Börcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2011. (X.26) önkormányzati r e n d e l e t e

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Börcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2011. (X.26) önkormányzati r e n d e l e t e"

Átírás

1 Börcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2011. (X.26) önkormányzati r e n d e l e t e a helyi címer és zászló alapításáról és használatának, továbbá a babazászló,a gyászzászló, valamint a millenniumi emlékzászló és uniós zászló használatának rendjéről

2 Börcs Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 1. (6) bekezdés a.) pontja alapján a község címeréről és zászlajáról, valamint azok használatának rendjéről az alábbi önkormányzati rendeletet alkotja: I. Börcs Község Címere 1.. Börcs Község Címere / rendeletben továbbiakban címer / heraldikai leírása: Hullámos, ezüst pólyával vágott címer, felső vörös mezejében lebegő, füles kettős arany kereszt. Alsó, kék mezejében zöld hármas halomból megkötött, arany búzakéve nő ki. A hullámos ezüst pólyán természetes színű hal úszik jobb irányba. A címerhasználat köre (1) A címer engedély nélkül használható: 2.. a.) a községházán őrzött zászlón b.) a községháza és önkormányzati intézmények épületén, tanácskozótermeiben, irodahelyiségeiben és a házasságkötő teremben c.) a képviselő-testület ülésén és az önkormányzati hivatal által szervezett protokolláris és ünnepi rendezvényeken, konferenciákon, sportrendezvényeken, kulturális rendezvényeken és kiállításokon, d.) a képviselő-testület vagy a Körjegyzőség által kiadott, a község történetével, életével, fejlődésével foglalkozó kiadványokon, e.) a képviselő-testület által kiadott díszokleveleken, emléklapokon, emlékplaketteken, jelvényeken, valamint a képviselő-testület által alapított kitüntetéseken, f.) a polgármester és a körjegyző által használt levélpapíron és borítékon. (2) Az (1) bekezdésben nem szereplő esetekben a címer csak engedéllyel használható.

3 A címer használat engedélyezése 3.. (1) A címer használatát a polgármester engedélyezi. (2) A kiadott engedély érvényessége szólhat: a.) egy esetre (rendezvényre, alkalomra) b.) meghatározott időpontig történő felhasználásra, c.) meghatározott mennyiségű címerrel díszített termék, emléktárgy jelvény, kiadvány, stb. előállítására, d.) a visszavonásig történő felhasználásra, alkalmazásra. 4.. (1) Az engedély kiadásáért díj állapítható meg. A díjat az engedélyben meghatározott összegben vagy százalékos arányban állapítja meg a polgármester. (2) Reklám- és kereskedelmi célú használat engedélyezése esetén a címerhasználati díjat kell megállapítani. (3) A díj a község önkormányzatának költségvetési bevételét képezi. 5.. (1) A címer használatára vonatkozó kérelemnek tartalmaznia kell: a.) az engedélyt kérő megnevezését (nevét), címét, b.) a címer felhasználásának, illetve előállításának célját, c.) előállítás esetén az előállítandó mennyiséget, d.) a terjesztés, illetve forgalomba hozatal módját, e.) kereskedelmi (reklám) forgalom esetén a tervezett egységárat, f.) a használat időtartamát, g.) a címer felhasználásáért felelős személy nevét (beosztását). (2) A kérelemhez mellékelni kell a címerrel díszített tárgy, kiadvány, stb. tervét, majd elkészülte után a kérelmező köteles a termék, kiadvány, stb. egy példányát vagy fénymásolatát engedélyezőnek átadni.

4 6.. A címer használatára vonatkozó engedélynek tartalmaznia kell: a.) a jogosult megnevezését (nevét) és címét, b.) az engedélyezett felhasználási cél megjelölését, c.) előállítás esetén az engedélyezett mennyiséget, d.) a terjesztés, illetve a forgalomba hozatal módjára vonatkozó esetleges kikötéseket, e.) a díj mértékét, befizetésének módját és határidejét, f.) az engedély érvényességének határidejét. 7.. (1) A címer használatát, alkalmazását, vagy előállítását nem szabad megengedni, a kiadott engedélyt pedig vissza kell vonni, ha a használat vagy forgalomba hozatal módja vagy körülményei a községet vagy a község lakosságának érzületét, jogait vagy jogos érdekét sérti vagy veszélyezteti. (2) A polgármester az engedély kiadását indokolással megtagadhatja. (3) A kiadott engedélyt vissza lehet vonni, ha a felhasználó szerv ebben a rendeletben vagy a részére kiadott engedélyben meghatározott feltételeket, előírásokat megsérti, nem tartja be, illetőleg a megállapított határidőre kötelezettségeinek nem tesz eleget. (4) A címernek az emléktárgyakon, érméken, jelvényeken, más tárgyakon és a kiadványokon történő felhasználásához ezen rendelet alapján kiadott engedély nem mentesíti a kérelmezőt a jogszabályok által a termék, jelvény, kiadvány, stb. tervezésére, előállítására, forgalomba hozatalára előírt egyéb engedélyek, hozzájárulások megszerzése alól. II. Börcs Község Zászlaja 8.. Börcs Község Zászlaja / rendeletben továbbiakban zászló / leírása: Ezüst színű alapon a zászló közepében a címer, a címer fölött arany felirattal Börcs, a címer alatt szintén arany színű, ívelt betűkkel Község felirat.

5 A zászló használatának módja 9.. (1) A zászló a nemzeti színű zászló és az uniós zászló mellé húzandó fel a árboc rúdra. (2) A zászló a Magyar Köztársaság zászlóját nem helyettesíti. A zászlóhasználat köre és engedélyezése 10.. (1) A zászló engedély nélkül használható: a.) az önkormányzat tanácskozótermében, b.) a település életében jelentős eseményeken (ünnepségek, évfordulók, konferenciák, nemzetközi programok, stb.) (2) A zászló más célú használatát a polgármester engedélyezheti e rendelet címerre vonatkozó szabályainak megfelelő alkalmazásával. III. A babazászló használatának rendje 11. (1) Babarózsaszín és babakék zászlót (rajta szájában babát tartó gólya )/a rendeletben továbbiakban babazászló/ kell felvonni minden Börcs Község Közigazgatási területén lakcímmel rendelkező szülőtől született gyermek megszületése esetén. (2) A babazászló mérete 100X2000 cm. A felvonás helye a Dózsa György út és Erzsébet tér sarkán levő árboc rúd.

6 (3) A babazászlót a születés napján kell felvonni és azt követő egy hét múlva bevonni. IV. Gyászzászló használatának rendje 12.. (1) Fekete színű gyászzászlót kell felvonni minden Börcs község közigazgatási területén lakcimmel rendelkező személy elhalálozása esetén. (2) A gyászzászló mérete 90 x 160 cm. A felvonás helye: a Községháza melletti árboc rúd. (3)A gyászzászlót a temetést megelőző munkanapon úgy kell felvonni, úgy hogy az legalább 24 órával megelőzze a temetést. V. Millenniumi emlékzászló 13.. (1) A millenniumi emlékzászló tárolási helye az Önkormányzati díszterem fala. (2) A zászló a község ünnepi eseményein a polgármester külön engedélyével használható. VI. Hatálybalépés 14..

7 E rendelet november 1. napján lép hatályba. Hatálybalépésével egyidejűleg Börcs Község Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /IV.30/ számú rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának, továbbá a gyászzászló, valamint a millenniumi emlékzászló használatának rendjéről hatályát veszíti. Börcs, október 25 / Rácz Róbert / / Komjáti János / polgármester körjegyző Kihirdetve: Börcsön, október 26. / Komjáti János / körjegyző

Üllő Nagyközségi Önkormányzat 8/1999. /V.1./ számú Ö.K. rendelete Üllő Nagyközség jelképeiről és azok használatáról

Üllő Nagyközségi Önkormányzat 8/1999. /V.1./ számú Ö.K. rendelete Üllő Nagyközség jelképeiről és azok használatáról Üllő Nagyközségi Önkormányzat 8/1999. /V.1./ számú Ö.K. rendelete Üllő Nagyközség jelképeiről és azok használatáról egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2000. (III. 18.) számú, a 9/2007. (V.5.)

Részletesebben

Csehbánya Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2004 (VII. 26.) sz. rendelete

Csehbánya Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2004 (VII. 26.) sz. rendelete Csehbánya Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2004 (VII. 26.) sz. rendelete Csehbánya község jelképeiről és a jelképek használatáról Rendelet száma: 11/2004. (VII. 26.) Rendelet

Részletesebben

(egységes szerkezetben a módosításáról szóló 12/2011. (III.17.) önkormányzati rendelettel valamint a 12/2012 ( IV. 12.) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben a módosításáról szóló 12/2011. (III.17.) önkormányzati rendelettel valamint a 12/2012 ( IV. 12.) önkormányzati rendelettel) Szatymaz Község Képviselőtestületének 8/1996. (VI.20.) KT.számú r e n d e l e t e az önkormányzat jelképének alapításáról és azok használatának rendjéről. (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 12/2011.

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 17/1997. /XII.17./ SZÁMÚ R E N D E L E T E

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 17/1997. /XII.17./ SZÁMÚ R E N D E L E T E ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 17/1997. /XII.17./ SZÁMÚ R E N D E L E T E A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL (a 3/2001.(III.12.) számú rendeletekkel módosított

Részletesebben

1.. Kázsmárk Község Napja

1.. Kázsmárk Község Napja Kázsmárk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (III.14.) önkormányzati rendelete Kázsmárk Község Napjáról, az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról, valamint a helyi kitüntetések

Részletesebben

INDOKOLÁS. A rendelet-tervezetet megtárgyalta a Képviselő-testület mindkét bizottsága, annak elfogadását javasolják.

INDOKOLÁS. A rendelet-tervezetet megtárgyalta a Képviselő-testület mindkét bizottsága, annak elfogadását javasolják. INDOKOLÁS Jánoshalma címerének és zászlójának használata eddig is szabályozott volt. Az eddigi rendelkezések bizonyos pontosításokkal beépítésre kerültek a rendeletbe. A település neve, Jánoshalma felhasználása

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. a 17/2009. (IX.16.) és a 20/2012.(V.30.) rendelettel módosított 36/2003. (XII.16.) számú.

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. a 17/2009. (IX.16.) és a 20/2012.(V.30.) rendelettel módosított 36/2003. (XII.16.) számú. KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK a 17/2009. (IX.16.) és a 20/2012.(V.30.) rendelettel módosított 36/2003. (XII.16.) számú rendelete az önkormányzat jelképeiről ( egységes szerkezetben) Kunhegyes Város

Részletesebben

Piliscsév község Képviselő Testületének. 12/2005.(V.31.) számú Önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről

Piliscsév község Képviselő Testületének. 12/2005.(V.31.) számú Önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Piliscsév község Képviselő Testületének 12/2005.(V.31.) számú Önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Piliscsév község Önkormányzata az 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

5/2006.(III.31.) rendelete Kecel város címeréről, zászlajáról, ünnepi pecsétjéről, azok használatának rendjéről

5/2006.(III.31.) rendelete Kecel város címeréről, zászlajáról, ünnepi pecsétjéről, azok használatának rendjéről KECEL VÁROS KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK A 10/2012.(V.31.)sz., a 16/2009.(XI.12.) sz., a 12/2006.(V.30.) sz., a 6/2006. (IV.12.) rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt 5/2006.(III.31.) rendelete

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzatának 10/1996. (VIII.21.) KT. r e n d e l e t e. a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről

Rakamaz Város Önkormányzatának 10/1996. (VIII.21.) KT. r e n d e l e t e. a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Rakamaz Város Önkormányzatának 10/1996. (VIII.21.) KT. r e n d e l e t e a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről (egységes szerkezetben a 6/2000. (III.31.) KT., 12/2002. (VI.04.)

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (V. 27.) rendelete a város jelképeiről

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (V. 27.) rendelete a város jelképeiről Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (V. 27.) rendelete a város jelképeiről Tolna Város Önkormányzata a Magyar Köztársaság Alkotmányának 44/A. (1) bekezdése f.) pontjában foglalt eredeti

Részletesebben

Debrecen város jelképeiről és használatuk rendjéről, valamint a közterületek és középületek fellobogózásáról

Debrecen város jelképeiről és használatuk rendjéről, valamint a közterületek és középületek fellobogózásáról DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 37/2000. /XI. 29./ Kr. rendelet Debrecen város jelképeiről és használatuk rendjéről, valamint a közterületek és középületek fellobogózásáról Debrecen Megyei Jogú

Részletesebben

HODÁSZ NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10 / 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete

HODÁSZ NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10 / 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete HODÁSZ NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10 / 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati címer, zászló és a településnév használatának rendjéről Hodász Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

A Somogy Megyei Közgyűlés. 9/1992.(V.21.) önkormányzati rendelete. Somogy megye jelképeiről és a jelképek használatáról

A Somogy Megyei Közgyűlés. 9/1992.(V.21.) önkormányzati rendelete. Somogy megye jelképeiről és a jelképek használatáról A Somogy Megyei Közgyűlés 9/1992.(V.21.) önkormányzati rendelete Somogy megye jelképeiről és a jelképek használatáról 1 A Somogy Megyei Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6)

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 1/2001. (III.1) Kgy. sz. rendelettel, a 6/2004. (IV.30.) rendelettel, a 10/2012. (VII. 4.) önkormányzati

Részletesebben

11/1999. / V. 25./ MÖK sz. rendelet

11/1999. / V. 25./ MÖK sz. rendelet 1 11/1999. / V. 25./ MÖK sz. rendelet Mezőberény város címere és zászlója használatáról Mezőberény Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

11/2000. (IX. 21.) önkormányzati rendelete A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L

11/2000. (IX. 21.) önkormányzati rendelete A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete 11/2000. (IX. 21.) önkormányzati rendelete A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L A módosításokkal: 9/2012. (IV. 27.) ÖR egységes szerkezetben.

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009.(IX.04.) a 16/2009.(IX.29.) és a 13/2011. (VIII. 26.) rendeletével módosított

Rákóczifalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009.(IX.04.) a 16/2009.(IX.29.) és a 13/2011. (VIII. 26.) rendeletével módosított Rákóczifalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009.(IX.04.) a 16/2009.(IX.29.) és a 13/2011. (VIII. 26.) rendeletével módosított 10/2005. (IV. 29.) rendelete Rákóczifalva címerének és

Részletesebben

1. A z Ö n k o r m á n y z a t J e l k é p e i

1. A z Ö n k o r m á n y z a t J e l k é p e i BUDAKALÁSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 27/2008. (VII.11.) számú rendelete BUDAKALÁSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JELKÉPEIRŐL CÍMERÉRŐL ÉS ZÁSZLAJÁRÓL Budakalász Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

1. Pécs Város hivatalos jelképei. 1. Pécs Város hivatalos jelképei: a Város címere, zászlaja és lobogója.

1. Pécs Város hivatalos jelképei. 1. Pécs Város hivatalos jelképei: a Város címere, zászlaja és lobogója. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 57/2012. (XII.14.) önkormányzati rendelete Pécs Város jelképeiről, a Város nevének és jelképeinek használatáról, a középületek és közterületek fellobogózásának

Részletesebben

Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(XII.15.) rendelete. A helyi címer, zászló és pecsét alapításáról és használatuk rendjéről

Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(XII.15.) rendelete. A helyi címer, zászló és pecsét alapításáról és használatuk rendjéről Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(XII.15.) rendelete A helyi címer, zászló és pecsét alapításáról és használatuk rendjéről Kallósd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

6/2000(IV. 18.) sz. önkormányzati rendelet Tiszakürt község címeréről és a zászlóról, a jelképek használatáról

6/2000(IV. 18.) sz. önkormányzati rendelet Tiszakürt község címeréről és a zászlóról, a jelképek használatáról 6/2000(IV. 18.) sz. önkormányzati rendelet Tiszakürt község címeréről és a zászlóról, a jelképek használatáról Tiszakürt Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 10.. c./

Részletesebben

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2003.(X.30.) rendelete. az önkormányzat jelképeiről és kitüntető díjairól

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2003.(X.30.) rendelete. az önkormányzat jelképeiről és kitüntető díjairól Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2003.(X.30.) rendelete az önkormányzat jelképeiről és kitüntető díjairól Balatonfüred Város Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdés

Részletesebben

Kihirdetve: 2014. április 30. Kifüggesztve: 2014. április 30-2014. május 16. Dr. Kelemen Henrietta jegyző

Kihirdetve: 2014. április 30. Kifüggesztve: 2014. április 30-2014. május 16. Dr. Kelemen Henrietta jegyző 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásáról, valamint Kunszentmiklós város jelképeinek

Részletesebben

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 28/2011.(XI.21.) rendelete

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 28/2011.(XI.21.) rendelete RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2011.(XI.21.) rendelete a város jelképeiről, Ráckeve név felvételéről és azok használatáról a 15/2015.(XI.30.) módosító önkormányzati rendelettel egységes

Részletesebben

2 db 150 személyes vízibusz típusú hajó (Lágymányos, Budavár) új, környezetbarát főmotorokkal történő ellátása

2 db 150 személyes vízibusz típusú hajó (Lágymányos, Budavár) új, környezetbarát főmotorokkal történő ellátása 2 db 150 személyes vízibusz típusú hajó (Lágymányos, Budavár) új, környezetbarát főmotorokkal történő ellátása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. VB-486/14 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest 1 AJÁNLATI

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.

Részletesebben

A rendelet célja Tarnaörs községben 1.

A rendelet célja Tarnaörs községben 1. Tarnaörs Község Önkormányzatának 2./ 2002. (I.25)/ sz. rendelete egységes szerkezetben a 32/2003. (XII.29.) 17/2004. (VIII.27.) sz. rendelettel módosítva a temetőről és a temetkezésről. Tarnaörs Község

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 2.. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Dunaföldvár Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat).

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 2.. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Dunaföldvár Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat). DUNFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 20/2003.(X.05.) a 2/2004.(II.15.), az 5/2004.(II.15.), a 12/2004.(VII.01.), a 14/2004.(X.01.), a 8/2005.(IX.05.), a 7/2006.(III.05.), a 9/2006.(IV.01.)

Részletesebben

I. PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM alapítása

I. PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM alapítása PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 20/1992. (X. 13.) önkormányzati rendelete az egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről 1 /Egységes szerkezetben/ A Magyar Köztársaság

Részletesebben

I. fejezet. Önkormányzat jelképei. Az Önkormányzat jelképei mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló. II.

I. fejezet. Önkormányzat jelképei. Az Önkormányzat jelképei mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló. II. TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2006. (II. 3.) rendelete Tét Város címeréről, zászlajáról, pecsétjéről, díszpolgáráról, jó sportoló - jó tanuló, közösségi munkáért, tiszteletbeli polgár,

Részletesebben

A Magyar Posta Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételei

A Magyar Posta Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételei TARTALOMJEGYZÉK (1) Általános szabályok 1) Készpénzátutalási megbízás, Expressz készpénzátutalási megbízás 2) Készpénzfelvételi utalvány 3) Pénzforgalmi betétkönyv 4) Kifizetési utalvány 5) 1 6) 2 7) 3

Részletesebben

3. a beszerzés tárgya, illetőleg mennyisége, továbbá a műszaki leírás, illetőleg a minőségi követelmények, teljesítménykövetelmények:

3. a beszerzés tárgya, illetőleg mennyisége, továbbá a műszaki leírás, illetőleg a minőségi követelmények, teljesítménykövetelmények: 15-JOGI/../2015. Ajánlattételi felhívás Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár épülete kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése a KEOP-2015-5.7.0 kódszámú konstrukció keretében tárgyú, a

Részletesebben

A Képviselő-testület 2015. június 24-i soros ülésére

A Képviselő-testület 2015. június 24-i soros ülésére Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@alsonemedi.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 40 - /2015. ELŐTERJESZTÉS Készült: Tárgy: A Képviselő-testület

Részletesebben

I. A rendelet hatálya, célja, fogalmai. Jelen rendelet hatálya Baja város közigazgatási területére terjed ki.

I. A rendelet hatálya, célja, fogalmai. Jelen rendelet hatálya Baja város közigazgatási területére terjed ki. Baja Város Önkormányzatának 40/1999. (XI.5.) Ktr. sz. rendelete a városrész nevek, közterület nevek megállapításáról, a házszámozás, valamint a névtáblák és a házszámtáblák elhelyezésének rendjéről Baja

Részletesebben

Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (VIII. 05.) számú önkormányzati rendelete a szociális földprogramról

Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (VIII. 05.) számú önkormányzati rendelete a szociális földprogramról Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (VIII. 05.) számú önkormányzati rendelete a szociális földprogramról Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJÉRŐL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJÉRŐL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJÉRŐL Változat száma: 6. Elfogadás dátuma: 2015.július. 31. Határozat száma: 2015/3/4. Hatálybalépés napja:

Részletesebben

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által adományozható kitüntetésekről és díjakról, valamint az önkormányzat címerének és

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/2009. (III.19.) R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/2009. (III.19.) R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/2009. (III.19.) R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről Szerencs Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓJA

MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓJA MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. Kalcium-klorid oldat és granulátum beszerzése 2011-2012. tárgyban kiírt nyílt közbeszerzési eljáráshoz Módosításokkal egységes szerkezetben A módosítások vastag betűvel és aláhúzással,

Részletesebben

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2011. (V.26.) önkormányzati. r e n d e l e t e

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2011. (V.26.) önkormányzati. r e n d e l e t e Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2011. (V.26.) önkormányzati r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásokról, valamint

Részletesebben

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdése alapján a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja:

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdése alapján a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja: Nógrád Megye Közgyűlésének 14/1991. (XI. 14.) Kgy. rendelete a megyei közgyűlés által alapított kitüntető címről és díjakról [A 31/1999. (IV. 01.) Kgy., a 6/2000. (II. 23.) Kgy., a 11/2000. (V. 21.) Kgy.,

Részletesebben

Van Hool típusú CNG autóbuszok alkatrészeinek beszerzése

Van Hool típusú CNG autóbuszok alkatrészeinek beszerzése Van Hool típusú CNG autóbuszok alkatrészeinek beszerzése (Eljárás száma: T-24/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Ajánlattevőnek és közbeszerzés értékének 10 %-át meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozónak az 1.) és 2.) pontban foglalt alkalmassági

Ajánlattevőnek és közbeszerzés értékének 10 %-át meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozónak az 1.) és 2.) pontban foglalt alkalmassági AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS PÉCS Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt Controlling rendszer kiépítése és ehhez kapcsolódó rendszerfejlesztési és tanácsadói szolgáltatás ellátása tárgyú hirdetmény nélküli

Részletesebben

Vasasszonyfa Önkormányzat. 8/2001.(XI.28.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. A rendelet célja. Értelmező rendelkezések

Vasasszonyfa Önkormányzat. 8/2001.(XI.28.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. A rendelet célja. Értelmező rendelkezések Vasasszonyfa Önkormányzat 8/2001.(XI.28.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről /A 11/2012. (V.7.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Önkormányzat

Részletesebben

Szentbékkálla község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2004. (IX.20.) rendelete

Szentbékkálla község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2004. (IX.20.) rendelete Szentbékkálla község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2004. (IX.20.) rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról Szentbékkálla község Önkormányzata

Részletesebben

219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet. a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésrıl I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet. a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésrıl I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésrıl A Kormány a katasztrófavédelemrıl és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011.

Részletesebben

Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/2009.(II.25.) rendelete Öcs Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl

Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/2009.(II.25.) rendelete Öcs Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/2009.(II.25.) rendelete Öcs Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete helyi önkormányzatokról szóló, módosított

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I.

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel [Vastag betűvel az 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.), vékony betűvel

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 25/2006.(XII.14.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Szervezeti és Működési Szabályzat Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

2005. évi XCV. törvény. az emberi alkalmazásra kerülı gyógyszerekrıl és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról

2005. évi XCV. törvény. az emberi alkalmazásra kerülı gyógyszerekrıl és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról 2005. évi XCV. törvény az emberi alkalmazásra kerülı gyógyszerekrıl és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról A törvény célja, hogy az Európai Közösség jogi aktusai, illetve egyéb

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 3/2013. (III.11.) r e n d e l e t e a 2013. évi költségvetésről

A Mohácsi Önkormányzat 3/2013. (III.11.) r e n d e l e t e a 2013. évi költségvetésről A Mohácsi Önkormányzat 3/2013. (III.11.) r e n d e l e t e a 2013. évi költségvetésről Mohács Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény, és az államháztartásról

Részletesebben

ÚJKÍGYÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ÚJKÍGYÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Újkígyós Város jelképeiről és jelképek használatáról Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2013.

Részletesebben

Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy az önkormányzati pályázati felhívások dokumentációjában megtalálhatják:

Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy az önkormányzati pályázati felhívások dokumentációjában megtalálhatják: Tájékoztató a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságával kapcsolatos szabályozásról A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságával kapcsolatban 2 jogszabály van hatályban: - a közpénzekből

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ a felcsúti új Faluház megépítése tárgyú, a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásra TARTALOMJEGYZÉK ÚTMUTATÓ

Részletesebben

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Dr. Kovács Beáta jegyzı. Rendelet tervezet

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Dr. Kovács Beáta jegyzı. Rendelet tervezet ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének Elıterjesztı: Dr. Kovács Beáta jegyzı Tárgy: Rendelet-tervezet a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérıl Iktatószám: 3-30/2010.

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemrıl E törvény célja, hogy az Alkotmányban foglalt elvek alapján szabályozza az egészséget nem veszélyeztetı

Részletesebben

Boldog karácsonyt! SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2015.

Boldog karácsonyt! SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2015. A Boldog karácsonyt! SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA Budapest, 2015. 1. A játékosnak a sorsolásos játékban való részvétellel összefüggő jogai és kötelezettségei (1) A sorsjátékban minden 18 éven felüli

Részletesebben

5/1991. (VI. 13.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI JELKÉPEKRİL, VALAMINT BUDAPEST III. KERÜLET VÁROSRÉSZEI NEVÉNEK FELVÉTELÉRİL ÉS HASZNÁLATÁRÓL

5/1991. (VI. 13.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI JELKÉPEKRİL, VALAMINT BUDAPEST III. KERÜLET VÁROSRÉSZEI NEVÉNEK FELVÉTELÉRİL ÉS HASZNÁLATÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 5/1991. (VI. 13.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI JELKÉPEKRİL, VALAMINT BUDAPEST III. KERÜLET VÁROSRÉSZEI NEVÉNEK FELVÉTELÉRİL ÉS HASZNÁLATÁRÓL 39/1999.

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. február 24-i ülésére

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 3/2014. (I.30.) Ör., és a 28/2014. (VI.30.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 3/2014. (I.30.) Ör., és a 28/2014. (VI.30.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 3/2014. (I.30.) Ör., és a 28/2014. (VI.30.) Ör-rel módosított 23/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a veszprémi jelképek és Veszprém név használatáról

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2001.(XI.5.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2001.(XI.5.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2001.(XI.5.) r e n d e l e t e a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorvás

Részletesebben

Debreceni Vízmű Zrt 4025 Debrecen, Hatvan u. 12-14

Debreceni Vízmű Zrt 4025 Debrecen, Hatvan u. 12-14 Kérelem szociálisan rászoruló személyként a védendő felhasználók nyilvántartásába történő felvétel / nyilvántartás meghosszabbítása iránt A) A FELHASZNÁLÓ TÖLTI KI A víziközmű-szolgáltató által kiállított

Részletesebben

2) A közbeszerzési eljárás fajtája (tárgyalásos és gyorsított eljárás esetén annak indokolása)

2) A közbeszerzési eljárás fajtája (tárgyalásos és gyorsított eljárás esetén annak indokolása) AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (Kbt.) 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásban 1) Az ajánlatkérő neve, címe,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

I. Fejezet Bevezet rendelkezések

I. Fejezet Bevezet rendelkezések Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 8/2011.(IV.13.) rendelete a Szervezeti és M ködési Szabályzatról egységes szerkezetben a 25/2011.(X.07.), a 6/2013. (IV. 3.), a 7/2013. (IV.15.) és a 14/2013.

Részletesebben

1995. évi LXXXIII. törvény. a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról

1995. évi LXXXIII. törvény. a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról 1995. évi LXXXIII. törvény a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról Az Országgyűlés a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló - többször módosított

Részletesebben

Dokumentáció uniós értékhatárt elérő nyílt közbeszerzési eljárásban

Dokumentáció uniós értékhatárt elérő nyílt közbeszerzési eljárásban AJÁNLATKÉRŐ: MÓRA FERENC MÚZEUM 6720 SZEGED, ROOSEVELT TÉR 1-3. Dokumentáció uniós értékhatárt elérő nyílt közbeszerzési eljárásban,,régészeti feltárásokhoz kapcsolódó terepi kézi és gépi földmunka, valamint

Részletesebben

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály H A T Á R O Z A T

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály H A T Á R O Z A T Iktatószám: Tárgy: BKO/001/01170-0012/2015 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Ügyintézés helye: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2006. (VI.30.) rendelete

Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2006. (VI.30.) rendelete Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2006. (VI.30.) rendelete az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának és a

Részletesebben

10/2007. (III. 19.) önkormányzati rendelete

10/2007. (III. 19.) önkormányzati rendelete 1. oldal SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2007. (III. 19.) önkormányzati rendelete A képviselőtestület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról. 1 A Magyar Köztársaság Országgyűlése

Részletesebben

Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése

Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése (Eljárás száma: T-351/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. 1 / 35 oldal A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Ajánlati dokumentáció 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről

a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről 17/2014. (III. 12.) EMMI rendelet a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről A nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról szóló 2013.

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (V. 02.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (V. 02.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (V. 02.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól A Képviselő-testület a nemzeti vagyonról szóló 2011.

Részletesebben

Erkel Ferenc Általános Iskola

Erkel Ferenc Általános Iskola B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Erkel Ferenc Általános Iskola Egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott

Részletesebben

Biharkeresztes Város Képviselő-testülete

Biharkeresztes Város Képviselő-testülete Biharkeresztes Város Képviselő-testülete 22/2005. (IX.02.), 31/2005. (XII. 01.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzata jelképeiről

Részletesebben

Vasmegyer Község Önkormányzatának 16/2004. (XI.17.) rendelete

Vasmegyer Község Önkormányzatának 16/2004. (XI.17.) rendelete Vasmegyer Község Önkormányzatának 16/2004. (XI.17.) rendelete Az Önkormányzat fenntartásában mőködı, személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szolgáltatásainak igénybevételi rendjérıl és az

Részletesebben

Módosítások: a) 34/2005. (XI. 21.) ör. b) 13/2006. (III. 21.) ör. c) 42/2006. (XI. 1.) ör. /2006. XII. 1. I.FEJEZET. A rendelet hatálya II.

Módosítások: a) 34/2005. (XI. 21.) ör. b) 13/2006. (III. 21.) ör. c) 42/2006. (XI. 1.) ör. /2006. XII. 1. I.FEJEZET. A rendelet hatálya II. Budapest Főváros VI. ker. Terézváros Képviselő-testületének 18/2005. (VI. 20.) rendelete Terézváros közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a lakossági várakozási hozzájárulás

Részletesebben

Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1 Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV. 26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálata

Gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálata Gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálata versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt.. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS 1. Ajánlatkérő neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma Név: Kapuvár Város Önkormányzata Címzett: Borsodi Tamás címzetes főjegyző Cím: 9330 Kapuvár, Fő tér 1. Telefon: +36-96-596-002

Részletesebben

Értelmez rendelkezések 2.

Értelmez rendelkezések 2. Harkány Város Önkormányzata Képvisel -testületének 11/2015. (IV.09.) számú rendelete egységes szerkezetben a 19/2015.(VI. 19.) számú módosítással a fizet parkolóhelyek m ködtetésér l Harkány Város Képvisel

Részletesebben

Borsodszirák Községi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Szervezeti és Működési Szabályzata

Borsodszirák Községi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Szervezeti és Működési Szabályzata Borsodszirák Községi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata A Borsodszirák Roma Nemzetiségi Önkormányzat (a továbbiakban: Nemzetiségi Önkormányzat) Képviselő-testülete a nemzetiségek

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet:

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet: PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében a magyar környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek támogatása, a Második Nemzeti Környezetvédelmi Program

Részletesebben

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről 19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.)

Részletesebben

Z L N Y HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI K 2006. ÉVI 5. SZÁM ÁPRILIS

Z L N Y HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI K 2006. ÉVI 5. SZÁM ÁPRILIS 2006. ÉVI 5. SZÁM ÁPRILIS OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI K Ö Z L Ö N Y 9/2006. (V. 10.) Ör. rendelet Oroszlány Város Önkormányzata

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2016. (V.20.) önkormányzati rendelete a helyi címerrıl és zászlóról

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2016. (V.20.) önkormányzati rendelete a helyi címerrıl és zászlóról Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2016. (V.20.) önkormányzati rendelete a helyi címerrıl és zászlóról Felsılajos Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Tájékoztató tanévnyitó kiadvány a 2008/2009 tanévhez 1

Tájékoztató tanévnyitó kiadvány a 2008/2009 tanévhez 1 Tájékoztató tanévnyitó kiadvány a 2008/2009 tanévhez 1 Készítette: OKM Közoktatási Főosztály 1 Az elektronikus kiadvány a közoktatás szereplő számára a szakmai munka segítése céljából készült, alkalmazása

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezetı rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése (a továbbiakban:

Részletesebben

127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2013.08.01 -

127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2013.08.01 - 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2013.08.01-127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet a szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a

Részletesebben

ZÁLOG ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ZÁLOG ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Multifaktoring Pénzügyi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Budapest ZÁLOG ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Érvényes: 2012.04.01-től Utolsó frissítés: 2015.03.02.

Részletesebben

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/1996. (III. 15.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben az időközi módosításokat tartalmazó 14/1998. (IV. 17.),

Részletesebben

127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2014.11.05 -

127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2014.11.05 - 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet Hatályos: 2014.11.05-127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet a szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a

Részletesebben

1. A Megrendelő Általános Szerződési Feltételeinek érvényessége

1. A Megrendelő Általános Szerződési Feltételeinek érvényessége 1. A Megrendelő Általános Szerződési Feltételeinek érvényessége 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Feltételek ) alkalmazandók minden egyes, áru megrendelése és kapcsolódó szolgáltatás(ok)

Részletesebben

d) a Polgármesteri Hivatal épületein és helyiségeiben e) az Önkormányzat által kiadott elismeréseken (oklevél, tárgyjutalom, stb.)

d) a Polgármesteri Hivatal épületein és helyiségeiben e) az Önkormányzat által kiadott elismeréseken (oklevél, tárgyjutalom, stb.) Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének /2008. (.) sz. rendelete A Kispest címer, a Kispest zászló és a Kispest név használatának rendjéről A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Hajdúszoboszló Város Képviselőtestületének 16/2003. (IX.12.) Ör. számú rendelete a lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának támogatásáról. ( a rendeletet módosító 13/2005. (V. 19.),

Részletesebben

a közterületek elnevezéséről, valamint az ingatlanok házszámozásáról I. Fejezet Általános rendelkezések II. Fejezet Értelmező rendelkezések

a közterületek elnevezéséről, valamint az ingatlanok házszámozásáról I. Fejezet Általános rendelkezések II. Fejezet Értelmező rendelkezések TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2009.(VIII. 27.) RENDELETE a közterületek elnevezéséről, valamint az ingatlanok házszámozásáról Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

3. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez

3. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez 3. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben