ÖSSZEVONT TERÜLETI JEGY

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÖSSZEVONT TERÜLETI JEGY"

Átírás

1 ÖSSZEVONT TERÜLETI JEGY Az Összevont Területi Jegy szabályai A jegy tulajdonosa jogosult a feltüntetett vízterületeken a vonatkozó jogszabályok, az országos és a helyi horgászrendben meghatározott előírások és korlátozások betartásával horgászni. Csak érvényes állami horgászjeggyel és fogási naplóval rendelkező, a MOHOSZ tagegyesületeinél tagsággal rendelkező horgászok vehetik igénybe. 2. A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a évi CII. törvény, a 133/2013, (XII.29) VM rendeletet valamint a HOFESZ horgászrend előírásait. A szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a következmények alól! 3. A jegy tulajdonosa jogosult az 1. pont betartásával horgászni az alábbi vízterületeken: Gaja patak ( , ) - Sárvíz Malomcsatorna ( ), Nádor-csatorna ( ) a Fehérvárcsurgói-víztározó ( ), Palotavárosi Alsó és Felső-tó ( ), Pátkai-víztározó ( ), Sárosdi horgásztó ( ), Duna folyam fkm közötti szakaszon (a Nagytétényi vasútállomástól a Dunaegyházi holtág befolyójáig), a Váli-víz a Pusztaszabolcsi hídig, kivéve az Ercsi- és Adonyi mellékág, a Dunaújvárosi Kikötői-öböl, a Felső-öböl csatorna, a Tököli sóderbánya-tó és a Tassi V-ös, VI-os vízterület. A Palotavárosi Felső-tó sport-tó, hal nem tartható meg! Az engedéllyel napkeltétől-napnyugtáig, péntek-szombat-vasárnap és az ünnepnapokat megelőző napon éjszaka is engedélyezett a horgászat. A Palotaváros Alsó- és Palotaváros Felső-tavon csak napkeltétől-napnyugtáig szabad horgászni. A Duna engedélyezett szakaszán a helyi horgászrend érvényes. 4. A kifogható halmennyiségre érvényes szabályok: a.) Darabszám korlátozással védett őshonos halak közül a következő fajokból: márna, ponty, balin, compó, harcsa, csuka, fogassüllő, kősüllő, sebes pisztráng és amurból az éves terület jegy birtokában megtartható mennyiség felnőtt horgászoknak 35 db/év. A megtartani kívánt zsákmányt a horgász köteles azonnal az állami fogási naplóba ill. a területi jegyen lévő fogási táblázatba rögzíteni ennek elmulasztása a területi jegy bevonásával jár. b.) A napi darabszám korlátozással nem védett, őshonos fogható halfajokból (keszegfélék, bodorka,angolna, garda, paduc, sügér) az éves terület jegy birtokában a felnőtt horgászok évente 30kg-ot tarthatnak meg. A napi darabszám és mennyiségi korlátozások vonatkozásában, valamint az itt nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló évi CII. törvény, annak végrehajtásáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet és a MOHOSZ Országos Horgászrendje az irányadó. 5. Kíméleti területek: Az engedélyben felsorolt vízterületeken, a védett kíméleti részeken tilos a horgászat, ezek elhelyezkedéséről a horgászat megkezdése előtt kell tájékozódni.

2 6. A fent felsorolt vizek egész területén tilos szemetelni, környezetszennyező tevékenységet végezni és szemetes helyen horgászni! Óvjuk közösen a természetet és környezetünk tisztaságát! A horgászat során a keletkezett hulladékot tilos a horgászhelyen hagyni! 7. Az éves jeggyel kifogható mennyiség elérését követően a területi engedély érvényét veszti, a továbbiakban horgászatra nem jogosít. A horgászat csak az adott vízterületre érvényes területi jegy kiváltása után folytatható. 8. A horgászjegy tulajdonosa a jegy átvételekor aláírásával is igazolja, hogy tudomásul veszi, és magára nézve kötelezőnek elismeri az adott vízterület horgászrendjét, annak betartását. A területi jegy megváltásával tulajdonosa hozzájárul, hogy róla a horgászati tevékenységével kapcsolatosan a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátásához a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhessen. Az ellenőrzés során készült felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. 9. A horgászatra vonatkozó szabályok megsértésekor, a területi jegyet a szabálytalanságot megállapító halászati őr, társadalmi halőr is elveheti. Halvédelmi szabálysértés esetén a hatósághoz történő továbbítás végett az állami horgászjegy visszatartásra kerül. 10. A rendészeti igazolvánnyal és jelvénnyel rendelkező halászati őrök szabálysértés gyanúja esetén jogosultak a ruházat, csomag és jármű átvizsgálására, a jármű feltartóztatására, szükség esetén kényszerítő eszközök alkalmazására. 11. Éjszakai horgászat ideje alatt a a horgászhelyet folyamatos fehér fénnyel kell megvilágítani. 12. A Horgász Környezetvédelmi Nap a a HOFESZ vizein április 16-án, a Fehérvárcsurgói tározón április 9-én kerül megrendezésre. Ezeken a napokon óráig az adott vízterületek teljes területén tilos a horgászat. A tilalom megsértése a területi jegy végleges bevonásával jár. 13. A MOHOSZ, a HOFESZ, a HVDSZ és a Sárosdi HE. a vízparton történő balesetekért felelősséget nem vállal! Elveszett engedélyt nem áll módunkban pótolni. A HOFESZ Iroda telefonszáma: 22/ A helyi horgászrendekről tájékozódhat: honlapokon. A területi jegyet legkésőbb ig kötelező visszaküldeni ajánlott küldeményként vagy személyesen a HOFESZ címére (8000 Székesfehérvár, Pilinszky tér 1-2), ennek elmulasztása kizárja a következő évi összevont jegytípus váltását. Jó fogást és kellemes időtöltést kívánunk! Székesfehérvár, január 01.

3 ÖSSZEVONT TERÜLETI JEGY + VELENCEI-TÓ Az Összevont Területi Jegy szabályai A jegy tulajdonosa jogosult a feltüntetett vízterületeken a vonatkozó jogszabályok, az országos és a helyi horgászrendben meghatározott előírások és korlátozások betartásával horgászni. Csak érvényes állami horgászjeggyel és fogási naplóval rendelkező, a MOHOSZ tagegyesületeinél tagsággal rendelkező horgászok vehetik igénybe. 2. A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a évi CII. törvény, a 133/2013, (XII.29) VM rendeletet valamint a HOFESZ horgászrend előírásait. A szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a következmények alól! 3. A jegy tulajdonosa jogosult az 1. pont betartásával horgászni az alábbi vízterületeken: Velencei-tó ( ), Gaja patak ( , ) - Sárvíz Malomcsatorna ( ), Nádor-csatorna ( ) a Fehérvárcsurgói-víztározó ( ), Palotavárosi Alsó és Felső-tó ( ), Pátkai-víztározó ( ), Sárosdi horgásztó ( ), Duna folyam fkm közötti szakaszon (a Nagytétényi vasútállomástól a Dunaegyházi holtág befolyójáig), a Váli-víz a Pusztaszabolcsi hídig, kivéve az Ercsi- és Adonyi mellékág, a Dunaújvárosi Kikötői-öböl, a Felső-öböl csatorna, a Tököli sóderbánya-tó és a Tassi V-ös, VI-os vízterület. A Palotavárosi Felső-tó sport-tó, hal nem tartható meg! Az engedéllyel napkeltétől-napnyugtáig lehetséges a horgászat, kivétel a Velencei-tó és a Duna (lásd. helyi horgászrend). 4. A kifogható halmennyiségre érvényes szabályok: a.) A darabszám korlátozással védett őshonos halak közül a következő fajokból: márna, ponty, balin, compó, harcsa, csuka, fogassüllő, kősüllő, sebes pisztráng és amurból az éves terület jegy birtokában megtartható mennyiség felnőtt horgászoknak 30db/év. A megtartani kívánt zsákmányt a horgász köteles azonnal az állami fogási naplóba ill. a területi jegyen lévő fogási táblázatba rögzíteni ennek elmulasztása a területi jegy bevonásával jár. b.) A napi darabszám korlátozással nem védett, őshonos fogható halfajokból (keszegfélék, bodorka,angolna, garda, paduc, sügér) az éves terület jegy birtokában a felnőtt horgászok évente 30kg-ot tarthatnak meg. A napi darabszám és mennyiségi korlátozások vonatkozásában, valamint az itt nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló évi CII. törvény, annak végrehajtásáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet és a MOHOSZ Országos Horgászrendje az irányadó. 5. Kíméleti területek:

4 Az engedélyben felsorolt vízterületeken, a védett kíméleti részeken tilos a horgászat, ezek elhelyezkedéséről a horgászat megkezdése előtt kell tájékozódni. 6. A fent felsorolt vizek egész területén tilos szemetelni, környezetszennyező tevékenységet végezni és szemetes helyen horgászni! Óvjuk közösen a természetet és környezetünk tisztaságát! A horgászat során a keletkezett hulladékot tilos a horgászhelyen hagyni! 7. Az éves jeggyel kifogható mennyiség elérését követően a területi engedély érvényét veszti, a továbbiakban horgászatra nem jogosít. A horgászat csak az adott vízterületre érvényes területi jegy kiváltása után folytatható. 8. A horgászjegy tulajdonosa a jegy átvételekor aláírásával is igazolja, hogy tudomásul veszi, és magára nézve kötelezőnek elismeri az adott vízterület horgászrendjét, annak betartását. A területi jegy megváltásával tulajdonosa hozzájárul, hogy róla a horgászati tevékenységével kapcsolatosan a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátásához a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhessen. Az ellenőrzés során készült felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. 9. A horgászatra vonatkozó szabályok megsértésekor, a területi jegyet a szabálytalanságot megállapító halászati őr, társadalmi halőr is elveheti. Halvédelmi szabálysértés esetén a hatósághoz történő továbbítás végett az állami horgászjegy visszatartásra kerül. 10. A rendészeti igazolvánnyal és jelvénnyel rendelkező halászati őrök szabálysértés gyanúja esetén jogosultak a ruházat, csomag és jármű átvizsgálására, a jármű feltartóztatására, szükség esetén kényszerítő eszközök alkalmazására. 11. Éjszakai horgászat ideje alatt a a horgászhelyet folyamatos fehér fénnyel kell megvilágítani. 12. A Horgász Környezetvédelmi Nap a a HOFESZ vizein április 16-án, a Fehérvárcsurgói tározón április 9-én kerül megrendezésre. Ezeken a napokon óráig az adott vízterületek teljes területén tilos a horgászat. A tilalom megsértése a területi jegy végleges bevonásával jár. 13. A MOHOSZ, a HOFESZ, a HVDSZ és a Sárosdi HE. a vízparton történő balesetekért felelősséget nem vállal! Elveszett engedélyt nem áll módunkban pótolni. A HOFESZ Iroda telefonszáma: 22/ A helyi horgászrendekről tájékozódhat: honlapokon. A területi jegyet legkésőbb ig kötelező visszaküldeni ajánlott küldeményként vagy személyesen a HOFESZ címére (8000 Székesfehérvár, Pilinszky tér 1-2), ennek elmulasztása kizárja a következő évi összevont jegytípus váltását. Jó fogást és kellemes időtöltést kívánunk! Székesfehérvár, január 01.

5 ÖSSZEVONT TERÜLETI JEGY + BALATON Az Összevont Területi Jegy szabályai A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a évi CII. törvény, a 133/2013, (XII.29) VM rendeletet valamint a MOHOSZ Velencei-tavi horgászrendet, a Balatoni horgászrendet, a HOFESZ és a HVDSZ által kezelt Fejér-megyei vizeire vonatkozó horgászrendek előírásait. A szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a következmények alól! A helyi horgászrendekről tájékozódhat: ; és a honlapokon. A helyi horgászrendeken felül a horgász köteles betartani az itt feltüntetett szabályozást is (1-13. pont)! 2. Az Összevont Területi Jegyet csak érvényes állami horgászjeggyel és fogási naplóval rendelkező, a MOHOSZ tagegyesületeinél tagsággal rendelkező horgászok vehetik igénybe. A jegy tulajdonosa jogosult a feltüntetett vízterületeken a vonatkozó jogszabályok, az országos és a helyi horgászrendben meghatározott előírások és korlátozások betartásával horgászni. 3. A jegy tulajdonosa jogosult az 1. pont betartásával horgászni az alábbi vízterületeken: Balaton (part menti sáv 1500m-ig) ( ), a Gaja patak ( , ) - Sárvíz Malomcsatorna ( ), Nádor-csatorna ( ) a Fehérvárcsurgóivíztározó ( ), Palotavárosi Alsó és Felső-tó ( ), Pátkai-víztározó ( ), Sárosdi horgásztó ( ), Duna folyam fkm közötti szakaszon (a Nagytétényi vasútállomástól a Dunaegyházi holtág befolyójáig), a Váli-víz a Pusztaszabolcsi hídig, kivéve az Ercsi- és Adonyi mellékág, a Dunaújvárosi Kikötői-öböl, a Felső-öböl csatorna, a Tököli sóderbánya-tó és a Tassi V-ös, VI-os vízterület. A Palotavárosi Felső-tó sport-tó, hal nem tartható meg! Az engedéllyel napkeltétől-napnyugtáig lehetséges a horgászat, kivétel a Balaton és a Duna (lásd. helyi horgászrend). 4. A kifogható halmennyiségre érvényes szabályok: Darabszám korlátozás alá tartozó őshonos halakból a felnőtt horgász 30 db/év, az ifjúsági horgászok 15 db/év,a gyermek horgász 5 db/év mennyiséget tarthat meg. A megtartani kívánt halat a horgász köteles azonnal az állami fogási naplóba ill. a területi jegyen lévő fogási táblázatba rögzíteni ennek elmulasztása a területi jegy bevonásával jár. A napi darabszám korlátozással nem védett, őshonos fogható halfajokból (keszegfélék, bodorka, garda, paduc, sügér) az éves terület jegy birtokában a horgászok évente 30kg-ot tarthatnak meg.

6 A napi darabszám és mennyiségi korlátozások vonatkozásában, valamint az itt ÉS A HELYI HORGÁSZ-RENDEKBEN nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló évi CII. törvény, annak végrehajtásáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet és a MOHOSZ Országos Horgászrendje az irányadó. 5. Kíméleti területek: Az engedélyben felsorolt vízterületeken, a védett kíméleti részeken tilos a horgászat, ezek elhelyezkedéséről a horgászat megkezdése előtt kell tájékozódni. 6. A fent felsorolt vizek egész területén tilos szemetelni, környezetszennyező tevékenységet végezni és szemetes helyen horgászni! Óvjuk közösen a természetet és környezetünk tisztaságát! A horgászat során a keletkezett hulladékot tilos a horgászhelyen hagyni! 7. Az éves jeggyel kifogható mennyiség elérését követően a területi engedély érvényét veszti, a továbbiakban horgászatra nem jogosít. A horgászat csak az adott vízterületre érvényes területi jegy kiváltása után folytatható. 8. A horgászjegy tulajdonosa a jegy átvételekor aláírásával is igazolja, hogy tudomásul veszi, és magára nézve kötelezőnek elismeri az adott vízterület horgászrendjét, annak betartását. A területi jegy megváltásával tulajdonosa hozzájárul, hogy róla a horgászati tevékenységével kapcsolatosan a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátásához a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhessen. Az ellenőrzés során készült felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. 9. A horgászatra vonatkozó szabályok megsértésekor, a területi jegyet a szabálytalanságot megállapító halászati őr, társadalmi halőr is elveheti. Halvédelmi szabálysértés esetén a hatósághoz történő továbbítás végett az állami horgászjegy visszatartásra kerül. 10. A rendészeti igazolvánnyal és jelvénnyel rendelkező halászati őrök szabálysértés gyanúja esetén jogosultak a ruházat, csomag és jármű átvizsgálására, a jármű feltartóztatására, szükség esetén kényszerítő eszközök alkalmazására. 11. Éjszakai horgászat ideje alatt a a horgászhelyet folyamatos fehér fénnyel kell megvilágítani. 12. A Horgász Környezetvédelmi Nap a a HOFESZ vizein április 16-án, a Fehérvárcsurgói tározón április 9-én kerül megrendezésre. Ezeken a napokon óráig az adott vízterületek teljes területén tilos a horgászat. A tilalom megsértése a területi jegy végleges bevonásával jár. 13. A MOHOSZ, a HOFESZ, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a HVDSZ és a Sárosdi HE. a vízparton történő balesetekért felelősséget nem vállal! 14. Elveszett engedélyt nem áll módunkban pótolni. A HOFESZ Iroda telefonszáma: 22/ A területi jegyet legkésőbb ig kötelező visszaküldeni ajánlott küldeményként vagy személyesen a HOFESZ címére (8000 Székesfehérvár, Pilinszky tér 1-2), ennek elmulasztása kizárja a következő évi összevont jegytípus váltását. Jó fogást és kellemes időtöltést kívánunk! Székesfehérvár, január 01.

7 ÖSSZEVONT TERÜLETI JEGY + VELENCEI-TÓ + BALATON Az Összevont Területi Jegy szabályai A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a évi CII. törvény, a 133/2013, (XII.29) VM rendeletet valamint a MOHOSZ Velencei-tavi horgászrendet, a Balatoni horgászrendet, a HOFESZ és a HVDSZ által kezelt Fejér-megyei vizeire vonatkozó horgászrendek előírásait. A szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a következmények alól! A helyi horgászrendekről tájékozódhat: ; és a honlapokon. A helyi horgászrendeken felül a horgász köteles betartani az itt feltüntetett szabályozást is (1-13. pont)! 2. Az Összevont Területi Jegyet csak érvényes állami horgászjeggyel és fogási naplóval rendelkező, a MOHOSZ tagegyesületeinél tagsággal rendelkező horgászok vehetik igénybe. A jegy tulajdonosa jogosult a feltüntetett vízterületeken a vonatkozó jogszabályok, az országos és a helyi horgászrendben meghatározott előírások és korlátozások betartásával horgászni. 3. A jegy tulajdonosa jogosult az 1. pont betartásával horgászni az alábbi vízterületeken: Balaton (part menti sáv 1500m-ig) ( ), a Velencei-tó ( ), Gaja patak ( , ) - Sárvíz Malomcsatorna ( ), Nádor-csatorna ( ) a Fehérvárcsurgói-víztározó ( ), Palotavárosi Alsó és Felső-tó ( ), Pátkaivíztározó ( ), Sárosdi horgásztó ( ), Duna folyam fkm közötti szakaszon (a Nagytétényi vasútállomástól a Dunaegyházi holtág befolyójáig), a Váli-víz a Pusztaszabolcsi hídig, kivéve az Ercsi- és Adonyi mellékág, a Dunaújvárosi Kikötői-öböl, a Felső-öböl csatorna, a Tököli sóderbánya-tó és a Tassi V-ös, VI-os vízterület. A Palotavárosi Felső-tó sport-tó, hal nem tartható meg! Az engedéllyel napkeltétől-napnyugtáig lehetséges a horgászat, kivétel a Balaton, Velenceitó és a Duna (lásd. helyi horgászrend). 4. A kifogható halmennyiségre érvényes szabályok: Darabszám korlátozás alá tartozó őshonos halakból a felnőtt horgász 30 db/év, az ifjúsági horgászok 15 db/év,a gyermek horgász 5 db/év mennyiséget tarthat meg. A megtartani kívánt halat a horgász köteles azonnal az állami fogási naplóba ill. a területi jegyen lévő fogási táblázatba rögzíteni ennek elmulasztása a területi jegy bevonásával jár. A napi darabszám korlátozással nem védett, őshonos fogható halfajokból (keszegfélék, bodorka, garda, paduc, sügér) az éves terület jegy birtokában a horgászok évente 30kg-ot tarthatnak meg.

8 A napi darabszám és mennyiségi korlátozások vonatkozásában, valamint az itt ÉS A HELYI HORGÁSZ-RENDEKBEN nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló évi CII. törvény, annak végrehajtásáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet és a MOHOSZ Országos Horgászrendje az irányadó. 5. Kíméleti területek: Az engedélyben felsorolt vízterületeken, a védett kíméleti részeken tilos a horgászat, ezek elhelyezkedéséről a horgászat megkezdése előtt kell tájékozódni. 6. A fent felsorolt vizek egész területén tilos szemetelni, környezetszennyező tevékenységet végezni és szemetes helyen horgászni! Óvjuk közösen a természetet és környezetünk tisztaságát! A horgászat során a keletkezett hulladékot tilos a horgászhelyen hagyni! 7. Az éves jeggyel kifogható mennyiség elérését követően a területi engedély érvényét veszti, a továbbiakban horgászatra nem jogosít. A horgászat csak az adott vízterületre érvényes területi jegy kiváltása után folytatható. 8. A horgászjegy tulajdonosa a jegy átvételekor aláírásával is igazolja, hogy tudomásul veszi, és magára nézve kötelezőnek elismeri az adott vízterület horgászrendjét, annak betartását. A területi jegy megváltásával tulajdonosa hozzájárul, hogy róla a horgászati tevékenységével kapcsolatosan a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátásához a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhessen. Az ellenőrzés során készült felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. 9. A horgászatra vonatkozó szabályok megsértésekor, a területi jegyet a szabálytalanságot megállapító halászati őr, társadalmi halőr is elveheti. Halvédelmi szabálysértés esetén a hatósághoz történő továbbítás végett az állami horgászjegy visszatartásra kerül. 10. A rendészeti igazolvánnyal és jelvénnyel rendelkező halászati őrök szabálysértés gyanúja esetén jogosultak a ruházat, csomag és jármű átvizsgálására, a jármű feltartóztatására, szükség esetén kényszerítő eszközök alkalmazására. 11. Éjszakai horgászat ideje alatt a a horgászhelyet folyamatos fehér fénnyel kell megvilágítani. 12. A Horgász Környezetvédelmi Nap a a HOFESZ vizein április 16-án, a Fehérvárcsurgói tározón április 9-én kerül megrendezésre. Ezeken a napokon óráig az adott vízterületek teljes területén tilos a horgászat. A tilalom megsértése a területi jegy végleges bevonásával jár. 13. A MOHOSZ, a HOFESZ, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a HVDSZ és a Sárosdi HE. a vízparton történő balesetekért felelősséget nem vállal! 14. Elveszett engedélyt nem áll módunkban pótolni. A HOFESZ Iroda telefonszáma: 22/ A területi jegyet legkésőbb ig kötelező visszaküldeni ajánlott küldeményként vagy személyesen a HOFESZ címére (8000 Székesfehérvár, Pilinszky tér 1-2), ennek elmulasztása kizárja a következő évi összevont jegytípus váltását. Jó fogást és kellemes időtöltést kívánunk! Székesfehérvár, január 01.

Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2011. évi munkájáról (2012. február 18.)

Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2011. évi munkájáról (2012. február 18.) Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2011. évi munkájáról (2012. február 18.) Tisztelt horgásztársak! Köszöntök minden megjelent horgásztársat az elmúlt éves munkánkat értékelő közgyűlésünkön.

Részletesebben

BALATONI HORGÁSZ EGYESÜLET

BALATONI HORGÁSZ EGYESÜLET BALATONI HORGÁSZ EGYESÜLET Székhely, levelezési cím : 1224. Budapest, Diótörő út 61. Tel., Fax: 207-42-92 Mobil: 20/945-87-15 2011. december 06. Ó, gyönyörű szép, titokzatos éj! Égszemű gyermek, csöpp

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata. 5/2016. (IV.08.) önkormányzati rendelete a Központi Strand rendjéről és a strandi jegyárakról

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata. 5/2016. (IV.08.) önkormányzati rendelete a Központi Strand rendjéről és a strandi jegyárakról Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata 5/2016. (IV.08.) önkormányzati rendelete a Központi Strand rendjéről és a strandi jegyárakról Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény

Részletesebben

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2006.(V.18.) sz. rendelete A STRAND HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L ÉS A BELÉP DÍJAIRÓL

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2006.(V.18.) sz. rendelete A STRAND HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L ÉS A BELÉP DÍJAIRÓL K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 6/2006.(V.18.) sz. rendelete A STRAND HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L ÉS A BELÉP DÍJAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Behúzós, (behordós) horgászat szabályai a Balatonon

Behúzós, (behordós) horgászat szabályai a Balatonon Behúzós, (behordós) horgászat szabályai a Balatonon A Balatonra általános éves területi jegyet vagy behúzós időszaki területi jegyet váltott horgász köteles betartani a Balatoni Horgászrend rendelkezéseit,

Részletesebben

É R T E S Í T É S. munkaszüneti nap, a hetek els tanszüneti munkanapját megel z munkaszüneti nap, munkanap, a hetek utolsó tanszüneti munkanapja,

É R T E S Í T É S. munkaszüneti nap, a hetek els tanszüneti munkanapját megel z munkaszüneti nap, munkanap, a hetek utolsó tanszüneti munkanapja, É R T E S Í T É S Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a 2015. karácsonyi és a 2016. újévi ünnepekkel összefüggésben az autóbuszjáratok közlekedési napjai az alábbiak szerint alakulnak: 2015. december

Részletesebben

I.7.1. Általános taktikai ajánlások... 22 I.7.1.1. Az intézkedés során alkalmazandó alapelvek... 22 I.7.1.2. Az intézkedések szakaszai... 22 I.7.1.3.

I.7.1. Általános taktikai ajánlások... 22 I.7.1.1. Az intézkedés során alkalmazandó alapelvek... 22 I.7.1.2. Az intézkedések szakaszai... 22 I.7.1.3. 1 Tartalomjegyzék I. Fejezet: Szakmai ismeretek... 5 I.1. A tevékenységet maghatározó főbb jogszabályok... 5 I.1.1. A 2012. évi CXX. törvény hatálya, a rendészeti feladatokat ellátó személyek köre... 5

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének. 2/2010. (I.29.) sz. rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének. 2/2010. (I.29.) sz. rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének 2/2010. (I.29.) sz. rendelete a szociálisan hátrányos helyzetben lévık részére adósságkezelési szolgáltatás mőködtetésérıl Celldömölk Város Önkormányzatának

Részletesebben

É R T E S Í T É S. tanszünet, a hét első munkanapja. munkaszüneti nap. munkaszüneti nap. munkanap, iskolai előadási nap

É R T E S Í T É S. tanszünet, a hét első munkanapja. munkaszüneti nap. munkaszüneti nap. munkanap, iskolai előadási nap ALBA VOLÁN Zrt. Székesfehérvár Börgöndi u. 14. É R T E S Í T É S Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a 2014. karácsonyi és a 2015. újévi ünnepekkel összefüggésben az autóbuszjáratok közlekedési

Részletesebben

A nyolc óra után, késve érkezett tanulók /orvosi, vagy szülői igazolás hiányában/ az első óra igazolatlan mulasztásnak számít.

A nyolc óra után, késve érkezett tanulók /orvosi, vagy szülői igazolás hiányában/ az első óra igazolatlan mulasztásnak számít. HÁZIREND mely a Malomvölgy Ált. Isk. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok alapján. A házirend célja és feladata: 1).Megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

Szakértői vélemény A Duna folyam fkm, illetve Rókás vízállás Makád mentetlen holtág folyamszakasz kíméleti területeinek kijelöléséről

Szakértői vélemény A Duna folyam fkm, illetve Rókás vízállás Makád mentetlen holtág folyamszakasz kíméleti területeinek kijelöléséről Dr. Bokor Zoltán tudományos főmunkatárs, halászati szakértő szakértői névjegyzék száma: SZIF/16-3/2011. Szakértői vélemény A Duna folyam 1630-1564 fkm, illetve Rókás vízállás Makád mentetlen holtág folyamszakasz

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2010. ( II...).rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről I.

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2010. ( II...).rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről I. Pannonhalma Város Önkormányzat.../2010. ( II...).rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 1/2008. (II.16.) Önkormányzati rendelet az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról. helyi hulladékgazdálkodásról, helyi közszolgáltatás igénybevételéről Petrivente Községi Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Ikt. sz.: VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT

Ikt. sz.: VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT Ikt. sz.: VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT 2014 VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZAT A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központnál a Szervezeti és Működési Szabályzatában megfogalmazottakkal összefüggésben

Részletesebben

I.7.1.2. Az intézkedések szakaszai... 21 I.7.1.3. Az intézkedés megkezdésének és lefolytatásának taktikája... 21 I.7.1.4. Az intézkedő állás,

I.7.1.2. Az intézkedések szakaszai... 21 I.7.1.3. Az intézkedés megkezdésének és lefolytatásának taktikája... 21 I.7.1.4. Az intézkedő állás, 1 Tartalomjegyzék I. Fejezet: Szakmai ismeretek... 5 I.1. A tevékenységet maghatározó főbb jogszabályok... 5 I.1.1. A 2012. évi CXX. törvény hatálya, a rendészeti feladatokat ellátó személyek köre... 5

Részletesebben

Ászári Közös Önkormányzati Hivatal KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

Ászári Közös Önkormányzati Hivatal KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Ászári Közös Önkormányzati Hivatal KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT 2015 I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A szabályzat célja A szabályzat célja, hogy a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvényben

Részletesebben

VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ II. FORDULÓ

VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ II. FORDULÓ VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ II. FORDULÓ CSAPAT NÉV: CSAPATKAPITÁNY NEVE: CSAPATKAPITÁNY ELÉRHETŐSÉGE: VASKERESZTES, 2010-03-21 FELADATOK I. Feladat: A helyszíni forduló a vaskeresztesi tanpályán

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27-i ülésére Tárgy: A hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezéséről szóló 34/2012.(XII.18.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Magyarország vízrajza

Magyarország vízrajza Magyarország vízrajza Magyarország felszíni vízkészletének 90%- át a szomszéd országokból érkező folyók hozzák hazánk területére. A behozatal kedvezőtlen hatása, hogy a vizekkel együtt jelentős mennyiségű

Részletesebben

I.7.3. Az egyen vagy formaruhával kapcsolatos tilalmak... 24 I.7.4. Az ellátási kötelezettség... 24 I.8. Az intézkedések taktikai ajánlásai...

I.7.3. Az egyen vagy formaruhával kapcsolatos tilalmak... 24 I.7.4. Az ellátási kötelezettség... 24 I.8. Az intézkedések taktikai ajánlásai... 1 Tartalomjegyzék I. Fejezet: Szakmai ismeretek... 6 I.1. A tevékenységet maghatározó főbb jogszabályok... 6 I.1.1. A 2012. évi CXX. törvény hatálya, a rendészeti feladatokat ellátó személyek köre... 6

Részletesebben

Építményadó Építményadó számlaszám: 12001008-00140568-00100009

Építményadó Építményadó számlaszám: 12001008-00140568-00100009 III. kerületi Adótájékoztató Építményadó, Telekadó, Idegenforgalmi adó, Magánszemélyek kommunális adója Forrás: www.obuda.hu Építményadó Építményadó számlaszám: 12001008-00140568-00100009 A kerületben

Részletesebben

Felsőpáhok Község Polgármestere

Felsőpáhok Község Polgármestere Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. ELŐTERJESZTÉS a Felsőpáhok Község Képviselő-testületének 2010. február 25-i ülésére Tárgy: A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése

Részletesebben

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról, a településtisztaság biztosításáról Ordacsehi Községi Önkormányzat

Részletesebben

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS Rendezvény ideje, helyszíne: A találkozó időpontja: 2016. június 17-19. A találkozó helye: Paks, Füzes-tavak A találkozó szervezője: MVM ATOMIX Kft A találkozó fővédnöke: Szücs Gábor Atomix

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A mezőgazdasági vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. Az adatáramlás és -feldolgozás rendszere

ÚTMUTATÓ A mezőgazdasági vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. Az adatáramlás és -feldolgozás rendszere ÚTMUTATÓ A mezőgazdasági vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Az adatáramlás és -feldolgozás rendszere Az adatlapokat a vízügyi igazgatóságok küldik ki, illetve elektronikus formában

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e. szociális tárgyú helyi önkormányzati rendeletek módosításáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e. szociális tárgyú helyi önkormányzati rendeletek módosításáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2005.(IV.28.) KGY r e n d e l e t e szociális tárgyú helyi önkormányzati rendeletek módosításáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Tisztelt Közgyűlés! Sajnos tevékeny része volt ebben több tanyahasználónak, akik rémtörténetekkel ijesztgették a kismamát:

Tisztelt Közgyűlés! Sajnos tevékeny része volt ebben több tanyahasználónak, akik rémtörténetekkel ijesztgették a kismamát: Először is szeretnék beszámolni az elmúlt év szervezeti életében történt változásokról. Taglétszámunk 2013-ban 1347 fő volt, 2014-ben 1504 fő volt, 2015-ben 1376 fő volt. A Duna egész évi rendkívül alacsony

Részletesebben

4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata

4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata 4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében biztosított

Részletesebben

A Diósgyőri vár házirendje

A Diósgyőri vár házirendje Szeretettel köszöntjük a Diósgyőri várban! Nagyon fontos számunkra, hogy az intézményünkben eltöltött idő alatt minden látogatónk jól érezze magát, ezért arra törekszünk, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket.

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2005. (XI. 30.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2005. (XI. 30.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2005. (XI. 30.) ÖR. rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 26/2000. (IX. 29.) ÖR. rendelet módosításáról és egységes szövegéről

Részletesebben

Zúzmara Expressz Mahócára

Zúzmara Expressz Mahócára Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság 3535 Miskolc, Erdész utca 24. +36 (46) 530-593, +36 (30) 488-7528 www.eszakerdo.hu, www.laev.hu A reggel 9:30-kor Miskolcról Mahócára induló kirándulóvonatra

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat ROMKERT 1013 Budapest, Döbrentei tér 9. Tűzvédelmi Szabályzat 2016. Kiadja: ügyvezető Módosította: Végh Ferenc tűzvédelmi tervező szakmérnök TUÉ 13-14179 tel: 06-20/931-9245 1 Adatlap A Gazdálkodó szervezet

Részletesebben

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS ZRT. NEMZETKÖZI AUTÓBUSZ JÁRATAIN

UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS ZRT. NEMZETKÖZI AUTÓBUSZ JÁRATAIN UTAZÁSI FELTÉTELEK AZ ORANGEWAYS ZRT. NEMZETKÖZI AUTÓBUSZ JÁRATAIN Az OrangeWays Zrt. kötelezi magát az érvényes menetjeggyel rendelkező személyek célállomásba való szállítására, az előre közölt menetrend,

Részletesebben

2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám

2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám 2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám 7/2008. (XII. 19.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Cargo Zrt. üzembiztonsági ellenőrzéséről... 2 8/2008. (XII. 19.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Cargo Zrt.

Részletesebben

1990. évi XCIII. törvény

1990. évi XCIII. törvény 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről[1] Az Országgyűlés az állami és társadalmi feladatokhoz való arányos hozzájárulás, valamint az önkormányzatok saját bevételi forrásának gyarapítása érdekében az

Részletesebben

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet 215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 26. -ának a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

H Á Z I R E N D BEVEZETÉS

H Á Z I R E N D BEVEZETÉS H Á Z I R E N D BEVEZETÉS A házirend célja Az iskolai házirendje állapítja meg a Köznevelési törvényben és más jogszabályokban meghatározott tanulói jogok gyakorlásának és - a tanulmányi kötelezettségek

Részletesebben

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete a köztemető és a temetkezések rendjéről, a köztemető üzemeltetéséről Százhalombatta Város Önkormányzata a temetőkről

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004. (IV.30.) rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ 2015/36. SZÁM TARTALOM. Egyéb közlemények

ÉRTESÍTŐ 2015/36. SZÁM TARTALOM. Egyéb közlemények 2015/36. SZÁM TARTALOM Egyéb közlemények oldal A MÁV-START Zrt. VBKJ rendszer keretében választható lakáscélú támogatás lakáshitel visszafizetéséhez, törlesztéshez történő igénylésével, illetve felhasználásával

Részletesebben

Nádorvárosi Sporthorgászok Egyesülete 9024 Győr, Szérűskert u. 36. JEGYZŐKÖNYV

Nádorvárosi Sporthorgászok Egyesülete 9024 Győr, Szérűskert u. 36. JEGYZŐKÖNYV Nádorvárosi Sporthorgászok Egyesülete 9024 Győr, Szérűskert u. 36. Alapítva: 1935. Iktatószám:./S/2015. JEGYZŐKÖNYV mely készült a Nádorvárosi Sporthorgászok Egyesülete Győr, 2015. évi küldött közgyűléséről.

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról...

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2015/32. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2 Utasítások 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért.

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA A-037-166/2008. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről az Állami Számvevőszék a továbbiakban: ÁSZ (1052 Budapest, Apáczai Csere János u.

Részletesebben

Tárgy: Környezetvédelmi rendelet módosítása

Tárgy: Környezetvédelmi rendelet módosítása BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2008. Előkészítő: Kosler Zoltán/Kauker Attila E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület

Részletesebben

1990. évi XCIII. törvény az illetékekről 2016.01.01 152 1990. évi XCIII. TÖRVÉNY

1990. évi XCIII. törvény az illetékekről 2016.01.01 152 1990. évi XCIII. TÖRVÉNY 1 / 79 2016.03.29. 10:35 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről 2016.01.01 152 1990. évi XCIII. TÖRVÉNY az illetékekről Az Országgyűlés az állami és társadalmi feladatokhoz való arányos hozzájárulás,

Részletesebben

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály III. számú módosítás és egységes szerkezetbe foglalás 1. Általános rendelkezések: Az egyesület neve: PÉCSI SZÉKESEGYHÁZ NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET Rövidítése:

Részletesebben

A SZIGET KULTURÁLIS MENEDZSER IRODA KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZPONZORÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A SZIGET KULTURÁLIS MENEDZSER IRODA KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZPONZORÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A SZIGET KULTURÁLIS MENEDZSER IRODA KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZPONZORÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályos: 2014. december 15. I. AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK CÉLJA ÉS TÁRGYA

Részletesebben

A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A Méliusz Juhász Péter Könyvtár (továbbiakban: könyvtár) általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár, gyűjteményeihez, szolgáltatásaihoz való

Részletesebben

A Kollégium Intézményegység házirendje

A Kollégium Intézményegység házirendje A Kollégium Intézményegység házirendje. A kollégium házirendet, annak módosításait a kollégiumi csoportvezetők minden tanév első csoportfoglalkozásán ismertetik. 2. A kollégiumi házirendet minden tanév

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1. 9/2009.(V. 29.) önkormányzati rendelete. (Módosításokkal egységes szerkezetben)

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1. 9/2009.(V. 29.) önkormányzati rendelete. (Módosításokkal egységes szerkezetben) Hatályos: 2013. október 1-től Egységesítve: 2013. szept. 27. Kadarkút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1 9/2009.(V. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek

Részletesebben

OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS

OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS KEZELÉS ÉS KARBANTARTÁS 1. Ne szerelje szét vagy ne próbálja megjavítani a készüléket és tartozékait, mert ez a garancia automatikus megszűnését eredményezi. 2. A TV-hez

Részletesebben

Dream Fitness - HÁZIREND

Dream Fitness - HÁZIREND Dream Fitness - HÁZIREND Dream Fitness H-7030 Paks, Deák Ferenc utca 3. A Dream Fitness HÁZIRENDJE Üzemeltető SER-KO Kft. székhely: H-7030 Paks, Arany János utca 71. telephely: H-7030 Paks, Deák Ferenc

Részletesebben

BÁTONYTERENYE-MACONKAI SZABADIDŐ- ÉS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET

BÁTONYTERENYE-MACONKAI SZABADIDŐ- ÉS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET BÁTONYTERENYE-MACONKAI SZABADIDŐ- ÉS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 2016.. évii NAPIIJEGYES TÁJÉKOZTATÓ Felhívjuk a figyelmet, hogy e tájékoztató tartalmazza az egységes állami horgászokmány kitöltésére vonatkozó

Részletesebben

A horgász vizsgáztatás szabályzata

A horgász vizsgáztatás szabályzata A horgász vizsgáztatás szabályzata Adatvédelem A vizsgáztatásban résztvevőket kötik az adatvédelemmel összefüggő jogszabályi előírások. A horgászvizsgára jelentkezők személyes adatait a vizsgáztatásban

Részletesebben

Első rész Gazdálkodási és pénzügyi szabályok

Első rész Gazdálkodási és pénzügyi szabályok Első rész Gazdálkodási és pénzügyi szabályok 1. Az egyesül tagja által fizetendő vagyoni hozzájárulás egyes tételei: a) Egyesületi tagdíj: Általános tag esetében 4050 Ft. 70. életévét betöltött tag és

Részletesebben

Tompa Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1/1994.(I.28.) r e n d e l e t e

Tompa Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1/1994.(I.28.) r e n d e l e t e Tompa Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1/1994.(I.28.) r e n d e l e t e az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról /Egységes szerkezetbe foglalva/

Részletesebben

ÉD. Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 9021. Gyır, Árpád u. 28-32

ÉD. Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 9021. Gyır, Árpád u. 28-32 ÉD. Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 9021. Gyır, Árpád u. 28-32 E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. május 28-i ülésére Tárgy: A megyét érintı vízgyőjtı-gazdálkodási

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Villamos energia beszerzés 2015. évre TÁRGYÚ RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS KÖZZÉTÉTELÉVEL INDULÓ TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSÁHOZ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ AJÁNLATI FELHÍVÁS KÖTELEZŐ

Részletesebben

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2005. (III.14.) sz. rendelete. A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben)

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2005. (III.14.) sz. rendelete. A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 6/2005. (III.14.) sz. rendelete A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015.(VIII.10.) önkormányzati rendelete a települési támogatásokról, szociális

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015.(VIII.10.) önkormányzati rendelete a települési támogatásokról, szociális Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015.(VIII.10.) önkormányzati rendelete a települési támogatásokról, szociális étkeztetésről és házi segítségnyújtásról szóló 2/2015.(II.25.) önkormányzati

Részletesebben

10/2016. (05.02.) számú Kancellári Utasítás

10/2016. (05.02.) számú Kancellári Utasítás B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M 10/2016. (05.02.) számú Kancellári Utasítás a Kancellária, az OMIKK, a KTH, a Belső Ellenőrzési Csoport valamint a Rektori

Részletesebben

Hatályos: 2015.01.01-től. Készítette: Szivák Ildikó gazdasági igazgató. Budapest

Hatályos: 2015.01.01-től. Készítette: Szivák Ildikó gazdasági igazgató. Budapest MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM LELTÁROZÁSI SZABÁLYZATA 2015 Hatályos: 2015.01.01-től Készítette: Szivák Ildikó gazdasági igazgató Budapest 1 AZ ESZKÖZÖK ÉS A FORRÁSOK LELTÁRKÉSZÍTÉSI ÉS LELTÁROZÁSI

Részletesebben

Bérleti és Szolgáltatási szerződés

Bérleti és Szolgáltatási szerződés Szerződés száma: /2011. Bérleti és Szolgáltatási szerződés amely létrejött a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (1117 Budapest, Kőrösy J. u. 7-9.), mint Bérbeadó továbbiakban Bérbeadó),

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e A lakáscélú támogatások helyi rendszeréről egységes szerkezetben az e rendeletet módosító 19/2007. (VI. 29.) számú, a 23/2007.

Részletesebben

3/2011. (02. 08.). önkormányzati rendelet 1. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról

3/2011. (02. 08.). önkormányzati rendelet 1. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról 3/2011. (02. 08.). önkormányzati rendelet 1 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Munkavédelmi képviselők választása

Munkavédelmi képviselők választása ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET Munkavédelmi képviselők választása Budapest 2013. február 5. BORHIDI GÁBOR ÜGYVIVŐ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKAVÁLLALÓI OLDAL 1 1 Április 28 2012. augusztus 13.

Részletesebben

BALATON ÉS BEFOLYÓI HALÁLLOMÁNYÁNAK MONITOROZÁSA AZ EU VKI IRÁNYELVEINEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL

BALATON ÉS BEFOLYÓI HALÁLLOMÁNYÁNAK MONITOROZÁSA AZ EU VKI IRÁNYELVEINEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL BALATON ÉS BEFOLYÓI HALÁLLOMÁNYÁNAK MONITOROZÁSA AZ EU VKI IRÁNYELVEINEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL Specziár András és Takács Péter MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézete, Tihany Összefoglalás. Vizsgálataink

Részletesebben

Ügymenetleírások melléklete. Kiskunmajsa Város Polgármesteri Hivatala számára

Ügymenetleírások melléklete. Kiskunmajsa Város Polgármesteri Hivatala számára Ügymenetleírások melléklete Kiskunmajsa Város Polgármesteri Hivatala számára I ADÓÜGYEK... 6 I.1 ÉPÍTMÉNYADÓ ÜGYINTÉZÉS... 6 I.2 TELEKADÓ ÜGYINTÉZÉS... 9 I.3 TARTÓZKODÁS UTÁNI IDEGENFORGALMI ADÓ ÜGYINTÉZÉS...

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014.( IX..) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásokról, valamint a közterületek tisztántartásának szabályairól

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról,

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet 1139. Budapest, Hajdú utca 29. PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Készítette:.. Schläfferné Takács Veronika s.k. pénzügyi osztályvezető Iktatószám:

Részletesebben

MAGYAR HONVÉDSÉG SZOCIÁLPOLITIKAI KÖZALAPÍTVÁNY SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZATA

MAGYAR HONVÉDSÉG SZOCIÁLPOLITIKAI KÖZALAPÍTVÁNY SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZATA Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány Telefonszámaink: HM: 02-222-095 1055 Budapest, Balaton u. 7-11. Városi: 06-(1)-474-1594 Levelezési cím: 1885 Bp., Pf.: 25. Fax számaink: adószám: 19637482-1-41

Részletesebben

Esztergom Város Önkormányzatának 3/2007. (I. 25.) ör. rendelete a közterületek használatáról

Esztergom Város Önkormányzatának 3/2007. (I. 25.) ör. rendelete a közterületek használatáról Esztergom Város Önkormányzatának 3/2007. (I. 25.) ör. rendelete a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben a 39/2007. (V.31.)* és az 58/2007.(IX.6.)** 88/2007.(XII.19.)*** 34/2008.(V.8.)****,

Részletesebben

1997. évi XLI. törvény a halászatról és a horgászatról 1

1997. évi XLI. törvény a halászatról és a horgászatról 1 Opten Törvénytár Opten Kft. I. 1997. évi XLI. törvény 1997. évi XLI. törvény a halászatról és a horgászatról 1 A 2009.10. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. Fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1 A törvény

Részletesebben

Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése

Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése Mercedes Benz Citaro fékalkatrészek beszerzése (Eljárás száma: T-351/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. 1 / 35 oldal A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Ajánlati dokumentáció 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

A Rendelet 4. -ban a függelék szövegrész helyébe a melléklet szöveg lép.

A Rendelet 4. -ban a függelék szövegrész helyébe a melléklet szöveg lép. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016. (IV. 21.) rendelete az egyes építési tevékenységekkel kapcsolatos parkolási igényekről és azok biztosításáról szóló

Részletesebben

Tájékoztató a magán-munkaközvetítıi tevékenységrıl

Tájékoztató a magán-munkaközvetítıi tevékenységrıl Tájékoztató a magán-munkaközvetítıi tevékenységrıl A magán-munkaközvetítıi tevékenységet a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló, többször módosított 1991. évi IV. törvény

Részletesebben

HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT

HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT Kettős könyvvitel HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK: 1. Általános pénzkezelési szabályok 2. A pénz kezelésével kapcsolatos feladatok 2.1. Pénztáros és helyettese 2.2. Pénztári ellenőr 2.3.

Részletesebben

A Dadi Református Egyházközség 1/2011 sz. szabályzata temetőről és a temetkezési tevékenységről

A Dadi Református Egyházközség 1/2011 sz. szabályzata temetőről és a temetkezési tevékenységről A Dadi Református Egyházközség 1/2011 sz. szabályzata temetőről és a temetkezési tevékenységről A Dadi Református Egyházközség (továbbiakban Tulajdonos) a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

PARANCSA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK. 26/ 1980. számú. Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. BELSŐ HASZNÁLATRA! BELÜGYMINISZTÉRIUM

PARANCSA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK. 26/ 1980. számú. Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. BELSŐ HASZNÁLATRA! BELÜGYMINISZTÉRIUM BELÜGYMINISZTÉRIUM BELSŐ HASZNÁLATRA! 10-22/26/1980. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK 26/ 1980. számú PARANCSA Budapest, 1980. évi augusztus hó 11-én. ÁBTL - 4.2-10 - 22/26/1980 /1 BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

Az előterjesztés munkaanyag, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának.

Az előterjesztés munkaanyag, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának. Az előterjesztés munkaanyag, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Nyilvános televízióműsor-elosztás és nyilvános rádióműsor-elosztás (kábeltévé) szolgáltatás igénybevételére Szélmalom Kábeltévé Zrt. a tagja Szeged Kiskundorozsma, 2011.

Részletesebben

214/2012. (VII. 30.) Korm. rendelet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központról

214/2012. (VII. 30.) Korm. rendelet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központról 214/2012. (VII. 30.) Korm. rendelet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központról A Kormány hatályos: 2012.08.01-2012.08.01 az egészségügyrıl szóló 1997. évi CLIV. törvény

Részletesebben

SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben)

SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben) SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben) 2010.11.13. 1 SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete

Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete 1 Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti

Részletesebben

NYME ÖVEGES KÁLMÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

NYME ÖVEGES KÁLMÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND NYME ÖVEGES KÁLMÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013 Kedves Gyakorlós Diákunk! A Nyugat-magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola diákjaként a gyakorlóiskola házirendjét olvashatod.

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a közterület-használatról

Pilisszentkereszt Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a közterület-használatról Pilisszentkereszt Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a közterület-használatról Pilisszentkereszt Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

J A V A S L A T. A Mátraalja Fesztivál, 2016. augusztus 5-6-7-i. Strand bérleti szerződés elfogadására

J A V A S L A T. A Mátraalja Fesztivál, 2016. augusztus 5-6-7-i. Strand bérleti szerződés elfogadására Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. 3060 Pásztó, Kossuth út 116. Szám: 1-97/2016. A határozat meghozatala egyszerű szavazattöbbséget igényel. J A V A S L A T A Mátraalja Fesztivál, 2016.

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE ÚJ INTÉZMÉNYRENDSZER ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK A MAGYAR VÍZIPARBAN C.

KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE ÚJ INTÉZMÉNYRENDSZER ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK A MAGYAR VÍZIPARBAN C. KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE ÚJ INTÉZMÉNYRENDSZER ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK A MAGYAR VÍZIPARBAN C. KONFERENCIA TÁJÉKOZTATÁS A TÁMOP-4.1.1 C-12/KONV -2012-0015 FELSŐOKTATÁSI

Részletesebben

kézi iszapolás, kézzel

kézi iszapolás, kézzel Teljesítés bruttó értéke: 218 065 392 164 763 840 5 017 195 16 159 646 4 751 797 4 668 120 22 704 794 jelmagyarázat: egységár/összesen Ft: 34,4 155 2 980 13,10 OKP teljesítés 10% gaz sík 11 Ft/m2 kézi

Részletesebben

27/2005. (XII. 6.) KvVM rendelet. a használt és szennyvizek kibocsátásának ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokról. A rendelet hatálya

27/2005. (XII. 6.) KvVM rendelet. a használt és szennyvizek kibocsátásának ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokról. A rendelet hatálya 27/2005. (XII. 6.) KvVM rendelet a használt és szennyvizek kibocsátásának ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 110.

Részletesebben

I. E L Ő Z M É N Y E K

I. E L Ő Z M É N Y E K 1 Működési Szabályzat Leválást Előkészítő Testület (LET) I. E L Ő Z M É N Y E K 1. A Balatonkeneséért Baráti Kör, Balatonkenesei Állatvédő Egyesület, Tátorján Nyugdíjas Klub, Balatonkenese és Környéke

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK DEPÓNIA Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 3. KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK Tolólapos kompaktor beszerzése adásvételi szerződés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2016.

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2016. TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2016. 1 1 Bevezető... 3 2 A VBKJ keretösszeg... 3 3 A VBKJ rendszer főbb alapelvei... 3 4 Nyilatkozattétel ideje,

Részletesebben

Lakáscélú közvetlen állami támogatások

Lakáscélú közvetlen állami támogatások A házasok, a gyermeket nevelő fiatal családok és más rászorultak lakásigényének kielégítése érdekében a Kormány lakáscélú közvetlen állami támogatások igénybevételét teszi lehetővé a vonatkozó Rendeletben

Részletesebben

1. Előzmények. amely létrejött egyrészről

1. Előzmények. amely létrejött egyrészről INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS és HASZNÁLAT JOGÁNAK ALAPÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 1. számú módosítása amely létrejött egyrészről Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

Részletesebben

A Bárnai Általános Iskola Házirendje

A Bárnai Általános Iskola Házirendje A Bárnai Általános Iskola Házirendje OM:032223 Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2014. december 2. A Házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a Szülői Szervezet, az Intézményi Tanács

Részletesebben

A Magyar Posta Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételei

A Magyar Posta Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételei TARTALOMJEGYZÉK (1) Általános szabályok 1) Készpénzátutalási megbízás, Expressz készpénzátutalási megbízás 2) Készpénzfelvételi utalvány 3) Pénzforgalmi betétkönyv 4) Kifizetési utalvány 5) 1 6) 2 7) 3

Részletesebben

HAJDÚ KUPA. Debrecen, 2016. május 14-15.

HAJDÚ KUPA. Debrecen, 2016. május 14-15. HAJDÚ KUPA Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Debrecen, 2016. május 14-15. Időfutam és mezőnyverseny Versenykiírás 1. A verseny védnökei: dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere

Részletesebben