I V E C O M A G A Z I N

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I V E C O M A G A Z I N"

Átírás

1 I V E C O M A G A Z I N 2015/4.

2 KÉSZÜLJÖN FEL! Az ember soha sem lehet túlságosan jól felkészült, különösen, ha a járművéről van szó. Érdemes költeni a karbantartásra, hiszen így Ön biztonságban érezheti magát és magabiztos lehet az utakon, valamint elkerülheti a költséges javításokat, illetve a nem kívánt leállásokat. Továbbá maximalizálhatja a teljesítményét is. Ebből a kiadványból megtudhatja, hogyan ismerheti fel járművén a kopás, illetve az elhasználódás első jeleit, megismerheti a különleges alkatrészajánlatokat, valamint szaktanácsokat kaphat műszaki szakembereinktől. KÉSZÜLJÜNK FEL AZ INDULÁSRA!

3 TURBÓFELTÖLTŐK NAGYOBB TELJESÍTMÉNY ÉS KISEBB SZENNYEZÉS Az Ön járművében a turbófeltöltő extra adag levegőt juttat be a motorba, hogy növelje a teljesítményét. Ugyanakkor az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével a hatékonyságát is fokozza, míg a CO 2 -kibocsátás mérséklésével zöldebbé teszi az Ön járművét. Az alábbiakban Tom, az IVECO műszaki szakembere mindent elmagyaráz a turbófeltöltőkről. TURBÓFELTÖLTŐ HOGYAN MŰKÖDIK? A motorból távozó kipufogógázok megforgatnak egy turbinát (1), amely egy második turbinához (2) csatlakozik. Ez valójában egy kompresszor (3), amely összesűríti a töltőlevegőt. Ez az összesűrített levegő a motorba (4) vezetve megnöveli az oxigénszintet és a nyomást az égéstérben. Minél nagyobb az összesűrített levegő mennyisége, annál több üzemanyagot lehet beadagolni a hengerekbe, annál erőteljesebb lesz a robbanás és így annál gyorsabban mozognak majd a dugattyúk. Ez növeli a motor teljesítményét és üzemanyaghatékonyságát. 4 TÖLTŐLEVEGŐ-HŰTŐ MOTORHENGER Összesűrített levegő a turbinából Kipufogógázok a motorból TURBINA 3 KOMPRESSZOR 1 2 REMAN PARTS - FELÚJÍTOTT ALKATRÉSZEK Számba vette már azt a lehetőséget, hogy egy felújított turbófeltöltőt válasszon, amely csökkenti az Ön karbantartási költségeit, miközben ugyanolyan hatékonyságot és garanciális feltételeket biztosít? További információért lépjen kapcsolatba márkakereskedőjével! MIÉRT VÁLASSZA AZ IVECÓT? A hatékony működés érdekében fontos, hogy a turbófeltöltő nagy hőmérsékletnek és több mint 120 ezres percenkénti fordulatszámnak is ellenálljon, valamint pontosan kiegyensúlyozott legyen. Az eredeti IVECO alkatrészek az alábbiakat garantálják: TELJESÍTMÉNY Fenntartják az Ön járművének teljesítményét. ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS Csökkentik az Ön járműve által elhasznált üzemanyag mennyiségét. VGT-T MŰKÖDTETŐ KAR ÉLETTARTAM A kimagasló műszaki jellemzőknek köszönhetően hosszabb az élettartamuk. FÉKKOPÁS Javítják az Ön járművének fékteljesítményét.

4 A JÁRMŰVÉN A KOPÁS, ILLETVE AZ ELHASZNÁLÓDÁS ELSŐ JELEINEK FELISMERÉSE Járművének szükségleteit idejében felismerve jelentősen csökkentheti a meghibásodások súlyosságát és a költséges javítások szükségességét. Íme, néhány fontos jel, amelyekre oda kell figyelnie annak érdekében, hogy járművét egész évben csúcsformában tartsa. ADJON MAGÁNAK EGY ENERGIALÖKETET! AKKUMULÁTOROK ÉS GYÚJTÓ-/IZZÍTÓGYERTYÁK A hidegebb hónapokban a töltőáramkör különböző részegységeinek nehézséget okozhat a jármű életre keltése. Az erőteljes indítás érdekében győződjön meg arról, hogy optimális állapotban vannak-e az akkumulátor és a gyújtó-, illetve izzítógyertyák. AZ ÖN JÁRMŰVÉNEK AKKUMULÁTORA Töltse fel energiával járműveit! Az akkumulátorok télen kevésbé hatékonyan működnek, mert a hidegben lelassulnak a kémiai reakciók ez leginkább a motor indításakor érzékelhető. Ezért fontos egy alapos ellenőrzés során meggyőződni arról, hogy a töltőáramkör jó állapotban van-e. Stralis special HVR AKKUMULÁTOR 180 AH Az IVECO HVR akkumulátorok innovatív technológiája hosszabb élettartamot és nagyobb rezgésállóságot biztosít (30-szor nagyobbat a standard akkumulátorokhoz képest). FÓKUSZ Megelőző jellegű ellenőrzések tanúsága szerint átlagosan az akkumulátorok 20 százaléka cserére szorul. ÚJ AZ ÖN JÁRMŰVÉNEK GYÚJTÓ- ÉS IZZÍTÓGYERTYÁI Az erőteljesebb indításért Az izzítógyertyák és a gyújtógyertyák fontos szerepet játszanak a motor beindításában, különösen a hideg téli hónapokban. Ellenőrizze ezeket rendszeresen, hogy megóvja az akkumulátort és járművének motorja mindig beinduljon! A meghibásodás általános jelei, amelyekre érdemes odafigyelni: Füstölés, kopogós járás és nehezen induló motor. IZZÍTÓGYERTYÁK (dízelmotorok) Az izzítószár részlegesen vagy teljesen megolvadt vagy letörött: ellenőrizze a befecskendezés időzítését és tisztítsa meg vagy cserélje ki a befecskendezőfúvókákat! Az izzítószár csúcsa sérült: ellenőrizze a befecskendezőrendszert és állítsa be pontosan a befecskendezés időzítését! A csatlakoztató csavar megszakadt, a hatlapfej megsérült: a csatlakoztató anyát az előírt nyomatékkal kell meghúzni. GYÚJTÓGYERTYÁK (benzinmotorok) Lerakódások: ellenőrizze a motor hengerfejtömítését és a kipufogógáz színét! Eltört a szigetelés: beszerelés előtt ellenőrizze a gyújtógyertyát! Ha a kerámia megrepedt, cserélje ki! Olvadás: ellenőrizze a motort, alkalmazza a helyes meghúzási nyomatékot, használjon mindig megfelelő hőértékű gyújtógyertyát!

5 FÉKEK ÉS FELFÜGGESZTÉS TARTSON BIZTONSÁGOS TÁVOLSÁGOT! OSC PATRON ELENGEDHETETLEN A BIZTONSÁGHOZ A fékek és a felfüggesztés létfontosságúak az Ön biztonságos közlekedéséhez: a hatékony fékek és a jó felfüggesztések jobb irányíthatóságot biztosítanak, csökkentik a féktávolságot és nagyobb stabilitást nyújtanak. FÉKFOLYADÉKKAL KAPCSOLATOS TANÁCS Ne felejtse el kétévente lecserélni a fékfolyadékot! REPEDT FÉKBETÉT A biztonság fokozása érdekében a járművek számos rendszere sűrített levegővel működik, beleértve a féket is. Azonban a levegő páratartalma károsíthatja a levegőrendszer alkatrészeit, és nagy hidegben megfagyhat. Az IVECO OSC patron a kettő az egyben szűrőrendszerének (olajleválasztás és légszárítás) köszönhetően egyesíti a hagyományos patronok összes jellemzőjét, ugyanakkor kiszűr és eltávolít a levegőből minden olajrészecskét, mielőtt azok eljutnának a szárítóanyaghoz. Így nemcsak a levegőrendszert védi meg az olajszennyeződéstől, hanem magát a szárítóanyagot is, ezáltal csúcsteljesítményt nyújt a szárítás során. JAVASOLJUK, HOGY LEGALÁBB ÉVENTE EGYSZER CSERÉLJE KI A LEVEGŐSZÁRÍTÓ PATRONT. HAJTÓSZÍJAK FÉKEK: Ellenőrzést igénylő problémák jelei Fémes vagy tompa hangok: kopott fékbetétek és/vagy tárcsák Rezgések vagy erős rázkódások: meghajlott féktárcsák A jármű oldalra húz: Beszorult a féknyereg vagy levegő került a fékfolyadékba (csak kishaszonjárműveknél) A jármű oldalra húz: beszorult féknyereg vagy levegős fékfolyadék (csak kishaszonjárműveknél) FELFÜGGESZTÉSEK: Ellenőrzést igénylő problémák jelei Rossz úttartás Kanyarodáskor oldalra húz a jármű: idő előtti elhasználódás az egyik oldalon Kopogó hangok: kopás miatti játék a felfüggesztési rendszerben Gumiabroncsok rendellenes kopása: idő előtti elhasználódás az egyik oldalon A jármű lengésbe jön a bukkanókon való gyors áthajtás után KISZAKADT FELFÜGGESZTÉS MARADJON ÚTON! A hajtószíj és tartozékai létfontosságúak a motor sima járásához. A töredezett szíj megakadályozza a generátor megfelelő működését, és ha nem cserélik ki, súlyos károkat okozhat a vezérműszíjban, illetve a motor többi részében. Ellenőrizze rendszeresen a hajtószíjat, hogy nem látszanak-e rajta a kopás, illetve elhasználódás jelei, mint például: Töredezettség, szakadás vagy más sérülés FÓKUSZ EREDETI MINŐSÉG: Az eredeti IVECO alkatrészeket úgy tervezték meg, hogy tökéletesen illeszkedjenek az Ön járművébe, optimális teljesítményt és hosszabb élettartamot nyújtva. KÉRDEZNI SZERETNE? TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE? LÁTOGASSON EL A HELYI IVECO MÁRKAKERESKEDÉSBE, AHOL SZAKTANÁCSOT KAPHAT JÁRMŰVE KARBANTARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN! HOZZA KI A LEGTÖBBET AZ EREDETI ALKATRÉSZEKBŐL ÉS A SZAKSZERŰ KARBANTARTÁSBÓL, HOGY TOVÁBBRA IS BIZTONSÁGOSAN ÉS HATÉKONYAN KÖZLEKEDHESSEN AZ UTAKON!

6 BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT IVECO! 40 ÉV INNOVÁCIÓJÁT ÜNNEPELJÜK OSSZA MEG ÖN IS A TÖRTÉNETEIT! Fontos év az idei az IVECO számára, ugyanis 40. évfordulóját ünnepli vállalatunk, amely jelentősen hozzájárult a korszerű közlekedés alakításához. 40 ÉV IVECO 150 év tapasztalat Az IVECO sikere történetek ezreiből áll össze. Az Önök történeteiből! Születésnapi ünnepségünk azzal lesz teljes, ha Ön is elmondja nekünk összes élményét az IVECÓVAL kapcsolatban. AZ IVECO TÖRTÉNELME Az egész azzal kezdődött, hogy öt vezető járműgyártó Magirus-Deutz, Fiat, Lancia, Unic és OM elhatározta: egyesítik több mint 150 év tapasztalatát. Az IVECO gyors növekedése révén a közúti fuvarozás egyik legfontosabb nemzetközi szereplőjévé vált. Ezt a jelentős szaktudást felhasználva számos technológiai újítást fejlesztettünk ki, és megerősítettük nemzetközi jelenlétünket. Az IVECO a Stralis típussal elnyerte a as Nemzetközi év tehergépkocsija díjat, amely tovább gyarapította díjaink növekvő gyűjteményét. HOGYAN VEHET RÉSZT ÖN IS? 1 2 Egyszerűen regisztráljon itt: Töltse fel fényképeit vagy videóit! Számolja össze a többi IVECO-rajongótól kapott lájkokat! KATTINTSON IDE, HA SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI ARRÓL, HOGYAN KEZDŐDÖTT AZ EGÉSZ: Már több mint 160 országban vagyunk jelen, és gyárakat működtetünk Európában, Kínában, Ausztráliában, Brazíliában és Afrikában. Idén a Daily is megkapta a 2015-ös Nemzetközi év kishaszonjárműve díjat. 40 éves sikertörténetünk az ügyfelekkel és a márkakereskedőkkel folytatott szoros együttműködésen alapul annak érdekében, hogy 100 százalékos megbízhatóságot, technológiai újításokat és fenntartható fuvarozási megoldásokat biztosíthassunk. A nyertes bejegyzéseket a hivatalos IVECO Születésnapi Albumban tesszük közzé. SZÓVAL, KATTINTÁSRA FEL! A részvételhez vagy a már elmesélt történetek megtekintéséhez: (QR-kód/

7 ÚJ VEVŐSZOLGÁLATI VEZETŐ A DANUBETRUCKNÁL ÚJABB TAGOKKAL BŐVÜLT A DANUBETRUCK VISZONTELADÓ- ÉS SZERVIZPARTNEREINEK KÖRE Az IVECO haszongépjárművek teljes palettáját forgalmazó DanubeTruck Kft., ügyfelei jobb kiszolgálásának érdekében új, a Daily kisteherautó családra specializálódott kereskedelmi és szerviz pontokkal növelte hálózatának országos lefedettségét. Ezeken a telephelyeken az IVECO Daily modellcsalád valamennyi tagja megvásárolható, és szervizelhető lesz. Ezeknek a specializált partnereknek a megnevezése utalva az általuk forgalmazott és szervizelt típuscsaládra - a jövőben Daily Center lesz. A Daily kisteherautó család megvásárlása vagy szervizelése iránt érdeklődő ügyfeleket a teljes vertikumot kínáló partnereken túl már Kecskeméten, Kakasdon és Kaposváron is szakértő csapat szolgálja ki október 1-től új vezető irányítja a DanubeTruck vevőszolgálatát és kontrollálja a hivatalos IVECO márkaszervizek munkáját szerte az országban. Majtényi Dániel a korábbi vezetőt, Horváth Rollandot váltotta a poszton. Nagy ambíciókkal érkeztem a céghez, hiszen egy országos hálózatot felügyelni és biztosítani a folyamatos fejlődést mindig nagy kihívás - mondta a frissen kinevezett szakember. - Az első napokban már megismerkedtem közvetlen kollégáimmal és nagytapasztalatú, elkötelezett, az új dolgok iránt nyitott embereket ismerhettem meg személyükben. Majtényi Dániel jelentős szerepet töltött be a Chevrolet és Opel márkák közép és kelet európai sikereinek elérésében, különböző vevőszolgálati, értékesítési és marketing feladatkörökben. Amikor Dániel alkalmazása mellett döntöttünk, akkor sokat nyomott a latban sokrétű tapasztalata és a személyautó szektorban szerzett gyakorlata. Az ügyfeleink elvárásai gyorsan nőnek és mi megpróbálunk ezzel lépést tartani. Ehhez egy ambiciózus, ötletekkel teli szakembert kerestünk, és azt hiszem, Dániel személyében meg is találtuk. fejtette ki Molnár Tamás, a DanubeTruck ügyvezető igazgatója. Eurotrade Kft. Pappas Autó Magyarország Kft. Levantex Kft. DanubeTruck Magyarország Kft. Pappas Autó Magyarország Kft. Szalay Autóház Kft. Hilcz és Fia Kft. KJGyJ Zrt. Daily Centerek: Szalay Autóház Kft Kecskemét Katonatelep, 441-es sz. főút, Tel.: , Hilcz és Fia Kft Kakasd, Kossuth L. u 8/0, Tel.: , KJGyJ Zrt Kaposvár, Füredi utca 180, Tel.: , Pappas Autó Magyarország Kft. Importőr Felhatalmazott viszonteladó és szerviz partnerek Pappas Autó Magyarország Kft. Daily Centerek Felhatalmazott szerviz partner

8 DANUBETRUCK AZ IVECO MAGYARORSZÁGI IMPORTŐRE A DANUBETRUCK MAGYARORSZÁG KFT. Elérhetőség: DanubeTruck Magyarország Kft Budapest, Hunyadi János út 6.; T.: ; F.: ; Viszonteladó és szerviz partnerek: Szerviz partnerek: Eurotrade Kft Kisigmánd, M1 Truck Centrum; T.: ; F.: ; Levantex Kft Budapest, Ipari Park u. 2.; T.: ; F.: Hilcz és Fia Kft. Daily Center. KJGyJ Zrt. Daily Center 7122 Kakasd, 7400 Kaposvár, Kossuth Lajos utca 8/0; Füredi u T.: ; T.: ; F.: ; F.: ; Szalay Autóház Kft. Daily Center 6000 Kecskemét-Katonatelep 441-es főút T.: ; F.: ; Pappas Autó Magyarország Kft. (Budapest) 1117 Budapest, Hunyadi János út 6.; T.: ; F.: ; Pappas Autó Magyarország Kft. (Debrecen) 4002 Debrecen, Mikepércsi út 73/B., T.: ; F.: ; Pappas Autó Magyarország Kft. (Pécs) 7630 Pécs, Koksz u.125., T.: ; F.: ; Pappas Autó Magyarország Kft. (Szeged) 6725 Szeged, Vásárhelyi Pál u. 15., T.: ; F.: ;

9

alkatrészeket! A Reman alkatrészek ára is rendkívül kedvező. További információkat a 10. oldalon található márkakereskedői hálózatunknál kaphat.

alkatrészeket! A Reman alkatrészek ára is rendkívül kedvező. További információkat a 10. oldalon található márkakereskedői hálózatunknál kaphat. 2016/3. KÖSZÖNTŐ Ön milyen szempontok szerint választja ki járművét? Hatékony, magas teljesítményű, de mégis környezetbarát megoldást keres? Az IVECO mindezt biztosítja az Ön számára a jármű egész élettartama

Részletesebben

15% KEDVEZMÉNY. Felfüggesztés, tengelykapcsolók, lengéscsillapítók, kipufogó, fűtés és légkondícionálás FOR ALL VEHICLES

15% KEDVEZMÉNY. Felfüggesztés, tengelykapcsolók, lengéscsillapítók, kipufogó, fűtés és légkondícionálás FOR ALL VEHICLES 2016/2. A tél viszontagságai után Önnek most újabb kihívásokkal kell szembenéznie, ha csúcsformában szeretné tartani járművét. Itt az idő beraktározni alkatrészekből, és beruházni új tartozékokba. Úgy

Részletesebben

& YOU ősz - tél

& YOU ősz - tél & YOU 2017 ősz - tél A Danube Truck, az IVECO kizárólagos magyarországi forgalmazója kiemelt figyelmet fordít arra, hogy eredeti IVECO alkatrészek segítségével Ön a leghatékonyabban felkészíthesse járművét

Részletesebben

ár-m isk olc-budapest-p écs-budapest-kisigmánd-s zegedt-s

ár-m isk olc-budapest-p écs-budapest-kisigmánd-s zegedt-s ehervár-m isk olc-budapest-p écs-budapest-kisigmánd-s zeged st-s zék esfehervár-m isk olc-budapest-p écs-budapest-kisigmá n-budapest-s zék esfehervár-m isk olc-budapest-p écs-budapest -d e B recen-budapest-s

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Peugeot 407 tárcsafék hátsó A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Peugeot 407 autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Engedje ki teljesen a kéziféket.

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN AUTÓJÁNAK IS SZÜKSÉGE VAN MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül szükséges, hogy gépjárműve motorolaját bizonyos időközönként a CITROËN-szabványoknak

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN GÉPJÁRMŰVÉNEK IS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGE VAN. Olajcsere nélkül nincs tökéletes működés. MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Mercedes-Benz A W168 első A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Mercedes-Benz A W168 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ AKKUMU- LÁTORRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ AKKUMU- LÁTORRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ AKKUMU- LÁTORRÓL MINDEN AZ AKKUMULÁTORRAL KEZDŐDIK Az akkumulátor biztosítja az autó elindításához, valamint az elektromos berendezések (fényszórók, ablaktörlők,

Részletesebben

A LEGNAGYOBB TERMÉKKÍNÁLAT

A LEGNAGYOBB TERMÉKKÍNÁLAT TÉNYEZŐK A PIACON A TMD Friction büszke arra, hogy a Textar fékbetétekkel és féktárcsákkal elsőként jelenik meg a piacon, bizonyítva ezzel iparágii vezetőként való elhivatottságát a súrlódó termékek iránt.

Részletesebben

Profiktól Profiknak: képzési Program

Profiktól Profiknak: képzési Program Profiktól profiknak: Képzési program Előszó A világ egyre inkább felgyorsul rég elmúltak azok az idők, amikor a karburátort, megszakító érintkezőt vagy a gyújtási időpontot be kellett állítani. Ahhoz,

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: TOYOTA YARIS XP10 tárcsafék első fékbetét csere A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Toyota Yaris XP10 autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést

Részletesebben

MŰHELYTITKOK AZ AKKUMULÁTORRÓL

MŰHELYTITKOK AZ AKKUMULÁTORRÓL MŰHELYTITKOK AZ AKKUMULÁTORRÓL VELÜNK MINDIG BIZTOS RAJTRA SZÁMÍTHAT! MINDEN AZ AKKUMULÁTORRAL KEZDŐDIK Az akkumulátor biztosítja az autó elindításához, valamint az elektromos berendezések (fényszórók,

Részletesebben

FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com

FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com Így kezdődött A FAI 1968 óta egy sikeres autóversenyző csapatból nőtte ki magát motoralkatrész, napjainkra pedig már egyéb alkatrészek széles kínálatát is gyártó

Részletesebben

150511_DT_IVECO_Roadshow_2015_Broschüre_210x105mm_getrennt.indd 1

150511_DT_IVECO_Roadshow_2015_Broschüre_210x105mm_getrennt.indd 1 - B u da p e s t- p é c s - B u da p e s t- K i s i g m á n d - s z e g e d - d e B r e c e n - B u da p e s tá r - m i s Ko lc - B u da p e s t- p é c s - B u da p e s t- K i s i g m á n d - s z e g e

Részletesebben

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A FÉKRENDSZER BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL AZ EGYIK LEGFONTOSABB EGYSÉG Lassítás vagy megállás esetén

Részletesebben

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A MICHELIN Csoport A kezdetek 1889: Michelin cég alapítása 1891: leszerelhető kerékpár abroncs 1895: először szerel a Michelin levegővel fújt gumiabroncsot

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

VERSENYKÉPES ÁRKÉPZÉS

VERSENYKÉPES ÁRKÉPZÉS SZERVIZEK VERSENYKÉPES ÁRKÉPZÉS A világ vezető járműgyártóinak OE beszállítójaként árképzési versenyre léphetünk az OE alkatrészek terén a fő autókereskedőkkel. MINŐSÉGI TERMÉKEK A Textar az innovációra

Részletesebben

LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN MI A LENGÉSCSILLAPÍTÓK SZEREPE? A lengéscsillapítók biztosítják a kerekek megfelelő tapadását, bármilyen hepehupás is az út, amin haladunk.

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Audi 80 B4 hátsó féktárcsa csere A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Audi 80 B4 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A FÉKRENDSZERRŐL

MŰHELYTITKOK A FÉKRENDSZERRŐL MŰHELYTITKOK A FÉKRENDSZERRŐL A FÉKRENDSZER GÉPJÁRMŰVE ALAPVETŐ BIZTONSÁGI ELEME A fékeknek mindig azonnal és pontosan reagálniuk kell a vezető utasításaira. A fékrendszer legfontosabb elemei: a fékdobok,

Részletesebben

EM8665 Vezeték nélküli rezgés érzékelő

EM8665 Vezeték nélküli rezgés érzékelő EM8665 Vezeték nélküli rezgés érzékelő 2 MAGYAR EM8665 - Vezeték nélküli rezgés érzékelő Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Csomag tartalma... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1.2 Előlap... 3 1.3

Részletesebben

www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK

www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK AKCIÓS TÉLI ÁTVIZSGÁLÁS TISZTELT ÜGYFELÜNK! Bizonyára nem kell emlékeztetnünk arra, hogy az időben és alaposan elvégzett átvizsgálás mennyire fontos gépkocsija

Részletesebben

I V E C O M A G A Z I N

I V E C O M A G A Z I N I V E C O M A G A Z I N 2015/3. K Ö S Z Ö N T Ő Közös célunk, hogy járművei idén nyáron is csúcsformában maradjanak. Az IVECO márkánál ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy Önnek még átfogóbb kiszolgálást

Részletesebben

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít.

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Mi jobb az alacsony költségeknél? A költségmentesség! A Hilti az Ön igényeihez

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A GUMI- ABRONCSOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A GUMI- ABRONCSOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A GUMI- ABRONCSOKRÓL MEGFELELŐ ÁLLAPOTÚ GUMIABRONCSOK = BIZTONSÁG ÉS VEZETÉSI KÉNYELEM A gumiabroncsok jelentik az egyedüli kapcsolatot a gépjármű és az úttest

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Corsa B hátsó dobfék fékpofa A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Corsa B autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a kerékrögzítő

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

IN 1336 Edzőpad HERO

IN 1336 Edzőpad HERO H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó IN 1336 Edzőpad HERO Köszönjük, hogy termékünk megvásárlása mellett döntött. Bármennyire is igyekszünk a legjobb minőség elérésére, 1 előfordulhatnak hiányzó, vagy hibás

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL

MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL A GUMIABRONCSOK FONTOS BIZTONSÁGI TARTOZÉKOK A gumiabroncsok jelentik az egyedüli kapcsolatot a gépjármű és az úttest között. A gumiabroncsok alig egy képeslapnyi felületen

Részletesebben

ŠKODA FABIA KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ!

ŠKODA FABIA KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ! FABIA 1.250.000 KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ! Azt gondolná, csak egy átlagos kis autó vagyok, pedig kevés a hozzám hasonló Évente több mint 100 ezer kilométert futottam. Rokonaim többsége egész életében tesz

Részletesebben

LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL. Minden, amit tudni. kell a. Minden, amit tudni. kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK

LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL. Minden, amit tudni. kell a. Minden, amit tudni. kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK kell sorozat PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK AZ ABLAKTÖRLÔLAPÁTOK AZ AKKUMULÁTOR A KLÍMABERENDEZÉS A KIPUFOGÓRENDSZER A VILÁGÍTÁS A RÉSZECSKESZÛRÔ A GUMIABRONCSOK A FÉKRENDSZER A KENÕANYAGOK A SZÉLVÉDÔ

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL

MŰHELYTITKOK A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL MŰHELYTITKOK A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL A LENGÉSCSILLAPÍTÓK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL SEM ELHANYGOLHATÓK. A lengéscsillapítók természetes elhasználódása fokozatos folyamat, melynek során az Ön vezetési stílusa

Részletesebben

TRP törlőlapátok Optimális láthatóság és minőség

TRP törlőlapátok Optimális láthatóság és minőség TRP légkondicionáló-alkatrészek TRP törlőlapátok Optimális láthatóság és minőség A TRP törlőlapátok remek láthatóságot, kiváló minőséget és versenyképes árképzést biztosítanak. A kamionmárkák teljes skáláját

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL A FÉKRENDSZER GÉPJÁRMŰVE ALAPVETŐ BIZTONSÁGI ELEME A fékeknek mindig azonnal és pontosan reagálniuk kell a vezető utasításaira. A fékrendszer

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Corsa C hátsó dobfék fékpofa A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Corsa C autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a kerékrögzítő

Részletesebben

Knorr-Bremse termékújdonságok az üzemeltetés terén

Knorr-Bremse termékújdonságok az üzemeltetés terén Knorr-Bremse termékújdonságok az üzemeltetés terén 12. Haszongépjármű Műszaki Konferencia Várgesztes Villapark 2011.Június 3. Torma Tamás Tartalom Újdonságok - Levegő előkészítés és ellátás Eredeti újragyártott

Részletesebben

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tökéletes motorvédelem OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tisztaság és maximális teljesítmény OMV Diesel CleanTech: nagyteljesítményű üzemanyagunk. A prémium HVO biológiai összetevő

Részletesebben

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások. Gondtalan szerviz

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások. Gondtalan szerviz és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz Ismerkedjen meg kínálatunkkal és válassza ki az Önnek megfelelőt! Garancia+ GARANCIA+ EASY SERVICE + A gyártó által előírt kötelező szervizátvizsgálások Hosszabbítsa

Részletesebben

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő 2 MAGYAR EM8690-R1 - Vezeték nélküli füst érzékelő Tartalom 1.0 Bevezetés... 2 2.0 LED indikátor... 3 3.0 Beállítások... 3 3.1 Első használat... 3 3.2 Teszt Mód...

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

OPTIMAL MIDI. Felhasználási terület Motorok és felépítmények Fémipari szerelvények Építőipar. Autószerelő műhelyek Gumis műhelyek

OPTIMAL MIDI. Felhasználási terület Motorok és felépítmények Fémipari szerelvények Építőipar. Autószerelő műhelyek Gumis műhelyek MII Mini OPTIMAL SGS 360 3/8 SGS 430 1/2 SGS 850 1/2 Felhasználási terület Motorok és felépítmények Fémipari szerelvények Építőipar Javító és összeszerelő műhelyek Karosszériák, felépítmények Fémipari

Részletesebben

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Folyamat ésszerűsítés Hidak a jövőbe Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Küldetésünk Ön műszakilag igényes termékeket vagy alkatrészeket készít. Mi a gyártás hatékonyságáról és megbízhatóságáról,

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES MECHANIKAI ALKATRÉSZEK LISTÁJA

KEDVEZMÉNYES MECHANIKAI ALKATRÉSZEK LISTÁJA 4PLUSZ EGYÉB ELSO FUTÓMU ALKATRÉSZEK 4PLUSZ EGYÉB HÁTSÓ FUTÓMU ALKATRÉSZEK 4PLUSZ FÉKTÁRCSÁK 4PLUSZ GÖMBCSUKLÓK 4PLUSZ LENGOKAROK 4PLUSZ SZÉRIA LENGÉSCSILLAPÍTÓK 4PLUSZ VÍZPUMPÁK ABLAKTÖRLOKAROK ABS ALKATRÉSZEK

Részletesebben

Új! Szerviztermékek fékek karbantartásához. Formula XT Cera Tec Hydra Tec.

Új! Szerviztermékek fékek karbantartásához. Formula XT Cera Tec Hydra Tec. Új! Szerviztermékek fékek karbantartásához Formula XT Cera Tec Hydra Tec www.textar.com Mindent. Kivéve a kompromisszumokat. ELSŐ OSZTÁLYÚ FÉKEZÉSI TECHNOLÓGIA Ha első osztályú fékezési technológiát keres,

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

Sövényvágás kiváló eredménnyel

Sövényvágás kiváló eredménnyel Sövényvágás kiváló eredménnyel 80 SÖVÉNYVÁGÓK SÖVÉNYVÁGÓK 81 ÚJ DIMENZIÓ A SÖVÉNYVÁGÓK FEJLESZTÉSÉBEN Smart Start Éles vágófogak Low Vib Rezgéscsillapítás Állítható hátsó fogantyú Automata start-stop kapcsoló

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

Innovatív közösségi elektromos robogó megosztó rendszer

Innovatív közösségi elektromos robogó megosztó rendszer Innovatív közösségi elektromos robogó megosztó rendszer Szakmai háttér 1997-2017: 20 éves FMCG szakmai háttér Magyarországi és közép-kelet európai regionális poziciók Trade marketing, értékesítési és üzletfejlesztési

Részletesebben

Phonak Bolero V. Teljesítmény és megbízhatóság terén a legjobb

Phonak Bolero V. Teljesítmény és megbízhatóság terén a legjobb Phonak Bolero V Teljesítmény és megbízhatóság terén a legjobb Kalandozz a világban! Az életet élni kell. Ez csak akkor lehetséges, ha nem félünk a kalandoktól, és az élet minden csodáját igyekszünk megtapasztalni.

Részletesebben

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz Ismerkedjen meg kínálatunkkal és válassza ki az Önnek megfelelőt! Garancia+ GARANCIA+ EASY SERVICE + A gyártó által előírt kötelező szervizátvizsgálások Hosszabbítsa

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 525 01 Autóelektronikai műszerész Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

A gázmotorok üzemeltetésének kihívásai a jelenlegi szabályozási környezetben karbantartási és kenéstechnikai szemmel

A gázmotorok üzemeltetésének kihívásai a jelenlegi szabályozási környezetben karbantartási és kenéstechnikai szemmel A gázmotorok üzemeltetésének kihívásai a jelenlegi szabályozási környezetben karbantartási és kenéstechnikai szemmel XX. Kapcsolt Hő- és Villamosenergia-Termelési Konferencia Bajomi Vilmos & Vízi József

Részletesebben

fojtószelep-szinkron teszter

fojtószelep-szinkron teszter fojtószelep-szinkron teszter Általános ismertető A SYNCTOOL fojtószelep-szinkron teszter több hengeres, hengerenkénti fojtószelepes motorok fojtószelep-szinkronjának beállításához nélkülözhetetlen digitális

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

AZ EREDETI MÁSSAL NEM PÓTOLHATÓ SUZUKI GYÁRI ALKATRÉSZEK

AZ EREDETI MÁSSAL NEM PÓTOLHATÓ SUZUKI GYÁRI ALKATRÉSZEK AZ EREDETI MÁSSAL NEM PÓTOLHATÓ SUZUKI GYÁRI ALKATRÉSZEK 1 01 Mit nevezünk eredeti alkatrésznek? RAGASZKODJON AZ EREDETIHEZ! Az eredeti Suzuki gépjárművek csakis eredeti, gyári alkatrészekből állnak Ha

Részletesebben

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 112 12 13 [Nm] 420 380 kw [PS] 160 [218] 140 [190] [Nm] 420 380 kw [PS] 160 [218] 140 [190] [Nm] 420 380 kw [PS] 160 [218] 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163] 300

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

A termék leírása. A termék leírása. Biztonsági utasítások. Biztonsági utasítások a motoron. Magyarázat a rajzhoz. Figyelem!

A termék leírása. A termék leírása. Biztonsági utasítások. Biztonsági utasítások a motoron. Magyarázat a rajzhoz. Figyelem! A termék leírása részére. Magyarázat a rajzhoz Biztonsági utasítások a motoron VIGYÁZAT! A motorok szénmonoxidot termelnek, A szénmonoxid belégzése rosszullétet, eszméletvesztést, vagy halált okozhat.

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Volkswagen Golf III hátsó dobfék A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Volkswagen Golf III autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a

Részletesebben

A-TÓL Z-IG GARANTÁLTAN ISMERJÜK A MEDDŐENERGIA MEGSZÜNTETÉSÉNEK MINDEN MÓDJÁT!

A-TÓL Z-IG GARANTÁLTAN ISMERJÜK A MEDDŐENERGIA MEGSZÜNTETÉSÉNEK MINDEN MÓDJÁT! A-TÓL Z-IG GARANTÁLTAN ISMERJÜK A MEDDŐENERGIA MEGSZÜNTETÉSÉNEK MINDEN MÓDJÁT! Energiaveszteség kizárva! Fázisjavítás. Felharmonikus szűrés. Energiamenedzsment. Energiagazdálkodás... már éve! A KEVÉS LÁTHATÓ

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A LENGÉS- CSILLAPÍTÓKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A LENGÉS- CSILLAPÍTÓKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A LENGÉS- CSILLAPÍTÓKRÓL A MEGFELELŐ ÁLLAPOTÚ LENGÉS- CSILLAPÍTÓK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚAK A lengéscsillapítók természetes elhasználódása

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. 3 W-650 Benzinmotoros háti permetező Az eredeti kezelési utasítás fordítása 3W-650

KEZELÉSI UTASÍTÁS. 3 W-650 Benzinmotoros háti permetező Az eredeti kezelési utasítás fordítása 3W-650 KEZELÉSI UTASÍTÁS 3 W-650 Benzinmotoros háti permetező Az eredeti kezelési utasítás fordítása 3W-650 TARTALOM MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ... 3 BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 3 LEGFONTOSABB ALKALMAZÁSOK... 6 A SZERKEZET

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Útmutató: Volkswagen Polo IV A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A szűrőt az olajjal együtt cserélje. Viseljen kesztyűt, hogy ne kerüljön a kezére forró folyadék. Álljon az autóval a szerelőakna

Részletesebben

2 3 4 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 18 19 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120

Részletesebben

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel az erőátviteli megoldás Dr. Karl F. Glenz Ügyvezető igazgató Robert Bosch GmbH 1 Részleg 2006. 05. 10. DS/ES-G Robert Bosch GmbH Minden jog fenntartva, az

Részletesebben

A víztelenítés új szintje. ALDEC G2 a dekanterek új generációja

A víztelenítés új szintje. ALDEC G2 a dekanterek új generációja A víztelenítés új szintje ALDEC G2 a dekanterek új generációja Alfa Laval ALDEC G2 G2 Az ALDEC G2 a dekanterek új generációja. Hogy miért? Mert a G2 sorozat gépei a teljesítményt új dimenziókba emelik.

Részletesebben

Qualitäts Werkstatt Produkte

Qualitäts Werkstatt Produkte Kitűnő ár/érték arány gépjárműalkatrész csoportok és rendszerek számára. Folyamatosan kiegészülő termékportfólió, amely mind személygépkocsi, mind haszongépjármű alkatrészeket tartalmaz. A QWP a megfelelő

Részletesebben

Általános javítási és ellenőrzési utasítások. A WABCO készülékek biztonságos javítása és ellenőrzése

Általános javítási és ellenőrzési utasítások. A WABCO készülékek biztonságos javítása és ellenőrzése Általános javítási és ellenőrzési utasítások A WABCO készülékek biztonságos javítása és ellenőrzése Általános javítási és ellenőrzési utasítások A WABCO készülékek biztonságos javítása és ellenőrzése

Részletesebben

Q+ CSILLAPÍTÓ ALÁTÉTLEMEZ. Prémium kategóriás fékezési komfort.

Q+ CSILLAPÍTÓ ALÁTÉTLEMEZ. Prémium kategóriás fékezési komfort. Q+ CSILLAPÍTÓ ALÁTÉTLEMEZ Prémium kategóriás fékezési komfort www.textar.com PLUSZPONTOK. A Q+ meggyőző tulajdonságai+ Súrlódásos csillapítás a felületi textúra által Felragasztott lemez nem kell felhelyezni

Részletesebben

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. MAGYAR HU SZIMBÓLUMOK Az alábbi szimbólumok láthatók a gépen, hogy emlékeztessék Önt: használata közben gondosan

Részletesebben

Kompresszor karbantartási tippek Készítette: Mimiko Kft. -

Kompresszor karbantartási tippek Készítette: Mimiko Kft. - Kompresszor karbantartási tippek Készítette: Mimiko Kft. - www.mimiko.hu Ezen mű szerzői jogvédelem alatt áll, bárminemű felhasználása részben vagy egészben kizárólag a Mimiko Kft. írásos engedélyével

Részletesebben

Az Eredeti Hyundai Alkatrészek előnyei

Az Eredeti Hyundai Alkatrészek előnyei Az Eredeti Hyundai Alkatrészek előnyei A holnap szűrési technológiája Olajszűrő Az Ön gépkocsijának motorja számára az eredeti olajszűrők biztosítják a legjobb védelmet és a legnagyobb teljesítményt. Az

Részletesebben

Tulajdonos Ügyvezető Szeged A Kovács Autóház története egy újabb fejezethez ért a szegedi Toyota márkakereskedés

Tulajdonos Ügyvezető Szeged A Kovács Autóház története egy újabb fejezethez ért a szegedi Toyota márkakereskedés KOVÁCS AUTÓHÁZ KFT. Tulajdonos Ügyvezető Kovács Péter a Kovács Autóház Kft. alapítója. A monori kereskedés és szervíz az ország Toyota kereskedései közül is kiemelkedő, melyre a tulajdonos méltán büszke.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Autóelektronikai műszerész szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 525 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

EGON VON RUVILLE GmbH Billbrookdeich Hamburg Germany Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0)

EGON VON RUVILLE GmbH Billbrookdeich Hamburg Germany Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0) EGON VON RUVILLE GmbH Billbrookdeich 112 22113 Hamburg Germany Tel.: +49 (0)40 73344-0 Fax: +49 (0)40 73344-199 info@ruville.de www.ruville.de 75/053 R338/1.0/10.2009/MA-HUN MOTOR FUTÓMŰ SZERVIZ KOMPETENCIA

Részletesebben

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre.

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Megújult külső Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Jóval kisebb erőfeszítés szükséges az előre/hátrameneti pedál működtetéséhez. A

Részletesebben

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Úgy tűnik, hogy végre tényleg beköszöntött hazánkban a tavaszi időjárás! Elérkezett az idő, hogy Fontos azonban, hogy mielőtt bárhová indul, a téli gumikat cserélje

Részletesebben

Bevezetés. Használati útmutató. Gratulálunk az AQbike elektromos robogójához!

Bevezetés. Használati útmutató. Gratulálunk az AQbike elektromos robogójához! Bevezetés Használati útmutató Gratulálunk az AQbike elektromos robogójához! Kérjük, szánjon rá időt és ezt a kezelési útmutatót alaposan olvassa át, ismerje meg a termék jellemzőit. Ez a kézikönyv ismerteti

Részletesebben

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Kedves Ügyfelünk SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Gratulálunk, hiszen Ön minőségi, SpeedPower terméket választott. Cégünk

Részletesebben

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive.

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive. www.varta-automotive.com mint AZ ÚJ A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com MINDIG JOBB: ENERGIA PRÉMIUM MINŐSÉGBEN

Részletesebben

AZ AUTÓHOZ ILLŐ ALKATRÉSZEK

AZ AUTÓHOZ ILLŐ ALKATRÉSZEK ŠkodaEredeti Alkatrészek AZ AUTÓHOZ ILLŐ ALKATRÉSZEK SIMPLY CLEVER EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ A MEGFELELŐ DÖNTÉS Új autó vásárlásakor általában néhány nyilvánvaló kritériumok alapján döntünk. Ilyen a biztonság,

Részletesebben

A korszerű motorfelújítás. A modern kori gordiuszi csomó

A korszerű motorfelújítás. A modern kori gordiuszi csomó A korszerű motorfelújítás A modern kori gordiuszi csomó Miért van szükség motorfelújításra? Használatból eredő kopás Miért van szükség motorfelújításra? Rendkívüli meghibásodás Hol lehet alkalmazni a motorfelújítást?

Részletesebben

FNM Dízel Hajómotorok Erőt Adunk Életéhez a Vízen

FNM Dízel Hajómotorok Erőt Adunk Életéhez a Vízen FNM Dízel Hajómotorok Erőt Adunk Életéhez a Vízen Erősítjük életét a vízen Társad az erőben Az FNM erőt jelent; erő, mely kiszámítható és megbízható. Erő, mely gyorsan reagál minden parancsodra. Erő,

Részletesebben

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium JELENTÉS MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium 1. Termék leírás Az MGP-Cap és MPG-Boost 100%-ban szerves vegyületek belső égésű motorok

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődő, Látogató!

Tisztelt Érdeklődő, Látogató! Tisztelt Érdeklődő, Látogató! Mi a Carmechanix Team előnye a piacon jelen lévő, hasonló tevékenységű vállalatokkal szemben? Ön miért minket válasszon járműve javítására? Hasonlítsa össze szolgáltatásainkat

Részletesebben

A/C Összetevők. 2. Jótállási idő A számla dátumától számított egy évig érvényes, a termékben jelen lévő okoból következő fizikai hibákra vonatkozik.

A/C Összetevők. 2. Jótállási idő A számla dátumától számított egy évig érvényes, a termékben jelen lévő okoból következő fizikai hibákra vonatkozik. A/C Összetevők 1. A termék Cserekompresszor klimatizációs rendszerekhez 2. Jótállási idő A számla dátumától számított egy évig érvényes, a termékben jelen lévő okoból következő fizikai hibákra vonatkozik.

Részletesebben

2.0 Távirányító eleje. 3.0 Riasztás élesítés

2.0 Távirányító eleje. 3.0 Riasztás élesítés EM8621 Távirányító EM8621 Távirányító 2 MAGYAR Taartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2.0Távirányító eleje... 3 3.0 Riasztás élesítés... 3 4.0

Részletesebben

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE MI AZ AUTÓK LÉNYEGE? Rövid szabályozott robbanások sorozatán eljutni A -ból B -be. MI IS KELL EHHEZ? MOTOR melyben a robbanások erejéből adódó alternáló mozgást először

Részletesebben

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: www.opel-autodiagnosztika.com

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: www.opel-autodiagnosztika.com A eljárás (tároló befecskendezési rendszer) az a befecskendezési rendszer, melyet például Omega-B-ben alkalmazott Y 25 DT-motor esetében használnak. Egy közös magasnyomású tárolóban (Rail) a magasnyomású

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( )

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( ) Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez (36150082) Bemutatkozás Ez az útmutató tartalmazza a készülék összes karbantartási és használati információját és komplett útikalauza

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha a sportos stílusú Yamaha NMAX 125 robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Alacsony üzemanyagfogyasztás, Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos D'elight robogót úgy terveztük, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ezt a gazdaságos városi robogót a kompakt

Részletesebben

35/2016. (III. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

35/2016. (III. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 35/2016. (III. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 525 02 Autószerelő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét! Ha a vizsgafeladat

Részletesebben