Kezességi Szerződés. .a. cember 31. árcius 31-től2015. szeptember 30-ig 125 millió. ~~~~~t~negyedévente, december 31-én 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kezességi Szerződés. .a. cember 31. árcius 31-től2015. szeptember 30-ig 125 millió. ~~~~~t~negyedévente, december 31-én 1."

Átírás

1 Kezességi Szerződés amely létrejött egyrészről a Budapest Bank Zrt. (1138 Budapest, Váci út 193., cégjegyzékszám: , adószám: ), mintjogosult (a továbbiakban: Jogosult), másrészről Budapest Főváros Önkormányzata (1052 Budapest, Városház utca 9-11., képviseli: Tarlós István főpolgármester), mint kezes (a továbbiakban: Kezes) között (a továbbiakban együtt: Felek), a Fővárosi Közgyűlés június 20-i határozatára tekintettel, az alábbi feltételekkel: l. Tőketartozás: Kamatbázis: Kamatfelár: Késedelmi kamat: Rendelkezésre tartás Végső lejárat: Törlesztési idő ábnak az összege, amelyet etni, ha az adott összeg a alatt fennálló kölcsön lett volna, tk. 30 ll A. -ában meghatározott.a. cember 31. árcius 31-től2015. szeptember 30-ig 125 millió ~~~~~t~negyedévente, december 31-én millió Ft a fenti Hitelszerződést és az abból származó jogokat és lanul megismerte és azt tudomásul vette. 2. láírásával a BKV Zrt.-nek a Hitelszerződés alapján a Jogosulttal. pont szerinti tartozása megfizetéséért ezennel a Ptk (2) a) pon a szerinti készfizető kezességet vállal. A készfizető kezességvállalás mérték itelszerződésből eredő tőke és ügyleti kamat meghatározási mód alapján számított lc vetelés és járulékai l 00%-a. 3. Kezes 2. pont szerinti teljesítési kötelezettsége a Hitelszerződés alapján ténylegesen lehívásra kerülő, esedékessé vált, a BKV Zrt. által meg nem fizetett tőkeösszegre és annak járulékaira terjed ki. Felek megállapodnak, hogy a Hitelszerződés alapján fennálló tartozás tekintetében a Jogosult nyilvántartása az irányadó. 4. Felek megállapodnak, hogy a készfizető kezesség beváltásának feltétele, hogy a Jogosult a BKV Zrt.-t tartozása megfizetésére írásban [elszólítsa. 5. A kezességvállalás módosulása:

2

3 5.1 Jogosult haladéktalanul írásban értesíti Kezest és az államháztartásért felelős minisztert a Hitelszerződés bármilyen tervezett módosításáról (ideértve a kamat-meghatározás módjának, a kamatfelár mértékének változását is). 5.2 Kezes az értesítés kézhezvételétől számított 30 munkanapon belül írásban értesíti a Jogosultat arról, hogy hozzájárul-e az 5.1 pontban meghatározott szerződésmódosításhoz. 5.3 Az 5.1 pont szerinti hozzájárulás-kérés elmulasztása esetén a Hitelszerződés módosításáról való tudomásszerzést követő 15 munkanapon belül a Kezes jelen kezességi szerződést azonnali hatállyal felmondhatja. 5.4 Az 5.2 pont szerinti hozzájárulás megtagadása eset' módosítást közvetlenül megelőző, csak a Kezes módosításokat tartalmazó feltételek mellett mara 6. A kezesség beváltása: Jogosult a Kezest a kezesség megjelölésével írásban, a bevál ' értesíti akként, hogy részére m tartozását tételesen tartalm tó időpontjának ppal megelőzően tban meghatározott a) a Jogosult adatm, adószám, bankszámla száma, a kezesség azottak megnevezése és aláírásuk igazo lá b) keze erződés másolatát; c) Iamennyi módosításának és mellékletének IIJDjj,.sítendő fizetési kötelezettség várható időpontjára ott tőkekövetelés és az erre felszámított kamat összegét és 'tási módját az egyes elemeket külön feltüntetve; ogosult V Zrt.-nek címzett, fizetésre felszólító levelének másolatát, a Jogosult arra hívja fel a BKV Zrt.-t, hogy ezen levél ételét követő 5 munkanapon belül fizesse meg a tartozását, ezen feladása tényének igazolását, valamint a behajtásra irányuló - korábban megtett -lépéseire vonatkozó további dokumentumokat; a Jogosult arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy az e) pontban meghatározott fizetésre felszólító levélben megadott fizetési határidő eredménytelenül telt el. 6.3 Kezes az államháztartásért felelős minisztert értesíti a kezesség beváltására történő felhívásról és nyilatkozik arról, hogy azt jogosnak ismeri-e el. 6.4 Kezes a csatolt dokumentumok vizsgálatát követően Jogosult részére, az értesítésben megjelölt napra teljesíti a jelen kezességvállalásnak megfelelő jogos igényét.

4

5 6.5 Kezes az államháztartásért felelős minisztert tájékoztatja, hogy kötelezettségét teljesítette vagy teljesítetlen kötelezettsége maradt fenn, valamint a nem vagy részleges teljesítés okáról. 7. Jogosult köteles a Hitelszerződésnek a BKV Zrt. szerződésszerű teljesítése következtében, vagy bármely más okból történő megszűnéséről a Kezest haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül írásban értesíteni. 8. Jelen kezességi szerződés határozott időre jön létre és a szerződés 12. pont szerinti hatálybalépésétől a Hitelszerződés megszűnését követő 30. napig tart, amely időpontig a kezesség esetleges érvényesítése esetén a Jogosult 6.1 és 6 pont szerinti igénybejelentésének meg kell történnie. 9. A jelen kezességi szerződésre egyebekben a magyar a Ptk. rendelkezései az irányadók 10. Jelen szerződés magyar nyelven, 6 eredeti példányba eredeti példányt, a Jogosult 3 eredeti példányt kap. ll. Jogosult kijelenti, hogy Kezes nem teljesíté Állam és a Jogosult között jelen kezes Kezességi Szerződés alapján kívánja é yesíteni. 12. Jelen szerződés a Felek aláírását szerződés biztosítékául szol egyidejűleg lép hatályba. sorban a Magyar ént létrejött Állami és a Jogosult között a jelen hatálybalépésével szerződés Budapest, június Kezes Tarlós István főpolgármester Láttam: Sárádi Kálmánné dr. A pénzügyi ellenjegyzés! végezte: Verő Tibor pénzügyi főosztályvezető Főpolgármesteri Hivatal

6

7 Kezességi Szerződés amely létrejött egyrészről a Budapest Bank Zrt. (1138 Budapest, Váci út 193., cégjegyzékszám: , adószám: ), mintjogosult (a továbbiakban: Jogosult), másrészről Budapest Főváros Önkormányzata (l 052 Budapest, Városház utca 9-ll., képviseli: Tarlós István főpolgármester), mint kezes (a továbbiakban: Kezes) közőrt (a továbbiakban együtt: Felek), a Fővárosi Közgyűlés június 20-i határozatára tekintettel, az alábbi feltételekkel: l. A szerződő Felek kijelentik, hogy tudomásuk van a Jogosult és a Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1980 B adószám: , cégjegyzékszám: Cg Zrt.) között június 18-án kelt CFSCBC/ c továbbiakban: Hitelszerződés), amelynek főbb adatai Tőketartozás: Kamatbázis: Kamatfelár: Késedelmi kamat: az összege, amelyet ha az adott összeg a fennálló kölcsön lett volna, O 1/ A. -ában meghatározott Rendelkezésre tartási jutalék: Végső lejárat: Törlesztési időpont: szerződést és az abból származó jogokat és egismerte és azt tudomásul vette. 2. "dé '' ásával a BKV Zrt.-nek a Hitelszerződés alapján a Jogosulttal 3. po zerinti tartozása megfizetéséért ezennel a Ptk (2) tja s nti készfizető kezességet vállal. A készfizető kezességvállalás désből eredő tőke és ügyjeti kamat meghatározási mód alapján es járulékai l 00%-a. 3. Kezes nt szerinti teljesítési kötelezettsége a Hitelszerződés alapján ténylegesen lehívásra k:erülő, esedékessé vált, a BKV Zrt. által meg nem fizetett tőkeösszegre és annak járulékaira teljed ki. Felek megállapodnak, hogy a Hitelszerződés alapján fennálló tartozás tekintetében a Jogosult nyilvántartása az irányadó. 4. Felek megállapodnak, hogy a készfizető kezesség beváltásának feltétele, hogy a Jogosult a BKV Zrt.-t tartozása megfizetésére írásban [elszólítsa. 5. A kezességvállalás módosulása: 5.1 Jogosult haladéktalanul írásban értesíti Kezest és az államháztartásért felelős minisztert a Hitelszerződés bármilyen tervezett módosításáról (ideértve a kamat-meghatározás módjának, a kamatfelár mértékének változását is).

8

9 5.2 Kezes az értesítés kézhezvételétől számított 30 munkanapon belül írásban értesíti a Jogosultat arról, hogy hozzájárul-e az 5.1 pontban meghatározott szerződésmódosításhoz. 5.3 Az 5.1 pont szerinti hozzájárulás-kérés elmulasztása esetén a Hitelszerződés módosításáról való tudomásszerzést követő 15 munkanapon belül a Kezes jelen kezességi szerződést azonnali hatállyal [elmondhatja. 5.4 Az 5.2 pont szerinti hozzájárulás megtagadása esetén a kezességvállalás a módosítást közvetlenül megelőző, csak a Kezes által ko 'bban elfogadott módosításokat tartalmazó feltételek mellett marad fenn. 6. A kezesség beváltása: 6.1 Jogosult a Kezest a kezesség érvén;: megjelölésével írásban, a beváltást legal' értesíti akként, hogy részére megküldi tartozását tételesen tartalmazó kimu időp~ának megelőzően ghatározott 6.2 A 6.1 pont szerinti kimutatás a) a Jogosult adatait ( ' kezesség érvénye ', bankszámla száma, a megnevezése és aláírásuk igazolása); b) kezességről szóló c) a Hitelszerződés és mellékletének másolatá d) a fizetési kötelezettség várható időpontjára lés és az erre felszámított kamat összegét és ási módját az egyes elemeket külön feltüntetve; nek címzett, fizetésre felszólító levelének másolatát, Jogosult arra hívja fel a BKV Zrt.-t, hogy ezen levél 't követő 5 munkanapon belül fizesse meg a tartozását, ezen a tényének igazolását, valamint a behajtásra irányuló - egtett -lépéseire vonatkozó további dokumentumokat; sult arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy az e) pontban 1 atározott fizetésre felszólító levélben megadott fizetési határidő eredménytelenül telt el. 6.3 Kezes az államháztartáséti felelős minisztert értesíti a kezesség beváltására történő felhívásról és nyilatkozik arról, hogy azt jogosnak ismeri-e el. 6.4 Kezes a csatolt dokumentumok vizsgálatát követően Jogosult részére, az értesítésben megjelölt napra teljesíti a jelen kezességvállalásnak megfelelő jogosigényét 6.5 Kezes az államháztartásért felelős minisztert tájékoztatja, hogy kötelezettségét teljesítette vagy teljesítetlen kötelezettsége maradt fenn, valamint a nem vagy részleges teljesítés okáról.

10

11 7. Jogosult köteles a Hitelszerződésnek a BKV Zrt. szerződésszerű teljesítése következtében, vagy bármely más okból történő megszűnéséről a Kezest haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül írásban értesíteni. 8. Jelen kezességi szerződés határozott időre jön létre és a szerződés 12. pont szerinti hatálybalépésétől a Hitelszerződés megszűnését követő 30. napig tart, amely időpontig a kezesség esetleges érvényesítése esetén a Jogosult 6.1 és 6.2 pont szerinti igénybejelentésének meg kell történnie. 9. A jelen kezességi szerződésre egyebekben a magyar jog és rendelkezései az irányadók 10. Jelen szerződés magyar nyelven, 6 eredeti példányban készül Kezes 3 eredeti példányt, a Jogosult 3 eredeti példányt kap. ll. Jogosult kijelenti, hogy Kezes nem teljesítése eseté Állam és a Jogosult között jelen kezesi szerző Kezességi Szerződés alapján kívánja érvényesít 12. Jelen szerződés a Felek aláírását követően, szerződés biztosítékául szolgáló egyidejüleg lép hatályba. gosult között a jelen és hatálybalépésével Budapest, június Kezes Tartós István főpolgármester Láttam: Sárádi Kálmánné dr. A pénzügyi ellenjegyzést végezte: Verő Tibor pénzügyi főosztályvezető Főpolgármesteri Hivatal

12

13 Kezességi Szerződés amely létrejött egyrészről az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Budapest, Népfúrdő utca , cégjegyzékszám: , adószám: ), mint jogosult (a továbbiakban: Jogosult), másrészről Budapest Főváros Önkormányzata (1052 Budapest, Városház utca 9-11., képviseli: TarJós István főpolgármester), mint kezes (a továbbiakban: Kezes) között (a továbbiakban együtt: Felek), a Fővárosi Közgyűlés június 20-i határozatára tekintettel, az alábbi feltételekkel: l. A szerződő Felek kijelentik, hogy tudomásuk van a Jogosult é Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: I 980, adószám: , cégjegyzékszám: Cg ) (a Zrt.) között június 18-án kelt hitelszerződésről vábbiakban: amelynek főbb adatai a következők: Tőketartozás: Kamatbázis: Kamatfelár: Késedelmi kamat: Rendelkezésre tartá Végső lejárat: Törlesztési időp ábnak az összege, amelyet etni, ha az adott összeg a alatt fennálló kölcsön lett volna, tk. 301/A. -ában meghatározott p.a. eptember 30. árcius 31-én és szeptember 30-án 180 lió Ft, március 31-én és szeptember millió Ft hog fenti Hitelszerződést és az abból származó jogokat és 'ktalanul megismerte és azt tudomásul vette. 2. elen sz ~~'a~s aláírásával a BKV Zrt.-nek a Hitelszerződés alapján a Jogosulttal fennálló 3. pont szerinti tartozása megfizetéséért ezennel a Ptk (2) :~>pontja szerinti készfizető kezességet vállal. A készfizető kezességvállalás mértéke: á'~hitelszerződésből eredő tőke és ügyjeti kamat meghatározási mód alapján számított követelés és j árulékai l 00%-a. 3. Kezes 2. pont szerinti teljesítési kötelezettsége a Hitelszerződés alapján ténylegesen lehívásra kerülő, esedékessé vált, a BKV Zrt. által meg nem fizetett tőkeösszegre és annak jámlékaira teljed ki. Felek megállapodnak, hogy a Hitelszerződés alapján fennálló tartozás tekintetében a Jogosult nyilvántartása az irányadó. 4. Felek megállapodnak, hogy a készfizető kezesség beváltásának feltétele, hogy a Jogosult a BKV Zrt.-t tartozása megfizetésére írásban felszólítsa.

14

15 5. A kezességvállalás módosulása: 5.1 Jogosult haladéktalanul írásban értesíti Kezest és az államháztartásért felelős minisztert a Hitelszerződés bármilyen tervezett módosításáról (ideértve a kamat-meghatározás módjának, a kamatfelár mértékének változását is). 5.2 Kezes az é1tesítés kézhezvételétől számított 30 munkanapon belül írásban értesíti a Jogosultat arról, hogy hozzájárul-e az 5.1 pontban meghatározott szerződésmódosításhoz. 5.3 Az 5.1 pont szerinti hozzájárulás-kérés elmulasztása esetén a Hitelszerződés módosításáról való tudomásszerzést követő 15 munkanar n belül a Kezes jelen kezességi szerzödést azonnali hatállyal felmondha 5.4 Az 5.2 pont szerinti hozzájárulás megtagadása e módosítást közvetlenül megelőző, csak a Kez módosításokat tartalmazó feltételek mellett d fenn. 6. A kezesség beváltása: 6.1 tó időpontjának nappal megelőzően. pontban meghatározott 6.2 A 6.1 pont szerinti bankszámla száma, a megnevezése és aláírásuk rződés másolatát; ite valamennyi módosításának és mellékletének 'V{JJ~;~7~ a) a Kez~" által te jesítendő fizetési kötelezettség várható időpontjára e' hata~~~ptt tökekövetelés és az erre felszámított kamat összegét és ak szárlfilási módját az egyes elemeket külön feltüntetve; ogg glt BKV Zrt.-nek címzett, fizetésre felszólító levelének másolatát, c~lybén a Jogosult arra hívja fel a BKV Zrt.-t, hogy ezen levél ;hezvételét követő 5 munkanapon belül fizesse meg a tmtozását, ezen levél feladása tényének igazolását, valamint a behajtásra irányuló - korábban megtett -lépéseire vonatkozó további dokumentumokat; f) a Jogosult arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy az e) pontban meghatározott fizetésre felszólító levélben megadott fizetési határidő eredménytelenül telt el. 6.3 Kezes az államháztartáséit felelős minisztert é1tesíti a kezesség beváltására tö1ténő felhívásról és nyilatkozik arról, hogy azt jogosnak ismeri-e el. 6.4 Kezes a csatolt dokumentumok vizsgálatát követően Jogosult részére, az é1tesítésben megjelölt napra teljesíti a jelen kezességvállalásnak megfelelő jogosigényét

16

17 6.5 Kezes az államháztartásért felelős m1msztert tájékoztatja, hogy kötelezettségét teljesítette vagy teljesítetlen kötelezettsége maradt fenn, valamint a nem vagy részleges teljesítés okáról. 7. Jogosult köteles a Hitelszerződésnek a BKV Zrt. szerződésszerű teljesítése következtében, vagy bármely más okból történő megszünéséről a Kezest haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül írásban értesíteni. 8. Jelen kezességi szerződés határozott időre jön létre és a szerződés hatálybalépésétől a Hitelszerződés megszűnését követő 30. napig tart, kezesség esetleges érvényesítése esetén a Jogosult 6.1 és igénybejelentésének meg kell történnie. 12. pont szerinti ely időpontig a 9. A jelen kezességi szerződésre rendelkezései az irányadók egyebekben P tk. 10. Jelen szerződés magyar nyelven, 6 eredeti példány eredeti példányt, a Jogosult 3 eredeti példányt ll. Jogosult kijelenti, hogy Kezes nem teljesí. Állam és a Jogosult között jelen ke Kezességi Szerződés alapján kívánj 12. Jelen szerződés a Felek aláírás' szerződés biztosítékául egyidejűleg lép hatályba. sősorban a Magyar aként létrejött Állami am és a Jogosult között a jelen szerződés hatálybalépésével Budapest, június Kezes Tarlós István főpolgármester Láttam: Sárádi Kálmánné dr. A pénzügyi ellenjegyzést végezte: Verő Tibor pénzügyi főosztályvezető Főpolgármesteri Hivatal

18

19 Kezességi Szerződés amely létrejött egyrészről a Gránit Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8., cégjegyzékszám: , adószám: ), mintjogosult (a továbbiakban: Jogosult), másrészről Budapest Főváros Önkormányzata (1052 Budapest, Városház utca 9-11., képviseli: TarJós István főpolgármester), mint kezes (a továbbiakban: Kezes) között (a továbbiakban együtt: Felek), a Fővárosi Közgyűlés június 20-i határozatára tekintettel, az alábbi feltételekkel: l. A szerződő Felek kijelentik, hogy tudomásuk van a Jogosult és a Bud Zártkörüen Müködő Részvénytársaság (székhely: 1980 Buda adószám: , cégjegyzékszám: Cg Zrt.) között június 18-án kelt hitelszerződésről (a tov' amelynek főbb adatai a következők: Tőketartozás: Kamatbázis: Kamatfelár: Késedelmi kamat: én évi 1,95%, "B" tén évi 2,50%, "C" tén évi 3,25% ábnak az összege, amelyet tni, ha az adott összeg a a alatt fennálló kölcsön lett volna, tk. 30 ll A. -ában meghatározott eikeret (1.000 millió Ft) esetén évi 0,39%, "B" t (1.000 millió Ft) esetén évi 0,50%, "C" t (1.500 millió Ft) esetén évi 0,65% i:!;:<:t'il't!l'i~ f.qj 5. június 3 O. Dl 5. június 30-án hog fenti Hitelszerződést és az abból származó jogokat és ktalanul megismerte és azt tudomásul vette. 2. "elen sz és aláírásával a BKV Zrt.-nek a Hitelszerződés alapján a Jogosulttal ennállo 3. pont szerinti tartozása megfizetéséért ezennel a Ptk (2) békezdé.. pontja szerinti készfizető kezességet vállal. A készfizető kezességvállalás mértéke: ~tí-iitelszerződésből eredő tőke és ügyleti kamat meghatározási mód alapján számított követelés és j árulékai l 00%-a. 3. Kezes 2. pont szerinti teljesítési kötelezettsége a Hitelszerződés alapján ténylegesen lehívásra kerülő, esedékessé vált, a BKV Z11. által meg nem fizetett tőkeösszegre és annak járulékaira tejjed ki. Felek megállapodnak, hogy a Hitelszerződés alapján fennálló tartozás tekintetében a Jogosult nyilvántm1ása az irányadó. 4. Felek megállapodnak, hogy a készfizető kezesség beváltásának feltétele, hogy a Jogosult a BKV Zrt.-t tartozása megfizetésére írásban felszólítsa.

20

21 5. A kezességvállalás módosulása: 5.1 Jogosult haladéktalanul írásban értesíti Kezest és az államháztartáséti felelős minisztert a Hitelszerződés bátmilyen tervezett módosításáról (ideértve a kamat-meghatározás módjának, a kamatfelár mértékének változását is). 5.2 Kezes az értesítés kézhezvételétől számított 30 munkanapon belül írásban értesíti a Jogosultat arról, hogy hozzájáml-e az 5.1 pontban meghatározott szerződésmódosításhoz. 5.3 Az 5.1 pont szerinti hozzájárulás-kérés elmulasztása esetén a Hitelszerződés módosításáról való tudomásszerzést követő 15 munkana n belül a Kezes jelen kezességi szerződést azonnali hatállyal felmondhaf 5.4 Az 5.2 pont szerinti hozzájárulás megtagadása e módosítást közvetlenül megelőző, csak a Kez módosításokat tartalmazó feltételek mellett d fenn. 6. A kezesség beváltása: 6.1 időpontjának nappal megelőzően. pontban meghatározott 6.2 ím, adószám, bankszámla száma, a almazottak megnevezése és aláírásuk erződés másolatát; valamennyi módosításának és mellékletének tal teíj~sítendő fizetési kötelezettség várható időpontjára tt tőkekövetelés és az erre felszámított kamat összegét és ási módját az egyes elemeket külön feltüntetve; BKV Z11.-nek címzett, fizetésre felszólító levelének másolatát, n a Jogosult arra hívja fel a BKV Zrt.-t, hogy ezen levél zvételét követő 5 munkanapon belül fizesse meg a tartozását, ezen levél feladása tényének igazolását, valamint a behajtásra irányuló - korábban megtett- lépéseire vonatkozó további dokumentumokat; f) a Jogosult arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy az e) pontban meghatározott fizetésre felszólító levélben megadott fizetési határidő eredménytelenül telt el. 6.3 Kezes az államháztartásért felelős minisztert ét1esíti a kezesség beváltására töt1énő felhívásról és nyilatkozik arról, hogy azt jogosnak ismeri-e el. 6.4 Kezes a csatolt dokumentumok vizsgálatát követően Jogosult részére, az ét1esítésben megjelölt napra teljesíti a jelen kezességvállalásnak megfelelő jogosigényét

22

23 6.5 Kezes az államháztartáséit felelős minisztert tájékoztatja, hogy kötelezettségét teljesítette vagy teljesítetlen kötelezettsége maradt fenn, valamint a nem vagy részleges teljesítés okáról. 7. Jogosult köteles a Hitelszerződésnek a BKV Zrt. szerződésszerű teljesítése következtében, vagy bármely más okból történő megszűnéséről a Kezest haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül írásban értesíteni. 8. Jelen kezességi szerződés határozott időre jön létre és a szerződés hatálybalépésétől a Hitelszerződés megszűnését követő 30. napig tart, kezesség esetleges érvényesítése esetén a Jogosult 6.1 és igénybejelentésének meg kell történnie. 12. pont szerinti ely időpontig a 9. A jelen kezességi szerződésre rendelkezései az irányadók egyebekben P tk. 10. Jelen szerződés magyar nyelven, 6 eredeti eredeti példányt, a Jogosult 3 eredeti példányt ll. Jogosult kijelenti, hogy Kezes nem teljes Állam és a Jogosult között jelen Kezességi Szerződés alapján kívánj 12. Jelen szerződés a Felek szerződés biztosítékául egyidejűleg lép am és a Jogosult között a jelen szerződés hatálybalépésével Kezes Tarlós István főpolgármester Láttam: Sárádi Kálmánné dr. A pénzügyi ellenjegyzést végezte: Verő Tibor pénzügyi főosztályvezető Főpolgármesteri Hivatal

24 j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j j

25 BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT Vezérigazgató címzett: beosztás: Verő Tibor Pénzügyi főosztályvezető ikt. szám: cég név: cím: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal HELYBEN tárgy: Fővárosi kezességvállalással kapcsolatos nyilatkozat Tisztelt Főosztályvezető Úr! Az FPH039/391-7/2012 iktató számú levelére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom. A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: BKK) és Budapest Főváros Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) között létrejött "Feladat-ellátásról és Közszolgáltatásról szóló Keretmegállapodás" (a továbbiakban: Keret-megállapodás) tartalmazza a BKK által május 1-jétől a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól (továbbiakban: BKV) átvett közlekedésszervezői feladatellátás tartalmát, eljárás- és szabályrendszerét Ezen Keretmegállapodás alapján került sor a BKK és a BKV közötti Közszolgáltatási Szerződés megkötésére. A BKV, mint az Önkormányzat tulajdonában lévő, korábban egyedüli személyszállítási közszolgáltató, a április 30-ig hatályos közszolgáltatási szerződés alapján folytatott közszolgáltatási tevékenysége kapcsán jelentős banki hitelfelvételre kényszerült, mely hitelek egy része a BKK és a BKV által megkötött új Közszolgáltatási Szerződés hatályba lépését követően járnak le. Az állami támogatásokra vonatkozó hazai eljárás szabályait az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (lll. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) határozza meg. A Rendelet 1. (3) bekezdése szerint "a miniszter az e rendeletben meghatározott feladatait a Támogatásokat Vizsgáló Iroda (a továbbiakban: TVl), mint az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzéséért felelős szervezet útján látja el." A Keretmegállapodás végleges tartalma - annak elfogadása előtt - véleményezés, véglegesítés érdekében megküldésre került a TVl részére a Rendeletben foglalt bejelentési kötelezettségnek megfelelően. A Keretmegállapodás szövegének, rendelkezéseinek kialakítása során korábban is rendszeres egyeztetések folytak, ugyanakkor a május 15-én tartott egyeztetésen a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság cégjegyzékszám: cím: 1052 Budapest, Városház u telefonszám: fax: web: vezerigazgato@bkk.hu 1/4

26 TVl további olyan ajánlásokat tett, amelyeket indokolt a Keretmegállapodásban átvezetni, módosítani a szerződés európai uniós jogi megfelelősége, a kőzszolgáltatás végzése és az ellenőrzés hatékonyságának növelése érdekében. A TVl által tett ajánlások többek között lehetövé teszik, hogy az indokolt költségek kőzött elszámolásra és elismerésre kerülhessen a BKV korábbi, a április 30-án lejárt Szolgáltatási Szerződés időtartama alatt - az állami és önkormányzati finanszírozás korlátai miatt - szükségessé vált hitelfelvételek kamat- és tőketörlesztése is. Ennek alapján lehetőség van a hitelkamatok indokolt költségek között történő számbavételére, míg az ésszerű nyereség nyújthat fedezetet a tőke törlesztésére. A BKK a június 20-i Közgyűlésre nyújtja be a Keretmegállapodás módosítására vonatkozó javaslatát. A módosítási javasalat leghangsúlyosabb eleme az Önkormányzat kezességvállalásához kapcsolódó biztosítékok szerződésben való rögzítése. Ennek alapján a Megállapodás pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki: ""A Felek rögzítik, hogy a BKV, mint az Önkormányzat tulajdonában lévő, korábban egyedüli személyszállítási közszo/gáltató, a április 30-ig hatályos szo/gá/tatási szerződés alapján folytatott közszolgáltatási tevékenysége kapcsán jelentős banki hitelfelvételre kényszerült, me/y hitelek egy része a jelen Megállapodás alapján a BKK által megkötendő új közszolgáltatási szerződés hatályba lépését követően jártak vagy járnak le. Az Önkormányzat a jelen szerződésben a BKK számára előírt közlekedésszervezői feladatok elláthatósága és a közsza/gáitatás fenntartása érdekében minden rendelkezésére álló eszközzel biztosítani kívánja a BKV refinanszírozott (vagy ennek hiányában a lejáró) hitelei tőke- és kamattörlesztését, illetve a felveendő/felvett hitelek visszafizetését. A BKK mind a közszo/gáltatást megrendelő közlekedésszervezőként, mind a BKV jelen Megállapodás szerinti vagyonkezelőjeként támogatja az Önkormányzatot e célkitűzés teljesíthetőségében Ennek megfelelően a BKK vállalja, hogy az Önkormányzat által mindenkor biztosított forrás erejéig a BKV-val megkötött közszolgáltatási szerződés rendelkezésein keresztül biztosítja az alábbiakat: a. a BKV által a közsza/gáitatás indokolt költségei között kimutatott, a BKV refinanszírozott hitelei kamatait- ha azok egyéb bevételekkel nem fedezettekindokolt költségként elismeri, tekintettel arra, hogy a kamatteher a BKV által korábbi szerződés alapján nyújtott, de a jelenlegivel lényegében azonos tartalmú közsza/gáitatás a/ulfinanszírozottsága miatt terheli a BKV-t; b. a BKV gazdálkodásának ésszerűsítését célzó vagyonkezelői tevékenysége me/lett a közsza/gáitatás megrendelőjeként a tőketörlesztést törekszik lehetövé tenni a BKV számára azáltal, hogy évről évre biztosítja a hazai és uniós jogszabályoknak is megfelelő, de legfeljebb a valóban indokolt mértékű és az Önkormányzat teherviselő-képességél is szem előtt tartó ésszerű nyereséget; 214

27 c. amennyíben a BKV híteleinek refínanszírozása részben vagy egészben meghiúsulna, akkor a BKK a közszolgáltatási szerződésben vállalja, hogy az Önkormányzat által rendelkezésére bocsátott fedezetnek megfelelően a lejárt hitel(rész)ek visszafizetési kötelezettségének megfelelő értékhatárig, az ezekhez szükséges likvid pénzeszközök megteremtésében támogatja a BKV-t a tehermentes infrastrukturális eszközök vísszlízíngjének lehetőségével, továbbá támogatja a BKV-t hitelbiztosítási szerződéseinek megkötésében, vagy egyéb pénzpiaci eszközök útján történő refinanszírozási megoldások egyeztetett alkalmazásában. Az Önkormányzat a BKK fenti kötelezettségvállalásai kapcsán az azok teljesíthetőségéhez szükséges forrásokat akként biztosítja, hogy egyfelől a Közlekedésszervezőí Forrással való elszámolás során a BKK fentiekre tekintettel indokoltan felmerü/t ráfordításait elismeri, másfelől a BKK forrásigény-tervezése vagy a Közlekedésszervezői Éves Mellékletben rögzített forrás összegének menetrendi év közbeni módosítása során az esetleg szükségessé váló több/et-forrásigényt elismeri és teljesítőképességéhez mérten a szükséges forrásokat biztosítja. A Felek tudomásul veszik, hogy a BKK kizárólag az Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott forrás mértékéig tud kötelezettséget vállalni a jelen pontban rögzített terhek teljesítésére." A Keretmegállapodásra vonatkozóan, a BKK által a június 20-i Közgyűlésre benyújtani tervezett módosítási javaslatok elfogadása után, a BKK azonnal intézkedik a közte és a BKV Zrt. között megkötött Közszolgáltatási Szerződés módosításáról is. A Főváros és a BKK között megkötött Keretmegállapodás a fentieken túl további garanciákat nyújt a közlekedésszervezői feladatellátás finanszírozására vonatkozóan, melyek kőzül a tárgy tekintetében a legfontosabbak: l. A Keretmegállapodás "13.2 A Közlekedésszervezői Bevételek" pontja szerint, "a Személyszállítási Törvény 22. (5) bekezdésében foglaltak alapján a BKK jogosult és kötelezett a közlekedési közszolgáltatásokkal kapcsolatos díjbevételek beszedésére és a szociális menetdíj-támogatás igénylésére. A díjbevételt a BKK saját nevében szedi be és azt, a mindenkori Közlekedésszervezői Forrásigény meghatározásakor csökkentő tényezőként veszi figyelembe. A díjbevétel és a szociális menetdíj-támogatás együttesen a Közlekedésszervezői Bevételek." 13.5 A Közlekedésszervezői Forrás kifizetése és felhasználása pont alapján" A BKK önállóan jogosult dönteni a (köz)szolgáltatókkal kötött szerződésekre tekintettel beszedett jegy- és bérletbevételek felhasználásának módjáról, azzal hogy azt kizárólag közvetlenül a Közlekedésszervezői Feladatok ellátására fordíthatja. 3/4

28 10.3 Közszolgáltatások BKK általi megrendelésével kapcsolatos kötelezettségek és önálló döntési jogok pont szerint "a BKK köteles a folyamatos és fenntartható működés feltételeit a közszolgáltatási szerződésekben megfelelő gazdálkodási paraméterek útján biztosítani" A fentiek alapján a Fővárosi akadálya. Önkormányzat kezességvállalásának nincs jogszabályi Budapest, június 18. Tisztelettel: "---~/'-~--/~-~lj Vitézy Dávid Vezérigazgató ~.... or. Szutrély Gergely -- - '.. <a~coaa ~ ~"""'"''''''"''''"'"'''' D ev ich '

29 Cr tv\ J ~UJ- Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Vezérigazgató 1980 Budapest, Akácfa u /Telefon: /Fax: l bollat@bkv.hu Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Pénzügyi Főosztály 1840 Budapest Verő Tibor Pénzügyi Főosztályvezető Tárgy: Fővárosi kezességvállalással kapcsolatos nyilatkozat Tisztelt Főosztályvezető Úr! Az FPH039/391-7/2012 iktató számú levelére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom. Hosszas előkészítő folyamat után a BKK Zrt. és a BKV Zrt. között létrejött a május 1. és április 30. közötti időszakra vonatkozó Közszolgáltatási Szerződés. A Főváros a BKK és a BKV részvételével tartott megbeszélés alapján szükségessé vált mind a BKK-BFFH, mind a BKK-BKV között létrejött szerződések módosítására. A Közszolgáltatási Szerződés módosítása folyamatban van, és a módosítást követően a Szerződés stabilabb alapokat teremt a működési költségeken felül a kamatteher és a tőketörlesztés finanszírozásra. Az egyeztetésen megállapodás született, hogy olyan irányú szerződés módosítás jön létre, amely lehetövé teszi, hogy az indokolt költségek között elszámolásra és elismerésre kerülhessen a BKV korábbi, a április 30-án lejárt Szolgáltatási Szerződés időtartama alatt - az állami és önkormányzati finanszírozás korlátai miatt - szükségessé vált hitelfelvételek kamat törlesztése is. Ennek alapján lehetőség van a hitelkamatok indokolt költségek között történő számbavételére, míg az ésszerű nyereség nyújthat fedezetet a tőke törlesztésére. A Közszolgáltatási Szerződés alapján a BKV Zrt. 8 éves kitekintést készített. A madeliszámítás szerint a BKV Zrt. ráfordításainak és bevételeinek alakulása alapján teremthető meg a hiteltörlesztés tőke- és kamatfizetésének fedezete. Számításaink alapján a hiteltörlesztés fedezetét (egy futamidőt követő refinanszírozást is feltételezve) a Szerződés szerint elszámolt ésszerű nyereség adja. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BKV Zrt. a 8 éves időtávon az ésszerű nyereségét szabadon majd nem tudja felhasználni, és az elmúlt években elöregedett eszközeinek megújítását sem tudja elvégezni. Cégjegyzékszám: cg

30 Az előzőkben írtak alapján álláspontunk szerint a Fővárosi Önkormányzat kezességvállalásának nincs jogszabályi akadálya, mert a hitel visszafizetését a módosuló Kőzszolgáltatási Szerződés alapján a teljes körű - az indokolt költségekre és az ésszerű nyereségre kiterjedő - kompenzáció biztosíthatja. Budapest, június 19. Üdvözlettel: ~~~ Bolla Tibor vezérigazgató 2

31 BUDAPEST BANK A GE Money Bank tagja Budapest Bank Nyrt. Stratégiai Ügyfelek üzletközpont szerződés sz.:cfscbc/037 /ll cjkv. sz.: CFSCBC/037 /11 előadó: Horváth Ágnes BANKGARANCIA SZERZŐDÉS BIZALMAS!. amely létrejött a Budapest Bank Nyrt. {1138 Budapest, Váci út 193.; cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság ) {a továbbiakban: Bank) és a Budapesti Közlekedési Zrt. székhelye: 1072 Budapest Akáda utca 15 cégjegyzékszáma: statisztikai számjele: (o továbbiakban: Megbízó) (a továbbiakbon együttesen: Felek) között az alábbi feltételekkel: l. Megbízás 1.1. Megbízás Bankgarancia Szándéknyilatkozat kibocsátására A Megbízó Bankgarancia Szándéknyilatkozat kibocsátását a Banktól nem kéri Megbízás Bankgarancia Nyilatkozat kibocsátására A Megbízó megbízza a Bankot, hogy a közte és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u ) {a továbbiakban: Kedvezményezett) között február 07-én {olapszerződés megkötésének dátuma) megkötött Támogatási szerződés alapszerződés elnevezése) szerződés (a továbbiakban: Szerződés) alapján o Megbízót terhelő kötelezettségek szerződésszerű teljesítéséért bankgaranciát vállaljon egymást követő két ütemben oz alábbiak szerint: március 31. és március :00óráig terjedő időszakban összesen ,-Ft, azaz Négyszáznegyvennégymillió-nyolcvanhatezerhatvanhat Forint, valamint március :01perc és március 31-ig terjedő időszakban összesen Ft, azaz Kettőszázhuszonkettőmillió-negyvenháromezerharminchárom Forint azzal, hogy a fentiekben meghatározott Bankgarancia Nyilatkozat kizárólag EU támogatás igénybevételéhez vehető igénybe, ti ~ <()\ erejéig a jelen szerződés elválaszthatotlan mellékletét képező mintadokumentummal megegyező bankgarancia nyilatkozat {a továbbiakban: Bankgarancia Nyilatkozat) alapján A Bank e megbízás alapján a Megbízónak a Kedvezményezettel szemben a fenti pontbon megjelölt kötelezettségéért Bankgaranciát vállal a Bankgarancia Nyilatkozat alapján A jelen szerződés alapján Bankgarancia Nyilatkozat kibocsátására a Bank részéről abban az estben kerül sor, ha : il a Megbízó a közte és a Kedvezményezett között megkötött aláírt Támogatási szerződést o Banknak bemutatta; iil a Megbízó az i} pontban említett Támogatási szerződés alapjául szolgáló támogatás döntéséről szóló határozatot a Banknak bemutatta; dr~ dr. Bezzegh Katalin Jogi előadó Budapesti Közlel<edési ~-írtl<örüen Müköd6 Részvénytársaság

32 7 2. Lejárat 2.1 A Bankgarancia Nyilatkozat lejárotónak dátumo: március 31. A Felek megállapodnak, hogy amennyiben o Bankgarancia Nyilatkozatbon megjelölt iejárat napja nem banki munkonopro esik, úgy o Bankgarancia Nyilatkozat a soron következő első banki munkonapon jór le Amennyiben o Bank o Bankgarancia Nyilatkozat alapjón fizetést teljesít, o Megbízó köteles o Bank által kifizetett összeget a Bank részére haladéktalanul megtéríteni. 3. Garanciadíj, késedelmi kamat 3.1. A garanciadíj több részletben válik esedékessé oz alábbiak sze ri nt: A garanciadíj első részlete o Bankgarancia Nyilatkozat jelen szerződés 1.2. pontjóban meghatározott teljes összegének, évi 0,70% százaléka a Bankgarancia Nyilatkozat hatályosságának l aláírásának (keltének) kezdő időpontjótól oz adott naptári év utolsó napjáig terjedő időszak alapulvételével számítva. A garanciadíj első részlete o jelen szerződés aláírásóval egyidejűleg esedékes, és annak a Megbízó általi megfizetése o Bankgarancia Nyilatkozat kiadásának, illetve kibocsátásának előfeltétele. A garanciadíj további részlete(i) naptári évenként, o Banknak o Bankgarancia Nyilatkozatbon vállolt kötelezettsége marodéktalan megszűnéséig, időről-időre - az adott naptári év első banki munkanapján- fizetendő(ek) oz alábbi bontás alapján: január hó első banki munkanapján esedékes a ,-F,t bankgarancia 0,70% ónak megfelelő összegű garanciadíj a január Ol-2012.december 31. időszakra január hó első banki munkanapján esedékes a ,-Ft bankgarancia 0,70% ának megfelelő összegű garanciadíj a január Ol-2013.március 31. időszakra valamint a HUF bankgarancia 0,70%-ának megfelelő összegű garanciadíj a március december 31 időszakra 2014.január Ol-től december 31-ig terjedő időszokra: Az adott naptári évben esedékes garanciadíj-részlet összege a Bankgarancia Nyilatkozat adott naptári év első banki munkanapján fennálló összegének évi 0,70% százaléka a naptári év első napjától a naptári év utolsó napjáig, de legfeljebb a Bankgarancia Nyilatkozat jelen szerződés 2.1. pontjóban megjelölt lejáratóig terjedő időszak alapulvételével számítva és az adott naptári év első banki munkanapján esedékes január hó első banki munkanapján esedékes a HUF bankgarancia 0.70% ónak megfelelő összegű bankgarancia díj a 2020.januór Ol március 31 időszakra 3.2. A garanciadij megfizetése akként történik, hogy a Bankjogosult annak összegével a Megbízó Számlájót megterhelni 3.3. A Megbízó a jelen szerződés 3.1. pontjában foglalt fizetési kötelezettsége késedelmes teljesítése esetén a Bdnk által kifizetett összeg után késedelmi komatot tortozik fizetni, melynek mértéke a késedelembe esés kezdő időpontjáro érvényes l havi BUBOR + 2% p.o. A késedelem ideje o Bankgarancia Nyilatkozat alapján a Bank által teljesített fizetés napjától a Megbízó jelen pontban meghatározott megtérítési kötelezettségének teljesítéséig tart A Megbízó o jelen szerződés - általa kezdeményezett - módosítósa esetén szerződésmódosítási díjat köteles fizetni, amelynek mértéke a módosított szerződésben szereplő garanciaösszeg után kolkulólt 0,50 %,. A szerződésmódosítási díj megfizetése a módosított szerződés aláírásakor esedékes és oly módon töb~~~ o Bankjogosult annak összegével o Megbízó Számláját megterhelni. dr. Bezzegh Katalin Jogi előadó,. Budapesti Közlel<edes1 Zártkörüen Múködö Részvénytársaság

33 A Számla a Megbízónak a Banknál vezetett számú bankszámláját jelenti A Felek rögzítik, hogy a jelen szerződés alapján kibocsátásra kerülő nem a banki mintáknok megfelelő Bankgarancia Nyilatkozat a Megbízó kifejezett kérése alapján kerül o Megbízó által meghatározott tortalommal és formában, o Megbízó igénye szerint kiállításro. A Felek megállapodnak. hogy a Megbízó visszavonhatatlanul. ésc teljes körűen mentesítí o Bankot minden olyan esetlegesen felmerülő igény, követelés. peres és egyéb eljórás alól. amely. Bank standord (banki mintánok megfelelő) bankgarancia szövegezésétől eltérő rendelkezésekkel (ide értve o standord bankgarancia szöveg egyes pontjainak mellőzését, módosítását. kiegészítését) összefüggésben keletkezik. 4. Értesítés 4.1. A Megbízó köteles o Bankot haladéktalanul írásbon értesíteni, ho bármely okból o Bankgarancia Nyilatkozat lehívása várható; ho bármely olyan egyéb lényeges esemény következik be, amely o Bankgarancia Nyilatkozat nyújtásából fakadóan a Bankot érinti A Megbízó köteles a Bank részére haladéktalanul megküldeni, illetve benyújtani a jelen szerződés alapján kibocsátott Bankgarancia Nyilatkozat eredeti példányát (példányait). amennyiben azt a Kedvezményezett részére visszaadja. 5. A Megbízó szavatossági-nyilatkozatai 5.1. A Megbízó az alábbi szavatassági nyilatkozatokat teszi: a) A Megbízó o magyor jog alapján jogszerűen alakult gazdálkodó szervezet, illetve egyéb jogszerűen gazdálkodó jogalany, amely jogosult arra, hogy o jelen szerződést. illetve - amennyiben a Biztosítékot o Megbízó, mint kötelezett maga nyújtja - o Biztosítékra vonatkozó szerződést aláírja, az abbon foglalt kötelezettségeket teljesítse. Ennek érdekében. amennyiben o vonatkozó jogszabály vagy a gazdálkodó szerv létesítő okirota alapján a Megbízó döntéshozó szervezettel rendelkezik és szükséges, beszerezte és csatoüa a gazdálkodó szervezet illetékes döntéshozó szerve által meghozott határozatokat és felhatalmazásokat Ennek megfelelően a jelen szerződés a Megbízó vonatkozásában érvényes és vele szemben kikényszeríthető kötelezettségvállalásokat tartalmaz. b) A Megbízó legutolsó (auditált) pénzügyi kimutatósai (és - ha van ilyen - a Megbízó és leányvállalatai legutolsó auditált konszolidált mérlege) a magyar számviteli szabályoknak megfelelően készültek és hűen tükrözik a Megbízó (és - ho vannak - o leányvállalatai) tényleges pénzügyi helyzetét arra oz időszakro vonatkozóan, amelyre készítették, valamint oz okkor végetért számviteli időszak működésének eredményét. Az ezen pénzügyi kimutatósok elkészülte óta eltelt időszakbon nem történt olyan változás, amely lényegesen befolyásolná o Megbízó pénzügyi, gazdosági és piaci helyzetét illetve azt a képességét, hogy oz ebben o szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítse. c) A Megbízó nem esett szerződésszegésbe egyetlen általa kötött szerződés alapján sem, amelyekből eredő követelések a jelen szerződés alapján a Megbízót terhelő fizetési kötelezettséget veszélyeztetnék, valamint semmilyen adók médjára behajtandó tartozása nem áll fenn. A jelen szerződés aláírásával, a bennük foglalt jogügyletek végrehajtásával nem sérti meg a Megbízó a jogszabályokat. illetve amennyiben létesítő okirattal rendelkezik a létesítő dokumentumaiban foglalt rendelkezéseket Jelenleg nem zajlik olyan bírósági és hatósági eljárás a Megbízó ellen, amely befolyásolná azon képességét. hogy a jelen szerződésben foglalt kötelezettségeit teljesítse, és o Megbízó legjobb tudomáso szerint ilyen eljárások nem is fenyegetik a Megbízót. A Megbízó o tevékenység ét o szokásos üzletmenet szerint végzi. d) A Megbízó kijelenti, hogy jelen szerződésben adott megbízás alapját képező jogügylet mindenben megfelel o vonatkozó hatályos jogszabályoknak, előírásoknak, és ezzel összefüggésben volamennyi a szükséges engedéllyel rendelkezik A fenti szavatossági-nyilatkozatok mindegyikének hatálya fennmarad a jelen szerződés fennállása alatt mindenkor. 6. Megbízó kötelezettség-vállalásai 6.1. A Felek rögzítik, hogy a Megbízó egyes kötelezettségvállalásaival kapcsolotbon a Bank és a Megbízó között december 18-án létrejött és többször módosított folyószámla-hitelszerződésben (o ÓJ.~ dr. Beuegh Katalin Jogi előadó Budopesli Közlekedési Zártkörűen MLiködö neszvénytársaság ~d:>-

34 7 ' fí'' továbbiakban: Folyószámla-hitelszerződés) kötelezettségeket vállalja: meghatározott definíciókat használják. A Megbízó oz alábbi a) A Megbízó köteles átadni o Banknak, amint azok rendelkezésre állnak. de legkésőbb a pénzügyi év évégét követő 180 napon belül, az adott pénzügyi évre vonatkozó, o magyor jogszabályok szerint készített auditált, éves konszolidált és nem konszolidált pénzügyi beszámolóit. b) A Megbízó köteles átadni a Banknak, amint azok rendelkezésre állnak, negyedévente minden előzetes, nem konszolidált évközi mérleget és eredménykimutatást legkésőbb az adott naptári negyedévet követő 45 naptári napon belül A Megbízó köteles a tudomásszerzést követően haladéktalanul. de legkésőbb a változás tárgyában tett részvénykönyvi bejegyzés keltétől számított 15 napon belül értesíteni a Bankot a tulajdonosi szerkezetében bekövetkezett változósokról cl Amennyiben a Megbízó tudomására jut. hogy i) a Budapest Főváros Önkormányzatának a Megbízóval szemben meglévő irányítást biztosító befolyásoló részesedése változik, vagy ii) a Budapest Főváros Önkormányzata Megbízóban meglévő közvetett és/vagy közvetlen tulajdoni hányada 75%+1 szavazat alá csökken, illetve iii) amennyiben tudomására jut, hogy a közte és a Budapest Főváros Önkormányzata között április 30-án létrejött Szolgáltotási Szerződés o határozott idő (2012. április 30.) előtt megszűnik akkor arról köteles a Bankot előzetesen, írásban értesíteni. dl A Megbízó köteles o tudomásszerzést követően haladéktalanul írásbon értesíteni a Bankot bármely a Folyószámla-hitelszerződésben meghotárazott Szerződésszegési Esemény bekövetkezéséről (és annak orvoslására tett lépésről. ha történtek ilyenek) e) A Megbízó köteles a tudomásszerzést követően haladéktalanul értesíteni a Bankot a gazdálkodásban bekövetkezett bármely olyan változásról, amely a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást eredményez. fl A Megbízó köteles o tudomásszerzést követően haladéktalanul értesíteni a Bankot bármely olyan ellene folyamatban lévő bírósági, válosztottbírósági vagy közigazgatási eljárás részleteiről, amely kedvezőtlen elbírálás esetén a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást eredményez. g) Megbízó köteles a tudomásszerzést követően haladéktalanul értesíteni a Bankot bármely a Folyószámlahitelszerződésben meghatározott Felmondási Esemény bekövetkezéséről. és a. Bank erre vonatkozó írásbeli kérése kézhezvételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 napon belül a Megbízó köteles tájékoztatni a Bankot arról, hogy a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Felmondási Esemény bekövetkezett -e. hl A Megbízó köteles Banknak- a Bank által megjelölt időpontban - átadni minden olyan további információt, amelyet a Bank a Megbízó pénzügyi helyzetére vonatkozóan a jelen Szerződés rendelkezései szempontjából ésszerűen eljárva igényel i) A Megbízó a vonatkozó jogszabályokban az adott vállalkozási-, illetve cégformóra előírt bejelentési kötelezettsége teüesítésével egyidejűleg a Bank részére valamennyi, a jelen szerződés szempontjából releváns bejelentés másolatót megküldi, így többek között a tulajdonosi szerkezetben történő változóihoz kapcsolódó dokumentumokat úgymint cégbírósági beadvány, közgyűlési határozatot. j) A Megbízó azonnal értesíti a Bankot arról, ha o fentiekben hivatkozott folyószámla- hitelszerződésben -vállalt pénzügyi kötelezettségének teljesítésével összefüggésben szerződésszegést követ el, illetve minden olyan eseményről (beleértve a teljes bizonyossággal várható jövőbeni fizetési kötelezettségeit is), amely hátrányosan érinti vagy esőkkeriti azon képességét, hogy a jelen szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítse. k) Megbízó a Banknál vezetett bankszámláját nem szünteti meg, mindaddig amíg a Banknak a Megbízóval szemben követelése áll fenn. Amennyiben a Folyószámla-hitelszerződés megszűnik a Bank a Megbízóval szemben fennálló követelése illetve jelen szerződés és az az alapján kiadott Bankgarancia Nyilatkozat fennállása alatt k, okkor a Bank a Megbízó Banknál vezetett illetve a szám ú számlájával kapcsolatban számlavezetési du at nem számít fel. l) A Megbízó haladéktalanul, írásbon értesíti o Bankot, ha a jelen szerződés futamideje alatt ellene akár bírósági végrehajtási, illetve (amennyiben a Megbízó vonatkozásában a vonatkozó jogszabályok alapján az értelmezhető) csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárós indult vagy ezen eljárások bármelyikének indítása várható. m) A Megbízó azonnal értesíti a Bankot arról, ha bármely a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Pénzügyi Adóhatóság körébe tartozó jogviszony alapján vállalat pénzügyi kötelezettségének teljesítésével összefüggésben súlyos szerződésszegést követ el és annak alapján az adott szerződés felmondósra kerül és az a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást eredményez. J.x~ dr. Bezzegh Katalin. Jogi előadó Budnpesti Közlekedésí Zártkörűen Müködö Részvénytársa&1g

35 A Megbízó egyéb kötelezettségvállalósai: Teheralapítási tilalom A Megbízó vagyontárgyain, a Folyószámla-hitelben meghatározott Engedélyezett Terhek kivételével, bank előzetes hozzájárulása nélkül nem alapíthat a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Terhet és ilyen Teher alapításához nemjárulhat hozzá Igények azonos rangsora A Megbízó köteles mindenkor biztosítani, hogy a jelen jelen szerződés alapján fennálló fizetési kötelezettségei legalább azonosan (pari passu) rangsorolódjanak a Megbízó Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Pénzügyi Adóssága tekintetében fennálló fizetési kötelezettségeivel és nem kerülnek a kielégítés során kedvezőtlenebb helyzetbe. A Megbízó biztoshja a Bank részére mindazokat a biztosítékokat, amelyeket jelen szerződés fennállása alatt más pénzügyi intézmény vagy hitelező pénzintézet részére is biztosít. Jelen rendelkezés nem vonatkozik azon kötelezettségekre, amelyek kielégítési elsőbbségét jogszabály biztosítja, illetve a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Projekt finanszírozás jellegű jogviszonyokra, valamint a Magyar Állam és/vagy Budapest Főváros Önkormányzata által garantált hitelszerződésekre Szokósos piaci feltételek A Megbízó a piacon szokásos feltételektől eltérő feltételekkel kizárólag a jogszabályi előírósok betartásával lép jogügyletre a Megbízó bármilyen arányú közvetlen vagy közvetett tulajdonában lévő más gazdálkodó szervekkel. 7. Biztosíték 7.1. A jelen szerzödés alapján a Megbízó nem nyújt a Banknak biztosítékot Amennyiben a 7.3. meghatározott események/körűlmények bekövetkeznek akkor a Bank jogosult a Megbízó Banknál vezetett bármely számláján a Bankgarancia Nyilatkozat maximális összegének megfelelő összeget óvadék jogcímén zároini a Bankgarancia Nyilatkozatból fakadó kötelezettségei fennállásának végső időpontjáig. Amennyiben a Megbízó számláján a szerződésszegés időpontjában kevesebb pénzeszköz van, mint a Bankgarancia Nyilatkozatban megjelölt maximális összeg, a Megbízó köteles a számlát ezen összeg erejéig kiegészíteni. Amennyiben a Bankgarancia Nyilatkozat lehívása miatt a Banknak fizetési kötelezettsége keletkezik, a Bank a fentiek szerint óvadékként zárolt összeget a Megbízóval szemben keletkező követelésének kielégítésére felhasználhatja A jelen szerződés vonatkozásában szerződésszegési eseménynek/körülménynek minősülnek az alábbiak: a) a Megbízó esedékességkor valamely olyan összeget elmulaszt megfizetni a Banknak, amely a jelen szerződés alapján fizetendő, kivéve ha ezen mulasztását a Bank fizetési felszólítását követő 15 munkanapon belül orvosolja, b) A Banknak a jelen szerződésben tett nyilatkozato annak megtételekor vagy amikor az megismételtnek tekintendő bármely lényeges vonatkozásban nem helytálló vagy valótlannak, hiányosnak bizonyul ahhoz a tényleges helyzethez képest, amely a nyilatkozat megtétele vagy az információ átadása időpontjában fennállt, kivéve, ha e hatást a Megbízó a tudomásszerzéstől vagy a Bank által a Megbízónak küldött értesítéstől (amely e kettő közül a korábbi) számított 30 Nunkanapon belül orvosolja, c) Bármely olyan esemény vagy körülmény következik be, amely a Bank gondos és körültekintő vizsgálódásának eredményeire épített, ésszerű megítélése szerint a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást eredményez. d) A Megbízó bármely a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Pénzügyi Adósságát, a vonatkozó szerződésben meghatározott felmondási esemény eredményeként, az eredetileg meghatározott lejárata előtt esedékesnek nyilvánítják, és ez a Bank gondos és körültekintő vizsgálódósónak eredményeire épített, ésszerű megítélése szerint a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást eredményez. dr~ dr. Bezzegh Katalin Jogi előadó Budapesti Közlel<edési ~rt~~ Müködö Részvénytársaság

36 e) a Megbízó ellen végrehajtási euárás, illetve csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárós indul, vagy ezen eljárósok bármelyikét kezdeményezik kivéve, ha azokat a Megbízó jóhiszeműen vitatja és a Bank erre vonatkozó felhívása alapján, o felhívásbon meghatározott határidőn belül, o Banknak kielégítő mádon igazolja, hogy ezen cselekmények rosszhiszeműek és alaptalanak és az eljárás megszűnése iránt haladéktalanul intézkedik, vagy ezen euárásokat o Megbízó kezdeményezi mago ellen; f) A. Megbízó o Bank előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül- melyet indokolatlanul a Bank nem tagodhat meg- eladja, átruházza vagy megterheli bármely vagyonának (meglévő vagy jövőbeli jogainak, követeléseinek, bevételeinek, eszközeinek, ingó és ingatlan vagyontárgyainak stb) egészét vagy annak lényeges részét. egy vagy több ügylettel (függetlenül attól, hogy ezek kapcsolódó ügyletek-e vagy sem), amely a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást eredményez. kivéve a Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Engedélyezett Terhek aló tartozó esetek alapjón történő megterhelést g) Amennyiben a Megbízó és Budapest Főváros önkormányzata között április 30-ón létrejött Szolgáltotási Szerződés lejárat előtt (2012. április 30.) bármilyen oknál fogva megszűnik, kivéve ha a Bank ehhez előzetesen írásbon hozzájárul. h) A Megbízó tulajdonosi szerkezetében olyan változás következik be, amely következtében Budapest Főváros Önkormányzata közvetlen és/vagy közvetett tulajdoni hányada 75%+1 szavazat alá csökken, vagy ha Budapest FőVáros Önkormányzata elveszíti irányítási jogosultságát és ez a változás o Folyószámla-hitelszerződésben meghatározott Lényeges Hátrányos Hatást okoz. 8. Felhatalmazás igénybejelentés elfogadósára 8.1. A Megbízó ezúton kifejezetten felhatalmazzo a Bankot, hogy a Bankgarancia Nyilatkozatbon foglalt feltételeknek megfelelően benyújtott igénybejelentés alapján kifizetést teljesítsen, az igénybejelentő (Kedvezményezett) személyének és alóírásának vizsgálata nélkül A Felek kölcsönös és egybehangzó akarattal megállapodnak, hogy a Bank a fentieken túl egyéb körülmények ellenőrzésére nem köteles, annak megállapítása során, hogy az igénybejelentés a Kedvezményezettől származik-e és o Bank nem felel az abból eredő kárért, amely az igénybejelentést aláíró személy képviseleti jogának hiányából fakad. A Bank a Bankgarancia Nyilatkozat alapján történő igénybejelentés szabályszerűségének vizsgálatán túl nem vállal felelősséget a Bankgarancia Nyilatkozat alapján hozzá benyújtott dokumentumok vagy az abban foglalt nyilatkozatok teljességéért, pontosságáért. valódiságáért, meghamisítatlanságáért, joghatályosságáért, sem bármely a jelen bankgarancia jogviszonnyal kapcsolatos üzenet, levél vagy okmány továbbítása során bekövetkező- érdekkörén kívül eső - késedelem vagy elveszés következményeiért. 9. A Bank nyilvántartásónak irányadó jellege A Felek kölcsönös és egybehangzó akarattal megállapodnak abban, hogy a Megbízónak a jelen szerződés alapján keletkező tartozásának esedékessége, összegszerűsége tekintetében a Bank e célra szolgáló nyilvántartásait és nyilatkozatait irányadónak és hitelesnek tekintik. 10. Jogutódlás A Bank nyilatkozik, hogy tudomása van arról. hogy a Megbízónál a fővárosi közösségi közlekedési intézményrendszer átalakítását célzó munka folyik, amelynek során o Bank együttműködik a Megbízóvol és minden, a fennálló hiteljogviszonnyal, illetve a Bank által a Megbízónak nyújtott más pénzügyi szolgáltatóssal kapcsolatos nyilatkozatot és információt/tájékoztatást meg fog adni a Megbízónak 10.2 A Bank a Megbízó előzetes írásbeli hozzájárulásával (amely hozzájárulás ésszerű indok nélkül nem tagadható meg) jogosult engedményezni és/vagy átruházni a jelen Szerződés szerinti jogait és/vagy kötelezettségeit bármely bankra vagy más pénzügyi intézményre. Nem szükséges a Megbízó előzetes írásbeli hozzájárulása abban az esetben, ha az engedményezés és/vagy átruházás (i) a Bank kapcsolt vállalakozása javára; vagy (ii) Felmondási Esemény fennállása alatt történik azzal, hogy a Bankot előzetes tájékofatósi kötelezettség terheli. dr.<jfe~~alln Jogi előadó Budapesti Közlekedési Zártkörlion Muködö Részvénytársaság

37 ll. Egyéb rendelkezések 11.1 A Felek megállapodnak, a Bankgarancia Nyilatkozat eredeti példányát Bank a Megbízónak vagy a Megbízó által teljes bizonyító erejű magánokiratban vagy közokiratbon meghatalmazott vagy megbízott személy részére adja át A Megbízó jelen szerződés alóírásával kifejezetten felhatalmazza a Bankot, hogy joggal bízzon a hozzá a Bankgarancia Nyilatkozat szövegének jóváhagyósára vonatkozóan telefaxon beérkező nyilatkozat pontosságába n, valódiságában, teljességében. és amennyiben o Bank a tőle elvárható gondossággal jár el. úgy nem felel oz abból eredő kárért, amely az utasítást adó személy kellő felhatalmazottságának hiányából, az utasításban közölt adott adat pontatlan, valótlan, hiányos, hamis vagy meghamisított jellegéből illetve bármely más telekommunikációs hibából fakad. 13. Irányadó jog, illetékesség A bankgarancia nyújtás feltételeit a jelen szerződésen kívül o Bankgarancia Nyilatkozat jelen szerződés mellékletként csatolt mintadokumentuma tartalmazza, melynek szövegét a Megbízó megismerte és aláírásóval elfogadta. A jelen szerzödésben nem szabályozott kérdésekben a Bank Üzletszabályzatának, vonatkozó általános szerződéses feltételeinek és mindenkori Hirdetményének előírásai, volamint a vonatkozó jogszabályok irányadóak. A Megbízó a Bank Üzletszobályzatát, vonatkozó általános szerződéses feltételeit és Hirdetményét megismerte, az abban foglaltokat tudomásul vette. Amennyiben o jelen szerződésről idegen nyelvű példány is készül, okkor értelmezési vita esetén a jelen szerződés magyarnyelvű változata oz irányadó. A Felek a jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt a mai napon oláírták. A jelen szerződés 4 (négy) darab, teljesen azonos tartalmú eredeti példányban készült. amelyből o Bankot 2, a Megbízót 2 példány illeti meg. Kelt: Budapest év március hó 25. napján. A Budapest Bank Nyrt. nevében: BUDAPEST BANK Nt tr+ Al?íráG~~ Aláírás Nev: ~~ Név: Annus Lószló Beosztás: Tóth Gábor Beoszt s: senior ügyfélkapcsolati menedzser sen1or ügyfélkapcsolati menedzser A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság nevében: Aláírás: Név: Beosztás: A.,? 20hJ)~. j, \!W~~ Dr. Kocsis István Vezérigazgató Budapesti Közlekedési 2 Zártkörűen Működő Részv~nytársaság Mellékletek: 1. sz. melléklet- A Bankgarancia Nyilatkozát szövegének mintája (a Megbízó elfogadását igazoló aláírásával valamennyi oldalon) Jr~",. 1. dr. Elen.e~iinn ' ~ Jog1 előadó l Budapesti Közlekedési Zártkórűen Múködó Részvénytársaság

38 BUDAPEST BANK A GE Copital tagja Budapest Bank Zrt. szerzödés sz.: CFSCBC/037/11/MÓD1 Stratégiai Ügyfelek Üzletközpont cjkv. sz.: CFSCBC/094/ Budapest váci út 193. előadó: Annus László MEGÁLLAPODÁS BANKGARANCIA SZERZÖDÉS 1. SZÁM Ú. MÓDOSÍT ÁSÁRÓL amely létrejött a Budapest Bank Zrt. (1138 Budapest. Váci út 193.; cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság ) (a továbbiakban: Bank) ésa Budapesti Közlekedési Zrt. székhelye: 1980 Budapest Akácfa utca 15 cégjegyzékszáma: statisztikai számjele: (a továbbiakban: Megbízó) (a továbbiakban együttesen: Felek) között, a közöttük év március hó 25. napján CFSCBC/037/11 szerződés számon, CFSCBC/037/11. cjkv. szám alatt létrejött BANKGARANCIA SZERZÖDÉST (a továbbiakban: Szerződés) módosítása tárgyában az alábbi feltételekkel: 1. A Felek a Szerződés 2. Lejárat rendelkezésének másodikbekezdéséta következők szerint módosítják: 2.2. Amennyiben a Bank a Bankgarancia Nyilatkozat alapján fizetést teljesít, a Megbízó köteles a Bank által kifizetett összeget a Bank részére haladéktalanul megtérítení. A Megbízó tudomásul veszi, hogy amennyíben a Bank a Bankgarancia Nyilatkozat alapján fizetést teljesít és a Bank által kifizetett összeget a Megbízó 3 napon belül nem fizeti meg a Bank részére, úgy a Bank a Megbízó részére a kifizetett összeggel megegyező kényszerhitelt nyújt. A kényszerhitel után a Megbízó kamatot fizet a Banknak, melynek mértéke 1 havi BUBOR +évi 3,00%. 2. A Felek a Szerződés 7. Biztosíték rendelkezésének 1. bekezdéséta következők szerint módosítják: J 1. A Felek rögzítik, hogy a jelen Szerződés biztosítékát képezi a Fővárosi Önkormányzat 100% mértékű készfizető kezességvállalása a Bank javára, míg a Magyar Állam 100% mértékű egyedi készfizető kezességvállalása a Bank javára a Fővárosi Önkormányzat előbbiek szerinti készfizető kezessé ge teljesítéséért. A Magyar Állam és a Bank, valamint Budapest Főváros önkormányzata és a Bank között rétrejött készfizető kezességváffalásí szerződések a jelen Bankgarancia szerződés 2. szám ú mellékletét képezik" 3. A jelen megállapodás a Szerződés elválaszthatatlan részét képezi, azzal együtt értelmezendő. A Szerződés jelen megállapodással nem érintett rendelkezései változatlanul érvényben és hatályban maradnak. A Felek a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt a mai napon aláírták. A jelen megállapodás 4 (négy) darab, teljesen azonos tartalmú eredeti példányban készült, amelyből a Bankot 2, az Ügyfelet 2 példány illeti meg. Kelt: Budapest, év június hó 18. napján.. A Budapest Bank Zrt. nevében: l' BAN IZ zrt... - suoap'é.5 Aláírás: ""~":y'i" ~;.._..----~ Név: Haluska Zsölt Beosztás: Senior Ügyfélkapcsolati Menedzser A Bud~p~_s.tLK ~Iekedési Zrt. nevében: _" Aláírás: --~"i'~::;;;~,-:.~~:::,;,;;;~-----t'. Néy;J3.olla11b~; ~ \r Beosztás: Vezérigazgató _ ~ UDAPESTI KÖZLEKEDÉSI Mellékletek: ZARTKORUEI\I MŰKÖOő AÉS2VéNY1'ÁRSASÁG 2. sz. melléklet - Fővárosi Önkormányzat 100% mértékű készfizető kezességvállalása a Bank javára és a Magyar Állam 100% mértékű egyedi készfizető kezességvállalása a Bankjavára ~' -.~-0V~ J dr. Bezzegh Katalin í i. l.(,joqi előadó '-/!?"-/ '. F~udnpe~~ti Köztekedési ' li'hiki);líun Muköclö Fle~;.:v;:'nvtársas.á(l,...

39 Szerződésazonosító: K 12N Nyilvántartási szám: MD Megbízási szerződés forintgarancia kibocsátására amely létrejött egyrészről a Cég neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Rövidített cégnév: BKV Zrt. Székhelye, 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Fő tevékenységi köre: egyéb szárazföldi személyszállítás Cégjegyzék helye és Fővárosi Biróság mint Cégbíróság száma: Cg Adószáma: KSHszáma: -1~2~1~54~4~8~1-~4~93~9~--11~4~-0~1~ Képviseletében eljár: Dr. Várszegi Gyula- vezérigazgató Bankszámlaszáma mínt megbízó (a továbbiakban: Megbízó), valamint a MKB Bank Zrt. (1 056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzék helye és száma: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság, Cg , KSH jelzőszám: ) mint megbízott (a továbbiakban: Bank) között. 1. Felek megállapodnak, hogy Megbízó és a Bank között február 11. napján K12N-1031/0900 cjkv. számon kötetett megbízási szerz6dés (a továbbiakban: Megbízási Szerződés) 2. pontját az alábbiak szerint módosíiják: Feleknek a bankgarancia tartalmára vonatkozó együttes rendelkezései: A garancia összege: 1_7.;_0..:.0.;;...00-'.-'-0-'-00-'' Devízaneme: HUF --~~--~~~~~~ A garancia Synergon Informatikai Nyrt kedvezményezetlje: A kedvezményezett 1047 Budapest, Baross u székhelye: A garancia lejárata: december =~~~~~~~ Garancia nyilatkozat: ~ MKB formaszöveg szerínt D egyedi 2. A Megbízási Szerződés egyéb pontjai változatlan tartalommal hatályukban fennmaradnak. 3. Jelen szerződésmódosítás mindkét fél által történő aláírásának napján lép hatályba. 4. Jelen szerződésmódosítás négy eredeti példányban készült. 5. Jelen szerződésmódosítás hatályba lépése kapcsán 7.500,- Ft szerződésmódosítási díj kerül felszámításra, mely a szerződésmódosítás hatályba lépése nap"án esedékes. Budapest, december 23. napja!t C ~ C-( f/ -~ ;? ; ~. 11/ ;.. --,.... Dr. Várszegi Gyula vezérigazgató Erhardt Attila főosztályvezető /1 (~(_//~.).... Sömjéni Olivér szaktanácsadó Budapest Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Megbízó Budapesti Köztekedési Zá~rtkör9en Működő Részvénytársaság ---«.c::-~ MKB Bank ZRt. Bank l. oldal, összesen: l D\ r

40 Szerződésazonosító: K12N Nyilvántartási szám: MD Megbfzásl szerződés forintgarancia kibocsátására 2. sz. módosítás amely létrejött egyrészről a Cég neve: Budapesti Közlekedésí Zártkörűen Működő Részvénytársaság Rövidftett cég név: BKV Zrt. Székhelye, 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Fő tevékenységi köre: Városi, elővárosi szárazföldi személyszállítás Cégjegyzék helye és Fővárosi Törvényszék Cégbírósága száma: Cg Adószáma: ~~~~~~~~ KSH száma: ~~~~~~77~~~ Képviseletében eljár: Bolla Tibor - vezérigazgató Bankszámlaszáma mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), valamint a MKB Bank Zrt. (1056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzék helye és száma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-1() KSH jelzőszám: ) mint megbfzott (továbbiakban: Bank) között (a továbbiakban együttesen: Felek) az alulírott napon és helyen, az alábbiak szerint. PREAMBULUM A Megbízó és a Synergon Informatikai Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Synergon Informatikai Nyrt.) között november 19. napján Outsourcing Megállapodás jött létre. A Megbízó -az Outsourcing Megállapodás alapján- díjfizetési kötelezettsége biztosítása céljából február 11. napján megbízta Bankot, hogy a Synergon Informatikai Nyrt., mint Kedvezményezett részére fizetési bankgaranciát nyújtson. Az Outsourcing Megállapodás teljesltésébe időközben a Synergon Informatikai Nyrt. helyett a Synergon Rendszerintegráter Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Synergon Rendszerintegrátor Kft.) lépett. l. MÓDOSULÓ RENDELKEZÉSEK 1. Felek megállapodnak, hogy a Preambulumban foglaltakra tekintettel a Megbízó és a Bank között február 11. napján K12N-1031/0900 cjkv. számon kötetett, majd december 23. napján módosított megbfzási szerződés (a továbbiakban együttesen: Megbízási Szerződés) 2. pontjának "A garancia kedvezményezettje"-re és "A kedvezményezett székhelye" -re vonatkozó rendelkezéseit az alábbiak szerint módosítják: A garancia kedvezményezettje: A kedvezményezett székhelye: Synergon Rendszerintegráter Kft BudapestJ Vak Bottyán u. 75. a-c. ll. em. M.L~ Jogielőadó 2'itrtkó Buda~sti Köz/ekedési njen Muködö Részvén"u. "JmffiaSág l. oldal, összesen: 2

41 ll. VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 2. A Megbízási Szerződés egyéb pontjai változatlan tartalommal hatályukban fennmaradnak. 3. Jelen Módosítás a mindkét fél által történő aláírásának napján lép hatályba azzal, hogy a Felek kijelentik, hogy tudatában vannak annak, hogy a jelen Módosítás hatályba lépésének feltétele továbbá az is, hogy a garancia eredeti kedvezményezettje a Synergon Informatika NYrt. (1047 Budapest, Baross u ) cégszerű írásos hozzájárulását a garancia kedvezményezettje személyének változása tekintetében megadja. 4. Jelen Módosítás 4 eredeti példányban készült. 5. Jelen Módosítás hatályba lépése kapcsán 7.500,- Ft szerződésmódosítási díj kerül felszámításra, mely a jelen Módosítás hatályba lépése napján esedékes. Budapest, június J.~~ napja Budapest, június "g,.. napja ~~~ ~~olla Tibor vezérigazgató Er hari:: főosztályvezető l:énioiivé szaktanácsadó Budapest Közlekedési Zártkörüen Működő Részvénytársaság Megbízó ~.-kft~ Jogi előadó ~ Zártk-!Juda~e~ti Közlel<edési ~ / oruen Mukod6 RéSlVénvtársaság MKB Bank Zrt. Bank 2. oldal, összesen: 2

42 Szerződésazonosító: K12N-1031/0900 Nyilvántartási szám: Megbízási szerződés forintgarancia kibocsátására amely létrejött egyrészről a Cég neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen Műkődő Részvénytársaság Rövidített cégnév: BKV Zrt. Székhelye, 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Fő tevékenységi köre: egyéb szárazföldi személyszállítás Cégjegyzék helye és Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság száma: Cg Adószáma: ~~~~~~~~~ KSH száma: Képviseletében eljár: ~~~~~~~~~----~ dr. Kocsis István - vezérigazgató Bankszámlaszáma mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), valamint a MKB Bank Zrt. (1056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzék helye és száma: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság Cg KSH jelzőszám: ) mint megbízott (továbbiakban: Bank) között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek szerint: 1. A Megbízó visszavonhatatlan megbízásából a Szerződő Felek megállapod nak, hogy a Bank a Megbízó fizetési kötelezettségének biztosítékául bankgaranciát bocsát ki A garancia típusa: fizetési. A garancia alapjául szolgáló szerződés I Deviza nem: l Egyéb információ: BKV Zrt. és a Synergon Informatikai Nyrt. között február 19. napján létrejött Outsourcing Megállapodás fedezete Száma: l l Kelte: l l Összege: l 2. Feleknek a bankgarancia tartalmára vonatkozó együttes rendelkezései: A garancia összege: _1:-:..7-=:0.:.:. 0:...:0...::..0.:.:. 0:...:0...::..0.!...,- Devizaneme: HUF ~----~~--~~~ A garancia kedvezm ényezettje: _S_.y'-n_e_"rg._o_n_l_n_fo_rm a_tik_a_i _N_.,_y_rt A kedvezményezett székhelye: 1047 Budapest, Baross u A garancia lejárata: december 31. ~~'-'-~'--'--~~'--' Garancia nyilatkozat: D MKB formaszöveg szerint [8] egyedi ~~ Dr. Tomasitz István Jogtanácsos Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság l. oldal, összesen: 2

43 3. A kedvezményezett értesítendő: Közvetlenül A Bank bekapcsalásával Bank neve: 4. A Bank jelen Megbízási Szerződés alapján az alábbi kezelési költséget és díjat jogosult felszámítani: A garanciavállalás egyszeri kezelési ,- HUF költsége: A f:}aranciavállalás díja: 0,9% p.a. A garanciavállajási költséggel l díjjal terhelendő bankszámlaszám: A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Bank és a Megbízó között augusztus 7 -én létrejött Megbízás i Keretszerződés rendelkezéseit kell alkalmazni. 6. A bankgarancia kibocsátására a Megbízó igénybejelentését (a bankgarancia átvételére irányuló kérelmét) követő banki munkanapon kerül sor. A bankgarancia Bank általi átadásának módja: D SWIFT útján X Megbízó általi személyes átvétel referenstől D Megbízó általi személyes átvétel az Okmányos műveletek területtől D Postán keresztül Megbízó címére D Postán keresztül Kedvezményezett címére Budapest, február 11. Mellékletek: 1.sz.: Kibocsátandó bankgarancia (minta) Budapesti Köztekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság " -c~~ j ~ ~J/I;"r.,""- MegbÍZÓ ~ÚA_ Dr. Tomasitz István Jogtanácsos Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2. oldal, összesen: 2

44 l'.u\...v \'_~LL,!'l!\~ l/ l., MEGBÍZÁS! KERETSZERZŐDÉ~ ganmci~ l import okmányos meghitele.zés (<~kkreditív) nyújtásáfa mnejy létrejön egyreszről a Budape~ti Közlekedési Részvénytársa~ág (székhely: 1980 Budapest, Akácfa u. 15.,A cégiegyzék helye és száma:fiővárosi Bíróság, mint Cégbiróság~ Cg- O KSH s~áma: pénzforgalmi bankszámla száma: ), mint megbízó (a tovnbbiakban: Megbízó), valamint a Magyát Külkereskedclmi Bank Rt (!056 Budapest, Váci utca J8_ A cégjegyzék helye és szóma: Föv;irosi.Bhó:súg minl Cégbíróság Cg. Ol-l , KS.H szómn: ), mint megbí7.ott (továbbiakban: Bank) között l\7. alábbi feltételek:kel: l. A Bank vöualja~ hogy jelen keretszerzödés alapján forint- l devizagaranciá(ka)t és! vagy impolt ~1kkreditive(ke )t nyújt a kentszcr:ődésben részletezett feltétel ekkel. Jelen megbizasi kerets7..el'7.ödés alapj!ín gni'ttncja l akkreditív nyújtása jelen szerződés alninísát követő munkanaptól kezdernényezhető. 2_ A Megbízó a B&nktól forintgarancia kiadását az l.a-, devizagar~ncia kibocs{ltását az!.b. számú mclléklctként szcrcpiö Megbízási szerződé$ benyújtásávaj, import akkreditív kiadásflt pedig az l. c. számú mellekletként szereplő Megbízási szerződés é$ a 2. számú mehékletként!szereplő KB $82. r_ szilmú nyomtatv::'iny egyiiftes beuyújtósáv<~l kezdernényezheti. A Bank a megbízást megvizsg~lja, és nmennyiben az megfelel nzoknélk a feltételeknek melyek al~pján a gamncin kiadásat vállalja, " Bank n gnrancitit J nkkreditivet kiadja. A Bank a garancia l akkredi!lv kindását a Megbíz(m;lk!5 napon belül víssz:~igazoljn_ Amennyiben a Bank. a Megbízó riltal efjuttaiott nyomtntvnny alapján, a garancio/akkreditív kiadőszít nem váll<llja~ a Banf( n nyomtatványokat a fenti határidőn belíu aláids nélkiil n Meghízónnk visszoküldi. 3. :VJegbízó tudomásul veszi, ho!,ry a Bank elsősorban saját tormnszüvegeínek megfelélő garanciát bocsm kl A B~nk a Megbízó, valamint a kedvezményezett kéré.sére abban az esetben ad ki a fonna.'>zövegtöl elterö egyedi g )ranciát, amennyiben ez a szövegezés <l.bauk alapvető üzh.:ti érdekeit nem sérti és a núndenkori Hzletszabiílyzmiín<tl<: nem mond ellet1t. 4. A garnncin- és akkreditívdíj mértékét a M~gbizó és n :Sank közört jelen Megbiziisi Keretszenődés alapján kibocsátott egyedi Megbíznsi Szerz:űdések ta1ialmazzilk. A Meghízó elfo~ac!ja, ho!,ry a Bank a kondíciós listájában kózzétett garancia ~ akkreditívdíjak m6dositásitt mindenkorí piaci kondlciók változásától fliggően kez;deményezheti A.M~ghi:"l) a jelen Megb17.ási Keretszerződést követőffi megkötött egyedi Megbíznsok alapján k:ibcc:sálotf garanolilk / aklaeditívek megnyitásától il tárgyév december 31-ig esedékes g::trancin-, akkredilivdlját az egyedi Megbizási Szerződések megkötésével egyidejűleg, a garancia idöt<lrtmtla almt ~sedékes további éves gnrnncin-, akkr.editívdijakat n január l-jén fennálló garancia l llkkrcditív összege ala1~ján sz.ámítvn évente előre egyösszegben fizeti. Meghízó tudom<\stll veszi. hogy a díjfu:et~l!lr~ vonatkoz;ó~jl a Bank egyoldalúan is rendelkezhet. A Mcgbizó felhatalmazza a Bankot, hogy jelen Megbíziisi Keretszer:ződés alapján megkötött Megbiziisi Szerződésekből e!'edő bármely követelésének összegével a pénzforgalomról es. a bankhitelr61 szóló 39/1984. (.X:1.5.) MT sz_ rendelet 4_. (.5) bekezdese <1lapjnn a Megbízó a Banknál vezetett bflm1ely hnnbznmlnjlit) l!fetve o;:: óvadék céljára zárolt bankszámlájrit is közvetlen módon mtg1erhelje) illetve követelését n fenti rendelet 5_ - (2) és (3) bekezdésében megjelöll előnyösen r:mgsorolt fizetesi megbízósok teljesítésének $Orrendjét követően, de núnden más tizetési megbiziist meg-előzően n Meghízón;1k b.;irmely más banknill vezetett b.nnk!';7.ám15ján n7.onnall rnegbízáss<1l érvé:tlyesítse. 1

45 l SZE 11:14 fax +36 l ~!KB I.. ALL. FIN. I /l.! A Megbízó vállalja, hogy a Jelen Megbiz.ási Keretszerződést követően megkötött Megbi:dsí Szerzödések hatálybalépésével et;,ryidejűleg az azonnali beszedési megbízás teljes!tésével knpcso~<lt_o~ bejekntési kötelezett~égének eleget tesz azzal a feltétclk:l, hogy annak visszavonasat n Jelen Megbtzas1 Keretszer;:ödési követően megkötött Megbízási Szerz6dések <~lapján kibocsátott bnnl<ganmciiikból l nkkn:ditivekböl keletkezett tartozások megfizeté~éig csak a Bank irásbeli ho7.zájánü<ís:l eseten kezdeménye:zheti. A Megbízt) által az azmmali beszedési megbizás benyújtására adott Jt%ata1rnazás a Bank valnmcm,yi; a Je-len Megoízási Keretszerződést követően megkötött Megbizási Szerződésbéil fakadó követelésének ~rvényesítésére ldte~jed. ~ /, Amennyiben <l Bank a Megbízóval szemben esedékes bá1mely követelését armak esedókességekor nem tudja bcszcdni jogosult n Megbízó terhére u 6. pontban megnevez~tt jogszabályban meghotámzott 1l1l~tiékií késedelmi kamatot beszedni. A késedelmi kamat a míndenkori hatályos jogszabályoknak megfelelő mértékű. ~. A Megbízó tudomásul veszi, hogy az e Megbízási Keretszcrződés megkötését követően kötött 1vfegbíz5si Szetződések tllopján kibocsátott gmanci<'ik l akkreditivek előírásszer(í igénybevétele alnpján a Bank u Kedvezményezettnek fizet. A megbizásunk megfelelő gnrnncin l akkreditív alapján teljesített fizetést a Megbízó nem kifogásolhatj a. A garancin l akkreditív igénybevételének időpontjától az így keletkezett forinttartozások megfizetéséig az nlkalmazandó kamatláb egyenlő az MKB Rt. mindenkori rövid lejáratú kőlcsönök irányadó kamatl<ibn és n hnnkhitel késedelmes visszafizetése eset~re megállapitott katnatiitb együites össz.egével. 9. AmennyiheJJ n Meghízó a jelen Megbizási Keretszerzödés megkötését követően kötött Megbíási Sz~r:.:.tídesek ntnpj{ln kibocsátott gt~rnnciák l akkrcditívek módosíiását kéri, azt n változc,tt ndntokat. illetve fehételeket tartalmazó 4 sz. melléklet szerinti ''Garancia l okkredith módositása" dmű mintán kdl n Bllnknnk betlyújtanhi. A Megbízó tudomásul veszi, hogy a Bank últnl jeletl Megbízási Keretszerződés megkötését követően kötött Megbizási Szerzödések alapján kibocsátott garancíák l nkkl:editívek rnódosíttísára csak valamennyi érdekelt íel irásbeli hozzájárulása esetén kerülhet sor. A fe11ti eljárils során keletkezett - kondíciós lista szerinti - többletköltségek a Megbízót terhelik l O. Meghízó kötelezettséget vnllal orra, hogy amennyiben a jelen szerz.ődés 3. sz. rnellekletét képező Tulajdono:;;i Nyilatkozatban rögzitett~k szerint szolgáltatott ndatokban vmtozás következik he, azt az ndjjtválto:ás bekövetkezésétől számított 3 (három) munk<'lnapon b-elül " Megbízó a.bankkttl írasbnn közli. 11. Jelen Megbizási Keretszerződés annak aláírása napján lép hatálybn. A Megbíz<Ísi Keretsz~rzödé::<l biirmclyik fél indokiősi kötelezettség nélkül 30 napos fdmondási határidővel febnondhatja. A felmondás n jelen Mcgbiz{lsj Keretszerződés hatály~ alatt me~kótötr Megbiz:ísi Szerzödések és nz azok alnpjim kiadott bankgat anci<'iknt l nkkreditiv~kd nétn érinti.. l 2. Amenny iben a Jelen Megbízn~i Kcretszer-..:ődést követően megkötött Megbízási Szerzödések alapjnn kibocsntott bankgnrm1cia Kedvezményezet~e a garancialevélben l akkreditívben biztosított jogl\rói a Megbí:zási Szerződés lejáratm megelőzően lemond, úgy a lemondás nupjan a garancitt / akkredítív hatálytalannil válik és a Bank további garancia! akkreditív díjat nem számit i~l. ijletve az el6re kifizetett összegnek idő:>rrínyos részét a Megbízó kérésérc v1sszafizeti. ')

46 ~... ""'~ J-V "'- "'vy IJ.I...,V.>!!\D l'."l. l.. L, t l..\, l. i l. 13. A szerzi.ídésben nem szabályozott kérdésekben n Bank és n Megbízó között t:v december hó 17. napján létrejött Bilnks:r.ámlasze.rződésben, a Bank Általános~ a Bankszámlák vezetésével kapcsolatos. tovább<i a Hilelezesról és Betétgyiijtésrö1 szóló, valamint az Okmányos Bunkm(índetekkel kapcsolatos Üzlctszr:lbályzatábnn (továbbiakbmi: Üzletszabályzat), a jelen szerz.ődisre vonatkozó jogszab1llyokbá11, valamint n Polgári Törvénykönyvben f-oglalt rendelkezéseket kell alkallilalili, Jelen st.erzödés módosíh'ísa esetén - nmel1nyiben az Üzlersznbitlyzat időközben módositns1'a került - a módositott s.zerződésre a módosí1;;\skor hatályos Üzletsz11bály7.at t'endelkc2.eseit kell olkalm~tzní. A iviegbízó kijelenti, hogy a Bank fenti üzlctsz.abályz.ataít ismeri, egy példányát átvette és az ::~bban írwkm kifejezetten elfogndja..,.. Budup.:st, augusztus 7. Dudapesti Közl~kedési Részvlnytársaság MAGYAR }ÜijJrnrJ:~KEDB:Mi BANK R'l: 4J (?(~l ~J.~~h:.~... 4?!~ Bank /' M!ill~~ l.n.: Megbíz5si Szerzödés forintgnrancia kibocsátására l.b.: Megbizási Szerződes deviz<~garancia kibocsátitsma l.c.: Megbízősi Szer.::ődés impert okmányos meghitelezés kjhocsátásához., KB 832. számú nyomtatvány import okmnnyo:o meghitelezés kibocsbtásahoz 3.: Tulajdonosi nyilatkozat 4 Garancia l nkk.r.edl1ív módosítása 3

47 Bankgarancia szám: 7541/M Meghízási szerződés l. számú módosítása amely létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1072 Budapest, Akácfa u. 15., adószáma: , statisztikai szám jele: , cégjegyzékszáma: O ), mint megbízó - a továbbiakban: Megbízó - képviseletében Gyöngyösi Márta adócsoport vezető és Dányi József gazdasági vezérigazgató-helyettes, akik cégképviseleti jogosultságukat a február 21-én kelt Cégmásolattal igazol ták, másrészről az Országos Takarékpénztár és KereskedelmL. Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 16., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ) szervezeti egysége az OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (levelezési címe: 1136 Budapest, Tátra u. 10.) a továbbiakban: OTP Bank Nyrt. -,továbbiakban együtt: Szerződő felek- között az alábbi feltételekkel: Preambulum A Szerződő felek rögzítik, hogy közöttük szeptember 14-én bankgarancia számon Megbízási szerződés jött létre, melyet a mai napon közös megegyezéssel az alábbiak szerint módosítanak: l.) A Megbízási szerződés l.) pontja az alábbiakkal egészül ki: "A 7541/M számú bankgarancia nyilatkozat kiadásának feltétele: - A Megbízási szerződés l. szám ú módosításának aláírása." 2.) A Megbízási szerződés 3.-) pontja az alábbiakra módosul: "A bankgarancia érvényessége: szeptember 14. napjától2013. február 15. napján az üzleti zárás időpontjáig terjed. Az OTP Bank Nyrt. az érvényességi időszak utolsó napján az üzleti zárás időpontját követően kézhez vett igénybejelentésre fizetést nem teljesít. - A 7541 számú bankgarancia nyilatkozat szeptember 14. napjától július 15. napj áig érvényes és hatályos. - A 7541/M számú bankgarancia nyilatkozat február 16. napjától február 15. napjáig érvényes és hatályos." 3.) A Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy a Támogatási szerződés módosításának egy eredeti példányát, az aláírást követően az OTP Bank Nyrt-hez benyújtja. 4.) A szeptember 14-én kelt 7541 számú Megbízási szerződés jelen módosítással nem érintett pontjai változatlanul hatályban maradnak.

48 A jelen szerződésmódosítás 5 db eredeti példányban készült, amelyből l db eredeti példányt aláíráskor az OTP Bank Nyrt. átadott a Megbízó részére, aki ezt aláírásával elismeri. Budapest, február 26. Budapesti Közlekedésl."."'.k":~r(ien Működő Részvénytársaság /' c-;l'\ \ Hh L cn-g'''--~ /J.._ \ ' 'l. Budapesti Közlekedési'zrt. Megbízó képviseletében GyöngyösiMárta Dányi József adócsoport vezető gazdasági vezérigazgató-helyettes <)fl$7 AGO::; T/\KN1H,PrNZI ÁR ÉS KERESKEDELMI BANK NYILVANOSl\.'J MÚKODÖ FlÉSZVÉNYTÁllSA.<;ÁG --~-----~ f / / /. l! --.._:..""'"...- /!. w-~ (1 ', 1, /{J. () 't'/ \ Buda p";~ RégiÓ, JJ' Í. \.,< } ' /t... ;) ~ OTP Bank Nyrt. képviseletében Dr. Pásztor Sára Piedl Zsófia ügyvezető ügyfélkapcsolati igazgató-helyettes tanácsadó

49 Szerződésazonosító: K12N Nyilvántartási szám:md Megbízási szerződés forintgarancia kibocsátására 3. sz. módosítás amely létrejött egyrészről a Cég neve: Budapesti Köztekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Rövidített cégnév: BKV Zrt. Székhelye, 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Fő tevékenységi köre: Városi, elővárosi szárazföldi személyszállítás Cégjegyzék helye és Fővárosi Törvényszék Cégbírósága száma: Cg Adószáma: ~~~~~~ KSH száma: Képviseletében eljár: Bella Tibor- vezérigazgató Bankszám Iaszám a mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), valamint a MKB Bank Zrt. (1 056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzék helye és száma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg KSH jelzőszám: ) mint megbízott (továbbiakban: Bank) közőtt. Továbbiakban együttesen: Felek PREAMBULUM A Felek rögzítik, hogy a Fővárosi Közgyűlés marc1us 26-i határozata alapján Megbízó esedékes hiteleinek és járulékainak visszafizetésére Budapest Főváros Önkormányzata 1 00 /o-os mértékű készfizető kezességet Vállal 63.1 ÜÜ millió forint értékben azzal a feltétellel, hogy a Fővárosi Önkormányzat készfizető kezessége mögötti állami garanciáról szóló döntés meghozataira kerül. A Magyar Állam a 1095/2012 (IV.3.) számú kormányhatározat alapján 100% mértékű egyedi készfizető kezességet vállal a Megbízó javára a Fővárosi Önkormányzat előbbiek szerinti készfizető kezessége teljesítéséért. J. MÓDOSULÓ RENDELKEZÉSEK 1. Felek megállapodnak, hogy a Preambulumban foglaltakra tekintettel a Megbízó és a Bank között február 11. napján K12N-1 031/0900 cjkv. számon köttetett, majd december 23. napján, illetve június 8. napján módosított megbízási szerződést (a továbbiakban együttesen: Megbízási Szerződés) az alábbi 5. (Biztosíték) ponttal egészítik ki, egyúttal a Megbízási Szerződés 5. és 6. pontjainak számozása 6. és 7. pontra változik: l " 5. Biztosíték A Felek rögzítik, hogy a jelen Megbízási Szerződésben foglalt és abból származó tartozás és járulékai megfizetésére vonatkozó kötelezettségek teljesítése vonatkozásában Budapest Főváros Önkormányzata a Fővárosi Közgyűlés márcil:!,~ 26-i határozata alapján 100%-os mértékű készfizető kezességet vállal a Bank '~'--~ dr. Be:.n:eg~Kat8'Hri l. oldal összesen: 2 Jog1 eloado ' 8udapes!i Közlekedési Zár!körüf.:n!\,~dk?;(iÖ Pös:tv8ny1ársasáq

50 OTPBankRt. Budapesti Régió C-1635/2005. K Bankgaraoda szám: Meghízási szerződés amely létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Rt. (székhelye: 1072 Budapest, Akácfa u. 15., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ), mint megbízó - a továbbiakban: Megbízó - képviseletében, Aba Botond vezérigazgató, aki cégképviseleti jogosultságát a szeptember 8-án kiállított Nyilvános Cégadatok Kivonatával igazolta, másrészről az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Részvénytársaság (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 16., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ) szervezeti egysége az OTP Bank Rt. Budapesti Régió (levelezési címe: 1136 Budapest, Tátra u. 10.)- a továbbiakban: OTP Bank Rt.-,- továbbiakban együtt: Szerződő felek- kőzött az alábbi feltételekkel: L) A Megbízó megbízza az OTP Bank Rt-t, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kedvezményezettel, mint támogatóval (Közreműködő Szervezet: Energia Központ Kht 1092 Budapest, Ráday u ) a Kömyezetvéde1em és Infrastruktúra Operatív Program, környezetvédelem prioritás, Energiagazdálkodás környezetbarát fejlesztésre keretében a,,budapest Nagykörúti villamos vonal áramellátási hájózatának korszerűsítése" megnevezésű, KIOP F /3 ázonosító számú pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatáshoz legfeljebb t- Ft, azaz Háromszázmillió forint és járulékai (max. a támogatási összeg 20 %-a) erejéig a jelen szerződés szerint a Megbízó által megadott és az OTP Bank Rt. által elfogadott bankgarancia nyilatkozat tartalmával megegyező forint bankgaranciát vállaljon. Az OTP Bank Rt. a megbízást elfogadja. A bankgarancia nyilatkozat kiadásának fejtételei: -a Megbízó által a KIOP F /3 számú kiírásra benyújtott pályázati anyag benyújtása az OTP Bank Rt-nek, -a jelen garanciához kapcsolódó első évi garanciadij megfizetése. 2.) A bankgarancia típusa: fizetési bankgarancia 3.) A bankgarancia érvényessége: a bankgarancia nyilatkozat hatálybalépésének napjától július 15. napján az üzleti zárás időpontjáig teijed. Az OTP Bank Rt. az érvényességi időszak utolsó napján az üzleti zárás időpontját követően kézhez vett igénybejelentésre fizetést nem teljesít. A bankgarancia nyilatkozat az aláírás időpontjától érvényes és hatályos. A Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen szerződés alapján kiadott bankgarancia nyilatkozat hatálybalépésének napjáról az OTP Bank Rt-t a Támogatási Szerződés egy eredeti példányának benyújtásával tájékoztatja. i J\ t, t \ l l. /]y If /

51 2 4.) Az OTP Bank Rt. fizetési kötelezettsége abban az esetben áll be, ha a Megbjzó nem teljesíti a Támogatási Szerződésben foglalt. kötelezettségeit, ezáltal kötelessé válik az. igénybevett támogatás visszafizetésére és a Kedvezményezett a Közreműködő Szervezeten keresztül, cégszerűen aláírt igénybejelentéssei él a bankgaranciára vonatkozóan, me1yhez csatolja a Megbízó nem teljesítésére vonatkozó hitelt érdemlő igazolást. A:z OTP Bank Rt. az igénybejelentésre 3 banki napon belül fizetést teljesít az igénybejelentésben megjelölt, a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára. A bankgarancia az érvényességi 1dőszak alatt részletekben is lehívható. A bankgaranciában megjelölt összeg az OTP Bank Rt. által a bankgarancia alapján teljesített kifizetések összegével automatikusan csökken. 5.) Megbízó az OTP Bank Rt-nek a j~ien bankgarancia elvállalásáért garancia dijat fizet. A garancia díj mértéke a garantált összeg évi 0,35 %-a. 6.) A2 éves garanciadíj előre, egyösszegben a jelen szerződés aláirásának napján, illetve az attól az időponttól szánútott egy éves időpontban esedékes. A bankgarancia törlése esetén az előre kifizetett garancia díj a Megbízónak nem jár vissza. 7.) Az OTP Bank Rt. jogosult esedékességkor a garancia díj összegével a Megbízó OTP Bank Rt. VII. kerületi Fiókjánál vezetett ~ számú pénzforgalmi számláját megterhelni. 8.) A Megbízó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Kedvezményezett a bankgarancia összegét részben vagy egészben igénybe veszi és az OTP Bank Rt. által kifizetett összeget a Megbízó a kifizetés napjátó! szánútott 5 banki napon belül nem fizeti meg az OTP Bank Rt. részére, úgy az OTP Bank Rt. a Megbízó részére a Kedvezményezettnek kifizetett összeggel megegyező kényszerhitelt nyújt. A Megbízó jelen szerződés által tudomásul veszi, hogy ha a garanciavállalás alapján az OTP Bank Rt. helyette fizet, a kifizetett összeggel valamint - ba a kifizetett összegen felül, a beváltott bankgaranciára vonatkozó kamattal (az esedékesség napján érvényes 3 havi BUBOR + 0,55 % + évi 6 % késedelmi kamattal) a pénz és elszámolásforgalomra vonatkozó mindenkori hatályos jogszabályokban és rendelkezésekben megjelölt beszámítási jogával élve bankszámláját az OTP Bank Rt. megterhel.i. Amennyiben a Megbízó a jelen pontban meghatározott kamat, vagy egy részének megfizetésével késedelembe esik, az OTP Bank Rt. jogosult ez után is az itt meghatározott kamatot és késedelmi kamatot felszánútani. 9.) A2 OTP Bank Rt által felszánútott kamat, jutalék, dij és egyéb költség - ha a hitel ill. kölcsönszerződés ettől eltérően nem rendelkezik - utólag, a naptári hónap utolsó munkanapján esedékes. A kamat felszámításának kezdő időpontja a kölcsön folyósításának napja, utolsó napja az utolsó törlesztés jóváírását megelőző nap. A kamat, a rendelkezésre tartási jutalék és más időtartamhoz kötött díjak kiszámítása az alábbi képlet alapján történik: tőke(hitelösszeg) x naptári napok száma x kamatláb 360 nap* x 100

52 3 *GBP (angol font) hitelek esetében 365 napos naptári évvel, míg más esetekben 360 napos naptári évvel kerül kiszámításra. Amennyiben az utolsó hiteltörlesztő részlet megfizetése hónap közben esedékes, a kapcsolódó kamat és egyéb járulékok elszámolása is - ha a kölcsönszerződés ettől eltérően nem rendelkezik - a lejárat napján válik esedékessé. 10.) A Megbízó mármost megbízza az OTP Barik RH, hogy amennyíben a 4.) pont szerint az OTP Bank Rt. jelen szerződés alapján helyette fizetést teljesít és ezt a Megbízó a lebívás időpontját követő teljesítési határidön belül nem fizeti meg, az OTP Bank Rt. és a Megbízó között korábban létrejött kölcsönsze~ődések alapján a Megbízó szabad rendelkezésére fennálló illtelkeret erejéig az OTP Bank Rt. a kényszerilltel összegét csökkentse. ll.) A Megbízó kijelenti, hogy a jelenleg fermálló és általa a jelen szerződés aláírását követően felvételre kerülö azonos típusú hitelek és bankgaranciák esetében az azonnali beszedési megbízás benyújtásához való jogon kivül nem adott és nem ad olyan biztosítékot, amely kedvezőbb pénzügyi, illetve jogi helyzetet nyújthat más hitelezőknek, mint amit Megbízó jelen szerződésben az OTP Bank Rt. számára biztositott (negatív pjedge). 12.) Megbízó kijelenti, hogy amennyibenjelen szerződés hatálya alatt más hitelezőknek a tőlük felvételre kerülő azonos típusú illtelek vagy bankgaranciák visszafizetésének a biztosítására kedvezőbb biztosítékot nyújt, mint amelyet az OTP B.ank Rt. számára a bankgarancia biztosítására jelen szerződésben felek kikötöttek, Megbízó ezen kedvezőbb biztosítékot az OTP Bank Rt. számára is haladéktalanul felajánlja (pari passu). 14.) A ll.) és 12.) pont rendelkezései a1ó1 kivételt képeznek a Világbankkat egyéb lútelintézetekkel a DBR Metro beruházás finanszírozása céljából kötött és a Magyar ÁJiarn és/vagy Budapest Főváros Önkormányzata által garantált hitelszerzödések. Kivételt képeznek továbbá a?rojekt Finanszírozás célját szolgáló kötelezettség biztosítására kötött szerződések, vagy szerződéses kikötések, feltéve, hogy e kötelezettségek jogosultjai kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy igényérvényesítési joguk annak a projektnek az eszközeire és jövedelmeire, mint az adott kötelezettség visszafizetésének elsődleges forrására korlátozódik, és az adott biztosíték tárgyát képező vagyon kizárólag ennek a projektnek az eszközeit és jövedelmeit foglalja magába. 15.) Megbízónak a jelen szerződés alapján teljesítendő valamennyi fizetést mindennemű levonás és visszatartás nélkül kell teljesítenie. Megbízó köteles az OTP Bank Rt.-nek megfizetill mindazon költségeit, amelyet a jelen szerződéshez kapcsolódóan jogszabályi, jegybanki rendelkezés előír. Amell11yiben a jelen szerződés teljesítése során a Megbízó felróható magatartásával összefuggésben az OTP Bank Rt.-nek bármilyen fizetési kötelezettsége keletkezik, úgy azt a Megbízó köteles megtéríteni. Egyéb kötelezettségek 15.) A Megbízó a bankgarancia fennállása alatt köteles az OTP Bank Rt. részére megküldeni a jogszabály szerint kötelezően elkészített éves pénzügyi beszámolóit tárgyévet követő év június / _ 10-ig, továbbá az OTP Bank Rt. indokolt felhívására gazdálkodásával kapcsolatban v\ ~.

53 ' /' tájékoztatást adni. Kötelezettséget vájlal továbbá arra, hogy váualkozásának könyveibe, pénzügyi nyilvántartásaiba az OTP Bank Rt. indokolt kérésére betekíntést enged, illene az általa kért okiratokat rendelkezésre bocsátja. ' 16.) A Megbízó köteles a gazdálkodásában (vagyoni hel:yzetében, Iikviditásában, adósságai mértékében és lejáratában, ellene indított csőd-, felszámolási-, végeiszámojási eljárás esetén vagy köztartozásai miatt indult eljárások esetében, stb.),! illetve szervezetében (átalakulás, beolvadás stb.) bekövetkezett minden olyan változást halaf:iéktalanul írásban közölni az OTP Bank Rt-vel, amely a jelen szerződésben foglalt fizetési kötdlezettségét veszélyezteti. 17.) A Megbízó vállalja, hogy a Támogatási szerződésben előírtjelentési kötelezettség alapján szükséges jelentéseket az OTP Bank Rt-:-.nek bemutatja. 18.) A Megbízó vállalja, hogy az OTP Bank Rt-nél vezetett pénzforgalmi számláját a jelen szerződés futamideje alatt fenntartja. 19.) A Megbízó a jelen szerződés által tudomásul veszi, hogy ha esedékességkor fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, az OTP Bank Rt. a pénz- és elszámolásforgalomra vonatkozó mindenkori hatályos jogszabályokban és rendelkezésekben megjelölt, előnyösen rangsorolt fizetési megbízások sorrendjét követően, de minden más fizetési megbízást megelőzően, a Megbízó esedékessé vált fizetési kötelezettségeinek összegével a Megbízó OTP Bank Rt-nél vezetett szárnláit -a "IV. Metro", illetve a,,kelet-nyugati Métro felújítás" című projektekhez nyitott elkülönített számlák (a továbbiakban együtt: kiemeit projekt számlák) kivételével - megterheli. 20.) A Megbízó a jelen szerződésbői eredő jogai engedményezéséhez az OTP Bank Rt. előzetes hozzájárulása szükséges. Az ettől eltérő megállapodás az OTP Bank Rt. felé hatálytalan. 21.) A Megbízónak a jelen szerződés alapján teljesítendő valamennyi fizetést mindennemű levonás és visszatartás nélkül kell teljesítenie. 22.) A Megbízó vállalja, hogy a bankgarancia fennállása alatt minden évben megküldi az OTP Bank Rt. részére: - éves rendszeres pénzügyi beszámolóit a tárgyévet követő év június l O-ig, - rokönyvi kivonatát negyedévente, a negyedévet követő hónap 20. mun.k:anapjáig, továbbá az OTP Bank Rt. kérésére gazdálkodásával kapcsolatban tájékoztatást nyújt. A Megbízó a vállalkozásának könyveibe, pénzügyi nyilvántartásaiba az OTP Bank Rt. indokolt kérésére betekintést enged, illetve az általa kért o.kiratokat rendelkezésre bocsátja. 23.) A Megbízó a gazdálkodásában (vagyoni helyzetében, likviditásában, adósságaimértékében és 1ejáratában) és szervezetében (átalakulás, beolvadás, stb.) bekövetkezett minden olyan változást haiadéktalanul, írásban közölni tartozik az OTP Bank Rt-vel, amely érintheti a jelen szerződésben foglalt kötelezettségeinek teljesítését. A Megbízó közlési kötelezettsége fennáll a szervezetében előállt lényeges - l 0%-ot meghaladó - tulajdonosi szerkezetváltozás, székhelyváltoztatás, valamint a vezető tisztségviselők személyében történt változás esetén is. A Megbízó vállalja, hogy haladéktalanul, írásban értesíti az OTP Bánk Rt-t az euene indított csőd-, felszámolási-, végelszámo!ási-, illetve a mérlegfóösszeg l %-át elérő összegű ~ végrehajtási eljárásról, valamint amennyiben ellene harmadik személy bármely követelése v X.. \.l...-\.; '

54 5 kiegyenlítésének érdekében - végrehajtható határozat alapján - a mérlegroösszeg 1 %-át elérő összegű követelés núatt végreh*ás megindítására, illetőleg zálogtárgy bírósági végrehajtásan kívülí értékesítésére j ogosu1t. 24) A Megbízó tudomásul veszí, hogy az e szerzódés feltételeit érintő jogszabályok, jegybanki rendelkezések és egyéb jegybanki, hatósági előírások változásai a jelen sierződés rnódosítását eredményezhetik 25.) A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvben, a hitelintézetekről és a pénzügyi vá11alkozásokról szóló cxn. tv-ben, a pénzforgalomról és bankhitelről szóló jogszabályokban foglaltak az irányadók. 26.) Amennyiben a jelen szerződésben megjelölt bármelyik határnap olyan napra esik, amely nem munkanap, iiietőleg az OTP Bank Rt-nél nem banki nap, a határnap az azt követő első banki nap. 27.) A Megbízó hozzájárulását adja a jelen szerzódésben közölt személyes adatainak az OTP Bank Rt. központi, illetve bankközi adósnyilvántartási rendszerbe való felvételéhez, ezen adatok kezeléséhez. 28.) A Szerződő felek megállapodnak abban, hogy az OTP Bank Rt. által a Megbízóhoz az alább megjelölt, illetve a Megbízó által a jelen szerződés aláírását követően írásban bejelentett címre küldött tértivevényes/ajánlott levélpostai küldeményeket a Megbízóval közöltnek, részére kézbesítettnek kell tekinteni, még ha a küldernény ténylegesen kézbesíthető nem is volt azon a napon, amelyen az első postai kézbesítést megkísérelték, illetve a kézbesítetlen k:üldeményt a posta az OTP Bank Rt. részére visszaküldte. A Szerződő felek levelezési címeí: OTP Bank Rt.: 1136 Budapest, Tátra u. 10. Megbízó; 1072 Budapest, Akácfa u. 15. Ajelen szerződés 5 db eredeti példányban készült, amelyből l db eredeti példányt aláíráskor az OTP Bank Rt. átadott a Megbízó részére, aki ezt aláírásával elismeri. Budapest szeptember 14. Budapesöltked&i R&zvénytksaság _L--f... e~bi~ó ié~~i~cl~téb~~.... Aba Botond vezérigazgató OflSZA~O? TAKARÉKPÉNZTÁR cs I<EHESKEDELMI BANK Rt ~ ~i':.. ' : <,.-',;f.j:"~~... /J ~ r Bud?pesti Régi6 :, ~ l.. ::~:!!.~~!~.~ ~ OTP Bank Rt. kepv1seleteben ~ Mészáros Zoltánné Bogos Józ!"'Álmos fiókig gató f hitelezési tanácsadó.

55 OTP Bank Nyet. Megbízási szerződés 2. számú módosítása Bankgarancia szám: 7541/M/2 amely létrejött egyrészről a Budapesti Köztekedési Zártkötűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1980 Budapest, Akácfa u. 15., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről az OTP Bank Nyrt. (súkhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 16., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ) szervezeti egysége az OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió Központi Fiók (levelezési címe: 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24.) (a továbbiakban: OTP Bank Nyrt.), között (a továbbiakban együtt: Szerződő felek) az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel: Preambulum 1.) A Szerződő felek rögzítik, hogy közöttük szeptember 14. napján 7541 bankgarancia számon megbízási szerződés jött létte, melyet február 26. napján 7541/M számon módositottak (a továbbiakban együtt: Megbizási szerződés). A Megbízási szerződést Szerződő felek a mai napon közös megegyezéssel az alábbiakkal egészítik ki: 2.) A Megbízási szerződés az alábbi 11.1) ponttal egészül ki: " 11. 1) A Megbízó által a Megbízási szerződé.r 11.) pontjában Pálialt "mgatí?j pled,ge" kotelezettség alapját! a Megbízó jelqján!ja az OJP Bank N_yrt. réj zére jeim Megbízási szerződé.r szerinti kótelezettségt;állalása fidezetéül Buclapest FővároJ Önkormá!!Jzatának késvzzető kezességpállalá.rát é.r annak te!jesíttfjéért a Magyar Allam 100% mértékli egyedi késifizető kezességt;állalását. Az állami kezesj-égtjállalás alapja a Kormátry 1095/2012 (IV3.) sz. határozata. Az állami keze.rségt;állalájsal biifosított, Budapest Főváros ÖnkOJmáf!yzatának ké..r:ifizető keze.rségt;állaláj a a jelen Megbízá.ri szerződés 1. számú mellékletét képezi." 3.) A Megbízási szerződés jelen módosítással nem érintett rendelkezései változatlan tartalommal hatályban maradnak. A jelen szcrződésmódositás 5 db eredeti példányban készült, amelyből l db etedeci példányt aláiráskor az OTP Bank Nyrt. átadott a Megbízó részére, aki ezt aláírásával elismeri. 1;, j f/ i;: ~ "l B~-d~pcst2gl}j~nius J~.." napja l' Budapest, június,}.:" r J?Í JL::J / ~:::.. '."..,.. '. 1,,/ ' ro- "'" - / ~-"(: "'-c;ó -~;.-- :.:: BÓlla Tibor zabó R~nd Dr. Polónyi Ta 'as Miklós vezérigazgató ügyfélkw'csolati ügyfélkapcsolati manager tp/n ager Budapesti Közlekedési Zártkörűen fur&t ~i\yjoi.c\' OTP Bank Nyrt. Működő Részvénytársaság 6MlUílthJ Í{'lér~, Megbízó MegbiZott l l - /Í~-A-.. RIJ~fk'SJi~ÖZLEKEDÉSf :":<"". 'i... AiiTI<OH~-~~ RÉSZV~NYiARSASÁG dr. Be:aegh Katalin Jogi előadó Budapesti Közlekedes; Zártkörűen Müködö RéslVénytmsaság

56 BUDAPES BAN A GE Copital tagjo Budapest Bank Zrt. szerződés sz.: CFSCBC/037/11/MÓD1 Stratégiai Ügyfelek Üzletközpont cjkv. sz.: CFSCBC/094/ Budapest váci út 193. előadó: Annus László MEGÁLLAPODÁS BANKGARANCIA SZERZÖDÉS 1. SZÁM Ú. MÓDOSÍT ÁSÁRÓL amely létrejött a Budapest Bank Zrt. (1138 Budapest, Váci út 193.; cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság ) (a továbbiakban: Bank) és a Budapesti Közlekedési Zrt. székhelye: 1980 Budapest Akácfa utca 15 cégjegyzékszáma: statisztikai számjele: (a továbbiakban: Megbízó) (a továbbiakban együttesen: Felek) között, a közöttük év március hó 25. napján CFSCBC/037/11 szerződés számon, CFSCBC/037/11. cjkv. szám alatt létrejött BANKGARANCIA SZERZÖDÉST (a továbbiakban: Szerződés) módositása tárgyában az alábbi feltételekkel: 1. A Felek a Szerzödés 2. Lejárat rendelkezésének másodikbekezdéséta következök szerint módosítják: 2.2. Amennyiben a Bank a Bankgarancia Nyilatkozat alapján fizetést teljesít, a Megbízó köteles a Bank által kifizetett összeget a Bank részére haladéktalanul megtéríteni. A Megbízó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Bank a Bankgarancia Nyilatkozat alapján fizetést teljesít és a Bank által kifizetett összeget a Megbízó 3 napon belül nem fizeti meg a Bank részére, úgy a Bank a Megbízó részére a kifizetett összeggel megegyező kényszerhitelt nyújt. A kényszerhitel után a Megbízó kamatot fizet a Banknak, melynek mértéke 1 havi BUBOR + évi 3,00%. 2. A Felek a Szerződés 7. Biztosíték rendelkezésének 1. bekezdéséta következök szerint módosítják:.,7.1. A Felek rögzítik, hogy a jelen Szerződés biztosítékát képezi a Fővárosi Önkormányzat 100% mértékű készfizető kezességvállalása a Bank javára, míg a Magyar Állam 100% mértékű egyedi készfizető kezességvállalása a Bank javára a Fővárosi Önkormányzat előbbiek szerinti készfizető kezessége teljesítéséért. A Magyar Állam és a Bank, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a Bank között létrejött készfizető kezességvállalási szerződések a jelen Bankgarancia szerződés 2. szám ú me/lékletét képezik" 3. A jelen megállapodás a Szerzödés elválaszthatatlan részét képezi, azzal együtt értelmezendő. A Szerzödés jelen megállapodással nem érintett rendelkezései változatlanul érvényben és hatályban maradnak. A Felek a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezöt a mai napon aláírták. A jelen megállapodás 4 (négy) darab, teljesen azonos tartalmú eredeti példányban készült, amelyből a Bankot 2, az Ügyfelet 2 példány illeti meg. Kelt: Budapest, év június hó 18. napján. A Budapest Bank Zrt. nevében: - BUOAPES Aláírás: '"~'5.>;' Név: Haluska zsöft:: l' BANK zrt. Beosztás: Senior Ügyfélkapcsolati Menedzser - ~~ - - ~ A Budap~sti Közlekedési Zrt. nevében: - Aláírás: Név::J3oHaTi6;r Beosztás: Vezérigazgató Mellékletek: -~?~-.-~;' :~::.. ::.. ::... /;-"' V.. <. gudapesti KÖZLEKEDESI --- ZARTKORUf.f\1 MlíKöDő RÉS?.V~NYTÁRSASÁG 2. sz. melléklet- Fővárosi önkormányzat 100% mértékű készfizető kezességvállalása a Bank javára és a Magyar Állam 100% mértékű egyedi készfizető kezességvállalása a Bankjavára l~'.:\ll"}- ~. tir. 8er.r.egh Katalin.', i Jogi előadó v fiuilupesti r<öz/ekedém /f': ikn1 t.ít:c [\,1 1 ;kooö F ie!17vr:!r ~~rtr)p:'as6r'!.,... )r.,'i. <:.-t~

57 OTP Bank Nyrt Bankgarancia szám: 7541/M/2 Megbízási szerződés 2. számú módosítása amely létrejött egyrészről a Budapesti Köztekedési Zártkötűen M űködő Részvénytársaság (székhelye: 1980 Budapest, Akácfa u. 1 5., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről az OTP Bank Nyrt. (székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 16., adószáma: , statisztikai számjele: , cégjegyzékszáma: ) szervezeti egysége az OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió Központi Fiók (levelezési címe: 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24.) (a továbbiakban: OTP Bank Nyrt.), kö:r.ött (a továbbiakban együtt: Szerződő felek) az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel: Preambulum 1.) A Szerződő felek rögzítik, hogy közöttük szeptember 14. napján 7541 bankgarancia számon megbízási szerződés jött létre, tnelyet február 26. napján 7541/M számon módosítottak (a továbbiakban együtt: Megbízási szerződés). A Megbízási szerződést Szerződő felek a mai napon közös megegyezéssel az alábbiakkal egészítik ki: 2.) A Megbízási szerződés az alábbi 11.1) ponttal egészül ki: " 11.1) A Megbízó által a A1egbízási szerződés 11.) po11f}áhan z;df!a!t "negatú; p!e~ge" kötelezettség alapján a 1\llegbízó.felqjdnga az Q]JJ Bank l'{ytt. tiszére jeim Meghízási szerződé.r szelinti köre!ezettségvcí!!a!ása fédezetéiil Budape.rt 1-<ováros ÖJ7kot7JJá;ryzatának késifizető kezességvá!/a!á.rát éj annak te(jesítéséétt cl MaJ!Jiar /Ú/a!J1 100% mértékű egyedi ké..rifi::;_ető kezes:régtjá/lalá.rát. Az állami kezmégt;ál/alá.r alapja a KormtÍ'!Y 1095 l 2012 (JV3.) sz. határozata. Az dllami kezes.régt;ál!aláhal hi~ojitott; Budapest Fő1;áro.r ÖnkomJtÍI!JZatának ké..r:;jizető keze.r.régt;tf/!crlája cr jelen MegbízáJi szerződé.r 1. száll1ú tjjellékletét képez!." 3.) A Megbízási szerzódés jelen módosítással nem érintett rendelkezései váltü7;atlan tartalommal hatályban maradnak. ; C\v A jelen szerződésmódosítás 5 db eredeti példányban készült, amelyből 1 db eredeti példányt aláíráskor az OTP Bank Nyrt. átadott a Megbízó részére, aki ezt aláírásával elismexi.,, l. /j t;:; /) B d?()12.,. li ". 1jB d 201?.,. JLr" //{\/ u a.pes!l::- _, Junms "ii;.. napja {: u apest, - JU111us,;~.: 17a'hio/ --1,,// _... ::../. t"<:.~j /" y A;!/ /zabó R/~nd Dr. Polónyi Tanifs Miklós vezérigazgató j'ügyfélk_?pcsolati ügyfélkapcsolati manager / l})ahager )'U;rJDiC) OTP Bank Nyrt. Budapesti Közlekedési Zártkötűen Működő Részvénytársaság Megbízó... Rl=tilrWi~ÖZU?KEDÉSi>~~~-.. J\flTKOf~:._\~ RÉSZV~NYfÁRSASÁG rvi&/:. Jt \ i '.,..~..,...r- {ikto Uí::t:L l.t: 'b,,, Megbízott dr. B&EZegh Katalin Jogi előadó Budapesti Közlekedes~ Zártkórűen Működö f1és7vt~ny1ms<1s<'lg

58 Szerződésazonosító: K12N Nyilvántartási szám:md Megbízási szerződés forintgarancia kibocsátására 3. sz. módosítás amely létrejött egyrészről a Cég neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Rövidített cégnév: BKV Zrt. Székhelye, 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Fő tevékenységi köre: Városi, elővárosi szárazföldi személyszállítás Cégjegyzék helye és Fővárosi Törvényszék Cégbírósága száma: Cg Adószáma: ~~~~~~ KSH száma: Képviseletében eljár: Bo lia Tibor- vezérigazgató Bankszámlaszáma mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), valamint a MKB Bank Zrt. (1056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzék helye és száma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg KSH jelzőszám: ) mint megbízott (továbbiakban: Bank) között. Továbbiakban együttesen: Felek PREAMBULUM A Felek rögzítik, hogy a Fővárosi Közgyűlés marcjus 26-i határozata alapján Megbízó esedékes hiteleinek és járulékainak visszafizetésére Budapest Főváros Önkormányzata 1 00%-os mértékű készfizető kezességet vállal millió forint értékben azzal a feltétellel, hogy a Fővárosi Önkormányzat készfizető kezessége mögötti állami garanciáról szóló döntés meghozataira kerül. A Magyar Állam a 1 095/2012 (IV.3.) szám ú kormányhatározat alapján 100% mértékű egyedi készfizető kezességet vállal a Megbízó javára a Fővárosi Önkormányzat előbbiek szerinti készfizető kezessége teljesítéséért. l. MÓDOSULÓ RENDELKEZÉSEK 1. Felek megállapodnak, hogy a Preambulumban foglaltakra tekintettel a Megbízó és a Bank között február 11. napján K 12N-1 031/0900 cjkv. számon köttetett, majd december 23. napján, illetve június 8. napján módosított megbízási szerződést (a továbbiakban együttesen: Megbízási Szerződés) az alábbi 5. (Biztosíték) ponttal egészítik ki, egyúttal a Megbízási Szerződés 5. és 6. panijainak számozása 6. és 7. pontra változik:,. 5. Biztosíték A Felek rögzítik, hogy a jelen Megbízási Szerződésben foglalt és abból származó tartozás és járulékai megfizetésére vonatkozó kötelezettségek teljesítése vonatkozásában Budapest Főváros Önkormányzata a Fővárosi Közgyűlés l ~~CÍLJ,~ ~6-i határozata alapján 1 00%-os mértékű készfizető kezességet vállal a Bank ~.~. Bezz.eg~ ~lfr 1. oldal összesen: 2.Jog1 eloado l3uliapes!i r<özlekedesi Zb.rtkörüc(: ~ii :)kh(ií~ r~~ ~:;?vénvtársa~;.,.qg '

59 javára, míg a Magyar Állam a 1095/2012 (IV.3.) számú kormányhatározat alapján 100% mértékű egyedi készfizető kezességet vállal a Bank javára a Fővárosi Önkormányzat előbbiek szerinti készfizető kezessége teljesítéséért. A Magyar Állam és a Bank, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a Bank közölt létrejött készfizető kezességvállalási szerződések a jelen Megbízási Szerződés 2. számú mel/ékletét képezik." ll. VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 1. Felek megállapodnak, hogy a Megbízási Szerződés tekintetében a Felek között augusztus 7. napján megkötött Megbízási Keretszerződés (továbbiakban: Megbízási Keretszerződés) 6. pontja alkalmazásától eltekintenek, helyette az alábbi rendelkezést afkalmazzák: "A Megbízó felhatalmazza a Bankot, hogy a Bank a Megbízási Szerződés alapján esedékes követeléseivel a Megbízó Banknál vezetett bármely számláját közvetlen módon megterhe/je." 2. Felek megállapodnak, hogy a Megbízási Szerződés vonatkozásában a Megbízási Keretszerződés 8. pontját az alábbi 3. bekezdéssel kiegészítve alkalmazzák: "A Megbízó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Bank a Kedvezményezett igénybejelentése alapján a Kedvezményezett részére fizetést teljesít és a Bank által ilyen módon kifizetett összeget a Megbízó a Bank által történt fizetés napján nem teljesíti a Bank részére, úgy a Bank a Megbízó részére a kifizetett összeggel megegyező kényszerkölcsönt nyújt a Bank mindenkori kondíciós listája szerinti fe/téte/ekkel." 3. A Megbízási Szerződés egyéb ponijai változatlan tartalommal hatályukban fennmaradnak. 4. A Megbízási Szerződés jelen, 3. számú módosítása a mindkét fél által történő aláírását követően azon a napon lép hatályba, amikor az 1.1. pontjában foglaltak szerinti, a Magyar Állam és Budapest Főváros Önkormányzata által Bank javára nyújtott érvényes és hatályos készfizető kezességvállalás a Bank számára elfogadható formában és tartalommal egyaránt rendelkezésére áll. 5. Jelen szerződésmódosítás 4 eredeti példányban készült. 6. Jelen szerződésmódosítás. kapcsán 7.500,- Ft szerződésmódosítási díj kerül felszámításra, mely a szerződésmódosítás hatályba lépése napján esedékes. Budapest, júniusí;~. napja ::::<--. aolla Tibor vezérigaza aló. BUDAPFSTI KDLL!:KEDESI,, f>tkör~if~~~öj1/~j~fel~d"fts~sasag Zártkörüen Működő Részvénj'társaság t,-~ lj::.{ Megbízó dr.~en:~kafulli'l.joqi előadó Budapesti Köz!ekeclésí Zártkörüen M[jködö Hé:s,vénytáísas.-39 MKB Bank Zrt. Bank s5mjéni Olivér szaktanácsadó 2. oldal, összesen: 2

60 Az előterjesztés 6. sz. melléklete Budapest Főváros Önkormányzat Közgyűlésének.../2012. (... )önkormányzati rendelete a Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló 20/2012. ( ) Főv. Kgy. rendelet módosításáról Budapest Főváros Önkormányzat Közgyűlése a személyszállítási szolgáltatásokról szóló évi XLI. tőrvény 49. (3) bekezdés a) pontjában, valamint a vasúti közlekedésről szóló évi CLXXXIII. törvény 88. (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 63/A. g) ponijában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. (1) A Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló 20/2012. ( ) Főv. Kgy. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: "1. (1) A Fővárosi Önkormányzat a személyszállítási szolgáltatásokról szóló évi XLI. törvény (a továbbiakban: Személyszállítási tv.), a vasúti köz/ekedésről szóló évi LXXXVI. törvény (a továbbiakban: Vtv.), továbbá a közúti köz/ekedésről szóló évi l. törvény (továbbiakban: Kkt.) szerint a Fővárosi Önkormányzat feladatainak - e rendeletben meghatározott körben és módon történő - ellátására a BKK Budapesti Köz/ekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, mint közlekedésszervezőt (a továbbiakban: Köz/ekedésszervező) jelöli ki." (2) Az R. 1. (3) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A Közlekedésszervező által történő feladatellátással elérni kívánt célok:) "a) a 1370/2007/EK rendelet alkalmazását szalgá/ó közlekedésszervezési és közszolgáltatási rendszer létrehozása, valamint működtetése, me/y integrált, a közlekedés minden ágazatáért felelős, professzionális köz/ekedésszervezőből és a hatékony üzemeltetőkből álló struktúrát jelent;" (3) Az R. 1. (3) bekezdésének d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A Közlekedésszervező által történő feladatellátással elérni kívánt célok:) "d) műszaki fejlesztési, szolgáltatásfejlesztési és hatékonyságjavítási célok elérése (az állami, vagy európai uniós forrásból megvalósuló fej/esztések esetében a finanszírozás, valamint a lebonyolítás a Kormány által jóváhagyott koncepció keretei közt történik);"

61 2. Az R. 5. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: "5. (1) A Fővárosi Önkormányzat a következő feladatok ellátására jelöli ki a Köz/ekedésszervezőt: 1. a lehető legmagasabb színvonalú helyi és elővárosi menetrend szerinti közösségi köz/ekedési személyszállítás megszervezése és biztosítása az utazási igények és a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek figyelembevételével; 2. javaslattétel a helyi, illetve elővárosi tömegközlekedési közsza/gáitatás tervezési alapparamétereinek, valamint az alapellátás mértékének meghatározására a Fővárosi Közgyűlés részére; 3. helyi személyszállítási közszo/gáltatások regionális vagy elővárosi személyszállítási közszolgáltatásokkal történő ellátására, helyi személyszállítási közsza/gá/tatásnak a Fővárosi Önkormányzat közigazgatási határán kívülre történő kiterjesztésére, valamint, a regionális vagy elővárosi személyszállítási közsza/gáitatás közös működtetési feltételeinek biztosítása érdekében megállapodás megkötése a köz/ekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 4. a fővárosi tarifa közösséget karbantartó és fejlesztő megállapodások megkötése a köz/ekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 5. a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatásból a helyi érdekű vasúti személyszállítási közsza/gá/tatásnak az elővárosi vasúti személyszállítási közsza/gáitatás keretében történő lebonyolítása, a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatásnak az önkormányzat közigazgatási határán kívülre történő kiterjesztése, az elővárosi vasúti személyszállítási közsza/gáitatás közös működtetése feltételeinek biztosítására vonatkozóan megállapodás kötése a köz/ekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 6. a közszolgáltatási feladatok és az azokkal összefüggő követelmények meghatározása adott területre (területrészre, hálózatra, vona/csoportra, vonafra vagy járatraj és a szolgá/tatóval szemben, ennek keretében a közösségi köz/ekedési hálózat és menetrend meghatározása; 7. a személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátására leginkább megfelelő, a legszínvonalasabb és a köz számára legkevésbé költséges szofgáltatást kínáló, az energetikai és környezeti hatások figyelembevételével legalkalmasabb szaigáitató kiválasztása a közbeszerzésre vonatkozó jogszabá/yokban, valamint az Európai Unió mindenkori rendeleteiben és hazai ágazati törvényekben meghatározott eljárások alkalmazásával; 8. a szo/gáltatók személyszállítási közszolgáltatási szerződések megkötésével történő megbízása, tevékenységük folyamatos figyelemmel kísérése, a sza/gáitatások teljesítésének ellenőrzése, a helyi személyszállítási közszolgáltatások közszolgáltatási szerződés szerinti ellentétefezése; 9. a szolgáltatók személyszállítási közszolgáltatási tevékenységének, fej/esztéseinek, valamint fejlesztésnek nem minősülő beruházási tevékenységeinek összehangolása, koordinálása; 10. társadalmilag indokolt utazási igények kielégítését sza/gá/ó, de üzleti alapon jövedelmezően nem biztosítható szaigáitatás esetén a szaigáitató közszolgá/tatási feladatra kötelezése és az ebből származó veszteségeinek kiegyenlítése; 11. a helyi személyszállítási közsza/gáitatás ellátására vonatkozó menetrendi koncepciók kidolgozása, közforgalmú menetrend készítése, közzététele a személyszállítási közsza/gá/tatás elkülönített megjelenítésével; 12. a Személyszállítási Üzletszabályzat, valamint Díjszabás elkészítése, hatósági jóváhagyatása, valamint közzététele a feladat-ellátási szerződés éves mellékeltének részeként; 2

62 13. az országos, regionális és elővárosi személyszállítási közszolgáltatásoknak az utazák számára - a technológiai, műszaki és költségvetési lehetőségek között - összehangolt, egységes feltételek me/lett hozzáférhető szolgáltatási rendszer kialakításában való közreműködés; 14. az 1370/2007/EK rendelet 7. cikk szerinti tájékoztatási kötelezettség teljesítése, valamint az 1370/2007/EK rendelet 7. cikk (1) bekezdésében meghatározott éves összevont jelentés elkészítése a társaság felelósségi körébe tartozó közszolgáltatási tevékenységről a tárgyévet követő év május 31. napjáig a Fővárosi Önkormányzat részére; 15. a személyszállítási közszolgáltatási menetrendek egységes egyeztetési eljárásáról szóló miniszteri rendelet szerinti eljárásokban való részvétel; 16. a helyi vasúti pályák, valamint a helyi vasúti személyszállítási közsza/gáitatás fejlesztése; 17. javaslattétel a személyszállítási közszolgáltatások díjainak, a pótdíjaknak és a díjalkalmazási fe/tételeknek, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezményeknek szerződés keretében történő megállapítására a Fővárosi Közgyűlés részére; 18. a köz/ekedési szolgáltatók által sztrájk esetére a Közlekedésszervező iránymutatása me/lett kido/gozott, a még elégséges sza/gáitatásokra vonatkozó menetrend-tervezet jóváhagyása; 19. az utasok számára elektronikus formában egységesen megismerhető közszolgáltatási menetrend és elektronikus utazásszervező működtetésére és fejlesztésére vonatkozó koncepció készítése és annak végrehajtása; 20. az előre tervezett utastájékoztatás megvalósítása és a szolgáltatók tájékoztatási feladatainak elrendelése, a rendkívüli utastájékoztatási feladatok végrehajtása és a szolgáltatók kötelezése a szükséges tájékoztatási feladatok ellátására; 21. a menetrend megtartását kizárá esemény esetén a tömegközlekedési forgalmi rend meghatározása, menetrendi és utastájékoztatási intézkedések megtétele, az intézkedések rendjének meghatározása, ennek keretében az előre látható ideiglenes tömegközlekedési forgalmi változások elrendelése, rendkívüli és előre nem tervezhető esetekben a tömegközlekedési forgalmi rend meghatározása, továbbá a szolgáltatók kötelezése a rendkívüli tömegközlekedési forgalmi rend és menetrend betartására; 22. a helyi személyszállítást végző, valamint a helyi vasúti pályahálózatot működtető vasúti társaság számára a megrendelt közsza/gáitatás teljesítése során jelentkező zavarok elhárítása és rendkívüli igények teljesítése céljából az operatív lebonyolítás módjának, az alkalmazandó intézkedések meghatározása az e rendelet 9. -ában meghatározottak szerint; 23. a jegy- és bérletértékesítés, a jegy- és bérletel/enőrzés, valamint a bevételek beszedése; 24. a szociálpolitikai menetdíj-támogatás igénylése; 25. a személyszállítási tv. 33. (7)-(8) bekezdéseiben meghatározott, támogatás igénybevételére nem jogosító jegy- és bérleteladások darabszám, érték és kedvezményes díjtípus szerint a támogatásra jogosító jegy- és bérleteladásoktól elkülönítve történő nyilvántartása; 26. az elővárosi személyszállítási közszolgáltatások tekintetében a bevételek időponthoz, járatokhoz, menetjegyhez, árkategóriákhoz, valamint indulási és érkezési állomáshoz rendelhető adatstruktúrában történő nyilvántartása; 27. sztrájk és rendkívüli akadályoztatás esetére a jegyek és bérletek kölcsönös elfogadását érintő együttműködés általános kereteit meghatározó megállapodás megkötése a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával más ellátásért felelősökkel, továbbá saját működési körében a Közlekedésszervezővel közvetlen szerződéses viszonyban nem álló közszolgá/tatókkal; 28. a bevételek és kiadások jogszabályoknak megfelelő nyilvántartása, a kötelező és az önként vállalt feladatok számviteli elhatárolás szabályainak rögzítése, belső számvitelében elkülönített nyilvántartás vezetése a feladat-ellátási szerződéshez kapcsolódó eszközökről és forrásokról, bevételekről és ráfordításokról a számvitelről szó/ó törvénynek megfelelően; 29. javaslattétel az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti szolgáltatóra vonatkozó járati engedély kiadását szabályozó fővárosi önkormányzati rendeletalkotás körében a Személyszállítási 3

63 tv. 30. (4) bekezdés szerinti fe/téte/ekre, továbbá az ilyen tárgyú fővárosi önkormányzati rendelet betartásának ellenőrzése; 30. helyi közforgalmú vasúti társaság alapítása, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 31. helyi közforgalmú autóbusz- és trolibusz-megállóhelyek és állomások üzemeltetése, továbbá a Személyszállítási tv. 3. (1 )-(2) bekezdése alapján az együttműködési kötelezettség teljesítése; 32. a fővárosi személyszállítási közsza/gáitatás és az elővárosi személyszállítási közsza/gá/tatás igénybevételére jogosító egységes jegy- és bérletrendszer kialakítása az érintett ellátási felelősökkel együttműködve, majd a kialakítást követően a rendszer bevezetése és működtetése; 33. olyan elektronikus a/apú jegy és bérlet értékesítési és ellenőrzési rendszer kialakítása, majd működtetése, amely lehetövé teszi az ellenőrzött jegyek és bérletek számának járat és vonali kimutatását; 34. javaslattétel Budapest köz/ekedésfejlesztési koncepciójára, a mindenkori költségvetési és támogatási lehetőségek figyelembe véte/ével, és a műszaki szükségszerűségekre és a környezeti, köz/ekedéspolitikai célokra tekintettel a megvalósítandó fejlesztések, beruházások prioritására, az elfogadott koncepció végrehajtása; 35. az egyenlő esé/yű hozzáférés feltételeinek fokozatos megteremtése és megkövetelése a közforgalmú menetrend alapján végzett személyszállításban részt vevő járműveken, továbbá a pá/yaudvarokon, az állomás és a megállóhely személyforgalom lebonyolítására és kiszolgálására szolgáló részében." Az R. 9. (1) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 3. (A Közlekedésszervező döntési jogkörei különösen: )"a) a 7. (3) bekezdés a) pontja és (8) bekezdése által meghatározott kereten belül a járatok Személyszállítási tv pontja, valamint a Vtv. 2. (5) bekezdés 13. pontja szerinti menetrendjének meghatározása, a szállítási teljesítmények ágazatok közötti allokációja;" (1) Az R. 11. (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép: 4. "(2) A Közlekedésszervező által alkalmazott személyszállítási közszolgáltatások díjait, pótdíjakat, és a díjalkalmazási feltételeket, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezményeket a feladat-ellátási szerződés melléklete tartalmazza. A megállapított díjak, feltételek és jogkövetkezmények legkorábban a szerződésmódosítás aláírását követő 35. naptól alkalmazhatóak és legkésőbb a bevezetést megelőző 30. napon a közlekedésszervező a honlapján köteles közzétenni. E határidők alkalmazása mellőzhető, ha a díjak, pótdíjak, és a díjalkalmazási feltételek, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezmények változását új szolgáltatás bevezetése indokolja, vagy a változás az utasok számára előnyös." (2) Az R. 11. (4) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép: "(4) Az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti személyszállítási szaigáitató tevékenységét, a Személyszállítási tv. 49. (3) bekezdés c) pontja szerinti külön rendeletben foglaltak és a kiadott járati engedélyekben foglaltak betartását a Köz/ekedésszervező ellenőrzi. Az ellenőrzés során tapasztaltakat a Köz/ekedésszervező jegyzőkönyvben rögzíti, amelynek egy példányát a Fővárosi Önkormányzat részére a jegyzőkönyv felvételét követő 15 napon belül a szükséges intézkedések megtétele céljából átad. A jegyzőkönyvhöz mellékelni kell a Köz/ekedésszervező irásba foglalt álláspontját is." 4

64 5. A R. 17. (7) bekezdés a) pontjában az "5. 11., 12., 14., 17., 18., 20., 21., 23. és 26. pontjai" szövegrész helyébe az "5. 15., 16., 17., 20., 21., 23., 24., 28. és 31. pontjai" szövegrész lép. 6. E rendelet július 1. napján lép hatályba és a hatálybalépést követő napon hatályát veszíti. Sárádi Kálmánné dr. főjegyző Tarlós István főpolgármester INDOKOLÁS Általános indokolás A július 1-jén hatályba lépő Személyszállítási tv. határozza meg a személyszállítási szolgáltatások jogi keretrendszerét, különös tekintettel a közlekedésszervező feladataira, valamint hatályon kívül helyezi a évi XXXIII. törvényt, és módosítja a évi CLXXXIII. törvényt, így szükségessé vált a Kijelölő Rendelet Személyszállítási tv.-nek megfelelő módosítása. Részletes indokolás Az 1. -hoz A rendelet 1. -a az új jogszabályi környezetnek megfelelően jelöli ki a közlekedésszervezőt és határozza meg a kijelölés célját. A 2. -hoz A rendelet 2. -a a Személyszállítási tv. rendelkezései alapján határozza meg a közlekedésszervező korábbiakhoz képest megnövekedett feladatait, továbbá átülteti a fővárosi szabályozásba az új törvényi szabályozás szerinti jogintézményeket A 3. -hoz 5

65 A 3. a módosuló rendelet 9. -ának az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló évi XXXIII. törvény hatályon kívül helyezése miatt szükséges módosítását tartalmazza. A 4. -hoz A 4. -ban foglaltakat részben a július elsejével induló hajójárat miatti, az utasok számára kedvezöbb új díjtermékek azonnali bevezethetösége, részben az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti személyszállítás járati engedélyezéséhez kapcsolódóan az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló évi XXXIII. törvény hatályon kívül helyezése miatt szükséges módosítás indokolja. Az 5. -hoz A R. új 5. -ában szereplő pontok megváltozott sorszámozása miatt szükséges a R. ezen pontokra való hivatkozását tartalmazó szövegrészének hozzáigazítása az új sorszámozáshoz. A 6. -hoz Hatályba léptető és deregulációs rendelkezéseket tartalmaz. 6

66 "Kéthasábos" változat Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló 20/2012. (lll. 14.) Főv. Kgy. rendelet Hatályos Módosított (1) A Fővárosi Önkormányzat az 1. (1) A Fővárosi Önkormányzat a autóbusszal végzett manetrend szerinti Személyszállítási tv., a Vtv., továbbá a közúti személyszállításról szóló évi XXXIII. közlekedésről szóló évi l. törvény törvény (továbbiakban: Busztv.), a vasúti (továbbiakban: Kkt.) szerint a Fővárosi közlekedésről szóló évi CLXXXIII. Önkormányzat feladatainak - e rendeletben törvény (továbbiakban: Vtv.), továbbá a közúti meghatározott körben és módon történő - közlekedésről szóló évi l. törvény ellátására a BKK Budapesti Közlekedési (továbbiakban: Kkt.) szerint a Fővárosi Központ Zártkörűen Működő Önkormányzat feladatainak - e rendeletben Részvénytársaságot, mint közlekedésszervezőt meghatározott körben és módon történő - (a továbbiakban: Közlekedésszervező) jelöli ki. ellátására a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, mint közlekedésszervezőt (a továbbiakban: Közlekedésszervező) jelöli ki. (3) A Közlekedésszervező által történő feladatellátással elérni kívánt célok: a) a 1370/2007/EK rendelet alkalmazását szolgáló közlekedésszervezési és közszolgáltatási rendszer létrehozása, mely integrált, a közlekedés minden ágazatáért felelős, professzionális közlekedésszervezőből és a hatékony üzemeltetőkből álló struktúrát jelent; d) műszaki fejlesztési, szolgáltatásfejlesztési és hatékonyságjavítási célok elérése; (3) A Közlekedésszervező által történő feladatellátással elérni kívánt célok: a) a 1370/2007/EK rendelet alkalmazását szolgáló közlekedésszervezési és közszolgáltatási rendszer létrehozása, valamint működtetése, mely integrált, a közlekedés minden ágazatáért felelős, professzionális közlekedésszervezőből és a hatékony üzemeltetőkből álló struktúrát jelent; d) műszaki fejlesztési, szolgáltatásfejlesztési és hatékonyságjavítási célok elérése (az állami, vagy európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztések esetében a finanszírozás, valamint a lebonyolítás a Kormány által jóváhagyott koncepció keretei közt történik); (1) A Fővárosi Önkormányzat a következő 5. (1) A Fővárosi Önkormányzat a következő feladatok ellátására jelöli ki a feladatok ellátására jelöli ki a Közlekedésszervezőt: Közlekedésszervezőt: 1. a lehető legmagasabb színvonalú helyi 1. a lehető legmagasabb színvonalú helyi menetrend szerinti kőzösségi közlekedési és elővárosi menetrend szerinti közösségi személyszállítás megszervezése és közlekedési személyszállítás megszervezése biztosítása az utazási igények és a és biztosítása az utazási igények és a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek figyelembevételével; figyelembevételével; 2. javaslattétel a helyi, illetve elővárosi tömegközlekedési közszolgáltatás tervezési alapparamétereinek, valamint az alapellátás mértékének meghatározására a Fővárosi Közgyűlés részére; 2. helyi személyszállítás helyközi (távolsági) járattal történő lebonyolítására, helyi járattal közigazgatási határon kívül végzett személyszállításra, helyközi (távolsági) járat közös üzemeltetésére megállapodás megkötése a közlekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat 3. helyi személyszállítási közszolgáltatások regionális vagy elővárosi személyszállítási közszolgáltatásokkal történő ellátására, helyi személyszállítási közszolgáltatásnak a Fővárosi Önkormányzat közigazgatási határán kívülre történő kiterjesztésére, 1

67 előzetes jóváhagyásával; valamint, a regionális vagy elővárosi személyszállítási közszolgáltatás közös működtetési feltételeinek biztosítása érdekében megállapodás megkötése a közlekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 4. a fővárosi tarifaközösséget karbantartó és fejlesztő megállapodások megkötése a közlekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 3. a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatásból a helyi érdekű vasúti személyszállítási közszolgáltatásnak az elővárosi vasúti személyszállítási közszolgáltatás keretében történő lebonyolítása, a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatásnak az önkormányzat közigazgatási határán kívülre történő kiterjesztése, az elővárosi vasúti személyszállítási közszolgáltatás közös működtetése feltételeinek biztosítására vonatkozóan megállapodás kötése a közlekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 4. a közszolgáltatási feladatok és az azokkal összefüggő követelmények meghatározása adott területre (területrészre, hálózatra, vonalcsoportra, vonaira vagy járatra) és a szolgáltatóval szemben, ennek keretében a közösségi közlekedési hálózat és menetrend meghatározása; 5. a közszolgáltatási feladatok ellátására leginkább megfelelő, a legszínvonalasabb és a köz számára legkevésbé költséges szolgáltatást kínáló, az energetikai és környezeti hatások figyelembevételével legalkalmasabb szaigáitató kiválasztása és megbízása, a szaigáitató tevékenységének folyamatos figyelemmel kísérése és ellenőrzése; 5. a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatásból a helyi érdekű vasúti személyszállítási közszolgáltatásnak az elővárosi vasúti személyszállítási közszolgáltatás keretében történő lebonyolítása, a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatásnak az önkormányzat közigazgatási határán kívülre történő kiterjesztése, az elővárosi vasúti személyszállítási közszolgáltatás közös működtetése feltételeinek biztosítására vonatkozóan megállapodás kötése a közlekedésért felelős miniszterrel, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 6. a közszolgáltatási feladatok és az azokkal összefüggő követelmények meghatározása adott területre (területrészre, hálózatra, vonalcsoportra, vonaira vagy járatra) és a szolgáltatóval szemben, ennek keretében a közösségi közlekedési hálózat és menetrend meghatározása; 7. a személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátására leginkább megfelelő, a legszínvonalasabb és a köz számára legkevésbé költséges szolgáltatást kínáló, az energetikai és környezeti hatások figyelembevételével legalkalmasabb szaigáitató kiválasztása a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályokban, valamint az Európai Unió mindenkori rendeleteiben és hazai ágazati törvényekben meghatározott eljárások alkalmazásával; 8. a szolgáltatók személyszállítási közszolgáltatási szerződések megkötésével történő megbízása, tevékenységük folyamatos figyelemmel kísérése, a szolgáltatások teljesítésének ellenőrzése, a helyi személyszállítási közszolgáltatások közszolgáltatási szerződés szerinti ellentételezése; 9. a szolgáltatók személyszállítási közszolgáltatási tevékenységének, fejlesztései nek, valamint fejlesztésnek 2

68 nem tevékenységeinek koordinálása; minősülő beruházási összehangolása, 6. társadalmilag indokolt utazási igények kielégítését szolgáló, de üzleti alapon jövedelmezően nem biztosítható szeigáitatás esetén a szeigáitató közszolgáltatási feladatra kötelezése és az ebből származó veszteségeinek kiegyenlítése; 1 O. társadalmilag indokolt utazási igények kielégítését szolgáló, de üzleti alapon jövedelmezően nem biztosítható szeigáitatás esetén a szeigáitató közszolgáltatási feladatra kötelezése és az ebből származó veszteségeinek kiegyenlítése; 11. a helyi személyszállítási közszolgáltatás ellátására vonatkozó menetrendi koncepciók kidolgozása, közforgalmú menetrend készítése, közzélétele a személyszállítási közszolgáltatás elkülönített megjelenítésével; 12. a Személyszállítási Üzletszabályzat, valamint Díjszabás elkészítése, hatósági jóváhagyatása, valamint közzélétele a feladat-ellátási szerződés éves mellékeltének részeként; 7. az országos, regionális és elővárosi személyszállítási közszolgáltatásoknak az utazók számára - a technológiai, műszaki és költségvetési lehetőségek között összehangolt, egységes feltételek mellett hozzáférhető szolgáltatási rendszer kialakításában való közreműködés; 8. a közszolgáltatási kötelezettség körébe tartozó, helyi menetrend szerinti személyszállítást végző közszolgáltatók kiválasztása a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályok, valamint az Európai Unió mindenkori rendeleteiben és hazai ágazati törvényekben meghatározott eljárások alkalmazásával; 9. az 1370/2007/EK rendelet 7. cikk szerinti tájékoztatási kötelezettség teljesítése és az éves összevont jelentés előkészítése a Fővárosi Önkormányzat számára; 13. az országos, regionális és elővárosi személyszállítási közszolgáltatásoknak az utazók számára - a technológiai, műszaki és költségvetési lehetőségek között összehangolt, egységes feltételek mellett hozzáférhető szolgáltatási rendszer kialakításában való közreműködés; 14. az 1370/2007/EK rendelet 7. cikk szerinti tájékoztatási kötelezettség teljesítése, valamint az 1370/2007/EK rendelet 7. cikk (1) bekezdésében meghatározott éves összevont jelentés elkészítése a társaság felejösségi körébe tartozó közszolgáltatási tevékenységről a tárgyével követő év május 31. napjáig a Fővárosi Önkormányzat részére; 10. a közszolgáltatóval vagy közszolgáltatókkal az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítási közszolgáltatási szerződés megkötése; 11. a személyszállítási közszolgáltatási menetrendek egységes egyeztetési eljárásáról szóló miniszteri rendelet szerinti eljárásokban való részvétel; 15. a személyszállítási közszolgáltatási menetrendek egységes egyeztetési eljárásáról szóló miniszteri rendelet szerinti eljárásokban való részvétel; 3

69 12. a helyi vasúti pályák, valamint a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatás fejlesztése; 16. a helyi vasúti pályák, valamint a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatás fejlesztése; 13. a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatási szerződés megkötése; 14. javaslattétel az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítás viteldíjainak a megállapítására és a helyi vasúti személyszállítási közszolgáltatás viteldíjainak a feladat-ellátási szerzödés mellékletében történö megállapítására; 15. a közlekedési szolgáltatók által sztrájk esetére a Közlekedésszervező iránymutatása mellett kidolgozott, a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó menetrendtervezet jóváhagyása; 16. az utasok számára elektronikus formában egységesen megismerhető közszolgáltatási menetrend és elektronikus utazásszervező működtetésére és fejlesztésére vonatkozó koncepció készítése és annak végrehajtása; 17. az előre tervezett utastájékoztatás megvalósítása és a szolgáltatók tájékoztatási feladatainak elrendelése, a rendkívüli utastájékoztatási feladatok végrehajtása és a szolgáltatók kötelezése a szükséges tájékoztatási feladatok ellátására; 18. a menetrend megtartását kizáró esemény esetén a tömegközlekedési forgalmi rend meghatározása, menetrendi és utastájékoztatási intézkedések megtétele, az intézkedések rendjének meghatározása, ennek keretében az elöre látható ideiglenes tömegközlekedési forgalmi változások elrendelése, illetve a rendkívüli és előre nem tervezhető esetekben a tömegközlekedési forgalmi rend meghatározása, továbbá a szolgáltatók kötelezése a rendkívüli tömegközlekedési forgalmi rend és menetrend betartására; 19. a helyi személyszállítást végző, valamint a helyi vasúti pályahálózatot működtető vasúti társaság számára a megrendelt közszolgáltatás teljesítése során jelentkező zavarok elhárítása és rendkívüli igények teljesítése céljából az operatív lebonyolítás módjának, az alkalmazandó intézkedések meghatározása az e rendelet 9. -ában meghatározottak szerint; 17. javaslattétel a személyszállítási közszolgáltatások díjainak, a pótdíjaknak és a díjalkalmazási feltételeknek, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezményeknek szerződés keretében történő megállapítására a Fővárosi Közgyűlés részére; 18. a közlekedési szolgáltatók által sztrájk esetére a Közlekedésszervező iránymutatása mellett kidolgozott, a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó menetrend-tervezet jóváhagyása; 19. az utasok számára elektronikus formában egységesen megismerhető közszolgáltatási menetrend és elektronikus utazásszervező működtetésére és fejlesztésére vonatkozó koncepció készítése és annak végrehajtása; 20. az előre tervezett utastájékoztatás megvalósítása és a szolgáltatók tájékoztatási feladatainak elrendelése, a rendkívüli utastájékoztatási feladatok végrehajtása és a szolgáltatók kötelezése a szükséges tájékoztatási feladatok ellátására; 21. a menetrend megtartását kizáró esemény esetén a tömegközlekedési forgalmi rend meghatározása, menetrendi és utastájékoztatási intézkedések megtétele, az intézkedések rendjének meghatározása, ennek keretében az előre látható ideiglenes tömegközlekedési forgalmi változások elrendelése, rendkívüli és előre nem tervezhető esetekben a tömegközlekedési forgalmi rend meghatározása, továbbá a szolgáltatók kötelezése a rendkívüli tömegközlekedési forgalmi rend és menetrend betartására; 22. a helyi személyszállítást végző, valamint a helyi vasúti pályahálózatot működtető vasúti társaság számára a megrendelt közszolgáltatás teljesítése során jelentkező zavarok elhárítása és rendkívüli igények teljesítése céljából az operatív lebonyolítás módjának, az alkalmazandó intézkedések meghatározása az e rendelet 9. -ában meghatározottak szerint; 4

70 20. a jegy- és bérletértékesítés, a jegy- és bérletellenőrzés, valamint a bevételek beszedése; 21. a fogyasztói árkiegészítés igénylése; 23. a jegy- és bérletértékesítés, a jegy- és bérletellenőrzés, valamint a bevételek beszedése; 24. a szociálpolitikai menetdíjtámogatás igénylése; 25. a Személyszállítási tv. 33. (7)-(8) bekezdéseiben meghatározott, támogatás igénybevételére nem jogosító jegy- és bérleteladások darabszám, érték és kedvezményes díjtípus szerint a támogatásra jogosító jegy- és bérleteladásoktól elkülönítve történő nyilvántartása; 26. az elővárosi személyszállítási közszolgáltatások tekintetében a bevételek időponthoz, járatokhoz, menetjegyhez, árkategóriákhoz, valamint indulási és érkezési állomáshoz rendelhető adatstruktúrában történő nyilvántartása; 22. sztrájk és rendkívüli akadályoztatás esetére a jegyek és bérletek kölcsönős elfogadását érintő együttműködés általános kereteit meghatározó megállapodás megkötése a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával más ellátásért felelősökkel, továbbá saját működési körében a Közlekedésszervezővel közvetlen szerződéses viszonyban nem álló közszolgáltatókkal; 23. a bevételek és kiadások jogszabályoknak megfelelő nyilvántartása; 24. javaslattétel az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti szolgáltatóra vonatkozó járati engedély kiadását szabályozó fővárosi önkormányzati renejeletalkotás körében a Busztv. 14. (4) bekezdés szerinti feltételekre, továbbá az ilyen tárgyú fővárosi önkormányzati rendelet betartásának ellenőrzése; 25. helyi közforgalmú vasúti társaság alapítása, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 27. sztrájk és rendkívüli akadályoztatás esetére a jegyek és bérletek kölcsönős elfogadását érintő együttműködés általános kereteit meghatározó megállapodás megkötése a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával más ellátásért felelősökkel, továbbá saját működési körében a Közlekedésszervezővel közvetlen szerződéses viszonyban nem álló kőzszolgáltatókkal; 28. a bevételek és kiadások jogszabályoknak megfelelő nyilvántartása, a kötelező és az önként vállalt feladatok számviteli elhatárolás szabályainak rögzítése, belső számvitelében elkülönített nyilvántartás vezetése a feladat-ellátási szerződéshez kapcsolódó eszközökről és forrásokról, bevételekről és ráfordításokról a számvitelről szóló törvénynek megfelelően; 29. javaslattétel az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti szolgáltatóra vonatkozó járati engedély kiadását szabályozó fővárosi önkormányzati rendeletalkotás körében a Személyszállítási tv. 49. (3) bekezdés c) pontja szerinti feltételekre, továbbá az ilyen tárgyú fővárosi önkormányzati rendelet betartásának ellenőrzése; 30. helyi közforgalmú vasúti társaság alapítása, a Fővárosi Önkormányzat előzetes jóváhagyásával; 5

71 26. helyi közforgalmú autóbusz- és trolibusz-megállóhelyek és állomások üzemeltetése, továbbá a Busztv. 5/0. alapján az együttműködési kötelezettség teljesítése; 27. a fővárosi személyszállítási közszolgáltatás és az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító egységes jegy- és bérletrendszer kialakítása az érintett ellátási felelősökkel együttműködve, majd a kialakítást követően a rendszer bevezetése és működtetése; 28. olyan elektronikus alapú jegy és bérlet értékesítési és ellenőrzési rendszer kialakítása, majd működtetése, amely lehetövé teszi az ellenőrzött jegyek és bérletek számának járat és vonali kimutatását; 29. javaslattétel Budapest kőzlekedésfejlesztési koncepciójára, a mindenkori költségvetési és támogatási lehetőségek figyelembe vételével, és a műszaki szükségszerűségekre és a környezeti, kőzlekedéspolitikai célokra tekintettel a megvalósítandó fejlesztések, beruházások prioritására, az elfogadott koncepció végrehajtása. 31. helyi közforgalmú autóbusz- és trolibusz-megállóhelyek és állomások üzemeltetése, továbbá a Személyszállítási tv. 3. (1)-(2) alapján az együttműködési kötelezettség teljesítése; 32. a fővárosi személyszállítási közszolgáltatás és az elővárosi személyszáll í tá si közszolgáltatás igénybevételére jogosító egységes jegy- és bérletrendszer kialakítása az érintett ellátási felelősökkel együttműködve, majd a kialakítást követően a rendszer bevezetése és működtetése; 33. olyan elektronikus alapú jegy és bérlet értékesítési és ellenőrzési rendszer kialakítása, majd működtetése, amely lehetövé teszi az ellenőrzött jegyek és bérletek számának járat és vonali kimutatását; 34. javaslattétel Budapest közlekedésfejlesztési koncepciójára, a mindenkori költségvetési és támogatási lehetőségek figyelembe vételével, és a műszaki szükségszerűségekre és a környezeti, közlekedéspolitikai célokra tekintettel a megvalósítandó fejlesztések, beruházások prioritására, az elfogadott koncepció végrehajtása 9. (1) A Közlekedésszervező döntési jogkörei különösen: a) a 7. (3) bekezdés a) pontja és (8) bekezdése által meghatározott kereten belül a járatok Busztv. 2. a) ponlja, valamint a Vtv. 2. (5) bekezdés 13. pontja szerinti menetrendjének meghatározása, a szállítási teljesítmények ágazatok kőzőtti allokációja; 35. az egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek fokozatos megteremtéseés megkövetelése a közforgalmú menetrend alapján végzett személyszállításban részt vevő járműveken, továbbá a pályaudvarokon, az állomás és a megállóhely személyforgalom lebonyolítására és kiszolgálására szolgáló részében (1) A Közlekedésszervező döntési jogkörei különösen: a) a 7. (3) bekezdés a) pontja és (8) bekezdése által meghatározott kereten belül a járatok Személyszállítási tv pontja, valamint a Vtv. 2. (5) bekezdés 13. pontja szerinti menetrendjének meghatározása, a szállítási teljesítmények ágazatok közötti allokáció ja; 11. 6

72 (2) A Közlekedésszervező által alkalmazott személyszállítási kőzszolgáltatások díjait, pótdíjakat, és a díjalkalmazási feltételeket, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezményeket a feladatellátási szerződés melléklete tartalmazza. A megállapított díjak, feltételek és jogkövetkezmények legkorábban a szerződésmódosítás aláírását követő 35. naptól alkalmazhatóak és legkésőbb a bevezetést megelőző 30. napon a közlekedésszervezö a honlapján köteles közzétenni. (4) Az autóbusszal végzett külőncélú menetrend szerinti személyszállítási szaigáitató tevékenységét, a Busztv. 14. (4) bekezdése szerinti külön rendeletben foglaltak és a kiadott járati engedélyekben foglaltak betartását a Közlekedésszervező ellenőrzi. Az ellenőrzés során tapasztaltakat a Közlekedésszervező jegyzőkönyvben rögzíti, amelynek egy példányát a Fővárosi Önkormányzat részére a jegyzőkönyv felvételét követő 15 napon belül a szükséges intézkedések megtétele céljából átad. A jegyzőkönyvhöz mellékelni kell a Kőzlekedésszervező irásba foglalt álláspontját is. (2) A Közlekedésszervező által alkalmazott személyszállítási kőzszolgáltatások díjait, pótdíjakat, és a díjalkalmazási feltételeket, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezményeket a feladatellátási szerződés melléklete tartalmazza. A megállapított díjak, feltételek és jogkövetkezmények legkorábban a szerződésmódosítás aláírását követő 35. naptól alkalmazhatóak és legkésőbb a bevezetést megelőző 30. napon a közlekedésszervező a honlapján köteles kőzzétenni. E határidők alkalmazása mellőzhető, ha a díjak, pótdíjak, és a díjalkalmazási feltételek, továbbá ezek megsértése esetén érvényesíthető jogkövetkezmények változását új szaigáitatás bevezetése indokolja, vagy a változás az utasok számára előnyös. (4) Az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti személyszállítási szaigáitató tevékenységét, a Személyszállítási tv. 49. (3) bekezdés c) pontja szerinti külön rendeletben foglaltak és a kiadott járati engedélyekben foglaltak betartását a Közlekedésszervező ellenőrzi. Az ellenőrzés során tapasztaltakat a Közlekedésszervező jegyzőkönyvben rögzíti, amelynek egy példányát a Fővárosi Önkormányzat részére a jegyzőkönyv felvételét követő 15 napon belül a szükséges intézkedések megtétele céljából átad. A jegyzőkönyvhöz mellékelni kell a Közlekedésszervező irásba foglalt álláspontját is. 17. (7) E rendelet alkalmazása során a (7) E rendelet alkalmazása során a Közlekedésszervező e rendelet szerinti feladat- Közlekedésszervező e rendelet szerinti ellátás keretében végzett tevékenysége feladat-ellátás keretében végzett a) az , 12., 14., 17., 18., 20., 21., 23. tevékenysége és 26. pontjai szerinti feladatok tekintetében a BKV Zrt. által korábban (e rendelet hatálybalépése előtt) végzett ugyanezen tevékenység, míg b) az e rendeletben szereplő egyéb feladatok tekintetében pedig a Fővárosi Önkormányzat által korábban (e rendelet hatálybalépése előtt) végzett ugyanezen tevékenység jogutódjának tekintendő. a) az , 16., 17., 20., 21., 23., 24., 28. és 31. pontjai szerinti feladatok tekintetében a BKV Zrt. által korábban (e rendelet hatálybalépése előtt) végzett ugyanezen tevékenység, míg b) az e rendeletben szereplő egyéb feladatok tekintetében pedig a Fővárosi Önkormányzat által korábban (e rendelet hatálybalépése előtt) végzett ugyanezen tevékenység jogutódjának tekintendő. 7

73

74 FELADAT-ELLÁTÁSRÓL ÉS KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL SZÓLÓ KERETMEGÁLLAPODÁS l. SZ. MÓDOSÍTÁSA Jelen szerződésmódosítás (a továbbiakban: a "Módosítás") alulírott helyen és naponjött létre: egyrészről: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA (1052 Budapest, Városház utca 9-11.; képviseletében eljár: Tarlós István, főpolgármester, a továbbiakban: "Önkormányzat") másrészről BKK BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZÁRTKÓRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (székhelye: 1052 Budapest, Városház utca 9-11., képviseletében eljár: Vitézy Dávid, vezérigazgató; a továbbiakban: "BKK") (a továbbiakban együttesen a "Felek", külön-külön mindegyikük egy "Fél") között, az alábbi feltételekkel l A MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA A Felek megállapítják, hogy közöttük április 27. napján Feladat-ellátásról és Közszolgáltatásról szóló Keretmegállapodás (a továbbiakban: "Megállapodás") jött létre. A Felek az állami támogatásokra vonatkozó európai uniós szabályoknak való megfelelés biztosítása érdekében felülvizsgálták a Megállapodás időbeli hatályára, a Megállapodásban foglalt, BKK-nak átadott egyes feladatok jogi természetére, illetve az egyes közszolgáltatási feladatok kapcsán rögzített ellentételezés elemeire vonatkozó rendelkezéseket A személyszállítási szolgáltatásokról szóló évi XLI. törvény július l-jén hatályba lép, erre tekintettel a Felek az új törvénynek való megfelelőség biztosítása érdekében is módosítani kívánják a Megállapodást. A Felek továbbá a Megállapodás egyes rendelkezései kapcsán utólag észlelt formai pontatlanságokat kon"igálni kívánják. Fentiekre tekintettel a Felek a Megállapodást a jelen Módosításhoz függelékként csatolt egységes szerkezetű dokumentumban foglaltak szerint, július l-jei hatállyal módosítják. 2 A MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSSAL ÉRINTETT RENDELKEZÉSEI 2.1. A Megállapodás Második Részének módosítása A Megállapodás pontját a Felek az alábbi szövegrésszel egészítik ki: A Felek rögzítik, hogy a BKV, mint az Önkormányzat tulajdonában lévő, korábban egyedüli személyszállítási közszolgáltató, a április 30-ig hatályos szolgáltatási szerződés alapján folytatott közszolgáltatási tevékenysége kapcsán jelentős banki hitelfelvételre kényszerült, me/y hitelek jelentős része a jelen Megállapodás alapján a BKK által megkötendő új közszolgáltatási szerződés hatály ba lépését követően jártak vagy járnak le. Az Önkormányzat

75 a BKK számára előírt közlekedésszervezői feladatok elláthatósága és a közszolgáltatás fenntartása érdekében biztosítani kívánja a BKK-val kötött Keretmegállapodáson keresztül, hogy a BKV képes legyen hiteleinek tőke- és kamattörlesztésére, illetve a felveendő/felvett hitelei visszafizetésére. A BKK mind a közszolgáltatást megrendelő közlekedésszervezőként, mind a BKV jelen Megállapodás szerinti vagyonkezelőjeként mindent megtesz annak érdekében, hogy e célkitűzés teljesíthető legyen. Ennek megfelelően a BKK vállalja, hogy az Önkormányzat által mindenkor biztosított forrás terhére a BKV-val megkötött közszolgáltatási szerződés rendelkezésein keresztül biztosítja az alábbiakat: a. a BKV által a közszolgáltatás indokolt költségei között kimutatott, a BKV hitelei kamatait - ha azok egyéb bevételekkel nem fedezettek indokolt költségként elismeri, tekintettel arra, hogy a kamatteher a BKV által korábbi szerződés alapján nyíiftott, de a jelenlegivel lényegében azonos tartalmú közszolgáltatás aluljinanszírozottsága miatt terheli a BKV-t; b. a BKV gazdálkodásának ésszerűsítését célzó vagyonkezelői tevékenysége mellett a közszolgáltatás megrendelőjeként a tőketörlesztést is lehetövé kívánja tenni a BKV számára azáltal, hogy évről évre biztosítja a hazai és uniós jogszabályoknak is megfelelő, indokolt mértékű és az Önkormányzat teherviselő-képességél is szem előtt tartó ésszerű nyereséget; c. amennyiben a Keretmegállapodás fittamideje alatt a BKV hiteleinek tőke összege nem keriif teljes összegében visszajizetésre, a BKK mindent megtesz annak érdekében, hogy a BKV fennálló hitelei adósságszolgálatához sziikséges forrásokat továbbra is megtérítse a Keretmegállapodás meghosszabbítása esetén a BKV-nak, illetve amennyiben e Keretmegállapodás nem keriif meghosszabbításra egyéb módon gondoskodik a források biztosításáról. Az Önkormányzat a BKK fenti kötelezettségvállalásai kapcsán az azok teljesíthetőségéhez szükséges forrásokat akként biztosítja, hogy egyfelől a Közlekedésszervezői Forrással való elszámolás során a BKK fentiekre tekintettel indokoltan felmeriilt ráfordításait elismeri, másfelől a SKKforrásigény-tervezése vagy a Közlekedésszervezői Éves Mellékletben rögzített forrás összegének menetrendi év közbeni módosítása során az esetleg szükségessé váló többlet-forrásigényt elismeri és teljesítőképességéhez mérten a szükséges forrásokat biztosítja. A Felek tudomásul veszik, hogy a BKK kizárólag az Önkormányzat által rendelkezésre bocsátottforrás terhére tudja teljesíteni a jelen pontban rögzített kötelezettségeit." 2.2. A Megállapodás l. sz. melléldetének módosítása A Megállapodás l. sz. mellékletének 1.9. pontját a Felek az alábbiak szerint módosítják: "1.9. A csoportos 24 órás jegy a vásárlásakor a vevő kérésének megfelelően feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át (azaz az érvényesség kezdetét követő napnak az érvényesség kezdeteként megjelölt időpontjáig) érvényes. A csoportos 24 órás jegyet legfeljebb 5 fő együtt, egy járműben (szerelvénynél egy kocsiban) történő utazásnál veheti igénybe. " A Megállapodás l. sz. mellékletének pontjának utolsóbekezdéséta Felek az alábbiak szerint módosítják: 2

76 "A helyszínen váltott vonaljegy érvényessége azonos a vonaljegynél feltüntetettekkel, továbbá érvényes a hajójáratokon is. Váltható a járművön (ahol erre lehetőség van), vagy az utazási jogosultságot ellenőrző személyzettől " A Megállapodás l. sz. mellékletének pontját a Felek az alábbiak szerint módosítják: "1.21. A közösségi közlekedés járművein utazást megkezdeni- a l 0.1. c) panijában foglaltak kivételével- csak érvényes jeggye! vagy bérlettelle het. Az utas és a szolgáltató között ráutaló magatartás alapján is szerződésjön létre. Ezért, ha az utas a szerződésifeltételeket nem tarija be, vagy dijfizetés nélkül utazik, és ellenőrzés eselén a helyszínen nem egyenlíti ki a pótdijat, köteles arcképes igazolványt, vagy egyéb arcképes azonosító okmányt bemutatni. Ráutaló magatartásnak a járműre történő folszáll ás, vagy a peronzár átlépése minősül. " A Megállapodás l. sz. mellékletének pontját a Felek az alábbiak szerint módosítják: "1.22. Az pontokbanfelsoroltjegyeket a metrón, aföldalatti vasúton és a HÉV olyan állomásain és megállóhelyein, ahol a peronzár vonal fel van festve, az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás után a jegykezelő készülékkel kell érvényesíteni. Vonal-, gyíijtő-, helyszínen váltott vonal-, átszálló- vagy metrószakaszjeggyel történő utazás esetén a metróvonalak közölti átszállásnál nem kell új jegyet érvényesíteni. A helyszínen váltott vonaljegyet a hajójáratokon a személyzet kezeli. Az pontban szereplő környéki vonaljegyeketfelszállás után kell érvényesíteni. " A Megállapodás l. sz. mellékletének 2.1. paniját a Felek az alábbiak szerint módosítják: "2.1. A kutyaszállítás dija a kutya méretétől függetlenül a hajó járaton a függelék B) táblázatában szereplő helyszínen váltott vona/jegy, más járaton azonos az adott távolságra érvényes teljes árú menetdijjal- de legfeljebb a vonaljegy árával az elővárosi vasút (HÉV) vonalain az 1.16., és pontokban szereplő jegyfajták a vonal teljes hosszára érvényesek. Dijmentes a kutya szállítása, ha az a kézipoggyász megengedett méretét meg nem haladó, állatok utaztatására alkalmas eszközben történik a 4.1. pontnak megfelelően." A Megállapodás l. sz. mellékletének 3.1. pontját a Felek az alábbiak szerint módosítják: "3.1. A bérletigazo/ványak kiállításának költsége az utast terheli. A dijat a fiiggelék szerinti alapdij, a J) táblázat szerinti termék-dijszorzó és amindenkori AFA-kulcs alkalmazásával kell megállapítani, a táblázatban szereplő kerekítési szabály szerint. A bérletigazolvány rovatait az utas köteles megfelelően kitölteni. A teljes árú bérletigazolvány érvényessége l O évig, a nyugdijas bérletigazolvány érvényessége a rajta feltüntetett időpontig - amennyiben a kedvezményre jogosító dokumentumban szerepel lejárati dátum is, akkor addig -, de legfeljebb sz int én l O évig terjed. A bérletigazolványok kiváltásához egy darab l évnél nem régebbi, sima hátterű - más célra még nem használt - 3,5x4,5 cm-es, jó minőségű igazolványkép sziikséges, me ly készülhet nyomtatóval is fotópapírra. A képen más személy( ek) vagy tárgy(ak) nem lehet(nek). " A Megállapodás l. sz. mellékletének 4.3. pontját a Felek az alábbiak szerint módosítják: "4.3. Kerékpár csak dijfizetés ellenében szállítható azokon a közösségi köz/ekedési járműveken, amelyeknél a kerékpár szállítására utaló jelzés kívülről jól láthatóan elhelyezésre került. Az ilyen jelzés nélküli járműveken kerékpár szállítása tilos. A kerékpár szállításáért a hajó járaton a függelék B) táblázatában szereplő helyszínen váltott 3

Kezességi Szerződés. lépésétől számított 4 év + J nap, de nem később, mint a rendelkezésre tartási idöszak lejáratát követő 4 év + l nap

Kezességi Szerződés. lépésétől számított 4 év + J nap, de nem később, mint a rendelkezésre tartási idöszak lejáratát követő 4 év + l nap amely létrejött Kezességi Szerződés egyrészről a GRÁNIT Bank Zártkörű en Működő Részvénytársaság (l 095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8., cégjegyzékszám: 01-10-041028., adószám: 10189377-2-44), mint jogosult

Részletesebben

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség)

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) OTP BANK Nyrt. Szerződésszám: Előadó: KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) amely létrejött egyrészről az OTP BANK NYRT., (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., nyilvántartásba vette a

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I F O R G Ó E S Z K Ö Z H I T E L. Hatályos: július 3-tól

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I F O R G Ó E S Z K Ö Z H I T E L. Hatályos: július 3-tól H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I F O R G Ó E S Z K Ö Z H I T E L Hatályos: 2017. július 3-tól I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám:

Részletesebben

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS SZT-. ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Pér Község Önkormányzata mint engedményező (cím: 9099 Pér, Szent Imre utca 1.; törzsszám: 727837; adószáma: 15727835-2-08; képviseletében eljár:

Részletesebben

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft.

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. 3100 Salgótarján, Salgó út 52. tel.: 32/520-225 fax: 32/520-226 3101 Pf.: 243. Ikt. szám: 425

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 2. napirendi pont: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata folyószámla hitelkeret szerződésének megkötéséről

Jegyzőkönyvi kivonat. 2. napirendi pont: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata folyószámla hitelkeret szerződésének megkötéséről Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. március 8-ai rendkívüli közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 2. napirendi pont: Előterjesztés Sopron Megyei

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Lombard fedezet mellett magánszemélyek részére

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Lombard fedezet mellett magánszemélyek részére KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Lombard fedezet mellett magánszemélyek részére amely létrejött egyrészről a Hungária Takarék Takarékszövetkezet Székhelye: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 9 Cégjegyzék száma: 17-02-000588

Részletesebben

Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről

Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről A Lakiteleki Takarékszövetkezet 013/2014. számú saját szabályzata Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről Hatálybalépés időpontja: 2014. október 16. Tartalomjegyzék 1. Az Üzletszabályzat tárgya,

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám: 12-02-000365

Részletesebben

Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről

Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről A Lakiteleki Takarékszövetkezet 013/2014. számú saját szabályzata Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről Hatálybalépés időpontja: 2014. október 16. Tartalomjegyzék 1. Az Üzletszabályzat tárgya,

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 209/2014.(X.30.) számú határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 209/2014.(X.30.) számú határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 209/2014.(X.30.) számú határozata a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. "Sóstó 2015/A" kötvényének átstrukturálásáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta, és jóváhagyta

Részletesebben

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL ÉRVÉNYES: 2015. március 02.-től VÁLLALKOZÓI HITELEK Érvényes a 2015. március 02-től befogadott igénylésekre. : magánszemély által

Részletesebben

INTRUM JUSTITIA KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE (FOGYASZTÓI ÜZLETÁG)

INTRUM JUSTITIA KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE (FOGYASZTÓI ÜZLETÁG) INTRUM JUSTITIA KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE (FOGYASZTÓI ÜZLETÁG) 7/2015. (XI.01.) 1. A Szerződés tárgya A Megbízott kötelezettséget

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ADATLAP fizetési könnyítési (fizetési halasztási, részletfizetési) kérelmek elbírálásához gazdasági társaságok részére I. Kérelmező azonosító adatai Kérelmező neve: Székhelye:

Részletesebben

A./I Kölcsönszerződés-módosítás

A./I Kölcsönszerződés-módosítás A./I Kölcsönszerződés-módosítás másrészről Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zártkörűen Működő Részvénytársaság (7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37., cg.:02-0-060272, adószám:886895-2-02, statisztikai számjel:

Részletesebben

Elszámolási megállapodás

Elszámolási megállapodás [Vonalkód] [Vonalkód } ikt. szám: [Iktatószám] Elszámolási megállapodás amely létrejött egyrészről Budapest Főváros Önkormányzata (székhelye: 1052 Budapest, Városház utca 9-11.; törzskönyvi azonosító szám:

Részletesebben

Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám:

Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám: Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám: K Ö L C S Ö N S Z E R ZŐDÉS egységes területalapú támogatás és ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatás megelőlegezésére A szerződő felek

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél 2017.07.01. és 2017.10.31. között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN esetében alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2017. november 01. Közzététel napja:

Részletesebben

Oldal 1 / 5 MEGÁLLAPODÁS

Oldal 1 / 5 MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS tőkekivonás alapján teljesítendő kifizetés nem pénzbeli vagyoni juttatással követelés átruházásával történő teljesítéséről, és a követelés engedményezéséről Regionális Fejlesztési Zártkörűen

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre HITEL HIRDETMÉNY 1 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre 1 Tartalom 1. Fogalomtár...3 2. Rulírozó-, és folyószámlahitel (VRULIROZÓ; VFOLYÓSZLA)...5 3. Rövid lejáratú hitel (éven belüli) (FORGÓÉBEL1;

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület október 16-án tartandó rendkívüli ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület október 16-án tartandó rendkívüli ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017. október 16-án tartandó rendkívüli ülésére. Tárgy: LED közvilágítás korszerűsítése és üzemeltetése (3). Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

KERETSZERZŐDÉS GARANCIA-VÁLLALÁSRA

KERETSZERZŐDÉS GARANCIA-VÁLLALÁSRA Iktatószám: 533///2018 KERETSZERZŐDÉS GARANCIA-VÁLLALÁSRA A szerződő felek: egyrészről: Székhelye:. Statisztikai azonosítója: Pénzforgalmi jelzőszáma: -- Cégjegyzék száma: -- Cégbíróság: Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS

FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS Jelen hitelkeretszerződés (a továbbiakban: Szerződés) a CIB Bank Zrt. (székhely/levelezési címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága;

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város. Javaslat kamatmentes kölcsön nyújtására a Salgótarjáni Acélárugyár Zrt.,,cs.a. munkavállalói részére

Salgótarján Megyei Jogú Város. Javaslat kamatmentes kölcsön nyújtására a Salgótarjáni Acélárugyár Zrt.,,cs.a. munkavállalói részére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Iktatószám: 9693/2014. Javaslat kamatmentes kölcsön nyújtására a Salgótarjáni Acélárugyár Zrt.,,cs.a. munkavállalói részére Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján

Részletesebben

Értékpapírkölcsön-keretszerződés a Takarék Alapkezelő Zrt. általi kölcsönbe adásra

Értékpapírkölcsön-keretszerződés a Takarék Alapkezelő Zrt. általi kölcsönbe adásra Értékpapírkölcsön-keretszerződés a Takarék Alapkezelő Zrt. általi amely létrejött egyrészről a Takarék Alapkezelő Zrt. (székhely: 1122 Budapest, Pethényi köz 10., cégjegyzékszám: Cg.01-10-045577, adószám:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Forgalmazott termékek. A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Széchenyi-Kártya alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Forgalmazott termékek. A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Széchenyi-Kártya alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Forgalmazott termékek A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Széchenyi-Kártya alkalmazott kondíciókról Érvényes: 2019. március 05. A hirdetmény közzététele: 2019. március 05. Havi számlavezetési

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2017. december 11-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY 2017. április 1-től visszavonásig Az M7 TAKARÉK Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. január 11-től Havi számlavezetési díj I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Bankon kívüli papíralapú

Részletesebben

HITELSZERZŐDÉS bankszámla-hitelkeret igénybevételéhez A szerződő felek

HITELSZERZŐDÉS bankszámla-hitelkeret igénybevételéhez A szerződő felek 14. sz. melléklet Cenzúraszám: HITELSZERZŐDÉS bankszámla-hitelkeret igénybevételéhez A szerződő felek: egyrészről a Rétköz Takarékszövetkezet (cím: 4600 Kisvárda, Szent László út 68, cégjegyzékszám: 15-02-050264

Részletesebben

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Takarékszövetkezet/Bank (a továbbiakban Hitelintézet) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Hatálybalépés napja: 2011. április 1. A Király Hitel elengedhetetlen szerződéskötési feltétele,

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A 5. számú melléklet Havi számlavezetési díj H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. január 01-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Bankon

Részletesebben

TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Sorszám: TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Közbeszerzési tanácsadás szolgáltatáscsomag Tanácsadás telefonon, írásban, személyesen, valamint előadások és kiadványok formájában. Vevőszolgálati Iroda: Közbeszerzési

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: január 16-tól

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: január 16-tól TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017. január 16-tól A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 07. december -től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú forint átutalási Bankon kívüli elektronikus

Részletesebben

I. Hitelszerződés /Garancia Megbízási Szerződés és Garanciakeret-szerződés

I. Hitelszerződés /Garancia Megbízási Szerződés és Garanciakeret-szerződés TÁJÉKOZTATÓ Vállalati Hitel-, Kölcsön-, és Garancia szerződések valamint ezen ügyletekhez kapcsolódó biztosítéki és zálog szerződések közokirati formában tett egyoldalú tartozáselismerő nyilatkozatainak

Részletesebben

STANDARD ÉS JOKER SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE

STANDARD ÉS JOKER SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Rakamaz Takarék (a továbbiakban Hitelintézet) STANDARD ÉS JOKER SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2010. június 11. 1 1. Joker Személyi Kölcsön kondíciói: A kölcsön összege 50 000 Ft és

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzata

Csolnok Község Önkormányzata Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (IX.16) számú önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A 5. számú melléklet Havi számlavezetési díj H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Bankon kívüli papíralapú forint

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. január 05-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: November 15-től

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: November 15-től H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2017. November 15-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú forint átutalási Bankon kívüli

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I K Á R T Y A Hatályos: 2018. április 1től Havi számlavezetési díj I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Bankon kívüli papíralapú forint

Részletesebben

KEZESI SZERZŐDÉS (kezességvállalásra vonatkozó megbízási szerződés)

KEZESI SZERZŐDÉS (kezességvállalásra vonatkozó megbízási szerződés) KEZESI SZERZŐDÉS (kezességvállalásra vonatkozó megbízási szerződés) Pkv/ /20 amely létrejött egyrészről a. (székhely:.., Cg.:., adószám:, képviseli:..), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), úgyis mint

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2012. október 18.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2012. október 18. Javaslat Ózd Város Önkormányzata szennyvízcsatorna és szennyvíztisztító telepének korszerűsítése című KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0060 számú pályázat megvalósításához szükséges önerő hitelek igénybevételére

Részletesebben

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Bevezető A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) értékesítő tevékenységként

Részletesebben

HITELKÁRTYA SZERZŐDÉS

HITELKÁRTYA SZERZŐDÉS HITELKÁRTYA SZERZŐDÉS Jelen hitelkártya szerződés (a továbbiakban: Szerződés) a CIB Bank Zrt. (székhely/levelezési címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága;

Részletesebben

Budapest Fővárosi Városrehabilitációs Keret keretében. Együttműködési Megállapodás minta, amely létrejött

Budapest Fővárosi Városrehabilitációs Keret keretében. Együttműködési Megállapodás minta, amely létrejött Budapest Fővárosi Városrehabilitációs Keret keretében Együttműködési Megállapodás minta, amely létrejött Ügyiratszám: FPH / - /2014 egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint támogató (továbbiakban:

Részletesebben

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10)

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10) Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2018. szeptember 03 -tól/től visszavonásig Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön

Részletesebben

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10)

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10) Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2017. szeptember 01 -tól/től visszavonásig Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön

Részletesebben

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Amely létrejött egyrészrõl a POINTERNET-DB Elektronikus Kereskedelmi Kft. (székhely: 1029 Budapest, Ördögárok u. 142., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-685342, adószám: 11961143-2-41,

Részletesebben

RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁSI HITELEKRŐL, FOLYÓSZÁMLAHITELRŐL

RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁSI HITELEKRŐL, FOLYÓSZÁMLAHITELRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁSI HITELEKRŐL, FOLYÓSZÁMLAHITELRŐL ÉRVÉNYES: 2015. április 1-től 1 JELENLEG ÉRTÉKESÍTETT KÖLCSÖNÖK: Érvényes a 2015. február 02-től befogadott

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2017. július 3-tól I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú forint átutalási Bankon kívüli elektronikus

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetményben a személyi hitel kamata változott a báziskamat

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2019. február 28-tól I. Számlavezetéssel kapcsolatos ak Havi számlavezetési Bankon kívüli papíralapú forint átutalási Bankon kívüli elektronikus

Részletesebben

1. AZ IGÉNYLŐ VÁLLALKOZÁS ALAPADATAI

1. AZ IGÉNYLŐ VÁLLALKOZÁS ALAPADATAI Útdíj Hitelprogram hitelkérelmi adatlap társas vállalkozások részére Az adatlap átvétele nem kötelezi a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt.-t a hitelnyújtásra! Az iroda tölti ki! A hitelkérelmi adatlapot

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. január 05-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

FOGYASZTÁSI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ingatlanfedezet nélkül

FOGYASZTÁSI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ingatlanfedezet nélkül FOGYASZTÁSI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ingatlanfedezet nélkül amely létrejött egyrészről Veresegyház és Vidéke Takarékszövetkezet (2112 Veresegyház, Fő út 53., cégjegyzékszám: 13-02-050250, KSH szám: 10045277 6419

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék Személyi Kölcsön standard

Részletesebben

éven belüli kölcsön felvételéről

éven belüli kölcsön felvételéről E LŐTERJESZTÉS éven belüli kölcsön felvételéről Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 19-i rendkívüli ülésére. Előterjesztők: Stayer László polgármester Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN TÚLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

FORINT ALAPÚ ÉVEN TÚLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN TÚLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám: 12-02-000365 statisztikai

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1133 Budapest, Pozsonyi u. 56.) (a továbbiakban: NFÜ), képviseli: dr.

M E G Á L L A P O D Á S. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1133 Budapest, Pozsonyi u. 56.) (a továbbiakban: NFÜ), képviseli: dr. M E G Á L L A P O D Á S 1. sz melléklet a 3. napiredni ponthoz amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1133 Budapest, Pozsonyi u. 56.) (a továbbiakban: NFÜ), képviseli: dr. Vági Márton

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS-tervezet Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázati felhíváshoz Pályázatírás tárgyában amely létrejött egyrészről Hajdúnánási

Részletesebben

HV-1/2018. H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

HV-1/2018. H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A HV-1/2018. H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. április 01-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztató általános információkat tartalmaz, mely teljes körűen, a jelzáloggal fedezett,

Részletesebben

CORRIGIA PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZRT. KONDÍCIÓS LISTÁJA (Általános Szerződéskötési Feltételek Kölcsönszerződésekhez melléklete) Hatályos:

CORRIGIA PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZRT. KONDÍCIÓS LISTÁJA (Általános Szerződéskötési Feltételek Kölcsönszerződésekhez melléklete) Hatályos: CORRIGIA PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZRT. KONDÍCIÓS LISTÁJA (Általános Szerződéskötési Feltételek Kölcsönszerződésekhez melléklete) Hatályos: 2018.08.01-től GOP 4.1./ KMOP 1.3.1 Új Széchenyi Mikrohitel / Új Széchenyi

Részletesebben

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE Kölcsönszerződés 2.sz. függeléke SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. július 01. A Király Hitel elengedhetetlen

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetmény módosítására a 2014. évi LXXVIII. törvény

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott HIRDETMÉNY A Jogelőd KisRába menti Takarékszövetkezetnél 2017. október 1. és 2017. október 31. között forgalmazott Ingatlan célú nem támogatott Takarékszövetkezeti Kölcsön esetében alkalmazott kondíciókról

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. a Start Garancia Pénzügyi Szolgáltató Zrt. garancia- és kezességvállalási díjairól és költségeiről

H I R D E T M É N Y. a Start Garancia Pénzügyi Szolgáltató Zrt. garancia- és kezességvállalási díjairól és költségeiről H I R D E T M É N Y a Start Garancia Pénzügyi Szolgáltató Zrt. garancia- és kezességvállalási díjairól és költségeiről Érvényes: 2018. március 21. napjától 1. Befektetési tőkegarancia garanciadíja Kezességi

Részletesebben

Értékpapírkölcsön-keretszerződés a Takarék Alapkezelő Zrt. általi kölcsönbe vételre

Értékpapírkölcsön-keretszerződés a Takarék Alapkezelő Zrt. általi kölcsönbe vételre amely létrejött egyrészről Lakcím/Székhely: --- Számlaszám: --- Adóazonosító jel/adószám: --- Telefonszám: --- Elektronikus levélcím: --- Postacím: --- Értékpapírkölcsön-keretszerződés a Takarék Alapkezelő

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : A 2008. március 10.

Részletesebben

HIRDETMÉNY 4/2018. Vállalkozóknak szóló kivonata Széchenyi Kártya

HIRDETMÉNY 4/2018. Vállalkozóknak szóló kivonata Széchenyi Kártya HIRDETMÉNY 4/2018. Vállalkozóknak szóló kivonata Széchenyi Kártya SZÉCHENYI KÁRTYA Érvényes 2018. július 01-től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési

Részletesebben

2013. május 17. NAPJÁN KELT IBI SZÁMÚ KÉSZFIZETŐ KEZESSÉGVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS

2013. május 17. NAPJÁN KELT IBI SZÁMÚ KÉSZFIZETŐ KEZESSÉGVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9 telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu 2013. május 17. NAPJÁN KELT IBI-13-0013-7 SZÁMÚ KÉSZFIZETŐ

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. DECEMBER 8.-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. DECEMBER 8.-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. DECEMBER 8.-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1198/2011. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat adósságállománya állami átvállalásához

Részletesebben

CIB Partner kedvezmény Magánszemélyek részére

CIB Partner kedvezmény Magánszemélyek részére Hatályos: 2014. január 1-től A kedvezménycsomag igénybevételére azon magánszemélyek jogosultak, akik munkajogviszonyuk vagy egyéb (pl. tagsági) - az Együttműködési megállapodásban megjelölt - jogviszonyuk

Részletesebben

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár szerződés száma :./... MUNKÁLTATÓI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapest Országos Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár (1138 Budapest, Váci út 193.) továbbiakban a Pénztár, valamint Név:... Cím:...

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

2. KÖTET 4. FEJEZET TELJESÍTÉSI GARANCIA FORMANYOMTATVÁNY A

2. KÖTET 4. FEJEZET TELJESÍTÉSI GARANCIA FORMANYOMTATVÁNY A 2. KÖTET 000061 4. FEJEZET TELJESÍTÉSI GARANCIA FORMANYOMTATVÁNY A A Szerződés vábbiakban "Szerződés ") rövid leírása (a to- Kedvezményezett neve és címe (a továbbiakban "Jogosult", akit a Szerződéses

Részletesebben

HUF EUR, USD 3 Esedékesség. a futamidőnek megfelelő BUBOR 4 + 3% / 5% 5

HUF EUR, USD 3 Esedékesség. a futamidőnek megfelelő BUBOR 4 + 3% / 5% 5 Kondíciós lista magánszemélyek részére Fizetési számla követelés vagy állampapír fedezete mellett nyújtott, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan, magánszemélyek részére 1. A hitelkeret

Részletesebben

INAKTÍV NEM FORGALMAZOTT TERMÉKEK HIRDETMÉNYE

INAKTÍV NEM FORGALMAZOTT TERMÉKEK HIRDETMÉNYE INAKTÍV NEM FORGALMAZOTT TERMÉKEK HIRDETMÉNYE A Mátra Takarékszövetkezet, mint a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet jogelődje által 2017.12.31-ig forgalmazott termékek hirdetményei HV-I-2/2018.sz. H I R D E T

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. augusztus 13-tól I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú

Részletesebben

TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE

TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet (a továbbiakban Hitelintézet) TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. október 1. 1. Takarék Classic Személyi Kölcsön

Részletesebben

A JELZÁLOGFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT LAKOSSÁGI HITELEKRŐL

A JELZÁLOGFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT LAKOSSÁGI HITELEKRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A JELZÁLOGFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT LAKOSSÁGI HITELEKRŐL OTTHONTEREMTÉSI JELZÁLOGHITEL ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSÉRE, VÁSÁRLÁSÁRA (1 ÉVES REFERENCIA-KAMATLÁB PERIÓDUS)

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2018. augusztus 13-tól I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A február 01-től szerződött ügyletekre

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A február 01-től szerződött ügyletekre HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1 1 A 2016. február 01-től szerződött ügyletekre 1 önkormányzati ügyfelek részére Tartalom 1. Fogalomtár...3 2. Rulírozó hitel (ÖNKRUL1HBU)...5 3. Önkormányzati

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016. október 01-jétől A a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék

Részletesebben

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére amely létrejött egyrészről a (1053, Budapest, Szép u. 2., Cg.: 01-10-046204),

Részletesebben

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET)

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) 1. sz. melléklet SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) TAKARÉK CLASSIC ÉS CLASSIC PRÉMIUM SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. január 01. 1 1. Takarék Classic Személyi

Részletesebben

e.)*adminisztrációs díj: a futamidő alatt, a mindenkori kölcsöntartozás összege után, a törlesztőrészlettel

e.)*adminisztrációs díj: a futamidő alatt, a mindenkori kölcsöntartozás összege után, a törlesztőrészlettel K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1. Telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000 Fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény Jelzáloglevél kamattámogatásos hitel kondíciókról érvényes a 12/2001

Részletesebben

ADATLAP Gazdasági társaság (egyéb gazdálkodó szervezet) fizetési könnyítésre/ mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Gazdasági társaság (egyéb gazdálkodó szervezet) fizetési könnyítésre/ mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához A.) A kérelem adatai: * = A kívánt rész(ek) aláhúzandó(k)! ADATLAP Gazdasági társaság (egyéb gazdálkodó szervezet) fizetési könnyítésre/ mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. A kérelem benyújtásának

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: 2016. január 01. I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú forint Bankon kívüli elektronikus forint

Részletesebben

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: január 1-től

H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I - K Á R T Y A Hatályos: január 1-től H I R D E T M É N Y S Z É C H E N Y I K Á R T Y A Hatályos: 2016. január 1től I. Számlavezetéssel kapcsolatos díjak Megnevezés Díjtétel Esedékesség Havi számlavezetési díj Bankon kívüli papíralapú forint

Részletesebben

154/2011. (IX.6.) Kt. sz. határozat visszavonása és új határozat elfogadása folyószámla-hitel felvétele tárgyában

154/2011. (IX.6.) Kt. sz. határozat visszavonása és új határozat elfogadása folyószámla-hitel felvétele tárgyában Tárgy: 154/2011. (IX.6.) Kt. sz. határozat visszavonása és új határozat elfogadása folyószámla-hitel felvétele tárgyában H a t á r o z a t i j a v a s l a t: A képviselő-testület a polgármester előterjesztésében,

Részletesebben