Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2001.(XII.13.) K.R. számú rendelete a közművelődésről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2001.(XII.13.) K.R. számú rendelete a közművelődésről"

Átírás

1 Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2001.(XII.13.) K.R. számú rendelete a közművelődésről Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közművelődés tevékenységrendszerének védelme, a civil szerveződések feladatvállalása a közművelődésben, a közművelődés finanszírozási rendszerének szabályozása, a közművelődés feltételeinek biztosítása érdekében - a helyi sajátosságok figyelembevételével - a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvényben (a továbbiakban: Tv.) kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. A közművelődési rendelet célja l- (1) A rendelet megalkotásával a Képviselő-testület célja, hogy a helyi társadalom művelődési és kulturális igényeinek figyelembe vételével - a helyi hagyományok lehetőségek és sajátosságok alapján - egységes alapelvek szerint határozza meg az általa támogatott közművelődési tevékenységek körét, azok ellátásának módját és feltételeit, a szakmai és a finanszírozási alapelveket, továbbá, hogy jogszabályi keretet teremtsen a közösségi művelődéshez méltó, esztétikus környezet és infrastruktúra biztosításához a község nemzeti, etnikai hagyományainak ápolásához, a helyi társadalom kiemelkedő közösségei, személyiségei szerepének növeléséhez, a helyi értékek védelmének erősítéséhez, a helyi kulturális nyilvánosság és tájékoztatás fejlesztéséhez. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei és formái 2. (1) A község minden polgárának és közösségének joga, hogy a) megismerje a kulturális örökség javait és ezek jelentőségét a történelem alakulásában, a nemzeti és etnikai kisebbségi önismerete formálásában, valamint a - a rendelkezésre álló eszközök útján - ezen értékek védelmével kapcsolatos ismereteket megszerezze; b) igénybe vegye az önkormányzati fenntartású közösségi színtér nyújtotta, valamint a közművelődési megállapodásokban szereplő szolgáltatásokat; c) gyarapítsa műveltségét, készségét, közösségi, művelődési céljainak megvalósítása érdekében az önkormányzat közművelődési partnereitől színteret, szakmai, szervezeti és tartalmi segítséget kapjon. (2) Az Önkormányzat közművelődési feladatait az általa fenntartott és működtetett többcélú közoktatási intézmény közösségi színtere (továbbiakban: intézmény) útján lati a el.

2 2 (3) Az Önkormányzat fenntartásában működő intézmény egyetlen vallás, világnézet vagy politikai irányzat mellett sem kötelezheti el magát. (4) Az Önkormányzat közművelődési megállapodást akkor köthet, ha az általa vállalt feladat ellátására nincs intézményi feltétel. (5) A helyi közművelődési feladatok ellátásában, az Önkormányzat a civil közösségek, szervezetek, a magánszemélyek, valamint a kulturális tevékenységet is végző gazdasági vállalkozók közreműködését is igénybe veszi. (6) Az Önkormányzat a Polgármester útján gondoskodik a község közművelődési feladatainak koordinálásáról. (7) Az Önkormányzat intézménye útján is tájékoztatja a község lakóit a közművelődési lehetőségekről. A megfelelő tájékoztatás érdekében biztosítja annak feltételeit, hogy az önkormányzati fenntartású intézmény a programjait plakátokon, saját intézményi és Önkormányzati hirdető tábláin és szórólapokon is tegye közzé, és műsorfüzetet juttasson el a lakossághoz. Az önkormányzat kötelező és vállalt közművelődési feladatai 3- (1) Az Önkormányzat közművelődési feladatait közművelődési szakmai koncepció alapján végzi, amelynek tartalmát a civil szervezetekkel, az intézményekkel és a polgárokkal egyeztetve határozza meg. (2) Az Önkormányzat a községben kialakult művelődési hagyományokra, a község fejlesztésének koncepciójára, valamint az intézmények, civil szervezetek és a polgárok tevékenységére alapozva - a közművelődés sajátos eszközrendszerével biztosítja a vállalt feladatainak ellátását. (3) Az önkormányzat kötelező közművelődési feladatai: a), az iskolarendszeren kívül öntevékeny, önképző, szakképző tanfolyamok, életminőséget és életesélyt javító tanulási, felnőttoktatási lehetőségek, népfőiskolák megteremtése; b) a település környezeti, szellemi, művészeti értékeinek, hagyományainak feltárása, megismertetése, a helyi művelődési szokások gondozása, gazdagítása; c) az egyetemes, a nemzeti, a kisebbségi kultúra értékeinek megismertetése, a megértés, a befogadás elősegítése, az ünnepek kultúrájának gondozása; d) az ismeretszerző, az amatőr alkotó, művelődő közösségek tevékenységének támogatása; e) a helyi társadalom kapcsolatrendszerének, közösségi életének, érdekérvényesítésének segítése; f) a különböző kultúrák közötti kapcsolatok kiépítésének és fenntartásának segítése; g) a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez a feltételek biztosítása; h) egyéb művelődést segítő lehetőségek biztosítása.

3 3 (4) Az Önkormányzat segíti, illetve támogatja továbbá a) a község szellemi vonzerejének, a civil társadalom kulturális önszerveződő tevékenységének erősítését, a községi polgárok életminőségének javítását; b) a község tehetséges és kiemelkedő személyiségeinek értékteremtő tevékenységét; c) az időskorú népesség közművelődési lehetőségeit, közösségi életét; d) a hátrányos helyzetű rétegek kulturális hátrányainak mérséklését, művelődési kezdeményezéseit; e) a gyermekek és fiatalok művelődését, művészeti tevékenységét és közösségi életét; f) a lokálpatriotizmust, a helyi kulturális értékek védelmét; Az önkormányzat közművelődési feladatellátásának szervezeti keretei 4. (1) Az Önkormányzat intézményt működtet, közművelődési megállapodásokat köt (közművelődési feladatokat ellátó közalapítványokat hozhat létre), illetve fontos közművelődési feladatokat ellátó szervezeteket támogat. A kiemelten fontos közművelődési feladatokat ellátó szervezetek felsorolását e rendelet 1-3. számú melléklete tartalmazza. (2) Az Önkormányzat a 3. (4) bekezdésében meghatározott feladatait intézményi színterén, valamint szükség szerint esetenként közművelődési megállapodásokon keresztül látja el. (3) A (2) bekezdésben meghatározott intézmény (színtér) feladatait e rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. (4) Az Önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásában együtt kíván működni: a) a község oktatási intézményével b) a községi székhelyű, helyben működő, közművelődési célú társadalmi szervezetekkel; c) a községi székhelyű, kulturális tevékenységet is végző társaságokkal; d) a közművelődési feladatokat is ellátó civil szervezetekkel; e) az egyházzal; f) közművelődési feladatvégzést vállaló magánszemélyekkel; g) a hasonló szakfeladatokat ellátó országos, regionális, térségi intézményekkel, civil szervezetekkel. (5) A (4) bekezdésben megjelölt szervezetekkel és magánszemélyekkel sajátos, hiánypótló, az önkormányzati intézmények által nem ellátott községi jellegű közművelődési feladatok teljesítése érdekében az Önkormányzat közművelődési megállapodásban alapuló szerződéses kapcsolatot létesíthet. (6) Az (5) bekezdésben meghatározott közművelődési megállapodás megkötéséről a Képviselő-testület dönt.

4 4 (7) A közművelődési megállapodás kötelező tartalmát e rendelet 4. sz. melléklete tartalmazza. A közművelődési tevékenység irányítása és ellenőrzése 5. (1) A Tv. és e rendelet által meghatározott közművelődési feladatokkal kapcsolatos fenntartói felügyeleti és egyéb jogköröket a Képviselő-testület gyakorolja. (2) Az Önkormányzat fenntartásában lévő intézmény szakmailag önállóan látja el tevékenységét az alapító okiratban foglaltak szerint. Éves munkatervében rögzíti konkrét feladatait, annak költségtervezetét, amelyet a megelőző év december hónapban elkészít, majd ezt követően döntésre benyújtja a képviselő-testületnek. (3) Az önkormányzati fenntartású intézmény (közösségi színtér) munkájáról, a közművelődési megállapodásban részt vevők pedig a megállapodásban rögzített feladatok teljesítéséről évente beszámol. A szakmai beszámoló elfogadásáról a Képviselő-testület dönt. A közművelődési feladatok finanszírozása 6. (1) Az önkormányzat a közművelődéssel kapcsolatos kötelező feladatait költségvetéséből finanszírozza. Ennek forrása a saját bevétel, a központi költségvetésből származó normatív állami hozzájárulás, a központosított előirányzatokból származó összeg és az elkülönített állami pénzalapokból, valamint a különböző alapítványokból pályázati úton elnyerhető támogatás. (2) Az Önkormányzat a központi költségvetési forrásból - a közművelődési feladatok támogatására - biztosítandó pályázatokhoz a pályázat elnyeréséhez szükséges önrészt a mindenkori éves költségvetési rendeletében határozza meg. A keretösszeg megállapításánál törekedni kell arra, hogy az előző évi előirányzatnál lehetőleg kevesebb összeg ne kerüljön megállapításra. A keretösszeg felhasználás feltételeit a Képviselő-testület állapítja meg. (3) Az Önkormányzat költségvetéséből finanszírozza: a) az intézmény üzemeltetésének alapvető műszaki, technikai feltételei megteremtésének, az épületek működőképessége megőrzésének, korszerűsítésének költségeit; b) az intézmény alapfeladataiban meghatározott tevékenységek ellátásához a jogszabályok alapján meghatározott és szükséges közalkalmazotti személyi kiadások, ezen belül alapilletmények, kötelező pótlékok, költségtérítések fedezetét, továbbá a személyi juttatások járulékait; c) az alapfeladatok ellátásához szükséges szakmai munka költségeit.

5 5 (4) Az intézmény önkormányzati támogatásának összege az ellátott alap- és nem alaptevékenységnek megfelelően, minden évben felülvizsgálatra kerül és azzal összhangban az Önkormányzat mindenkori éves költségvetésében kerül meghatározásra. (5) Az intézmény a pénzmaradványokat a képviselő-testületi jóváhagyást követően használhatja fel. (6) Az intézmény az évközben elért többletbevételüket az adott intézmény fejlesztésére felhasználhatják, az éves költségvetési rendeletben szabályozott rendelkezések figyelembevételével. Közművelődési tevékenység pályázati úton történő támogatása 7- (1) Az Önkormányzat e rendeletében meghatározott feladatait, vagy egyéb kulturális feladatokat ellátó jogi személyeket, jogi személyiséggel nem rendelkező személyi egyesüléseket és magánszemélyeket évente pályázati úton, közművelődési céllal pénzügyi támogatásban is részesítheti. (2) A pályázat kiírására és elbírálására a Képviselő-testület jogosult. (3) Az éves költségvetési rendeletben megállapított pályázati önrész célpályázati és közművelődési pályázati keretösszegének felosztásáról a Képviselő-testület dönt. Az önkormányzat intézményében alkalmazottak foglalkoztatásával kapcsolatos szabályok 8. (1) Az önkormányzati fenntartású intézményben foglalkoztatottak foglalkoztatásával kapcsolatban a Tv-ben foglaltak és a mindenkor hatályos jogszabályok az irányadók. (2) A megüresedett magasabb vezetői állás betöltésére irányuló pályázatot a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a Képviselő-testület írja ki. (3) Az önkormányzati fenntartású intézmény vezetője felett az egyéb műnk altatói jogokat a Polgármester gyakorolja. (4) Az önkormányzati fenntartási intézményben dolgozó népművelők számára a Képviselő-testület az Önkormányzat mindenkori éves költségvetésében évente a lehetőség szerint egy fő részére szakmai továbbképzés céljára keretösszeget biztosit. (5) A célok évenkénti meghatározásáról, igénylésének feltételeiről, valamint a keretösszeg folyósításáról a Képviselő-testület dönt. (6) Az ösztöndíj odaítéléséről - pályázati úton - a Képviselő-testület dönt.

6 (7) Biztosítani kell, hogy a szakalkalmazottak legalább hétévente szervezett szakmai továbbképzésben vegyenek részt, melynek fedezetét az Önkormányzat a mindenkori éves költségvetésében biztosítja. Hatálybalépés E rendelet január 1. napján lép életbe. Rábapatona, december 12. Kovács László Polgármester Dr. Papp László jegyző A rendelet kihirdetve: december 13. Dr. PappLászló Jegyző

7 l.sz. melléklet Az alapfokú közoktatás mellett látja el könyvtári és közművelődési feladatait. Sajátos helyzetéből adódóan az intézmény különböző funkcióinak elkülönítése, részben pedig lehatárolása az alapító okiratok és szervezeti és működési szabályzatok szétválasztásával megtörtént. Feladata a községben élő lakosság társas kapcsolataihoz, művelődéséhez, szórakozásához szintér biztosítása, kulturális értékek közvetítése. A község közművelődési, közösségi igényeinek szolgálata. A közművelődési feladatok ellátáshoz szükség van a művelődési házi feltételek megfelelő kialakítására, megteremtésére is. A községi művelődési ház, a könyvtár egy épületben működik. Közösségi szintű közösségi - közéleti funkciók a művelődési ház befogadó, kezdeményező, működtető, szolgáltató, szolgáló szerepénél fogva ösztönzi, kezdeményezi a lakosság szerveződéseit (körök, klubok, korosztályi rétegek), lehetőséget biztosít értékeik bemutatására (ifjúsági rendezvények, nyugdíjasok klubja, színjátszó kör, zenei klubok); - társas kapcsolatokhoz, szabad művelődési formákhoz közös szórakozási lehetőségek biztosítása (játszóház, koncertek, szakkörök, szabadtéri rendezvények, zenés-táncos rendezvények); a közösségi művelődési tevékenységen belül amatőr művészeti alkotóműhelyek működtetése, az önmegvalósítás, az alkotókedv felkeltése és fejlesztése; - klubok, szakkörök létrehozása és fenntartása az életkori sajátosságok és eltérő érdeklődési körök figyelembevételével; - teret, lehetőséget ad művelődési, közérdekű, közhasznú közösségek, csoportok alakulására, működésére. - szórakozató, könnyedebb kikapcsolódást biztosító színvonalas programok kínálata; - gondoskodik a helyi szellemi tőke ápolásáról, gyarapításáról, közkinccsé tételéről, a községben élő, vagy ide valamilyen formában kötődő jeles alkotók munkásságának bemutatásáról.

8 A lakosság mindennapi életét segítő, életminőséget javító funkciói: a mindennapi életben való eligazodás segítése, az egyén problémamegoldó készségének javítása (pályaválasztási tanácsadás, információbázis működtetése); egyének, családok, lakossági csoportok életesély-javító képességének erősítése (információ közvetítése, ismeretátadás, tehetséggondozás); az egyes ember testi, szellemi kondícióinak megerősítése, fejlesztése, személyiségfejlődést elősegítő művészeti tevékenységek, rendezvények működtetése, kikapcsolódási, felüdülési igények kielégítése: mozgásos-, személyiségfejlesztő formák, művészeti alkalmak, szórakoztató rendezvények szervezése; új ismereteket adó, képességeket feltáró, a lakosság esztétikai érzékét fejlesztő formák működtetése (kiállítások, ismeretterjesztő előadások). Társadalmi közéleti funkciói: a helyi társadalmi életben meghatározó szerepet betöltő civil szervezetek támogatása, a kommunikációs csatornák kiépítésének segítése; - a község társadalmi eseményeit színesítő kulturális rendezvények megvalósítása, illetve együttműködés az aktuális program szervezőivel (nemzeti ünnepek, évfordulók, Magyar Kultúra Napja, helyi, községi ünnepségek); - együttműködés a különböző intézményekkel (iskola, óvoda és más önkormányzati intézmény), társadalmi, polgári szervezetekkel. Egyéb, egyedi művelődési formákat szervező funkciók: kulturális értékközvetítőként a hagyományok, a művészeti alkotások bemutatása és befogadásának elősegítése érdekében: képző-, ipar és fotóművészeti kiállítások, színházi előadások, hangversenyek, koncertek, pódiumműsorok rendezése; a nemzeti és kisebbségi kultúrák megismertetése, népszerűsítése.

9 9 2. sz. melléklet Hagyományőrző Gyűjtemény A község történetéhez fűződő emlékanyag gyűjtése, feldolgozása, rendszerezése, szükség szerinti bemutatása. Feladata, funkciói: - helytörténeti kutatómunka végzése (közgyűjteményi feladat); a község helytörténete iránt érdeklődők kutatási, tájékozódási igényeinek kielégítése, segítése; szükség és igény szerint kiállítás rendezése; a meglévő anyagok regisztrálása, karbantartása (közgyűjteményi feladat); - helytörténeti oktatáshoz az intézményeknek ismertetők, tájékoztatók készítése; társadalmi szervezetek, intézmények által rendezendő kiállítások anyagokkal való segítése; helytörténeti vetélkedők szervezése; helyi nyilvánosság lehetőségei között az érdeklődő lakosság tájékoztatása a község múltjáról, híre embereiről, a történelmi és egyéb érdeklődésre számot tartó eseményekről; - javaslattétel helytörténeti anyagok restaurálására (közgyűjteményi feladat).

Alsózsolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2002./XII.28./ sz. rendelete a közművelődésről

Alsózsolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2002./XII.28./ sz. rendelete a közművelődésről Alsózsolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2002./XII.28./ sz. rendelete a közművelődésről Alsózsolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a kulturális javak

Részletesebben

10/2000.(IV.30.) önkormányzati rendelete. a közművelődésről.

10/2000.(IV.30.) önkormányzati rendelete. a közművelődésről. Egységes szerkezet JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2000.(IV.30.) önkormányzati rendelete a közművelődésről. Jászdózsa Község Önkormányzatának képviselő-testülete, a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 26/2013.(VII.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásáról Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testülete

Részletesebben

Nagykereki Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2004.(IV.22) rendelete

Nagykereki Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2004.(IV.22) rendelete Nagykereki Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2004.(IV.22) rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Nagykereki Község Önkormányzatának

Részletesebben

Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2002.(II.8.). Ktr. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról 1.

Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2002.(II.8.). Ktr. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról 1. Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2002.(II.8.). Ktr. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról 1 Bevezető Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete a kulturális

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben)

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a muzeális

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések. Alapelvek. Nóráp Község Önkormányzata biztosítja mindenkinek azt a jogát, hogy

I. rész. Általános rendelkezések. Alapelvek. Nóráp Község Önkormányzata biztosítja mindenkinek azt a jogát, hogy Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004.(VI.07.) rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenységtámogatásáról Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

25/2000. (XII. 18.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet. a helyi közművelődésről

25/2000. (XII. 18.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet. a helyi közművelődésről 25/2000. (XII. 18.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet a helyi közművelődésről Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődés intézmény- és tevékenységrendszerének védelme, a civil

Részletesebben

V. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

V. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Alsónémedi Nagyközségi Önkormányzat 4/2003. (03.03.) sz. rendelete a közművelődésről, egységes szerkezetben a módosítására kiadott 5/2004. (03. 29.), 9/2009. (IV. 28.) és 10/2012.(II.28.) sz. önkormányzati

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN EGYSÉGES SZERKEZETBEN Bélapátfalva Nagyközségi önkormányzat 12/2002. (VI.24.) rendelete az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Bélapátfalva Nagyközségi

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 32/1999.(X.28.)rendelete

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 32/1999.(X.28.)rendelete Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/1999.(X.28.)rendelete A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a 25/2004. (VII. 03.) a 12/2004. (IV. 30.) a 15/2009. (IX. 04.), a 16/2009. (IX. 29.), és a 16/2012. (IV. 27.), önkormányzati rendeletével módosított

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

..KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2015. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

..KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2015. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról ..KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2015. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a helyi közművelődési feladatok ellátásáról.. Község Önkormányzata Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Mátraszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2002. (VIII.30.) rendelete a KÖZMŰVELŐDÉSRŐL

Mátraszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2002. (VIII.30.) rendelete a KÖZMŰVELŐDÉSRŐL Mátraszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2002. (VIII.30.) rendelete a KÖZMŰVELŐDÉSRŐL Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: önkormányzat) közművelődés finanszírozási

Részletesebben

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2003. (III.1.) sz. rendelete a község közművelődési feladatairól és azok feltételeiről

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2003. (III.1.) sz. rendelete a község közművelődési feladatairól és azok feltételeiről HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2003. (III.1.) sz. rendelete a község közművelődési feladatairól és azok feltételeiről Hét község Önkormányzat képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

Galambok Község Önkormányzat 9/1999.(VI.1.) számú rendelete a helyi közművelődésről

Galambok Község Önkormányzat 9/1999.(VI.1.) számú rendelete a helyi közművelődésről Galambok Község Önkormányzat 9/1999.(VI.1.) számú rendelete a helyi közművelődésről Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az 1997. évi CXL. Törvény a kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2000. (IX.25.) Ök. számú RENDELETE. Mátészalka Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2000. (IX.25.) Ök. számú RENDELETE. Mátészalka Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2000. (IX.25.) Ök. számú RENDELETE Mátészalka Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól (egységes szerkezetben a3/2007.(ii.06.), a 16/2009.(XI.2.), a

Részletesebben

Jászladány Nagyközség Önkormányzata 2/2005. ( I. 28.) rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól (egységes szerkezetbe foglalva) 1

Jászladány Nagyközség Önkormányzata 2/2005. ( I. 28.) rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzata 2/2005. ( I. 28.) rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzatának. 8/1999. (X. 14.) számú rendelete. a helyi közművelődésről. Alapelvek

Kistolmács Község Önkormányzatának. 8/1999. (X. 14.) számú rendelete. a helyi közművelődésről. Alapelvek Kistolmács Község Önkormányzatának 8/1999. (X. 14.) számú rendelete a helyi közművelődésről Alapelvek 1. A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek támogatása közcél.

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(IV.23.) önkormányzati rendelete (H1) a közművelődési tevékenység helyi feladatairól

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(IV.23.) önkormányzati rendelete (H1) a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(IV.23.) önkormányzati rendelete (H1) a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

I. fejezet 1.. A rendelet hatálya

I. fejezet 1.. A rendelet hatálya Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. ( VI. 28.) rendelete a nyilvános könyvtári ellátással és a helyi közművelődéssel kapcsolatos önkormányzati feladatellátás megállapításáról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 4/2003. (III. 13.) Kvt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról (módosításokkal egységes szerkezetben) A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek,

Részletesebben

Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2002. (I. 21.) számú rendelete a helyi közművelődésről. I. rész. Általános rendelkezések

Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2002. (I. 21.) számú rendelete a helyi közművelődésről. I. rész. Általános rendelkezések Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2002. (I. 21.) számú rendelete a helyi közművelődésről Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Alapelvek

I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Alapelvek Zamárdi Város Önkormányzatának 13/2009. (IX.29.) számú rendelete a kulturális javak védelméről, és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról, és a közművelődésről (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

közművelődési feladatairól

közművelődési feladatairól 13/2002. (XII. 10.)Kt. számú rendelet a Füzesgyarmat Város Önkormányzat közművelődési feladatairól (A módosításokkal egységes szerkezetben) A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési

Részletesebben

5. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S. Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-i ülésére

5. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S. Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-i ülésére 5. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A helyi közművelődési feladatok ellátásáról

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról.

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Balatonrendes Község Önkormányzatának Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

Általános rendelkezések. Alapelvek

Általános rendelkezések. Alapelvek Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(III.07.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Üllő Város Önkormányzatának

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 8/2009. (V. 29.) Ökt. rendelete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 8/2009. (V. 29.) Ökt. rendelete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2009. (V. 29.) Ökt rendelete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő- testülete 8/2009. (V. 29.) Ökt

Részletesebben

Rakamaz Nagyközség Önkormányzatának 15/2000. (III.31.) KT. r e n d e l e t e. a helyi önkormányzat közművelődési feladatairól

Rakamaz Nagyközség Önkormányzatának 15/2000. (III.31.) KT. r e n d e l e t e. a helyi önkormányzat közművelődési feladatairól Rakamaz Nagyközség Önkormányzatának 15/2000. (III.31.) KT. r e n d e l e t e a helyi önkormányzat közművelődési feladatairól (egységes szerkezetben a 4/2004. (II.13.) KT., 5/2008. (II.15.) KT. rendeletekkel)

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 21/2006.(XII.20.) rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 21/2006.(XII.20.) rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 21/2006.(XII.20.) rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Csengőd Község Képviselőtestülete a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 16/1999.(V. 5.) sz. rendelete. 2014. július 1-től

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 16/1999.(V. 5.) sz. rendelete. 2014. július 1-től Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 16/1999.(V. 5.) sz. rendelete 2014. július 1-től Tata város közművelődési feladatairól A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/738/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: Meghívandó: A helyi közművelődésről

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2014.(VI.30.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2014.(VI.30.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014.(VI.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és a sporttevékenység támogatásáról Kadarkút Város

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 7/1999. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 7/1999. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 7/1999. (IV.1.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól (egységes szerkezetben a 20/2002. (VI.1.)

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselo-testületének 67/2004. (XII.01.) rendelete a helyi közmuvelodési tevékenység ellátásáról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselo-testületének 67/2004. (XII.01.) rendelete a helyi közmuvelodési tevékenység ellátásáról Budaörs Város Önkormányzat Képviselo-testületének 67/2004. (XII.01.) rendelete a helyi közmuvelodési tevékenység ellátásáról Budaörs Város Önkormányzatának Képviselo-testülete (a továbbiakban: az Önkormányzat)

Részletesebben

A Nemzeti Művelődési Intézet

A Nemzeti Művelődési Intézet A Nemzeti Művelődési Intézet Az Emberi Erőforrások Minisztere alapította A 2012-13-ban zajlott átszervezési folyamat következtében vált országos hatáskörű központi költségvetési szervvé A szerkezeti átalakulással

Részletesebben

KULTÚRHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KULTÚRHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KULTÚRHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009 I. FEJEZET általános rendelkezések Az 1997. évi CXL. törvény rendelkezik a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelete a közművelődésről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelete a közművelődésről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelete a közművelődésről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2000. (XII.13.) ÖKT számú R E N D E L E T E

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2000. (XII.13.) ÖKT számú R E N D E L E T E NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2000. (XII.13.) ÖKT számú R E N D E L E T E a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló rendeletről A KÉPVISELŐ-TESTÜLET: a kulturális javak

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának 2015. október 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának 2015. október 27-i ülésére Tárgy: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása Előkészítette: Koszecz Sándor Igazgató Sorszám: 6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek Szigethalom Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2001. (VI. 15.) R E N D E L E T E a közművelődés helyi szabályozásáról (Egységes szerkezetben a 8/2005. (III. 31.) és a 9/2006. (IV. 6.) rendelettel) Szigethalom

Részletesebben

Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Közművelődési tevékenységek ellátásáról szóló 2015. évi pénzügyi és szakmai beszámoló Tartalom Összefoglaló... 3 Bevételek és

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat. Képviselı-testületének

Aszód Város Önkormányzat. Képviselı-testületének Aszód Város Önkormányzat Képviselı-testületének./2010.(...) ÖR sz. R e n d e l e t e A közmővelıdésrıl 1 Aszód Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Pusztaszemes Község Önkormányzatának 4/2004. ( III.08. ) számú RENDELETE A helyi közművelődési feladatokról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET CÉLJA

Pusztaszemes Község Önkormányzatának 4/2004. ( III.08. ) számú RENDELETE A helyi közművelődési feladatokról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET CÉLJA Pusztaszemes Község Önkormányzatának 4/2004. ( III.08. ) számú RENDELETE A helyi közművelődési feladatokról Pusztaszemes Község Képviselőtestülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998 (XII.15.) Kt. számú rendelet módosítására

RENDELETTERVEZET. az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998 (XII.15.) Kt. számú rendelet módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998 (XII.15.) Kt. számú rendelet módosítására Készítette: Vukovich Zoltán irodavezető

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2003. (III. 28.) r e n d e l e t e

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2003. (III. 28.) r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2003. (III. 28.) r e n d e l e t e A SPORTRÓL 1 Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra részeként

Részletesebben

Módosítva: 32/2004.(VII.01.) Hatályba léptetve:2004. július 01.

Módosítva: 32/2004.(VII.01.) Hatályba léptetve:2004. július 01. Kunszentmiklós Város képviselı-testületének 23/1999. (XI.19.) önkormányzati rendelete a városi önkormányzat közmővelıdési feladatairól, a helyi közmővelıdési tevékenység támogatásáról Módosítva: 32/2004.(VII.01.)

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (VI. 2.) rendelete Taksony Nagyközség közművelődéséről. I. Rész. Általános rendelkezések

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (VI. 2.) rendelete Taksony Nagyközség közművelődéséről. I. Rész. Általános rendelkezések TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (VI. 2.) rendelete Taksony Nagyközség közművelődéséről Taksony Nagyközség Önkormányzata A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. 2013. évi ÜZLETI TERV

Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. 2013. évi ÜZLETI TERV Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. évi ÜZLETI TERV 1 TARTALOMJEGYZÉK I. A Társaság bemutatása, jogállása... 2 1./ Helyzetelemzés... 3 SWOT-analízis

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A képviselő-testület 2014. november 27-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/ 2011 évi (XII..31) kormányrendelet 167/A (1) A

Részletesebben

I. Fejezet. Helyzetelemzés. II. Fejezet A közművelődési rendelet kiemelt célja 2.

I. Fejezet. Helyzetelemzés. II. Fejezet A közművelődési rendelet kiemelt célja 2. M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 10/2000.(IV.14.) sz. rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól (az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az Algyői Faluház és Könyvtár szervezeti és működési szabályzata - 1-96/2015. (III.04) Kt. határozat 1. sz. melléklete AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Algyő, 2015 Az Algyői

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 26-i ülésére Tárgy: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. alapító okiratának módosítása Előadó:

Részletesebben

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére 12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolca Város Közművelődési Feladatellátási

Részletesebben

A Nagy Lajos Általános Művelődési Központ. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Nagy Lajos Általános Művelődési Központ. Szervezeti és Működési Szabályzata A Nagy Lajos Általános Művelődési Központ Szervezeti és Működési Szabályzata 2009. Készítette: Dudla Erzsébet 1 Az intézmény adatai: I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Elnevezése: Nagy Lajos Általános Művelődési Központ

Részletesebben

I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek

I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek Sajószentpéter Város Önkormányzatának 15/2002.(IX.11.)sz. rendelete az önkormányzat közmővelıdési feladatairól, a helyi közmővelıdési tevékenység támogatásáról (egységes szerkezetben a 11/2010.(V.18.)

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015.

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015. Készítette: Jóváhagyta: Szigetvári József igazgató Vezér Mihály Ph.D polgármester Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1 Szervezeti és működési szabályzat

Részletesebben

MUNKATERVE 2016. évre

MUNKATERVE 2016. évre A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR MUNKATERVE 2016. évre Készítette: Vonáné Pásztor Éva Máriapócs, 2016. január 14. H-4326 Máriapócs Kossuth tér 2. Tel.:(00)(36)42-385533; e-mail: mpocskonyvtar@citromail.hu

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. év szeptember 15-i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform Iroda elnevezésének megváltoztatása Előadó:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2002. (II.25.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2002. (II.25.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 31/2002. (II.25.) számú h a t á r o z a t a a Váci Mihály Városi Művelődési Központ és Gyermekcentrum és a Lakókörzeti Művelődési Házak Igazgatósága alapító

Részletesebben

Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár, Pilisvörösvár Alapító okiratának módosítása

Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár, Pilisvörösvár Alapító okiratának módosítása Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár, Pilisvörösvár Alapító okiratának módosítása MÓDOSÍTÓ OKIRAT (Elfogadva a 87/2013. (IV.25.) Kt. sz. határozattal) Pilisvörösvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testület 1/2013.(II.12) Kt. számú rendelete. Kistelek Város Képviselő-testületének 2013. évi költségvetéséről

Kistelek Város Képviselő-testület 1/2013.(II.12) Kt. számú rendelete. Kistelek Város Képviselő-testületének 2013. évi költségvetéséről Kistelek Város Képviselő-testület 1/2013.(II.12) Kt. számú rendelete Kistelek Város Képviselő-testületének 2013. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum Edelény SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATAIRÓL Komló Város Önkormányzat Képviselő testülete a kulturális

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011. (III.24.) Kt. rendelete A település közművelődéséről

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011. (III.24.) Kt. rendelete A település közművelődéséről Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011. (III.24.) Kt. rendelete A település közművelődéséről A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek támogatása

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete A helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban önkormányzat)

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzatának. 10/1999. (IV. 28.) számú rendelete. a helyi közmveldésrl

Letenye Város Önkormányzatának. 10/1999. (IV. 28.) számú rendelete. a helyi közmveldésrl Letenye Város Önkormányzatának 10/1999. (IV. 28.) számú rendelete a helyi közmveldésrl Letenye Város Önkormányzata A kulturális javak védelmérl és a muzeális intézményekrl, a nyilvános könyvtári ellátásról

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Csátalja Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

KELEMEN LÁSZLÓ MŰVELŐDÉSI HÁZ. 6913 Csanádpalota, Szent István utca 40. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

KELEMEN LÁSZLÓ MŰVELŐDÉSI HÁZ. 6913 Csanádpalota, Szent István utca 40. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA KELEMEN LÁSZLÓ MŰVELŐDÉSI HÁZ 6913 Csanádpalota, Szent István utca 40. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOM I. FEJEZET - AZ INTÉZMÉNY JOGÁLLÁSA II. FEJEZET - A MŰVELŐDÉSI HÁZRA VONATKOZÓ FONTOSABB

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/1998.(IV.30.) rendelete. a helyi közművelődésről

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/1998.(IV.30.) rendelete. a helyi közművelődésről BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/1998.(IV.30.) rendelete a helyi közművelődésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.01.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.01.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.01.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

NAGY GÁSPÁR KULTURÁLIS KÖZPONT VASVÁR SZERVEZETI ÉS

NAGY GÁSPÁR KULTURÁLIS KÖZPONT VASVÁR SZERVEZETI ÉS NAGY GÁSPÁR KULTURÁLIS KÖZPONT VASVÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Általános rész A közművelődési intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban SZMSZ) olyan alapdokumentum, amely

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete. A közművelődésről

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete. A közművelődésről Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete A közművelődésről Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Előterjesztés. a Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő - testülete. 2014. április- i ülésére

Előterjesztés. a Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő - testülete. 2014. április- i ülésére Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény 5525 Füzesgyarmat, Mátyás utca 10. Telefon/fax: 06-66-491-795 e-mail cím: fgykonyvtar@fuzestv.hu hegyesi5525@gmail.com Előterjesztés a Füzesgyarmat

Részletesebben

Sárhida Község Önkormányzati Képvisel -testületének. 8/2000. (V. 12.) számú rendelete A HELYI KÖZM VEL DÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

Sárhida Község Önkormányzati Képvisel -testületének. 8/2000. (V. 12.) számú rendelete A HELYI KÖZM VEL DÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Sárhida Község Önkormányzati Képvisel -testületének 8/2000. (V. 12.) számú rendelete A HELYI KÖZM VEL DÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Az önkormányzat képvisel -testülete a m vel dési jogokat minden településen

Részletesebben

KINCSKERESİ ÁMK. Nem szolgaként s nem szolgamódra, az álmokról soha le nem mondva, de a ráció által vezérelve tenni és szolgálni a közmıvelidést

KINCSKERESİ ÁMK. Nem szolgaként s nem szolgamódra, az álmokról soha le nem mondva, de a ráció által vezérelve tenni és szolgálni a közmıvelidést KINCSKERESİ ÁMK PETİFI SÁNDOR MŐVELİDÉSI HÁZA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Nem szolgaként s nem szolgamódra, az álmokról soha le nem mondva, de a ráció által vezérelve tenni és szolgálni a közmıvelidést

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól

Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Kunpeszér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

I. RÉSZ. Általános rendelkezések Alapelvek

I. RÉSZ. Általános rendelkezések Alapelvek Gara Község Önkormányzat Képviselı-testületének a 15/2011. (IX. 6.) számú önkormányzati rendelete a közmővelıdésrıl Gara Község Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban: az önkormányzat) a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2013. május 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2013. május 23-i ülésére Szám: /203 Előkészítő: Cserép László/ Lakatosné Kositzky Anett ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 203 május 23-i ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár intézményvezetőjének 5 éves beszámolója Tisztelt Képviselő

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL A 49/2006. (XI. 6.) 1, AZ 55/2008. (X. 31.) 2, A 42/2009. (IX. 30.) 3 ÉS AZ 56/2012. (XI. 30.) 4 RENDELETTEL

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2015. (V.28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2015. (V.28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2015. (V.28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a muzeális intézményekről, valamint a nyilvános

Részletesebben

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV 2016. ÉV

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV 2016. ÉV ÖNKORMÁNYZAT MESZTENYŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ FALUHÁZ ERDEI ISKOLA 8716 MESZTENYŐ SZABADSÁ TÉR 6. TEL: 85/329-166, 30/408-9175 e-mail:honimesztegnyo@gmail.com MŰVELŐDÉSI HÁZ FALUHÁZ ERDEI ISKOLA KÖZMŰVELŐDÉSI

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011.(IV.5.) önkormányzati rendelete

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011.(IV.5.) önkormányzati rendelete Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011.(IV.5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Balatonfüred

Részletesebben

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2008 (IV. 25.) rendelete a közoktatási intézmény adatszolgáltatási rendjéről

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2008 (IV. 25.) rendelete a közoktatási intézmény adatszolgáltatási rendjéről Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2008 (IV. 25.) rendelete a közoktatási intézmény adatszolgáltatási rendjéről (egységes szerkezetben a módosítására kiadott 26/2011.(IX.1.) rendelettel

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2002. (IX.30.) számú R e n d e l e t e a helyi közművelődésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Teskánd község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2003. /II.03./ számú r e n d e l e t e

Teskánd község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2003. /II.03./ számú r e n d e l e t e Teskánd község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2003. /II.03./ számú r e n d e l e t e az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról. Teskánd Község Önkormányzat

Részletesebben

A Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ(MMIK) m e g y e i f e l a d a t a i. Törvény szerinti felsorolás:

A Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ(MMIK) m e g y e i f e l a d a t a i. Törvény szerinti felsorolás: Megyei feladatok A Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ(MMIK) m e g y e i f e l a d a t a i. Törvény szerinti felsorolás: A megyei (fővárosi) közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás 84. (1)

Részletesebben

132/2004. (XII. 16.) Kgy. számú határozat

132/2004. (XII. 16.) Kgy. számú határozat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc 132/2004. (XII. 16.) Kgy. számú határozat Tárgy: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés kulturális koncepciója A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2000. (V. 17.) RENDELETE A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL A 49/2006. (XI. 6.) 1, AZ 55/2008. (X. 31.) 2, A 42/2009. (IX. 30.) 3, AZ 56/2012. (XI. 30.) 4, A 21/2015.

Részletesebben

IZSÁK VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI KONCEPCIÓJA

IZSÁK VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI KONCEPCIÓJA Izsák Város Önkormányzata IZSÁK VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI KONCEPCIÓJA 2015. szeptember 15. Izsák 1. Bevezetés 1. Jogszabályi háttér Magyarország Alaptörvénye szerint vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 83/2007. (IV. 23.) számú. h a t á r o z a t a. egyes nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 83/2007. (IV. 23.) számú. h a t á r o z a t a. egyes nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 83/2007. (IV. 23.) számú h a t á r o z a t a egyes nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről A Közgyűlés 1./ az egyes nevelési oktatási intézmények átszervezéséről

Részletesebben

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012.

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012. Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár MUNKATERVE 2012. 1 A Közösségi Ház közművelődési és szabadidős feladatokat ellátó többcélú intézmény. Közművelődési tevékenység: A polgárok iskolán kívüli,

Részletesebben

BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2000. /IX. 19./ rendelete

BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2000. /IX. 19./ rendelete BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2000. /IX. 19./ rendelete a helyi közművelődésről /módosításokkal egybefoglalva és lezárva: 2010. május l5./ Bakonypölöske Község Önkormányzatának

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II.12.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II.12.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II.12.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Tahitótfalu Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló - többször

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium

PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium 1191 Budapest Kisfaludy u. 28. 2014. szeptember Tartalom Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium Pedagógiai Program 2014. 1. BEVEZETÉS... 3 2.

Részletesebben

Határozatok 2013.11.07. Nádudvar Város Önkormányzata Képviselő-testületének 192/2013. (XI.07.) önkormányzati számú határozata:

Határozatok 2013.11.07. Nádudvar Város Önkormányzata Képviselő-testületének 192/2013. (XI.07.) önkormányzati számú határozata: Határozatok 2013.11.07. Nádudvar Város Önkormányzata Képviselő-testületének 192/2013. (XI.07.) önkormányzati számú határozata: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben