A MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA , 2016., és ÉVI HATÁROZATAI (Egységes, től hatályos szerkezetben)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA , 2016., és ÉVI HATÁROZATAI (Egységes, től hatályos szerkezetben)"

Átírás

1 A MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA 2015., 2016., és ÉVI HATÁROZATAI (Egységes, től hatályos szerkezetben) A május 29-i ülésen hozott határozatok (I.) V-1/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya áttekintette a évi MOHOSZ, MOHOSZ tagszövetségi és egyesületi tagi létszámokról, a nyilvántartott telepítési és fogási adatokról, valamint azok 2013/2014. évi változásáról, a változások ismert okairól szóló beszámolót. Az ifjúsági és gyermek horgász létszám további csökkenésére való tekintettel a Választmány megerősíti a korábbi határozataiban is kitűzött célt, mely szerint minden szinten aktívan kell tenni annak érdekében, hogy a horgász utánpótlás helyzete javuljon. Szintén tovább kell erősíteni a horgász szervezetek azon törekvését, hogy a horgász fogási adatok gyűjtési rendszerében, a fogási naplók feldolgozásában a jelenleginél nagyobb szerepet tölthessenek be, az adatokhoz való szélesebb körű és pontosabb hozzájutás érdekében. V-2/2015. sz. határozat: A Választmány az Elnökség javaslatára úgy határozott, hogy a Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége tagfelvételi kérelmét, január hó 01. napjától kezdődő hatállyal történő tagfelvétellel elfogadja. Felkéri a tagszervezetet a tárgyalt megállapodás szerinti további kötelezettségei teljesítésére és kifejezi a jövőre vonatkozóan a kölcsönös, konstruktív együttműködési igényét és szándékát is a horgásztársadalom, a tagszervezeti egyesületi horgászok érdekében. V-3/2015. sz. határozat: A Választmány üdvözli és támogatja az Észak-magyarországi Horgász Egyesület tagszervezeti tagságát a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége tagjaként, együttműködésükhöz sok sikert kíván, egyben felkéri a tagszervezetet és az egyesületeket, hogy továbbra is támogassák az egységes horgász érdekvédelmet és érdekképviseletet. V-4/2015. sz. határozat A MOHOSZ Választmánya áttekintette és megtárgyalta a Szövetség évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, melyet a Felügyelő Bizottság véleménye és a független könyvvizsgáló jelentése ismeretében az Elnökség javaslatára elfogadott.

2 2 V-5/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya megtárgyalta és eft bevételi és kiadási összeggel elfogadta a MOHOSZ évi költségvetését, egyidejűleg a MOHOSZ éves költségvetési létszámkeretét 40 státuszban állapította meg, valamint támogatólag elfogadta a költségvetési és költségelési szerkezet, valamint a Team Hungary támogatási rendszer átalakítását. V-6/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya jóváhagyja, hogy Szalay Ferenc a MOHOSZ tulajdonát képező KCF-091 frsz. Skoda személygépkocsit Ft vételárért megvásárolhatja. V-7/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya elfogadja az elnök beszámolóját a határozatok végrehajtásáról és a két ülés között végzett munkáról. V-8/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya támogatja az előterjesztésben meghatározott kajászói ingatlanok területcseréjét, a csereszerződést jóváhagyja. V-9/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya támogatja a MOHOSZ-SZIE megállapodás megkötését. V-10/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya megtárgyalta és elfogadta, hogy a MOHOSZ évben a szövetségi tagdíjat változatlan mértékben határozza meg, egyben felkéri a tagszervezeteket, hogy az új MOHOSZ Alapszabály és az elfogadandó SZMSZ rendelkezéseire tekintettel teljesítsék a jövőben tagsági kötelezettségeiket. V-11/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya előterjesztési kiegészítésként elfogadta, hogy az Alapszabály bekezdés Választmányi ülések írásos előterjesztéseit hivatalosan közzé kell tenni úgy, hogy lehetőség szerint legalább 8 nap álljon rendelkezésre azok megismerésére, megvitatására, vélemény, javaslat kialakítására, más tagszervezetekkel való egyeztetésre. V-12/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya megtárgyalta és elfogadta a MOHOSZ Alapszabályának 2015/I. sz. módosítását, melynek hatályba lépése június 01. Felkéri a Szövetség elnökét, hogy tegye meg az intézkedéseket a tárgyi változásbejegyzési kérelem és mellékleteinek törvényszéki benyújtására, egyidejűleg intézkedjen a Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadásától számított 30 napon belüli elkészítéséről, elnökségi megvitatásáról és kiadásáról, valamint az ügyintéző szervezetek Ügyrendjeinek az SZMSZ elfogadását követő 30 napon belüli elkészítéséről és Alapszabály szerinti elfogadásáról.

3 3 Felkéri a Szövetségi irodát, hogy gondoskodjon a jóváhagyott szövetségi szabályzatok hivatalos weblapon való közzétételéről. A december 18-i ülésen hozott határozatok (II.) V-13/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya elfogadja az elnök beszámolóját a határozatok végrehajtásáról és a két ülés között végzett munkáról. V-14/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ évi költségvetés végrehajtásának évközi helyzetéről szóló beszámolót elfogadta. V-15/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ hasznosítású vizek és a haltermelés helyzetéről szóló tájékoztatót elfogadta. V-16/2015. sz. határozat: A Választmány a Magyar Horgász, valamint a Magyar Horgász Szerkesztőségének átalakításáról és megújításáról beszámolót elfogadta. V-17/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ és tagszervezetei, valamint a horgászegyesületek és a horgászok tevékenységével összefüggő jogszabályok módosításáról és az azok gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban eddig megtett szövetségi lépésekről, az egységes állami horgászati okmányról, valamint a szövetségi okmányok kérdésköréről szóló beszámolót elfogadta. V-18/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya megtárgyalta, értelmezte és elfogadta a MOHOSZ Alapszabályának 2015/II. sz. módosítását, az Alapszabály módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövegét, amelynek hatályba lépése január 01. Felkéri a Szövetség elnökét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a tárgyi változásbejegyzési kérelem és mellékleteinek törvényszéki benyújtására, annak bírósági bejegyzése érdekében. Felkéri a Szövetségi Irodát, hogy gondoskodjon az Alapszabály hivatalos weblapon történő közzétételére és a tagok felé történő közvetlen eljuttatásra is. V-19/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (4) bekezdése alkalmazásával az Országos Kishalász Érdekszövetség tagszervezeti belépését i hatállyal elfogadja azzal, hogy a rekreációs halászati tevékenység gyakorlásának hely-, időszak- és módszer szerinti kereteire, valamint a területi jegyek kiadására a Szövetség és a tagszervezet ig átfogó megállapodást köt, melyet a MOHOSZ weblapján nyilvánosságra kell hozni.

4 4 A tagszervezet elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében ekkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. V-20/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (3) bekezdése alkalmazásával a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége tagszervezeti belépését i hatállyal elfogadja azzal, hogy ha a tagszervezet december 01-ig nem éri el az Alapszabály 4. (2) a) pont szerinti tíz horgász egyesületi és fő horgász létszámot, akkor köteles a MOHOSZ más tagszervezetével történő, az Ectv. szerinti egyesülésre. A tagszervezet elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést, s annak függvényében ekkor a jelen határozati kritériumok elérésétől is függetlenül jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. V-21/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Balatoni Halgazdálkodási Np. Zrt. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést, s annak függvényében jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. V-22/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Győri Előre HTsz. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy jelen a tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú, vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztet. Az együttműködés kereteire a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó, közös megállapodást kötnek, melyet a MOHOSZ weblapján nyilvánosságra kell hozni. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében ekkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. V-23/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Fish-Coop Kft. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy jelen a tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú, vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztet.

5 5 Az együttműködés kereteire a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó, közös megállapodást kötnek, melyet a MOHOSZ weblapján nyilvánosságra kell hozni. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében ekkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. V-24/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Czikkhalas Kft. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy jelen a tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú, vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztet. Az együttműködés kereteire a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó, közös megállapodást kötnek, melyet a MOHOSZ weblapján nyilvánosságra kell hozni. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében ekkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. V-25/2015. sz. határozat: A Választmány Szári Zsolt horgásztársat i hatállyal a MOHOSZ speciális jogállású tagokat képviselő elnökségi tagjának megválasztja. V-26/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ Alapszabály 11. (2) bekezdése és a 8. (10) bekezdés b) pontja alapján, a 7.. (16) bekezdésének második fordulata alkalmazásával az Etikai és Egyeztető Bizottság elnökének Dr. Nagy Károly horgásztársat választotta meg a jelenleg folyamatban lévő ciklus végéig, melyet a évi tisztújító választmányi ülés zár majd le. Az Alapszabály december 18-i II. módosítása értelmében a 11. (2) bekezdés szerinti csökkentett létszám gyakorlati alkalmazása céljából a jövő évben, a májusi választmányi ülésen kerüljön sor a tagok létszámának bizottsági felülvizsgálatát követően a megmaradó 4 (négy) tag megbízatásának megerősítésére. V-27/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ Alapszabály 12. (2) bekezdése és a 8. (10) bekezdés b) pontja alapján, a 7.. (16) bekezdésének első fordulata alkalmazásával ötévi időtartamra a Mandátumvizsgáló és Szavazatszámláló Bizottság elnökének Virág Imre horgásztársat, tagjainak Kapitány Zsolt és Sulyok Dénes horgásztársakat választotta meg. V-28/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ Alapszabály 13. (2) alkalmazásával a Jelölő Bizottság elnökének Nemes Attila horgásztársat választotta meg.

6 6 V-29/2015. sz. határozat: A Választmány jóváhagyta, hogy a évi tagdíj-alap változatlan mértékben és megállapítási módon (500 Ft/felnőtt, 250 Ft/ifjúsági) kerüljön megállapításra, s a horgászok MOHOSZ családhoz való tartozását kifejező bélyegen a tagsági igazolás jogcím kerüljön feltüntetésre. Megállapítja, hogy 2016-ban az alapszabályi kedvezményezett kategória (5. (3) bekezdés) az ifjúsági tagokra terjed ki. Jóváhagyta, hogy a tagdíjfizetés elszámolása és pénzügyi rendezése a tényleges és tételes forgalom alapján elszámolás alapján havonta, a tárgyhónapot követő hó 15. napjáig történjen az Asz. 5. (3) bekezdés alkalmazásával, azzal, hogy az éves elszámolásnak és pénzügyi rendezésnek december 15-ig meg kell történnie, illetve felkéri az egyesületeket, hogy minden év december havában tárgyévi horgász tagfelvételre már ne kerülhessen sor, így az esetleges előrehozott, akciós év végi tagfelvételek hatálya a tárgyévet követő év első napjától, vagy azt követő naptól kerüljön az egyesületek által megállapításra. Jóváhagyja, hogy től az alapszabályi kedvezményezett kategória (5. (3) bekezdés) egységesen a Hhvtv. 41. szerint az állami horgászjegy díjának megfizetése alól mentesített személyekre, valamint a hölgyekre terjedjen ki, de csak akkor, ha az egyesületeknél egy horgászkészség egyidejű használatára jogosító területi engedélyt váltanak ki. V-30/2015. sz. határozat: A Választmány jóváhagyta, hogy a évi tételes tagdíj minden speciális jogállású tag esetében az Asz. 5. (7) bekezdés szerinti minimális mértékben, Ft/év összegben kerüljön megállapításra, a tagdíjfizetés elszámolása és pénzügyi rendezése a évben felvett tagok esetében március 15-ig történjen az Asz. 5. (7) bekezdés alkalmazásával, továbbá a tagdíjfizetés pénzügyi rendezése a évben felvett speciális jogállású tagok esetében a tagfelvétel hatályát követő 15 napon belül történjen meg. V-31/2015. sz. határozat: A Választmány az Elnökség javaslatára úgy határozott, hogy a MOHOSZ Elnökségének a régi formátumú horgászigazolványok 2016-ban történő kötelező lecseréléséről szóló E-29/2014. sz. határozatát a mai napon hatályon kívül helyezi, egyben felkéri az Elnökséget a tárgy szerinti folyamatos tájékoztatásra. Az elektronikus jegyértékesítés tárgyában egy korábbi fejlesztési szerződés MOHOSZ által történő felmondása miatt indított, az ülésen ismertetett felszámolási kezdeményezés okán felkéri az Etikai és Egyezető Bizottságot a felszámolást kezdeményező cég esetleges horgászvezetői kapcsolatának feltérképezésére, s ha abban választott horgász tisztségviselő is érintett, a vizsgálat lehetőségének, a vizsgálati illetékességnek a megállapítására. A Választmány egyidejűleg felhatalmazza az Elnökséget egy egységes országos elektronikus jegyértékesítési rendszer-, vagy az azt tulajdonló gazdasági társaság megvásárlásának előkészítésére, melyet a soron következő választmányi ülésre kell beterjeszteni. V-32/2015. sz. határozat: A Választmány az Elnökség javaslatára jóváhagyta a MOHOSZ Alhaszonbérleti Általános Szerződéses Feltételek (ÁSZF I.), valamint az alhaszonbérleti szerződésekhez tartozó Általános Halgazdálkodási Hasznosítási Koncepció (ÁHHK) alapelveit és felkéri az Elnökséget az általános szerződésminta elkészítésére.

7 7 A Választmány jóváhagyja, hogy az alhaszonbérleti szerződések általánosan a MOHOSZ haszonbérleti szerződések időtartamára legyenek megkötve. A Választmány az Elnökség tárgyi határozatának megfelelően jóváhagyja, hogy alhaszonbérleti szerződés csak olyan tagszervezettel, speciális jogállású taggal, horgász egyesülettel legyen köthető, amely nem tagja egyéb, a MOHOSZ-szal nem rendezett viszonyú, az Alapszabály 2. (1) bekezdés, (2) bekezdés a), h), m) és n) pontok szerinti szövetségi célokkal megegyező, vagy részben megegyező tevékenységet végző, illetve a horgászok és a horgász egyesületek területi-, vagy országos érdekképviseletét és koordinációját is ellátni kívánó, bírósági nyilvántartásba vett szervezetnek. A Választmány a májusi ülésén az ÁSZF és ÁHHK alapú általános szerződésminta szövegét és az alhaszonbérleti szerződési folyamat gyakorlati végrehajtását megvitatja és értékeli. V-33/2015. sz. határozat: A Választmány jóváhagyta, hogy a évi alhaszonbérleti díj összege a haszonbérleti díj 100%-ában kerüljön megállapításra azzal, hogy az ÁSZF-ben külön meghatározott költségek viselése az alhaszonbérlők feladata. A díjfizetésnek (pénzügyi rendezésnek) az ÁSZF-ben meghatározott határidőre, egyösszegben kell megtörténnie, továbbá a díjfizetési kötelezettség elmaradása esetén az írásos felszólításra történő 30 napon túli további elmaradás rendkívüli felmondási indoknak minősül. V-34/2015. sz. határozat: A Választmány jóváhagyta a MOHOSZ Albizományosi Általános Szerződéses Feltételek (ÁSZF II.) alapelveit és felkéri az Elnökséget az általános szerződésminta - elfogadott NÉBIH-MOHOSZ bizományosi szerződés ismeretében történő - elkészítésére. A Választmány az Elnökség tárgyi határozatának megfelelően jóváhagyja, hogy albizományosi szerződés csak olyan tagszervezettel, speciális jogállású taggal, horgász egyesülettel legyen köthető, amely nem tagja egyéb, a MOHOSZ-szal nem rendezett viszonyú, az Alapszabály 2. (1) bekezdés, (2) bekezdés a), h), m) és n) pontok szerinti szövetségi célokkal megegyező, vagy részben megegyező tevékenységet végző, illetve a horgászok és a horgász egyesületek területi-, vagy országos érdekképviseletét és koordinációját is ellátni kívánó, bírósági nyilvántartásba vett szervezetnek. A Választmány a májusi ülésén ezen ÁSZF általános szerződésminta szövegét és az albizományosi szerződési és a jegyértékesítési folyamat gyakorlati végrehajtását megvitatja és értékeli. V-35/2015. sz. határozat: A Választmány elfogadta és valamennyi tagszervezetére, speciális jogállású tagjára és a horgász egyesületekre kötelező érvénnyel i hatállyal kihirdeti a 01-06/2015. sz., i hatállyal kihirdeti a 07-08/2015. sz., a területi jegyek kialakításával, típusaival, árával, feltételeivel és azok kiadásával kapcsolatos általános MOHOSZ irányelveket.

8 /2015. Valamennyi, MOHOSZ családhoz tartozó vízre kiadott területi jegyen - ide nem értve a tőpéldányokat - a haszonbérlő, alhaszonbérlő szervezet szerint a MOHOSZ logo-t, illetve annak kiadott tagszervezeti, egyesületi változatát kötelezően és jól látható módon fel kell tüntetni /2015. A tagszervezetek és a hozzájuk tartozó egyesületek más tagszervezetek és egyesületeinek horgász tagjaival szemben a területi jegyek áraiban pozitív korrekciót, emelt szintű díjszabást nem határozhatnak meg, egyben kötelesek a MOHOSZ felé előzetesen, írásban bejelenteni, ha a saját tagságukon kívül nem kívánnak területi jegyet kiadni az általuk hasznosított halgazdálkodási vízterületre, vagy a kiadható jegyek számát bármilyen módon korlátozzák /2015. A nem MOHOSZ családhoz tartozó horgászok esetében a MOHOSZ és a tagszervezetei, speciális jogállású tagjai, a tagszervezetek egyesületei által hasznosított vizeken a napi területi jegy ára nem határozható meg a MOHOSZ családhoz tartozó horgászok napijegyes díjszabásától 500 Ft-nál magasabb mértékben; a heti-, havi- és éves jegytípusoknál az adott díjkülönbözeti maximumot ugyanezen az elven, arányosítással kell megállapítani /2015. A turista horgászok számára kiadott területi jegyek árának és az engedélyezett fogási feltételeknek az ifjúsági területi jegyek díjszabásával és feltételrendszerével kell megegyeznie a 03/2015. sz. irányelv eltérítési lehetőségének alkalmazhatósága mellett, továbbá a turista horgászok hely- és napszak szerinti lehetőségei indokolt esetben a hasznosító által előre meghirdetett módon korlátozhatók /2015. A MOHOSZ és a tagszervezetei, speciális jogállású tagjai, a tagszervezetek egyesületei által hasznosított vizeken éves területi jeggyel 100 db-nál több, a 133/2013. (XII.29.) VM rendelet szerinti napi kifogható darabszámmal is védett hal megtartását engedélyezni csak a MOHOSZ felé előzetesen, írásban történő bejelentés után lehet /2015. A MOHOSZ és a tagszervezetei, speciális jogállású tagjai, a tagszervezetek egyesületei által hasznosított kiemelt vizeken az állandó helyszíni-, illetve az elektronikus jegyértékesítést ösztönözni kell, ez utóbbi rendszer esetében annak tényét, valamint a lebonyolító személyét a MOHOSZ felé a rendszer indítását megelőzően legalább 15 nappal írásban be kell jelenteni és egyidejűleg alkalmazni kell a 01/2015. sz. irányelv előírásait is / től meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a Duna és a Tisza élő szakaszai esetében maximum 3-3 szakaszra legyenek bontva a területi jegyek, illetve legyen lehetőség összevont dunai, illetve tiszai területi jegy kiadására is azzal, hogy az összevont jegy díja nem haladhatja meg a bevont szakaszok köréből a legmagasabb díjú éves területi jegy értékének 150%-át.

9 / től meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy legalább a Balatonra, a Dunára, a Tiszára és a Velencei-tóra együttesen érvényes, kedvezményes - ún. országos - területi jegytípus kerüljön kialakításra azzal, hogy ezen összevont jegy díja nem haladhatja meg a bevont vizek köréből a legmagasabb díjú éves területi jegy értékének 150%-át. V-36/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya a tárgyi K+F+I egyetemi pályázat megnyerése és a támogatási szerződés aláírása feltételével a) megerősítve a SZIE telephely létesítéséhez és az engedélyezési eljáráshoz kiadott korábbi tulajdonosi hozzáárulásokat, hozzájárul a beruházáshoz és annak lebonyolításához, a "Meglévő épület bővítése új kutatóközponti épületszárnnyal" megnevezésű építési tevékenység kivitelezéséhez azzal, hogy a MOHOSZ szervezetét az építési engedélyezéssel és a teljes kivitelezési folyamattal kapcsolatban költség nem terhelheti, b) felhatalmazza az Elnökséget a bérleti szerződés és az üzemeltetési megállapodás megkötésére azzal, hogy a területbérleti díj (mint átalány) a beruházás építési napló szerinti megkezdésétől havi Ft+ÁFA, amely évente az infláció mértékével emelkedhet, c) felhatalmazza az elnököt a tárgybani, projekttel kapcsolatos szerződések aláírására, a szükséges további jognyilatkozatok megtételére, d) a tervezett horgászturisztikai fejlesztések előkészítése érdekében megbízza a Szövetségi Irodát és a Kirendeltséget az egymással határos két MOHOSZ tulajdonú telek összevonásának lebonyolításával, egyben az agárdi Önkormányzattal tárgyalások lefolytatásával további, e telkekhez csatlakozó területek vásárlásáról, e) hozzájárul az épített új épület(rész) b) pont szerinti szerződésben és megállapodásban külön szabályozott elemeken túli kizárólagos, pályázati cél szerinti SZIE használatához azzal, hogy a pályázati kivitelezési időszak (max. 3 év) és a kötelező fenntartási időszak (5 év) lejárta után az épület/ingatlan további közös hasznosítását a MOHOSZ szabadon újratárgyalhatja, f) felkéri az Egyetemet a Velencei-tavi halfauna kiemelt kutatására, a MOHOSZ kapcsolódó fajfenntartási-, tenyésztési-, halszaporítási és halnevelési tevékenységének szakmai támogatására. V-37/2015. sz. határozat: A Választmány a tervezett együttműködés szándékára való tekintettel megtárgyalta és elfogadta a Tisza-tó és a Tisza-tavi Nonprofit Kft. helyzetéről, a MOHOSZ tárgyi intézkedéséiről szóló előterjesztést. Kinyilvánítja, hogy a Szövetség a helyi és a vendég horgászok érdekében továbbra is nyitott a konstruktív együttműködésre, ideértve a Kft.-ben kisebbségi MOHOSZ tulajdon vásárlását, illetve a speciális jogállású tagsági kérelem elfogadását is. A Választmány jelen helyzetben nem ért egyet a Tisza-tavon általános díjemeléssel, illetve szorgalmazza a kölcsönösen korrekt információ-átadást a MOHOSZ és a Kft. között, illetve kiemelten a horgászok felé is, egyben felhatalmazza az Elnökséget a további tárgyalások lefolytatására.

10 10 V-38/2015. sz. határozat: A Választmány az Elnökség javaslatára úgy határozott, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség, mint alapító "A Tisza és a Tisza-tó Megmentéséért Alapítványt" megszünteti, mivel az nem működik, vagyona, bevételei nincsenek, a céljai megvalósultak, illetve azok megvalósítása a MOHOSZ keretein belül folyhat tovább. A Választmány felkéri a MOHOSZ elnökét, hogy a szükséges jognyilatkozatokat a Fővárosi Törvényszék, a Fővárosi Főügyészség és más hatóságok irányába megtegye az alapítvány megszüntetése érdekében. V-39/2015. sz. határozat: A Választmány a tervezett MOHOSZ halgazdálkodási és horgászturisztikai hasznosítás szándékára való tekintettel megtárgyalta és elfogadta a Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft. megvásárlására irányuló elnökségi előterjesztést, egyben felhatalmazza az Elnökséget a tárgyi adásvételi szerződés megkötésére. V-40/2015. sz. határozat: A Választmány a MOHOSZ Tihany-Sajkodi horgásztanya hasznosításáról szóló tájékoztatót elfogadta, egyben felhatalmazza az Elnökséget a évi hasznosítási szerződés megkötésére azzal, hogy lehetőség szerint a következő idényben már legyen lehetőség a horgászok fogadására. V-41/2015. sz. határozat: A Választmány a tervezett MOHOSZ Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia (NHTS) megalkotásának-, illetve a horgászturizmus GINOP/TOP pályázati rendszerekbe való beillesztésének szándékával megtárgyalta és elfogadta a Megafon-Forte Zrt.-vel megkötendő keret-megállapodást, amely tartalmazza az NHTS és a GINOP/TOP feladatok keretében a stratégiai anyagok és tervezetek elkészítését, az EU és hazai források megszerzésének támogatását, pályázati- és forrás-management feladatok ellátását, egyben felhatalmazza az Elnökséget a tárgyi keret-megállapodás megkötésére. Felkéri az Elnökséget, hogy a májusi választmányi ülésen a megtett lépésekről számoljon be. V-42/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya a évi hazai és nemzetközi horgászsport eredményeiről, a horgászsport helyzetéről és jövőbeni elvárásokról, valamint a Magyar Csapat támogatási rendszer eddigi tapasztalatairól, a 2016/2017. évi támogatási szezonra vonatkozó támogatói szerződési feltételekről szóló beszámolót elfogadta. A március 18-i ülésen hozott határozatok (III.) V-1/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az elnök beszámolóját a haszonbérleti és alhaszonbérleti szerződéskötési folyamatról, az albizományosi és forgalmazói szerződések megkötéséről, a további halgazdálkodási feladatokról és a folyamatban lévő kiemelt vízterületi ügyekről egyhangúan elfogadta.

11 11 V-2/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Alhaszonbérleti Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF I.) és Albizományosi és Forgalmazási Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF II.) elfogadja azzal a kiegészítéssel, hogy az esetleges módosítási javaslatokra megvitatására sor kerülhet a májusi választmányi ülésen. V-3/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya felhatalmazza az Elnökséget, hogy május 23-ig kösse meg, majd hozza nyilvánosságra az OKÉ szervezetével a kishalász területi jegyek évi kiadása és a évtől belépő szövetségi keretszabályozás tárgyában az általános keret-megállapodást. E megállapodás felülvizsgálatára az OKÉ MOHOSZ tagságának általános felülvizsgálata mellett a decemberi választmányi ülésen kerül sor. A Választmány jelen határozat elfogadása mellett egyidejűleg hatályon kívül helyezi a V-19/2015. sz. határozat megállapodás megkötésére vonatkozó részét. V-4/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya egyhangúan elfogadja az összevont sporthorgász, horgászsport és gyermek területi jegyek új rendszerét és azok évi kiadásának feltételeit. V-5/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Np. Kft. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést, s annak függvényében jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. E határozat elfogadásával egyidejűleg a Választmány hatályon a kívül helyezi a V-37/2015. sz. határozatát. A speciális jogállású tag évi tagdíjának befizetési határideje az Alapszabály 5. (7) bekezdésétől eltérően , mértéke az alapszabályi minimum, (ötszázezer) Ft. V-6/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Bertalan és Társa Halászati Kft. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a jelen tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztethet. Az együttműködés keretére a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó közös megállapodást kötnek. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében akkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére.

12 12 A speciális jogállású tag évi tagdíjának befizetési határideje az Alapszabály 5. (7) bekezdésétől eltérően , mértéke az alapszabályi minimum, (ötszázezer) Ft. V-7/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Szabolcsi Halászati Kft. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a jelen tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztethet. Az együttműködés keretére a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó közös megállapodást kötnek. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében akkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. A tagfelvétel további feltétele, hogy az érintett felek 30 napon belül egyezzenek meg a horgászcélú haltermelés feltételeiben, illetve a Halászati Kft. hasznosításában levő, még le nem járt hasznosítási ciklusú vizek lemondással történő, horgászati célú átadásában. A speciális jogállású tag évi tagdíjának befizetési határideje az Alapszabály 5. (7) bekezdésétől eltérően , mértéke az alapszabályi minimum, (ötszázezer) Ft. V-8/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával a Tógazda Halászati Zrt. speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a jelen tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztethet. Az együttműködés keretére a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó közös megállapodást kötnek. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében akkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. A speciális jogállású tag évi tagdíjának befizetési határideje az Alapszabály 5. (7) bekezdésétől eltérően , mértéke az alapszabályi minimum, (ötszázezer) Ft. V-9/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára az Alapszabály 4. (2) bekezdése b) pontja alkalmazásával az Öko 2000 Vállalkozás speciális jogállású tagként történő belépését i hatállyal elfogadja.

13 13 A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a jelen tagi tevékenységnek elsősorban a horgászcélú halkihelyezésre, a horgászturisztikai együttműködésre és a halőrzésre kell kiterjednie, s a tagi jogviszony állami tulajdonú vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületre önálló hasznosítási, alhaszonbérleti igényt nem keletkeztethet. Az együttműködés keretére a Szövetség és a speciális jogállású tag, valamint a területileg érintett tagszervezetek ig átfogó közös megállapodást kötnek. A speciális jogállású tag elfogadja, hogy a MOHOSZ a decemberi választmányi ülésen értékeli az együttműködést és a megállapodás betartását, s a teljesítés függvényében akkor egyben jogosult a tagság i hatállyal történő felmondására, vagy annak megerősítésére. A speciális jogállású tag évi tagdíjának befizetési határideje az Alapszabály 5. (7) bekezdésétől eltérően , mértéke az alapszabályi minimum, (ötszázezer) Ft. V-10/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára a Körös-szögi Kft. speciális jogállású tagként történő belépésére vonatkozó tagfelvételi kérelmének tárgyalását és elbírálást a májusi választmányi ülésre halasztja azzal, hogy a beszerzendő újabb, Kákafok-Bikazug horgászati hasznosításának múltjára és jövőjére vonatkozó információk birtokában térjen vissza a kérelem elbírálására. V-11/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az OVHB, valamint a MAHOR Szerkesztőbizottságának új összetételéről szóló tájékoztatót elfogadja. V-12/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az NHTS tartalmi kiterjesztéséről, annak MAHOP és TOP összefüggéseiről, az országos horgászturisztikai program tervezésének állapotáról szóló tájékoztatót egyhangúan elfogadja. A május 27-i ülésen hozott határozatok (IV.) V-13/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az időszaki elnöki beszámolót - benne az ORFK-val, Pannon Egyetemmel, a Tihanyi Limnológiai Intézettel, BM és/vagy OVSZ szervezetével kötendő MOHOSZ együttműködési és keret-megállapodások tervét - egyhangúan elfogadta. V-14/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára a Körös-szögi Kft. speciális jogállású tagként történő belépésére vonatkozó tagfelvételi kérelmének érdemi tárgyalását és elbírálását a év decemberben megtartandó választmányi ülésre halasztja azzal, hogy Kákafok-Bikazug jövője, komplex és horgászbarát horgászati és horgászturisztikai hasznosításának tárgyában a MOHOSZ, a területileg illetékes tagszervezet, valamint a jelenlegi kezelő közötti előzetes, írásos megállapodás létrejötte feltétel a kérelem érdemi, felelős elbírálására.

14 14 Jelen határozattal egyidejűleg egyben a Választmány hatályon kívül helyezi a tárgybani korábbi, V-10/2016. sz. határozatát. V-15/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára a Dél-Szabolcsi Bt. speciális jogállású tagként történő belépésére vonatkozó tagfelvételi kérelmének érdemi tárgyalását és elbírálását a év decemberben megtartandó választmányi ülésre halasztja azzal, hogy a döntésnek figyelemmel kell lennie az Alapszabály 4. (2) bekezdés b) és (5) bekezdés szerinti rendelkezéseire és a MOHOSZ horgászati célú haltermeléssel kapcsolatos stratégiai céljaira; továbbá a horgásztatással kapcsolatos szövetségi előírásokra, irányelvekre, azok betartására és betartatására. V-16/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára a Megafish Kft. speciális jogállású tagként történő belépésére vonatkozó tagfelvételi kérelmének érdemi tárgyalását és elbírálását a év decemberben megtartandó választmányi ülésre halasztja azzal, hogy a döntésnek figyelemmel kell lennie az Alapszabály 4. (2) bekezdés b) és (5) bekezdés szerinti rendelkezéseire és a MOHOSZ horgászati célú haltermeléssel kapcsolatos stratégiai céljaira. V-17/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára Orosz Ágoston Róbert e.v. speciális jogállású tagként történő belépésére vonatkozó tagfelvételi kérelmének érdemi tárgyalását és elbírálását a év decemberben megtartandó választmányi ülésre halasztja azzal, hogy a döntésnek figyelemmel kell lennie az Alapszabály 4. (2) bekezdés b) és (5) bekezdés szerinti rendelkezéseire és a MOHOSZ horgászati célú haltermeléssel kapcsolatos stratégiai céljaira. V-18/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az Elnökség javaslatára Aranyponty Halászati Zrt. speciális jogállású tagként történő belépésére vonatkozó tagfelvételi kérelmének érdemi tárgyalását és elbírálását a év decemberben megtartandó választmányi ülésre halasztja azzal, hogy a döntésnek figyelemmel kell lennie az Alapszabály 4. (2) bekezdés b) és (5) bekezdés szerinti rendelkezéseire és a MOHOSZ horgászati célú haltermeléssel kapcsolatos stratégiai céljaira. V-19/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az NHHS és OHHP aktuális helyzetéről, a kérdőíves horgászturisztikai felmérések megkezdéséről szóló tájékoztatót egyhangúan elfogadta.

15 15 V-20/2016. sz. határozat: A Választmány a évi MOHOSZ, tagszervezeti és tagszervezeti egyesületi tagi létszámokról, a tagi, értékcikkforgalmi, fogási és halasítási adatgyűjtés jelenlegi helyzetéről szóló tájékoztatót elfogadta. A Választmány egyben az egységes szövetségi, tagszervezeti, speciális jogállású tagi és tagszervezeti egyesületi adatgyűjtési, elszámoló és információs rendszer kiépítését és a kapcsolódó havi változásjelentés fokozatos bevezetését támogatja azzal, hogy a i és i visszamenőleges éves záró adatjelentést, valamint az I-VI. havi adatjelentést ig kell teljesíteni, ezt követően a havi változásjelentések beérkezési határideje a tárgyhót követő hó 25. napja. A Választmány egyidejűleg a napirend részét képező, a Velencei-tavi Kirendeltség tevékenységéről, valamint a kajászói haltermelés helyzetéről szóló beszámolót szintén elfogadta. V-21/2016. sz. határozat: A Választmány a Magyar Horgász Szerkesztőségének tevékenységéről szóló tájékoztatót elfogadta. V-22/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya áttekintette és megtárgyalta a Szövetség évi költségvetésének végrehajtásáról, éves zárszámadásáról és számviteli beszámolójáról szóló beszámolót, melyet a Felügyelő Bizottság véleménye és a független könyvvizsgáló jelentése ismeretében eft bevétellel, eft kiadással, eft eredménnyel az Elnökség javaslatára elfogadott. V-23/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya megtárgyalta és eft bevételi és eft kiadási főösszeggel elfogadta a MOHOSZ évi költségvetését és egyidejűleg a Szövetségi Iroda éves költségvetési létszámkeretét 40 fő teljes munkaidős státuszban állapította meg. V-24/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya a MAHOP státuszáról, a MOHOSZ tárgyi tevékenységéről szóló tájékoztatót elfogadta. V-25/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az FM halőri munkaruha- és eszközbeszerzési pályázatokról, az FM élőhely-fejlesztési pályázati támogatásokról, valamint a tárgyi előkészítési, belső pályázati munkálatokról, feladatokról szóló tájékoztatót elfogadta.

16 16 A november 11-i ülésen hozott határozatok (V.) V-26/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya a határozatok végrehajtásáról és az elmúlt időszakban végzett munkáról szóló elnöki beszámolót egyhangúan elfogadta. V-27/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya i hatállyal elfogadja az Alhaszonbérleti ÁSZF (ÁSZF I.) 1. sz. módosítását; - felkéri a Szövetségi Irodát a tárgyi szerződésmódosítások elkészítésére, az Elnökséget a szerződésmódosítások jóváhagyására; - felkéri az Elnökséget az ÁSZF II. előterjesztés szerinti tervezett módosításának előkészítésére, majd előterjesztésére; - egyidejűleg hatályon kívül helyezi a V-32/2015. sz. határozat ÁHHK alapelvekre vonatkozó rendelkezéseit. V-28/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya - jóváhagyja, hogy a évi alhaszonbérleti díj általános összege a haszonbérleti díj összegének 100 %-ában kerüljön megállapításra azzal, hogy az ÁSZF-ben meghatározott külön költségek viselése az alhaszonbérlők feladata; - a ig terjedő időszakra a teljes pótdíjmentességet támogatja; - megerősíti, hogy a díjfizetésnek (pénzügyi rendezésnek) az ÁSZF-ben meghatározott határidőre, egyösszegben kell megtörténnie, továbbá a díjfizetési kötelezettség elmaradása esetén az írásos felszólításra történő 30 napon túli további elmaradás rendkívüli felmondási indoknak minősül. V-29/2016. sz. határozat: A Választmány a évi összevont MOHOSZ területi jegyek bevételeinek elosztásáról, a évi összevont MOHOSZ területi jegyek típusairól, érvényességéről és feltételrendszeréről, valamint a különböző jegytípusok bevételeinek elosztásáról illetve felhasználásáról szóló előterjesztést elfogadta. A évi országos, a dunai és a tiszai sporthorgász területi jegyek forgalmazási jutalékkal csökkentett bevételeiből 5 % kerül elkülönítésre a koordinációs, adminisztrációs és nyomdai előállítási költségek fedezetére. A további, az országos sporthorgász, valamint a dunai és tiszai jegyekre vonatkozó bevételi felosztás a jegyrendszerben résztvevők által közösen kialakított és elfogadott elveknek a májusi decemberi választmányi ülésen a forgalmi adatok és az egyéb halgazdálkodási tényezők ismeretében történő felülvizsgálata véglegesítése után történik meg, addig általánosan havi elszámolások alapján, negyedévenkénti visszaosztással az I-III. negyedévet tekintve a évi ideiglenes kulcsok alkalmazásával történik a negyedévenkénti visszaosztás. A évi országos horgászsport területi jegy teljes (100 %-os) forgalmazási jutalékkal csökkentett bevétele a horgász versenysport támogatását, a évi országos gyermekhorgász területi jegy teljes (100 %-os) forgalmazási jutalékkal csökkentett bevétele pedig az utánpótlás-nevelést, a gyermek horgásztáborok támogatását kell, hogy szolgálja.

17 17 V-30/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az átlátható működés és a horgászok minőségi kiszolgálása érdekében - egyetért abban, hogy a szervezeti és feladati sokszínűség, a kialakult és átalakulásban lévő, működő struktúrák, valamint a tagszövetségek jogi önállóságának igénye okán jelenleg nem támogatja a kamarai típusú-, vagy a régi intéző bizottsági működési modell kialakítását, - ugyanakkor egyetért azzal is, hogy középtávon szükséges a tagszövetségek területi illetékességének vízrendszerekhez való, átfedésektől mentes kiigazítása, valamint egyben következményként azok számának ésszerű csökkentése, melynek támogatott megvalósítási formája az azonos, illetve átfedő területen működő tagszövetségek ütemezett, kölcsönös előnyökön alapuló és központilag támogatott összeolvadása, vagy egy tagszövetség másik tagszövetségbe történő beolvadása úgy, hogy az előírt működési minimumfeltételek országos szinten a fővárosban legalább három ponton, valamint minden megyeszékhelyen biztosítottak legyenek; - elrendeli, hogy től a tagszövetségek tagegyesületet csak a jelenlegi illetékességi területükről (tagszövetség illetékességi területe: tagszövetség székhelye szerinti megye területe, valamint minden olyan szomszédos megye, ahol én legalább öt egyesület a tagszövetség tagja azzal, hogy ha az egyesület halgazdálkodási vízterületet hasznosít, akkor esetében a székhely szerinti illetékességi besorolást felülírja a vízterület elhelyezkedése szerinti illetékességi besorolás) és az azzal szomszédos megyék területéről vehetnek fel, kizárólag minden év január első napjával, a jelen határozatban külön megfogalmazott korlátozások mellett; - elrendeli, hogy től az egyesület nyilvántartott létszámától függetlenül -- az illetékességi és a szomszédos megyei területen kívül eső egyesületeknek a tagszövetséghez történő tagegyesületi felvételéhez (belépéséhez, átjelentkezéséhez), -- az illetékességi területen belüli, víz nélküli egyesületek megalakulása esetén annak a tagszövetséghez történő tagegyesületi felvételéhez (belépéséhez, átjelentkezéséhez), -- az illetékességi területen belül egy halgazdálkodási vízterületen újabb egyesület alakulása esetén annak a tagszövetséghez történő tagegyesületi felvételéhez (belépéséhez, átjelentkezéséhez) a MOHOSZ Elnökségének előzetes és írásos engedélye szükséges; - megállapítja, hogy től az 500 fő alatti nyilvántartott létszámmal rendelkező egyesület esetében -- az illetékességi területen és a szomszédos megyei területen belül újonnan alakuló, önálló halgazdálkodási vízterülettel rendelkező egyesület tagszövetséghez történő tagegyesületi felvételének (belépésének, átjelentkezésének) jóváhagyása, -- az illetékességi területen és a szomszédos megyei területen belül az eddig nem MOHOSZ körbe tartozó, önálló halgazdálkodási vízterülettel rendelkező egyesület tagszövetséghez történő tagegyesületi felvételének (belépésének, átjelentkezésének) jóváhagyása a tagszövetség hatásköre marad, ugyanezen körben 500 fő felett a MOHOSZ Elnökségének előzetes és írásos engedélye szükséges;

18 18 - megerősíti, hogy az előírt illetékességi és létszám feltételektől függetlenül sem vehető fel a MOHOSZ Elnökségének előzetes és írásos engedélye hiányában olyan horgász egyesület, melyet más tagszövetség kizárt, nem rendelkezik legitim vezetéssel, köztartozása van, illetve más tagszövetséggel, vagy a MOHOSZ szervezetével pénzügyi elszámolása nem rendezett; - a tagszövetségi szervezeti felülvizsgálat első ütemének keretében elfogadja és egyben i hatállyal végrehajtásra előírja a tárgyi előterjesztés 1. sz. mellékletében is rögzített, majd a vita során részben módosított, alábbi tagszövetségi működési minimumfeltételeket: I. Szervezeti és személyi minimumfeltételek 1. A jogszabályoknak megfelelő, átlátható működés folyamatos biztosítása. 2. A MOHOSZ Alapszabály, Általános Szerződési Feltételek, Irányelvek, Ügyviteli Utasítások előírásainak betartása, alhaszonbérleti és albizományosi szerződések megkötése, karbantartása és előírásainak betartása, a szövetségi adatszolgáltatási, pénzügyi elszámolási és kapcsolattartási kötelezettségek határidős és pontos teljesítése. 3. A horgász egyesületek munkájának érdemi támogatása, segítése. 4. A horgászok hiteles tájékoztatása. 5. Állandó, felelős ügyviteli vezető (ügyvezető elnök, igazgató) kinevezése, megbízása. 6. Legalább egy fő főállású (teljes munkaidős) és 1 fő részmunkaidős ügyviteli alkalmazott biztosítása. 7. A MOHOSZ szakmai továbbképzésein az ügyviteli vezetői és alkalmazotti részvétel folyamatos biztosítása. 8. Tagszövetségi vízkezelés (tulajdon, haszonbérlet, alhaszonbérlet) esetén a jogszabály alapján előírt halőri létszám alkalmazása / megbízása. 9. Tagszövetségi vízkezelés esetén a halgazdálkodás szakmai feltételeinek folyamatos biztosítása. II. Infrastrukturális és üzemeltetési minimumfeltételek 1. Önálló, lehetőleg jó megközelítésű megyeszékhelyi / fővárosi / speciális területi illetékességi esetben székhely szerinti központi tagszövetségi ügyintézési és szolgáltatási iroda (ÜSZI) fenntartása (tulajdon, vagy bérlemény), legalább 40 m 2 hasznos irodai területtel, kommunális blokkal, a közelben megfelelő szgk. parkolási lehetőséggel 2. A II. 1. pont szerinti ÜSZI területén legalább heti 5 nap és heti 40 óra, előre meghirdetett és a MOHOSZ felé bejelentett, fix (nem változó) ügyfélszolgálati idő (ügyfélszolgálat: jegykiadás, értékcikk-szolgáltatás, egyesületi tanácsadás, stb.), ebből minimum egy hétköznapon 18:00-ig tartó (hosszított) kötelező nyitva tartással, melynek idejét az érintett tagszövetség maga határozza meg. valamint szombaton vagy vasárnap 8:00-12:00 közötti nyitva tartással, heti maximum egy nap zárva tartás mellett. A hosszított, illetve hétvégi nyitva tartás indokoltsága a Szövetségi Iroda által ig felülvizsgálatra kerül, ezt követően az Elnökség javaslatára a soron következő Választmány határoz az esetleges módosításról. 3. A II. 1. pont szerinti ÜSZI területén legalább havi egy alkalommal választott vezető tisztségviselő (elnök, elnökhelyettes, alelnök), vagy kinevezett ügyviteli vezető (ügyvezető, titkár) nyílt fogadónapja (minden horgász bejelentkezhet) a fogadónapot megelőzően minimum egy hónappal előre megjelölt munkanapon a MOHOSZ felé bejelentett, fix (nem változó) időben, fogadónaponként minimum 4 órás időtartamban. azzal, hogy a féléves próbaüzem alatt az ügyfélforgalmat rögzíteni szükséges, majd a tapasztalatok alapján a fogadónapok rendszere felülvizsgálatra kerül. A fogadónapok rendszere a Szövetségi Iroda által ig felülvizsgálatra kerül, ezt követően az Elnökség javaslatára a soron következő Választmány határoz az esetleges módosításról.

19 19 4. A II. 1. pont szerinti ÜSZI területén önálló mail és MOHOSZ flottás telefon elérhetőségek, internetkapcsolat, a telefonos elérhetőség biztosítása a 2. pont szerint nyitvatartási időben + legalább egy kijelölt, a MOHOSZ felé bejelentett vezetői mobilszámon hétfőtől-péntekig 10:00-14:00 között. 5. A II. 1. pont szerinti ÜSZI területén hálózati alkalmazásra is képes minimum A/4 f/f nyomtató, fénymásoló és scanner, nyomtató, valamint legalább egy asztali gép és jogtiszta office software környezet. 6. A II. 1. pont szerinti ÜSZI területén a NAV felé bekötött, on-line pénztárgép üzemeltetése, vagy annak előkészítése a MOHOSZ Elnökségének további rendelkezése alapján, a számla- és vagy nyugtaadási kötelezettség folyamatos teljesítése. 7. Önálló, MOHOSZ arculatba illeszkedő weblap folyamatos működtetése, rajta az előírt kötelező szövetségi információkkal és a I. 8. pont szerinti kezelt vízterületek azonos felépítésű információival (jegytípusok, árak, helyi horgászrendek, halállomány, telepítési adatok, egyéb szolgáltatások). III. Adatszolgáltatási minimumfeltételek 1. Valamennyi kezelésre jogosultnál az állami adatnyilvántartó és elszámoló programok (SZÁK, FOGÁS) naprakész vezetése. 2. MOHOSZ adatszolgáltatási körlevelekre történő pontos és határidős válaszadás. 3. Havi adatszolgáltatás és pénzügyi elszámolás az egységes állami horgászokmány, az egységes szövetségi hozzájárulás, az egyéb szövetségi okmányok és értékcikkek, valamint a MOHOSZ országos, dunai és tiszai összevont területi jegyek tekintetében. 4. Negyedéves adatszolgáltatás az egyes tagegyesületi, tagi létszámadatok tekintetében. 5. Tagszövetségi vízkezelés esetén negyedéves forgalmi adatszolgáltatás a III. 3. pontban meghatározottakon kívüli, saját jogon végzett területi jegyértékesítés tekintetében. 6. Tagszövetségi vízkezelés esetén a halgazdálkodási tervek folyamatos karbantartása, a változások és a halgazdálkodási szakmai feltételeknek megfelelő alkalmazottak, megbízottak MOHOSZ felé történő bejelentése. 7. Tagszövetségi vízkezelés esetén a HOHA naprakész vezetése, kapcsoltan az összevont, átfedő és párhuzamos halőri alkalmazások, megbízások MOHOSZ felé történő bejelentése. 8. Tagszövetségi vízkezelés esetén az Egységes Haltelepítési Adatbázis (EHA) folyamatos vezetése, horgászokat érintő tárgyi tájékoztatási kötelezettség teljesítése. IV. Egyéb minimumfeltételek 1. MOHOSZ szövetségi okmányok és értékcikkek, valamint a MOHOSZ országos és összevont területi jegyek folyamatos értékesítése legalább az ÜSZI területén, a II. 2. pont szerinti nyitvatartási időben. 2. Tagszövetség horgászsport csapat indulása legalább egy országos bajnokságon (horgászsport fejlesztési hozzájárulással a kötelezettség megváltható). 3. Legalább egy szakágban horgászsport területi bajnokság megszervezése (az OVHB által külön előírt mértékű horgászsport fejlesztési hozzájárulással a kötelezettség megváltható). 4. Állandó MAHOR tagszövetségi tudósító, kapcsolattartó kijelölése. 5. Közreműködés a MAHOR előfizetői toborzásban. - elrendeli, hogy a minimumfeltételek teljesítéséről, a feladat végrehajtásáról a tagszövetségek ig kötelesek a felelős vezető aláírásával ellátott realizációs levélben a MOHOSZ részére beszámolni, s késedelem esetén tételesen megindokolni, hogy az adott feltétel teljesítése miért nem sikerült és mikorra várható annak a felelős teljesítése; - felhatalmazza az Elnökséget, hogy különösen indokolt esetben egyes feltételek teljesítése alól alternatív, vagy átmeneti mentesítést adjon;

MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA HATÁROZATAI

MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA HATÁROZATAI MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA A 2015. december 18-i választmányi ülés HATÁROZATAI V-13/2015. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya elfogadja az elnök beszámolóját a határozatok végrehajtásáról és a két ülés között

Részletesebben

MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA ÉVI HATÁROZATAI

MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA ÉVI HATÁROZATAI MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA 2016. ÉVI HATÁROZATAI A 2016. március 18-i ülésen hozott határozatok V-1/2016. sz. határozat: A MOHOSZ Választmánya az elnök beszámolóját a haszonbérleti és alhaszonbérleti szerződéskötési

Részletesebben

MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA JEGYZŐKÖNYVE

MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA JEGYZŐKÖNYVE MOHOSZ VÁLASZTMÁNYA Az elnökségi ülés kezdete: 10:00 óra A 2016. március 18-i választmányi ülés JEGYZŐKÖNYVE Az elnökségi ülésen jelen vannak: - a mellékelt jelenléti íven aláírt választmányi tagok Meghívottak:

Részletesebben

23/2/2015. szám. H A T Á R O Z A T O K a 2015. május 30-i Küldöttgyűlésről. K-1/2015.számú határozat:

23/2/2015. szám. H A T Á R O Z A T O K a 2015. május 30-i Küldöttgyűlésről. K-1/2015.számú határozat: 23/2/2015. szám. H A T Á R O Z A T O K a 2015. május 30-i Küldöttgyűlésről. K-1/2015.számú határozat: A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége küldöttgyűlése Csiszár István IB tag lemondását elfogadta,

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25.-ei ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 7/2016. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 7/2016. számú határozata Közgyűlésének 7/2016. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlése az előterjesztésnek megfelelően a következő személyeket jelölte ki a Szavazatszámláló Bizottság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23- i ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola sajátos nevelési igényű tanulóira vonatkozó társulási

Részletesebben

BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET HATÁROZATOK KÖNYVE

BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET HATÁROZATOK KÖNYVE BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET HATÁROZATOK KÖNYVE A társaság neve: BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET A társaság rövidített neve: BAHE A társaság székhelye: 6764 BALÁSTYA, SZEGFŰ UTCA 17. A cég

Részletesebben

2014. május 16-i ülésén hozott határozatai:

2014. május 16-i ülésén hozott határozatai: 1 A MOHOSZ Választmánya 2014. évi határozatai 2014. május 16-i ülésén hozott határozatai: V-1/2014.sz. határozat A Választmány megállapítja, hogy a MOHOSZ-nak és valamennyi szervezetének arra kell törekednie,

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. . Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. . Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Előterjesztő:. polgármester Mellékletek száma: nincs. Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Önkormányzat tulajdonában lévő víziközművek

Részletesebben

A DUNA LEGJAVA FÓRUM Turizmus a Duna mentén

A DUNA LEGJAVA FÓRUM Turizmus a Duna mentén A DUNA LEGJAVA FÓRUM Turizmus a Duna mentén Dr. Szűcs Lajos, elnök 1 A horgászat jelene és jelentősége Magyarországon 1. A szektor a családtagokkal együtt 1 millió embert érint, gondoljunk a közös rekreációra,

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Halgazdálkodási jog ingyenes haszonbérbe adásáról

ELŐTERJESZTÉS. Halgazdálkodási jog ingyenes haszonbérbe adásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Gorzsás Anita ELŐTERJESZTÉS Halgazdálkodási jog ingyenes haszonbérbe adásáról Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának 2008. évi határozatairól 2008. január 17. 1/2008. (01.17.) sz. FEB Határozat: A FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottsága úgy dönt, hogy a

Részletesebben

TERVEZET A TERMÉSZETES VÍZI HALGAZDÁLKODÁS ÚJ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓJÁRA. Bardócz Tamás Halgazdálkodási és HOP IH osztály

TERVEZET A TERMÉSZETES VÍZI HALGAZDÁLKODÁS ÚJ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓJÁRA. Bardócz Tamás Halgazdálkodási és HOP IH osztály TERVEZET A TERMÉSZETES VÍZI HALGAZDÁLKODÁS ÚJ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓJÁRA Bardócz Tamás Halgazdálkodási és HOP IH osztály Miért? Érdekeltek nem elégedettek a jelenlegi szabályozással Változó társadalmi

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról

Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzatáról A köztulajdonban álló gazdasági társaságok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 23-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Szociális feladatellátás átszervezése Iktatószám: 9672/2011. Melléklet:

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 31/2017.(IV.26.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a Rác Dénes helyettes lelkész, a Nagysimonyi Evangélikus Egyházközség Sitkei Evangélikus Leányegyházközösségének

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. közötti

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet) 12/2011. (I.20.) Kt. határozat melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet) amely létrejött egyfelől Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata (1173 Budapest, Pesti út 165., adószám:

Részletesebben

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Belépési sorszám: TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Tanácsadás telefonon, írásban: Telefon: 237-9826, 237-9800/147 Telefax: 237-9821

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 29-EI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 29-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet. a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról

314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet. a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról A Kormány a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 71. 2. pontjában, a 15. tekintetében a közigazgatási

Részletesebben

Határozati Javaslatok

Határozati Javaslatok Határozati Javaslatok Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége 2019. évi rendes évi Közgyűlésére Az Alapszabály és Tagdíj mértékének változására vonatkozóan 2019. május 2. (csütörtök)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 26/2017. /XI.29./ számú képviselő-testületi határozat Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete Bögöt község településképi rendeletének előkészítésével az Archit Kft-t (9700 Szombathely, Tulipán u.

Részletesebben

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008.

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat az Arany János Általános Iskola és a Scheiling Kft. közötti, határozatlan idejű bérleti szerződés jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. január 30. napján megtartott zárt üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterem Jelen vannak: Bukodi Károly

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat az Ipari Park fejlesztési területén ingatlan értékesítésére

TÁRGY: Javaslat az Ipari Park fejlesztési területén ingatlan értékesítésére AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 145. MELLÉKLET : 2 db TÁRGY: Javaslat az Ipari Park fejlesztési területén ingatlan értékesítésére E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 26-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 73/2012. (III. 27.)

Részletesebben

Magyar Országos Horgász Szövetség Dr. Dérer István, elnökhelyettes. VI. Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozó

Magyar Országos Horgász Szövetség Dr. Dérer István, elnökhelyettes. VI. Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozó Magyar Országos Horgász Szövetség Dr. Dérer István, elnökhelyettes VI. Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozó 1 A horgászat jelene és jelentősége Magyarországon 1. A családtagokkal együtt 1

Részletesebben

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának A Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE 2011. TARTALOMJEGYZÉK 1. Felelős műszaki vezetői és építési

Részletesebben

Gazdálkodási szabályzat

Gazdálkodási szabályzat Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség Gazdálkodási szabályzat Jóváhagyta az MFSZ Elnöksége E2/2017 számú határozatával TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 1 2. A SZABÁLYZAT HATÁLYA... 1 3.

Részletesebben

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat Ezen szabályzat továbbadása az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár írásos engedélye nélkül nem megengedett. TARTALOMJEGYZÉK 1 A SZABÁLYZAT CÉLJA...3

Részletesebben

A halgazdálkodást érintő aktuális jogszabály-változások

A halgazdálkodást érintő aktuális jogszabály-változások A halgazdálkodást érintő aktuális jogszabály-változások Csörgits Gábor Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály VI. Gödöllői Halászati- Horgászati Szakember találkozó Szent István Egyetem, Gödöllő 2016.

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat a WABERER S INTERNATIONAL Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1239 Budapest, Nagykőrösi út 351.) 2018. április 16-án 14:06 órai kezdettel a Lurdy Konferencia-

Részletesebben

Előterjesztés. Bicskei Barátság Horgász Egyesület támogatási kérelméről

Előterjesztés. Bicskei Barátság Horgász Egyesület támogatási kérelméről Előterjesztés Bicskei Barátság Horgász Egyesület támogatási kérelméről 1. előterjesztés száma: 252/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Kollár-Vincze Viktória 3. előterjesztést készítésében közreműködő

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA Levél: 1242 Budapest 5, Pf. 498.; Tel.: ,

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA Levél: 1242 Budapest 5, Pf. 498.; Tel.: , Jegyzőkönyv Amely készült 2016.11.22-én 09.00 órai kezdettel elnökségi ülésén, elektronikus formában a Google Hangouts alkalmazásával. Jelen vannak: dr. Agárdi Tamás elnök dr. Horváth Csaba elnökhelyettes

Részletesebben

A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság 2005. május 24. napján megtartásra került éves rendes közgyulésének határozatai

A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság 2005. május 24. napján megtartásra került éves rendes közgyulésének határozatai A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság 2005. május 24. napján megtartásra került éves rendes közgyulésének határozatai 1/2005. számú határozata A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság Közgyulése az

Részletesebben

Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása

Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása Tisztelt

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bírósági közvetítés

Részletesebben

,,,..a ri1valala. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról

,,,..a ri1valala. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról ,,,..a ri1valala,éultic]nysz8rr1: ` G 9 8 Érkezett 2015 OKT 2,7. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról A halgazdálkodásról és a hal védelmér

Részletesebben

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2014.

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2014. Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2014. Tiszafüred, 2015. május 18. KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2014. ÉV 1. A szervezet azonosító adatai név: Tisza-tavi Sporthorgász,

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG. A titkárság működésének szabályzata

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG. A titkárság működésének szabályzata MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A titkárság működésének szabályzata (Az Ügyrend 3. melléklete) 2012. I. fejezet A titkárság jogállása 1. A Társaság az alapszabályban megfogalmazott céljának megvalósítása érdekében,

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK JEGYZÉKE

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK JEGYZÉKE KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK JEGYZÉKE a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület (a továbbiakban: DA-RIÜ KhE./Egyesület) Közgyűlésének 2011. május 30-án hozott határozatairól 1/2011. (V.

Részletesebben

A szociális szövetkezeteket érintő pénzügyi-számviteli szabályok és azokat érintőmódosulások

A szociális szövetkezeteket érintő pénzügyi-számviteli szabályok és azokat érintőmódosulások A szociális szövetkezeteket érintő pénzügyi-számviteli szabályok és azokat érintőmódosulások Szombathely, 2013. május 6. Készítette: Berényiné Bosch Cecília 1 Alapítási, bejegyzési eljárás jogi szabályai

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ Ikt.sz:. /2017. 1. sz. Melléklet Polgár Város Önkormányzata és a Polgári Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről

Részletesebben

MMK Küldöttgyűlési határozatok

MMK Küldöttgyűlési határozatok MMK Küldöttgyűlési határozatok 2016 2016. május 21. 1/2016. (V.21.) MMK Küldöttgyűlési határozat A Magyar Mérnöki Kamara 2016. május 21-i Küldöttgyűlése határozatképes. A szavazati joggal rendelkező 284

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 212/2017. (XII. 28.) számú határozata

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 212/2017. (XII. 28.) számú határozata Tárgy: Napirend elfogadása 212/2017. (XII. 28.) számú határozata A Képviselő-testület az alábbi napirendet fogadta el: 1. Települési Arculati Kézikönyv elfogadása 2. Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 17-én tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 17-én tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról Füzesgyarmat Város Önkormányzat POLGÁRMESTERE 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló TÁRSADALMI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE: MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG TÁRSADALMI SZERVEZET CÍME: 1124 BUDAPEST, KOROMPAI U. 17. Statisztikai számjel: 19815857911252301 Egyszerűsített éves beszámoló 2015.12.31

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai

Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 12-ei rendes, nyílt ülésének határozatai 51/2011. (IV. 12.) számú Képviselő-testületi határozat Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 27- én, 15 óra 30 perctől megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint. A polgármester megállapítja a határozatképességet. A képviselőtestület ülése

Részletesebben

A 30/2013. (XII. 16.) MNB

A 30/2013. (XII. 16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 30/2013. (XII. 16.) MNB rendelete16 a befektetési alapokkal összefüggő bejelentési kötelezettségek teljesítésének tartalmi és formai feltételeiről A Magyar Nemzeti Bankról

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: A Békés Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérelme Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

. NAPIREND Előterjesztés Salföld Község képviselő-testület 2015. március 31-i ülésére

. NAPIREND Előterjesztés Salföld Község képviselő-testület 2015. március 31-i ülésére . NAPIREND Előterjesztés Salföld Község képviselő-testület 2015. március 31-i ülésére Tárgy: Gázló Környezet- és Természetvédő Egyesület támogatási kérelme Előterjesztő: Fábián Gusztáv polgármester Előkészítette:

Részletesebben

ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA. 1.. A fegyelmi szabályzat célja

ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA. 1.. A fegyelmi szabályzat célja ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA 1.. A fegyelmi szabályzat célja A szabályzat szankciórendszerén keresztül biztosítani az egyesület tagsága számára az egyesületi élet zavartalan működését,

Részletesebben

MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv)

MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv) 2004.03.01 MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) Elnöksége (a továbbiakban: elnökség) a sportról szóló

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2007. április 12. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése...3 1. A HTE képviselete...3 2. Titkárság...3 3. Ügyvezető

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11.

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Hivatalos

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Juhász-Nagy Judit befektetés-szervezési vezető Barcika Centrum Kft.

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Juhász-Nagy Judit befektetés-szervezési vezető Barcika Centrum Kft. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Juhász-Nagy Judit befektetés-szervezési vezető Barcika Centrum Kft. Tárgy: Javaslat a horgász területi engedélyek térítési díjának meghatározására,

Részletesebben

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról? A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról? A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról? A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság június 16-án tartott rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság június 16-án tartott rendkívüli ülésén. Jegyzőkönyv Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2015. június 16-án tartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részéről:

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról? A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról? A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról? A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység,

Részletesebben

34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat

34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat 34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul a Hajdúnánási Református Egyházközség (4080 Hajdúnánás, Kossuth u. 2. szám) Épületenergetikai

Részletesebben

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt április 26-i közgyűlésének határozatai

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt április 26-i közgyűlésének határozatai A 2017. április 26-i közgyűlésének határozatai 1/2017. SZÁMÚ HATÁROZAT: A Közgyűlés elfogadta, hogy a szavazás egyidejű, nyílt szavazással, elektronikus szavazatszámláló rendszerrel történjen. 2/2017.

Részletesebben

FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelőbizottságának évi határozat gyűjteménye

FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelőbizottságának évi határozat gyűjteménye FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelőbizottságának 2018. évi határozat gyűjteménye 2018. január 12. 1/2018. (01.12.) sz. Felügyelőbizottsági határozat: A FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelőbizottsága a Társaság

Részletesebben

Határozatok. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről

Határozatok. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről Határozatok a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről 1/2013 (V. 30.) sz. közgyűlési határozat jegyzőkönyv-vezetőnek dr. Jankai Norbertet,

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013..

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013.. HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2013.. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése... 3 1. A HTE képviselete... 3 2. Titkárság... 3 3. Ügyvezető

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita Előterjeszti:Mezőfi

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

A BETÉTI TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A BETÉTI TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A BETÉTI TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA Társasági szerződés Alulírott tagok, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.) mellékletét

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Mintacím szerkesztése

Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Mintacím szerkesztése Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) bemutatása Budapest, 2012. május 16. Az Mintacím OHÜ külső szerkesztése működési modellje Nemzetgazdasági

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL, A VAGYONTÁRGYAK FELETTI TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSÁRÓL A 15/1996. (IV. 30.) 3, A 7/1998.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14.-én de. 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14.-én de. 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14.-én de. 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Mikáczó László Ferenc alpolgármester Czigle

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya:komló, Templom tér 2. sz. alatti (512. hrsz.) ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2016.

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2016. Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 216. Tiszafüred, 217. május 25. 1 KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 216. ÉV 1. A szervezet azonosító adatai név: Tisza-tavi Sporthorgász,

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületek bérbe-, használatba- és haszonbérbe adására vonatkozó eljárási

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Éves rendes Küldöttközgyűlés Napirend és határozati javaslatok 2014 A Küldöttközgyűlés napirendje 1. Az MLSZ tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámoló elfogadása 2. A

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2./ 2011. évi számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés előterjesztés és elfogadása Ea.: Csontosné Lakatos Gabriella titkár

Jegyzőkönyv. 2./ 2011. évi számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés előterjesztés és elfogadása Ea.: Csontosné Lakatos Gabriella titkár Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége 5520 Szeghalom, Tildy Z. u. 15-17. Web: www.sarreticivilek.hu 06-30/399-7977 Jegyzőkönyv Készült: 2011. 03. 04. (péntek) 15.30 órától megtartott közgyűlésen.

Részletesebben

Javaslat a Soroksári Sportcsarnok NKft. alapító okiratának módosítására

Javaslat a Soroksári Sportcsarnok NKft. alapító okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Sportcsarnok NKft. alapító okiratának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 23-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közművelődési megállapodás megkötése a Zrínyi klub üzemeltetésére

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Alsónémedi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fő út 58. Jegyzőkönyvi kivonat Alsónémedi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 13-i ülésének jegyzőkönyvéből 219/2011. (IX.13.)

Részletesebben