A DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV"

Átírás

1 A DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV MEZŐKOVÁCSHÁZAI KISTÉRSÉG

2 1. B E V E Z E T Ő A TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS MEGALAKULÁSA A TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ALAPADATAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI SZINTEN VÁLLALT KÖZOKTATÁSI FELADATOK H E L Y Z E T E L E M Z É S A KISTÉRSÉG FÖLDRAJZI ELHELYEZKEDÉSE A KISTÉRSÉG GAZDASÁGI, INFRASTRUKTURÁLIS ÉS TÁRSADALMI HELYZETE D E M O G R Á F I A I TENDENCIÁK A KISTÉRSÉGBEN A KÖZOKTATÁSI FELADATELLÁTÁS JELLEMZŐI A KISTÉRSÉGBEN Óvodai ellátás Általános iskolai ellátás, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai ellátás Szakiskolai, középiskolai, diákotthoni és kollégiumi ellátás Alapfokú művészetoktatás helyzete Pedagógiai szakszolgáltatások Pedagógiai szakmai szolgáltatás Kistérségi közoktatás irányítása, szervezése Felnőttoktatás és- képzés Helyettesítési rendszer A HELYZETELEMZÉS ÖSSZEGZÉSE: S W O T ANALÍZIS A KÖZOKTATÁS TERÜLETÉN MEGFOGALMAZOTT SZERVEZÉSI, FEJLESZTÉSI CÉLOK A KISTÉRSÉGBEN A KISTÉRSÉG STRATÉGIAI ELEMEI Célok (közoktatás fejlesztési stratégia, jogszabályi követelmények) Az egyes települések szerepe a térségi feladatellátásban Fejlesztési lehetőségek KÖZOKTATÁSI FELADATOK A KISTÉRSÉGBEN A kistérség feladat-ellátása Óvodai ellátás Általános iskolai ellátás a) Közszolgáltatások elérhetősége a kistérségben Szakiskolai és középiskolai ellátás A sajátos nevelést igénylő gyermekek, tanulók ellátása Diákotthon és kollégiumi ellátás Alapfokú művészetoktatási ellátás Nemzetiségi oktatás A kistérség önként vállalt feladatai (pedagógiai szakszolgálat) MUNKASZERVEZETI FORMÁK A KISTÉRSÉGBEN (IRÁNYÍTÁS, SZERVEZÉS ) A KÖZOKTATÁSI KISTÉRSÉGI INTÉZKEDÉSI TERV FELADATAINAK ÜTEMEZÉSE KISTÉRSÉGI PEDAGÓGIAI INNOVÁCIÓ A KÖZOKTATÁSI KISTÉRSÉGI INTÉZKEDÉSI TERV MEGVALÓSÍTÁSÁT SZOLGÁLÓ ESZKÖZRENDSZER KÖZOKTATÁSI KISTÉRSÉGI INTÉZKEDÉSI TERV MEGVALÓSÍTÁSÁT SZOLGÁLÓ KAPCSOLAT - RENDSZER A KÖZOKTATÁSI KISTÉRSÉGI INTÉZKEDÉSI TERV MEGVALÓSÍTÁSÁT SZABÁLYOZÓ HELYI HATÁROZATOK FELSOROLÁSA ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) KISDOMBEGYHÁZ MAGYARDOMBEGYHÁZ ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV)

3 ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK Az intézményben folyó nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) NÉGY EGYKORI KINCSTÁRI KERTÉSZKÖZSÉG: KUNÁGOTA, ALMÁSKAMARÁS, NAGYKAMARÁS, DOMBIRATOS (VASÚT NÉLKÜLI TELEPÜLÉSEK) ITT EGYMÁSHOZ SZOKATLANUL KÖZEL FEKSZENEK, AMIT ELSŐSORBAN A MUNKAIGÉNYES HAJDANI DOHÁNYKULTÚRA KIS TERÜLETIGÉNYE, MÁSFELŐL A SZINTE EGYIDEJŰ ( ) ALAPÍTÁS MAGYARÁZ. A KÖZSÉGEK NEVE 1418-TÓL OKLEVELEKBŐL IS KÖVETHETŐ, DE MIND A NÉGY TELEPÜLÉS KORÁBBI EREDETŰ. DOMBIRATOS NEVÉNEK MÁSODIK RÉSZE DÍSZESEN KIFESTETT TEMPLOMRA UTAL, NÉPE CSONGRÁDBÓL ÉS HEVESBŐL ÉRKEZETT. A TELEPÜLÉS AZ IRODALOMBAN IS MEGÖRÖKÍTETT RITKA FALVAK EGYIKE AZ ALFÖLDÖN: AZ 1924-BEN ITT SZÜLETETT TÓTH BÉLA SZEGEDEN ÉLŐ JÓZSEF ATTILA-DÍJAS ÍRÓ 1988-BAN KIADOTT, IRATOS DOMBON CÍMŰ, ÖNÉLETRAJZI GYÖKERŰ FALURAJZA RÉVÉN ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI MEDGYESEGYHÁZA SZÉKHELYEN ÉS MEDGYESBODZÁS TELEPHELYEN AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV) ÓVODAI ALKALMAZOTTAK AZ ISKOLA ALKALMAZOTTAI AZ ISKOLA TANULÓI SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYEIK ÉS SZOCIÁLIS HELYZETÜK SZERINT (2007/2008. TANÉV)

4 DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS K I S T É R S É G I K Ö Z O K T A T Á S I I N T É Z K E D É S I T E R V E 1. B e v e z e t ő A többcélú kistérségi társulás megalakulása A Dél- Békési Többcélú Kistérségi Társulás augusztusában jött létre a december 21- én megalakult Dél- Békési Kistérség Területfejlesztési Társulás jogutódjaként. A társuláshoz a évi CVII. törvényben meghatározott mezőkovácsházai kistérség valamennyi önkormányzata csatlakozott. A közös történelmi fejlődés, földrajzi elhelyezkedés, fizikai közelség, egymásra utaltság ellenére az országban az utolsók között alakult meg a többcélú társulás. A mindennapi munkában kialakult önkormányzati kapcsolatok, azonos működési nehézségek, forráshiány a további közös gondolkodásra, cselekvésre ösztönözte a térséget alkotó hátrányos helyzetű településeket. A kistérség az ország egyik leghátrányosabb kistérsége, fejlődni csak jelentős anyagi támogatással tud. A társulásban résztvevő önkormányzatok valamennyien tagjai voltak a korábban megelégedéssel működő területfejlesztési önkormányzati társulásnak, erre a pozitív tapasztalatra alapozták a társulási formában történő együttműködés várható előnyeit. Minden résztvevő önkormányzat megvitatta az átalakulás kérdését, a többcélú kistérségi társulás társulási megállapodásának tervezetét és a települési önkormányzatok egybehangzó döntésének eredményeként született meg a 37/2006.(VIII.25.) számú határozat az alábbiak szerint: A Tanács ülés kimondja a Dél-Békési Kistérség Területfejlesztési Társulásnak átalakulását a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásává. Elfogadja a társulási megállapodás tervezetet. A fenti határozat alapján került nyilvántartásba vételre az új társulás. A jogutód társulás a Mezőkovácsházai kistérségben Battonyai székhellyel jött létre. A tagok által jóváhagyott társulási megállapodás rögzítette, hogy a kistérség önkormányzatai - a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. sz. 41. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás, valamint a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló évi CVII. tv. 1. (1) bekezdése alapján abból a célból, hogy a kistérség lakói az önkormányzati közszolgáltatásokhoz minél teljesebb körben jussanak hozzá, és az önkormányzatok a megállapodás keretében történő együttműködéssel minél teljesebben, forrásaik célszerű és optimális felhasználásával biztosítsák a mind magasabb színtű ellátást és szolgáltatást, testületeik döntése alapján társulási megállapodást kötnek. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló évi CVII. törvény előírásainak megfelelően a területfejlesztési társulás átalakult és 2006-tól a költségvetési szervek gazdálkodási rendje szerint működő önálló jogi személyként tevékenykedik.

5 1.2 A Többcélú Kistérségi Társulás Alapadatai Régió: Kistérség neve: Dél alföldi Régió Mezőkovácsházai kistérség KSH azonosító: Kijelölt önkormányzat: Mezőkovácsháza Társulás székhelye: Mezőkovácsháza Ssz. A kistérség települései 1. Almáskamarás igen 2. Battonya igen 3. Dombegyház igen 4. Dombiratos igen 5. Kaszaper igen 6. Kevermes igen 7. Kisdombegyház igen 8. Kunágota igen 9. Magyarbánhegyes igen 10. Magyardombegyház igen 11. Medgyesbodzás igen 12. Medgyesegyháza igen 13. Mezőhegyes igen 14. Mezőkovácsháza igen 15. Nagybánhegyes igen 16. Nagykamarás igen 17. Pusztaottlaka igen 18. Végegyháza igen Tagja-e a többcélú társulásnak (I/N) Többcélú kistérségi szinten vállalt közoktatási feladatok A Társulásban résztvevő önkormányzatok kötelezték magukat arra, hogy a közös céloknak megfelelő hatékony és eredményes tevékenység érdekében a társulási megállapodásban rögzített eljárási rendben és módon szervezik meg, hangolják össze a települési önkormányzatok alábbi feladatait: - területfejlesztés, - egészségügyi ellátás, - szociális ellátás, 4

6 - közoktatás (alap-és középfokú oktatás-nevelés), évi bővítés után: - belső ellenőrzés - mozgó könyvtári szolgáltatás tól közművelődési együttműködés A közoktatási feladatok ellátása területén irányítási, szervezési, vagy fenntartói feladataival összefüggésben a társult önkormányzatok intézményeinek szakmai igényei alapján az alábbiakat vállalta: A Társulás gondoskodik a kistérségben résztvevő önkormányzatok közoktatási intézményei (Kt. 20. (1) a, b,) óvoda, iskola hatékonyabb működésének szervezéséről, valamint az ezen intézményben folyó nevelés-oktatás színvonalának javításáról. A kistérség szervező tevékenységével biztosítja, hogy a közoktatási feladat ellátásban résztvevő önkormányzatok saját vagy társulásaik fenntartásában működő óvodák és általános iskolák tanuló lét megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A Társulás a társult önkormányzatok közoktatási intézmény-fenntartási és fenntartóiirányítási feladataival összefüggésben önálló Intézkedési tervet készít, mely tartalmazza a kistérség döntés előkészítést szolgáló feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervet. Szakszolgálati ellátást (nevelési tanácsadás, logopédia) biztosít a többcélú társulásban résztvevő önkormányzatok területén élő 0-18 éves korú gyermekek számára. Kistérségi közoktatási-nevelési adatbázist hoz létre. Információs hálózatot működtet, mellyel a helyben szokásos módon információt nyújt a társult önkormányzatok által fenntartott intézményeknek, illetve a kistérség területén működő intézményeknek, (fenntartótól függetlenül) a feladatellátás folyamatáról és eredményéről. Működteti a kistérségben az óvoda-vezetői, iskola-igazgatói, egyéb szakmai munkaközösséget. A szakmai oktatási feladatok hatékony ellátása érdekében segíti az intézmények minimális taneszközeinek beszerzését közös pályázat útján. Szakmai konferenciákat, szakmai napokat szervez. Kistérségi versenynaptárat készít évente, melynek alapján tanulmányi és sportversenyeket szervez. Speciális igényekre (tánc, kézművesség, zene, stb.) művészeti szakmai munkaközösségeket alapít. Felkérésre szervezi a Társulás tagjai részére intézményeik szakmai tevékenységének értékelését és ellenőrzését. Szakmai tevékenység értékelésére, mérésére közös pályázatokat készít elő és bonyolít le. Közreműködik a nemzetiségi, kisebbségi nevelés és oktatás iránti igény felmérésében. Összehangolja a kisebbségi nevelés és oktatás szervezését és feltételeinek biztosítását. 5

7 Egyeztető fórum szerepét tölti be az iskola-fenntartási megállapodások végrehajtása során a kistérség önkormányzatai közötti esetleges viták elintézésében. Felkérésre koordinálja és szakértő közreműködésével segíti az intézményfenntartó társulással összefüggő önkormányzati, tanügy-igazgatási, mérési feladatokat, s az ehhez kapcsolódó döntés előkészítő folyamatokat. A fenti pontokban foglalt feladatok megvalósításának eredményeként dönthet a közös intézményfenntartásról. A társulás az pontban foglalt feladatokat azok megvalósíthatóságától függően (személyi, anyagi feltétel), fokozatosan vezeti be, s a teljességre törekszik a társulás pénzügyi támogatásától függően. A Társulási tanács a közoktatási feladatellátásra nyújtandó támogatásáról évente dönt. A Társulás a kistérség új szemléletű együttműködését, a közoktatás területén a szakmai munka minőségi változását, az intézményhálózat költség-hatékony működtetését célozza. A többcélú kistérségi társulás által vállalt közoktatási feladat ellátás részletezése: A jogszabályokban foglaltaknak érvényt szerezve biztosítják az önkormányzatok az óvodáik, iskoláik létszámfeltételeit. Amennyiben a társuláshoz tartozó bármely település az általa fenntartott óvodában és általános iskolában nem tudja biztosítani a Közoktatatási törvény 3. sz. mellékletében meghatározott átlaglétszám teljesülését 36/2005. (III.1.) Korm. rendelet 1. sz. melléklet szerint a 2007/2008-as tanévtől intézményét saját döntésén alapuló formában: közös intézményfenntartás, mikro-társulás, másik település önkormányzatával kötendő közoktatási megállapodás keretében fogja működtetni. Ha az intézményfenntartó társulásban az átlaglétszám nem teljesül, az kormányzatokat a többcélú kistérségi társulás tagjaként figyelembe lehet venni, de az intézmény után közoktatási feladatokra támogatás nem igényelhető A mikro-körzeti társulás célját és feladatát véleményezés céljából a társulni szándékozó gesztor önkormányzat előzetesen a Társulási Tanács elé terjeszti. A mikro-körzeti feladatellátó társulás a többcélú társulási rendszer része. A társulás gondoskodik a közoktatási feladatellátásban résztvevő önkormányzatok területén működő óvodák, általános iskolákban tanulók sajátos nevelési igényeinek kielégítéséről. Vállalja a közoktatási törvény 34. -ában meghatározott pedagógiai szakszolgálati feladatok közül a nevelési tanácsadás és a logopédiai ellátás közös megszervezését. A pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását a Társulás nem közös fenntartású pedagógiai szakszolgálati intézmény keretében oldja meg, hanem a képzési kötelezettségről és a pedagógiai szakszolgálatokról szóló 14/ (VI.24.) számú MKM rendelet 1. (3.) bekezdése alapján Mezőkovácsháza település által fenntartott nevelésioktatási intézmény alapfeladatának keretében, a Társulás által részben finanszírozott (óradíjak 50%-a erejéig) intézmény által alkalmazott közalkalmazottak foglalkoztatásával. Nevelési tanácsadást és logopédiai ellátást a Kistérség 18 településére kiterjedően Mezőkovácsháza központtal biztosítja. Logopédiai ellátásba több település bekapcsolódott, velük szintén ellátási szerződés megkötésére került sor. Logopédiai ellátásra az 5 decentrumban való logopédus foglalkoztatással kerül sor. 6

8 A szakszolgálathoz kapcsolódó feladatok ellátását a társulás szolgáltatásra irányuló megállapodással valósíthatja meg Mezőkovácsháza város önkormányzatával a Mezőkovácsházi Nevelési Tanácsadó és Logopédiai Intézetre vonatkozóan. A társulás szervező tevékenységével segíti, hogy a területén működő, a társulás tagjai által fenntartott óvodák és általános iskolák közül valamennyi megfeleljen a külön jogszabályban meghatározott ösztönző normatíva igénylési feltételeinek. A társulás a fenntartók felé az intézmények szakmai színvonalának és hatékonyságának javítását szolgáló intézkedéseket kezdeményez, például kistérségi szintű szakmai munkaközösségek megszervezése. A társulás a területén az intézmények fenntartásáról a helyi önkormányzatok társulásáról és együttműködéséről szóló évi CXXXV tv. szerint létrehozott intézményfenntartó társulás valamint, a helyi önkormányzatok önálló fenntartói tevékenysége útján gondoskodik. A társulás önkormányzatai által fenntartott közoktatási intézményekben főállású közalkalmazottként foglalkoztatott szakemberek vonatkozásában többletkapacitás esetén az egyes településeken hiányzó igények kielégítésére, a jobb szakos ellátás céljából közvetítői szerepet vállal. 7

9 2. H e l y z e t e l e m z é s A kistérség földrajzi elhelyezkedése A kistérség települései A kistérség elhelyezkedése A Mezőkovácsházai statisztikai kistérséget a Kormány 244/2003. (XII.18.) számú rendelete alapján Almáskamarás, Battonya, Dombegyház, Kaszaper, Kevermes, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagykamarás, Pusztaottlaka, Végegyháza települések alkotják. (40%-os hátrányos helyzetű listán szerepel: Almáskamarás, Battonya, Dombegyház, Kaszaper, Kevermes, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Mezőkovácsháza, Nagykamarás) A kistérség az ország dél-keleti részén található, a román-magyar határ mentén fekszik. A Mezőkovácsházai kistérség mind a terület, mind pedig a települések számát illetően meghaladja a megyei átlagot. Békés megye 5631 km 2 -es területének 15,7% át, lakosainak 11,7 %-át teszi ki. A kistérségbe három város és 15 község tartozik, állandó lakosok december 31-én fő, a népsűrűség 56 fő/m 2, kb. 25%-kal elmarad a megyei átlagtól és jelentősen, kb. 50%-kal marad el az országos átlagtól.

10 Valamennyi településre népességfogyás jellemző. A települések megoszlása népesség szám szerint: fő: 2 település, : 3 település, fő: 4 település, fő: 6 település, fő: 3 település. A térség m közötti tengerszint feletti magasságú, a Tisza-völgy irányában enyhén lejt, a Maros hordalékkúpjához kapcsolódó, tökéletes síkság. Meleg, száraz éghajlatú, az évi középhőmérséklet 10,6 o C, a tenyészidőszak középhőmérséklete 17,4-18 o C, az éves csapadék mennyisége mm, a napsütéses órák évi 2400 óra. A terület erdősítése alacsony, a települések felében az összterület 1 %-át sem éri el. Nincsenek mezővédő erdősávok, melyek fékeznék a szél erejét és kedvezően hatnának a mikroklímára, a termésbiztonság növelésére. A kistérség talaja a Békés Csanádi löszhát, földjei többnyire a csernozjomok közül kerül ki, Battonya keleti határában a Száraz-ér mentén előfordul sztyeppesedő réti szolonyec, a térség belső részén pedig homoktalaj, mely a szántóföldi zöldségtermesztésnek (dinnye) kedvez. A földterületek döntő többsége kiváló talajadottságú szántó, 4 településen van csupán 30 aranykorona alatt, több településen AK/ha minőségű. Battonya-Pusztaföldvár vonulatában szénhidrogén kinccsel, az Ős-Marosnak köszönhetően pedig építőanyagokkal ( kavics, homok, sóder, agyag) rendelkezik. A kistérség gazdag régészeti lelőhelyekben is, sok a feltáratlan neolitikus lelőhely, kunhalmokkal, ördögárokkal, sánccal és földvárral rendelkező kultúrtörténeti érték(pl. Dombegyház Attila hagyományok, középkori leletek: Battonya Kerek templom, Kaszaper templom-halom, Mezőkovácsháza középkori településmaradványa,. ) A kistérséghez tartozó települések közigazgatási területe és lakosság Település Állandó Állandó Terület lakosság 2006 lakosság 2010 Almáskamarás Battonya Dombegyház Dombiratos Kaszaper Kevermes Kisdombegyház Kunágota Magyarbánhegyes Magyardombegyház Medgyesbodzás Medgyesegyháza Mezőhegyes Mezőkovácsháza Nagybánhegyes Nagykamarás Pusztaottlaka Végegyháza Mindösszesen: fő fő 882 km 2 9

11 2. 2. A kistérség gazdasági, infrastrukturális és társadalmi helyzete Az ország legjobb minőségű szántóföldjei alkalmasak a széles skálájú szántóföldi növénytermesztésre és erre alapuló állattartásra. Az agrártermelés vezető ágazata a szemesgabona termesztés, napraforgó termesztés. Elmozdulást jelenthet a vetőmag, dinnye, cirok, primőr paprika, szántóföldi konzervzöldségek növekvő arányú termesztése, tenyészállatok, állattartási kiságazatok fejlesztése. A kistérség ideális terepet kínál a közraktár és tároló szövetkezetek kialakítására EU-s projektek tükrében. Az átgondolatlan ipartelepítések nem voltak életképesek a rendszerváltást követően, sorban haltak el az ipari üzemek, (Ganz-VM és BHG- Battonya-, Mezőgép, Béköt Mkháza), utolsók között esett áldozatul a nagy hagyománnyal bíró mezőhegyesi cukorgyár. Jelentősebb iparág a térségben az állattenyésztésre települő élelmiszerfeldogozó-ipar, libafeldolgozó üzem, libatoll feldolgozás (Mezőkovácsháza), tejfeldolgozó (Nagybánhegyes), állati fehérje feldolgozás (Battonya) ciroktermesztésre épülő seprűfeldolgozás, vetőmag-előállítás. Jelentős hungaricummal rendelkezik a térség: - cirok, fűszerpaprika, medgyesegyházi dinnye. A gazdaság szerkezetében a korábbi évtizedek jellemző nagyüzemi túlsúlya eltűnt. Ma kis-és középvállalatok alkotják a termelés és kereskedelem gerincét. A munkanélküliség magas, elhelyezkedési lehetőségek nem bővültek, az átképzések sem hozzák meg a várt hatást, mert nincs felvevő munkahely kapacitás. A gazdasági recesszió, a piacvesztés eredményeként az országos átlagot is meghaladó mértékben nőtt a munkanélküliség és tartós társadalmi jelenséggé vált. A kistérség úthálózata minőségileg és szerkezetileg is elmaradott, a települések közötti belső közlekedést is nehezíti. A battonyai határátkelőhely megépítésével csökkent a térség elzártsága, kedvezőbbé vált Arad elérhetősége. A kistérség nem rendelkezik nemzetközi és főútvonallal. A vasúti állomások és megállók felújításra, karbantartásra szorulnak. A tömegközlekedésben az autóbusz közlekedésnek nagyobb a túlsúlya és a személyforgalma, helyi tömegközlekedés csak Mezőkovácsházán került bevezetésre. A 2004-ben megalakult kistérségi társulások (területfejlesztési, majd többcélú ) tevékenysége kapcsán egyre inkább összetartozóak a kistérség települései. A települések egymással egyre szorosabb kapcsolatban állnak. Elfogadták azt, hogy bizonyos funkciók kizárólagos hordozója a Társulás lehet és azt is, hogy egyes feladatok közös megoldása még nem feltétlenül sérti önkormányzati önállóságukat. A gazdasági, közigazgatási döntések meghozatalánál a kistérségi tanácsnak számolnia kell azzal, hogy döntései nemcsak egy-egy településre, hanem a kistérség egészére hatnak. A jövő együtt tervezhető és építhető, kihasználva a kistérség gazdasági adottságát és humánerőforrását. 10

12 2. 3. D e m o g r á f i a i tendenciák a kistérségben Régió megnevezése: Kistérség megnevezése: Az állandó népesség korcsoportok szerint (fő)* Dél- Alföldi Régió Mezőkovácsházai A település neve Almáskamarás Battonya Dombegyház Dombiratos Kaszaper Kevermes Kisdombegyház Kunágota Magyarbánhegyes Magyardombegyház Medgyesbodzás Medgyesegyháza Mezőhegyes Mezőkovácsháza Nagybánhegyes Nagykamarás Pusztaottlaka Végegyháza

13 A település neve Kistérség összesen (* A MÁK területi igazgatóságai által kiküldött, folyó év január 1-i állapotot tükröző adatok) 12

14 2. 4. A közoktatási feladatellátás jellemzői a kistérségben Óvodai ellátás Régió: Kistérs ég: Dél- alföldi Régió Mezőkovácsházai KISTÉRSÉGI ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁK A kistérségben működő óvodák szervezeti formája Szervezeti forma Intézmények Önálló intézmény 6 Int. fenntartó társulás 4 ÁMK 2 Egyéb :Közös igazgatású 3 Egyéb 2 ÖSSZESEN A kistérségben működő óvodák fenntartói Fenntartó Intézmények Települési önkormányzat 11 Fenntartói társulás 4 Kistérségi társulás 0 Megyei önkormányzat 0 ÖSSZESEN 15 Név OM azonosító 1. Önkormányzat Összevont Napközi Otthonos Óvoda Battonya Szerb Általános Iskola és Óvoda Battonya Román Általános Iskola és Óvoda Battonya Hollósi Kornélia Óvoda Dombegyház Kaszaper Napköziotthonos Óvoda Dr. Mester György Általános Iskola és Óvoda Elek- Kevermes Napköziotthonos Óvoda Kisdombegyház ÁMK Óvodája Kunágota

15 Almáskamrás Dombiratos Kunágota 1.sz. Óvoda Kunágota 2.sz. Óvoda 9. Magyarbánhegyes- Nagykamarás Általános Iskola és Óvoda Nagykamarás 10. Magyardombegyház Község Napköziotthonos Óvodája Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ Medgyesegyháza Medgyesbodzás Pusztaottlaka 12. József Attila ÁMK Óvodája Mezőhegyes Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda Teller Ede Általános Iskola és Óvoda Nagybánhegyes Általános Művelődési Központ Óvodája Végegyháza Az 1, 4, 5, 7, 10, 13 s.szám alatt önálló óvodai intézmények, a többi többcélú intézmény, óvoda-iskola, ÁMK. A 15 óvoda 25 feladat-ellátási helyen működik. Társulás: 5, 8.,9.,11. alatt jelezve a település, a 6. s.szám alatt kistérségen kívüli társulás, 2010-től a 7.és 10.-es óvodafenntartó is társult. 14

16 Ebből Helyben lakó és a bejáró gyermekek A székhely település A Falugondn Iskolabusszal ről bejáró oki Települések óvodába szolgálattal járó Gyermekek (fő) Székhelytelepülés 1 Székhelytelepülés 2 Székhelytelepülés 3 Székhelytelepülés 4 Székhelytelepülés 5 Székhelytelepülés 6 Székhelytelepülés 7 Székhelytelepülés 8 Székhelytelepülés 9 Székhelytelepülés 10 Székhelytelepülés 11 Székhelytelepülés 12 Székhelytelepülés 13 Székhelytelepülés 14 Székhelytelepülés 15 Székhelytelepülés 16 Székhelytelepülés 17 Székhelytelepülés 18 tömegközlekedés sel utazó gyermekek (fő) egyéni megoldással (szülők szgk.- val) ÖSSZESEN KISTÉRSÉG 1458 ÖSSZESEN 15

17 1. 4. Jelenlegi és várható induló csoportok és csoportlétszámok a kistérség óvodáiban összesen és átlagosan óvodák Óvoda 1 Akamrás Óvoda 2 Battonya Óvoda 3 Battonya Óvoda 4 Battonya Óvoda 5 Dombegyház Tanév 2006/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / 2007 Kiscsoport ok kiscsop ortos óvodáso k középső csoport ok Középs ő csoport os óvodáso k Nagycs oportok nagycso portos óvodáso k Osztatla n csoport ok osztatla n csoport ba járó óvodáso k Átlagos csoport létszám , , , ,

18 Óvoda 6 Dombiratos Óvoda 7 Kaszaper Óvoda 8 Kevermes Óvoda 9 Kevermes Óvoda10 Kisdomb -egyház Óvoda11 Kunágota Óvoda12 Kunágota 2007/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / , , , ,

19 Óvoda13 Magyarbánhegy es Óvoda14 Magyardombegy háza Óvoda15 Medgyes -bodzás Óvoda16 Gábortelep Óvoda17 Medgyes -egyháza Óvoda18 Mezőhegyes 2008/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / , , , , ,6 18

20 Óvoda19 Mezőhegyes Óvoda20 Mezőhegyes Óvoda21 Mkháza Óvoda22 Nagybán -hegyes Óvoda23 Nagykamarás Óvoda24 Pusztaottlaka 2009/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / , , , , , , , , , , , , ,

21 Összese n átlagosa n 2006/ / / / / / / / , , , , , Az óvodások koruk, sajátos nevelési igényeik és szociális helyzetük szerint Település Település 1 Almáskamará s Település 2 Battonya Település 3 Dombegyház Település 4 Dombiratos Település 5 Kaszaper 2-3 éves 4-5 éves 6-8 éves Összes Sajátos nevelés t igénylő Nemze ti etnikai nevelé sben résztve vő Rendsze res gyerme kvédel mi támogat ásban részesül ő Étkezé si támoga tásban részesü lő Más, spec. ellátás i formá ban részes ülő Óvoda25 Végegyháza óvodás gyermekek Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen

22 Település 6 Kevermes Település 7 Kisdombegyh áz Település 8 Kunágota Település 9 Mbánhegyes Település 10 Mdombegyhá z Település 11 Medgyesbodz ás Település 12 Megyháza Település 13 Mezőhegyes Település 14 Mkovácsháza Település 15 Nagybánhegy es Település 16 Nagykamarás Település 17 Pusztaottlaka Település 18 Végegyháza Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró 2 2 Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró 2 2 Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összsen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó 21

23 Kistérség összesen bejáró Összesen Székhelytelepülésen lakó bejáró Összesen Óvodai alkalmazottak Székhelytelepülések Település 1 Almáskamarás Az óvodapedagógusok felsőfokú középfokú végzettségűek végzettségűek 3 Speciális képesítéssel rendelkező óvodapedagógusok (szakirány megnevezésével) ps z fp 1 gyt log Eg yéb Dajkák Más munkakörben alkalmazo ttak Egy óvónőre jutó gyermek 2 11,6 Település 2 Battonya ,5 0,5 14,4 Település 3 Dombegyház ,5 Település 4 Dombiratos Település 5 Kaszaper ,2 Település 6 Kevermes ,2 Település 7 Kisdombegyház Település 8 Kunágota Település 9 Mbánhegyes ,5 Település 10 Magyardombegyház Település 11 Medgyesbodzás Település 12 Medgyesegyháza Település 13 Mezőhegyes ,6 22

24 Település 14 Mezőkovácsháza 18,75 9 0,75 9,5 1 1 Település 15 Nagybánhegyes 4 2 9,5 Település 16 Nagykamarás ,5 1 1 Település 17 Pusztaottlaka Település 18 Végegyháza ,5 Összesen 115, ,5 5,25 12,27 23

25 1. 7. Egyéb információk Szakembe r - hiány Szakszolgálati ellátás Minőségirányítási rendszer Épület állapota Felszereltség Taneszköz ellátottsá g Van = 1 Van = 1 Van = tsz éh mh 0-3 Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Óvoda Összesen Átlagosan 44% 88% 84% 24

26 Általános iskolai ellátás, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai ellátás Régió: Kistérség: Dél-alföldi Régió Mezőkovácsházai Kistérség KISTÉRSÉGI ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁK 1. ÁLTALÁNOS ISKOLÁK A kistérségben működő iskolák szervezeti formája: Szervezeti forma Intézmények Önálló intézmény 4 Int. Fenntartó társulás 4 ÁMK 2 Egyéb: Közös igazgatású 3 ÖSSZESEN A kistérségben működő iskolák fenntartói Fenntartó Intézmények települési önkormányzat 9 fenntartói társulások 4 kistérségi társulások 0 megyei önkormányzat 0 Egyéb 0 ÖSSZESEN 13 Általános Iskolai Intézmények Név OM Azonosító 1. Szent István Általános Iskola Battonya Szerb Általános Iskola és Óvoda Battonya Román Általános Iskola és Óvoda Battonya Balsa Ráti Vitus János Általános Iskola Dombegyház Mátyás Király Általános Iskola Kaszaper Dr. Mester György Általános Iskola és Óvoda Elek-Kevermes ÁMK Kunágota Almáskamarás 8. Magyarbánhegyes-Nagykamarás Általános Iskola és Óvoda Nagykamarás 25

27 9. Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ Medgyesegyháza Medgyesbodzás 10. József Attila ÁMK Mezőhegyes Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Mezőkovácsháza Teller Ede Általános Iskola és Óvoda ÁMK Végegyháza Az 1, 4, 5, 11, s.szám alatt önálló iskolai intézmények, a többi többcélú intézmény, óvoda-iskola, ÁMK. A 13 iskola 15 feladat-ellátási helyen működik. Társulás: 4, 7.,8.,9. s.szám alatt jelzett település, a 6. s.szám alatt kistérségen kívüli társulás Helyben lakó és a bejáró gyermekek Települések A székhelytelepülésről bejáró A bejáró Iskolabusszal Falugondnoki szolgálattal Ebből tömegközlekedés -sel egyéni megoldással (szülők szgk.- val) Tanulók (fő) utazó tanulók (fő) Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Település * Település * Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés * Az intézményfenntartó társuláshoz tartozó önkormányzatok a Ktk-n belül 26

28 Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelytelepülés Székhelyt összesen Bejárók összesen KISTÉRSÉG ÖSSZESEN Iskolai alsó : jelenlegi és várható induló tanulócsoportok és csoport létszámok Iskola Tanév Isk / Almás 2007 kamarás / 2008/ / 2010 Isk / Battonya 2007/ / / 2010 Isk / Battonya 2007/ / / 2010 Első Más o- dik Harmad ik Első Máso -dik Neg yedik Harmadi k Negy e-dik Kislé t- szám ú Osztatlan Kislétszám ú Osztatlan osztályos tanulócsoportok osztályos tanulók (fő) Tanulócsoportok Osztályokba n tanulók (fő) fő/t ancso p , , , , , , , ,5 27

29 Isk / Battyo nya 2007/ / / 2010 Isk / Dombegyház 2007/ / / 2010 Isk / Dombiratos 2007/ / / 2010 Isk / Kaszaper 2007/ / / 2010 Isk / Kevermes 2007/ / / 2010 Isk / Kunág 2007 ota 2007/ / / 2010 Isk / , , , , , , , , , , , , , , ,2 28

30 Magya r- bánhegyes Isk 11 Medgyesbodzás Isk 12 Medgyesegyház a Isk 13 Mezőhegyes Isk 14 Mezőkovács háza Isk 15 Nagyb ánhegyes Isk 16 Nagykamar ás 2007/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,7 5 29

31 Isk 17 Végegyház a Összesen 2008/ / / / / / / / / / , , , , , , , Iskolai felső : jelenlegi és várható induló tanulócsoportok és tanulócsoport létszámok Tanév iskola ek Isk / Almás 2007 kamarás / 2008/ / 2010 Isk / Battonya 2007/ / / 2010 Isk / 2007 Ötödik Hat o- dik Hete -dik Nyol cadik Ötödik Hatodik Hetedik Nyol cadik Kislétsz á-mú Oszt atlan Kislé t- szám Oszta ú t-lan Osztályokba n tanulók (fő) osztályos tanulócsoportok osztályos tanulók (fő) tanulócsopo rtok fő/ta n- csop , , , , ,

32 Battonya Isk 4 Battonya Isk 5 Domb egyhá z Isk 6 Domb -iratos Isk 7 Kaszaper Isk 8 Kever mes Isk 9 Kunágota 2007/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,1 31

33 Isk 10 Magya r- bánhe gyes Isk 11 Medgyesbodzás Isk 12 Medgyesegyhá za Isk 13 Mezőhegyes Isk 14 Mezőkovács háza Isk 15 Nagybánhe gyes 2008/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,5 32

34 Isk 16 Nagy kamar ás Isk 17 Végegyhá za Összesen 2009/ / / / / / / / / / / / / , , , , , , , , , , Az emelt szintű tanulócsoportok a kistérségben Iskolák Iskola 1 Almá skama rás Iskola 2 Batto nya Tanulócsoportok/tanulók 2006/ 2007 Az emelt szintű tanulócsoportok Alsó Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Felső Alsó Felső 2007/ / /

35 Iskola 3 Batto nya Iskola 4 Batto nya Iskola 5 Domb egyhá z Iskola 6 Domb iratos Iskola 7 Kasze per Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső

36 Iskola 8 Kever mes Iskola 9 Kuná gota Iskola 10 Mbán hegye s Iskola 11 Medgyesbodzás Iskola 12 Medgyesegyhá za Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső

37 Iskola 13 Mező hegye s Iskola 14 Mező kovác sháza Iskola 15 Nagy bánhe gyes Iskola 16 Nagy kamar ás Iskola 17 Végegyhá za Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső Alsó Felső

38 Össze sen Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Az emelt szintű tanulócsoportok Az emelt szintű tanulócsoportokban tanulók Alsó Felső

39 1. 7. A nemzetiségi oktatásban részt vevő csoportok Iskolák Iskola 1 Almá skam arás Iskola 2 Batto nya Iskola 3 Batto nya Iskola 4 Batto nya Iskola 5 Dom begyh áz Iskola 6 Tanulócsoportok/tanulók 2006/ / / /201 0 Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Alsó Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Felső 4 4 * 4 * 4 * Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Alsó Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Felső Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Alsó Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Felső Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Alsó Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Felső Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Alsó Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulócsoportok Felső Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók Nemzetiségi oktatásban részt vevő Alsó tanulócsoportok Nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók 38

DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE MEZŐKOVÁCSHÁZAI KISTÉRSÉG

DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE MEZŐKOVÁCSHÁZAI KISTÉRSÉG DÉL-BÉKÉSI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE MEZŐKOVÁCSHÁZAI KISTÉRSÉG 2007 - TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ...4 2. HELYZETELEMZÉS...9 2.1. A kistérség földrajzi elhelyezkedése...9

Részletesebben

Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulási

Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulási Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulási MEGÁLLAPODÁSA Almáskamarás Battonya Dombegyház Dombiratos Kaszaper Kevermes Kisdombegyház Kunágota Magyarbánhegyes Magyardombegyház Medgyesbodzás Medgyesegyháza

Részletesebben

Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás. KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV és ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV FELÜLVIZSGÁLATA. 2011.

Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás. KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV és ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV FELÜLVIZSGÁLATA. 2011. Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV és ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV FELÜLVIZSGÁLATA 2007 2012 2011. december Gárdony Pákozd Sukoró Zichyújfalu Vereb 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG KÖZOKTATÁSI FELADATELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI TERVE 2008.

A SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG KÖZOKTATÁSI FELADATELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI TERVE 2008. A SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG KÖZOKTATÁSI FELADATELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI TERVE 2008. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 I. BEVEZETÉS... 5 I. 1. JOGSZABÁLYI ÉS KORMÁNYZATI TENDENCIÁK...

Részletesebben

PÉTERVÁSÁRAI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI (INTÉZKEDÉSI) TERV (2005-2008)

PÉTERVÁSÁRAI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI (INTÉZKEDÉSI) TERV (2005-2008) PÉTERVÁSÁRAI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 3250 PÉTERVÁSÁRA, KOSSUTH L. ÚT 1. KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS FEJLESZTÉSI (INTÉZKEDÉSI) TERV (2005-2008) 2005 1/120 KÖZOKTATÁSI

Részletesebben

(A 2004. júniusában elfogadott Társulási Megállapodás módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

(A 2004. júniusában elfogadott Társulási Megállapodás módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) ÓZD KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA (A 2004. júniusában elfogadott Társulási Megállapodás módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) 1 Az Ózd kistérség önkormányzatai - a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TATABÁNYAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

TATABÁNYAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TATABÁNYAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADATELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI, FEJLESZTÉSI ÉS INTÉZKEDÉSI TERVE 2010-2018. Tatabánya, 2010. augusztus TARTALOMJEGYZÉK 1. A TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI

Részletesebben

Tárgy: Kistérségi Közoktatási Intézkedési Terv végrehajtásának értékelése

Tárgy: Kistérségi Közoktatási Intézkedési Terv végrehajtásának értékelése Szentes Város Alpolgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: /2012. Témafelelős: Hering Ferenc Tárgy: Kistérségi Közoktatási Intézkedési Terv végrehajtásának értékelése Szentes Város Önkormányzatának

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosításának elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosításának elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosításának elfogadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály Ózd, 2012. március 22. Tisztelt

Részletesebben

Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott érettségit adó többcélú intézmény hasznosítható tapasztalatai

Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott érettségit adó többcélú intézmény hasznosítható tapasztalatai Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott érettségit adó többcélú intézmény hasznosítható tapasztalatai 2008. július 15. Tartalomjegyzék Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

POGÁNYVÖLGYI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA

POGÁNYVÖLGYI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA POGÁNYVÖLGYI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA 2011 Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Közoktatási Fejlesztési Terv felülvizsgálata 2011 TARTALOMJEGYZÉK 1

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI KIS- TÉRSÉG KÖZOKTATÁ- SI FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT- MŰKÖDTETÉSI, ÉS FEJLESZTÉSI TERVE

DUNAÚJVÁROSI KIS- TÉRSÉG KÖZOKTATÁ- SI FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT- MŰKÖDTETÉSI, ÉS FEJLESZTÉSI TERVE DUNAÚJVÁROSI KIS- TÉRSÉG KÖZOKTATÁ- SI FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT- MŰKÖDTETÉSI, ÉS FEJLESZTÉSI TERVE 2008-2014 1 Tartalomjegyzék 1.Bevezetés... 4 1.1.A többcélú kistérségi társulás megalakulása...

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013. Kiadja: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 4 2. Módszertan... 5 3. Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Szentgotthárd Város és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2008. augusztus 28-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Szentgotthárd Város és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2008. augusztus 28-án megtartott üléséről. SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÉS TÉRSÉGE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS 9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 11. Tel.: 94/553-044, Fax.: 94/553-055, E-mail: kisterseg@szentgotthard.hu JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT A Szentgotthárd

Részletesebben

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010. JANUÁR MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. - 1 - BAKTALÓRÁNTHÁZA VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (Az adatgyűjtés lezárva:

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Előterjesztés A Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Helyzetértékelés 2007.

CSONGRÁD MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Helyzetértékelés 2007. CSONGRÁD MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Helyzetértékelés 2007. Csongrád Megye Területfejlesztési Koncepciója I.kötet Helyzetértékelés Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács megbízásából készítette

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 13-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 13-i ülésére 6. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 13-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzatának Gazdasági Programja Az elıterjesztést készítette: Nagy Judit irodavezetı

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Sárréti Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásainak módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

NAGYSZENTJÁNOS TELEPÜLÉSI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

NAGYSZENTJÁNOS TELEPÜLÉSI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA NAGYSZENTJÁNOS TELEPÜLÉSI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2012-2017 Készült a települési esélyegyenlőségi tervhez kiadott adattáblák és útmutatók felhasználásával a települési önkormányzat adatszolgáltatása

Részletesebben

A GYİRI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

A GYİRI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS A GYİRI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVÉNEK FELÜLVIZSGÁLATA KÉSZÍTETTE: Széles Imre, pedagógiai elıadó 2010 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETİ 3 II. A TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS BEMUTATÁSA

Részletesebben

7. ábra Idő szerinti optimalizálás esetén a leggyorsabb út hossza percben autópálya csomópontig (perc)... 17 8. ábra A komfort nélküli, félkomfortos

7. ábra Idő szerinti optimalizálás esetén a leggyorsabb út hossza percben autópálya csomópontig (perc)... 17 8. ábra A komfort nélküli, félkomfortos Tartalom Vezetői összefoglaló... 3 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia hozzájárulása a Vidékfejlesztési Program és az EU2020 céljaihoz... 4 2. A stratégia elkészítésének módja, az érintettek bevonásának folyamata...

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. október 11-i üléséről készült jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. október 11-i üléséről készült jegyzőkönyvéből KIVONAT Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. október 11-i üléséről készült jegyzőkönyvéből 13. Előterjesztés Szentendre város szociális szolgáltatás tervezési koncepciójáról Előadó:

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Békés megye, 2013/2

Statisztikai tájékoztató Békés megye, 2013/2 Statisztikai tájékoztató Békés megye, 2013/2 Központi Statisztikai Hivatal 2013. szeptember Tartalom Összefoglalás...2 Demográfiai helyzet...2 Munkaerőpiac...3 Gazdasági szervezetek...6 Beruházás...7 Ipar...7

Részletesebben

Szolnoki kistérség Közoktatás-feladatellátási, Intézményhálózat-működtetési és Fejlesztési Terv 2008 2014

Szolnoki kistérség Közoktatás-feladatellátási, Intézményhálózat-működtetési és Fejlesztési Terv 2008 2014 1 Szolnoki kistérség Közoktatás-feladatellátási, Intézményhálózat-működtetési és Fejlesztési Terv 2008 2014 2008. augusztus Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatás-feladatellátási, Intézményhálózatműködtetési

Részletesebben

TARNAÖRS - BOCONÁD ÁMK KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA

TARNAÖRS - BOCONÁD ÁMK KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA TARNAÖRS - BOCONÁD ÁMK KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA Tarnaörs-Boconád ÁMK különös közzétételi listája A 32/2008.(XI.24.) Nevelési Oktatási Intézmények Működéséről szóló Oktatási rendelet alapján az alábbi

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/596-001, Fax: 96/596-005 E-mail: polgarmester@kapuvar.

KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/596-001, Fax: 96/596-005 E-mail: polgarmester@kapuvar. KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/596-001, Fax: 96/596-005 E-mail: polgarmester@kapuvar.hu. napirendi pont Tárgyalja: Gazdasági Bizottság Egészségügyi és

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

Békés megye hosszú távú közúthálózat-fejlesztési tervének felülvizsgálata ÖSSZEFOGLALÓ

Békés megye hosszú távú közúthálózat-fejlesztési tervének felülvizsgálata ÖSSZEFOGLALÓ Békés megye hosszú távú közúthálózat-fejlesztési tervének felülvizsgálata ÖSSZEFOGLALÓ Készítette: BME Út és Vasútépítési Tanszék Megbízó: Magyar Közút Kht. Békés Megyei Területi Igazgatósága BÉKÉS MEGYE

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. június 06-án (hétfő) 09.00 órára

M E G H Í V Ó. a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. június 06-án (hétfő) 09.00 órára BALATONFENYVES KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Tel: 85/560-158 Fax: 85/361-802 M E G H Í V Ó a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 06-án (hétfő)

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása Helyi Esélyegyenlőségi Program Csanádpalota Város Önkormányzata 2013-2018 Türr István Képző és Kutató Intézet

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ GAZDASÁGI / TÁRSADALMI TERÉRE HATÓ GEOGRÁFIAI TÉNYEZŐK Csizmadia Gábor 1

A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ GAZDASÁGI / TÁRSADALMI TERÉRE HATÓ GEOGRÁFIAI TÉNYEZŐK Csizmadia Gábor 1 A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ GAZDASÁGI / TÁRSADALMI TERÉRE HATÓ GEOGRÁFIAI TÉNYEZŐK Csizmadia Gábor 1 Bevezetés Az értékelés tárgya a Dél-Dunántúli régió / társadalmi terére hogyan hat a földrajzi környezet?

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 45.598/2012. Javaslat a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet, valamint a Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet átvételével kapcsolatos döntések

Részletesebben

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE 2010-2014.

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE 2010-2014. OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE 2010-2014. Készült: 2010. január 31. Készítette: Oroszlány Város Önkormányzatának Polgármesteri

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: PANNON Szakképzés Szervezési Társulás Társulási Megállapodásának

Részletesebben

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatási Intézménye szervezeti és működési szabályzata

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatási Intézménye szervezeti és működési szabályzata A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatási Intézménye szervezeti és működési szabályzata A módosításokkal egységes szerkezetben 2009. január 26. SZKTT Közoktatási Intézménye SZMSZ Tartalomjegyzék

Részletesebben

Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012

Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012 1. melléklet Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012 A MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA A

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2005. május 12- i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2005. május 12- i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. május 12- i rendkívüli ülésére Tárgy: Többcélú kistérségi társulási megállapodás jóváhagyása, hozzájárulás pályázat benyújtásához Előterjesztés

Részletesebben

KOMLÓI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE 2012-2017.

KOMLÓI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE 2012-2017. KOMLÓI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KISTÉRSÉGI KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE 2012-2017. A kistérségi közoktatási intézkedési terv aktualizálása Komló, 2012. április 27. Polics József Elnök

Részletesebben

ÁCS VÁROS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJÁNAK 2008. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATA.

ÁCS VÁROS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJÁNAK 2008. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATA. ÁCS VÁROS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJÁNAK 008. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATA. BEVEZETŐ A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 99. évi III. törvény /Szoc.tv./

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzat 2015-2019. évek közötti Gazdasági Programjára.

Tárgy: Javaslat az önkormányzat 2015-2019. évek közötti Gazdasági Programjára. ELŐTERJESZTÉS SAJÓIVÁNKA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. ÁPRILIS 22-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1268-4/2015./V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB III. NAPIREND Tárgy: Javaslat

Részletesebben

BÉKÉSI KISTÉRSÉGI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE PEDAGÓGIAI PROGRAM

BÉKÉSI KISTÉRSÉGI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE PEDAGÓGIAI PROGRAM BÉKÉSI KISTÉRSÉGI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. 1 Intézményünk adatai Neve: Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Címe: 5630 Békés, Baky utca 4. Telefon/fax: 06 66 411 680 Fenntartója: Békési

Részletesebben

HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM (2013-2018) Decs Nagyközség Önkormányzata. 2013. május

HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM (2013-2018) Decs Nagyközség Önkormányzata. 2013. május HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM (2013-2018) Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. május 0 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1 HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM (HE)... 4 BEVEZETÉS... 4 1. A település bemutatása...

Részletesebben

26. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. március 1., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3082, Ft. Oldal

26. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. március 1., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3082, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. március 1., kedd 26. szám Ára: 3082, Ft TARTALOMJEGYZÉK 35/2005. (III. 1.) Korm. r. A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalról szóló 125/2001. (VII.

Részletesebben

Ózd, 2011. május 30. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ózd, 2011. május 30. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T az Árpád Vezér Általános Művelődési Központ átszervezésére, valamint Ózd Város Önkormányzata és Domaháza Község Önkormányzata közötti intézményfenntartó társulási megállapodás módosítására

Részletesebben

Készítette: Erős János igazgató

Készítette: Erős János igazgató SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT S U G O V I C A Á L T A L Á N O S M Ű V E L Ő D É S I K Ö Z P O N T É S S P O R T I S K O L A Készítette: Erős János igazgató. TARTALOMJEGYZÉK I. AZ INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. többcélú kistérségi társulás létrehozásáról

MEGÁLLAPODÁS. többcélú kistérségi társulás létrehozásáról MEGÁLLAPODÁS többcélú kistérségi társulás létrehozásáról A győri statisztikai kistérség települési önkormányzatai a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv) 41. (1) bekezdésben

Részletesebben

Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1138 Budapest, Váci út 179-183.)

Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1138 Budapest, Váci út 179-183.) 1.532/2013. Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1138 Budapest, Váci út 179-183.) Szervezeti és működési szabályzata Intézmény OM - azonosítója: 035391 Intézményvezető: Fehér

Részletesebben

KIVONAT. Kiskunhalas Város Képviselő-testületének 2007. december 17-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből.

KIVONAT. Kiskunhalas Város Képviselő-testületének 2007. december 17-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből. KIVONAT Kiskunhalas Város Képviselő-testületének 2007. december 17-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből. 366/2007. Kth Önkormányzati feladat-ellátási, intézményhálózatműködtetési és fejlesztési

Részletesebben

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 MEGHÍ VÓ FEGYVERNEK ÖNKORM ÁNYZ AT KÉPVI SEL Ő- TESTÜLETE 2013. JÚNIUS 20-ÁN CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K R IMÓCI S ZE N T I S T VÁN Á LTALÁNOS I S KOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA OM A Z O N O S Í T Ó: 032248 TARTALOMJEGYZÉ K I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA....

Részletesebben

9818 Jelentés az alapfokú oktatásra fordított pénzeszközök felhasználásának vizsgálatáról

9818 Jelentés az alapfokú oktatásra fordított pénzeszközök felhasználásának vizsgálatáról 9818 Jelentés az alapfokú oktatásra fordított pénzeszközök felhasználásának vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. Társadalmi-gazdasági

Részletesebben

A MEZŐKÖVESDI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE - 2011 -

A MEZŐKÖVESDI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE - 2011 - A MEZŐKÖVESDI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE - 2011-1 T A R T AL O M Bevezető 4 1. A társulás bemutatása 4 1.1. Jogi háttér 5 1.2. Alapadatok 5 1.3. Vállalt

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMJA 2005-2010

SZAKMAI PROGRAMJA 2005-2010 Csanádpalota Nagyközség Önkormányzatának Napsugár Óvoda és Bölcsőde Csanádpalotai Bölcsőde Tagintézménye SZAKMAI PROGRAMJA 2005-2010 Készítette: Kovács Jánosné Tagintézmény vezető 1 Szakmai program 2005-2010-ig

Részletesebben

I N T É Z M É N Y I M I N Ő S É G I R Á N Y Í T Á S I P R O G R A M T I S Z A L Ö K 2 0 0 4.

I N T É Z M É N Y I M I N Ő S É G I R Á N Y Í T Á S I P R O G R A M T I S Z A L Ö K 2 0 0 4. 1 I N T É Z M É N Y I M I N Ő S É G I R Á N Y Í T Á S I P R O G R A M T I S Z A L Ö K 2 0 0 4. 2 Osztani magad hogy így sokasodjál, kicsikhez hajolni hogy magasodjál, hallgatni őket, hogy tudd a világot,

Részletesebben

Napközi Otthonos Óvoda. 9. sz. melléklet

Napközi Otthonos Óvoda. 9. sz. melléklet Napközi Otthonos Óvoda 9. sz. mellklet ö Ó ö ú ö í ú ű í í ü ö í í ö í ü ű ö ű ü ü í ö ú ü ö ű í ü ű ö í ü ö ö ü ö ö ü ö ö í ö ö ö ö í ú ö í ö ú í ö ü í ö ö í ü í ü ö ü í í í ú í ö ö ö í í ú ö í í ű ö

Részletesebben

Ipoly-menti Palócok HACS HFS 2016.

Ipoly-menti Palócok HACS HFS 2016. Vezetői összefoglaló 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia hozzájárulása a Vidékfejlesztési Program és az EU2020 céljaihoz Helyi Fejlesztési Stratégiánk hozzájárul az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedésre

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

ő ú ú ú ú ő É Á Ő ú ő ű ő ő ü ú Ö É É Á Á Á Á ú ő ü ú ő Ö ú ú Á Á Á ő ü É Á Á ú Ö Ö É É ü Á É Á Ü É Ö Á Á Á Á Ó É Ó Á Á É É É Ü Ö Ú É ú Á É É ü ú Ö Ú É É Ő Ó Ó Ö Ó ú Ő ű ú Ő ű ő ő ú Ö ű ő ő ű É Ő É ű Ü

Részletesebben

ő Á Á Á ő ó Á Ö É Ö Á Á É Ó Á É É ó ő ü ő ü ő ő ó ó ő ó ó ő ó ő ő Ö ü ó ú ó ő Ö ő ü ó ő ő ú ó ő ü ő ő ü ü ő ő ő ő ő ő ő ü ü ó ó ő ü ő ő ü ü ő ü ó ő ó ü ü ő ú ü ő ü ü ő ő ü ó ő ü ó ó ő ü ú ő ó ő ü ó ú ő

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben