2199Ft* 2599Ft -15% VN vény nélkül kapható gyógyszer. OT orvostechnikai eszköz. Magazinunk témáiból: Hasznos nyári tanácsok Sebkezelés.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2199Ft* 2599Ft -15% VN vény nélkül kapható gyógyszer. OT orvostechnikai eszköz. Magazinunk témáiból: Hasznos nyári tanácsok Sebkezelés."

Átírás

1 2019. JÚNIUsi akciók Magazinunk témáiból: Hasznos nyári tanácsok Sebkezelés Akciós ár: 2199Ft* Fenistil 1 mg/g gél, 50 g (44 Ft/g) hatóanyag: dimetindén-maleát Csillapítja a viszketést, megnyugtatja az irritált bőrt. GlaxoSmithKline-Consumer Kft.; 1124 Budapest, Csörsz u. 43.; Tel.: A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! CHHU/CHTHRFL/0004/19a 3058 Ft helyett: 2599Ft 459 Ft megtakarítás OT orvostechnikai eszköz Artelac Triple Action szemcsepp, 10 ml (259,9 Ft/ml) Fáradt, égő és/vagy könnyező szemek esetén. Erőteljes nedvesítés a tünetek azonnali és tartós enyhítésére. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

2 Nyári Gyöngy akciók Akciós ár: 1999Ft* Akciós ár: 2529Ft/tubus* K kozmetikum Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula, 20 db (100 Ft/db) hatóanyag: ibuprofén Válaszd az Algoflex Rapid lágyzselatin kapszulát. Hatóanyaga bevétel után azonnal felszabadul, így gyorsabban jut el a fájdalom helyére. Halogatás helyett válaszd a gyors megoldást! SAHU.IBU Lezárás dátuma: ( ) SANOFI-AVENTIS Zrt Budapest, Tó utca 1-5. Telefon: (+36 1) Gyógyszerinformáció tel.: (+36 1) Web: Herbária Naptej SPF 50, 200 ml (12,6 Ft/ml) Herba Kids Naptej SPF 50, 200 ml (12,6 Ft/ml) A Herbária Naptejek könnyű, hidratáló formula antioxidáns hatású vitaminokkal, melyek erős védelmet nyújtanak az egész család számára. Akciós ár: 1929Ft* 5293 Ft helyett: 4499Ft 794 Ft megtakarítás Zovirax Duo 50 mg/g és 10 mg/g ajakherpesz krém, 2 g (964,5 Ft/g) Csökkentheti a herpeszes hólyagok kialakulását, az ajakherpesz tüneteinek kezelésére. GlaxoSmithKline-Consumer Kft Budapest Csörsz u. 43.Tel.: CHHU/CHTHRFL/0004/19a A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport. Venovelle kombinált készítmény, 30 db kapszula + 30 db tabletta (4499 Ft/doboz) Az egyetlen olyan kombinált készítmény, amely a tablettában diozmint és heszperidint, a kapszulában pedig öt fontos gyógynövény kivonatát tartalmazza., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

3 Nyári Gyöngy akciók 1881 Ft helyett: 1599Ft 282 Ft megtakarítás Xilomare 1 mg/ml oldatos orrspray, 10 ml (159,9 Ft/ml) hatóanyag: xilometazolinhidroklorid Hatóanyag és tengervíz kombinációja, egy tartósítószer-mentes, modern orrspray-ben. Ajánlott orrdugulás kezelésére. A hatóanyagnak köszönhetően az orrlégzés perceken belül javul és hatása akár 12 órán keresztül fennáll. A tengervíz ásványi anyag- és nyomelem tartalma segít megakadályozni az orrnyálkahártya kiszáradását. Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út Gyógyszerbiztonsági Osztály: , drugsafety@richter.hu Orrdugulás kisokos, avagy az orrdugulás okos kezelése Az orrdugulás sajnos egész évben megkeseríti sokak életét. Az őszi-téli időszakban a megfázás, influenza, tavasztól késő nyárig pedig az allergia okozza ezt a kellemetlen tünetet. Az orrdugulás álmatlan éjszakákat, romlott életminőséget, elégtelen szaglást és ízlelést okoz. Fentieknél azonban sokkal fontosabb, hogy orrdugulás következtében ösztönösen a szánkon lélegzünk, így a vírusokkal, baktériumokkal teli levegő útja a szájon át egyenesen a tüdőbe vezet, fokozottan növelve egy fertőzés kialakulásának veszélyét. Az orrdugulás tehát minden esetben kezelésre szorul, a szabad orrlégzés fontos a mielőbbi gyógyulás és a jó közérzet visszanyerése szempontjából! Orrspray-k tekintetében megkülönböztetjük a tartósítószeres és tartósítószer-mentes orrspray-ket. A tartósítószer funkciója egy orrspray esetében, hogy a fertőzött orrváladékkal érintkező adagoló ne fertőzze be a flakon tartalmát, mert az a következő használatkor visszafertőzheti az orrüreget. Ezen probléma csak speciális adagolófejek használatával kerülhető el. Gyakran hagyjuk figyelmen kívül a betegtájékoztatók alkalmazási javaslatát, mégpedig, hogy hatóanyagos orrspray-t nem szabad 7-10 napnál tovább használni. Pedig fontos figyelmeztetés, ugyanis a túl hosszú ideig tartó alkalmazás hozzászokáshoz vezet. Promóció Legyen tehát tavasz, nyár vagy ősz, gyötörjön allergia vagy megfázás, az orrdugulásunkat kezeljük okosan, és törekedjünk az orrnyálkahártyánk védelmére., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

4 Sebkezelés 1705 Ft helyett: 1449Ft 256 Ft megtakarítás OT orvostechnikai eszköz 764 Ft helyett: 649Ft 115 Ft megtakarítás OT orvostechnikai eszköz 2422 Ft helyett: 2059Ft 363 Ft megtakarítás Curiosa sebkezelő gél, 15 g (96,6 Ft/g) Curiosa sebkezelő gél, mert a bőrünk tudja mi a jó neki! Horzsolásra, vágásra, műtéti sebekre, égési sérülésekre, felfekvésre, diabéteszes fekélyekre, pattanásos bőr kezelésére. Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út Gyógyszerbiztonsági Osztály: , drugsafety@richter.hu Salvequick Aqua Resist sebtapasz, 28 db (23,2 Ft/db) Víz és szennyeződésálló ragtapasz, amely lélegzik. Jó tapadású és rugalmas. Octenisept külsőleges oldat, 50 ml (41,2 Ft/ml) hatóanyag: oktenidindihidroklorid és fenoxietanol Sebfertőtlenítő, oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol hatóanyagú,. Életkori korlátozás nélkül használható. Jódmentes, színtelen. Seb, - bőr és nyálkahártya fertőtlenítő (Pl. köldökcsonk). Sebkezelés nyáron Nyár, utazás, kirándulás, szabadtéri játékok. Ilyenkor szinte elkerülhetetlenek a kisebb sérülések. Már a nyaralás előtt állítsuk össze az elsősegélydobozt, főleg ha gyerekekkel utazunk. Semmiképpen ne felejtsük el a fertőtlenítőszert, kötszert, melyekkel a kisebb horzsolásokat mi magunk is el tudjuk látni. Nagyon fontos ilyenkor a vérzéscsillapítás, égés esetén a hűtés. A sérülések ellátásánál védjük a sebet a felülfertőződéstől és próbáljunk olyan készítményeket választani, melyek elősegítik a gyors hámosodást. Nagyobb sérüléseknél, vagy hosszabb ideig tartó vérzés esetén mindenképpen kérjünk orvosi segítséget! A könnyebb horzsolásokat mossuk le tiszta vízzel, távolítsuk el a szennyeződéseket, a horzsolt felületeket ha van rá lehetőség hűtsük le, ezzel a vérzést és a fájdalmat is csillapítani tudjuk. Fertőtlenítsük a sebet és helyezzünk rá fedőkötést., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

5 Izom, ízület Akciós ár: 3429Ft* Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél, 100 g (34,3 Ft/g) hatóanyag: diklofenák-dietilamin A Voltaren Emulgel Forte csillapítja az ízületi- és izomfájdalmakat akár 12 órán keresztül és csökkenti azok gyulladását. GlaxoSmithKline-Consumer Kft.;1124 Budapest Csörsz u. 43.;Tel.: CHHU/CHTHRFL/0004/19a A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport. Szájápolás 1528 Ft helyett: 1299Ft 229 Ft megtakarítás OT orvostechnikai eszköz Blend-a-dent Extra Erős műfogsorrögzítő, 47 g (27,6 Ft/g) Az erős tartás, a kényelem és az ételmaradék elzárása mellett élvezze a Blend-a-dent Extra Erős műfogsorrögzítő kellemes, enyhén mentolos ízét!, GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

6 Láz- és fájdalomcsillapítás 1564 Ft helyett: 1329Ft 235 Ft megtakarítás Akciós ár: 1189Ft* Kapunk hideget-meleget Ibumax 600 mg filmtabletta, 30 db (44,3 Ft/db) hatóanyag: ibuprofén Az ibuprofén tartalmú Ibumax tabletta fájdalom-, láz- és gyulladáscsökkentő készítmény, amely alkalmas reumatikus és izomfájdalmak kezelésére, fogfájás, fejfájás, menstruációs fájdalmak esetén, illetve lázcsillapításra. Forgalmazó: Vitabalans Oy, Hameenlinna Varastokatu 8, FI Egykor az ember az időjárás viszontagságainak teljesen kiszolgáltatva élt. Ma már többnyire nem kell a szabadban átvészelnünk a viharokat, ám ez nem jelenti azt, hogy a légköri változások ne zavarnák meg sokunk nyugalmát. Mire számíthat, aki frontérzékeny, és hogyan küzdhet ellene? A front nem más, mint a hideg és a meleg légtömeg határán kialakult légköri képződmény. Amikor az időjárás hirtelen fordul hidegből melegbe vagy éppen fordítva, egyszerre változik számos eleme: hőmérséklet, légnyomás, páratartalom és szélerősség. Hazánkban átlagosan heti egyszer történik ekkora váltás, nem ritkán egy hideg és egy melegfrontot is meg kell élnünk. Előbbi többnyire széllökésekkel, záporokkal jár, az utóbbinál pedig előfordulhat mennydörgés és akár villámlás is. Bár külső eszközökkel az ember ma már jobban képes védekezni az időjárási hatások ellen, mint egykor, ám fizikuma sérülékenyebb. Az ózonréteg elvékonyodása, a légszennyezés és a fokozódó stressz miatt modern korunkban szervezetünk nehezebben alkalmazkodik. Ez a magyarázata annak, hogy igen sokan megszenvedik a frontátvonulások okozta hirtelen változásokat. Melegfront esetén a tünetek már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek. Ilyenkor emelkedik a hőmérséklet, nő a páratartalom és csökken a légnyomás; mindezek vérnyomás csökkenéshez, pulzusszám emelkedéshez, esetleg a depressziós tünetek, illetve migrénes panaszok gyakoribb előfordulásához vezethetnek. Hidegfront esetén a tünetek inkább a front átvonulása után jelentkeznek. A csökkenő hőmérséklet és páratartalom mellett nő a légnyomás. Ezt ízületi Béres Trinell Pro filmtabletta, 20 db (59,5 Ft/db) Migrénes fejfájás? Gyors és hatékony fájdalomcsillapító három hatóanyag kombinációjával. Forgalmazza: Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4., TRI1906LFGY Promóció fájdalmakkal, reumás panaszokkal, asztmás rohamokkal, gyomor-, epeés vesegörcsökkel, illetve mellkasi panaszokkal, illetve a szívinfarktusok gyakoribb előfordulásával hozták összefüggésbe., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

7 GYNOXIN 2234 Ft helyett: 1899Ft 335 Ft megtakarítás (633 Ft/db) Valeant Pharma Magyarország Kft., 1025 Budapest, Csatárka út Tel.: GYN-VA-HU Lezárás dátuma: május 2. Fentikonazol-nitrát hatóanyag tartalmú. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet. GYNOXIN NYÁRON IS HATONY VÉDELEM A GOMBÁS HÜVELYFERTŐZÉSEK ELLEN Szakemberek becslése szerint a nők háromnegyede élete során többször is találkozhat a hüvelygomba kellemetlen tüneteivel. A női hüvelyflóra, mint tudjuk nyitott rendszer, éppen ezért hajlamosabb a fertőzésekre, és egyensúlya is könnyen felborulhat. Ha felborul a hormonális egyensúly (terhesség, fogamzásgátlók, klimax), esetleg folyamatos stressznek vagyunk kitéve, vagy antibiotikumos kezelésen estünk át, máris veszélyben van a hüvely flóra egyensúlya. A nyár közeledtével, amikor eleve könnyedebben öltözködünk, indul a strandszezon, sokan járnak uszodákba, fürdőkbe. A közösségi helyeken még a legkörültekintőbb személyes higiénia mellett is fennáll a veszélye egy gombás hüvelyfertőzésnek. A meleg vizes fürdők, valamint a nedves fürdőruhák tartós viselése külö nösen kedvező körülményeket teremthet a nyári időszakban, de az uszodák vize is fokozhatja a fertőzés veszélyét. A gombák többsége természetes módon jelen van szervezetünkben, így a női hüvely ben is. A normál hüvelyflóra részét képező gombák akkor okoznak fertőzést, ha nagy számban elszaporodnak. A kellemetlen tünetek rövid idő alatt kialakulhatnak, amelyek ellen lehetőleg minél előbb tenni kell, és nemcsak a diszkomfort érzés miatt. A hüvely gombás fertőzésének jellegzetes tünetei: a hüvelyi viszketés, érzékenység, égő-csípő érzés, a hüvelyváladék állagának megváltozása (sűrű, fehéres, túrós, és kellemetlen szagú váladékozás), valamint a hüvely körül jelentkező bőrpír és kiütések. A Gynoxin 200 mg lágy hüvelykapszula ható anyagának köszönhetően kényelmes megoldást nyújt a hüvely gombás fertőzésének kezelésében, hiszen haté konyan enyhíti a tüneteket, továbbá elpusztítja a Candida albicans-t. Fentikonazol-nitrát hatóanyagú,. A kockázatokról és mellék hatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét!

8 Baba-Mama 3881 Ft helyett: 3299Ft 582 Ft megtakarítás 4234 Ft helyett: 3599Ft 635 Ft megtakarítás 6434 Ft helyett: 5469Ft 965 Ft megtakarítás Femibion 0 Babatervezés vitaminkészítmény, 28 db tabletta (117,8 Ft/db) Étrend-kiegészítő vitamin a babatervezéstől a fogantatásig. Folátbombát (Folsav&metafolin ), 5 fajta vitamint és jódot tartalmaz. Femibion 1 vitaminkészítmény, 30 db tabletta (120 Ft/db) Vitaminkészítmény a várandósság 12. hetének végéig a nők megváltozott igényeinek megfelelő összetétellel. Folsavat, metafolin -t, D-vitamin-t is tartalmaz. Forgalmazó: Merck Kft. Budapest, Október Huszonharmadika u , Femibion 2 vitaminkészítmény, 30 db filmtabletta + 30 db kapszula (5469 Ft/doboz) Vitaminkészítmény a várandósság 13. hetétől a szoptatási idő végéig az anyák megváltozott igényeinek megfelelő összetétellel. Folsavat, metafolin -t, D-vitamin-t és DHA-t is tartalmaz. Promóció Hogyan biztosítsam a megfelelő tápanyagbevitelt, hogy felkészüljek a terhességre? Ha a közeljövőben szeretnél teherbe esni, akkor különös gondot kell fordítanod arra, hogy egészséges életmódot élj. Ennek fontos része, hogy figyelj a tápanyagszükségletedre, és változatos, kiegyensúlyozott étrendet kövess, miközben kerülöd az alkoholt, a nikotint és a testsúlyodat normál értéken tartod. Ez nemcsak annak az esélyét maximalizálja, hogy megjelenjen a kis rózsaszín csík, hanem arról is gondoskodik, hogy a kisbaba a lehető legegészségesebben kezdje az életet. Egészséges, változatos és kiegyensúlyozott étrend A kiegyensúlyozott étrend része legalább napi öt adag gyümölcs és zöldség; három adag keményítőtartalmú étel például kenyér, tészta, gabonapehely vagy rizs, lehetőleg teljes kiőrlésű változatban, naponta két-három adag fehérje, például sovány húsok, szárnyasok, hal, tojás és hüvelyesek; valamint napi három adag tejtermék, mint például tej, joghurt vagy sajt, amelyekből az alacsony zsírtartalmú a legjobb választás Szükségem van kre? Általánosságban véve mindig fontos az egészséges életmód betartása és a változatos és kiegyensúlyozott étrend követése ahhoz, hogy a szervezeted megkapja a szükséges tápanyagokat. Amikor teherbe esel, a szervezetnek megnő az igénye bizonyos tápanyagok iránt. Az egyik legfontosabb tápanyag, amely már a fogamzás előtt és a terhesség korai szakaszában is fontos, a folát, ezért javasolt az étrendet napi 400 µg folsavval/foláttal kiegészíteni.* Igaz, hogy a foláthoz (a folsav természetesen előforduló formája) élelmiszerekből is hozzájuthatsz, mégis erősen ajánlott kiegészítésként napi 400 µg folsavat szedni. Ez a baba fejlődése miatt fontos* és tudományos kutatások határozottan javasolják. A kutatások azt is kimutatták, gyakran előfordul, hogy az északi országokban a várandós nők D-vitamin szintje alacsony, különösen télen. Habár bizonyos ételek, például a tojás, a húsok, az olajos halak és a tejtermékek tartalmaznak D-vitamint, legnagyobb mennyisége a bőrünkben termelődik, amikor a bőrt a nyári napfény éri. Ezért gondoskodnod kell róla, hogy még a fogamzás előtt és a terhesség alatt is megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz jusson a szervezeted. Érdemes megfontolni egy speciális étrend-kiegészítő szedését, amiben van folsav/folát és más tápanyagok, mint például D-vitamin, mert ez kiegészíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet, amivel támogatja szervezetedet az elkövetkező hónapokban. *Az étrend kiegészítéseként szedett folsav növeli az anya folátszintjét. Az anya alacsony folátszintje a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának egyik kockázati tényezője a fejlődő magzatnál. Ezért ajánlott, hogy a nők kiegészítésként naponta legalább 400 µg folsavat szedjenek a fogamzás előtt legalább egy hónapig és utána még három hónapig. Tudományosan bizonyított, hogy az anya alacsony folátszintje a magzatban kialakuló velőcső-záródási rendellenesség egyik fő kockázati tényezője. Ezenkívül más tényezők (például örökletes tényezők) is fokozhatják a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának kockázatát. HUN-FEM : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

9 Az obstruktív alvási apnoe Alvás során az izmaink ellazulnak. Az izmok ellazulása a garat átjárhatóságát biztosító izmokat is érinti. Amennyiben az orrjáratokat, illetve a garat tágasságát anatómiai eltérések eleve szűkítik (például kifejezett orrsövényferdülés, vaskos nyelvcsap, ill. nyelvgyök, nagy orr- vagy torokmandula), illetve elhízás miatt a nyaki zsírszövet felszaporodik, az ellazult garatizmok alvás során nem lesznek képesek teljes mértékben nyitva tartani a felső légutakat. Ebben az esetben belégzéskor a légvételhez használt szívóerő összeszívja a garat falait és légútszűkületeket vagy teljes légútelzáródásokat hoz létre. A fellépő légútszűkület mértékétől függően mindez számos tünetegyüttest képes létrehozni a horkolástól a súlyos alvási apnoéig. Úgynevezett elzáródásos (obstruktív) alvási apnoéról beszélünk, ha alvás során a garat teljes vagy részleges elzáródása miatt a légzés több mint 10 másodperces időszakokra óránként több mint öt alkalommal kimarad. A légzészavar az alvás egészséges szerkezetét szétdarabolja (fragmentálja), emellett időszakosan oxigénhiány kialakulásához vezet. Az alvásfragmentáció és az alvás alatti oxigénhiány vezet az alvási apnoe jellemző tüneteinek kialakulásához. Az alvási apnoe jellemző nappali tünetei közé tartoznak a fokozott aluszékonyság, fásultság, memóriazavarok és a reggeli fejfájás. A koncentrálóképesség csökkenése és a fáradtság gyakran vezet a munkavégző képesség általános romlásához. A betegek este jellemzően gyorsan elalszanak, de akár 8-10 óra alvást követően is fáradtan ébrednek. A légútelzáródásokkal öszszefüggő mellkasi nyomásváltozások emellett gyakran vezetnek es kezelés ellenére is fennálló gyomorsav-refluxos (a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe) panaszokhoz. Az éjszaka során a szaggatott horkolás és a hálótárs által megfigyelt légzéskimaradások mellett a fulladásérzésre vagy szapora pulzusra történő ébredés lehet figyelemfelhívó jel. Fontos tudni, hogy a kezeletlen alvási apnoe jelentősen fokozza a közlekedési balesetek okozásának kockázatát, az álmosság mellett a betegekre szintén jellemző bizonytalanabb észlelőképesség és hosszabb reakcióidő okán is. Mindezek miatt már hazánkban is kötelező az alvási apnoe betegség szűrése a gépjárművezetői jogosítványhoz szükséges alkalmassági vizsgálat során. A közlekedési balesetek magasabb kockázata mellett a kezeletlen alvási apnoe jelentősen fokozhatja a magasvérnyomás betegség, stroke (agyérgörcs vagy agyvérzés), illetve szívinfarktus kialakulásának kockázatát, de a cukorbetegség esélyét is érdemben növeli. Fennálló magasvérnyomás vagy más szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség esetén az alvási apnoe szűrése fontos tényező lehet a hatékony kezelés beállításában. A jellemző tünetek fennállása esetén alvásdiagnosztikai ambulancián történő vizsgálat, majd szükség esetén eszközös alvásvizsgálat elvégzése szükséges, melyet szomnológus (alvásszakértő) szakorvos értékel ki. A betegség kezelése személyre szabottan, az eszközös alvásvizsgálat eredménye alapján történhet. Súlyosabb esetekben amennyiben az alvás alatti légzéskimaradásokból óránként 15-nél több figyelhető meg alvás során egy készülék (CPAP) használata válhat szükségessé, amely folyamatos légáramlással biztosítja a garat megfelelő tágasságát. Enyhébb esetekben lehetőség van a légzészavar gégészeti kezeléssel vagy fogorvos által kialakított, az állkapocs hátraesését akadályozó eszköz alvás alatti viselésével történő kezelésére. Dr. Kunos László

10 Szemrevaló 2222 Ft helyett: 1889Ft 333 Ft megtakarítás OT orvostechnikai eszköz Akciós ár: 5459Ft* GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp, 10 ml (188,9 Ft/ml) Oldatos szemcsepp az enyhe szemszárazság tüneteinek kezelésére. Gyorsan hat és tartósítószermentes. Felbontás után 6 hónapig, hűtés nélkül tárolható. Kontaktlencse használóknak is. Béres Szemerő FORTE filmtabletta, 90 db (60,7 Ft/db) Komplex készítmény cinkkel és luteinnel, valamint A-, B2-, C-, E-vitaminnal és rézzel, időskori szembetegség (makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére. Forgalmazza: Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4., SZEM1906LFGY Fáradt szemek a szemtorna segíthet? A szem számára az olvasás és a monitor előtt végzett munka az egyik legmegterhelőbb feladat. A fáradtságtól szemünk bevörösödik, kiszárad és viszketni kezd, súlyosabb esetben látászavaraink is lehetnek. Nézzük, mit tehetünk, hogy enyhítsük a tüneteket! Mitől fárad a szem? Számítógépezés, okostelefon-használat, olvasás, vezetés ezek a teljesen hétköznapi dolgok terhelik meg leginkább a szemünket. Az okostelefonok képernyőmérete miatt igazi merényletnek számít, ha ezeken olvasunk hosszú cikkeket, vagy nézünk filmet. Tovább ront a helyzeten a kevés alvás is. Pihenés közben helyreállhatna a szemek tápanyagellátása és folyadékszintje, de ha nem alszunk legalább 8 órát, éjszaka sem képes regenerálódni a szemünk. Tippek 1. Szemtorna - munka közben legalább egyszer szakítsunk időt egy kis tornára. 10 másodpercig fókuszáljunk közelre, majd 10 másodpercig távolra. Ismételjük meg legalább 5-ször! 2. Helyezzük a monitort fél méter távolságra a szemünktől, és állítsuk be úgy, hogy centiméterrel szemmagasság alatt legyen. 3. Rendszeresen tisztítsuk meg a kijelzőt a por és a maszat miatt jobban kell dolgoznia a szemünknek. 4. Figyeljünk a világításra: lehetőség szerint ne tükröződjön a monitor! 5. Kétóránként tartsunk rövid szünetet nézelődjünk az ablakban, álljunk fel az íróasztaltól, vagy akár végezzük el a szemtornát. +1 Különféle szemcseppek és műkönny használatával elejét vehetjük a problémának. Hűsítik, nyugtatják a szemet, a kiszáradást pedig azonnal megszüntetik., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

11 A kullancs okozta vírusos agyvelőgyulladás ellen a leghatékonyabb védelmet a védőoltás jelenti. 1,2 Az antibiotikum ezen nem segít. 2 Bizonyított védelem óta.* Akciós ajánlott bruttó fogyasztói ár FSME-Immun felnőtteknek, 1 adag 6789 Ft /adag* FSME-Immun Junior gyerekeknek, 1 adag Akciós ajánlott bruttó fogyasztói ár 6689 Ft /adag* Vényköteles kártyára elérhető Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft Budapest, Alkotás u. 53. MOM Park A épület Tel: Az anyag lezárásának dátuma: PP-FSM-HUN-0017 OGYÉI engedélyszám: OGYÉI/2040-2/2019 Referencia: 1. D. Amicizia at al. Epidemiology of tick-borne encephalitis (TBE) in Europe and its prevention by available vaccines. Human Vaccines & Immunotherapeutics 9:5, ; May 2013; 2. Lindquist at al. Tick born encephalitis. Lancet May 31;371(9627): doi: /S (08) * Maximált akciós bruttó fogyasztói ár. A termék köz finanszírozásban nem részesül. Az ár táranként eltérő lehet. Az akciós ajánlott bruttó fogyasztói árról kérdezze észét! Az akció időtartama: június 1-30., ill. az akciós készlet erejéig. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét!

12 ÚJ HÜVELYKÚP Nagyon alacsony molekulatömegű hialuronsav előnyeivel REGENERÁL HIDRATÁL HÁMOSÍT Hüvelyszárazság, hüvelyhámsérülések kezelésére, megelőzésére Hatékonyan enyhíti a hüvelyszárazság tüneteit Gyorsítja a sérült szövet gyógyulását Magas hatékonyság Kiemelkedő biohasznosulás Hormonmentes -25% 3519 Ft helyett: 2639Ft 880 Ft megtakarítás Santes hüvelykúp, 14 db (188,5 Ft/db) GYS gyógyászati segédeszköz OT orvostechnikai eszköz Vény nélkül a patikákban. TERHÉRE IS MEGVÁSÁROLHATÓ A kellemesebb mindennapokért... HÜVELYSZÁRAZSÁG, HÜVELYHÁMSÉRÜLÉSEK KEZELÉSÉRE ÉS MEGELŐZÉSÉRE Exeltis Magyarország Kft Budapest, Fő u tel.: ; info.hu@exeltis.com web: Anyag lezárásának dátuma: ; Orvostechnikai eszköz 0373, gyógyászati segédeszköz. SAN/ /lai/A4ad, GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

13 Indul a nyár A júniustól kora őszig tartó hetek sokak számára egyet jelentenek a napfürdőzéssel, a strandolással, és ilyenkor még azok is a szabadban töltik az időt, akik egyébként szívesen lustálkodnak a négy fal között. A napsütés mindannyiunkat kicsalogat, napozásra, fürdésre hazánkban számos lehetőség adódik. Szinte nincs is olyan régiója Magyarországnak, ahol ne találkoznánk jó néhány csúszdapark kal, gyógy-, és élményfürdővel, de a természetes vizek kedvelői is megtalálják számításukat a kínálatban. A tengerpartok még mindig rendkívül népszerűnek bizonyulnak, és legyen szó akár családi nyaralásról, akár partnerrel vagy barátokkal történő utazásról, az idegen tájak és kultúrák felfedezése olyan élmény, mely sokak nyári programjai közül nem hiányozhat. Ha azonban nyaralásról, strandolásról van szó, akkor nem mehetünk el a napsugárzás, és annak egészségre gyakorolt káros hatásai mellett. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet az UV-sugárzás káros jellegére, és ezzel együtt a napvédelem fontosságára. Bár a legkisebbek bőrének védelme kiemelt jelentőséggel bír, de gyakorlatilag korosztálytól függetlenül ajánlott odafigyelni a napon töltött időre, valamint a megfelelő bőrvédő készítmények használatára. Minden előnye mellett azonban arra mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmét, hogy kizárólag a mértékletes napozás jár pozitívumokkal. Ezt érdemes szem előtt tartani mind strandolás, fürdőzés, mind a napon tartózkodás során. Természetesen nem szabad megfeledkezni a szem és a haj megfelelő ellátásáról sem, egy UV-szűrős napszemüveg, kendő vagy kalap semmiképpen ne maradjon ki a csomagból akkor, ha strandra, nyaralni indul! A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel egész évben rendkívül fontos, de különösen így van ez nyáron, amikor egyébként is sokat izzadunk. A kávézás, az energiaitalok és a koktélok helyett azonban részesítse előnyben a medence partján az ásványvizet, vagy a frissen facsart leveket. Legjobb, ha nem túl hidegen fogyasztja azokat, a kívánt célnak a jeges italoknál langyosabb változatok sokkal inkább megfelelnek. Talán a legkellemetlenebb, ami történhet velünk a nyaralásunk alatt, hogy zavaró, esetenként súlyos fertőzéseket kapunk el a vízben vagy a parton. A különböző medencékben, fürdőkben, tavakban, de még a vízparton is baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők élnek, ezért be kell tartanunk néhány alapszabályt és óvintézkedést, hiszen a legtöbb fertőzés megfelelő odafigyeléssel megelőzhető. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy sérüléssel nem szabad strandolni, hiszen bármilyen bőrsérülés utat nyit a kórokozóknak, akár egy kis horzsolás vagy vágás is. A hideg vizes medencék esetén sokan azt hiszik, a maga a víz alacsony hőmérséklete okozza a megbetegedéseket, vagy az, hogy a hideg vízben nem pusztulnak el a kórokozók. Ez azonban nem így van, mert a vizet klórral fertőtlenítik. Sokkal inkább az a probléma, hogy a parton, a strand kövezetén és a zuhanyzóban nagyon könnyen rákerülhetnek a bőrünkre baktériumuk, vírusok vagy gombák, amelyek azután a szervezetünkbe kerülve betegségeket okozhatnak. Nem is kell sok ahhoz, hogy bármit elkapjunk, elég, ha valaki gombás lábbal beáll előttünk a zuhanyozóba. Ezért is nagyon fontos a lábmosó használata, amely megakadályozza, hogy kosz kerüljön a medencébe és fertőtleníti a lábat. A zuhanyozóban pedig ajánlott saját papucsban tusolni, hogy ne érintkezzen közvetlenül a bőrünk semmivel, ami fertőzésveszélyes lehet. A kórokozók szinte bárhol megtapadhatnak a bőrön, a szőrzeten és a nyálkahártyákon is. Ezért feltétlenül fontos, hogy strandolás után alaposan tisztálkodjunk meg szappannal, folyóvízben, így minimálisra csökkenthető a fertőzés kockázata.

14 BioCo termékek 1716 Ft helyett: 1459Ft 257 Ft megtakarítás 3752 Ft helyett: 3189Ft 563 Ft megtakarítás BioCo szerves CINK tabletta, 60 db (24,3 Ft/db) A BioCo szerves CINK kizárólag szerves kötésű citrát formában tartalmazza a haj, bőr és köröm normál állapotának fenntartásához szükséges cinket magas, 20 mg-os hatóanyagmennyiségben. BioCo Hialuronsav Forte tabletta, 30 db (106,3 Ft/db) A készítmény nagy mennyiségben tartalmaz hialuronsavat (100 mg/tabletta), ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához. BioCo szerves CINK A BioCo szerves CINK kizárólag szerves kötésű citrát formában tartalmazza a haj, bőr és köröm normál állapotának fenntartásához szükséges cinket magas, 20 mg-os hatóanyag-menynyiségben. A termék nem tartalmaz szervetlen cink vegyületeket (pl. cink-oxid). A gondosan megválasztott szerves vegyületformákkal kisebb hatóanyag-dózis mellett is magasabb biohasznosulás érhető el. Ez azt jelenti, hogy a hatóanyag nagyobb százaléka jut el a szervezetben a kívánt területre és fejti ki hatását. A biohasznosulás mértékét azonban több tényező befolyásolja, külső Promóció tényezők (például a tápanyagok, hatóanyagok kémiai formája) és belső tényezők (nem, életkor, tápláltsági állapot) is. A cink élettani hatása szerteágazó: hozzájárul a haj, bőr és köröm normál állapotának fenntartásához, részt vesz a makrotápanyagok és zsírsavak normál anyagcseréjében, hozzájárul a normál látás és csontozat fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

15 BioCo termékek 1905 Ft helyett: 1619Ft 286 Ft megtakarítás 4693 Ft helyett: 3989Ft 704 Ft megtakarítás BioCo szerves KRÓM tabletta, 60 db (27 Ft/db) A BioCo szerves KRÓM kizárólag szerves kötésű, jól hasznosuló króm (III)-pikolinát formában tartalmazza a normál vércukorszint fenntartásához szükséges krómot, magas, 250 µg-os hatóanyag-mennyiségben. BioCo Vízzel elegyedő Q10 MEGA 100 mg kapszula, 30 db (133 Ft/db) A Q10 MEGA az elérhető legmagasabb dózisban (100 mg) tartalmazza a Q10 koenzimet, amelyet az idős korosztály számára kifejezetten ajánlunk. BioCo szerves KRÓM A BioCo szerves KRÓM kizárólag szerves kötésű, jól hasznosuló króm(iii)-pikolinát formában tartalmazza a normál vércukorszint fenntartásához szükséges krómot, magas, 250 µg-os hatóanyag-mennyiségben. A króm(iii)-pikolinátból származó szerves króm jobb biohasznosulással rendelkezik a szervetlen króm vegyületeknél, így hatékonyabban fejti ki kedvező élettani hatását a szervezetben. A króm: Mint a BioCo 100% szerves termékcsalád öszszes tagja, a BioCo szerves KRÓM sem tartalmaz szervetlen króm vegyületeket os megjelenése óta a BioCo 100% szerves termékcsalád növekvő népszerűsége igazolta mind a fogyasztók, mind a szakemberek minőség iránti igényét. Ennek is köszönhető, hogy a termékcsalád kiválóságát 2018-ban Érték és Minőség Nagydíjjal ismerték el. Promóció hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében. Amennyiben Önnek is fontos a kompromisszummentes minőség, válassza a BioCo szerves KRÓM tablettát, hiszen a gondosan megválasztott szerves vegyületformákkal kisebb hatóanyag-dózis mellett is a megfelelő hatás érhető el., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

16 Rejtvény 1 C N P K 2 6 T K 7 Z Megfejtésül az alábbi Radnóti vers utolsó szavát várjuk Radnóti Miklós: Június Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz, az ég derüs, nincs homlokán redő, utak mentén virágzik mind az ákác, a csermelynek arany taréja nő s a fényes levegőbe villogó jeleket ír egy lustán hősködő gyémántos testü nagy Kellemes időtöltést kívánunk! 9 N 8 A NYEREMÉNY 1. Búcsújáróhely Erdélyben 2. Világos hajú folyó! 3. Írisz 4. Csermelylakó halfajta 5. Gyermekláncfű vagy pongyola pitypang, népiesen cserbóka 6. Franz...; A per című regény írója 7. Tavaszi vagy nyáreleji vízszintemelkedés 8. Hagyományosan június 29-én, Péter-Pál napján kezdődő mezőgazdasági tevékenység hava; a június régi magyar elnevezése A kép illusztráció. A rejtvény helyes megfejtését beküldők között 1 db hűtőtáskát sorsolunk ki. Küldje be a rejtvény helyes megfejtését június 30-ig a oldalunkon található alkalmazással, ben a rejtveny@gyongypatikak.hu címre vagy postán a következő elérhetőségre: Patika Management Kft. GYÖNGY PATIKÁK, 1061 Budapest, Király utca 12. III. A sorsolás eredményét Facebook oldalunkon és a oldalon tesszük közzé, a nyerteseket levélben értesítjük. Sorsolás: július 8. Személyes adatok kezelése: A résztvevők a játékban való részvételükkel hozzájárulnak, hogy a Patika Management Kft. a játékosok személyes adatait (név, állandó lakcím, cím) kezelje a nyereményjá ték lebonyolítása és dokumentálása céljára (összhangban a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII. törvényben foglaltakkal), valamint direkt marketing tevékenység érdekében. A Patika Management Kft. kötele zettséget vállal arra, hogy a részt vevők személyes adatait a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával kezeli. Részletes adatkezelési tájékoztató a oldalon érhető el. Akcióban az egészség

17 2099 Ft helyett: 4124 Ft helyett: 3299Ft 1679Ft 420 Ft megtakarítás 825 Ft megtakarítás -20% Pharmax Selenorg tabletta, 60 db (28 Ft/db) PAJZSMIRIGYMŰKÖDÉSED TÁMOGATÁSÁÉRT Gondoskodj minden nap pajzsmirigyműködésed támogatásáról az organikus szeléntartalmú Selenoggal. Laktózmentes összetétel. -20% Yes.Pharma Pajzsmirigy+Slim kapszula, 60 db (55 Ft/db) PAJZSMIRIGYEDÉRT ÉS SÚLYCSÖKKENTÉSEDÉRT 100 mikrogramm organikus szelénnel a normál pajzsmirigyműködésedért, keserű naranccsal a zsír és szénhidrát anyagcsere támogatásáért, valamint guaranával a súlykontroll segítéséért. Akciós ár: 1559Ft* ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖDBEN! GYK nek nem minősülő gyógyhatású készítmény Yes.Pharma aknesol külsőleges oldat, 50 ml (31,2 Ft/ml) A könnyed, vidám külső, erős és hatékony belsőt rejt. Az AKNESOL külsőleges oldat magas hatóanyag tartalmának köszönhetően azonnal kezeli, majd megszűnteti a pattanásokat! További Gyöngy akciók 3505 Ft helyett: 2979Ft 526 Ft megtakarítás 4705 Ft helyett: 3999Ft 706 Ft megtakarítás GYS gyógyászati segédeszköz Nizoral korpásodás ellen 20 mg/g sampon, 100 ml (29,8 Ft/ml) hatóanyag: ketokonazol Sampon gomba okozta bőrfertőzések, pl. hajkorpásodás helyi kezelésére és megelőzésére. Felnőttek, 12 év feletti serdülők és idősek is alkalmazhatják. Systane Complete lubrikáló szemcsepp, 10 ml (399,9 Ft/ml) A szemszárazság okozta égő érzés és irritáció átmeneti enyhítésére. Nyugtat, hidratál és segít a helyreállításban. Alkalmazható a kontaktlencse behelyezése előtt és kivételét követően. Forgalmazó: Alcon Hungária Kft Budapest, Bartók Béla út HU /05/2019 Mellékhatás bejelentő címünk: QA.Complaints@alcon.com, GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

18 További Gyöngy akciók Hogyan mérjünk vérnyomást? Promóció Az otthoni vérnyomásmérés jobb, mint a rendelőben mért? A magas-vérnyomás betegséget a csendes halál néven is emlegetik, mivel a fel nem ismert betegség első megjelenési formája nagyon gyakran a halálos agyvérzés vagy az akut szívinfarktus. Bár évről évre egyre csökkenő halálozási statisztikák láthatók, Magyarországon a szív-érrendszeri megbetegedés és halálozás még mindig magasabb az európai átlagnál. Az idei évben megjelent európai ajánlás mind a diagnózis felállításában, mind a hatékony kezelés ellenőrzésében az otthoni vérnyomásmérést részesíti előnyben a rendelőben mért vérnyomásértékekkel szemben. Az otthoni vérnyomásmérés alapja az automata vagy félautomata mandzsettás vérnyomásmérők, amelyek a patikákban széles körben elérhetők manapság. A ritmuszavarban szenvedő betegeknél speciális tudású készülék használata javasolt. A kezelés és a diagnózis felállításához a nyugalmi vérnyomásértékeket használjuk, ezért a vérnyomás mérésekor alapvető szabályokat kell betartanunk. Minimálisan 5 perc pihenőt követően ajánlott a vérnyomást megmérni. Három mérés szükséges, az ismételt mérések között 1-2 percet kell tartani és a mért értékek átlagát kell venni. A méréseket a tervezett vizit előtt minimum 3-6 nappal kell végezni úgy, hogy minden nap legalább egy délelőtti és egy délutáni értéket mérünk. Amennyiben az otthoni vérnyomásmérést diagnosztikus céllal végezzük, a méréseket mindkét karon el kell végezni. Amennyiben a két karon eltérő értékeket észlel, és ez több, mint 20 Hgmm az első mért értékben, ezt feltétlenül jelezze a kezelőorvosának. Az otthoni vérnyomásmérés megbízható adatokat szolgáltat mind a diagnózis felállításához, mind a kezelés megtervezéséhez. A rendszeres vérnyomásméréssel a szövődmények kialakulása megelőzhető és a hatékony kezeléshez maga a beteg is nagymértékben hozzájárulhat. dr. Kovács Erik kardiológus főorvos Regionshospital Randers Dánia 2639 Ft helyett: 1979Ft 660 Ft megtakarítás -25% Ft helyett: Ft 2177 Ft megtakarítás OT orvostechnikai eszköz Interherb Kollagén & Hyaluronsav Szépségformula Forte tabletta, 30 db (66 Ft/db) Nagydózisú kollagén peptidet és hialuronsavat tartalmazó készítmény. Hatóanyagai a bőr természetes alkotóelemeiként, rugalmasságot és hidratáltságot adnak. A hozzáadott C-vitamin segíti a bőr természetes kollagénszintézisét. VISOCOR OM50 automata vérnyomásmérő, 1 db ( Ft/db) - Klinikailag tesztelt mérési pontosság - Szabálytalan pulzushullámok kijelzése - Dátum / idő funkció - Univerzális mandzsetta az egész család számára (22-43 cm) - 60 mérési eredmény tárolása memóriában - Akár 800 mérés egy garnitúra elemmel - 2 év garancia, GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

19 További Gyöngy akciók 5729 Ft helyett: 4469Ft 1260 Ft megtakarítás -22% Akciós ár: 3999Ft* LESZOKNI A DOHÁNYZÁSRÓL Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás árt egészségünknek. Sokan nemcsak a saját egészségüket érintő kockázatok miatt szoknak le a dohányzásról, hanem, mert tudják, hogy a dohányzással a körülöttük élőket is veszélyeztetik. Mások anyagi megfontolásból teszik le a cigarettát, vagy azért, mert nem akarják, hogy a dohányzás befolyásolja mindennapi rutinjukat. Vannak, akik egyszerűen csak jobban akarják érezni magukat, és megunták a dohányfüstös ruhákat. A dohányzás az egyik legnehezebben elhagyható káros szenvedély, de a nikotinpótló kezelés nagyban segítheti a leszokási folyamatot. A nikotinpótló kezelés során alkalmazott dohányzásról való leszokást támogató készítmények rövid időszakon keresztül meghatározott menynyiségben juttatnak nikotint a szervezetbe. Segítségükkel csökkenthetők a nikotin megvonás tünetei és a Bilobil Intense 120 mg kemény kapszula, 60 db (74,5 Ft/db) hatóanyag: ginkgo biloba levél kivonat A Bilobil rendszeres használata segít az életkor előrehaladtával jelentkező szellemi teljesítményromlás esetén: serkenti az agyi vérkeringést, ezáltal hozzájárul az agysejtek jobb működéséhez. Javítja a koncentrációs képességet és a memóriát. dohányzás utáni vágyakozás. Ezek a készítmények nem tartalmaznak kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható káros anyagokat. Emellett természetesen a dohányzásról való leszokás esélyét növelheti, ha a leszokni vágyó tanácsadást és támogatást is igénybe vesz. A dohányzás abbahagyása után az egészségügyi előnyök már 20 perc elteltével jelentkeznek a szervezetben, 15 nem dohányzó év után a szívkoszorúér-betegség esélye olyan szintre csökkenhet, mint a nemdohányzóknál. Akik úgy döntenek, hogy végleg leteszik a cigarettát és az azonnali leszokást választják, nekik nyújthat segítséget a szájnyálkahártyán alkalmazott spray. A Nicorette Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray, 13,2 ml (303 Ft/ml) hatóanyag: nikotin Gyors segítség a dohányzás utáni vágy leküzdésében! Diszkrét megoldás a kellemetlen megvonási tünetek enyhítésére. Promóció Quickspray az elvonás kínzó tüneteit gyorsan enyhítve segít leszokni a dohányzásról. Esztétikus adagolója kis helyen elfér. Már az első perc után segít a dohányzás utáni vágy leküzdésében.* A termékről további információt a weboldalon talál. Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray a dohányzásról való leszokást támogató,. Hatóanyagként nikotint tartalmaz. * Egy 200 egészséges dohányos részvételével végzett egyszeri dózisú, keresztezett elrendezésű nikotinéhség vizsgálatban azt találták, hogy 2 adag 1 mg nikotint tartalmazó spray már egy perccel a befúvás után jelentősen jobban csökkentette a dohányzás utáni sóvárgást, mint a 4 mg nikotintartalmú szopogatótabletta. Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazási előírás. MAT/6940/05/2019., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. *Maximált akciós bruttó fogyasztói árak. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

20 2681 Ft helyett: 1528 Ft helyett: 2279Ft 1299Ft 402 Ft megtakarítás 229 Ft megtakarítás Sperti Preparation H végbélkenőcs, 25 g (91,2 Ft/g) A megoldás aranyérre! A Sperti Preparation H kenőcs hatékonyan csillapítja az aranyér kellemetlen tüneteit: csökkenti az irritációt, enyhíti a fájdalmat és elősegíti a sebgyógyulást. Kizárólag természetes hatóanyagokat (cápamájolajat és élesztősejt-kivonatot) tartalmaz. Forgalmazó: Pfizer Kft Bp., Alkotás u. 53. Neogranormon kenőcs, 25 g (52 Ft/g) Komplex összetételű, vitaminokban gazdag felületes hámsérülésekre, irritációkra. Aktívan nyugtatja a bőrt, gyulladáscsökkentő, bőrgyógyító hatású. Forgalmazza: TEVA Gyógyszergyár Zrt Debrecen, Pallagi út 13. Akcióban az egészség Az akció időtartama: június 1-30., ill. az akciós készlet erejéig. A szórólapon szereplő akciók nem a fogyasztás növelését, hanem a résztvevő tárak népszerűsítését szolgálják. A kedvezmények más akciókkal nem vonhatók össze! Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet. Az esetleges nyomdai hibákért és a termékek forgalmazói által rendelkezésre bocsátott adatokért felelősséget nem vállalunk. Kiadja: Patika Management Kft Bp. Király u. 12., GYK: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, észét! : Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. A fenti százalékos kedvezmények a Gyöngy Patikákban május hónapban javasolt maximált fogyasztói árakhoz képest értendők. Egyes patikákban a termékek ára a megjelenített árakhoz képest eltérhet.

1475 Ft. 1225 Ft. kiemelt ajánlat. kiemelt ajánlat. . m á j u s i a k c i ó k. 92 Ft/db. 61 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája

1475 Ft. 1225 Ft. kiemelt ajánlat. kiemelt ajánlat. . m á j u s i a k c i ó k. 92 Ft/db. 61 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája Akcióban az egészség 2 0 1 6. m á j u s i a k c i ó k kiemelt ajánlat 1475 Ft 92 Ft/db Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. 1123. Budapest, Alkotás u.53. Advil Ultra Forte lágy kapszula 16 db (ibuprofén)

Részletesebben

2205 Ft Ft. Akcióban az egészség augusztusi akciók. 25 Ft/db. 81 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db

2205 Ft Ft. Akcióban az egészség augusztusi akciók. 25 Ft/db. 81 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db 2017. augusztusi akciók Akcióban az egészség 25 Ft/db 2205 Ft Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db MAG1708GY Összetételének köszönhetően elegendő napi 1 filmtabletta a magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére.

Részletesebben

1340 Ft % Akcióban az egészség októberi akciók. Akciós ár: Akciós ár: 37 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája

1340 Ft % Akcióban az egészség októberi akciók. Akciós ár: Akciós ár: 37 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája 2017. októberi akciók Akcióban az egészség 37 /db 4440 % -15 784 5223 Béres Actival Extra 90 db + 30 db ACT0710LFGY Multivitamin ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, bétakarotinnal, luteinnel és likopinnel.

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

4390 * Ft Ft -25% Akcióban az egészség szeptemberi akciók. Akciós ár: Akciós ár: 18 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája

4390 * Ft Ft -25% Akcióban az egészség szeptemberi akciók. Akciós ár: Akciós ár: 18 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája 2017. szeptemberi akciók Akcióban az egészség 4390 * Ft BCSE1709LFGY Béres Csepp Extra, 4x30 ml + C-vitamin 50 mg, 120 db Erősítené immunrendszerét? Válassza a Béres Csepp Extra kombinált csomagot C-vi

Részletesebben

A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása

A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása A NICORETTE Quickspray vény nélkül kapható gyógyszer, amely nikotint tartalmaz, és segít Önnek leszokni a dohányzásról.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Otrivin allergia adagoló orrspray Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray

Részletesebben

TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE. Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009.

TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE. Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009. TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009. Hogyan terjed az influenza? Mint bármely más influenza járvány,

Részletesebben

1580 Ft Ft. kiemelt ajánlat. . a u g u s z t u s i. a k c i ó k. 26 Ft/db. 41 Ft/db. Válassza a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos készítményeit!

1580 Ft Ft. kiemelt ajánlat. . a u g u s z t u s i. a k c i ó k. 26 Ft/db. 41 Ft/db. Válassza a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos készítményeit! Akcióban az egészség 1580 Ft 26 Ft/db 2 0 1 6. a u g u s z t u s i a k c i ó k Béres Magnézium 250 mg + B 6 filmtabletta 60 db (magnézium-oxid, magnéziumcitrát, piridoxin-hidroklorid) Napi 1 filmtabletta

Részletesebben

4390 Ft Ft -25% Akcióban az egészség szeptemberi akciók. Akciós ár: Akciós ár: 18 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája

4390 Ft Ft -25% Akcióban az egészség szeptemberi akciók. Akciós ár: Akciós ár: 18 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája 2017. szeptemberi akciók Akcióban az egészség 1650 18 /db BCSE1709LFGY 550 2200 Béres Csepp Extra, 4x30 ml + C-vitamin 50 mg, 120 db 4390 * Erősítené immunrendszerét? Válassza a Béres Csepp Extra kombinált

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK

BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK Termék Megnevezés Akciós Fogyasztói Ár Megtakarítás Béres Porcerő Forte filmtabletta (2x60) duopack fémdobozban 10026 Ft helyett 6999 Ft -30,2% 3027 Ft Béres Porcerő Ginzeng

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

Lyxio 200mg por bels.old. 30x. Alkalmas a légutakban lévő sűrű, viszkózus váladék oldására. Bioeel Fenyőrügy méz szirup 150g

Lyxio 200mg por bels.old. 30x. Alkalmas a légutakban lévő sűrű, viszkózus váladék oldására. Bioeel Fenyőrügy méz szirup 150g ACC HOT 200mg por bels.oldat 20x 1867 Ft 1599 Ft Lyxio 200mg por bels.old. 30x 1186 Ft 999 Ft TriActin Wick citrom ízű por bels. oldat 5x 1229 Ft 1045 Ft hatóanyag: acetilcisztein hatóanyag: acetilcisztein

Részletesebben

5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I)

5. AZ ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA(I) A KÜLSŐ CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETENDŐ ADATOK {DOBOZ} 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Chinofungin külsőleges oldatos spray tolnaftát 100 g 2. HATÓANYAG(OK) MEGNEVEZÉSE Hatóanyagok: 2 g tolnaftát 100 g folyadékban

Részletesebben

Vásárolj akciós Libero pelenkát, így csomagonként 200 Ft-tal támogatod az Anyák Háza Országos Programot. vény nélkül kapható gyógyszer E GÉ S

Vásárolj akciós Libero pelenkát, így csomagonként 200 Ft-tal támogatod az Anyák Háza Országos Programot. vény nélkül kapható gyógyszer E GÉ S 2017. júliusi akciók Akcióban az egészség 3395 Ft /csomag Az akcióban a Libero Newborn 1, 2, 3 és a Libero Comfort 3, 4, 5, 6, 7 méretű pelenkák vesznek részt. www.anyakhaza.hu Vásárolj akciós Libero pelenkát,

Részletesebben

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN!

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! A FOLYAMATOSAN NÖVEKVÕ LEVEGÕSZENNYEZÉSSEL EGYENES ARÁNYBAN NÖVEKSZIK A LÉGÚTI BETEGSÉGEKBEN SZENVEDÕK SZÁMA, KÜLÖNÖSEN A GYEREKEKNÉL. HASZNÁLD A TERMÉSZET EREJÉT //

Részletesebben

Biztos abban, hogy a megfelelő intézkedéseket teszi az influenza elleni védelem tekintetében? Oltassa be magát!

Biztos abban, hogy a megfelelő intézkedéseket teszi az influenza elleni védelem tekintetében? Oltassa be magát! Biztos abban, hogy a megfelelő intézkedéseket teszi az influenza elleni védelem tekintetében? Oltassa be magát! Influenza Egy súlyos betegség Az influenza minden évben a népesség 5% - 15%-át érinti. Az

Részletesebben

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra A cukorbetegség (diabetes mellitus) a szénhidrátanyagcsere zavara, amely a vérben, illetve a testnedvekben megemelkedett cukorszinttel és kóros anyagcseretermékekkel

Részletesebben

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Ilyen az Astaxanthin is, reakcióba lép a szabadgyökökkel

Részletesebben

krém 60 g (9,7 Ft/g) 725 Ft helyett 579 Ft krém DUPLA g (7,5 Ft/g) 1129 Ft helyett 899 Ft krém FORTE 60 g (10,70 Ft/g) 799 Ft helyett 639 Ft

krém 60 g (9,7 Ft/g) 725 Ft helyett 579 Ft krém DUPLA g (7,5 Ft/g) 1129 Ft helyett 899 Ft krém FORTE 60 g (10,70 Ft/g) 799 Ft helyett 639 Ft baba tea helyett A termék 30-tól 30-ig érvényesek, a hátlapon megnevezett gyógyszertárakban. a gyógyszertárak népszerűsítését szolgálják, nem az egyes termékek fogyasztására ösztönöznek. a készlet erejéig

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

A roboteró legyen veled!

A roboteró legyen veled! Vitaminok, ásványi anyagok kisgyermekeknek A roboteró legyen veled! A vitaminok A vitaminok az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezet valamennyi működésére. A gyerekek

Részletesebben

8749Ft* 1399Ft -16% GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. VN vény nélkül kapható gyógyszer. októberi akciók

8749Ft* 1399Ft -16% GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. VN vény nélkül kapható gyógyszer. októberi akciók 2018. októberi akciók Magazinunk témáiból: Bélflóra regeneráció Allergiás légúti betegségek 8749Ft* GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. PRC1810LFGY Béres Porcerő Forte + D 3 -vitamin filmtabletta,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN KETTŐS EREJÉVEL A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ FEJFÁJÁS ORRFOLYÁS IZOMFÁJDALMAK Vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény. LÁZ ORRDUGULÁS TOROKGYULLADÁS

Részletesebben

III. melléklet. Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások

III. melléklet. Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások III. melléklet Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások Megjegyzés: Ezen alkalmazási előírás, betegtájékoztató és cimkeszöveg a referál eljárás eredményeként

Részletesebben

1195 Ft. kiemelltat. c k. Ft 38 Ft/db. 60 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Actival Senior filmtabletta db

1195 Ft. kiemelltat. c k. Ft 38 Ft/db. 60 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Actival Senior filmtabletta db c k A z a e g n é a szs b ió 4580 ég 2017. márciu si ak ci ók Ft 38 Ft/db CHHU/CHVOLT/0008/17 AS1703GY 60 Ft/db 1195 Ft Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4., VÉNY NÉLKÜL KAPTÓ www.beres.hu

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi alkalmazni

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék...

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék... Tartalomjegyzék Az Ultralieve Pro készülék...2 Az ultrahang előnyös hatásai...2 Milyen problémák kezelésére használható a készülék...2 A készüléket tilos használni...3 Az Ultralieve Pro részei...4 Az ultrahang

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória A Szép Arc Titka Hogyan ápold helyesen a bőröd? Első rész Miért fontos a bőrápolás? A szépségápolással kapcsolatos problémák, általában az arcbőrrel kapcsolatosak, ezért fontos néhány anatómiai ténnyel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

Vezető betegségek Magyarországon. Szív-érrendszeri betegségek és magasvérnyomás Civilizációs ártalmak?

Vezető betegségek Magyarországon. Szív-érrendszeri betegségek és magasvérnyomás Civilizációs ártalmak? Vezető betegségek Magyarországon Szív-érrendszeri betegségek és magasvérnyomás Civilizációs ártalmak? Megválaszolandó Kérdések Melyek azok a betegségek amelyek a ranglistát vezetik? Mennyire vagyunk felelősek

Részletesebben

III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei. Pádár Katalin

III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei. Pádár Katalin III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei Pádár Katalin Programstatisztika 2010-2011 Összesen 332 helyszínen o 2010: 144 o 2011: 192 1 229 616 átfogó vizsgálat

Részletesebben

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Általános tájékoztató a gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezeléséről A kezelés célja a teljes tünetmentesség elérése, tünetek jelentkezésekor

Részletesebben

Papilocare. hüvelygél 7x5 ml egyadagos tubus TÁJÉKOZTATÓ FÜZET 1

Papilocare. hüvelygél 7x5 ml egyadagos tubus TÁJÉKOZTATÓ FÜZET 1 Papilocare hüvelygél 7x5 ml egyadagos tubus TÁJÉKOZTATÓ FÜZET 1 2 Gél a méhnyak transzformációs zónájában lévő hámszövet helyreállítására, és a HPV okozta elváltozások megelőzésére és kiegészítő kezelésére

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

24 ÓRA ALATT MINDENT MEGVÁLTOZTATHAT!

24 ÓRA ALATT MINDENT MEGVÁLTOZTATHAT! A meningococcus B okozta gennyes agyhártyagyulladás és vérmérgezés 24 ÓRA ALATT MINDENT MEGVÁLTOZTATHAT! Védje meg gyermekét a MENINGOCOCCUS B okozta betegség súlyos szövődményeitől! MI AZ AGYHÁRTYAGYULLADÁS

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.) BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielõtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet

Részletesebben

JÚNIUSBAN IS VÁRUNK NYEREMÉNYJÁTÉKKAL A FACEBOOK OLDALUNKON! Lactofeel hüvelygél 7x5ml. Eredeti ár: 3539 Ft Megtakarítás: 1080 Ft Egység ár: 351 Ft/db

JÚNIUSBAN IS VÁRUNK NYEREMÉNYJÁTÉKKAL A FACEBOOK OLDALUNKON! Lactofeel hüvelygél 7x5ml. Eredeti ár: 3539 Ft Megtakarítás: 1080 Ft Egység ár: 351 Ft/db AKCIÓK AZ ALMA GYÓGYSZERTÁRAKBAN Az ajánlatok érvényesek 2016. május 30-tól 2016. június 10-ig. TÖBB MINT 250 HELYEN VÁRJUK ORSZÁGSZERTE! -21% JÚNIUSBAN IS VÁRUNK NYEREMÉNYJÁTKAL A FACEBOOK OLDALUNKON!

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0584. Dömötöri Sándor Vendéglátó Kft. egészségre nevelési programja EGÉSZSÉGNAP

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0584. Dömötöri Sándor Vendéglátó Kft. egészségre nevelési programja EGÉSZSÉGNAP Dömötöri Sándor Vendéglátó Kft. egészségre nevelési programja EGÉSZSÉGNAP A dohányzás a burgonyafélék családjába tartozó dohánynövény leveleinek élvezete. Valószínűleg először Kolumbusz és társai találkoztak

Részletesebben

A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása

A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása A NICORETTE Quickspray vény nélkül kapható gyógyszer, amely nikotint tartalmaz, és segít Önnek leszokni a dohányzásról.

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója

A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója 1 A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója Hatóanyag/hatóanyagcsoport paracetamol ATC N02BE01 Érintett készítmény(ek) Magyarországon Paracetamol Teva 10 mg/ml oldatos infúzió (MAH: Teva Gyógyszergyár Zrt.,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása

A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumik nikotin tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerek. Segítenek a dohányzásról való leszokásban. Milyen típusú gyógyszer

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Erre majd együtt mászunk fel! Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. www.szeretemazeletem.hu Az érelmeszesedéstől az infarktusig

Részletesebben

1290 Ft. kiemelt ajánlat Ft. Exoderil krém Hármas csapás a bőrgombára j ú l i u s i. a k c i ó k

1290 Ft. kiemelt ajánlat Ft. Exoderil krém Hármas csapás a bőrgombára j ú l i u s i. a k c i ó k Akcióban az egészség 2 0 1 6. j ú l i u s i Exoderil krém Hármas csapás a bőrgombára a k c i ó k OEXO365/04.14 IMO/BOR/2473/06/2016 1290 Ft Bőrgomba? Az Exoderil gyulladásgátló hatásának köszönhetően gyorsan

Részletesebben

3 praktikus intim tipp nőknek

3 praktikus intim tipp nőknek Viszlát, kellemetlen tünetek! 3 praktikus intim tipp nőknek A következő tanulmány azoknak a nőknek szól, akik kellemetlen intim tünetektől szenvednek, és szeretnének ezektől végre megszabadulni. Sok nő

Részletesebben

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat.

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus az egyik leggyakoribb okozója a súlyos hasmenésnek csecsemő és kisdedkorban. Évente világszerte

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FlectorŽ EP gél Flector EP gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás.

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

1. AMIT AZ AIDS-rl TUDNI KELL

1. AMIT AZ AIDS-rl TUDNI KELL 1. AMIT AZ AIDS-rl TUDNI KELL 1) Mi a szerepe a HIV-vírusnak az AIDS kialakulásában? 2) Hogyan, milyen módon terjedhet a HIV-vírus? a, b, c, 3) Sorolj fel két olyan testnedvet, amely tartalmazhatja a vírust?

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Kedves betegünk! Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

5779Ft* 6329Ft* GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. DECEMBERi

5779Ft* 6329Ft* GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. DECEMBERi 2018. DECEMBERi akciók Magazinunk témáiból: Inhalációs eszközök használata Gyógyszereim 5xM 5779Ft* GYT speciális gyógyászati célra szánt tápszer. Béres Porcerő +Csont-Izom Komplex filmtabletta Téli csomag,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek xilometazolin-hidroklorid és dexpantenol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

1979Ft* 4399Ft* VN vény nélkül kapható gyógyszer. VN vény nélkül kapható gyógyszer. áprilisi akciók

1979Ft* 4399Ft* VN vény nélkül kapható gyógyszer. VN vény nélkül kapható gyógyszer. áprilisi akciók áprilisi akciók Magazinunk témáiból: Már elérhető a GYÖNGY vénymester B-vitaminokkal az egészséges szervezetért 1979Ft* Megújultunk! 2018. Sperti Preparation H végbélkenőcs, 25 g (79,2 Ft/g) A megoldás

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek

Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek Gyártja: Paul Hartmann AG. 89522 Heidenheim, Germany Forgalmazza: Hartmann-Rico Hungária Kft. 2051 Biatorbágy, Paul Hartmann u.8. Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek

Részletesebben

A szív- és érrendszeri megbetegedések

A szív- és érrendszeri megbetegedések A szív- és érrendszeri megbetegedések A szív- és érrendszeri betegségek mind a megbetegedések számát, mind a halálozást tekintve vezető helyet foglalnak el a fejlett ipari országokbanköztük hazánkban is.

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Crestor

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmatex krém (egyadagos, ill. többadagos) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Május 1-15-ig érvényes akciók. Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út Gyógyszerbiztonsági Osztály: ,

Május 1-15-ig érvényes akciók. Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út Gyógyszerbiztonsági Osztály: , AKCIÓK Május 1-15-ig érvényes akciók Panangin Forte 316 mg/280 mg filmtabletta, 60 db A Panangin Forte komplex hatóanyagkombinációja segíti a megfelelő szívműködést és hozzájárul a szív- és keringési rendszer

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008. Tájékoztató füzet

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008. Tájékoztató füzet Tájékoztató füzet A tartós, több éven keresztüli dohányzás nagymértékben növeli a valószínűségét annak, hogy az ember idő előtt hal meg valamilyen, a dohányzás következtében fellépő megbetegedésben. A

Részletesebben

HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben.

HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben. VOLTAREN EMULGEL FORTE 20 MG/G GÉL Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél diklofenák-dietilamin HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

III. melléklet. Az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató érintett szakaszainak ezen módosításai a referral eljárás eredményeként jöttek létre.

III. melléklet. Az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató érintett szakaszainak ezen módosításai a referral eljárás eredményeként jöttek létre. III. melléklet Az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató érintett szakaszainak módosításai Megjegyzés: Az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató érintett szakaszainak ezen módosításai a referral

Részletesebben

Júniusi kiemelt ajánlataink

Júniusi kiemelt ajánlataink SIPO Patikák EGYSZERRE. EGY HELYEN. MINDEN. magazin Akciónk 2016. június 1-től 30-ig, ill. a készlet erejéig érvényes! Fenistil 1 mg/g gél 50 g ülönböző bőrreakciókat - például bőrkiütéseket, csalánkiütést,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben