Erdészeti Rendeletek Tára.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Erdészeti Rendeletek Tára."

Átírás

1 824 Erdészeti Rendeletek Tára. i. Körrendelet valamennyi kincstári erdöhatóságnalc. (Az erdőőri szolgálati könyv vezetése tárgyában.) 26,373/1902. sz. Az erdőőri szolgálati könyv vezetéséről szóló egy példányban idemellékelt utasítást évi július hó 1-étől kezdve léptetem életbe. Az egyes erdőhatóságok kerületében jelenleg alkalmazásban levő szolgálati könyvek további használatát ezzel feltétlenül nem szüntetem meg, hanem megengedem, hogy azokat, a mennyiben a kívánt czélnak megfelelnek, addig, a mig a készlet tart, használhassa, de azokba a bejegyzések az utasításban foglalt rendelkezések szigorú betartásával írandók be. Az utasításból kivehetőleg valamennyi a külső szolgálatnál alkalmazott altiszt, erdőlegény, segéderdőőr és a napibéres szolga, tehát azok az alkalmazottak is látandók el szolgálati könyvvel, a kik nem bírnak az erdőtörvény 37. -ában körülirt minősiiéssel. Félreértések kikerülése végett megjegyzem még azt is, hogy az ideiglenesen alkalmazotttakat is, a mennyiben Írástudók, szolgálati könyv vezetésére kötelezem. Ugy az erdőőri szolgálati könyvnek, valamint az ennek tartozékát képező Munkás és fuvaros napló"-nak első példányait Budapesten kívánom kinyomatni, minélfogva rendelem, hogy a mutatvány példányon felül szükségelt példányok számát 14 nap alatt jelentse be. Az állandó raktárakban alkalmazott erdőőrök által év július 1-étől kezdve strazzaszerüen vezetendő anyagszámadás czéljaira szükségelt könyvek kinyomtatását az erdőhatóságokra bizom ; de kikötöm hogy a könyv 1-ső rovata az okmány számának (bárcza, rendelet) avagy minőségének (pl. nyugta) bevezetésére, az utolsó rovat pedig az érték kitüntetésére szolgáljon, hogy a készpénzért eladott faanyag eladási ára is a könyvből kivehető legyen; megjegyezvén, hogy az eladási ár fölé a gyermeknevelési járulék is feljegyzendő.

2 825 Az utasítás 8. -a szerint erdööri bélyegző-balta is használandó. A mennyiben az erdőőrök az erdőhatóság kerületében ilyen baltákat már használnak, azokat továbbra is megtarthatják; abban az esetben pedig, ha az erdőőrök ilyen baltákat még nem használnának, utasítom, hogy évi június hő végéig mindazon alkalmazottak részére, a kik szolgálati könyvvel látandók el, erdőőri bélyegző-haltát is szerezzen be. Ezen balták fokának alakja lehet háromszögű, négyszögű, lekerekített, vagy kör, de nem szabad egyeznie az erdőgondnokság vagy a hivatal bélyegzője fokának alakjával. A balta fokának felirata csupán arabs számból állhat, 1-től folytatólagosan végig, ennek a számnak élesen kidomborodott alakúnak kell lenni, hogy lenyomata a fán más számmal összetéveszthető ne legyen. Az erdőőri bélyegző-balták szétosztásánál ügyeljen arra, hogy egymáshoz közel fekvő védkerületekben ne alkalmaztassanak, olyan balták, a melyek számai a lenyomatban összetéveszthetők úgymint 33 és 38 stb. Értesítem továbbá, hogy a vinkovczei főerdőhivatal kerületében alkalmazásban lévő erdőőri bélyegző balta oly szerkezetű, hogy abból annak a foka kivehető, és a baltába az erdőgondnokság, vagy a főerdőhivatal bélyegzőjének foka szilárdan behelyezhető. Ezt a szerkezetet igen czélszerünek találván, utasítom, hogy abban az esetben, ha most vagy jövőre erdőőri bélyegző-baltákat kell beszereznie, hasonló szerkezetű, de a fentebb leirt lenyomatu baltákat készíttessen. Budapest, évi április hó 9-én. A minister helyett: Kiss, államtitkár.

3 826 II. Utasítás az erdőőri szolgálati könyv vezetéséről. I. Az erdööri szolgálati könyv czélja. 1.. Az erdööri szdgálati könyvnek az a czélja, hogy a külső szolgálatnál alkalmazott erdöőr (altiszt, erdőlegény, segéderdőőr és napibéres szolga) a védkerületében előforduló üzemi, kezelési, erdömivelési munkálatokról, erdővédelmi szolgálatáról és a fennálló utasítások vagy külön rendeletek alapján végzett egyéb teendőiről hü naplót vezethessen, egyszóval összes működéséről számot adhasson. 2.. Az erdöőr köteles szolgálati könyvét szolgálatban mindig magával vinni, abba foglalkozását, ténykedését az alábbi szakaszokban körülirt módon, röviden, de pontosan és lelkiismeretesen a helyszínén ténta (chémiai) ironnal bevezetni; a szolgálati könyvet tisztán tartani, az elrongyolástól megóvni és ha betelt, előljáró erdőgondnokságának ujjal leendő kicserélés és megőrzés végett átszolgáltatni. II. A szolyálati könyv alakja és tartozéka- 3.. A szolgálati könyv 20 cm. magas. 12 cm. széles borítékba szilárdan bekötött könyv. A boríték oly szerkezetű, hogy abba a szolgálati könyv tartozékát képező «Munkás és fuvaros napló* a boríték hátsó tábláján alkalmazott rekeszbe a szolgálati könyv mögé szilárdan beilleszthető. A szolgálati könyv boritékának mind a két tábláján, alól nyiló táska van alkalmazva; a mellső táblán levő táska hivatalos iratoknak ideiglenes elhelyezésére szolgál, a hátsó táskába a védkerület térképe helyezendő el. III. A szolgálati könyv belső berendezése. 4.. A szolálati könyv belső berendezése a következő: 1. czimlap; 2. utasítás; 3. leltári tárgyak nyilvántartása; 4. foglalkozás és intézkedés czimü rész.

4 827 Ezeken kivül a szolgálati könyv mögé illeszthető az ennek tartozékát képező «Munkás és fuvaros» napló. IV. A czimlap és a rajta levő záradék. 5.. A czimlap felirása: Erdőőri szolgálati könyv. Ez alatt olvasható a közvetkező záradék. Ezen oldalt tartalmazó könyv a m. kir. erdőgondnokság védkerületét ellátó m. kir őrnek a mai napon kiadatott. Kelt 19 évi hó... n. m. kir. erdész. V, Az utasítás. 6.. A czimlap után az erdőőri szolgálati könyv vezetéséről szóló utasítás van kinyomatva, hogy annak rendelkezései szolgálat közben mindig szemelött legyenek. VI. Leltári tárgyak nyilvántartása. 7.. A szolgálati könyvnek «Leltári tárgyak nyilvántartása* czimü oldalain az erdőgondok az alábbi minta szerint beírja mindenek előtt a védkerületben levő határdombokat, háromszögelési, erdőrendezőségi és birtokrendezési oszlopokat és jeleket, tilalmi táblákat és futó árkokat, nemkülönben az erdőőr kezelésére bizott ingó tárgyakat. A leltárban előforduló mindennemű változást az erdögondnok ellenőrzése mellett az erdőőr tentával irja be a szolgálati könyvbe; minden bejegyzés után zárlatot készit és azt ugy az erdőgondnok valamint az erdőőr is aláírja.

5 828 Leltári tárgyak nyilvántartása. S -13 T á g y C3 Q Dorgos község és a kincstár birtoka között felállított számu határdomb A II. vágássorozatban II/1 11/31. számmal jelölt erdőrendezőségi jelzöoszlop 352. sz. Werndl-fegyver szíjjal sz. szurony, tokkal és szíjjal Öntöző kanna Csákány 7 Vasgereblye Összesen Az 1 7. tétel alatti tárgyakat átvettem. Kelt év hó... n. N. N. erdöőr. Láttam N. N. erdész lásd 8. tételt A 3. védkerület erdőőrének átadtam öntöző kannát Kelt év hó... n. Marad N. N. erdöőr. Láttam N. N. erdész szám erdőőri bélyegző balta Ásó - Összesen Kelt év hó... n. N. N. erdöőr. Láttam N. N. erdész, stb

6 829 VII. Foglalkozás és intézkedés. 8.. A foglalkozás és intézkedés az erdööri szolgálati könyvbe az alábbi útmutatás szerint vezetendő be: Folyószám Foglalkozás és intézkedés Jegyzet év. 1/1. Ünnep, délelőtt a templomban; délután az évi Munkás és fuvaros" napló 34. tétele alatt bejegyzett fatermelési munkáról szóló bérjegyzéket összeállitottam. N. N. küldönczczel az erdőgondnokságnak / /2. Szecső" vágásban (II. v. s. 1. t. 7. osztag) Biró István hosszuszói lakosnak (2. házszám) a 3. számú termelési igazolványra 4 db tölgyépületfát jelöltem ki; a fát azonnal ledöntötte és kitermelt 1 drb 12 m. h. 25 cm. v., 1 db 10 m. h. 28 cm. v., 1 drb 8 m. h. 30 cm. v. és 1 db 6 m. h. 34 cm. v. rönköt. Visszamaradt egy szekérnyi galyfa. A kitermelt rönkök méreteit az igazolvány hátlapjára jegyeztem fel /3. Bejártam az 1., 2. és 3 tagot. 1/3. Vörös Pál konopi lakos (64. h. sz.) egy 30 cm. v. 18 m. magas nyers tölgylát vágott le a Fazekas" erdőrészben (3 t. 21 osztag) 5 m. h. 27 cm. v. drb épületfa, a többi tűzifa. A tuskót bélyegző baltámmal lebélyegeztem és 1 számmal jelöltem meg. Zálog egy fejsze. Egyezkedni akar. Erdei kihágási napló évi 1. tétele alatt bevezettem / /4. A Kuruczban (2. tag 18. osztag) a vontató ut mentén dolgozó favágókat megnéztem. A favágás rendben folyik. 6. Azután a Pörösben (I. t. 3. osztag) Sokácz Elek dorgosi lakosnak (52. h. sz.) a 4. sz. faeladási igazolvány alapján 2 m 8 3 K. értékű fekűfát szolgáltattam ki Láttam a Pörösben január 4-én. N. N. erdész. A Pörösben találkoztam az erdész úrral, ki kocsiján hazavitt. 9. 1/5. Vasárnap ; délelőtt kihallgatásnál; délután a Feketepatak (4. tagi erdőrészt bejártam. Látta az irodában N. N. erdész / /6. Ünnep. Az erdész ur meghagyása folytán vaddisznó vadászaton a 3. védkerületben. Látta a 3. védkerületben I., 6-án. N. N. erdész.

7 830 Folyószám Foglalkozás és intézkedés Jegyzet /7. Biró István hosszuszói lakosnak a 10. sz. faeladási igazolvány alapján kiadtam a 2. tétel szerint kitermelt 4 drb 2-32 m 3 tölgyrönköt 34 K. 80 f. éltekben. stb. 1/15. A Pajtás (5. t. 49. oszt.) erdőrészben kitűzött gyéritő vágásban a tek. erdész ur felügyelete mellett a kivágandó törzseknek a gyökfőn és mellmagasságban való megjelölését befejeztem; 10 munkás volt; 1 1 K. bért kapnak. 1/15. Láttam azzal az utasítással, hogy az erdőtörvény 45. -ában foglalt rendelkezés szerint jövőre erdőőri jelvényét pénzbírság terhe alatt szolgálatban mindig viselje, minthogy csak a jelvény adja meg az erdőőrnek a közbiztonsági közeg jellegét. Pajtás erdőrész, I/Í5. N. N. erdész. 1/15. Figyelje meg, mikor kezd nyílni a hóvirág, a kökörcsin, a kösény, som, kocsányos-kocsánytalan magyar tölgy és cser és észleleteit jegyezze be. Pajtás erdőrész, /15. N. N. erdész. 1/16. A 4. tagbeli széldöntvényekből termelt és a Policza tisztás mellé fuvarozott tűzifa ellenőri átvételénél N. N. kp. főerdész úrral és az erdész úrral. Örizetembe átadatolt 18 ürm 3 cserhasáb, 53 ürm 3 tölgyhasáb, 16 ürm 3 dorong, 21 ürm 3 selejtes és 10 ürm 3 tuskófa. Látta a Policza tisztáson január 16-án. N. N. kp. főerdész. N. N. erdész. Lásd Munkásés fuvaros-napló 1. tételét. stb /10. A Tárnok erdőrészben láttam az első szalonkát stb. ÜT/25. Este hat órakor védkerületemből láttam az első fecskét. hazajövet /26. Az 5., 4., 3. és 2. tagot bejártam, itt este füstöt érezvén, a füst irányában siettem A 2. tag 20. osztagában a Kozák nevü 40 éves erdőben futótűz volt, a melyet a Kurucz vágásban dolgozó munkások észrevettek és a nagy szél daczára gyorsan eloltottak. 12 h. területen elégett az alom és a törzsek töve kissé megpörkölődött. Rosszakaratú gyújtogatás lehetett. A jelentést postán feladtam. 111/27.

8 831 Foglalkozás és intézkedés Jegyzet Folyószám /27. A Policza tisztás melletti fából Molnár Antal battai lakosnak a 28. sz. faeladási igazolvány szerint kiadtam 4 ürm 3 cserhasáb és 6 ürm 3 tuskófát 42 K. értékben stb. 1V/9. A 4 h. 800 D Kakás (4. t. 33. oszt.) tisztádon az erdősítést befejeztem ; összesen felhasználtam 8000 drb tölgy- és 4000 drb kőris-csemetét; ma dolgozott 10 férfi egy K. és 10 leány 80 fillér munkabér mellett. stb. Lásd a Munkásés fuvaros-napló 5. tételét. A folyószám és kelet kitétele után az erdöőr napi foglalkozását folytatólagos sorrendben köteles bevezetni, amidőn arra fektetendő a fősuly, hogy a feljegyzés ne csak a bejárt erdőrészek és a teljesitett munka általános megjelölésére szorítkozzék, hanem, hogy az főleg a munka minőségére és mennyiségére is kiterjesztessék, hogy ez által a szolgálati könyvben az összes erdei munkálatokról és más szolgálati mozzanatokról értékkel biró adatok összegyűjtessenek, miért is a következők figyelembe veendők: a) Ha az erdöőr fát jelöl, vezesse be, hogy kinek, mi alapon, mennyit és hol jelölte ki. b) Minden néven nevezendő erdőtermény, a mely az erdöőr védkerületéből kiszolgáltatik, a szolgálati könyvbe bevezetendő, akár faeladási igazolványra (bárczára) szolgáltatik ki idegeneknek, akár kincstári czélokra nyugtára vagy a szolgálati könyvbe bevezetet rendeletre, avagy külön Írásbeli rendeletre, a melyet az erdőőrnek megőriznie és azonnal szó szerint a szolgálati könyvbe bevezetnie kell. Szóbeli utasításra anyagot kiszolgáltatni tilos és az erdöőr kötelességévé tétetik, hogy az engedelmességet megtagadja abban az esetben, ha ilyen szóbeli utasítást bárkitől kapna is. c) Ha napszámban munka végeztetik, akkor bejegyzendő a munkások száma a napibér megjelölésével. A napi munka befejeztével bejegyzendő a napi munka eredménye pl. az erdősítésnél a

9 832 felhasznált mag és csemetemennyiség és a beerdősitett terület térfogata ; usztatásnál a vizbe dobott vagy kihúzott fának mennyisége stb. A napszámosok és fuvarosok nevei a szolgálati könyv mögé illeszthető és a XII. fejezet alatt tárgyalt Munkás és fuvaros napló"-ban sorolandók fel. d) Az erdei kihágások (erdei lopások és erdei kárlételek) valamint a veszélyes cselekmények és mulasztások az erdei kihágási napló" vezetésére nézve fennálló utasítás szerint jegyzendők be a szolgálati könyvbe, de egyfolytában tekintet nélkül az erdei kihágási naplóban előforduló rovatokra. A szolgálati könyvből az erdőkárok az erdei kihágási naplóba tentával vezetendők át, mihelyt az erdőőr hazaérkezett. Ha az erdei lopás állófáknak levágásából állott, a tuskók az erdööri bélyegző baltával azonnal lebélyegzendők és folyó számmal látandók el, a mi a szolgálati könyvbe bejegyzendő. Ha az erdőőr oly tuskókra akad, melyeknél a kárositót már nem találja s egyelőre reménye sincs arra, hogy magtalálhassa, köteles a tuskók méreteit, darabszámot, fanemét, továbbá helyi fekvésüknek pontos leírását a szolgálati könyvbe szintén bejegyezni, köteles a tuskókat azonnal lebélyegezni, számozni s a naplójegyzetben kiterjeszkedni mindazon tünetre és körülményre, melyet a károsítás színhelyén feltalált s arra szolgálhat, hogy a tettes kinyomozható legyen. Például: /20. Gellért nevü gerincz mentén a Káva tisztástól mintegy 100 lépésnyire (4 tag 38 osztag) 1 drb 32 cm. v. 18 mm. kocsánytalan tölgytuskóra akadtam, azt lebélyegeztem és 12 számmal jelöltem. Szekérnyom Odvas község irányába vezet, ökrök voltak befogva. Az elszállítás az éjjel holdvilágnál történhetett; csak a galy maradt a helyszínén. e) Ha oly napibéres szolga illetve alkalmazott fedez fel erdőkárt, a kinek nincsen meg az erdőtörvény 37. -ában körülirt minősitvénye, akkor a felfedezett erdőkár a szolgálati könyvből annak az erdőőrnek erdei kihágási naplójába vezetendő át, kinek a védkerületében az erdőkár történt, illetve a kinek felügyelete alatt az alkalmazott védelmi szolgálatot teljesít. Ilyenkor az erdei kihágási

10 833 naplóban a kárt felfedezett alkalmazott neve a tanuk rovatába írandó be. f) Ha az erdöőr értéseken megy keresztül vagy csemetekertet megtekint, írja be a koronként talált állapotot; pl. a csemeték hogyan fogamzottak meg, a mag miképen kelt ki; vagy az elvetett mag hányadnapra és mikép csírázott ki? g) Ha az erdöőr oly munkát végzett, mely egész terjedelmében a szolgálati könyvbe fel nem jegyezhető, pl. ha tűzifa vagy épületifa felvételénél volt jelen, akkor csak bejegyzendő, hogy az illető napon hány méter tűzifa vagy darab szálfa lett felvéve és a részletes felvételi könyv hol található. VIII. Törlések, vakarások, helyesbítések. 9.. A szolgálati könyv szövegét megmásítani, kivakarni, vagy egyes lapokat kitépni szigorúan tilos. Ha azonban egyes feljegyzésekre nézve később kitűnnék, hogy a megtörtént bevezetés téves és kijavítást igényel, akkor a tévesen beirott szöveg a kelet kitételével akként törlendő, hogy a törölt szöveg a törlés után is még tisztán olvasható legyen, a helyes szöveg pedig a Jegyzet" rovatba írandó; ha pedig a helyesbítés a Jegyzet" rovatba nem férne, akkor a helyesbítés a Foglalkozás és Intézkedés" rovatába folytatólag beírandó és a helyesbített tétel Jegyzet" rovatában azon folyó szám jegyzendő be, a mely alatt a helyesbítés történt. IX. Intézkedések bejegyzése Az erdőgondnok köteles az erdőőrt a védkerületében előforduló használatok mineműségéről és terjedelméről, a foganatosítandó erdősítésekről tájékoztatni és az ezekre vonatkozó főbb adatokat a szolgálati könyvbe bejegyezni; köteles tehát a favágatási tervből az évenként kihasználandó vágásterületek osztagonként! nagyságát, fatömegét stb. bevezetni, az erdősítési tervből az erdő'sitendő területek nagyságát a felhasználandó csemeték nemét, korát, mennyiségét és az erdősítés módját beírni. Bevezetendők továbbá a nyári és téli legeltetésre, mezőgazdasági köztes használatra, fühasználatra, füzvessző termelésre, kőfejtésre stb. bérbeadott területeknek üzemtervi jelzése a bérlő és a bértartam szabatos megjelölésével.

11 834 Egyáltalában beirandók a szolgálati könyvbe az erdöőr szolgálatát érintő hatósági rendeletek az erdőgondnokság által szerkesztett kivonatos szöveggel, továbbá az erdögondnok minden utasítása és parancsa rövid, de könnyen érthető szöveggel folytatólagos tételek alatt, megjegyezvén, hogy szóbeli rendeletek nem teljesítése miatt az erdöőr felelősségre nem vonható. X. A védkerület térképe Hogy az erdöőr tájékozva legyen védkerületének nagyságáról, beosztásáról a tilalmazott erdőrészeknek és a védkerületében esetleg kitűzött véderdőnek határairól, továbbá a határdombok, háromszögelési kataszteri pontok és az erdőrendezési jelző oszlopok fekvéséről illetve helyéről, a védkerületét ábrázoló pontos térképet kap, a melybe nem csak az erdőrendezőségi, de a helyi elnevezések is kitüntetendők. Az erdöőr köteles ezt a térképet állandóan a szolgálati könyvének hátsó bekötési tábláján alkalmazott táskában tartani. XI. A szoly ilati könyv előmutatása és annak az erdötisztek részéről való láttamozása Ha az erdöőr szolgálatban az erdőgondnokkal, vagy valamelyik erdőtiszttel találkozik, köteles szolgálati könyvét megvizsgálás s netaláni utasítások bejegyzése végett minden külön felszólítás nélkül azonnal előmutatni. Az erdőgondnok köteles ilyen esetben az erdöőr szolgálati könyvét a találkozási hely és kelet kitüntetésével láttamozni, más erdötisztek csak akkor, ha az illető erdöőr közreműködése mellett valamely szolgálati ügyben eljártak. XII. A Munkás és fuvaros napló" czélja, berendezése és használata A Munkás és fuvaros napló" arra szolgál, hogy az erdöőr abba a felügyelete alatt végzendő munkáknál alkalmazott napszámosok és fuvarosok neveit, lakásukat, napibérüket és a munka teljes befejezése után esetleg a bérfizetési nap előtt összes keresetüket tenta (chemiai) ironnal bejegyezze. Az erdöőr a bérjegyzékeket ezen napló alapján köteles összeállítani, más jegyzetek használata tilos. A munkások neveit és a munkabért reggel a munka megkezdésekor kell bevezetni.

12 835 A napló berendezése és vezetése az alábbi példából kivehető, mely példából kitűnik az is, hogy a napló egyes tételei a bérjegyzékek házi példányait képezik. A naplóban hivatkozni kell a szolgálati könyv tételeire, a szolgálati könyvben pedig a napló tételére. Munkás és fuvaros neve lakása házszám évi január hó szesen Napi Össze bér sen n a P j á n I Ki f K f 1. Pajtásgyéritő vágásban a kivágandó fák megjelölése (Szo 15., 17., 19., 20., 23., 25. és 26. t). g. könyv Ács János Göd Barna Mihály...» Jó Sándor..» Dán Miska» Boros Pál Illés Péter._ Kancsal János... > Veres József Szép Elek Pörös AntaL_....» Katona Imre > Rózsa Dénes Tót András > Mester Árpád > Kun Géza...._ Összesen A bérjegyzéket január hó 17-én N. N. küldönczczel küldtem a tek. erdőgondnokságnak. N. N., erdőőr. Ha az erdőgondnok a munkálatokat ellenőrizi, köteles magának a munkások jelenlétéről meggyőződést szerezni, továbbá, ha netalán a napibér előre megállapítva nem lett volna, köteles magát az erdőőr által ígért napibér nagyságáról informáltatni.

13 836 Az erdöörnek csak akkor kell a naplót a szolgálati könyvének boritékába beillesztenie, ha valami munkát végeztet, különben azt lakásán zár alatt köteles tartani. A Munkás és fuvaros napló"-nak használatba adására, átruházására, elvesztésére, kicserélésére és megőrzésére nézve ugyanaz az eljárás követendő, a mely a szolgálati könyvre vonatkozólag a XIII. fejezetben előiratik. XIII. A szolgálati könyvnek használatba adása, átruházása, bevonása, esetleyes elvesztése, ujjal való kicserélése és megőrzése Az erdőgondnok a szolgálati könyv használatba adása előtt a könyv czimlapján foglalt záradékot megfelelően kitölti, aláírja és az erdőgondnokság pecsétjével ellátja, azután nyugta ellenében kiadja. A nyugta, ha a szolgálati könyv ujjal kicseréltetik, uj kelettel látandó el és újból aláírandó A szolgálati könyv személy változás esetében az uj erdőőrnek tovább vezetés czéljából átadatik. Ilyen esetben az erdőgondnok az átadási záradékot bevezeti, a könyv folytatólagos lapjára, aláírja és aláíratja a távozó és az uj erdöőr által is. A távozó erdöörnek szabadságában áll, a mennyiben azt saját igazolására szükségesnek tartja, az egészről, esetleg annak egyes, általa megjelölendő tételeiről másolatot, illetőleg hitelesített kivonatot kérni, mi neki az erdőgondnok által kiadandó Az erdöőr köteles szolgálati könyvét az erdőgondnok rendeletére, elismervény ellenében bármikor átszolgáltatni; ily esetben működésének folytatólagos feljegyzése végett ideiglenesen uj szolgálati könyvet kap Ha az erdöőr szolgálati könyvét elveszítené, akkor köteles azt az erdögondnokságnak azonnal bejelenteni. Az erdőgondnok az elvesztés körülményeiről jegyzökönyvet vesz fel és egyúttal a közvetlen környékre hirdetményt bocsát ki a könyv visszaszerzése czéljából. A szolgálati könyv elvesztése egyidejűleg a hivatalnak is bejelentendő. Az erdöőr uj szolgálati könyvet kap, a melyet még azon esetben is megtart, ha az elveszett könyv későbben meg-

14 837 kerülne; a megkerült könyv akkor szabályszerűen lezárandó s a 18.. intézkedése szerint az irattárba teendő Ha a szolgálati könyv a beirt feljegyzések folytán betelik, vagy használatközben annyira elrongyolódik, hogy további használatra már nem alkalmas, akkor ez a könyv a következő záradékkal zárandó le : Ez a szolgálati könyv lezáratott és a erdőgondnokságnak átadatott. Kelt N. N. erdöőr. Látta N. N. erdész. Ennek megtörténtével a könyv az erdögondnokság által visszatartatik és az erdöőr uj könyvet kap. A visszatartott elhasznált szolgálati könyv a kelet kitételével az erdőgondnokság által bevezetendő az irodai leltárba s a könyv mint leltári tárgy az irodában megőrzendő. XIV. Állandó raktárakban alkalmazott erdöőrök által vezetendő szolgálati könyvek és számadások. Az erdőhatóságok az állandó tűzifa vagy épületifa raktárakban alkalmazott erdöőröket, kik csupán anyagok kiadásával vannak megbízva, szolgálati könyvnek vezetése alól felmenthetik; az ilyen erdőőröknek az erdőhatóságok által hivatalosan kiadandd s megfelelő rovatokkal ellátott számozott oldalú bekötött könyvekben anyagszámadást kell strazzaszerüen vezetniök. Az említett könyvek használatba adására, átruházására, kicserélésére nézve a XIII. fejezetben előirt eljárás követendő. Ilyen könyvekkel azok az erdőőrök is elláthatók, kik ideiglenesen nagyobb mennyiségű leltározott s kisebb részletekben eladásra szánt anyagot őriznek és ezen anyagnak a szolgálati könyvben való nyilvántartása, a szolgálati könyv rendeltetése és berendezésénél fogva nehézségekbe ütköznék. XV. Zárhatározatok A szolgálati könyvbe vezetendő bejegyzések mindenkor a helyszínén tenta (chemiai) ironnal írandók be ; azok a helyek a hová oly számjegyek beíratnak, a melyek méreteket, famennyiségeket vagy pénzösszeget kifejeznek, előbb megnedvesitendők. (I. a 8.. kimutatásában aláhúzott számokat). ERDÉSZETI LAPOK. 5b

15 '838 Az eddigelé szokásban volt az az eljárás, hogy az ironnal tett bejegyzés otthon azonnal tentával átíratott, mellőzendő. Ha az erdöőr szolgálati könyvébe előre nem látott okoknál fogva pl. megbetegedés folytán otthon vezet be valami jegyzetet, arra tentát is használhat Az erdőgondnok a szolgálati könyveket havonta legalább egyszer alaposan megvizsgálni ; a megvizsgálás foganatosítását a szolgálati könyvbe bevezetni és azokat az erdőőröket, kik szolgálati könyvüket netalán helyesen vezetni képesek nem lennének, megfelelő módon oktatni köteles. Budapest, április hó 9-én. A minister helyett: III. Kiss államtitkár. Jegyzőkönyv a m. kir. földmivelésügyi ministerium szolgálati ügyköréhoz tartozó állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyező-alap intéző-bizottságának Budapesten évi június hó lí-én tartott rendes évnegyedes üléséről. Jelen voltak : Sóltz Gyula ministeri tanácsos és országos főerdőmester, elnök, Szenes József erdőtanácsos, előadó, Tavi Gusztáv ós Bartha Gyula főerdőtanácsosok, Törzs Kálmán és Nagy Károly erdőtanácsosok, bizottsági tagok: továbbá Gurányi István főerdész, az ahp pénztárosa és Szabó József főerdész, jegyzőkönyvvezető. Elnök üdvözli a megjelent bizottsági tagokat s az ülést határozatképesnek nyilvánítván megemlíti, hogy Laitner Elek, Havas József, Simenszky Kálmán és Lászlóffy Gábor bizottsági tagok távolmaradásukat kimentették. I. A pénztáros beterjeszti és felolvassa az alapnak a mult évnegyed végén mutatkozott pénztári álladókról szóló kimutatást, mely szerint volt: 1. Értékpapírokban: A magyar leszámítoló- ós pénzváltó-bankban elhelyezett: a) 115,000 K. névértékű 4%-os koronajáradékkötvény ,000 K. f. b) 20,000 K. névértékű 4'/2%-os regálekértalanitási kötvény... 20,000 K. f. 135,000 K. f. II. Készpénzben: 1. A magyar leszámítoló- és pénzváltó-bankban: a 30,208. sz. betétkönyv szerint 11,052 K. f. 2. az erdészeti házipénztárban K. 30 f. 11,074 K. 30 f. Összesen ,074 K. 30 f.

16 839 Ebből az összegből esik : I. az alaptökére: a) értékpapírokban ,000 K. f. b) takarékpénztári betétekben 923 K. 35 f. 83,923 K. 35 f. 2. a folyó kezelésre: a) az 1901/1902. tanévre még kiosztandó segélyre... 12,540 K. f. b) az 1902/1903. tanévre kiosztható segélyre 38,200 K. f. c) az évi tiszta jövedelemre ,410 K. 95 f. 62,150 K. 95 f. Összesen ,074 K. 30 f. A bizottság a pénztáros jelentését tudomásul veszi. II. A pénztáros beterjeszti és felolvassa az alapnak az ülés napján mutatkozó pénztári álladékáról szóló kimutatást, mely szerint van : 1. Értékpapirokban : A magyar leszámitoló- és pénzváltó-bankban 135,600 K. névértékű 4 /o-os koronajáradékkötvény II. Készpénzben : 1. A magyar leszámitoló- és pénzváltó-bankban : elhelyezett: a 30,208. sz. betétkönyv szerint. 14,055 K. 02 f. 135,600 K. f 2. az erdészeti házi pénztárban 10 K. 45 f. 14,065 K. 47 f. Összesen ,665 K. 47 f Ebből az összegből esik: 1. az alaptőkére: a) értékpapirokban 83,600 K. f. b) takarékpénztári betétekben 1414 K. 37 f. 85,014 K. 37 f. 2. folyó kezelésre: a) az 1901/1902. tanévre még ki nem osztott segélyre 400 K. f. b) az 1902/1903. tanévre kiosztható segélyre 38,200 K. f. c) az évi tiszta jövedelemre 26,050 K. 10 f. 64,651 K. 10 f. A bizottság a pénztáros jelentését tudomásul Összesen ,665 K. 47 f. veszi. III. Előadó az évi márczius hó 18-iki ülésén II. jegyzőkönyvi szám alatt hozott határozatra való hivatkozással bemutatja és felolvassa az alap évi zárószáinadásának megvizsgálására kiküldött bizottság jelentését, a mint következik : Tekintetes Bizottság! Megbízásunk értelmében eljárván, tisztelettel jelentjük, hogy az állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyező alap évi zárszámadását megvizsgáltuk és azt a rendelkezésünkre bocsátott naplók és egyéb okmányok alapján helyesnek találtuk és ennélfogva miután 56*

17 840 a központi számvevőség erdészeti csoportjának a nevezett alap évi házi pénztári naplója felett tett észrevételei az itteni pénzkezelést nem érintik, hanem a külső erdőhatóságok által beküldött pénztári naplók helyesbítését czélozzák a számadók részére a szokásos fentartással a felmentvény megadását javasoljuk. Tisztelettel megjegyezzük azonban, hogy az év folyamán a magyar leszámítoló- és pénzváltó-bankba elhelyezett takarékbetétek és az onnan kivett összegek nagyságát, valamint a takarékbetétek után az évre járó kamatok összegét felülvizsgálni nem lehetett, mert a mult év végével a nevezett bank által egy uj takarékbetéti könyvecske állíttatván ki, a régi könyvecske a bank által bevonatott. Megállapítottuk továbbá azt is, hogy az állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyző alapból segélyben részesült egyes tisztviselők a havi segélyek felvételére vonalkozó nyugtákat felületesen és helytelenül állítják ki, a miért is ezen helytelen eljárás megszüntetése czéljából a pénztárnok utasítandó volna, hogy ezentúl csakis szabályszerűen kiállított nyugtákat fogadjon el és csakis ilyenekre teljesítsen fizetéseket. Végül tisztelettel javasoljuk, hogy az előbb említett és tisztelettel ide csatolt észrevételek tisztázásával a fennálló szabályok értelmében arra illetékes központi erdőszámvevőség bizassék meg. Egyúttal van szerencsénk a zárszámadás fontosabb adatait magában foglaló «zárszámadás összeállítás»-t azzal a kéréssel idecsatolni, hogy az iki tanévben, segélyezésre fordítható összegképen, a zárszámadásban kimutatott 38,200 koronát méltóztassék megállapítani. Budapesten, évi április hó 2ó-én. Szenes József s. k. m. kir. erdőtanácsos. Nagy Károly s. k. m. kir. erdőtanácsos, Rochlitz Dezső s. k. kir. erdőfelügyelő.» A zárószámadás megvizsgálására kiküldött bizottság jelentése azzal a határozattal vétetik tudomásul, hogy a magyar leszámítoló- és pénzváltó-bank által bevont 28,240. számu takarékbetéti könyvecske utólagosan beszerzendő s a zárószámadás adataival összehasonlítandó lesz s ha ez is helyesnek találtatik, előadó megbizatik, hogy ez esetben a zárószámadásnak és jelentésnek, az alapszabályok 5. -a értelmében, a földmivelésügyi minister úrhoz való előterjesztése, továbbá a számvevőségi észrevételek tárgyalása iránt megfelelően intézkedjék. Jövőre nézve pedig utasittatik, a pénztáros, hogy a takarékbetéti könyvecskéről másolatot vezessen. Az intéző-bizottság egyúttal utasítja a pénztárost, hogy ezentúl csakis szabályszerűen kiállított nyugtákra teljesítsen kifizetéseket. Végül az tanévben segélyezésre forditható összeg 38,200 koronában megállapíttatik. IV. Előadó jelenti, hogy az tanévben kiosztható pénz, segélyek iránti pályázati felhívás a m. kir. földmivelésügyi ministerium idei 47,481. ügyszáma alatt közhírré tétetett. Tudomásul vétetik. V. Előadó bemutatja a m. kir. földmivelésügyi minister urnák idei ^ számu leiratát, mely szerint az alap és évi zárószámadásait

18 841 felülvizsgáltatván, azokat helyesnek találta s a vonatkozó felmentvényeket az alap pénzkezelőinek a 41,859/1900. illetve 49,064/1901. szám alatt közvetlenül kiadta. A leirat tudomásul vétetik és a bizottság elhatározza, hogy az emiitett zárószámadások a jelen jegyzőkönyv utján közzététessenek. «Az állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyző alap évi zárszámadása: Felelős számadók: Uitz Mátyás m. kir. erdőszámellenőr és Gurányi István m. kir. erdész. Az alap álladéka az év végével lezárt számadás szerint. I. Értékpapírokban. A magyar leszámítoló- és pénzváltó-bankban elhelyezett: a) 50,000 kor. névértékű koronajáradékkötvény 25,000 frt kr. b) 10,000 frtnyi regálekötvény... 10,000 frt kr. 35,000 frt kr. II. Készpénzben. a) A magyar leszámítoló- és pénzváltóbankban a 24,555. számu takarékkönyv szerint betét._.._. 20,787 frt 14 kr. b) az erdészeti házipénztárban 864 frt 37 kr. 21,651 frt 51 kr. Ezen összegből esik: Összesen 1. Az alaptőkére. 56,651 frt 51 kr. a) Értékpapírokban._ 28,000 frt kr. b) Takarékbetétekben 881 frt 51 kr. 28,881 frt 51 kr. II. A folyó kezelésre. «) Az 1899/1900. tanévre engedélyezett segélyekre... 10,170 frt kr. b) Az 1900/1901. tanévre kiosztható segélyekre 17,600 frt kr. 27,770 frt kr. Összesen 56,651 frt 51 kr.

19 842 Z Á R S Z Á M A D Á S. 1 s TÁRGY Készpénz Takarékbetét Értékpapír Összesen H frt kr. frt kr; frt frt. kr. ;önyv ipja >o fel I. Folyó kezelés. BEVÉTEL. 1 Az évi maradvány-,.._ /1 2 Járulékok és adományokból Kamatokból Visszavett takarékbetétek Takaréktárba helyezett összegek Áz alaptőkéhez csatolt 8000 frtnyi kötvényért ellenértékül takarékbetét 8000 ' ' j Összes bevétel KIADÁS : 7 Segélydijakra Különféle kisebb kiadások Visszavett takarékbetétek Takaréktárba helyezett összegek Az alaptőkéhez csatolt értékpapír Az alaptökéhez csatolt összegek : a) Igénybe nem vett "1898/99. évi segély. 100 ". 137/1 b) Az évi tiszta jövedelem ','5. része Összes kiadás : ÖSSZEHASONLÍTÁS. A bevételek összege A kiadások összege Marad év végével

20 843 TÁRGY Készpénz Takarékbetét Értékpapír Összesen o p. frt kr frt kr frt írt I kr II. Alaptöke. BEVÉTEL. 1 Maradvány év végével ! /1 2 Várnay Elemér igénybe nem vett 1898/99. évi segélye /2 Az évi tiszta jövedelem V*- része /3 A folyó kezelésbe adott 8000 frtnyi takarékbetétért alaptőkéhez csatolt értékpapír /4 Összes bevétel KIADÁS. Az alaptőkéhez csatolt értékpapírokért /1 Marad év végével._ SOMMÁZAT. I. Folyókezelés ; II. A^ptőke Í Összesen.,

21 844 Tétel szám TÁRGY! Egyenként Összesen frt kr. frt kr. III. Segélyösszegek nyilvántartása. a) Az 1898/99. tanévre engedélyezett segély. 1 Maradvány az év végén Kiadás évben Az alaptőkének átszolgáltatott Marad év végén... b) Az 1899/1900. tanévre engedélyezett segély. ELŐÍRÁS : 1 A m. k. földmivelésügyi minister ur 61869/99. számu rendeletével engedélyeztetett KIADÁS : 2 Segélyekre kifizetett , 6330 IV. Az évi jövedelem és azt terhelő kiadás. BEVÉTEL: Hátralék Járulékok és adományokból J - 2 Kamatokból KIADÁS: ( Különféle kisebb kiadások Tisztajövedelem évben Ezen összegből: a) az alaptőkét illető, Vs-rész fejében az alaptőkéhez csatoltatott ) az 1900/1901. tanévre segélyképen kiosztható lesz )

22 a N -O TÁRGY Értékpapírok névértéke Beszerzési ára Különbözet frt kr. frt kr. frt kr. V. Az értékpapírok beszerzési ára és névértéke közötti különbözet nyilvántartása. BEVÉTEL. 1 2 Az évben beszereztetett K n. é. jár. kötvény ,., 3, , 20000, frt regale-kötvény _ KIADÁS. Az alaptőkéhez csatoltatott évben K n. é , Összesen , , , frt reg. kötv. 7 Folyó kezelésben maradt év 7000 frt n. é. reg. kötv C Összesen

23 846 10,934/1900. számhoz. Megvizsgáltatott, a főkönyvvel egybehasonlittatott és helyesnek találtatott. F. Ministeri számvevőség erdészeti csoportja (III.) Budapest, február hó 16-án (P. H.) Arányi s. k., Kováts s. k.» «Az állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyző alap évi zárszámadása. Felelős számadók : Uitz Mátyás m. kir. erdőszámvizsgáló, ellenőr, Gurányi István m. kir. erdész, pénztáros. Felülvizsgáltatott. Föld. Ministeri számvevőség erdészeti csoportja. Budapest, január 29. Arányi s. k., Kováts s. k. Az alap álladéka az év végével lezárt számadás szerint: I. Értékpapírokban: A magyar leszámitoló- és pénzváltó-bankban letétben elhelyezett: a) 90,000 K. névértékű koronajáradékkötvény _ 90,000 K. f. b) 10,000 frtnyi regálekötvény 20,000 K. f. 110,000 K. f. II. Készpénzben, a) A magyar leszámitoló- és pénzváltó-bankban a 28,240. számu könyv szerint takarékbetét 19,812 K. 36 f. b) Az erdészeti házipénztárban készpénz K. 61 f K. 97 f. Összesen 132,877 K. 97 f. Ezen összegből esik- 1. Az alaptökére. a) Értékpapírokban. 70,000 K. f. b) Takarékbetétekben 2857 K. 97 f. 72,857 K. 97 f. a) II. A folyó kezelésre. Az 1900/1901. tanévre engedélyezett segélyekre ,520 21,5: K Az 1901/1902. tanévre kiosztható segélyekre 38,500 38,5' K. f. f. 00,020 K. f. Összesen 132,877 K. 97 f.

24 ZÁRSZÁMADÁS. TÁRGY Készpénz K Takarékbetét K Értékpapír IC Összesen! Főkönyv lapja tétele I. Folyó kezelés. BEVÉTEL. Az 1891*. évi maradvány ~ /1 Járulékok és adományokból /1 3 [ Kamatokból /1 7 4 Visszavett takarékbetétek - ~ G I Takaréktárba helyezett összegek Beszerzett koronajáradék-kötvónyek I Az alaptőkéhez csatolt értékpapírokért kapott megfelelő takarékbetét ~ Megszüntetett segélyek készpénzben visszafizetett része ~ Átfutó bevétel Összes bevétel KIADÁS. 10 Segélydijakra ~ I Visszavett takarékbetétek _ ~ Átvitet

25 s vő cc o O A TÁRGY Takarék Készpénz Értékpapír betét K f K f K f K f Főkönyv lapja tétele Áthozatal Takarékpénztárba helyezett összegek Az alaptőkéhez csatolt összegek: a) Megszüntetett 1899/1900. évi segélyek b) Az évi tisztajövedelem Vs része Az alaptőkéhez csatolt értékpapírok: a) kapott takarékbetétek ellenében b) beszerzett államkötvények vételára és név Összes kiadás /1 8 17/ /2 és 3 18/1 21 ÖSSZEHASONLÍTÁS: Marad év végével

26 TÁRGY II. Alaptőke. Készpénz K Takarékbetét Értékpapír K Összesen I Főkönyv lapja tétele BEVÉTEL: 1 Maradvány év végével 2 Wolfman Gyula, Jávorszky Zoltán, Gyürky Gábor, Petersberger Frigyes, Györké István, Szmik László, Cserei Árpád és Losert Sigismunda megszüntetett 1899/1900. évi segélyei /1 2/2 9 8 A vásárolt értékpapírok névérték-többlete Az évi tisztajövedelem Vs-része... Az alaptőkéhez csatolt értékpapírok /10 2/12 12/11 és 13 Összes bevétel KIADÁS. Az alaptőkéhez csatolt értékpapírokért /1 és 2 Marad óv vegén SOMMÁZAT. I. Folyó kezelés maradványa (il II. Alaptőke maradványa Összesen

27 850 TÁRGY Egyenként K Összesen K III. Segélyösszegek nyilvántartása. a) Az 1899/1900. tanévre engedélyezett segély : Maradvány év végén Kiadás évben... Az alaptőkének átadott (a megszűnteitekből fel nem vett) Marad év végén &) Az 1900/1901. tanévre segély : engedélyezett ELŐÍRÁS : A 60770/900. sz. rendelet szerint KIADÁS : Segélydijakra kifizettetett...._ Hátralék IV. Az évi jövedelem és azt terhelő kiadás. BEVÉTEL: Járulékok és adományokból Kamatokból Kiadás nem volt Tisztajövedelem évben Ezen összegből : o) az alaptökét illető Vs rész b) az 1901/1902. tanévre segélyképen kiosztható lesz

28 a <3 0) '3 TÁRGY Értékpapírok névértéke Beszerzési ára Különbözet fi K f K f K f V. Az értékpapírok beszerzése és névértéke. BEVÉTEL. 1 Az évben beszereztetett K n. é. kor. j. kötvény í >i j , frt regale-kötvény._ K n. é. kor. j. kötvény Összesen KIADÁS. 1 Az alaptőkéhez csatoltatott évben ; , , , Folyó kezelésben marad az évi beszerzés Összesen

29 852 VI. Előadó bejelenti, hogy az évi márczius hó 18-án tartott ülés határozata folytán a m. kir. honvédelmi minister ur a katonai reáliskolákban nyerhető képesítésre nézve nyilatkozásra felkéretvén, a nevezett minister urnák a m. kir. földmivelésügyi minister úrhoz intézett idei 35,t90/XXI. számú átirata szerint a katonai reáliskolák tanulói nyilvános gymnasiumok vagy reáliskolák magasabb osztályába a megelőző osztályok tantervi különbözetéből teendő sikeres felvételi vizsgálattal léphetnek fel s a katonai főreáliskolát végzett növendékek pedig érettségi bizonyítványt csak hazai nyilvános főreáliskolán nyerhetnek olyképen, hogy a bölcsészeti előtanból osztályvizsgát, azután teljes reáliskolai érettségi vizsgát tesznek. Előadó egyúttal bemutatja Ercsényi István m. kir. főerdésznek az előbb emiitett bizottsági ülés határozatára tett bejelentését, mely szerint Károly nevü fia a kassai katonai alreáliskolában 400 korona értékű féldijmentes helyet élvez. A nevelési alapból az alapszabályok 2. -a értelmében csak érettségi bizonyítványt szolgáltató gymnasiumok és reáliskolákban vagy a hazai felsőbb erdészeti tanintézeten tényleg tanuló erdőtiszti fiúgyermekek lévén segélyezhetők, a bizottság kimondja, hogy Ercsényi István m. kir. főerdész Károly nevü fia, a részére adományozott 200 K. segélyt a katonai reáliskolában nem élvezheti s ezen évi segélyösszegnek az alaptőkéhez való csatolását elhatározta. VII. Pénztáros bejelenti, hogy Spanyol Géza m. kir. főerdész a mult évi 59,236. számú rendelettel Aranka nevü leánya részére engedélyezett 200 K. segélyt nem vette fel. Az intéző bizottság ezen bejelentést tudomásul veszi. VIII. Előadó bejelenti, hogy a mult évnegyedes ülés határozatához képest az alap pénzkezelési utasítás tervezetét az intéző bizottság által tett módosításokkal számvevőségi tárgyalás alá terjesztvén, a számvevőség részéről az erdészeti házipénztár által kezelendő letétekre vonatkozó 30. -nak eredeti szövegében való elfogadása javasoltatott. A pénzmaximumra vonatkozó 32. -nak pedig oly irányú módosítását javasolja a számvevőség, hogy a pénzmaximum csak a hó elsején és csak meghatározott összeggel legyen túlléphető, egyebekben pedig a bizottság által tett módosításokhoz hozzájárul. A bizottság az előadó jelentését tudomásul veszi s a 32. -t a következő szövegezéssel javasolja megállapittatni: A pénzkészlet maximuma az esedékes havi segélyek fedezésére szükséges összegen felül 1000 (egyezer) korona". Egyúttal felhatalmazza előadót, hogy a pénzkezelési utasitás-tervezet jóváhagyása és életbeléptetése iránt a szükséges lépéseket megtegye. Több tárgy nem lévén, elnök az ülést bezárja. K. m. f. Sóltz Gyula s. k. Szabó József s. k. Szenes József s. k. elnök. jegyzőkönyvvezető. előadó.

Erdészeti Rendeletek Tára.

Erdészeti Rendeletek Tára. Erdészeti Rendeletek Tára. Jegyzőkönyv a földmivelésügyi m. kir. ministerium szolgálati ügyköréhez tartozó állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyzö alap intéző bizottságának Budapesten 1900.

Részletesebben

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK Az Állam erdészeti Tisztviselők Gyermekeinek Nevelését Segélyező Alap zárószámadása az 1936/1937. évről. I. Zárókimutatás. A számla megnevezése Forgalom Egyenleg M é r 1 e g Eredmény

Részletesebben

Bankszámlák feletti rendelkezésre jogosultak nyilvántartása

Bankszámlák feletti rendelkezésre jogosultak nyilvántartása Bankszámlák feletti rendelkezésre jogosultak nyilvántartása Bankszámla száma Egyedüli aláírási joggal aláírók Többes aláírók Jogosultság kezdete Jogosultság vége Az. terminál használtára jogosult személyek

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSSEL MEGBÍZOTT DOLGOZÓK. Pénztáros: 1. pénzügyi munkatárs. Pénztáros helyettes, pénztár ellenőr: 2. pénzügyi munkatárs

PÉNZKEZELÉSSEL MEGBÍZOTT DOLGOZÓK. Pénztáros: 1. pénzügyi munkatárs. Pénztáros helyettes, pénztár ellenőr: 2. pénzügyi munkatárs 1. sz. melléklet PÉNZKEZELÉSSEL MEGBÍZOTT DOLGOZÓK Pénztáros: 1. pénzügyi munkatárs Pénztáros helyettes, pénztár ellenőr: 2. pénzügyi munkatárs Kincstári kártya használattal megbízott: 2. sz. melléklet

Részletesebben

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Fióklevéltára IV. B HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS HÁZIPÉNZTÁRI HIVATALÁNAK IRATAI (1871 )

Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Fióklevéltára IV. B HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS HÁZIPÉNZTÁRI HIVATALÁNAK IRATAI (1871 ) Csongrád Megyei Levéltár Hódmezővásárhelyi Fióklevéltára IV. B. 1411. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROS HÁZIPÉNZTÁRI HIVATALÁNAK IRATAI (1871 ) 1872 1944 T: 16,28 ifm (108 doboz, 16 csomó) 6,96 kfm (373 kötet) 23,24

Részletesebben

50.431./1891. BM. rendelet

50.431./1891. BM. rendelet 50.431./1891. BM. rendelet az 1888. évi XIV. törvényczikkel beczikkelyezett magyar-román határegyezmény alapján kiadott határőrizeti utasítás tárgyában. Az 1888. évi XIV. törvényczikkbe foglalt magyar-román

Részletesebben

ERDÉSZETI RENDELETEK TARA.

ERDÉSZETI RENDELETEK TARA. Halálozások. Legányi Géza ny. m. k. erdész (Sóbánya) és zaturcsai Zathureczky Vilmos ny. in. k. főerdész (Turóczszentmárton) az Országos Erdészeti Egyesület rendes tagjai elhunytak. Zathureczky Vilmosban

Részletesebben

1. Tájékoztatási kötelezettség

1. Tájékoztatási kötelezettség 2/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat az ügyvédek által készített vagy letétbe vett végrendeletek és haláleseti rendelkezéseket tartalmazó okiratok központi nyilvántartására vonatkozó szabályokról A Magyar

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem [1] Bizonylati Szabályzata. Preambulum

A Pécsi Tudományegyetem [1] Bizonylati Szabályzata. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem [1] Bizonylati Szabályzata Preambulum A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sajátosságairól rendelkező

Részletesebben

Az egyes piaczokról különben a következő ártételeket közöljük : Budapest. Egy m 3

Az egyes piaczokról különben a következő ártételeket közöljük : Budapest. Egy m 3 Áthasonitás : assimilatio. Beszivárkodás : endesmose. Beszivárkodásmérő : endosmometre. Felemás (t. i. növény) : polygam. Gomboly (glomerulus) : a bükk vagy gesztenyefa ismert tüskés tokszerü gyümölcs-csészéje.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

1. Tájékoztatási kötelezettség

1. Tájékoztatási kötelezettség 17/2018. (XI.26.) MÜK szabályzat 1 az ügyvédek által készített vagy letétbe vett végrendeletek és haláleseti rendelkezéseket tartalmazó okiratok központi nyilvántartására vonatkozó szabályokról A Magyar

Részletesebben

... sz. REPÜLŐGÉPKÖNYV. A... típusú, HA-... lajstromjelű. motornélküli repülőgép részére

... sz. REPÜLŐGÉPKÖNYV. A... típusú, HA-... lajstromjelű. motornélküli repülőgép részére ... sz. REPÜLŐGÉPKÖNYV A... típusú, HA-... lajstromjelű motornélküli repülőgép részére ... sz. REPÜLŐGÉPKÖNYV A... típusú, HA-... lajstromjelű motornélküli repülőgép részére Adatok: 20... év,...,...-tól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 4. napján tartandó nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 4. napján tartandó nyilvános ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 4. napján tartandó nyilvános ülésére Előterjesztés tárgya: Egyes pénzügyi tárgyú szabályzatok módosítása

Részletesebben

Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata:

Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata: Melléklet az Erd. Muzemegylet" 3. számához. Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata: 1. Elnöki megnyitó beszéd. 2. Titkári jelentés az igazgató választmány

Részletesebben

a földadó-kataszter nyilvántartásáról szóló 1885. évi XXII-ik tv.-czikk végrehajtása iránt. (1885. évi 45.055. szám.) 1. FEJEZET.

a földadó-kataszter nyilvántartásáról szóló 1885. évi XXII-ik tv.-czikk végrehajtása iránt. (1885. évi 45.055. szám.) 1. FEJEZET. LT t cl S 11 cl s a földadó-kataszter nyilvántartásáról szóló 1885. évi XXII-ik tv.-czikk végrehajtása iránt. (1885. évi 45.055. szám.) 1. FEJEZET. A földadó-kataszter nyilvántartásának czélja és tárgya.

Részletesebben

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1868-1955

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1868-1955 ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1868 1955 Az intézmény névváltozásai: Sümegi M. Kir. Állami Kisfaludy

Részletesebben

ÚTMUTATÓ POLGÁRMESTERI MUNKAKÖR ÁTADÁS-ÁTVÉTELÉHEZ

ÚTMUTATÓ POLGÁRMESTERI MUNKAKÖR ÁTADÁS-ÁTVÉTELÉHEZ 1 ÚTMUTATÓ POLGÁRMESTERI MUNKAKÖR ÁTADÁS-ÁTVÉTELÉHEZ A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 225/I. (1) bekezdése alapján a polgármester tisztségének megszűnése esetén, a

Részletesebben

Erdészeti rendeletek tára.

Erdészeti rendeletek tára. Erdészeti rendeletek tára. Körrendelet valamennyi törvényhatóságnak és királyi erdőfelügyel öségn ek. (Az usztatási és tutajozási építkezések engedélyezése iránt követendő eljárás tárgyában.) 14.484. szám.

Részletesebben

MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT ÉVRŐL.

MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT ÉVRŐL. 4 MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT AZ 1893. ÉVRŐL. Bevétel Mérleg az Országos Állatvédő- Újhelyi Sándor,, mint közgyölésileg megar íny Áthozat 1892. évről (10 darab arany)... Tagsági díjak fejében Államsegély földmivelési

Részletesebben

Az Inspi-Ráció Egyesület Pénzkezelési Szabályzata

Az Inspi-Ráció Egyesület Pénzkezelési Szabályzata Az Inspi-Ráció Egyesület Pénzkezelési Szabályzata Érvényes: 2013. 05. 23-tól I. Bankszámla kezelés 1. Bankszámla nyitása, vezetése Gazdasági társaságunk - a pénzforgalomról, a pénzforgalmi szolgáltatásokról

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 93-96/2013. (IX. 17.) számú határozat.

Részletesebben

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK Felhívás az Államerdészeti Tisztviselők Gyermekeinek inevelésót Segélyező Alapból az 1936/37. tanévben kiosztható segélyek ügyében. A m. kir. földmívelésügyi minisztérium szolgálati

Részletesebben

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1878-1955

VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1878-1955 ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK VIII. 54. Sümegi Állami Kisfaludy Sándor Általános Gimnázium iratai 1878-1955 Az intézmény névváltozásai: - Sümegi M. Kir. Állami Kisfaludy

Részletesebben

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK.

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK. Erdőeladás. A Salamon-család Szepes és Sáros megye öt községe területére kiterjedő erdejét galicziai vállalkozók egy és fél millió koronán vették meg. A kitermelendő famennyiségek állítólag Galicziába

Részletesebben

Iránymutatások a piaci visszaélésekről szóló rendelethez

Iránymutatások a piaci visszaélésekről szóló rendelethez Iránymutatások a piaci visszaélésekről szóló rendelethez A piaci szereplők véleményére vonatkozó közvélemény-kutatást átvevő jogalanyoknak jogalanyok 10/11/2016 ESMA/2016/1477 HU Tartalomjegyzék 1 Hatály...

Részletesebben

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről 1 ÓBUDAVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8272 Óbudavár, Fő u. 18/I. Szám: OB/71-2/2018. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. május 22-én 9.00 órakor

Részletesebben

Református Egyházközség. Tiszaburai ZÁRÓSZÁMADÁSA 2011.

Református Egyházközség. Tiszaburai ZÁRÓSZÁMADÁSA 2011. A Tiszaburai Református Egyházközség ZÁRÓSZÁMADÁSA 2011. A Tiszaburai Református Egyházközség Zárószámadása a 2011. évre Ezt a zárószámadást a Tiszaburai Református Egyház Presbitériuma 2012. évi január

Részletesebben

Betéti könyv. nyitrai hitelbanktól. Nyitrán.

Betéti könyv. nyitrai hitelbanktól. Nyitrán. Betéti könyv nyitrai hitelbanktól a Nyitrán. Nyitrán, 1872 nyom. Siegler Mihálynál. 2 Tekintetbe vétel! 1. Hogy a betéti könyv elvesztése esetén a betét a bank könyveiben könnyen feltaláltathassák, az

Részletesebben

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely)

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely) Nyilatkozat Alulírott,.....(név) részvényes...... (lakcím/székhely) kijelentem, hogy azon részvényekkel, amelyek vonatkozásában jelen nyilatkozat megtételével egyidejűleg tulajdonjogom részvénykönyvbe

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 18-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 18-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. február 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Polgár Város Önkormányzata és a Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet között létrejött haszonkölcsön szerződés

Részletesebben

IX. 311. A Pest megyei községi legeltetési társulatok iratainak levéltári gyűjteménye 1873-1905, 1930-1944 (-1964)

IX. 311. A Pest megyei községi legeltetési társulatok iratainak levéltári gyűjteménye 1873-1905, 1930-1944 (-1964) Terjedelem: 1,61 fm, 13 doboz /1,36 fm/, 13 kötet /0,19 fm/, 2 csomó /0,02 fm/, 10 füzet /0,04 fm/, 38 raktári egység Ténylegesen meglévők: 1,45 fm, 12 doboz /1,24 fm/, 11 kötet /0,15 fm/, 2 csomó /0,02

Részletesebben

INGÓ BÉRLETI SZERZŐDÉS

INGÓ BÉRLETI SZERZŐDÉS INGÓ BÉRLETI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről /név, személyi igazolvány szám, lakcím, telefonszám/ mint Bérbeadó (továbbiakban Bérbeadó) másrészről mint Bérbevevő (továbbiakban Bérbevevő) Bérbeadó

Részletesebben

B) AZ ENGEDÉLYEZTETÉS TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉPÜLET ADATAI

B) AZ ENGEDÉLYEZTETÉS TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉPÜLET ADATAI Az építtető teljes neve (természetes személyek esetén) A jogi személy elnevezése (jogi személy esetén) ÉPÍTÉSI, LAKÁSÜGYI KOMMUNÁLIS, MEZŐGAZDASÁGI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VAGYONJOGÜGYI OSZTÁLY Topolya Községi

Részletesebben

A(z) i Református Egyházközség ZÁRÓSZÁMADÁSA

A(z) i Református Egyházközség ZÁRÓSZÁMADÁSA A(z) i Református Egyházközség ZÁRÓSZÁMADÁSA a. évre 1 január 2 február I. Egyházfenntartói járulékok BEVÉTELEK Költségvetési cím Tervezet Eredmény II. Perselypénzek 1 Gyülekezeti (templomi) perselypénzek

Részletesebben

V. 377. Szentendre Város Számvevőségének iratai 1893-1944 /-1945/

V. 377. Szentendre Város Számvevőségének iratai 1893-1944 /-1945/ V. 377. Szentendre Város Számvevőségének iratai 1893-1944 /-1945/ Terjedelem: 4,56 fm, 11 doboz /1,21 fm/, 115 kötet /3,33 fm/, 1 csomó /0,02 fm/, 127 rakt. e. Raktári helye: Mester utca, fszt. raktár,

Részletesebben

NAGYRÉCSE, CSAPI, NAGYBAKÓNAK, ZALAÚJLAK, MIHÁLD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉS 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48.

NAGYRÉCSE, CSAPI, NAGYBAKÓNAK, ZALAÚJLAK, MIHÁLD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉS 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48. NAGYRÉCSE, CSAPI, NAGYBAKÓNAK, ZALAÚJLAK, MIHÁLD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉS 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48. 1-01/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyrécse, Csapi, Nagybakónak,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

ÉPÍTÉSI, LAKÁSÜGYI KOMMUNÁLIS, MEZŐGAZDASÁGI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VAGYONJOGÜGYI OSZTÁLY Topolya Községi Közigazgatási Hivatala

ÉPÍTÉSI, LAKÁSÜGYI KOMMUNÁLIS, MEZŐGAZDASÁGI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VAGYONJOGÜGYI OSZTÁLY Topolya Községi Közigazgatási Hivatala ÉPÍTÉSI, LAKÁSÜGYI KOMMUNÁLIS, MEZŐGAZDASÁGI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VAGYONJOGÜGYI OSZTÁLY Topolya Községi Közigazgatási Hivatala A) A HELYSZÍN ADATAI TÁRGY: A MUNKÁLATOK BEJELENTÉSE 1. POSTACÍM (akkor kell

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során a tervezet koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2003. április 17.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2003. április 17. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2003. április 17. A gazdálkodás általános elvei A gazdálkodás célja: - az Egyesület alapszabályában

Részletesebben

Szociális Intézmények Országos Szövetsége BIZONYLATI REND

Szociális Intézmények Országos Szövetsége BIZONYLATI REND Szociális Intézmények Országos Szövetsége BIZONYLATI REND 1. A könyvvezetés módja A Szövetség egyszeres könyvvitelre kötelezett. Az egyszeres könyvvitelt keretében a Szövetség a kezelésében, a használatában,

Részletesebben

Paulovicsné Takács Mária, Bézi Mária

Paulovicsné Takács Mária, Bézi Mária Cserkeszőlői Polgármesteri Hivatal A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Szervezeti egység Egység feladatai Vezető

Részletesebben

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Oktatási igazolványok kezelési szabályzata

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Oktatási igazolványok kezelési szabályzata A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Oktatási igazolványok kezelési szabályzata A szabályzat a szervezeti és működési szabályzat 5. sz. melléklete 1.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Városi Óvoda intézményvezetői álláshelyére pályázat kiírása

Részletesebben

A Hirdetményben szereplő kamatok változtatását a piaci kamat környezet alakulása tette indokolttá.

A Hirdetményben szereplő kamatok változtatását a piaci kamat környezet alakulása tette indokolttá. Érvényes: 2017. november 15. Közzététel: 2017.október 23. Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet Hirdetmény Betét kezelési jutalékok, díjak és kamatok Lakosság részére A Hirdetményben szereplő kamatok

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 10-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 10-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 196-80/2016/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. november 10-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 18. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja Csehbánya

Részletesebben

Községi Önkormányzat Balatonberény

Községi Önkormányzat Balatonberény Községi Önkormányzat Balatonberény A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 92/A.. (3) bekezdése szerinti 2011. évi önkormányzati közzététele ESZKÖZÖK költségveté si 21. melléklet a 10./2012.(05.03

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 23-ai rendes ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület november 23-ai rendes ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S 262/2010. (XI.23.) sz. előterjesztés A Képviselő-testület 2010. november 23-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzati bértelkek

Részletesebben

Jelen vannak: Dr. Szabó János elnök Markovics Erzsébet elnök-helyettes Dr. Duliskovich Gábor nemzetiségi önkormányzati képviselő

Jelen vannak: Dr. Szabó János elnök Markovics Erzsébet elnök-helyettes Dr. Duliskovich Gábor nemzetiségi önkormányzati képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült a Józsefvárosi Ruszin Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14. (csütörtök) napján 10:00 órakor a 1082 Budapest, Vajdahunyad utca l./b Nemzetiségi Önkormányzatok irodájában

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT Alap község Önkormányzata Alsószentiván Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. 7012 Alsószentiván, Béke u. 56/a. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 25/224-501 alsosz@vnet.hu JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MAGYAR KÖZÚTI FUVAROZÓK EGYESÜLETE és az ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI HITELSZÖVETKEZET. által közösen bonyolított hitelkonstrukcióról 1.) Visszaigényelhető ÁFA megelőlegezése Az igénybe vehető összeg

Részletesebben

Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K

Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K 1. melléklet a 5/2013. (IV.29.) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Bevételi jogcím Eredeti Módosított Teljesítés 1 2 3 4 5 6 1.

Részletesebben

A pénzforgalommal kapcsolatos ügyintézés

A pénzforgalommal kapcsolatos ügyintézés Vasné Botár Ágnes A pénzforgalommal kapcsolatos ügyintézés A követelménymodul megnevezése: Ügyviteli, irodatechnikai, kommunikációs ismeretek A követelménymodul száma: 0061-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

ERDÉSZETI RENDELETEK TARA.

ERDÉSZETI RENDELETEK TARA. 805 ERDÉSZETI RENDELETEK TARA. KÖRRENDELET Valamennyi vármegyei törvényhatóságnak. 9847/II-C/1904. belügy, m. sz. Az 1898. XIX. t. cz. alapján szervezkedett volt úrbéresek és közbirtokosságok tulajdonát

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 66/2017.

Az előterjesztés száma: 66/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 66/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. április 19.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről szóló 3/1994. (II. 17.) sz. önkormányzati

Részletesebben

A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ AJÁNDÉKOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRŐL

A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ AJÁNDÉKOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRŐL 40/2007. (III. 27.) számú hat. A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ AJÁNDÉKOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRŐL BUDAPEST 2007 A Semmelweis Egyetem S z e n á t u s á n a k 40/2007. (III. 27.) számú h a t

Részletesebben

Vállalkozói számlavezetés kondíciói

Vállalkozói számlavezetés kondíciói 1/6 Hirdetmény Vállalkozói számlavezetés kondíciói A JÖVŐRE TERVEZVE! Fókusz Takarékszövetkezet Vállalkozói számlavezetés kondíciói 1. Vállalkozói számlavezetés 2/6 Éves betét kamatláb % EBKM % Vállalkozói

Részletesebben

Erzsébet Királyné emléktar a selmeczbányai m. kir. erdóakadémia tanerdejében.

Erzsébet Királyné emléktar a selmeczbányai m. kir. erdóakadémia tanerdejében. Erzsébet Királyné emléktar a selmeczbányai m. kir. erdóakadémia tanerdejében. Irta : Tomasovszky Imre, m. kir. erdőakadémiai tanársegéd. Hazánk történelme gyászlapon jegyzi fel a mult év őszéről, hogy

Részletesebben

Kötelező érvényű szabályzat sablonok. Pénzkezelési szabályzat

Kötelező érvényű szabályzat sablonok. Pénzkezelési szabályzat Kötelező érvényű szabályzat sablonok Pénzkezelési szabályzat Tartalomjegyzék: 1. A készpénzben történő pénzforgalom lebonyolítási rendje 1.1. A leggyakrabban előforduló pénztári pénzmozgások 2. Bankszámlán

Részletesebben

Általános Megállapodás az Európa Tanács. I. rész. Jogi személyiség - Jogképesség. 1. cikk. 2. cikk. II. rész. Javak, alapok és vagyonok. 3.

Általános Megállapodás az Európa Tanács. I. rész. Jogi személyiség - Jogképesség. 1. cikk. 2. cikk. II. rész. Javak, alapok és vagyonok. 3. Általános Megállapodás az Európa Tanács A Belga Királyság, a Dán Királyság, a Francia Köztársaság, a Görög Királyság, az Ír Köztársaság, az Olasz Köztársaság, a Luxemburgi Nagyhercegség, a Holland Királyság,

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1. melléklet az 5/2014. (V. 20.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Bevételi jogcím

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének április 23. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének április 23. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. április 23. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Kék János elnök Pózer Tamás elnökhelyettes Bón Ferenc

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. október 27-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság magasabb vezetői

Részletesebben

MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény előírásai alapján kialakított PÉNZ- ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos 2014. június 3-tól Tartalomjegyzék

Részletesebben

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatóságának üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatóságának üléséről JEGYZŐKÖNYV a TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatóságának üléséről A TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Cg.

Részletesebben

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2009. ÁPRILIS 1-TŐL Készült a Közbeszerzésről szóló 2003. évi CXXIX. törvény előírásai alapján 1. oldal, összesen: 10 DEBRECENI KÖZTERÜLET FELÜGYELET

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 105-9/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 21-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS A KÖZIGAZGATÁSI ÉS HATÓSÁGI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKACSOPORTJÁNAK FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS A KÖZIGAZGATÁSI ÉS HATÓSÁGI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKACSOPORTJÁNAK FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA 1 A KÖZIGAZGATÁSI ÉS HATÓSÁGI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKACSOPORTJÁNAK FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA 1. AZ ELJÁRÁS CÉLJA Az. Az ügyfélszolgálat az ügyfeleket tájékoztatja, beadványaikat átveszi és hatósági ügyintézést

Részletesebben

Tárgy: Borbás Vilmosné bérlő Nyugdíjasházban lévő önkormányzati lakás bérleti jogviszonya folytatása

Tárgy: Borbás Vilmosné bérlő Nyugdíjasházban lévő önkormányzati lakás bérleti jogviszonya folytatása ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. JÚNIUS 23-AI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1650-11/2015/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB XI. NAPIREND Tárgy: Borbás

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzata 2014. PÁLYÁZATI ŰRLAP Sportszervezeteknek

Törökbálint Város Önkormányzata 2014. PÁLYÁZATI ŰRLAP Sportszervezeteknek PÁLYÁZATI ŰRLAP Sportszervezeteknek PÁLYÁZATI KATEGÓRIA Kérjük, X-et tegyen a megpályázott kategóriához. Egyetlen kategóriát jelöljön csak meg. Más kategóriában való részvételhez újabb űrlapot kell kitöltenie.

Részletesebben

101. számú függelék ADATLAP FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS IRÁNTI KÉRELEMHEZ

101. számú függelék ADATLAP FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS IRÁNTI KÉRELEMHEZ 101. számú függelék ADATLAP FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS IRÁNTI KÉRELEMHEZ 1. Kérelmező adatai: Kérelmező neve:... Adóazonosító jele:... Lakcíme:... Telefonszáma:.mobil száma*:.. E-mail címe*:... Értesítési címe

Részletesebben

Az évi erdészeti államvizsgák.

Az évi erdészeti államvizsgák. A fapapiranyag gyártásához a Német és Osztrák-Magyar monarchiában a tűlevelűek közül a lúcz- és erdeifenyőt, a lombfák közöl a naszpolyát, nyár- és hársfát. Oroszországban általánosan a nyírfát; Finnországban

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

Nagy Szilárd polgármester

Nagy Szilárd polgármester KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Előterjesztés A Képviselő-testület 2015. január 5-i ülésére A Napsugár Művészeti Óvoda alapító okiratának módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Legutóbb 2014. novemberében

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám:

Részletesebben

Egyesületi hirdetések.

Egyesületi hirdetések. Halálozás. Smetaczek Béla primási uradalmi főerdész (Kemenczén) az országos erdészeti egyesület alapító tagja elhunyt. Béke poraira! Egyesületi hirdetések. Az.Erdészeti Rendeletek Tárádnak 1891. évi, vagyis

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. (XI.11.) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. (XI.11.) önkormányzati rendelete a helyi adókról 1 Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. (XI.11.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi

Részletesebben

V. 1029. Dunabogdány nagyközség iratai 1817-1950

V. 1029. Dunabogdány nagyközség iratai 1817-1950 Raktári helye: Mester utca, fszt. raktár, 115. állvány 16. polc-116. állvány, 2. polc A/ Feudális kori iratok 1817 1834 a/ Közhirdetményi jegyzőkönyv 1817 1834 0,01 fm B/ Polgári kori iratok 1854 b/ Elöljárósági

Részletesebben

U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 110-12/2015. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 7. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.január 17-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.január 17-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.január 17-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) határozatai: 1-2., c.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Pályázat kiírása falugondnoki munkakör

Részletesebben

BÚCSÚSZENTLÁSZLÓI KÖRJEGYZŐSÉG IRATAI. f. Tárgyi csomók (Kötet tárgya) 1901-1950

BÚCSÚSZENTLÁSZLÓI KÖRJEGYZŐSÉG IRATAI. f. Tárgyi csomók (Kötet tárgya) 1901-1950 ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK V. 1817. BÚCSÚSZENTLÁSZLÓI KÖRJEGYZŐSÉG IRATAI f. Tárgyi csomók (Kötet tárgya) 1901-1950 f. állag terjedelme: 21 doboz = 2,310 ifm 26

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510 7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29.

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR LAJSTROM

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR LAJSTROM ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. LAJSTROM XIII. 9. Dervarits család iratai 1757-1870 száma, neve, terjedelme: Összes raktári és terjedelme: 2 doboz = 0,22 ifm 2 doboz = 0,22 ifm Helyrajzi

Részletesebben

A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében augusztus 8-án a képviselőtestület órakor kezdődő rendkívüli ülésén

A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében augusztus 8-án a képviselőtestület órakor kezdődő rendkívüli ülésén Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Rábapatona 129-12/2013. Készült: J e g y z ő k ö n y v A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében 2013. augusztus 8-án a képviselőtestület 10.00 órakor kezdődő

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT EGYESÜLET NEVE: Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete Csongrád Megyei Helyi Csoport SZÉKHELYE: 6721 Szeged, Osztrovszky u. 6. BEJEGYZÉS SZÁM: KSH SZÁM: 18455405-199 9-529-06 ADÓSZÁMA : HATÁLYOS:

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP LAKHATÁSI TÁMOGATÁS

PÁLYÁZATI ADATLAP LAKHATÁSI TÁMOGATÁS PÁLYÁZATI ADATLAP LAKHATÁSI TÁMOGATÁS Tompa Város Önkormányzatának Esély Otthon-Tompa Város népességmegtartó képességének javítása Tompa-Otthon egy életen át elnevezésű EFOP-1.2.11-16-2017-00055 azonosítószámú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya:komló, Templom tér 2. sz. alatti (512. hrsz.) ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

A méter-mértéknek az erdőgazdaság körében való mikénti alkalmazásáról.

A méter-mértéknek az erdőgazdaság körében való mikénti alkalmazásáról. A méter-mértéknek az erdőgazdaság körében való mikénti alkalmazásáról. (Folytatás é s vége). VIII. Faszén. A faszénnek átvétele és átadása, illetőleg eladása a vevő kívánsága szerint, űrmérték vagy súlymérték

Részletesebben

B) PÉNZ - ÉS ÉRTÉKKEZELÉS ÜGYVITELI NYOMTATVÁNYAI

B) PÉNZ - ÉS ÉRTÉKKEZELÉS ÜGYVITELI NYOMTATVÁNYAI B) PÉNZ - ÉS ÉRTÉKKEZELÉS ÜGYVITELI NYOMTATVÁNYAI Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Bevételi pénztárbizonylat FORRÁS SQL C01. 2. Kiadási pénztárbizonylat FORRÁS SQL C02. 3. Napi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 319-2/2008. (XI.24.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 319-2/2008. (XI.24.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 319-2/2008. (XI.24.) számú h a t á r o z a t a a Város-Kép Szolgáltató Közhasznú Társaság alapító okiratának módosításáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 21. napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : d./ rendeletei:

Részletesebben

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében. Alulírott

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében. Alulírott SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: azonosító száma: okmány

Részletesebben

frt. Egy m s bükkhasábtüzifa tölgy- és szilhasáb tűzifa gyertyánhasáb tűzifa... 4

frt. Egy m s bükkhasábtüzifa tölgy- és szilhasáb tűzifa gyertyánhasáb tűzifa... 4 tartják valószínűleg megfertőztettetett általuk a kert egész talaja. Ennek következtében nem maradt más hátra mint az egész csemetekertet más tiszta talajra áthelyezni a hol mint remélem már a folyó évi

Részletesebben