GÉPKÖNYV. THT hőtıtorony család. Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft Tata Szomódi u. 4. Tel.: 34/ Fax: 34/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GÉPKÖNYV. THT hőtıtorony család. Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft. 2890 Tata Szomódi u. 4. Tel.: 34/487-218 Fax: 34/586-212"

Átírás

1 GÉPKÖNYV THT hőtıtorony család Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft Tata Szomódi u. 4. Tel.: 34/ Fax: 34/

2 Elıszó Jelen gépkönyv a cégünk által gyártott THT típusjelő hőtıtorony családra általánosan érvényes, mőködési, kezelési, karbantartási, balesetvédelmi stb. tudnivalókat tartalmazza. A vevı által rendelt konkrét átépítési nagyság paraméterei a gépkönyvhöz mellékelt mőszaki adatlapon és vázlatrajzon találhatók. A standard kialakítástól eltérı csatlakozó mérető, vagy külsı kivitelő termék mőszaki adatait szintén a melléklet tartalmazza. Mind a standard, mind az ettıl eltérı (egyedi) termékre vonatkozó adatokat a szállítási szerzıdés tartalmazza, és vitás kérdésekben mindig ez a mértékadó. Célszerő a hőtıtorony üzembe állítása elıtt a gépkönyvet figyelmesen áttanulmányozni mindazoknak, akik a berendezést üzemeltetni fogják ( megbízott vezetık, technológusok, gépkezelık, karbantartók stb.). 1. Jogi deklaráció Tilos ezt a gépkönyvet és mellékleteit harmadik fél részére sokszorosítani, átadni, vagy publikálni. A berendezés garanciális feltételeit az érvényes szállítási szerzıdés tartalmazza. 2. Szavatossági nyilatkozat: A gépkönyv az alább felsorolt pontjaiban foglalt adatokért az eladó szavatol. 1. A gép fı jellemzı méretei 2. A gép teljesítményadatai 3. Az átvételi jegyzıkönyvben szereplı mért értékek 4. A gyártómő szavatolja a gyártásból eredı hibák kijavítását a szerzıdésben meghatározott idıpontig. A szavatosság nem vonatkozik az alábbi esetekre: a, rendellenes használat b, szakszerőtlen kezelés c., erıszakos külsı behatás d, helytelen tárolás e, helytelen szállításból adódó meghibásodás f, elemi kár g, egyéb, nem a gyártómő hibájából eredı meghibásodás A szállító és gyártó fenntartja a jogot a mőbizonylatban nem szereplı adatok változtatására.

3 3, Szerkezeti és mőködési leírás: 3.1 A THT hőtıtorony ipari mérető hőtıberendezéseknél beépített hıcserélı egység. Feladata a bevezetett víz visszahőtése, amelyet a ventilátorok által szállított levegı ellenáramban nagy felülető, speciális mőanyag betétekre történı permetezéssel végez el. A hőtıtorony alsó része az acéllemezbıl hegesztett, majd festett csepptálca, melyen a légbeszívó rácsok és a vízforgató rendszer egyes elemei találhatók ( vízutántöltı, túlfolyó, vízszívó csonk). A csepptálca alján a rögzítést és megtámasztást szolgáló acél gerendázat került elhelyezésre. A ventilátorok a levegıt alulról felfelé áramoltatják. A ventilátor szekrény a THT hőtıtorony legfelsı eleme. A típuscsalád tagjai csak a beépített betétek és ventilátorok számában tehát hosszméretben térnek el egymástól, tervezésüknél az építıszekrény elv érvényesült A cseppleválasztó egység egy speciális mőanyag betét, különleges bordázatként mőködik, azaz a levegı által elragadott vízcseppeket visszatartja. A betétrıl lehulló víz a csepptálcában győlik össze, innen kell szivattyúval elvezetni, illetve visszajuttatni a permetezı rendszerbe. A párolgás és a légáram által kihordott kis vízmennyiség pótlását a vízutántöltı úszós szelep automatikusan végzi. A medence túlfolyó csonkja az esetleg fellépı víztöbbletet vezeti el. 4. Kezelés és karbantartás: 4.1 Negyedévenként ellenırizni kell a hőtıtorony mozgó részeit ( a ventilátorok és szivattyúk vill. motorjai). Szükség esetén a villamos motort, szivattyút meg kell tisztítani, azok csapágyait zsírozni, vagy szükség esetén lecserélni. 4.2 A csepptálcából a vizet a szennyezıdési fok függvényében idıszakonként le kell ereszteni. A szőrı és a vízmedence tisztítása után a csepptálcát friss vízzel kell feltölteni. Szükség esetén a vízelosztó rendszer és a mőanyag betét tisztítását a lemezburkolat eltávolítása után lehet elvégezni. A hőtıtorony csak vegyileg semleges vízzel üzemeltethetı ( ph érték 6,8 és 7,5 között). 4.3 Téli üzemeltetéskor leállás esetén a csepptálcából és a szivattyúból a vizet le kell ereszteni, illetve gondoskodni kell a fagyvédelemrıl. 4.4 A berendezés mőködése során a környezettel érintkezı víz szennyezıdéseket okoz, illetve a párolgás következtében vízkı, alga stb. rakódik le. Az idıszakos tisztítás a hőtıtorony részleges szétszedése után mechanikusan történhet. A mőanyag betét erıs vízsugárral tisztítható, vagy erısebb elhasználódásnál cserélhetı. Szakszerőtlen tisztítás esetén a berendezés megsérülhet, baleset és környezetszennyezés történhet.

4 4.5 A ventilátor villanymotorja az élettartam alatt karbantartást nem igényel. Ha mégis elektromos hiba lépne fel vagy rendellenesen mőködik, akkor az egész ventilátort kell cserélni! 4.6 Évente legalább egyszer ellenırizni kell a védıföldelés épségét, és a villanymotorok szigetelését. A villamos berendezések felülvizsgálatára az érvényes szabványok a mértékadók. 4.7 Az elvégzett ellenırzéseket, karbantartásokat, javításokat célszerő gépnaplóban rögzíteni. A villamos felülvizsgálatok jegyzıkönyveit is itt célszerő győjteni. 5. Tőz- és balesetvédelem - Nyílt láng használata, és szikraképzıdéssel járó munkálatok végzése a hőtıtorony közvetlen közelében TILOS!, mivel a berendezés mőanyag elemeket tartalmaz. - A hőtıtorony villamos szerelésnél be kell tartani az érintésvédelemre és szerelésre vonatkozó szabályokat! - Bárminemő javítás, karbantartás, vagy a hőtıtornyon végzett munka csak kikapcsolt (illetve szükség szerint lekötött) villamos hálózat esetén történhet! 6. Szerelés és üzembe helyezés 6.1 Szállítás A hőtıtorony emelése a modulok felsı részén található emelıfülek segítségével, kötéllel lehetséges (minimális kötélszög 45º). Szemrevételezéssel állapítsuk meg, hogy a hőtıtornyon nincsenek-e külsérelmi nyomok, hiányosságok. Hibák, sérülések esetén jegyzıkönyvet kell felvenni, amelyben pontosan le kell írni az észlelt sérüléseket, hiányosságokat, valamint a berendezés gyártási számát, amely az adattáblán található. 6.2 A berendezést 2 részegységre bontva szállítjuk. A hőtıtornyot a telepítés helyén megfelelıen elıkészített alapozásra helyezzük, és alapcsavarokkal rögzítjük. Ez után a ventilátor szekrény a helyére emelhetı, és a géphez adott tömítés és kötıelemek segítségével rögzíthetı. A ventilátor szekrény elhelyezése után az emelıfülek nem hozzáférhetık! Ez után a hőtıtorony megfelelı csonkjait csatlakoztatjuk. A csıvezeték szerelésekor be kell tartani a vonatkozó szabványokat, elıírásokat. A pótvízcsonkot a vízhálózatra, a túlfolyó, illetve leeresztı csonkot a csatornába, vagy központi víztartályhoz kell csatolni. A ventilátor motort a villamos hálózatra csatlakoztatjuk.

5 6.3 Üzembe helyezés A berendezést a következı sorrendben kell mőködésbe helyezni: - A vízmedencét feltöltjük vízzel addig, amíg a pótvíz szelep engedi, illetve a túlfolyón a víz meg nem jelenik. - Ellenırizzük a csapágyakat és a ventilátor meghajtó motorok forgásirányát (a ventilátor a levegıt a hőtıtornyon keresztül szívja). - Ellenırizzük a villamos hálózatot a biztonsági szabványok elıírásainak és az elızı pontok követelményeinek megfelelıen. - Ellenırizzük a pótvíz szelep mőködését. - Beindítjuk a vízkeringtetı szivattyút és a ventilátort, kielégítı mőködés esetén megkezdjük a hőtéstechnológiai folyamatot. - A berendezést csak megfelelıen kiképzett mőszaki személyzet üzemeltetheti. - A hőtıtornyon történı munkák végzése esetén a ventilátort ki kell kapcsolni. - Karbantartást csak kikapcsolt villamos hálózat esetén szabad végezni! A hőtıtorony teljesítményének szabályzása a ventilátorok ki-be kapcsolásával lehetséges. Ha valamelyik ventilátor meghibásodik, és a hiba rövid idın belül nem hárítható el, akkor a ventilátort célszerő leszerelni, és a nyílást lezárni. A hőtıtorony csak megfelelıen kezelt, lágyított vízzel üzemeltethetı, mivel a vízben oldott sók a párolgás következtében feldúsulnak és a berendezés különbözı pontjain kicsapódnak. Az így keletkezett lerakódások csökkentik a berendezés teljesítményét és élettartamát. Ezért a sótartalmat folyamatosan figyelemmel kell kísérni és a leiszapolásnak nevezett módszerek valamelyikét alkalmazva a megadott érték alatt kell tartani. Ezzel kapcsolatban kérje ki vízkezeléssel foglalkozó szakember, vagy a gyártó tanácsát! 7. Hibajelenségek, azok elhárítása 7.1 Hőtıteljesítmény csökkenése A hőtıvíz mennyiség a szükségesnél kevesebb. - a vízpermetezı rendszer és a keringetı rendszer átvizsgálása a szennyezıdések vagy dugulások elhárítása. Vízutántöltı szelep ellenırzése A hőtırendszer szennyezıdése - ld 4.4 pont. 7.2 A túlfolyón állandóan vizet bocsát ki - az úszós vízutántöltı szelep nem zár, javítandó. 7.3 Ventilátor zajszint emelkedik, erıs vibráció tapasztalható. - ventilátor felfüggesztés ellenırzése, a csavarok meghúzása - a ventilátor motor csapágyának cseréje Mirelta Holding Kft.

6 TARTALOM 1 Elıszó 2 Jogi deklaráció 3 Szavatossági nyilatkozat 4 Szerkezeti és mőködési leírás 5 Kezelés és karbantartás 6 Tőz- és balesetvédelem 7 Szerelés és üzembe helyezés 8 Hibajelenségek és elhárításuk

GÉPKÖNYV TEK evaporatív kondenzátor család

GÉPKÖNYV TEK evaporatív kondenzátor család GÉPKÖNYV TEK evaporatív kondenzátor család Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft. 2890 Tata Szomódi u. 4. Hungary Tel.: 34/487-122 Fax: 34/382-452 Elıszó Jelen gépkönyv a cégünk által gyártott TEK evaporatív kondenzátorcsaládra

Részletesebben

GÉPKÖNVV TEG zártrendszerő evaporatív folyadékhőtı család

GÉPKÖNVV TEG zártrendszerő evaporatív folyadékhőtı család GÉPKÖNVV TEG zártrendszerő evaporatív folyadékhőtı család Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft. 2890 Tata Szomódi u. 4. Tel.: 34/487-218 Fax: 34/487-218 Elıszó Jelen gépkönyv a cégünk által gyártott TEG típusjelő

Részletesebben

GÉPKÖNYV. BX típusú hőtıtorony. Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft. 2890 TATA, Szomódi u. 4. HUNGARY Fax: (34)487-845 Tel.: (34)382-538

GÉPKÖNYV. BX típusú hőtıtorony. Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft. 2890 TATA, Szomódi u. 4. HUNGARY Fax: (34)487-845 Tel.: (34)382-538 GÉPKÖNYV BX típusú hőtıtorony Gyártó: MIRELTA HOLDING Kft. 2890 TATA, Szomódi u. 4. HUNGARY Fax: (34)487-845 Tel.: (34)382-538 ELİSZÓ Jelen gépkönyv a cégünk által gyártott BX típusjelû hûtõtorony-családra

Részletesebben

1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Gépjármő akkumulátor A termék keverék.

1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Gépjármő akkumulátor A termék keverék. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Gépjármő akkumulátor A termék keverék. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

TERMO ÖV Color, -/E, -/ECO B, -ECO D TERMO AMICA, -/E, -/ECO B, -ECO D Egyfokozatú és modulációs gázkészülékek közvetlen szikragyújtással

TERMO ÖV Color, -/E, -/ECO B, -ECO D TERMO AMICA, -/E, -/ECO B, -ECO D Egyfokozatú és modulációs gázkészülékek közvetlen szikragyújtással Gépkönyv TERMO ÖV Color, -/E, -/ECO B, -ECO D TERMO AMICA, -/E, -/ECO B, -ECO D Egyfokozatú és modulációs gázkészülékek közvetlen szikragyújtással Típusok: Egyfokozatú TERMO ÖV COLOR N/E 2v, 3v, 4v, 5v,

Részletesebben

JACIR HŐTİTORONY ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓJA

JACIR HŐTİTORONY ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓJA JACIR HŐTİTORONY ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓJA KS/ATM KOMPACT SOROZATOK, medencével 1. ÜZEMBE HELYEZÉS 1.1 Mőveleti sorrend Elıször is ellenırizze, hogy tele van a medence, és nem áll fenn

Részletesebben

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Pegasus F2 N 2S Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Használati kezelési utasítás, gépkönyv Modell: 51-68-85-102 Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft.

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI Külsı szárnyaskapu hajtás F1000 F1100 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. október 26.

BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. október 26. 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. október 26. 1. A készítmény neve: CS SOFT Alkalmazási terület: töltıkitt Gyártó cég neve: Vosschemie GmbH. cím: Esinger Steinweg 50 D-25436 Uetersen

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 68891-38-3 1,00 5,00 500-234-8 X i ; R 36/38 (1)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 68891-38-3 1,00 5,00 500-234-8 X i ; R 36/38 (1) 1. Az anyag/készítmény és a cég/üzem azonosítása A készítmény megnevezése: Castrol Greentec Bike Cleaner Kód Alkalmazás: Fényezett felületek ápolása 452247 Gyártó cég: Castrol (U. K.) Limited Címe: Burmah

Részletesebben

BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZİDÉS

BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZİDÉS BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZİDÉS (a továbbiakban: Keretszerzıdés), amely létrejött egyrészrıl a Budapesti Közlekedési Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Székhely: 1980 Budapest, Akácfa utca 15. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: (Valtti Metal Primer) Termékkód: 006 7550-7553 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

HQ-350XT Röntgenfilm elıhívó Karbantartási útmutató. Csak a karbantartást végzı személyzet részére

HQ-350XT Röntgenfilm elıhívó Karbantartási útmutató. Csak a karbantartást végzı személyzet részére HQ-350XT Röntgenfilm elıhívó Karbantartási útmutató Csak a karbantartást végzı személyzet részére 1 Elıszó Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a készüléket. Mielıtt a készüléket használni kezdené, olvassa

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2010.10.11. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Uszodavíz kezelésére alkalmas segédanyag.

Részletesebben

Vállalkozási Szerzıdés

Vállalkozási Szerzıdés Vállalkozási Szerzıdés mely létrejött egyrészrıl Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet (7621 Pécs, Bercsényi u. 3., Adószám:.., Bankszámlaszám:... Képviseli: ), mint megrendelı a továbbiakban:

Részletesebben

Verziószám: 1.0 (HU) F-450 (URKI-SYSTEM) alapozó Nyomtatás idıpontja:2007.09.25. 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP

Verziószám: 1.0 (HU) F-450 (URKI-SYSTEM) alapozó Nyomtatás idıpontja:2007.09.25. 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal A kiállítás kelte: 2007. április 20. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: F-450 (URKI-SYSTEM) ólom-kromát mentes Termék kód: 39100000000 Gyártó cég neve: Bernardo Ecenarro, S.A. cím: Pol.

Részletesebben

Értelmezı rendelkezések

Értelmezı rendelkezések 18/2008. (XII. 3.) SZMM rendelet az egyéni védıeszközök követelményeirıl és megfelelıségének tanúsításáról A munkavédelemrıl szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (4) bekezdés a) pont aa) alpontjában kapott

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Vendi-Hungária Kft VÍZFÜRDİS MELEGENTARTÓK G 070, G 071, G 271, G 072, G 073 TÍPUSVÁLASZTÉK: Importálja és forgalmazza:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Vendi-Hungária Kft VÍZFÜRDİS MELEGENTARTÓK G 070, G 071, G 271, G 072, G 073 TÍPUSVÁLASZTÉK: Importálja és forgalmazza: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VÍZFÜRDİS MELEGENTARTÓK TÍPUSVÁLASZTÉK: G 070, G 071, G 271, G 072, G 073 Importálja és forgalmazza: Vendi-Hungária Kft Vendéglátóipari és kereskedelmi gépek, berendezések, eszközök

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: A veszély meghatározása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: A veszély meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése Regisztrációs szám KaVo Oxygenal 6 Termék kódja 0.489.3451

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZIGETHŐTİK

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZIGETHŐTİK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZIGETHŐTİK A szigethőtık max.+25 C fokos és legfeljebb 65% relatív páratartalmú környezetben biztosítják a megadott paramétereket! TÍPUSVÁLASZTÉK: W 15 MR/G, W 15 MR/G/o, W 20 MR/G,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2007-202-4 SÚLYOS REPÜLİESEMÉNY Börgönd 2007. május 18. Cessna-172 HA-TUO

ZÁRÓJELENTÉS. 2007-202-4 SÚLYOS REPÜLİESEMÉNY Börgönd 2007. május 18. Cessna-172 HA-TUO ZÁRÓJELENTÉS 2007-202-4 SÚLYOS REPÜLİESEMÉNY Börgönd 2007. május 18. Cessna-172 HA-TUO A szakmai vizsgálat célja a légiközlekedési baleset és a repülıesemény okának, körülményeinek feltárása és a hasonló

Részletesebben

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 990 2588 Felhasználás: festékiparban, festék adalék szerkezeti

Részletesebben

Épületek gázellátása. A gázkészülékek elhelyezésének szempontjai. Vízellátás, csatornázás, gázellátás I. 2011. november 9.

Épületek gázellátása. A gázkészülékek elhelyezésének szempontjai. Vízellátás, csatornázás, gázellátás I. 2011. november 9. Épületek gázellátása A gázkészülékek elhelyezésének szempontjai ízellátás, csatornázás, gázellátás I. 2011. november 9. 1 A gázfogyasztó készülékek elhelyezésére vonatkozó általános elıírások GOMBSZ: az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 042 224 91 92 93, 042 224 91 54 02, 042 224-91-45-71

BIZTONSÁGI ADATLAP. Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2 CZ. Telefon: 042 224 91 92 93, 042 224 91 54 02, 042 224-91-45-71 BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2010. december 01. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: A készítmény felhasználása: Lúgos lefolyótisztító

Részletesebben

26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. Fogalommeghatározások

26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. Fogalommeghatározások 26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet a foglalkozási eredető rákkeltı anyagok elleni védekezésrıl és az általuk okozott egészségkárosodások megelızésérıl A munkavédelemrıl szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Biztonságos karbantartás biztonságos munkavégzés

Biztonságos karbantartás biztonságos munkavégzés 1 Biztonságos karbantartás biztonságos munkavégzés Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) 2010-2011. évi kampánya a karbantartási munkák fontosságára és annak biztonságos

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010/EU rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2015.04.01. Verzió: 1 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: WINDOLA láncfőrész olaj 1.2. Az anyag

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. február 21. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. február 21. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 Felülvizsgálat idıpontja: B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK rendeletek szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı

Részletesebben

Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit.

Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító Termék neve

Részletesebben

3. Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ

3. Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása Magnatec Diesel 10W-40 B3 Terméknév Biztonsági adatlap: 464973 Az anyag/készítmény Motorolaj négyütemő motorokhoz. A használattal kapcsolatos felhasználása

Részletesebben

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 006 7683, 006 7685 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

6/1987. (VI. 24.) EüM rendelet. a keszonmunkákról

6/1987. (VI. 24.) EüM rendelet. a keszonmunkákról a keszonmunkákról A munkavédelemrıl szóló, több jogszabállyal módosított 47/1979. (XI. 30.) MT rendelet 25. -ának (4) bekezdésében, valamint a 39. -ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján -

Részletesebben

1. A ki- és belégzett levegı összetétele és a levegı felhasználás mértéke

1. A ki- és belégzett levegı összetétele és a levegı felhasználás mértéke Diriczi Miklós LÉGZÉSVÉDİ ESZKÖZÖK A szőrı típusú és az izolációs légzıkészülékek általános bemutatása mellett a karbantartás és az idıszakos ellenırzés, valamint az izolációs légzıkészülékek használata

Részletesebben

MAGYAR TCE 4530 TCE 4530. Gumiabroncsszerelı-készülék Használati útmutató. Bosch diagnosztika 1 695 104 911 2008-02-26 1

MAGYAR TCE 4530 TCE 4530. Gumiabroncsszerelı-készülék Használati útmutató. Bosch diagnosztika 1 695 104 911 2008-02-26 1 hu Gumiabroncsszerelı-készülék Használati útmutató Bosch diagnosztika 1 695 104 911 2008-02-26 1 FIGYELMEZTETÉS Jelen használati útmutató az adott termék részét képezi. Olvassa el figyelmesen a benne található

Részletesebben

Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit.

Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. Ez a biztonsági adatlap megfelel a magyar eloírásoknak, de lehet, hogy nem követi más országokok követelményeit. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Termék neve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 10, 37, 51/53, 65, 66, R67 64742-82-1 265-185-4 nafta (petróleum) <1 Xn, N hidroszulfurizált, nehéz 10, 51/53, 65, 66, R67

BIZTONSÁGI ADATLAP. 10, 37, 51/53, 65, 66, R67 64742-82-1 265-185-4 nafta (petróleum) <1 Xn, N hidroszulfurizált, nehéz 10, 51/53, 65, 66, R67 1. oldal A kiállítás kelte: 2008. április 21. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Carsystem KS-2100 fehér/világos-tömítı Gyártó cég neve:

Részletesebben

VALTTI BASE+ Kiállítás kelte: 2010. 03. 02. Aktualizálás: 2010. 07. 28. 1/7

VALTTI BASE+ Kiállítás kelte: 2010. 03. 02. Aktualizálás: 2010. 07. 28. 1/7 Aktualizálás: 2010. 07. 28. 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: Felhasználás: oldószer tartalmú faanyagvédı szer külsı felületekre

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2002.01.29. Aktualizálás kelte: 2012. 04.02. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

13. ábra SPIROMATIC 316 típusú légzésvédı készülék

13. ábra SPIROMATIC 316 típusú légzésvédı készülék Diriczi Miklós A tőzoltóságnál 1984-tıl egy teljesen új védelmi filozófiájú légzésvédı készülék váltotta fel az elızıeket, az akkor AGA SPIROMATIC 316, majd INTERSPIRO SPIROMATIC 316 típusjelő sőrített

Részletesebben

BFT Botticelli garázsajtó-nyitó hajtómő - szerelési és használati útmutató

BFT Botticelli garázsajtó-nyitó hajtómő - szerelési és használati útmutató BFT Botticelli garázsajtó-nyitó hajtómő - szerelési és használati útmutató Ez az útmutató az eredeti, a gyári csomagban megtalálható leírás kiegészítése, csak azzal együtt értelmezhetı! Köszönjük, hogy

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás idıpontja: 2009. 02. 17. 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Rovareltávolító 500 ML Cikkszám: (INSEKTENENTFERNER - 500

Részletesebben

Telepítés, használati és karbantartási útmutató D KIMAH00006-10HU. Légkezelı egységek. Az eredeti útmutató fordítása

Telepítés, használati és karbantartási útmutató D KIMAH00006-10HU. Légkezelı egységek. Az eredeti útmutató fordítása Telepítés, használati és karbantartási útmutató D KIMAH00006-10HU Légkezelı egységek Az eredeti útmutató fordítása Tartalomjegyzék Általános információk... 3 Figyelmeztetések a kezelı számára... 3 Segítség...

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1/5 QUICK BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: Kiszerelés: Felhasználása: Gyártó/ Beszállító:

Részletesebben

Elite Stratos. Rétegtárolós kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

Elite Stratos. Rétegtárolós kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Elite Stratos Rétegtárolós kombi fali gázkazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23)

Részletesebben

ETALON GIPSZES VAKOLAT 1907/2006/EK REACH 2/5

ETALON GIPSZES VAKOLAT 1907/2006/EK REACH 2/5 1907/2006/EK REACH 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2006. 02. 23. Aktualizálás kelte: 2008. 01. 10. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

Kleen Flo Tumbler Industries Ltd

Kleen Flo Tumbler Industries Ltd Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Szilikon tömítés Cikkszám: 470/471 1.2 A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Baumit SpeedFix. Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

Baumit SpeedFix. Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit SpeedFix Átdolgozva: 2009.01.27. Felülvizsgálva: 2011. 03. 02. Oldalak száma: 1-5 1.2. Alkalmazási terület:

Részletesebben

Tel: +49 69 4000-0 Fax: +49 69 4000-286. Tel.: 306-1410 Fax: 306-1403

Tel: +49 69 4000-0 Fax: +49 69 4000-286. Tel.: 306-1410 Fax: 306-1403 SunChemical ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EC szerint A kiadvány kelte: 2007.11.25. Oldal: 1/5 Tárgy: MSDS 1. A készítmény és a társaság megnevezése A termék megnevezése, illetıleg kódszáma: Íves ofszet

Részletesebben

a szociális és családügyi miniszter irányítása alá tartozó államigazgatási szervekre vonatkozó egységes iratkezelési szabályzatról

a szociális és családügyi miniszter irányítása alá tartozó államigazgatási szervekre vonatkozó egységes iratkezelési szabályzatról 7/2000. (VII. 11.) SzCsM rendelet a szociális és családügyi miniszter irányítása alá tartozó államigazgatási szervekre vonatkozó egységes iratkezelési szabályzatról A köziratokról, a közlevéltárakról és

Részletesebben

SANO BRUNO Hungary Kft. 1 / 8. oldal SANO DRAIN LIQUID / LEFOLYÓ TISZTÍTÓ (1 L)

SANO BRUNO Hungary Kft. 1 / 8. oldal SANO DRAIN LIQUID / LEFOLYÓ TISZTÍTÓ (1 L) B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: SANO DRAIN LIQUID / LEFOLYÓ TISZTÍTÓ (1 L) Termékazonosító: 7290012117916 1.2. A keverék megfelelı

Részletesebben

Poli-Farbe NEO konyha és fürdıszobafesték Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2010.03.12. Oldal: 1/9

Poli-Farbe NEO konyha és fürdıszobafesték Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2010.03.12. Oldal: 1/9 Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2010.03.12. Oldal: 1/9 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: konyha és fürdıszobafesték,

Részletesebben

Az 91/155/EGK EK- szabványnak megfelelıen

Az 91/155/EGK EK- szabványnak megfelelıen Az 91/155/EGK EK- szabványnak megfelelıen Gyártó : POL-HUN M. BIELSKA SP. J. ul. 11 Listopada 65, 95-040 Koluszki, Lengyelország Telefon/Fax: (+48) 44 714 08 84 Segélyhívó szám: (+48) 44 714 33 91 Forgalmazó:

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal Fejér Megyei Kormányhivatal Ügyszám: KTF-17409/2015., 38824 /2016. Ügyintézı: Várdai Enikı, Bálint Zsuzsánna Telefon: (22) 514-300, (22) 514-310 Tárgy: Lovászpatona, Pölöskei major 07/7 hrsz.-ú ingatlanon

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: 2007. 01. 10. Oldalszám: 1/6 Felülvizsgálat: 2008. 10. 20.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: 2007. 01. 10. Oldalszám: 1/6 Felülvizsgálat: 2008. 10. 20. Kiadás dátuma: 2007. 01. 10. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 2009. 12. 15. 1/7 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: BIODIESEL ADALÉK Cikkszám: (FUNKTIONSWIRKSTOFF BIODIESEL 300

Részletesebben

Biztonsági adatlap. A 2001/58/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2006. november 03. felülír minden korábbi kiadást CHORUS 75 WG

Biztonsági adatlap. A 2001/58/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2006. november 03. felülír minden korábbi kiadást CHORUS 75 WG 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása : Formuláció kód: Felhasználási terület: Gombaölı szer A cég azonosítása Cég Syngenta Crop Protection AG P.O.

Részletesebben

Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló többször módosított 38/1995.

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 1997.09.27. Aktualizálás: 2008. 12. 02. 1/7 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: FÉKTISZTÍTÓ - 500 ml Cikkszám: (BREMSENREINIGER

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint: C

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint: C Concise(TM) Ätzflüssigkeit 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 06. 02. Dokumentum szám: 10-7861-7 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve:

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT 0893 800 Kiállítás idıpontja: 2003. 02. 01. Aktualizálás: 2009. 04. 07. 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: CU 800 Rézpaszta spray

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 532.215/534.501/534.714/036.129 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Szécsény. Gimnázium. Primer energia ellátó rendszer gépészeti és villamos terve. Budapest, 2009. november. Gimnázium Budapest, 1012 Várfok u. 7.

Szécsény. Gimnázium. Primer energia ellátó rendszer gépészeti és villamos terve. Budapest, 2009. november. Gimnázium Budapest, 1012 Várfok u. 7. Szécsény Gimnázium Primer energia ellátó rendszer gépészeti és villamos terve Készítette: S + N Management KFT 1012 Budapest, Várfok u. 7. Ügyvezetı: Tallér Ferenc Telefonszám: 06/1-224-0690 Telefax szám:

Részletesebben

Biztonsági rendszerekek 2 Vezérlı berendezés

Biztonsági rendszerekek 2 Vezérlı berendezés Biztonsági rendszerekek 2 Vezérlı berendezés Villamosmérnök BSc szak Az irányítási feladatot megoldó berendezés Alapjeladó Összehasonlító Kezelı felület Érzékelı Szabályozó Központi vezérlı Vasúti folyamat

Részletesebben

2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen.

2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen. Biztonsági adatlap 4.verzió 2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen. 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállakozás azonosítása Készítés dátuma:2005.06.20 Aktualizáció dátuma:2013..01.03

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Utolsó frissítés: 2010.01.28 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az SUPER DIAL öntözést idızítı és vezérlı készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŐKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Mineralholding Kft. - 1 - Tartalomjegyzék 1. fejezet : BEVEZETÉS...

Részletesebben

2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen.

2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen. Biztonsági adatlap 4.verzió 2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen. 1.szakasz: A KÉSZÍTMÉNY ÉS GYÁRTÓ/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Készítés dátuma:2003.08.21 Aktualizáció dátuma:2012.10.30

Részletesebben

LÉGCSATORNÁZHATÓ KLÍMAKONVEKTOROK FUN 2009.11.16.

LÉGCSATORNÁZHATÓ KLÍMAKONVEKTOROK FUN 2009.11.16. LÉGCSATORNÁZHATÓ KLÍMAKONVEKTOROK FUN 2009.11.16. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12. Tel.: 203-1125, 206-2718, Fax: 206-2719 Szerviz: 382-0150, 0151, (20) 9673-875,

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT. Elfogadva a 2005. október 19-i Fıiskolai Tanács ülésén

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT. Elfogadva a 2005. október 19-i Fıiskolai Tanács ülésén A Kodolányi János Fıiskola MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA (Az SZMSZ 13. számú mellékletét képezi.) Elfogadva a 2005. október 19-i Fıiskolai Tanács ülésén Határozat száma: FT 226/3.8./2005. (IX.19.) 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

26/2006. (V. 5.) GKM rendelet

26/2006. (V. 5.) GKM rendelet az autó töltıállomás építésének és üzemeltetésének szabályairól A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalról szóló 297/2005. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. ának c) és e) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

FORGÓRÉSZ DINAMIKUS KIEGYENSÚLYOZÁSA II. Laboratóriumi gyakorlat a mérés leírása

FORGÓRÉSZ DINAMIKUS KIEGYENSÚLYOZÁSA II. Laboratóriumi gyakorlat a mérés leírása SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MŐSZAKI TUDOMÁNYI KAR ALKALMAZOTT MECHANIKA TANSZÉK FORGÓRÉSZ DINAMIKUS KIEGYENSÚLYOZÁSA II. Laboratóriumi gyakorlat a mérés leírása A FORGÓRÉSZ DINAMIKUS KIEGYENSÚLYOZÁSA I. Laboratóriumi

Részletesebben

A 40/2012. (VIII. 13.) BM 7/2006. (V. 24.) TNM

A 40/2012. (VIII. 13.) BM 7/2006. (V. 24.) TNM A belügyminiszter 40/2012. (VIII. 13.) BM rendelete az épületek energetikai jellemzıinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 107. szám

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (III.11.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (III.11.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (III.11.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 (2008.08.04.) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N450 1 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2012. 05. 03. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2012. 05. 03. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. olajos, zsíros, mőgyantával erısen szennyezett kézfelület tisztítása

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. olajos, zsíros, mőgyantával erısen szennyezett kézfelület tisztítása BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás idıpontja: 2002 Felülvizsgálat dátuma: 2008-08-15. Változat száma: 3. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. uszodák, hőtıvizek algásodásának meggátlására

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint. uszodák, hőtıvizek algásodásának meggátlására BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás idıpontja: 2004. Felülvizsgálat dátuma: 2008-08-05. Változat száma: 4. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény

Részletesebben

Felhasználás: hordozható elektromos párologtatóba utántöltı szúnyogok ellen

Felhasználás: hordozható elektromos párologtatóba utántöltı szúnyogok ellen A magyar változat kiállítási dátuma: 2009. 03. 20. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - BIOLIT szúnyogírtó kazetta utántöltı Felhasználás: hordozható

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Lucie Wierzgońová lucie.wierzgonova@bochemie.cz

BIZTONSÁGI ADATLAP. Lucie Wierzgońová lucie.wierzgonova@bochemie.cz BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2010. november 17. Felülvizsgálva: 2011. február 03. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA** 1.1. Termékazonosító: A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1773 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: 2008. 02. 26. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: 1773 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: 2008. 02. 26. Oldalszám: 1/6 Kiadás dátuma: 2008. 02. 26. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: MERCEDES téli szélvédımosó koncentrátum 1.2. A készítmény felhasználása: gépjármővek

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1089 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1089 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2009. 02. 06. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KENTAUR nyári szélvédımosó folyadék 1.2.A keverék megfelelı

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen.

2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen. Biztonsági adatlap 4.verzió 2010.05.20- án kelt (UE) NR 453/2010 irányelvnek megfelelıen. 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Készítés dátuma:2003.08.21 Aktualizáció dátuma:2012.10.30

Részletesebben

PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁS

PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁS PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék: Megfelelısségi nyilatkozat..3 Jellemzés..4 Elıkészületek...4 Használat.5 Kifúvó lamella.5 Cseppvíz győjtés.6 Üzemeltetés.7 Szőrı tisztítása.7 Üzemszünet...7

Részletesebben

II. rész. Általános Kártyahasználati Megállapodás -sztenderd -

II. rész. Általános Kártyahasználati Megállapodás -sztenderd - 1. BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK 1.1. Fogalmak II. rész Általános Kártyahasználati Megállapodás -sztenderd - 1.1.1. Megállapodás: a Shell és Felhasználó között a Felhasználó által kitöltött és aláírt Megrendelılap

Részletesebben

Vízesés friss illata. A készítmény felhasználása: Konnektorba csatlakoztatható elektromos légfrissítı utántöltı

Vízesés friss illata. A készítmény felhasználása: Konnektorba csatlakoztatható elektromos légfrissítı utántöltı 1. Készítmény neve: Air Wick Aqua Essences elektromos légfrissítı utántöltı Kereskedelmi név: Azonosítási szám: D0244026 A készítmény felhasználása: Konnektorba csatlakoztatható elektromos légfrissítı

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2010. február 3. Felülvizsgálat idıpontja: -

Elkészítés idıpontja: 2010. február 3. Felülvizsgálat idıpontja: - B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerő, magán): magáncélú felhasználásra Az anyag/keverék szerepe: kenıanyag 1.2. Gyártó

Részletesebben

2006. évi XCIV. törvény. a tőz elleni védekezésrıl, a mőszaki mentésrıl és a tőzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény módosításáról

2006. évi XCIV. törvény. a tőz elleni védekezésrıl, a mőszaki mentésrıl és a tőzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény módosításáról Mi változott a tőzvédelmi törvényben, 2006-ban? A 2006. évi XCIV. törvény több ponton módosította az 1996. évi XXXI. Törvényt. A változások és az eredeti szöveg egymás melletti vizsgálata és a hozzá főzött

Részletesebben

MAGYAR TCE 4410 - TCE 4440 TCE 4410 - TCE 4440. Gumiabroncsszerelı-készülék Használati útmutató. Bosch diagnosztika 1 695 104 860 2008-02-26 1

MAGYAR TCE 4410 - TCE 4440 TCE 4410 - TCE 4440. Gumiabroncsszerelı-készülék Használati útmutató. Bosch diagnosztika 1 695 104 860 2008-02-26 1 hu Gumiabroncsszerelı-készülék Használati útmutató Bosch diagnosztika 1 695 104 860 2008-02-26 1 FIGYELMEZTETÉS Jelen használati útmutató az adott termék részét képezi. Olvassa el figyelmesen a benne található

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA 2011 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetı rendelkezések... 5 1. A munkavédelmi szabályzat célja, feladata... 5 2. A Kari Munkavédelmi

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú ingatlan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 129.400 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATALAP AZÚR UNIVERZÁLIS FAANYAGVÉDİSZER

BIZTONSÁGI ADATALAP AZÚR UNIVERZÁLIS FAANYAGVÉDİSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Oldal: 1/6 1.1 A készítmény azonosítása: 1.2 A készítmény felhasználása: Festék ecsettel vagy mártással való felhordásra 1.3 Gyártó cég neve: Xylero Kft. cím:

Részletesebben

Flamco Fill Compact. Termékadatok. Felhasználási cél. 3.1. Áttekintés

Flamco Fill Compact. Termékadatok. Felhasználási cél. 3.1. Áttekintés Flamco Fill Compact Termékadatok Felhasználási cél Az automatikus főtési utántöltı szerelvény a max. 90 C-os főtıvíz-hımérséklető főtıkörökben való használatra alkalmas. A DIN EN 1717 szabvány szerint

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50 TEMALAC AB 50 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50 Termékkód: B2139062 baza TCL B2139065 baza TAL Felhasználás: festék Gyártó cég

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1776 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1776 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 02. 08. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX szélvédı- és üvegtisztító (szórópisztolyos)

Részletesebben

A kerekes mezıgazdasági vagy erdészeti traktorok kezelıszervei ***I

A kerekes mezıgazdasági vagy erdészeti traktorok kezelıszervei ***I P7_TA-PROV(2011)0212 A kerekes mezıgazdasági vagy erdészeti traktorok kezelıszervei ***I Az Európai Parlament 2011. május 11-i jogalkotási állásfoglalása a kerekes mezıgazdasági vagy erdészeti traktorok

Részletesebben

TÁRSASHÁZ KÖZÖSSÉGEK ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI

TÁRSASHÁZ KÖZÖSSÉGEK ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI A TÜV NORD Z.U.G. tanúsítja, hogy az OTP - Garancia Biztosító Rt. mőködése az ISO 9001 nemzetközi szabványban megfogalmazott minıségügyi követelményeknek megfelel. TÁRSASHÁZ KÖZÖSSÉGEK ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK

Részletesebben

Celsius Plussz Kft Termelı Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Celsius Plussz Kft Termelı Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Celsius Plussz Kft Termelı Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Kezelési utasítás Celsius P-V típusú szilárdtüzeléső kazánokhoz Alkalmasak családi házak, kis lakások, fólia és üvegházak, kisebb üzemcsarnokok

Részletesebben