MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. NEFELEJCS ÓVODAÉPÜLET BŐVÍTÉS 5650 MEZŐBERÉNY, KODÁLY ÚT 8. HRSZ.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. NEFELEJCS ÓVODAÉPÜLET BŐVÍTÉS 5650 MEZŐBERÉNY, KODÁLY ÚT 8. HRSZ."

Átírás

1 ÉPÍTTETŐ: MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. MEGNEVEZÉS: NEFELEJCS ÓVODAÉPÜLET BŐVÍTÉS 5650 MEZŐBERÉNY, KODÁLY ÚT 8. HRSZ.: 2237 ÉPÍTÉSZ KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TERVEZŐ: KOVÁCS ZSOLT É DÁTUM: június 11.

2 TERVEZŐI NYILATKOZAT a) Tervezett építési tevékenység: Óvodaépület bővítése helye: 5650 Mezőberény, Kodály út 8. címe: 5650 Mezőberény, Békési út 12. Hrsz: 2237 megnevezése, leírása: Nefelejcs Óvoda tornaszobával történő bővítése b) Környezet meghatározó jellemzői: Az épület belterületen, kisvárosi lakóterületen épül, védettséget nem élvez. c) Tervező: Építész tervező neve: Kovács Zsolt építészmérnök címe: 5525 Füzesgyarmat, Csokonai u. 15. jogosultság: É d) Tervező nyilatkozza, hogy fenti ingatlanon az épületbővítés építész kiviteli tervdokumentációja a 191/2009 (IX.15.) Kormányrendelet alapján a Mezőberény Város Önkormányzata (5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.) megbízásából készültek el. d.a) az általam tervezett műszaki megoldás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, így különösen az Étv. 31. (1), (2) és (4) bekezdésében meghatározott követelményeknek, az országos településrendezési és építési követelményeknek, valamint az eseti hatósági előírásoknak, d.b) a vonatkozó szabványtól eltérő műszaki megoldás nem kerül alkalmazásra d.c) a tervezett épületbővítés építési engedély köteles, ezért külön építési engedélyes tervdokumentáció készült. Az építész kiviteli tervdokumentáció az építési engedély tervdokumentációtól nem tér el. d.d) a kivitelezési dokumentáció a külön jogszabály szerinti biztonsági és egészségvédelmi koordinátor közreműködésével készült. e) Az építmény tervezésekor alkalmazott műszaki megoldás az Étv. 31. (2) bek. c.) h.) pontjában meghatározott követelményeknek (mechanikai ellenállás és stabilitás, tűzbiztonság, higiénia, egészség- és környezetvédelem, használati biztonság, zaj- és rezgés elleni védelem, energiatakarékosság és hővédelem országos szakmai követelményei) megfelel. f) Az építési törvényben foglaltakon (műszaki tartalom szakszerűsége, valós állapotnak megfelelő tartalom, építészeti minőség stb.) túlmenően a betervezett építési termékek megfelelőségét, a kivitelezési dokumentáció technológiai megvalósíthatóságát ezen nyilatkozat igazolja. Szeghalom, 2018.június 11. Kovács Zsolt É

3 ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS Készült 191/2009(IX.15.) Kormányrendelet 1. számú melléklete, valamint az OTÉK 50.. szerint Általános leírás: Építtető: Mezőberény Város Önkormányzata 5650 Mezőberény, Kossuth tér 1. Építés helye: 5650 Mezőberény, Kodály út 8. HRSZ: 2237 Előzmény: Az építtető azzal a céllal keresett meg, hogy a Mezőberényben meglévő Kodály úti Nefelejcs Óvodát tornaszobával és hozzátartozó szertár helyiséggel szeretné bővíteni. A tervezett beruházást pályázati úton, állami forrás segítségével szeretnék megvalósítani. Az elmúl évben készítettük el, a pályázat beadásához szükséges engedélyes szintű tervdokumentáció és tervezői költségbecslést. A pályázat sikeres elbírálásban részesült, ezért építtető megbízott a teljes körű kivitelezési tervdokumentáció elkészítésével. Tervezési program: Kiindulási alapadatok: Telek övezeti besorolása: Lk Kisvárosi lakó Telek területe: 2044,00 m 2 Megengedett beépíthetőség: 50,00 % Megengedett építménymagasság: max.: 7,50 m A Helyi Építési Szabályzat előírása szerint utcai telekhatárra telepítetten, kell a tervezett bővítést is telepíteni, mivel a meglévő óvodaépület is a Kodály utca - Szív utca telekhatáron került megépítésre. Az épületbővítés, csak az utcával párhuzamos gerincű nyeregtetővel alakítható ki. Parkolók kialakítása tekintetében az OTÉK idevonatkozó előírását kell figyelembe venni, a tervezendő parkoló nagyságát a bővítményre vonatkozóan meghatározni. A kialakítandó zöldfelület a telek területének minimum 30%-a. Tervezési program: - A meglévő épület jelenleg nem akadálymentes, ezért a tervezett helyiségigény kialakítása mellett, az épület akadálymentes megközelítését és akadálymentes wc kialakítását is meg kell oldani. Az épület jelenleg karakteres, közintézményhez illő főbejárattal, fogadótérrel sem rendelkezik, a tervezés folyamán ennek kialakítása is aktuális feladat. Az intézmény dolgozóinak kérése, hogy a bővítményben egy egészségügyi szoba is kerüljön kialakításra, mivel a jelenlegi épületben ez hiányzik. Az óvodaépülettől különállóan az ingatlan dél-nyugati sarkán található egy kültéri játékok eszközök tárolására szolgáló építmény, amelynek két falát a kerítés szolgálja.

4 - A melléképület falai megsüllyedtek, a tetőszerkezet jól láthatóan deformálódott. A tervezett bővítés kialakításánál indokolt egy a tervezett épülettömegbe foglalt új tároló kialakítása. - Alaprajzát tekintve egyszerű téglalap alaprajzú, nyeregtetős épülettömeg alakítandó ki, hosszoldalát tekintve párhuzamos hosszfalakkal, az épület végfala, a kialakult telekhatárokhoz igazodóan, az épület dél-nyugati oldalán tompaszöggel zár. A hosszú nyeregtetős tömeget, a meglévő és tervezett épületrészt összekötő, alacsonyabb bejárati épületegység bontja meg. A tervezett új épületszárnyban kialakított tornaszoba gerinc- és ereszmagasságában követi a meglévő épületet, az épület végén kialakított tárolók épületrészének gerinc- és ereszvonala szándékosan csökkentett, magasságaival igazodva a bejárati épületrészhez. - A tervezett bővítményben egy főbejárati előtér kerül kialakításra, amelyből a meglévő épület és az új tornaszoba egyaránt megközelíthető. A tornaszobához egy sporteszköz szertár kapcsolódik a megrendelői igény szerint. Az előtérből nyílik az akadálymentes wc, valamint az egészségügyi szoba. A tervezett bővítés nyugati végében a kültéri játékok és sporteszközök részére, kültérből közvetlenül megközelíthető tároló kap helyet. - A Szív utcai kiskapus és nagykapus bejárata elbontásra kerül a déli oldalon, a meglévő faszerkezetű kiskapu és nagykapu, a telek nyugati oldali kerítésében kerül visszaépítésre, új személyi és gazdasági bejárat kialakításával. - A tervezett létesítmény gépjárművel történő megközelítése a Szív utca nyugati oldala felől történik a tervezett új gazdasági bejárón keresztül, a tervezett akadálymentes parkolót az épületbővítés és tervezett bejáró között kívánjuk megoldani, azért, hogy a gyerekek játszó udvarát ne kelljen csökkenteni, valamint a parkoló létesítése így a gyerekek biztonságát szolgálja. A tervezendő további 4 db parkolót a szív utcai műút mellett tervezzük kialakítani. - A tervezett épületbővítés a helyi építési szabályzat szerint kijelölt építési területen belül készül, a tervezett létesítmény a szomszédos ingatlanok rendeltetés szerinti és biztonságos használatát nem korlátozza. Méretét, elhelyezését, építménymagasságát illetően a beépítési előírásoktól nem tér el, közvetlen épített környezethez, és környezetében épült társasházakhoz illeszkedik, megfelel a kialakult városképnek. - Az alkalmazott anyaghasználattal az épület eleget tesz a hatályos energetikai rendeletben foglaltaknak. - Épületgépészeti kialakításában korszerű, energia hatékony fűtési-hűtési rendszert alkalmazunk, a fűtést korszerű energiaforrásnak megfelelő kondenzációs, zárt égésterű, földgázüzemű kazán biztosítja. A tervezés folyamán a tetőszerkezet méretezésénél figyelembe vesszük, a tető déli oldalán napelemek és napkollektorok elhelyezhetőségének lehetőségét.

5 - A létesítmény kiviteli tervének során olyan teljesítménynyilatkozattal rendelkező építőanyagok illetve épületszerkezetek kerülnek betervezésre, amelyek kielégítik a tervezett funkcióra vonatkozó állékonyság és mechanikai szilárdság, tűzbiztonság, higiéniai és egészségvédelem, a biztonságos használat, zaj- és rezgés elleni védelem, az energiatakarékosság és hővédelem, az élet- és vagyonvédelem valamint természeti erőforrások fenntartható használata alapvető követelményeit. - Járműelhelyezést általánosan a telek területén kívül kívánjuk megoldani, a bővítés igényeinek megfelelően 5 db parkoló kialakításával, amelyből egy akadálymentes kialakítású az előírásoknak megfelelően, telken belőli elhelyezéssel. - Építtető és tervező a tervezési megbízás folyamán beruházási költségkeretet nem határozott meg, fajlagos beruházási költség nettó millió HUF. A tervezett épület közmű ellátottsága: Az ingatlan teljesen közművesített, a tervezett bővítés, a meglévő közműbekötésektől megtáplálható, a meglévő teljesítmények figyelembevételével, az esetleges teljesítménybővítések a kiviteli tervdokumentáció készítése folyamán kerülnek véglegesítésre. Telepítés: A tervezett bővítés az utcai telekhatáron állóan kerül telepítésre. A hátsókert legkisebb mérete 19,58 m. A tervezett épület ismertetése Az épületbővítés építész kiviteli tervének tervezett építészeti-műszaki megoldása megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, általános érvényű és eseti előírásoknak, így különösen a környezetvédelmi előírásoknak, a statikai, az életvédelmi és az égéstermékelvezetőkre vonatkozó követelményeknek. Az alkalmazott műszaki megoldások kielégítik az Étv. 31. (2) bekezdés c)-h) pontjában meghatározott követelményeket, továbbá az OTÉK ában foglaltakat. A tervezett építmény az érvényben lévő jogszabályokban meghatározottaktól nem tér el, vonatkozó nemzeti szabványtól eltérő műszaki megoldást nem tartalmaz, így annak külön engedélyezése nem szükséges. Az adott tervezési feladatra azonos módszert alkalmaztunk a hatások (terhek) és az ellenállások (teherbírás) megállapítására, és azt a tervezés során teljes körűen alkalmaztuk. A tervezett építmény azbesztcementet nem tartalmaz. Az érintett közművekkel kapcsolatosan a közműszolgáltatókkal egyeztettünk, az egyeztetés eredménye, hogy a közművek a telken belül rendelkezésre állnak.

6 A tervezett épületbővítés megfelel az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben foglaltaknak. Az építész kiviteli tervdokumentáció az érvényben lévő biztonságtechnikai, munka- és tűzvédelmi, valamint környezetvédelmi előírásoknak megfelel. Kijelentem, hogy ezen terv megfelel a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és tűzoltóságról szóló 54/2014 (XII. 05.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat követelményeinek, valamint a vonatkozó jogszabályokban és hatósági előírásokban leírtaknak. AZ ÉPÍTMÉNY TERVEZÉSEKOR ALKALMAZOTT műszaki megoldások megfelelnek az OTÉK 50 (3) előírásainak. Azon építési termék esetében, amelyekre vonatkozóan van harmónizált európai szabvány érvényben, vagy ha a termék megfelel egy, a termékre készített európai műszaki értékelésnek, a gyártónak a forgalomba hozatalkor nyilatkozatot kell kiállítania a termék teljesítményéről. A teljesítménynyilatkozat elkészítésével a gyártó felelősséget vállal azért, hogy az építési termék megfelel a nyilatkozatban rögzített teljesítménynek. Ezek jellemzően: mechanikai szilárdság és állandóság, tűzvédelem, higiénia, egészség- és környezetvédelem, biztonságos használat, zajvédelem, energiatakarékosság és hővédelem, valamint a természeti erőforrások fenntartható használata és az élet- és vagyonvédelem, valamint katasztrófavédelem követelményei. Az új rendszer a Megfelelőségi igazolás -t lecseréli Teljesítmény nyilatkozat -tal, amely arról szól, hogy a termék milyen műszaki követelményt ér el: - vagy honosított, harmonizált európai szabvány szerint, - vagy az egyedi Európai műszaki értékelési dokumentum -ban rögzített alapvető jellemzői tekintetében. A tervezett épület és környezetének kapcsolata: A meglévő épület L alaprajzi elrendezésű, kissé tagolt tömegű, földszint és részben tetőtér beépítéses - magas tetős épület. A tervezett bővítés téglalap alaprajzi elrendezéssel csatlakozik a meglévő épülethez, folytatva az utcai telekhatáron történő beépítést, egyszerű nyeregtetős, oromfalas kialakítású, magasságilag tagolt épülettömegével. Telepítését tekintve illeszkedik az övezetre előírt beépítési előírásoknak. A tervezés folyamán az OTÉK beépítésre vonatkozó előírásait, valamint Mezőberény Város Helyi Építési Szabályzatát vettem figyelembe. Az épület arányos, egyszintes magas tetős tömegével, épületmagasságával a környezetében lévő épületekhez, a kialakult beépítési módhoz illeszkedik. Beépített alapterületek ismertetése: Helyiségek felsorolása: lásd a külön készített helyiséglista szerint Meglévő épület földszint nettó alapterülete: 265,53 m2 Meglévő épület tetőtér nettó alapterülete: 81,09 m2

7 Tervezett bővítés nettó alapterülete: 171,61 m2 Összes nettó alapterület: 518,23 m2 Az épület bruttó alapterülete a bővítéssel: 534,69 m2 A meglévő épület ismertetése: Szintmagasságok: + 0,00 m az épület körüli járda síkja Földszinti padlóvonal: +0,90 m Ereszmagasság: +4,47 m, +5,61 m, Gerincmagasság: +8,55 m A meglévő épület szerkezeti leírása: Alapozás: A legkorábban épült, Kodály utcai telekhatárra telepített épület teherhordó falai alatt nagyméretű téglából falazott sávalapok készültek. A lábazat szintén nagyméretű téglából készült. A későbbi bővítés alapja már csömöszölt beton sávalap, amelyen monolit vasbeton lábazat épült a szigetelési síkig. A lábazat cementsimítású vakolattal kivitelezett. Falazat: A homlokzati és teherhordó falak részben nagyméretű tömör téglából épített falak másfélsorosan 45 cm falvastagsággal, illetve 1 sorosan, 30 cm falvastagsággal kialakítva. A későbbi bővítés teherhordó falai Körös-36 blokk téglából épültek 36 cm falszélességgel. Az épület válaszfalai részben kisméretű tömör téglából épített falak 12 cm vastagsággal, valamint 10 cm vtg válaszfallapból épített téglafalak. Födém: Az épület földszint fölötti födéme az idősebb épületben borított fagerendás födém, a mennyezeti oldalon deszkaburkolatra erősített nád rabicilással és mennyezeti vakolattal. A padlástéri oldalon a felső deszkaborításon szalmás anyagtapasztás készült. A bővítés előre gyártott, feszített vasbeton körüreges pallófödémmel készült. A tetőtér fölötti födém, könnyűszerkezetű zárófödém, a torokgerendák között elhelyezett Isolyth üveggyapot hőszigeteléssel, mennyezeti gipszkarton burkolattal. Tetőszerkezet: Hagyományos ács jellegű, kötőgerendás, két állószékes, fa fedélszerkezet, az idősebb épületben, torokgerendás nyeregtető a korábbi bővítés tetőszerkezete. Tetőfedés: Csabai Tangó mázas tetőcserépfedés készült a nyeregtetőn.

8 Nyílászárók: Faszerkezetű nyílászárók, hőszigetelő üvegezéssel, belső ajtók béléstokos és pallótokos faszerkezetű ajtók. Lépcső: Az épület bejáratai előtt helyszínen öntött beton szerkezetű előlépcsők készültek, a tetőtérbe vezető belső lépcső vasbetonból készült fa járólappal és homlokburkolattal. Homlokzat: Falfelületek az utcai épülettömeg Kodály utcai homlokzata kváderes kivitelű vakolt simított felülettel, a többi falfelület egyszerű vakolt kivitelű. Valamennyi homlokzati felület festett felületképzéssel készült, a lábazat cementsimítású, festett kialakítású. A tervezett bővítés ismertetése: Szintmagasságok: + 0,00 m az épület körüli járda: = 86,30 m.b.f Földszinti padlóvonal: +0,90 m Ereszmagasság: m, +3,78 m, +4,72 m, +5,61 m Gerincmagasság: +6,46 m, +8,55 m Építészeti statikai műszaki leírás: Alapozás: A tervezett bővítés alapja sík alapozás, a teherhordó főfalak alatt kialakított vasbeton pilléralapozás tartószerkezeti méretezés szerint. A pilléralapok tervezett alsó síkja -2,29 m, a talajmechanikai szakvélemény és az ennek alapján elkészült alapozási terv szerint. A pilléralapok felső síkja -0,17 m, szélességük változó. A vasbeton pilléralapokon körben összefüggően vasbeton talpgerenda készül 25*44 cm keresztmetszeti mérettel, statikailag méretezett vasszereléssel. A talpgerendán ZS-25 zsalukőből épített lábazat készül a szigetelési síkig, a hornyokban elhelyezett hosszvasalással és kibetonozással. Beton minőség: C30-37/kk, betonacél minőség B500 C, földvisszatöltés anyaga jól tömöríthető bányahomok 20 cm-es rétegekben terítve Tr 85% -ra tömörítve, az utolsó réteg tömörsége Tr 95% legyen. Falazat: A homlokzati teherhordó és térelhatároló falakat 30 cm vtg Porotherm Klíma téglából terveztem. Az épület belső teherhordó falai Porotherm 30 N+F téglából készülnek. A 30 cm vastagságú homlokzati falak 12 cm Austrotherm EPS hőszigetelést kapnak. A szertárak közötti - nem teherhordó térelhatároló fal 20 cm vtg. Porotherm 20 téglából, válaszfalak 10 cm vtg. Porotherm 10/50 N+F válaszfaltéglából készülnek.

9 Födém: Az udvarra benyúló akadálymentes wc-t és egészségügyi szobát tartalmazó épületrész fölötti és a bejárati előtér kiemelt épületrészének födéme hőszigetelt borított fagerendás födém, 10/15 cm keresztmetszetű fa födémgerendázattal, a gerendák közötti Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigeteléssel. A gerendák fölött további 10 cm vastagságú Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigetelés kerül beépítésre. A födémben kialakított hőszigetelés vastagsága 25 cm. Az előtér födémének fagerendázata a mennyezeti oldalon 1 réteg Tyvek RAV-PE 0,25 párazáró fóliát, gyalult lécvázat és 1 réteg táblásított, ragasztott faburkolatot kap. A tornaszoba és szertárak fölött, a homlokzati falak vasbeton koszorúira támaszkodóan cm tengelytávolsággal kiosztott szeglemezes kapcsolatú, rácsos szerkezetű fa tetőtartók támaszkodnak. Az alsó övek magasságában, nem járható, hőszigetelt, gipszkarton mennyezeti burkolatú födémszerkezet kerül kialakításra. A rácsos tartók alsó, 5/15 cm keresztmetszetű övei között Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigetelés készül. A pallók fölött további 10 cm vastagságú Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigetelés kerül beépítésre. A födémben kialakított hőszigetelés vastagsága 25 cm. A mennyezeti oldalon 1 réteg Tyvek RAV-PE 0,25 párazáró fóliát, gyalult lécvázat és 2 gipszkarton burkolatot kap a födém. A farácsos tetőtartók 7,08 m fesztávolságot hidalnak át. A födémszerkezet faelemeit gomba-, rovar- és lángmentesítővel kell ellátni. Tetőszerkezet: Az előtér és az abból nyíló helyiségcsoport fölött hagyományos ácsjellegű fél-nyereg fedélszerkezet készül, vb. koszorúkba rögzített talpszelemenekre erősítve. A tornaszoba és szertárak fedélszerkezete statikailag méretezett, tartószerkezeti kiviteli terv alapján készülő, mérnöki jellegű szeglemezes rácsos tetőtartókból álló nyeregtetős tetőszerkezet, a vb. koszorúkba rögzített talppallókra erősítve. A rácsos főtartók a tornaszoba fölött 1,25 m tengely kiosztással, a szertárak fölött 1,10 m tengely kiosztással kerülnek elhelyezésre. A tetőszerkezet valamennyi faelemét gomba-, rovar- és égéskésleltetővel kell ellátni! Tetőfedés: TONDACH Boleró tetőcserép 50/30 mm lécezéssel és alatta TONDACH Tuning Fol K páraáteresztő fóliaterítéssel. Cserépléc távolság: 37,0 39,0 cm. Az udvar felé benyúló épületrész kis hajlásszögű tetője LINDAB PLX állókorcos síklemez fedéssel készül. Nyílászárók: Műanyag tok- és szárnyszerkezetű ablakok, bejárati ajtó U= 1,0 W/m2K hőszigetelő üvegezéssel. A homlokzati nyílászárók tok-és szárnyszerkezete kültéri oldalon dió, beltéri oldalon fehér színnel kialakítottak. Belső ajtók faszerkezetű betétesek.

10 Kémény: Az épületbővítés fűtését tetőtéri mosókonyhában elhelyezésre kerülő 1 db Viessmann Vitodens-W35 típusú 35 kw-os gázüzemű, zárt égésterű, kondenzációs turbós fali kazán biztosítja. A készülék gyárilag méretezett kettősfalú műanyag levegő-füstgáz turbócsöve tetőn kívül kerül kivezetésre. Füstcső átmérő: belső Ř60 mm, külső Ř100 mm, csövek falvastagsága 2,5 mm. A turbós készülék felett a levegő-füstgázcsőbe mérő-, ellenőrző-, tisztító idomot kell beépíteni. A füstcső tető síkjától 80 cm-rel kerül túlvezetésre. A fűtési turbócső torkolati szinthez való kijutásához a turbócső mellett a tetősíkba 60x50 cm méretű tetőkibúvó kerül beépítésre. Figyelem! A fali kazán mellett a turbócsőnek is rendelkeznie kell minőségi tanúsítvánnyal! A tervezés során figyelembe vettem az MSZ 845 szabvány, valamint az OTÉK illetve GMBSZ vonatkozó előírásait. Burkolatok: A tornaszobába GRABOSPORT Multisport habalátétes sportpadlót tervezetem, a többi helyiség mázas kerámia burkolatot kap, a kültérből nyíló eszköztároló és a felújítandó bővített játszóterasz műgyanta burkolattal készül. Az aljzat legyen feszültségmentes, szabványosan sík, szilárd, laza részektől, olajtól, zsírtól, viasztól, festéktől, portól stb. mentes, és megfelelően száraz. A cementkötésű aljzatok, a burkolólapok felragasztása után nem zsugorodhatnak. A fürdők és wc helyiségek a mennyezetig csempeburkolatot kapnak. Burkolatok ragasztása Mapei Adesilex P9 v.e.é fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű ragasztóhabarccsal, Cimsec fugendbund v.e.é. rugalmas fugázóval, keskeny -2 mm- fugával fugázva. Homlokzat: Homlokzati falfelületek kialakítása a homlokzati tervek szerint. A belső felületképzések, diszperziós festés két rétegben, két réteg glett felület előkészítéssel, tagolatlan sima felületen. Glettelés felületi minősége: az egyes munkafázisok közötti technológiai szünet betartásával Q2 minőségben (festés előtt Q3 minőségre a festő javítja le a felületet végső glettelési fázisként). Gipszkarton burkolatú falaknál a hézagolás megkezdése előtt a por eltávolítandó a hézagokból, a kiálló rögzítések besüllyesztését el kell végezni, az építőlemezek nyitott fugáit, esetleges lyukakat ki kell tölteni. Az építőlemezek csatlakozásánál kialakult fugák kitöltésénél minden esetben üvegszövet háló beépítése szükséges. Vízszigetelés: 1 rtg VILLAS OV-4 T/K nehéz lemez, 10 cm-es összemelegített átfedésekkel, falak alatt és padlóban. Az aljzat legyen feszültségmentes, szabványosan sík, szilárd, laza részektől, olajtól, zsírtól, viasztól, festéktől, portól stb. mentes, és megfelelően száraz. A szigetelés fektetése előtt a megtisztított aljzat felületét 1 rtg. BURKOLIT V kellősítő réteggel kell ellátni.

11 Hőszigetelés: A földszinti padlóban 8 cm vtg AUSTROTHERM AT-N100 hőszigetelés kerül beépítésre. Az udvarra benyúló akadálymentes wc-t és egészségügyi szobát tartalmazó épületrész fölötti és a bejárati előtér kiemeltépületrészének födéme hőszigetelt borított fagerendás födém, a gerendák között elhelyezett 15 cm vastag Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigeteléssel. A gerendák fölött további 10 cm vastagságú Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigetelés kerül beépítésre. A födémben kialakított hőszigetelés vastagsága 25 cm. A tornaszoba és szertárak fölött, a homlokzati falak vasbeton koszorúira támaszkodóan, szeglemezes kapcsolatú, rácsos szerkezetű fa tetőtartók támaszkodnak. Az alsó övek magasságában, nem járható, hőszigetelt, födémszerkezet kerül kialakításra. A rácsos tartók alsó, 15 cm magas övei között Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigetelés készül. A pallók fölött további 10 cm vastagságú Rockwool Multirock kőzetgyapot hőszigetelés kerül beépítésre. A födémben kialakított hőszigetelés vastagsága 25 cm. A homlokzati falak 12 cm AUSTROTHERM EPS homlokzati hőszigetelést kapnak, a lábazat 17 cm AUSTROTHERM-EXPERT XPS hőszigeteléssel készül. Járda és térburkolatok: Az épület körül 6 cm vtg Leier térkőből épített járda épül a metszeteken megadott ágyazati rétegrend kialakításával. A tervezett parkoló és bevezető út szintén 6 cm vtg Leier térkő burkolatot kap. Csapadékvíz elvezetés: Az ingatlanhoz kapcsolódó, tervezett térkő burkolatú bejáró út felületén, valamint a tervezett épület tetőfelületén keletkező csapadékvíz elvezetése, telken belül zárt rendszerben, KG-PVC anyagú ágvezetéken történik, egy közös kilépési ponttal kialakítva, a Szív utcai csapadékvíz elvezető árokba történő bevezetéssel. A közterületen kialakított 5 db parkoló felületén keletkező csapadékvíz szintén a Szív utcai csapadékvíz elvezető árokba kerül bevezetésre. Zajvédelem Az építési helyeken gondoskodni kell arról, hogy az építési tevékenység során a munkahely környezetében a hatályos rendeletben előírt zajszintet ne lépjék túl. Amennyiben várható a zajszint túllépése, úgy az építési munkák megkezdése előtt a környezetvédelmi hatóságoktól zajkibocsátási határérték megállapítását kell kérni. A munkálatok során a környezetvédelemmel kapcsolatos rendkívüli esemény esetén a Környezetvédelmi Felügyelőséget azonnal értesíteni kell. Munkavédelmi előírások: Villanyszerelési munkát csak olyan szakképzett szerelőpár végezhet, mely közül az egyik szerelő szakképzett, a másik pedig legalább kioktatott. Mindegyik szerelést végző személynek érvényes munkavédelmi vizsgával kell rendelkeznie. Kettő, vagy annál több személy egyidejű munkavégzése esetén egy személyt meg kell bízni a munka

12 irányításával, aki egyben felel a munkavédelmi előírások betartásáért. Munkavégzést csak megfelelő szerszámmal lehet végezni. Minden munkavégzés előtt meg kell győződni a szerszámok használhatóságáról, épségéről. Hibás, törött szerszámmal munkát végezni tilos! Magasban munkát csak munkavédelmi szempontból kifogástalan állványról, vagy létráról szabad végezni. A munkát úgy kell megszervezni, hogy nagyobb terhek mozgatásakor egy főre csak maximálisan 50 kg juthat. Ez a súly magasban végzett munka esetén maximum 25 kg lehet. Ha a fenti előírások nem tarthatók be, úgy emelő segédeszközről kell gondoskodni. Kivitelezés során csak szavatolt minőségű, szakszerűen tárolt, hibátlan anyag építhető be. "Kétes eredetű" anyag beépítése tilos! A kivitelezés során minden esetben be kell tartani az ide vonatkozó szabványokat, előírásokat, valamint az adott helyen érvényes munkavédelmi előírásokat. Hegesztési munkát csak az adott helyre vonatkozó tűzrendészet előírások betartása mellett lehet végezni. Feszültség alatt munkát végezni szigorúan tilos! Minden munkavégzés megkezdése előtt meg kell győződni a tevékenységi rész megfelelő feszültségmentességéről. A munka megkezdése előtt biztosítani kell, hogy a feszültségre való visszakapcsolás az adott munkaterületen még véletlenül se fordulhasson elő. Általános előírások: A kivitelezés során be kell tartani a hivatkozott és az egyéb vonatkozó szabványokat. Más szerelvényt, készüléket alkalmazni csak a villamos tervező engedélyével lehet. Szeghalom, június 11. Kovács Zsolt Tervező É

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. TÁRSASHÁZI BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, BÉKÉSI ÚT 2.B LH. 2.EM. 14 HRSZ.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. TÁRSASHÁZI BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, BÉKÉSI ÚT 2.B LH. 2.EM. 14 HRSZ. ÉPÍTTETŐ: MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. MEGNEVEZÉS: TÁRSASHÁZI BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, BÉKÉSI ÚT 2.B LH. 2.EM. 14 HRSZ.: 3562/A/14 FELÚJÍTÁSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TERVEZŐ:

Részletesebben

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. TÁRSASHÁZI BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, BÉKÉSI ÚT 9-11.C LH. 1. EM. 3 HRSZ.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. TÁRSASHÁZI BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, BÉKÉSI ÚT 9-11.C LH. 1. EM. 3 HRSZ. ÉPÍTTETŐ: MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. MEGNEVEZÉS: TÁRSASHÁZI BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, BÉKÉSI ÚT 9-11.C LH. 1. EM. 3 HRSZ.: 1/6/A/18 FELÚJÍTÁSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TERVEZŐ:

Részletesebben

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. KÉTLAKÁSOS LAKÓÉPÜLETBEN BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, PETŐFI ÚT 31.A. HRSZ.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. KÉTLAKÁSOS LAKÓÉPÜLETBEN BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, PETŐFI ÚT 31.A. HRSZ. ÉPÍTTETŐ: MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. MEGNEVEZÉS: KÉTLAKÁSOS LAKÓÉPÜLETBEN BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, PETŐFI ÚT 31.A. HRSZ.: 940 FELÚJÍTÁSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TERVEZŐ:

Részletesebben

ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY TERVDOKUMENTÁCIÓ

ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY TERVDOKUMENTÁCIÓ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY TERVDOKUMENTÁCIÓ 5525 FÜZESGYARMAT, KOSSUTH UTCA, SPORTTELEP HRSZ: 630/30 ALATTI INGATLANRA TERVEZETT TÚRISZTIKAI KÖZPONT ÉPÍTTETŐ: FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FÜZESGYARMAT, SZABADSÁG

Részletesebben

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉPÜLET ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA TENDER TERV Felújítás helye: 5435 Martfű, Május 1 út 1., hrsz:349/2 Megbízó: MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT - KISBÉRI IRODA KIALAKÍTÁSA

TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT - KISBÉRI IRODA KIALAKÍTÁSA ÁTRIUM MÁRKA MÉRNÖKIRODA KFT Kisbér, Kincsem u. 25. Tel, Fax : +36-34/353-201, Mobil: +36-30/921-03-73 E-mail : atrium@atriummarkabt.t-online.hu ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT

Részletesebben

Szombathely Megyei Jogú Város ( 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3)

Szombathely Megyei Jogú Város ( 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3) SZOMBATHELY Weöres S. Óvoda bővítése Kiviteli Terv Szombathely Megyei Jogú Város ( 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3) Szombathely, Márton Á. u. 58. Hrsz: 4175 2016 11 Gáspár Péter É1-18-0096-05 FELELŐS

Részletesebben

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK Nemeske, Fő u.. szám és. hrsz. alatti ingatlanon meglévő többfunkciós önkormányzati középület ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK TERVDOKUMENTÁCIÓJA Megbízó: Nemeske Község Önkormányzata képviselője: Tóth Péterné

Részletesebben

Nagyvisnyó, meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átalakítása és felújítása. Építész kiviteli terve

Nagyvisnyó, meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átalakítása és felújítása. Építész kiviteli terve Nagyvisnyó, meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átalakítása és felújítása Építész kiviteli terve 3349 Nagyvisnyó, Ifjúság út 6. szám hrsz.: 350. Építtető: Nagyvisnyó község Önkormányzata

Részletesebben

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS + STATIKAI SZÁMÍTÁS

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS + STATIKAI SZÁMÍTÁS 454 Iváncsa, Arany János utca Hrsz: 16/8 Iváncsa Faluház felújítás 454 Iváncsa, Arany János utca Hrsz.: 16/8 Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61/b. Fedélszék ellenőrző számítása

Részletesebben

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm-tól Bruttó Ft/nm-tól

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm-tól Bruttó Ft/nm-tól Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó 192.000Ft/nm-tól Bruttó 220.000Ft/nm-tól Munkafolyamat Beépített anyagok Beépített anyagok Előkészítés Alapozás Lábazati kiemelés + szigetelés Vasalt aljzat

Részletesebben

Övezet: Lk-FT-1 Beépítés módja: SZ (szabadonálló)

Övezet: Lk-FT-1 Beépítés módja: SZ (szabadonálló) ,00 6,0,,0 8,0 6,00 B NAPLÓKERT UTCA 6,70 8,0 6,00 0,80 B,00 05/5 5,00 8,0 6,70 0,0 É Övezet: Lk-FT- Beépítés módja: SZ (szabadonálló) A A,00 6,00 6,00 5,0 A A TELEKTERÜLET: 808,9 m BEÉPÍTETT TERÜLET:,8

Részletesebben

R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T

R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. TT KIV 20151008 BUDAPESTI EGYETMI KAT. GIM. R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T B U D A P E S T I E G Y E T E M I K A T O L I K U S G I

Részletesebben

Kisméretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció

Kisméretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció Kisméretű családi ház eti-műszaki dokumentáció Építtető...... É... dátum... V R E T A T N MI A mintatervet Bártfai Szabó Gábor építész tervei alapján a Magyar Kamara megbízásából a Budapesti Műszaki és

Részletesebben

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz É Megrendelő: Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz E-1 A jelen dokumentáció a tervezők szellemi terméke. 2016.12. pm.: pm.: 22,10 50 4,85 50 10,20 50 5,05 50 3,35 5,25 5,45 5,30 2,75 42 1,50 25 5,08 50

Részletesebben

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció ALÁÍRÓ LAP

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció ALÁÍRÓ LAP Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció Lakóépület Épület címe: 2117 Isaszeg, Nagy Sándor u. 43. hrsz:1056/14 Tervező: Kiszugló Kft. Mérnöki Iroda 1149 Budapest, Róna utca 113. Budapest, 2019. június

Részletesebben

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció

Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció Tartószerkezeti kivitelezési tervdokumentáció Lakóépület Épület címe: 2117 Isaszeg, Nagy Sándor u. 43. hrsz:1056/14 Tervező: Kiszugló Kft. Mérnöki Iroda 1149 Budapest, Róna utca 113. Budapest, 2019. június

Részletesebben

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak.

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak. Irota, Fáy kúria: állapot felmérési műszaki leírás ÁLTALÁNOS LEÍRÁS: Az épület műemléki jellegű. 1900- as évek elején épült. A kúria épülete részben alápincézett, földszintes épület. A földszint felett

Részletesebben

É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE

É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE 6551 É 6519 6577 A L A P A D A T O K : 6517 6518 21,18 5,86 13,42 1, 7,36 7,92 3, 2,00 Tass vezér utca +7,10 6560 Ond vezér utca 6578

Részletesebben

PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5.

PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5. PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5. 01. C Í M L A P Veszprém, Mártírok úti PARKOLÓHÁZ beépítési tanulmányterve tervdokumentációjához. (Veszprém, Mártírok útja 5. 4796. hrsz.) Építész tervezõ

Részletesebben

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012.

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012. Építészeti műszaki leírás a Budapest, VIII. ker. Kőfaragó utca 8., hrsz.36471:, utcai földszinti üzletek, többszintes parkolóház beépítést tisztázó elvi engedélyezési terveihez Építésztervezők: É 01 3417/13

Részletesebben

PANNON ARCHIKON Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi KFT.

PANNON ARCHIKON Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi KFT. PANNON ARCHIKON Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi KFT. Szombathely, Szövő u. 3. / Kőszeg, Alsó krt. 39. TEL: 06-70-3350-548 bukits.zoltan@gmail.com Perenyei Aranyhíd Óvoda felújítása és bővítése Szerkezeti

Részletesebben

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm Bruttó Ft/nm

Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó Ft/nm Bruttó Ft/nm Kategóriák A B Hasznos alapterületre: Bruttó 225.000Ft/nm Bruttó 250.000Ft/nm Munkafolyamat Beépített anyagok Beépített anyagok Előkészítés Alapozás Lábazati kiemelés + szigetelés Vasalt aljzat Épület

Részletesebben

Művelődési Ház energetikai korszerűsítése kiviteli terv

Művelődési Ház energetikai korszerűsítése kiviteli terv Művelődési Ház energetikai korszerűsítése kiviteli terv Építés helye: 5331 Kenderes Szent István u. 33. hrsz.:5/1 Építtető: Tervező: Kenderes Városi Önkormányzat 5331 Kenderes Szent István u. 56. Oláhné

Részletesebben

Helyszínrajz m=1:500

Helyszínrajz m=1:500 Helyszínrajz m=1:500 Jellemzõ adatok: Építménymagasság számítás: HFdny+HFék+HFény +HFdk / K = Hépítmény 117,30m 2 +,29m 2 +,29m 2 +19,40M 2 / 57,80 fm = 6,84m 38540 38541 Övezeti besorolás: L-2/-VIII-1

Részletesebben

RETINA AMBULANCIA KIALAKÍTÁSA

RETINA AMBULANCIA KIALAKÍTÁSA TARTALOMJEGYZÉK A SZTE ÁOK SZEMÉSZETI KLINIKA RETINA AMBULANCIA KIALAKÍTÁSA ÉPÍTÉSI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ Címlap Tervezői nyilatkozat és aláírólap Tartalomjegyzék Műszaki leírások Mellékletek: Á-01

Részletesebben

Mészáros János. A minősítések szerepe a tervezési folyamatokban és a használatbavételi eljárások során

Mészáros János. A minősítések szerepe a tervezési folyamatokban és a használatbavételi eljárások során Mészáros János A minősítések szerepe a tervezési folyamatokban és a használatbavételi eljárások során Álom és valóság Nulladik mese Megcsörrent a telefonom (1) első mese: Tűzgátló ablak(ok)ra van szükség.

Részletesebben

Építési engedélyezési dokumentáció

Építési engedélyezési dokumentáció 6500 Baja, Deák Ferenc utca 6. alagsor 1. Tel.: +36 20/322-00-31 Fax: 79/323-703 Email: srti@t-online.hu Építési engedélyezési dokumentáció a 6500 Baja, Szabadság utca 16. szám alatti 463. hrsz.-ú ingatlanon

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ

TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ TARTÓSZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY BÓLYI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 7754 Bóly, Rákóczi u. 3. BERUHÁZÁSÁBAN 83 FÉRŐHELYES MUNKÁSSZÁLLÁS LÉTESÍTÉSE (a "Munkásszállások kialakítása" elnevezésű

Részletesebben

TERVEZŐI NYILATKOZAT. Budapest és Pest Megyei Mérnök kamara: T (tartószerkezeti tervező)

TERVEZŐI NYILATKOZAT. Budapest és Pest Megyei Mérnök kamara: T (tartószerkezeti tervező) TERVEZŐI NYILATKOZAT 1 Építtető: Balatonboglár Városi Önkormányzat 8630 Balatonboglár, Erzsébet u.11. Építés helye: 8630 Balatonboglár, Attila u. Hrsz 423 Tervezett szerkezet: Ravatalozó épület Vezető

Részletesebben

GAV-ART STÚDIÓ KFT Nyíregyháza, Szabadság tér 12/A. I/10. T:42/ ; F:42/ ;M:30/ ;

GAV-ART STÚDIÓ KFT Nyíregyháza, Szabadság tér 12/A. I/10. T:42/ ; F:42/ ;M:30/ ; A TOP-6.1.4-15 azonosítószámú, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázati felhívás keretében a Nyíregyházi Állatpark látogatóközpontjának építési engedélyezési

Részletesebben

Műszaki leírás Varroda kialakítás

Műszaki leírás Varroda kialakítás Műszaki leírás Varroda kialakítás 5235 Tiszabura, Széchenyi út 4. (Hrsz: 310) 2017. október Nem építési engedély köteles terv Beruházó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas

Részletesebben

TELELTETŐ HODÁLY ÉPÍTÉSZETI KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJA RÉSZLETRAJZOK M=1:10

TELELTETŐ HODÁLY ÉPÍTÉSZETI KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJA RÉSZLETRAJZOK M=1:10 ÉPÍTÉSZETI KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJA RÉSZLETRAJZOK M=1:10 Tartalom- és tervjegyzék - R-01 Szociális blokk ablakainak vízszintes metszősík-csomópontja - R-02 Szociális blokk bejárati ajtóinak vízszintes

Részletesebben

Tiszavasvári, Báthori u. 6. sz. alatt található Városi Kincstár és Irodaház épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése

Tiszavasvári, Báthori u. 6. sz. alatt található Városi Kincstár és Irodaház épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése Tiszavasvári, Báthori u. 6. sz. alatt található Városi Kincstár és Irodaház épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/57 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Tűzvédelmi műszaki leírás

Tűzvédelmi műszaki leírás Tűzvédelmi műszaki leírás tejüzem rendeltetésű épület bővítése 5600 Békéscsaba, Kisrét 86. hrsz.: 0628/4 építési engedélyezéséhez 2016. március Jelen tűzvédelmi műszaki leírás a tervező által rendelkezésemre

Részletesebben

a Martonvásár, Estike utca 1. - 498/30 hrsz. alatti telken létesítendõ földszint + tetõtérbeépítéses L A K Á S O S ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ

a Martonvásár, Estike utca 1. - 498/30 hrsz. alatti telken létesítendõ földszint + tetõtérbeépítéses L A K Á S O S ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ K Ü L Z E T L A P a Martonvásár, Estike utca 1. - 498/30 hrsz. alatti telken létesítendõ földszint + tetõtérbeépítéses 4 L A K Á S O S LAKÓÉPÜLET ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ Építtetõ: MART-BAU Tervezõ

Részletesebben

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16 a Budapest VIII., Stáhly u. 5., hrsz : 36451 társasház földszinti Gyulai Pál utcai iroda helyiségek homlokzati nyílászáróinak cseréje, ill. új ablakok nyításának építési engedélyezési tervéhez - tervtanácsi

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám: 4986/40 természetben Széna utca 1. 1 db két lakásos lakóépület Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt. 6000 Kecskemét,

Részletesebben

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE. Kazán helyiség építése (könnyűszerkezetes) ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE. Kazán helyiség építése (könnyűszerkezetes) ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS C.) Kazán helyiség építése (könnyűszerkezetes) ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS 1. A főbb építési munkák rövid leírása: A tervezett munkafolyamatok : a. Az épület homlokzati falainak, és a padlás hőszigetelésére,nyílászárók

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐ, SZAKÉRTŐ: 1. A tartószerkezeti tervezés kiindulási adatai

TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐ, SZAKÉRTŐ: 1. A tartószerkezeti tervezés kiindulási adatai TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ a Újtikos, Széchenyi tér 12-14. sz. ( Hrsz.: 135/1 ) alatt lévő rendelő átalakításának, bővítésének építéséhez TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐ, SZAKÉRTŐ: Soós Ferenc okl.

Részletesebben

Az épület leírása. 1. Elhelyezkedés:

Az épület leírása. 1. Elhelyezkedés: Az épület leírása 1. Elhelyezkedés: A 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. szám alatt (hrsz: 210339/2), a volt Posztógyár területén található, É-37 épület hasznos alapterülete: 1.1 Helységleltár I. Szélfogó

Részletesebben

ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT ÉS SÁRGA RÓZSA IDŐSEK KLUBJA H 1046 Budapest, Tungsram utca 9. Hrsz: 76331/146 Építész műszaki leírás 1

ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT ÉS SÁRGA RÓZSA IDŐSEK KLUBJA H 1046 Budapest, Tungsram utca 9. Hrsz: 76331/146 Építész műszaki leírás 1 1 TARTALOM 1. ALÁÍRÓ LAP 2. INGATLAN ADATOK 3. ELŐZMÉNYEK 4. ÉPÍTÉSZETI MŰSZAKI LEÍRÁS 5. TERVLAPOK É 01 TETŐFELÜLNÉZET M 1:100 É 02 FÉNYKÉPDOKUMENTÁCIÓ I. É 03 FÉNYKÉPDOKUMENTÁCIÓ II. 2 ALÁÍRÓ LAP Terv:

Részletesebben

A Sopron Balfi utca 5349/203 hrsz. alatt felvett ingatlanon, 39 lakásos társasház kivitelezési szerződéséhez.

A Sopron Balfi utca 5349/203 hrsz. alatt felvett ingatlanon, 39 lakásos társasház kivitelezési szerződéséhez. I. SZÁMÚ MELLÉKLET MŰSZAKI TARTALOM A Sopron Balfi utca 5349/203 hrsz. alatt felvett ingatlanon, 39 lakásos társasház kivitelezési szerződéséhez. Betonszerkezet Alapozás: C16-24/KK minőségű beton Lemezbeton:

Részletesebben

Munkadíj árlista. Murvai István Kőműves egyéni vállalkozó. Szállító. Vevő. Érvényesség. Sorszám: ÁRLISTA000001/2016

Munkadíj árlista. Murvai István Kőműves egyéni vállalkozó. Szállító. Vevő. Érvényesség. Sorszám: ÁRLISTA000001/2016 Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám: 5457/33 természetben Kalász utca 2 db épülő családi ház Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt. 6000 Kecskemét, Örkény

Részletesebben

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

, , KMNY KMNY. pm90 TA 75/ ,33 m 2 MELEGÍTŐ-KONYHA KÖZL1 PVC. 33,05 m 2 PVC. pm90 15, , ,

, , KMNY KMNY. pm90 TA 75/ ,33 m 2 MELEGÍTŐ-KONYHA KÖZL1 PVC. 33,05 m 2 PVC. pm90 15, , , Tel/fax: 7-7-6; 0-60-9; 0-97-8 Cím: Ribányi Kft H-70 Tamási Béke u.. Nyugati szárny alaprajz II. M:00 Nyugati szárny bruttó alapterülete: 0,68 m Nyugati szárny nettó alapterülete: 9,06 m Nyugati szárny

Részletesebben

Öltöző Épület Felújítás Építési Engedélyezési Terve

Öltöző Épület Felújítás Építési Engedélyezési Terve Öltöző Épület Felújítás Építési Engedélyezési Terve 7133 Fadd, Sport utca hrsz: 1172/1 MEGBÍZÓ: TERVEZÕ: Fadd Nagyközség K a j á r i J. T a m á s Önkormányzata Építész Iroda Betéti Társaság 7133 Fadd,

Részletesebben

Tetőtérbeépítés Építési engedélyezési terv Budapest,VIII. kerület, Rákóczi út 59. (hrsz:34628)

Tetőtérbeépítés Építési engedélyezési terv Budapest,VIII. kerület, Rákóczi út 59. (hrsz:34628) Tetőtérbeépítés Építési engedélyezési terv Budapest,VIII. kerület, Rákóczi út 59. (hrsz:34628) Építtető: Janos Stefan Daradic Építész: Ráth András 3T NATURA CASA Kft 1141 Bp Zsigárd utca 3. TERVEZŐI NYILATKOZAT

Részletesebben

Bemutató Jellegű Közösségi Épület Kiviteli Terve

Bemutató Jellegű Közösségi Épület Kiviteli Terve Megjegyzés: Rétegrendek: - A terv a vonatkozó szakági tervfejezetekkel együtt érvényes! Külső falazat tetőtérben Műszárított - A méretek a helyszínen ellenőrizendők! Műszárított, lucfenyő Páraáteresztő

Részletesebben

R - 01 ÁLTALÁNOS LÁBAZAT

R - 01 ÁLTALÁNOS LÁBAZAT 10 10 1 2 11 8 6 1 35 20 55 80 35 20 25 25 85 1 5 30 47 0 5 R - 01 ÁLTALÁNOS LÁBAZAT 2a. FÖLDSZINTI PADLÓ (HIDEGBURK.) kerámia burkolat 0,6 cm mapei keraflex ragasztó 0,4 cm (vizes helyiségben mapei mapelastic

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZAKVÉLEMÉNY

ÉRTÉKELÉSI SZAKVÉLEMÉNY ÉRTÉKELÉSI SZAKVÉLEMÉNY 1. lakóház Cím: Helyrajzi szám: 4563 Rohod, Kossuth Lajos utca 46. 382 Az értékelés kelte: 2012.04.23 ALAPADATOK Ingatlan megállapított adatai Telek területe: 3 861 m 2 Épületek

Részletesebben

MINTATERV. Átlagos méretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció

MINTATERV. Átlagos méretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció Átlagos méretű családi ház eti-műszaki dokumentáció Építtető...... É... dátum... A mintatervet Földes László és Balogh Csaba építészek tervei alapján a Magyar Kamara megbízásából a Budapesti Műszaki és

Részletesebben

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012.

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012. Építészeti műszaki leírás a Budapest, VIII. ker. Kőfaragó utca 8., hrsz.36471:, többlakásos lakóépület, utcai földszinti üzletek, többszintes parkolóház, felső szinteken irodák beépítést tisztázó elvi

Részletesebben

É-0. Tervezett helyszínrajz M=1:500 2 lakásos lakóépület építése építési engedélyezési tervdokumentáció. "B" épület

É-0. Tervezett helyszínrajz M=1:500 2 lakásos lakóépület építése építési engedélyezési tervdokumentáció. B épület / / / / /,00,,,00,00 /,00,00,00,0,00,,00,,00,, /0 / "B" épület +, Zöldf.:, m / / / "A" épület / / +, / Reismann J. u. új útcsatlakozás áteresszel / Kiinduló adatok: Övezeti besorolás: Lke Beépítési mód:

Részletesebben

TERVEZETT ÉPÜLET +1,00 2,30 -3,17 4,80 6,00 4,80 2,30 18,18 5 2,30 2,30 2,30 5,58 11,95 59 5 4300/2 MÉLYGARÁZS LEJÁRÓJA 4324 45

TERVEZETT ÉPÜLET +1,00 2,30 -3,17 4,80 6,00 4,80 2,30 18,18 5 2,30 2,30 2,30 5,58 11,95 59 5 4300/2 MÉLYGARÁZS LEJÁRÓJA 4324 45 ,,,0,0,0,0,0,0,0,0,0 +,,0 +,0 VESZPRÉM, UDPEST U.. HRSZ: 00/ Építészeti adatok: Övezeti előírás: Lk-o kisvárosis lakó övezet, oldalhatáros beépítés. maximálisan o,oo% építhető be - legnagyobb építménymagasság:,o

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. Tárgy: Meglévő Kultúrház bontása és új Faluház építésének engedélyezése

MŰSZAKI LEÍRÁS. Tárgy: Meglévő Kultúrház bontása és új Faluház építésének engedélyezése MŰSZAKI LEÍRÁS Tárgy: Meglévő Kultúrház bontása és új Faluház építésének engedélyezése Építés helye: 8086 Felcsút, Fő út 137. HRSZ: 329/1 Építtető: Felcsút Község Önkormányzata 8086 Felcsút, Fő út 75.

Részletesebben

É-01. Észak RÁKÓCZI ÚT (34608/4) 36557/2 PUSKIN UTCA TREFORT UTCA HRSZ.: 36558/5 (36553) (36746) 36559/ / /8

É-01. Észak RÁKÓCZI ÚT (34608/4) 36557/2 PUSKIN UTCA TREFORT UTCA HRSZ.: 36558/5 (36553) (36746) 36559/ / /8 Észak 0 0 0 0 VII. KERÜLET VIII. KERÜLET KERÜLETI HATÁR KERÜLETI HATÁR VII. KERÜLET VIII. KERÜLET (08/) - 7 7/ RÁKÓCZI ÚT,0,9,0 9, 0 9 7,, 0,97 90 0,00 8,0 7,70 g.k. sz 7 8 = 0, mbf Főépület A épület B

Részletesebben

2013. október 25. okl. építészmérnök Tel.:(1) okl. épületszigetelő szakmérnök irodavezető

2013. október 25. okl. építészmérnök Tel.:(1) okl. épületszigetelő szakmérnök irodavezető A 305/2011/EU rendelet hatályba lépésének és a 3/2003 (I.25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet visszavonásának hatása az építési termékek forgalmazására, betervezésére és beépítésére 2013. október 25. Budavári

Részletesebben

HELYSZÍNRAJZ M=:0 8/ 7 8/ 6 7 SZOMSZÉDOS LAKÓÉPÜLET FSZT + TT szintszámú +, SZOMSZÉDOS 7/ 7/, +6, 7,6 7,0 6,0 +,79 6,00,7 0,7 6,98 0,60,09, Fási utca MAGASSÁGI ÉS IRÁMYPONT m = mbf 8,0 m rel 7 Kialakult

Részletesebben

8407 Beépített br. alapterület Beépítettség 2,00 11,00 24,00 6,00 2,00 1,001,00 1,00. gázcsap villanyóra 2,00. vízakna 1,00 2,00 5,00. szv.

8407 Beépített br. alapterület Beépítettség 2,00 11,00 24,00 6,00 2,00 1,001,00 1,00. gázcsap villanyóra 2,00. vízakna 1,00 2,00 5,00. szv. 8416 Juhász Gy. utca 8410 8411 A L A P A D A T O K : 8413 Telek területe 820,00 m 2 8407 Beépített br. alapterület Beépítettség 225,52 m 2 27,50 % 8409 3,00 6,50 20,00 8,50 8412 2,00 /+5, Földszinti padlóvonal

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám: 0979/197 természetben Kadafalva, Granada Hotel közelében 2 db családi ház Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.

Részletesebben

Műszaki leírás Savanyító üzem kialakítás

Műszaki leírás Savanyító üzem kialakítás Műszaki leírás Savanyító üzem kialakítás 5232 Tiszabő, Fő út 32. (Hrsz: 339) 2017. december Nem építési engedély köteles terv Beruházó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám: 10577/145 természetben Füst Milán utca 1 db 2 lakásos ikerház Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt. 6000 Kecskemét,

Részletesebben

Felelős műszaki vezető

Felelős műszaki vezető Felelős műszaki vezető A felelős műszaki vezető irányítja az építési munkahelyen a kivitelezést. A felelős műszaki vezető tevékenysége a vállalkozó (alvállalkozó) kivitelező építési szerződésében vállalt

Részletesebben

KIVITELI TERV. Építész részletrajzok és csomópontok Huba utcai 3 csoportos óvoda. Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4.

KIVITELI TERV. Építész részletrajzok és csomópontok Huba utcai 3 csoportos óvoda. Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4. KIVITELI TERV Építész részletrajzok és csomópontok Huba utcai 3 csoportos óvoda Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4. Építtető: 2461 Tárnok Dózsa György út 150. Tervező: PALÁDI Építész és Mérnök Kft.

Részletesebben

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. FELELŐS TERVEZŐI NYILATKOZAT 1. CÍMLAP 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. TERVEZÖI NYILATKOZAT 4. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY a TISZALADÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ 3929 TISZALADÁNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 54. HRSZ.

TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY a TISZALADÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ 3929 TISZALADÁNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 54. HRSZ. TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNY a TISZALADÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ 3929 TISZALADÁNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 54. HRSZ.:294 Miskolc, 2017. december 12 1. TARTÓSZERKEZETI TERVEZŐI

Részletesebben

BAZALT Út-, Híd- és Parképítő KFT TATA, Faller J. u. 6. Levélcím: TATA Pf. 78. Telefon.: 34/ * Fax:

BAZALT Út-, Híd- és Parképítő KFT TATA, Faller J. u. 6. Levélcím: TATA Pf. 78. Telefon.: 34/ * Fax: ADATLAP HÉREG ORVOSI RENDELŐ ÉPÜLETÉNEK FELÚJÍTÁSA ÉS FEJLESZTÉSE EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉSE TOP-4.1.1-15 PÁLYÁZATHOZ MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ. 2832. Héreg, Fő út Hrsz.: 504/25 ÉPÍTTETŐ HÉREG

Részletesebben

TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ TARTÓSZERKEZETI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ ÉPÍTÉS TÁRGYA: RADÓ KÚRIA FELÚJÍTÁSA ÉPÍTÉSI HELY: RÉPCELAK, BARTÓK B. U. 51. HRSZ: 300 ÉPÍTTETŐ: TERVEZŐ: RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA RÉPCELAK, BARTÓK B. U.

Részletesebben

É10. MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m 1:25 ABLAKKERET. nyílászáró. bádog GYÁRTÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN HELYSZÍNI MÉRETVÉTEL ÉS EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES

É10. MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m 1:25 ABLAKKERET. nyílászáró. bádog GYÁRTÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN HELYSZÍNI MÉRETVÉTEL ÉS EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m : KÉMÉNYFEDKŐ NAGY FIATORONY KIS FIATORONY PÁRKÁNYELEM, 8, 8, 8,, 8, 8, 8,,, 8 8 0 0 8 0 88 0 0 8 ABLAKKERET 0 0, 80 0 0 0 0 nyílászáró ATTIKAFAL LEFEDÉS TETŐSZELLŐZŐ bádog GYÁRTÁS

Részletesebben

TERVEZÕI NYILATKOZAT

TERVEZÕI NYILATKOZAT TARTALOMJEGYZÉK 7621 Pécs Széchenyi tér 1. sz. (hrsz.:17514) alatti Polgármesteri Hivatal homlokzati portáljában 1. Borítólap 2. Tartalomjegyzék 3. Tervezõi nyilatkozat 4. Aláírólap 5. Mûszaki leírás 6.

Részletesebben

1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db...

1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db... 1. oldal 1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db............ 2 33-000-21.1.1.2.2.1 (23) ÖN Válaszfal bontása, égetett

Részletesebben

Típusház 4 ANTRACIT 126, MEDITERRÁN 126

Típusház 4 ANTRACIT 126, MEDITERRÁN 126 Típusház 4 ANTRACIT 126, MEDITERRÁN 126 Nettó alapterület: 126,28 m2 Szobák száma: 5 Fürdőszobák száma: 2 Elrendezés: előszoba, nappali-konyha (leválasztható) 4 hálószoba 2 fürdő-wc 1 külön wc 1 kamra

Részletesebben

Somogy Megye Területrendezési Terve Földtani veszélyforrás területe. BMKH Hatósági Főosztály, Bányászati Osztály adatszolgáltatása

Somogy Megye Területrendezési Terve Földtani veszélyforrás területe. BMKH Hatósági Főosztály, Bányászati Osztály adatszolgáltatása 47 Somogy Megye Területrendezési Terve Földtani veszélyforrás területe MKH Hatósági Főosztály, ányászati Osztály adatszolgáltatása 48 Az OTrT - 2016. július 1-től hatályos - 12/A.. (1) bekezdés előírása

Részletesebben

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Műszaki leírás 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Az épület, 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. szám alatti 39206/31 helyrajzi számú ingatlanon helyezkedik el. Az épület: egyhajós,

Részletesebben

ÁTMENETI SZÁLLÓ ÉPÍTÉSZ KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓJA

ÁTMENETI SZÁLLÓ ÉPÍTÉSZ KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓJA ÁTMENETI SZÁLLÓ BELSŐ ÁTALAKÍTÁSÁNAK ÉS KORSZERŰSÍTÉSÉNEK ÉPÍTÉSZ KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓJA Építés helye: 8200 Veszprém, Jutasi út 24-26. hrsz.: 2130/2 Építtető: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Részletesebben

Centrál Liget - Napraforgó-ház

Centrál Liget - Napraforgó-ház Centrál Liget - Napraforgó-ház Utcai homlokzat Udvari homlokzat 7,56 0 5,0 m 1 1 0 1 1,59 m 1,1 1,5 Acélhuzalos növényfuttató 7,15 9,6,0,05,05 93 5,0 m 37 37 37 fagyálló 1,31 m,95 m,93 m,, m 1,96 m IRODA,7

Részletesebben

STATIKAI TERVDOKUMENTÁCIÓ. Bencs Villa átalakítás és felújítás. Nyíregyháza, Sóstói út 54.

STATIKAI TERVDOKUMENTÁCIÓ. Bencs Villa átalakítás és felújítás. Nyíregyháza, Sóstói út 54. K21 Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató KFT 4431 Nyíregyháza, Szivárvány u. 26. Tel: 20 340 8717 STATIKAI TERVDOKUMENTÁCIÓ Bencs Villa átalakítás és felújítás (Építtető: Nyíregyháza MJV Önkormányzata,

Részletesebben

SZŐCE. Petőfi Sándor utca. Hrsz: 385/10 2 db üdülőépület építése

SZŐCE. Petőfi Sándor utca. Hrsz: 385/10 2 db üdülőépület építése SZŐCE Petőfi Sándor utca. Hrsz: 385/10 2 db üdülőépület építése Építtető: Convention Budapest Kft. H-1461 Budapest Pf: 11. H-1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33/B VI.5-6 Tel.: 06 1 323 27 57, 299 01 84,

Részletesebben

TIMPANON ÉPÍTÉSZ IRODA 8500 Pápa Rákóczi F. u. 26. TIMPANON É P Í T É S Z I R O D A. Pápa Rákóczi u. 26. T: 89/

TIMPANON ÉPÍTÉSZ IRODA 8500 Pápa Rákóczi F. u. 26. TIMPANON É P Í T É S Z I R O D A. Pápa Rákóczi u. 26. T: 89/ TIMPANON É P Í T É S Z I R O D A Pápa Rákóczi u. 26. T: 89/321-606 TOP-1.2.1-16-VE1-2017-00009 kódszámú, Bakonybél Millennium 1018-2018 című komplex turisztikai fejlesztés projekt KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

Részletesebben

GÉPÉSZETI HELYISÉGEK KIALAKÍTÁSA TETŐTÉRBEN

GÉPÉSZETI HELYISÉGEK KIALAKÍTÁSA TETŐTÉRBEN GÉPÉSZETI HELYISÉGEK KIALAKÍTÁSA TETŐTÉRBEN Budapest X. Szent László tér 29. HRSZ: 39122, 39123 : KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ Dátum: Építtető: Generál tervező: 2016. december Kőbánya Önkormányzata Budapest

Részletesebben

TIMPANON ÉPÍTÉSZ IRODA 8500 Pápa Rákóczi F. u. 26. TIMPANON É P Í T É S Z I R O D A. Pápa Rákóczi u. 26. T: 321-606

TIMPANON ÉPÍTÉSZ IRODA 8500 Pápa Rákóczi F. u. 26. TIMPANON É P Í T É S Z I R O D A. Pápa Rákóczi u. 26. T: 321-606 TIMPANON É P Í T É S Z I R O D A Pápa Rákóczi u. 26. T: 321-606 Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. 8500 Pápa Szent László u. 1. által a 8500 Pápa Korona u. 44. 2954/1. hrsz. alatti ingatlanon építendő

Részletesebben

Piaci épület építése Iváncsa, Arany János utca 215 Hrsz. Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61.

Piaci épület építése Iváncsa, Arany János utca 215 Hrsz. Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61. Piaci épület építése Iváncsa, Arany János utca 215 Hrsz. Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61. SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS 1. A SZERKEZET ALAPVETŐ RENDSZERÉNEK LEÍRÁSA Megbízó Iváncsa,

Részletesebben

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig.

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig. III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Construma 2001. április 7. A családi háztól a SkyCourtig. Az épületek felújításának tűzvédelmi tervezése és a dokumentáció követelményei. III. Rockwool Építészeti

Részletesebben

NEM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES TERVDOKUMENTÁCIÓ

NEM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES TERVDOKUMENTÁCIÓ Beruházó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 58-60. Tervező: Nyikes Tibor Péter É3 05-0219 Szerkesztő: Juhász Alex Zoltán MŰSZAKI LEÍRÁS NEM ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KÖTELES

Részletesebben

04. 1:100 léptékű metszetek szabályai

04. 1:100 léptékű metszetek szabályai 04. 1:100 léptékű metszetek szabályai Horváth Tamás PhD építész, egyetemi tanársegéd Széchenyi István Egyetem, Győr Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék 1 1:100 lépték Mi az ábrázolás célja? Az épület

Részletesebben

VII. Lakiteleki Tűvédelmi Szakmai Napok. Egy építőipari beruházás folyamata, tűzjelző a fókuszban I.

VII. Lakiteleki Tűvédelmi Szakmai Napok. Egy építőipari beruházás folyamata, tűzjelző a fókuszban I. VII. Lakiteleki Tűvédelmi Szakmai Napok Egy építőipari beruházás folyamata, tűzjelző a fókuszban I. Az (egy majdnem) ÉPÍTÉSZ nézőpontja előírások 1997. évi LXXVIII. Törvény az épített környezet alakításáról

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA FELÚJÍTÁSA NYÍRLUGOSON ÉPÍTÉSZ KIVITELI TERV

ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA FELÚJÍTÁSA NYÍRLUGOSON ÉPÍTÉSZ KIVITELI TERV ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA FELÚJÍTÁSA NYÍRLUGOSON ÉPÍTÉSZ KIVITELI TERV NYÍRLUGOS, SZABADSÁG TÉR 4. HRSZ: 579/2 ÉPÍTTETŐ: NYÍRLUGOS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 4731 Nyírlugos, Szabadság tér 1. TERVEZŐ: CÍVIS KOMPLEX

Részletesebben

BONTÁSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ LAKÓÉPÜLET ÉS KIFUTÓ RÁMPA BONTÁSA

BONTÁSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ LAKÓÉPÜLET ÉS KIFUTÓ RÁMPA BONTÁSA BONTÁSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ LAKÓÉPÜLET ÉS KIFUTÓ RÁMPA BONTÁSA Tervező: Felelős építész: P-TERVEZŐIRODA KFT. PÉTER ZOLTÁN okl. építészmérnök, energetikai tanúsító 4220 Hajdúböszörmény, Batthyány L.

Részletesebben

É-0 GYŐRFFY ISTVÁN UTCAI FÉNYKÉPMONTÁZS 1/500

É-0 GYŐRFFY ISTVÁN UTCAI FÉNYKÉPMONTÁZS 1/500 TERVEZETT ÉPÜLET 2. 4. 6. 8. 10. 12. 14. 16-18. 20. Homlokzati anyagok színek, tervezett épület: - Világosszürke műanyag fedés, dekor "korc" elemekkel - Világosszürke szegélyek, eloxált alumíniumlemez

Részletesebben

TŰZVÉDELMI MŰSZAKI LEÍRÁS

TŰZVÉDELMI MŰSZAKI LEÍRÁS TŰZVÉELMI MŰSZAKI LEÍRÁS Máriapócs 490/ Hrsz. alatti Pápa tér rekonstrukciója során, nyilvános WC kialakításának engedélyezési tervdokumentációjához. Építtető: Máriapócs Város Önkormányzata 4326. Máriapócs,

Részletesebben

Hegedűs Construction Kft.

Hegedűs Construction Kft. Hegedűs Construction Kft. Árlista FONTOS: Minden munkára egyedi árajánlatot adunk ingyenes felmérés után! A táblázatban szereplő árak irányárak, egyszerűbb (haladósabb) munkáknál alacsonyabb, bonyolultabb

Részletesebben

Műszaki tartalom. Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám:18974/2 természetben Máriahegyi fő út 2 db épülő családi ház

Műszaki tartalom. Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám:18974/2 természetben Máriahegyi fő út 2 db épülő családi ház Műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, helyrajzi szám:18974/2 természetben Máriahegyi fő út 2 db épülő családi ház Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.: 6200, Kiskőrös Béke utca

Részletesebben

STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázat keretében a

STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázat keretében a Kardos László okl. építőmérnök 4431 Nyíregyháza, Szivárvány u. 26. Tel: 20 340 8717 STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP-6.1.4.-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című

Részletesebben

107.67 106.59. párkány:108.77. gerinc: 107.21. gerinc: 112.85 105.77 104.60 103.67. gerinc: 107.93 105.10. párkány:109.17 104.38 103.61 103.

107.67 106.59. párkány:108.77. gerinc: 107.21. gerinc: 112.85 105.77 104.60 103.67. gerinc: 107.93 105.10. párkány:109.17 104.38 103.61 103. fa, törzsátm. Jelmagyarázat csatorna akn 7.67 fa, törzsátm.: 0 cm alatt párkány:.4 7.07 6. 969 tűzcsap 7 6 ossuth Lajos utca 94 fa, törzsátm.: 0-0 cm 7.06 vízóra akna 6.7 csatorna akna egyéb akna 6. tűzcsap

Részletesebben

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: /

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: / LaBouff Mérnökiroda Hunyadi János utca 27 www.labouff.hu, E-mail: info@labouff.com Mobil: +36-20/421-1677 TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSE TÁRSASHÁZ ELŐZETES TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Ing. Fejl. Kft. Kiss

Részletesebben

5/2013. (II.10.) önkormányzati rendelete szerinti tartalommal. Baross utca. 86.

5/2013. (II.10.) önkormányzati rendelete szerinti tartalommal. Baross utca. 86. Budapest, VIII. Baross u. 86. Településképi bejelentési eljárás mellékleteként készült építész homlokzatfelújítási, színezési terv Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben