6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: Átdolgozás dátuma: Biztonsági adatlap

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap"

Átírás

1 6/1. oldal 1. Anyag/készítmény és cég megnevezése Termékadatok: Cikkszám: Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: ANDREAS STIHL AG & Co. KG Badstr D Waiblingen Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0) Felvilágosítást nyújtó terület: Erdészettechnikai termékmenedzsment Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0) Felvilágosítás vészhelyzet esetén: Tel.: Fax: Magyarországon vészhelyzet esetén: ETTSZ, Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. Telefon: Összetétel / összetevık adatai Vegyi jellemzés Leírás: nagyfinomítású ásványi olaj (IP 346 DMSO kivonat < 3%) és adalékanyagok. Veszélyes tartalmazott anyagok: Lepárlási termékek (kıolaj), viaszmentesített, oldószert nem 25-50% tartalmazó, nehéz, parafintartalmú Nafta (kıolaj), hidrogénnel kezelt, nehéz 25-50% Xn; R Poliolefin fenol 2,5-10% R 52 További megjegyzések: A feltüntetett veszélyjelölések szöveges változata a 16. fejezetben található.

2 6/2. oldal 3. Lehetséges veszélyek Veszélyjelölés: nem vonatkozik Különleges veszélyek az emberre és a környezetre nézve: A termék az EK készítményeire vonatkozó általános besorolási irányelv utolsó változatában foglalt számítási eljárás alapján nem jelölésre kötelezett. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az aktuális EK-listáknak, azonban kiegészítésre került a szakirodalom és a cég adataival. 4. Elsısegély-nyújtási intézkedések Belélegzés után: Gondoskodjunk friss levegı utánpótlásról, panaszok esetén forduljunk orvoshoz. Bırrel történı érintkezés esetén: Azonnal mossuk le vízzel és szappannal, és jól öblítsük le. Szemmel történı érintkezés esetén: A szemet nyitott szemhéj mellett több percen át öblítsük ki folyó vízzel, és forduljunk orvoshoz. Lenyelés esetén: Ne hánytassunk. Azonnal forduljunk orvoshoz! 5. Tőzoltási intézkedések Alkalmas oltószerek: Tőzoltó por, hab vagy szórt vízsugár. A nagyobb tüzeket szórt vízsugárral és alkoholálló habbal oltsuk. Biztonsági okokból alkalmatlan oltószerek: teljes vízsugár. Különleges veszélyek maga a termék, égéstermékei vagy a keletkezı gázok miatt: Tőz esetén a következık szabadulhatnak fel: szénmonoxid (CO) Különleges védıfelszerelés: a környezeti levegıtıl független légzésvédı eszközt kell viselni. 6. Intézkedések véletlen anyagkijutás esetén Személyi óvintézkedések: Védıfelszerelést kell viselni. A nem védett személyeket távol kell tartani. A kifolyt/kiszóródott termék különleges csúszásveszélyt jelent. Környezetvédelmi intézkedések: A talajvízbe vagy a csatornarendszerbe jutásakor az illetékes hatóságokat értesíteni kell. Tilos lefolyóba/élıvízbe/talajvízbe önteni. Tisztítási/felszedési eljárások: A vízfelületrıl el kell távolítani (pl. lefölözés, leszívás). Nagyobb mennyiség kifolyásakor a folyadékot gátak közé kell szorítani és ártalmatlanítani. A kiömlött anyagot nem éghetı felitató anyaggal (pl. homok, föld, kovaföld, vermikulitok) kell körülhatárolni, és ártalmatlanítás céljából a helyi rendelkezések szerint az erre a célra szolgáló edényzetekben összegyőjteni. További megjegyzések: az ártalmatlanítással kapcsolatos információk a 13. fejezetben találhatók.

3 6/3. oldal 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Tudnivalók a biztonságos használattal kapcsolatban: Kerülni kell a szemmel és a bırrel történı érintkezést. Szakszerő felhasználás esetén különleges intézkedések szükségesek. Tudnivalók a tőz- és robbanásvédelemmel kapcsolatban: különleges intézkedések nem szükségesek. Tárolás: Raktárhelyiségekkel és edényzetekkel szembeni követelmények: Meg kell akadályozni a talajba jutást. Együtt-tárolási tudnivalók: Oxidáló szerektıl elkülönítve tárolandó. További adatok a raktározási feltételekhez: Felfogó helyiségben szükséges tárolni. Raktározási osztály: 10 Osztályozás az üzembiztonságról szóló rendelet (BetrSichV) szerint: - 8. Kitettség korlátozása és személyes védıfelszerelések A munkahelyre vonatkozó, felügyelendı határértékeket tartalmazó alkotórészek: A termék nem tartalmaz releváns mennyiséget a munkahelyre vonatkozó, felügyelendı határértékeket tartalmazó anyagokból. Kiegészítı megjegyzések: Alapul az elkészítéskor hatályos listák szolgáltak. Személyes védıfelszerelés: Általános védelmi és higiéniai intézkedések: Ne tegyük a termékkel átitatott törlıkendıket a nadrágzsebbe. A munka után és szünetek elıtt gondoskodjunk a bır alapos megtisztításáról. Légzésvédelem: Nem szükséges. Kézvédelem: Olajálló kesztyő. A kesztyő anyagának át nem eresztı és a termékkel / az anyaggal / a készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Amennyiben várható, hogy a kesztyő anyagára akár csak rövid ideig is terhelésnek lehet kitéve az anyag ráfröccsenése miatt, a felhasználók általi jobb elfogadás érdekében kellemesebb viselető, hurkolt kötéső kesztyő javasolt. A kesztyő anyaga A megfelelı kesztyő kiválasztása nem csak az anyagától, hanem további minıségi jellemzıktıl is függ, és gyártóról gyártóra eltérı. Mivel a termék több anyagból álló készítmény, a kesztyő anyagának ellenálló képessége elıre nem kiszámítható, ezért az alkalmazás elıtt ellenırizendı. A kesztyő anyagának áthatolási ideje A pontos áttörési idıt a védıkesztyő gyártójától kell megtudni, és az adott idıt be kell tartani. Legfeljebb 15 perces tartós érintkezésre a következı anyagokból készült kesztyők alkalmasak: nitrilkaucsuk Szemvédelem: Az áttöltés során védıszemüveg viselése javasolt. Testvédelem: Munkavédelmi ruházat.

4 6/4. oldal 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Halmazállapot: folyékony Szín: zöld Szag: gyenge, jellegzetes Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nincs meghatározva Forráspont/forrási tartomány: nincs meghatározva Lobbanáspont: 71 C (cc) Öngyulladási hajlam: A termék nem hajlamos öngyulladásra. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes, azonban robbanásveszélyes gız-/levegıkeverékek képzıdése lehetséges. Sőrőség 20 C-on: 0,87 g/cm 3 (DIN 51757) Oldhatóság vízben / keverhetıség vízzel: nem ill. kevéssé keverhetı Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): > 3 log POW Viszkozitás: kinematikus 40 C-on: 42 mm 2 /s Oldószer-tartalom: Szerves oldószerek: VOC EU VOC EU VOC Svájc Víz: 10. Stabilitás és reakcióképesség 0,0% g/l 0,00% 0,00% 0,00% Bomlás hı hatására / kerülendı feltételek: Rendeltetésszerő használat esetén nincs bomlás. Kerülendı anyagok: Kerülni kell az érintkezést erıs oxidáló szerekkel. Veszélyes reakciók: Nem ismertek veszélyes reakciók. Veszélyes bomlástermékek: Rendeltetésszerő használat és elıírás szerinti tárolás esetén nincsenek.

5 6/5. oldal 11. Toxikológiai adatok Akut toxicitás: Elsıdleges irritáló hatás: a bırön: Hosszabb idejő vagy ismételt érintkezés a termékkel hátrányosan befolyásolja a bır természetes zsírtermelı képességét és a bır kiszáradásához vezet. A bır képes a termék felvételére. a szemeken: A termék szembe fröccsenése átmeneti szemirritációt okozhat. Érzékenység kiváltása: Érzékeny személyeknél allergiás reakciók léphetnek fel. Ez a meghatározott expozíciós határértékek alatt is lehetséges. Egyéb adatok (a kísérleti toxikológiával kapcsolatban): A belsı égéső motorok használt olajai bırrákot okozhatnak, mindenekelıtt a bırrel történı hosszabb idejő, ismételt érintkezés esetén. Kiegészítı toxikológiai információk: A termék az EK készítményeire vonatkozó általános besorolási irányelv utolsó változatában foglalt számítási eljárás alapján nem jelölésre kötelezett. 12. Ökológiai adatok Eliminációs adatok (tartósság és lebomlás): Egyéb megjegyzések: A termék biológiailag lebomlik. Környezetvédelmi egységekben tanúsított magatartás: Összetevık: A kifolyt termék filmréteg képzıdését okozhatja a víz felületén, ami csökkenti az oxigéncserét és az organizmusok pusztulásához vezet. Általános megjegyzések: 2. vízveszélyességi osztály (saját besorolás): vizekre veszélyes Tilos talajvízbe, élıvízbe vagy a csatornarendszerbe juttatni. Veszélyezteti az ivóvizet már kis mennyiségnek a talajba jutása esetén. 13. Ártalmatlanítási tudnivalók Termék: Javaslat: A megnevezett hulladékkódok a termék elıre látható felhasználása alapján tett ajánlások. A termék alkalmas újrahasznosításra a megfelelı és engedélyezett berendezésekben. Szükség esetén a hulladékot veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. Európai hulladékkatalógus OLAJHULLADÉKOK ÉS FOLYÉKONY ÜZEMANYAGOK HULLADÉKAI (KIVÉVE AZ ÉTKEZÉSI OLAJOKAT ÉS AZ 05., 12. ÉS 19. FEJEZETBE TARTOZÓ OLAJHULLADÉKOKAT Gép-, sebességváltómő- és kenıolajok hulladékai Nem klórozott, ásványi olaj bázisú gép-, sebességváltómő- és kenıolajok Nem megtisztított csomagolások: Javaslat: A csomagolást a csomagolásokról szóló rendelet szerint kell ártalmatlanítani.

6 6/6. oldal 14. Szállítással kapcsolatos tudnivalók Közúti szállítás ADR/RID és GGVS/GGVE (nemzetközi/belföldi): ADR/RID-GGVS/E osztály: Nem veszélyes anyag Tengeri szállítás IMDG/GGVSee: IMDG/GGVSee osztály: No hazardous good Tengeri szennyezıanyag: Nem Légi szállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA osztály: Not restricted Szállítás/további adatok: A fenti rendeletek értelmében nem veszélyes anyag. 15. Elıírások EGK irányelv szerinti jelölések: A vegyszerek kezelésére vonatkozó szokásos óvintézkedéseket be kell tartani. A termék az EK irányelvek / a veszélyes anyagokról szóló rendelet (GefStoffV) szerint nem jelölésre kötelezett. Nemzeti elıírások: Az üzembiztonságról szóló rendelet (BetrSichV) szerinti osztályozás: - Vízveszélyességi osztály: WGK 2 (saját besorolás): vizekre veszélyes. 16. Egyéb adatok és megjegyzések Az ismereteink mai szintjén alapulnak, azonban nem garantálják a termék tulajdonságait, és nem alapítanak szerzıdéses jogviszonyt. Vonatkozó R-mondatok 52 Ártalmas a vízi szervezetekre. 65 Egészségre ártalmas: lenyelés esetén tüdıkárosodást okozhat. 66 Ismételt expozíció a bır kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Az adatlapot kiállító terület: A biztonsági adatlapokat a Dr. Rhein környezetvédelmi irodával (tel.: ) és a DEKRA Umwelt GmbH céggel (tel.: ) együttmőködésben készítettük. * Az elızı változathoz képest módosult adatok

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Az anyag, ill. keverék és a társaság/vállalat azonosítása Termékadatok: Cikkszám: 0781 309 0011, 0781 309 0012 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: Viking

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Színezı paszta Gyártó/szállító: Mipa AG Henelit International Kft.

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kémiai tömítıszer Gyártó/szállító: Mipa AG Henelit International

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Ref. FAGFR 06W46 Anyag/készítmény használata Fertıtlenítıszer intézményi felhasználásra. Információt

Részletesebben

Tel: +49 69 4000-0 Fax: +49 69 4000-286. Tel.: 306-1410 Fax: 306-1403

Tel: +49 69 4000-0 Fax: +49 69 4000-286. Tel.: 306-1410 Fax: 306-1403 SunChemical ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EC szerint A kiadvány kelte: 2007.11.25. Oldal: 1/5 Tárgy: MSDS 1. A készítmény és a társaság megnevezése A termék megnevezése, illetıleg kódszáma: Íves ofszet

Részletesebben

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Mipa AG Mipa Color Kft. Am Oberen

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FAFMR10W24 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Anyag/készítmény használata Tisztítószer, intézményi felhasználásra Információt nyújtó terület:

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching bei München Hivatalos tanácsadó testület elérhetősége:

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2002.01.29. Aktualizálás kelte: 2012. 04.02. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. Coxo02 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM003716 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM005160 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO BIO üvegtisztító500 ml, P002686 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM007323 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 2009. 12. 15. 1/7 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: BIODIESEL ADALÉK Cikkszám: (FUNKTIONSWIRKSTOFF BIODIESEL 300

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2010. február 3. Felülvizsgálat idıpontja: -

Elkészítés idıpontja: 2010. február 3. Felülvizsgálat idıpontja: - B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): magáncélú felhasználásra Az anyag/keverék szerepe: kenıanyag 1.2. Gyártó

Részletesebben

DrS-Floor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

DrS-Floor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): magán Az anyag/készítmény szerepe: tisztítószer 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO Műszerfal ápoló Alma/narancs/ vanília 400ML P000484, P000507, P002570, P005571 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM004096 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Fokozottan tőzveszélyes Irritatív Környezeti veszély

Fokozottan tőzveszélyes Irritatív Környezeti veszély Kiállítás kelte: 2000.12.08. Aktualizálás: 2008.01.18. 1/7 B I Z T O N S Á G I 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: HHS 2000 Cikkszám: 0893 106 (HHS 2000-500 ml) Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO SOFT 8117 Előző változat kelte: 2002. 09. 24. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO SOFT 8117 Előző változat kelte: 2002. 09. 24. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO SOFT 8117 (8117) nedvesítővíz-adalék Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun Strasse 14. D-53501 Grafschaft-Gelsdorf

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 129.400 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Zsírzó

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás idıpontja: 2009. 02. 17. 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Rovareltávolító 500 ML Cikkszám: (INSEKTENENTFERNER - 500

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FS 1 fagyásgátló adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Valve Lube - Ventilschutz für Gasfahrzeuge. PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5

Valve Lube - Ventilschutz für Gasfahrzeuge. PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5 PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 09. 06. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Valve Lube

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2008. október 15. Felülvizsgálat idıpontja: 2010.október 6.

Elkészítés idıpontja: 2008. október 15. Felülvizsgálat idıpontja: 2010.október 6. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: REACH regisztrációs szám: - minden komponense elıregisztrált, várható regisztrálási idı: ld.3.pont 1.1. Felhasználás:

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. február 21. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. február 21. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 Felülvizsgálat idıpontja: B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATALAP AZÚR UNIVERZÁLIS FAANYAGVÉDİSZER

BIZTONSÁGI ADATALAP AZÚR UNIVERZÁLIS FAANYAGVÉDİSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Oldal: 1/6 1.1 A készítmény azonosítása: 1.2 A készítmény felhasználása: Festék ecsettel vagy mártással való felhordásra 1.3 Gyártó cég neve: Xylero Kft. cím:

Részletesebben

3. Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ

3. Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása Magnatec Diesel 10W-40 B3 Terméknév Biztonsági adatlap: 464973 Az anyag/készítmény Motorolaj négyütemő motorokhoz. A használattal kapcsolatos felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. 8463322 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2011.01.16 Felülvizsgálat idıpontja: - http://www.biztonsagiadatlap.hu

Elkészítés idıpontja: 2011.01.16 Felülvizsgálat idıpontja: - http://www.biztonsagiadatlap.hu B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő

Részletesebben

1907/2006/EK RENDELET (REACH) 0893 106 6 Kiállítás idıpontja: 2005. 01. 30. Aktualizálás: 2008. 02. 11. 1/7

1907/2006/EK RENDELET (REACH) 0893 106 6 Kiállítás idıpontja: 2005. 01. 30. Aktualizálás: 2008. 02. 11. 1/7 . Aktualizálás: 2008. 02. 11. 1/7 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: HHS DRYLUBE - 400 ml Cikkszám: 0893 106 6 Felhasználás: Kenıanyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Motorolaj adalék Oldal: 1/(9) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása Katalógusszám: 705/706

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010/EU rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2015.04.01. Verzió: 1 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: WINDOLA láncfőrész olaj 1.2. Az anyag

Részletesebben

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 990 2588 Felhasználás: festékiparban, festék adalék szerkezeti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO START 8182 (8182) festékfrissítő és a gépindulást könnyítő szer Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 1997.09.27. Aktualizálás: 2008. 12. 02. 1/7 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: FÉKTISZTÍTÓ - 500 ml Cikkszám: (BREMSENREINIGER

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM S folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA CLARO ALL-IN-ONE MOSOGATÓGÉP-TABLETTA / GREEN LINE ALL-IN-ONE MOSOGATÓGÉP-TABLETTA

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA CLARO ALL-IN-ONE MOSOGATÓGÉP-TABLETTA / GREEN LINE ALL-IN-ONE MOSOGATÓGÉP-TABLETTA B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA CLARO ALL-IN-ONE MOSOGATÓGÉP-TABLETTA / 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2009. február 10. Felülvizsgálat idıpontja: 2009. július 25.

Elkészítés idıpontja: 2009. február 10. Felülvizsgálat idıpontja: 2009. július 25. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/készítmény szerepe: sziloxán, víztaszító (hidrofób)

Részletesebben

Poli-Farbe NEO konyha és fürdıszobafesték Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2010.03.12. Oldal: 1/9

Poli-Farbe NEO konyha és fürdıszobafesték Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2010.03.12. Oldal: 1/9 Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2010.03.12. Oldal: 1/9 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: konyha és fürdıszobafesték,

Részletesebben

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Biztonsági adatlap 1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70 Gyártó cég: LIQUI MOLY GmbH Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Forgalmazó/

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2011. június 16. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2011. június 16. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Könnyő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM006649 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

21711 DIVINOL LITHOGREASE 2 B LITHIUM-KOMPLEXFETT

21711 DIVINOL LITHOGREASE 2 B LITHIUM-KOMPLEXFETT oldal:1 / 5 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat/ vállalkozás azonosítója Anyagsz. (gyártó / szállító): Az anyag vagy készítmény azonosítása: Az anyag/készítmény felhasználása: kenőzsír Gyártó / Szállító

Részletesebben

1/10 oldal Készült a 453/2010/EK irányelvei alapján Felülvizsgálva: 2012. 09. 27. Kiadva: 2011. 02. 18.

1/10 oldal Készült a 453/2010/EK irányelvei alapján Felülvizsgálva: 2012. 09. 27. Kiadva: 2011. 02. 18. 1/10 oldal 1. A ANYAG ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. A anyag megnevezése: Gyorsaklór Felhasználási javaslat: Klórtartalmú, gyorsan oldódó vízfertıtlenítı granulátum, amely azonnal megemeli a víz szabad

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2012. november 26. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2012. november 26. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 Felülvizsgálat idıpontja: B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékszám: Art.Nr. 2363 010, Typ KVM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP-SZÉLVÉDİMOSÓ FOLYADÉK -80 0 C (GHS/CLP)

BIZTONSÁGI ADATLAP-SZÉLVÉDİMOSÓ FOLYADÉK -80 0 C (GHS/CLP) AGROLABOR KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP 5000 Szolnok, Tölgy utca 16553/3 hrsz. Tel.: 56/514-014, 56/514-012 SZÉLVÉDİMOSÓ FOLYADÉK -80 0 C Fax: 56/514-013 VESZÉLYES KÉSZÍTMÉNY V.5.2. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

1/2007 kiadás, amely leváltja az 1/2006 kiadást

1/2007 kiadás, amely leváltja az 1/2006 kiadást BIZTONSÁGI ADATLAP nem veszélyes anyaghoz a 91/155/EGK tanácsi irányelv, az 1907/2006/EK EPT rendelet, a 2000. évi XXV. tv., és a 44/2000. (XII. 27.) EüM r. és módosításaik szerint Antiklór granulátum

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 5050 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Univerzális ragsztó Gyártó/szállító: fischerwerke Artur Fischer Gmb

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50 TEMALAC AB 50 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50 Termékkód: B2139062 baza TCL B2139065 baza TAL Felhasználás: festék Gyártó cég

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 1015461 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM 31 folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoPrim Grundex Cikkszám: 0479 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

ORION RESPECT Molyirtó kazetta 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORION RESPECT Molyirtó kazetta 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ORION RESPECT Molyirtó kazetta 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 19. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION RESPECT Molyirtó

Részletesebben

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13 1. Anyag- és cégmegnevezés Biztonsági adatlap Oldal: 1/5 Átdolgozva: 2003. 10. 13 Adatok a termékrol Kereskedelmi név: TRADIPREN UNIVERSAL Cikkszám: 1311/08 Gyártó/szállító: EMFI S. A T: 33 388 90 6000

Részletesebben

3M TM Espe TM Silorane Adhesive Primer 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M TM Espe TM Silorane Adhesive Primer 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 25. Dokumentum szám: 23-1411-0 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M TM Espe

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (EGK 93/112 irányelv és a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2004. február 3.

BIZTONSÁGI ADATLAP (EGK 93/112 irányelv és a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2004. február 3. BIZTONSÁGI ADATLAP (EGK 93/112 irányelv és a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2004. február 3. 1. Terméknév: ORLEN OIL SUPER SEMISYNTHETIC SJ/CF 10W/40 félszintetikus motorolaj

Részletesebben

Kleen Flo Tumbler Industries Ltd

Kleen Flo Tumbler Industries Ltd Honosítás kelte: 2011. 05. 20. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Diesel injektor tisztító Cikkszám: 795/796 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: (Valtti Metal Primer) Termékkód: 006 7550-7553 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

REACH reg. szám. Konc (%) Vesz. szimb. 60-100

REACH reg. szám. Konc (%) Vesz. szimb. 60-100 Felülvizsgálat idıpontja: B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 532.215/534.501/534.714/036.129 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK rendelet szerint) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: PREPARATION FOR POLISHING BUMPERS Katalógusszám: 19-021 1.2

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK rendelet szerint) Honosítás kelte: 2010. 11. 17. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: KOKPIT BLYSK A

Részletesebben

1/12 oldal Készült a 453/2010/EK irányelvei alapján Felülvizsgálva: 2012. 09. 27. Kiadva: 2011. 02. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

1/12 oldal Készült a 453/2010/EK irányelvei alapján Felülvizsgálva: 2012. 09. 27. Kiadva: 2011. 02. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1/12 oldal 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. A keverék megnevezése: Duo Plus Tabs Felhasználási javaslat: Kétfázisú tabletta. Az egyik fázis klórtartalmú, gyorsan oldódó vízfertıtlenítı szer,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Mőszerfal tisztító Oldal: 1/(11) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása Katalógusszám: 291/293

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Olajfolt-eltávolító Gyártó/szállító: CARAMBA CHEMIE GMBH & Co.KG WANHEIMERSTR.

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 301100-540/301100-480/301505/301905 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. január 9. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. január 9. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 Felülvizsgálat idıpontja: B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 2019 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit.

Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Termék neve

Részletesebben

SchimmelX Penészgátló Bevonat

SchimmelX Penészgátló Bevonat (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 10 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. március 25. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. március 25. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 306 WAXCARE 250 ML Termékkód: 72 0346 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCryl HC 100 Cikkszám: 1636 Az anyag / készítmény alkalmazása: alapozó hidrofobizáló

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2012. 05. 03. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2012. 05. 03. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2011.01.16 Felülvizsgálat idıpontja: - http://www.biztonsagiadatlap.hu

Elkészítés idıpontja: 2011.01.16 Felülvizsgálat idıpontja: - http://www.biztonsagiadatlap.hu B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2010. október 19. Felülvizsgálat idıpontja: -

Elkészítés idıpontja: 2010. október 19. Felülvizsgálat idıpontja: - B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő és magáncélú felhasználásra Az anyag/keverék szerepe:

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: PUR -280-ärter Cikkszám: 1975 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét

S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Bioserkentı

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.11.11. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Elektromos tisztító 400 ml Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. Összetétel: Kémiai jellemzők: Vizes diszperzió, szervetlen polimer szénhidrogénnel.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. Összetétel: Kémiai jellemzők: Vizes diszperzió, szervetlen polimer szénhidrogénnel. Termék neve: SCHWEGO DUR 8293 (8293) 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 04. 26. 1. A készítmény neve: SCHWEGO DUR 8293 (8293) nyomóhenger tisztító paszta Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe:

Részletesebben

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 006 7683, 006 7685 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

Felhasználás: hordozható elektromos párologtatóba utántöltı szúnyogok ellen

Felhasználás: hordozható elektromos párologtatóba utántöltı szúnyogok ellen A magyar változat kiállítási dátuma: 2009. 03. 20. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - BIOLIT szúnyogírtó kazetta utántöltı Felhasználás: hordozható

Részletesebben

baumit@baumit.hu 55965-84-9 <0,20

baumit@baumit.hu 55965-84-9 <0,20 Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 2003. 01.01.r Felülvizsgálva: 2011. 03. 03. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Mélyalapozó (Baumit TiefenGrund)

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2010. október 19. Felülvizsgálat idıpontja: - 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Elkészítés idıpontja: 2010. október 19. Felülvizsgálat idıpontja: - 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA SB_8_41_Extra 785 szilikon eltávolító 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő és magáncélú felhasználásra

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10.

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Féktisztító új (Würth-Bremsenreiniger neu 500 ml) Cikkszám: 890

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2502 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2008. szeptember 12. Felülvizsgálat idıpontja: -

Elkészítés idıpontja: 2008. szeptember 12. Felülvizsgálat idıpontja: - B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): foglalkozásszerő Az anyag/készítmény szerepe: a felület végsı tisztítására

Részletesebben

51/53-65-66-67 ** H megjegyzés Paraffinok* bizalmas bizalmas - 1< - < 2,5 Xn 65. 64742-94-5 265-198-5 - < 0,25 Xn; N. 1 / 6. oldal MINİSÉG JAVÍTÓ)

51/53-65-66-67 ** H megjegyzés Paraffinok* bizalmas bizalmas - 1< - < 2,5 Xn 65. 64742-94-5 265-198-5 - < 0,25 Xn; N. 1 / 6. oldal MINİSÉG JAVÍTÓ) B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): magáncélú felhasználásra Az anyag/keverék szerepe: üzemanyag adalék 1.2.

Részletesebben