Tájékoztató a közszolgáltatókkal kötendő évi szolgáltatásvásárlási szerződés-tervezetről. dr. Wégner Krisztina

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató a közszolgáltatókkal kötendő évi szolgáltatásvásárlási szerződés-tervezetről. dr. Wégner Krisztina"

Átírás

1

2 Tájékoztató a közszolgáltatókkal kötendő évi szolgáltatásvásárlási szerződés-tervezetről dr. Wégner Krisztina

3 Tartalom 1. Helyzetértékelés a számok tükrében 2. Összefoglaló az OHÜ minősítési tevékenységéről 3. A szolgáltatásvásárlási szerződések megkötése előtti akadályok 4. Változások a évi szolgáltatásvásárlási szerződésekben

4 Helyzetértékelés a számok tükrében

5 i állapot Érvényes szerződés Vizsgálat alatt Összesen Közszolgáltató Település Lakos szám (fő) Vállalás (t) Vállalt mennyiség (Nettó Ft) Vállalt mennyiség (Bruttó Ft)

6 Legfrissebb adatok (11.18.) 86 aláírt SZVSZ település lakos

7 A év SZVSZ-ek alakulása Az érvényes szerződésekben vállalt mennyiség 26,6%-a került kifizetésre.

8 SZVSZ-ek alakulása

9 SZVSZ-ek alakulása

10 Vállalások teljesülése ben az igények 97,1%-a került kifizetésre. Igény: M Ft Kifizetés: M Ft 2013-ban az igények 103,4%-a került kifizetésre. Igény: M Ft Kifizetés: M Ft 2014-ben (11.04-ig) az igények 33,9%-a került kifizetésre. Érvényes szerződések szerinti igény: M Ft eddigi kifizetés: 717 M Ft

11 Anyagáramokban megfigyelhető trendek * előrejelzés

12 Minősítési tevékenység

13 Emlékeztetőül 1/3 JOGSZABÁLYI HÁTTÉR Ht Az OHÜ feladatává tette a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítését. Mtv Felruházta az OHÜ-t országos illetékességgel és hatósági jogkörrel, meghatározta a minősítési osztályokhoz tartozó követelményeket, az alkalmazandó hatósági eljárás részletes szabályait Díjrendelet Meghatározta a fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakat, beleértve a konzultációs díjat is. 13

14 Emlékeztetőül 2/3 A KÖZSZOLGÁLTATÓVÁ VÁLÁS FOLYAMATA Hulladékgazdálkodási engedély(ek) Minősítő okirat (OHÜ) Közszolgáltatási szerződés (megkötése) Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedélyek - Többségi közösségi tulajdon - Hulladékgazdálkodási terv Közbeszerzési eljárás vagy Kijelölés (in-house) 14

15 Emlékeztetőül 3/3 MINŐSÍTÉSI MÁTRIX Szolgáltatás Biztonság növelése A. Jellemzően csak szervezi a munkát, alvállalkozók igénybevételével B. Gyűjtőeszköze van, de nem rendelkezik kezelési létesítménnyel C. Komplex tevékenységet lát el és rendelkezik gyűjtőeszközzel és kezelési létesítménnyel I. Engedéllyel rendelkezik A/I. B/I. C/I. Minőség fejlesztése II. Környezetirányítási célok és programok előírása III. A II.-nél magasabb szintű követelmények előírása A/II. B/II. C/II. B/III. C/III. 15

16 Hatósági eljárások száma évben Hatósági eljárás megnevezése év év Összesen (db) Alapeljárás (db) Adatváltozás (db) Hatósági ellenőrzés (db) 34* Meghosszabbítás (db) Módosítás (db) Minősítő okirat visszavonása (db) Hatályos minősítő okiratok száma (db)

17 i statisztika Tárgy Száma Alapeljárásban I. Kérelemre induló eljárások (indulástól) 359 kérelmezett Száma %-os aránya minősítési osztály A. Alapeljárási kérelem 175 a) Érintett lakosok száma* A/I ,00 b) Érintett települések száma* B. Adatváltozási kérelem 112 A/II. 5 3,33 C. Meghosszabbítási kérelem 64 D. Módosítási kérelem 8 B/I ,67 II. Hatályos minősítő okirat 150 a) Érintett lakosok száma* B/II. 6 4,00 b) Érintett települések száma* III. Hivatalbóli eljárások 29 B/III. 2 1,33 A. Hatósági ellenőrzés 29 B. Bírság 0 C/I ,33 IV. Folyamatban lévő eljárások 50 A. Alapeljárási kérelem 2 a) Érintett lakosok száma* C/II. 0 0,00 b) Érintett települések száma* 2 B. Adatváltozási kérelem 7 C. Meghosszabbítási eljárás 34 C/III. 2 1,33 D. Módosítási kérelem 5 E. Hatósági ellenőrzés 2 Összesen ,00 17

18 Minősítések száma (db) Minősítési kérelmek megoszlása A benyújtott kérelmek 90%-a I. fokozatú Várható néhány közszolgáltató esetében, hogy a magasabb minősítési fokozatokat is megcélozzák (II. és III. fokozatok) A/I A/II B/I B/II B/III C/I C/II C/III Minősítési fokozat A minőségközpontú közszolgáltatás elterjesztése a magasabb minősítési fokozatok elérését támogató ösztönző rendszer bevezetésével erősíthető (pl.: díjkedvezmények, pályázati források megnyitása a magasabb minősítési osztályokhoz kapcsoltan)

19 SZVSZ megkötése előtti akadályok

20 Leggyakoribb hibák 1/3 Mellékletek, adatlapok kitöltése hiányos. (GPS koordináták kitöltetlenek, kapcsolattartók nincsenek feltüntetve, gyűjtés gyakorisága oszlop üres, stb.) Hulladékgazdálkodási engedélyt nem csatolnak a közszolgáltatók. (szállításra, gyűjtésre vonatkozó engedély) Szolgáltatásvásárlási szerződést, valamint a 2. mellékletet nem megfelelő példányszámban küldik meg. (Szerződés 3 példányban, 2. melléklet 2 példányban, minden más 1 példányban kell, hogy beérkezzen.)

21 Leggyakoribb hibák 2/3 Településekkel kötött közszolgáltatási szerződés tárgyi hatálya nem terjed ki a szelektív hulladékgyűjtésre. (Nyilatkozattal áthidalható.) Közreműködőkkel kötött szerződések nem tartalmazzák az SZVSZ 6.11-es pontjának megfelelően az OHÜ ellenőrzési jogosultságát. (Nyilatkozattal, szerződés módosítással, kiegészítéssel áthidalható.) Településekkel kötött közszolgáltatási szerződések nem a minősítés birtokában jöttek létre. (Módosítással áthidalható.)

22 Leggyakoribb hibák 3/3 Határozatlan idejű közszolgáltatási szerződéseket kötnek a közszolgáltatók a településekkel. A hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 34. (4) szerint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés a közszolgáltatóval legfeljebb 10 évre köthető meg. Hulladékgazdálkodási, valamint a közszolgáltatási engedélyekben meghatározott EWC kódok nem egyeznek, mennyiségek eltérőek. (Pl.: műanyag anyagáramra a hulladékgazdálkodási engedély 600 tonnát tartalmaz, a közszolgáltatási engedély pedig 10 tonnát, OHÜ felé elszámolni kívánnak 200 tonnát.) Ilyen esetekben módosítani szükséges az engedélyeket. EWC 20-as kódok szerepelnek az engedélyekben, az OHÜ az EWC 15- ös kódokat tudja elfogadni.

23 Változások a évi SZVSZ-ekben

24 SZVSZ pontja A vállalt mennyiségek elszámolása a szerződéskötés napja szerinti negyedév első napjától lehetséges, a korábbi időszakra vonatkozó igények nem elszámolhatóak. Az I. negyedévet követően megkötött szerződések esetében nyitókészlet nem számolható el. Változások 1/6 SZVSZ 3.1 pontja 2015-től a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató is elszámolhat, ha a kijelölő határozat alapján elkülönített gyűjtést is végez. SZVSZ 3.8 pontja (nyitókészlet) Lehetőség van arra, hogy a közszolgáltató a hulladékot átadja egy másik közszolgáltatónak. SZVSZ pontja Az átvevő közszolgáltató számolhatja el az átadó által gyűjtött és igazoltan hasznosításra átadott hulladékmennyiséget.

25 Változások 2/6 SZVSZ 4.3 pontja Az elszámolással érintett hónap végéig esedékes időarányos mennyiség fölötti rész a következő elszámolási időszakban figyelembe vehető, valamint a vállalt éves mennyiség augusztus 1-jét követő módosításával kérelmezhető. SZVSZ 6.11 pontja A közreműködővel kötött szerződésnek tartalmaznia kell az OHÜ ellenőrzési jogosultságát. Az OHÜ elfogadja a közreműködő részéről kiállított nyilatkozatot is az ellenőrzési jogosultság elfogadásáról. SZVSZ 6.14 és 6.15 pontja Az OHÜ a Közszolgáltató, valamint közreműködői rendelkezésére bocsátja a loggereket. A Közszolgáltató kötelezettsége üzemeltetni és használni a loggereket.

26 Változások 3/6 SZVSZ 6.16 pontja - A szolgáltatásvásárlási szerződés hatálya alá tartozó fuvar során köteles a Közszolgáltató használni a loggert és erről adatot szolgáltatni. - Nem gépjárműbe szerelendő, hanem mobil loggerek kerülnek kiosztásra. SZVSZ 6.17 pontja - A személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok a közszolgáltatóra és az igénybe vett közreműködőire is irányadóak. - Írásbeli dokumentummal alátámasztva kell igazolni a tájékoztatást és ezt meg kell küldeni az OHÜ-nek.

27 Változások 4/6 SZVSZ 6.18 pontja A fenti szabályok a bejelentési kötelezettséget tartalmazzák, ha a logger valamilyen okból üzemképtelenné válna, elveszne vagy megsemmisülne, továbbá ha a Közszolgáltató és közreműködője (korábban:teljesítési segédje) a loggert be nem jelentett közreműködőnek adná át. SZVSZ 6.20 pontja Az OHÜ a logger által gyűjtött adatokat a Közszolgáltató és közreműködője részére rendelkezésre bocsátja. SZVSZ 7.3 pontja Rögzítésre kerül, hogyan kell elszámolni a szerződéskötést megelőző időszakot.

28 Változások 5/6 SZVSZ 7.12 pontja A közszolgáltatónak rendelkeznie kell a 2. mellékletben elszámolni kívánt EWC kód szerint megjelölt anyagáramokra érvényes hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel. SZVSZ 8.7 pontja A Közszolgáltatónak 15 napon belül ki kell állítania a számlát. SZVSZ 10.4 pontja A közszolgáltató tájékoztatási kötelezettsége rögzítésre kerül, ha a közszolgáltatási szerződése valamely település vagy valamennyi település vonatkozásában megszűnik.

29 Változások 6/6 SZVSZ 10.5 pontja A kijelölt Közszolgáltató is jogosult elszámolni. SZVSZ 11.9 pontja Az ellenőrzött köteles az ellenőrzésről készült jegyzőkönyv aláírására jogosult személyt az általa meghatározott munkaidőben folyamatosan biztosítani. SZVSZ 12.2 pontja Jogszabályi változások miatt felmondható a szerződés.

30 Változások az adatlapon 1/2 KÉRELEM SZOLGÁLTATÁSVÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS KÖTÉSHEZ Kérelmező cég neve: Képviseletre Tisztelt Közszolgáltató! jogosult: Tájékoztatjuk, hogy amennyiben az alább felsorolt csatolandó dokumentumok közül akár egyre is a "NEM CSATOLTAM" lehetőséget jelöli meg, a mező pirosra változik. A hiányzó dokumentumra kollégáink hiánypótlásra felhívó levelet fognak küldeni. Kérjük, hogy a mielőbbi szerződéskötés érdekében szíveskedjenek az alább felsorolt iratokat hiánytalanul megküldeni. Az elektronikusan csatolandó dokumentumokat kérjük CD-n vagy az info@ohukft.hu címre szíveskedjenek megküldeni! Kérdés esetén kérjük forduljon kollégáinkhoz! Köszönjük! A Szolgáltatásvásárlási szerződéshez csatolandó dokumentumok listája: 1. Szolgáltatásvásárlási szerződés a közszolgáltató adataival kitöltve 3 eredeti példányban 2. Szolgáltatásvásárlási szerződés 1. melléklete 1 eredeti példányban 3. Szolgáltatásvásárlási szerződés 2. melléklete 2 eredeti példányban Kérem a legördulő listából válasszon! Csatoltam Nem csatoltam Nem csatoltam 4. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta napnál nem régebbi NAV együttes adóigazolás vagy /köztartozásmentes adózói adatbázisból nyomtatott, cégszerű aláírással ellátott nyilatkozat 6. Székhely szerinti jegyzői adóigazolás

31 Változások az adatlapon 2/2

32 OGYHT 2015 November végére elkészül az OGYHT Decemberben megkezdődnek a szerződéskötések

33 Köszönöm a figyelmet!

dr. Nyilas Krisztina

dr. Nyilas Krisztina dr. Nyilas Krisztina főosztályvezető Hulladékgazdálkodás Stratégiai és Tervezési Főosztály 2016. május 5. 1 Jogszabályi háttér A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. (1) bekezdés

Részletesebben

Közszolgáltatói minősítés minőségi közszolgáltatás október 10.

Közszolgáltatói minősítés minőségi közszolgáltatás október 10. Közszolgáltatói minősítés minőségi közszolgáltatás 2013. október 10. 2 Az ötlettől a megvalósításig Előadó: Vámosi Oszkár ügyvezető 2013. október 10. 3 A JOGALKOTÁSI IGÉNY MEGJELENÉSE 1. ÁLLAMTITKÁRI KÖRLEVÉL

Részletesebben

A minősítés hatályos jogszabályi környezete

A minősítés hatályos jogszabályi környezete A minősítés hatályos jogszabályi környezete Figyelmeztetés! A prezentáció nem szolgálhat konkrét ügyben hivatkozási alapul a kérelmezett minősítési osztály megfelelősége elbírálásánál. A JOGSZABÁLYI KÖRNYEZETRŐL

Részletesebben

A minősítési eljárásokra vonatkozó általános rendelkezések ebben a pontban, az eljárások specifikus szabályai külön pontokban kerülnek bemutatásra.

A minősítési eljárásokra vonatkozó általános rendelkezések ebben a pontban, az eljárások specifikus szabályai külön pontokban kerülnek bemutatásra. ÚJ MINŐSÍTÉSI ENGEDÉLY KIADÁSA A minősítési eljárásokra vonatkozó általános rendelkezések ebben a pontban, az eljárások specifikus szabályai külön pontokban kerülnek bemutatásra. Új minősítési engedély

Részletesebben

1.20. verzió Segédlet a Havi Jelentés/ Első Időszaki Jelentés kitöltéséhez

1.20. verzió Segédlet a Havi Jelentés/ Első Időszaki Jelentés kitöltéséhez Segédlet a Havi Jelentés/ Első Időszaki Jelentés kitöltéséhez Küldendő: Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság Levelezési cím: 138 Budapest,

Részletesebben

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.)

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.) Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IX.7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 24/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajóivánka

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ADATLAP fizetési könnyítési (fizetési halasztási, részletfizetési) kérelmek elbírálásához gazdasági társaságok részére I. Kérelmező azonosító adatai Kérelmező neve: Székhelye:

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás engedélyezése (minősítési eljárások)

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás engedélyezése (minősítési eljárások) Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás engedélyezése (minősítési eljárások) I.) Jogszabályok: - a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény - a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről

Részletesebben

2013. évi CXXV. törvény. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről A törvény hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

2013. évi CXXV. törvény. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről A törvény hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Hatály: 2017.I.1. - 2013. évi CXXV. törvény a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről 1 Az Országgyűlés annak érdekében, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók tevékenysége

Részletesebben

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése, továbbá az OHKT-nak történő megfelelés

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése, továbbá az OHKT-nak történő megfelelés Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése, továbbá az OHKT-nak történő megfelelés Juhász Zoltán Közszolgáltató Konferencia Balatonalmádi, 2017. október 18-20.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXXV. törvény - a hulladékgazdálkodási közszolgáltatá 2. oldal 5. környezetirányítási cél: a minősítést kérelmező által,

Magyar joganyagok évi CXXV. törvény - a hulladékgazdálkodási közszolgáltatá 2. oldal 5. környezetirányítási cél: a minősítést kérelmező által, Magyar joganyagok - 2013. évi CXXV. törvény - a hulladékgazdálkodási közszolgáltatá 1. oldal 2013. évi CXXV. törvény a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről 1 Az Országgyűlés

Részletesebben

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés

Részletesebben

OHÜ Országos HuLLadékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit. IZSÁK-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Nonprofit. Korlátolt Felelősségű Társaság. Cll.

OHÜ Országos HuLLadékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit. IZSÁK-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Nonprofit. Korlátolt Felelősségű Társaság. Cll. ,.. OHÜ Országos HuLLadékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Az okirat sorszáma: A-..~2j../2014. Ügyiratszám: 1713-... 6.../2014. HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI MINŐsíTŐ KÖZSZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztató a szemétszállítási díjjal kapcsolatos intézkedésekről

Tárgy: Tájékoztató a szemétszállítási díjjal kapcsolatos intézkedésekről Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tárgy: Tájékoztató a szemétszállítási díjjal kapcsolatos intézkedésekről Tisztelt Képviselő-testület! Az elmúlt időszakban

Részletesebben

Tájékoztató Elszámolások beadásához

Tájékoztató Elszámolások beadásához Tájékoztató Elszámolások beadásához 1. Kérjük, a következő weboldalt felkeresve https://npp.emi.hu/ szíveskedjen az Elszámolás fület kiválasztani! 2. A konstrukciók közül kérjük, a Nyílászáró csere (NYZCS)

Részletesebben

Együtt a sikeres projektzárásért!

Együtt a sikeres projektzárásért! Együtt a sikeres projektzárásért! OTP Hungaro-Projekt Kft. bemutatása, feladatai Az OTP Hungaro-Projekt Kft. az OTP Bankcsoport tagja. Tanácsadói tevékenységével és szolgáltatásaival elsősorban az európai

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. MEKH_15_HD Adatszolgáltatás a 2015. Évi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Díjelőkészítéshez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. MEKH_15_HD Adatszolgáltatás a 2015. Évi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Díjelőkészítéshez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ MEKH_15_HD Adatszolgáltatás a 2015. Évi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Díjelőkészítéshez A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) 47/A. -a alapján a

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AZ OHÜ NONPROFIT KFT. ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN. Vámosi Oszkár ügyvezető

AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AZ OHÜ NONPROFIT KFT. ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN. Vámosi Oszkár ügyvezető AZ INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AZ OHÜ NONPROFIT KFT. ELŐTT ÁLLÓ FELADATOKBAN Vámosi Oszkár ügyvezető Immár három éve aktív az OHÜ Az OHÜ megalakításának célja, fő tevékenységi köre Alapítva:

Részletesebben

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről 317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés 18.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

MINTA. 1.4 verzió Segédlet a Havi Jelentés/ Első Időszaki Jelentés kitöltéséhez

MINTA. 1.4 verzió Segédlet a Havi Jelentés/ Első Időszaki Jelentés kitöltéséhez Kitöltési útmutató.4 verzió Segédlet a Havi Jelentés/ Első Időszaki Jelentés kitöltéséhez Küldendő: Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága

Részletesebben

Tárgy: Takarításhoz használandó. vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Tárgy: Takarításhoz használandó. vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Tárgy: Takarításhoz használandó vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet részére Kbt. 71. -a szerinti hiánypótlási felhívás és felvilágosítás kérés Tisztelt Ajánlattevők!

Részletesebben

B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Ó z d, 2014. április 24. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl. és Vagyong. O. I. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés

Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés K7.Jóméi)' létrejött egyrészről...vtfv óf 3?...z f!?:)... Önkormányzata (...!\IQ.9...7.9!lV. f... ivv;1a.l..!!...v. ;>..., képviseli:.. Gí ívk-/.. í.díah...

Részletesebben

Önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatának tapasztalatai. Kóbor Csaba tű. alez. Tűzoltósági Főfelügyelő

Önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatának tapasztalatai. Kóbor Csaba tű. alez. Tűzoltósági Főfelügyelő Önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatának tapasztalatai Kóbor Csaba tű. alez. Tűzoltósági Főfelügyelő Pályázat keretei Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény ÖTE és

Részletesebben

Megfelelőségi Vizsgálat és Intézkedési Terv. Urbánné Lazák Emese közszolgáltatási koordinátor Budapest, szeptember 28.

Megfelelőségi Vizsgálat és Intézkedési Terv. Urbánné Lazák Emese közszolgáltatási koordinátor Budapest, szeptember 28. Megfelelőségi Vizsgálat és Intézkedési Terv Urbánné Lazák Emese közszolgáltatási koordinátor Budapest, 2016. szeptember 28. Jogszabályi áttekintés I. A közszolgáltató tevékenysége Országos Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

XV. Nukleáris Technikai Szimpózium december Hullán Szabolcs

XV. Nukleáris Technikai Szimpózium december Hullán Szabolcs A 184/2016 (VII.13.) Korm. rendelet (Az Atv. hatálya alá tartozó építményekkel, létesítményekkel kapcsolatos műszaki szakértői, tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői szakmagyakorlásra alkalmasság

Részletesebben

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés Urbánné Lazák Emese Közszolgáltató Konferencia Balatonalmádi, 2017. október 18-20.

Részletesebben

Tisztelt Közszolgáltató!

Tisztelt Közszolgáltató! Tisztelt Közszolgáltató! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az NHKV Zrt. a 2016. júniusában közzétett tájékoztató és mellékletei szerinti elszámolási rendszert 2017. április 1. napjáig a következő anyagáramok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Eljárást lezáró döntés meghozatala a Vizesblokk kialakítása vállalkozási

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyzete. dr. Csepregi István

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyzete. dr. Csepregi István A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás helyzete dr. Csepregi István Közszolgáltatás 1849, Pest Meghagyatik szigorúan minden háztulajdonosnak, hogy házában ne engedje a szemetet halomra gyűjteni. Kötelesek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi u 2. Szám: /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 20-án tartandó

Részletesebben

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19.

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Kifizetések felgyorsítása - Gyakorlati tapasztalatok a Közép-Dunántúli

Részletesebben

BBelváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat PPolgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály Adócsoport. Budapest, V., Erzsébet tér 4.

BBelváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat PPolgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály Adócsoport. Budapest, V., Erzsébet tér 4. BBelváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat PPolgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály Adócsoport Budapest, V., Erzsébet tér 4. ADATLAP gazdasági társaságok, a Ptk., vagy egyéb jogszabály

Részletesebben

Versenyeztetési eljárás száma-az OKTF NHI Hulladékgazdálkodás Közbeszerzési és Szakmai Jogi Főosztálya adja meg

Versenyeztetési eljárás száma-az OKTF NHI Hulladékgazdálkodás Közbeszerzési és Szakmai Jogi Főosztálya adja meg verzió Segédlet a havi/időszaki / Időszaki Jelentés kitöltéséhez Küldendő: Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság Levelezési cím: 1380 Budapest,

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának finanszírozása

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának finanszírozása A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának finanszírozása Előadó: Huszár Erika gazdasági igazgató 2017.05.02. Jogszabályi háttér 13/2016. (V. 24.) NFM rendelet a Koordináló szerv által fizetendő

Részletesebben

Mintacím szerkesztése

Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) bemutatása Budapest, 2012. május 16. Az Mintacím OHÜ külső szerkesztése működési modellje Nemzetgazdasági

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ I. KÖTET AJÁNLATHOZ CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK LISTÁJA ÉS NYILATKOZAT MINTÁK

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ I. KÖTET AJÁNLATHOZ CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK LISTÁJA ÉS NYILATKOZAT MINTÁK AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ I. KÖTET AJÁNLATHOZ CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK LISTÁJA ÉS NYILATKOZAT MINTÁK Bérleti szerződés a TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 és a TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 azonosítószámú Projektek

Részletesebben

AZ NHKV ZRT ÉVI ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE

AZ NHKV ZRT ÉVI ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE AZ NHKV ZRT. 2017. ÉVI ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE Kacsándi László igazgató Biztonsági és Ellenőrzési Igazgatóság Budapest, 2017. október 20. Az ellenőrzési tevékenység szükségszerűsége I. Az NHKV Zrt. feladatai

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 30.-ai ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 30.-ai ülésére Budakalász Város Polgármestere 19/2014.(I.30.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. január 30.-ai ülésére Tárgy: Javaslat a hulladékkezelési közszolgáltató kiválasztására

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza át

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó nagyértékű gépek beszerzése

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó nagyértékű gépek beszerzése 4. számú melléklet AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó nagyértékű gépek beszerzése AZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS JOG(SZABÁLY)I ALAPJA:

Részletesebben

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására F E L H Í V Á S Gencsapáti székhelyű civil szervezetek 2015. évi támogatására Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS-tervezet Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázati felhíváshoz Pályázatírás tárgyában amely létrejött egyrészről Hajdúnánási

Részletesebben

be/sfphossz /2017/mlsz

be/sfphossz /2017/mlsz Tisztelt Jóváhagyást Végző Szervezet! Alulírott Dr Kovács Gábor képviselő, mint a(z) Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete sportszervezet (Székhelye: 1089, Budapest Orczy út 1..) képviselője azzal

Részletesebben

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

KBE-05719/2017 AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. a) az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, és honlap címe:

KBE-05719/2017 AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. a) az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma,  és honlap címe: AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail és honlap címe: Hivatalos név és székhely: Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft., 2840 Oroszlány, Bánki Donát u.

Részletesebben

K i v o n a t. Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből K i v o n a t Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (IV.

Részletesebben

Nyilatkozatok, nyomtatványok

Nyilatkozatok, nyomtatványok Nyilatkozatok, nyomtatványok Nyilatkozatok Ajánlattevők a nyilatkozatmintákat nem kötelesek alkalmazni ajánlatuk elkészítésekor. 1. 1 példány (papír alapú) + elektronikus adathordozó (nem bontható kötésben)

Részletesebben

Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról

Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról Az azonosítók használatát a hatóság az elektronikus hírközlési szolgáltatók kérelmére engedélyezi és az engedélyt kérelemre vagy hivatalból indított eljárással

Részletesebben

AF_közbeszerzési bonyolító Kazincbarcika.docx

AF_közbeszerzési bonyolító Kazincbarcika.docx AJA NLATKE RE S KO ZBESZERZE SI BONYOLI TO I FELADATOK ELLA... 1 / 1 2017.10.17. 14:13 Tárgy: AJÁNLATKÉRÉS KÖZBESZERZÉSI BONYOLÍTÓI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA Feladó: Kaszás István

Részletesebben

1. Ismertesse a projekt keretében megvalósítandó beruházást : 2. A beruházás kivitelezése várható megkezdésének és befejezésének időpontja:

1. Ismertesse a projekt keretében megvalósítandó beruházást : 2. A beruházás kivitelezése várható megkezdésének és befejezésének időpontja: Formanyomtatvány tulajdonosi(vagyonkezelői) hozzájárulás kéréséhez (a pályázói nyilatkozatok című rész a formanyomtatvány részét képezi) szélessávú hálózatok fejlesztésére irányuló pályázatok vagyonkezelői

Részletesebben

HIRDETMÉNY ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók Érvényes: 2015.07.01-től

HIRDETMÉNY ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók Érvényes: 2015.07.01-től 2015.07.01-től a Klasszik Hitel és Prémium Hitel módozatokhoz kapcsolódó kedvezmények a módozatok kivezetése miatt nem vehetőek igénybe. Természetes személyek szerződéskötéséhez kapcsolódó kedvezmény EgyOtthon

Részletesebben

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax:

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax: Nemzeti Együttműködési Alap 2018. évi támogatások Elszámolási tudnivalók, gyakorlati tanácsok Támogatási időszak fogalma: A támogatási szerződésben rögzített, a támogatási igényben megjelölt támogatható

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Telefon: 1/345-6000 Internet: www.ksh.hu Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok

Részletesebben

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője.

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője. V. Kereskedelmi igazgatás 1.1. Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység bejelentése A kereskedelmi hatóság és a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság (a nemesfémből készült ékszekerek, díszműáruk

Részletesebben

Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 30-ai ülésére

Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 30-ai ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 30-ai ülésére Tárgy: Döntés a hulladékgazdálkodási önkormányzati közfeladat átadásáról Csorvás Város Önkormányzatának

Részletesebben

Súr Község Önkormányzati Képviselő testületének 6/2016 (IX.28..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Súr Község Önkormányzati Képviselő testületének 6/2016 (IX.28..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Súr Község Önkormányzati Képviselő testületének 6/2016 (IX.28..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016. (IX. 28.) önkormányzati

Részletesebben

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani.

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani. A Képviselő-testület 2017. évi költségvetésébe tervezett sporttámogatási keretösszeg terhére az alább meghatározott feltételekkel pályázatot ír ki a rétsági sportszervezetek támogatására. Pályázati feltételek:

Részletesebben

TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése. 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5.

TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése. 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5. TÁMOP 3.1.7-11/1-2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése 4S PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP Budapest, 2011. július 5. GYAKORLATI TANÁCSOK A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

Részletesebben

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2 Rendezvénytartási engedély kiadása iránti kérelem a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján I. AZ ÜZEMELTETŐRE VONATKOZÓ ADATOK:

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI FORGALMI JEGYZÉK

KÖZÖSSÉGI FORGALMI JEGYZÉK NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG Emisszió-kereskedelmi Osztály KÖZÖSSÉGI FORGALMI JEGYZÉK Laczkó Bendegúz 2019. január 10. ÚJ FELHASZNÁLÓ JOGOSULTSÁGOK ÉS JELENTÉSÜK Lehetséges jogosultságok AR (meghatalmazott

Részletesebben

Együtt a sikeres projektzárásért!

Együtt a sikeres projektzárásért! Együtt a sikeres projektzárásért! OTP Hungaro-Projekt Az OTP Hungaro-Projekt Kft. az OTP Bankcsoport tagja. Tanácsadói tevékenységeink önkormányzati és vállalati ügyfeleink részére: projektgenerálás, pályázat-

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSRŐL

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSRŐL ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSRŐL Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Digitális szakadék csökkentése GINOP-6.1.2-15-2015-00001 kiemelt projekt Tisztelt Felnőttképző Intézmény! Tisztelt

Részletesebben

Javaslatok beérkezésének határideje: 2014. szeptember 23. 15:00 óra. Munkaanyag közzétételének időpontja: 2014. szeptember 19.

Javaslatok beérkezésének határideje: 2014. szeptember 23. 15:00 óra. Munkaanyag közzétételének időpontja: 2014. szeptember 19. ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. SZEPTEMBER 24-EI RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS, A KÖZTISZTASÁG ÉS AZ AVAR VALAMINT

Részletesebben

be/sfphossz /2017/mkosz

be/sfphossz /2017/mkosz Tisztelt Jóváhagyást Végző Szervezet! Alulírott Balássi Imre képviselő, mint a(z) Alba Regia Sport Club sportszervezet (Székhelye: 8000, SZÉKESFEHÉRVÁR Gáz utca 19.) képviselője azzal a kérelemmel fordulok

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2019. május 03. Polgár Beatrix jegyző Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Ügyrendi és Szavazatszámláló Bizottság. A döntéshez egyszerű/minősített többség szükséges.

ELŐTERJESZTÉS. Ügyrendi és Szavazatszámláló Bizottság. A döntéshez egyszerű/minősített többség szükséges. ELŐTERJESZTÉS a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 25/2013.(XII.19.) számú önkormányzati rendelet módosítására Tárgy: Előterjesztő: Sárrétudvari Nagyközség

Részletesebben

SEGÉDLET. A támogatási év minden év április 1-jétől, következő év március 31-éig tart és négy tárgynegyedévből áll.

SEGÉDLET. A támogatási év minden év április 1-jétől, következő év március 31-éig tart és négy tárgynegyedévből áll. SEGÉDLET a tenyészkoca állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0632 számú Kifizetési kérelem, valamint N0633 számú Tartási hely adatok Kifizetési kérelemhez nyomtatványok helyes kitöltéséhez

Részletesebben

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27.

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27. SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása Budapest, 2011. január 27. Zárójelentés Kötött zárójelentés formátum. Feltöltésre került a formanyomtatvány a SOLID Együttműködési portálra a dokumentum sablonok

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjelőkészítés 2014. Az adatszolgáltatás tapasztalatai

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjelőkészítés 2014. Az adatszolgáltatás tapasztalatai Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjelőkészítés 2014. Az adatszolgáltatás tapasztalatai 1. Bevezetés A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. Törvény (a továbbiakban: Ht.) 47/A. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Segíthetünk? Kérdések és válaszok

Segíthetünk? Kérdések és válaszok Segíthetünk? Kérdések és válaszok Adatmódosítás Fizetés Kérdés Adatmódosítási igények bejelentése Fizetési mód változtatása e-számla / Díjnet rendszer Válasz Az NHKV Zrt., mint a 2016. április 1-jétől

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Közterület-használat célja:... Megjegyzés:

Közterület-használat célja:... Megjegyzés: KÉRELEM Iktató bélyegző helye: A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának tulajdonában lévő közterületek Közterület-használatához Kérelmező neve: Aláírásra jogosult neve: Telefonszám:

Részletesebben

Hatáskörrel rendelkező szerv. Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Budapest, Mészáros u.

Hatáskörrel rendelkező szerv. Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Budapest, Mészáros u. Fokozottan védett állatfajok esetén a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 43. (2) bekezdése alapján engedélyköteles tevékenység engedélyezése. Hatáskörrel rendelkező szerv Pest Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (X.31.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról ás átvételéről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2015. évi CCXXI. törvény. a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény módosításáról 1

2015. évi CCXXI. törvény. a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény módosításáról 1 Hatály: közlönyállapot (2015.XII.22.) 2015. évi CCXXI. törvény a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításáról 1 1. (1) A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) 2.

Részletesebben

Nyilatkozatminták. Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a

Nyilatkozatminták. Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a Nyilatkozatminták Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a jelen dokumentumot, közbeszerzési eljárást megindító felhívást és valamennyi kapcsolódó

Részletesebben

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Szentendre Város Önkormányzata a társasházak energetikai korszerűsítését elősegítendő ösztönző támogatást kíván nyújtani az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Rácz Zoltán Kiss Mihály bizottsági tagok. Bálega Jánosné bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Rácz Zoltán Kiss Mihály bizottsági tagok. Bálega Jánosné bizottsági tag 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14.-én 13.45. órakor a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8. sz.) megtartott

Részletesebben

A 2015-ös integráció és struktúraváltozások hatásai a hulladékgazdálkodásra

A 2015-ös integráció és struktúraváltozások hatásai a hulladékgazdálkodásra A 2015-ös integráció és struktúraváltozások hatásai a hulladékgazdálkodásra Búsi Lajos Főigazgató - Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség, mb. Főigazgató-helyettes - Országos Környezetvédelmi

Részletesebben

Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Catomio Andrea, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Információs

Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Catomio Andrea, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Információs Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Catomio Andrea, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére Pécs, 2011.június 23. Tartalom

Részletesebben

Krancziczki Ágnes Közszolgáltatási és koordinációs munkatárs Budapest, május 26.

Krancziczki Ágnes Közszolgáltatási és koordinációs munkatárs Budapest, május 26. Következő időszak feladatai, folyamat ábrák Krancziczki Ágnes Közszolgáltatási és koordinációs munkatárs Budapest, 2016. május 26. Adatszolgáltatás Az adatszolgáltatási kötelezettséget előírja: 69/2016.

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

1. Az eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-306/ A beszerzés tárgya és mennyisége:

1. Az eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-306/ A beszerzés tárgya és mennyisége: AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Gazdasági Igazgatóság Beszerzési Főosztály Schifner Marianna mb. Főosztályvezető 1072 Budapest, Akácfa u. 15.

Részletesebben

HIRDETMÉNY ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók Érvényes: 2015.05.18-tól

HIRDETMÉNY ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók Érvényes: 2015.05.18-tól Természetes személyek szerződéskötéséhez kapcsolódó kedvezmény Jogosultak köre: az akció hatálya alatt Prémium Hitel módozatú lakás-takarékpénztári szerződést kötő magánszemély ügyfelek Akció tárgya: ERSTE

Részletesebben

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása című (MAHOP-5.3.1-2016 kódszámú) felhívás, valamint az ahhoz kapcsolódó 4., 5. és 7. számú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban

TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban TÁJÉKOZTATÓ A látvány-csapatsportok támogatási rendszeréről a 2014/15-es évadban Tisztelt Tagszervezetek, Tisztelt Pályázók! Korábbi tájékoztatóinkban részletes leírást adtunk a sporttámogatási rendszer

Részletesebben

Közbeszerzési Hatóság közleménye

Közbeszerzési Hatóság közleménye Közbeszerzési Hatóság közleménye A Közbeszerzési Hatóság - a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 187. (2) bekezdésének ab) alpontjával, valamint az r) ponttal összhangban

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület április 25-én tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület április 25-én tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017. április 25-én tartandó ülésére. Tárgy: A helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 5/2014.(V.28.) önkormányzati

Részletesebben

I. Sportágfejlesztési támogatás (amely tartalmazza a korábbiakban a MOB által biztosított műhelytámogatás összegét is) igénybevételének folyamata

I. Sportágfejlesztési támogatás (amely tartalmazza a korábbiakban a MOB által biztosított műhelytámogatás összegét is) igénybevételének folyamata Tisztelt Egyesület! A Magyar Atlétikai Szövetség Elnöksége 2018. 03.21-én megtartott ülésén a 20/2018 (III.21.) és 21/2018 (III.21.) számú határozatával döntött a 2018. éves sportágfejlesztési, valamint

Részletesebben

HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS 2017.02.27. HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A GONDOZÁSI SZÜKSÉGLET MEGÁLLAPÍTÁSA https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Nagy Edina Meleg Sándor A GONDOZÁSI SZÜKSÉGLET VIZSGÁLATA ÉS A JOGOSULTSÁGOK

Részletesebben

be/sfphossz /2017/mlsz

be/sfphossz /2017/mlsz Tisztelt Jóváhagyást Végző Szervezet! Alulírott Szabó Gyula képviselő, mint a(z) Gyöngyöshalász Sportegyesület sportszervezet (Székhelye: 3212, Gyöngyöshalász Kossuth út 43.) képviselője azzal a kérelemmel

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2018. február 15-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a települési hulladékgazdálkodásról szóló 27/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet módosítására. Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:...

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:... Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTŐ ADATLAP 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve:... A kérelmező szervezet rövidített neve:... Gazdálkodási formakód 2 : A kérelmező jogállása: Amatőr

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben