Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26"

Átírás

1 Oldal: A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCryl HC 100 Cikkszám: 1636 Az anyag / készítmény alkalmazása: alapozó hidrofobizáló anyag Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D Stühlingen Telefon : (49) Telefax : (49) Felvilágosítás: Abteilung VIQ Qualitätssicherung Telefon : (49) vagy (49) Felvilágosítás sürgős esetben: Telefon : (49) Forgalmazó/importáló: Sto Építőanyag Kft, H-2330 Dunaharaszti, Jedlik Á. u. 17.; Telefon.: (+36) ; Telefax: (+36) Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Leírás: Mélyalapozó A termékben előforduló veszélyes anyagok: Veszélyes anyag CAS-szám Megnevezés/R-mondatok Koncentráció tartomány % polidimetil-sziloxánok, (((3-((2-aminoetil) 5,00 amino) propil)dimetoxi-szilil)oxy) - terminált Xi trietoxi(2,4,4-trimetil-pentil)szilán 75,00 EINECS: / sztearil-aminoxetilát 0,25 N 50/ Veszélyesség szerinti besorolás Veszély megjelölése: Nem megjelölés-köteles Az ember és a környezet veszélyeztetésére vonatkozó egyéb adatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat Osztályozási rendszer : A készítmények osztályozása a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendeletnek megfelelő, kiegészítve azonban a szakirodalom és a gyártó cég adataival.

2 Oldal: Elsősegélynyújtás Általános tudnivalók: Mérgezési tünetek fellépése esetén vagy kétes esetben orvoshoz kell fordulni. A termékkel szennyezett ruhadarabot azonnal el kell távolítani. Belélegzés esetén: Friss levegőt kell biztosítani, panaszok esetén orvoshoz kell fordulni. Bőrrel történő érintkezés esetén: Azonnal le kell mosni vízzel és szappannal, és alaposan le kell öblíteni. Tartós bőrizgalom esetén orvoshoz kell fordulni. Szembe jutás esetén: A szemet nyitott szemhéjjal, folyóvízzel több percen keresztül ki kell öblíteni, és orvoshoz kell fordulni. Lenyelés esetén: Sok vizet kell rá inni, friss levegőt kell biztosítani. Azonnal orvoshoz kell fordulni. Az anyagot pontosan meg kell nevezni. 05. Tűzveszélyesség Megfelelő oltóanyagok: Homok, hab, CO2, száraz oltóanyag. Különleges védőfelszerelés: A környezeti levegőtől független légzésvédő készüléket kell hordani. 06. Óvintézkedés baleset esetén: Személyi óvintézkedések: Be kell tartani az óvó rendszabályokat (lásd: 7. és 8. fejezet). Kerülni kell a szemmel, bőrrel és ruházattal történő érintkezést. A kifolyt/kifröccsent anyag csúszásveszélyes. Környezetvédelmi intézkedések: Nem szabad a csatorna-rendszerbe vagy vizekbe juttatni. Folyók, tavak vagy csatorna-rendszerek szennyeződése esetén a helyi rendelkezéseknek megfelelően értesíteni kell az illetékes hatóságokat. A megtisztításhoz/felszedéshez szükséges eljárások: A szabadba jutott anyagot mechanikai úton kell eltávolítani. A felszedett anyagot az előírásoknak megfelelően kell eltávolítani. Egyéb tudnivalók: A gyújtóforrásokat el kell távolítani. 07. Kezelés és tárolás Kezelés: A biztonságos kezelésre vonatkozó utasítások: Gondoskodni kell a munkahely jó szellőzéséről/elszívásáról. Kerülni kell a ködpermet-képződést. A tűz és robbanás elleni védelemre vonatkozó utasítások: A tűzforrásokat távol kell tartani dohányozni tilos. Védeni kell a melegtől. A részben kiürült tartályokban robbanóelegy képződhet. Tárolás: Követelmények a raktárhelyiségekkel és a tároló edényekkel szemben: A nyitott edényt gondosan le kell zárni és állítva kell tárolni, a kicsorgás megakadályozására. Az edényt szorosan lezárva kell tartani.

3 Oldal: 3 Együtt-tárolási szabályok: Nem szükségesek. További raktározási feltételek: Mindig az eredeti edénynek megfelelő edényben kell tárolni. A címkén olvasható utasításokat be kell tartani. Óvni kell a fagytól. 08. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei Kiegészítő utasítások a műszaki berendezések kialakításához: Nincs szükség külön intézkedésekre, lásd a 7. pontot. Összetevők a munkahelyre vonatkozó, ellenőrzendő határértékekkel: CAS-szám Az anyag megnevezése Mód Érték Egység Kiegészítő utasítások: Alapként a gyártáskor érvényes listák szolgáltak. Személyi/egyéni védőfelszerelés: Általános óvó és higiéniai rendszabályok: Munkaszünetek előtt és a munka végén kezet kell mosni. Munka közben nem szabad enni, inni, dohányozni és tubákot szívni. A gázokat/gőzöket/aeroszolokat nem szabad belélegezni. Kerülni kell a szemmel és a bőrrel történő érintkezést. Légzőszervek védelme: A légzőszervek védelme csak aeroszol vagy köd képződése esetén szükséges. A MAK érték túllépése esetén P2 finompor-álarc szükséges. Kézvédelem: PVC védőkesztyű. Kézmosás után a bőr elvesztett zsiradékát zsírt tartalmazó bőrápoló krémmel kell pótolni. Szemvédelem: Védőszemüveg. 09. Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Megjelenés Forma: krémszerű Szín: fehér Szag: enyhe, jellegzetes Állapotváltozás Érték/tartomány Egység Módszer Olvadáspont/Olvadási tartomány: Nincs meghatározva Forráspont / forrási tartomány: 100 C Forrásponti nyomás: hpa Lobbanáspont: 74 C Gyulladási hőmérséklet: 265 C Öngyulladás: A termék nem öngyulladó. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes.

4 Oldal: 4 Gőznyomás: 20 C-on 23 mbar Sűrűség: 0,9 g/cm3 Oldhatóság / keverhetőség vízzel: Oldható. ph-érték: 8,0 10. Stabilitás és reakció-készség Hőbomlás / elkerülendő körülmények: A tárolási és kezelési előírások betartása mellett stabil. (lásd 7. fejezet. Kerülendő anyagok: Rendeltetésszerű használat esetén nincsenek. Veszélyes bomlástermékek: Etanol 11. Toxikológiai adatok Akut toxicitás: Elsődleges izgató hatás: A bőrön: Nincs izgató hatás. A szemen: Nincs izgató hatás. Érzékenység: Túlérzékenységet okozó hatás nem ismeretes. Kiegészítő toxikológiai adatok: Hidrolízis-termék(ek): etanol ( ) az irodalom szerint izgató hatású a nyálkahártyákra, enyhén izgató hatású a bőrre, zsírtalanító hatású, narkotikus májkárosodást okozhat. 12. Ökotoxicitás Egyéb adatok: Szilanol- és/vagy sziloxanol-vegyületek és etanol képződése mellett reakcióba lép a vízzel. Ökotoxikus hatások: Egyéb adatok: A vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. További ökológiai adatok: Általános adatok: Károsítja a vízi szervezeteket. A terméket nem szabad a csatorna-rendszerbe juttatni. Figyelembe kell venni a biztonsági adatlap 15. pontja szerinti vízveszélyeztetési osztályt. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Termék: Ajánlás: A hatósági előírások betartása mellett az ajánlott hulladékkóddal kell eltávolítani.

5 Oldal: 5 Európai hulladékkatalógus 08 BEVONATOK (FESTÉKEK, LAKKOK, ZOMÁNC), TÖMÍTŐMASSZÁK ÉS NYOMDAFESTÉKEK ELŐÁLLÍTÁSÁBÓL, ELKÉSZÍTÉSÉBŐL, TERJESZTÉSÉBŐL ÉS ALKALMAZÁSÁBÓL (HZVA) ADÓDÓ HULLADÉKOK HZVA-ból adódó hulladékok és festékek és lakkok eltávolítása Festék- és lakkhulladékok, melyek szerves oldószereket vagy egyéb veszélyes anyagokat tartalmaznak. Hulladékkód a 16/2001 (VII.18.) KöM rend. szerint: Tisztítatlan göngyölegek: Ajánlás: A kiürített csomagoló eszközök hulladékgyűjtő rendszereken keresztül újra értékesíthetők. Hulladékkód a 16/2001 (VII.18.) KöM rend. szerint: EWC (veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladékok) 14. Szállításra vonatkozó előírások Szárazföldi szállítás ADR/RID és GGVS/GGVE (határátlépő/belföldi): ADR/RID-GGVS/E osztály: Tengeri szállítás IMDG/GGVSee: IMDG/GGVSee-osztály: Légi szállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: 15. Szabályozási információk EWG-irányelvek, ill. 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerinti megjelölés: A termék az EWG irányelvek, ill. az EüM rendelet szerint került besorolásra és megjelölésre. R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat S-mondatok: S 61 Kerülni kell az anyag környezetbe jutását. Speciális adatokat kell kérni/biztonsági adatlap Nemzeti előírások: Osztályozás VbF szerint: - Vízveszélyeztetési osztály: WGK 1 (VwVwS szerint): enyhén veszélyezteti a vizeket. Önbesorolás Egyéb adatok: Termékkód festékekre és lakkokra / GIS-KÓD: Eddig még nem történt kódolás! BAGT-szám: Egyéb: Ennek a biztonsági adatlapnak az adatai ismereteink jelenlegi állásának felelnek meg, és kielégítik a vonatkozó hazai jogszabályok, valamint az EU irányelvek előírásait. A felhasználás mindenkori munkakörülményeit Oldal: 6

6 azonban nem áll módunkban ellenőrizni, ezért a munkavégzés során az előírások betartásáért a felhasználó felel. Az ebben a biztonsági adatlapban szereplő adatok kizárólag termékünk biztonsági követelményeit írják le, nem mérvadók a termék egyéb tulajdonságai tekintetében. Lényeges R-mondatok: R 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat R 10 Kevésbé tűzveszélyes R 36 Szemizgató hatású R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat Az adatlapot kiállító szerv: Abteilung VIQR / Sto AG Stühlingen Kapcsolattartó partner: festék, vakolat: Frau Volz Telefon : (49) műgyantabevonatok: Herr Dr. Hammerschmitt Telefon : (49) vagy Frau Nowotny Telefon : (49)

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok)

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok) Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-Steinwolleplatte Cikkszám: 2620 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoPrim Grundex Cikkszám: 0479 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-CristalAqualac Satin Cikkszám: 8447 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FS 1 fagyásgátló adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM 31 folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM S folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1./5 oldal

Biztonsági adatlap. 1./5 oldal Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Nátriumhidroxid Átdolgozva 2011.08.29. (970150 DDOO1) Cikkszám: 150001, 150002 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév A termék adatai: Kereskedelmi

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15.

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.15. 1. Készítmény neve: NewV lakk fényes 40 UC 5200 Felhasználási terület: UV lakkozáshoz, lakkozó műből Gyártó cég neve:

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.12. 1. Készítmény neve: HYDRO-X koncentrátum sorozat Felhasználási terület: vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 80717 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI Gmb Kurt Vogelsang

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 7377/10 Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO BIO üvegtisztító500 ml, P002686 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Adalékanyag Gyártó/szállító: Kowax Kft. 1078 Budapest Marek J. u. 31 Tel.: +36-1-3224448 +36-23-500065 Fax.: +36-1-3224205

Részletesebben

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés Átdolgozva:2014.09.30. A termékkel kapcsolatos adatok: Kereskedelmi név: EMFICOL VERIN Cikkszám: 74062 Anyag használata: Poliuretán tömítő Gyártó/szállító: EMFI SA 3 Rue Ettore

Részletesebben

Festékgyártó és Forgalmazó Kft.

Festékgyártó és Forgalmazó Kft. 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása SPERRGRUND ALAPOZÓ KONCENTRÁTUM A készítmény felhasználása: Falfelület alapozó koncentrátum Gyártó cég neve Sefra Hungária Fax +36 99 544 659 Forgalmazó cég

Részletesebben

Szárazhabarcs bevonatokhoz. Csak ipari felhasználók/szakemberek részére. Nem ismeretesek

Szárazhabarcs bevonatokhoz. Csak ipari felhasználók/szakemberek részére. Nem ismeretesek Átdolgozva: 2013.07.30 1: AZ ANYAG ILL. KEVERÉK ÉS A GYÁRTÓ AZONOSÍTÓ ADATAI 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges ill. nem javasolt felhasználási területei Az alkalmazás ajánlott korlátozásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13 1. Anyag- és cégmegnevezés Biztonsági adatlap Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13 Adatok a termékrol Kereskedelmi név: TRADIPREN UNIVERSAL Cikkszám: 1311/08 Gyártó/szállító: EMFI S. A T: 33 388 90 6000

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint TEROKAL 9225 SF oldal 1 / 4 Biztonsági adatlap (SDB) száma: SET000882103 Felülvizsgálat ideje: 2010.05.28. Nyomtatás ideje: 2010.05.28. Kereskedelmi

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching bei München Hivatalos tanácsadó testület elérhetősége:

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10.

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Féktisztító új (Würth-Bremsenreiniger neu 500 ml) Cikkszám: 890

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására.

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására. Biztonsági Adatlap a 44/2000 (XII.27) EüM rendelet alapján Oldal: 1/5 Revízió:1 Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2004. 06. 14. Kiadás dátuma: 004. 06. 14. 1. A készítmény neve Palma Lemosó és Hígító

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1 A-2700 Wiener Neustadt Tel.:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 6085-88 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EU 31. cikk szerint. 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besororás.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EU 31. cikk szerint. 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besororás. Oldal:1/8 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása Adatok a termékhez Az anyag/készítmény felhasználása: aeroszol Gyártó/forgalmazó: SCHANZA Egon MOLYSLIDE Lubricants Bahnhofstrasse 4 A - 8141 Unterpremstätten

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Modell-rögzítőliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. Modell-rögzítőliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINO BONDER Modell-rögzítőliquid 1404 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

buchem: chemie + technik GmbH & Co.KG Albert-Einstein-Str.8, 42929 Wermelskirchen Telefon : +49 2196 7277-0 Telefax : +49 2196 5843

buchem: chemie + technik GmbH & Co.KG Albert-Einstein-Str.8, 42929 Wermelskirchen Telefon : +49 2196 7277-0 Telefax : +49 2196 5843 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1/9 1. ANYAG-/GYÁRTÁS- ÉS CÉGMEGJELÖLÉS: Termékinformáció: KERESKEDELMI MEGNEVEZÉS: REINIGER SE spezial Iparág: Szerszámgyártás Fő alkalmazási terület: Szerszámkészítés Alkalmazás:

Részletesebben

Nátriumperszulfát. proma Technologie GmbH 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév A termék adatai:

Nátriumperszulfát. proma Technologie GmbH 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév A termék adatai: Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 EU-biztonsági adatlap a 91/155/EGK szerint Technologie GmbH 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév A termék adatai: Kereskedelmi név: A gyártó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: Weiss Chemie + Technik Gmb & Co.KG

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009 oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2123 Anyag/készítmény használata Favédőszer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Univerzális ragsztó Gyártó/szállító: fischerwerke Artur Fischer Gmb

Részletesebben

HANNO Bádogos tömítő

HANNO Bádogos tömítő 1/5 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007Hazai kiállítás kelte:2008.10.16. anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.Az anyag /készítmény

Részletesebben

Biztonsági Adatlap (91/155/EWG)

Biztonsági Adatlap (91/155/EWG) Biztonsági Adatlap (91/155/EWG) Termék neve és száma: SDB999ENEN-1600026 /002 160-0026 RELIUS EXTRAPLUS LF Nyomtatás: 2005. 02. 08. Felülvizsgálat: 2004. 06. 30. 1. ANYAG, FELDOLGOZÁS és GYÁRTÓ NEVE Gyártó/szállító

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint TEROKAL 9225 SF oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 76477 Felülvizsgálat ideje: 2009.02.18. Nyomtatás ideje: 2010.05.28. Kereskedelmi megjelölés:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Átdolgozva: 2014.09.29

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Átdolgozva: 2014.09.29 1. Anyag- és cégmegnevezés A termékkel kapcsolatos adatok: Cikkszám: X2428A Anyag használata: Ragasztó Gyártó/szállító: EMFI SA 3 Rue Ettore Bugatti BP 40030 T: 33 388 90 60 00 FRANCE F: 33 388 73 48 38

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ionolux Pulver Anyag/készítmény használata Fogászati tömőanyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tömítőanyag eltávolító Gyártó/szállító: Forgalmazó: UNIX Autó Kft.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Olajfolt-eltávolító Gyártó/szállító: CARAMBA CHEMIE GMBH & Co.KG WANHEIMERSTR.

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Brado Club penészölő spray penész elleni tisztítószer Florin Vegyipari és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint H-2330 Dunaharaszti, Mechwart András u. 4. Oldal: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék kereskedelmi elnevezése(i) TECTANE rozsdaoldó és Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Nagynyomású tisztító Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Biztonsági adatlap 1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70 Gyártó cég: LIQUI MOLY GmbH Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Forgalmazó/

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 1948 Anyag/készítmény használata Oldószer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX LAMINATING ADHESIVE

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX LAMINATING ADHESIVE Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító U0800 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2502 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. penterra@penterra.hu

01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. penterra@penterra.hu 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy készítmény azonosítása: Bitex Kapart Vakolat K 1,5 1.2 Gyártó: Meffert Hungária Kft 1.3 Cím: 2651 Rétság. Rákóczi út 6

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Beltéri festék. Az információ nem áll rendelkezésre.

Beltéri festék. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. 130000005101/ Rev. sz. 1.2 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 30.06.2015 30.06.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Olajfesték Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO Műszerfal ápoló Alma/narancs/ vanília 400ML P000484, P000507, P002570, P005571 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: KSE O Cikkszám: 0645 Anyag/készítmény használata kőszilárdító Gyártó/szállító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) A kiállítás kelte: Budapest, 1998. március 20. A módosítás kelte: Budapest, 2003.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Alkoholos tisztítószer Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAPOT

BIZTONSÁGI ADATLAPOT Oldal 1 -től 7 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Anyag-csoport : Az anyag vagy a készítmény azonosítása Motorolaj Motor Oil SAE 15W-40 (S-SDB) Engine oil SAE 15W-40 (S-SDB) Huile

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008 oldalszám: 1/8 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2052 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: PUR -280-ärter Cikkszám: 1975 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

HANNO Ragasztó purhab

HANNO Ragasztó purhab 1/8 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: IND.ZINKPOSPATGRUND Cikkszám: 00262/8 Anyag/készítmény használata Alapozó

Részletesebben

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Az anyag, ill. keverék és a társaság/vállalat azonosítása Termékadatok: Cikkszám: 0781 309 0011, 0781 309 0012 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: Viking

Részletesebben

Biztonsági adatlap. A 1907/2006 számú EU szabályozás szerint LABOHIT LH1155. LABOHIT Gipsz/gipsz izolálás

Biztonsági adatlap. A 1907/2006 számú EU szabályozás szerint LABOHIT LH1155. LABOHIT Gipsz/gipsz izolálás Oldal 1 -től 7 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása LH1155 Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság : LABOHIT FINO GmbH Cím : Mangelsfeld

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint oldal 1 / 3 Edző Biztonsági adatlap (SDB) száma: SET000794668 Felülvizsgálat ideje: 2010.01.15. Nyomtatás ideje: 2010.03.10. Kereskedelmi megjelölés:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 0415 Gyártó: Walter Group Kft. 2315 Szigethalom, Karinthy u. 26. Tel: 24/514-966 Forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás

BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Importáló cég: Cím Telefon Fax Gyártó: Cím: Telefon Fax: E-mail cím: Honlap: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

Reagens vízvizsgálatra. AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580)

Reagens vízvizsgálatra. AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 91/155 EEC szerint AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Ammónia No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Zsírzó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO SOFT 8117 Előző változat kelte: 2002. 09. 24. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO SOFT 8117 Előző változat kelte: 2002. 09. 24. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO SOFT 8117 (8117) nedvesítővíz-adalék Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun Strasse 14. D-53501 Grafschaft-Gelsdorf

Részletesebben

TRINÁT magasfényű zománcfesték

TRINÁT magasfényű zománcfesték BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-11-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Zománcfesték Gyártó cég neve

Részletesebben

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Csónaklakk Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6 Termék szám:19 1/6 1.AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A készítmény neve: F-740 A készítmény felhasználása: a Plasti Dip termékek hígítója 1.2 Gyártó/vállalkozó cég neve, címe: Plasti

Részletesebben

A nyomtatás kelte: 2011.02.04 Verzió szám: 27 Felülvizsgálat: 2010.11.12.

A nyomtatás kelte: 2011.02.04 Verzió szám: 27 Felülvizsgálat: 2010.11.12. Oldal 1/6 * 1. Az anyag / készítmény és a gyártó / beszállító azonosítása Termékazonosító Anyag / készítmény használata: elválasztó szerek Gyártó / beszállító adatai: OKS Spezialschmierstoffe GmbH Triebstrasse

Részletesebben

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01.

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01. oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000580 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL- 8471 XE Wolvega The Netherlands

Részletesebben

1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-, fertőtlenítőszer

1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-, fertőtlenítőszer HungaroChemicals Kft. 1/5 Pedsept BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2005. november 08. 1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: Oldószer bázisú zsírtalanító Gyártó/szállító: Cleansberg Kft 2330

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002 oldalszám: 1/6 * 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Silicoup A Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához Gyártó/szállító:

Részletesebben

TIP TOP EDZÕ E 40 -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

TIP TOP EDZÕ E 40 -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2008.04.07. Felülvizsgálva: 2009.06.04. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag

Részletesebben

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint Oldal 1 / 6 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG MEGNEVEZÉSE Kereskedelmi megnevezés: ARDROX 8032 AEROSOL Anyag/készítmény használata Fémfelületkezelés Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y ANTI-FOAM

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y ANTI-FOAM Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Y0050 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter Készült:2012. február 18. Változat: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP

MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter Készült:2012. február 18. Változat: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült:2012 február 18 Változat: 10 BIZTONSÁGI ADATLAP MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1 SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Colorin Epoxy A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Kémiailag ellenálló, vízálló fugák kialakítására

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003 oldalszám: 1/6 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Activator Universal Optosil-Xantopren Liquid Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO START 8182 (8182) festékfrissítő és a gépindulást könnyítő szer Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Pritt Fluid Hibajavító oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 43355 Felülvizsgálat ideje: 27.11.2008 Nyomtatás ideje: 09.12.2008 1. Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Beltéri vakolat. Az információ nem áll rendelkezésre.

Beltéri vakolat. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. Rev. sz. 1.0 Felülvizsgálat dátuma Nyomtatás Dátuma MA10000288/ 01.04.2014 01.04.2014 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601)

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 1907/20066EC. 31. szerint ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) Alumínia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Alumínium No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

Certified ISO 9002. Műszaki vevőszolgálat és szaktanácsadás: Rádai Sándor szakértő, telefon: + (1) 361-0311

Certified ISO 9002. Műszaki vevőszolgálat és szaktanácsadás: Rádai Sándor szakértő, telefon: + (1) 361-0311 Microsolder Kft - 1- Cramolin CD-Cleaner Cikksz.: 142. Microsolder Kft. A CRAMOLIN. gyártmányainak kizárólagos magyarországi importőre Certified ISO 9002 1037 Budapest III. Kiscsillag utca 16. Telefon:

Részletesebben

- 1907/2006( XII.18) EK ISO

- 1907/2006( XII.18) EK ISO Biztonsági Adatlap - 1907/2006( XII.18) EK ISO 11014-1 szerint Oldal: 1/7 Revízió:2 Pattex Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2008-10-01 Kiadás dátuma: 2008-10-01 1. A készítmény neve Pattex Palma

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap 1907/2006/EK rendelet alapján (REACH)

Biztonságtechnikai adatlap 1907/2006/EK rendelet alapján (REACH) Biztonságtechnikai adatlap 1907/2006/EK rendelet alapján (REACH) Felülvizsgálat időpontja: 2011-08-03 1. A készítmény/anyag meghatározása, gyártó/vállalat megnevezése: Termék leírása: Kereskedelmi név:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Izolálószer FINOPEN UNI-SEP. Kohlenwasserstoffe, gesä. 64742-89-8 649-267-00-0 265-192-2

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Izolálószer FINOPEN UNI-SEP. Kohlenwasserstoffe, gesä. 64742-89-8 649-267-00-0 265-192-2 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám: EK-szám: FINOPEN UNI-SEP Izolálószer 1169 Kohlenwasserstoffe,

Részletesebben

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Ipari porlasztás, Nem ipari permetszórás

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Ipari porlasztás, Nem ipari permetszórás Ref. 130000004897/ Rev. sz. 1.1 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 26.05.2015 26.05.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben