NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR"

Átírás

1 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018. tanév Budapest 2017.

2 Az Egyetem neve, címe, intézményi azonosítója Neve: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Székhelye: 1083 Budapest, Ludovika tér 2. Levelezési címe: 1441 Budapest, Pf.: 60. Telefonszáma: Intézményi azonosítója: FI99859 Az Egyetem pénzügyi teljesítésre szolgáló számlaszáma: Magyar Államkincstár Az Egyetemen működő karok és azok telephelyei: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (1101 Budapest, Hungária krt ) Államtudományi és Közigazgatási Kar (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) Vezető- és Továbbképzési Központ (1118 Budapest, Ménesi u. 5.) Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) Rendészettudományi Kar (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) Víztudományi Kar (6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca ) Egyetemen működő, karokhoz nem tartozó intézetek és azok telephelyei Államkutatási és Fejlesztési Intézet (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) Katasztrófavédelmi Intézet (1101 Budapest, Hungária krt ) Nemzetbiztonsági Intézet (1101 Budapest, Hungária krt ) A karok postai és elektronikus levélcíme megtalálható a honlapon. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar székhelye: 1101 Budapest, Hungária krt Postacíme: 1581 Budapest, Pf.: 15. Központi telefonszáma: +36 (1)

3 A 2017/2018. tanulmányi év I. félév beosztása: Első évfolyamos honvéd tisztjelölt hallgatók bevonulása a Hungária krt-i kampuszra: augusztus 21. Alapkiképzés az MH Altiszti Akadémián (tervezett időszak): augusztus 21 október 31. Beiratkozási időszak/regisztrációs hét: augusztus Tantárgy- és kurzusfelvételi időszak: augusztus Központi tanévnyitó ünnepség: szeptember 06. Szorgalmi időszak: augusztus 28 december 15. Első évfolyamos honvéd tisztjelölt állomány részére: augusztus 21 december 15. Az MH Ludovika Zászlóalj kiképzése: október Vizsgára jelentkezés: december január 18. Vizsgaidőszak: december január 19. Egyetemi sportnap (oktatásmentes nap): szeptember 20. Szakdolgozat/diplomamunka leadása: november 30. Bolyai nap, kari sportnap: Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia: december 07. (oktatásmentes nap) december 07. (oktatásmentes nap) A 2017/2018 tanulmányi év II. félév beosztása: Beiratkozási időszak/regisztrációs hét: január Tantárgy- és kurzusfelvételi időszak: január Szorgalmi időszak: január 29 június 01. Az MH Ludovika Zászlóalj kiképzése: március Vizsgára jelentkezés: május 28 június 28. Vizsgaidőszak: június Ludovika nap (oktatásmentes nap): január 29. Kar napja (oktatásmentes nap) február 02. Egyetem napja (oktatásmentes nap): március 28. Szakdolgozat/diplomamunka leadása: április 30. NKE Közös Közszolgálati Gyakorlat: április Ludovika Fesztivál: május Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia: oktatásmentes nap május 10. Kari oklevélátadó ünnepség: július 06. Honvéd tisztjelöltek kinevezési rendezvénye: augusztus 17. Központi tisztavatás: augusztus 20.

4 A HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (NKE HHK) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem jogutóda január 1-től. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar a katonai felsőoktatás hazánkban egyetlen meghatározó jelentőségű képzési- és tudáscentruma. A Kar a Magyar Honvédség haderőnemei (fegyvernemek és szolgálati ágak) részére képez közép-, és felsőszintű vezetőket. A katonai pályát választó fiatalok/tanulók számára kiemelkedően fontos, hogy a több mint két évszázados nemzeti tisztképzés hagyományai alapján egyenlő esélyekkel sajátíthatják el a különlegesen szép, de egész embert próbáló, élethivatásként választott, felfelé ívelő katonai pálya követelményeit. A honvéd tisztjelöltek számára a képzés teljes időszakában a zárt közösségben folytatott tanulás, a napirend szerinti élet, a fegyelem, a katonai vezetővel szemben támasztott speciális követelményeknek való megfelelés, a fizikai állóképesség megszerzése jelent kihívást. A képzési követelmények teljesítéséhez az elméleti és gyakorlati felkészülést a Magyar Honvédség bázisain folytatott csapatélet- és csapatgyakorlatok garantálják. Az I. évfolyamra felvett honvéd tisztjelölt (továbbiakban htj.) hallgatók tíz hetes (kötelezően bentlakásos) alapkiképzésen vesznek részt Szentendrén az Altiszti Akadémián, mely során közelebbről megismerhetik a katonaélet szépségeit és nehézségeit is. A tisztjelölt hallgatók a HM által biztosított formaruhát viselik és a megkövetelt alaki és formai követelmények szerint élnek. A sikeresen teljesített alapkiképzést követően a htj. a MH Ludovika Zászlóalj kötelékében vesznek részt a katonai laktanyai életben. Jelmondatunk az egykori Ludovikás hagyományokból ered és így szól: A Hazáért mindhalálig! Polgári hallgatóinknak induló civil képzésünk: A nemzetbiztonsági szakra jelentkezők köre korlátozott, csak a polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatok, illetve a titkos információgyűjtésre törvényben felhatalmazott szervezetek állományába tartozók jelentkezhetnek, akiket a beiskolázási jogkörrel rendelkező elöljáró az előmeneteli tervek alapján támogat, továbbá aki kockázati tényezőt nem tartalmazó érvényes, C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzöttséggel, illetve a augusztus 1-jét követően végzett ellenőrzés esetén kockázati tényezőt nem tartalmazó nemzetbiztonsági ellenőrzöttséggel rendelkezik. Speciális hallgatói jogviszony: A karon honvéd tisztjelöltként, tisztként, vagy polgári hallgatóként lehet tanulni. A honvéd tisztjelölt hallgatók jogállását a honvédek jogállásáról szóló évi CCV. törvény, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, továbbá a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló évi CXXXII. törvény szabályozza.

5 A tiszti pályát hivatásnak választó tisztjelölt a Honvéd Vezérkar főnökével kötött ösztöndíjszerződés alapján, a képzés teljes időtartama alatt a Magyar Honvédséggel tisztjelölti szolgálati jogviszonyban áll és a MH Ludovika Zászlóalj állományában teljesít szolgálatot. A polgári hallgatókat a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott jogok illetik meg, illetve kötelezettségek terhelik. Elhelyezkedési esélyek: A tanulmányok eredményes befejezése után a Magyar Honvédség hivatásos szolgálati jogviszonyt létesít a végzett hallgatóval, amellyel kinevezik első tiszti beosztásába, majd a katonai hagyományokhoz hűen, augusztus 20-án, a központi tisztavatáson megkapja első tiszti (hadnagyi) rendfokozatát. A katonai tisztképzésnek 100 %-os felvevőpiaca a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium. A Kar a Hadtudományi Doktori Iskolában és a Katonai Műszaki Doktori Iskolában folytat doktori képzést. Alapképzési szakok Katonai vezetői szak (lövész, tüzér, felderítő, harckocsizó, műszaki, légvédelmi, tüzér, vegyivédelmi specializáció); Katonai üzemeltetés szak (katonai repülőműszaki, repülésirányító, híradó, katonai informatika, rádióelektronika felderítő és elektronikai hadviselés specializáció); Katonai logisztika szak (hadtáp, pénzügyi, katonai közlekedési, haditechnikai specializáció); Állami légiközlekedési (állami légijármú-vezető) szak Állami légiközlekedési (katonai repülésirányító) szak Nemzetbiztonsági szak. (Nemzetbiztonsági Intézethez tartozik) Mesterképzési szakok Katonai vezetői szak, Katonai üzemeltetés szak, Katonai műveleti logisztika szak, Védelmi infokommunikációs rendszertervező szak, Nemzetbiztonsági szak. (Nemzetbiztonsági Intézethez tartozik)

6 Beiratkozási és bejelentkezési eljárás A beiratkozás és bejelentkezési eljárást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 25. -a tartalmazza. A beiratkozás és bejelentkezés időszaka a regisztrációs időszak. A felvett, illetve a más felsőoktatási intézményből átvett státuszú jelentkező, a hallgatói jogviszony létesítése érdekében köteles az első félévre beiratkozni, a további félévekben, valamint ha az átvétel nem jár új hallgatói jogviszony létrehozásával, a hallgató köteles tanulmányainak folytatását regisztrálni (bejelentkezni), a félévi státuszáról (aktív, vagy passzív) nyilatkozni. A hallgató a bejelentését a szorgalmi időszak megkezdését követő egy hónapon belül, de még a kötelező intézményi statisztikai adatszolgáltatás előtt (tavaszi félévben március 14-ig, őszi félévben október 14-ig) visszavonhatja. Amennyiben az aktív félévre bejelentkezett hallgató ezen időpontig nem kéri tanulmányainak szüneteltetését, akkor az adott félév aktív félévnek minősül akkor is, ha a hallgató nem vesz részt a foglalkozásokon, és nem tesz eleget egyetlen tanulmányi (vizsga) követelményének sem. Amennyiben a honvédtiszti alap-és mesterképzésben részt vevő hallgató hallgatói jogviszonya a Honvéd Vezérkar főnökének engedélyével szünetel, úgy a bejelentés visszavonásához is engedély szükséges. Az aktuális Tanulmányi és Vizsgaszabályzat valamint a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat elérhető: dokumentumok/hallgatoi-kovetelmenyrendszer

7 Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar alap- és mesterképzési szakjainak felelősei: Alapképzési szakok felelősei: Katonai vezetői Katonai üzemeltetés Katonai logisztika Állami légiközlekedési Nemzetbiztonsági Prof. Dr. Krajnc Zoltán ezredes Prof. Dr. Kovács László ezredes Dr. Szászi Gábor ezredes Dr. Palik Mátyás ezredes Dr. habil. Resperger István ezredes Mesterképzési szakok felelősei: Katonai műveleti logisztika Dr. habil. Horváth Attila alezredes Katonai vezetői Prof. Dr. Szendy István ezredes Katonai üzemeltetés Prof. Dr. Kovács László ezredes Nemzetbiztonsági Dr. habil. Resperger István ezredes Védelmi infokommunikációs rendszertervező Prof. Dr. Haig Zsolt ezredes

8 A HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR VEZETŐI Dékán: Oktatási dékánhelyettes: Tudományos és nemzetközi dékánhelyettes: Dékáni Hivatalvezető: Katonai Vezetőképző Intézet: Katonai Logisztikai Intézet: Katonai Üzemeltető Intézet: Katonai Repülő Intézet: Nyelvoktatási Központ: Tanulmányi osztályvezető: Dr. Pohl Árpád ezredes A épület, VI. emelet Telefon: HM: Dr. Szászi Gábor ezredes A épület VI. emelet Telefon: HM: Dr. Jobbágy Zoltán ezredes A épület VI. emelet Telefon: , HM: Dr. Vörös Miklós ezredes 1. épület, földszint Telefon: HM: Dr. habil. Horváth Tibor ezredes intézetigazgató A épület 4. emelet Telefon: , HM: Dr. Pohl Árpád ezredes intézetigazgató A épület VI. emelet Telefon: HM: Prof. Dr. Ványa László ezredes intézetigazgató A épület 8. emelet Telefon: /29-224, HM: Dr. Palik Mátyás ezredes intézetigazgató 5008 Szolnok (Magyarország) Kilián út 1., Telefon: (56) , HM: Dr. Kiss Gabriella igazgató 3. épület, Telefon: /29-103, HM: Kozákné Bodrogi Beáta 1. épület II. emelet 208. Telefon: , HM:

9 A HHK HIVATALAI /közérdekű telefonszámok Hallgatói Önkormányzat Elérhetőség: 1.épület, II. em Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár (Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Kari Könyvtár) Elérhetőségek: Cím:1101 Budapest, Hungária krt épület földszint Levélcím: 1581 Budapest, Pf. 15. ; 5008 Szolnok, Kilián út 1. (Repülőműszaki Gyűjtemény) Honlap: Katalógus: konyvtar@uni-nke.hu Telefon: /29-214, (olvasószolgálat), (Nyelvi Gyűjtemény), +36 (56) , (Repülőműszaki Gyűjtemény) Fax: Dr. Horváthné Tóth Zsuzsanna könyvtárigazgató Telefon: / A könyvtár szolgáltatásai beiratkozás után, érvényes olvasójeggyel vehetők igénybe. A beiratkozás ingyenes és a személyazonosság igazolásával minden tanév elején meg kell újítani. A szolgáltatások a reprográfiai szolgáltatásokat kivéve (fénymásolás, nyomtatás) ingyenesek. Hagyományos szolgáltatások: helyben olvasás; kölcsönzés; tájékoztatás; fénymásolás; könyvtárközi kölcsönzés Elektronikus szolgáltatások: WIFI; saját készítésű és vásárolt adatbázisok (folyóiratok, e-book-ok, stb.) Web2 szolgáltatások: könyvek előjegyzése, kölcsönzés meghosszabbítása, olvasói kérések, széljegyzet, címkézés, mentett keresések, listák Felhasználói tréningek: digitális kompetenciák és információkeresési készségek fejlesztése; moduláris szerkezetű, egyéni és csoportos Nyitva tartás: Központi olvasószolgálat: (kölcsönző, olvasóterem, hírlapolvasó, Király Béla Gyűjtemény) 2.ép. fszt hétfőtől csütörtökig: péntek: Nyelvi gyűjtemény: 3.ép. fszt hétfő: kedd: szerda:

10 csütörtök: péntek: zárva Repülőműszaki Gyűjtemény, Szolnok: hétfőtől csütörtökig: péntek: A felsőoktatási intézmény által szedett díjak és költségtérítések, a képzésre vonatkozó szerződések általános feltételei az alábbi elérhetőségeken találhatóak: A Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat elérhető a oldalon (honlap "Egyetem/Szabályzatok_ dokumentumok/hallgatói követelményrendszer/ Hallgatói térítési és juttatási szabályzat" pontja alatt. Tanulmányi tanácsadáshoz való hozzáférés módja: A tanulmányi tanácsadással kapcsolatos feladatokat a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 27. tartalmazza. Alumni ügyekhez, életpálya-tanácsadáshoz való hozzáférés módja: A fogyatékossággal élő hallgatókkal foglalkozó intézményi esélyegyenlőségi koordinátor neve és elérhetőségei: NKE Oktatási Iroda: Csepreginé Volosinovszki Mária, alumni, esélyegyenlőségi és hallgatói szolgáltatási koordinátor cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2., Ludovika Campus, Főépület I. emelet, 117. iroda telefon: / cím: eselyegyenloseg@uni-nke.hu Az Egyetem Esélyegyenlőségi Szabályzata megtalálható a oldalon. Az Esélyegyenlőségi Bizottsághoz benyújtandó kérelmek dokumentumai megtalálhatók az alábbi linken: Az alumni hírek és a diplomás pályakövetésre vonatkozó információk az alábbi honlapon érhetők el: A hallgatói követelményrendszer szabályzatai elérhetőek a oldalon. A jelen tájékoztató zárásakor hatályos szabályzatok: Felvételi szabályzat: tol.original.pdf

11 Szabályzat a hallgatói jogok gyakorlásának és kötelességek teljesítésének, a hallgatói jogviszonnyal kapcsolatos kérelmek elbírálásának, valamint a hallgatói jogorvoslat rendjéről: Tanulmányi és Vizsgaszabályzat: _-ii_-1-tol.original.pdf Doktori Szabályzat: tol.original.pdf Hallgatói térítési és juttatási szabályzat: hataly-2017_-iv_-1-tol.original.pdf Az NKE hallgatóinak fegyelmi és kártérítési szabályzata: Hallgatói baleset-megelőzési szabályzat: hataly-2015_-xi_-7-tol.original.pdf ERASMUS PROGRAM Az ERASMUS program a felsőoktatásnak teremt pályázati lehetőségeket. A program a neves filozófusról, teológusról, humanistáról Rotterdami Erasmusról ( ) kapta a nevét. Az ERASMUS az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, mely mostanáig több mint 2,3 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus hallgatók szerint az Erasmus tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra. Az Erasmus hallgatók 60%-a nő és a kiutazó hallgatók 80%-a a családban az első, aki külföldön is tanul. (Forrás: Tempus Közalapítvány) A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, annak jogelődje, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem révén, a 2008/09-es tanév óta vesz részt a programban. Az NKE-n jelenleg megvalósuló ERASMUS program egy típusú mobilitási lehetőséget kínál hallgatók számára. Az alábbi linkekre kattintva megismerheti az adott program jellemzőit: Tanulmányi célú hallgatói mobilitás

12 Az NKE HHK partner intézményei: 1) Univerzita Obrany/Czech Republic/Brno - Cseh Védelmi Egyetem (Brno) 2) Akademia Obrony Narodowej/Poland/Warsaw - Lengyel Nemzetvédelmi Egyetem 3) Military University of Technology/Poland/Warsaw - Lengyel Katonai Műszaki Egyetem 4) Ozbrojených Síl Generála Milana Rastislava Štefánika/Slovakia/Liptovsky Mikulas - Szlovák Fegyveres Erők Katonai Akadémiája 5) Technická Univerzita Vo Zvolene/Slovakia/Zvolen - Zólyomi Műszaki Egyetem (Szlovákia) 6) Hochschule Lausitz (Lausitz University of Applied Sciences)/Germany/Senften - Lausitz Alkalmazott Tudományok Egyeteme (Németország) 7) Univerza V Mariboru (University of Maribor)/Faculty of Criminal Justice and Security/Ljublana/Szlovénia - Maribori Egyetem Igazságügyi és Biztonsági Kar (Ljublana/Szlovénia) 8) Tadeusz Kosciuszko Military Academy of Land Forces - Lengyel Szárazföldi Erők Akadémiája (Wroclaw, Lengyelország) 9) Les ecolés de Saint-Cyr de Coetquidan - Saint-Cyr Katonai Akadémia (Franciaország) Az NKE HHK Erasmus oldalán a pályázat menetével kapcsolatos minden információ megtalálható az alábbi linkre kattintva: Elérhetőség: Nyári Éva HHK Dékáni Hivatal Telefon: / nyari.eva@uni-nke.hu Kollégiumi, illetve szállón történő elszállásolási lehetőségek A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon Hallgatói Szálló üzemel. A kampuszon (Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katasztrófavédelmi Intézet) tanuló polgári hallgatók részére szállást nem tudunk biztosítani.

13 Tanulmányi Osztály Kozákné Bodrogi Beáta tanulmányi osztályvezető X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: /29-223, HM: Fax: HM: Lendvai Katalin ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Oklevéllel kapcsolatos ügyintézés Diákhitel ügyintézés Szántai Renáta ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Tanórarend tervezés Felvéginé Darida Tünde ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Felvételivel kapcsolatos ügyintézés Kérelmekkel kapcsolatos ügyintézés Oláh Mihályné ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Szakok: Katonai vezetői alapképzési szak Katonai üzemeltetés alapképzési szak Katonai logisztikai alapképzési szak

14 Tóth Zsuzsanna ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Ügyviteli feladatok Szakok: Védelmi vezetéstechnikai rendszertervező mesterképzési szak Katonai vezetői mesterképzési szak Katonai üzemeltetés mesterképzési szak Katonai műveleti logisztikai mesterképzési szak Szakács Bernadett ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Tanórarend tervezés Szakok: Nemzetbiztonsági alap és mesterképzési szak Müller Ildikó ka. X., Hungária krt ép. 2. em iroda Tel: / HM: Oklevélmelléklettel kapcsolatos ügyintézés Szakok: Katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak Részképzés A Tanulmányi Osztály munkarendje: A szorgalmi időszakban: Hétfő: Szerda: Péntek: A fenti időponttól eltérő időben történő hallgatói ügyintézés csak az ügyintézővel előzetes egyeztetés alapján történhet. A vizsgaidőszakban: Hétfő-csütörtök: , péntek:

15 INTÉZETEK, TANSZÉKEK Elérhetőségek: KATONAI VEZETŐKÉPZŐ INTÉZET Intézetigazgató: Dr. habil. Horváth Tibor ezredes, egyetemi docens Hadászati- és Hadelméleti Tanszék: Prof. Dr. Szendy István ezredes CSc, tanszékvezető, egyetemi tanár Összhaderőnemi Műveleti Tanszék: Prof. Dr. Krajnc Zoltán ezredes tanszékvezető, egyetemi tanár Műveleti Támogató Tanszék Dr. habil. Berek Tamás alezredes tanszékvezető, egyetemi docens Hadtörténelmi, Filozófia és Kultúrtörténeti Tanszék Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, tanszékvezető, egyetemi tanár Katonai Vezetéstudományi és Közismereti Tanszék Dr. Ujházy László alezredes, tanszékvezető, egyetemi docens Honvédelmi Jogi és Igazgatási Tanszék: Dr. Hornyacsek Júlia alezredes, mb. tanszékvezető KATONAI LOGISZTIKAI INTÉZET Intézetigazgató: Dr. Pohl Árpád ezredes Haditechnikai Tanszék Dr. habil. Gyarmati József alezredes, tanszékvezető, egyetemi docens Természettudományi Tanszék Prof. Dr. Horváth István tanszékvezető, egyetemi tanár Műveleti Logisztikai Tanszék Dr. habil. Horváth Attila alezredes, tanszékvezető, egyetemi docens Hadtáp és Katonai Közlekedési Tanszék Dr. Pap Andrea alezredes tanszékvezető, egyetemi docens

16 KATONAI ÜZEMELTETŐ INTÉZET Intézetigazgató: Prof. Dr. Ványa László ezredes Elektronikai Hadviselés Tanszék Elektronikai Hadviselés szakcsoport Prof. Dr. Ványa László ezredes, szakcsoportvezető Radartechnikai szakcsoport Szökrény Zoltán alezredes gyakorlati oktató, szakcsoportvezető Informatikai Tanszék Dr. habil. Négyesi Imre alezredes tanszékvezető, egyetemi docens Híradó Tanszék Dr. Fekete Károly alezredes tanszékvezető KATONAI REPÜLŐ INTÉZET Intézetigazgató: Dr. Palik Mátyás ezredes Fedélzeti Rendszerek Tanszék Dr. Szilvássy László alezredes tanszékvezető, egyetemi docens Repülésirányító és Repülő-Hajózó Tanszék Dr. Bottyán Zsolt százados tanszékvezető, egyetemi docens Repülő Sárkány-hajtómű Tanszék Dr. Kavas László alezredes tanszékvezető, egyetemi docens

17 ÉTKEZÉSI LEHETŐSÉG A kampusz területén konyha-étterem működik, előfizetéses és á la carte rendszerben ebéd lehetőség van. Egyéb étkezési lehetőség a Kar területén működő büfé. - A (parancsnoki) épület földszintje; SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG A telephelyen önálló sporttevékenységet a 46. sz. épület hallgatói kondicionáló termében, a 400 m-es salakos futópályán, a tornakertben, a betonos sportpályán, valamint a gumiborítású teniszpályákon lehet folytatni. Szervezett keretek között a Honvéd Zrínyi SE. szakosztályaiban sportolhatnak az egyetem hallgatói. Az egyesületről bővebben a honlapon, az egyetem/nke a sportos egyetem/honvéd Zrínyi Sportegyesület fülre kattintva lehet információt szerezni.

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ Budapest 2012. 1. Az Egyetem neve: Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2. Székhelye: Budapest Címe: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Levelezési címe: 1581

Részletesebben

nemzeti közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

nemzeti közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar nemzeti közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2 Nemzeti Közszolgálati Egyetem HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR A katonai felsőoktatás egyetlen képzés- és tudáscentruma Magyarországon

Részletesebben

Kossuth Lajos Hadtudományi Kar

Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Telefon: 432-9000/29-357 Telefax: 432-9027 Szakok, képzési idő, vizsgatárgyak Képz. Választható szak, szakpár A N Biztonság-és védelempolitikai

Részletesebben

Életpálya és mobilitás a honvédelemben

Életpálya és mobilitás a honvédelemben Életpálya és mobilitás a honvédelemben ÁROP 2.2.21 Tudásalapú közszolgálati előmenetel Mobilitás Társadalmi mobilitás Vándorlás Karriermobilitás Munkaerőáramlás Átjárhatóság Vándorlás lakhatási támogatás

Részletesebben

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE rínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE felvehető összlétszáma: 2217 fő. Képzési terület Felvehető (fő) Esti, TelepülésNyelv Nappali képzés levelező munkarend Képzési Távoktatásterület/Szakmacsoport

Részletesebben

Budapest, Hungária körút :

Budapest, Hungária körút : Tisztelt Látogató! Üdvözöljük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar nyílt napján. Tájékoztatjuk, hogy a Kar, illetve az Egyetem 2016. évben meghirdetett alapképzési szakjai

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A haza szolgálatában

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A haza szolgálatában Nemzeti Közszolgálati Egyetem A haza szolgálatában Az egyetem missziója és pályája A közös cél: a jogelődök eredményeinek és hagyományainak tiszteletben tartása mellett az új egyetemet, az NKE-t építeni.

Részletesebben

Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon

Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon Díjak, elismerések a ZMNE I. Ludovika Fesztiválon 1. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kancellára kiemelkedő közéleti tevékenysége és az egyetem kapcsolatrendszerének bővítése érdekében végzett munkája

Részletesebben

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem ZMNE felvehető összlétszáma: 2217 fő. Képzési terület Felvehető (fő) Esti, TelepülésNyelv Nappali képzés levelező munkarend Képzési Távoktatásterület/Szakmacsoport

Részletesebben

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A költségtérítés 40%-ának befizetési határideje: 2015. augusztus 24. Az átvétellel (intézmény-, tagozat-, szakváltoztatás stb.) kapcsolatos kérelmek

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

ROBOTHADVISELÉS 7. tudományos konferencia november 27.

ROBOTHADVISELÉS 7. tudományos konferencia november 27. ROBOTHADVISELÉS 7. tudományos konferencia 2007. november 27. Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, Díszterem Budapest, X. Hungária krt. 9-11. A konferencia szervezőbizottsága: Dr. Haig Zsolt mk. alezredes

Részletesebben

Katonai logisztika időszerű kérdései tudományos konferencia

Katonai logisztika időszerű kérdései tudományos konferencia Katonai logisztika időszerű kérdései tudományos konferencia 2017. NOVEMBER 29. 08:30-09:00 Érkezés, regisztráció Plenáris előadás Helyszín: NKE Hungária körúti kampusz, Díszterem 09:00-09:10 Megnyitó:

Részletesebben

MEGHÍVÓ NEW CHALLENGES IN THE FIELD OF MILITARY SCIENCE ÉS ROBOTHADVISELÉS 12. szakmai-tudományos konferencia. 2012. november 21-22.

MEGHÍVÓ NEW CHALLENGES IN THE FIELD OF MILITARY SCIENCE ÉS ROBOTHADVISELÉS 12. szakmai-tudományos konferencia. 2012. november 21-22. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM, MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG, MTA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁGA MEGHÍVÓ NEW CHALLENGES IN THE FIELD OF MILITARY SCIENCE ÉS ROBOTHADVISELÉS 12 szakmai-tudományos konferencia 2012.

Részletesebben

IV. évfolyam 2. szám, március

IV. évfolyam 2. szám, március IV. évfolyam 2. szám, 2019. március Szerkesztőbizottság Elnök Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, PhD - helyettes államtitkár, BM Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság Főszerkesztő Heizler

Részletesebben

1.1 A naptári tervhez kapcsolódó alapadatok a HHK Dékánjának HHK/84-3/2016 számú határozata alapján 1.2 A csengetési rend

1.1 A naptári tervhez kapcsolódó alapadatok a HHK Dékánjának HHK/84-3/2016 számú határozata alapján 1.2 A csengetési rend AZ OKTATÓ ADMNISZTRÁCIÓS FELADATAI Az oktató tevékenységének elősegítése, a gyors pontos adminisztráció végrehajtása és nem utolsó sorban a hallgatók munkájának, tanulásának sikeressé, hatékonnyá és átláthatóvá

Részletesebben

IV. évfolyam 3. szám, június

IV. évfolyam 3. szám, június IV. évfolyam 3. szám, 2019. június Szerkesztőbizottság Elnök Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, PhD - helyettes államtitkár, BM Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság Főszerkesztő Heizler

Részletesebben

Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987)

Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987) Dr. Für Gáspár alezredes Elérhetőség: Mobiltelefon: +36 70 3341440 HM vezetékes: 02 2 29548 Vezetékes fax: +36 1 432900 HM fax: 29910 e-mail: fur.gaspar@uni-nke.hu Személyes adatok: Születési idő: 1958.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KATASZTRÓFAVÉDELEM ALAP- ÉS MESTERKÉPZÉSI SZAKOK. 2017/2018. tanévére beiratkozott HALLGATÓI SZÁMÁRA. Budapest 2017.

TÁJÉKOZTATÓ A KATASZTRÓFAVÉDELEM ALAP- ÉS MESTERKÉPZÉSI SZAKOK. 2017/2018. tanévére beiratkozott HALLGATÓI SZÁMÁRA. Budapest 2017. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET 1091 Budapest, Hungária krt. 9-11. Fax: 432-9000, TÁJÉKOZTATÓ A KATASZTRÓFAVÉDELEM ALAP- ÉS MESTERKÉPZÉSI SZAKOK 2017/2018. tanévére beiratkozott

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Alkalmazott hadtudomány tagozatban: I Fodor Dóra Konzulense: Dr. Forgács Balázs százados

Részletesebben

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN II. évfolyam, 3. szám október

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN II. évfolyam, 3. szám október Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN 2498-6194 II. évfolyam, 3. szám 2017. október Rádiós és Infokommunikációs Országos Egyesület Budapest Szerkesztőbizottság Elnök Dr. Hoffmann Imre tű.

Részletesebben

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK Az alapszak képzési célja A képzés célja olyan közgazdász tisztek képzése, akik a képzés során

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Védelemgazdasági- és Logisztikai Szakosztály évben végzett tevékenységéről

BESZÁMOLÓ a Védelemgazdasági- és Logisztikai Szakosztály évben végzett tevékenységéről Magyar Hadtudományi Társaság Védelemgazdasági- és Logisztikai Szakosztály BESZÁMOLÓ a Védelemgazdasági- és Logisztikai Szakosztály 2016. évben végzett tevékenységéről Statisztikai adatok, a szakosztály

Részletesebben

2018/2019. tanévére beiratkozott

2018/2019. tanévére beiratkozott NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Fax: 432-9000, TÁJÉKOZTATÓ A KATASZTRÓFAVÉDELEM SZAK 2018/2019. tanévére beiratkozott HALLGATÓI SZÁMÁRA Budapest

Részletesebben

A HADTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA KUTATÁSI TÉMÁI A 2016/2017. TANÉVRE KUTATÁSI TERÜLETENKÉNT

A HADTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA KUTATÁSI TÉMÁI A 2016/2017. TANÉVRE KUTATÁSI TERÜLETENKÉNT A HADTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA KUTATÁSI TÉMÁI A 2016/2017. TANÉVRE KUTATÁSI TERÜLETENKÉNT 1. BIZTONSÁGI TANULMÁNYOK KUTATÁSI TERÜLET Vezető: Prof. Dr. Szenes Zoltán CSc, egyetemi tanár 1. A NATO kollektív

Részletesebben

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai A Kari Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a Zsűri döntése alapján 1. Biztonságpolitika tagozatban: I Rajnai

Részletesebben

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN I. évfolyam, 4. szám december

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN I. évfolyam, 4. szám december Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN 2498-6194 I. évfolyam, 4. szám 2016. december Rádiós és Infokommunikációs Országos Egyesület Budapest Szerkesztőbizottság Elnök Dr. Hoffmann Imre tű.

Részletesebben

A 2010/2011. tanév II. szemeszterében végrehajtásra kerülő tanfolyamok kezdési időpontjai és tervezett létszámai

A 2010/2011. tanév II. szemeszterében végrehajtásra kerülő tanfolyamok kezdési időpontjai és tervezett létszámai A Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és közalkalmazotti állományának meghirdetett belső tanfolyamai. A 2010/2011. tanév II. szemeszterében végrehajtásra kerülő tanfolyamok kezdési időpontjai és tervezett

Részletesebben

3/2019. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR

3/2019. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 3/2019. (06. 12.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS AZ ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE (Egységes szerkezetben a ZMNE ának módosító határozataival)1-2007 -

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nemzeti Közszolgálati Egyetem A HAZA SZOLGÁLATÁBAN Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dr. Kovács Gábor r. ddtbk. Oktatási rektorhelyettes, habilitált egyetemi docens Rendészeti Vezetéstudományi Tanszék tanszékvezető Az NKE oktatási stratégiai

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár szolgáltatásait igénybe vevők részére

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár szolgáltatásait igénybe vevők részére 1 ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár szolgáltatásait igénybe vevők részére Jelen tájékoztatás célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL

A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL A KÖZSZOLGÁLATI ÖSZTÖNDÍJAS ÉS AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓI JOGÁLLÁS, HALLGATÓI PÉNZÜGYEK, DIÁKHITEL Rakonczay Éva Gazdasági Igazgató Budapest, 2014. január 8. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK

Nemzeti Közszolgálati Egyetem január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2018. január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK A LUDOVIK LOVARDA LUDOVIKA FŐÉPÜLET NETK KARI PROGRAMOK KÜLTÉRI SPOR SZÁRNYÉPÜLET ORCZY-PARK OKTATÁSI ÉP ÁKK, HHK, N, VTK, KV KÖZPONTI

Részletesebben

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: 2018-07-16 09:34 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat

Részletesebben

nemzeti közszolgálati egyetem Katasztrófavédelmi Intézet

nemzeti közszolgálati egyetem Katasztrófavédelmi Intézet nemzeti közszolgálati egyetem Katasztrófavédelmi Intézet 2 Nemzeti Közszolgálati Egyetem KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET Becsülettel, bátorsággal, buzgalommal A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi

Részletesebben

Az új katasztrófavédelem alapszak és az NKE KVI működésének tapasztalatai és további feladatok

Az új katasztrófavédelem alapszak és az NKE KVI működésének tapasztalatai és további feladatok Az új katasztrófavédelem alapszak és az NKE KVI működésének tapasztalatai és további feladatok PROF. DR. BLESZITY JÁNOS ny. tű. altábornagy egyetemi tanár, intézetigazgató Magyar Tűzoltó Szövetség Balatonföldvár,

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET 2 Nemzeti Közszolgálati Egyetem KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET Becsülettel, bátorsággal, buzgalommal A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi

Részletesebben

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere Állami Ünnepünk 2010. augusztus

Részletesebben

Europass Önéletrajz. Személyi adatok. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév / Utónév(ek) Dr. JAKAB László. Fax(ok) E-mail(ek) jakab.laszlo@zmne.

Europass Önéletrajz. Személyi adatok. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév / Utónév(ek) Dr. JAKAB László. Fax(ok) E-mail(ek) jakab.laszlo@zmne. Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Fax(ok) E-mail(ek) Állampolgárság Dr. JAKAB László jakab.laszlo@zmne.hu magyar Születési dátum 1950. 03. 21. Neme férfi Szakmai tapasztalat Időtartam

Részletesebben

FUNKCIONÁLIS EGYSÉG DÉKÁNI TITKÁRSÁG

FUNKCIONÁLIS EGYSÉG DÉKÁNI TITKÁRSÁG FUNKCIONÁLIS EGYSÉG DÉKÁNI TITKÁRSÁG Titkárságvezető CSÁNYINÉ dr. FEJES TEKLA (62/54-64-17) Kari adminisztrátor TÓTH JÁNOSNÉ (62/54-50-25) Ügyviteli alkalmazott ZSINDELY JÁNOS PÁLNÉ (62/54-50-25) Elérhetőségek

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács május 10-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács május 10-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2016. május 10-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 9/2016. (V.10.) KT. sz. határozat Dr. Rozsnyai Krisztina Közigazgatási Jogi Tanszékre benyújtott

Részletesebben

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN II. évfolyam, 1. szám március

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN II. évfolyam, 1. szám március Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN 2498-6194 II. évfolyam, 1. szám 2017. március Rádiós és Infokommunikációs Országos Egyesület Budapest Szerkesztőbizottság Elnök Dr. Hoffmann Imre tű.

Részletesebben

Tüzér honvédtiszt-jelöltek éleslövészete a várpalotai lőtéren

Tüzér honvédtiszt-jelöltek éleslövészete a várpalotai lőtéren Tüzér honvédtiszt-jelöltek éleslövészete a várpalotai lőtéren A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Műveleti Támogató Tanszék III. és IV. éves tüzér honvédtiszt-jelöltjei

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelem Intézet bemutatása

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelem Intézet bemutatása Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelem Intézet bemutatása PROF. DR. BLESZITY JÁNOS ny. tű vezérőrnagy egyetemi tanár, intézetigazgató BM OKF Budapest, 2014. 03. 10. Legyen a hallgatónk! Nemzeti

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV Kivonat a Tanulmányi Osztály által kiadott: NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató

Részletesebben

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei 1. Átsorolás az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiség ötven százaléka miatt A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 31. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Miért az NKE-KTK? Dr. Szabó Szilvia mb. oktatási dékánhelyettes 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Miért az NKE-KTK? Dr. Szabó Szilvia mb. oktatási dékánhelyettes 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Miért az NKE-KTK? Dr. Szabó Szilvia mb. oktatási dékánhelyettes 2015. mert az NKE KTK a magyar közigazgatási képzés elsőszámú és vezető intézménye

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem november január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK

Nemzeti Közszolgálati Egyetem november január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2017. november 24 25. 2018. január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK OKTATÁSI ÉP ÁKK, HHK, N RTK, VTK, KV KÖZPONTI P A LUDOVIK LOVARDA LUDOVIKA FŐÉPÜLET NETK KARI PROGRAMOK KÜLTÉRI

Részletesebben

A 2014/2015-ös tanév rendje Tanulmányi határidők 2014/2015. tanév őszi félév AUGUSZTUS. Gólyatábor, Balatonfenyves augusztus

A 2014/2015-ös tanév rendje Tanulmányi határidők 2014/2015. tanév őszi félév AUGUSZTUS. Gólyatábor, Balatonfenyves augusztus A 2014/2015-ös tanév rendje Tanulmányi határidők 2014/2015. tanév őszi félév AUGUSZTUS Gólyatábor, Balatonfenyves augusztus 25-28. A nagykőrösi képzési helyre felvett első éves nappali munkarendű hallgatók

Részletesebben

Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február)

Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február) Dr. Für Gáspár egyetemi docens Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Összhaderőnemi Műveleti Intézet Geoinformációs Tanszék mb. tanszékvezető Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár

Részletesebben

Doktori képzés és kutatás a katasztrófavédelem rendszerében

Doktori képzés és kutatás a katasztrófavédelem rendszerében Doktori képzés és kutatás a katasztrófavédelem rendszerében Dr. habil. Kátai-Urbán Lajos tűzoltó ezredes, tanszékvezető egyetemi docens mb. igazgató-helyettes, Katasztrófavédelmi Intézet, Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

36/2016. (XII. 22.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévének kezdésével kapcsolatos teendőkről

36/2016. (XII. 22.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévének kezdésével kapcsolatos teendőkről REKTOR KANCELLÁR 36/2016. (XII. 22.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévének kezdésével kapcsolatos teendőkről A kollégiumi felvételi eljárás, valamint a Corvinus

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar TANTÁRGYI PROGRAM. 1. számú példány. 1. A tantárgy kódja: HFELB66

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar TANTÁRGYI PROGRAM. 1. számú példány. 1. A tantárgy kódja: HFELB66 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 1. számú példány 1. A tantárgy kódja: HFELB66 TANTÁRGYI PROGRAM 2. A tantárgy megnevezése (magyarul): Ejtőernyős kiképzés. (Nyári kiképzés).

Részletesebben

Tisztelt Felvételiző!

Tisztelt Felvételiző! Tisztelt Felvételiző! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán többciklusú képzési szerkezetben 6, illetve 7 féléves alapfokozatot (BSc) adó alapképzésben, valamint 3, illetve

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK. Általános intézményi adatok, elérhetőségek

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK. Általános intézményi adatok, elérhetőségek KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK Általános intézményi adatok, elérhetőségek Pécsi Tudományegyetem (PTE) REKTOR DR. GÁBRIEL RÓBERT egyetemi tanár 7633 Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B. http://www.pte.hu/ OM AZONOSÍTÓ

Részletesebben

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében 2013. december 12-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2013. őszi Intézményi

Részletesebben

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. TANÉV

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. TANÉV WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. TANÉV 1 Kedves Hallgató! Tisztelettel üdvözöljük Önt, mint a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatóját. A Főiskola alapvető célja, hogy

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem november január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK

Nemzeti Közszolgálati Egyetem november január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2017. november 24 25. 2018. január 27. NYÍLT NAP PROGRAMOK A LUDOVIKA CAMPUS LŐTÉR LOVARDA LUDOVIKA FŐÉPÜLET NETK KARI PROGRAMOK KÜLTÉRI SPORTPÁLYÁK SPECIÁLIS OKTATÁSI ÉPÜLET

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás határideje (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének : I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári MA tanári szakdolgozat

Részletesebben

A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai

A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM TÁRSADALMI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai 2015. október 14. Az előadás felépítése I. A honvédelem

Részletesebben

A 2015-2016-OS TANÉV

A 2015-2016-OS TANÉV A 2015-2016-OS TANÉV I. FÉLÉVÉNEK IDŐBEOSZTÁSÁÓL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBA LÉPÉS DÁTUMA: 2015. augusztus 28. HATÁLYOS: 2016. február 07. Azonosító: DU 3/2015. Iktatószám: KDH-14/3/2015. 1 1. AZ UTASÍTÁS

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15.

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Diplomadolgozat leadás

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Biztonságpolitika és Hadtörténelem tagozatban: II Bánki Szabolcs honvéd tisztjelölt

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak:

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: 2018. szeptember 3. - december 15. Költségtérítés befizetésének

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 -

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések...

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

A felsőfokú katasztrófavédelmi képzés aktualitásai

A felsőfokú katasztrófavédelmi képzés aktualitásai Biztonságtechnika 2018. Siófok, 2018. május 9-11. A felsőfokú katasztrófavédelmi képzés aktualitásai Dr. habil. VASS Gyula tűzoltó ezredes, egyetemi docens Igazgató, Katasztrófavédelmi Intézet, Nemzeti

Részletesebben

HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ

HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016. tanév Budapest 2015. RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR A NKE Rendészettudományi Kar székhelye: 1121 Budapest, Farkasvölgyi út

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár (MH 25. KGYLDD) parancsnoka pályázatot hirdet a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár, Vezető Szervek, Gazdálkodás Támogató

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére Dátum 2018. augusztus 26. (vasárnap) augusztus 30. (csütörtök) 2018. szeptember 3. (hétfő) szeptember 7. [levelező tagozaton szeptember 8. (szombat)

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal FEBRUÁR 1. péntek 2. szombat 3. vasárnap 4. hétfő 20 00 őszi félévi vizsgajelentkezés és vizsgaidőszak utolsó Előzetes kurzusfelvétel utolsó Rangsorolásos kurzusfelvétel első Értékelésre vonatkozó adattal

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 4/2018. (XII. 18.) számú Rektori Utasítás A 2019/2020-as tanév időbeosztásáról Hatályba lépés napja: 2019. augusztus 15. A hatályba lépéssel egyidejűleg hatályon

Részletesebben

2018. augusztus 21., kedd

2018. augusztus 21., kedd zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet

Részletesebben

Legyen a hallgatónk! Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet

Legyen a hallgatónk! Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Legyen a hallgatónk! Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1. Jogelőd intézmények - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző

Részletesebben

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN II. évfolyam, 2. szám június

Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN II. évfolyam, 2. szám június Katasztrófavédelmi online tudományos folyóirat ISSN 2498-6194 II. évfolyam, 2. szám 2017. június Rádiós és Infokommunikációs Országos Egyesület Budapest Szerkesztőbizottság Elnök Dr. Hoffmann Imre tű.

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal. A 2012/2013 tanév tavaszi félévének FEBRUÁR. A 2012/2013 tanév őszi féléves

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal. A 2012/2013 tanév tavaszi félévének FEBRUÁR. A 2012/2013 tanév őszi féléves HASZNOS TUDNIVALÓK 2012/2013-as tanév tavaszi félév 1. kedd 2. szerda 3. csütörtök 4. péntek 5. szombat 6. vasárnap 7. hétfő 8. kedd 9. szerda 10. csütörtök 11. péntek 12. szombat 13. vasárnap 14. hétfő

Részletesebben

Iskolai végzettség / tanulmányok:

Iskolai végzettség / tanulmányok: Név: Dr. Lakatos László János Beosztás: ny. egyetemi oktató Besorolás: habilitált egyetemi docens, c. egyetemi tanár, c. főiskolai tanár Viselt rendfokozat: ny. okleveles mérnök vezérőrnagy Születési idő:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben

HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ

HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ 2013/2014. tanév Budapest 2013. RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR A NKE Rendészettudományi Kar székhelye: 1121 Budapest, Farkasvölgyi út

Részletesebben

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018. TANÉV

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018. TANÉV WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018. TANÉV 1 Kedves Hallgató! Tisztelettel üdvözöljük Önt, mint a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatóját. A Főiskola alapvető célja, hogy

Részletesebben

HADTUDOMÁNY. 2013/1. elektronikus lapszám A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁGA FOLYÓIRATA

HADTUDOMÁNY. 2013/1. elektronikus lapszám A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁGA FOLYÓIRATA HADTUDOMÁNY A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁGA FOLYÓIRATA XXIII. évfolyam 2013/1. elektronikus lapszám A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS AZ MTA HADTUDOMÁNYI

Részletesebben

BEVEZETÉS. Tisztelt Pályázók!

BEVEZETÉS. Tisztelt Pályázók! DOKTORI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Budapest 2014 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 2 Pályázati felhívás... 3 1. A képzés célja... 3 2. A képzési formák... 4 3. Az NKE doktori iskolái és kutatási területei... 4 4.

Részletesebben

Németh András. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

Németh András. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar NÉV: Németh András SZÜLETÉSI IDŐ: 1979 MUNKAHELY: BEOSZTÁS: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Üzemeltető Intézet Informatikai és Elektronikai Hadviselés Tanszék

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2012/2013-as tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2012/2013-as tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK /-as tanév tavaszi félév 1 2 3 4 5 6 7 8 9 péntek 00 vasárnap JANUÁR A / tanév őszi féléves záróvizsga időszak első A leckekönyv leadásának első HKR 59 (1) (A leckekönyvek leadása a

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére Dátum Esemény 2017. augusztus 27. (vasárnap) augusztus 31. (csütörtök) Gólyatábor Regisztrációs hét szeptember 4. (hétfő): 8 órától ÁJK 12 órától GÉIK

Részletesebben

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET OKTATÁSI KÖZPONTJA 1108 Budapest, Újhegyi út 9-11. Tel.: 261-7011 Fax: 431-0180. Tájékoztató

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET OKTATÁSI KÖZPONTJA 1108 Budapest, Újhegyi út 9-11. Tel.: 261-7011 Fax: 431-0180. Tájékoztató BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET OKTATÁSI KÖZPONTJA 1108 Budapest, Újhegyi út 9-11. Tel.: 261-7011 Fax: 431-0180 Tájékoztató Tisztelt Képzésben Résztvevő! Ezúton üdvözölöm a Büntetés-végrehajtási Szervezet

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév JANUÁR 1. szerda Újév 2. csütörtök 3. péntek Téli rektori szünet utolsó. 4. szombat 5. vasárnap 6. hétfő Záróvizsga időszak első 7. kedd 8. szerda 9.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I. elismerések adományozásáról

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I. elismerések adományozásáról HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERÉNEK H A T Á R O Z A T A I elismerések adományozásáról Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló

Részletesebben

Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 2. oldal b) a honvédelemért felelős miniszter a katonai felsőokt

Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 2. oldal b) a honvédelemért felelős miniszter a katonai felsőokt Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 1. oldal 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet a közigazgatási, rendészeti, katonai és nemzetbiztonsági felsőoktatás vonatkozásában

Részletesebben

HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ

HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018. tanév Budapest 2017. RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR A NKE Rendészettudományi Kar székhelye: 1083. Budapest, Ludovika tér 2.

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés ERDÉLYI LAJOS dandártábornoknak, a Honvéd Vezérkar, volt Személyzeti csoportfőnökének

Részletesebben

A TISZTI ALAPKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ HONVÉD TISZTJELÖLTEKET ÉRTÉKELŐ KOMPLEX PONTRENDSZER ÉS ÉVFOLYAMRANGSOR

A TISZTI ALAPKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ HONVÉD TISZTJELÖLTEKET ÉRTÉKELŐ KOMPLEX PONTRENDSZER ÉS ÉVFOLYAMRANGSOR Nyt. szám: 1. sz. példány A TISZTI ALAPKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ HONVÉD TISZTJELÖLTEKET ÉRTÉKELŐ KOMPLEX PONTRENDSZER ÉS ÉVFOLYAMRANGSOR 2013 - 2 - I. FEJEZET AZ ÉRTÉKELŐ PONTRENDSZER CÉLJA, FELÁLLÍTÁSÁNAK ALAPELVEI

Részletesebben

hétfő kedd szerda csütörtök péntek :00 Információ- és kódelmélet Ú (BP) A/ (BGI) Inf. ép. fsz :00 Termelésinformatika Ú

hétfő kedd szerda csütörtök péntek :00 Információ- és kódelmélet Ú (BP) A/ (BGI) Inf. ép. fsz :00 Termelésinformatika Ú Tisztelt Hallgató! Tájékoztatom, hogy a nappali tagozatos energetikai mérnöki* (BE), gazdaságinformatikus (BGI), gépészmérnöki** (BG), logisztikai mérnöki* (BS), mechatronikai mérnöki*, ** (BMR), mérnökinformatikus

Részletesebben

Hasznos tudnivalók (határidős jegyzék) 2015/2016 tanév őszi félév

Hasznos tudnivalók (határidős jegyzék) 2015/2016 tanév őszi félév NAP IDŐ ESEMÉNY SZEPTEMBER 1. kedd Pótbeiratkozás 2. szerda 3. csütörtök Rangsorolásos kurzusfelvétel 8 00 Versenyjelentkezés első 4. péntek 12 00 Személyes megjelentést igénylő regisztráció (tanulmányok

Részletesebben