Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése"

Átírás

1 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FS 1 fagyásgátló adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók: Prielle Kornélia u.4. Város/Irányítószám: H-1117 Budapest Ország: Magyarország Telefon: / Telefax: Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók: Kőhídpart dűlő 2. Város/Irányítószám: H-2600 Vác Ország: Magyarország Telefon: Telefax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (Bp. Nagyvárad tér 2.) Tel: Összetétel/adatok az alkotórészekkel kapcsolatban Kémiai jellemzés A készítmény (vizes bázisú oldat) az alábbi főanyagokat tartalmazza: Veszélyes alkotórészek: CAS: EINECS: Kalcium-nitrát Xi, O; R 8, R % 3. Veszélyesség szerinti besorolás A veszély megjelölése: Xi irritatív Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk: A veszélyes alkotórészekre vonatkozó lényeges R-mondatok: R 8: Éghető anyaggal érintkezve tüzet okozhat. R 36: Szemizgató hatású. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az érvényes EU irányelveknek, illetve az adatokat szakirodalmi és cégadatokkal egészítettük ki. 4. Elsősegélynyújtás Általános információk: A balesetet szenvedett személyt a veszélyes területről haladéktalanul el kell távolítani. A sérült rosszulléte esetén keressük fel az orvost és ezt az adatlapot mutassuk meg neki. Belégzés után: Azonnal friss levegőre van szükség, rosszullét esetén forduljunk orvoshoz. Bőrrel való érintkezés után: A bőrfelületet vízzel és szappannal azonnal meg kell mosni és alaposan le kell öblíteni. Szemmel való érintkezés után: A szemet nyitott szemhéjak mellett folyó víz alatt több percen át öblítsük le. Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Lenyelés után: Orvosi beavatkozás szükséges. Utasítások az orvos számára:

2 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 2/5 5. Tűzveszélyesség Megfelelő tűzoltószerek: CO 2, oltópor, vagy vízpermet. Nagyobb tűz esetén vízpermettel, vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsunk. Biztonsági okokból nem megfelelő oltószerek: Nagy erejű vízsugár. Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. 6. Óvintézkedés baleset esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Védőfelszerelést kell hordani. A védelem nélküli személyeket távol kell tartani. Környezetvédelmi intézkedések: A termék nem juthat csatornába, folyóvízbe, vagy talajba. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag, fűrészpor) itassuk fel. További információk: A hulladékkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást lásd a 13. fejezetben. 7. Kezelés és tárolás Kezelés Információk a biztonságos kezeléshez: A tartályokat jól lezárva kell tárolni. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Tárolás A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmények: Nincsenek különleges követelmények. Különleges intézkedés nem szükséges. A víz-veszélyességi osztálynak megfelelő, (WGK 12. pontja alapján) a vízveszélyes anyagok raktározására vonatkozó jogszabályokat figyelembe kell venni. Együttes tárolással kapcsolatos tudnivalók: Nem szükségesek. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Erősebb napsugárzástól és szennyeződéstől óvjuk. Tárolási osztály: 12 Nem tűzveszélyes folyadék. 8 Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei További információk a műszaki berendezések kialakításához: Nincsenek további adatok, lásd a 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott kritikus határértékei: A termék nem tartalmaz ilyen alkotórészekből jelentős mennyiséget. Általános munkavédelmi és higiénés intézkedések: Élelmiszertől, italtól, takarmánytól távol tartandó. Kerüljük a szemmel való érintkezést. Egyéni védőfelszerelés Légzésvédelem: Nem szükséges. Kézvédelem: PVC védőkesztyű. Szemvédelem: Védőszemüveg. Testvédelem: Védőruha.

3 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 3/5 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: Folyékony. Szín: Világos. Szag: Jellegzetes. Érték/tartomány Mértékegység Módszer Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: Nincs meghatározva. Forráspont/forrási tartomány: Nincs meghatározva. Lobbanáspont: Nem alkalmazható. Öngyulladás: A termék nem öngyulladó. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes. Sűrűség: 20 C-on 1,42 g/cm 3 (DIN 51757) Halmazsűrűség: Nem alkalmazható. Oldhatóság, keverhetőség vízzel: Teljesen oldható. ph-érték: 20 C-on 3,5 (DIN 19261) Viszkozitás Dinamikai: Nincs meghatározva. Kinematikai: Nincs meghatározva. Oldószer szétválasztási vizsgálat: Nem alkalmazható. További adatok: 10. Stabilitás és reakcióképesség Hőbomlást elkerülő intézkedések: Rendeltetésszerű tárolás és felhasználás esetén nincs bomlás. Kerülendő anyagok: A terméket csak a műszaki termékismertetőben felsorolt anyagokkal és termékekkel szabad keverni. Ettől való eltérés csak a beleegyezésünkkel lehetséges. Veszélyes reakciók: Semmiféle veszélyes reakció nem ismeretes. Veszélyes bomlástermékek: Semmiféle veszélyes bomlástermék nem ismeretes. További adatok: Az előírt alkalmazási feltételek betartása esetén, semmilyen veszélyes bomlási folyamat, vagy ellenőrizhetetlen kémiai reakció nem keletkezik. 11. Toxikológiai adatok Akut toxicitás A besoroláshoz lényeges LD/LC50-értékek: A termékre semmilyen, az élő organizmusokra érvényes toxikológiai vizsgálatot nem kell elvégezni. A következőkben megadott adatok, mint az egyes alkotórészek szakirodalmi értékei állnak rendelkezésre, amelyeknek az egészre nincs hatásuk. Specifikus tünetek az állatkísérletek során: Ezzel kapcsolatban semmiféle ismeretünk sincs. Elsődleges ingerhatás A bőrön: Ismételt érintkezésnél gyenge ingerlő hatás lehetséges. A szemben: Ismételt szembe való kerülés esetén ingerlő hatás lehetséges. Szenzibilizáló hatás nem ismeretes. Szubakuttól a krónikus toxicitásig Eredmény: Ehhez a ponthoz nincsenek toxikológiai adatok. További toxikológiai adatok: A termék az EU készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján: irritatív hatású.

4 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 4/5 12. Ökotoxicitás Adatok a megsemmisítéshez (perzisztencia és lebonthatóság) A termék biológiailag nehezen lebontható. Környezeti hatás: Ehhez a ponthoz nincsenek adataink. Ökotoxikus hatások: Megjegyzés: A termék olyan anyagokat tartalmaz, melyek nagyobb koncentrációban a halak légzésére és a baktériumokra károsan hatnak. Tisztítóberendezésekben való viselkedés: Megjegyzés: A termék nem károsítja a csatorna berendezéseket. Egyéb utasítások: Általános információk: Víz-veszélyességi osztály 1 Gyengén vízveszélyes anyag A termék hígítatlanul, illetve nagyobb mennyiségben nem engedhető talajvízbe, folyóvízbe vagy csatornába. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Termék Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Hulladék: Megnevezés: tenzid. A használhatatlan terméket ill. hulladékát a évi XLIII. Törvény (A hulladékgazdálkodásról, valamint a hulladékok jegyzékéről szóló 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet szerint kell besorolni (EWC kód). Amennyiben a felhasználó/termelő a terméket/hulladékot veszélyes hulladéknak minősíti a 98/2001. (VI.15.) Kormányrendelet (a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről) szerint köteles azokat kezelni. Tisztítatlan csomagolóanyagok Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. Tisztított/maradékmentes csomagolóanyagok Az a csomagolóanyag, amely nem tartalmaz termékmaradékokat (pl. megszilárdult vagy kitisztított): még felhasználható. 14. Szállításra vonatkozó előírások ADR/RID és GGVS/GGVE szerinti közúti szállítás (határátlépés/belföld) ADR/RID-GGVS/E osztály: - Kemler-szám: - UN-szám: - Veszélyjelzés: - Árumegjelölés: - Tengeri szállítás IMDG/GGVSee IMDG/GGVSee-osztály: - Tengeri szennyezés: Nincs. Megjegyzések: Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: - Csomagolási csoport: - Csomagolási utasítás utasoknak: - Csomagolási utasítás teherszállításhoz: - Megjegyzések:

5 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 5/5 15. Szabályozási információk EWG irányelvek szerinti jelölés: A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági rendszabályokat vegyük figyelembe. A terméket az EU-ban érvényes általános besorolási irányelvek -nek számítási eljárásai alapján, a legutolsó kiadás szerint osztályozták. A termék veszélymegjelölése: Xi, irritatív Veszélyes komponensek a címkézéshez: Kalcium-nitrát. R-mondatok: R 36: Szemizgató hatású. S-mondatok: S 24: A bőrrel való érintkezés kerülendő. S 26: Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. Nemzeti előírások: A termék a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint beton adalékszer, irritatív. Foglalkoztatási korlátozással kapcsolatos tudnivalók: Fiatalkorúak a veszélyes anyaggal nem végezhetnek munkát. Víz-veszélyességi osztály: 1 Gyengén vízveszélyes anyag Egyéb előírások, korlátozások, tilalmak: A veszélyes készítményekre vonatkozó szabályozás szerint ehhez a termékhez kezelési utasítást kell készíteni. A kezelés során a balesetvédelmi előírásokat be kell tartani. Speciális munkavédelmi előírások: Irritatív anyagok, maró anyagok. Egészségre veszélyes anyagokkal kapcsolatos eljárás. A veszélyes anyagokkal kapcsolatos általános munkavédelmi eljárás. Speciális alkalmassági vizsgálatok: Nem szükségesek. 16. Egyéb A biztonsági adatlap összeállításakor a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet (a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve a tevékenységek részletes szabályairól) 1.sz. mellékletének (biztonsági adatlapok tartalmi és formai követelményei) előírásait vettük Figyelembe. Az adatlapok a tudomány mai állását tükrözik. A biztonsági adatlapnak nem célja szavatolni a termék egyes tulajdonságait. Minden esetben a Műszaki Adatlap és az Általános Üzleti Feltételek az irányadók. A biztonsági adatlapban nem említett törvényeket, előírásokat és szabályokat a termék használóinak saját felelősségére figyelembe kell venniük.

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM S folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM 31 folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCryl HC 100 Cikkszám: 1636 Az anyag / készítmény alkalmazása: alapozó hidrofobizáló

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ionolux Pulver Anyag/készítmény használata Fogászati tömőanyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO BIO üvegtisztító500 ml, P002686 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching bei München Hivatalos tanácsadó testület elérhetősége:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 7377/10 Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Olajfolt-eltávolító Gyártó/szállító: CARAMBA CHEMIE GMBH & Co.KG WANHEIMERSTR.

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Repair Sikafloor EpoCem Modul, B komponens Termelési

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: Weiss Chemie + Technik Gmb & Co.KG

Részletesebben

A nyomtatás kelte: 2011.02.04 Verzió szám: 27 Felülvizsgálat: 2010.11.12.

A nyomtatás kelte: 2011.02.04 Verzió szám: 27 Felülvizsgálat: 2010.11.12. Oldal 1/6 * 1. Az anyag / készítmény és a gyártó / beszállító azonosítása Termékazonosító Anyag / készítmény használata: elválasztó szerek Gyártó / beszállító adatai: OKS Spezialschmierstoffe GmbH Triebstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Univerzális ragsztó Gyártó/szállító: fischerwerke Artur Fischer Gmb

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1 A-2700 Wiener Neustadt Tel.:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Power 2910 Rigid, B komponens Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 80717 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI Gmb Kurt Vogelsang

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok SAP-Code: U R10019 ungary. Anyag/készítmény használata Bőrfertőtlenítőszer Gyártó/szállító: BODE

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Nagynyomású tisztító Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.12. 1. Készítmény neve: HYDRO-X koncentrátum sorozat Felhasználási terület: vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 1948 Anyag/készítmény használata Oldószer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Adalékanyag Gyártó/szállító: Kowax Kft. 1078 Budapest Marek J. u. 31 Tel.: +36-1-3224448 +36-23-500065 Fax.: +36-1-3224205

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoPrim Grundex Cikkszám: 0479 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003 oldalszám: 1/6 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Activator Universal Optosil-Xantopren Liquid Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: IND.ZINKPOSPATGRUND Cikkszám: 00262/8 Anyag/készítmény használata Alapozó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Alkoholos tisztítószer Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2502 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés SikaRep 4N Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó: SIKA

Részletesebben

HANNO Bádogos tömítő

HANNO Bádogos tömítő 1/5 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007Hazai kiállítás kelte:2008.10.16. anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.Az anyag /készítmény

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-CristalAqualac Satin Cikkszám: 8447 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D

Részletesebben

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002 oldalszám: 1/6 * 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Silicoup A Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához Gyártó/szállító:

Részletesebben

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01.

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01. oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000580 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL- 8471 XE Wolvega The Netherlands

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) A kiállítás kelte: Budapest, 1998. március 20. A módosítás kelte: Budapest, 2003.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 1., A készítmény neve: APESIN FORTE Gyártó cég neve: Werner & Mertz Prof. Vertriebs GmbH Utca / Postafiók: Neualmer str. 11-13. Ország

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO A kiállítás kelte: 2010.06.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: ODO térkőtisztító Gyártó cég neve: HungaroChemicals Ipari, Kereskedelmi

Részletesebben

1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas

1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. szeptember 14. 1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas Gyártó: Forgalmazó: Hexachem Vegyianyaggyártó

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: PUR -280-ärter Cikkszám: 1975 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity A kiállítás kelte: 2005.01.05. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: D - Sanity általános tisztító- és fertőtlenítőszer Gyártó cég

Részletesebben

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint Oldal 1 / 6 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG MEGNEVEZÉSE Kereskedelmi megnevezés: ARDROX 8032 AEROSOL Anyag/készítmény használata Fémfelületkezelés Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM003716 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok)

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok) Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-Steinwolleplatte Cikkszám: 2620 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007 oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati mintázó anyaghoz Gyártó/szállító: eraeus Kulzer Gmb Grüner Weg 11, D-63450 anau Tel.:

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO Műszerfal ápoló Alma/narancs/ vanília 400ML P000484, P000507, P002570, P005571 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés Átdolgozva:2014.09.30. A termékkel kapcsolatos adatok: Kereskedelmi név: EMFICOL VERIN Cikkszám: 74062 Anyag használata: Poliuretán tömítő Gyártó/szállító: EMFI SA 3 Rue Ettore

Részletesebben

Termelési adatok. *2. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Epoxi gyanta alapú cinkporos festék

Termelési adatok. *2. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Epoxi gyanta alapú cinkporos festék Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/7 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Friazinc R Rapid, A komponens Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15.

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.15. 1. Készítmény neve: NewV lakk fényes 40 UC 5200 Felhasználási terület: UV lakkozáshoz, lakkozó műből Gyártó cég neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító:.B. Fuller Austria Produktions Gesmb

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub A kiállítás kelte: 2010.08.26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Combi Rub folyékony karcmentes súrolószer Gyártó cég neve: HungaroChemicals

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: Oldószer bázisú zsírtalanító Gyártó/szállító: Cleansberg Kft 2330

Részletesebben

Reagens vízvizsgálatra. AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580)

Reagens vízvizsgálatra. AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 91/155 EEC szerint AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Ammónia No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 6085-88 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2006 Felülvizsgálat dátuma: 2009-02-16 Változat száma: 3. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fertix fehérítőszer citrom illattal

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fertix fehérítőszer citrom illattal Fertix 1/6 Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez 1. A készítmény azonosítása Fertix fehérítőszer citrom illattal A készítmény neve: Fertix fehérítőszer Felhasználási terület: tisztítás,

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Pissoir tabletta. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. szagtalanító tabletta

HungaroChemicals Kft. 1/7 Pissoir tabletta. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. szagtalanító tabletta HungaroChemicals Kft. 1/7 Pissoir tabletta A kiállítás kelte: 2007.01.26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Pissoir tabletta szagtalanító tabletta Gyártó cég neve: Satina

Részletesebben

MOL EcoClean-W motorlemosó

MOL EcoClean-W motorlemosó BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: MOL EcoClean-W motorlemosó Változat: 2 Felülvizsgálat: 2010. 04. 28. Kibocsátás kelte: 2010. 03. 19.

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009 oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2123 Anyag/készítmény használata Favédőszer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nincs meghatározva

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40 A kiállítás kelte: 2010.07.27. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Sanity Brite 40 vízkő eltávolítószer koncentrátum Gyártó cég neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 8/1 oldal Verzió szám: 1.1 magyar Készítés ideje: 2013.04.11. 2011.02.26 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: TETRA TEST KH/GH NERAL cseppteszt

Részletesebben

a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint.

a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint. Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint. Nyomtatási időpont: 2009.09.24. Kereskedelmi név: Kétütemű motorolaj Felülvizsgálat időpontja: 2009.09.24. 1 Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Prista Antifreeze Honosítás kelte: 2009. 05. 15. Oldal: 1/(9) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: PRIME SOURCE Vízkőoldó koncentrátum

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EU 31. cikk szerint. 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besororás.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EU 31. cikk szerint. 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besororás. Oldal:1/8 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása Adatok a termékhez Az anyag/készítmény felhasználása: aeroszol Gyártó/forgalmazó: SCHANZA Egon MOLYSLIDE Lubricants Bahnhofstrasse 4 A - 8141 Unterpremstätten

Részletesebben

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Az anyag, ill. keverék és a társaság/vállalat azonosítása Termékadatok: Cikkszám: 0781 309 0011, 0781 309 0012 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: Viking

Részletesebben

6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap

6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Anyag/készítmény és cég megnevezése Termékadatok: Cikkszám: 0781 319 805 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: ANDREAS STIHL AG & Co. KG Badstr. 115. D-71336

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint Oldal 1/7 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy készítmény megfelelő azonosított felhasználása, ill. ellenjavallt felhasználása: Almamoly, almailonca

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1./5 oldal

Biztonsági adatlap. 1./5 oldal Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Nátriumhidroxid Átdolgozva 2011.08.29. (970150 DDOO1) Cikkszám: 150001, 150002 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév A termék adatai: Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 M Plus 750 SL Verzió 11 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/10

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 M Plus 750 SL Verzió 11 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/10 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. kéztisztító paszta

HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. kéztisztító paszta HungaroChemicals Kft. 1/6 Derm Hand A kiállítás kelte: 2010.07.28. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Derm Hand kéztisztító paszta Gyártó cég neve: A keverék beszerzése a

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Kiállítás kelte: 2013. 04. 12. Felülvizsgálat: - Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Reál citromsavas vízkőoldó 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601)

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 1907/20066EC. 31. szerint ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) Alumínia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Alumínium No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2013.03.25 IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ 1/7 1. A készítmény neve: IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ Gyártó cég neve: Elosztó Team Kft Cím: 1155 Alkotmány utca 5. telefon: 06-20-9238-225

Részletesebben

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Silky Háztartási Vízkőoldó 1.2.Azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Ref. FAGFR 06W46 Anyag/készítmény használata Fertıtlenítıszer intézményi felhasználásra. Információt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM007323 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Biztonsági adatlap 1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70 Gyártó cég: LIQUI MOLY GmbH Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Forgalmazó/

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ARDENER V 953 U AERTER V 953 U Anyag/készítmény használata: Ragasztóanyag Edző Gyártó/szállító: untsman

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008 oldalszám: 1/8 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2052 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0495 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0495 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12 Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó, vizes bázisú (fekete) 1.2.A

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12123/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító:.B. Fuller Austria Produktions Gesmb

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2009. 01. 05. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: - A termék részletei - Kereskedelmi név: 6.10 ZWALUW MONTAGEFIX-N

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kénsav %... 25-30 % 7664-93-9 / 231-639-5 / 016-020-00-8 C 35 Ólom és vegyületei

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kénsav %... 25-30 % 7664-93-9 / 231-639-5 / 016-020-00-8 C 35 Ólom és vegyületei 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS GYÁRTÓ CÉG AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: Motorkerékpár akkumulátor A termék alkalmazása: Indítóakkumulátor Gyártó cég: Landport B.V. Rheastraat 27 5047 TL Tilburg - The

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Magnézium-fluorid Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13 1. Anyag- és cégmegnevezés Biztonsági adatlap Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13 Adatok a termékrol Kereskedelmi név: TRADIPREN UNIVERSAL Cikkszám: 1311/08 Gyártó/szállító: EMFI S. A T: 33 388 90 6000

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 224 91 92 93; 224 91 54 02; 224 91 45 71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2008. december 08. Felülvizsgálva: 2009. január 07. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A készítmény neve: A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap

Biztonságtechnikai adatlap 1. Vegyi anyag neve: SÓSAV 30-37% Anyag/készítmény használata Ipari tisztítás, maratás Felhasználási terület: Gyártó/szállító: Forgalmazó cég neve: Csak professzionális felhasználók számára Novácke Chemické

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben