Etoxilált Zsíralkohol C12-14 (Rokanol L7)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Etoxilált Zsíralkohol C12-14 (Rokanol L7)"

Átírás

1 Oldal: 1 / 8 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Szinonimák: Rokanol L7, CAS szám: EK szám: : polimer Index szám: OKBI szám: REACH szám: 1.2. Anyag megfelelő azonosított felhasználása: Mosó és tisztító készítmények emulgeáló szere. Használható oxidáló, redukáló és kemény vizes közegben. Aktív savas, semleges és enyhén lúgos közegben. Használják nem ionos segédanyagok keverékében, kationos és anionos felületaktív anyagokban. Valamint alkilszufát-alkoholokhoz és alkil-arilszulfonátokhoz a tisztító és mosóhatás erősítésére A szállító adatai Forgalmazó: Novochem Cím: Telefon: , Fax: , totherika@novochem.hu 1.4. Sürgősségi telefonszám: Hivatalos tanácsadó szerv: ETTSZ cím: 1096 Budapest, Nagyvárad tér Veszélyesség szerinti besorolás 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása Az 1272/2008EK rendelet szerint: EU veszélyjel: GHS05 Dgr Veszély H302 Lenyelve veszélyes H315 Bőrirritációt okoz. H318 Súlyos szemkárosodást okoz P264 Használata után mossunk kezet. P270 Használatakor tilos enni, inni, dohányozni. P280 Védőkesztyű, védőruha, arcvédő használata kötelező. P305+P351+P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P310 azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. A 44/2000 EüM rendelet, a 67/548 EGK irányelv szerint: Xi-Irritatív Xn-Veszélyes R mondatok: R22 Lenyelés esetén veszélyes R36/38 Szemet és a bőrt izgatja.

2 Oldal: 2 / 8 S mondatok: S1/2 Elzárva és a gyerekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S 26 Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S 37/39 Megfelelő védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni. S 45 Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha lehetséges a címkét meg kell mutatni Címkézési elemek GHS05 Veszély H302 Lenyelve veszélyes H315 Bőrirritációt okoz. H318 Súlyos szemkárosodást okoz P264 Használata után mossunk kezet. P270 Használatakor tilos enni, inni, dohányozni. P280 Védőkesztyű, védőruha, arcvédő használata kötelező. P305+P351+P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P310 azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz Egyéb veszélyek: Az anyag az 1907/2006/EK rendelet XIII. melléklete szerint nem felel meg a perzisztens, bioakkumulatív és mérgező (PBT) vagy a nagyon perzisztens és nagyon bioakkumulatív (vpvb) anyagokr vonatkozó kritériumoknak. 3. Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.1. Anyagok Összetevő CAS-szám EK-szám Index szám Besorolás C12-14 alkohol polimer és etilénoxid reakciójának terméke Koncentráció: min. 99,0 m/m 4. Elsősegély nyújtási intézkedések 4.1. Elsősegély nyújtási intézkedések ismertetése Normál körülmények között nem okoz veszélyt. ÁLTALÁNOS: A sérültnek biztosítsunk nyugodt, kényelmes, meleg helyet. Távolítsuk el a veszélyövezetből friss levegőre. Biztosítsunk könnyed légzési körülményeket. BELÉGZÉS: A sérültet vigyük friss levegőre. Ha szükséges biztosítsunk oxigént, mesterséges lélegeztetést. Azonnal hívjunk orvost. BŐR: Távolítsuk el szennyezett ruházatot, cipőt és felszerelést. Az érintett bőrfelületet mossuk le bőven vízzel. A szennyezett ruhát mossuk ki vízzel, mielőtt ismét használnánk. SZEM: A szemhéjakat finoman szétfeszítve a nyitott szemet mossuk bőven vízzel legalább

3 Oldal: 3 / 8 15 percig. Forduljunk orvoshoz. LENYELÉS: A sérült száját öblítsük ki vízzel, amennyiben a sérült észnél van. TILOS hánytatni az esetleges habzás miatt. A sérültet azonnal vigyük kórházba A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: Ismételt vagy hosszantartó behatás esetén bőr- és szemgyulladást okozhat A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Eszméletvesztés esetén győződjünk meg a légutak tisztaságáról. Helyezzük a sérültet nyugalmi helyzetbe. Nincs speciális ellenszere. Tüneti kezelést kell alkalmazni. Gőzeinek belégzése esetén (tűz esetén) a sérültet legalább órás megfigyelés alatt kell tartani. 5. Tűzvédelmi intézkedések 5.1. Oltóanyag Alkalmazható tűzoltóanyagok: Vízpermet, tűzoltóhab, tűzoltópor, szén-dioxid, a környezettől függően. Éghető anyag Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Tároló edényzetét hűtsük vízpermettel és ha lehetséges távolítsuk el a veszélyeztetett helyről Tűzoltóknak szóló javaslat Tűz esetén viseljünk sűrített levegős önmentő készüléket, egyéni védőfelszerelést, vegyvédelmi ruhát. 6. Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Általános javaslatok: Előzzük meg a szivárgásokat, kifolyásokat. Illetéktelen személyeket tartsuk távol. Biztosítsunk rendszeres műszaki vizsgálatokat és karbantartást. A munkahelyeket fel kell szerelni a szabványoknak megfelelő elszívó és szellőztetőrendszerrel. Ne érintsük a szennyezett csomagolóanyagot, az anyagot megfelelő védőfelszerelés nélkül. A dolgozóknak személyi védőfelszerelést kell viselni Környezetvédelmi óvintézkedések: Előzzük meg a termék vízrendszerekbe, talajba jutását. Szennyvízkezelés után a kezelt víznek meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak. Nagy mennyiség környezetbe való kijutása esetén az anyagot itassuk fel adszobeáló anyagokkal (föld, homok) és gondoskodjunk a hatósági előírásoknak megfelelő ártalmatlanításról. A megtisztított területet vízzel mossuk fel A területi elhatárolás és a szennyezés-mentesítés módszerei és anyagai: Általános eljárások: Baleset vagy vészhelyzet esetén távolítsuk el a kárelhárításban részt nem vevő személyeket a veszélyövezetből. Hívjuk a kárelhárító szerveket. Ipari baleset esetén: A kiömlés területét szórjuk fel homokkal, s gyűjtsük feliratozott, szorosan zárható tartályokba, s vigyük ártalmatlanításra. A szennyeződött területet vízzel mossuk fel. A kiömlött anyag a felületet csúszóssá teszi Hivatkozás más szakaszokra: ld. 13. fejezet: ártalmatlanítási szempontok 7. Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Biztonsági óvintézkedések: Előzzük meg a termékkel való közvetlen érintkezést.

4 Oldal: 4 / 8 Biztosítsunk megfelelő szellőztetést és elszívást. Használjuk a személyes védőfelszerelést. Időben távolítsuk el a kiömlött terméket. Megfelelő tároló edényzetet biztosítsunk A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: Az anyagot polietilén vagy rozsdamentes acél tartályokban, fedett raktárban vagy árnyékos helyen lehet tárolni. ímaximális tárolási hőmérséklet 40 C. Tárolási idő (szavatosság) a gyártástól számított 12 hónap. A szavatosság lejárta után felhasználás estén ellenőrizzük a technikai adatokat. Nem megfelelősség esetén végezzünk felhasználási próbát Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Mosó és tisztító készítmények emulgeáló szere. Használható oxidáló, redukáló és kemény vizes közegben. Aktív savas, semleges és enyhén lúgos közegben. Használják nem ionos segédanyagok keverékében, kationos és anionos felületaktív anyagokban. Valamint alkilszufát-alkoholokhoz és alkil-arilszulfonátokhoz a tisztító és mosóhatás erősítésére. 8. Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Ellenőrzési paraméterek Munkahelyi expozíciós határértékek: Az anyagra megállapított ellenőrizendő határértékek a 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendeletben nincs megadva 8.2. Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés. Általános munkavédelmi és higiéniai óvintézkedések: Biztosítsunk megfelelő zárást a műveleti berendezéseknél és a méréseknél. Biztosítsunk hatékony központi szellőzést/elszívást ill. helyi szellőztetést. Kerüljük a termékkel való közvetlen érintkezést és a termék gőzeinek belégzését. Használjunk személyi védőfelszerelést. A munkahelyeken enni, inni és dohányozni tilos. Rendszeresen járjunk orvosi ellenőrzésre. Tartsuk be az előírt egészségügyi és elsősegély-nyújtási előírásokat. Biztosítsunk mentőládát a szükséges gyógyszerekkel és felszerelésekkel Egyéni óvintézkedések, például egyéni védőeszközök Személyi védőeszközök: a) Légzésvédelem Permet képződése esetén megfelelő betéttel ellátott légzőkészüléket használjunk. Normál használat esetén nem szükséges. b) Kézvédelem Vegyszerálló védő kesztyű. A védőkesztyűt minden használat előtt ellenőrizni kell. A kesztyű használata után a bőrtisztító- és bőrvédőszer használata szükséges. A kesztyű anyaga: PVC, neoprém, természetes gumi, butil-gumi. Nem használható: bőrkesztyű c) Szemvédelem Vegyszerálló védőszemüveg (EN 166) d) Bőr- és testvédelem: védőruházat, mely szennyeződés esetén cserélendő. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Külső: Tiszta, mechanikai szennyeződéstől mentes, esetleg kissé zavaros folyadék.

5 Oldal: 5 / 8 Szín: halvány sárga Szag: enyhe, jellemző Olvadáspont: kb. 10 C Forráspont: n.a. Sűrűség (30 C): 0,95-1 g/cm 3 ph (1,0 % vizes oldat): 4,6-7,4 Oldhatóság: vízben jól oldható, alifás alkoholokban oldódik Illékonyság: Nem található információ Lobbanáspont: 10 C. Gyulladáspont: éghető n.a. Viszkozitás: 14 mm 2 /s w 38 C 9.2. Egyéb információk Felhősödési pont 1% 10 %-os Na Cl-ben : C 10. Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség Erős oxidáló szerekkel reagál Kémiai stabilitás Az ajánlott kezelési és tárolási körülmények mellett stabil. Szavatossági idő: a gyártástól számított egy év A veszélyes reakciók lehetősége Reakcióba léphet erős oxidáló szerekkel Kerülendő körülmények Fagyás, hőmérséklet emelése 40 C fölé Nem összeférhető anyagok Erős oxidálószerek, Veszélyes bomlástermékek Nem jellemző. 11. Toxikológiai adatok A toxikolólógiai hatásokra vonatkozó információ a) akut toxicitás: LD50 :1200 mg/kg b) Irritáció - bőrön irritatív. - szemen erősen irritatív. - légzőszervek: Irritatív. c) Súlyos szemkárosodás tömény érintkezés estén: kötőhártya gyulladás, szaruhártya zavarosság, szemhéj duzzanat. d) Szenzibilizáció : nincs adat e) Teratogenitás: Nem tanulmányozták. f) Mutagén hatás: Nincs kimutatva. Kiválasztás nem várható. j) Karcinogenitás: Nincs adat. 12. Ökológiai információk Toxicitás:

6 Oldal: 6 / 8 Toxicitásvizi élőlényekre: Guppy ( Lesbistes reticulatus LC 50 =850 mg/dm 3 Daphnia (Daphnia magna) LC 50 =9,8 mg/dm 3 Algák (Chlorella sp.) LC 50 =2,340 mg/dm Perzisztencia és lebonthatóság Elsődleges lebonthatóság 79,1 % felett a 82/242/EEC szerint. Végső aerob bomlás 65,4 % manométeres respirométerrel a 67/548/EE Direktiva V.C.4.-D pontja szerint Bioakkumulációs képesség Nincs megállapítva Talajban való mobilitás Vízben való oldódás után szennyezheti a talajt. 0,1 %.os oldatának felületi feszültsége: 28,6 mn/m 25 C-on A PBT és a vpvb-értékelés eredményei Nem tartozik ezen anyagok körébe Egyéb káros hatások Szennyvíz tisztító berendezésekben habzást okozhat. 13. Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Ajánlások: Tartsuk be a helyi, nemzeti, hatósági előírásokat; a szermaradékra és a hulladékokra a 98/2001. (VI. 15.) Korm. r., a csomagolásokra a 94/2002. (V. 5.) Korm. r. figyelembe vételével kell eljárni. Veszélyes Hulladék Jegyzék (EWC) szám: Nem engedhető csatornába és víztisztítókba. Kerüljük a talajba, élővizekbe kerülését. A hulladék tulajdonosának az illetékes hatóságokkal egyeztetni kell a pontos hulladékbesorolás és kezelés érdekében. A hulladék felhalmozása, szállítása, felhasználása és ártalmatlanítása a helyi szabályok szerint történhet. 07 szerves kémiai folyamatokból származó hulladékok szerves alapanyagok termeléséből, kiszereléséből, forgalmazásából és felhasználásából származó hulladékok * egyéb szerves oldószerek, mosófolyadékok és anyalúgok Tisztítatlan csomagolóanyagok: A helyi előírások szerint kell ártalmatlanítani. 15 hulladékká vált csomagolóanyagok; közelebbről nem meghatározott abszorbensek, törlőkendők, szűrőanyagok és védőruházat csomagolási hulladékok (beleértve a válogatottan gyűjtött települési csomagolási hulladékokat) * veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladékok 14. Szállításra vonatkozó információk UN-szám: nincs Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés

7 Oldal: 7 / 8 Nincs adat Szállítási veszélyességi osztályok nincs Csomagolási csoport nincs Környezeti veszélyek nem veszélyes A felhasználót érintő különleges óvintézkedések nincs A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nincs adat 15. Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok A törvényeket és rendeleteket a mindenkori módosításokkal kell alkalmazni. Az Európai Parlament és a Tanács december 18-i 1907/2006/EK rendelete a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), az Európai Vegyianyag-ügynökség létrehozásáról, az 1999/45/EK irányelv módosításáról, valamint a 793/93/EGK tanácsi rendelet, az 1488/94/EK bizottsági rendelet, a 76/769/EGK tanácsi irányelv, a 91/155/EGK, a 93/67/EGK, a 93/105/EK és a 2000/21/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről (az Európai Unió hivatalos lapja L 396., december 30-i számában megjelent helyesbítés szerint) a Bizottság 453/2010. EU rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról a Tanács irányelve (1967. június 27.) a veszélyes anyagok osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről (67/548/EGK) évi XCIII. törvény a munkavédelemről és kapcsolódó rendeletek évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról évi XXV. törvény a kémiai biztonságról 98/2001(VI.15) Korm. rendelete a hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 94/2002 (V.5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 3/2002. (II.8) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről 9/2008. (II.8.) ÖTM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról 26/1996. (VIII.28.) NM rendelete az egyes egészségkárosító kockázatok között foglalkoztatott munkavállalók (napi, heti) expozíciós idejének korlátozásáról 35/1996. (XII.29.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról 2/2002. (I.23.) BM rendelet a tűzvédelem és a polgári védelem műszaki követelményeinek megállapításáról 44/2000. (XII.20.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások illetve tevékenységek részletes szabályairól, a 33/2004. (IV.26.) EszCsM rendelettel módosítva 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról

8 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet a hulladékok jegyzékéről Oldal: 8 / Kémiai biztonsági értékelés Az anyag nem tárgya a kémiai biztonsági jelentésnek. 16. Egyéb információk Felhasznált adatbázisok: A gyártók eredeti biztonsági adatlapjai A tájékoztatás, melyet ez az összeállítás tartalmaz, a legjobb tudomásunk, információink szerint helyes és pontos. Az információk a megadott anyagra vonatkoznak és nem biztos, hogy érvényesek, ha az anyagot más anyagokkal együtt alkalmazzák. Ez az adatlap nem menti fel a felhasználót a tevékenységével kapcsolatos valamennyi előírás betartása alól. A felhasználó minden felelősséget visel a termék használatával kapcsolatos óvintézkedéseket illetően. A termék átvevőjének a felelőssége biztosítani az érvényben lévő jogszabályok betartását és köteles meggyőződni arról, hogy az idézett jogszabályokon kívül más nem vonatkozik rá. Készítette: Novochem Kft.

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

CITROMSAV monohidrát vagy CITRIC ACID 1 hydrate

CITROMSAV monohidrát vagy CITRIC ACID 1 hydrate Oldal: 1 / 7 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Citromsav monohidrát, Citric acid 1 hydrate CAS szám: 5949-29 EK szám: : 201-069-1 Index szám:

Részletesebben

AMMÓNIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP

AMMÓNIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-szulfát CAS szám: 7783-20-2 EK szám: 231-984-1 Index-szám: - OKBI szám: B-001811

Részletesebben

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Aszkorbinsav C- vitamin CAS szám: 50-81-7 EK szám: 200-066-2 Index-szám: - OKBI szám:-

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Foszforsav 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ciklohexilamin vagy cyclohexylamine CAS szám: 108-91-8 EU szám: 203-629-0 Index szám:

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN Kibocsátás kelte: 2013. május 15. Felülvizsgálva: 2013. május 15. Változat: 2.0 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: TETOL-1 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév: : TETOL FB 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

SURFACE Szódabikarbóna 1/9 Verziószám: 1 Készült: 2012. augusztus 30. BIZTONSÁGI ADATLAP

SURFACE Szódabikarbóna 1/9 Verziószám: 1 Készült: 2012. augusztus 30. BIZTONSÁGI ADATLAP SURFACE Szódabikarbóna 1/9 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat /vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók:

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Hidrogén-peroxid ~50% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

1272/2008 EK rendelet Összetételi R mondatok Dodecilbenzolszulfonsavnátriumsó

1272/2008 EK rendelet Összetételi R mondatok Dodecilbenzolszulfonsavnátriumsó A ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: KBSzF-1131-6/2012 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított felhasználás: Tisztítószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2.

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2. A kiállítás kelte: 2012.09.19. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / keverékek és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító A készítmény neve Alkonek B Termékszáma - Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2003. június 26. Felülvizsgálva: 2009. december 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A keverék neve: A keverék felhasználása: Hidrogén-peroxidot

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Fehér és színes textíliák elıáztatásához,

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Chemipur CL 80 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2001.06.05. 1.) A keverék

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint A felülvizsgálat kelte:2013.04.18. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy készítmény

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 15630-89-4 239-707-6 01-2119457268-30-0000 1344-09-8 215-687-4 01-2119448725-31-0000 68551-12-2 polimer

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 15630-89-4 239-707-6 01-2119457268-30-0000 1344-09-8 215-687-4 01-2119448725-31-0000 68551-12-2 polimer 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 Chemisept GDA BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.12.15. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1M-03 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 D-Alkal 45 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2010.06.20. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 HC-DPE BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.12.11. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Keverék

Részletesebben

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2013.03.25 IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ 1/7 1. A készítmény neve: IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ Gyártó cég neve: Elosztó Team Kft Cím: 1155 Alkotmány utca 5. telefon: 06-20-9238-225

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2012. június 7. Felülvizsgálat időpontja: 2014. február 20. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2012. június 7. Felülvizsgálat időpontja: 2014. február 20. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Keveréknév: Fehércement 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) 1.1. Termékazonosító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék neve: Kálium-metabiszulfit

Részletesebben

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Adatlap száma: NEOSIL-01 Oldalszám: 1 / 11 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Anyagnév: Nátrium-hipoklorit oldat Márkanév: H-lúg EC szám: 231-668-3

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 44/2000 (XII.27.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 44/2000 (XII.27.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 44/2000 (XII.27.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján A kiállítás kelte: 2011. május 18. Felülvizsgálat kelte: - Verzió: 1.0 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1559. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/5. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1559. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/5. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Autoglykol 72 C koncentrátum 1.2. A készítmény felhasználása: fagyálló hűtőfolyadék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap DYNALI

Biztonsági adatlap DYNALI 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A17033B 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2004. Felülvizsgálat dátuma: 2014-03-03 Változat száma: 6. 1. SZAKASZ A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap A kiállítás kelte: 2012.02.20. A felülvizsgálat kelte: 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1.1.

Részletesebben

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA Kiadás dátuma: 2012.01.01 1 / 9 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.08.31/11/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat,

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletnek megfelelően Lorin hideg zsíroldó 1/6 Készült: 2012. 11. 30. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: ODÓ HYPO-CLEAN 12/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: ODÓ HYPO-CLEAN 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

kiállítás kelte: 2013.09.05. módosítás kelte: 2015.05.12. 2. verzió

kiállítás kelte: 2013.09.05. módosítás kelte: 2015.05.12. 2. verzió A Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: B-13100121 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított

Részletesebben

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató A termék neve : Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító folyadék Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A9476D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosószer adalék,

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Unacid S 500 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.05.30. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

2.2 Címkézési elemek: Xn = ártalmas. R mondatok: R 42 Belélegezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású) R 36/38 Szem- és bőrizgató hatású

2.2 Címkézési elemek: Xn = ártalmas. R mondatok: R 42 Belélegezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású) R 36/38 Szem- és bőrizgató hatású oldalszám:1/5 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosítot, iletve ellenjavallt felhasználása: Enzim tartalmú professzionális

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anyag/Keverék: Biosol - Káliszappan Keverék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7790-94-5 EU-szám: 232-234-6 Index-szám: 016-017-01 REACH-regisztrációs szám: 01-2119454163-45-0001

Részletesebben

Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma NECATOR PLUS 2.0 2012. szeptember 17.

Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma NECATOR PLUS 2.0 2012. szeptember 17. Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma NECATOR PLUS 2.0 2012. szeptember 17. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat 453/2010 sz. módosított rendelete szerint)

Részletesebben

oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján

oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján domol Geschirr-Reniger Tabs Classic oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: ODÓ KÉZI MOSOGATÓ 11/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: ODÓ KÉZI MOSOGATÓ 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: Hidrogénperoxid A keverék/anyag neve: HIDROGÉN PEROXID 35% - 50% Egyéb nevek, szinonimák: Hidrogén

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: A elsősorban

Részletesebben

Poolking Kft., 1095 Budapest, Soroksári út 48. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.

Poolking Kft., 1095 Budapest, Soroksári út 48. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. BIZTONSÁGI ADATLAP Készítés kelte: 2013. augusztus 15. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: POOLKING ph CSÖKKENTŐ Az anyag (termék) kereskedelmi neve: Sósav techn.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Fékfolyadék

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Well Dish Base BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.10. *1.) Szakasz:

Részletesebben

3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Összetétel: benzines, olajos, szappanos vizes emulzió. EINECSszám Osztályozása H mondatok százalék

3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Összetétel: benzines, olajos, szappanos vizes emulzió. EINECSszám Osztályozása H mondatok százalék A Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: B-13120069 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 D-Flush White BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2007.04.23. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint A felülvizsgálat kelte:2013.07.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. TERMÉKAZONOSÍTÓ : Készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6 Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrfelület tisztító-ápoló nedvesített törlőkendő 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/9 Handychem Cl BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2002.04.19. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1999/45/EK szerint

Biztonsági adatlap. 1999/45/EK szerint Biztonsági adatlap Kiállítás kelte: 2012.03.13 Felülvizsgálat dátuma:2012.11.26 Verzió:2. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK, a 453/2010/EU 1272/2008EK rendelet szerint A felülvizsgálat és átdolgozás kelte:2013.04.02. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag

Részletesebben

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: V45101 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap JUDO

Biztonsági adatlap JUDO 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12785L 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12798QA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 497-19-8 207-838-8 01-2119485498-19-0000 68551-12-2. %-os arány 5-10. < 5 polimer 1387-28-5 237-623-4 < 5

CAS szám EU szám Regisztrációs szám 497-19-8 207-838-8 01-2119485498-19-0000 68551-12-2. %-os arány 5-10. < 5 polimer 1387-28-5 237-623-4 < 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kanna 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Chemind CleanOil BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2014.03.31. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TORNAX-S

BIZTONSÁGI ADATLAP TORNAX-S TORNAX-S 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez 1. A készítmény neve TORNAX-S tisztítószer Gyártó cég neve: CID-LINES NV/SA Cím: Waterpoortstraat 2, B-8900 Belgium Telefon: (32) 57-21-78-77

Részletesebben

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A14771N 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Szaniter tisztító,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) A kiállítás kelte: 2013.03.20. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 2 Felülvizsgálat kelte: 2013. 01. 07. Kiadás dátuma: 2012. 11. 21. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Panda hideg zsíroldó 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 FF CIP S BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH) és a 2015/830/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.12.06. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Clever White Attack. 4. SZAKASZ: Elsısegélynyújtási intézkedések. 5. SZAKASZ: Tőzvédelmi intézkedések

Biztonsági adatlap. Clever White Attack. 4. SZAKASZ: Elsısegélynyújtási intézkedések. 5. SZAKASZ: Tőzvédelmi intézkedések 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.08. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Háztartási sósav 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 2015.05.28. (2.verzió) Előző változat: 2013.10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám:

Részletesebben

A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint

A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint Kovald Kft 1. SZAKASZ: Az /keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.01.26. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Nátrium-karbonát

Részletesebben

Biztonsági adatlap QUADRIS

Biztonsági adatlap QUADRIS 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12705A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 453/2010 EU rendelet szerint Revízió dátuma:20130131 Kiadás dátuma: 20150326 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: R331 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelo azonosított felhasználása,

Részletesebben

Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma PPC Adob 10/11 2011. November 14.

Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma PPC Adob 10/11 2011. November 14. Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma PPC Adob 10/11 2011. November 14. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat 453/2010 sz. módosított rendelete szerint)

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint)

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint) Brigéciol D-3 Oldal: 1/10 1. A keverék és a vállalkozás azonosítása: 1.1. Termékazonosító 1.2. Kereskedelmi név: Brigéciol D-3 1.3. A keverék azonosított felhasználása: Alkalmazható: gépjármű alváz, motor,

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2004.03.01. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Keverék

Részletesebben

AMMÓNIUM-KLORID Ammonium chloride

AMMÓNIUM-KLORID Ammonium chloride Oldal: 1 / 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-klorid CAS szám: 12125-02-9 EK szám: 235-186-4 Index-szám: 017-014-00-8 OKBI

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP Felülvizsgálat idıpontja: B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 08. 21. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 08. 21. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri glettelő

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 Cikkszám: 2201799 1.2.

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. kéztisztító paszta

HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. kéztisztító paszta HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand A kiállítás kelte: 2010.07.28. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Derm Hand kéztisztító paszta Gyártó cég neve: A keverék beszerzése a

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldal : 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP oldal : 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP oldal : 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék típusa:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Chemind Super Powder BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2013.01.28. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben