Együtt az Erdőért! Arborétumi programok 2013.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Együtt az Erdőért! Arborétumi programok 2013."

Átírás

1 Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Együtt az Erdőért! Arborétumi programok Együtt az Erdőért! Tanuld-tanítsd, barangold be és fedezd fel az arborétum csodás tájait. Fedezzük fel együtt az erdőt 2013-ban is!

2 Együtt az Erdőért! 1. Az erdész és az erdő kapcsolata Megismerkedhetünk az erdész napi munkájával, az erdőgazdálkodás különböző technikáival és erdőtelepítés fortélyaival. Az erdész faültető és erdőt nevelő munkájának fontosságára hívjuk fel a figyelmet napjainkban. A csoportok részt vesznek egy tanösvény túrán, ahol részletesen tanulmányozhatják az erdész fontos teendőit. Kiemeljük az erdőtelepítő, erdővédelmi munkák fontosságát. Sőt különböző elméleti és gyakorlati, interaktív akadálypályákkal fűszerezzük meg az élményt! A múzeumlátogatás során tanulhatnak a helyi élővilágról és próbára tehetik tudásukat különböző vetélkedőkben az ide látogatók. Végül a tisztáson feltesszük a nagy kérdést egy interaktív drámajáték foglalkozás során: Mit tehetek ÉN az erdőért? Elgondolkoztató, játékos környezetvédelmi órával zárul a programunk. A programot nagycsoportos óvodásoknak, az általános és középfokú iskolás korosztálynak ajánljuk! Minden felnőtt csoportnak ajánlható! Program idő: nagycsoportosoknál kb. 90 perc, míg az általános iskolásoknál kb. 2 órás, végül pedig a középfokú iskolákból ide érkezőknek akár 2-3 órás is lehet a program. A szünetek igények szerint eloszthatók. Program díja: diákjegy/nyugdíjas 700 FT, a felnőtt jegy 1000 Ft. Belépés 20 fő felett lehetséges. 20 főnként 1 kísérő jöhet be díjmentesen. Dr. Várszegi Tamás festménye: Az Erdész emlékére: Erdész

3 2. Zöldsziget ölelésében Az arborétum teljes látogatói területének bebarangolásában lehet részünk ezen az interaktív játékos és sportos túra során. A csapat és egyéni versenyeken keresztül ismerkedhetnek meg a terület minden érdekességével vendégeink. A geológiai tanösvénytől, a helyi növényekig, állatokig bejárjuk a tanösvény és a tisztás területét. A múzeumban a szakmai idegenvezetésen kívül megismerhetik a tájegységet, s elgondolkoztató, játékos feladatokat kapnak párokban a csapattagok. Az arborétum történetével és változásaival kapcsolatban tölthetnek ki totót a résztvevők. Ezután pedig a tanösvény területén Játsszunk az erdőben! című drámajáték program veszi kezdetét, amely az egészséges életmódra sarkal mindenkit. Végül választhatóan a tisztáson különböző sportjátékok vagy terepfutás mélyíti az újdonságokban gazdag túrát. A programot nagycsoportos óvodásoknak, az általános és középfokú iskolás korosztálynak ajánljuk! Minden felnőtt csoportnak ajánlható! Program idő: nagycsoportosoknál kb. 90 perc, míg az általános iskolásoknál kb. 2 órás, végül pedig a középfokú iskolákból ide érkezőknek akár 2-3 órás is lehet a program. A szünetek igények szerint eloszthatók. Program díja: diákjegy/nyugdíjas 700 FT, a felnőtt jegy 1000 Ft. Belépés 20 fő felett lehetséges. 20 főnként 1 kísérő jöhet be díjmentesen.

4 3. Erdei mozgás, sport a Velencei tájban Az arborétum oktatói sokféle erdőben, tisztáson játszható sporttal szórakoztatták az ide látogatókat. Mivel nagy igény volt rá, így most egy teljes programot dolgoztunk ki a mozgás örömére! Hangsúlyozzuk az egészséges életmód és a rendszeres szabadlevegőn mozgás fontosságát (oktatóink tanácsadással is szolgálnak). Az arborétum tanösvényén és tisztásán a tájfutással ismerkedhetnek meg a vendégeink. A tájfutók egyéni, páros, csapatversenyben játszhatnak és különböző típusaival ismerkedhetnek meg e csodás sportágnak. Megismerhetik kialakulását és magyarországi bajnokokat. A tisztáson népi hagyományőrző játékokkal találkozhatnak a gyerekek vagy különböző drámajátékokat játszhatnak. Az erdei tornapálya ad helyett a terepfutásnak és a tájékozódási versenyeknek. A távolság korosztály, s igény szerint megállapodás kérdése. Választhatóan a Velencei-tó Hajóállomásáig tarthat a verseny, ahol aztán sor következik az eredményhirdetésre. Természetesen a csárdában van lehetőség a pihenésre és a Velencei tavat is megcsodálhatjuk. A programot az általános és középfokú iskolás korosztálynak ajánljuk! Minden felnőtt csoportnak ajánlható! Program idő: az általános iskolásoknál kb. 3 órás, a középfokú iskolákból ide érkezőknek akár 3 és fél órás is lehet a program. A szünetek igények szerint eloszthatók. Program díja: diákjegy/nyugdíjas 700 FT, a felnőtt jegy 1000 Ft.

5 4. Erdei túra a Kőóriások világába Az arborétum oktatói sok felfedező túrát szerveznek a Velencei-hegység híres Ingóköveihez. Több történet és geológiai tanulmány szól az ország méltán híres köveiről. A természetjárók a barangolás előtt választhatnak Pákozd és Sukoró erdői közül. Pákozdi erdő a Kőóriások hazája. Itt található a legnagyobb ingókő szikalcsoport. A kb km túrán megismerhetik a helyi változatos növény és állatvilágot. Vadlest, csalétket tanulmányozhatunk, majd interaktív játékokon keresztül fedezhetik fel az erdő zegzugos részeit túrázóink. A tisztáson az oktató beszél a kövek kialakulásáról, történetéről, geológiájáról és érdekességeiről. Később pedig a mozgásos játékok, csapatban akadályverseny vagy felfedező játék kap nagy szerepet. A kövek megmászása korosztály és igény szerint szakemberrel történik. A panoráma csodálatos, így a fényképezőgép fontos a kirándulás során! Sukoró legendás, hegyes kőoszlopai és a neves gyapjas zsákok világa sok izgalmat rejt a túrázónak. A csodás hegyoldalon szép látvány tárul elénk, majd a völgyben hatalmas kőcsoportusolások fogadnak minket. A kb km túrán keresztül a túravezető mesél a kövek kialakulásáról, történetéről és geológiájáról. Később pedig interaktív felfedező, kereső játékok, versenyek következnek. Különleges látvány az olasz kőfejtő és a magaslati pont, ahonnan belátható az egész Velence térség. A túra távolsága miatt korosztály függő. Természetesen a távolság csökkenthető igények szerint. A programot az általános és középfokú iskolás korosztálynak ajánljuk! Minden felnőtt csoportnak ajánlható! Program idő: az általános és középfokú iskolásoknál is kb. 4-5 órás a program. A szünetek igények szerint eloszthatók. Program díja: diákjegy/nyugdíjas 800 FT, a felnőtt jegy 1100 Ft.

6 5. Sukorón a történelem és néphagyományok útján Sukoró legendás a híres Ingóköveiről, de történelméről és népi hagyományőrzéséről is ismert. Egy kellemes kultúrséta során fedezhetjük fel Sukoró üdülőfalu szépségeit, szabadságharc történelmi vonatkozásait, híres református templomát, a katolikus Kalevalát és a néprajzi ház által a Velence tavi ember hétköznapjait. Később természeti kincsei, a gyapjas zsákok, olasz kőfejtő és magaslati pontjai kápráztatják el vendégeinket. Csodás panoráma tárul elénk, az egész Velencei tájegység belátható. Így fényképezőgép ajánlott! Egy nyugodt, kellemes kulturális jellegű séta. A diákoknak pedig kaland a történelem, vallás, népkultúra nyomdokain interaktív játékkal és vetélkedőkkel korosztály függően. A programot az általános és középfokú iskolás korosztálynak ajánljuk! Minden felnőtt csoportnak és kiemelten a nyugdíjas korúaknak ajánlható! Program idő: az általános és középfokú iskolásoknál is kb. 2 vagy 2 és fél órás a program. A szünetek igények szerint eloszthatók. Program díja: diákjegy/nyugdíjas 700 FT, a felnőtt jegy 1000 Ft.

7 6. Széchenyi Zsigmond nyomdokain a Sárpentelei Parkerdőben A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért, amik vagyunk. Széchenyi Zsigmond Író, vadász Az arborétum oktatói rendkívül fontosnak tartják, hogy az erdész és a vadász munkájának hasznosságát bemutassák látogatóinknak. Az Erdők Hete alatti rendezvényünkön a Sárpentelei erdő túrán sokan vettek részt és nagy érdeklődéssel tanulmányozták az ottani élővilágot, s Széchenyi Zsigmond életét. Úgy gondoltuk, hogy mivel ilyen sikert aratott programunk rendszeresítjük. Székesfehérvár város szélén található a Sárpentelei erdő, ahol a rendszeres sportolás mellett a túra és Széchenyi Zsigmond tanulmányozása is helyett kap általunk. A Vadex Zrt. nagy gondossággal telepítette az erdő igen változatos, szép növényvilágát. Sokféle fa és cserje található itt. Varázslatos, zegzugos területeken fedezhetjük fel a sűrű erdő izgalmas részeit. A túra során beszélünk a növényvilágról, erdővédelemről és telepítésről. Hangsúlyozzuk az erdész erdőtelepítő munkájának fontosságát! A tisztáson sportpálya, tűzrakó és pihenőhely ad lehetőséget interaktív játékokra, pihenésre kicsiknek és nagyoknak. Természetismerettel kapcsolatos mozgásos játékoktól a vetélkedőig válogathatnak a gyerekek. Széchenyi Zsigmond szobrát megtekintjük és beszélgetünk a vadász, írótevékenységéről. A vadászat fontosságáról, pozitív látásmódjáról és hasznosságáról társalognak az oktatók látogatóikkal. Később pedig az erdőn keresztül átsétálunk Sárpentelére, a kis Zsigmond gyermekkori lakhelyére.

8 Színes és változatos, játékos, érdekes programban lehet részük látogatóinknak ezen program alkalmával! A programot az általános és középfokú iskolás korosztálynak ajánljuk! Minden felnőtt csoportnak, kiemelten a nyugdíjas korosztálynak (rövid túra, kulturális élmény) is ajánlható! Program idő: az általános iskolásoknál kb. 2 órás, a középfokú iskolákból ide érkezőknek akár 2-3 órás is lehet a program. A szünetek igények szerint eloszthatók. Program díja: diákjegy/nyugdíjas 600 FT, a felnőtt jegy 900 Ft. Az egykori Sárpentelei Széchenyi Kastély Irány a Sárpentelei erdő Széchenyi Zsigmond nyomdokain!

9 Célkitűzéseink A Vadex Zrt. és a Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola oktatóinak célkitűzése az Együtt az erdőért! 2013-as állandó arborétumi foglalkozásokkal, programokkal: az erdővédelme, gondozása, az erdész erdőtelepítő, erdővédelmi feladatainak és a vadászat pozitív hasznának megismertetése minden korosztállyal. Az erdő szeretetére, ismeretére és az egészséges életmódra nevelés a feladatunk! (A programokra legalább egy héttel előre be kell jelentkezni telefonon vagy címünkön.) Fedezzük fel együtt az erdőt 2013-ban is! Az erdő fohásza Vándor, ki elhaladsz mellettem, Ne emelj rám kezet! Én vagyok tűzhelyek melege hideg téli éjszakákon, Én vagyok tornácod barátságos fedele, melynek árnyékába menekülsz a tűző nap elől, és gyümölcsöm oltja szomjadat. Én vagyok a gerenda, mely házad tartja És én vagyok az asztalod lapja, az ágy, melyben fekszel, a deszka, amelyből csónakod építed. Én vagyok a házad ajtaja, bölcsőd fája, koporsód fedele. Vándor, ki elmész mellettem hallgasd a kérésem: NE BÁNTS!

10 Megközelítés Az arborétum Székesfehérvárról 16 km-re található. Kisfalud - Pákozd irányába a pákozdi határt elhagyva (8116-os úton) a Doni Emlékmű, Múzeum útjelző táblájánál jobbra a bekötőúton (81307 út) bekanyarodva, a Szúnyog-sziget felé balra az első útszakasz (ki van táblázva). Az E71/M7-ről megközelítve az 50 km-nél lehajtva a sztrádáról jobbra kanyarodva halad az Arborétum irányába (Szúnyog-sziget, Hajóállomás felé). Az arborétum Budapestről 50 km-re található. Északi szakaszon Kápolnásnyék - Velence - Sukoró irányába a települést elhagyva (8116-os úton) a Doni - Emlékmű, Múzeum útjelző táblájánál balra a bekötőúton (81307 út) bekanyarodva, a Szúnyog-sziget felé balra az első útszakasz (ki van táblázva). Az E71/M7-ről megközelítve az 50 km-nél lévő pákozdi pihenőtől jobbra, Sukoró irányába kanyarodva (később ismét jobbra kanyarodva) haladunk. Agárdról és Velencéről hajóval is elérhető a Szúnyog-sziget, Hajóállomás, onnan pedig nem messze, gyalog megközelíthető az Arborétum (ki van táblázva). Az arborétumhoz felvezető út melletti erdőrész 2007-ben kialakított erdei tornapályája jó szórakozást nyújt a mozgásra vágyóknak. Nyitva tartás április október 30. között mindennap 9 órától 18 óráig A hétfő szünnap! Elérhetőségek Honlap: Honlap elérési útvonala: és Erdészeti Erdei Iskola cím: erdeiiskola@vadex.hu Tel. : +36/30/ , +36/30/ , +36/22/ Telefax: +36/22/

300 év -300 km túramozgalom

300 év -300 km túramozgalom Figyelem! A túra részvevői vállalják, hogy a biztonsági és környezetvédelmi szabályokat betartják. A túrák ideje alatt a Lovassy házirendje érvényes. 300 év -300 km túramozgalom Jubileumi tanév 2010. szeptember

Részletesebben

Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület programfüzete. 2015 www.mvte.hu/kulcsoshazunk.html

Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület programfüzete. 2015 www.mvte.hu/kulcsoshazunk.html Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület programfüzete 2015 www.mvte.hu/kulcsoshazunk.html A hegyek fohásza Vándor, ki átkelsz énrajtam, tekints reám! Én vagyok az, kinek köveiből házadat építed, szobraidat

Részletesebben

NYÁRI TÁBOR A SZELIDI TÓ PARTJÁN

NYÁRI TÁBOR A SZELIDI TÓ PARTJÁN KEDVES SZÜLŐK! Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány térítésmentes 1 hetes nyári tábort szervez 2 turnusban leukémiás és daganatos gyermekek és testvéreik számára. A Dunapataji Fecske üdülő, a

Részletesebben

Tájékoztató anyag a 2015-ös városi szervezésű táborokhoz

Tájékoztató anyag a 2015-ös városi szervezésű táborokhoz Tájékoztató anyag a 2015-ös városi szervezésű táborokhoz A tavalyihoz hasonlóan színes programokkal várjuk a székesfehérvári általános iskolák tanulóit bejáró és bentlakásos táborainkban egyaránt. Mindkét

Részletesebben

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola A Velencei-hegység legdélebbi nyúlványának oldalában, a Velencei-tó egyik legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros terültén több mint 250 féle fa-

Részletesebben

Bükki Kék. Jelvényszerző túra

Bükki Kék. Jelvényszerző túra Bükki Kék Jelvényszerző túra A Hegyiember és Baráti Köre 2016. április 1-től meghirdeti a Bükki Kék elnevezésű jelvényszerző túrát a Bükk hegységben. A túra során a Bükk-hegység varázslatos útjain, ismert

Részletesebben

Tolnai erdők ölelésében

Tolnai erdők ölelésében Tolnai erdők ölelésében Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. ökoturisztikai kínálata Hű nevelőim, dunántúli dombok, ti úgy karoltok, hogy nem korlátoltok, nem fogtok rabul, amikor öleltek, ti úgy öveztek,

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S MVM SE Természetbarát Szakosztály 1031 Budapest, III. Szentendrei út 207-209. Szakosztályvezető: Bacsó Nándor, telefon: 06-30-9512036, 06-26-341919 e-mail: banan36@t-online.hu Helyettes szakosztályvezető:

Részletesebben

Téli Túrák nemzeti parkjainkban

Téli Túrák nemzeti parkjainkban Téli Túrák nemzeti parkjainkban Időpont: január 23. (szombat) országszerte számos helyszínen A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. 2012 E-mail: program@kanjiza.rs Telefon: +381 24 875 166

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. 2012 E-mail: program@kanjiza.rs Telefon: +381 24 875 166 ESEMÉNYNAPTÁR Magyarkanizsa HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér

Részletesebben

HATÁRTALANUL ERDÉLY 2015.05.18.-22. a Julianna Református Általános Iskola 7. osztályának kirándulása

HATÁRTALANUL ERDÉLY 2015.05.18.-22. a Julianna Református Általános Iskola 7. osztályának kirándulása HATÁRTALANUL ERDÉLY 2015.05.18.-22. a Julianna Református Általános Iskola 7. osztályának kirándulása Előzetes foglalkozások BÉRES FERENC ÉNEKLŐ VERSENY 2015. március 27-én a tordai Jósika Miklós Líceum

Részletesebben

6/2010. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

6/2010. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 6/2010. számú körlevél Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 2010. november 4. (csütörtök) Fél évszázad legszebb magyar

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

1372 Miskolc Polgár Debrecen Hajdúszoboszló

1372 Miskolc Polgár Debrecen Hajdúszoboszló 1372 Miskolc Polgár Debrecen Hajdúszoboszló Km BORSOD VOLÁN Zrt. 321 1371 311 1373 103 113 203 243 213 133 223 0,0 0,0 Miskolc,aut.áll. k 5 30 5 50 6 00 6 20 7 00 M 8 00 14 8 20 8 45 D 9 00 9 30 X10 20

Részletesebben

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden Józsa Miklós Áprily Lajos emléke Nagyenyeden Áprily Lajos, a jeles transzszilván költő 1887. november 14-én született Brassóban. Édesapja Jékely Lajos, édesanyja Zigler Berta. A család két év múlva Parajdra

Részletesebben

Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május. Önkormányzati Hírek FALUNAPI ELŐZETES

Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május. Önkormányzati Hírek FALUNAPI ELŐZETES ZSADÁNYI HÍRLAP Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május Önkormányzati Hírek Rendkívüli testületi ülést tartott képviselő-testületünk május 4.-én az ivóvíz minőségjavító programmal kapcsolatos végső

Részletesebben

Nagykároly után, vesekő szülő utakon keresztül jutottunk el Sződemeterbe. A templomkertben álló Kölcsey szobor körül énekeltük nemzeti imádságunkat.

Nagykároly után, vesekő szülő utakon keresztül jutottunk el Sződemeterbe. A templomkertben álló Kölcsey szobor körül énekeltük nemzeti imádságunkat. Kirándulás! Ha nyár, akkor utazás! Ha utazás, akkor közösen! Így gondoltuk ezt gyülekezetünkben is, és aug. 18-án reggel felkerekedtünk, és elindultunk Máramarosszigetre, összesen 48-an. Szeretett, jól

Részletesebben

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten)

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) A 2013/2014. tanévben immár harmadik alkalommal megrendezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen elért első helyezésünkkel csapattársam, Boros János Mátyás,

Részletesebben

Túrák. Kalandra fel! www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

Túrák. Kalandra fel! www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Túrák 2016 Kalandra fel! www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! A Móra-Tourist Nonprofit Kft. 2016-ban a megszokott, közkedvelt túrák mellett új élményeket is kínál

Részletesebben

MAGYAR RÉGÉSZET ONLINE MAGAZIN 2015 ŐSZ

MAGYAR RÉGÉSZET ONLINE MAGAZIN 2015 ŐSZ MAGYAR RÉGÉSZET ONLINE MAGAZIN 2015 ŐSZ www.magyarregeszet.hu MÁS/VILÁG A BRONZKORI ÉLET REJTELMEI ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGON A miskolci Herman Ottó Múzeum időszakos régészeti kiállítása Király Ágnes A

Részletesebben

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016.

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. Kedves Szülők és Gyerekek! Az előző évekhez hasonlóan idén újra összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek segítségével megkönnyíthetjük a választást

Részletesebben

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Királyok nyomában i t t h o n. h u / k o z e p d u n a n t u l Közép-dunántúli régió térképe TOURINFORM Dunaújváros 2400 Dunaújváros, Vasmû út 10/a

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok!

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! KÖSZÖNTŐ Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének minél színvonalasabb szervezésén. Nagy öröm számunkra,

Részletesebben

A Felsővadászi Diáksport Egyesület Rendezvénye VII. M A G A S H E G Y teljesítménytúra. Útvonalvezető, igazoló füzet 2014.szeptember 27.

A Felsővadászi Diáksport Egyesület Rendezvénye VII. M A G A S H E G Y teljesítménytúra. Útvonalvezető, igazoló füzet 2014.szeptember 27. Név :.. Rajtszám : Indulási idő :.. Táv:.. Érkezési idő: Irota, Görög Katolikus Templom Nyésta,Római Katolikus Templom Gagybátor, Ref.Templom Szanticska,Völgy út 38. A Felsővadászi Diáksport Egyesület

Részletesebben

Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd Sukoró Arborétum XVI. Erdők Hete programjai 2012. október 1-5. Dátum Program megnevezés Helyszín Rendezi Megjegyzés 2012. 10. 01. Erdők hete programsorozat 1. nap: 9:30 Mit csinál az Erdész? Arborétum

Részletesebben

"~~ ~I-'J<I -...,.,- \).k;\..\ll~ i5g. számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

~~ ~I-'J<I -...,.,- \).k;\..\ll~ i5g. számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere i5g. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a White Sharks Hockey Club 2013. szeptember és 2014. augusztus közötti

Részletesebben

RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ----------

RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ---------- RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ---------- Monostorapáti, 2015.11.29. A túra fontosabb adatai (35* km) Túránk főbb pontjai / 35* km Jelzés Táv (km) Szint (m) Ep. Nyitva Monostorapáti, Vén Platán

Részletesebben

Egy csepp ZÖLD - Friss hírek, programajánlók

Egy csepp ZÖLD - Friss hírek, programajánlók Egy csepp ZÖLD - Friss hírek, programajánlók Szerzõ Bodzán Gábor 2010. szeptember 18. Utolsó frissítés 2010. szeptember 18. Eleven Televízió - A dél-borsodi térség televíziója - Bükkábrány,Mezõnyárád,Mezõkeresztes,és

Részletesebben

Megjelenik 1.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM

Megjelenik 1.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM Megjelenik 1.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2 A TARTALOMBÓL: ü Javult az ivóvíz minősége 3 9. oldal A hivatalos átadással befejeződött a Zalavíz

Részletesebben

Hortobágyi programok 2014. november

Hortobágyi programok 2014. november Hortobágyi programok 2014. november Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9. A létesítmény számos lehetőséget kínál a nemzeti parkba érkező turisták számára: teljes körű információt

Részletesebben

XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása. Helyszín: Tále, Szlovákia. Időpontja: 2015. február 12-15. Rendező: Mátrai Erőmű Zrt.

XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása. Helyszín: Tále, Szlovákia. Időpontja: 2015. február 12-15. Rendező: Mátrai Erőmű Zrt. XXXII. VILLAMOSENERGIA-IPARI SÍTALÁLKOZÓ 1 XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása Helyszín: Tále, Szlovákia Időpontja: 2015. február 12-15 Rendező: Mátrai Erőmű Zrt. XXXII. VILLAMOSENERGIA-IPARI

Részletesebben

Növekvő gyermeklétszámok

Növekvő gyermeklétszámok IX. évf. 5. sz. 2012. augusztus www.kiralyhegyes.hu Növekvő gyermeklétszámok óvodánkban, iskolánkban Palánta ültetvényezések a fóliasátorban Útkarbantartási munkálatok Egészségügyi szűrővizsgálatok Ingyenes

Részletesebben

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA A verseny időpontja: 2011. június 10. A verseny helyszíne:

Részletesebben

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Aki gyerekkel utazik az tudja, hogy a legfontosabb nekünk szülőknek, hogy a kicsik jól érezzék magukat, mert akkor nekünk is

Részletesebben

Érettségi eredmények 2005-től (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium)

Érettségi eredmények 2005-től (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium) 2005/db közép 2005/db emelt 2005/db összes 2005/jegy közép 2005/jegy emelt 2005/jegy összes 2005/% közép 2005/% emelt 2005/% összes 51 119 170 3,53 5,00 4,42 59,90 99,17 84,27 22 17 39 4,45 4,94 4,7 75,68

Részletesebben

Országhatártúra 2016-17. Országhatártúra felvidéki része

Országhatártúra 2016-17. Országhatártúra felvidéki része Országhatártúra 2016-17 A második (két túraszakaszos) túra kiírása Országhatártúra felvidéki része Az ezeréves - történelmi Magyarország északi határa a mai Szlovákia, Lengyelország és Csehország területére

Részletesebben

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR. vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16. 1.

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR. vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16. 1. MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR www.vacesvideke.hu www.izalapito.hu vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16 1. oldal A Magyarkúti gyermektábor Magyarkúton

Részletesebben

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 A festői szépségű kék tenger minden természetkedvelő embert elvarázsol Zakynthos szigetén. Aki egyszer a Navagio-öblöt megpillantja, az biztosan rabja lesz és szeretne visszatérni

Részletesebben

Pettend Sportegyesület szakmai beszámolója

Pettend Sportegyesület szakmai beszámolója Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: Szakmai beszámoló Pettend Sportegyesület szakmai beszámolója Sportegyesületünk sportfejlesztési programját a Magyar Labdarúgó Szövetség)

Részletesebben

photoweekend a Velencei-tavi Holdfénykertben

photoweekend a Velencei-tavi Holdfénykertben photoweekend a Velencei-tavi Holdfénykertben Modell-, portré- és természetfotós workshop Készíts sokkal jobb fotókat, mint eddig! Egy hétvége, ami a technikáról és rólad szól. 2016. június 10-12. Kedves

Részletesebben

V. Chio Eplényi Tájékozódási napok. Programfüzet - Értesítı

V. Chio Eplényi Tájékozódási napok. Programfüzet - Értesítı V. Chio Eplényi Tájékozódási napok Programfüzet - Értesítı Védnök: Fiskál János Eplény község polgármestere Nagy Jenı a zirci Chio-chips gyár igazgatója Rendezı: Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE Versenybíróság

Részletesebben

Tekintse meg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. és a Vasi Volán Zrt. közös ajánlatait!

Tekintse meg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. és a Vasi Volán Zrt. közös ajánlatait! Utazzunk együtt! Tekintse meg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. és a Vasi Volán Zrt. közös ajánlatait! GYSEV Vasi Volán együttműködés Bemutatkozunk Kombinált félhavi és havi bérlet Kombinált kirándulóprogramok

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodás jóváhagyására

TÁRGY: Javaslat a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodás jóváhagyására A NAPIREND SORSZÁMA: 3. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodás jóváhagyására E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Mikulás Futás és Túra. Versenykiírás. Mikulás Futás és Teljesítménytúra: Czirják György 06-70-630-59-67

Mikulás Futás és Túra. Versenykiírás. Mikulás Futás és Teljesítménytúra: Czirják György 06-70-630-59-67 Versenykiírás A verseny célja: Időpontja: A téli sportfoglalkozások népszerűsítése, a friss, hideg levegőn végzett szabadtéri mozgások jótékony, immunrendszert- erősítő hatásának hangsúlyozása. Versenyzési

Részletesebben

Cseppkő Gyermekotthon

Cseppkő Gyermekotthon Cseppkő Gyermekotthon Cím: 1025 Budapest, Cseppkő u. 74. Telefon: 06-1-336-2745 Fax: 06-1-438-3932 E-mail: cseppgyermek@cseppgyermek.hu Web: www.cseppgyermek.hu Igazgató: Dr. Herczeg Krisztián Általános

Részletesebben

Normafa történelmi sportterület rehabilitációja. Részletes megvalósíthatósági tanulmány

Normafa történelmi sportterület rehabilitációja. Részletes megvalósíthatósági tanulmány Nrmafa történelmi sprtterület rehabilitációja Részletes megvalósíthatósági tanulmány Budapest Fővárs XII. kerület Hegyvidéki Önkrmányzat Nrmafa történelmi sprtterület rehabilitációja Megvalósíthatósági

Részletesebben

Időpont: 2016. augusztus 13-17. (szombat-szerda) 3 NAP SZABI! Utazás: légkondis különbusszal

Időpont: 2016. augusztus 13-17. (szombat-szerda) 3 NAP SZABI! Utazás: légkondis különbusszal Időpont: 2016. augusztus 13-17. (szombat-szerda) 3 NAP SZABI! Utazás: légkondis különbusszal Szállás: igényes panzióban Nagyszebenben, 2-3 ágyas szobákban Étkezés: az étkezéseket nappal, egyénileg kell

Részletesebben

A kultúra és nyugalom völgye.

A kultúra és nyugalom völgye. Vereb A kultúra és nyugalom völgye. Vereb község Fejér megyében fekszik a Velencei-tótól 15 km-re, északra. Lakosainak száma 829 fő. Kicsi település, vendégszeretete annál nagyobb. Látogasson el hozzánk

Részletesebben

Az élet keresése a Naprendszerben

Az élet keresése a Naprendszerben II/1. FEJEZET Az élet keresése a Naprendszerben 1. rész: Helyzetáttekintés Arra az egyszerû, de nagyon fontos kérdésre, hogy van-e vagy volt-e élet a Földön kívül valahol máshol is a Naprendszerben, évszázadok

Részletesebben

2/2016. számú körlevél Mottó: és majd megjön a tavasz

2/2016. számú körlevél Mottó: és majd megjön a tavasz GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Sütő u. 46. 2/5. Adószám: 18482571-1-07 www.gyongyvirag-te.hu 2/2016. számú körlevél Mottó: és majd megjön a tavasz 2016. március 1. kedd Közgyűlés

Részletesebben

M ÁLYI ÓVODA és EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE

M ÁLYI ÓVODA és EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE M ÁLYI ÓVODA és EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE HELYI PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013-2017 1 AZ INTÉZMÉNY ADATAI Az intézmény hivatalos neve: Mályi Óvoda és Egységes Óvoda - Bölcsőde Székhely: 3434 Mályi Móra Ferenc utca

Részletesebben

Lezárult a Közép-Duna határon átnyúló védelme a környezeti nevelés feltételeinek fejlesztése Danube projekt

Lezárult a Közép-Duna határon átnyúló védelme a környezeti nevelés feltételeinek fejlesztése Danube projekt 1 / 7 2013.01.17. 9:25 Hirt Balázs Békalencse - A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele - 2012. december wodtke@ddnp.kvvm.hu 2012. december 21. 9:54

Részletesebben

K Ö S Z Ö N T Ő. Balogh Gábor

K Ö S Z Ö N T Ő. Balogh Gábor 2 DÖNTŐ DÖNTŐ K Ö S Z Ö N T Ő Új évad, új esélyek, új sikerek! Nemcsak a versenyzők, hanem mi, szervezők is nagyon várjuk a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozást és a rendszeres testmozgást

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

SZIGLIGETI HARSONA. Gólya liget. 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám

SZIGLIGETI HARSONA. Gólya liget. 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám SZIGLIGETI HARSONA 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám Kettős ünnepre, faültetésre és névadóra gyűltünk öszsze április 23-án, szombaton délelőtt. Erre az

Részletesebben

Tevékenységek Felelős Részt vevő Helyszín Eszköz Idő

Tevékenységek Felelős Részt vevő Helyszín Eszköz Idő 9.5.2. Multikulturális témahét eladatok Lépéssor - eladatterv evékenységek elelős észt vevő Helyszín szköz Idő - Látogatás a község könyvtárába. Néprajzi könyvek keresése, öltözködés, ékszerek, kismesterségek.

Részletesebben

KECSKEMÉTI ERDŐTERVEZÉSI KÖRZET KÖZJÓLÉTI FEJLESZTÉSI TERVE

KECSKEMÉTI ERDŐTERVEZÉSI KÖRZET KÖZJÓLÉTI FEJLESZTÉSI TERVE NÉBIH Erdészeti Igazgatóság Erdőtervezési és Természetvédelmi Osztály 1023 Budapest, Frankel Leó utca 42-44. KECSKEMÉTI ERDŐTERVEZÉSI KÖRZET KÖZJÓLÉTI FEJLESZTÉSI TERVE 2 0 1 4 Tervező: Szamosfalvi Károly...

Részletesebben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÁLLÁSHELYEK

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÁLLÁSHELYEK HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÁLLÁSHELYEK Castrum Termál kemping**** és Apartman*** Bodai Pihenőház Fürdőkert Ifjúsági Szálló www.szallas.hbholding.hu Köszöntöm Önt kedves érdeklődő! Kiadó: Hajdúböszörményi Vagyonkezelő

Részletesebben

A program leírása: A program célja:

A program leírása: A program célja: A program leírása: Az EKMK Vitkovics Alkotóház ART AKTÍV néven művészeti műhelyeket szervez, tavasztól az anyaintézményünk legkisebbeknek szóló, Szivárvány alkotóköre is itt dolgozik. Évközben, heti rendszerességgel

Részletesebben

V. MAROSMENTI FÉLMARATON, KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGTÚRA. versenykiírása

V. MAROSMENTI FÉLMARATON, KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGTÚRA. versenykiírása V. MAROSMENTI FÉLMARATON, KERÉKPÁR-, ÉS GYALOGTÚRA versenykiírása Időpont 2016.szeptember 17. 10.00 óra A verseny rendezője: Marosmenti Mocorgók Baráti Köre Közhasznú Egyesület Távok-rajtok kerékpáros

Részletesebben

I. Intézményi minőségpolitika

I. Intézményi minőségpolitika I. Intézményi minőségpolitika Fenntartói elvárásokhoz igazodó pedagógiai és szervezeti minőségcélok 1.Az óvodára jellemző nevelési eredményeket és hatékony módszereket őrizzék meg kiemelt nevelési területeknek

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 2015. évi tevékenységeinkről

Szakmai beszámoló a 2015. évi tevékenységeinkről Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány 2120 Dunakeszi, Duna sor 28. Szakmai beszámoló a 2015. évi tevékenységeinkről Készítette: Langmayer Katalin elnök Kuratórium által jóváhagyva 2015. december 22. 1 VÁROSI

Részletesebben

www.facebook.com/dunaipoly JELMAGYARÁZAT Könnyű séta: szintemelkedés nélküli séta, egyszerű sportcipő és kényelmes ruházat a célszerű

www.facebook.com/dunaipoly JELMAGYARÁZAT Könnyű séta: szintemelkedés nélküli séta, egyszerű sportcipő és kényelmes ruházat a célszerű Kedves Látogatóink! 2016-ban is gazdag programkínálattal várunk kicsiket és nagyokat bemutatóhelyeinken és védett területeinken egyaránt. Páratlan tájakon, hegyen, völgyön, vízen és szárazföldön mutatjuk

Részletesebben

IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa. Önkormányzati hírek

IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa. Önkormányzati hírek Benei Hírmondó IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa Önkormányzati hírek Az önkormányzat képviselő-testülete 2011. február 14-én testületi ülést

Részletesebben

TISZTELT PRÜGYI LAKOSOK!

TISZTELT PRÜGYI LAKOSOK! Prügy község önkormányzatának idõszakos tájékoztató kiadványa 2008. 1. szám TISZTELT PRÜGYI LAKOSOK! Kérem, engedjék meg, hogy néhány aktuális dologban kérjem a segítségüket és várjam a véleményüket. 2008.

Részletesebben

Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás. KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV és ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV FELÜLVIZSGÁLATA. 2011.

Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás. KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV és ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV FELÜLVIZSGÁLATA. 2011. Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV és ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV FELÜLVIZSGÁLATA 2007 2012 2011. december Gárdony Pákozd Sukoró Zichyújfalu Vereb 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Szoborséta Berekfürdőn - Győrfi Lajos, Magyar Örökség-díjas szobrászművész műveinek nyomában

Szoborséta Berekfürdőn - Győrfi Lajos, Magyar Örökség-díjas szobrászművész műveinek nyomában Szoborséta Berekfürdőn - Győrfi Lajos, Magyar Örökség-díjas szobrászművész műveinek nyomában 1. Kiindulópont Tourinform Iroda Berekfürdő, Fürdő utca 2. A Berekfürdői Nemzetközi Nagykun Művésztelep alkotóinak

Részletesebben

Az év múzeuma 2010 pályázat

Az év múzeuma 2010 pályázat "Ahhoz, hogy el tudjuk helyezni magunkat a világmindenség óriási körforgásában - ebben az időtlen, végtelen folyamatban - ismernünk kell múltunkat, személyes gyökereinket, valamint történelmünket is. Ismernünk

Részletesebben

BARÁTUNK A TERMÉSZET 2015-2016

BARÁTUNK A TERMÉSZET 2015-2016 BARÁTUNK A TERMÉSZET 2015-2016 SZIKES PUSZTÁK, HOMOKBUCKÁK, VADREGÉNYES VÍZI VILÁG Alföldi séta 7-8. osztályosok feladatai 1. JÁTÉK A FÖLDRAJZI NEVEKKEL Alföldi barangolásunk kezdetén játsszunk a földrajzi

Részletesebben

Budapest, 2013. június 3. Beleznay Éva ebeleznay@yahoo.com (06-30) 205-3797. Építészeti kalandozások Budapesten, Beleznay Éva, 2013. június 3.

Budapest, 2013. június 3. Beleznay Éva ebeleznay@yahoo.com (06-30) 205-3797. Építészeti kalandozások Budapesten, Beleznay Éva, 2013. június 3. Kedves Hallgatók! 2013. július és augusztus hónapokban Építészeti kalandozások Budapesten intenzív tehetségfejlesztő nyári tábort tartok 10-14 éves gyermekeknek. A programhoz építész hallgatók jelentkezését

Részletesebben

Az Ökoiskola Hálózat 319. Hírlevele

Az Ökoiskola Hálózat 319. Hírlevele Az Ökoiskola Hálózat 319. Hírlevele 2012.05.15. 1. Környezetvédelmi díjban részesült a Mosonmagyaróvári Városi Kollégium 2. Ismét jelentkezik a Saláta hírlevél! 3. Süni és Sündörgő tábor 2012 4. Lezajlott

Részletesebben

Újra testvértelepülésünkön jártunk

Újra testvértelepülésünkön jártunk Dunaszentmiklós 2015. nyár Dunaszentmiklósi hírlevél Német Nemzetiségi Önkormányzat Dunaszentmiklós Római-Katolikus Egyházközség Dunaszentmiklós Dunaszentmiklós Község Önkormányzata 34. szám A tartalomból:

Részletesebben

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám CSENGŐSZÓ A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám Készítették: A Diák-újságíró szakkör tagjai: Juhász Valentina, Jónás Levente, Flórián Zsolt, Prohászka

Részletesebben

XI. Böllhoff Tóparti-Futóparti 2016

XI. Böllhoff Tóparti-Futóparti 2016 XI. Böllhoff Tóparti-Futóparti 2016 Rendezvénykiírás: XI. Böllhoff Tóparti-futóparti Idıpont: 2016. április 3. vasárnap Gyülekezés (rendezvényközpont), Rajt és cél: Agárdi szabad strand, nagy parkolója

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2011. május AKTUÁLIS HÍREINK. Kétnyelvű környezeti nevelés a Dráva-medencében

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2011. május AKTUÁLIS HÍREINK. Kétnyelvű környezeti nevelés a Dráva-medencében A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2011. május AKTUÁLIS HÍREINK Kétnyelvű környezeti nevelés a Dráva-medencében A Magyarország-Horvátország IPA - Határon Átnyúló Együttműködési Program (2007-2013)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2015. április 23. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2015. április 23. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2015. április 23. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2015. július 23. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Szakmai beszámoló. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Szakmai beszámoló Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium A programsorozat címe: A fény napjai A programsorozat ideje: 2015. február 3. - 2015. június 3. A program helyszínei: Békéscsabai Andrássy

Részletesebben

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE 2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE Október 1-jén a zenei világnap alkalmából fellépő Újfehértói Fúvószenekar nagy sikerű koncertet adott iskolánkban a város kulturális napi rendezvényeinek keretein

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

É ö ü ú ü ö ú ö ü ö ü ú ü ű ü ü ö ö ö ú ü ö ü ü ö ü ü ü ü ü Ü ü ö ú ü ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ü ö ö ú ö ü ö ü ö ö ö ú ö ö ö ö ú ú ö ü ö ü ú ü Ú É ö ö ö ö ö ú ö ű ö ű ö ú ö ö ú Ú ü ö ö ö ö

Részletesebben

Víz Világnapja 2015. 03. 22. Csatlakozott fürdők és programjaik

Víz Világnapja 2015. 03. 22. Csatlakozott fürdők és programjaik Víz Világnapja 2015. 03. 22. Csatlakozott fürdők és programjaik 1. 2. 3. 4. 5. Csatlakozó cég, fürdőlétesítmény neve Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő - Szeged Eleven Kft. Budapest Gyopárosfürdői Gyógypark

Részletesebben

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009 96 97 98 99 100 SKAohsiung: A BAJNOK ÚTJA,,Hatéves voltam, amikor édesapám ismerôse révén elmehettem egy karateedzésre. Ahogy beléptem, iszonyú hangzavar, kiabálás, egymással harcoló fehér ruhás emberek

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben

PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1.

PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1. PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA: 2015. június 22.-26. TÁBOR AZ ŐRSÉGBEN Az

Részletesebben

É Ú ű Ö ű ű ű ű ű Ü ű ű ű ű ű Ú Ü ű Ú Ö ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ö ű É ű Ö ű Ö Ú Ó ű ű Ü Ú ű É Ó ű ű ű Ö ű ű É ű É É Ö É É É É É Ö Ö É Ú É Ó Ú É É Ö Ö Ö ű Ó ű Ö ű ű ű ű

Részletesebben

ű ű ű ű ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű ű Ú ű ű ű ű Ó ű ű ű ű Ü É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű É Ó Ú Ó Ü Ő Ó Ó ű É ű ű ű É ű É ű ű ű ű Ö Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű É É ű Ö ű ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű Ö

Részletesebben

Javaslat a [Suba-lyuk barlang című érték] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a [Suba-lyuk barlang című érték] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Javaslat a [Suba-lyuk barlang című érték] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Készítette: Dósa Márta (név).....(aláírás) Cserépfalu,2015 szept...(település,dátum)

Részletesebben

Óvodások leszünk. Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2016/2017

Óvodások leszünk. Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2016/2017 Óvodások leszünk Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2016/2017 Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Óvodások leszünk 2016/2017 Óvodások

Részletesebben