A nyomtatás kelte Felülvizsgálat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007"

Átírás

1 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 1948 Anyag/készítmény használata Oldószer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik Gmb Remmers Ungarn Kft. Pf Biatorbágy-Vendel Park, Tormásrét u. 12. D Löningen Tel: Tel.: /83-0 Fax: Fax: /3985 info@remmers.hu Információt nyújtó terület: Felelős személy neve: Illés Róbert Tel.: illesrobert@remmers.hu Szükség esetén nyujtott információ: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel.: , * 2 A veszélyek azonosítása A veszély megjelölése: törölve A környezetre és az emberi egészségre gyakorolt egyéb veszélyek: R 10 Kis mértékben tűzveszélyes. R 66 Ismételt expozíció a bő r kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. R 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. * 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Oldószer keverék Veszélyes alkotórészek: Butil-acetát (6) R <100% További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: A termék által szennyezett ruhadarabokat haladéktalanul távolítsuk el. Baleset vagy rosszullét esetén azonnal forduljunk orvoshoz és lehetőség szerint mutassuk meg neki a címkét! Az érintett személyeket vigyük friss levegőre. Rendszertelen légzés vagy légzéskimaradás esetén mesterséges lélegeztetést alkalmazzunk. Belélegzés esetén: Légutak vagy a nyálkahártya (pl.köhögés inger) irritációja, rossz közérzet vagy hosszabb expozíció esetén forduljunk orvoshoz! (folytatása 2 oldalon)

2 oldalszám: 2/7 (folytatása 1 oldalon.) Bőrrel való érintkezés esetén: Az érintett börfelületeket töröljük le vattával vagy papírvattával és utána alaposan mossuk le vízzel és enyhe tisztítószerrel. Bőrirritáció vagy bőrkiütés esetén forduljunk orvoshoz! Szemmel való érintkezés esetén: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk és kérjünk orvosi tanácsot. Lenyelés esetén: Ne okozzunk hányást; azonnal kérjünk orvosi segítséget. Aspiraciós veszély Információ az orvos számára: Az alábbi tünetek léphetnek fel: hosszabb ideig fennálló/ismételt expozíció esetén ill. magasabb koncentrációban: Fejfájás Szédülés Rosszullét fáradtság száraz bőr Veszélyek bőrön át való felszívódás veszélye. a hosszantartó vagy ismételt expozíció bőrgyulladást okozhat. Kezelés tünetszerű kezelés A kéz természetes zsírrétegét krém segítségével állítsuk helyre bőrgyulladás megelőzése érdekében. 5 Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltó szerek: CO2 poroltó vagy vízsugár. Nagyobb tüzeket alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. Biztonsági okokból nem megfelelő tűzoltószerek: Vízsugár Az anyag, égéstermékei vagy képződő gázai által okozott különleges veszélyek: Égés során sűrű, fekete füst keletkezik. A veszélyes bomlástermékek belégzése komoly egészségkárosodást okozhat. A gőzök nehezebbek a levegőnél és szétterjednek a talaj fölött. Nagyobb távolság esetén is bekövetkezhet gyulladás. Különleges védőfelszerelés: Ne lélegezzük be a robbanási és égési gázokat. vegyi anyagoknak ellenálló védőruházat viselése. További adatok A veszélyeztetett tartályokat vízsugárral hűtsük. A szennyezett oltóvizet külön gyűjtsük és ne engedjük bele a csatornába: Az égési maradékokat és a szennyezett oltóvizet a hatósági előírásoknak megfelelően távolítsuk el. 6 Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Viseljünk védőfelszerelést. Távolítsuk el a védtelen személyeket. Tartsuk távol a tűzforrásokat. Gondoskodjunk kielégítő mértékű szellőzésről. Környezetvédelmi intézkedések: A termék és a belőle származó hulladék élővízbe, talajba és közcsatornába jutását meg kell akadályozni. Amennyiben környezetszennyeződéssel járó esemény következett be, haladéktalanul értesíteni kell az illetékes hatóságot! Ne engedjük bele az altalajba/földbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. A szennyezett anyagot, mint hulladékot a 13. pont szerint távolítsuk el. Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről. (folytatása 3 oldalon)

3 oldalszám: 3/7 Ne öblítsük le vízzel, vagy víztartalmú tisztítószerekkel. (folytatása 2 oldalon.) 7 Kezelés és tárolás Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: Csak jól szellőzött helyeken alkalmazzuk. Kerüljük az aerosol képződést. Gondoskodjunk a talaj közelében a helyiség megfelelő szellőzéséről (a gőzök nehezebbek, mint a levegő). Tűz- és robbanásvédelmi információk: Tartsuk távol a tűzforrásokat - ne dohányozzunk. ozzunk intézkedéseket elektrosztatikus feltöltődés ellen. Gőzök a levegőben robbanóképes keveréket képezhetnek. Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: űvös helyen tároljuk. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Ne tároljuk együtt égést tápláló és öngyulladó, valamint könnyen gyulladó szilárd anyagokkal! Ne tároljuk együtt erős oxidációs anyagokkal! Robbanó és égést tápláló anyagoktól tartsuk távol! További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Jól lezárt hordókban hűvös és száraz helyen tároljuk. A tartályt jól szellőztett helyen tároljuk. őtől és közvetlen napsugárzástól védjük. * 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Kiegészítő információk a műszaki berendezés kialakításához: Csak jól szellőző helyen alkalmazzuk. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: Butil-acetát (6) TLV Rövid ideig tartó adat: 950 mg/m 3 osszú ideig tartó adat: 950 mg/m 3 Kiegészítő információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Személyes védőfelszerelés: Általános védelmi és higiéniai intézkedések: A szennyezett folyadékkal átitatott ruházatot azonnal vegyük le. Munka közben ne együnk, ne igyunk, ne dohányozzunk és ne tubákoljunk. Tartsuk távol élelmiszerektől, italoktól és takarmányoktól. Alkalmazzunk megelőző bőrvédelmet bőrvédő kenőcs használatával. Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Kerüljük a szemmel és bőrrel való érintkezést. Ne lélegezzük be a gázokat/gőzöket/aerosolokat. Légzésvédelem: Védőálarc alkalmazása ajánlott. Rövid ideig alkalmazott szűrőkészülék. AX szűrő Kézvédelem: Oldószerrel szemben ellenálló kesztyű. Kesztyű anyaga Nitrilkaucsuk Áthatolási idő a kesztyű anyagán A pontos behatolási időt a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és azt be is kell tartani. Szemvédelem: Jól záró védőszemüveg. Testvédelem: Védőruházat. (folytatása 4 oldalon)

4 oldalszám: 4/7 (folytatása 3 oldalon.) * 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Szín: Szag: Folyékony színtelen átlátszó oldószer jellegű Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/ tartomány: 126 C Lobbanáspont: 25 C Gyulladási hőmérséklet: 370 C Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem robbanásveszélyes, azonban robbanásveszélyes gőzök és levegő keverékének képződése lehetséges. Robbanási határok: Alsó: 3,0 Vol % Felső: 10,4 Vol % Gőznyomás 20 C-nál: 13 hpa Sűrűség 20 C-nál: 0,88 g/cm 3 Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Viszkozitás: dinamikus 20 C-nál: Egyáltalán nem, vagy csak kismértékben keverhető. 1 mpas 10 Stabilitás és reakcióképesség őbomlás/kerülendő körülmények: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Rendeltetés szerinti raktározás és kezelés esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11 Toxikológiai információk Akut toxicitás: Primer irritáció: A bőrön: Irritációt okozhat A szemben: Irritációt okozhat. Szenzibilizáció: Szenzibilizáció (nem ismeretes) * 12 Ökológiai információk Általános információk: 1 (D) (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. Ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. (folytatása 5 oldalon)

5 oldalszám: 5/7 Csekély mennyiségek taljba kerülése is veszélyezteti az ivóvizet. (folytatása 4 oldalon.) 13 Ártalmatlanítási szempontok Termék: Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. A megadott hulladékjegyzési kódok ennek a terméknek a rendeltetésszerű használata alapján tett ajánlások. A felhasználó speciális felhasználási és elszállítási eljárásai alapján, adott esetben más hulladékjegyzési kód is hozzárendelhető. Európai ulladék Jegyzék SZERVES KÉMIAI FOLYAMATOKBÓL SZÁRMAZÓ ULLADÉKOK szerves alapanyagok termeléséből, kiszereléséből, forgalmazásából és felhasználásából származó hulladékok egyéb szerves oldószerek, mosófolyadékok és anyalúgok Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A szennyezett csomagolásokat optimális módon ürítsük ki és ezután ezeket megfrelelő tisztítás után ismét fel lehet dolgozni. * 14 Szállítási információk ADR/RID szerinti közúti szállítás (határátlépéssel): ADR/RID-GGVS/E osztály: 3 (F1) Gyúlékony folyékony anyagok Kemler-szám: 30 UN-szám: 1123 Csomagolási csoport: III Az áru megjelölése: 1123 BUTIL-ACETÁTOK Korlátozott menynyiség (LQ) LQ7 Alagutakra vonatkozó korlátozások E Megjegyzések: UMB-szám: 33 Tengeri szállítás IMDG: IMDG-osztály 3 UN-szám: 1123 Label 3 Csomagolási csoport: III EMS-szám: F-E,S-D Marine pollutant: - elyes műszaki megnevezés: BUTYL ACETATES (folytatása 6 oldalon)

6 oldalszám: 6/7 Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: (folytatása 5 oldalon.) ICAO/IATA-osztály: 3 UN/ID szám: 1123 Label 3 Csomagolási csoport: III elyes műszaki megnevezés: BUTYL ACETATES * 15 Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: A termék besorolása és jelölése az EK irányelvek/gefstoffv szerint történik. R-mondatok: 10 Kis mértékben tűzveszélyes. 66 Ismételt expozíció a bő r kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. S-mondatok: 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. 23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni 24 A bő rrel való érintkezés kerülendő. 51 Csak jól szellőztetett helyen használható. Vonatkozó nemzeti és közösségi törvények és rendeletek: REAC nemzetközi szabályozás: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REAC), az Európai Vegyianyagügynökség létrehozásáról, az 1999/45/EK irányelv módosításáról, valamint a 793/93/EGK tanácsi rendelet, az 1488/94/EK biztonsági rendelet, a 76/769/EGK tanácsi irányelv, a 91/155/EGK, a 93/67/ EGK, a 93/105/EK és a 2000/21/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről. Veszélyes anyagokkal kapcsolatos rendeletek: évi XXV. törvény a kémiai biztonságról [módosítja: évi XXVI. tv.; évi CXL. tv.; évi CXXVII. tv.] és vonatkozó rendeletei: 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet [módosítja: 33/2004 (IV. 26.) EszCsM; 60/2005 (XII. 20.) EüM r.; 3/2006 (I. 26.) EüM r.; 1/2005 (I. 7.) FVM r.; 61/2004 (VIII. 11.) ESzCsM r.; 73/2004 (VIII. 11.) ESzCsM r.; 26/2007 (VI. 7.) EüM r.] Veszélyes hulladékra vonatkozó előírások: 98/2001 (VI. 15.) Korm. rendelet [módosítja: 340/2004 (XII. 22.) Korm. r.; 313/2005 (XII. 25.) Korm. r.] 16/2001 (VII. 18.) KöM rendelet 16/2001. (VII. 18.) KöM rendeletben [módosítja: 22/2004 (XII. 11.) KvVM r.] Vízszennyezéssel kapcsolatos rendeletek: 220/2004 (VII. 21.) Korm. rendelet [módosítja: 368/2004 (XII. 26.) Korm. r.; 340/2004 (XII. 22.) Korm. r.; 208/2006 (X.16.) Korm. r.] Munkavédelemre vonatkozó előírások: évi XCIII. törvény Vízveszélyeztetési osztály: WGK 1 (Saját besorolás) : a vizeket enyhén veszélyezteti. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. A szállítási előírásokat a mindenkori Műszaki adatlapokon nézheti meg. Lényeges R-mondatok 10 Kis mértékben tűzveszélyes. (folytatása 7 oldalon)

7 oldalszám: 7/7 66 Ismételt expozíció a bő r kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. Az adatlapot kiállító hatóság: Termékbiztonsági osztály (folytatása 6 oldalon.)

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: PUR -280-ärter Cikkszám: 1975 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 6085-88 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008 oldalszám: 1/8 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2052 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: KSE O Cikkszám: 0645 Anyag/készítmény használata kőszilárdító Gyártó/szállító:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 19.01.2009 oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2123 Anyag/készítmény használata Favédőszer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2502 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-069 Anyag/készítmény használata Épületvegyészet Tapadó alapozó Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-010 Anyag/készítmény használata Épületvegyészet Szerelőragasztó Gyártó/szállító:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009 oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 3382 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1 A-2700 Wiener Neustadt Tel.:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: IND.ZINKPOSPATGRUND Cikkszám: 00262/8 Anyag/készítmény használata Alapozó

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító:.B. Fuller Austria Produktions Gesmb

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 7377/10 Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Adalékanyag Gyártó/szállító: Kowax Kft. 1078 Budapest Marek J. u. 31 Tel.: +36-1-3224448 +36-23-500065 Fax.: +36-1-3224205

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító:.B. Fuller Austria Produktions Gesmb

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Alkoholos tisztítószer Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

HANNO Bádogos tömítő

HANNO Bádogos tömítő 1/5 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007Hazai kiállítás kelte:2008.10.16. anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.Az anyag /készítmény

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tömítőanyag eltávolító Gyártó/szállító: Forgalmazó: UNIX Autó Kft.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-057 Anyag/készítmény használata Tapadó alapozó Gyártó/szállító: ARTELIT Professional

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Olajfolt-eltávolító Gyártó/szállító: CARAMBA CHEMIE GMBH & Co.KG WANHEIMERSTR.

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Segédanyag Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe Gmb Triebstraße

Részletesebben

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint Oldal 1 / 6 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG MEGNEVEZÉSE Kereskedelmi megnevezés: ARDROX 8032 AEROSOL Anyag/készítmény használata Fémfelületkezelés Gyártó/szállító:

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 80717 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI Gmb Kurt Vogelsang

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01.

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01. oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000580 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL- 8471 XE Wolvega The Netherlands

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: Oldószer bázisú zsírtalanító Gyártó/szállító: Cleansberg Kft 2330

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Nagynyomású tisztító Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

RADIATORSPRAY OFF WHITE SG.

RADIATORSPRAY OFF WHITE SG. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: COLORWORKS RADIATORSPRAY OFF WITE SG. Cikkszám: 918589 Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Univerzális ragsztó Gyártó/szállító: fischerwerke Artur Fischer Gmb

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 0415 Gyártó: Walter Group Kft. 2315 Szigethalom, Karinthy u. 26. Tel: 24/514-966 Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003 oldalszám: 1/6 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Activator Universal Optosil-Xantopren Liquid Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: O2 Tytan Szerelési Purhab B3 750 ml O2 Tytan Szerelési Purhab B3 500

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ionolux Pulver Anyag/készítmény használata Fogászati tömőanyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

HANNO Ragasztó purhab

HANNO Ragasztó purhab 1/8 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi

Részletesebben

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Uni 100 XT. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 02638/5 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok SAP-Code: U R10019 ungary. Anyag/készítmény használata Bőrfertőtlenítőszer Gyártó/szállító: BODE

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002 oldalszám: 1/6 * 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Silicoup A Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000573 Anyag/készítmény használata Penetrációs olaj Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V.

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 005030 Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. április 16. Felülvizsgálat időpontja:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. április 16. Felülvizsgálat időpontja: BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: faanyagfesték. 1.2. Gyártó cég neve: CAPAROL

Részletesebben

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6772 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

CAR CARE DE-ICER TRIGGER

CAR CARE DE-ICER TRIGGER oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000440 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 A nyomtatás kelte 12.12.2009 Felülvizsgálat 12.12.2009 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: OVERCECK MT WITE

Részletesebben

10-20- 36/37/38-51/53 Mezitilén 108-67-8 203-604-4-0,1-0,25 N, Xi 10-37-51/53 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kénmentesített nehéz. 1 / 7.

10-20- 36/37/38-51/53 Mezitilén 108-67-8 203-604-4-0,1-0,25 N, Xi 10-37-51/53 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kénmentesített nehéz. 1 / 7. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 1817 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: festék fémfelületre.

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Gumi- és külső műanyag impregnáló REACH regisztrációs szám: - előregisztrált, várható regisztrálási idő: ld.3. pont 1.1. Felhasználás: Gumi-

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Colorin Epoxy A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Kémiailag ellenálló, vízálló fugák kialakítására

Részletesebben

A nyomtatás kelte 26.05.2011 Felülvizsgálat 26.05.2011

A nyomtatás kelte 26.05.2011 Felülvizsgálat 26.05.2011 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Bison Kit kontakt ragasztó. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 64742-48-9 265-150-3-10-25 Xn 10-65-66 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz*

BIZTONSÁGI ADATLAP. 64742-48-9 265-150-3-10-25 Xn 10-65-66 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz* BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

10-20-36/37/38-51/53 Etilbenzol 100-41-4 202-849-4-1-3 F, Xn 11-20

10-20-36/37/38-51/53 Etilbenzol 100-41-4 202-849-4-1-3 F, Xn 11-20 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 1831 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: festék fémfelületre.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007 oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati mintázó anyaghoz Gyártó/szállító: eraeus Kulzer Gmb Grüner Weg 11, D-63450 anau Tel.:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Zsírzó

Részletesebben

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal 1/10 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 2008.08.14. Felülvizsgálat 2007.08.14. Hazai kiállítás kelte: 2009.05.07.. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása at/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BODENBELAGSKLEBSTOFF D 321 / D 321 Padlóburkolat ragasztó 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További lényeges

Részletesebben

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Griffon Cleaner. CAS-szám: 78-93-3 GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127. EK-szám: 201-159-0.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

BIOkleen grafitti eltávolítószer 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

BIOkleen grafitti eltávolítószer 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOkleen grafitti eltávolítószer 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadás dátuma: 2008-12-05 1. KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE: BIOkleen Töhrynpoisto grafitti eltávolítószer Felhasználás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX IX 50 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. Gyártó cég neve: AC Marca, S.A. Avda Carillet, 293-297, E-08907 L Hospitalet de Llobregat

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. Gyártó cég neve: AC Marca, S.A. Avda Carillet, 293-297, E-08907 L Hospitalet de Llobregat BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: Fatisztító 1.2. Gyártó cég neve: Avda Carillet,

Részletesebben

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Mipa AG Mipa Color Kft. Am Oberen

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok - Kereskedelmi megnevezés: KEMPERTEC MEK Cleaning Agent (KEMPEROL Cleaning Agent MEK ) - Cikkszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. február 12. Felülvizsgálat időpontja: 2008. január 28.

Elkészítés időpontja: 2007. február 12. Felülvizsgálat időpontja: 2008. január 28. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: CATALIZZATORE Termék kód: 4+1 HP 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: térhálósító

Részletesebben

B IZTONSÁGI ADA T LAP

B IZTONSÁGI ADA T LAP B IZTONSÁGI ADA T LAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: kültéri glett építmények

Részletesebben

B I Z T O S Á G I A D A T L A P

B I Z T O S Á G I A D A T L A P B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA R.S.P BLUE GREASE 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magáncélú felhasználásra Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. november 13. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. november 13. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: DR. BECKMANN ROZSDAMENTES ACÉL TISZTÍTÓ SPRAY Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magáncélú

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Típus száma: nincs REACH szám: OKBI-VABO/575/2010 1.1. Felhasználás

Részletesebben

64742-49-0 265-151-9-2,5-25 F, Xn, N. 1 / 7. oldal

64742-49-0 265-151-9-2,5-25 F, Xn, N. 1 / 7. oldal B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: ragasztó 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: a Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként, vagy alapvakolt felületek bevonására alkalmazható. 1.2.

Részletesebben

Piktor-Depo Kft. TEKNOZINC SS cinkpor paszta 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Piktor-Depo Kft. TEKNOZINC SS cinkpor paszta 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP TEKNOZINC SS cinkpor paszta 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadás dátuma: 2008-12-05 1. KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE: TEKNOZINC SS cinkpor paszta Felhasználás: Időjárásnak kitett vagy

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7790-94-5 EU-szám: 232-234-6 Index-szám: 016-017-01 REACH-regisztrációs szám: 01-2119454163-45-0001

Részletesebben

A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 01.31. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 01.31. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 01.31. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: Dunaplaszt Cellfix

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. október 29. Felülvizsgálat időpontja: -

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. október 29. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magán Az anyag/készítmény szerepe: rétegező anyag. 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SAK8731 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ARDENER V 953 U AERTER V 953 U Anyag/készítmény használata: Ragasztóanyag Edző Gyártó/szállító: untsman

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Színezı paszta Gyártó/szállító: Mipa AG Henelit International Kft.

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO Műszerfal ápoló Alma/narancs/ vanília 400ML P000484, P000507, P002570, P005571 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint V-2 A nyomtatás kelte: 2012.02.01. Felülvizsgálat: 2008.05.26.

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint V-2 A nyomtatás kelte: 2012.02.01. Felülvizsgálat: 2008.05.26. oldalszám: 1/6 1 Az anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: rovarirtó permet Gyártó/szállító: Gyártó: Importőr: Hofer & Co GmbH Veterinarius

Részletesebben

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7. oldal A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2007. 02. 12. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Gyorshatású felületfertőtlenítő szer) Gyártó cég neve: GmbH Postfach

Részletesebben