Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., a évi XXV. tv., a 44/2000. (XII.20.) EüM r., a 907/2006/EK bizottsági r. és módosításaik szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII.20.) EüM r., a 907/2006/EK bizottsági r. és módosításaik szerint"

Átírás

1 Kiállítva: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Készítmény neve: POMO felni tisztító Felhasználási terület: gépjármű-felni tisztítása; lakossági és foglalkozásszerű felhasználóknak VK bejelentés száma: Adatlapért felelős személy: Pap Gergely Forgalmazásért felelős személy: POMOCAR Kft Budapest, Pákozd u. 31. pomocar@gmail.com Tel.: Sürgősségi telefon: ETTSZ (0-24 h): Tel.: 06, A veszélyek azonosítása A termék az 1999/45/EK irányelvben meghatározott hagyományos osztályozás számítási módszere szerint veszélyes készítménynek számít. Besorolása: Xi irritatív, R36/38. A címkézésre vonatkozó információkat lásd a 15. pontnál, az R-mondatok teljes szövegét valamint a 648/2004/EK EPT rendeletre vonatkozó információkat a 16. pontnál! Az emberekre és a környezetre vonatkozó veszélyek: 3. Összetétel/tájékoztatás az alkotórészekről nem tűzveszélyes; irritálja a szemet és a bőrt; a termék nincs környezetre veszélyesként osztályozva. A készítmény a következő veszélyes anyagok, és más, nem veszélyes anyagok elegye: Veszélyes összetevők: Foszforsav, PHOSPHORIC ACID CAS: C maró; R34 5 % EU /EINECS/: Index szám: C 12 -C 15 alkoholok, etoxilált; C PARETH-11; nem ionos tenzid CAS: EU /NLP/: Xn ártalmas; R22-41 < 5 % Az R-mondatok teljes szövegét ld. a 16. pontnál! 4. Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: az elsősegélynyújtást csak szakképzett, a termék veszélyeit ismerő személy végezze, ellenkező esetben azonnal értesítsük a mentőket; elsősegélynyújtásnál is gondoskodjunk az elsősegélynyújtó önvédelméről az elsősegélynyújtást lehetőleg a veszélyövezeten kívül végezzük, szükség esetén használjuk az adott körülmények közt szükséges személyi védőeszközöket /ld. 6. és 8. pont/; a sérültet távolítsuk el a veszélyövezetből, helyezzük friss levegőn nyugalomba; ha a sérült nem lélegzik vagy eszméletlen, szükség szerint alkalmazzunk újra-élesztést (szívmasszázs ill. szájból szájba lélegeztetés), ill. térítsük eszméletére; eszméletlen sérültnek ne adjunk a szájába semmit (pl. víz, gyógyszer); a termékkel szennyeződött ruházatot távolítsuk el, adjunk tiszta ruházatot és a sérültet a kihűléstől betakarással óvjuk. 1/7.

2 4. Elsősegélynyújtási intézkedések (folyt.) A termék bőrre jutásakor: - tünetek: bőrirritáció (viszketés, vörösödés). - elsősegély: a termékkel szennyeződött ruházatot távolítsuk el; az érintett bőrfelületet azonnal mossuk le bőségesen, tiszta, hűvös, folyó vízzel; nagyobb testfelület szennyeződésekor zuhanyozzunk; adjunk tiszta ruházatot és a sérültet a kihűléstől betakarással óvjuk; tartós bőrirritáció esetén orvoshoz kell fordulni. A termék szembe jutásakor: - tünetek: szemirritáció (viszketés, vörösödés). - elsősegély: ha a sérültnek kontaktlencséje van, s könnyen eltávolítható, akkor óvatosan távolítsuk el; a szemhéjak szétnyitása mellett a sérült szemet azonnal öblítsük ki tiszta, langyos, folyó vízzel min. 10 percig, miközben a sérült szemgolyóját lassan körbe forgatja, hogy a szemöblítés mindenhova eljusson; utána szemészhez kell fordulni. A termék lenyelésekor: - tünetek: émelygés, hasmenés, hányinger, hányás. - elsősegély: ha a sérült eszméletén van, száját tiszta vízzel öblítsük ki, s bőven itassunk vizet vele; hánytatni tilos; orvoshoz kell fordulni. A termék belégzésekor: - tünetek: köhögés, torokfájás, légszomj. - elsősegély: a sérültet távolítsuk el a veszélyövezetből, helyezzük friss levegőn nyugalomba; ha a sérült nem lélegzik vagy eszméletlen, szükség szerint alkalmazzunk újraélesztést (szív-masszázs ill. szájból szájba lélegeztetés) ill. térítsük eszméletére; tartós panasz esetén forduljunk orvoshoz. 5. Tűzvédelmi intézkedések a környezetben levő tűz esetében minden tűzoltó anyag használható. a tűz és az égési/bomlástermékek szétterjedése miatt ne alkalmaz- zunk erős vízsugarat. mérgező füst/gőz (foszfor-oxidok, szén-oxidok). saválló, vegyvédelmi ruházat, beleértve a zárt rendszerű légzőkészüléket. a veszélyeztetett, zárt tartályokat vízpermettel hűtsük, s a keletkező füstöt vízpermettel csapassuk le. Tűzveszélyességi besorolás: Megfelelő tűzoltószerek: Biztonsági okokból nem alkalmazandó tűzoltószerek: Égési/hőbomlási termékek: Védőfelszerelés tűzoltóknak: Egyéb intézkedések: E (Nem tűzveszélyes). 6. Intézkedések véletlenszerű kibocsátás esetén Általános óvintézkedések: kerüljük az aeroszol- és ködképződést és a termékkel való érintkezést; értesítsük az illetékes hatóságokat (rendőrség: 107, katasztrófavédelem: 112), és a kárelhárító szerveket (tűzoltók: 105, mentők: 104); a veszélyövezetet zárjuk le, s az illetékteleneket, a védőfelszerelés nélküli személyeket és a sérülteket távolítsuk el a veszélyövezetből; a mentést csak az erre kiképzett és a termék veszélyeit ismerő személyzet végezheti; 2/7.

3 6. Intézkedések véletlenszerű kibocsátás esetén (folyt.) Általános óvintézkedések: Környezetvédelmi óvintézkedések: Feltisztítás: használjunk a helyzetnek megfelelő személyi védőfelszerelést (saválló védőruha és czizma/cipő, saválló kesztyű, védőszemüveg/védőálarc füst/gőz/permet/aeroszol-képződésnél megfelelő légzésvédő) /ld. 8. pont/. akadályozzuk meg a termék talajba, gödrökbe, pincébe, szennyvíz-, csatorna- és vízrendszerekbe jutását. az érintett területet zárjuk körül; a kiömlött anyag nagyobb részét saválló szivattyúval gyűjtsük megfelelő kármentő edénybe, feliratozva tegyük félre; a maradékot savmegkötő, inert folyadékmegkötő anyaggal itassuk fel, s elkülönítve, feliratozva küldjük ártalmatlanításra; az összegyűjtött anyag ártalmatlanítását ld. a 13. pontnál; az érintett területet bő vízzel mossuk fel. 7. Kezelés és tárolás Műszaki berendezésekre és a tartályokra vonatkozó előírások: gondoskodjunk szemöblítési lehetőségről. Tűz- és robbanásvédelmi előírások: nincsenek különleges előírások. Kezelés: kerüljük a termékkel való szem- és bőrérintkezést; az aeroszol- és ködképződést; használjunk a helyzetnek megfelelő személyi védőfelszerelést (saválló védőruha és czizma vagy cipő, saválló kesztyű, védőszemüveg/védőálarc füst-/gőz-/permet- ill. aeroszolképződés esetén megfelelő légzésvédő) /ld. 8. pont/; a tárolóedényeket óvatosan nyissuk és kezeljük; a használaton kívüli tartályokat szorosan zárjuk le; biztosítsuk, hogy a munkavégzés során ne lépjék túl a megadott munkahelyi határértékeket /ld. a 8. pontnál/. Tárolás: lehetőleg csak az eredeti tartályokban, csomagolóanyagokban tároljuk, száraz, hűvös helyen, C tárolási hőmérsékleten az összeférhetetlen anyagoktól /ld. 10. pont/, takarmányoktól, élelmiszerektől, italoktól elkülönítve tároljuk; eltarthatóság: a gyártástól számított 2 év. 8. Az expozíció korlátozása és ellenőrzése/személyi védőfelszerelések Munkahelyi expozíciós határértékek:a vonatkozó előírások szerint a termékre, ill. az összetevőkre előírt ellenőrizendő munkahelyi határértékek Magyarország/EU: CAS: ORTOFOSZFORSAV ÁK: 1 mg/cm 3 ; CK: 2 mg/cm 3 (m: maró hatású anyag; EU 3) ld. a 7. pontban leírtakat is; gondoskodjunk megfelelő szellőztetés- ről és szemöblítési lehetőségről és bőrvédő krémről; a vegyszerekkel való munkavégzésre vonatkozó általános szabályokat tartsuk be; élelmiszerektől, egyéb fogyasztási cikkektől és takarmányoktól tartsuk távol; óvatos, körültekintő munkával kerüljük a termékkel való érintkezést; ha a szemmel vagy a bőrrel való érintkezés lehetősége fennáll, akkor használjuk a jelzett szem- és bőrvédelmi eszközöket; biztosítsuk, hogy a munkavégzés során ne lépjék túl a megadott munkahelyi határértékeket; Általános védő- és higiéniás intézkedések: 3/7.

4 8. Az expozíció korlátozása és ellenőrzése/személyi védőfelszerelések (folyt.) Általános védő- és higiéniás intézkedések: munka közben étkezni, inni és dohányozni tilos; a munkaközi szünetekben és a munka végeztével mossunk kezet; a termékkel szennyezett bárminemű ruhadarabot haladéktalanul távolítsuk el, s azokat az újbóli használatba vétel előtt - mint veszélyes anyaggal szennyezett munkaruházatot - megfelelően ártalmatlanítsuk, ill. tisztítsuk meg; a dolgozókkal meg kell ismertetni a felhasználás munkaegészségügyi előírásait, különös tekintettel a készítmény tulajdonságaiból származó kockázatokra! Személyi védőfelszerelések: - kézvédelem (EN 374): védőkesztyű használata ajánlott; általános szempontok: a kesztyű anyagának a készítménnyel/ termékkel/alapanyagaival szemben áthatolhatatlannak és állandónak kell lennie; a kesztyű kiválasztásánál figyelemmel kell lenni az áttörési időre, az áteresztési arányra és a lebomlásra; a megfelelő védőkesztyű kiválasztásánál nem csak a kesztyű anyagának van szerepe, hanem olyan egyéb minőségi jellemzőknek is, amelyek különböző kesztyűgyártóknál eltérőek lehetnek; mivel a termék többféle anyagból összeállított készítmény, a különböző anyagokból készült kesztyűknek a termékkel szembeni ellenálló képessége nem határozható meg a kesztyű anyagából, ezért használatba vétel előtt ki kell próbálni; a megfelelő áttörési időt a kesztyű gyártójától tudjuk meg, és azt tartsuk is be. ajánlott kesztyűanyagok: PVC, neoprén, természetes gumi vagy nitril; - szemvédelem (EN 166): szorosan záró védőszemüveg/védőálarc; szemöblítő palack tiszta vízzel. - testvédelem (EN 465): munkaruházat. - légzésvédelem: nincs előírva - szükség esetén légzésvédő, szervetlen savakkal, gőzökkel és mérgező gázokkal /foszfor-oxidok és szén-oxidok/ szemben megfelelő védelmet biztosító szűrőbetéttel. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: áttetsző folyadék Szín: piros Szag: jellegzetes Lobbanáspont: nincs meghatározva Forráspont: nincs meghatározva Tűz- és robbanásveszély: a termék nem tűz- és robbanásveszélyes Öngyulladás: a termék nem öngyulladó Sűrűség: 1,10 g/ cm³ ph: 1-2 Oldhatóság vízben: korlátlan 10. Stabilitás és reakcióképesség Hőbomlás: Veszélyes bomlástermékek: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs bomlás. mérgező füst és gázok /foszfor- és szén-oxidok/. 4/7.

5 10. Stabilitás és reakcióképesség (folyt.) Összeférhetetlen anyagok: Veszélyes reakciók: bázisok, halogénezett vegyületek, szerves oxivegyületek (alkoholok, aldehidek, ketonok), cianidok, fémek. exoterm reakció bázisokkal; a legtöbb fémet robbanásveszélyes hidrogén fejlődése mellett bontja; mérgező gázok fejlődése mellett reagál a halogénezett vegyületekkel /klór, sósav/, a szerves oxivegyületekkel /foszfor-oxidok és szénoxidok/, cianidokkal /cián/. 11. Toxikológiai információk Valószínű expozíciós utak: bőrre vagy szembe jutás és belégzés a lenyelés nem tartozik a valószínű expozíciós lehetőségekhez. Elsődleges irritáló hatás: - bőrön: irritáló hatás - szemen: irritáló hatás Szenzibilizáció: szenzibilizáló hatás nem ismeretes A termék nem tartalmaz karcinogén, mutagén és reprodukciót gátló hatású anyagokat. 12. Ökológiai információk Előírásszerű használat esetén a termék előreláthatóan nem okoz jelentős környezeti hatást. Savas termékek vizekbe, csatornákba, lefolyókba jutása esetén ph<6 értéknél okoznak biológiai károsodást a környezetben, ezért hígítatlanul, ártalmatlanítás nélkül vagy nagyobb mennyiségben ne engedjük a környezetbe jutni. Az összetevők között jelzett nem ionos tenzid biológiailag lebontható, s megfelel a mosó- és tisztítószerekben felhasználható felületaktív anyagok biológiai lebonthatóságára vonatkozó, 648/2004/EK EPT rendeletben, a 73/404/EGK, ill. a 82/242/EGK tanácsi irányelvekben előírt követelményeknek. 13. Ártalmatlanítási útmutató A készítmény szermaradéka, hulladéka és kiürült, tisztítatlan göngyölege is veszélyes hulladéknak minősül. Kezelésükre a hulladékgazdálkodásra vonatkozó rendeletek, a helyi, nemzeti és nemzetközi előírások vonatkoznak. Az általunk adott EWC számok ennek megfelelően csak ajánlások, amelyet a felhasználás és a hulladék keletkezésének körülményei befolyásolhatnak, ezért új besorolásra lehet szükség. Szermaradék: EWC szám: Kezelés/ártalmatlanítás: lehetőség szerint rendeltetésszerűen használjuk fel, vagy ph = 6-10 közé semlegesítve, vízzel felhígítva szennyvíztisztítóba engedhető. Kiürült, tisztítatlan göngyöleg: EWC szám: Kezelés/ártalmatlanítás: a göngyöleget lehetőleg maximálisan ürítsük, s tisztítsuk ki, majd újra felhasználható, ill. hulladéklerakóban elhelyezhető, megfelelő hulladékégetőben elégethető; ajánlott tisztítószer: víz. A képződő hulladék szakszerű kezeléséért a hulladék tulajdonosa a felelős. A hulladék besorolását a évi XLIII. tv., a 98/2001. (VI.15.) Korm. r. és a 16/2001. (VII.18.) KöM r. előírásai szerint, a felhasználási terület, a hulladék keletkezéseinek körülményei és a hulladék tulajdonságai alapján a gyártó, a hulladék tulajdonos és az illetékes hatóság bevonásával kell végezni. 5/7.

6 13. Ártalmatlanítási útmutató (folyt.) A rendeltetésszerű felhasználás során keletkezett szennyvíz minőségének élővízbe bocsátás estén a 28/2004. (XII. 25.) KvVM r., közcsatornába bocsátás esetén a 220/2004. (VII. 21.) Korm. r. előírásainak kell megfelelni. 14. Szállítási információk A termék nem tartozik a szállítási szabályozások (ADR/RID/ADN/IMDG/ICAO/IATA) hatálya alá. 15. Szabályozási információk A vonatkozó EU-irányelvek szerint a termék veszélyes készítményként osztályozott és jelölésköteles. Jelölés és címkézés az EU-irányelvek, a évi XXV. tv., a 44/2000. (XII.27.) EüM r. és az évi CLV. tv. előírásai szerint: A termék kereskedelmi neve: POMO felni tisztító Mennyisége: 500 ml Gyártási idő:... Felhasználható:... - ig Forgalmazó: Összetevők: A veszély jelképe és jele: POMOCAR Kft Budapest Pákozd u. 31 Tel: , Víz, Foszforsav 5 %, < 5 % nem ionos tenzid Xi R (számok és) mondatok: S (számok és) mondatok: Egyéb címkefeliratok: irritatív (R36/38) Szem- és bőrizgató hatású. (S2) Gyermekek kezébe nem kerülhet. (S24/25) Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. (S26) Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. (S46) Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/ csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Tűzveszélyességi besorolás: E (Nem tűzveszélyes) Az emberre vagy környezetre vonatkozó sajátos előírások különböző országok előírásai: A törvényeket és rendeleteket a mindenkori módosításokkal kell alkalmazni. AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS december 18-i 1907/2006/EK RENDELETE a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), az Európai Vegyianyag-ügynökség létrehozásáról, az 1999/45/EK irányelv módosításáról, valamint a 793/93/EGK tanácsi rendelet, az 1488/94/EK bizottsági rendelet, a 76/769/EGK tanácsi irányelv, a 91/155/EGK, a 93/67/EGK, a 93/105/EK és a 2000/21/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről (az Európai Unió Hivatalos Lapja L 396., december 30. számában megjelent Helyesbítés szerint) 6/7.

7 15. Szabályozási információk (folyt.) évi CLV. tv. a fogyasztóvédelemről AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1999/45/EK IRÁNYELVE (1999. május 31.) a tagállamoknak a veszélyes készítmények osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseinek közelítéséről 3/2006. (I. 26.) EüM rendelet az Európai Unióban osztályozott veszélyes anyagok jegyzékéről /közösségi jegyzék/ évi XXV. tv. a kémiai biztonságról 44/2000. (XII.20.) EüM r. a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások illetve tevékenységek részletes szabályairól évi XCIII. tv. a munkavédelemről és kapcsolódó rendeletek 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes r. a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes r. a munkahelyek kémiai biztonságáról 35/1996. (XII.29.) BM r. az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól 204/2001. (X. 26.) Korm. rendelet a csatornabírságról évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI.15.) Korm. r. a hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól 16/2001. (VII.18.) KöM r. a hulladékok jegyzékéről A BIZOTTSÁG június 20-i 907/2006/EK RENDELETE a mosó- és tisztítószerekről szóló 648/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletnek a rendelet III. és VII. mellékletének kiigazítását célzó módosításáról AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS március 31-i 648/2004/EK RENDELETE a mosó- és tisztítószerekről (EGT vonatkozású szöveg) 16. Egyéb információk A 2. és 3. pontokban szereplő R számok és mondatok: R22 Lenyelve ártalmas. R34 Égési sérülést okoz. R36/38 Szem- és bőrizgató hatású. R41 Súlyos szemkárosodást okozhat. A 648/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet VII. melléklet C. szakaszában említett összetevőjegyzék az illetékesek számára rendelkezésre áll a gyártó telephelyén (Kerese bt., 1211 Budapest, Varrógépgyár u. 8-10). A 648/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet VII. melléklet D. szakaszában említett összetevőjegyzék a forgalmazó weboldalán hozzáférhető. A fenti adatok a jelenlegi ismereteinkre korlátozódnak, a termék tulajdonságait nem biztosítják és semmiféle jogviszony alapjául nem szolgálnak. Kérjük, jelezzék, ha hibát találnak! Kinyomtatás kelte: /7.

Biztonsági adatlap. Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak

Biztonsági adatlap. Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű felhasználóknak Kiállítva: 2009.07.23. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/készítmény és vállalat/vállalkozás azonosítása Készítmény neve: POMO Műanyagápoló Felhasználási terület: műanyag felületek ápolása lakossági és foglalkozás-szerű

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., az 1999/45/EK EPT irányelv, a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII. 20.) EüM r. és módosításaik szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., az 1999/45/EK EPT irányelv, a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII. 20.) EüM r. és módosításaik szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK EPT r., az 1999/45/EK EPT irányelv, a 2000. évi XXV. tv., a 44/2000. (XII. 20.) EüM r. és módosításaik szerint Kiállítva: 2008. 08. 21. 1. A készítmény és a vállalkozás

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 10.10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: S878Duplex 1.2. A keverék

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.18. Aktualizálás kelte: 2012. 04. 20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1/ 8. oldal DEF HYPÓS TISZTÍTÓ 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEF HYPÓS TISZTÍTÓ Azonosító szám: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Bochemit Optimal (színtelen, zöld, barna)

BIZTONSÁGI ADATLAP. Bochemit Optimal (színtelen, zöld, barna) BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2010. január 28. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A keverék neve: A keverék felhasználása: A Bochemit Optimal kül-

Részletesebben

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.05.07. Aktualizálás kelte: 2013. 05.14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 9. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 9. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 9. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény azonosítása, kereskedelmi név: BOCHEMIT FORTE A készítmény

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav A kiállítás kelte: 2005.06.16. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Az anyag neve: Salétromsav Gyártó cég neve: Az anyag beszerzése a vásárló/felhasználó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2012. július 23. Felülvizsgálva: -- 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. fehérítő adalékkal kiegészített szintetikus gépi mosószer, főmosáshoz

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. fehérítő adalékkal kiegészített szintetikus gépi mosószer, főmosáshoz BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2000 Felülvizsgálat dátuma: 2009-06-05. Változat száma: 5 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 042 224 91 92 93, 042 224 91 54 02, 042 224-91-45-71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 042 224 91 92 93, 042 224 91 54 02, 042 224-91-45-71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 9. Felülvizsgálva: 2010. december 01. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A készítmény neve: A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. július 1. Felülvizsgálat: 2012. november 5. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: 1.2.

Részletesebben

Műszerfal ápoló (illatos)

Műszerfal ápoló (illatos) Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.11.23./1-1 1 / 7 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: Műszerfal ápoló (illatos) 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Ref. BC.S.Sp16 Anyag/készítmény használata Tisztító- / ápolószer, intézményi felhasználásra Gyártó/szállító:

Részletesebben

multifunkcionális termoaktív por 1/5

multifunkcionális termoaktív por 1/5 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának id pontja: 2007. 01. 22. Aktualizálás: 2010. 01. 20. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 20. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS szám. megnevezés CAS szám EINECS szám Veszélyjel R mondatok Propán 74-98-6 2000-827-9 F+ R 12 Bután 106-97-8 203-448-7 F+ R 12

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS szám. megnevezés CAS szám EINECS szám Veszélyjel R mondatok Propán 74-98-6 2000-827-9 F+ R 12 Bután 106-97-8 203-448-7 F+ R 12 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Felhasználási javaslat: tőzhelyekrıl, sütıkrıl, edényekrıl, tőzálló üvegekrıl és kerámiákról fellazítja és eltávolítja a ráégett, makacs szennyezıdést. A gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 02. Felülvizsgálva: 2009. március 09. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A készítmény neve: A készítmény felhasználása:

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

PREMIO VÉKONYVAKOLAT ALAPOZÓ BIZTONSÁG TECHNIKAI ADATLAP

PREMIO VÉKONYVAKOLAT ALAPOZÓ BIZTONSÁG TECHNIKAI ADATLAP PREMIO VÉKONYVAKOLAT ALAPOZÓ BIZTONSÁG TECHNIKAI ADATLAP Készült a 44/2000. (XII.27.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján Oldal 1/5 Verzió:1.0 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 02. 14. Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1.2. Felhasználás: A Dunaplaszt Uretal A komponensével együtt, ivóvíz ellátás területén használt beton- és acéltartályok bevonására alkalmas

1.2. Felhasználás: A Dunaplaszt Uretal A komponensével együtt, ivóvíz ellátás területén használt beton- és acéltartályok bevonására alkalmas A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: Dunaplaszt Uretal

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.2 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Anyagszám: 155 Felhasználási terület: felületfertőtlenítő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 07. 01. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Moje Auto motorblokk tisztító (Engine Preparation for engine Termékkód:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 1998 Felülvizsgálat dátuma: 2011-06-16 Változat száma: 7. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelettel módosított 1907/2006/EK (REACH) rendelet alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelettel módosított 1907/2006/EK (REACH) rendelet alapján 1.oldal/ összesen 7 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása** 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Maya Top vízkőoldó Szinonímák: nincs 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálat: 2012. november 15. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: FOLYÉKONY

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.29. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kálcium-klorid 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Lidická 326, 735 95 Bohumín, Czech Republic Azonosító szám: 276 54 087 Telefon: 042 596 091 111 Telefax: 042 596 012 870

BIZTONSÁGI ADATLAP. Lidická 326, 735 95 Bohumín, Czech Republic Azonosító szám: 276 54 087 Telefon: 042 596 091 111 Telefax: 042 596 012 870 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2011. november 25. Felülvizsgálva: 2013. július 29. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Készítés időpontja: 2013.07.18. A felülvizsgálat és átdolgozás kelte: 2014.04.30. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

1/7. oldal COOP Hideg Zsíroldó

1/7. oldal COOP Hideg Zsíroldó 1/7. oldal COOP Hideg Zsíroldó 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi név: COOP Hideg Zsíroldó 1.1. Azonosító szám: 1.2. A készítmény felhasználása: Tűzhelyek, rozsdamentes

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 44/2000 (XII.27.) EüM, a 33/2004 (IV.26.) ESZCSM, a 26/2007 (VI. 7.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 44/2000 (XII.27.) EüM, a 33/2004 (IV.26.) ESZCSM, a 26/2007 (VI. 7.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 44/2000 (XII.27.) EüM, a 33/2004 (IV.26.) ESZCSM, a 26/2007 (VI. 7.) EüM, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján A kiállítás kelte: 2008. január 30. *1. A készítmény és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2009. szeptember 08. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2009. szeptember 08. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2009. szeptember 08. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: A készítmény felhasználása: Alkalmas zománc,

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2010. 07. 21 Oldal 1/9 1. Anyag / készítmény és

Részletesebben

CITROMSAV monohidrát vagy CITRIC ACID 1 hydrate

CITROMSAV monohidrát vagy CITRIC ACID 1 hydrate Oldal: 1 / 7 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Citromsav monohidrát, Citric acid 1 hydrate CAS szám: 5949-29 EK szám: : 201-069-1 Index szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Felülvizsgálat kelte: - Kiadás dátuma: 2013. 01. 17. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Panda általános tisztítóhab 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ): (1) 476-6464, 06 (80) 2011 99

BIZTONSÁGI ADATLAP. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ): (1) 476-6464, 06 (80) 2011 99 Patyolat C+50 enzimes mosópor 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Patyolat C+50 enzimes mosópor Felhasználása: textíliák mosása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H2 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2010.02.25. Oldal: 1/(9) (gyártói): 2005.03.15.

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. november 25. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: A készítmény felhasználása: Az egészségügyben

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2004.03.01. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010. 02. 08. Oldalszám: 1/6 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: 1.2. A keverék felhasználása: gépjárművek fékberendezéseinek működéséhez szükséges folyadék

Részletesebben

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/15 Chemisept BG BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2013.08.01. 1.) Szakasz: Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. (%) 330-54-1 206-354-4 - < 0,1 Xn, N

BIZTONSÁGI ADATLAP. R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. (%) 330-54-1 206-354-4 - < 0,1 Xn, N BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: homlokzatfesték. 1.2. Gyártó

Részletesebben

kiállítás kelte: 1997.07.29. módosítás kelte: 2015.05.05. 10. verzió

kiállítás kelte: 1997.07.29. módosítás kelte: 2015.05.05. 10. verzió A Brilliance Ipari Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: KBSzF-1131-9/2012 OÉTI: 1926-4/98 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

RÉZ-SZULFÁT PENTAHIDRÁT

RÉZ-SZULFÁT PENTAHIDRÁT 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 1.1 Az anyag/készítmény azonosítása: Szinonimák: rézgálic, réz(ii)-szulfát-pentahidrát CAS szám: 7758-99-8 Index szám: 029-004-00-0 EU szám:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Well Dish Septo BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2008.08.11. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Foszforsav 85 % Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 769, 768 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 1999.05.18. Verzió: 8 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: RO-55 ROZSDAOLDÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO ERO-SB Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Emulgáló olaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO,

Részletesebben

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint)

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint) Brigéciol 2000 Oldal: 1/8 1. A keverék és a vállalkozás azonosítása: 1.1. Termékazonosító 1.2. Kereskedelmi név: BRIGÉCIOL 2000 1.3. A keverék azonosított felhasználása: Alkalmazható: gépjármű alváz, motor,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszélyek meghatározása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszélyek meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E K r e n d e l e t s z e r i n t 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Temékazonosító: Trend

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex.

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex. Verzió: 03 Kiadás dátuma: 2015.04.23. 1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai 1.1 Anyag vagy készítmény neve: Cikobalt DMA 2 I 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonos felhasználása illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009.01.05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe: 4900. Oosterhout,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Rendelet szerint (EK) 1907/2006

BIZTONSÁGI ADATLAP Rendelet szerint (EK) 1907/2006 1/6. oldal 1. Az anyag /készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Kereskedelmi név: DPF-FAP direkt tisztító folyadék 1.2 Az importáló cég adatai Az importáló cég adatai Név Autochem Hungary

Részletesebben

1. Az anyag/ készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása, kereskedelmi név:

1. Az anyag/ készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása, kereskedelmi név: 1/6. oldal GLANZ CLEAR pohármosó koncentrátum 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása, kereskedelmi név: GLANZ CLEAR pohármosó koncentrátum

Részletesebben

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Perfect Platinum Color kapszulás kiszerelésű

Részletesebben

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.07. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: szélvédő

Részletesebben

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine

CIKLOHEXIL-AMIN vagy Cyclohexylamine Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ciklohexilamin vagy cyclohexylamine CAS szám: 108-91-8 EU szám: 203-629-0 Index szám:

Részletesebben

MaxBrillance mosogató 5L 2012. november 30. Verzió:1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. MaxBrillance mosogató 5L

MaxBrillance mosogató 5L 2012. november 30. Verzió:1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. MaxBrillance mosogató 5L BIZTONSÁGI ADATLAP MaxBrillance mosogató 5L 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: MaxBrillance mosogató 5L 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségre és környezetre gyakorolt hatások: A termék zsíroldó hatása miatt a kezet kiszáríthatja. A termék a szemet irritálhatja.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségre és környezetre gyakorolt hatások: A termék zsíroldó hatása miatt a kezet kiszáríthatja. A termék a szemet irritálhatja. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2002. szeptember 25. Felülvizsgálva: 2010. március 25. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A készítmény neve: A készítmény felhasználása:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 D-Steril 4 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2006.11.06. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: Kiszerelés: Felhasználása: Gyártó/ Beszállító: Forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.11.23./1-1 1 / 7 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 2F-08 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. műszer-, eszköz- és felületfertőtlenítő szer

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. műszer-, eszköz- és felületfertőtlenítő szer BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2001 Felülvizsgálat dátuma: 2008-07-18 Változat száma: 4. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény neve:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/5 Descaly. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) vízkőgátló adalékanyag

HungaroChemicals Kft. 1/5 Descaly. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) vízkőgátló adalékanyag HungaroChemicals Kft. 1/5 Descaly BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2001.05.31. 1.) Készítmény neve: Descaly vízkőgátló adalékanyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT akrilát tartalmú autóápoló 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

(Verzió 05) 2009.02.10. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIO HOMLOKZATI MÉSZFESTÉK

(Verzió 05) 2009.02.10. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIO HOMLOKZATI MÉSZFESTÉK B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/készítmény szerepe: dekorációs mészfesték

Részletesebben

Építési Műgyantagyár cím: 4254 Nyíradony, Széchenyi u. 105. tel.: +36 52 203005 fax.: +36 52 204173

Építési Műgyantagyár cím: 4254 Nyíradony, Széchenyi u. 105. tel.: +36 52 203005 fax.: +36 52 204173 Adatlap száma: KEM 2E-02 Oldalszám: 1/11 1. A készítmény és a vállalat azonosítása. 1.1 A készítmény azonosítása: Kemikál penészgomba eltávolító szer 1.2 A készítmény felhasználása: Penészgomba eltávolító

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0

Elkészítés időpontja: 2008. szeptember 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015.január 6. Verzió: 2.0 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: REACH regisztrációs szám: - minden komponense előregisztrált, regisztrálási idő: ld.3.pont 1.1. Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz

BIZTONSÁGI ADATLAP. Martina Staňková Martina.Stankova@bochemie.cz BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2012. április 13. Felülvizsgálva: 2012. augusztus 31. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: LEFOLYÓCSŐ-TISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Edző kétkomponensű

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 11 Tőzveszélyes

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 11 Tőzveszélyes 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 16. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Felhasználás: öblítést nem igénylı kéztisztítógél Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító X-935 Polipropilén és Polietilén ragasztó Primer 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkezelı vegyszer 1.3. A biztonsági

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Sanity Brite 40 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.27. 1.) A keverék

Részletesebben

BRILLBIRD EUROPE KFT. www.brillbird.hu

BRILLBIRD EUROPE KFT. www.brillbird.hu BRILLBIRD EUROPE KFT. www.brillbird.hu BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadás időpontja: 2011. március 16. Felülvizsgálat dátuma: - Rev.: 01. 8 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyes komponens Koncentráció Veszélyjel, R-mondatok Brodifakum CAS-szám: 56073-10-0 EU szám: 259-980-5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyes komponens Koncentráció Veszélyjel, R-mondatok Brodifakum CAS-szám: 56073-10-0 EU szám: 259-980-5 1/5 Varat rágcsálóirtó pép Verzió: 2.0 Készült: 2008. február 22. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: VARAT rágcsálóirtó pép A hatóanyag neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez. Mirax Hideg Zsíroldó

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez. Mirax Hideg Zsíroldó BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez A kiállítás kelte: 2005.08.31. 1. A készítmény neve: Mirax Hideg Zsíroldó Bejelentő (gyártó) cég neve:peba-chem Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Bt. Cím: 1151

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Ceresit Stop Penész oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 217641 Felülvizsgálat ideje: 07.07.2010 Nyomtatás ideje: 07.07.2010 Kereskedelmi

Részletesebben

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT Oldal: 1 / 8 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Diammónium-hidrogén-foszfát, étkezési CAS szám: 7783-28-0 EK szám: Index-szám: - OKBI

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Dulux A Nagyvilág Színei verziószám: 2-1-HU Utolsó nyomtatás: 2010.03.24 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Dulux A Nagyvilág

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK Rendelet szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK Rendelet szerint 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy készítmény azonosítása: Putzgrundierfarbe 1. 2 Az anyag/készítmény felhasználása: Kül- és Beltéri Vízbázisú Vakolat alapozó

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint. Gyümölcs illattal

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint. Gyümölcs illattal Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2012. február 13. 1. Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: WC OLAJ 1.2. A keverék megfelelő felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELVENT hőtıtömítı 1.2.A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Megnevezés CAS-szám EU-szám Koncentráció tartomány Veszély jel (%-ban) Káliumborofluorid 14075-53-7 237-928-2 50-100 Xn

BIZTONSÁGI ADATLAP. Megnevezés CAS-szám EU-szám Koncentráció tartomány Veszély jel (%-ban) Káliumborofluorid 14075-53-7 237-928-2 50-100 Xn BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: ZGM Csatoló paszta Csomagolási forma: műanyag flakonban, 100g 1.1. Felhasználás: Ultrahangos anyagvizsgálatoknál csatolóanyagként használják a vizsgálófej és a

Részletesebben

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK-ISO 11014-1 szerint 1.Társaság azonosítása: 1.1Anyag készítmény azonosítása: HÁZTARTÁSI HYPO 1.2 Felhasználás: Fertőtlenítés, Fehérítés Élelmiszeripar fertőtlenítés

Részletesebben