nemzetközi Konferenciája zajlott Budapesten, melyen Tímár Tamás mk. tű. fhdgy, Tűzoltósági Felügyelőség kiemelt főelőadója is jelen volt. A Katasztrófavédelem részéről részt vett előadók a következő elemekre tértek ki előadásaik során: - létesítmények biztonságát és a biztonságtechnikai elemek fontossága, - a súlyos ipari balesetek megelőzésében végzett külső-, és belső védelmi tervezői tevékenységek, és azok gyakorlatai, - tervezett a monitoring rendszer fejlesztése, - a konferenciát megelőző héten aláírt VERIK megállapodás, - a tűzoltóságok integrációjához köthető egységes iparbiztonsági jogkör, valamint annak kiterjesztése, - a katasztrófavédelmet érintő jogszabályváltozások, - veszélyes árúk szállítása vízen, levegőben és vasúton, - katasztrófavédelmi hozzájárulás és bírság Az előadásokat követően technikai bemutatóra került sor Százhalombattán. NATO Polgári Védelmi csapatok szemináriuma október 5-6-án Nemzetközi Konferencia zajlott Budapesten a Belügyminisztérium Márvány termében. A szemináriumon Szűcs Csaba pv. fhdgy., Polgári Védelmi Felügyelőség kiemelt főelőadója és Tímár Tamás mk. tű. fhdgy., Tűzoltósági Felügyelőség kiemelt főelőadója vett részt. A konferencia 2 modulból tevődött össze. A nyitóelőadásokat követően nemzetközi résztvevők első csoportja a felkészülés és tervezés modul előadásait látogatta, míg a résztvevők másik csoportja a beavatkozások részleteivel foglalkozó előadássorozaton volt jelen. A prezentációk a globális klímaváltozás hatásait célozták meg, továbbá a monitoring és előrejelző rendszerek fejlesztésére irányult.

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu JANUÁR

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 2-2/2012. MELLÉKLET: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2011. évi tevékenységérıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu NOVEMBER

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. A Békés Megyei Katas ztrófavédelmi Igazgatós ág. Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. 2012. évben elvégzett feladatairól.

T Á J É K O Z T A T Ó. A Békés Megyei Katas ztrófavédelmi Igazgatós ág. Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. 2012. évben elvégzett feladatairól. Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5540 Szarvas, Deák F. u. 7. Tel/Fax: 06/66 312-733 e-mail: szarvas.hot@katved.gov.hu

Részletesebben

HÍRLEVÉL 38. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten

HÍRLEVÉL 38. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Tel: 469-4341, fax: 469-4313 www.katasztrofavedelem.hu, E-mail: okf.szovivo@katved.gov.hu HÍRLEVÉL 38. HÉT A

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi munkájáról

ELŐTERJESZTÉS Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi munkájáról Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség ELŐTERJESZTÉS Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2014. évi munkájáról Szabó Norbert tűzoltó őrnagy

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület

Részletesebben

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 2013. évi beszámoló jelentés TARTALOMJEGYZÉK

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 2013. évi beszámoló jelentés TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK I.KIEMELT CÉLOK MEGVALÓSULÁSA...3 II.VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS HELYZETE...4 HUMÁN TERÜLET:...4 SAJTÓ:...4 III.ELVÉGZETT KATASZTRÓFAVÉDELMI SZAKMAI FELADATOK...4 1.MENTŐ TŰZVÉDELEMI SZAKTERÜLET:...4

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság TÁJÉKOZTATÓ A JÁSZ- NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szolnok, 2016. április 8. / Matuska Zoltán

Részletesebben

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. *: 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

JELENTÉS a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2009. évi munkavégzésérıl

JELENTÉS a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2009. évi munkavégzésérıl ÜVEGZSEB ADATOK 1.) Az államháztartásból támogatott szervek, személyek teljesítményét jelzı mutatók (feladat-, teljesítmény-, kapacitás-, hatékonyság-, eredményességmutatók) alakulása a támogatott tevékenységet

Részletesebben

2015. ÉVI BESZÁMOLÓ A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZEGEDI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG

2015. ÉVI BESZÁMOLÓ A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZEGEDI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG Szám: 35610/115-4/2016.ált. ÉVI BESZÁMOLÓ. számú példány A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZEGEDI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG Ördög István tű. alezredes kirendeltség-vezető Csongrád

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. február 18-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. február 18-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. február 18-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2010. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

A VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

A VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 9700 Szombathely, Ady Endre tér 1. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: 94/513-430 Fax: 94/513-437 Web: www.vas.katasztrofavedelem.hu E-mail cím: vas.mki@katved.gov.hu

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

NYÍREGYHÁZA HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Katasztrófavédelmi Kirendeltség Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-4400 Nyíregyháza, Erdő sor 5. Tel: (+36 42) 404-444

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BALATONKENESE VÁROS 2013.ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

BESZÁMOLÓ A BALATONKENESE VÁROS 2013.ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 1 BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BALATONKENESE RENDŐRŐRS 8174 Balatonkenese, Bajcsy-Zs. u. 7.; Tel/fax.: 88/584-970 (BM: 22/46-10) e-mail: fodort@veszprem.police.hu BESZÁMOLÓ A BALATONKENESE VÁROS 2013.ÉVI

Részletesebben

2016. Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető

2016. Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető Ügyirat szám:ii/11/63/2016 Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat 2016. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ. A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ. A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról Készítette: Botos László Tűzőrségparancsnok Dr. Kerpán Mátyásné Közbiztonsági Főmunkatárs

Részletesebben

Előterjesztés a 2008. szeptember 25-én tartandó Képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés a 2008. szeptember 25-én tartandó Képviselő-testületi ülésére Előterjesztés a 2008. szeptember 25-én tartandó Képviselő-testületi ülésére Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodája által végzett hatósági és igazgatási munkáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Tűzvédelmi előírások

Tűzvédelmi előírások Címzett: MAROZSI ANDRÁS TÜ. ALEZREDES ÚR RÉSZÉRE BÁCS-KISKUN MEGYEI KATASZTRÓFA VÉDELMI IGAZGATÓSÁG KECSKEMÉTI KATASZTRÓFA VÉDELMI KIRENDELTSÉG 6000 KECSKEMÉT DEÁK FERENC TÉR 3. Tárgy: BEJELENTÉS TŐSERDŐÉRT

Részletesebben

HORPÁCSI FERENC A HATÁRİRSÉG BEVETÉSI SZERVEINEK LEHETSÉGES VESZÉLYHELYZETI FELADATAI. 1. Bevezetés

HORPÁCSI FERENC A HATÁRİRSÉG BEVETÉSI SZERVEINEK LEHETSÉGES VESZÉLYHELYZETI FELADATAI. 1. Bevezetés HORPÁCSI FERENC A HATÁRİRSÉG BEVETÉSI SZERVEINEK LEHETSÉGES VESZÉLYHELYZETI FELADATAI 1. Bevezetés A 21. század katasztrófák egész sorozatával köszöntötte bolygónkat, részben a természet, részben az emberi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Békés Város Képviselő-testületének 2006. március 30-án tartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Békés Város Képviselő-testületének 2006. március 30-án tartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2006. március 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Pataki István polgármester, Dr. Pásztor Gyula alpolgármester, Albert Sándor, Baukó József,

Részletesebben

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter feladat és hatáskörét a 165/2006 (VII.28.) Korm. rendelet határozza meg.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter feladat és hatáskörét a 165/2006 (VII.28.) Korm. rendelet határozza meg. A XVI. Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az Országgyűlés által 1987. december 18-án alapított Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium jogutódja, a Környezetvédelmi és vízügyi miniszter

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. A 2013-2014-es év legfontosabb tűzvédelmi célkitűzései, feladatai, létszámellátottság:... 3. 1.1. A HTP létszámellátottsága:...

Tartalomjegyzék. 1. A 2013-2014-es év legfontosabb tűzvédelmi célkitűzései, feladatai, létszámellátottság:... 3. 1.1. A HTP létszámellátottsága:... BESZÁMOLÓ A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2013 ÉVI ÉS 2014 I. FÉLÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2014 Tartalomjegyzék 1. A 2013-2014-es év legfontosabb tűzvédelmi célkitűzései, feladatai, létszámellátottság:...

Részletesebben

Kapuvár Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága 2009. évi munkájának értékelése

Kapuvár Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága 2009. évi munkájának értékelése B e s z á m o l ó Kapuvár Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága 2009. évi munkájának értékelése Készítette: Molnár Sándor őrgy tanácsos Tűzoltóparancsnok A TŰZOLTÓSÁG ADOTT ÉVRE VONATKOZÓ KIEMELT CÉLJAI

Részletesebben

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának felülvizsgálata Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

BESZÁMOLÓ (2013. 09. 01-2015. 12. 31.)

BESZÁMOLÓ (2013. 09. 01-2015. 12. 31.) a ban a szülők bevonásával BESZÁMOLÓ (2013. 09. 01-2015. 12. 31.) 2013. szeptember 1-jén indult a projekt, melynek címe A hátrányos helyzetű tanulók eredményes nevelése és iskolai sikerességük támogatása

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága 2008. évben végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága 2008. évben végzett munkájáról BESZÁMOLÓ a Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága 2008. évben végzett munkájáról A Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága a 2008. évi tevékenységét a közvélemény,

Részletesebben

AZ ÚJ KATASZTRÓFAVÉDELMI SZABÁLYOZÁS JEGYZET ÉS JOGSZABÁLYGYŰJTEMÉNY

AZ ÚJ KATASZTRÓFAVÉDELMI SZABÁLYOZÁS JEGYZET ÉS JOGSZABÁLYGYŰJTEMÉNY AZ ÚJ KATASZTRÓFAVÉDELMI SZABÁLYOZÁS JEGYZET ÉS JOGSZABÁLYGYŰJTEMÉNY KÖZBIZTONSÁGI REFERENSEK FELKÉSZÍTÉSÉHEZ BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG KIADVÁNYA BUDAPEST, 2012. BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Békési Rendőrkapitányság Békés városában végzett 2013. évi tevékenységéről Előkészítette: Ladányi Zoltán r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető Véleményező bizottság:

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Részletesebben

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség Szám: 4 /2013 V E R S E N Y K I Í R Á S A ( továbbiakban: MTSZ ) az Országos Tanács 2013. február 5-án megtartott ülése határozatának

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.10.16. COM(2013) 703 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapnak az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016 Szervezeti é s M űködési Szabályzat Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium (036379) Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Székhelye: 7200 Dombóvár, Bajcsy-Zs. utca 2. Iktatószám:.. Ügyintéző: Dr. Szenyéri Zoltán

Részletesebben

be/sfphpm01-09883/2015/mlsz

be/sfphpm01-09883/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tác-Csősz Gorsium Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Tác-Csősz GSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 208100 A kérelmező

Részletesebben

Egervár Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

Egervár Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Egervár Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Egervár Község Önkormányzati Képviselőtestülete 2012. március hónap 29. napján tartott ülésén 30/2012.(III.29.) számú határozatával. 1

Részletesebben

A MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM JOGÁLLÁSA, ALAPADATA

A MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM JOGÁLLÁSA, ALAPADATA I. FEJEZET A MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM JOGÁLLÁSA, ALAPADATA 1. A Magyar Mezıgazdasági Múzeum jogállása 1.1. A Magyar Mezıgazdasági Múzeum (a továbbiakban: Múzeum) a vidékfejlesztési miniszter által irányított,

Részletesebben

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 5 1.1. A szervezeti és működési

Részletesebben

2. számú előterjesztés Egyszerű többség

2. számú előterjesztés Egyszerű többség 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város, Szakcs, Lápafő, Várong Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i együttes ülésére Tárgy: Beszámoló a Dombóvári

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2013. 18. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten

HÍRLEVÉL 2013. 18. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Tel: 469-4341, fax: 469-4313 www.katasztrofavedelem.hu, E-mail: okf.szovivo@katved.gov.hu HÍRLEVÉL 2013. 18.

Részletesebben

27/2006. (V. 5.) GKM rendelet. az autógáz töltıállomások építési munkáiról és építésügyi hatósági eljárásairól

27/2006. (V. 5.) GKM rendelet. az autógáz töltıállomások építési munkáiról és építésügyi hatósági eljárásairól 27/2006. (V. 5.) GKM rendelet az autógáz töltıállomások építési munkáiról és építésügyi hatósági eljárásairól Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. -ának

Részletesebben

József Attila Középiskolai Kollégium 1146 Budapest, Cházár András utca 6. Szervezeti és Működési Szabályzata

József Attila Középiskolai Kollégium 1146 Budapest, Cházár András utca 6. Szervezeti és Működési Szabályzata 1146 Budapest, Cházár András utca 6. Szervezeti és Működési Szabályzata 2014 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés 1. Az SZMSZ célja, tartalma.4 2. Jogszabályi háttér..4 3. Az SZMSZ hatálya 5 II. Intézményi Alapadatok.5

Részletesebben

1996. évi XXXI. törvény. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

1996. évi XXXI. törvény. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról Az Országgyűlés az Alkotmányból és a nemzetközi szerződésekből eredő feladatok teljesítése érdekében, az élet-

Részletesebben

be/sfp-10565/2015/mlsz

be/sfp-10565/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve TÖKMAG Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TÖKMAG Focisuli SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3523 A kérelmező

Részletesebben

be/sfp-10089/2015/mlsz

be/sfp-10089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Merkapt Maraton Team SE A kérelmező szervezet rövidített neve Merkapt SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3345 A kérelmező jogállása

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA HELYZETFELMÉRŐ, HELYZETELEMZŐ ÉS HELYZETÉRTÉKELŐ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 8360 Keszthely, Deák F. utca 31. Tel.:83/312-240 Fax: 83/312-240/56-48 BM: 26/56-04 E-mail:

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 8360 Keszthely, Deák F. utca 31. Tel.:83/312-240 Fax: 83/312-240/56-48 BM: 26/56-04 E-mail: RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 8360 Keszthely, Deák F. utca 31. Tel.:83/312-240 Fax: 83/312-240/56-48 BM: 26/56-04 E-mail: horvathis@zala.police.hu RENDŐRKAPITÁNYSÁG KESZTHELY KAPITÁNYSÁGVEZETŐ

Részletesebben

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Tel/ Fax: 06-66/441-351 Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2014. év január hó 1. naptól Jóváhagyta:..

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT Gárdonyi Géza Általános Iskola 1137 Bp. Radnóti M. u. 8-10. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A tűz elleni védekezés általános szabályairól és a létesítmények használatáról 2013. Készítette: Keszthelyi Zoltán Tűzvédelmi

Részletesebben

be/sfp-4204/2015/mkosz

be/sfp-4204/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Herceghalmi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve HHSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a jegyző 2011. évi teljesítményének értékeléséről

T Á J É K O Z T A T Ó a jegyző 2011. évi teljesítményének értékeléséről T Á J É K O Z T A T Ó a jegyző 2011. évi teljesítményének értékeléséről Répcelak Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.) 34. (3)

Részletesebben

melléklet a 124/2011. sz. BM OKF Főig. Int.-hez MŰSZAKI MENTÉSI MŰVELETI SZAKUTASÍTÁS

melléklet a 124/2011. sz. BM OKF Főig. Int.-hez MŰSZAKI MENTÉSI MŰVELETI SZAKUTASÍTÁS melléklet a 124/2011. sz. BM OKF Főig. Int.-hez MŰSZAKI MENTÉSI MŰVELETI SZAKUTASÍTÁS 1 I. fejezet 1. Általános előírások 1.1. E szakutasítás fejezeteinek előírásait a tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

A költségvetési tervezés megalapozása

A költségvetési tervezés megalapozása Ö CS KÖZSÉG ÖNKORMÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8292 ÖCS, Béke u. 35. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 Ügyszám: 11/198/2015. Az előterjesztést összeállította: Sárfi Józsefné Tárgy: Öcs község Önkormányzatának

Részletesebben

Rázsó Imre. Szakközépiskola és Szakiskola

Rázsó Imre. Szakközépiskola és Szakiskola Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Körmend SZERVEZETI ÉS MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT A nevelőtestület elfogadta: 2012.12.14-i értekezletén. Jóváhagyta: 2012.12.15. Egyed Gyula igazgató SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁS HELYZETE DÉVAVÁNYÁN KÉPVISELŐTESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2014 / 2015. tanév

A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁS HELYZETE DÉVAVÁNYÁN KÉPVISELŐTESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2014 / 2015. tanév A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁS HELYZETE DÉVAVÁNYÁN KÉPVISELŐTESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2014 / 2015. tanév 1 Tartalom 1. Működési feltételek: személyi, tárgyi, tankönyvellátás 2. Pályázatok

Részletesebben

MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM (1157 Budapest, Kavicsos köz 2-4.) Pedagógiai Program 2

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 2014. Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (23). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 45-2013/2014.(2014.04.01.)számú határozatával elfogadva Hatályos: 2014.04.02.napjától

Részletesebben

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Tel.: 62/263-001 Fax: 62/263-105 398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe

Részletesebben

Tisztelt Elnökség, Tisztelt meghívott vendégeink!

Tisztelt Elnökség, Tisztelt meghívott vendégeink! Az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete elnökségének 2013.évi beszámolója Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Sok szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a megyei szervezetünk ünnepi elnökségi ülésén. Engedjék

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZATA Miskolc, 2010. 6.3.5. sz. Egyetemi szabályzat MISKOLCI EGYETEM LELTÁROZÁSI ÉS LELTÁRKÉSZÍTÉSI SZABÁLYZATA Szenátusának 339/2010.. sz. határozata.

Részletesebben

Az ALISCA Agrárház Kft új növényvédőszer raktárának biztonsági jelentése Szekszárdi Ipari park

Az ALISCA Agrárház Kft új növényvédőszer raktárának biztonsági jelentése Szekszárdi Ipari park Az ALISCA Agrárház Kft új növényvédőszer raktárának biztonsági jelentése Szekszárdi Ipari park Nyilvános változat 2015.09.21 Készítette: HVESZ Kft ALISCA AGRÁRHÁZ Kft. BIZTONSÁGI JELENTÉS SZEKSZÁRD NYILVÁNOS

Részletesebben

Az Országgyűlés elnökének 6/2014. számú házelnöki rendelkezése AZ ORSZÁGGYŰLÉSI ŐRSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

Az Országgyűlés elnökének 6/2014. számú házelnöki rendelkezése AZ ORSZÁGGYŰLÉSI ŐRSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Az Országgyűlés elnökének 6/2014. számú házelnöki rendelkezése AZ ORSZÁGGYŰLÉSI ŐRSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 2. (2) bekezdés q) pontjában

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA 2014 TARTALOMJEGYZÉK 1. Fejezet A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA, CÉLJA 4 1.1 A Tűzvédelmi Szabályzat hatálya, célja... 4 2. Fejezet

Részletesebben

II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM

II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM Sokoró Ökológiai Park Alapítvány 9081Gyırújbarát, BM köz 1. sokoroal@axelero.hu 96/456-740 2005. 2 Témavezetı: Enyingi Tibor (Sokoró Alapítvány)

Részletesebben

be/sfp-8796/2015/mlsz

be/sfp-8796/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szolnoki MÁV Futball Club Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve Szolnoki MÁV FC Kft Gazdálkodási formakód 113 Tagsági

Részletesebben

Elektromos térerősség érzékelők gyakorlati tapasztalatai

Elektromos térerősség érzékelők gyakorlati tapasztalatai Elektromos térerősség érzékelők gyakorlati tapasztalatai Az elmúlt 3 év átlagát tekintve évente átlagosan 14 000 olyan eseménynél avatkoztak be tűzoltók, ahol számítani kellett az elektromos áram jelenlétével.

Részletesebben

22/2012. számú. 2012. december 12-i ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

22/2012. számú. 2012. december 12-i ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 7362-2/2012. 22/2012. számú 2012. december 12-i ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 175-190/2012. (XII. 12.) sz. Kth.

Részletesebben

... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató

... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató OM: 200183 A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató A nevelőtestület a 2013. augusztus 24-én megtartott nevelőtestületi

Részletesebben

be/sfp-09323/2015/mlsz

be/sfp-09323/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Városi Sportegyesület Biharkeresztes A kérelmező szervezet rövidített neve - Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 857 A kérelmező jogállása

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I.

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel [Vastag betűvel az 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.), vékony betűvel

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. október 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. október 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

A KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA BORZAVÁR-PORVA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA BORZAVÁR-PORVA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA BORZAVÁR-PORVA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.2.Az SZMSZ hatálya... 4 1.3.Az SZMSZ felülvizsgálatának módja...

Részletesebben

2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról 1

2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról 1 OptiJus Opten Kft. I. 2011. évi CXXVIII. törvény 2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról 1 A 2012.1.1. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék

Részletesebben

HÍRLEVÉL 52. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei 2011-ben

HÍRLEVÉL 52. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei 2011-ben Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Tel: 469-4341, fax: 469-4313 www.katasztrofavedelem.hu, E-mail: okf.szovivo@katved.gov.hu HÍRLEVÉL 52. HÉT A

Részletesebben

be/sfp-08451/2015/mlsz

be/sfp-08451/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajánsenye Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bajánsenye SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1793 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

AZ ALFÖLDVÍZ ZRT. TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA

AZ ALFÖLDVÍZ ZRT. TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA TARTALOM I. BEVEZETÉS... 1 II. A 4. SZÁMÚ TERÜLETI DIVÍZIÓ... 1 III. KAPCSOLAT MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁVAL... 2 IV. AZ ALFÖLDVÍZ ZRT. ALAPTEVÉKENYSÉGEINEK BEMUTATÁSA... 2 IV./1. AZ IVÓVÍZ-SZOLGÁLTATÁS...

Részletesebben

A növénytermesztési technológiák élelmiszerbiztonsági kérdései. 2014. július 9.

A növénytermesztési technológiák élelmiszerbiztonsági kérdései. 2014. július 9. A növénytermesztési technológiák élelmiszerbiztonsági kérdései 2014. július 9. 2 Készült a TÁMOP-4.1.1.C- 12/1/KONV-2012-0014: Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME

Részletesebben

3170/2014. Mottó: mi teremtünk szép, okos lányt. és bátor, értelmes fiút, ki őriz belőlünk egy foszlányt. József Attila. B u d a p e s t 2014.

3170/2014. Mottó: mi teremtünk szép, okos lányt. és bátor, értelmes fiút, ki őriz belőlünk egy foszlányt. József Attila. B u d a p e s t 2014. 3170/2014. A T á n c s i c s M i h á l y T e h e t s é g g o n d o z ó K o l l é g i u m S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Mottó: mi teremtünk szép, okos lányt és bátor, értelmes

Részletesebben

104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet

104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet A jogszabály mai napon hatályos állapota 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet a településtervezési és az építészeti-műszaki tervezési, valamint az építésügyi műszaki szakértői jogosultság szabályairól A

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPUVÁR. :9330 Kapuvár Sport u. 20., 9330 Kapuvár Pf.: 4.,fax::06-96-242-933, BM: 03-21-4402 : kapuvarrk@gyor.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPUVÁR. :9330 Kapuvár Sport u. 20., 9330 Kapuvár Pf.: 4.,fax::06-96-242-933, BM: 03-21-4402 : kapuvarrk@gyor.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPUVÁR :9330 Kapuvár Sport u. 20., 9330 Kapuvár Pf.: 4.,fax::06-96-242-933, BM: 03-21-4402 : kapuvarrk@gyor.police.hu Szám: 08030-./ 2011. Ált. 1. sz. példány Jóváhagyom: 2011. március

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának Ü G Y R E N D J E 2014.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának Ü G Y R E N D J E 2014. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának Ü G Y R E N D J E 2014. I. Általános rendelkezések Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT 1. módosított változat Készült: 2009-05-25. Morgan Hungary Kft. Munkavédelmi szabályzat 2/60 Az eljárás célja Jelen Munkavédelmi Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat)célja, hogy

Részletesebben

Beszámoló a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének tevékenységéről

Beszámoló a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének tevékenységéről Beszámoló a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének tevékenységéről A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének megalakítására 1991. március 12-én Tokajban került sor, ahol elfogadták a szövetség

Részletesebben

A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban: Dönt bizottság) meghozta az alábbi. V É G Z É S - t.

A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban: Dönt bizottság) meghozta az alábbi. V É G Z É S - t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNT BIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.422/ 12 /2010. A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

PARANCSA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK. 26/ 1980. számú. Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. BELSŐ HASZNÁLATRA! BELÜGYMINISZTÉRIUM

PARANCSA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK. 26/ 1980. számú. Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. BELSŐ HASZNÁLATRA! BELÜGYMINISZTÉRIUM BELÜGYMINISZTÉRIUM BELSŐ HASZNÁLATRA! 10-22/26/1980. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK 26/ 1980. számú PARANCSA Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. ÁBTL - 4.2-10 - 22/26/1980 /1 BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. április 24 -i ülésére. Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének teljesítése.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. április 24 -i ülésére. Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének teljesítése. ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. április 24 -i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének teljesítése. Előadó: Horváth László polgármester Előterjesztés

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS JEGYZŐJÉTŐL 5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1. Tel.: 59/530-500; Telefax: 59/326-057 E-mail: jegyzo@kunhegyes.hu

KUNHEGYES VÁROS JEGYZŐJÉTŐL 5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1. Tel.: 59/530-500; Telefax: 59/326-057 E-mail: jegyzo@kunhegyes.hu KUNHEGYES VÁROS JEGYZŐJÉTŐL 5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1. Tel.: 59/530-500; Telefax: 59/326-057 E-mail: jegyzo@kunhegyes.hu TÁJÉKOZTATÓ a Polgármesteri Hivatal 2015. évi tevékenységéről A Képviselő-testület

Részletesebben

be/sfp-08089/2015/mlsz

be/sfp-08089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaliget Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Abaliget Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3170 A kérelmező

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. július 29-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. július 29-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének 11/2011. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. július 29-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyz könyve A polgármester beszámolója

Részletesebben

1. Általános követelmények

1. Általános követelmények Alapvető EBK követelmények a MOL-csoport magyarországi tagvállalatainak telephelyein, fióktelepein 1. Általános követelmények Vállalkozó kötelezettséget vállal arra, hogy a MOL-csoport magyarországi tagvállalatainak

Részletesebben

Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ

Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP 2007 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ I. Külső Határok Alap I.1. Általános információk

Részletesebben

H A T Á R O Z A T ot.

H A T Á R O Z A T ot. Ikt.sz.: D.869/ 14 /2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A SZENT ISTVÁN EGYETEM. T a n á c s á n a k. 16/2002/2003.ET. számú

A SZENT ISTVÁN EGYETEM. T a n á c s á n a k. 16/2002/2003.ET. számú A SZENT ISTVÁN EGYETEM T a n á c s á n a k 16/2002/2003.ET. számú h a t á r o z a t a a Rendészeti és Vagyonvédelmi Szabályzatról 1 I. A RENDÉSZETI ÉS VAGYONVÉDELMI TEVÉKENYSÉG CÉLJA A vagyonvédelmi és

Részletesebben