F E L H A S Z N Á L Á S I S Z E R Z Ő D É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "F E L H A S Z N Á L Á S I S Z E R Z Ő D É S"

Átírás

1 1 F E L H A S Z N Á L Á S I S Z E R Z Ő D É S Amely létrejött egyrészről az O k t a t á s i H i v a t a l (székhely: 1055 Budapest, Szalay u , képviseli: Dr. Gloviczki Zoltán, elnök, adószám: , bankszámlaszám: ) mint Felhasználó (továbbiakban: Felhasználó) és a(z) (székhely: cégjegyzékszám: képviseli: adószám: bankszámlaszám:,,,, ) mint Szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató) Felhasználó és Szolgáltató a továbbiakban együttesen: Felek között a keltezés szerinti helyen és napon az alábbi feltételekkel: 1. Előzmények 1.1. Szerződő Felek megállapítják, hogy Felhasználó a közbeszerzésekről szóló évi CXLIII. törvény (továbbiakban: Kbt.) 98. (2) bekezdés c) pontja alapján hirdetmény nélküli tárgyalásos Közbeszerzési Eljárást folytatott le Vagyoni értékű jogok, elektronikus tankönyvek közzététele, felsőoktatási szakkönyvek közreadási jogának beszerzése a Digitális Tankönyvtár állományának bővítésére III. elnevezéssel felhsználási szerződés megkötése céljából. Felhasználó Szolgáltatót hirdette ki a közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjének az 1. / 2. közbeszerzési rész tekintetében (nem releváns törlendő), Felek ennek alapján kötik meg jelen felhasználási szerződést egymással.

2 Felek jelen szerződést a Közbeszerzési Eljárásban a Felhasználó, mint ajánlatkérő felhívása és a további közbeszerzési dokumentumok, valamint a Szolgáltató, mint nyertes ajánlattevő ajánlata szerint kötik meg. Ezen alapdokumentumok a jelen szerződés elválaszthatatlan részét képezik. 2. A szerződés alapjául szolgáló okiratok, dokumentumok 2.1 Az alább felsorolt okiratokat, dokumentumokat úgy kell tekinteni, mint amelyek a jelen szerződéssel együttesen értelmezendők, nevezetesen: a) a Közbeszerzési Eljárás ajánlattételi felhívása (és annak módosítása, amennyiben sor került a módosítására), b) a Közbeszerzési Eljárás során kiadott közbeszerzési dokumentumok és az annak részét képező műszaki leírás, c) a Közbeszerzési Eljárásban a lebonyolító által az ajánlattevőknek megküldött kiegészítő tájékoztatás (amennyiben ilyen kiadásra került), d) a Szolgáltató által a Közbeszerzési Eljárásban benyújtott ajánlat. 2.2 A dokumentumok egymást kiegészítik, és kölcsönösen magyarázzák, de kétértelműség és eltérések esetén a szerződés értelmezése szempontjából a jelen szerződéses megállapodásban rögzített feltételekhez képest az ajánlattételi felhívás tartalma a mértékadó. 3. A szerződés tárgya 3.1. Jelen szerződés tárgya az Ajánlattételi felhívásban és a jelen megállapodás 1. számú mellékleteként csatolt műszaki leírásban meghatározott feladatok ellátása. Ennek alapján Szolgáltató vállalja, hogy a jelen szerződés 3.2. pontjában meghatározott felsőoktatási tankönyv elektronikus (online) közzétételi jogát az elektronikus állományok átadásának napjától számított 7 évre biztosítja a Digitális Tankönyvtárban történő közzétételre. A jelen pontban foglalt tevékenységgel szemben támasztott részletes műszaki paramétereket és követelményeket a szerződés 1. sz. mellékletét képező műszaki leírás (a továbbiakban: Műszaki leírás) tartalmazza A teljesítés alapjául szolgáló mű: Babbie, Earl: A társadalomtudományi kutatás gyakorlata. Balassi Kiadó Kft., / Győrffy György: István király és műve. Balassi Kiadó Kft., (nem releváns rész törlendő)

3 3 4. A teljesítés, felek jogai és kötelezettségei 4.1. A teljesítés helye, ideje Szerződő Felek megállapodnak, hogy a teljesítés helye Felhasználó székhelye: 1055 Budapest, Szalay u Szerződő felek megállapodnak, hogy a 3.1. pontban meghatározott elektronikus állományt Szolgáltató köteles jelen szerződés megkötésétől számított 30 (harminc) napon belül Felhasználó részére 2 példányban (egy példány biztonsági másolat) adathordozón, a szerződés mellékletét képező Műszaki leírásban szereplő műszaki paramétereknek megfelelően átadás-átvételi elismervénnyel átadni. Felek megállapodnak, hogy Szolgáltató előteljesítésre jogosult A felek jogai és kötelezettségei Felhasználó a szerződés teljesítése során részére átadott állományok informatikai ellenőrzésére az átadástól számított 10 napon belül jogosult. Az informatikai ellenőrzés eredményéről Felhasználó validálási jegyzőkönyvet készít, amelyet hiba megállapítása esetén megküld a Szolgáltatónak. Szolgáltató köteles a Felhasználó által részére megküldött validálási jegyzőkönyvben feltárt hibák kijavításáról a jegyzőkönyv átvételétől számított 10 napon belül gondoskodni, és a hibátlan elektronikus állományt adathordozón Felhasználó részére ismételten átadni Jelen szerződés alapján Felhasználó köteles a szerződés teljesítésének elismeréséről (teljesítésigazolás) vagy az elismerés megtagadásáról legkésőbb a Szolgáltató teljesítésétől vagy az erről szóló írásbeli értesítés kézhezvételétől számított 15 (tizenöt) napon belül írásban nyilatkozni Felhasználó jogosult a jelen szerződés tárgyát képező gyűjtemény tartalmának jelen szerződésben foglaltak szerinti felhasználására Felhasználó köteles a jelen szerződés teljesítésével összefüggésben minden olyan lényeges információt Szolgáltató rendlelkezésére bocsátani, amely információk a szerződésszerű teljesítéshez elegendőek és szükségesek Felhasználó köteles a jelen szerződés 5.1. pontjában rögzített felhasználási díj összegét szerződésszerű teljesítés esetén Szolgáltató részére megfizetni Szolgáltató köteles Felhasználó céljával összhangban, a lehető legmagasabb színvonalon teljesíteni az alábbiak szerint: a) Szolgáltató jelen szerződés megkötésétől számított 30 (harminc) napon belül biztosítja a jelen szerződés 3.2. pontjában meghatározott mű teljes tartalmának Felhasználó részére digitális adathordozón történő átadását.

4 4 b) Biztosítja jelen szerződésben meghatározott felhasználási jogosultságok gyakorlását a szerződés teljes idejére szólóan Szolgáltató köteles a Felhasználó céljának teljes körű kielégítéséhez szükséges szakmai tapasztalatot biztosítani jelen szerződés teljes időtartama alatt Szolgáltató a jelen szerződés tárgyát képező szolgáltatás tekintetében szavatolja, hogy az teljes mértékben megfelel a Műszaki leírásban meghatározott követelményeknek Szolgáltató köteles mindazon tevékenység ellátására, a jelen szerződés tárgya szerinti szakmai szokások figyelembevételével, amely a felhasználás szerződésszerű biztosítása érdekében szükséges Szolgáltatót kártérítési kötelezettség terheli Felhasználó jelen szerződésből fakadó jogainak gyakorlása során érdekkörében - harmadik személy szellemi alkotásához fűződő jogának sérelméből adódóan - felmerülő veszteségért, kárért, költségért és egyéb kiadásokért (beleértve az ésszerű mértékű ügyvédi költsége(ke)t is), továbbá köteles a Felhasználóval együttműködni, és az esetleges kártérítési igény felmerülése esetén a kár enyhítésében közreműködni Amennyiben a jelen szerződés teljesítésében jelentkező hiba szerzői vagy olvasói észrevétel alapján válik ismertté, úgy Szolgáltató köteles a felmerülő javításokat, kiegészítéseket elvégezni. Az ennek eredményeképpen felmerülő esetleges többletszolgáltatás ellenértékeként Szolgáltató további díjigény követelésére nem jogosult A teljesítés során a Szolgáltató a Közbeszerzési Eljárásban alvállalkozókat is bevonhat, amennyiben az igénybe venni kívánt alvállalkozóit a Kbt 138. (3) bekezdése szerint azokat bejelentette. Szolgáltató teljes felelősséggel tartozik az általa megbízott alvállalkozók, egyéb közreműködők tevékenységéért. Az alvállalkozók és egyéb közreműködők igénybevételére a Kbt.-ben foglaltak alapján kerülhet sor. 5. Fizetési feltételek 5.1. Szerződő Felek megállapodnak, hogy Szolgáltató szerződésszerű teljesítés esetén nettó,- Ft + Áfa, azaz nettó. forint + Áfa összegű felhasználói díjra jogosult Felhasználó előlegfizetési lehetőséget nem biztosít Szolgáltató számlát a teljesítésigazolás alapján állíthat ki. Felhasználó a szerződésben meghatározott módon és tartalommal történő teljesítést követően, számla ellenében, a Kbt (1) (6) és (11) bekezdéseiben, az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A..-a és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:130. (1) (2) bekezdéseiben meghatározottak szerint fizeti meg

5 5 Szolgáltató részére az ellenértéket, a Szolgáltató jelen szerződés fejlécében megjelölt pénzforgalmi számlájára történő átutalással, a számla kézhezvételétől számított 30 napos fizetési határidővel. A fizetési számlák közötti elszámolás útján teljesített fizetést akkor kell megtörténtnek tekinteni, amikor a pénzintézet a fizetésre kötelezett fizetési számláját megterheli A számla meg kell, hogy feleljen a számvitelről szóló a évi C. törvény és az általános forgalmi adóról szóló évi CXXVII. törvény előírásainak, valamint a vonatkozó egyéb hatályos jogszabályi előírásoknak. Szolgáltató a számla mellé köteles csatolni a Felhasználó által elfogadott és aláírt teljesítésigazolást. A számlának tartalmaznia kell a teljesítés időpontját, a fizetés módját és határidejét, a szerződés iktatószámát Amennyiben a Szolgáltató a számlát nem a fentiek figyelembevételével küldi meg, az a számla kiegyenlítés nélküli visszaküldését vonja maga után, és az ebből eredő Felhasználónál vagy harmadik személynél felmerülő károkért Szolgáltatót terheli a felelősség Szolgáltató vállalja, hogy nem fizet, illetve számol el a szerződés teljesítésével összefüggésben olyan költségeket, melyek a Kbt. 62. (1) bekezdés k) pont ka)-kb) alpontja szerinti feltételeknek nem megfelelő társaság tekintetében merülnek fel, és melyek a Szolgáltató adóköteles jövedelmének csökkentésére alkalmasak Szolgáltató vállalja, hogy a szerződés teljesítésének teljes időtartama alatt tulajdonosi szerkezetét a Felhasználó számára megismerhetővé teszi és a pont e) alpontja szerinti ügyletekről a Felhasználót haladéktalanul értesíti Szerződő Felek rögzítik, hogy a 5.1. pont szerinti felhasználói díj a jelen szerződés teljesítésével összefüggésben felmerülő valamennyi díjat és költséget magába foglal, melyre tekintettel Szolgáltató ezen összegen felül semmilyen fizetési igényt Felhasználóval szemben nem érvényesíthet. 6. A szerződést biztosító mellékkötelezettségek 6.1. Késedelmi kötbér Amennyiben Szolgáltató olyan okból, amelyért felelős elmulasztja a jelen szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését a vállalt teljesítési határidőn belül, úgy Felhasználó a szerződésszegésből fakadó egyéb kárrendezésekre vonatkozó igényei mellett késedelmi kötbérre jogosult. Felhasználó a kötbért meghaladó kárát is érvényesítheti Szolgáltatóval szemben Amennyiben Szolgáltató olyan okból, amelyért felelős a jelen szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését illetően késedelembe esik, úgy Felhasználó jogosult a

6 6 késedelembe esés időpontjától kezdődően késedelmi kötbérigénnyel fellépni Szolgáltatóval szemben Szolgáltató a szerződésben vállalt szolgáltatásának késedelmes teljesítése esetén a késedelmi kötbér érvényesítését elfogadja, amelynek mértéke naptári naponként a jelen szerződés 5.1. pontjában meghatározott teljes nettó ellenérték 1 (egy) százaléka minden megkezdett késedelemmel érintett naptári nap után, azzal, hogy a késedelmi kötbér maximuma a szerződés teljes nettó ellenértékének 10 (tíz) százaléka. A kötbérmaximum elérése súlyos szerződésszegésnek minősül, amelynek esetén Felhasználó a szerződést azonnali hatállyal felmondhatja (szankciós felmondás), illetve amennyiben még nem történt teljesítés a szerződéstől elállhat, és meghiúsulási kötbért érvényesíthet Szolgáltató mentesül a késedelmi kötbérfizetési kötelezettség alól, ha szerződésszegését kimenti Felhasználónak jogában áll az esedékessé vált, elismert kötbért az ellenértékbe a pénzügyi teljesítéskor beszámítani A késedelmi kötbér a teljesítési határidő lejártát követő napon válik esedékessé Késedelmes teljesítés esetére kikötött kötbér megfizetése nem mentesít a szerződés teljesítése alól Meghiúsulási kötbér Amennyiben a szerződés olyan okból hiúsul meg, amelyért Szolgáltató felelős, úgy Felhasználó meghiúsulási kötbérre jogosult. Szolgáltató a meghiúsult teljesítés esetén a meghiúsulási kötbér érvényesítését elfogadja A meghiúsulási kötbér összege a jelen szerződés 5.1. pontjában meghatározott teljes nettó ellenérték 10 (tíz) százaléka Szolgáltató mentesül a meghiúsulási kötbérfizetési kötelezettség alól, ha szerződésszegését kimenti A meghiúsulási kötbér érvényesítése kizárja a meghiúsulást megelőzően felmerült késedelmi kötbér érvényesítését Amennyiben Szolgáltató a saját érdekkörében felmerülő körülményre figyelemmel előreláthatóan nem tudja a jelen szerződés szerinti felhasználási jogot a pont szerinti határidő szerint biztosítani, úgy köteles ezen körülményt Felhasználóval haladéktalanul, írásban ismertetni. Jelen pont szerinti tájékoztatási kötelezettség nem érinti Felhasználó azon jogát, hogy az 6.1. pont szerinti kötbérigényét érvényesítse.

7 7 7. A szerződés hatálya, megszűnése 7.1. Szerződő Felek jelen szerződést az elektronikus állomány átadásának napjától számított 7 éves határozott időtartamra kötik meg Jelen szerződés megszűnik a 7.1. pontban írt időtartam elteltével Felek megállapodnak, hogy a jelen Szerződés felmondására a jogszabályban előírt kötelező felmondási eseteken túlmenően - kizárólag a másik Fél súlyos szerződésszegése esetén kerülhet sor Szerződő Felek megállapodnak, hogy jelen szerződés a határozott idő lejárta előtt rendes felmondással nem szüntethető meg. Jelen szerződés a másik félhez intézett, egyoldalú írásbeli nyilatkozattal, rendkívüli felmondás útján szüntethető meg, amennyiben a másik fél jelen szerződés alapján fennálló lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi. Ilyen súlyos szerződésszegésnek minősül, ha: a) Felek valamelyike ellen felszámolási eljárás vagy végelszámolás indult, vagy egyébként fizetésképtelenné vált; b) Szolgáltató a pontban rögzített határidő tekintetében 10 napot meghaladóan késedelembe esik; c) Szolgáltató olyan jelen szerződésbe vagy jogszabályba ütköző magatartást tanúsít, amely súlyosan sérti vagy veszélyezteti a szerződésszerű teljesítést, illetőleg szerződésszegésének jellege okán a jogviszony további fenntartása Felhasználótól nem várható el ésszerűen; d) ha Szolgáltató elmulasztja a szerződésből adódó egyéb kötelezettségének (kötelezettségeinek) teljesítését, és Szolgáltató a mulasztását nem hozza helyre Felhasználó mulasztási értesítésének kézhezvételétől számított 15 napon belül, e) ha Szolgáltatóban közvetetten vagy közvetlenül 25%-ot meghaladó tulajdoni részesedést szerez valamely olyan jogi személy vagy személyes joga szerint jogképes szervezet, illetőleg a Szolgáltató közvetetten vagy közvetlenül 25%-ot meghaladó tulajdoni részesedést szerez valamely olyan jogi személyben vagy személyes joga szerint jogképes szervezetben, amely tekintetében fennáll a Kbt. 62. (1) bekezdés k) pont kb) alpontjában meghatározott feltétel, f) ha a Felhasználó az általa jóváhagyott számlát annak fizetési határidején túl, újabb 30 (harminc) napos fizetési határidőn belül sem egyenlíti ki A 7.4. pont e) alpontja szerinti esetben a Felhasználó jogosult és egyben köteles a szerződést felmondani, ha szükséges olyan határidővel, amely lehetővé teszi, hogy a Felhasználó a szerződéssel érintett feladata ellátásáról gondoskodni tudjon. A 7.4. pont

8 8 e) alpontja szerinti felmondás esetén a Szolgáltató a szerződés megszűnése előtt már teljesített szolgáltatás szerződésszerű pénzbeli ellenértékére jogosult Bármely nem szerződésszerű teljesítés jogi fenntartás nélküli elfogadása a Felhasználó részéről nem értelmezhető joglemondásként azon igényről vagy igényekről, amelyek a Felhasználót szerződésszegés következményeként megilletik Jelen szerződés kizárólag írásban, a Felek közös akaratával és cégjegyzésre jogosult képviselőinek aláírásával módosítható Jelen szerződést a Kbt. előírásainak megfelelően, a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződések módosítására vonatkozó szabályok betartásával lehet módosítani. A szerződés módosítására a Kbt a irányadó. 8. Vis maior 8.1. A Szolgáltató mentesül az általa okozott károkért való felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a szerződésszegést ellenőrzési körén kívül eső, a szerződéskötés időpontjában előre nem látható körülmény okozta (pl. természeti katasztrófa robbanás, tűz, természeti csapás, felkelés, zavargások, polgári engedetlenség, szabotázs, terrorcselekmény, forradalom vagy háborús események, stb.) és nem volt elvárható, hogy a körülményt elkerülje vagy a kárt elhárítsa (vis maior) Vis maiorra Szolgáltató csak akkor hivatkozhat, ha haladéktalanul ajánlott levélben értesíti Felhasználót a vis maior tényéről, okáról és valószínű időtartamáról. Amennyiben Felhasználó egyéb irányú írásos utasítást nem ad, Szolgáltatónak tovább kell teljesítenie szerződéses kötelezettségeit, amennyiben az ésszerűen lehetséges, és meg kell keresnie minden ésszerű alternatív módot a teljesítésre, melyet a vis maior esete nem gátol A szerződésben foglalt határidők a vis maior időtartamával meghosszabbodnak. Amennyiben a vis maior időtartama meghaladja a 90 napot, Felhasználónak jogában áll a szerződésben nem teljesített résztől elállni a hátrányos jogi következmények nélkül oly módon, hogy Szolgáltatóhoz erről értesítést küld. 9. Együttműködés, kapcsolattartás és kommunikáció 9.1. Felek együttműködése Felek kifejezik azon készségüket, hogy a szerződés teljesítése érdekében szorosan együttműködnek, melyre tekintettel: a) kölcsönösen és haladéktalanul egymás tudomására hozzák azon értesüléseket, tényeket, körülményeket, amelyek a teljesítést zavarják, vagy zavarhatják,

9 9 b) kölcsönösen, illetve külön-külön is megteszik azokat az intézkedéseket, amelyek a szerződésszerű teljesítést akadályozó körülmények elhárításához szükségesek A hagyományos levelezésen túl szerződő Felek a gyors információcsere miatt a kapcsolatot en is tartják Felek szabályszerű írásbeli közlésnek tekintik a faxon elküldött írásbeli üzeneteket is. Kétség esetén mind levél, mind fax esetében a küldő felet terheli annak a bizonyítása, hogy a másik fél részére az üzenetet elküldte. Az üzenet megküldése bizonyítható ajánlott postai küldemény esetén feladóvevénnyel, hiba és megszakításmentes adást tartalmazó faxigazoló jelentéssel. Felek ugyanakkor kötelezik magukat arra, hogy a szerződés teljesítése szempontjából különösen fontos iratokat (számla, bizalmas iratok) személyesen, illetve ajánlott, tértivevényes levél útján juttatják el a címzett részére Elektronikus úton csak olyan információátadásra kerülhet sor, amelyhez közvetlenül jogkövetkezmény nem fűződik Felek kapcsolattartása A felek által kapcsolattartásra kijelölt személyek és elérhetőségeik: Felhasználó részéről: név: Rábai Cecília értesítési cím 1055 Budapest, Szalay utca telefon: rabai.cecilia@oh.gov.hu Szolgáltató részéről: 1 név: értesítési cím: telefon: 1 Szerződéskötéskor kitöltendő rész

10 A kapcsolattartó személyében történő változásról a Felek kötelesek egymást 2 (kettő) munkanapon belül írásban értesíteni Felek megállapodnak, hogy az egymás közötti kommunikáció során a joghatás kiváltására alkalmas információközlésnek a fax, vagy tértivevényes levél útján közölt adatok továbbítását fogadják el Felek kifejezetten megállapodnak egymással, hogy a fentiek szerinti tértivevényes, ajánlott levél (a továbbiakban: Levél) esetében, a Levelet a kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni, ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a címzett a Levelet a postai értesítés ellenére nem vette át ( nem kereste jelzés). A Levelet kézbesítettnek kell tekinteni abban az esetben is, ha a címzett az átvételt megtagadta ( átvételt megtagadta jelzés). A Levelet kézbesítettnek kell tekinteni továbbá akkor is a fentiek szerinti időpontban, ha az átvétel egyéb okból hiúsult meg ( elköltözött, címzett ismeretlen, kézbesítés akadályozott jelzések) Felek rögzítik, hogy a jelen szerződésben meghatározott határidőbe vagy időtartamba a kezdőnap nem számít bele. Kezdőnap az a nap, amelyre a határidő megkezdésére okot adó cselekmény vagy egyéb körülmény esik. A hónapokban vagy években megállapított határidő azon a napon jár le, amely számánál fogva a kezdőnapot követő napnak megfelel; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napján. Ha a határidő utolsó napja nem munkanapra esik, a határidő csak az ezt követő legközelebbi munkanapon jár le. 9. Titoktartás 9.1. Felek a jelen szerződéssel, illetve az annak során teljesített szolgáltatással kapcsolatosan kölcsönösen kijelentik, hogy a teljesítés során vagy egyéb módon tudomásukra jutott minden információt és adatot bizalmasan kezelnek és megőriznek, ezeket a másik fél előzetes, írásbeli hozzájárulása hiányában egyik fél sem hozza nyilvánosságra vagy illetéktelen harmadik személy tudomására. Szolgáltató a birtokába került információkat kizárólag a jelen szerződésben meghatározott feladatok teljesítése érdekében használhatja fel Felek rögzítik, hogy a titoktartási rendelkezések megszegése esetén a Felhasználó jogosult jelen szerződést azonnali hatállyal felmondani, illetve választása szerint a Ptk. 6:140. -ának (1) bekezdésére figyelemmel attól egyoldalú írásbeli nyilatkozattal elállni. A felmondás, illetve az elállás nem zárja ki a titoktartási kötelezettség megszegésére irányadó egyéb polgári- vagy büntetőjogi szankciók alkalmazását.

11 Szolgáltató vállalja, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény 27. (3) bekezdésére figyelemmel üzleti titok címen nem tagadja meg a tájékoztatást a jelen szerződés lényeges tartalmáról. Szolgáltató jelen szerződés aláírásával tudomásul veszi, hogy nem minősül üzleti titoknak az az adat, amelynek megismerését vagy nyilvánosságra hozatalát törvény közérdekből elrendeli Szolgáltató tudomásul veszi, hogy a Felhasználó jelen szerződést a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázisban közzéteszi a Kbt. 43. (1) bekezdés d) pontja alapján, azon részeinek kivételével, amelyeket a Szolgáltató a Közbeszerzési Eljárás során üzleti titoknak minősített, feltéve, hogy azok nem ellentétesek a Kbt. 44. (3) bekezdésével. 10. Szavatosság és garanciális feltételek Szolgáltató kijelenti és szavatolja, hogy a jelen szerződés tárgyát képező mű jogtiszta, azzal összefüggésben harmadik személynek nincs olyan joga, amely Felhasználó felhasználási jogát akadályozná vagy korlátozná Szolgáltató a jelen szerződés tárgya vonatkozásában a Felhasználónak korlátlan területi hatályú, nem kizárólagos, folyamatos (a szerződés hatályának teljes tartamára szóló), Szolgáltató előzetes hozzájárulása alapján harmadik személy részére átengedhető felhasználási jogot biztosít a szerzői művek nyilvánossághoz történő közvetítésére, nonprofit kutatási és oktatási céllal. Szolgáltató előzetes hozzájárulása esetén a Felhasználó egyedi esetekben engedélyezheti a felsőoktatási intézmények számára, hogy beépítsék a gyűjtemény egyes szerzői műveire mutató linkeket elektronikus tananyagaikba és tárolóikban, kurzusmenedzsment eszközeibe, oktatói honlapokba Felhasználó nem jogosult lerövidíteni, módosítani, vagy bármiféle származtatott munkát készíteni a szerződés tárgya szerinti szerzői mű tartalma alapján, illetőleg eltüntetni, lefedni, vagy módosítani a szerzői jogokra vonatkozó felhívást, vagy bármilyen más jogi nyilatkozatot, amely az egyes szerzői művekben szerepel. 11. A vitás kérdések rendezése A Felek jelen szerződés teljesítése során törekednek az esetleges vitás kérdések tárgyalásos úton való rendezésére. A Felek megegyeznek, hogy jelen szerződéssel, annak teljesítésével, megszegésével, megszűnésével vagy érvénytelenségével kapcsolatban felmerülő bármely vita vagy igény esetére, amely bármelyik szerződő Fél által a békés rendezés tárgyában írott ajánlat kézhezvételétől számított 30

12 12 (harminc) napon belül békésen nem rendezhető, a polgári perrendtartásról szóló évi III. törvény (a továbbiakban Pp.) rendelkezései szerinti bíróság illetékességét ismerik el magukra nézve kötelezőnek. Felek jelen szerződésből eredő esetleges jogvitáikat elsősorban tárgyalásos úton kötelesek rendezni, kizárólag ennek 30 napot meghaladó időtartamú eredménytelensége esetén jogosultak a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságon pert indítani. 12. Vegyes rendelkezések A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a magyar jog rendelkezései, különösen a Ptk. és a Kbt., valamint a szerzői jogról szóló évi LXXVI. törvény szabályai az irányadók A Felek rögzítik, hogy tiszteletben tartják egymás személyhez fűződő jogait, különös tekintettel a jó hírnév védelmére. Ezen szabályok megsértése esetén a sérelmet szenvedett Fél jogosult a jelen szerződést rendkívüli felmondással/elállással, azonnali hatállyal megszüntetni Jelen szerződésben foglalt bármely jog késedelmes érvényesítése, illetve érvényesítésének elmulasztása nem jelenti a jogok érvényesítéséről való lemondást, illetve valamely jog részleges vagy kizárólagos érvényesítése nem zárja ki a többi, illetve a fennmaradó jog érvényesítését Szolgáltató kijelenti, hogy megismert valamennyi jelen szerződés teljesítéséhez szükséges adatot, tényt, információt és jogilag kötelező dokumentumot A Szolgáltató kötelezettséget vállal, hogy a jelen szerződésben vállalt feladatait a Felhasználó igényeinek és érdekeinek figyelembe vételével, professzionális szinten a határidők pontos betartása mellett köteles ellátni. A Szolgáltató kijelenti, hogy nincs olyan függőben levő kötelezettsége vagy érdekkörébe tartozó más körülmény, amely kedvezőtlenül hathat a jelen szerződésben foglaltak érvényességére, teljesítésére vagy saját teljesítési készségére, illetve képességére. A Szolgáltató köteles a Felhasználót minden olyan körülményről haladéktalanul értesíteni, amely a szerződés szerinti feladatai ellátásának eredményességét vagy kellő időre történő elvégzését veszélyezteti, vagy gátolja. A Szolgáltató felelősséggel tartozik az értesítés elmulasztásából eredő kárért. A Szolgáltató továbbá kötelezettséget vállal, hogy tárgy szerinti munkával kapcsolatos tevékenysége során a Felhasználó érdekeit messzemenően szem előtt tartja és a Felhasználó érdekeit sértő előnyöket, jogokat nem szerez Szolgáltató a szerződés időtartama alatt köteles minden olyan változást Felhasználónak haladéktalanul bejelenteni, amely szervezeti formájában vagy fizetőképességében (csőd, felszámolási eljárás) következett be, illetve amelynek

13 13 bejelentését a Cégbíróság kötelezővé teszi (a tulajdonos személyében, törzstőkében bekövetkezett változások) Felek továbbá tudomásul veszik, hogy a vonatkozó jogszabályok, így különösen a Kbt. és az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény szerinti illetékes ellenőrző szervezetek (Állami Számvevőszék, Európai Számvevőszék, Európai Bizottság, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, belső ellenőrző szervezetek) feladat- és hatáskörüknek megfelelően a közbeszerzési eljárásokat és az azok alapján megkötött szerződések teljesítését rendszeresen ellenőrizhetik, s részükre a jogszabály szerinti információ megadása üzleti titokra való hivatkozással nem tagadható meg A jelen szerződés egyes rendelkezései egymással összhangban értelmezendőek, és amennyiben a jelen szerződés valamely rendelkezése vagy egy beazonosítható rész érvénytelennek bizonyul, akkor az ilyen érvénytelenség nem érintheti a jelen szerződés többi rendelkezését vagy annak beazonosítható részeit, kivéve, ha az érvénytelen rész nélkül a szerződő Felek a jelen szerződést nem kötötték volna meg Szolgáltató képviselője nyilatkozik figyelemmel az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (Ávr.) 50. (1a) bekezdésében foglaltakra -, hogy a szervezet a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdésének 1. pontja alapján átlátható szervezetnek minősül. Erről szóló, 3. számú melléklet szerinti nyilatkozatát jelen Keretmegállapodás aláírásával egyidejűleg Felhasználó részére benyújtja A Felhasználó a Szolgáltatótól előzetesen kapott írásos hozzájárulás nélkül nem jogosult a jelen szerződésből eredő jogait és kötelezettségeit harmadik személy részére átruházni, mely írásos engedély kiadását a Szolgáltató kizárólag alapos okból (ésszerű indokok alapján) utasíthatja vissza Felek kifejezetten kijelentik, hogy a fentiek teljesen és kizárólagosan testesítik meg a közöttük létrejött megállapodást, amely megelőz és leront, illetőleg hatálytalanít minden, a jelen szerződés tárgyában a Felek között korábban született szóbeli vagy írásbeli megállapodást, javaslatot, tervezetet, kötelezettségvállalást és egyéb kommunikációt.

14 Szolgáltató kijelenti, hogy a magyar jog hatálya alá tartozó jogi személy, és képviseletben nem korlátozott vezető tisztségviselői útján a jelen szerződést jogosult aláírni. Jelen szerződést a Felek elolvasás és közös értelmezés után, saját elhatározásukból és minden befolyástól mentesen, mint ügyleti akaratukkal mindenben megegyezőt helybenhagyólag írják alá. Jelen szerződés 4 (négy) eredeti példányban készült, melyből 3 (három) aláírt példány a Felhasználót, 1 (egy) pedig a Szolgáltatót illet. Mellékletek: 1. számú melléklet: Műszaki leírás 2. számú melléklet: Szolgáltató átláthatósági nyilatkozata Kelt, napján. Oktatási Hivatal képviseletében Dr. Gloviczki Zoltán, elnök (Felhasználó) <Ajánlattevő neve> képviseletében. (Szolgáltató)

15 15 1. számú melléklet M Ű S Z A K I L E Í R Á S

16 16 2. számú melléklet Alulírott, Név, beosztás: Születéskori név: Anyja neve: Születési hely, idő: mint a/az Á T L Á T H A T Ó S Á G I N Y I L A T K O Z A T Szervezet neve: Cím/Székhely: Adószám/adóazonosító: Cégjegyzékszám/Nyilvántartásba vételi szám: törvényes képviselője, tudomásul veszem, hogy az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 41. (6) bekezdésében foglaltak alapján a. (a továbbiakban:.) nem köthető érvényesen visszterhes szerződés, illetve létrejött ilyen szerződés alapján nem teljesíthető kifizetés, amennyiben az általam képviselt szervezet nem minősül átlátható szervezetnek. Polgári és büntetőjogi felelősségem teljes körű tudatában nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet az Áht. 41. (6) bekezdésében előírt, a Nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdésben foglaltak szerinti átlátható szervezetnek minősül az alábbiak szerint 2 : 1. az állam, a költségvetési szerv, a köztestület, a helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, a társulás, az egyházi jogi személy, az olyan gazdálkodó szervezet, amelyben az állam vagy a helyi önkormányzat külön-külön vagy együtt 100%-os részesedéssel rendelkezik, a nemzetközi szervezet, a külföldi állam, a külföldi helyhatóság, a külföldi állami vagy helyhatósági szerv és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam szabályozott piacára bevezetett nyilvánosan működő részvénytársaság, 2. belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, amely megfelel a következő feltételeknek: 2 A megfelelő részt kérjük aláhúzni, vagy bekarikázni.

17 17 a. tulajdonosi szerkezete, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény szerint meghatározott tényleges tulajdonosa megismerhető, b. az Európai Unió tagállamában, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagállamában vagy olyan államban rendelkezik adóilletőséggel, amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van, c. nem minősül a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerint meghatározott ellenőrzött külföldi társaságnak, d. a gazdálkodó szervezetben közvetlenül vagy közvetetten több mint 25%-os tulajdonnal, befolyással vagy szavazati joggal bíró jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet tekintetében a 2./a), 2./b) és 2./c) pont szerinti feltételek fennállnak; 3. civil szervezet és a vízitársulat, amely megfelel a következő feltételeknek: a. vezető tisztségviselői megismerhetők, b. a civil szervezet és a vízitársulat, valamint ezek vezető tisztségviselői nem átlátható szervezetben nem rendelkeznek 25%-ot meghaladó részesedéssel, c. székhelye az Európai Unió tagállamában, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagállamában vagy olyan államban van, amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van; Hozzájárulok ahhoz, hogy ezen átláthatósági feltétel ellenőrzése céljából, a szerződésből eredő követelések elévüléséig, az Áht. 54/A. -ban meghatározott a. (szervezet megnevezése) átláthatóságával összefüggő adatokat a.. kezelje. Vállalom, hogy ha a nyilatkozatban foglaltakban változás következne be, erről a..-et haladéktalanul tájékoztatom. Tudomásul veszem, hogy a valótlan tartalmú nyilatkozat alapján kötött szerződést a. jogosult és egyben köteles azonnali hatállyal illetve, ha szükséges olyan időpontra, hogy a feladat ellátásáról gondoskodni tudjon felmondani, vagy ha a szerződés teljesítésére még nem került sor a szerződéstől elállni. Kelt, cégszerű aláírás

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám: 15300014-2-41 Bankszámlaszám: MÁK 10032000-01400805-00000000. Képviseletében eljáró

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 41. (6) bekezdése, 50. (1) bekezdés c) pontja és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvt.) 3. (1) bekezdés

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 50. (1) bekezdés c) pontja és a nemzeti onról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvt.) 3. (1) bekezdés 1. pontja alapján

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 50. (1) bekezdés c) pontja és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvt.) 3. (1) bekezdés 1. pontja alapján

Részletesebben

NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény (Nvt.) átlátható szervezet fogalmára vonatkozó feltételeknek való megfelelőségről

NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény (Nvt.) átlátható szervezet fogalmára vonatkozó feltételeknek való megfelelőségről NYILATKOZAT a nemzeti onról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvt.) átlátható szervezet fogalmára vonatkozó feltételeknek való megfelelőségről Nyilatkozattevő: Szervezet neve:. Székhelye:. Cégjegyzékszáma:.

Részletesebben

Pályázati adatlap. a szervezet képviselőjének aláírása

Pályázati adatlap. a szervezet képviselőjének aláírása A pályázó neve Pályázati adatlap Bugac Nagyközségi Önkormányzat és Bugacpusztaháza Községi Önkormányzat Társult Képviselő-testülete címe adószáma cégjegyzékszáma Képviselő neve, elérhetősége A pályázott

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti onról szóló 2011. évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott BELFÖLDI VAGY KÜLFÖLDI JOGI SZEMÉLY, VAGY JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDÁLKODÓ

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓ SZERVEZETRŐL

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓ SZERVEZETRŐL NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓ SZERVEZETRŐL 1. Alulírott.... (képviseletre jogosult családi és utóneve) (születéskori családi és utónév /ha különböző/:.., születési hely, idő:., anyja születési családi és utóneve:

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdés 1. pontjának való megfelelésről

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS az Eötvös József Főiskola 3 db tantermének bérbeadása február január. 31-ig

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS az Eötvös József Főiskola 3 db tantermének bérbeadása február január. 31-ig AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS az Eötvös József Főiskola 3 db tantermének bérbeadása 2018. február. 01-2023. január. 31-ig a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon és telefax száma: Eötvös József Főiskola, Baja,

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott 1 ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti onról szóló 2011. évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott BELFÖLDI VAGY KÜLFÖLDI JOGI SZEMÉLY, VAGY JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDÁLKODÓ

Részletesebben

i. A szerződés tárgya 1.1) 1 darab Skoda Superb típusú gépkocsi megvásárlása az 1. sz. mellékletben meghatározott 1.2) 1 darab Skoda Superb típusú gép

i. A szerződés tárgya 1.1) 1 darab Skoda Superb típusú gépkocsi megvásárlása az 1. sz. mellékletben meghatározott 1.2) 1 darab Skoda Superb típusú gép ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS egyrészről : Országgyűlés Hivatala székhelye : 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3., adószáma : 15300014-2-41 mint Vevő (a továbbiakban : Vevő"), másrészről : Porsche Hungaria Kereskedelmi

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdés 1. pontjának való megfelelésről I.

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT a nemzeti onról szóló 2011. évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1. b) pontjában meghatározott BELFÖLDI VAGY KÜLFÖLDI JOGI SZEMÉLY, VAGY JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDÁLKODÓ

Részletesebben

PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSI LAP Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részére

PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSI LAP Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részére PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSI LAP Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részére Név: Telefon- telefax szám: E-mail cím: Az értékesítésre meghirdetett Budapest Főváros VII. kerület..

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT

ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGI NYILATKOZAT (kitöltendő, ha NIIF Intézet költségvetési támogatásnak minősülő kifizetést teljesít) Alulírott,mint a(z) (cég/szervezet neve), (székhelye), (adószáma) nyilatkozattételre jogosult

Részletesebben

Soproni Járási Hivatal

Soproni Járási Hivatal Soproni Járási Hivatal TOP-6.8.2-15-SP1-2016-00001 Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) pontjának és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név: Újhartyán Községi Önkormányzat Székhely: 2367 Újhartyán Fő u. 21. Képviseli: Schulcz József polgármester mint megbízó, továbbiakban megbízó valamint

Részletesebben

II. a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1.pont b) alpontjában meghatározott

II. a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1.pont b) alpontjában meghatározott II. a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. (Nvtv.) 3. (1) bek. 1.pont b) alpontjában meghatározott BELFÖLDI VAGY KÜLFÖLDI JOGI SZEMÉLY, VAGY JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDÁLKODÓ SZERVEZET

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám: cím: Képviseli:

amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám:  cím: Képviseli: V Á L L A L K O Z Á S I S Z E R Z Ő D É S 4. r é s z a j á n l a t i k ö r amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám:

Részletesebben

Pályázati azonosító: Átláthatósági nyilatkozat

Pályázati azonosító: Átláthatósági nyilatkozat Jelen nyilatkozat kitöltési segédlete az NKA portálon (www.nka.hu) a Főoldalon megtalálható. Támogatott neve: Pályázati azonosító: pály név pály az Átláthatósági nyilatkozat az államháztartásról szóló

Részletesebben

FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS

FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS 204-4 FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ székhelye: 1051 Budapest, Arany János u. 1. képviseli: Prof. Monok István Dsc. adószáma:

Részletesebben

Átláthatósági nyilatkozat

Átláthatósági nyilatkozat oldal 1 / 6 Átláthatósági nyilatkozat a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott belföldi vagy külföldi jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező

Részletesebben

mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: 2. sz. melléklet M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S T E R V E Z E T mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGBÍZÓ ADATAI Megrendelő

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS 1 NEMZETBIZTONSÁGI SZAKSZOLGÁLAT 1399 Budapest 62. Pf.: 710/4-2. 4. sz. melléklet a 30700/19944- /2017. számú anyag dokumentációjába. Iktsz.: 30700/19944 - /2017. sz. pld. amely létrejött egyrészről a

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS-tervezet Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázati felhíváshoz Pályázatírás tárgyában amely létrejött egyrészről Hajdúnánási

Részletesebben

3. A szervezet, illetve vezető tisztségviselője 25%-ot meghaladó tulajdoni részesedésével működő szervezet(ek) megnevezése: Érintett neve:

3. A szervezet, illetve vezető tisztségviselője 25%-ot meghaladó tulajdoni részesedésével működő szervezet(ek) megnevezése: Érintett neve: Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) pontjának és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdés 1. pontjának való megfelelésről III. Civil

Részletesebben

a 20/2013. (XI.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

a 20/2013. (XI.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló a 20/2013. (XI.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: Fon-Trade Music kft. székhelye: 1081 Budapest, Kiss József u. 14. cégjegyzékszáma: 01-09-069891 képviseli: Csider Bálint adószám: 10409534-2-42 pénzforgalmi

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:.../2015. 12. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Területi-

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL. (Konzorciumi partnerenként kell benyújtani)

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL. (Konzorciumi partnerenként kell benyújtani) NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL (Konzorciumi partnerenként kell benyújtani) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti onról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) 1.

Részletesebben

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint:

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint: Amely létrejött egyrészről Szállítási szerződés II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey Artúr u.11.) képviseletében: Venyigéné Makrányi Margit mint Megrendelő (a továbbiakban, mint Megrendelő)

Részletesebben

Pályázat benyújtásához. A jelen nyilatkozatot nem kell kitöltenie a következő szervezeteknek:

Pályázat benyújtásához. A jelen nyilatkozatot nem kell kitöltenie a következő szervezeteknek: Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) 1. pontjának való megfelelésről Pályázat benyújtásához I.

Részletesebben

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S amely létrejött egyrészről az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 1033 Budapest, Fő tér 3., képviseli Bús Balázs polgármester, mint megrendelő (továbbiakban,

Részletesebben

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés Vállalkozási szerződés amely létrejött egyrészről a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Székhelye: 1112 Budapest, Kamaraerdei út 16. Képviselő: Somogyi Gábor intézményvezető Sármai Józsefné gazdasági

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

Az I. pont alá nem tartozó jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetek

Az I. pont alá nem tartozó jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetek Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011 évi CXCV törvény 41 (6) bekezdés, 50 (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011 évi CXCVI törvény 3 (1) 1 pontjának való megfelelésről I Törvény erejénél

Részletesebben

Kedvezményezetti Nyilatkozat I.

Kedvezményezetti Nyilatkozat I. Kedvezményezetti Nyilatkozat I. A(z)...... az kedvezményezett megnevezése...... (.; ÁHT azonosító/cégjegyzékszám/nyilvántartásba vételi okirat száma:.; adószám:.; képviselője (név, beosztás):.. ) nevében

Részletesebben

Intézményi Nyilatkozat I.

Intézményi Nyilatkozat I. Intézményi Nyilatkozat I. A(z)............ (.; ÁHT azonosító/cégjegyzékszám/nyilvántartásba vételi okirat száma:.; adószám:.; képviselője (név, beosztás):.. ) nevében a támogatásra

Részletesebben

AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZATOK

AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZATOK 5. sz. melléklet a 30700/19944 /2017. számú anyag dokumentációjába AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZATOK 1. sz. nyilatkozatminta N Y I L A T K O Z A T a Kbt. 66. (2) bekezdése alapján 1. rész (valamennyi ajánlattal

Részletesebben

Átláthatósági nyilatkozatok. Átláthatósági nyilatkozat

Átláthatósági nyilatkozatok. Átláthatósági nyilatkozat 5. melléklet Átláthatósági nyilatkozatok Átláthatósági nyilatkozat a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) bekezdés 1. a) pontjában meghatározott átlátható szervezetek részére az államháztartásról

Részletesebben

BKV Zrt. Becsült súly (kg)

BKV Zrt. Becsült súly (kg) BKV Zrt. ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS A jelen adásvételi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1980 Budapest, Akácfa u.

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS. LEKI projekt keretében közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök beszerzésére.

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS. LEKI projekt keretében közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök beszerzésére. ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LEKI projekt keretében közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök beszerzésére. mely létrejött egyrészről: Név: Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás Cím: 4700. Mátészalka, Rákóczi u.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Hatály: 2018. november 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) szabályozza a BETO Kft. (a továbbiakban: Megbízott ) és a vele szerződő partner

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK amely létrejött egyrészről Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat székhelye: 1082 Budapest, Baross u. 63-67. képviseli: dr. Kocsis Máté polgármester

Részletesebben

Támogató döntéssel, támogatási szerződéssel/okirattal rendelkező pályázók esetén

Támogató döntéssel, támogatási szerződéssel/okirattal rendelkező pályázók esetén Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) 1. pontjának való megfelelésről Támogató döntéssel, támogatási

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:..., mint Megrendelő

Részletesebben

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Amely létrejött egyrészrõl a POINTERNET-DB Elektronikus Kereskedelmi Kft. (székhely: 1029 Budapest, Ördögárok u. 142., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-685342, adószám: 11961143-2-41,

Részletesebben

Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Megrendelő Szállító neve: Velox-Ker Kft. Szállító Előzmény: 1. A szerződés tárgya:

Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Megrendelő Szállító neve: Velox-Ker Kft. Szállító Előzmény: 1. A szerződés tárgya: SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS TELESZKÓPOS RAKODÓGÉP BESZERZÉSE amely létrejött egyrészről: Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Székhelye: 7754 Bóly, Rákóczi Ferenc utca 3. Teljes jogú képviselője: Hárs József

Részletesebben

Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek:

Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek: BKV Zrt. 61-es villamos vonal Ördög-árok menti 1.sz. és 2.sz. támfal átépítésének és Riadó utcai KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS NYÚJTÁSA (4. sz.) Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek: 1.) Kérdés/észrevétel:

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Amely létrejött egyrészről ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Név Székhely Képviseli Adószám Cégjegyzékszám Bankszámlaszám Szolgáltató nevében eljáró

Részletesebben

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése 30/38 7. sz. melléklet S ZÁLLÍTÁSI SZERZŐ DÉS ( MINTA) mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGRENDELŐ ADATAI Megrendelő neve: Székhelye:

Részletesebben

II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra. Szerződés befektetési tanácsadásra

II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra. Szerződés befektetési tanácsadásra II. 3. Szerződésminta befektetési tanácsadásra Jelen melléklet azon a napon lép hatályba, amelyen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a befektetési tanácsadási tevékenység végzését az Alapkezelő

Részletesebben

1. A szerződés tárgya 1.1. Az 1. számú mellékletben részletesen körülírt műszaki specifikációval rendelkező nagy beolvasási sebességű könyvszkenner (f

1. A szerződés tárgya 1.1. Az 1. számú mellékletben részletesen körülírt műszaki specifikációval rendelkező nagy beolvasási sebességű könyvszkenner (f 'RAM Digitalizált törvényhozási tudástár 2. (EKOP-2.1.24-2013-2013-0001) VALLALKOZASI SZERZODES amely létrejött egyrészről : az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3., mint Megrendelő

Részletesebben

ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés

ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés amely létrejött egyrészről a PAPYRUS HUNGÁRIA Kereskedelmi Zrt. Adószám: 10840807-2-43 KSH törzsszám: 10840807-5229-114-01

Részletesebben

JOGI KÖRNYEZET. Az államháztartásról szóló évi CXV. törvény Végrehajtási rendeletek.

JOGI KÖRNYEZET. Az államháztartásról szóló évi CXV. törvény Végrehajtási rendeletek. JOGI KÖRNYEZET Magyarország Alaptörvénye rögzíti, hogy az állam és a helyi önkormányzat tulajdona nemzeti vagyon. A 38. cikk előírja továbbá hogy a nemzeti vagyon megőrzésének, védelmének és a nemzeti

Részletesebben

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség)

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) OTP BANK Nyrt. Szerződésszám: Előadó: KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) amely létrejött egyrészről az OTP BANK NYRT., (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., nyilvántartásba vette a

Részletesebben

Támogatási szerződés

Támogatási szerződés /2007. (..) Kgy. sz. határozat melléklete Támogatási szerződés Amely létrejött egyrészről a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhely: Szeged, Széchenyi tér 10-11.) képviselő: Dr. Botka László polgármester

Részletesebben

Alulírott, (név).., mint a (cégnév) (adószám).

Alulírott, (név).., mint a (cégnév) (adószám). 34 6. sz. melléklet Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. (1) bekezdés c) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. (1) 1. pontjának való megfelelésről I. Törvény

Részletesebben

ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS K+F+I fókusz erősítése: Olajvizsgáló berendezés beszerzése tárgyában

ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS K+F+I fókusz erősítése: Olajvizsgáló berendezés beszerzése tárgyában ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS K+F+I fókusz erősítése: Olajvizsgáló berendezés beszerzése tárgyában Amely létrejött egyrészről a Szent István Egyetem Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Nyilvántartási szám:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Edenred utalványok megrendelésére, szállítására és elszámolására (továbbiakban: ÁSZF ) Hatályos: 2019.07.15. I. Fogalommeghatározások 1. Szolgáltató: az Edenred Magyarország

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS az Eötvös József Főiskola vagyonkezelésében lévő ingatlan területének bérletére ital/étel automata üzemeltetésére vonatkozóan 2017. december 1. - 2022. november 30. a) Az ajánlatkérő

Részletesebben

Útkarbantartáshoz szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Útkarbantartáshoz szükséges erő- és munkagépek beszerzése ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KÖZBESZERZÉSI RÉSZENKÉNT Útkarbantartáshoz szükséges erő- és munkagépek beszerzése tárgyú ajánlathoz. (tervezet) amely létrejött egyrészről a. (székhely:., adószám:.., pénzforgalmi

Részletesebben

SZOFTVER SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS (szerződés azonosító:...)

SZOFTVER SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS (szerződés azonosító:...) SZOFTVER SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS (szerződés azonosító:...) A jelen Szoftver Szolgáltatási Szerződés ( Szerződés ) létrejött egyrészről a GRAPHISOFT SE Zrt. (1031 Budapest, Záhony u. 7. (Graphisoft Park

Részletesebben

1. A szerződés tárgya Digitalizálással kapcsolatos szakértői feladatok ellátása, analitikus feldolgozás a DTT2 projekt keretében : Az Országgyűlési Kö

1. A szerződés tárgya Digitalizálással kapcsolatos szakértői feladatok ellátása, analitikus feldolgozás a DTT2 projekt keretében : Az Országgyűlési Kö VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről : az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3., mint Megrendelő (továbbiakban : Megrendelő) másrészről azemiba Kereskedelmi Kft. 1112

Részletesebben

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint:

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint: Szállítási szerződés Amely létrejött egyrészről II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey Artúr u.11.) képviseletében: Venyigéné Makrányi Margit mint Megrendelő (a továbbiakban, mint Megrendelő)

Részletesebben

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Bevezető A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) értékesítő tevékenységként

Részletesebben

Vállalkozási keretszerződés

Vállalkozási keretszerződés Vállalkozási keretszerződés Amely létrejött egyrészről a Fővárosi Bíróságon mint Cégbíróságon Cg.01-10- 042695 cégjegyzékszámon szereplő Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya Pályázati felhívás a Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című, KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 kódszámú pályázat szerinti, önkormányzati ASP rendszerben ellátandó feladatokhoz

Részletesebben

ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés

ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS. Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés ÁTVÁLLALÁSI SZERZŐDÉS Környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség átvállalási szerződés amely létrejött egyrészről a PAPYRUS HUNGÁRIA Kereskedelmi Zrt. Adószám: 10840807-2-43 KSH törzsszám: 10840807-5229-114-01

Részletesebben

LICENCSZÁLLÍTÁSI ÉS LICENCKÖVETÉSI SZERZŐDÉS

LICENCSZÁLLÍTÁSI ÉS LICENCKÖVETÉSI SZERZŐDÉS LICENCSZÁLLÍTÁSI ÉS LICENCKÖVETÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Székhelye: H-1134 Budapest, Váci út 45. B. épület Cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-043108 Bankszámlaszáma:

Részletesebben

Nyilatkozatminták. Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a

Nyilatkozatminták. Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a Nyilatkozatminták Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a jelen dokumentumot, közbeszerzési eljárást megindító felhívást és valamennyi kapcsolódó

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Igazságügyi Minisztérium felhasználási típusú szerződéseihez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Igazságügyi Minisztérium felhasználási típusú szerződéseihez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Igazságügyi Minisztérium felhasználási típusú szerződéseihez I. Általános rendelkezések, fogalmak 1. Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) hatálya

Részletesebben

Weboldalkészítés - keretszerződés

Weboldalkészítés - keretszerződés Weboldalkészítés - keretszerződés 1. A szerződő felek Jelen szerződés létrejött egyrészről a........... (....), továbbiakban mint Megrendelő, másrészről az ALTAweb Kft. (1135 Bp., Petneházy u. 70-72.)

Részletesebben

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan bérbeadására

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan bérbeadására Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan bérbeadására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.), valamint az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás

Részletesebben

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS SZT-. ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Pér Község Önkormányzata mint engedményező (cím: 9099 Pér, Szent Imre utca 1.; törzsszám: 727837; adószáma: 15727835-2-08; képviseletében eljár:

Részletesebben

PÁLYÁZATI/KÉRELEM/ADATLAP

PÁLYÁZATI/KÉRELEM/ADATLAP 1. számú melléklet PÁLYÁZATI/KÉRELEM/ADATLAP Kérjük olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel kitölteni! 1. PÁLYÁZÓ ADATAI Pályázó megnevezése: Irányítószáma: Település: Utca, házszám: Telefonszám/ok/: Adószám:

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be.

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZ E R Z Ő D É S

VÁLLALKOZÁSI SZ E R Z Ő D É S Amely létrejött egyrészről a Megrendelő, Megrendelő: Cégjegyzékszám: Bankszámlaszám Képviseli: a továbbiakban mint Megrendelő, másrészről Vállalkozó: Nyilvántartási szám: Statisztikai számjel: Bankszámlaszám:

Részletesebben

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda TERVEZÉSI SZERZŐDÉS minta amely egyrészről név: Kft. székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint megrendelő a továbbiakban: Megrendelő másrészről név: Kft. 1 / 5 székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint vállalkozó, a

Részletesebben

VERSENYEZTETÉSI ELJÁRÁSBAN AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZAT 1 (kizáró okok nyilatkozata)

VERSENYEZTETÉSI ELJÁRÁSBAN AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZAT 1 (kizáró okok nyilatkozata) 3 / A. S Z Á M Ú M E L L É K L E T VERSENYEZTETÉSI ELJÁRÁSBAN AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZAT 1 (kizáró okok nyilatkozata) Az eljárás tárgya: : Fogaskerekű kerékpár alkatrészek beszerzése Az eljárás száma: V-207/17

Részletesebben

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S Amely létrejött egyrészről a Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Központi Konyha 2340 Kiskunlacháza, Rákóczi u. 12. szám alatti intézmény (képviselője Kovács Jánosné

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 41/2014.(III.13.) önkormányzati határozata. K.m.f.

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 41/2014.(III.13.) önkormányzati határozata. K.m.f. Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 41/2014.(III.13.) önkormányzati határozata Lőrinci Város Kft-vel történő közétkeztetés szállítási szerződés megkötéséről Lőrinci Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés Adásvételi szerződés Amely létrejött egyrészről Nyakas Pince Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2073 Tök, Központi major; képviseli Körmendi József vezérigazgató, adószám: 14498598-2-13, közösségi adószám:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától)

Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére. (hatályos: január 1. napjától) Általános Szerződési Feltételek Energetikai szakreferensi feladatok elvégzésére (hatályos: 2017. január 1. napjától) 1 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételekben nagykezdőbetűvel

Részletesebben

Debreceni Közterület Felügyelet :4026 Debrecen, Bem tér 14. Tel: (52) Fax: (52)

Debreceni Közterület Felügyelet :4026 Debrecen, Bem tér 14. Tel: (52) Fax: (52) Ügyintéző: Debreceni Közterület Felügyelet :4026 Debrecen, Bem tér 14. Tel: (52) 502-530 Fax: (52) 502-538 :hasznositas@kozterf.hu, www.kozteruletfelugyelet.hu Ügyiratszám: SZERZŐDÉSI AJÁNLAT KÖZTERÜLET

Részletesebben

II. KÖTET: SZERZŐDÉSTERVEZET

II. KÖTET: SZERZŐDÉSTERVEZET II. KÖTET: SZERZŐDÉSTERVEZET SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapesti Gazdasági Főiskola (székhely: 1149 Budapest, Buzogány u. 11-13.; adószám: 15329822-2-42; bankszámlaszám: 10032000-00282833;

Részletesebben

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE Megnevezés Tartalomjegyzék Felolvasólap (1. számú melléklet) TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám az ajánlatban Nyilatkozat a szerződéses feltételekre

Részletesebben

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye Pályázati felhívás Pályázat tárgya Vilonya Község Önkormányzata pályázatot hirdet Vilonya Község teljes közigazgatási területére kiterjedően a településképi arculati kézikönyv elkészítésére, a településképi

Részletesebben

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata (2800 Tatabánya, Fő tér 6., bankszámlaszám: OTP Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 11740009-15384481-00000000, adószám:

Részletesebben

Érkezett 2012 APR 16. 2012. évi... törvény a nem átlátható cégek állami finanszírozásának teljes tilalmáró l

Érkezett 2012 APR 16. 2012. évi... törvény a nem átlátható cégek állami finanszírozásának teljes tilalmáró l LA, :,-.dggyú'i,,s Hivatal a?rarttányrs if :1 \( o- N- Érkezett 2012 APR 16. 2012. évi... törvény a nem átlátható cégek állami finanszírozásának teljes tilalmáró l Az Országgyűlés a közpénzekkel való átlátható

Részletesebben

ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS K+F+I fókusz erősítése: ISO BUS vizsgáló tesztelő rendszer beszerzése tárgyában

ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS K+F+I fókusz erősítése: ISO BUS vizsgáló tesztelő rendszer beszerzése tárgyában ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS K+F+I fókusz erősítése: ISO BUS vizsgáló tesztelő rendszer beszerzése tárgyában Amely létrejött egyrészről a Szent István Egyetem Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Nyilvántartási

Részletesebben

Az általam képviselt szervezet olyan belföldi / külföldi 1

Az általam képviselt szervezet olyan belföldi / külföldi 1 sz. szerződés... sz. melléklete Nyilatkozat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 41. (6) bekezdésében foglaltaknak való megfelelésről a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.

Részletesebben

KERETMEGÁLLAPODÁS. Megrendelő a Kbt. 18. címében meghatározott keretmegállapodásos eljárást folytatott le, mely két részből áll:

KERETMEGÁLLAPODÁS. Megrendelő a Kbt. 18. címében meghatározott keretmegállapodásos eljárást folytatott le, mely két részből áll: KERETMEGÁLLAPODÁS Amely létrejött a Közbeszerzésekről szóló, többszörösen módosított 2003. évi CXXIX. Törvény (továbbiakban Kbt.) alapján a Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság által lefolytatott

Részletesebben

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név/Cégnév: MASA Könyvelő és Rendszefejlesztő Kft. Székhely: 1039 Budapest, Deák utca 5. Cégjegyzékszám: 01-09-712052 Adószám: 12959561-2-41

Részletesebben

A KBT ÉRTELMEZÉSE

A KBT ÉRTELMEZÉSE A KBT. 305. ÉRTELMEZÉSE A szerződés teljesítésére a Kbt. 305. -ában foglaltak az irányadók, mely szabályozás 2010. szeptember 15-én módosításra került. Az előírások az ajánlattevőként és az ajánlatkérőként

Részletesebben

Vállalkozási szerződés. Parkfenntartási, fűkaszálási és sövénynyírási feladatok ellátása Nyergesújfalu város közterületein 2017.

Vállalkozási szerződés. Parkfenntartási, fűkaszálási és sövénynyírási feladatok ellátása Nyergesújfalu város közterületein 2017. Vállalkozási szerződés Parkfenntartási, fűkaszálási és sövénynyírási feladatok ellátása Nyergesújfalu város közterületein 2017. HNT I. Szerződő felek: Jelen szerződés létrejön egyrészről Nyergesújfalu

Részletesebben