GOMBAÖLŐ SZEREK. Hatásspektrum és dózis

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GOMBAÖLŐ SZEREK. Hatásspektrum és dózis"

Átírás

1

2 150 GOMBAÖLŐ SZEREK

3 A burgonya alap gombaölő szere, egyedülálló hatással a gumófitoftóra ellen. Kontakt típusú készítmény, amely javítja a burgony eltarthatóságát. Jobb állapotú és egészségesebb burgonya kerül betárolásra, illetve a tárolás során is jelentősen csökken a veszteség. 500 g/l fluazinam SC (Vizes szuszpenzió koncentrátum) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: II. 0 nap Burgonya Fitoftóra Alternáriás foltosság 0,4 l/ha 7 nap A burgonya gombaölőszeres programjának alapkészítménye. A zárópermetezések nélkülözhetetlen fungicidje. Egyedülálló spóra ölő hatékonysággal. Lemosódva a gumó felszínére fejti ki a legjobban hatékonyságát, jelentősen javítva a gumók eltarthatóságát.

4 Két különböző hatásmechanizmusú hatóanyag gyári kombinációja, melyek közül az azoxistrobin megelőző, a ciprokonazol gyógyító hatása átfogó védettséget biztosít a kórokozók széles köre és különböző alakjai ellen. Az Amistar Xtra hatására jelentősen nő és hosszabb ideig zöld marad a növény lombfelülete. 200 g/l azoxistrobin, 80 g/l ciprokonazol SC (Vizes szuszpenzió koncentrátum) Vízi szervezetekre való veszélyesség: közepesen veszélyes. Méhveszélyesség: II. 0 nap Őszi búza, ősziés tavaszi árpa Lisztharmat, rozsdabetegségek, helmintospórium, szeptória, kalászfuzáriózis Levélbetegségek ellen osztott kezelés 0,17-1,0 l/ha 35 nap Napraforgó Szár-, levél- és tányérbetegségek (fehérpenész, szürkepenész, diaporte, alternária, fóma, peronoszpóra, rozsda) 0,8-1,0 l/ha 28 nap Őszi káposztarepce Kukorica (vetőmagtermesztés) Termésnövelő hatás, fehérpenészes szárrothadás, fómás szárrák- és levélfoltosság, alternáriás levélés becőfoltosság Levél- és csőbetegségek 0,75-1,0 l/ha 28 nap 0,5-1,0 l/ha Előírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges 152

5 Az Amistar Xtra kijuttatását őszi káposztarepcében a virágzás kezdetétől a virágzás végéig, napraforgóban a kultúrnövény 6-8 pár leveles - csillagbimbós állapotában célszerű végrehajtani. Hatásmechanizmusának köszönhetően olyan növényi részekbe is eljut és kifejti a hatását, amelyek permetlével nem fedettek. Széles hatásspektrumának köszönhetően kiváló védelmet biztosít a legtöbb napraforgó és repce kórokozóval szemben. Napraforgóban a diaportés betegség első tüneteinek megjelenésekor hidas permetezővel vagy légi úton is célzottan védekezhetünk. Repcében szklerotínia fertőzés gyanúja esetén a virágzás kezdeti, fertőzésmentes években a virágzás végi kijuttatás célszerű, így a készítmény zöldítő, juvenilizáló hatása maximálisan kihasználható. Pozitív élettani hatásának köszönhetően intenzívebb a fotoszintézis és az olajbeépülés, ami a terméseredményben is jelentkezik. A készítmény hatékony a kalászos kultúrák levélbetegségeinek széles köre ellen. A két hatóanyag kiegészíti egymás hatékonyságát. Hatékonyságukban, hatáskifejtésükben és biofizikai tulajdonságaikban is kiegészítik egymást. Fahéjbarna levélfoltosság (Drechslera tritici-repentis) Szeptoriás levélfoltosság (Septoria tritici)

6 Univerzális kalászos gombaölő szer. Kalászos kultúrák fontos készítménye. Kiváló hatóanyagok gyári kombinációja kiemelkedő hatékonysággal bír az őszi búza és árpa levélbetegségei ellen. 250 g/l propikonazol, 80 g/l ciprokonazol EC (emulzióképző folyékony permetezőszer) Vízi szervezetekre való veszélyesség: közepesen veszélyes. Méhveszélyesség: II. 0 nap Kalászosok (őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa, rozs, zab, tritikálé) Lisztharmat, rozsda, szeptóriás levél- és pelyvafoltosság, csíkos-, hálózatos- és fahéjbarna levélfoltosság, kalászfuzáriózis 0,4-0,5 l/ha 42 nap A készítmény jó hatékonysággal rendelkezik a kalászos kultúrák levélbetegségei ellen. A két hatóanyag hatékony a lisztharmat, a levélfoltosságok és rozsdabetegségek ellen. A készítmény kijuttatását bokrosodástól zászlóslevél kiterülésig javasoljuk elsősorban megelőző jelleggel. 154 Vörös rozsda (Puccinia recondita f.sp. tritici)

7 Hosszú tartamhatással és kiváló esőállósággal rendelkező készítmény, amely a zöldség,- és gyümölcsfélék széles körében felhasználható. A Bravo önmagában, vagy lisztharmat elleni felszívódó készítményekkel kombinálva kiváló hatékonyságú a legfontosabb zöldség- és gyümölcsbetegségek ellen. 500 g/l klórtalonil SC (Vizes szuszpenzió Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. II. 1 nap koncentrátum) Méhveszélyesség: Burgonya Alternáriás foltosság Fitoftóra 2,0-2,2 l/ha 7 nap Kalászosok (őszi) Kalász és levélbetegségek 2,0 l/ha 7 nap A hatóanyag kiemelkedő megelőző hatékonysággal rendelkezik a gombabetegségek széles köre ellen. A kijuttatást követően szorosan tapad a levélfelülethez, és a levélfelszínén fejti ki preventív hatékonyságát. Kalászos kultúrákban szeptoriás levélfoltosodás ellen javasoljuk megelőző jelleggel. Burgonyában alternáriás foltosodás és burgonyavész ellen javasoljuk megelőző jelleggel.

8 Kiemelkedő fuzárium elleni hatás, rugalmas megoldás a levél betegségek ellen. A Cherokee három eltérő hatóanyagának és magas hatóanyag tartalmának köszönhetően megbízható hatást nyújt a kalászos növények levél- és kalászbetegségei ellen, ajánljuk az átlagos és átlag feletti kalászos termelők számára. A különböző hatóanyagok és a magas triazoltartalom pedig biztos alapot, hosszú tartamhatást nyújt a különböző kalászfuzáriumgombák elleni védelemben, a káros mikotoxin tartalom csökkentésében. Kiemelkedő fuzárium elleni hatás, rugalmas megoldás a levél betegségek ellen. 50 g/l ciprokonazol, 62,5 g/l propikonazol, 375 g/l klortalonil SE (Vizes alapú szuszpoemulzió) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: I. 0 nap Őszi búza, őszi- és tavaszi árpa, rozs, zab, tritikale Gabonalisztharmat Rozsda Szeptóriás levél- és pelyvabarnulás Csíkos-, hálózatos- és fahéjbarna levélfoltosság Kalászfuzáriózis A levél és kalászos betegségek ellen egyaránt hatékony. A korai alkalmazás esetén a levélbetegségek széles körével szemben hatékony. Hatóanyagai kiemelkedő hatékonysággal bír a lisztharmat, rozsda és szeptória betegségek ellen. Ha kalászvédelemre alkalmazzuk javasolt a kikalászolást követően kijuttatni a készítményt, hogy a klórtalonil preventív hatékonyságát is ki tudjuk használni. 1,0-2,0 l/ha 35 nap 156

9 Két felszívódó hatóanyagának köszönhetően védelmet biztosít a kukorica helmintospóriumos betegsége ellen és kedvező hatással van a kultúrnövényre és a termésmennyiségre is. 141,4 g/l azoxistrobin, SE (szuszpoemulzió) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten II. 0 nap 122,4 g/l propikonazol veszélyes. Méhveszélyesség: (száradásig) Csemegekukorica Kukorica (takarmány, siló, vetőmag) Helminthospóriumos levélfoltosság 1,0 l/ha 21 nap Előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás. A Quilt Xcel kezelést a kukorica (takarmány, vetőmag előállítás, csemege) szármegnyúlásának (8-10 leveles állapot) időszakától a virágzás végéig javasolt elvégezni. Széles hatásspektrumának köszönhetően megfelelő védelmet biztosít a kukorica legfontosabb levélbetegségei (helmintospóriumos levélfoltosság, kukoricarozsda, szemfolt betegség) ellen. Gombaölő hatásán túl kedvezően befolyásolja a kukorica élettani folyamatait, ennek köszönhetően alkalmas a tenyészidőszak során bekövetkező stressz (hőség, aszály) okozta terméskiesés mérséklésére, a stresszes időszakok átvészelésére. Pozitív élettani hatásának köszönhetően javul a megtermékenyülés és a szemkitelítődés, növeli a zöldtömeget, ami magasabb és jobb minőségű terméshez vezet. Kijuttatását a tenyészidőszak során 1 alkalommal, 1 l/ha dózisban, l/ha lémennyiséggel kell elvégezni.

10 A Ridomil Gold Plus a felszívódó mefenoxam és kontakt rézoxi-klorid hatóanyagai révén külső és belső védelmet nyújt a növénynek a betegségek ellen. A mefenoxam a permetezést követően 30 perc múlva felszívódik és a növényben csúcsirányba szállítódik, ezáltal védi az új hajtásokat is. A kontakt hatású rézoxiklorid a levél felületén marad és ott gátolja a gombaspórák csírázását. A rézoxiklorid növeli a növényi bőrszövet ellenálló képességét is. 2,5% mefenoxam, 40% rézoxiklorid WP (nedvesíthető por alakú permetezőszer) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: III. 0 nap Szója Peronoszpóra 4,0 kg/ha 30 nap Burgonya Burgonyavész 4,0 kg/ha 21 nap A burgonya fitoftóra és baktériumos betegségei ellen ideális készítmény. A gyorsan felszívódó és csúcsirányba elmozduló mefenoxám és a rézoxiklorid kiegészítik egymás hatékonyságát. Kiemelkedő hatékonyság, széles hatásspektrum és hosszú hatástartam jellemzi. 158

11 A Ridomil Gold MZ a felszívódó és kontakt hatóanyaga révén külső és belső védelmet nyújt a növénynek a betegségek ellen. A mefenoxam a permetezés után 30 perc múlva felszívódik és a növényben csúcsirányba szállítódik. Ezáltal védelmet nyújt az új hajtások részére is. A kontakt hatású mankoceb a levél felületén marad és a gombaspórák elpusztítása révén gátolja a növény fertőződését. 38,8 g/kg metalaxil-m II. (250 g-os kiszerelés felett) 0 nap g/kg mankoceb III. (250 g-os kiszerelésben) WG (vízben diszpergálható/ granulátum) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: Burgonya Alternária, burgonyavész 2,5 kg/ha 7 nap A burgonya alternária és a burgonyavész hatékony készítménye. A kontakt és felszívódó széles hatásspektrumú hatóanyagok ideális gyári kombinációja.

12 A Seguris Xtra széles hatásspektrumú készítmény, az összes levélbetegség ellen, így a levélszárító és rozsdabetegségek ellen is kiemelkedő hatékonyságú. A készítmény száraz körülmények között is jelentős stressztűrő hatással rendelkezik, fokozva a termést. 100 g/l izopirazam, 100 g/l azoxistrobin, 80 g/l ciprokonazol SC (Vizes szuszpenzió koncentrátum) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: I. 0 nap (száradásig) Kalászosok (őszi búza, őszi- és tavaszi árpa, rozs, zab, tritikálé) Gabonalisztharmat Rozsda betegségek Helminthospóriumos betegségek Rinhospóriumos betegségek Szeptóriás betegségek A készítmény a három hatóanyagának köszönhetően egyedülálló hatékonysággal rendelkezik a kalászos levélbetegségek ellen. A hatóanyagok három generációjának legjobb képviselői egyesülnek ebben a készítményben teljes védelmi spektrumot biztosítva. A hatóanyag összetételének köszönhetően kiemelkedő élettani hatással rendelkezik, mind az SDHI mind a strobilurin hatóanyag kiváló stresszcsökentő hatású. A kezelt növények szárazságtűrése jelentősen javul, zöldebb üdébb állományt tapasztalunk. A fotoszintetikus folyamatok intenzívebé válnak és a termésbe történő beépítés is jelentősen felpörög. A kezelt állományok terméstöbblete jelentős. 0,5-1,0 l/ha 35 nap 160

13 Két felszívódó hatóanyagának köszönhetően védelmet biztosít a cukorrépa cercospora, lisztharmat, fóma és rozsdabetegségei ellen. 100 g/l difenokonazol, 375 g/l fenpropidin EC (Emulzióképző koncentrátum) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: II. 0 nap Cukorrépa Cercospórás levélfoltosság Lisztharmat Phómás levélfoltosság Réparozsda 0,8-1,0 l/ha 28 nap Kifejezetten a cukorrépa gombabetegségei ellen kifejlesztett készítmény. Az egyedülálló hatóanyagok gyári kombinációja a cukorrépa cerkospórás, lisztharmat, ramuláriás és rozsdabetegsége ellen is hatékonyan alkalmazható. A hatóanyagok gyorsan felszívódnak a kijuttatást követően, és egymást kiegészítve fejtik ki hatásukat. A védekezést az első tünetek megjelenésekor kell megkezdeni és az időjárástól függően 3-4 hét múlva megismételni.

14 Gyomirtó- és Gombaölő Szer Csomag Tartalma: 20 l Cherokee + 2 l Prefektor (Sekator OD* Analóg) Prefektor**: 100 g/l amidoszulfuron 25 g/l jodoszulfuron-metil-nátrium 250 g/l mefempir-dietil OD (olajdiszperzió) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: I. 0 nap Búza (őszi), árpa (őszi, tavaszi), tritikálé Magról kelő kétszikű gyomnövények Mezei acat 0,15 l/ha A kijuttatás és a vetés között 120 nap eltelte és legalább 100 mm csapadék megléte esetén érzékeny kultúra (pl. ôszi káposztarepce) is biztonsággal vethetô, amennyiben a terület forgatásos művelésben részesül. Előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás. 162

15 Őszi búza, őszi és tavaszi árpa, illetve tritikále gyomirtására a kultúrnövények háromleveles és kétszárcsomós állapota között, magról kelő kétszikű gyomok és mezei acat ellen alkalmazható. A Prefektor a legtöbb kétszikű kalászos gyom ellen hatékony, beleértve a legnagyobb területen fertőző ragadós galajt, mezei acatot, parlagfüvet és székfű-féléket. A gyomok viszonylag lassan, de következetesen újrahajtás nélkül - halnak el. A kezelés után a gyomok növekedése leáll, elszíneződnek, és 4-6 hét alatt teljesen elpusztulnak. A hatás már 5 C-tól teljes, a végső hatékonyságot a kezelés előtti vagy utáni lehülések alig befolyásolják. A Prefektor az árvakelésként jelentkező IMI és SU toleráns napraforgó ellen is hatékony. Acat ellen akkor permetezzünk, amikor a hajtások nagy része előjött, azok tőlevélrózsás, vagy legfeljebb cm fejlettségűek. A Prefektor az eddigre már túlfejlett egyéb kétszikűeket is elpusztítja. Az antidótumnak köszönhetően a Prefektor semmilyen stádiumban nem fitotoxikus az engedélyezett kultúrákban. Az optimális kijuttatási idő tavasszal a bokrosodás kezdete és vége közötti időszak. Lehetőség van viszont egészen a kétszárcsomós állapotig való kezelésre. A Prefektor formulációja optimalizálja a permetlé tapadási, terülési tulajdonságait, meggyorsítja a hatóanyag felvételt. A jó tapadás eredménye a kevesebb talajra hulló hasznosulatlan hatóanyag. A nagyobb fedettség és gyorsabb hatóanyag felvétel eredménye a biztonságosabb gyomirtó hatás, különösen nehezített viszonyok között, pl. viaszos levelű, vagy túlnőtt gyomoknál. Ellenállóbb gyomok elleni küzdelemben és a hatássebességben szintén mutatkozik a formuláció előnye. Egyszerű, pontos a kimérés, kevésbé érzékeny a víz minőségére és a hőmérsékletre. Kisebb lémennyiség is használható, mely nagyobb teljesítményt jelent. Beszáradás után a hatóanyagot az olaj védi a lemosódástól, ami határozottan jobb esőállóságban nyilvánul meg. A kisebb dózisnak köszönhetően kevesebb a szállítás, és a megsemmisítendő göngyöleg is. A Cherokee gombaölő szer felhasználását lásd a 156. oldalon. * Bayer bejegyzett védjegye ** A Prefektor azonos a 02.5/4277/2/2007. MgSzHK számon engedélyezett Sekator OD gyomirtó permetezőszerrel.

16 164 GOMBAÖLŐ SZEREK

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme Fusilade Forte Az első és ma is egyik leghatékonyabb szuperszelektív posztemergens egyszikű irtó a Fusilade Forte. A legjobb hatás a gyomok intenzív

Részletesebben

DuPont Wirtuoz gombaölő szer

DuPont Wirtuoz gombaölő szer DuPont Wirtuoz gombaölő szer A kalászos gabonafélék gombabetegségeinek leküzdésére kifejlesztett gombaölő szer a magasabb és jobb minőségű termésért, mely egyedüliként tartalmaz fuzárium ellen aktív gázosodó

Részletesebben

Ordax kukoricában Hatás Általános leírás Clio topramezon talajon keresztüli egyszikû gyomnövények ellen hatást hosszabbíthatjuk Stomp 330-cal

Ordax kukoricában Hatás Általános leírás Clio topramezon talajon keresztüli egyszikû gyomnövények ellen hatást hosszabbíthatjuk Stomp 330-cal Ordax kukoricában Hatás Az Ordax kiválóan irtja a magról kelô egyszikû gyomnövényeket, a kakaslábfüvet, a muharféléket, a pirók ujjasmuhart, különösen erôsen a vadkölest. A kétszikû gyomnövények közül

Részletesebben

Célirányos hatékonyság

Célirányos hatékonyság A Bayer legújabb kukorica gyomirtó szere Célirányos hatékonyság Széles hatásspektrum Rezisztencia védelem Levél és talaj hatás Szezonhosszú hatástartam A Bayer CropScience legújabb fejlesztésû posztemergens

Részletesebben

DuPont termékek a kiskertekben

DuPont termékek a kiskertekben DuPont termékek a kiskertekben Tanos 50 DF Tanos 50 DF szôlôben Különleges tulajdonsággal rendelkezô, kombinált hatóanyagú gombaölô szer szôlôperonoszpóra ellen. A Tanos a DuPont kutatás egyik gombaölô

Részletesebben

CSÁVÁZÓ SZEREK. Hatásspektrum és dózis

CSÁVÁZÓ SZEREK. Hatásspektrum és dózis CSÁVÁZÓSZEREK 106 CSÁVÁZÓ SZEREK Folyékony gombaölő csávázószer peronoszpórafélék ellen. Az Apron a napraforgó vetőmag peronoszpóra elleni szisztémikus csávázószere. Felszívódó hatóanyaga a magba és a

Részletesebben

Kalászosokban is számoljon az Arystával Gyomirtáshoz ajánljuk!

Kalászosokban is számoljon az Arystával Gyomirtáshoz ajánljuk! Kalászosokban is számoljon az Arystával Gyomirtáshoz ajánljuk! Ha a kalászosok gyomirtásáról esik szó, bizonyára keveseknek jut eszébe az Arysta. Más lenne a helyzet, ha pl. a cukorrépa lenne a téma, ahol

Részletesebben

A paradicsom védelme

A paradicsom védelme A paradicsom védelme Rovarkártevôk elleni védelem A paradicsom növényvédelmi szempontból az egyik legigényesebb kultúrnövény. A magvetéstôl a betakarításig-szedésig a károkozók egész sora veszélyeztet

Részletesebben

Kalászos gabonák. növényvédelme

Kalászos gabonák. növényvédelme Kalászos gabonák növényvédelme 2013 Szántóterületünk több mint egyharmadán termesztünk kalászosokat, túlnyomórészt ôszi búzát és árpát. A kalászosok termesztés-technológiájának meghatározó eleme a növényvédelem,

Részletesebben

A csemegekukorica védelme

A csemegekukorica védelme A csemegekukorica védelme Talajfertôtlenítés, gyomirtás Talajfertôtlenítés A kukoricabogár lárvája és egyéb talajlakó kártevôk ellen a Force 1,5 G nélkülözhetetlen. Dózisa: 12-15 kg/ha vetéssel egymenetben

Részletesebben

A c a n t o P l u s vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 200 g/l, (17,9 % m/m) pikoxistrobin 80 g/l, azaz (7,2 % m/m) ciprokonazol

A c a n t o P l u s vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 200 g/l, (17,9 % m/m) pikoxistrobin 80 g/l, azaz (7,2 % m/m) ciprokonazol DUPONT A c a n t o P l u s vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 200 g/l, (17,9 % m/m) pikoxistrobin 80 g/l, azaz (7,2 % m/m) ciprokonazol Szisztémikus gombaölő permetező szer búza, árpa, rozs, zab, tritikálé,

Részletesebben

CÍMKESZÖVEG. emulzióképző koncentrátum (EC) A növényvédő szer hatóanyaga: 200 g/l (19,16 m/m %) piraklostrobin. Forgalmazási kategória: I.

CÍMKESZÖVEG. emulzióképző koncentrátum (EC) A növényvédő szer hatóanyaga: 200 g/l (19,16 m/m %) piraklostrobin. Forgalmazási kategória: I. CÍMKESZÖVEG Információk, magyarázatok Növényvédő szer neve Szerforma (formuláció) Hatóanyag megnevezése, koncentrációja (g/l, vagy g/kg és ez tömegszázalékban is kifejezve; m/m%) Címkén feltüntetendő kifejezések

Részletesebben

A c a n t o S C

A c a n t o S C DUPONT N A c a n t o 2 5 0 S C formuláció: vizes szuszpenzió Környezeti Veszély hatóanyag: 250 g/l pikoxistrobin Gombaölő permetező szer búza, árpa, tritikálé és napraforgó gombabetegségei ellen Kizárólag

Részletesebben

Kalászos gabonák. növényvédelme

Kalászos gabonák. növényvédelme Kalászos gabonák növényvédelme Szántóterületünk több mint egyharmadán termesztünk kalászosokat, túlnyomórészt ôszi búzát és árpát. A kalászosok termesztés-technológiájának meghatározó eleme a növényvédelem,

Részletesebben

Kalászos gabonák. növényvédelme

Kalászos gabonák. növényvédelme Kalászos gabonák növényvédelme 2015 Szántóterületünk több mint egyharmadán termesztünk kalászosokat, túlnyomórészt őszi búzát és árpát. A kalászosok termesztés-technológiájának meghatározó eleme a növényvédelem,

Részletesebben

h a t á r o z a t o t :

h a t á r o z a t o t : Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária ENGEDÉLYSZÁM:

Részletesebben

A c a n t o S C vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 250 g/l (25 % m/m) pikoxistrobin

A c a n t o S C vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 250 g/l (25 % m/m) pikoxistrobin DUPONT A c a n t o 2 5 0 S C vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 250 g/l (25 % m/m) pikoxistrobin Gombaölő permetező szer búza, árpa, tritikálé és napraforgó gombabetegségei ellen Kizárólag a DuPont-tól!

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság HATÁROZATOT:

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság HATÁROZATOT: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

T I L O S! Wirtuoz gombaölő szer WIRTUOZ VÉDELEM. DuPont

T I L O S! Wirtuoz gombaölő szer WIRTUOZ VÉDELEM. DuPont GOMBÁKNAK T I L O S! WIRTUOZ VÉDELEM DuPont Wirtuoz gombaölő szer Az egyedi összetételű gombaölő szer a kalászos gabonafélék gombabetegségeinek leküzdésére a magasabb és jobb minőségű termésért. az E.

Részletesebben

T I L O S! WIRTUOZ VÉDELEM. DuPont Wirtuoz gombaölő szer

T I L O S! WIRTUOZ VÉDELEM. DuPont Wirtuoz gombaölő szer GOMBÁKNAK T I L O S! WIRTUOZ VÉDELEM DuPont Wirtuoz gombaölő szer Egy olyan megoldás a gabonatermesztők számára, amellyel a maximumot hozhatják ki gazdaságukból, változó körülmények között is. A 2010 2011

Részletesebben

DuPont Talendo Extra gombaölő szer

DuPont Talendo Extra gombaölő szer DuPont megoldás a lisztharmat ellen DuPont Talendo Extra gombaölő szer Két hatóanyagot tartalmazó gombaölő szer, amely hosszú távon megvédi a szőlőt a szőlőlisztharmat ellen. Azoknak a szőlőtermelőknek,

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1537 Budapest, Pf. 407 Telefon: +36 (1) 309 1000 ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme A ribiszke és a köszméte termesztése során évről-évre jelentős gazdasági kárt okoznak a lisztharmat a lombozat fertőzésével és a különböző levéltetű fajok

Részletesebben

Maxim 025 FS. Maxim 025 FS. Csávázószer. Növényvédő szer. Magyarország Published on Syngenta ( Fõoldal > Maxim 025 FS

Maxim 025 FS. Maxim 025 FS. Csávázószer. Növényvédő szer. Magyarország Published on Syngenta (  Fõoldal > Maxim 025 FS Magyarország Published on Syngenta (https://www.syngenta.hu) Fõoldal > Maxim 025 FS Maxim 025 FS Maxim 025 FS Utolsó módosítás: 2019.08.08. Csávázószer Növényvédő szer Munkaegészségügyi várakozási idő:

Részletesebben

Topas 100 EC. Topas 100 EC. Gombaölő szer. Növényvédő szer. Magyarország Published on Syngenta ( Fõoldal > Topas 100 EC

Topas 100 EC. Topas 100 EC. Gombaölő szer. Növényvédő szer. Magyarország Published on Syngenta (  Fõoldal > Topas 100 EC Magyarország Published on Syngenta (https://www.syngenta.hu) Fõoldal > Topas 100 EC Topas 100 EC Topas 100 EC módosítás: 2019.08.02. Gombaölő szer Növényvédő szer Munkaegészségügyi : 0 nap Kiszerelés:

Részletesebben

A dísznövények védelme

A dísznövények védelme A dísznövények védelme A dísznövénytermesztés a növénytermesztés speciális ága. Sokféle faj és fajta termesztését végzik nagyon eltérô körülmények között, van szabadföldi, üveg alatti, fóliás és hideghajtatott

Részletesebben

Strobilurin és folpet típusú hatóanyagok kombinációja a biztosabb hatás érdekében.

Strobilurin és folpet típusú hatóanyagok kombinációja a biztosabb hatás érdekében. Magyarország Published on Syngenta (https://www.syngenta.hu) Fõoldal > Quadris Max Quadris Max Quadris Max módosítás: 2019.06.11. Gombaölő szer Növényvédő szer Munkaegészségügyi : 4 nap Kiszerelés: 1 l

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.19. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.26-ig. Várható frissítés: 2014.06.26. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

A káposztafélék védelme

A káposztafélék védelme A káposztafélék védelme Talajfertôtlenítés A káposztafélék növényvédelmében meghatározó szerepe van a fajta tenyészidejének. Egyes károsítók a rövid tenyészidejû, míg mások inkább a kései káposztaféléket

Részletesebben

www.syngenta.hu A káposztafélék védelme A póréhagyma védelme

www.syngenta.hu A káposztafélék védelme A póréhagyma védelme A káposztafélék védelme A póréhagyma védelme www.syngenta.hu Talajfertőtlenítés A káposztafélék növényvédelmében meghatározó szerepe van a fajta tenyészidejének. Egyes károsítók a rövid tenyészidejű, míg

Részletesebben

Napfényt visz a termésébe. Új hatásmódú kalászos gombaölõ és termésfokozó szer

Napfényt visz a termésébe. Új hatásmódú kalászos gombaölõ és termésfokozó szer Napfényt visz a termésébe Új hatásmódú kalászos gombaölõ és termésfokozó szer Napfényt visz a termésébe TARTALOM A bixafén gombaölõ hatóanyag 5 A bixafén gombaölõ hatása 6 A bixafén élettani hatásai 8

Részletesebben

h a t á r o z a t o t :

h a t á r o z a t o t : Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

4. A növényvédő szer felhasználására vonatkozó előírások:

4. A növényvédő szer felhasználására vonatkozó előírások: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Új fejezet. a kalászosok védelmében

Új fejezet. a kalászosok védelmében Új fejezet a kalászosok védelmében Hatékonyság Biztonság Teljeskörű védelem Összetétel: 75 g/l SOLATENOL (benzovindiflupyr) + 150 g/l protiokonazol Engedélyezett kultúrák: őszi és tavaszi búza, rozs, tritikále,

Részletesebben

Funguran OH 50 WP (77% rézhidroxid) gombaölő permetezőszer címkétől eltérő felhasználására vonatkozó előírások

Funguran OH 50 WP (77% rézhidroxid) gombaölő permetezőszer címkétől eltérő felhasználására vonatkozó előírások Funguran OH 50 WP (77% rézhidroxid) gombaölő permetezőszer (kg/ha) kalászosok: őszi búza, tönkölybúza, rozs, árpa, zab, durumbúza rizs gyökér és gumósnövények: cikória, csicsóka, cékla, tarlórépa leveles

Részletesebben

ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/4860-1/2011 OLDALAK SZÁMA: 25 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat

ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/4860-1/2011 OLDALAK SZÁMA: 25 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/4860-1/2011

Részletesebben

A nagy széltippan növekvő gond őszi búzában

A nagy széltippan növekvő gond őszi búzában A nagy széltippan növekvő gond őszi búzában Immár több mint tíz éve használható az őszi búza és a tritikálé gyomirtására, elsősorban egyszikű gyomnövények ellen, a szulfoszulfuron hatóanyagú ATHOS TM.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/502-1/2012.

Részletesebben

Gyomirtás. Tartalomjegyzék Gyomirtás. Gyomnövények a szójában

Gyomirtás. Tartalomjegyzék Gyomirtás. Gyomnövények a szójában 208 209 Tartalomjegyzék 2 0 9 209 Gyomnövények a szójában 210 A szója alapgyomirtása 210 az alapgyomirtásban 212 A szója állománygyomirtása Gyomnövények a szójában A keléstôl a lombzáródásig, valamint

Részletesebben

Szójatechnológia Több mint 10% Azonnali kedvezménnyel

Szójatechnológia Több mint 10% Azonnali kedvezménnyel Szójatechnológia 2017 Több mint 10% Azonnali kedvezménnyel Kwizda szója-alaptechnológia Stomp Aqua Inspector Command 48 EC Wuxal Ascofol Kupfer Fusilan WG UPL Diquat BBCH 00 15 17 30-39 51-55 60-67 69

Részletesebben

Tartalom. Tisztelt Partnerünk!

Tartalom. Tisztelt Partnerünk! Termékkatalógus Tisztelt Partnerünk! Mindennapi életünkben egyre nagyobb hangsúlyt kap környezetünk megóvása, munkamódszereink és életvitelünk oly módon való megváltoztatása, amely nagyobb biztonsággal

Részletesebben

A 2010-es év szőlővédelmi tanulságai Lovász Csaba

A 2010-es év szőlővédelmi tanulságai Lovász Csaba A 2010-es év szőlővédelmi tanulságai Lovász Csaba az előadás témái időjárási tényezők 2010-ben a 2010-es körülmények hatása és nyomon követése egy konkrét védekezési kísérletben tanulságok, amik segíthetnek

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/1230/1/2010 OLDALAK

Részletesebben

Gombaölõ szer felvehetõ cink tartalommal. Nem csak véd táplál is!

Gombaölõ szer felvehetõ cink tartalommal. Nem csak véd táplál is! Gombaölõ szer felvehetõ cink tartalommal Nem csak véd táplál is! Az Antracol kettôs funkciójú hatóanyaga a propineb A propineb több ponton gátolja a gombák életfolyamatát micélium növekedés spóracsírázás

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.21. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.28-ig. Várható frissítés: 2015.05.28. 12:00-kor. A gyors növekedésnek

Részletesebben

Agria Logisztikai Centrum Kft. www.agriakft.com. Termékismertető

Agria Logisztikai Centrum Kft. www.agriakft.com. Termékismertető Agria Logisztikai Centrum Kft. www.agriakft.com Termékismertető Tisztelt Partnerünk! Köszöntjük és köszönjük, hogy ebben a mind jobban felgyorsuló világban időt szakít arra, hogy belelapozzon Termékismertető

Részletesebben

ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/3324-1/2011 OLDALAK SZÁMA: 24 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat

ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/3324-1/2011 OLDALAK SZÁMA: 24 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/3324-1/2011

Részletesebben

hatóanyag: 320 g/l, azaz 28.7 % (m/m %) prokloráz 160 g/l, azaz 14.3 % (m/m %) tebukonazol 40 g/l, azaz 3.6 % (m/m) proquinazid

hatóanyag: 320 g/l, azaz 28.7 % (m/m %) prokloráz 160 g/l, azaz 14.3 % (m/m %) tebukonazol 40 g/l, azaz 3.6 % (m/m) proquinazid DUPONT W i r t u o z 5 2 E C formuláció: emulzióképző koncentrátum (EC) hatóanyag: 320 g/l, azaz 28.7 % (m/m %) prokloráz 160 g/l, azaz 14.3 % (m/m %) tebukonazol 40 g/l, azaz 3.6 % (m/m) proquinazid Szisztémikus

Részletesebben

Systiva. Lombvédelem vetőmagcsávázással

Systiva. Lombvédelem vetőmagcsávázással Lombvédelem vetőmagcsávázással A búza- és árpatermelők arra törekednek, hogy a termesztett növény egészséges, betegségtől mentes legyen már a kezdetektől fogva, mert így lehet elérni a vetőmagban rejlő

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/298/2/2010

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 47229/2004. Előadó: Dr. Molnár J. Dr. Princzinger G.

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 47229/2004. Előadó: Dr. Molnár J. Dr. Princzinger G. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 47229/2004. Előadó: Dr. Molnár J. Dr. Princzinger G. Tárgy: EMINENT 125 SL gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali

Részletesebben

HATÁROZATOT: TÁRGY: Champion WG gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének kiadása

HATÁROZATOT: TÁRGY: Champion WG gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének kiadása Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM:

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Színre lép. az új tengeri mentő

Színre lép. az új tengeri mentő Színre lép az új tengeri mentő Egyszerű, modern, hatékony Kétszikű gyomok Felhasználási javaslat Új posztemergens kukorica gyomirtószer felhasználható: Takarmány és vetőmag kukoricában. Az Elumis a mesotrion

Részletesebben

Ideális hőmérséklet 10 20 C, a megcélzott kártevő legintenzívebb táplálkozási időszaka előtt, lehetőleg délelőtt. Hatásnövelő körülmény nincs.

Ideális hőmérséklet 10 20 C, a megcélzott kártevő legintenzívebb táplálkozási időszaka előtt, lehetőleg délelőtt. Hatásnövelő körülmény nincs. . Általános Név Formuláció Hatóanyag FENDONA 10 EC Emulzióképző koncentrátum (SC) 100 g/l alfametrin Hatás A Fendona 10 EC kontakt és gyomorméreg; rágó kártevők lárvái és kifejlett alakjai ellen hatékony.

Részletesebben

H a t á r o z a t o t:

H a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Clearfield gyomirtási rendszer már repcetermesztőknek is!

Clearfield gyomirtási rendszer már repcetermesztőknek is! Clearfield gyomirtási rendszer már repcetermesztőknek is! már repcetermesztőknek is! Az őszi káposztarepcében a Clearfield gyomirtási rendszer az egyetlen nem transzgenikus (nem GMO) gyomirtószer-tűrő

Részletesebben

Két hatóanyag, széles hatásspektrum. a burgonya gyomirtószere.

Két hatóanyag, széles hatásspektrum. a burgonya gyomirtószere. Két hatóanyag, széles hatásspektrum a burgonya gyomirtószere www.syngenta.hu 880 EC Két hatóanyagú, széles hatásspektrumú burgonya gyomirtószer. A korszerű burgonyatermesztés elképzelhetetlen vegyszeres

Részletesebben

(Készu lt a 150/2004. (X.12.). FVM rendelet, valamint hatályban lévő módosításainak figyelembe vételével.)

(Készu lt a 150/2004. (X.12.). FVM rendelet, valamint hatályban lévő módosításainak figyelembe vételével.) (Készu lt a 150/2004. (X.12.). FVM rendelet, valamint hatályban lévő módosításainak figyelembe vételével.) 2008 Az egyes agrár-környezetgazdálkodási célprogramok esetében engedélyezett Syngenta készítmények

Részletesebben

Megbízható. Jól ismert. Most még jobb.

Megbízható. Jól ismert. Most még jobb. Megbízható. Jól ismert. Most még jobb. Previcur Energy - Újdonság a moszatgombák ellen Az új Previcur Energy két felszívódó preventív hatóanyagból áll, a Previcur 607 SL-bôl jól ismert propamokarbból és

Részletesebben

Széles spektrumú rovarölő szer a szőlő. védelmében

Széles spektrumú rovarölő szer a szőlő. védelmében Széles spektrumú rovarölő szer a szőlő védelmében Rovarölő szer molyok és kabócák ellen A Luzindo egy új, széles spektrumú, hosszú tartamhatású rovarölő szer lepkefélék és egyéb szúró-szívó szájszervű

Részletesebben

Őszi sörárpa termesztéstechnológia

Őszi sörárpa termesztéstechnológia Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. szakmai anyag Őszi sörárpa termesztéstechnológia 1. A vetés ideje Fontos a vetés időpontjának meghatározása, optimális periódusnak mondható az október 10-20. között, nem

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Gyomirtás. 223 Gyomirtás. 246 Gombabetegségek elleni védekezés. 230 Védekezési technológia. A hagyma gyomnövényei

Tartalomjegyzék. Gyomirtás. 223 Gyomirtás. 246 Gombabetegségek elleni védekezés. 230 Védekezési technológia. A hagyma gyomnövényei hagyma 222 Tartalomjegyzék Gyomirtás 223 223 Gyomirtás 223 A hagyma gyomnövényei 224 A hagyma gyomirtása 225 A Stomp Super a hagyma alapgyomirtásában 225 Javasolt technológia A hagyma gyomnövényei A hagyma

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS. Növényvédő szerek és termésnövelő anyagok IKR Agrár Növényvédöszer KATALÓGUS CC.indd 1

TERMÉKKATALÓGUS. Növényvédő szerek és termésnövelő anyagok IKR Agrár Növényvédöszer KATALÓGUS CC.indd 1 W W W. I K R A G R A R. H U TERMÉKKATALÓGUS Növényvédő szerek és termésnövelő anyagok 2018 IKR Agrár Növényvédöszer KATALÓGUS 20180308 CC.indd 1 T W W W. I K R A G R A R. H U Tisztelt Vásárlóink! Decemberben

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ÜGYINTÉZŐ: Csaba Eszter IKTATÓSZÁM: 02.5/10584-1/2010. OLDALAK

Részletesebben

Kalászosokból egyszikût

Kalászosokból egyszikût Kalászosokból egyszikût Egyszikû gyomok kalászosokban A kalászosok gyomviszonyai az idôk során fokozatosan változnak. Néhány kétszikû gyomfaj mellett az egyszikû gyomok elôretörése figyelhetô meg az utóbbi

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonos hazai képviselője: Magyar Kwizda Kft., Budapest

HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonos hazai képviselője: Magyar Kwizda Kft., Budapest ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓK: Mészáros Ferencné TÁRGY: AURORA 40 WG gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye ENGEDÉLYSZÁM: 728/2006. OLDALAK SZÁMA: 5 A Növény- és Talajvédelmi

Részletesebben

Lomb- és kalászvédelmi stratégia. Gombafertőzések elleni preventív védelem és gyógykezelés

Lomb- és kalászvédelmi stratégia. Gombafertőzések elleni preventív védelem és gyógykezelés Lomb- és kalászvédelmi stratégia Gombafertőzések elleni preventív védelem és gyógykezelés A kalászosok gombaölő szeres védelmét sokan rutinmunkának ítélik, pedig meglehetősen összetett kérdés. A védekezések

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/11108-2/2010

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság HATÁROZATOT:

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság HATÁROZATOT: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2011.06.16. 12:00-kor. Érvényes: 2011.06.23-ig. Várható frissítés: 2011.06.23. 12:00-kor.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t :

h a t á r o z a t o t : Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1. A növényvédő szer tulajdonosi és gyártói adatai. Cheminova A/S DK-7620 Lemvig Dánia

HATÁROZAT-ot: 1. A növényvédő szer tulajdonosi és gyártói adatai. Cheminova A/S DK-7620 Lemvig Dánia ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/2224/2/2007 OLDALAK SZÁMA: 7 MELLÉKLET: 1 db címkeszöveg TÁRGY: RIZA 250 EW gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye A Mezőgazdasági

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Gyomirtás. 343 Gyomirtás. Gyomnövények a szójában

Tartalomjegyzék. Gyomirtás. 343 Gyomirtás. Gyomnövények a szójában szőlő SZÓJA 342 Tartalomjegyzék 343 343 Gyomnövények a szójában 3 43 Gyomnövények a szójában 344 A szója alapgyomirtása 344 Wing-P az alapgyomirtásban A szója állománygyomirtása A keléstől a lombzáródásig,

Részletesebben

www.syngenta.hu A dísznövények védelme A póréhagyma védelme

www.syngenta.hu A dísznövények védelme A póréhagyma védelme A dísznövények védelme A póréhagyma védelme www.syngenta.hu A dísznövénytermesztés a növénytermesztés speciális ága. Sokféle faj és fajta termesztését végzik nagyon eltérő körülmények között, van szabadföldi,

Részletesebben

Tanos 50 DF. formuláció: hatóanyag: cimoxanil - 25 % (m/m %) famoxadon 25 % (m/m %)

Tanos 50 DF. formuláció: hatóanyag: cimoxanil - 25 % (m/m %) famoxadon 25 % (m/m %) DUPONT Tanos 50 DF formuláció: vízben oldható granulátum (WG) hatóanyag: cimoxanil - 25 % (m/m %) famoxadon 25 % (m/m %) Xn, N Kombinált hatóanyagú felszívódó gombaölő permetező szer szőlőben szőlőperonoszpóra,

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Paraj technológia évi őszi és évi tavaszi szezon

Paraj technológia évi őszi és évi tavaszi szezon 2017. évi őszi és 2018. évi tavaszi szezon Terület kiválasztás, elővetemény jó kultúrú, gyommentes terület, a korán lekerülő gabonafélék a legmegfelelőbbek, jó levegő- és vízgazdálkodású, könnyen melegedő

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

VIBALLA. halauxifen-metil 3,0 g/l (0,3 % m/m) folyékony gyomirtó permetezőszer NAPRAFORGÓBAN PARLAGFŰ ELLEN. 6300/224-2/2019.

VIBALLA. halauxifen-metil 3,0 g/l (0,3 % m/m) folyékony gyomirtó permetezőszer NAPRAFORGÓBAN PARLAGFŰ ELLEN. 6300/224-2/2019. AZONOSÍTÁSI ADATOK Növényvédő szer neve Szerforma (formuláció) Hatóanyag megnevezése, koncentrációja (g/l, vagy g/kg és ez tömegszázalékban is kifejezve; m/m%) Rendeltetése a felhasználás célja szerint

Részletesebben

Nettó tartalom: 200 g

Nettó tartalom: 200 g Gyomirtó permetezőszer Vízben diszpergálható granulátum WG Hatóanyag-tartalom: Tifenszulfuron-metil 400 g/kg (40 m/m %) Tribenuron-metil 150 g/kg (15 m/m %) Az emberi egészség és a környezet veszélyeztetésének

Részletesebben

w w w. i k r a g r a r. h u TermékkaTalógus Növényvédő szerek 2017

w w w. i k r a g r a r. h u TermékkaTalógus Növényvédő szerek 2017 w w w. i k r a g r a r. h u Termékkatalógus Növényvédő 2017 Hogy a legjobb még jobb legyen! T e r m é k k a t a l ó g u s 2 0 1 7 + Magas cinktartalmú, melegen granulált komplex starter műtrágya 500 kg

Részletesebben

A termelô neve:... Címe:... Termôhely:... A termelô kódszáma:...

A termelô neve:... Címe:... Termôhely:... A termelô kódszáma:... A termelô neve:... Címe:... Termôhely:... A termelô kódszáma:... Kedves Gazdálkodó Partnerünk! Mint azt Ön is tudja, az érvényes rendelkezések (a 2008. évi XLVI. törvény és a 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet)

Részletesebben

A c a n t o S C vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 250 g/l (25 % m/m) pikoxistrobin

A c a n t o S C vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 250 g/l (25 % m/m) pikoxistrobin Last update: 2014.12.19. DUPONT A c a n t o 2 5 0 S C vizes szuszpenzió (SC) hatóanyag: 250 g/l (25 % m/m) pikoxistrobin Gombaölő permetező szer búza, árpa, tritikálé és napraforgó gombabetegségei ellen

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@ nebih. gov. hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Fejlesztés tudatosan és felelôsséggel

Fejlesztés tudatosan és felelôsséggel Hatékonyság és védelem Egészséges növény tetôtôl talpig Az Inovis alaptulajdonságaiban nagyon hasonlít a Tango Starra, hiszen részben annak hatóanyagait tartalmazza. Ugyanakkor sok szempontból felülmúlja

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.06.27. 12:00-kor. Érvényes: 2013.07.04-ig. Várható frissítés: 2013.07.04. 12:00-kor.

Részletesebben

FORGALOMBA HOZATALI ÉS FELHASZNÁLÁSI ENGEDÉLYOKIRAT

FORGALOMBA HOZATALI ÉS FELHASZNÁLÁSI ENGEDÉLYOKIRAT Nemzeti i Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

DuPont Granstar SuperStar

DuPont Granstar SuperStar DuPont Granstar SuperStar Kalászos gyomirtó szer kombináció Új, gyors hatású kalászos gyomirtó szer kombináció, amely hatékony az összes fontos kétszikû gabona gyomnövény ellen, beleértve a mezei acatot,

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 15259/2003. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L.

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 15259/2003. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 15259/2003. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L. Tárgy: MUSTANG SE gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

H a t á r o z a t o t:

H a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

A kalászos gabonák. növényvédelme

A kalászos gabonák. növényvédelme A kalászos gabonák További információért hívja területi képviselôinket: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar megye: Borbély Béla, 20/519-2741 Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megye: Pocsai Béla, 20/956-0385

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/837/2/2010 OLDALAK

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/1313/1/2010

Részletesebben

HATÁROZATOT: HKLS. Kft Budapest, Otthon u A növényvédő szer adatai: 2.1. növényvédő szer gyártója: Sharda Worldwide Exports Pvt. Ltd.

HATÁROZATOT: HKLS. Kft Budapest, Otthon u A növényvédő szer adatai: 2.1. növényvédő szer gyártója: Sharda Worldwide Exports Pvt. Ltd. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/6149-1/2011

Részletesebben