Útmutatók Romantic Style

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutatók Romantic Style"

Átírás

1 Útmutatók Romantic Style

2 Útmutatók Romantic Style: Fodros blúz méret Amire szükséged van: - 1,2 m rózsaszín taft anyag (anyagszélesség1,5 m) - 0,45 m fehér tüll anyag (anyagszélesség 1,5 m) - 0,50 m rózsaszín voile anyag (anyagszélesség 1,5 m) - 1,5 m szatén szalag, kb 4mm széles - különböző varró- vagy hímzőcérnák rózsaszínben - hímzés alátét a kivágáshoz - ragasztó spray - anyag színéhez illő varrócérna - fodrozó talp - zsinórfelvarró talp Anyagajánlás: Taft anyag vagy olyan fényes anyag, melynek tartása van a blúzhoz. Átlátszó anyagok a fodrokhoz, melyek fodrozhatók a fodrozó talppal. Amit tudnod kell: Az anyag a díszítő öltések miatt kissé összehúzódik. Ezért a díszítendő külső részt 2,5 cm varrásráhagyással kell kiszabni és csak a díszítés befejezése után kell visszavágni. Ehhez tedd a papír szabásmintát még egyszer pontosan az anyagra és vágd vissza 1,5 cm re a varrásráhagyást. Hogyan szabd ki: Varrásráhagyások: minden szélen és a szegélynél 1,5 cm, a karkivágásnál 1 cm varrásráhagyással szabd ki. Rózsaszín taft anyag: 2 x eleje 1 x háta (anyaghajtásban) 2 x kivágás pánt 2 x övtartó szalag: 1,5 cm x 8 cm (beleértve a varrásráhagyást) 1 x öv: 8 x 66 cm (beleértve a varrásráhagyást) 2 x ferdepánt, átlós száliránnyal a karkivágáshoz: 4 x 47 cm

3 Átlátszó voile, taft vagy tüll: Szakíts vagy vágj (az anyag tulajdonságai szerint) a fodorcsíkokhoz a kivágáspánton 2 cm széles csíkokat és fodrozd ezeket a fodrozó talppal (lásd a talphoz kapott leírást). Varrd össze úgy a kész csíkokat, hogy a teljes hossz kb. 1,5 m legyen. Így készül: Varratok zárása és eltisztázása 1. Zárd a vállvarratokat és vasald szét, majd tisztázd el. Tisztázd el az alsó kivágáspánt külső szélét. 2. Zárd a mellvarratot ahogyan a szabásmintában jelezve van és vasald lefelé. Karkivágás eldolgozása 3. A karkivágásokat a ferdepánttal kell eldolgozni. Vasald ehhez félbe a ferdepántot és helyezd úgy a karkivágás színére, hogy a nyitott pántszél a karkivágás felé mutasson. Varrd le a ferdepántot 1 cm távolságban. Vágd vissza a varrásráhagyást és vágd be a kerekítéseknél. Hajtsd vissza a ferdepántot a másik oldalra és tűzd le körbe, mintegy 8 mm távolságra a széltől. Kivágáspánt díszítése és felvarrása 4. Szórd be a kivágott hímzés alátétet egy kevés ragasztó spay-vel és helyezd a külső kivágáspánt alá. 5. Díszítsd a kivágáspántot különböző díszítő öltésekkel és varrócérnákkal, varrj fel zsinórokat és szalagokat a zsinórozó talppal és varrd fel a fodros szalagot. Engedd a fantáziádat szabadon szárnyalni. Próbáld ki először az öltéseket egy kis maradék hímzés alátéttel ellátott anyagon. Ha az öltések összehúzódnak, akkor lazítsd kissé a szálfeszítést. 6. Vágd azután megfelelő méretre a kivágáspántot ahogyan az elején leírtuk, tedd a kivágáspántot színével a színére az alsó kivágáspántra és dolgozd hozzá az eleje közepe szélhez. Fordítsd ki a kivágáspántot, vasald le a széleket és ha szükséges tűzd le keskenyen a kivágás mentén.

4 7. Varrd a díszített kivágáspántot a blúzra, színével a színére, és vasald a varrásráhagyást az eleje kivágáspántba. Ez után a színén a varratban rögzítsd a belső kivágáspántot, így a rögzítő varrat nem látszik. Övtartó és öv 8. Hajtsd be az övtartó mindkét szélét 5 mm behajtással, vasald le és varrd végig cikk-cakköltéssel (a pánt kész szélessége 5 mm). Tűzd fel a két övtartót az oldalvarratra kb. 4 cm-rel a derékvonal alá. Zárd ezután az oldalvarratokat és ezzel együtt rögzítsd az övtartókat is. 9. Vasald az övet félbe és a varrásráhagyásokat befelé, majd varrd össze a teljes övet. Húzd át az övet az övtartón. Szegély 10. Vasald a szegélyt a visszájára először 5 mm, majd 1 cm méretben és varrd végig kb. 8 mm szélességben.

5 Fodros szoknya méret Amire szükséged van: - 0,8 m rózsaszín taft anyag (anyagszélesség 1,5 m) - átlátszó tüll-, voile- vagy taft maradék a fodorhoz - 1,4 m zsinór kb. 4mm és finom szaténszalag a díszítéshez kis üveggyöngy - cipzár 22 cm - anyag színéhez illő varrócérna - fodrozó talp - felső anyagtovábbító talp - rejtett cipzár bevarró talp Anyagajánlás: Szoknyához: taftanyag vagy fényes anyag aminek van tartása a szoknya felső részéhez. Béléshez: olyan átlátszó anyagok, melyeknek tartása van, az alsó szoknyarészhez taft, voile vagy tüll. Amit tudnod kell: Divatos hatás eléréséhez a tüll- vagy voile anyag szélét nem kell elszegni, hanem csak levágni vagy leszakítani. Ezért nem kell varrásráhagyást adni az alsó voile és tüll szegélyhez. Az anyagvastagságtól függően egy vékony közbélés szükséges. Hogyan szabd ki: Szoknyához: Rózsaszín taft anyag: 2 x eleje felsőrész (anyaghajtásban) 2 x háta felsőrész (anyaghajtásban) 2 x csík 30 x 146 cm szoknya aljához Alsó szoknyához: fehér tüllanyag: 1 x csík 28 x 146 cm középső szoknyarész 2 x csík 16 x 146 cm alsó szoknyarész rózsaszín voile anyag: 3 x csík 12 x 146 cm alsó szoknyarészhez A lazán lelógó fodrokhoz szakíts vagy vágj le (az anyag tulajdonságától függően) 2 cm széles csíkokat a teljes anyagszélességben. Vágd a fodorszalagokat különböző hosszúságúra. Így készül: Külső szoknya felsőrész:

6 1. Helyezd az eleje és háta szoknya felsőt színét a színével egymásra (= külső szoknya felsőrész) és zárd a baloldali oldalvarratot. Vasald szét a varrásráhagyást és tisztázd el. Belső szoknya felsőrész 2. Helyezd a megmaradt eleje és háta szoknya felsőt színét a színével egymásra (= belső szoknya felsőrész) és zárd a jobboldali oldalvarratot. Vasald szét a varrásráhagyást. A nyitott oldalon helyezd a varrásráhagyást hátra, vasald le és varrd le mintegy 1 cm szélességben. Szoknya alsórészek zárása és fodrozása 3. Zárd valamennyi alsórészen az oldalvarratokat. Az alsó szoknyarészen a felsőrészhez kapcsolódva csak a cipzár jelölésig zárd az oldalvarratot. Tisztázd el a széleket, ha szükséges és vasald szét azokat. 4. A fodros hatáshoz valamennyi felső szélt varrj végig 5 mm öltéshosszal és kis távolságra készíts még egy ugyan ilyen varratot. Csomózd el az alsó szálakat a varratvégeken. 5. Szoknya: Helyezd az szoknya felsőrész alsó szélét a szoknya alsórészre színét a színére. Húzd a szoknya alsórészét az el nem csomózott szálakkal annyira össze, hogy olyan széles legyen, mint a szoknya felsőrész. Told néhány helyen a fodorszalagok és szaténszalagok végeit a két rész közé és varrd le. Csomózd el a tűzővonalakat és varrd össze a szoknya alsó- és felsőrészeket. Alsó szoknya: a középső szoknyarészt szintén összehúzva varrd a belső szoknya felsőrészhez. Húzd össze mindkét alsó szoknyarészt a tűzésvonal szálaival olyan szélességre, mint a középső szoknyarész alsó széle és varrd össze mindkét részt. Cipzár 6. Varrd a cipzárt a külső szoknya felsőrész nyitott oldalvarratába. (lásd a cipzár talp útmutatóját) Két szoknyarész összeállítása 7. A felső szoknyarész összeállításhoz told egybe a két szoknyarészt színével a színére és tűzd össze a felső szélnél. Varrd össze a felső szélt, vágd vissza a varrásráhagyást és fordítsd ki. Tűzd le a felső szélt mintegy 5 mm szélességben és tűzd le mindkét szoknya alsórészt a varrat árnyékában.

7 8. A cipzárnál varrd kézzel az alsószoknyát. Befejezés 9. Ezután valamennyi segédvarrat szálat kioldhatsz és óvatosan húzd ki azokat. 10. Akaszd fel a szoknyát egy fogasra és nézd meg, hová szeretnél még több fodrot és szaténszalagot. Vágd a már bevarrt fodrokat és csíkokat olyan hosszra, ami neked tetszik. Hajtsd be keskenyen a fodorvégeket és varrd át. Így nem fognak a fodrok kiszálalódni és a szálvégek el vannak dolgozva. Ha még több díszítő szalagot szeretnél felvinni, dugd a szalagokat az alsószoknyára úgy, hogy néhány cm-t kilógjanak és varrd fel. 11. Húzz a szaténszalagok végeire néhány üveggyöngyöt és csomózd el a szalagvégeket, hogy a gyöngyök ne tudjanak leesni.

8 Virágkarszalag hossz 17 cm Amire szükséged van: - rózsaszín taftszalag maradéka - tüll-, voile- vagy átlátszó taft maradék a fodrokhoz kis üveggyöngy - karkötő zár 2 cm széles - anyag színéhez illő varrócérna - fodrozó talp Hogyan szabd ki: rózsaszín taft anyag: 1 csík 80 x 10 cm (varrásráhagyással) anyagvirágokhoz 1 csík 6 x 15 cm (varrásráhagyással) karkötőhöz rózsaszín voile anyag: 1 x csík 2 cm széles fodorhoz a karkötőre. Szakítsd vagy vágd (az anyag tulajdonságai szerint) a csíkokat és fodrozd őket a fodrozó talppal. Vágd végül a fodorszalagokat 13 cm hosszúságura. Így készül: Virág készítése 1. Hajtsd a csíkokat az anyagvirághoz félbe és tűzd le a nyitott szélt 5 mm öltéshosszal. Tartsd meg az alsószálat mindkét végén és húzd össze a csíkot a két felső szálnál fogva kb cm hosszra. 2. Hajtsd a csíkot spirálformában virággá és varrd össze kézzel néhány öltéssel az alsó szélét. Karkötő varrása

9 3. Hajtsd a karkötőt hosszában és hajtsd befelé a hosszanti- és keresztszéleket. Tűzd körbe a karkötőt kb. 2 mm szélességben. 4. Varrd fel a fodorszalagot a karkötőre és rögzítsd mindkét végére a karkötő zárat. Befejezés 5. Tűzd a virágot a karkötő közepére és varrd fel kézzel. A virág közepére még felvarrhatsz néhány üveggyöngyöt. Fodros párna Méret 50 x 50 cm Amire szükséged van: - 0,55 m rózsaszín dekoranyag (szélesség 1,5 m) - 0,40 m rózsaszín taft anyag (szélesség 1,5 m) - rózsaszín voile anyag maradéka (szélesség 1,5 m) - 1 m szaténszalag kb. 4mm - 7 gomb (átmérő kb. 1,8 cm) - különböző díszgyöngyök - különböző varró- vagy hímzőcérnák rózsaszínben - hímzővlies a nyíláshoz és gomblyukakhoz - ragasztó spray - anyag színének megfelelő varrócérna - fodrozó talp - zsinórozó talp Anyagajánlás: Dekor-, taft anyagok vagy fényes és erős anyag. Átlátszó anyagok a fodrokhoz, melyek a fodrozó talppal fodrozhatók. Amit tudnod kell: Az anyag fajtájától függően a gomblyukak és a díszítő öltések szebbek lesznek, ha letéphető hímzővliest aláteszel. Ha a díszítő öltések összehúznak, akkor a szálfeszítés lazításával tudod ezt megakadályozni. Hogyan szabd ki: Nem kell varrásráhagyást rászámolni. Minden ráhagyás (1 cm a varrathoz) a méretbe bele van számolva. Dekoranyag: 1 négyszög 52 x 90 cm a borításhoz Taft anyag: 1 csík 52 x 27 cm díszítéshez, 12 x 150 cm és 12 x 105 cm fodros szélhez

10 Voile anyag: 2 különböző szélességű és hosszúságú szalag fodorszalaghoz Hímzővlies: Eleje díszítéshez Így készül: Eleje díszítés 1. Vigyél fel kevés ragasztó spray-t a kiszabott hímzővliesre és tedd a díszítő rész alá. 2. Szabad folyást engedhetsz fantáziádnak és kb. 9 cm-re az egyik és 2 cm-re a másik hosszanti széltől készítsd el a díszítést. Használj különböző díszítő öltéseket különböző varrócérnákkal. Varrj fel a zsinórozó talppal zsinórokat és szalagokat (a varrási leírásokat megtalálod a megfelelő talpnál) és steppeld fel fodorszalagot. Az öltéseket próbáld ki az anyag egy darabkáján amely alá hímzővliest tettél. Gomblyukak 3. Hajtsd be a széles hímzés nélküli szélt 2 x 4 cm szélességben. Rajzold fel egyenlő távolságra a gomblyukakat (kb. 5 mm-re a széltől) és varrd ki a gomblyukakat a szélre merőlegesen. Fodorszalag 4. Varrd össze mindkét 12 cm széles taftcsíkot egy hosszú csíkká és fektesd egymásra visszáját a visszájára. Egyenes öltéssel és maximális öltéshosszal tűzd mindkét nyitott szélt talpszélességben egymáshoz. Hagyd a szál elejét és végét szabadon, fogd meg az alsó szálat és húzd össze óvatosan a felső szálnál fogva az egész szalagot 150 cm hosszra. Oszd el a keletkezett fodrokat egyenletesen az teljes szélességen. Hajtsd be kétszer a keskeny széleket és tűzd le keskenyen a szegélyt.

11 Fodorszalag felvarrása és varratok zárása 5. Az alsó nyílásnál tisztázd el a rövid szélt úgy, hogy 2 cm szélesen átvarrod. (=6 cm aláhajtás) 6. Helyezd a díszítő pántot színével a színére a dekoranyag szemben lévő rövid szélére úgy, hogy a gomblyukak középre mutassanak. Hajtsd át a dekoranyagot (színét a színére), hogy a párnahuzat teljes szélessége 50 cm legyen. Tolja a fodorszalagot az eldolgozatlan szélével kifelé a nyitott párnaszélbe. Zárd a varratot és egyidejűleg varrd hozzá a fodorszalagot. 7. Fordítd ki az anyagot, varrd fel a gombokat és tegyél párnát a párnahuzatba.

12 Ötletek az anyagok feldolgozásához: Van néhány alapszabály az anyagok kiszabásával és feldolgozásával kapcsolatban. Itt találsz néhány olyan ötletet, amely a mi munkáinkhoz hasznos: Szabás: Szövött anyagszél Az anyag mindkét oldalán futó kb. 1 cm széles csík a szövött anyagszél. Mivel tulajdonságai általában mások, mint az anyag többi részének, ezért soha nem szabad beleszámítani az anyagba. Varrásráhagyásként sem alkalmas felhasználásra. Anyaghajtás A hajtott szél, amely akkor keletkezik, ha az anyagot egymásra hajtod, az anyaghajtás. Ha egy olyan szabásminta részt szabsz ki, amely anyaghajtásban van jelölve, akkor szabásmintát egy ilyen hajtott szélre helyezd rá. Szálirány A szálirány meghatározó az anyag, és ezzel a ruhadarab, megfelelő eséséhez. A szabásminta részekben bejelölt szálirány megfelel az anyag hosszanti vagy vetülék szálainak és az anyagszéllel párhuzamosan fut. Mintás anyagoknál mindig figyelni kell az irányt és az anyagot mindig ugyanabban az irányban kell kiszabni. Varrásráhagyás Ha egyenletesen széles varrásráhagyást szabsz ki, az megkönnyíti később a varrást. Rajzold körbe a varrásráhagyást a papír szabásmintán centiméterben, az anyagon pedig használj szabókrétát. Általános szabály: 4 cm varrásráhagyás szegélyekhez, 1,5 cm minden más szélnél és varratnál. (Eltérő szélesség esetén a leírásban jelezzük az eltérést.) Varrás: Szélek és varratok összevarrása Szélek és varratok összevarrásánál az anyagot mindig színével a színére helyezd és varrd össze 1,5 cm távolságra (olyan mélységben ami a varrásráhagyás) a szélétől. Ezután vasald szét a varrásráhagyást, esetleg vágd vissza cikk-cakkollóval vagy tisztázd el overlock géppel. Szegélyek varrása Szegélyek varrásánál az anyagszélt kétszer be kell hajtani a színéről az anyag visszájára, le kell vasalni és varrni. 4 cm varrásráhagyás esetén kezd a behajtást 1 cm széles hajtással, majd hajts be a második hajtásnál még 3 cm-t. Gép öltésbeállítása egyenes öltéssel Szélekhez, varratokhoz és szegélyekhez használd az alapbeállítást. Steppelésnél állíthatod az öltéshosszt 3-3,5 mm értékre. Közbélés használata Közbélést anyagok megerősítéshez kell használni például kivágásoknál, borításoknál, gallérnál stb. Az optimális közbélés fajtájának kiválasztását az anyag határozza meg, amelyhez használni fogod. Közbéléseket be tudsz szerezni a méteráru üzletekben. Kérj tanácsot a szakképzett eladóktól arra vonatkozóan, hogy milyen anyaghoz milyen közbélés a legjobb és hogyan kell azokat felvasalni.

13 Legeplan zum Zusammenkleben der DIN A4-Seiten / Layout Plan for Gluing Together the DIN A4 Pages / Plan de disposition pour l'assemblage des pages DIN A4 10 x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli Rückwärtige Passe/ Back yoke / Passant dos Rock / Skirt / Jupe Vordere Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre front straight grain on fold/ Droit fil milieu endroit pli Rock / Skirt / Jupe Vordere Passe/ Front yoke / Passant avant 1 2 Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist 16, ,3 17, ,5 18,9 length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16,5 Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille Ausdrucken der Seiten: Deaktivieren Sie die Funktion, dass die Seite automatisch an Blattgröße oder Druckbereich angepasst wird. Es muss: Seitenanpassung - Keine eingeschaltet sein. Nur so wird in Originalgrösse gedruckt, also 100%. Zur Kontrolle des Ausdrucks das Kontroll-Viereck ausmessen Printing out the pages: Deactivate the function automatically adjusting the page to the paper size or printing area. Page Adjustment None must be switched on. Only in this way will the pages print out in the original size, i.e. 100%. To check the printout measure the test square. Impression des pages Désactiver la fonction pour que la page s'adapte automatiquement à la dimension de la feuille ou du secteur d'impression. Activer "aucune" sur "adaptation de la page". Ce n'est qu'ainsi que la dimension originale (100%) sera correctement imprimée. Imprimer et vérifier l envergure du carré.

14 1 10 x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli yoke Vordere Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre front straight grain on fold/ Droit fil milieu endroit pli Rock / Skirt / Jupe Vordere Passe/ Front yoke / Passant avant 1

15 2 Inch 1cm Rückwärtige Passe/ Back yoke / Passant dos Rock / Skirt / Jupe Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist length/ 16, ,3 17, ,5 18,9 Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16, Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille

16 Droit fil milieu endroit 1cm Legeplan zum Zusammenkleben der DIN A4-Seiten / Layout Plan for Gluing Together the DIN A4 Pages / Plan de disposition pour l'assemblage des pages DIN A4 Inch Rückwärtige Mitte Naht / Centre back seam / Milieu envers couture x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli Bluse/ Blouse/ Blouse 14 Rückenteil/ Back / dos Blende / Facing / Revers Bluse/ Blouse/ Blouse Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist length/ 16, ,3 17, ,5 18,9 Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16,5 Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille Bluse/ Blouse/ Blouse Vorderteil / front / élément avant Centre front straight grain/ Vordere Mitte Fadenlauf/ Ausdrucken der Seiten: Deaktivieren Sie die Funktion, dass die Seite automatisch an Blattgröße oder Druckbereich angepasst wird. Es muss: Seitenanpassung - Keine eingeschaltet sein. Nur so wird in Originalgrösse gedruckt, also 100%. Zur Kontrolle des Ausdrucks das Kontroll-Viereck ausmessen Printing out the pages: Deactivate the function automatically adjusting the page to the paper size or printing area. Page Adjustment None must be switched on. Only in this way will the pages print out in the original size, i.e. 100%. To check the printout measure the test square. Impression des pages Désactiver la fonction pour que la page s'adapte automatiquement à la dimension de la feuille ou du secteur d'impression. Activer "aucune" sur "adaptation de la page". Ce n'est qu'ainsi que la dimension originale (100%) sera correctement imprimée. Imprimer et vérifier l envergure du carré.

17 1 10 x 10 cm 1

18 2 Inch 1 2 1cm Rückwärtige Mitte Naht / Centre back seam / Milieu envers couture / Droit fil milieu envers pli

19 3 3

20 4 Bluse/ Blouse/ Blouse Rückenteil/ Back / dos 4

21 5 Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf/ Centre back on fold straight grain/ Droit

22 6 Bluse/ Blouse/ Blouse Blende / Facing / Revers 6

23 7 Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 168 cm: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine Taillenweite/ Waist/ Taille Hüftweite/ Hip/ Hanche Vord. Taillengl./ Front waist length/ Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ Für Körpergrösse/ for heigth/ pour la taille 66 Inch: Grösse/ Size/ Taille Oberweite/ Bust/Poitrine 31, ,6 36,2 37,8 39,4 40,9 Taillenweite/ Waist/ Taille 25,2 26, ,5 31,1 32,7 34,3 Hüftweite/ Hip/ Hanche 35,4 36,6 37, ,2 41,3 42,5 Vord. Taillengl./ Front waist length/ 16, ,3 17, ,5 18,9 Longueur taille devant Rückw. Taillenlg./ Back waist lenth/ ,5 16,5 16,5 16,5 Legende/Legend/ Légend Grösse/ 34 Size/ 36 Taille

24 8 Bluse/ Blouse/ Blouse Vorderteil / front / élément avant Vordere Mitte Fadenlauf/ Centre front straight grain/ Droit fil milieu endroit 8

25 9 9

Útmutatók Business. www.mybernette.com

Útmutatók Business. www.mybernette.com Útmutatók Business www.mybernette.com Útmutatók Business Szoknya Amire szükséged van: 2 férfi ing 0.7 m szürke öltönyanyag (1.4m széles) 1 m bélésanyag 14 cm tépőzár, 3.5 cm széles anyag színéhez illő

Részletesebben

Útmutatók Ethno Style

Útmutatók Ethno Style Útmutatók Ethno Style www.mybernette.com Útmutatók Ethno Style Ethno ruha Egységes méret Amire szükséged van: - 2,10 m taft anyag rózsaszín (Anyagszélesség legalább 0,9 m) - Színben hozzá illő anyagmaradékok

Részletesebben

Virágos táska. - bélésnek való anyagból 50 cm. Szabás: - a mintás anyagból szabjatok ki 2 db 6*44 cm. az egyszínű anyagból szabjatok ki 2 db 20*44 cm

Virágos táska. - bélésnek való anyagból 50 cm. Szabás: - a mintás anyagból szabjatok ki 2 db 6*44 cm. az egyszínű anyagból szabjatok ki 2 db 20*44 cm Sziasztok! A napokban varrtam egy szép táskát ezt a táska mintát már többen is megvarrták nálam és nagyon tetszett mindegyik így most el készítettem saját részre is. Varrás közben végig fényképeztem, hogy

Részletesebben

4-8 9-13 14-21 22-24 25-27 28-31

4-8 9-13 14-21 22-24 25-27 28-31 2 Biztonsági utasítások Tartalom 3 FONTOS BIZTONSÁGI ÚTMUTATÁSOK Elektromos készülék használata esetén követni kell az alapvető biztonsági előírásokat közöttük az alábbiakat. Olvassa el valamennyi útmutatást

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

Apró virágos táska. a táska alapot 2x, a szegőt 2x valamint a táska fülhöz 1x ( illetev, ha vékony az anyagunk a táska aljához is szabjunk 2x )

Apró virágos táska. a táska alapot 2x, a szegőt 2x valamint a táska fülhöz 1x ( illetev, ha vékony az anyagunk a táska aljához is szabjunk 2x ) Sziasztok! Mostanában járt nálam egy nagyon kedves volt tanítványom, aki hozott egy csajszis táskát, hogy ezt szeretné megvarrni, segítsek a szabásminta elkészítésében. Nekem is nagyon megtetszett, így

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Termékkészítés - ruha. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Termékkészítés - ruha. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása Bukvai Albertné Termékkészítés - ruha A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-026-30 TERMÉKKÉSZÍTÉS

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kálló Mariann. Munkaruházatokon előforduló záródások készítése. A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése

MUNKAANYAG. Kálló Mariann. Munkaruházatokon előforduló záródások készítése. A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése Kálló Mariann Munkaruházatokon előforduló záródások készítése A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése A követelménymodul száma: 1324-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Alkalmi ruha katalógus

Alkalmi ruha katalógus Alkalmi ruha katalógus Az alkalom lehet egy szülinap, családi összejövetel, ballagás vagy akár színházi előadás. Ezek az események a gyerekek számára is izgalmas perceket, órákat jelentenek. Egy alkalomhoz

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Női és férfiruhák műszaki leírása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Női és férfiruhák műszaki leírása. A követelménymodul megnevezése: Bukvai Albertné Női és férfiruhák műszaki leírása A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul száma: 1299-09 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

MUNKAANYAG. Lakatos Elemérné. Női alsóruházat készítése. A követelménymodul megnevezése: Fehérnemű-készítés

MUNKAANYAG. Lakatos Elemérné. Női alsóruházat készítése. A követelménymodul megnevezése: Fehérnemű-készítés Lakatos Elemérné Női alsóruházat készítése A követelménymodul megnevezése: Fehérnemű-készítés A követelménymodul száma: 1323-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-012-30 MELLTARTÓ KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53 HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53 CSATLAKOZTATÁS AZ ÁRAMELLÁTÓ HÁLÓZATHOZ FIGYELEM Áramforrásként csak a szokásos háztartási áram használható. Másféle áramforrások használata tüzet, áramütést és a gép sérülését

Részletesebben

Twister - Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt.

Twister - Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt. Twister Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt. Készítettem két új társasjátékot eská a családnak. Leírom a játékokat, a megvalósításukat. Az egyik a Twister.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714 - 2 - FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót! A varrógép háztartási használatra tervezett és gyártott. Olyan személyek

Részletesebben

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT Tartalomjegyzék MÁV Zrt. Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT 2 FÉRFI KOLLEKCIÓ 3 FÉRFI TÉLIKABÁT 4 FÉRFI ÁTMENETI KABÁT 5 FÉRFI ESŐKÖPENY 6 FÉRFI ZAKÓ 7 FÉRFI MELLÉNY

Részletesebben

2. Kisszoknya háta készítése

2. Kisszoknya háta készítése 2. Kisszoknya háta készítése 1. Az alkatrészek hosszanti oldalát és az alját tisztázzuk le lockkal 2. A HK összevarrása(cipzár helyén nem kell) a. A két háta testrészt fordítsuk színt színnel szembe, gombostűzzük

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. A műszaki leírás tartalma. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. A műszaki leírás tartalma. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása Jancsó Ágnes A műszaki leírás tartalma A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-006-30 A MŰSZAKI

Részletesebben

Elsőáldozásra katalógus

Elsőáldozásra katalógus katalógus Az elsőáldozás és a keresztelő meghitt, bensőséges ünnep az egész családnak. Ezen a napon a harangok is szebben szólnak, a gyerekek szemeiben ott látni a boldogságot. Ehhez az eseményhez a legnagyobb

Részletesebben

Szélesség (cm) 60 x 60. Magasság (cm) 60. Mélység (cm) 30. Felső sarok ferde konyhabútor elem. Ajtó típus ÁR kulcsrakész ÁR lapraszerelt

Szélesség (cm) 60 x 60. Magasság (cm) 60. Mélység (cm) 30. Felső sarok ferde konyhabútor elem. Ajtó típus ÁR kulcsrakész ÁR lapraszerelt Magasság (cm) 60 22 936 Ft 17 404 Ft 24 763 Ft 19 231 Ft 24 984 Ft 19 200 Ft 25 368 Ft 19 584 Ft 26 101 Ft 20 317 Ft 28 505 Ft 22 721 Ft 27 960 Ft 22 177 Ft 29 305 Ft 23 521 Ft 26 286 Ft 20 502 Ft 26 905

Részletesebben

Szélesség (cm) 60 x 60. Magasság (cm) 60. Mélység (cm) 30. Felső sarok L konyhabútor elem. Ajtó típus ÁR kulcsrakész ÁR lapraszerelt

Szélesség (cm) 60 x 60. Magasság (cm) 60. Mélység (cm) 30. Felső sarok L konyhabútor elem. Ajtó típus ÁR kulcsrakész ÁR lapraszerelt Magasság (cm) 60 34 301 Ft 26 090 Ft 37 250 Ft 29 038 Ft 37 131 Ft 28 541 Ft 37 707 Ft 29 117 Ft 38 806 Ft 30 217 Ft 42 411 Ft 33 822 Ft 41 595 Ft 33 006 Ft 43 612 Ft 35 022 Ft 39 083 Ft 30 494 Ft 40 463

Részletesebben

A varrógép használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvetően fontos előírásokat! Használat előtt olvassa el az utasításokat!

A varrógép használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvetően fontos előírásokat! Használat előtt olvassa el az utasításokat! FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvetően fontos előírásokat! Használat előtt olvassa el az utasításokat! VESZÉLY- áramütés veszélyének csökkentése: 1.

Részletesebben

HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SP100 sorozat HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mielőtt használatba venné a varrógépet, figyelmesen olvassa át ezt az útmutatót, és mindig tartsa be az utasításokat. Tartsa kéznél ezt az útmutatót,

Részletesebben

EÖTVÖS LABOR EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM TATA FELADATLAPOK FIZIKA. 11. évfolyam. Gálik András. A Tatai Eötvös József Gimnázium Öveges Programja

EÖTVÖS LABOR EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM TATA FELADATLAPOK FIZIKA. 11. évfolyam. Gálik András. A Tatai Eötvös József Gimnázium Öveges Programja FELADATLAPOK FIZIKA 11. évfolyam Gálik András ajánlott korosztály: 11. évfolyam 1. REZGÉSIDŐ MÉRÉSE fizika-11-01 1/3! BALESETVÉDELEM, BETARTANDÓ SZABÁLYOK, AJÁNLÁSOK A mérés során használt eszközökkel

Részletesebben

TARTSA BE EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TARTSA BE EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VARRÓGÉP HÁZTARTÁSI CÉLRA KÉSZÜLT FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használata közben alapvető biztonsági előírások betartása szükséges. Kérjük, olvassa át a használati utasítást

Részletesebben

FIZIOLÓGIAI MUNKARUHA MINDENKINEK, AKI MINDEN NAP MINDENT BELEAD

FIZIOLÓGIAI MUNKARUHA MINDENKINEK, AKI MINDEN NAP MINDENT BELEAD SPECIF FIZIOLÓGIAI MUNKARUHA MINDENKINEK, AKI MINDEN NAP MINDENT BELEAD Aki keményen dolgozik, megérdemli a legjobb munkaruhát.1956-tól mi a KÜBLER részéről mindent arra teszünk fel, hogy munkaruhánk viselőjét

Részletesebben

A kiválasztott ruha méreteit, díszítését, postázását, fizetést az alábbi elérhetőségeken egyeztetheted:

A kiválasztott ruha méreteit, díszítését, postázását, fizetést az alábbi elérhetőségeken egyeztetheted: Táncos katalógus A kisgyermek korban elsajátított mozgáskultúra elősegíti a gyermekek testi fejlődését, koordinálja mozdulataikat, fejleszti ügyességüket. Fegyelmez és kitartóvá tesz. Mind emellett örömet

Részletesebben

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Item: 3287 Hunor: 20255 Szülők figyelmébe: Kérjük olvassa végig a használati útmutatót mielőtt gyermeke kezébe adná a játékot. A) Biztonsági előírások 1. Mielőtt munkához

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK X2670 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387163

Az Ön kézikönyve LEXMARK X2670 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387163 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LEXMARK X2670. Megtalálja a választ minden kérdésre az LEXMARK X2670 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

O 1.1 A fény egyenes irányú terjedése

O 1.1 A fény egyenes irányú terjedése O 1.1 A fény egyenes irányú terjedése 1 blende 1 és 2 rés 2 összekötő vezeték Előkészület: A kísérleti lámpát teljes egészében egy ív papírlapra helyezzük. A négyzetes fénynyílást széttartó fényként használjuk

Részletesebben

Telepítési segédlet TORO automata öntözõrendszerek szereléséhez

Telepítési segédlet TORO automata öntözõrendszerek szereléséhez Telepítési segédlet TORO automata öntözõrendszerek szereléséhez Kedves olvasó! Ennek a leegyszerûsített dokumentációnak az a célja, hogy betekintést nyújtson a TORO öntözõrendszerek tervezésébe és kivitelezésébe.

Részletesebben

A kiválasztott ruha méreteit, díszítését, postázását, fizetést az alábbi elérhetőségeken egyeztetheted:

A kiválasztott ruha méreteit, díszítését, postázását, fizetést az alábbi elérhetőségeken egyeztetheted: Tündér katalógus A tündérmesék legfontosabb szereplője a TÜNDÉR. A tündérek világa tárulhat fel előtted a ruhák segítségével. Te is részese lehetsz és átélheted a tündérkalandot. Nincs határ, a képzelet

Részletesebben

LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE

LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE. Megtalálja a választ minden kérdésre az LERVIA KH

Részletesebben

MUNKAANYAG. Péntekné Simon Edina. Női szoknya alapszerkesztése, modellezése, szabásminta készítése és szériázása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Péntekné Simon Edina. Női szoknya alapszerkesztése, modellezése, szabásminta készítése és szériázása. A követelménymodul megnevezése: Péntekné Simon Edina Női szoknya alapszerkesztése, modellezése, szabásminta készítése és szériázása A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul

Részletesebben

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 1. Leltári szám 2014. 17. 1. 2. Megnevezés csavarítókendő - női fejviselet 4. Leírás, használat/tartalom Színes gyapjúfonalból (fehér, zöld, világoskék, barna, piros,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Név:...EHA kód:... 2007. tavasz

Név:...EHA kód:... 2007. tavasz VIZSGA_FIZIKA II (VHNB062/210/V/4) A MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK Név:...EHA kód:... 2007. tavasz 1. Egy 20 g tömegű testet 8 m/s sebességgel függőlegesen felfelé dobunk. Határozza meg, milyen magasra repül,

Részletesebben

MEZŐŐRÖK ÉS HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA

MEZŐŐRÖK ÉS HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA MEZŐŐRÖK ÉS HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA 70/2012.(XII.14.) BM RENDELET ALAPJÁN A MEZŐŐRÖK ÉS A HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA A) TÉLI VISELETELEMEK 2 MŰSZAKI LEÍRÁS TÉLI DZSEKI Tartalomjegyzék

Részletesebben

1900 körüli városlodi étkészlet

1900 körüli városlodi étkészlet 1900 körüli városlodi étkészlet SERGŐ ERZSÉBET Korábban is volt a Vendéglátóipári Múzeumban olyan, étkészletegyüttesek gyűjtésére irányuló tendencia, hogy a kiállításokon terítékeket lehessen bemutatnunk.

Részletesebben

Használati utasítás. Varrógép. Product Code (Termékkód): 885-X36/X38

Használati utasítás. Varrógép. Product Code (Termékkód): 885-X36/X38 Használati utasítás Varrógép Product Code (Termékkód): 88-X6/X8 Kérjük, látogasson el weboldalunkra: http://solutions.brother.com, ahol megtalálja a terméktámogatást, és választ kap a gyakran ismételt

Részletesebben

Bekaclip -P. Szerelési útmutató. www.betafence.com

Bekaclip -P. Szerelési útmutató. www.betafence.com Bekaclip -P Szerelési útmutató www.betafence.com Előnyök: y Bekaclip kerítésrendszer A Bekaclip -P kerítésrendszer használatának főbb előnyei: Nagyon egyszerűen összeszerelhető Hosszú élettartam A Bekaclip

Részletesebben

Termékprogram. Cukorrépatechnika. A másolás kizárólagos joga a TEMPEL Kft. tulajdona. Másolás csak a TEMPEL Kft.engedélyével lehetséges

Termékprogram. Cukorrépatechnika. A másolás kizárólagos joga a TEMPEL Kft. tulajdona. Másolás csak a TEMPEL Kft.engedélyével lehetséges Termékprogram Cukorrépatechnika Az innovatív beetliner compact egyesíti a legmodernebb technikai tudást a szakmai tapasztalattal. Ezt jeleníti meg a KLEINE az sf 10 és sf 10-2 cukorrépa kombájnjaiban.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

BALESETVÉDELMI TUDNIVALÓK ÉS MUNKASZABÁLYOK

BALESETVÉDELMI TUDNIVALÓK ÉS MUNKASZABÁLYOK 1./ BEVEZETÉS Amikor kísérletet hajtunk végre, valójában "párbeszédet" folytatunk a természettel. A kísérleti összeállítás a kérdés feltevése, a lejátszódó jelenség pedig a természet "válasza" a feltett

Részletesebben

Arany Vételi árfolyamok

Arany Vételi árfolyamok Arany Vételi árfolyamok Dátum 08.02.2016 34,11 04.02.2016 33,15 01.02.2016 33,35 28.01.2016 33,09 25.01.2016 32,96 21.01.2016 32,50 18.01.2016 32,33 14.01.2016 32,23 11.01.2016 32,76 07.01.2016 32,55 04.01.2016

Részletesebben

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ Telepítői útmutató FELSZERELŐKÉSZLET-TÍPUSOK Tetősíkba szerelő készlet 2 db Kairos XP 2.5 V kollektorhoz (cikkszám: 3721428) Kiegészítő készlet további

Részletesebben

www.bonprix.hu Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon lásd a 19. oldalon

www.bonprix.hu Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon lásd a 19. oldalon 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ lásd a 19. oldalon Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon HU.SK3F Érvényes 2012.09.01-től 2013.03.31-ig 2012PM05,00 További információt a főkatalógusban talál vagy a

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Férfiruha-készítő D feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Férfiruha-készítő D feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Férfiruha-készítő D feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: (Kamarai 3 éves képzés) Szakmai- és vizsgakövetelmény: 18/2005.(VII.1.)

Részletesebben

MUNKAANYAG. Dene Lászlóné. Alkatrésztechnológia - foltzsebek, zsebfedők, szabásvonalba helyezett zsebek. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Dene Lászlóné. Alkatrésztechnológia - foltzsebek, zsebfedők, szabásvonalba helyezett zsebek. A követelménymodul megnevezése: Dene Lászlóné Alkatrésztechnológia - foltzsebek, zsebfedők, szabásvonalba helyezett zsebek A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-RE9HKE http://hu.yourpdfguides.com/dref/3978731

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-RE9HKE http://hu.yourpdfguides.com/dref/3978731 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

1. Kisszoknya készítése

1. Kisszoknya készítése 1. Kisszoknya készítése 1. Minden alkatrész hosszanti oldalát és az alját tisztázzuk (cikk-cakk) le. 2. A két háta testrészt fordítsuk színt színnel szembe, gombostűzzük össze a hátközepét úgy, hogy jelöljük

Részletesebben

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ 1. FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Ez a kézikönyv fontos biztonsági információkat tartalmaz. Helytelen felszerelés

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-E7HKD http://hu.yourpdfguides.com/dref/4936424

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-E7HKD http://hu.yourpdfguides.com/dref/4936424 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A vizsgafeladat jellemzői:

A vizsgafeladat jellemzői: A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Biztonsági instrukciók: Általános instrukciók:

Biztonsági instrukciók: Általános instrukciók: Aqua kézikönyv R308 Biztonsági instrukciók: Mielőtt bármilyen edzésprogramba belekezdene, konzultáljon szakorvossal és essen át minden szükséges orvosi vizsgálaton! Csak olyan edzésprogramot végezzen,

Részletesebben

Bevezetés 1. Kedves Bernina vásárló!

Bevezetés 1. Kedves Bernina vásárló! BERNINA 530 550 QE Bevezetés 1 Kedves Bernina vásárló! Gratulálunk! Ön a BERNINA megvásárlása mellett döntött, ez a megbízható modell sok örömöt fog okozni Önnek a jövőben. Több, mint 100 éve termékcsaládunk

Részletesebben

Construction of a cube given with its centre and a sideline

Construction of a cube given with its centre and a sideline Transformation of a plane of projection Construction of a cube given with its centre and a sideline Exercise. Given the center O and a sideline e of a cube, where e is a vertical line. Construct the projections

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. oldal: Tartalomjegyzék 2. oldal: a leírásról és a vezető állás átírása. 4. oldal: Cabview átírása

Tartalomjegyzék. 1. oldal: Tartalomjegyzék 2. oldal: a leírásról és a vezető állás átírása. 4. oldal: Cabview átírása Tartalomjegyzék 1. oldal: Tartalomjegyzék 2. oldal: a leírásról és a vezető állás átírása. 3. oldal: Cabview átírása 4. oldal: Cabview átírása 5. oldal: Cabview Átírása 6. oldal: Sound átírása 7. oldal:

Részletesebben

Egyszerű villanymotorok készítése

Egyszerű villanymotorok készítése A kísérlet célkitűzései: Egyszerű, otthon is megtalálható eszközök segítségével, villanymotort lehet barkácsolni. Az elektromos áram mágneses hatásának gyakorlati alkalmazása, modellalkotás. Eszközszükséglet:

Részletesebben

Vendégpapucs. Patchwork Design

Vendégpapucs. Patchwork Design Vendégpapucs www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok és ábrák kereskedelmi célú hasznosítása tilos.

Részletesebben

Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot?

Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot? Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot? Anyagok: Alumínium üdítős doboz. Ebből lesz a kazán. Konzervdoboz is jó, de kevésbé rugalmas és nehezebb vele bánni. Öblítsük ki, vigyázzunk, nehogy behorpadjon. Műanyag,

Részletesebben

www.bonprix.hu Fax: 06-1 814 9998 Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2010 Ősz bonprix klub kedvezmény Blézer 5.399_

www.bonprix.hu Fax: 06-1 814 9998 Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2010 Ősz bonprix klub kedvezmény Blézer 5.399_ 150_ 2010 Ősz Blézer 5.399_ lásd a 22. oldalon HU.SK3F Érvényes 2010.09.15-től 2011.03.31-ig 2010PC99,00 bonprix klub kedvezmény további információt a főkatalógusban talál www.bonprix.hu Fax: 06-1 814

Részletesebben

4. lecke: Konyha tervezés

4. lecke: Konyha tervezés 4. lecke: Konyha tervezés Az oktatási anyagot, melyet a kezében tart minden leendő és jelenlegi ARCHLine.XP felhasználónak ajánljuk. Segítségével bárki könnyedén, lépésről lépésre elsajátíthatja a program

Részletesebben

1. Ha új karnishoz szerel fel karnisliftkombi konzolt, akkor első lépésként távolítsa el a régi

1. Ha új karnishoz szerel fel karnisliftkombi konzolt, akkor első lépésként távolítsa el a régi A KARNISLIFT kombi felszerelésének lépései: 1. Ha új hoz szerel fel liftkombi t, akkor első lépésként távolítsa el a régi t és annak rögzítő elemeit (ha volt felszerelve). Ha a lift kombi t régi hoz kívánja

Részletesebben

DÉL-ALFÖLDI ÁGYRUHÁK

DÉL-ALFÖLDI ÁGYRUHÁK A Móra Ferenc Múzeum Évkönyve 1969/1 DÉL-ALFÖLDI ÁGYRUHÁK T. KNOTIK MÁRTA (Szeged, Móra Ferenc Múzeum) Néprajzi irodalmunk majd minden ága érinti valamilyen vonatkozásban a vetett ágy ágyneműit és az ágyruhákat.

Részletesebben

Panasonic. Telepítési útmutató Szobai légkondicionáló. Beltéri egység CS-UE9PKE CS-UE12PKE. Kültéri egység CU-UE9PKE CU-UE12PKE

Panasonic. Telepítési útmutató Szobai légkondicionáló. Beltéri egység CS-UE9PKE CS-UE12PKE. Kültéri egység CU-UE9PKE CU-UE12PKE Panasonic elepítési útmutató zobai légkondicionáló Beltéri egység C-U9PK C-U12PK Kültéri egység CU-U9PK CU-U12PK Mielôtt a légkondicionálót üzembe helyezi, kérjük, gondosan olvassa el ezt a telepítési

Részletesebben

TallyGenicom 9316 Kezelõi kézikönyv

TallyGenicom 9316 Kezelõi kézikönyv TallyGenicom 9316 Kezelõi kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 1 Ismerkedés a nyomtatóval 2 A nyomtató részei 2 Elõnézet 2 Hátulnézet 2 A kijelzõ mûködésérõl 3 Kijelzõ funkciók 3 A nyomtatási munka

Részletesebben

Útmutató 3 szálból sodrott kötelek fuxolásához

Útmutató 3 szálból sodrott kötelek fuxolásához Fuxolás Útmutató 3 szálból sodrott kötelek fuxolásához Kérjük, használja az általunk ajánlott fuxoló eszközöket és figyelmesen, a kötélátmérõnek megfelelõen válassza ki a fuxoló tû vastagságát. 1. Fejtse

Részletesebben

Foglalkozási napló. Ruhaipari technikus 14. évfolyam

Foglalkozási napló. Ruhaipari technikus 14. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Ruhaipari technikus 14. évfolyam (OKJ száma: 54 542 02) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

2010. május- június A fizika szóbeli érettségi mérései, elemzései

2010. május- június A fizika szóbeli érettségi mérései, elemzései 2010. május- június A fizika szóbeli érettségi mérései, elemzései 1. A rendelkezésre álló eszközökkel szemléltesse a hőtágulás jelenségét! Eszközök: Gravesande karika, üveg egy forintossal (és némi víz),

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

Ellenőrző kérdések Vegyipari Géptan tárgyból a vizsgárakészüléshez

Ellenőrző kérdések Vegyipari Géptan tárgyból a vizsgárakészüléshez 2015. tavaszi/őszi félév A vizsgára hozni kell: 5 db A4-es lap, íróeszköz (ceruza!), radír, zsebszámológép, igazolvány. A vizsgán általában 5 kérdést kapnak, aminek a kidolgozására 90 perc áll rendelkezésükre.

Részletesebben

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv MAC 550 Profile Felhasználói kézikönyv Lámpa A kisülő lámpáról A MAC 550 Profile-t az OSRAM HTI 400-as fényforrással való alkalmazáshoz tervezték. Ez az igen gazdaságos rövidívű forrás 7500 K színhőmérsékletű

Részletesebben

HUSQVARNA AUTOMOWER 210 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

HUSQVARNA AUTOMOWER 210 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS HUSQVARNA AUTOMOWER 210 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés és biztonság... 5 1.1 Bevezetés... 5 1.2 Jelzések az Automower fûnyírón... 6 1.3 Jelzések a használati utasításban... 7 1.4 Biztonsági

Részletesebben

PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) KAPUMOZGATÓ MOTOR TOLÓ- ÉS ÚSZÓKAPUKHOZ

PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) KAPUMOZGATÓ MOTOR TOLÓ- ÉS ÚSZÓKAPUKHOZ PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) KAPUMOZGATÓ MOTOR TOLÓ- ÉS ÚSZÓKAPUKHOZ TERMÉK LEÍRÁSA ÉS FELHASZNÁLÁSI TERÜLETE PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) elektromechanikus motor lakó és kereskedelmi ingatlanok fogasléces

Részletesebben

M4-I HASZNÁLATI UTASÍTÁS

M4-I HASZNÁLATI UTASÍTÁS M4-I HASZNÁLATI UTASÍTÁS Az OMRON M4-I egy kompakt, teljesen automata vérnyomásmérõ készülék. Mûködése az oszcillometrikus mérési elven alapul. Egyszerûen és gyorsan határozza meg a vérnyomást és a pulzust.

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Alkatrésztechnológia - nyakköreldolgozások. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Alkatrésztechnológia - nyakköreldolgozások. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása Bukvai Albertné Alkatrésztechnológia - nyakköreldolgozások A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

A karrier galamb. MGKSZ Bíráló tanfolyam2011 - Szakdolgozat. Szabó Gábor

A karrier galamb. MGKSZ Bíráló tanfolyam2011 - Szakdolgozat. Szabó Gábor A karrier galamb MGKSZ Bíráló tanfolyam2011 - Szakdolgozat Szabó Gábor Tartalomjegyzék Bevezetés......2 Eredete.. 2 A karrier galamb helyzete, ahogy én látom....2 Tapasztalataim....3 Bírálata.....4 Mellékletek..

Részletesebben

Az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által kezdeményezett. Munkaruházat és védőeszközök szállítása tárgyú. Ajánlattételi felhívás és dokumentáció

Az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által kezdeményezett. Munkaruházat és védőeszközök szállítása tárgyú. Ajánlattételi felhívás és dokumentáció Az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által kezdeményezett Munkaruházat és védőeszközök szállítása tárgyú Ajánlattételi felhívás és dokumentáció 2015. március Oldal: 11 AJÁNLATI FELHÍVÁS a. Adatok Ajánlatkérő

Részletesebben

Termék azonosító: KF 101. méretek: 88 x 62 x 147 cm

Termék azonosító: KF 101. méretek: 88 x 62 x 147 cm Termék azonosító: KF 101 méretek: 88 x 62 x 147 cm Eszközhasználat célja : Megerősíteni és rugalmasabbá tenni a lábak és a derék ízületekhez kapcsolódó izomzatot. Használat: Mindkét kezével fogja meg a

Részletesebben

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97 Női felső, póló, ruha méretek meghatározása centiméterben Méretek XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20 Mell (cm) Derék (cm) Csípő (cm) 78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75

Részletesebben

A fa természetes szárításának a meggyorsítása.

A fa természetes szárításának a meggyorsítása. 52 A fa természetes szárításának a meggyorsítása. Irta: Dr. vitéz Bokor Rezső. A fűrészáru szárítását fürésztelepünkön ú- n. rakatokban vagy deszkamáglyákban végezzük. Ezeket 2 4 m szélességben és több

Részletesebben

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Copyright Verlag Dashöfer Szerző: Horváth Sándor Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Felszín- és térfogatszámítás (emelt szint)

Felszín- és térfogatszámítás (emelt szint) Felszín- és térfogatszámítás (emelt szint) (ESZÉV 2004.minta III./7) Egy négyoldalú gúla alaplapja rombusz. A gúla csúcsa a rombusz középpontja felett van, attól 82 cm távolságra. A rombusz oldalának hossza

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER Gôzölôs vasaló kerámia bevonatú talppal SI-9400 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés

Részletesebben

Í Ö í Í ú í Í ö ü í í í í ü í í ü ü í Ö í ü ü ü í í ü í í ő ü í í í ü ö í í í í ő í í í í í ű Ö í í Í í ö ő Í ő ü ü ő ő í í ü í Ö í Í ő Ü ö ö í ö í ö ü ü Ó ö ü ü ü ü ü í ü ü ü ö ü ö ü í Ü ü í í ú Ú ü ű

Részletesebben

ő ú ő ü Í Í ü ú ö ú ö ű ö ö Á ő ő Á ú ő ú Á ö ú ö ú ő Ö ö ú ü ő ü ü ő öú ö ö ö ö ü ő ő ő ö ű ő ő ö ő ö ő ű ő ö ö ü ő ő ő Ú ü Á ö ú ő ő ő ő ő ü ő ú ő ő ö ö ő ú ö ő ü ö ö ú ü ö ő ő ü ű ö ű ű ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

í ő í ő ö ő í ö ö í ö ú í ú öű ő ű í ő ö í ü ő ő ő í ő ü ő ü ő ű ü ő ü ü ú ü ő ü ü ő ő ö ö ö ú ü ö í ö ö í ü ü ö ö ö í ü ü ő ő ö ő ő ő ö í ü ö ü ő ő ő ö í ö ő ö ő í É ö ü ö ö í í ő ö ú ü ö í í ő í í í

Részletesebben

É ü ü É ü É É Ú Ó ü ü ű Ü Ú ű ü Ü Ó ü Ü Ú Ü ü ü Ó Ú ü Ü ű Ü ü Ó Ú Ú ü ü ü Ú ü Ü Ü Ú ü Ó ü ü Ü Ö Ü Ó Ü ü Ü Ü Ú Ó ü Ü ü ü ü ű Ü ű Ó Ü Ü Ü ü Ü ű Ö Ö Ő Ó É Ö ü É Ó ü ű Ú ű Ó É Ú Ú É ü Ő Ó Ő ű É Ö ű ü ü

Részletesebben

ő ö ú ű ö ö Ö ö ő ö ö Ö ö ő ő ő ú Ó ö ő ő ú ő ő ö ő ő ö ö ö ő ő ő ö ö ő ö ü ű ő ű ő ö Á ö ő ö ő ő ű ö ő ú ö ö ű ö ő ő ő ő ő ö ö ú ű ő ü ő Ú ő ü Ű ü ö ö Ó ű ő ű ő ő ö ő ö ű ű ő ű ö ű ő ő ű ü ö ö ü ő Á ö

Részletesebben

ó ó ú ú ő ó ő ú ú ó ű ű ú ő ű ó ó ő ő ó ó ó ú ó ó ó ő ú ó ő ő ő ó ő Ó Ó ő Ü ó ú ó Ö Ü ó ú ő ú ő ő ó ó ő ú ő ó ő ú ő ő ú ő ű Ö ú ú ó ó ő ő ó ó ó ő ú ő ó ő ő ő ó ó ú ó ő ő ó ó ő ő ő Ó ő ő ő ú ú ó ú ő ó ű

Részletesebben

ü ö ö ú ö ü ű ö ü ö ü ö É Á Á ö Á Á Ú Á Á Á ö ú Á ö ö ü É ö Á ü ö Á ö ö ö Á ú öú ü ö ü ú Á ü ű ú ú ü Á ú ú ű ű ú ü ü Á ü ö ö ú ö ö ö ö ú ú ü ö ö ü ü ű ö ú Á ű ü ö ú ö ö ö ö ö ö ö ö ü ö ö ö Á ö ű ö ö ö

Részletesebben

Ö É É ü ú ú ú ö ü ű ű ö ű Ó Ö É É Ó É ú ü É Ö ü ű ű ö ö ü ö ű ö ö ű ű ú ü ű ö ű ű ú ű ö ű ú ú ü ű ö ú ü ö ú ö ű ű ö ö ű ü ö ö ö ú ú ö ö ű ö ű ö ű ű ö ű ű ö ú ö ű ö ű ű ö ö ű ö ö ö ö ö Ü öü ö ü Ö É ö ü

Részletesebben

Ü É É É ű ű ű Ú Ü Ö Ü Ü ű Ó ű ű ű É ű ű Ő ű ű ű Ü ű É ű ű ű ű ű Ú É É Í É É É É É É É ű É É Ó Ö Ö Ö É Ö É É Ó Ö É Ó Ó ű É ű ű É É ű Ú É É ű ű Í ű É Ú ű ű ű É Ó Ö Ö É Í Ő Ö É ű É ű Ú É É ű É É ÓÚ É Ő

Részletesebben

ö ő ü Ó Ö ü ö ő ü ó ő ü ü í ü ő ó ő ó ő ó ő ö ő ó ö ö ő ü ö ö ü í ő ü ü ü ő ö ó ő ó ő ü ő ö ő ü ú ő ö ő ó ő ö ö Ö ő ó ó ő ó ő ó ü ü ó ó ó ó í ő ó ő ü ö Ö ő ü ó ü ö ő ö Ö ő ü ú ü í ö Ö ő ó ó ő ü ö í É ö

Részletesebben

ő ű ő ő ö ü ö ő ü ő ű ú Á ö ű ü ő ő ú ú ő ű ö ö ú ú ő ú ú ü ú ú ő ő ő ő ő ö ö ö ü ö ö ö ü ő ő ü ő ú Á ő öü Á ö ö ő ö ö ü ö ü ö ö ő ű ö ú ö ő ö ü ö ö ö ő ú ü ö ő ű ö ö ö ő ő ő ő ü ü ő ö ü ő ő ö ü ü ő ö

Részletesebben