Biztonsági adatlap. Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak"

Átírás

1 Kiállítva: Biztonsági adatlap 1. Az anyag/készítmény és vállalat/vállalkozás azonosítása Készítmény neve: POMO Műanyagápoló Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak Adatlapért felelős személy: Pap Gergely Forgalmazásért felelős személy: POMOCAR Kft Budapest, Pákozd u Sürgősségi telefon: ETTSZ (0-24 h): Tel.: 06, A veszélyek azonosítása A termék a Veszélyes anyagok és készítmények osztályozására és címkézésére vonatkozó EU irányelvekben meghatározott osztályozási rendszer és a kiadott listák szerint nem osztályozható veszélyes készítménynek, s ezért nem jelölésköteles. Rendeltetésszerű felhasználás esetén egészségkárosodás nem várható. 3. Összetétel/tájékoztatás az alkotórészekről A készítmény nem tartalmaz veszélyes anyagokat. A címkézésre vonatkozó információkat lásd a 15. pontnál, a 648/2004/EK EPT rendeletre vonatkozó információkat a 16. pontnál! 4. Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: az elsősegélynyújtást csak szakképzett, a termék veszélyeit ismerő személy végezze, ellenkező esetben azonnal értesítsük a mentőket; elsősegélynyújtásnál is gondoskodjunk az elsősegélynyújtó önvédelméről az elsősegélynyújtást lehetőleg a veszélyövezeten kívül végezzük, szükség esetén használjuk az adott körülmények közt szükséges személyi védőeszközöket /ld. 6. és 8. pont/; a sérültet távolítsuk el a veszélyövezetből, helyezzük friss levegőn nyugalomba; ha a sérült nem lélegzik vagy eszméletlen, szükség szerint alkalmazzunk újraélesztést (szívmasszázs, ill. szájból szájba lélegeztetés) ill. térítsük eszméletére; eszméletlen sérültnek ne adjunk a szájába semmit (pl. víz, gyógyszer); a termékkel szennyeződött ruházatot távolítsuk el, adjunk tiszta ruházatot és a sérültet a kihűléstől betakarással óvjuk. A termék szembe jutásakor: - elsősegély: ha a sérültnek kontaktlencséje van, s könnyen eltávolítható, akkor óvatosan távolítsuk el; a szemhéjak szétnyitása mellett a sérült szemet öblítsük ki tiszta, langyos, folyó vízzel néhány percig, miközben a sérült szemgolyóját lassan körbe forgatja, hogy a szemöblítés mindenhova eljusson; tartós panasz esetén szemészhez kell fordulni. 4. Elsősegélynyújtási intézkedések (folyt.) 1/6.

2 A termék bőrre jutásakor: - elsősegély: általában nem szükséges; az érintett bőrfelületet mossuk le tiszta, folyó vízzel; panasz esetén orvoshoz kell fordulni. A termék lenyelésekor: - elsősegély: általában nem szükséges; ha a sérült eszméletén van, száját tiszta vízzel öblítsük ki, s bőségesen itassunk vizet vele; hánytatni tilos; panasz esetén orvoshoz kell fordulni. A termék belégzésekor: - elsősegély: általában nem szükséges; a sérültet távolítsuk el a veszélyövezetből, helyezzük friss levegőn nyugalomba. 5. Tűzvédelmi intézkedések Tűzveszélyességi besorolás: E (Nem tűzveszélyes). Megfelelő tűzoltószerek: vízpermet, tűzoltóhab, CO 2. Égési/hőbomlási termékek: mérgező füst/gőz (CO és CO 2 ). Védőfelszerelés tűzoltóknak: légzésvédő megfelelő védelmet biztosító szűrőbetéttel. 6. Intézkedések véletlenszerű kibocsátás esetén Általános óvintézkedések: Környezetvédelmi óvintézkedések: Feltisztítás: a vegyszerekkel való munkavégzés általános szabályait tartsuk be; szükség esetén értesítsük az illetékes hatóságokat (rendőrség: 107, katasztrófavédelem: 112), és a kárelhárító szerveket (tűzoltók: 105, mentők: 104); a veszélyövezetet zárjuk le, s az illetékteleneket, a védőfelszerelés nélküli személyeket és a sérülteket távolítsuk el a veszélyövezetből; a mentést csak az erre kiképzett és a termék veszélyeit ismerő személyzet végezheti; használjunk a helyzetnek megfelelő személyi védőfelszerelést (munkaruha, czizma/cipő, PVC- ill. gumikesztyű, védőszemüveg/védőálarc füst/gőz/permet/ aeroszol-képződésnél légzésvédő, megfelelő szűrőbetéttel /ld. 8. pont!/); a kiömlött termék csúszásveszélyes. akadályozzuk meg a termék talajba, gödrökbe, pincébe, víz-, csatorna- és szennyvízrendszerekbe jutását. az érintett területet zárjuk körül; a kiömlött anyag nagyobb részét szivattyúval gyűjtsük megfelelő kármentő edénybe, feliratozva tegyük félre; a maradékot inert folyadékmegkötő anyaggal itassuk fel, s elkülönítve, feliratozva küldjük ártalmatlanításra; az összegyűjtött anyag ártalmatlanítását ld. a 13. pontnál; az érintett területet bő vízzel mossuk fel. 7. Kezelés és tárolás Műszaki berendezésekre és a tartályokra vonatkozó előírások: tervezzünk lefolyómentes padlózatot. Tűz- és robbanásvédelmi előírások: nincsenek különleges előírások. 7. Kezelés és tárolás (folyt.) 2/6.

3 Kezelés: Tárolás: a vegyszerekkel való munkavégzés általános szabályait tartsuk be; kerüljük a termékkel való érintkezést; az aeroszol- és ködképződést; használjunk a helyzetnek megfelelő személyi védőfelszerelést (munkaruha, czizma/cipő, PVC- ill. gumikesztyű, védőszemüveg/ védőálarc füst/gőz/permet/aeroszol-képződésnél légzésvédő, megfelelő szűrőbetéttel).; a használaton kívüli tartályokat szorosan zárjuk le. csak az eredeti tartályokban, csomagolóanyagokban tároljuk, száraz, hűvös helyen, élelmiszerektől, italoktól és takarmányoktól elkülönítve tároljuk. 8. Az expozíció korlátozása és ellenőrzése/személyi védőfelszerelések Munkahelyi expozíciós határértékek:a vonatkozó előírások szerint a termékre, ill. az összetevőkre nincs előírt ellenőrizendő munkahelyi határérték Általános védő- és higiéniás intézkedések: ld. a 7. pontban leírtakat is; óvatos, körültekintő munkával kerüljük a termékkel való érintkezést; ha a szemmel való érintkezés lehetősége fennáll, akkor használjuk a jelzett szemvédelmi eszközöket; munka közben étkezni, inni és dohányozni tilos; a munkaközi szünetekben és a munka végeztével mossunk kezet; a termékkel szennyezett bárminemű ruhadarabot távolítsuk el, s azokat az újbóli használatba vétel előtt megfelelően tisztítsuk meg. Személyi védőfelszerelések: - szemvédelem (EN 166): nincs előírva; szemöblítő palack tiszta vízzel. - kézvédelem (EN 374): nincs előírva. - testvédelem (EN 465): munkaruha. - légzésvédelem: nincs előírva. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: tejszerű folyadék Szín: fehér Szag: illatosított Lobbanáspont: nincs meghatározva Forráspont: nincs meghatározva Tűzveszélyesség: a termék nem tűzveszélyes Oldhatóság/elegyedés - vízben: korlátlan Viszkozitás: 10. Stabilitás és reakcióképesség Stabilitás: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs bomlás; hevítése nyomásnövekedéssel és bomlással jár. Kerülendő körülmények: hevítés; fagy. Veszélyes bomlástermékek: égéskor mérgező gőzök/gázok (CO és CO 2 ). 11. Toxikológiai információk 3/6.

4 Valószínű expozíciós utak: szembe vagy bőrre jutás, a lenyelés és a belégzés nem tartozik a valószínű expozíciós lehetőségekhez. A termék a Veszélyes anyagok és készítmények osztályozására és címkézésére vonatkozó EU irányelvekben meghatározott osztályozási rendszer és a kiadott listák szerint nem minősíthető veszélyes készítménynek. A rendelkezésünkre álló információk és tapasztalataink szerint rendeltetésszerű használat esetén a terméktől nem várható egészségkárosító hatás. 12. Ökológiai információk Előírásszerű használat esetén a termék előreláthatóan nem okoz jelentős környezeti hatást. Hígítatlanul, ill. ártalmatlanítás nélkül vagy nagyobb mennyiségben ne engedjük a környezetbe vagy szennyvizekbe jutni. 13. Ártalmatlanítási útmutató A készítmény szermaradéka, hulladéka és kiürült, tisztítatlan göngyölege is veszélyes hulladéknak minősül. Kezelésükre a hulladékgazdálkodásra vonatkozó rendeletek, a helyi, nemzeti és nemzetközi előírások vonatkoznak. Az általunk adott EWC számok ennek megfelelően csak ajánlások, amelyet a felhasználás és a hulladék keletkezésének körülményei befolyásolhatnak, ezért új besorolásra lehet szükség. Szermaradék: EWC szám: Kezelés/ártalmatlanítás: lehetőség szerint rendeltetésszerűen használjuk fel, vagy vízzel felhígítva szennyvíztisztítóba engedhető. Kiürült, tisztítatlan göngyöleg: EWC szám: Kezelés/ártalmatlanítás: a göngyöleget lehetőleg maximálisan ürítsük, tisztítsuk ki, majd újra felhasználható, ill. hulladéklerakóban elhelyezhető; megfelelő hulladékégetőben elégethető; ajánlott tisztítószer: víz. A képződő hulladék szakszerű kezeléséért a hulladék tulajdonosa a felelős. A hulladék besorolását a évi XLIII. tv., a 98/2001. (VI.15.) Korm. r. és a 16/2001. (VII.18.) KöM r. előírásai szerint, a felhasználási terület, a hulladék keletkezéseinek körülményei és a hulladék tulajdonságai alapján a gyártó, a hulladék tulajdonos és az illetékes hatóság bevonásával kell végezni. A rendeltetésszerű felhasználás során keletkezett szennyvíz minőségének élővízbe bocsátás estén a 28/2004. (XII. 25.) KvVM r., közcsatornába bocsátás esetén a 220/2004. (VII. 21.) Korm. r. előírásainak kell megfelelni. 14. Szállítási információk A termék nem tartozik a szállítási szabályozások (ADR/RID/ADN/IMDG/ICAO/IATA) hatálya alá. 15. Szabályozási információk A vonatkozó EU-irányelvek szerint a termék nem osztályozható veszélyes készítményként és nem jelölésköteles. A vegyszerekkel való munkavégzés általános szabályait tartsuk be. Jelölés és címkézés az EU-irányelvek és az évi CLV. tv. előírásai szerint: A termék kereskedelmi neve: POMO műanyagápoló Mennyisége: 500 ml 15. Szabályozási információk (folyt.) 4/6.

5 Gyártási idő:... Eltartható:... ig Forgalmazó: POMOCAR Kft Budapest, Pákozd u.31 Összetevők: Víz, metil-szilikonolaj, aroma. Egyéb címkefeliratok: Tűzveszélyességi besorolás: E (Nem tűzveszélyes). Az emberre vagy környezetre vonatkozó sajátos előírások különböző országok előírásai: A törvényeket és rendeleteket a mindenkori módosításokkal kell alkalmazni. AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS december 18-i 1907/2006/EK RENDELETE a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), az Európai Vegyianyag-ügynökség létrehozásáról, az 1999/45/EK irányelv módosításáról, valamint a 793/93/EGK tanácsi rendelet, az 1488/94/EK bizottsági rendelet, a 76/769/EGK tanácsi irányelv, a 91/155/EGK, a 93/67/EGK, a 93/105/EK és a 2000/21/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről (az Európai Unió Hivatalos Lapja L 396., december 30. számában megjelent Helyesbítés szerint) évi CLV. tv. a fogyasztóvédelemről AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1999/45/EK IRÁNYELVE (1999. május 31.) a tagállamoknak a veszélyes készítmények osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseinek közelítéséről 3/2006. (I. 26.) EüM rendelet az Európai Unióban osztályozott veszélyes anyagok jegyzékéről /közösségi jegyzék/ évi XXV. tv. a kémiai biztonságról 44/2000. (XII.20.) EüM r. a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások illetve tevékenységek részletes szabályairól évi XCIII. tv. a munkavédelemről és kapcsolódó rendeletek 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes r. a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes r. a munkahelyek kémiai biztonságáról 35/1996. (XII.29.) BM r. az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól 204/2001. (X. 26.) Korm. rendelet a csatornabírságról évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI.15.) Korm. r. a hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól 16/2001. (VII.18.) KöM r. a hulladékok jegyzékéről A BIZOTTSÁG június 20-i 907/2006/EK RENDELETE a mosó- és tisztítószerekről szóló 648/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletnek a rendelet III. és VII. mellékletének kiigazítását célzó módosításáról AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS március 31-i 648/2004/EK RENDELETE a mosó- és tisztítószerekről (EGT vonatkozású szöveg) 16. Egyéb információk A 648/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet VII. melléklet C. szakaszában említett összetevőjegyzék az illetékesek számára rendelkezésre áll a gyártó telephelyén (Kerese bt., 1211 Budapest, Varrógépgyár u. 8-10). 16. Egyéb információk (folyt.) 5/6.

6 A 648/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet VII. melléklet D. szakaszában említett összetevőjegyzék a forgalmazó weboldalán hozzáférhető. A fenti adatok a jelenlegi ismereteinkre korlátozódnak, a termék tulajdonságait nem biztosítják és semmiféle jogviszony alapjául nem szolgálnak. Kérjük, jelezzék, ha hibát találnak! Kinyomtatás kelte: /6.

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII.20.) EüM r., a 907/2006/EK bizottsági r. és módosításaik szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII.20.) EüM r., a 907/2006/EK bizottsági r. és módosításaik szerint Kiállítva: 2009.07.23. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Készítmény neve: POMO felni tisztító Felhasználási terület: gépjármű-felni tisztítása; lakossági és foglalkozásszerű

Részletesebben

DPD-3 teszter tabletta

DPD-3 teszter tabletta Kiállítva: 2008. 08. 04. 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP nem veszélyes készítményhez az 1999/45/EK EPT irányelv, az 1907/2006/EK EPT rendelet, a 2000. évi XXV. tv., és a

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2004. Felülvizsgálat dátuma: 2014-03-03 Változat száma: 6. 1. SZAKASZ A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., az 1999/45/EK EPT irányelv, a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII. 20.) EüM r. és módosításaik szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., az 1999/45/EK EPT irányelv, a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII. 20.) EüM r. és módosításaik szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., az 1999/45/EK EPT irányelv, a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII. 20.) EüM r. és módosításaik szerint Kiállítva: 2008. 08. 21. 1. A készítmény és a vállalkozás

Részletesebben

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat /vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mosószóda (Nátrium-karbonát ) A készítmény felhasználási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2009-01-19. Felülvizsgálat dátuma: -------------- Változat száma: 1. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Mosómami Kft. 1171 Budapest, Szigetcsép u. 107. Tel: +36 30 5128919 e-mail: info@mosomami.hu web: www.mosomami.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Mosómami Kft. 1171 Budapest, Szigetcsép u. 107. Tel: +36 30 5128919 e-mail: info@mosomami.hu web: www.mosomami. BIZTONSÁGI ADATLAP NÁTRIUM-KARBONÁT Kiállítás/javítás kelte: 2012.11.16. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Márkanév: NÁTRIUM-KARBONÁT / Mosószóda Forgalmazó/importáló: Mosómami

Részletesebben

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: vízzel hígítható

Részletesebben

1/2007 kiadás, amely leváltja az 1/2006 kiadást

1/2007 kiadás, amely leváltja az 1/2006 kiadást BIZTONSÁGI ADATLAP nem veszélyes anyaghoz a 91/155/EGK tanácsi irányelv, az 1907/2006/EK EPT rendelet, a 2000. évi XXV. tv., és a 44/2000. (XII. 27.) EüM r. és módosításaik szerint Antiklór granulátum

Részletesebben

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO A kiállítás kelte: 2010.06.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: ODO térkőtisztító Gyártó cég neve: HungaroChemicals Ipari, Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint H-2330 Dunaharaszti, Mechwart András u. 4. Oldal: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék kereskedelmi elnevezése(i) TECTANE rozsdaoldó és Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2002 Felülvizsgálat dátuma: 2009-09-01 Változat száma: 1. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Gumi- és külső műanyag impregnáló REACH regisztrációs szám: - előregisztrált, várható regisztrálási idő: ld.3. pont 1.1. Felhasználás: Gumi-

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40 A kiállítás kelte: 2010.07.27. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Sanity Brite 40 vízkő eltávolítószer koncentrátum Gyártó cég neve:

Részletesebben

Tres White Supreme Mint HP PF

Tres White Supreme Mint HP PF B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA TRES WHITE SUPREME MI T HP PF 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): foglalkozásszerű Az anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2007-07-30 Felülvizsgálat dátuma: 2011-01-07 Változat száma: 3. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék megnevezése:

Részletesebben

MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter Készült:2012. február 18. Változat: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP

MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter Készült:2012. február 18. Változat: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült:2012 február 18 Változat: 10 BIZTONSÁGI ADATLAP MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1 SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint. ártalmas

BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint. ártalmas BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KLEEN-FLO 637. BELSŐ MOTORMOSÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2003. június 26. Felülvizsgálva: 2009. december 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A keverék neve: A keverék felhasználása: Hidrogén-peroxidot

Részletesebben

B IZTONSÁGI ADA T LAP

B IZTONSÁGI ADA T LAP B IZTONSÁGI ADA T LAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: kültéri glett építmények

Részletesebben

4BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

4BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint 4BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2003. Felülvizsgálat dátuma: 2008-06-09. Változat száma: 3. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény

Részletesebben

1/8 AQUA-PEROX 35% C < 50% OLDAT. Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint

1/8 AQUA-PEROX 35% C < 50% OLDAT. Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint 1/8 Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag/készítmény azonosítása: Hatóanyag: Hidrogén-peroxid 35% c

Részletesebben

3/2009 kiadás, amely leváltja a 2/2009 kiadást

3/2009 kiadás, amely leváltja a 2/2009 kiadást Felülvizsgálva: 2009. 11. 11. 3/2009 kiadás, amely leváltja a 2/2009 kiadást BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez az 1999/45/EK EPT irányelv, az 1907/2006/EK EPT rendelet, a 2000. évi XXV. tv., és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2006 Felülvizsgálat dátuma: 2009-02-16 Változat száma: 3. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Pissoir tabletta. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. szagtalanító tabletta

HungaroChemicals Kft. 1/7 Pissoir tabletta. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. szagtalanító tabletta HungaroChemicals Kft. 1/7 Pissoir tabletta A kiállítás kelte: 2007.01.26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Pissoir tabletta szagtalanító tabletta Gyártó cég neve: Satina

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. kéztisztító paszta

HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. kéztisztító paszta HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand A kiállítás kelte: 2010.07.28. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Derm Hand kéztisztító paszta Gyártó cég neve: A keverék beszerzése a

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: herbicid. 1.2. Gyártó cég neve: FMC Chemical Boulevard de la Plaine. 9/3 1050 Bruxelles, Belgique Tel:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap A kiállítás kelte: 2012.02.20. A felülvizsgálat kelte: 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1.1.

Részletesebben

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2010.03.01. Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Hidrogén-peroxid ~50% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat : 2014.08.14. Változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat : 2014.08.14. Változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 EK rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Szinonímák: -- 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO CUT 32 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Vágóolaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO, a.s.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6 Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrfelület tisztító-ápoló nedvesített törlőkendő 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2012-01-16. Felülvizsgálat dátuma: -------------- Változat száma: 1. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity A kiállítás kelte: 2005.01.05. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: D - Sanity általános tisztító- és fertőtlenítőszer Gyártó cég

Részletesebben

01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. penterra@penterra.hu

01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. penterra@penterra.hu 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy készítmény azonosítása: Bitex Kapart Vakolat K 1,5 1.2 Gyártó: Meffert Hungária Kft 1.3 Cím: 2651 Rétság. Rákóczi út 6

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

03. Szakasz: Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok 3.2 Keverékek Veszélyes alkotóelemek

03. Szakasz: Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok 3.2 Keverékek Veszélyes alkotóelemek 01. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy keverék azonosítása: Trendweiss Falfestek 1. 2 Az anyagok/keverékek felhasználása: Beltéri diszperziós falfesték

Részletesebben

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 20. Dokumentum szám: 18-9027-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M(TM)Espe(TM)

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 8. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 8. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP Elkészítés időpontja: 2002. 10. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2008. december 11. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kiszerelés: Bruttó térfogat: 520 ml Töltőtérfogat:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2002. 02. 18. Aktualizálás kelte: 2011. 07. 14. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav A kiállítás kelte: 2005.06.16. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Az anyag neve: Salétromsav Gyártó cég neve: Az anyag beszerzése a vásárló/felhasználó

Részletesebben

Etoxilált Zsíralkohol C12-14 (Rokanol L7)

Etoxilált Zsíralkohol C12-14 (Rokanol L7) Oldal: 1 / 8 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Szinonimák: Rokanol L7, CAS szám: 103819-01-8 EK szám: : polimer Index szám: OKBI szám: REACH

Részletesebben

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006.05. 25. Dokumentum szám: 05-7376-5 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2004.03.01. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Keverék

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 08. Felülvizsgálva: 2009. január 07. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A készítmény neve: A készítmény felhasználása:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Chemind Super Powder BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2013.01.28. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. július 3. Felülvizsgálat időpontja: 2007. november 8.

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. július 3. Felülvizsgálat időpontja: 2007. november 8. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 45401,45402,45410,45412,45476,45451,45502,45571 REACH regisztrációs szám: OKBI/VABO/9/2005 1.1. Felhasználás

Részletesebben

Dulux Grunt ICI Paints Hungary Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

Dulux Grunt ICI Paints Hungary Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP ICI Paints Hungary Kft. 1/4 A kiállításának kelte: 2006. 01.19. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Dulux Grunt Vizes mélyalapozó festék Gyártó cég neve:polifarb-pilawa S.A. 08-440 Pilawa ul.przemyslowa

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Unacid S 500 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.05.30. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

1/2009 kiadás. Superbróm A

1/2009 kiadás. Superbróm A Kiállítva: 2009. 10. 20. BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz az 1999/45/EK EPT irányelv, az 1907/2006/EK EPT rendelet, a 2000. évi XXV. tv., és a 44/2000. (XII.27.) EüM r. és módosításaik szerint Superbróm

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub A kiállítás kelte: 2010.08.26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Combi Rub folyékony karcmentes súrolószer Gyártó cég neve: HungaroChemicals

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend. BIZTONSÁGI ADATLAP BRILLANTANTE NEUTRO Kiállítás/javítás kelte: 2011.07.01. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Márkanév: Brillantante Neutro Öblítőszer Gyártó: SUTTER Professional

Részletesebben

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7. oldal A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2007. 02. 12. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Gyorshatású felületfertőtlenítő szer) Gyártó cég neve: GmbH Postfach

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Keveréknév: Fehércement 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Cillit vízkő- és rozsdaoldó háztartási kisgépekhez. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Cillit vízkő- és rozsdaoldó háztartási kisgépekhez. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Azonosítási szám: D0221637 / 0030944 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 05. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2013. augusztus 15. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2007. 05. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2013. augusztus 15. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Bevonat lakossági

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) 1.1. Termékazonosító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék neve: Kálium-metabiszulfit

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009 oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2123 Anyag/készítmény használata Favédőszer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint

Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint neodisher GL biztonsági adatlap 1/5 Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Kénsav ~37% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.04.26. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag /készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/6. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2002. 11. 15. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 20. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat: 2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat: 2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint 1. AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Komfort bútorápoló Szinonímák:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 HC-DPE BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.12.11. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Keverék

Részletesebben

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2013.03.25 IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ 1/7 1. A készítmény neve: IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ Gyártó cég neve: Elosztó Team Kft Cím: 1155 Alkotmány utca 5. telefon: 06-20-9238-225

Részletesebben

A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 01.31. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 01.31. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 01.31. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: Dunaplaszt Cellfix

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: a Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként, vagy alapvakolt felületek bevonására alkalmazható. 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CARTECHNIC CT 12 PLUS hűtőfolyadék koncentrátum

BIZTONSÁGI ADATLAP CARTECHNIC CT 12 PLUS hűtőfolyadék koncentrátum Oldal: 1 / 5 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag / készítmény azonosítása Cartechnic CT 12 plus hűtőfolyadék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK, 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: AKTÍV S 021 erősen

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Típus száma: nincs REACH szám: OKBI-VABO/575/2010 1.1. Felhasználás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN Kibocsátás kelte: 2013. május 15. Felülvizsgálva: 2013. május 15. Változat: 2.0 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 Chemisept GDA BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.12.15. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

(Verzió 01) 2010.08.12. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA JUB DECOR GLAMUR

(Verzió 01) 2010.08.12. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA JUB DECOR GLAMUR B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA JUB DECOR GLAMOUR 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): foglalkozásszerű Beltéri dekorációs diszperziós fedőfesték,

Részletesebben

EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): 150 g/l (2007)/ 130 g/l(2010)*. Ez a termék legfeljebb. g/l VOC-t tartalmaz.

EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): 150 g/l (2007)/ 130 g/l(2010)*. Ez a termék legfeljebb. g/l VOC-t tartalmaz. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri falfesték

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Arany (bronz) zománcfesték 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap

Biztonságtechnikai adatlap 1. Vegyi anyag neve: SÓSAV 30-37% Anyag/készítmény használata Ipari tisztítás, maratás Felhasználási terület: Gyártó/szállító: Forgalmazó cég neve: Csak professzionális felhasználók számára Novácke Chemické

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 - HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

ARANY (BRONZ) ZOMÁNCFESTÉK

ARANY (BRONZ) ZOMÁNCFESTÉK KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Arany (bronz) zománcfesték 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2004. október 18. Felülvizsgálat időpontja: 2013. január 25. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2004. október 18. Felülvizsgálat időpontja: 2013. január 25. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: (60 g/l Mg) 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO PNEUMAT 22 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Hidraulikaolaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO,

Részletesebben

S 22 Az anyag porát nem szabad belélegezni.

S 22 Az anyag porát nem szabad belélegezni. A kiállítás kelte: 2013.07.29. A felülvizsgálat kelte: 2014.07.10. Verzió: 2.0 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1.SZAKASZ Az anyag /

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO START 8182 (8182) festékfrissítő és a gépindulást könnyítő szer Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: WUXAL Réz Top

Részletesebben

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2014.04.01. (1.1.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Cikkszám: P6122 1.2. A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. Gyártó cég neve: AC Marca, S.A. Avda Carillet, 293-297, E-08907 L Hospitalet de Llobregat

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. Gyártó cég neve: AC Marca, S.A. Avda Carillet, 293-297, E-08907 L Hospitalet de Llobregat BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: Fatisztító 1.2. Gyártó cég neve: Avda Carillet,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1/6 TRANS BETON BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben